TIGER  Vässarö (S)
Låten skrevs av Tiger Olsson på Scoutläger på Vässarö för två år sedan. Enligt Tiger är det ett försök att fånga in sommarstämmningen på ön. Tiger kommer släppa mer musik i Augusti.
      

Datum: 2020-06-22  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

LASSE SIGFRIDSSON  Midsommarafton (S)
Lasse som tidigare lirade bas och sjöng vissa låtar i Lasse Stefanz är sedan några år tillbaka soloartist och framgången lät inte vänta på sig när han bestämde sig för det. Första soloalbumet sålde snabbt guld och hans senare album har även de sålt bra och streamat på riktigt bra. I synnerhet de låtar där han sneglar åt sin gamla publik, de som gillar dansbandsmusiken och här kommer nu en låt för denna publik. I och med detta så kommer låten hitta publiken som älskar dansband lika mycket som den singer songwriter-musik Lasse spelar emellanåt. En jättefin låt om sommaren som hans gamla band hade en hit med och som kommer gå varm hos publiken
      

Datum: 2020-06-18  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: SEVSZ2002004  Releasedatum:

PETER MALMSTRÖM  Bara lite solsken (S)
Peter Malmström är lite av en doldis i dansbandsvärlden men har med sina snygga covers lyckas streama en bit över 600000 gånger på Spotify. Spotify har plockat med hans låtar på officiella låtar vid ett flertal tillfällen och Peters version av Errol "Eddie Meduza" Norstedts fina "Ingen plockar en maskros" togs emot riktigt bra av publiken. Nu är Peter tillbaka med en ny singel och återigen har han plockat fram en av Eddies mer seriösa sånger (för han skrev även en hel del sådana) och gjort en supersnygg bugg. Den kommer gå hem i dansbandslägret och även bland alla raggare som mer och mer lyssnar på dansbandsmusik. En riktigt sommarhit för dessa människor!
      

Datum: 2020-06-18  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: SEVSZ2003401  Releasedatum:

ANTON HAGMAN  Så finner vi varann (S)
Redan som tolvåring gjorde han dundersuccé på YouTube och hans videos har visats hundratusentals gånger. Solodebuten kom i Melodifestivalen 2017 inför över tre miljoner tittare som tog honom vidare till den stora finalen på Friends Arena. Anton musikaldebuterade 2019 i huvudrollen som ”Danny” i succémusikalen ”Grease” på Nöjesteatern i Malmö för fullsatta salonger hela hösten och beger sig ut på Sverigeturné våren 2021. Nya låten ”Så finner vi varann” är skriven av Anton Hagman, William Forsling och Petter Alfredsson (Universal Music, BMG).

Om: Anton Hagman debuterade som artist redan som 12 åring; då gjorde han succé på Youtube och hans videos har visats hundratusentals gånger. Anton har uppträtt på stora scener i Singapore, turnerat i Sverige och år 2017 äntrade Anton Melodifestivalens scen med låten ”Kiss You Goodbye” och gick hela vägen till final. Anton skriver mycket musik själv och i konstellationer med olika låtskrivare. Hans musik har strömmats miljontals gånger och det kommande materialet, har naturligt växt fram i takt med Antons utveckling som artist. 2019 musikaldebuterade Anton i musikalen ”Grease” på Nöjesteatern i Malmö och gjorde storsuccé som spelats för fullsatta salonger. Våren 2021 beger han sig ut med succémusikalen på Sverigeturné.
      

Datum: 2020-06-15  Label: Universal Records  
  
ISRC: SEUM72000729  Releasedatum: 2020-06-18

EMILIO WALTER  Ingenting (The Lazy Song, svensk version)
Emilio Walter är 14-åringen från lilla Kristianopel i Blekinge Skärgård, som snart sagt sett och gjort allt. Från att ha framträtt på stora scener som Skansen och Cirkus i Stockholm till att ha spelat land och rike runt med sin älskade boogie-woogie är Emilio ganska unik bland andra tonåringar. Det är också hans val av musik som är svängig rock n roll, ofta med lite 50-tals touch! Gott så, men när sommaren nu kommer till oss detta ovanliga år, är det också dags för Mr Walter att testa lite nya grejor och det gör han genom singeln Ingenting (The Lazy Song) som är en härlig svängande sommardänga med Emilio på sång och karaktäristiskt pianospel! Låten, som handlar om att bara ha det gott att och softa, andas inte så lite semester, sommarlov. sköna dagar och är perfekt i de flesta av sammanhang, på stranden, i poolen och i inte minst i bilen. Det finurliga är att den också passar in på många av oss som hamnat i olika grader av ofrivillig karantän, där det inte finns så mycket val annat än att hålla låg profil. Emilio Walters sommar kommer bli annorlunda än vad den var tänkt - vilket gäller de flesta av oss. Men när läget är som det är handlar det om att inte klaga och tjura ihop, utan att gilla läget, luta sig tillbaka och göra - Ingenting! För vem vet när man får chansen igen! Emilio Walter, The Lazy Song (Swedish Version), släpps idag torsdag den 11 juni hos alla streamingtjänster
      

Datum: 2020-06-11  Label: Pama Records  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-06-11

ROGER RÖNNING  Nära till havet (S)
Sommaren är äntligen här och med den släpper nu Roger Rönning nya låten ”Nära till havet” med release den 17 juni 2020!.

Roger Rönning albumdebuterade som soloartist 1977 och firade med sitt förra album, ”Vår inre kompass” 40 år som soloartist. Han slog igenom 1979 med ”Tiden bara går” som än idag spelas flitigt bland klubbar runt om i världen och Roger har sedan dess haft ett antal radiohits, däribland ”Det händer bara en gång” och ”Taxi 455”. Hans låtar kännetecknas av en varm, sträv stämma och klarsynta texter om hur det är att vara människa. Musikaliskt finns rötterna i både popmusik, det tidiga 70-talets amerikanska singer/songwriter-våg och ett tillbakalutat men omisskännligt groove som han är ganska ensam om: Roger Rönning har beskrivits som en av våra första svenska "blue eyed soul"-artister. Hans låtskrivande håller i dag lika hög klass som någonsin. Förmodligen högre. Nytt studioalbum fyllt med nyskrivet material släpps hösten 2020
      

Datum: 2020-06-10  Label: PRM Records  www.rogerronning.com
  
ISRC: SEVDA2000206  Releasedatum: 2020-06-17

LINUS HASSELBERG (feat. CORNELIA JAKOBS)  Jag trodde jag sov (S)
Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slog ner med kraft i det svenska musiklivet när han under 2018 solodebuterade med albumet ’Granada, Granada’. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser. Nu släpper Linus i ett samarbete med Cornelia Jakobs singeln ’jag trodde jag sov’, den första singeln från hans andra fullängdsalbum som är planerat att släppas under hösten 2020.

’jag trodde jag sov’ är en korsning mellan lågmäld singer-songwriter pop och hiphop. Texten framförs med Linus karaktäristiskt mörka molande röst, svävandes i gränslandet mellan nynnande och spoken word, i ett möte med Cornelia Jakobs sång.

m sin nya singel förklarar Linus: 'Jag trodde jag sov' är en hyllningslåt till barndomen, att känna sig ledsen över de avsnitt i livet som gick förlorade för att man pressade sig själv så jävla hårt men också att sluta identifiera sig som lat när man i själva verket hela tiden är i rörelse.”

Efter att länge varit verksam som låtskrivare och i olika artistkonstellationer har Cornelia Jakobs under de senaste åren väckt uppmärksamhet som soloartist. Om samarbetet med Cornelia säger Linus: ”Cornelia och jag hade pratat i typ tre år om att jag göra musik, men aldrig lyckats hitta tid för att ses. Sen kom hon en dag till min studio, hade med sig sin energiska hund och skrev en magiskt refräng. Vi upptäckte under kvällen att vi hade i princip samma förhållande till många av raderna i mina verser; lat, högpresterande osv, och att vi båda hatade och älskade oss själva! Jag är så glad att tre år inte blev tio och att vi äntligen lyckades ses och skapa den här lilla biten musik ihop.”

Konflikten mellan självförakt och självförhärligande som den nya singeln lyfter är ett av de teman som kommer att återkomma på det nya albumet. Linus berättar: ”Jag har varit så hård mot mig själv, det är svårt att arbeta med musik. Man vill alldeles för mycket, hela tiden, jag har en konstant röst i huvudet som pepprar mig med nya idéer och säger åt mig hur genialisk jag är, samtidigt som en annan röst säger att jag är värdelös, jobbar för lite, är för lat, inte tillräckligt originell osv. Mitt mål var att göra låtar för att lura både de rösterna och försöka hitta en helt ny. En som talade till mig på ett lugnt sätt och sa att allt kommer att bli bra oavsett.”

Linus Hasselberg har gjort det till sitt signum att genom sitt artisteri bjuda in lyssnaren i ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film. I enlighet med detta släpps den nya singeln tillsammans med en stark musikvideo skapat av den återkommande samarbetspartnern, fotografen Olof Grind, där Linus själv figurerar tillsammans med sin lillasyster på den Hälsingländska landsbygden där hela det kommande albumet skrevs.

Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har Linus även hunnit producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Monica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några. På sitt andra album som spelades in i Hälsingland och i studion Röda Paradise har Linus samarbetat med artister som Moonica Mac, Johannes Räihä, Benjamin Gustafson och Cornelia Jakobs
      

Datum: 2020-06-09  Label: Icons Creating Evil Art  
  
ISRC: SEXCG2001601  Releasedatum:

STEFAN NYKVIST  På en fredagskväll (S)
Låten På en fredagkväll är faktiskt den första utgivning som LarzKristerz fd frontman Stefan Nykvist själv är upphovsman till. Många kommer nog att känna igen sig i denna låt då dilemmat Stefan belyser har en ganska hög igenkännings faktor hos väldigt många. Vi vill ju ha skoj! Speciellt i dessa tider behöver vi dra på smilbanden lite. Låten är från det kommande albumet som släpps i juli. Gjort det mesta. Stefan Nykvist har gjort det mesta som artist, Vunnit Dansbandskampen, 2:a i körslaget, Allsång på Skansen, Så ska det låta, Fångarna på fortet, Bingolotto mm. De senaste 7 åren har han dessutom spelat ”Skinnar Mäster” i Skinnarspelet i Malung. När Stefan under 2013 meddelade att han skulle lämna Larz-Kristerz slog det ner som en bomb och i stort sett varenda tidning i landet hade det som en stor nyhet. Han var då rejält trött på att ständigt vara på turné så en paus var välbehövlig för att få tillbaka kreativiteten. Denna paus blev dock lite längre än han hade tänkt sig, även om han under tiden inte varit inaktiv som musiker då han bla gett konserter i kyrkor, medverkat som gästmusiker med olika artister och satt upp sin egen julshow. Han kom med tiden fram till att det var dags att göra något i eget namn och att det skulle grunda sig i det han älskar, Rock & Roll, 60-tals schlagers och 70-tals dansband. Eller som han säger själv: ”Jag vill göra folk glada, spela musik som jag älskar, liva upp i förtälten på campingen helt enkelt!”
      

Datum: 2020-06-05  Label: Enviken Records  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-06-05

NINNA GUDMUNDSSON  Stjärna (S)
Stjärna – en vacker och svidande innerlig sång om drömmar som ljus på vår väg. Pianobaserad pop och visa, med akustiska stråkar i ett levande, sprakande arrangemang. En själfull låt, framförd med mycket närvaro.

Ninna Gudmundsson är violinist, sångerska, poet och kompositör. Med ett brett musikaliskt register, från den klassiska musiken till musikal, pop och folkmusik. Som orkestermusiker har hon spelat på scener som Cirkus i Stockholm, legendariska Teatro Colón i Buenos Aires och Royal Albert Hall. I sökandet efter ett personligt uttryck började sånger växa fram, poetiska berättelser från en djup inre resa. De senaste åren har Ninna givit ett stort antal konserter med sina innerliga och berörande sånger, till eget pianoackompanjemang. Som solist eller tillsammans med kontrabas och gitarr. Ninna har arrangerat egna och andras låtar, och även skrivit musik för orkester.

Stråkmusikerna är en kvintett med två fioler, viola, cello och kontrabas. Fantastiska musiker, kollegor och vänner på samma gång, den ultimata ensemblen. Andreas Forsman och Sofia Wänström fiol, AnnaCarin Löfstedt viola (i videon till Stjärna medverkar Thomas Ringqvist på viola), Johan Kyllmar cello och Sven-Erik Johansson kontrabas. Inspelat och producerat av Ulf Wahlberg i XTC Studios
      

Datum: 2020-05-25  Label: XTC Productions AB  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-05-22

MÅRTEN SAHLIN  Det är långt till lördag kväll… (A)
"Det är måndag. Festen är över. Nyss var det fredag och man var kär. Det känns som en evighet sen. Nu är det långt till lördag kväll."

Efter coveralbumet "Rövaren" 2015 med översättningar av bl.a Tom Waits, Bob Dylan och The Cure, innehållande publikfavoriten "Fredag jag är kär", är Mårten Sahlin nu tillbaka med egna låtar och texter igen. Det nya albumet "Långt till lördag kväll" innehåller tio gospel- och soulfärgade låtar och i kören hör vi rösterna av de folkkära sångerskorna Gladys del Pilar (Afro-Dite) och Paris Renita (The Mamas).

Efter att under många år varit låtskrivare och producent bakom andra artister solodebuterade Mårten Sahlin 2009 med albumet "Vad är det vi väntar på". Dessförinnan gjorde han svensk pop med duon Limbo på 90-talet och rönte stora framgångar på radio med bl.a låten "Barfotadans".

Mårten Sahlin har uppmärksammats för sina starka och personliga texter som ofta handlar om stora frågor i det lilla livet. Musiken tar avstamp i en stark svensk vis- och poptradition, men skiljer sig från kutymen med influenser från soul, country och gospel. Vid en första anblick kanske han ter sig som ännu en gråtmild singer-songwriter, men Mårten försöker tänja på rollen och undvika det mest förutsägbara och förväntade.

Hittills har vi fått höra några smakprov i form av singlarna "Mitt land" om polariseringen och populismen i Sverige, "Din sång" som berör självmord bland unga och "Sätt inga blommor på min grav" som handlar om att passa på att le medan man har munnen kvar.

-Jag är mäkta stolt över albumet och jag har lagt ner hela min själ i det, tyvärr även hela min plånbok, säger Mårten.

Musikerna på albumet har spelat med artister som Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Ulf Lundell, John Lundvik, Lisa Nilsson, Entombed, Louise Hoffsten, Jojje Wadenius m.fl.

-Titellåten "Långt till lördag kväll" är en förvisso lite mörk, men samtidigt lättsam countrytext med glimten i ögat. Det blev även en väldigt passande albumtitel i rådande läge i Sverige och i världen. Med despotiska ledare i flera av de mäktigaste länderna, och ovanpå det en stor krasch för folkhälsan och ekonomin, känns det helt enkelt som att det är väldigt långt till lördag kväll.
      

Datum: 2020-05-25  Label: 123abc/X5 Music Group  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-06-15

AMI ASPELUND  Så in i Norden (A)
Skivan, "Så in i Norden" som Ami gav ut 2019, har ett Nordiskt tema med sånger och folkmelodier från Finland och Norden. Visor i folkton med stänk av jazz, etno och folkvisor på dialekt. På skivan finns två sånger av den Norska låtskrivaren Halvdan Sivertsen, Sommarfugel i vinterland och Nordaforr, som hon själv översatt till svenska "Sommarfågel i vinterland" och "Norrut". Hon har även översatt den danska sångerskan och låtskrivaren Pia Raugs "Fugleflugt" till svenska "Fågelflykt"

Med finns också den kända isländska sången Ridum, Ridum i nytt och fartfyllt arrangemang. Också hennes helt egna sång Jag förstår dej nu bättre finns med på skivan. Den vackra norska sången, Vi skal ikkje sova bort sumarnatta, gjorde hon som duett tilsammans med norska artisten och skådespelaren Erik André Hvidsten. Låten gick direkt in på andra plats i Vegatoppen på Radio Yle Vega 2019.

På skivan finns också ett par sånger på Österbottnisk dialekt.
      

Datum: 2020-05-16  Label:   amiaspelund.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019

GRANNY K  Det sitter tre kvinnor i min trädgård (S)
Granny K är ett Värmlandsband med kärlek och rötter i 1970-talets musik och samhällsengagemang. Granny K bildades 2007 med influenser från olika håll. En stor inspiratör fann bandet i Anders F Rönnbloms musik och framförallt hans tidigare produktioner.

Beteckningen ”poetisk progg” har ibland använts om Granny K och i repertoaren finns en flirt med proggen från 1970-talet. Men Karin Forsling, som grundade bandet, betonar att text och musik måste vara i samklang med samtiden. ”Alla röster är värda att höras” i sann värmländsk berättaranda är ett motto för bandet. Vilka är dagens berättelser om kärlek och hat, rädslor och glädje?

Granny K är ett generationsövergripande projekt med medlemmar från vitt skilda årtionden 1940-1970-tal. I gruppen finns musiker som medverkat i olika sammanhang alltifrån irländskt, jazz, hårdrock till pop och med den mixen i bagaget har Granny K skapat ett eget uttryck. Texten är viktig liksom den musikaliska dräkten. Karin Forsling skriver texter och Caroline Eriksson Waerme gör musiken i de egna låtarna, ett samarbete som gör att ”man kan dansa till budskapet”, som Karin brukar säga.

I Granny K:s repertoar finns alltid några proggklassiker med och de egna låtarna kan komma att bli de framtida klassikerna, med titlar som ”Vägra ligga ner och dö”, ”Naiv”, ”Vänd dig inte om”, ”Kärleksvals mot mörkret” och ”Kvinnor som du och jag”. I en tid som vår behövs både protest, progg och poesi – men framför allt behövs medmänsklighet och solidaritet! ”Minns någon längre solidaritet?” är en textrad i Granny K:s låt ”Precis som nu”. Och det är vad Granny K vill tro!

Granny K består av: Karin Forsling (sång), Caroline Eriksson Waerme (klaviatur, sång), Magnus Liljeqvist (gitarr, sång), Lasse Högberg (bas) och Mathias Waerme (trummor).

Övrigt: Lasse och Karin arrangerade musikfestivalen Folk & Rock i Segmon under tio år, med artister som First Aid Kit, Kebnekajse, Nynningen, Mikael Wiehe, Sven-Ingvars, Stefan Sundström, Anders F Rönnblom, Pugh, Slowgold och Ola Magnell
      

Datum: 2020-05-13  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-03-08

FAMILJEN SIGFRIDSSON  Lassie (S)
Skriven av Benny Andersson / Marie Nilsson
      

Datum: 2020-05-08  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: sevsz2002601  Releasedatum:

TOWE WIDERBERG  Det är jag som ror din båt i hamn (S)
Skriven av Lasse Holm
      

Datum: 2020-05-08  Label: Indigo Musik  
  
ISRC: fite50200057  Releasedatum:

PRIMETIME  Lycklig man (S)
Vi är en trio från Vellinge i Skåne som heter PrimeTime och som startade 2017, vi blandar och ger från visor till det senaste idag, släpper två EP.n nu i sommar en med covers och en med eget skrivet material. Vi har idag avverkat mer än 300 spelningar av allt från privata fester, bröllop, festivaler, varit husband på öland både på Böda Riviera och strandbaren
      

Datum: 2020-05-05  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

STEFAN HJERT  Allt eller inget (A)
Nytt album, Allt eller inget med Stefan Hjert. Han är en man årsmodell 1960, stoltserar med 173 cm, 75 kg och ett glatt humör. Född och uppvuxen i ett frireligiöst hem i Grums, matad med musik av föräldrar och äldre syskon, sladdbarn på 60-talet där storebrorsan hade bil med skivspelare. Hela floran av band som fanns och att musiken hade en stor plats i familjen satte sina spår för Stefan.

Som 15-åring började musiken, i bandform, med det som blev Grums-grabbarna. Under senare delen av 70-talet handlade det om dansmusik. Han tyckte det var en kul och lärorik tid med mycket spelande på danskrogar under veckorna och Folkets Hus på helgerna. De gjorde även en skiva 1978 när det var som mest hektiskt. Under de senaste 6-7 åren har han gjort ett 40-tal låtar. Under senaste året har han, efter Maria Wells idé, tillsammans med ett antal lekkamrater spelat in i Small Lake Studio/MF Ljuddesign i Edsvalla utanför Karlstad. 12 st. egna låtar, alla med Agneta Mårtenssons texter, blev inspelade under arbetsnamnet ”Allt eller inget”. En påse blandat musikgodis med allt från den rivigaste rockrökaren till den mjukaste balladen.Marcus Fredriksson har skött tekniken, Uffe Börjesson har mastrat och Stefan själv har gjort musiken, arrat, spelat bas, gitarr och sjungit. Till sin hjälp har han dessutom haft sina lekkamrater vilka presenteras på skivans konvolut. Allt är inspelat med dagens teknik men allt är spelat av riktiga, levande människor utan ”hjälp” av datorer, sequensers och annat fusk. - Länge leve den levande musiken!
      

Datum: 2020-04-23  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

LOTTA BORG  
 1. Tid
 2. Halvvägs

Nya låtar med Lotta Borg!
      

Datum: 2020-04-23  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

THOMAS SKISTAD  Varje blick (S)
17:e okt 2019 så släppte Thomas singeln ”Hallå hallå där kärleken” och nu är det dags igen: Varje blick är en poppig sommarlåt som handlar om att äntligen få den stora kärleken! Den är skriven av en mycket rutinerad kvartett som har haft låtar med i både Melodifestivalen, ESC och på svensktoppen.

Thomas själv har nu jobbat som trubadur i över tio år. Han har bland annat jobbat ihop med Micke Finell i lite olika projekt. Bl a en Elvis-hyllning med Linda Gail-Lewis, Billy Bremner och Ingemar Wallen.

Med låten ”Det gäller att ge” (2018, 3:e plats som bäst) och en cover på ”Let your love flow” (1:a plats som bäst) har han legat på dansbandsradioen’s topplista i Norge. Låten ”Hallå hallå där Kärleken” (2019) har legat på Haningetoppen’s dansbandslistan och 10 veckor på Svenska Närradiolistan med en 3:e plats som bäst.

För närvarande jobbar han mycket ihop med sin flickvän Sabina Corleòne i showgruppen Hits Xpress, som just släppt en låt som heter Share your love, som även är inskickad till P4 Nästa
      

Datum: 2020-04-23  Label:   www.thomas-trubadur.se
  
ISRC:   Releasedatum:

RAFAEL PALM  En clown i mina kläder (S)

      

Datum: 2020-04-21  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

TOWE WIDERBERG  Livet går vidare (S)
Atenzia Records distribuerar Towes kommande album och här är ytterligare ett spår från det. En låt med personlig text - producerad av Martin Klaman och den finske producenten och låtskrivaren Thomas Enroth som äger bolaget Towe ligger på - Indigo Musik
      

Datum: 2020-04-20  Label: Indigo Musik  
  
ISRC: FITE50200050  Releasedatum: 2020-04-24

ANNA JÄRVINEN  Melodifestival (S)
Singeln ”Psalm” var första smakprovet från albumet ”Vestigia Terrent” som kommer den 24 april via labeln Sing a song fighter. Nu är det dags för ännu en singel ”Melodifestival” som släpps den 17 april.

Albumet ”Vestigia Terrent” (latin för uttrycket ”spåren förskräcker”), innehåller tio spår och har spelats in av Fredrik Swahn. Medverkar gör bl a musikerna Reine Fiske (Dungen mm), Josefin Runsteen och Johan Graden.

Ann Järvingen säger: "Låtarna beskriver livet som jag upplever det nu. Om man vill kan man se girighet, avund, frosseri, lust och resterande dödssynder däri. Man kan även se kontemplation över existensen; tiden och rummet, allt det man skräms av. Givetvis finns där även trafik och trängsel i slaskig och mörk vintermorgon på väg till jobbet och lyckan över romantiserade minnen av då."
      

Datum: 2020-04-16  Label: Sing a song fighter  
  
ISRC: SE43Y2000103  Releasedatum: 2020-04-17

FRIDA WILJANSROS  På andra sidan sundet (S)
Hej Allesammans. Nu ska vi berätta ngt…

När vi stängde Caféets insida och öppnade upp vår Take Away så tyckte Kent att det vore en lysande idé att koppla in studion i Gyllene Salongen och börja spela in lite nya låtar. George Georga Gustafsson på Primary Rock Studio är Fridas producent och fullständigt fantastisk! Georga har lagt grunder på låtar och texter sedan flera år tillbaka, men ibland kommer livet i mellan och man har inte ro att spela in! Men…

Nu har bollen satts i rullning och inspelningar har påbörjats. Musiken kan verkligen bidra med glädje och lycka, få en att bli peppad och ibland även bidra med tröst i texter och melodier! Denna låten som Frida nu släpper heter ”På Andra Sidan Sundet” och är första singeln på det kommande albumet. Välkomna att lyssna genom att klicka på länken:

Va rädd om Er & Varandra!
      

Datum: 2020-04-16  Label: Café Gula Huset Records  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-04-24

LINUS HASSELBERG  Till Dig (S)
Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slog ner med kraft i det svenska musiklivet när han under 2018 solodebuterade med albumet ’Granada, Granada’. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser. Nu följer Linus debuten med ’Till dig’, den första singeln från hans andra fullängdsalbum som är planerat att släppas under hösten 2020.

I kontrast till sitt tidigare solomaterial som skrevs och spelades in på resande fot på och omkring den spanska solkusten, skrev Linus ’Till dig’ isolerad från resten av samhället i en stuga i Hälsingland, omgiven av VHS-filmer och djup skog.

Linus berättar: ” ’Till dig’ var den första låten jag skrev efter att jag lämnat Stockholm. Jag hade en gråtig kväll och ville skriva en låt till alla i hela världen. En sån där hybris som en ofta ångrar dagen efter. Om att det går att resa sig oavsett vad man varit med om. Det finns väl nån ironi i det där. Hade jag velat nå ut till alla hade jag kanske behövt göra en poplåt, eller åtminstone skriva en refräng, men jag tror i alla fall att de som hittar den här låten kommer känna igen sig i minst en textrad. Det är nog ett löfte! Minst en textrad, annars får jag en hemskt förbannelse över mig eller något.”

’Till dig’ är en korsning mellan lågmäld Singer-songwriter pop och Hiphop, framförd med Linus karaktäristiskt mörka molande röst, svävandes i gränslandet mellan prat och sång.

Linus Hasselberg har gjort det till sitt signum att genom sitt artisteri bjuda in lyssnaren i ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film. I enlighet med detta släpps den nya singeln tillsammans med en stark musikvideo som i en enda tagning och skuggteaterliknande teknik, badandes i varmt eftermiddagsljus berättar en hel historia i sin explosivt emotionella lågmäldhet.

Om musikvideon till ’Till dig’ säger Linus: ”Vi filmade videon i Spanien med min bror Hannes och fantastiska Amanda Gylling som gestaltar hela förloppet med sin skugga. Från det ensamma och sorgsna i början till en våldsam dans i slutet som känns otrolig hoppfull! Jag hade först en annan idé, men den blev skitdålig, vi filmade i två dagar och gillade ingenting av det vi gjort. Sedan såg vi ljuset på terassen och Amanda kom med idén om skuggan. Vi gjorde allt i en tagning och med naturligt ljus, och vi ville ha ljuset precis när solen gick ner. Vi hade kanske tio minuter på oss. Men vi satte den och sen gick vi och käkade tapas! Jag har alltid lite extra tur när jag är i Spanien, och otur i och för sig, men mest tur!”

Efter många år som turnerande musiker med artister som Petter, Plasí, Jens Hult, Partiet, Brothers Among Wera mfl står nu Linus Hasselberg stark på egen hand som soloartist och släpper hösten 2020 sitt andra album. Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har han även hunnit med att producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Monica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några
      

Datum: 2020-04-03  Label: Icons Creating Evil Art  
  
ISRC: SEXCG2001101  Releasedatum: 2020-04-03

FREDRIK FURU  Sommartid (S)
Pop-poeten från Österbotten firar 10 år som soloartist med svenskpop som ligger i tiden.

Sommartid kommer glädjande nog två dagar tidigare i år. Redan imorgon kan du vrida klockan framåt i takt med Fredrik Furus nya singel. Låten är en hoppfull och rullande pop-dänga om förändring och att fly verkligheten tillsammans. Något som är aktuellt för de flesta i den situation vi just nu befinner oss i.

"Med tanke på läget just nu så känns det lite ironiskt att jag i videoklippet står på Bromma flygplats och sjunger om att ”ta oss härifrån” men när jag skrev låten tänkte jag mig faktiskt en mental resa där vi väljer att förändras tillsammans, eller i alla fall drömmer oss bort och flyr verkligheten för en stund", funderar Fredrik Furu.

Vi står alla just nu inför oförutsedda och stora utmaningar, men om vi möter dom tillsammans är vi starkare. Vi kan själva förändra våra liv genom att välja hur vi förhåller oss till saker och ting.

Fredrik Furu firar 10 år som soloartist i år. Jubileumsåret till ära släpptes debutskivan Hollywoodhjärtan pånytt på Spotify och Fredrik åker senare i år ut på en jubileumsturné i Finland.

Den österbottniska pop-poeten bodde länge i Sverige, men när han valde att flytta tillbaka till Finland fick karriären ett nytt lyft. Förra året släpptes albumet Det som alla letar efter där singlarna Dum Dum Dum och Spegel, Spegel gick in på Radio Suomis spellista och gav Fredrik en ny finsk lyssnarkrets och en bokningsdeal med finska Fullsteam Agency. Han gick också in som listetta på Yle Vega. Utöver det turnerade Fredrik tillsammans med Jack Vreeswijk och Frida Andersson och uppträdde för första gången på festival i Norge
      

Datum: 2020-03-27  Label:   www.fredrikfuru.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-03-27

TOWE WIDERBERG & ÅSA JINDER  I ungdomen (S)

      

Datum: 2020-03-26  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: fite50200052  Releasedatum:

ANNA JÄRVINEN  Psalm (S)
Senast vi hörde från Anna var när hon släppte kritikerrosade albumet ”Buren” 2015. Den 20 mars kommer balladen ”Psalm” och är det första smakprovet från kommande album ”Vestigia Terrent”. Albumet ”Vestigia Terrent” (latin för uttrycket ”spåren förskräcker”), innehåller tio spår och har spelats in av Fredrik Swahn. Medverkar gör bl a musikerna Reine Fiske (Dungen mm), Josefin Runsteen och Johan Graden.

Anna Järvinen säger: "De nya låtarna beskriver livet som jag upplever det nu. 'Psalm' kan sammanfattas i en enda kort mening: Låt det goda återvända!".

”Vestigia Terrent" släpps den 24 april via labeln Sing a song fighter
      

Datum: 2020-03-19  Label: Sing a song fighter  
  
ISRC: Se43y2000101  Releasedatum:

LIEDSTRÖM & Co.  Då kickar sjunde himlen in (S)
Låtskrivaren och poppoeten, Thomas Liedström med sitt kompani släpper nu den andra låten i ordningen ”Då kickar sjunde himlen in” tagen från deras kommande studioalbum med release i höst. Singelrelease ”Då kickar sjunde himlen in” den 2 april 2020.

Liedström & Co första popalbum ”Kapitel 8” anlände 2017 där låten ”I union” blev finalist i ”P4 Nästa” och parallellt landade albumets singel ”Snälla Tina” på ”Swedish Independent Chart” och fick radiospelningar runt om i hela landet. Thomas Liedström har sedan debuten gjort ett 30-tal spelningar, bland annat med Jack Vreeswijk, Dan Hylander och Ebbot Lundberg m.fl.
      

Datum: 2020-03-18  Label: Wide Records  
  
ISRC: USA2B2055628  Releasedatum: 2020-04-02

DANNY COOLTMOORE & GRABBARNA PÅ STAN  Nina (S)
Ja, om Sundsvallsartisten - Danny Cooltmoore - får beskriva sin egen musik så är det vad han och hans band The Great Western Alarm levererar - andra kan kanske skulle benämna det närmare dansband ... sanningen ligger kanske ändå i örat på lyssnaren..…

Danny Cooltmoore är en av Sveriges flitigaste singelsläppare (Varje månad en eller två låtar) och har just nu 4 låtar på Spotify´s Dansbands-lista "Senaste Nytt"
      

Datum: 2020-03-05  Label: REHN MUSIC GROUP  
  
ISRC: SEYDQ2000701  Releasedatum: 2020-03-06

JOHN DOHLSTEN  Lasse i Gatan (A)
Victor och John Dohlsten släpper nu sitt studioalbum och parallellt blir det premiär för brödernas nyskrivna musikaliska föreställning med samma titel ”Lasse i Gatan”! Albumet släpps den 4 mars och föreställningen med samma titel får premiär den 13 mars på anrika Aftonstjärnan i Göteborg och spelas 3 kvällar fram till den 15 mars 2020!

Albumet innehåller 8 nyskrivna låtar och är med på kommande föreställningen ”Lasse i Gatan” där Bröderna Dohlsten tar med er igenom den sanna historien om en av Sveriges mest mytomspunne man och det kommer att varvas med mycket musik, glädje reflektioner och skratt.

-Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare. Under sin korta livstid på 27 år blev Lars genom sin företagsamhet Göteborgs 4:e rikaste man. Lars blev även utnämnd till chef över Sveriges kapare av dåvarande kungen Karl XII. Han ligger idag begraven tillsammans med sin hustru Ingela i Onsala kyrka, berättar Bröderna John och Victor.

Brödernas tidigare föreställning ”Farväl Majorna” spelades för utsålda föreställningar på både Aftonstjärnan (2018) och Storan i Göteborg (2019) nu är Victor och John Dohlsten tillbaka med en ny föreställning ”Lasse i Gatan” som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.
      

Datum: 2020-02-26  Label: Bröderna Dohlsten  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-03-04

LARS KRISTIANSEN  Minns Du (S)
Mitt namn är lars kristiansen och jag släpper nu min debut singel. Låten jag släpper heter Minns du och det är den första låten som jag någonsin skrev
      

Datum: 2020-02-17  Label:   www.lars-kristiansen.com
  
ISRC:   Releasedatum:

STEGVIS  Årike (S)
Uppsalagruppen StegVis släpper fredagen 21 februari 2020 singeln "Årike" som är en ömsint visa om Fyrisån i Uppsala. Med hjälp av sång, bas och gitarr får lyssnaren följa med från Ulva till Ekoln. StegVis har tidigare släppt ”Nära jordens skorpa” 2015 och senast ”Över Atlanten” 2018 som handlar om emigrationen till Amerika under 1800-talet.

StegVis består av: Johan Johansson, Sång och gitarr samt text och musik Stina Wahlund, Sång Johan Kallström, Gitarr Jan Gezelius, Bas

Johan Johansson skriver: ”Ända sedan jag kom till Uppsala i mitten av 1990-talet har Fyrisån funnits där som en fond, som ett väsen och ett nav i stadsbilden. Och utan att jag märkt det så har den vuxit ihop med mig och min identitet som Uppsalabo. Staden Uppsala är inte tänkbar utan sin å. Så länge det funnits en tätort här har ån funnits. Den är på sätt och vis en symbol för beständighet. Vilka politiska vindar som än blåst, vilka strider som utkämpats från forntid till nutid så rinner den där. Och lika beständig den kan tyckas så är den också flyktig då den från ögonblick till ögonblick förnyas och aldrig är densamma.”

"Årike" är inspelad och mixad av Henrik Johansson på TAA Productions och mastrad av Daniel Lantz på Do Music Records. Singeln släpps digitalt på Do Music Records fredagen 21 februari
      

Datum: 2020-02-17  Label: Do Music Records  
  
ISRC: SEXWH2000301  Releasedatum: 2020-02-21

KLEERUP (feat. ANA DIAZ)  Trouble (S)
På fredag så släpper Andreas Kleerup en ny singel med sångerskan Ana Diaz. Låten heter "Trouble" och blir sista singeln inför det kommande albumet "2" som släpps den 6 mars. Förutom att man hör Ana Diaz vackra röst, så hör man Kleerup själv sjunga på ett hörn.
      

Datum: 2020-02-11  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-02-14

THORSTEN FLINCK  Miraklernas tid (S)
Det var meningen att Thorsten Flinck skulle medverka i 2020 års Melodifestival men så blev det inte (av kända orsaker). Istället framfördes låten av Jan Johansen utan att nå framgång. Här är dock Flincks version av låten…
      

Datum: 2020-02-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN2000301  Releasedatum:

KALASFOLKET  Samling (A)
Nu släpper KALASFOLKET sitt debutalbum, med spännande möten mellan folkmusik och olika rockgenres - bl.a. en ChuckBerry-tolkning av spelmansklassikern Skepparschottis!
      

Datum: 2020-02-06  Label:   www.kalasfolket.se
  
ISRC:   Releasedatum:

SONJA ALDÉN  Sluta aldrig gå (S)
Sonja Aldén med låten "Sluta aldrig gå" tävlade i 2020 års Melodifestivals första deltävling i Linköping
      

Datum: 2020-02-03  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN2000201  Releasedatum:

CLARA KLINGENSTRÖM  Sthlm, allt är förlorat (S)
Clara Klingenström är en 24-årig artist och låtskrivare som är uppvuxen på Gotland. Hon har blivit uppmärksammad för att skriva ärliga och nakna texter med en stark igenkänningsfaktor. I våras släppte Clara sin debutsingel ”Ensam i en stad”. Sedan en tv-debut på ”Lotta på Liseberg” som gjorde succé. Nu är Clara tillbaka med nya singel som är mer poppig än någonsin. "Sthlm, allt är förlorat" är en story om ett break-up. En poppig låt i balladlandet med ett filmiskt-sound.
      

Datum: 2020-01-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE6E32000101  Releasedatum:

JOHN DOHLSTEN  Västerhavets Kung (S)
”Västerhavets kung” är nya singeln från John Dohlsten tagen från kommande albumet och föreställningen ”Lasse i gatan” med Bröderna Dohlsten!

Bröderna Victor och John Dohlsten är dubbelaktuella i vår med nya föreställningen ”Lasse i Gatan” som får premiär den 13 mars på Aftonstjärnan i Göteborg och nya låten ”Västerhavets kung” tagen från kommande studioalbumet och kommande föreställningen.

- Låten är en presentation av Lars under hans storhetstid, och inleder berättelsen om den mytomspunna kaparen. När vi började vår research om Kaparnas betydelse för Sverige frågande vi folk om de kände till Lasse, eller Lars Gathenhielm som han hette. De flesta till kände till namnet men få visste något mer. Det blev också motivationen för att skriva berättelsen om Västerhavets kung, Lasse i Gatan, berättar John Dohlsten.

Med nya musiken och kommande föreställningen ”Lasse i Gatan” tar Bröderna Dohlsten med er igenom den sanna historien om en av Sveriges mest mytomspunne man, det kommer att varvas med mycket musik, glädje reflektioner och skratt.

Brödernas föreställning ”Farväl Majorna” spelades för utsålda föreställningar på både Aftonstjärnan (2018) och Storan i Göteborg (2019- 2020) nu är Victor och John Dohlsten tillbaka med en nyskriven föreställning ”Lasse i Gatan” som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.

-Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare. Under sin korta livstid på 27 år blev Lars genom sin företagsamhet Göteborgs 4:e rikaste man. Lars blev även utnämnd till chef över Sveriges kapare av dåvarande kungen Karl XII. Han ligger idag begraven tillsammans med sin hustru Ingela i Onsala kyrka. Berättar Bröderna John och Victor
      

Datum: 2020-01-24  Label: DOHLSTEN  
  
ISRC: SEYOK2001423  Releasedatum: 2020-01-24

HENRIK WIDEGREN  Nästan normala låtar (A)
Henrik Widegren släpper det nya albumet "Nästan normala låtar" den 17 Januari på alla digitala plattformar. Den här gången breddar han sin repertoar i jakten på den moderna visan med låtar som handlar om Xbox-konsekvenser, evolution, Volvo V70, profilbilder, renoverings-skilsmässor och julaftonssex. Sammanfattningsvis: Låtar du inte visste att du saknade.

Öppningslåten och första singeln på albumet är Pilla inte på din mobil (pilla på mig). Den handlar om relationer och det faktum att fler svenskar hellre väljer bort sex än sin mobiltelefon (”Hellre knappra än knulla”), enligt en undersökning av Novus 2018
      

Datum: 2020-01-17  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-01-17

KSMB  Tjyvarnas armé (S)
KSMB är bandet som vägrar att stå stilla och inordna sig i de konventioner som andra sätter upp. Det är därför det sällan också blir som många förväntar sig. Den 24 januari 2020 släpps EP:n "Bland tomtar och troll". Denna gång är bandet mer personliga än någonsin tidigare. Istället för att sparka utåt, vänder de blickarna mot sig och skådar inåt. Men redan nu kommer singeln "Tjuvarnas Armé" som visar ett KSMB i högform både vad det gäller text och musik!

Den 25 Januari spelar KSMB på Slaktkyrkan, en sen länge sedan utsåld spelning. Skärholmens Punkensemble bildades 1978 av ett gäng gymnasieungdomar som en parodi på den punkvåg som svepte in från England. Inte långt senare gick bandet från 13 medlemmar till fem och kortade namnet till KSMB. Inom ett par år blev KSMB Sveriges mest kända punkband näst efter Ebba Grön.
      

Datum: 2020-01-13  Label: Wild Kingdom Records  
  
ISRC: SEVVF1903406  Releasedatum:

ELISA LINDSTRÖM  Ditt hjäsrta i min hand (S)
Idag släpper Elisa Lindström sin nya singel "Ditt Hjärta I Min Hand" en låt fylld med kärlek och glädje. Den har världspremiär i Bingolotto 12/1.
      

Datum: 2020-01-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC:   Releasedatum: 2020-01-10

23TILL  Musiken (S)
Norrköpingsbaserade 23Till i en riktig feelgood-bomb. Kolla gärna in Carl Biörsmarks oemotståndliga video som är en hyllning till musik och dans som en förenande kraft över hela världen.

Punkpionjärerna i 23Till kom under 2019 ut med sitt första album med nyskrivet material sedan 1995. Eller punk och punk, musiken har alltid haft en bred palett av influenser – rock, dixieland, schlager, country, reggae. Något som starkt bidrar till bandets särprägel
      

Datum: 2020-01-05  Label: Beat Butchers  
  
ISRC:   Releasedatum:

SIMON STÅLSPETS ORKESTER  I en paus (S)
Orkestern bildades 2017 och framfo¨r Simon Sta°lspets la°tar. Sa°ngtexter pa° svenska om ka¨rlek, konsumtionskritik och inre beslutskonflikter, inte sa¨llan med humoristisk underton.

Under ma°nga a°r har Simon varit drivande i folk- & va¨rldsmusikgrupper tex Kalabra, Svart Kaffe och Stockholm Lisboa Project, turnerat i o¨ver 20 la¨nder, framtra¨tt i TV/radio, vunnit priser och utma¨rkelser. Tex tyska musikjournalisters stora pris Die Schallplatte Kritik samt nominerats i gra¨nso¨verskridande kategorier av sa°va¨l va¨rldens sto¨rsta folkmusikmagasin Songlines som svenska Folk- och va¨rldsmusikgalan.

En dag fick stockholmaren Simon Sta°lspets fick nog av stadens stress och flyttade till en klockarga°rd pa° so¨rmla¨ndska landsbygden. Han bo¨rjade skriva la°tar pa° svenska och satte ihop en orkester, vilket ledde fram till detta album.

Musikerna i STORK har turnerat o¨ver hela va¨rlden och samarbetat med artister som till exempel Wanda Jackson, Arja Saijonmaa, Monica Dominique och Lisa Nilsson.

Orkestern består av: Maria Kvist - klaviaturer och sta¨msa°ng, Rigmor Ba°dal - elbas, Arnulf Ibsen - trummor, Simon Sta°lspets - gitarrer, sa¨lgflo¨jt, munspel och sa°ng
      

Datum: 2019-12-22  Label: Nomis Musik  www.simonstalspets.se
  
ISRC:   Releasedatum:

NIKLAS STRÖMSTEDT  
 1. Jag kan gilla
 2. Jenny vill du ha mig
 3. Det lyckliga slutet


      

Datum: 2019-11-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA170028, SEPQA1900164, SEPQA1900085  Releasedatum:

LARS LARHOLM  (Lyckan kommer), Lyckan går (S)

      

Datum: 2019-11-18  Label: Liphone  
  
ISRC: SELIA190041  Releasedatum:

MAGNUS UGGLA  På egna ben (S)
I veckans avsnitt av Så Mycket Bättre tolkar Magnus Uggla låten ‘På Egna Ben’ med Carola från 1984
      

Datum: 2019-11-17  Label: Uggly Music  www.magnusuggla.nu
  
ISRC: SE24C1900105  Releasedatum:

KALASFOLKET  
 1. Trollschottis
 2. Älvornas dans
 3. Vallåt

Ny EP med KALASFOLKET! Med rötterna i Ångermanland spelar Kalasfolket svensk folkmusik i nya spännande tappningar. Melodierna är traditionell folkmusik, men ljudbilden och arrangemangen är här hårdrock: ?Bandet kan därmed sägas skapa gränsöverskridande musik och med dragspel som melodiinstrument ovanpå tunga elgitarrer har bandet tydligt definierat sitt eget sound.?

Live spelar bandet även unplugged (akustiskt), t.ex. till dans och på spelmansstämmor, men kanske kommer de bäst till sin rätt när de ikläder sig nitarmbanden och äntrar hårdrockscenen (med dragspel).
      

Datum: 2019-11-17  Label:   www.kalasfolket.se
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-11-06

MARTIN RUBASHOV  Hårga (S)
Folk-barden Martin Rubashov sjunger ny tolkning av den mörka folkvisan Hårga, en berättelse om hur djävulen med sin musik förför Hälsinglands invånare ända in i döden.

Med karaktäristiska kombinationer av folktoner, akustiska gitarrer och en sångröst som är både sträv och skör på samma gång målar Martin Rubashov upp bilder för lyssnaren av att vara en sökande vandrare djupt inne i de hälsingländska skogarna. På avstånd faller solen in genom tallarna och ger varma kontraster mot de mörka trädstammarna. Marken är täckt av kall lerig mossa och daggen ligger som blank rök över lingongris och rotvältor. Du hör något som knastrar inne i dunklet. Ögon iakttar dig vaksamt från trädkronorna och genom den lätta morgondimman anar du någon eller något skymta förbi. Miljön är tidlös, vi skulle lika gärna befinna oss i en värld långt före vår tideräkning som i en dov framtidsdystopi med skimrande strimmor av hoppfullhet inflätade som guldtråd i den mörka väven.

Stora träd, massiva berg och djupa vatten är några av de faktorer som gång på gång lockar Martin Rubashov ut i skogen. Den påtagliga medvetenheten om att vara en mycket liten del av någonting större hjälper honom att hålla sig nära känslan av vad som egentligen är verkligt och äkta.

Förra hösten släppte Martin Rubashov albumet 'The Nature Script' där han i samarbete med organisationen Smart Klimat planterade träd i Zambia för att bidra till den kritiska miljösituationen, ge hem åt utrotningshotade djur och motverka fattigdom. Nu släpper han sin egen tolkning av den gamla folkvisan Hårgadansen, en sägen som berättar om när djävulen kom till Hälsingland förklädd till spelman och som vid berget Hårga förtrollade byborna till att dansa tills hans hänförande musik. Enligt berättelsen spelade han tills människorna tillslut dansade ihjäl sig och bara deras skelett fanns kvar. Vissa säger att det fortfarande går att se märken från dansen på Hårgaberget och att den som är modig nog att våga sig ut en natt när fullmånen står som högst kan höra musiken som djävulen en gång spelat.

Martin berättar om att spela in Hårga: Merparten av låten är inspelad i skogen nära Hårgaberget och det är något som jag länge velat göra. Jag mickade upp så att naturen med både dess fåglar och vindar får sina röster hörda, i symbios med min akustiska gitarr som är grund tillsammans med min spanska 12-strängade Laud. I slutet av Hårga kan man även höra rösten av min 4-åriga dotter som tar över och sjunger med refrängen."

På Hårga sjunger Rubashov för ovanlighetens skull på svenska i ton med sägnens hälsingländska ursprung sjunger han på dialekt, han förklarar: "Rösten får ibland en annan klang när jag sjunger på svenska och det var spännande att sjunga in den gamla texten. Jag ville göra något gammalt svenskt och försöka fånga den svenska berättartraditionen som en gång fanns, till exempel i visor om landsbygd och natur. Hårga är väldigt mörk och en sägen som alltid kommer att leva kvar."

Hårga är det första smakprovet från Martins Rubashovs kommande album som är planerat till nästa höst. Skivan kommer att vara akustisk och drömsk med naturens läten invävda i ljudbilden. Martin beskriver musiken själv som känslan av att landa på en kall men inspirerande och stärkande värld med en varm granskog. Om det nya materialet säger han: "Den 12-strängande gitarren kommer jag använda mycket mer. Jag har skrivit merparten av kommande material och även om allt inte kommer vara på svenska så kommer jag nog göra någon mer låt på svenska. Skogen har jag inte lämnat ännu och jag kommer stanna kvar där inne när det kommer till min musik. Jag vill vigda vyerna mer. Vandra djupare in i skogen. Bygga ljud mellan låtarna. Spela in mer naturljud för att väva in bland mina texter som utspelar sig i skogen."
      

Datum: 2019-11-14  Label: Despotz Records  www.martinrubashov.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-11-15

AGUSON & STORMEN  Samvete (S)
När Aguson 2008 släppte debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) fick skivan en hel del uppmärksamhet. Både för sitt utpräglade akustiska sound, skapat i samarbetet med producenten Lars Mårtén (Lykke Li, Peter Björn and John), men även för låtarna. Singeln ”Mr Johnssons klagosång”, som var en duett med Plura Johnsson från Eldkvarn fick rotation på P4 och tillsammans med titelspåret ”Från vinst till förlust” utmanade båda låtarna till Svensktoppen. Aguson medverkade även i programmet Gokväll i SVT där han och bandet framförde flera låtar från debutalbumet

När det var dags för album nummer två tog Aguson kontakt med producenten Carl Granberg (Bob Hund, Kristian Kjellvander) som tog sig an låtarna och skapade ett mer folkrockigt sound. När skivan ”Sånt man egentligen har sett”(Killer Cobra Records 2010) släpptes hade Aguson ”blivit med band” och tillsammans med Östra Ågatan band gav han sig ut och gigade flitigt runt om i landet.

På skiva nummer tre hade Östra Ågatan band bytts ut till Stormen. Detta blev ett naturligt vägval då musiken alltmer letat sig åt det poppiga hållet. Aguson och Stormen släppte 2014 albumet ”Allt jag lovade” Albumet innehöll bland annat singel ”Sitter på molnen”, vilken spelades en del i flertalet P4-stationer. Skivan lyckades placera sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig bland annat på P4Stockholm.

Under åren har Aguson, oavsett konstellation, gjort sig kända för att alltid leverera liveframträdanden fyllda av energi och karisma. Från början har det varit viktigt med välskrivna texter på svenska. Målet med texterna har varit att förföra och beröra med såväl innerliga vardagsbetraktelser såsom vassa samtidsskildringar.

Aguson har kontinuerligt utvecklat sitt sound och nya skivan ”Ut på andra sidan” är inget undantag. Denna gång har Aguson och Stormen producerat musiken själva med målet att skapa den poppigaste skivan sedan starten. Även på denna produktion finner vi en namnkunnig laguppställning. För mix står Jörgen Wärnström (Cloudberry Jam). I låten ”Försvann” sjunger Aguson duett med Magnus Johansson (Grammisvinnare 1991) och medverkar på låten gör även Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) på gitarr
      

Datum: 2019-11-11  Label:   
  
ISRC: SE6AW1800106, SE6AW1900101  Releasedatum:

JOSEF TÖRNER feat. LISETTE T. PAGLER  Nästan ihålig (S)
Lisette T. Pagler och Josef Törner möttes när dom spelade huvudrollerna i musikalen Robin in the Hood av Marit Bergman och Jonna Nordenskiöld, som också regisserade Niklas Strömstedts show Storhetsvansinne. Tycke uppstod och Josef skrev en duett.

Lisette är sångerska och skådespelare känd från bland annat Gåsmamman, Fartblinda och Äkta människor. Hon vann Jakten på Julia och spelade Romeo och Julia med Måns Zelmerlöw, och har sen dess gjort roller på Malmö Opera, Göteborgsoperan och Göta Lejon, med artister som Magnus Uggla och Peter Jöback. Josef är skådespelare och låtskrivare som showat med artister som Markoolio, Claes Malmberg, Charlie Grönwall, Renaida Braun och Kim Sulocki. Han har spelat musikal på Uppsala stadsteater med Kayo och inleder nästa år ett samarbete med Julia Frej.
      

Datum: 2019-11-04  Label: Gröna Logen  www.josefturner.n.nu
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-11-09

THOMAS SKISTAD  Hallå, hallå där kärleken (S)
Trubadur sedan 10 år tillbaka. Har alltid haft musiken med mig och i skolålder var jag med och spelade i ett dansband och i skolorkestern. Men för tio år sedan började jag alltså som trubadur. Åkte runt med min gitarr och lirade. Sista åren har jag börjat använda bakgrunder och fått kontakt med lite olika låtskrivare. Detta har resulterat i låtarna Håll om mig och älska mig, Save our soul, Det gäller att ge och nu sist Hallå hallå där kärleken.

Det gäller att ge var med och tävlade i topplistan på Dansbandsradioen i Norge där den som bäst nådde en 3:e plats. Bland mina största meriter är att ha nått 1:a platsen på samma lista med en Cover av Let your love flow. Samt att jag fick uppträda i en Elvishyllning med Ingemar Wallen från Boppers, Linda Gail Lewis och Billy Bremner.

Brukar även vara ute och uppträda i en covershow tillsammans med min flickvän då under namnet Hits Xpress
      

Datum: 2019-11-04  Label:   www.thomas-trubadur.se
  
ISRC:   Releasedatum:

ERIK-ANDRÉ HVIDSTEN  Låt kärleken bli allt (S)
Det är den norske artisten Erik-André Hvidsten som har spelat in ett otroligt stämningsfullt album ”En nordisk jul” tillsammans med en symfoniorkester i Norge. På skivan hittar vi en låt som heter ”Låt kärleken bli allt” och som är på svenska. Det är Åsa Jinder som gjort en text till den underbara och klassiska filmlåten ”Gabriels Oboe” av Ennio Morricone.
      

Datum: 2019-10-31  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: FITE50200010  Releasedatum:

JOHN DOHLSTEN  Bli en sån dom talar om (S)
John Dohlsten är tillbaka med nya radiosingeln "Bli en sån dom talar om", tagen från kommande studioalbumet och nyskrivna föreställningen ”Lasse i Gatan” med albumrelease och premiär våren 2020!

John Dohlsten skriver musiken och Victor Dohlsten skriver manus. Ett första smakprov från både album och föreställning är radiosingeln ”Bli en sån dom talar om” tagen från kommande studioalbumet och föreställningen ”Lasse i Gatan” där John´s bror Victor Dohlsten skrivit manuset.

Albumrelease ”Lasse i Gatan” den 4 mars 2020. Bröderna Dohlsten - Föreställningen ”Lasse i Gatan” får världspremiär den 13 mars 2020 på Aftonstjärnan i Göteborg och spelas (13/3, 14/3, 15/3 2020) biljetter www.kulturpunkten.nu
      

Datum: 2019-10-25  Label: BR.DOHLSTEN  
  
ISRC: SEYOK1949294  Releasedatum: 2019-10-25

MÅRTEN SAHLIN  Sätt inga blommor på min grav (S)
Efter att under många år varit låtskrivare och producent bakom andra artister solodebuterade Mårten Sahlin 2009 med albumet ”Vad är det vi väntar på”, och släppte coveralbumet “Rövaren” med egna översättningar 2015. Han har fått mycket uppskattning för sina starka, personliga texter som ofta handlar om stora frågor i det lilla livet. Nu släpper Mårten Sahlin "Sätt inga blommor på min grav", den tredje singeln från hans kommande tredje album
      

Datum: 2019-10-24  Label: 123abc/X5 Music Group  
  
ISRC: SE-YLI-1900106  Releasedatum: 2019-11-01

ÖRJAN ENGLUND & JOSEFINE WASSLER  När min vän (S)
Den 29 oktober släpps albumet ” Vem fan är Örjan Englund ” Med en 55 årig musikkarriär bakom sig som gitarrist, sångare, låtskrivare, musikproducent blev det slutligen dags att samla ihop det bästa från ett helt musikliv. Detta sker i samband med att Örjan fyller 70 år den 29 oktober..

Örjan bildade popbandet The Maniacs med Tommy Körberg efter en skoldans på St Iliansskolan i Enköping 1965. Ett band som skrev svensk pophistoria på 60 talet. Två Maniacs-låtar finns med på albumet.

1968 börjar Örjan med ett annat popband ” Los Comancheros ” ett band som ursprungligen kom från Luleå men som ändrat sitt säte till Sthlm. Här finns en låt som spelades in men som aldrig gavs ut. ” Just like a baby ” Sångaren i bandet Gary Hendriksson för direkt tankarna till Vanilla fudge. Efter 52 år i kartonger har låten slutligen tittat fram.Här finns också flera duetter med b.l.a Lalla Hansson, Liza Öhman, Hilde Heltberg, Carina Wessman samt den nästan 40 år yngre Josefine Wassler. Med på albumet finns också ” Innerst i själen ” som Örjan Englund & Lars Börke skrev till Sissel Kyrkjebo. Örjan har genom åren spelat bakom en rad kända artister. Finns att läsa på ” OM” Spotify. Först ut bland promosinglar är duetten med Josefine Wassler ” När min vän ” En låt som Owe Thörnqvist skrev till Monica Zetterlund på 60 talet. Nu lite upp-poppad och framförallt lite bluesigare. Versionen finns även på en separat CD som en hyllning till ikonens 90 års dag. Konvolutet till albumet är målat av Västerås-konstnären Leif Ahnlund
      

Datum: 2019-10-23  Label: Eagle Records  www.orjanenglund.com
  
ISRC:   Releasedatum:

CLARA KLINGENSTRÖM  Engelbrekts väg (S)
Clara Klingenström är en 24-årig artist och låtskrivare som är uppvuxen på Gotland. Hon har blivit uppmärksammad för att skriva ärliga och nakna texter med en stark igenkänningsfaktor. En skitig poplåt om en skitig vardag efter ett break up. Engelbrekts väg är förutom namnet på singeln, en gata i Stockholm där Clara bor i ett kollektiv ihop med några vänner. Låten handlar om att helt enkelt försöka ta sig igenom en rätt så tråkig vardag efter ett uppbrott från någon man en gång har älskat.
      

Datum: 2019-10-18  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE6E31900201  Releasedatum:

TIBBLE TRANSSIBIRISKA  
 1. När vinet tagit slut
 2. Hop hop digidaj

Tibble Transsibiriskas tredje studioalbum "Swedisko" släpps den 15 november. En unik mix av svenska texter med inslag av romanes som blir känsloladdad musik svår att sitta still till. Singeln "När vinet tagit slut" är skriven av Guldbaggebelönade frontmannen Johan Testad.

Missa inte Tibble Transsibiriska live på Södra Teatern den 16 november - en helkväll i balkanmusikens tecken. Kvällen inleds med finska Jaakko Laitinen & Väärä Raha, därefter bjuder Tibble Transsibiriska upp till dans. Kvällen avrundas med ett DJ-set med Balkans bästa DJ's, Baltic Balkan
      

Datum: 2019-10-15  Label: Marushka Records  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-10-11

BRODER HENRIK RAPP feat. PETER MORÉN  Överallt (S)
Den 18 oktober släpper Broder Henrik Rapp nya albumet "Idioter lär oss och vi lär varann". Just nu är han aktuell med ny singel inför albumsläppet: "Överallt" tillsammans med Peter Morén (Peter Bjorn and John).

Överallt och kommande albumet är inspelat i Durango Studios med kultgitarristen Ola Gustafsson som producent och mångfacetterade trumslagaren Andreas Dahlbäck som inspelningstekniker.

roder Henrik Rapp albumdebuterade i fjol med kritikerrosade "Är vi underhållna nu?". I våras vann han "Årets Nykomling" på Dalecarlia Awards och under sommaren har Broder Henrik Rapp spelat på festivaler som Peace & Love, Putte i Parken, Way Out West (Gaffavagnen), Luleå Hamnfestival och Live at Heart. I höst och vinter väntar fler spelningar.

"Överallt är en sann historia om en person som blev sviken av det samhälle han hela livet kämpat för. Det är en kampsång för alla där ute som lever i ett utanförskap och som är för små för att få plats. När åsikten är att alkoholism är självvalt, då står fördomen i paritet med de bruna skjortornas fördomar. En fördom är något som finns överallt, och så länge den finns kommer priviligierade personer i höga positioner använda sig av den, och krossa människor med den. En fördom är ingen fakta, men när tillräckligt många människor bär den, så tenderar den att bli det. Den har dödat förut och den kommer göra det igen" - Broder Henrik Rapp
      

Datum: 2019-09-30  Label: Valley Music Dalapop  www.broderhenrikrapp.se
  
ISRC: SE5S61903701  Releasedatum: 2019-09-13

SVEN-INGVARS  Än finns tid att förlåta (S)
Ny singel från kommande albumet ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” Den nya singeln från Sven Ingvars, ”Än finns tid att förlåta", är en nyinspelning av ett gömt guldkorn som bandet i sin originalupplaga spelade in 1978 på LP-skivan ”Vykort från Sven Ingvars.” Den gången stod Sven-Erik Magnusson för sången. I dag är det sonen Oscar Magnusson som finns vid mikrofonen.

Oscar berättar: ”Jag frågade mig; vad finns det för glömda låtar i katalogen? ”Än finns tid att förlåta” var den första låten jag tänkte på, den som satte igång arbetet med plattan. Textens innebörd och pappas fina tonsättning gav oss möjlighet att uttrycka vår saknad, kärlek och glädje i det vi gör”.

Låten är ett av spåren på det nya, snart aktuella albumet ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”, och är Sven Ingvars första studioalbum på nästan 20 år! Albumet verkar i gränslandet mellan "det som var" och ”det som är” och innehåller en mix av nyskrivet material och nya tolkningar av egna låtar.

”Än finns tid att förlåta” komponerades av Sven-Erik Magnusson. För texten står Ingela ”Pling” Forsman, en av landets mest meriterade textförfattare i pop/schlager-sammanhang, och snart aktuell som mottagare av branschorganisationen Musikförläggarnas hederspris
      

Datum: 2019-09-27  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQC1900004  Releasedatum: 2019-09-27

JESSICA FALK  Här med Dig (S)
Den 27 september släpper Jessica Falk sin första svenska låt - Här Med Dig. Den nya singeln är mer poppig än vad vi är vana att höra Jessica Falk. Låten är producerad av Dan Sundqvist, flerfaldigt prisbelönad producent som toppat flera av våra spellistor.

Jessica Falk är artist, låtskrivare och föreläsare. Hennes musik har fram till nu varit en blandning av country och pop. Hennes musikaliska passion har tagit henne till Nashville där hon har skapar och spelat in sin musik tillsammans med några av världens bästa musiker. Hon har jobbat med musiker och producenter som Charlie McCoy (Elvis Presley, Bob Dylan, Johnny Cash), Scott Baggett (Bonnie Raitt, Alison Krauss och Buddy Guy), Pat Buchanan (Kenny Rogers, Dolly Parton, Billy Ray Cyrus) och Chad Cromwell (Neil Young, Mark Knopfler, Diana Krall).

Jessica är också Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts ambassadör där hon vill hon sprida kunskap om milda hjärnskador som hjärnskakning och vilka konsekvenser det är. Hon skrev låten Make A Change med Nashville baserade låtskrivaren Jenn Bostic och spelade in en duett tillsammans med sin dotter Rocky till förmån för Hjänskadefonden. Hösten 2018 gav sig Jessica tillsammans med sin dotter ut på en USA turné där de besökte 6 städer. Make A Change spelas för fullt på radiostationerna i USA. Jessica är utbildad musikpedagog och har jobbat med musik i hela sitt liv, bland annat som musikterapeut med stroke patienter under åtta år. Hon turnerar runt i Sverige med sin inspirationsföreläsning ”Just Do It” där man får följa Jessicas resa från livets botten till Nashville. För det var på livets botten någonstans där som hon började skriva egen musik. Hon befann sig vid ett vägskäl efter att ha gått igenom tung förlust och stor sorg. Hon började skriva musik för att hon vill inspirera andra att just orka lite till.

”Min förhoppning är att människor kommer att känna hopp och bli glad när de lyssnar på låten. Jag hoppas att människor kommer att känna igen sig och kommer att dansa och nynna med. Det finns inget vackrare än att gå tillsammans genom mörker till ljus”, säger Jessica
      

Datum: 2019-09-27  Label:   www.jessicafalk.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-27

MÅRTEN SAHLIN  Din sång (radioversion) - REMIX (S)
Efter att under många år varit låtskrivare och producent bakom andra artister, solodebuterade Mårten Sahlin 2009 med albumet ”Vad är det vi väntar på”. Dessförinnan gjorde han pop på svenska i duon Limbo på 90-talet och rönte stora framgångar på radio med låten ”Barfotadans”.

Nu är Mårten Sahlin tillbaka med en ny remix av den senaste singeln “Din sång”, och i höst kommer Mårten Sahlins tredje album.

”Din sång” är en melankolisk discolåt i kontrast till den sorgliga texten, och nu släpper Mårten en ännu mer medryckande version av låten i den nya radio-anpassade remixen av "Din sång". Ute på alla plattformar fredagen den 27 September.
      

Datum: 2019-09-26  Label:   
  
ISRC: SE-YLI-19-00103  Releasedatum: 2019-09-27

23TILL  Det kommer bli bättre (S)
Svenska punklegenderna från Norrköping släpper sin första nyskrivna platta på 23 år. 23Till bildades 1985 och hade stora framgångar under 90-talet med låtar som Balladen Om Olsson, Sista Supen och Procedomani och är just hemkomna efter en bejublad spelning på skivbolaget Beat Butchers 35-årsjubileum på ett fullsatt Kraken i Stockholm.

Det här är singel #2 från albumet Shake it baby!, Inspelad och mixad i Red Hut Studio, Skärblacka av Kalle Baahs Janne Karlsson. En låt i punky-reggae-style….Omslaget är gjort av konstnären Malin Engström
      

Datum: 2019-09-22  Label: Primary Rock Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

SIMON STÅLSPETS ORKESTER  Vindens sång (S)
Releasekonsert 28 september på ”Va¨rldens Fest” i Flen, So¨rmland.

Orkestern bildades 2017 och har fokus på Simon Sta°lspets la°tar. Det är sa°ngtexter pa° svenska om ka¨rlek, konsumtionskritik och inre beslutskonflikter, inte sa¨llan med humoristisk underton.

Under ma°nga a°r har Simon varit drivande i folk- & va¨rldsmusikgrupper som tex Kalabra, Svart Kaffe och Stockholm Lisboa Project. Han har turnerat i o¨ver 20 la¨nder, framtra¨tt i TV/radio, vunnit priser och utma¨rkelser. Tex de tyska musikjournalisternas stora pris Die Schallplatte Kritik samt har nominerats i gra¨nso¨verskridande kategorier av sa°va¨l va¨rldens sto¨rsta folkmusikmagasin Songlines som svenska Folk- och va¨rldsmusikgalan.

En dag fick stockholmaren Simon Sta°lspets nog av stadens stress och flyttade till en klockarga°rd pa° den so¨rmla¨ndska landsbygden. Han bo¨rjade skriva la°tar pa° svenska och satte ihop en orkester. Och nu kommer bandets första album. Musikerna i STORK har turnerat o¨ver hela va¨rlden och har samarbetat med artister som till exempel Wanda Jackson, Arja Saijonmaa, Monica Dominique och Lisa Nilsson.
 • Maria Kvist - klaviaturer och sta¨msa°ng
 • Rigmor Ba°dal - elbas
 • Arnulf Ibsen - trummor
 • Simon Sta°lspets - gitarr, sa¨lgflo¨jt, munspel och sa°ng

  Även Karin Ericsson Back medverkar på stämsång
Pa° albumet STORK medverkar a¨ven ga¨startisterna Karin Ericsson Back & Nicklas Adamsson i sta¨msa°ng, Rune Sta°lspets på barytonsax och Ola Sjo¨nneby på trumpet & flygelhorn
      

Datum: 2019-09-21  Label: Nomis Musik  www.simonstalspets.se
  
ISRC:   Releasedatum:

KLEERUP feat. ALUNAGEORGE  Lover´s table (S)
Kleerup gör comeback med ny singel!

Artisten och producenten Kleerup släpper singeln ”Lovers Table” i samarbete med brittiska dance-pop duon AlunaGeorge. Singeln är första spåret från hans kommande obetitlade album med release i slutet av 2019.

Singeln ”Lovers Table” är en pulserande modern poplåt som går i linje med debutalbumet ”Kleerup” från 2008. Låten är skriven tillsammans med producenten och låtskrivaren Joacim Persson som jobbat med bland andra Lady Gaga, John Legend och Robyn.

“Det är alltid inspirerande att arbeta med talangfulla människor och jag måste säga att Aluna och Joacim är mer än talangfulla. Vi satte verkligen alla delar på den här låten och jag känner mig så glad över att få släppa den som min comebacksingel. För mig är det en sång om kärlek, hur sött den kan smaka, hur svårt det är när du sätts på prov och inte får möjligheten att dyka in i den och njuta fullt ut.” - säger Kleerup.

Popduon AlunaGeorge består av Aluna Francis på sång och George Reid produktion/instrumentation. Duon har nominerats till bland annat en Critics Choice Awards för sitt debutalbum Body Music samt legat på flera topplistor i Storbritannien.

Det senaste årtiondet har Kleerups namn förknippats med högkvalitativ skandinavisk musik. Hans samarbeten med Lykke Li, Sabina Ddumba, Neneh Cherry har alla resulterat i de senaste årens bästa poplåtar som tex Robyns ”With Every Heartbeat”. Med nya singeln ”Lovers Table” visar han att det finns gott om guldkorn kvar tills nästa album
      

Datum: 2019-09-18  Label: U OK?  
  
ISRC: ZMSTR 9624  Releasedatum: 2019-09-18

AXEL SONDÉN & FLYTTFÅGLARNA  Västlänken (S)

      

Datum: 2019-09-16  Label: Do Music Records  www.axelsonden.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-20

HANS MARTIN  Glöm aldrig bort (S)
Ny låt med Hans Martin som Atenzia Records distribuerar via Hans bolag Indigo Music
      

Datum: 2019-09-12  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: fite50190100  Releasedatum:

MÄNNEN  Gårdagens nyheter (A)
"Gårdagens nyheter" är Männens sjunde CD-album. I en blandning från ballader och folkinspirerade låtar till rock låter Männens frontman, sångare och låtskrivare Bengt Johansson sina mångbottnade och poetiska texter beröra allt från kärlek och vänskap till arbete, ensamhet och död. Naturromantik finns finns här och ibland tittar sagens värld fram.

10 låtar finns på CD:n, alla skriva av Bengt som också spelar samtliga akustiska gitarrer. Övriga medlemmar i Männen är Rolf Carsbring (elgitarr), Anders Carsbring (bas och elgitarr), Mikael Blom (trummor) samt Michael Journath som då och då rycker in på keyboard.

Analogt inspelat i Studio John Alex 2018-2019
      

Datum: 2019-09-09  Label: Bejos Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

BRÖDERNA LINDGREN  Best Of! (A)
För första gången någonsin släpps en samling med det bästa från Bröderna Lindgren, i en exklusiv och maffig dubbel-LP med passande titeln ’Best Of!’ som både berättar historien bakom bandet från Stora Söderby på 70-talet, med Beatles, David Bowie och Sweet, via 90-talet då bröderna spelade Ska i bandet Girlsmen tills att de i början av 2000-talet började istället skriva text och musik till barn-produktioner.

Mathias och Andreas Lindgren (söner till författaren Barbro Lindgren), grundstommen i Bröderna Lindgren, är en låtskrivarduo som gjort musik bland annat till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang och till TV-program som Höjdarna, Julkalendern, Allram Eest och Bolibompa.

Under namnet ’Bröderna Lindgren’ har de i flera år underhållit barnfamiljer med sin finurliga text och musik, något de valt att kalla ”Vuxen Barnmusik”. Tre av albumen har varit grammisnominerade i kategorin Barnmusik, dom två senaste; ”Meningen med livet” och "Med bröderna Lindgren i tiden" vann båda Grammis för bästa barnmusik.

I Bröderna Lindgren ingår utöver Mathias och Andreas ett stort antal kända, väletablerade svenska sångare som framför deras medryckande låtar. Med på ’Best Of!’ återfinns Ebbot Lundberg, Patrik Von Arfve aka Swedish Tiger, Kristoffer Åström, Mattias Alkberg, Nino Ramsby, Britta Persson, Caroline Wennergren, Anja Bigrell, Nino Ramsby, Amanda Bergman, Olle Ljungström, Nina Persson, First Aid Kit.

Bröderna Lindgren har förstått konsten av att skriva icke inställsamma sånger som passar lika bra för gammal som för ung. Musik och texter som går rakt in i hjärtat och behandlar ej åldersbundna funderingar. Svängiga pop och rocklåtar med fina texter om sådant som gör tillvaron meningsfull – framförallt sköna låtar som tar barnen på allvar. Det kommer bli svårt att värja sig!
      

Datum: 2019-09-09  Label: Despotz Records  www.brodernalindgren.se
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-27

LIEDSTRÖM & Co.  I Åmanska parken (S)
Alingsåsaren och poppoeten Thomas Liedström singeln ”I Åmanska parken”, en hyllning till hemstaden Alingsås som firar 400 år den 21 september. Låtens handling utspelar sig i staden, att längta hem och om att återvända. Lika aktuell då 1619 som nu 2019, tagen från Thomas och Liedström & Co kommande andra studioalbum.

Thomas var 57 år när han först släppte debutalbumet ”Kapitel 8” (2017) och brukar kalla sig själv för Sveriges äldsta debutant. Albumet uppmärksammades i media och spelades flitigt på radion och första singel ”Snälla Tina” tog en listplacering på Swedish Independent Chart och låten ”I union” tog sig till final i P4´s Nästa . Thomas har sedan debuten gjort ett 30-tal spelningar, bland annat med artister som Jack Vreeswijk, Dan Hylander och Ebbot Lundberg.

Thomas Liedström växte upp i ett musikerhem där hemmet lika gärna kunde ha varit en loge för en turné på Folkets Park, eftersom far var musiker och kapellmästare. Vilket ledde till ett liv med musiken i blodet. I samband med turnéer och spelningar dök de ofta upp hemma: Sonya Hedenbratt, Umberto Marcarto, Josephine Baker m.fl. Thomas har även jobbat på andra sidan scenen, på skivbolag, varit turnéläggare, musikjournalist, intervjuat Tommy Ramone på Chelsea Hotel i New York, gjort större reportage om Sun Records i Memphis Tennessee. Varit kulturchef i Skaraborg och Värmland. Varit VD inom musikutbildning (Music Factory), musikkonsult för ”How To Act On Stage” och dessutom punkcoach åt regissören Ulf Malmros m.m.
      

Datum: 2019-09-05  Label: Wide Records  
  
ISRC: SEXCH1902301  Releasedatum: 2019-09-21

HENRIK ÅBERG  Love is like a river (S)

      

Datum: 2019-09-04  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: fite50160193  Releasedatum:

MÅRTEN SAHLIN  Din sång (S)
Mårten Sahlin är tillbaka med en ny singel, “Din sång”. Det är en discodoftande låt med en mörk text om en ung människa som tagit sitt liv.

Ungefär 1500 personer tar sitt liv varje år, varav 70% män, och i dag äter över en miljon människor antidepressiv medicin i Sverige.

“Jag kom att tänka på en klasskompis i ettan i gymnasiet, som slutade i klassen och flyttade till en mindre ort ute i landet. Något gick väldigt snett där, för en tid efter flytten fick vi höra att han hängt sig på skolans toalett. Så vitt jag vet utan förvarning. Och det slog mig än en gång hur outsägligt sorgligt det är med unga människor som begår självmord. Så förskräckligt ofattbart onödigt. Och jag tänkte hur han skulle haft det idag om han hade levt.

För dom allra flesta finns det ju hjälp att få. Ett tillstånd behöver inte vara för evigt även om det känns så i stunden. 'Trodde du att livet skulle bli precis som det var' som det sägs i texten. Jag vet det av egen erfarenhet. För om man själv varit långt nere i ett nattsvart hål där man varken ser vad som är upp eller ner eller fram eller bak, så vet man att en stor skräck kan vara den outhärdliga tanken att man ska vara i det där hålet för alltid. Hela livet. Själv tog jag högst motvilligt medicin en period för att kunna ta mig ur det, vilket i alla fall hjälpte mig.

Sedan låten skrevs har sorgligt nog två släktingar och en gammal vän och kollega hunnit ta sina liv, bara inom ett år.

Med en så hopplös kolsvart sorglig text kände jag att musiken inte kunde vara lika nedstämd, det skulle nog bli för mycket. Så det blev en slags melankolisk discolåt med röstförvrängning, som kontrast till texten.”


Senare i höst kommer Mårten Sahlins tredje album, nu med egna låtar efter cover-albumet “Rövaren”
      

Datum: 2019-08-30  Label:   
  
ISRC: SE-YLI-19-00103  Releasedatum: 2019-08-30

JANNIKE STENLUND  Aldrig mer (S)
Nu släpper sångerskan & violinisten Jannike Stenlund singeln ”Aldrig mer” som är den tredje singeln från hennes kommande EP i höst. Jannike Stenlund är sångerskan & violinisten som har turnerat med artister som Ola Salo, Hasse Andersson och Kee Marcello, som är född och uppvuxen i Lapplands enda stad; Lycksele, som har spelat rollen som The Fiddler i den irländska uppsättningen av Fiddler On The Roof
      

Datum: 2019-08-27  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900103  Releasedatum:

MOLLGAN  
 1. På tal om ingenting (feat. JOHN PHOENIX, TURE BUTLER)
 2. Fulsnygg (feat. WILLY WONG, MixMasterMange, JOHNIK)

Rapparen Mollgan har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker eller uttrycka sig ocensurerat med sin musik. Med underground hitsen ”Alla Som Inte Tankar” och ”ACTA PÅ DIG” stod han upp för ett fritt internet och spreds bl.a via Pirate Bays första sida. Med låten ”NON STOP” släppte han Sveriges första hiphopvideo med ett homotema som ett svar på ett homofobiskt hiphopklimat.

Den här sommaren har han turnerat genom landet med sin klick och spelat på Pridefester, klubbar, Piratdemonstrationer, inför 7000 personer i Slottsskogen, på en Grafitti-festival, fem bibliotek, två kyrkor och på Slottet inför Kungen (!).

Den 31 augusti ramar han in kaoset och släpper mixtapet ”FULSNYGG”, och håller releasefest och konsert på Nefertiti samma kväll!

Vem är Mollgan? Mollgan är rapparen från Göteborg som vägrar hålla käften och som vägrar forma sig efter facket du vill sätta honom i. Soundet är ofta en godispåse av inspirationskällor där den gemensamma nämnaren är färgstark hiphop med mycket hjärta, och en nästan oresonligt smittsam energi: Oavsett om han rappar om samhällskritik, tar ställning mot rasism och homofobi eller delar med sig av självutlämnande texter. Just nu turnerar Mollgan tillsammans med Willy Wong på saxofon och keyboard, Ms Dumbuya (vokalist) och MixMasterMange (dj), där live-instrument kombinerats med samplingar, scratch, trummaskiner, sång och rapp, för att skapa ett levande och unikt monster på scen.
      

Datum: 2019-08-21  Label: Middlesex EK  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-08-31

LARS BRUNDIN  Kostymer (A)
Ni kommer väl ihåg storyn? När pressfotografen och hobbymusikanten Lars Brundin hade ett år kvar till femtioårsdagen satte hans dotter ner foten: Varför skriver du bara halva låtar, pappa? Gör klart nu! Gör en skiva! Så blev det – men att ett skivbolag skulle nappa, och att det där femtioårskalaset också skulle bli en releasefest för albumet ”Hotel Royal”, det hade han aldrig anat.

Nu är Lasse tillbaka med ”Kostymer”, en ny samling sånger, där utforskandet av de egna rötterna går djupare. Precis som förra gången rör sig musiken i det singer-songwriter-landskap där Lars Brundin alltid har trivts bäst: här finns pop och rock med influenser av de svenska och amerikanska favoriter som varit soundtracket till Lasses liv, från uppväxten i Växjö och fram till i dag. Den här gången är dock alla sånger på svenska. På ”Kostymer” finns inte bara P4-favoriten ”Tre trappor upp”, utan också lättvisslade ”När kommer du hem till mig igen” och inte minst ”Svart kostym”, ett slags fotografi från en älskad pappas begravning.

”Det har fått ta lite längre tid den här gången, men det har varit precis lika fruktansvärt roligt. Att skriva och sjunga de här sångerna gör mig in i själen glad, och om någon annan dessutom vill lyssna så är det ju fantastiskt”, säger Lasse. ”Kostymer” är, precis som ”Hotel Royal”, producerad av Antti Vuorenniemi Pelaez och släpps den 30 augusti
      

Datum: 2019-08-14  Label: Rootsy Music  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-08-30

ANN-LOUISE HANSON (feat. JOSEFIN GLENMARK)  Det dyraste vi har (S)

      

Datum: 2019-08-02  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEYGC1900101  Releasedatum:

AXEL SCHYLSTRÖM  
 1. Svärmorsdröm
 2. Svärmorsdröm (feat. Anis Don Demina) (remix)

• Gav ut biografin ”Bränd” 2018 som handlar om Axels olycka & musikkarriär • Har senaste året turnérat Sverige runt med den egna showen ”Bränd” som är baserad på biografin • Axel skriver också mycket åt andra artister, senast på ”Theori” åt Theoz • Axel kom #4 i Idol 2015 och gick till 2:a chansen i Mello 2017 med ”När ingen Ser”. • Under de senaste månaderna har han skrivit ny musik & nu teamat upp med Anis Don Demina i låten ”Svärmorsdröm”. Här är remixen som proddats av Rich Edwards.
      

Datum: 2019-07-11  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900051, SEPQA1900102  Releasedatum:

JANNIKE STENLUND  Sommardröm (S)
I dag släpper sångerskan & violinisten Jannike Stenlund singeln ”Sommardröm” – som är det andra smakprovet från hennes kommande EP! Jannike har skrivit musiken tillsammans med Dejo och texten står Py Bäckman för.

”Den handlar om att vända om och om att komma hem och stanna kvar - Norrlandslängtan!” berättar Jannike om singeln och fortsätter ”Men det är ju en kärlekslåt också, om att jag vill att det här ska vara mer än en sommardröm.”
      

Datum: 2019-07-10  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900104  Releasedatum: 2019-07-11

CHRISTINA KJELLSSON  
 1. Du är som Du är Göteborg
 2. Här
 3. Gå med sin bror
 4. Kör i mörker

Christina Kjellsson, låtskrivare, artist, författare och folkbildare är en av våra mest uppskattade textförfattare. ”Blå moped” är hennes sjunde fullängdsalbum och släpps den 14 juni.

Skivan är ett brokigt och mångfacetterat musikaliskt möte, mellan göteborgsmusiker som sammanstrålat i studion på Konstepidemin. Här finns exempelvis stråkarrangemang, Velvet Underground-influerade existentiella betraktelser och Anders Hagbergs sopransax. Låtarna präglas av detaljrikedom, ljus, svärta, skärpa, vemod och värme. Texterna handlar om dåtid och samtid i hemstaden Göteborg men också om livsvillkor i norrländsk glesbygd och en blå moped.

Albumet "Blå moped" är resultatet av ett samarbete mellan Kjellsson, Henrik Cederblom, Maria Stålhammar, Nille Perned och övriga medverkande musiker.

Utöver albumsläppet åker även Christina Kjellsson med på årets härligaste turnéäventyr - Packmopedsturnén 5-13 juli
      

Datum: 2019-06-13  Label: Troglodyt  
  
ISRC: SEXJF1800402, SEXJF1800401, SEXJF1800405, SEXJF1800407  Releasedatum: 2019-06-14

FREDRIK SWAHN  I´m human (S)
Fredrik has now written and recorded a chill reggae-song to the successful author Jeff Fosters words. Produced by Emanuel Olsson.

A song about the confused "Superman" looking for meaning and connection in a faster society , where more and more relations become more like logistics-central The song will be one of the lead themes for the opening of the huge No Mind festival and Europes biggest Tantrafestival this summer!

Lyrics: Jeff Foster - Music: Fredrik Swahn
      

Datum: 2019-06-13  Label:   
  
ISRC: SEYCF1900201  Releasedatum: 2019-06-14

ROGER PONTARE  Lola (S)
Text & Musik: O. Loncochino, R. Pontare, R.Nilsson

Det var ett tag sedan Pontare släppte nytt material. Nu kommer dock en riktigt medryckande sommarsingel i form av ”Lola”. Sommarlåten ”Lola” bygger på en primitivt inspelad jojk om göken som är gjord av Oscar Loncochino i Umeå. Kring den har Pontare och hans producent Rikard Nilsson i Hudiksvall byggt en modernt pumpande låt, där han bjuder upp göken till dans. Pontares väldokumenterade förkärlek för etniska inslag gör sig också gällande i det afrikanskt inspirerade svänget.

-Det är en naiv, glad och vacker hyllningssång till naturen i allmänhet och till göken, som är så viktig”, säger Pontare. - Verserna är delvis inspirerad av en sufisk dikt av den persiske mystikern, filosofen Jalal al-din Rumi, som levde på 1200-talet. Det är en lite otippad kombination, men jag gillar att överraska!, skrattar Pontare.

Nya låten ”Lola” utgör startskottet för nya utgivningar från Roger Pontare. I höst kommer mera. Hur nästa singel kommer att låta ska vi dock inte avslöja här. - Var beredda på det oväntade, säger Pontare.
      

Datum: 2019-06-12  Label: FourWinds AB  
  
ISRC: SEVMU1900201  Releasedatum: 2019-06-27

LENA NILSSON  Koss-sången (S)
Lena Nilsson. Många är ni säkert som minns henne från sånggruppen Avec. Det har gått några år sedan Lena och de andra var sångkör i Allsång på Skansen. Först hos Bosse Larsson och därefter hos Lasse Berghagen. Just nu turnerar Lena land och rike kring med Monica Z & Jag. Ett koncept som bygger på Monica Zetterlunds reportrar. För ett tag sedan hörde Lena Koss-sången som är skriven av Py Bäckman & Örjan Englund. Blev överförtjust och här är resultatet. Kommer på alla digitala plattformar efter midsommar.
      

Datum: 2019-06-11  Label: Eagle Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

MÅRTEN SAHLIN  Mitt land (radio edit) (S)
“'Mitt land’ kom ur en frustration över de senaste årens utveckling i Sverige och världen. Polariseringen i politiken med växande populism och religiös extremism med motsättningar och främlingsfientlighet. Till höger och vänster och upp och ner. Åt alla håll. Jag tror det väckte min inre och yngre punkare igen. I alla fall textmässigt.”

Efter framgångarna med albumet “Rövaren” från 2015, med covers av bl a Waits, Dylan och The Cure översatta till svenska är stockholmssonen Mårten Sahlin tillbaka med nytt material. Singeln “Mitt land” släpps på Sveriges nationaldag, 6 juni.

Som gammal punkare fick Mårten Sahlin politisk musik om inte med modersmjölken så åtminstone med de första sipparna på tonårs-folkölen. Husgudarna hette The Clash och är det än idag. I Sverige fanns Ebba Grön och KSMB med svenska texter som kanske var ännu lättare att relatera till.

“Mitt land” är en resa genom Sverige, från Ystad till Kiruna via Stockholm, med ögonblicksbilder från de två landsändarna och huvudstaden, med tonsatta glimtar av tillståndet i nationen. Att ett land kan vara ”mitt” på olika sätt för olika personer. Att man kan vara och tycka olika men ändå mötas på en bergfast demokratisk värdegrund. Att ett land kan vara mångfacetterat utan att vara splittrat. Att man kan vara ense om att vara oense, ha olika åsikter men ändå ha respekt för varandra.

Mårten avrundar: - “Vi ser nu hur demokratin är hotad på platser där vi inte trodde den kunde hotas. Kan det hända här också? För några år sedan skulle jag sagt aldrig, men gränserna för vad vi accepterar verkar flyttas nästan omärkligt bit för bit dag för dag. Och det finns säkert de som tycker att texten är politiskt korrekt. Må så vara, jag har aldrig förstått varför det skulle vara fel och fult att vara korrekt, hur det skulle kunna vara rätt att vara inkorrekt.”
      

Datum: 2019-05-27  Label:   
  
ISRC: SEYLI1900102  Releasedatum: 2019-06-06

PERNILLA ANDERSSON  Låt det gå (långfinger upp) (S)
Artisten, producenten och låtskrivaren Pernilla Anderssons nya singel väcker glädje och good vibes! Målet var att skriva en pick-me-up-sång, en glad sång som kan lyfta människor och detta resulterade i den nya singeln som släpps idag ”Låt Det Gå (långfinger upp)”.

Pernilla Andersson har alltid haft ett stort engagemang i samhällsfrågor. Det var i början av 2019 när Pernilla Andersson hittade sin pappa bortglömd av vården som hon tog initiativet att starta stiftelsen; ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (PADstiftelsen) som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna och som lyfte rörelsen #Vårdupproret i början av 2019.

Pernilla är också med och finansierar mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och verkar som en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet och ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.

”Har kämpat på ganska mycket med privata grejer under året och också förstått i min roll som mentor för några unga tjejer att de verkligen kämpar på med den här jädra perfektionen, leveransen av dundermänniskan. Skit i det, gör vad du vill, skaffa modet och civilkuraget att bli den du själv vill”, säger Pernilla Andersson.

Det är detta budskap som Pernilla vill lyfta fram i den nya singeln; att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och att istället vara stolt över sig själv.

Singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)” är skriven, inspelad, mixad & producerad av Pernilla Andersson i Shoebox Studios. Den föregås av kommande albumet ”Soho Grand” som Pernilla Andersson skriver och producerar själv i New York och är mastrad av Chris Gehringer på Sterling Sound New York. Albumet är planerat att släppas till hösten.

Musikvideon är skapad av Pernilla Andersson själv - en ”übermensch” som i sig har en ninja (fightingspirit), ett lejon (den inre kraften). Kvinnan som alltid fortsätter gå och aldrig viker ner sig. Solstormen och tanken på den perfekta kroppen som ingen har och som alla har.

”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?”, fortsätter Pernilla
      

Datum: 2019-05-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900077  Releasedatum:

SAMIR & VIKTOR  Odödlig (S)

      

Datum: 2019-05-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900071  Releasedatum:

MATTIAS OLOFSSON  I-landsproblem (A)
Mattias Olofsson solodebuterar! Nya låten ”Stormen” är tagen från kommande albumet ”I-landsproblem” med release den 31 maj 2019.

Mattias Olofsson har varit i musikbranschen i över 15 år. Han slog sig fram tidigt som frilansande sångare och skådespelare och har jobbat på många scener runt om i hela landet tillsammans med flertalet folkkära artister i musik och teatervärlden.

Idag är Mattias en väletablerad låtskrivare för både svenska och utländska artister. 2015 fick han en platinaskiva för Margarets ”Add the blonde”. Han har vunnit en guldklav för Årets Låt 2017 med ”Jag e stark” till grammisvinnande dansbandet Sannex och gjort låtar till Asiatiska pojkband m.m.

Nu tar Mattias Olofsson steget fram och presenterar sitt egna drömprojekt. Albumet är inspelat i både Skåne och Stockholm, producerat tillsammans med Joakim Rudolf. Med inspiration hämtad från sitt 70-90 tal med texter som berör till starka melodier och med en karakteristik skånsk röst!

Mattias Olofsson är uppväxt i byn Bjärnum i Norra Skåne. Redan som liten närde han en dröm att stå på scen. Han bodde ett tag i Malmö men flyttade sedan till Stockholm där slog sig fram som frilansande sångare och skådespelare. Han har jobbat på många scener runt om i Sverige tillsammans med flera stora namn i musik och teatervärlden
      

Datum: 2019-05-22  Label: Mope Produktion AB  www.mattiasolofsson.nu
  
ISRC: SE5WL1900101  Releasedatum: 2019-05-31

SKÅNSKA MAFFIAN  O´boy (S)
Skånska Maffian bildades av Miko Walldén 2008 och skivdebuterade 2010. Bandets produktion har varit väldigt innovativ. Allt från en jazzig version av Kal P Dals JONNIE till partyhöjaren EN ÖL ÄNDÅ, till Glenmarks MARE MARE i reggae och publikarenalåten JADÅ! Skånska Maffian har varit först i världen med att hylla Glenmarks låtskatt och göra språkversioner av Peps tidlösa OH BOY och Mikos PÅ MIN BALKONG fick representera P4 Malmöhus i riksfinalen av Svensktoppen Nästa.

De blandar stilar och bjuder på udda inslag som operasångare, barnkör och Mikos 85-åriga mor. Instrumentalt kryddar de med oväntade inslag som, dragspel, fiol, trumpet, banjo, m m. De har varit först med mycket. De har hyllat platser som Möllevångstorget, Malmö-Köpenhamn och Landskrona-Hven. De har gjort en skånsk tribut till AC/DC och blåst nytt liv i Dan Tillbergs version av Rolling Stones Get Off My Cloud. Deras hyllning av Harley Davidson har fått många olika genreversioner. I samarbete med en fängelseanstalt skapades den blytunga, LÅNGSAMT.

De har bidragit till den skånska idrotten med en publikarenalåt. De plockar ofta upp både kända och okända låtar på rikssvenska och ger dom en helt ny skånsk förpackning. De är mästare på att lyfta och leta under alla stenar och ingen vet vad nästa steg blir. Inte ens dom själva…
      

Datum: 2019-05-21  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

TONY STRANDBERG  Min sommarsång (A)
Hans förra sommarlåt ”Midsommartid” (ligger med på detta album också) har 172000 streams på Spotify och har blivit en favorit hos många. Nu har Tony spelat in ett nytt album tillsammans med producenten Peo Pettersson - ett album som innehåller en blandning av dansband, country, visa och schlagers.
      

Datum: 2019-05-16  Label:   www.tonystrandberg
  
ISRC:   Releasedatum:

CHRISTOPHER WOLLTER  Wollter möter Brel (A)
Det ska sägas direkt. Hetare än så här har Christopher Wollter aldrig varit. Netflixserien Störst av allt är vårens streamingsuccé. Samtidigt spelar Wollter i Så som i himmelen, Sveriges största musikalframgång sedan Björn & Bennys Kristina från Duvemåla. Där har han fått omdömen som ”Brutalt trovärdig” (AB) och ”Läskigare än i filmen” (DN).

Debutplattan, Wollter möter Brel, kunde släppts långt tidigare. Under tio år har Christopher Wollter turnerat med Brels musik, som ett lågmält sidoprojekt intill hans stora tv- och scensatsningar. Men nu är det dags.

Jaques Brel har en speciell förankring i Sverige. De senaste decennierna har flera svenskar släppt inspelningar med Brel-tolkningar, däribland Tommy Körberg, Rikard Wolff och Rigmor Gustafsson. Internationellt har artister som Céline Dion, Barbara Streisand, Frank Sinatra och Wyclef Jean haft framgång med Brel-tolkningar.

Christophers debutalbum Wollter möter Brel är en ny generations tolkning av odödligt stark poesi framförd till tidlös musik i modern tappning, producerad av dubbelt Grammisnominerade Anton Sundell
      

Datum: 2019-05-15  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

ULF LUNDELL  Tranorna kommer (radio edit) (S)

      

Datum: 2019-05-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900031  Releasedatum:

CLARA KLINGENSTRÖM  Ensam i en stad (S)

      

Datum: 2019-05-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE6E31900101  Releasedatum:

FAMILJEN SIGFRIDSSON  Allt börjar på nytt (A)
Det här är en skiva som Lasse, Emil, Zara och Ängla spelat in under vintern och nu i vår tillsammans med producenten Marcus Persson. Resultatet har blivit en skiva med låtar av olika karaktärer. En del med viskänsla, en del som drar åt dansbandshållet, en del underbara ballader och en del musik som går åt folkmusikhållet.

Och det är inte konstigt. Lasse med sin historia som countryälskande artist med förflutet i Lasse Stefanz. Hans son Emil som efter en solokarriär som fick sin start i Fame Factory gjort mängder av roller i musikaler och som uppträtt i olika sammanhang. Emils fru Zara som en gång i tiden var med i folkmusik-popgruppen Sarek som hade stora framgångar i melodifestivalen och inte minst Emil och Zaras dotter Ängla som återigen bevisar vilken otrolig begåvning hon är – endast 15 år gammal. Dessutom är ”småttingarna” Vilda och Älvin med på ett hörn i bland annat barn-medleyt där de sjunger Astrid Lindgren-hits.

Så albumet har verkligen någonting för alla. Samma typ av blandning som deras julalbum hade och som blev en stor succé. Nu tar Familjen resväskan och drar på turné under sommaren runt om i Sverige och det med en platta fylld av nyskrivna låtar och ett packe snygga covers i bagaget
      

Datum: 2019-05-08  Label: Atenzia Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

JANNIKE STENLUND  Mot samma mål (S)
Jannike Stenlund är sångerskan & violinisten som har turnerat med artister som Ola Salo, Hasse Andersson och Kee Marcello, som är född och uppvuxen i Lapplands enda stad; Lycksele, som har spelat rollen som The Fiddler i den irländska uppsättningen av Fiddler On The Roof – och idag släpper hon singeln ”Mot samma mål”, en låt som är det första smakprovet från hennes kommande EP.

”Mot samma mål” är en etnopop-låt som handlar om hemlängtan, om att knyta ihop norra Sverige med södra! "Helt plötsligt så är jag hel igen! Låten representerar verkligen allt på samma gång; där jag kommer ifrån och dit jag är på väg", berättar Jannike.

Idag släpps också videon till ”Mot samma mål”, den är inspelad i Lycksele och regisserad av Mojje Andersson. Singeln är skriven av Jannike själv tillsammans med Dejo, som också är producent
      

Datum: 2019-04-28  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900101  Releasedatum: 2019-04-28

DAN VIKTOR & DAN MAGNUSSON  Ferlin (S)
Det är sex år sen Dan Viktor släppte nytt men nu kommer det länge efterlängtade nya albumet ”Ferlin” till slut! Det är den tionde plattan som bär Dan Viktors namn och denna gång tillsammans med den världskände trumslagaren Dan Magnusson.

Det hela bo¨rjade faktiskt redan fo¨r snart sju a°r sen. Pa° fo¨rsommaren 2012, som var en ra°kall, fuktig och moloken slags fo¨rsommar. Jag satt pa° fo¨rstukvisten och ro¨kte i duggregnet och glodde i en kikare pa° en ornitolog ute pa° ga¨rdet som glodde ut mot sjo¨n genom en kikare. Plo¨tsligt ringde telefonen och det var trummisen Dan Magnusson som sa att han snart var framme pa° ta°gstationen. Vi hade under ett nattsudd la°ngt tidigare kommit fram till att vi ba°da a¨lskade Nils Ferlins dikter och insett att vi nog var tvungna att spela in ett Ferlin-album tillsammans, och det skulle vi minsann go¨ra om vi bara kunde synka va°ra kalendrar na°nga°ng. Sa°nt blir ju normalt aldrig av men nu, mot alla odds, hade vi pa° na°t magiskt sa¨tt lyckats fa° ihop fyra dagar. Scenariot var alltsa° ho¨gst osannolikt och jag minns att jag inte var helt sa¨ker pa° hur verklighetsanknutet det hela var. Men det blev klart till slut. Da¨r a¨r vi nu. Jag va°gar tro att det a¨r meningen att den ha¨r musiken ska finnas. Som en udda och ma°ha¨nda ota¨nkbar och ibland skra¨mmande musikalisk skrud, men det a¨r likafullt en mystiskt skimrande och djupt ka¨rleksfull varelse som omhuldar Ferlins ord pa° sitt eget sa¨tt. Det ka¨nns som att den sja¨lv valt att existera. / Dan Viktor.

Albumet innehåller nya tonsättningar av den gemensamme idolen Nils Ferlins dikter. Det är fråga om en svårbeskriven musikalisk svada som kan vara lätt att både förföras och förfäras av. Det är, oavsett följderna, de båda musikernas förbehållslösa hyllning till Ferlins dikter och en kärleksförklaring till den mystiska resa som musiken tar oss med på.

Dan Viktor, f. 1977, är en mångfaldigt prisbelönad liveartist och låtskrivare; har innan Ferlin-albumet släppt 9 album i eget namn sedan 1999. Han har Tilldelats Dan Andersson-priset, Fred Åkerström-priset, Ted Gärdestad-stipendiet, Manifest-priset för bästa Album i kategorin Visa, Skap-stipendiet, Stim-stipendiet, ABF´s stora litteraturpris och varit Grammisnominerad med mera.

Dan Magnusson, f 1955, är en trumslagare från Åmål i Dalsland som, bland mycket annat, är känd som trummis till folkblues-världsstjärnan Seasick Steve och turnerar över hela världen. Men Åmål längtar han alltid hem till. Tillsammans med Dan Viktor har han också tidigare turnerat och spelat in och medverkar som trummis bl.a på ”Dan Andersson sjunger Dan Andersson”.
      

Datum: 2019-04-26  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-26

VARGEN  Tänk inte efter - Bob Dylan på svenska (A)
”Knockin’ On Heaven’s Door”, ”One More Cup of Coffee” och “Love Minus Zero” är några av de åtta Bob Dylanklassiker som översatts av halländske singer-songwritern Reine Johansson, som ligger bakom artistnamnet Vargen.

På nya albumet “Tänk inte efter – Bob Dylan på svenska” backas Vargen upp av en hel flock musiker och på några av spåren delar han sång och text med Mia Rosengren.

Om valet av tolkningar säger Vargen: - Dylan har skrivit i stort sett allt som går att skriva om, från samhällsfrågor till religion till rent humoristiska texter. För att skivan skulle ”hålla ihop” rent tematiskt valde jag att fokusera på allmängiltiga ämnen som kärlek, längtan, uppbrott och försoning.

Musikaliskt rör sig låtarna mellan traditionell americana, country och rock. Bland medverkande musiker kan nämnas Anna Vild (själv albumaktuell som soloartist) på munspel och sång, och Dan Kristensen som med sitt spel på gitarr, lap steel och dobro sätter en viktig prägel på Vargens sound.

Några av låtarna på albumet får nu sin första officiella svenska tolkning, då Bob Dylan och hans förlag är väldigt restriktiva med sina godkännanden av översättningar. På albumet ingår även singeln ”Men bara om min älskade väntar”, där bandet framför Ulf Dagebys klassiska text till ”Tomorrow Is a Long Time” som en duettballad.

Albumet är producerat av Andreas Alm i Teknikcirkus Studio i Skällinge utanför Varberg
      

Datum: 2019-04-25  Label: Vargen Records  www.vargen.net
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-26

JON MAGNUSSON  Sommarnatt i Stockholm (S)
Here's a real rarity.... a song I recorded a long time ago and that proves that a lot has happened since.
      

Datum: 2019-04-22  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

ANNA VILD  Soldamm (S)
Anna har tidigare släppt två stycken ep:s under 2018, varav den första, Svalors Hemlighet, tog sig direkt till regionsfinal i Sveriges Radio Hallands musiktävling P4 NÄSTA. Nu är det dags för hennes nya singel Soldamm som släpps 3 april och är hämtad ifrån debutalbum VÅRSKRIK som släpps 27 april.

Soldamm är en dekadent bossanova som är skriven av Anna Vild och producerad tillsammans med Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg). Här är det text i moll som möter jazziga harmonier i dur – och mitt i allt knyter längtande strängar från en Fender Americana, samman det tonala kalaset. ”Från början var det inte alls en bossanova, men som vid ett trollslag gick den från att vara skriven i två-fjärdedelstakt till att rulla in i en härligt medryckande, latinsk form – så fort vi gick in i studion med den", beskriver Anna.

Texten handlar om de destruktiva mönster som så lätt tar över vilken relation som helst, om vi inte tar ansvar för vårt eget, mentala bagage. Men som alltid ruvar just dekadens på en hel del bittert ljuva inslag – och det är vad denna bossanova vill porträttera.

Anna Vild kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.

”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna
      

Datum: 2019-04-12  Label: Union Station  annavild.se/
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-03

FOLKE NIKANOR  Bottenviken Revisited (A)
Folke Nikanors debutalbum ’Bottenviken’ fick glimrande mottagande och gjorde att många fick upp ögonen för denna nya spännade artist. Inte långt efter släppet frågade en del musikerbekanta om de kunde få göra remixer för att de gillade musiken så mycket. Och något som inte alls var planerat från början tog helt sonika form. Några andra tillfrågades också och helt plötsligt fanns ett nytt album där Folkes låtar hade fått helt nya uttryck.

’Bottenviken Revisited’ inleds med Per Nordmarks (Fireside, Kriget) rytmiskt dansanta version av ’Under Stenarna’ som helt naturligt känns som om den alltid var menad att låta så här. Den följs av Frida Johanssons (Barnet) storslaget filmiska version av ’Boeves Psalm’ där stråkarna fått ordentligt med rum att sätta en sakral stämning som känns självklar för en psalm. Därefter ger The Small Crowd ’E4an Två Mil’ en distinkt elektronisk skrud och tar den lika långt ut i Kraftwerk-land som 90-tals-techno med ett distinkt beat som man vill ska vara för evigt. Domus tar oss tillbaka till ’Boeves Psalm’ som i deras version har helt transformerats till en krautsmattrade rytmisk bomb, helt omöjlig att värja sig mot.

Den största förändring sker nog i A Gilbert Plays version av ’Under Stenarna’ som från sin instrumentala form fått både text och sång (!) och förvandlats till en mjuk, vemodig och progressiv pop-pärla. S Rue tar oss sen i ’Brådjupet’ långt in i breakbeats:ens förlovade land där trummor och syntbas lever i perfekt symbios. Calle Olsson (Paper, Bear Quartet) ger via sitt Paddington DC ’So Long Altersbruk’ (i hans version kallad ’Vi Hörs Kil’) en total elektronisk remake där syntharna får helt fritt spelrum och där rytmiken känns igen från det tidiga 80-talets experimentella synthscen. Resan avslutas med ’E4an Två Mil’ där BvB med små ändringar och ljudeffekter ger låten en spöklik stämning vilket gör att det känns som att åka bil på natten. Trevlig resa.
      

Datum: 2019-04-08  Label: Novaton  
  
ISRC:   Releasedatum:

VARGEN  Men bara om min älskade väntar (Tomorrow is such a long time) (S)
Vargen släpper ny singel "Men bara om min älskade väntar" och Dylanalbum!

Det är väldigt sällsynt att Bob Dylan och hans förlag godkänner svenska tolkningar av Dylans texter, men översättarna tillika sångarna Reine Johansson och Mia Rosengren i bandet Vargen från Varberg fick tummen upp!

Fredag 26 april släpps albumet "Tänk inte efter - Bob Dylan på svenska" via Border på LP, CD och digitalt.

Singeln "Men bara om min älskade väntar" släpps fredag 5 april. Ulf Dagebys klassiska översättning av "Tomorrow Is a Long Time" framförs av Vargen som en duettballad, kryddad med stämningsfullt spel av Dan Kristensen på lap steel och dobro
      

Datum: 2019-04-02  Label: Vargen Records  www.vargen.net
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-05

TIMO RÄISÄNEN  Aldrig långt borta (S)
Äntligen släpps en av Timos mest efterfrågade låtar, ”Aldrig Långt Bort”, den 19:e april 2019 finns den på alla digitala plattformar. Låten specialskrevs till en reklamfilm 2011 för Göteborg Energi men släpptes aldrig officiellt. Sedan dess har den blivit en vanligt förekommande sång på skolavslutningar runt västkusten.

Den 10:e och 11:e maj 2019 ser vi honom framföra En Timokonsert, där han sammanfattar karriären så här långt i en “Timo extra allt-föreställning” på Kajskjul 8 i Göteborg.

Göteborgssonen och f.d Hellström-gitarristen drog igång sin solokarriär 2004 och har sedan dess två gånger stått som vinnare i P3 Guld. 2016 var han med “Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Och med den efterlängtade debuten på svenska, albumet "Tro, hat, stöld” 2017, vann han återigen publikens och medias hjärtan
      

Datum: 2019-03-27  Label: Knivinspelningar  
  
ISRC: SE5PL1900101  Releasedatum: 2019-04-19

FAMILJEN SIGFRIDSSON  Där gullvivan blommar (S)
Då var det dags för Familjen Sigfridsson att släppa en ny singel. Familjen som består av Lasse, Emil, Zara, Ängla, Vilda, Älvin har de senaste två åren haft riktigt bra fart både på turnésidan och på skiv/streamingsidan. Lasse (ex Lasse Stefanz) hans son Emil med fru Zara och barn har visat sig vara ett koncept som folk tagit till sina hjärtan. Första singeln från det kommande albumet som släpps i maj är Grymlings-låten "Där gullvivan blommar" som familjen gör på sitt sätt där allas röster (Lasse, Emil, Zara och Ängla) sätter sin prägel.
      

Datum: 2019-03-06  Label: Atenzia Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

HENRIK ÅBERG  Den Du en gång var (S)
Släpper den 23 mars en ny singel med Henrik Åberg – Den du en gång var. Låten är skriven av Thomas Enroth. Henrik har som vanligt haft ett riktigt succéår bakom sig och dragit mängder av folk till sina konserter. Hans publik är honom trogen både när han kör sina Elvis-gig och även när han kör konserter där han blandar och ger av sin repertoar. Den nya singel är från ett kommande album som Henrik släpper till sommaren.
      

Datum: 2019-03-05  Label: Term Music  
  
ISRC: FITE50160121  Releasedatum: 2019-03-23

     
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2020