ANNA VILD  Soldamm (S)
Anna har tidigare släppt två stycken ep:s under 2018, varav den första, Svalors Hemlighet, tog sig direkt till regionsfinal i Sveriges Radio Hallands musiktävling P4 NÄSTA. Nu är det dags för hennes nya singel Soldamm som släpps 3 april och är hämtad ifrån debutalbum VÅRSKRIK som släpps 27 april.

Soldamm är en dekadent bossanova som är skriven av Anna Vild och producerad tillsammans med Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg). Här är det text i moll som möter jazziga harmonier i dur – och mitt i allt knyter längtande strängar från en Fender Americana, samman det tonala kalaset. ”Från början var det inte alls en bossanova, men som vid ett trollslag gick den från att vara skriven i två-fjärdedelstakt till att rulla in i en härligt medryckande, latinsk form – så fort vi gick in i studion med den", beskriver Anna.

Texten handlar om de destruktiva mönster som så lätt tar över vilken relation som helst, om vi inte tar ansvar för vårt eget, mentala bagage. Men som alltid ruvar just dekadens på en hel del bittert ljuva inslag – och det är vad denna bossanova vill porträttera.

Anna Vild kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.

”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna
  
Datum: 2019-04-12
Label: Union Station
annavild.se/

ISRC:
Releasedatum: 2019-04-03
  


FOLKE NIKANOR  Bottenviken Revisited (A)
Folke Nikanors debutalbum ’Bottenviken’ fick glimrande mottagande och gjorde att många fick upp ögonen för denna nya spännade artist. Inte långt efter släppet frågade en del musikerbekanta om de kunde få göra remixer för att de gillade musiken så mycket. Och något som inte alls var planerat från början tog helt sonika form. Några andra tillfrågades också och helt plötsligt fanns ett nytt album där Folkes låtar hade fått helt nya uttryck.

’Bottenviken Revisited’ inleds med Per Nordmarks (Fireside, Kriget) rytmiskt dansanta version av ’Under Stenarna’ som helt naturligt känns som om den alltid var menad att låta så här. Den följs av Frida Johanssons (Barnet) storslaget filmiska version av ’Boeves Psalm’ där stråkarna fått ordentligt med rum att sätta en sakral stämning som känns självklar för en psalm. Därefter ger The Small Crowd ’E4an Två Mil’ en distinkt elektronisk skrud och tar den lika långt ut i Kraftwerk-land som 90-tals-techno med ett distinkt beat som man vill ska vara för evigt. Domus tar oss tillbaka till ’Boeves Psalm’ som i deras version har helt transformerats till en krautsmattrade rytmisk bomb, helt omöjlig att värja sig mot.

Den största förändring sker nog i A Gilbert Plays version av ’Under Stenarna’ som från sin instrumentala form fått både text och sång (!) och förvandlats till en mjuk, vemodig och progressiv pop-pärla. S Rue tar oss sen i ’Brådjupet’ långt in i breakbeats:ens förlovade land där trummor och syntbas lever i perfekt symbios. Calle Olsson (Paper, Bear Quartet) ger via sitt Paddington DC ’So Long Altersbruk’ (i hans version kallad ’Vi Hörs Kil’) en total elektronisk remake där syntharna får helt fritt spelrum och där rytmiken känns igen från det tidiga 80-talets experimentella synthscen. Resan avslutas med ’E4an Två Mil’ där BvB med små ändringar och ljudeffekter ger låten en spöklik stämning vilket gör att det känns som att åka bil på natten. Trevlig resa.
  
Datum: 2019-04-08
Label: Novaton

ISRC:
Releasedatum:
  


VARGEN  Men bara om min älskade väntar (Tomorrow is such a long time) (S)
Vargen släpper ny singel "Men bara om min älskade väntar" och Dylanalbum!

Det är väldigt sällsynt att Bob Dylan och hans förlag godkänner svenska tolkningar av Dylans texter, men översättarna tillika sångarna Reine Johansson och Mia Rosengren i bandet Vargen från Varberg fick tummen upp!

Fredag 26 april släpps albumet "Tänk inte efter - Bob Dylan på svenska" via Border på LP, CD och digitalt.

Singeln "Men bara om min älskade väntar" släpps fredag 5 april. Ulf Dagebys klassiska översättning av "Tomorrow Is a Long Time" framförs av Vargen som en duettballad, kryddad med stämningsfullt spel av Dan Kristensen på lap steel och dobro
  
Datum: 2019-04-02
Label: Vargen Records
www.vargen.net

ISRC:
Releasedatum: 2019-04-05
  


TIMO RÄISÄNEN  Aldrig långt borta (S)
Äntligen släpps en av Timos mest efterfrågade låtar, ”Aldrig Långt Bort”, den 19:e april 2019 finns den på alla digitala plattformar. Låten specialskrevs till en reklamfilm 2011 för Göteborg Energi men släpptes aldrig officiellt. Sedan dess har den blivit en vanligt förekommande sång på skolavslutningar runt västkusten.

Den 10:e och 11:e maj 2019 ser vi honom framföra En Timokonsert, där han sammanfattar karriären så här långt i en “Timo extra allt-föreställning” på Kajskjul 8 i Göteborg.

Göteborgssonen och f.d Hellström-gitarristen drog igång sin solokarriär 2004 och har sedan dess två gånger stått som vinnare i P3 Guld. 2016 var han med “Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Och med den efterlängtade debuten på svenska, albumet "Tro, hat, stöld” 2017, vann han återigen publikens och medias hjärtan
  
Datum: 2019-03-27
Label: Knivinspelningar

ISRC:
Releasedatum: 2019-04-19
  


FAMILJEN SIGFRIDSSON  Där gullvivan blommar (S)
Då var det dags för Familjen Sigfridsson att släppa en ny singel. Familjen som består av Lasse, Emil, Zara, Ängla, Vilda, Älvin har de senaste två åren haft riktigt bra fart både på turnésidan och på skiv/streamingsidan. Lasse (ex Lasse Stefanz) hans son Emil med fru Zara och barn har visat sig vara ett koncept som folk tagit till sina hjärtan. Första singeln från det kommande albumet som släpps i maj är Grymlings-låten "Där gullvivan blommar" som familjen gör på sitt sätt där allas röster (Lasse, Emil, Zara och Ängla) sätter sin prägel.
  
Datum: 2019-03-06
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


HENRIK ÅBERG  Den Du en gång var (S)
Släpper den 23 mars en ny singel med Henrik Åberg – Den du en gång var. Låten är skriven av Thomas Enroth. Henrik har som vanligt haft ett riktigt succéår bakom sig och dragit mängder av folk till sina konserter. Hans publik är honom trogen både när han kör sina Elvis-gig och även när han kör konserter där han blandar och ger av sin repertoar. Den nya singel är från ett kommande album som Henrik släpper till sommaren.
  
Datum: 2019-03-05
Label: Term Music

ISRC: FITE50160121
Releasedatum: 2019-03-23
  


RONNY ERIKSSON & RAMBLIN´ MINDS  Norrbotten Blues (A)
Ett första smakprov från Ronny Eriksson & Ramblin' Minds kommande album "Norrbotten Blues".

Ronny Eriksson & Ramblin' Minds har samarbetat sedan mitten av 90-talet. Våren 2019 är samarbetet tätare än på länge då de tillsammans spelat in albumet »Norrbotten Blues« Albumet består av tidlösa, allvarliga och vemodiga låtar, skrivna av Ronny men sedan länge förpassade till byrålådan. Tillsammans har de skapat nya arrangemang och nya stämningar till dessa låtar, tonsatt och tolkat detta fantastiska län!
  
Datum: 2019-02-28
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


JON HENRIK FJÄLLGREN  Norrsken (S)
Melodifestivalen 2019
  
Datum: 2019-02-25
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1900008
Releasedatum:
  


ANN-LOUISE HANSON  Kärleken finns kvar (S)
Melodifestivalen 2019
  
Datum: 2019-02-25
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1900009
Releasedatum:
  


SARAH DAWN FINER & ERIC SAADE  Ljuset (S)
Pausmusiken vid den 4:e deltävlingen i Lidköping i samband med 2019 års Melodifestivalen. All förtjänst på denna låt går oavkortat till Radiohjälpen 90 1950-6
  
Datum: 2019-02-25
Label: Sveriges Television AB

ISRC: SEWGJ1900101
Releasedatum:
  


PAUL PALJETT  Guenerina (2019) (S)
Under 2018 släppte Paul Sahlin/Paljett två nyinspelade versioner på två av sina klassiker - Ingen vind ingen våg och Anden i lampan. Båda har blivit riktiga succér på Spotify och har en bit över 100000 streams per låt! Nu kommer tredje låten med Paul och det är en nyinspelning av hans stora låt - en låt man till och med kan kalla en svensk evergreen - Guenerina. Versionen är en snygg version där Paul visar att han fortfarande är en riktigt bra sångare och låten i sig själv - ja... det är en otroligt stark låt. Lyssna själva. Vi jobbar på att under 2019 pela in ett helt album med Pauldär han dels kommer göra låtar han skrivit under året till andra band med som dessutom kommer innehålla ett par helt nyskrivna låtar
  
Datum: 2019-02-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900501
Releasedatum:
  


AMANDA ANDRÉAS  Som havet (A)
- Med ett barn i magen och en värld som skakar känns det viktigare än någonsin att sprida värme, en dos hållbar framtidsförhoppning och mod att säga ifrån. Vad lämnar vi efter till nästa generation? Min förhoppning är att jag genom text, musik, en gnutta komik och allvar, kan få både mig själv och den som lyssnar att tänka längre än till nästa lön - säger Amanda Andréas.

Efter hyllade livekonserter är Amanda Andréas äntligen aktuell med sitt debutalbum "Som havet” . Albumet släpps 22 mars på Sinnamon Music. Albumet är producerat och inspelat utav Simon Ljungman som till vardags bland annat spelar i Augustifamiljen & Håkan Hellström. Sedan debutsingeln "Var är vi nu?" som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser.

Amanda Andréas liveframträdanden är som en oas i nutiden rusningstrafik, där hennes låtskatt varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.
  
Datum: 2019-02-20
Label: Sinnamon Music

ISRC:
Releasedatum: 2019-03-22
  


JAN MALMSJÖ  Leva livet (S)
Från 2019 års Melodifestivals deltävling 2 som avgjordes i Malmö den 9 februari.
  
Datum: 2019-02-11
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE5YN1900301
Releasedatum:
  


CLAES JANSON  På en balkong i Abrahamsberg (S)
Här kommer "På en balkong i Abrahamsberg" med Claes Janson från albumet "ETT ORD TILL MINA POLARE".

Vardagshjältar. Ett bra ord. Säger mycket. Tunnelbanetåget får stopp en fredag eftermiddag, norr om Stockholm. Irriterad stämning uppstår, trots att våren lyser på perrongen. Då får jag syn på en kvinna som står på en balkong på andra våningen i ett lagom nedslitet hus. Är det här kanske den första visan om Abrahamsberg? I så fall är det på tiden.

Claes Jansons nya platta är en hyllning både till de musikanter som fortfarande far runt på vägarna och de som har sagt adjö för gott. De nyskrivna texterna till sångerna har skrivits av Hasse Widmark och är tillägnade polaren Claes. Var kommer musiken ifrån, undrade Ingmar Bergman. Vart tar musiken vägen när alla sagt adjö, sjunger Claes. Claes Janson, ett bluestroll har han kallats. Låt gå för det - eftersom kärt barn har många namn. Det innebär allt ifrån milda vindar till stormvarning. Håll i hatten!

På skivan medverkar följande musiker: Thomas Arnesen, gitarr; Surjo Benigh, bas; Kjell Gustavsson, trummor; Karin Hammar, trombon; Andreas Hellkvist, hammondorgel; Fredrik Jonsson, kontrabas; Joakim Jonsson, gitarr; Hasse Larsson, bas; Per Lindh, gitarr, lapsteel; Leif Lindvall, trumpet o flygelhorn; Björn Lundquist, elbas; Anders Neglin, arrangemang, musikproduktion, piano; Anna Rodell, violin; Dan Strömkvist, trummor; Anna Wallgren, cello; Nicke Widén, pedal steel; Anders Widmark, piano
  
Datum: 2019-02-10
Label: Vax Records

ISRC: SEVCE1800106
Releasedatum:
  


TOTTE  När dagen skymmer (S)
När dagen skymmer är titelspåret på Tottes nya EP. Totte sjunger här med en skör och subtil röst en gripande och melodiös sång om relationen till en far, barndomsminnen och sorgen när livet för en närstående börjar gå mot sitt slut.

”På många sätt kan relationen till en förälder vara känslig och sentimental. När dagen skymmer handlar om en relation som innehåller både fina och mörka minnen, saknad och vemod. En genomgående underliggande ton är, som titeln anger, sorgen i - eller rädslan inför - att gradvis förlora en nära person då dennes liv är på väg mot slutet.” säger Totte Pikanen. Totte kommer från en finsk musikalisk familj med en pappa som spelat trummor i Alwari Tuohitorvi och med Jukka Tolonen och en bror, Juuso Pikanen (Fritjof & Pikanen, Max Peezay) som är musiker och producent. Totte var tidigare musikaliskt aktiv och spelade i flera band, bland annat som gitarrist i Kamera. En framgångsrik civil karriär har gjort att musiken under senare år fått ligga på hyllan.

Nu har musikintresset och låtskrivandet börja gro igen. ”När dagen skymmer skrevs i skymningen en mörk höstdag långt inne i de småländska skogarna. Man hinner fundera mycket och gräva i sitt djupare inre när man är på landet. Jag tycker om det.”, säger Totte.

Totte spelar gitarr, bas och klaviatur, Markku Reinikainen (Kaija Koo, Blues Caravan) trummor och för produktionen står Jarkko Heiniö (Stureparken studio), Ali Ghoce och Totte.
  
Datum: 2019-02-08
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


PETER O EKBERG a k a JP LONESOME  Vingligt (S)
Bluesveteranen Peter O Ekberg släpper platta på svenska. Text o Musik: Peter O Ekberg.

Redan på 70-talet var Peter O Ekberg en etablerad gitarrist och sångare. Första albumet kom 1975, och det sista under den epoken kom 1979, alltså exakt 40 år sedan. Så småningom gled Ekberg över till att bli producent och fick ganska snart musiklegendaren Anders Burmans jobb av Anders själv. Peter har producerat artister som Brenda Russell, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Björnsson, Gösta Linderholm och Suzzies Orkester. Som musiker har han jobbat med Tommy Körberg, Louise Hoffsten, Mats Ronander och många fler samt med en hel del amerikanska artister. Ekberg har i omgångar bott i Austin, Texas. Musikbranschen lämnade Ekberg bakom sig i början av 90-talet och blev istället tv-producent på SVT i Stockholm samt på NRK i Oslo. Det varade 10 år. Därefter blev han rektor för IHTV i ett drygt decennium. Han lämnade Stockholm efter 30 år i stan och blev byråkrat i kommunal offentlig förvaltning; Kulturskolerektor, verksamhetschef och konsthallschef i Karlskrona och de senaste åren kulturchef, dels i Piteå och i skrivande stund i Oskarshamn. Han har släppt några album på engelska under pseudonymen NP Lonesome och dessa har rönt både uppmärksamhet och goda omdömen. Gitarristerna Georg Jojje Wadenius och Max Schultz har kallat Peter O Ekberg för en gitarrist i världsklass. Jojje skrev en inlaga om Ekbergs NP Lonesome-produktion och sa bland annat, citat: ”…om bluesen hade varit min primära inspirationskälla så hade jag velat spela så här uttrycksfullt och fint”.

Så, vad är detta för ”svenskmusik” som presenteras nu då? Jo, två ep är inspelade. Den första släpps på alla digitala plattformar den 12 februari. Den har titeln ”Det går åt helvete det här!” och består av fem låtar. Den andra ep:n heter ”Smalspår” och kommer i april. Den innehåller fyra låtar. Peter O Ekberg har skrivit text och musik, förutom en tolkning av den gamla dängan ”Spara sista dansen för mig”. Han har även producerat. Det är modern bluesinspirerad musik. Löst i kanterna men sammansatt i övrigt. Puritaner och traditionalister kanske har en annan uppfattning, men det är i bluesmusiken Ekbergs rötter finns. Men håller musiken då? Eller är det dammigt och gammalmodigt? Tja, lyssna, så får du avgöra själv. Slamrigt, opretentiöst och i allra högsta grad levande är i alla fall ambitionen. Efter alla år...
  
Datum: 2019-02-08
Label: Eagle Records

ISRC:
Releasedatum:
  


ARJA SAIJONMAA  Mina fyra årstider (S)
Från 2019 års Melodifestivals deltävling 1 som avgjordes i Göteborg den 2 februari.
  
Datum: 2019-02-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE5YN1900201
Releasedatum:
  


LINNEA SAMIA KHALIL  Förlorad (S)
Artisten Linnéa Samia Khalil släpper sin tredje singel ”Förlorad” den 14 februari som speglar känslorna efter ett otrohetsbesked. Releasen är även startskottet på ett samarbete med Illegyal Records som verkar för att lyfta kvinnliga artister.

”Förlorad” är Linnéas tredje singel och släpps på alla hjärtans dag. Singeln är en motpol till den lyckliga kärlek som dagen annars bringar.

”Förlorad är den olyckligaste kärlekslåten jag någonsin skrivit. Låten för den andra sidans talan, de olyckligas och de som blivit svikna. Men den är även en personlig bearbetning av min förra relation som jag nu får utlopp för i musiken. Jag tror att de är vanligt att folk pratar om att förhållanden är jobbiga oftare än va de erkänner. Min låt är en mer verklig beskrivning av ”alla (krossade) hjärtans dag” än röda *tacky” rosor.” – säger Linnéa.

Singeln är skriven av Khalil, om känslan över att bli bedragen av sin partner. Med sin varma röst hanterar hon varsamt känslan av svek, frustration och sorg som går ihop med den stillsamma musiken som producerats av Philip E Morris (Pretty Little Liars, Burn Notice, Ken Ring). I en värld som påminner om Birdys eller Lana Del Reys, möter hon sitt eget mörker mot en bakgrund av elegant piano och softa beats, som tar upp svåra ämnen som avsked, förtvivlan och hopp, med texter på svenska.

Linnéa Samia Khalil har under många år jobbat med bl.a Ken Ring och släppte sin debutsingel ”Du Kommer Klara Dig Ändå” i februari 2018 som passerade 100.000 streams efter bara två veckor.

Linnéa har nu ingått samarbete med Illegyal Records som startades av Clara Stjärna, Stina Velocette & Liza Mukasa. De verkar som en plattform för att tjejer/kvinnor/transpersoner ska växa som artister
  
Datum: 2019-02-04
Label: Illegyal Records

ISRC: SE3SA1802602
Releasedatum:
  


WADMANS  Jägarvisa (S)
Wadmans släpper den nya singeln ”Jägarvisa” från nya CD:n "Ibland enkla och tarfliga sede”. Namnet har Wadmans tagit från prästsonen Johan Anders Wadman som föddes i Karlskrona år 1777 och kom sedan till Göteborg 1814 där han levde fram till sin död 1837. J A Wadman var skald i Bellmans anda och blev en mycket omtyckt profil I Göteborg som efter sin död dock blev snabbt bortglömd bla, pga den svarta ligan (prästerna) liksom hans få melodier. Har även blivit kallad Göteborgs Bellman.

Wadmans tonsätter skaldens 200 åriga texter med en modern touch. Johan Anders Wadman myntade uttrycket ”Utsupet sa Wadmans” Vi har Wadmansgatan I Göteborg och hans staty står I Vasaparken.

Cd´n är producerad Steve Eriksson Timber Sound
  
Datum: 2019-01-31
Label: Timbersound

ISRC:
Releasedatum:
  


MIKAEL RAMEL  En gång till (S)
Ny låt med Mikael Ramel och Klas Qvist. Den blev oerhört hyllad på deras releasespelning i fredags och heter "En gång till", finns med på nya albumet "I huvet på varann".

För drygt ett år sedan fick jag en postförsändelse som innehöll en dubbel-CD med titeln "Second Thoughts" av en viss Citizen K. Hade aldrig hört talas om vederbörande. Som avsändare stod det Hemifrån! Ett skämt? Borde gått till slänghögen direkt. Men nånting drog mig till fåtöljen där stereon stod. Ungefär 4 timmar senare hade jag lyssnat på samtliga spår 2 gånger i en följd. En dubbel-CD två gånger i följd!

Min upplevelse var förstås att detta var förbaskat bra. Samtidigt som det var välproducerat, så gav det en känsla av både 60-tal och 70-tal i en ny slags tappning. Men det störde mig lite att många spår på många sätt påminde om min egen musik. "Mannen måste ha lyssnat en hel del på mina gamla plattor", tänkte jag. Och jag fortsatte tänka "Varför sjunger han och skriver allt på engelska"?.

Låtarna malde runt i mitt huvud i flera veckor och en lust att själv få sjunga dom växte fram. Fast på svenska! Jag ville göra svenska texter till låtarna för att motivera mig själv att få sjunga dom.

Tog kontakt! Fick kontakt! Samt en ny vän och musikerkompis!

Att översätta Klas texter till svenska var inte särskilt lätt. En del texter var ganska luddiga och drömska. Men utifrån de första lite tafatta försöken trängde jag allt längre in i Klas sätt att tänka och skapa. Jag började komma åt en ny kärna i textmaterialet som jag kunde konvertera till min egen. Så gick det snart "alldeles av sig självt". Det har varit en rolig och spännande resa tillsammans.

Hoppas nu också Du som lyssnar känner och tycker om det!

Mikael Ramel, någonstans i midsommar Sverige 2018
  
Datum: 2019-01-21
Label: Paraply Records

ISRC:
Releasedatum:
  


LALEH  Tack förlåt (S)
Som vi har längtat - nu är Laleh äntligen tillbaka med helt ny musik! En av Sveriges absolut största artister släpper idag sin nya svenska singel ”Tack Förlåt”. Med ett livsbejakande budskap är låten, liksom Lalehs karakteristiska uttryckssätt lika hoppfullt som vi älskar att höra henne. I vår kommer ett album vars titel ännu hålls hemlig, men till dess – låt vårkänslorna väckas till liv med ”Tack Förlåt”.

Laleh berättar själv om låten: ”Låten bygger på orden tack och förlåt. Det finns mycket man kan säga tack till och ibland kanske man behöver säga ett tack till sig själv, inte vara så hård mot sig själv. Det finns en glädje i tacksamheten. Idag blir vi hela tiden påminda om allt vi inte är, allt vi borde vara, istället för allt bra vi faktiskt är! Man kan bara uppskatta det man kan vara tacksam över. Och sen ordet förlåt, jag tror ordet förlåt kan vara bland det svåraste men också det bästa man kan säga, ett ord fullt av möjligheter. Kanske ska man börja med att säga förlåt till sig själv? Alla vet så mycket hela tiden, men som jag sjunger i låten, det finns mycket här i världen men det enda man kan vara säker på är tack förlåt.” - Laleh.

2016 släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album ”Kristaller” som tilldelades två grammisar året därpå. Med låtar som "Bara få va mig själv", "Goliat", "Some die young", "En stund på jorden" var Laleh den mest streamade svensksjungande artisten 2016. Sist vi fick se Laleh live var bl.a på ett utsålt fullspäckat Ericsson Globe och flertalet arenor över hela Sverige följt av hennes sommarturné 2017 då hon utöver festivalspelningar gjorde sju stora utomhuskonserter. I sommar ser vi fram emot att få se henne på scenen igen och i juni startar den efterlängtade turnén.
  
Datum: 2019-01-18
Label: Warner Music Sweden
www.laleh.se

ISRC: SE36T1900101
Releasedatum:
  


ROGER RÖNNING  En annan väg än vi brukar gå (S)
Roger Rönning är aktuell med låten "En annan väg än vi brukar gå” och med reflektioner över klimatet! Under drygt 40 år har Roger hunnit släppa ett femtontal album fyllda med fantastiska poplåtar. Nya låten är inget undantag och släpps den 16 januari 2019 parallellt släpps även musikvideon.

Roger Rönning följer upp sitt 40-årsjubileum som soloartist med en helt ny singel som andas fräschör. Musikaliskt finns ett suggestivt driv och en delvis sjungen (!) basgång anas i bakgrunden. ”Jag har aldrig gjort min musik efter någon mall, men utgångspunkten för arrangemangen är lite annorlunda”, säger Roger. Något som också kommer att märkas på det album som släpps under 2019.

Som så ofta när det gäller denne tänkvärde textmakare har orden en filosofisk infallsvinkel. Denna gång handlar om de vägval som mänskligheten står inför.

”Det handlar inte bara om att rädda planeten utan om att rädda oss själva. Planeten kommer, om det behövs, att skaka av sig problemet människan och fortsätta existera”, konstaterar Roger. Det är i dagsläget svårt att inte känna ett visst mått av miljöångest, vilket illustreras i kören. Låten är dock i grunden inspirerande och framåtblickande. ”Det är min övertygelse att vi tillsammans fixar en bra framtid. Jag såg nyligen ett program om alla nya positiva saker som är på gång”, avslutar Roger.
  
Datum: 2019-01-16
Label: PRM Records
www.rogerronning.com

ISRC: SEVDA1900101
Releasedatum:
  


JENS GUSTAVSON  Bonnstan (S)
Jens Gustavson, med snart 25 år bakom sig som visrockare på den svenska undergroundscenen, presenterar här en låt med nostalgiska förtecken.

"Bonnstan" beskriver känslan i minnet efter det som varit en gång. En specifik plats, en specifik händelse, ett möte och samtidigt ett uppbrott. Det hela iklätt en ljudbild som inte smickrar eller ställer sig in. Med smak av lofi-synthar och garage dras man in i låten som in i ett gammalt repigt, bleknat fotografi. "Bonnstan" från cd:n "Vem är det som får välja" är inspelad i Studio 306, Nordanälden av Johan Arveli. Samtliga instrument och programmering - Johan. Text, musik och programmering - Jens Gustavson.
  
Datum: 2019-01-12
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


ELISA LINDSTRÖM  Lyckligt Folk (S)
Alma och Elisa har sjungit och skrivit låtar tillsammans under hela sin uppväxt. När sedan Elisa började turnera runt om i landet blev det dock färre tillfällen för systrarna att sjunga tillsammans men de fortsatte att skriva ihop. Alma skrev en hel del låtar till dansbandet Elisas t.ex. Nu är det dock dags för dem att sjunga tillsammans igen. ”Jag är så glad över att få sjunga med Alma igen. Alma är min bästa vän och har varit och är så stöttande både i och utanför min karriär. Det är alltid något särskilt med att sjunga med sin syster för vi är så samsjungna. Allt känns självklart. Jag hoppas det blir mer sång tillsammans i framtiden.” - säger Elisa.

Låten Lyckligt Folk, skrev systrarna Elisa och Alma Lindström tillsammans när Elisa deltog i TV programmet ”Det stora racet”. ”Det är en låt som handlar om att vara nöjd med livet. Vi inspirerades av människorna i folkracevärlden som mötte mig med så mycket värme och kärlek. Människor som är stolta i sig själva, lyfter andra och lär av livets med-motgångar. Folk som är glada för livets små stunder. Detta är en hyllning till alla dem!” – säger Elisa
  
Datum: 2019-01-09
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE5YN1801801
Releasedatum:
  


MONICA SÖDERBERG  Hjärtat på rätta stället (S)
Monica Söderberg släpper sitt tredje soloalbum ”Hjärtat på rätta stället” den 27 januari 2019. Här uttrycker hon sin kärlek till jazzen och till schlagers och innehåller 11 låtar, både kända och mer okända, några svenska, några amerikanska. Ett första smakprov från kommande albumet är titelspåret ”Hjärtat på rätta stället”.

På Monica Söderbergs soloalbum medverkar Peter Lind Cabaret band, en orkester som i sina ”Cabaréer” hyllar jazzen och schlagern från gångna tider. Releasekonserter den 26/1 Uppsala, Café Katalin Kl.15.00 samt den 27 januari kl.18.00 på Teater Studio Lederman, Stockholm.

- Det har varit väldigt roligt att spela in skivan, och jag är mycket lycklig över förmånen att få arbeta med alla dessa fantastiska med musikanter!, säger Monica.

Monica är blind sedan 1,5 års ålder. Musiken har alltid haft en stor och viktig plats i hennes liv. Vi sjöng mycket visor hemma, såväl i familjen som med hela släkten när det var fest. Det var vackra och fräcka visor om vartannat: skillingtryck, läsarsånger och schlagers hursomhelst, och roligt var det. Någon grammofon hade vi inte i mitt hem förrän jag hade fyllt sju år. Därför var det kalas för mig att få gå till grannarna och lyssna på deras. Farbror Olle gav mig till sist en vevgrammofon och en skiva (78-varvare), med Lasse Dahlqvist: där han sjöng Tick-Tack-Tom.
  
Datum: 2019-01-09
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


NANNA  Om jag kunde (S)

  
Datum: 2019-01-05
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


OLLE LJUNGSTRÖM  Nu är julen slut (S)

  
Datum: 2019-01-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE2440100101
Releasedatum:
  


VARGEN  Tänk inte efter (S)
Det är ytterst ovanligt att Bob Dylan och hans förlag godkänner utgivning av svenska versioner av nobelpristagaren och musiklegendens låtar. Men nu kan Reine Johansson och Mia Rosengren i bandet Vargen från Varberg räkna in sig bland den lilla skara svenska artister (Mikael Wiehe, Björn Afzelius och Ulf Dageby och ett fåtal till) som fått Dylans tillstånd att ge ut sina översättningar. Albumet ”Tänk inte efter – Bob Dylan på svenska” släpps på vinyl, CD och digitalt fredag 15 februari.

Fredag 21 december släpps titelspåret ”Tänk inte efter” som musikvideo samt som digital singel på CD Baby. Spåret är en countrydoftande uptempo-version av ”Don’t Think Twice, It’s All Right” från Dylans genombrottsplatta ”The Freewheelin’ Bob Dylan” från 1963. Singeln släpps på Spotify, iTunes och alla större digitala musiktjänster på julafton. Musikvideon är filmad av Jakob Nilsson och inspelad på Nöjesparkens utomhusscen i Vargens hemstad Varberg.

Tidigare i veckan fick Vargen 50 000 kr i regionbidrag för att genomföra en turné med Dylanöversättningarna på halländska landsbygden under våren. Bandet planerar även ett antal spelningar runt om i landet. Samtliga speldatum kommer i samband med albumreleasen
  
Datum: 2018-12-21
Label: Vargen Records
www.vargen.net

ISRC:
Releasedatum:
  


BRÖDERNA LINDGREN feat NINA PERSSON  Ett Nytt År (S)
E T T N Y T T Å R är den kommande singeln med Bröderna Lindgren och gästas av Nina Persson. En perfekt julklapp för alla mellan 4-94 år.

Singeln kommer att vara del av en exklusiv vinylbox-samling som släpps i mars. Utöver Nina Persson finns gäster som bland andra First Aid Kit, Amanda Bergman, Mattias Alkberg och Ebbot Lundberg med. Boxen kommer i ett exklusivt utförande med färgad dubbelvinyl och en unik bilderbok som berättar historien om Bröderna Lindgren, allt formgivit av Helena Viale.

Bröderna Lindgren är en syskonduo som gör barnmusik för vuxna. De har fått två grammis för bästa barnmusik (2009 och 2013). De har också skrivit musik till Tv-programmen Allram Eest och Höjdarna samt till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang. De är söner till legendariska barnboksförfattaren Barbro Lindgren.

I maj 2019 kommer Bröderna Lindgrens nya album "Stig Ombord" där en helt ny föreställning tas fram.
  
Datum: 2018-12-18
Label: Hi-Hat Music
www.brodernalindgren.se

ISRC: SEXTE1802001
Releasedatum:
  


CHARLOTTE PERRELLI  
 1. Under vinrankan
 2. Låt mig gå
 3. Flickan från Småland
 4. Stolthet
 5. Släpper allt
 6. Kommer Du tro på mig
 7. På något sätt

Från 2018 års upplaga av TV4-programmet "Så mycket bättre"
  
Datum: 2018-12-10
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEVFN1807001, SEVFN1805001, SEVFN1803001, SEVFN1804001
Releasedatum:
  


KLARA & JAG (feat. GUSTAF NORÉN)  Gamla Stan (S)

  
Datum: 2018-11-30
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800344
Releasedatum:
  


HÅKAN HELLSTRÖM  Vänta tills våren (S)

  
Datum: 2018-11-30
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SENAA1801506
Releasedatum:
  


STIKO PER LARSSON  Vargen (S)

  
Datum: 2018-11-26
Label:
www.vandringsturnen.se

ISRC: SE3OW1800130
Releasedatum:
  


MARTIN EKMAN  Fiendeland (S)
Den 9 november släpper Martin Ekman nya singeln Fiendeland. Fiendeland handlar om att vara på fel spår i livets resa - att gå längs vägar som inte leder någonstans. Text & musik av Martin Ekman. Produktion av Martin Ekman. Mixning av Andreas Hedberg, Custom Music Productions.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet
  
Datum: 2018-11-20
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


JOSEF TÖRNER  Sånger om ljuvliga (EP)
Josef skriver och sjunger underfundiga texter till överdådiga melodier. Man kan beskriva honom som en blandning av en glad Ted Gärdestad och en ledsen Magnus Uggla, men man kan också låta bli. Genren är naivistisk förhoppningsvisa och har du tur säger han nåt roligt också! Att lyssna tar bara 18 minuter av ditt liv, och att höra på en låt går ännu fortare. Varför en andra debut? Dels för att den första tillhör ett tidigare liv och inte blev så bra, och alla förtjänar väl en andra chans? Dels för att Josef Törner är skådespelare sen länge på bla Uppsala stadsteater och Riksteatern
  
Datum: 2018-11-09
Label: Gröna Logen
www.josefturner.n.nu

ISRC: 200008574-79
Releasedatum:
  


CLAES JANSON  
 1. En halv visa om våren
 2. Fyris River
 3. Sista raden i en blues
 4. Spela din sång

Claes Jansons nya platta är en hyllning både till de musikanter som fortfarande far runt på vägarna och de som har sagt adjö för gott. De nyskrivna texterna till sångerna har skrivits av Hasse Widmark och är tillägnade polaren Claes. Var kommer musiken ifrån, undrade Ingmar Bergman. Vart tar musiken vägen när alla sagt adjö, sjunger Claes. Claes Janson, ett bluestroll har han kallats. Låt gå för det - eftersom kärt barn har många namn. Det innebär allt ifrån milda vindar till stormvarning. Håll i hatten!

På skivan medverkar följande musiker: Thomas Arnesen, gitarr; Surjo Benigh, bas; Kjell Gustavsson, trummor; Karin Hammar, trombon; Andreas Hellkvist, hammondorgel; Fredrik Jonsson, kontrabas; Joakim Jonsson, gitarr; Hasse Larsson, bas; Per Lindh, gitarr, lapsteel; Leif Lindvall, trumpet o flygelhorn; Björn Lundquist, elbas; Anders Neglin, arrangemang, musikproduktion, piano; Anna Rodell, violin; Dan Strömkvist, trummor; Anna Wallgren, cello; Nicke Widén, pedal steel; Anders Widmark, piano
  
Datum: 2018-11-05
Label: Vax Records

ISRC:
Releasedatum:
  


AGUSON & STORMEN  Försvann (S)
När Aguson 2008 släppte debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) fick skivan en hel del uppmärksamhet. Både för sitt utpräglade akustiska sound, skapat i samarbetet med producenten Lars Mårtén (Lykke Li, Peter Björn and John), men även för låtarna. Singeln ”Mr Johnssons klagosång”, som var en duett med Plura Johnsson från Eldkvarn fick rotation på P4 och tillsammans med titelspåret ”Från vinst till förlust” utmanade båda låtarna till Svensktoppen. Aguson medverkade även i programmet Gokväll i SVT där han och bandet framförde flera låtar från debutalbumet.

När det var dags för album nummer två tog Aguson kontakt med producenten Carl Granberg (Bob Hund, Kristian Kjellvander) som tog sig an låtarna och skapade ett mer folkrockigt sound. När skivan ”Sånt man egentligen har sett”(Killer Cobra Records 2010) släpptes hade Aguson ”blivit med band” och tillsammans med Östra Ågatan band gav han sig ut och gigade flitigt runt om i landet.

På skiva nummer tre hade Östra Ågatan band bytts ut till Stormen. Detta blev ett naturligt vägval då musiken alltmer letat sig åt det poppiga hållet. Aguson och Stormen släppte 2014 albumet ”Allt jag lovade” Albumet innehöll bland annat singel ”Sitter på molnen”, vilken spelades en del i flertalet P4-stationer. Skivan lyckades placera sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig bland annat på P4Stockholm.

Under åren har Aguson, oavsett konstellation, gjort sig kända för att alltid leverera liveframträdanden fyllda av energi och karisma. Från början har det varit viktigt med välskrivna texter på svenska. Målet med texterna har varit att förföra och beröra med såväl innerliga vardagsbetraktelser såsom vassa samtidsskildringar. Aguson har kontinuerligt utvecklat sitt sound och nya skivan ”Ut på andra sidan” är inget undantag. Denna gång har Aguson och Stormen producerat musiken själva med målet att skapa den poppigaste skivan sedan starten. Även på denna produktion finner vi en namnkunnig laguppställning. För mix står Jörgen Wärnström (Cloudberry Jam). I låten ”Försvann” sjunger Aguson duett med Magnus Johansson (Grammisvinnare 1991) och medverkar på låten gör även Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) på gitarr. Undrar ni varför all ”name dropping” , så beror det på att visa att ett relativt okänt band som Aguson & Stormen får med sig musiker och artister som verkligen gillar vad de gör…

Releasefest på Palatset i Linköping 16/11!
  
Datum: 2018-10-31
Label:

ISRC: SE6AW1800102
Releasedatum:
  


IDA REDIG  Det här är frihet (S)

  
Datum: 2018-10-26
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE5YN1801901
Releasedatum:
  


MAJA JOHANSSON  Drömma som ungar (S)
"Drömma som ungar" är singel nummer två från Maja Johanssons ”EP 2”, uppfo¨ljaren till fo¨rra a°rets ”EP 1” som mottogs med lovord fra°n bland andra Gaffa och Festivalrykten.

Liksom fo¨rra ga°ngen springer ”EP 2” ur ett samarbete med Ma°ns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmo¨. Resultatet a¨r en sa¨regen blandning av indie, pop och progg med svenska texter.

”Med samma ljuva ton som Maja Go¨dicke har Maja Johansson skapat en la°tskatt om allt och ingenting – det a¨r sa° ha¨r den enkla vardagen ser ut utan na°gra filter” - Festivalrykten
  
Datum: 2018-10-26
Label: Måns Skivbolag

ISRC:
Releasedatum:
  


MARTIN EKMAN  Ditt sista andetag (S)
Den 24 oktober släpper Martin Ekman sin nya singel, Ditt sista andetag på Spotify och många andra digitala kanaler! Ditt sista andetag är en hyllning till Martins mor som gick bort tidigare i år, efter långvarigt alkoholmissbruk.

Text & musik av Martin Ekman. Produktion och mix av Martin Ekman & Andreas Hedberg, Custom Music Productions. Sång, piano, gitarr och synt framförd av Martin Ekman. Trummor framförd av Pål Norman.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet.
  
Datum: 2018-10-23
Label:
martinekman.nu/

ISRC:
Releasedatum:
  


NORD & SYD  Varje kväll, fredag kväll (S)
Nord & Syd debuterade med 2013 års allra bästa album enligt den Sveriges kritiker, 4,3 i snitt. Det senaste året har ett flertal glittrande singlar släppts och till sist kan vi berätta att bandets kommande, andra, studioalbum släpps senare i höst.

Nya singeln ”Varje kväll, fredag kväll” rör sig i det territorium som bandet behärskar så väl - sylvassa texter, klassisk gitarrpop och överdos av melodi. Ett av Sveriges i särklass bästa indieband övertygar igen
  
Datum: 2018-10-05
Label: Birds Records

ISRC:
Releasedatum:
  


LINUS HASSELBERG  Granada, Granada (A)
Hur gör man för att gå vidare efter att en lång relation tar slut? Ragga på krogen? Tinder? Backpackerturné? Flytta utomlands? Slänga sig själv huvudlöst in i konsten? Få panikångest? Byta perspektiv? Byta umgänge? Byta livsstil? Bryta med allt? Bygga en studio! Skriva musik! Inse att man inte kan sjunga. Inse att man inte kan rappa. Inse att man kan - och alltid har kunnat - prata. Skriva pratmusik. I moll. Eller i dur. Skriva en hel skiva. Släppa singlar. Försöka vara en bra människa. Eller alla de sakerna? Oavsett allt så måste det vara ärligt. Det måste vara den enda ledstjärnan. Att allt är ärligt och på riktigt. För är det ens värt det annars?

Sedan den första singeln ´Den Lila Grusvägen Vid Río Genil´ släpptes tidigare i år har Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slagit ner med kraft i det svenska musiklivet. Han har hyllats av bloggare och på några av Sveriges största musiksidor. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser. Under året har tre singlar med tillhörande musikvideos släppts, som alla tre filmats av Olof Grind.

Granada, Granada är en korsning mellan lågmäld Singer-songwriter pop, Hiphop och självutlämnande texter framförda med Linus karaktäristiskt mörka molande röst, svävandes i gränslandet mellan prat och sång. Allt skrivet och mestadels inspelat på resande fot kring Granada i Spanien under ett par månader under 2017. Resan dokumenterades på film och foto av Linus nära vän, fotografen Olof Grind.

Den 12 oktober släpper Linus Hasselberg det efterlängtade debutalbumet Granada, Granada tillsammans med den stockholmsbaserade boutique-labeln Icons Creating Evil Art och på skivan gästas han av Maia Hirasawa, Jens Hult och Erik Henebratt. Albumets vinylutgåva kommer tillsammans med en text- och fotobok.

Under hösten gör Linus endast ett fåtal handplockade liveframträdanden, fokus ligger istället på en unik helkväll på Södra Teatern 8 november där Linus Hasselberg med gäster framför albumet i sin helhet och låter publiken följa med på hela den retrospektiva resan till och genom Granada, Granada
  
Datum: 2018-10-03
Label: Icons Creating Evil Art

ISRC:
Releasedatum:
  


REX LJUNGQVIST  Jag hade en gång ett band (S)
Rex Ljungqvist toppade virallistan med sin raljanta singeln Jag älskar Östermalm förra året och på sin senaste singel Jag hatar Håkan driver han med hur han jämt och ständigt blir ihopblandad med Håkan Hellström. Han är själv född och uppvuxen på just Östermalm och hade sin första replokal i sin källare på Strandvägen. Vid sidan av musiken är han översättare och jobbar med ekonomi på en klinik för plastikkirurgi. Den 14 september släpper han en självbetitlad EP via Cosmos Music Ttitelspåret Jag hade en gång ett band är en nostalgisk återblick till tiden före datorerna. En vild bitterhet genomsyrar texten som gör revolt mot datanördarnas herravälde
  
Datum: 2018-09-29
Label: Cosmos Music

ISRC: SEVGT1800124
Releasedatum:
  


PISTVAKT med PJÄX PISTOLS & THE KLIMTATJAKKA CHICKS  Nere hos Beng-Ha (Down on the corner) (S)
I år är det 20 år sedan bröderna Sven-E, Jan- E och Olle från Svartlien tog svenska folket med storm i SVT-serien Pistvakt - En Vintersaga, som baserades på en föreställning på Pistolteatern i Stockholm. Skådespelarna Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström är alla tre väletablerade skådespelare som parallellt med Pistvakt jobbat med massor av andra projekt. Trots detta har den numera kultförklarade trion hunnit med över 400 livekonserter med sitt band Pjäx Pistols och körsångerskorna ’The Klimtatjakka Chicks’. Albumet ’Gaj å partaj’ från 2001 sålde snabbt platinum och 2005 blev deras långfilm Pistvakt årets mest sedda svenska biofilm. För att fira 20-årsjubileet av Pistvakts tv-premiär släpper de den 28 september för första gången på 17 år helt nyinspelad musik. Precis som tidigare består musiken av internationella rocklåtar som översatts till svenska med en twist, till exempel Creedence Clearwater Revivals låt ’Have You Ever Seen The Rain’ har fått den nya titeln ’Har ni nånsin sett en ren’. Idag släpps första singeln Nere hos Beng-Ha och den 12 oktober kommer ett 5-spårs minialbum med samma titel. Den 14 oktober uppträder Pistvakt i Bingolotto
  
Datum: 2018-09-29
Label: Cosmos Music

ISRC: SEVGT1800133
Releasedatum:
  


MAJA JOHANSSON  Systerskap av stål (S)
Den 30 november sla¨pps Maja Johanssons ”EP 2”, uppfo¨ljaren till fo¨rra a°rets ”EP 1” som mottogs med lovord fra°n bland andra Gaffa och Festivalrykten. Liksom fo¨rra ga°ngen springer ”EP 2” ur ett samarbete med Ma°ns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmo¨. Resultatet a¨r en sa¨regen blandning av indie, pop och progg med svenska texter.

Första singeln från EP:n, Systerskap av stål, släpps idag!

”Med samma ljuva ton som Maja Go¨dicke har Maja Johansson skapat en la°tskatt om allt och ingenting – det a¨r sa° ha¨r den enkla vardagen ser ut utan na°gra filter” - Festivalrykten
  
Datum: 2018-09-28
Label: Måns Skivbolag

ISRC:
Releasedatum:
  


EMILI MILOU  Vill Du vara med mig? (S)
Emili debuterade med radiosingeln "Kommer Inte Över Dig" och nominerades till Årets Nykomling på Manifestgalan 2016. Hon har kallats "Stockholms svar på Håkan Hellström" och jämförts med artister som Miss Li, Säkert! och Veronica Maggio. Med sina melankoliska, vassa texter sjunger Emili träffsäkert om tabubelagda känslor som svartsjuka, ilska och hämnd. Men även om kärlek, längtan och revanschlust.

Nya singeln "Vill Du Vara Med Mig?" handlar om just längtan. Låten är producerad av Johan Forsman Löwenström (Håkan Hellström, Caesars, Soundtrack Of Our Lives m fl). Singeln är det första släppet från kommande EP:n.

- Jag är så glad att jag fick fram längtan i låten. Den där känslan att känna sån himla längtan av att vilja gå in i en relation med den man är intresserad av, eller älskar, och att faktiskt våga fråga! Liksom hallå, hur många gånger har man inte varit i situationen, eller i alla fall jag, när man INTE vågat fråga? förklarar Emili.

Emili föddes i Kalmar, gick i Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, studerade musik på högskolan i Kalix och har även pluggat i Frankrike. Hon är numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Uppväxten präglades av ensamhet, depression och känslan av att inte passa in. När Emili fick sin diagnos kändes det som en lättnad, och i dag pratar hon gärna om det viktiga ämnet psykisk ohälsa.

Livet kan vända till det bättre. För Emili blev musiken och skrivandet räddningen. Och hon skriver gärna om sådant som många människor kan relatera till. - "Vill du vara med mig?" hade jag som låtidé i flera år. Jag brukar samla på citat, ord, uttryck och ha det som en ordbank i min dator. Inspiration till texter hämtar jag ofta från mitt eget liv, mina vänners liv (till exempel mina egna/vänners tinderdejter), skvaller, filmer, tv-serier, att gå på promenad och rensa hjärnan. Jag tycker även det är kul att läsa arga insändare i lokaltidningen, det är så mycket känslor i dem. Jag inspireras också av dramaqueens och provokativa textförfattare som t ex Säkert!, Ann Heberlein och Sarah Kane
  
Datum: 2018-09-26
Label: Milou Music/Record Union

ISRC: SE5671800101
Releasedatum:
  


JOMPA  Gå (S)
John Landenfelt är en av Sveriges främsta freestyle/battle-rappare som under namnet Shazaam turnerat världen runt och tävlat med stenhårda rim och verbala förolämpningar. För ett par år sedan gjorde han en 180-graders vändning och klev rakt in på barnkulturscenen. Här kommer första singeln Gå ifrån Jompas kommande tredje album Världens Bästa Barnmusik som släpps den19 oktober. Till sin hjälp har han Nassim Al Fakir (Bolibompa, julkalendern mm). Singeln släpp den 28 september.

Under namnet Jompa har John Landenfelt tidigare släppt två pedagogiska rapalbum som är riktade till barn i yngre åldrar. Jompa skriver låtar om både stora och små händelser och historier med glimten i ögat och tydliga budskap kring bland annat vänskap, genus och trafiksäkerhet.

"Låtarna skapades först och främst som ett pedagogiskt verktyg för mitt eget jobb i förskolan men för varenda barnpublik som tokröjer till showen så växer låtarna enormt mycket", säger Jompa.

Den 19 oktober kommer den nya skivan Världens bästa barnmusik! som innehåller 16 nya inspelningar. Många av dem är redan favoriter från Jompas turnerande föreställning. Nassim Al Fakir (Bolibompa, julkalendern mm) medverkar bland annat på låten Gå. Albumet är producerat tillsammans med Martin Svarne och Daniel Gyllander (GyllenRÅ). "Jag och Gyllenrå har jobbat med mycket olika musik tillsammans och detta projekt var det extra roligt då barnmusik ger en större frihet vilket leder till större skapelser", säger Jompa.

I höst är Jompa ute med sin fartfyllda föreställning JOMPA som innehåller genusmedvetna musiksagor om vänskap, trafikregler och att våga ta sin egen väg. Det är en interaktiv show där barnen erbjuds möjlighet att påverka innehållet i showen. Publiken får själva testa sina rimkunskaper och delta aktivt både med sina kroppar och röster när Jompa showar loss! Efter 2 populära barnalbum "Hiphop Sagor" och "Alltid Kalas!", mängder av musikvideos och en rikstäckande turné så är Jompa mer i farten än någonsin!
  
Datum: 2018-09-20
Label:
jompa.nu

ISRC:
Releasedatum:
  


TONY STRANDBERG  
 1. Familjelycka
 2. Vindens melodi

Tony som kommer från Öland har sjungit under många år – dels som solartist och med sitt tidigare dansband Strandbergz. Nu satsar han på sin solokarriär igen och här är då första singeln - är en snygg dansant version av ”Familjelycka” - från det kommande album som han släpper under 2019.
  
Datum: 2018-09-19
Label:
www.strandis.com

ISRC: SE5QH1800201
Releasedatum:
  


ROLF CARLSSON  Härifrån till Kalifornien (A)
Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela den i e gränsland men alld nära röerna. Den 5 oktober släpper han si onde album, ”Härifrån ll Kalifornie

Från albumdebuten 1997 via deltagande i Melodifesvalen och e konstant resande mellan livescenerna i landet har han hunnit skaffa sig en trogen publik. Singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" blev lyckosamma releaser 2006/2007 liksom "Det är du", en due med Idde Schultz, från 2009. Albumet "Fina dagar" (2012) breddade publiken och landade även högt på en del listor. "Själ och blod" (2015) hyllades som årets bästa, svenska skiva på sina håll bland musikskribenterna.

Med nya plaan "Härifrån ll Kalifornien", som föregås av singlarna "Gör som du vill" och "Friheten", har han slipat ll låtarna e extra varv. Vi vågar nog påstå a det är hans starkaste album hills i karriären
  
Datum: 2018-09-18
Label: Trickleheart Music / Border Music
www.rolfcarlsson.net

ISRC:
Releasedatum:
  


PAULINA PALMGREN  På Randen - kapitel 2 (EP)
"Jag a¨r i princip ra¨dd fo¨r allt, ra¨dd fo¨r att go¨ra bort mig, ra¨dd fo¨r att go¨ra fel, ra¨dd fo¨r att inte vara omtyckt, ra¨dd fo¨r att va°ga, ra¨dd fo¨r att inte va°ga. Sta¨nger och o¨ppnar om vartannat och a°ngrar allt i samma stund. Men mest av allt ska¨ms jag."

Paulina Palmgren har under det senaste halvåret släppt ett pärlband av singlar med hudnära texter och sin direkta, igenkännbara röst som som resulterat i två EP:s. De båda kapitlen i "På Randen" ka¨nnetecknas av mjuk produktion (gjord av Paulina tillsammans med vapendragaren Jonatan Ja¨rpehag), lekfull instrumentation och den omisska¨nnliga ro¨sten.

"Kapitel 2 innehåller små berättelser från mitt känsloliv och uppmuntringar för den trötte som glömt alla sina stora och små erövringar, "Var stolt" och "Försök igen" är för er. Det är en påminnelse om att vi är rätt små och att det är OK!"

Uto¨ver ”Pa° Randen kapitel 1 & 2” a¨r Paulina a¨ven aktuell som medlem i kritikerfavoriterna La Lusid.
  
Datum: 2018-09-16
Label: Birds Records

ISRC:
Releasedatum:
  


ROGER RÖNNING  Vilket väder (S)
Sedan debuten har Roger släppt drygt dussinet album. Musikaliskt finns spår av hans rötter i popmusik, den amerikanska singer/songwriter-boomen och blue-eyed soul. Född i Örnsköldsvik, uppväxt i Småland och sedan dess bosatt i Stockholm. Började spela klarinett, men bytte snart ut den mot gitarr. Första bandet, Melvins, bildades i Nybro i Småland 1963. MELVINS spelade framför allt låtar av Kinks men även låtar av Stones och andra 60-tals band. På 70-talet bildade Roger tillsammmans med Ted Steerling (Contact), Marion Noel och Susie Heine den akustiska kvintetten FLEX. Gruppen var inspirerade av bl.a. Crosby, Stills, Nash and Young och deras stämsång och medverkade i TV program och turnerade flitigt över landet. Roger var även under en period medlem i Py Bäckmans band PY GANG. Första soloplattan RÖTTER 1977 spelades in med Mikael Rickfors som producent. Därefter har det fram till idag blivit 15 album samt några samlingsskivor.

Roger Rönning har alltid varit bra på att formulera det många av oss går omkring och tänker. Hans nya radiosingel ”Vilket väder” är inget undantag. Det finns förstås redan åtskilliga låtar om den svenska sommaren och årstider – både Ledin, Gesssle och Peps Persson har skrivit klassiker i ”genren”. Men ingen har patent på vädret och Rogers låt lär inte vara den sista. Få länder har så tydliga årstidsväxlingar som de skandinaviska. Dock har han med denna luftiga låt hittat ett skönt inbjudande sound som ger temat en fräsch känsla.

Låten handlar inte bara om solsken.

”Det kan ju vara toppenväder för en fotograf att det är mulet. Ett lätt regn kan passa några som skall fiska. Och i somras var det ju många bönder som prisade vädergudarna när regnet äntligen föll efter den långa värmeböljan”, menar upphovsmannen själv
  
Datum: 2018-09-14
Label: PRM Records
www.rogerronning.com

ISRC: SEVDA1800101
Releasedatum:
  


MARIE BERGMAN  Ingen kommer undan (S)
”Ingen kommer undan” är inspirerad - och en förlängning - av Marie Bergmans klassiker ”Ingen kommer undan politiken”, en låt som alltid ligger i tiden. Idag kanske mer än någonsin. ”Ingen kommer undan” föddes ur frustration och som en motreaktion till dagens politiska och sociala klimat. Ur viljan att värna om humanism, omsorg och gemenskap, att lyssna till hjärtat och själen. Marie kallar det själv en ”local act for peace”.

- ”Jag skrev texten inspirerad av en artikel i tidningen en morgon. Jag la ut den i sociala medier och fick en massa oväntad, stark feedback, testade den live och fick ännu starkare gensvar. Jag körde den som en form av rap, vid ett par tillfällen men ville hitta melodin i den. På så vis kom refrängen från gamla tider tillbaka, in i en tidlöshet, in i nuet”, säger Marie själv. Medverkar gör: Lasse Englund på gitarr och produktion, Lina Pasqua på sång, Fredrik Englund, trummor och percussion och Marie själv. Tillsammans blir de Bergman DNA BAND.

Så sent som i maj 2018 valdes Marie Bergman in i Swedish Music Hall Of Fame, beskriven i motiveringen från juryn som en helt egen genre. Marie har inte bara under många år varit en av Skandinaviens klaraste och starkaste röster. Hon är också en av Sveriges mest personliga och populäraste sångerskor - en popularitet som spänner över många generationer. ”Marie är urmodern till alla singer/songwriters i Skandinavien” skrev Dagens Nyheter
  
Datum: 2018-09-06
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


REX LJUNGQVIST  Jag hatar Håkan (S)

  
Datum: 2018-09-04
Label: Cosmos

ISRC: SEVGT1800125
Releasedatum:
  


LISAS  Skirheten (S)
Två unika röster på den svenska folkmusikscenen - Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Långbacka (accordeon) - utgör tillsammans duon LISAS. Sedan 2011 har de spelat för fullsatta hus både i och utanför Sverige och hyllats av recensenterna. Med albumet ”Fiddle and Accordion Conversations” (2017) tog de steget in i nya musikaliska samtal och i deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

LISAS är aktuella med nya låten ”Skirheten” (2018) och i höst möter duon en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolisterne, på konserthusturné i både Sverige och Norge!

Lisa Långbacka rör sig inom många genrer men har sin utgångspunkt i folkmusiken. Hon är uppskattad för sitt personliga sätt att närma sig dragspelet och utsågs av STIM till ”Årets kompositör” 2018, inte minst tack vare hennes uppdrag som musikproducent för senaste Nobelbanketten där hon också medverkade som musiker och kompositör. Hon har tidigare korats till ”Årets dragspelare” av Sveriges Dragspelares Riksförbund och har turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Tommy Nilsson, Maria Schneider, Norrbotten Big Band m.fl. Lisa är även verksam inom scenkonstområdet, senast vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och som kapellmästare för Cullbergbalettens föreställning 11th Floor. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Lisa Rydberg, Riksspelman och barockviolinist, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon har även erhållit Diplom på barockviolin. Lisa är numer frilansande musiker med ett brett register. Hon utgör ena halvan av hyllade duon Bach på svenska och har turnerat flitigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut sex skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad skivor med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris samt Spel Stinas medalj.

Trondheimsolistene etablerades 1988 och har sedan dess präglats av en hög konstnärlig nivå i kombination med ungdomlig, sprudlande spelglädje. Med konserter och turnéer över stora delar av Europa, Asien, USA och Sydamerika har de kommit att bli en av de mest spännande och dynamiska kammarorkestrarna på den internationella arenan. Repertoaren vittnar om en stor musikalisk flexibilitet, från barock och romantisk repertoar till tango, jazz, folkmusik, rock och nykomponerad musik. De har spelat in 25 album varav flera vunnit Grammy och Spellemannpriset. Konstnärliga ledare för Trondheimsolistene är sedan 2017 violinisten Geir Inge Lotsberg
  
Datum: 2018-08-29
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


LINUS HASSELBERG featuring JENS HULT och MAIA HIRASAWA  Så länge d sexigt (S)
Linus Hasselberg släpper 31 augusti nya singeln 'Så länge d sexigt' där han gästas av Jens Hult och Maia Hirasawa. Singeln är den tredje från kommande debutalbumet Granada, Granada som kommer den 12 oktober. Under hösten gör Linus endast ett fåtal handplockade liveframträdanden, fokus ligger istället på en unik helkväll på Södra Teatern 8 november där Linus Hasselberg med gäster låter publiken följa med på hela den retrospektiva resan till och genom Granada, Granada
  
Datum: 2018-08-29
Label: Icons Creating Evil Art

ISRC: SEXCG1801701
Releasedatum:
  


TOMAS ENOCHSSON & PARADISET  Ömma ögon (S)
För det stora flertalet är sannolikt inte Tomas Enochsson den mest kände av svenska låtskrivare, men faktum är att han kan vara en av de mest erfarna – om inte annat i genren Americana, som etablerats på allvar de senaste åren. Efter att ha haft en kort karriär som frontfigur i bandet Badmintons på åttiotalet, försvann Tomas Enochsson från rampljuset, men aldrig från musiken. Under många år drev han företag inom försäljning av musikinstrument och -utrustning, både i Sverige och globalt. Och han slutade aldrig att skriva låtar. Med regelbundenhet har han rest till Nashville för att skriva tillsammans med andra låtskrivare och några av hans sånger har under åren spelats in av bland andra Totta Näslund och Björn Skifs.

Denna andra singel ger en tydlig indikation om vad som kommer på albumet i höst och visar prov på såväl Tomas färdigheter som sångförfattare som bandet Paradisets förmåga att ge sången tillräckligt med utrymme och luft. - Det jag är mest glad och stolt över är att musiken har blivit Americana på riktigt, säger Tomas. Det är precis så här jag vill att det ska låta
  
Datum: 2018-08-20
Label: Talking Music

ISRC:
Releasedatum:
  


AGUSON & STORMEN  Han fick ingenting (S)
När Aguson 2008 släppte debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) fick skivan en hel del uppmärksamhet. Både för sitt utpräglade akustiska sound, skapat i samarbetet med producenten Lars Mårtén (Lykke Li, Peter Björn and John), men även för låtarna. Singeln ”Mr Johnssons klagosång”, som var en duett med Plura Johnsson från Eldkvarn fick rotation på P4 och tillsammans med titelspåret ”Från vinst till förlust” utmanade båda låtarna till Svensktoppen. Aguson medverkade även i programmet Gokväll i SVT där han och bandet framförde flera låtar från debutalbumet.

När det var dags för album nummer två tog Aguson kontakt med producenten Carl Granberg (Bob Hund, Kristian Kjellvander) som tog sig an låtarna och skapade ett mer folkrockigt sound. När skivan ”Sånt man egentligen har sett”(Killer Cobra Records 2010) släpptes hade Aguson ”blivit med band” och tillsammans med Östra Ågatan band gav han sig ut och gigade flitigt runt om i landet.

På skiva nummer tre hade Östra Ågatan band bytts ut till Stormen. Detta blev ett naturligt vägval då musiken alltmer letat sig åt det poppiga hållet. Aguson och Stormen släppte 2014 albumet ”Allt jag lovade” Albumet innehöll bland annat singel ”Sitter på molnen”, vilken spelades en del i flertalet P4-stationer. Skivan lyckades placera sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig bland annat på P4Stockholm.

Under åren har Aguson, oavsett konstellation, gjort sig kända för att alltid leverera liveframträdanden fyllda av energi och karisma. Från början har det varit viktigt med välskrivna texter på svenska. Målet med texterna har varit att förföra och beröra med såväl innerliga vardagsbetraktelser såsom vassa samtidsskildringar.

Aguson har kontinuerligt utvecklat sitt sound och nya skivan ”Ut på andra sidan” är inget undantag. Denna gång har Aguson och Stormen producerat musiken själva med målet att skapa den poppigaste skivan sedan starten. Även på denna produktion finner vi en namnkunnig laguppställning. För mix står Jörgen Wärnström (Cloudberry Jam). I låten ”Försvann” sjunger Aguson duett med Magnus Johansson (Grammisvinnare 1991) och medverkar på låten gör även Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) på gitarr.

Första singeln ”Han fick ingenting” från kommande albumet ”Ut på andra sidan” är skriven av sångaren Peter Augustsson
  
Datum: 2018-08-17
Label: Svenska Skivbolaget

ISRC:
Releasedatum:
  


DI LEVA  Jag behöver ingen ledare (S)
Det är valåret 2018 och Thomas Di Leva – en av landets mest folkkära artister - tar nästa kliv i sin unika karriär.

Nu går han tillbaka till elektro-pop-rötterna med en ny oemotståndlig popdänga med titeln ”Jag behöver ingen ledare” som skarpt ifrågasätter dagens toppstyrda samhälle och vårt sökande efter starka ledare i en alltmer kaotisk värld. "Jag behöver ingen ledare" är inte helt olikt temat i en av hans svenska klassiker ”Vem ska jag tro på?”. När den släpptes 1987 sa Di Leva: ”Jag vill skapa stor konst av enkel musik för den breda publiken” – något han hållit fast vid sedan dess.

Di Leva är en artist som alltid engagerar och berör vår tids stora frågor. Denna gång gör han alltså entré på dagens politiskt splittrade scen med en ny juvel i sin låtskatt – En lekfull uppmaning om att vi måste våga följa hjärtats röst i livet svåra frågor och val. Di Leva sjunger starkt om maktlöshet och känslan av att bli "själsligt förslavad" i samhällets malande maskineri. ”Jag behöver ingen ledare" är lika mycket ett stycke gnistrande modern svensk pop som en tolkning av de djupa konflikter och hopplöshet som kännetecknar vår samtid. Än en gång visar Gävlesonen varför han har en given plats på landets största scener
  
Datum: 2018-08-10
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


PAULINA PALMGREN  Min pelare (S)
P3s Samir Yosufi kallade Paulina Palmgrens senaste singel "Är du redo" för "en flyktig poplåt med luftigt och välavvägt arrangemang, som en amuse-bouche inför sommaren". Nu släpps raka motsatsen - den pulserande och mörka "Min Pelare", sista låten ut innan Paulina släpper "På randen - kapitel 2" den 14:e september.

Paulina Palmgren har under det senaste halvåret släppt ett pärlband av singlar med hudnära texter, pop-produktioner med stor bredd och sin direkta igenkännbara röst. Utöver solosläppen är hon också aktuell som frontfigur i kommande albumdebutanterna och P3-favoriterna La Lusid.

Paulina Palmgren säger själv om "Min pelare": ”Den är osmickrande naken men jag önskar att den ska landa fint hos fler som jobbar med självtvivlet.”

I samband med släppet spelar hon också på Birds Records dagsfest under Way Out West-veckan - den 9:e augusti på Holy Moly, Andra Långgatan, Göteborg
  
Datum: 2018-08-08
Label: Birds Records

ISRC:
Releasedatum:
  


MIRYAM LAWO  Himlen är oskyldigt blå (S)
Miryam Lawo flydde krigets Syrien för Sverige och har använt svenska sånger som ett sätt att lära sig språket och kulturen. Här är det Ted & Kenneth Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” som med Miryams bakgrund får en extra dimension. Miryam har tidigare legat på Svenska Närradiolistan med ”Ana La Habibi”. George ”Georga” Gustafsson står för kompet och Harot Aziz har spelat in sångspåret och gjort slutmix
  
Datum: 2018-08-08
Label:
georga.se/miryam_lawo

ISRC:
Releasedatum:
  


GRAHN & FRANSSON med HELENE DITTMER & MICHAEL LAGER  Förlåt att jag svek Dig (S)
Grahn & Fransson är en musikduo som försöker skapa musik i alla tänkbara genrer. Består av Thomas Grahn och Leif Fransson som båda är bosatta i Smålands Tranås. Duon har spelat tillsammans i gruppen Moteld i slutet på åttiotalet under ca 10 år. Thomas har tillgång till en studio i hemmet. (Nyligen hade Thomas en annan låt med Per Gustavsson gruppen Happy Tape fotbollslåten Vi är Sverige med på SNL listan i 8 veckor)"

Leif Fransson har en stor låtskatt med varierande och ofta lite tänkvärda texter. Thomas spelar alla instrument samt arrar och spelar in sång mm. Trummor används Loppar och ”Drummer” från musikprogram. Senaste låten "Förlåt att jag svek dig" har två sångare anlitats. Helene Dittmer och Michael Lager (från Tranås) Låten är i 6/8 delstakt av lite musical stuk. Ett externt filmteam Cold Coffee har anlitats för musikvideon
  
Datum: 2018-08-05
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


VARGEN  Visa vid Varma Källorna (S)
Vargen släpper ny musikvideo ”Visa vid Varma Källorna” och spelar på 30-årsjubilerande Dan Andersson-veckan!

Vargen debuterade i höstas med albumet "Sånger från natten, sånger från Dan", som innehöll nya tonsättningar till poeten Dan Anderssons (1888-1920) mörkare dikter. Nu släpper Vargen sin tredje musikvideo från albumet, ”Visa vid Varma Källorna”. Den natursköna videon är inspelad i halländska Skällinge och är filmad av Simon Lautrup, som under våren gjort videor med bl.a. Måns Zelmerlöw och Oscar Zia. Förutom Vargens medlemmar medverkar även den tjeckiska varghunden Korall i videon.

På lördag spelar Vargen på 30-årsjubilerande Dan Andersson-veckan, i anslutning till Dan Andersson Sällskapets årsmöte som traditionsenligt hålls under festivalveckan, i år på Grängesbergs Folkets Park.

Under sommaren slutför Vargen sitt nästkommande album ”Tänk inte efter” med nya egna Bob Dylanöversättningar. Releasen följs av en höstturné på västkusten och en vårturné runt om i landet
  
Datum: 2018-08-02
Label: Vargen Records

ISRC:
Releasedatum:
  


BRODER HENRIK RAPP  Svarta hem (S)
Artisten Broder Henrik Rapp släpper sin debutsingel ”Svarta Hem” 10 augusti inför det kommande albumet ”är vi underhållna nu?” som släpps 14 september.

26 åriga artisten Broder Henrik Rapp från Falun (nu bosatt på Södermalm i Stockholm) har ett förflutet i flertalet band/trubadurer men har också producerat och skrivit låtar för andra artister genom åren, bland annat albumet ”Övergångsrit” med Niklas Rapp. Resan till denna singel och det kommande albumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”Svarta Hem” som är Broder Henrik Rapps första singel från albumet ”är vi underhållna nu?” är en tydlig kärleksförklaring till hans flickvän, med en målande beskrivning av en kall, hård omvärld.

”Den handlar om att nästan förstå, att nästan räcka till, att nästan inte orka och om att fullkomligt lägga sig platt för en annan person” säger Henrik.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain
  
Datum: 2018-08-01
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


PAUL PALJETT  Anden i lampan (S)
Mumbo Jumbo-plattan med Paul Paljett var en riktigt stor hit när den kom 1977. På plattan hittar vi hits som Flyg min fjäril flyg, Ingen vind ingen våg, Guenerinao och så denna rökaren "Anden i lampan" som Paul kände var dags att damma av och ge ett nytt arrangemang drygt 40 år senare. En riktig buggrökare är vad det blev och den versionen kommer att garanterat blir en stor favorit bland buggare runtom i Sverige!
  
Datum: 2018-07-27
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


NISSE P  Sundbyberg (S)
Niklas Törnblom är en 29 årig artist och musiker från Örebro. Under artistnamnet Nisse P släpper han nu sin debutsingel ”Sundbyberg”. Låten Sundbyberg blev startskottet för att ta klivet ut och satsa på en solokarriär. Sundbyberg handlar om de förhållanden man önskar att man inte hade haft och att gå vidare ifrån dem berättar Niklas Törnblom.

Musiken fann Niklas tidigt då hans pappa spelade i band som både trummis, gitarrist och sångare. Niklas pappa gick bort i en trafikolycka när Niklas var 12 år gammal. Musiken blev då ännu viktigare för Niklas då han fann gemenskap med sin döda far genom den. Niklas har tidigare studerat till gymnasielärare i Historia på Karlstad universitet, har mångårig erfarenhet i vård och omsorg och kommer börja läsa sjuksköterskeprogrammet vid Örebro universitet HT 18. Under tonåren var det trummor som gällde. Idag spelar han trummor i bandet Les Gordons utöver sitt artisteri Nisse P. Niklas har fått smeknamnet Nisse av både familj och vänner, men kallades i sin barndom även för Nicke. Niklas storasyster sjöng ramsan ”Nicke picke pö, bodde på en Ö” för Niklas. Ramsan kortades allt eftersom ner till Nicke picke pö, senare Nicke Picke, Nicke P tills bara P återstod. Hela Niklas familj kallade honom till slut bara för P. Där av artistnamnet Nisse P.
  
Datum: 2018-07-23
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


TOMAS ENOCHSSON & PARADISET feat ANNA STADLING  I din blick (radio edit) (S)
För det stora flertalet är sannolikt inte Tomas Enochsson den mest kände av svenska låtskrivare, men faktum är att han kan vara en av de mest erfarna – om inte annat i genren Americana, som etablerats på allvar de senaste åren. Efter att ha haft en kort karriär som frontfigur i bandet Badmintons på åttiotalet, försvann Tomas Enochsson från rampljuset, men aldrig från musiken. Under många år drev han företag inom försäljning av musikinstrument och -utrustning, både i Sverige och globalt. Och han slutade aldrig att skriva låtar. Med regelbundenhet har han rest till Nashville för att skriva tillsammans med andra låtskrivare och några av hans sånger har under åren spelats in av bland andra Totta Näslund och Björn Skifs.

Den första singeln ger en tydlig indikation om vad som kommer på albumet i höst och visar prov på såväl Tomas färdigheter som sångförfattare som bandet Paradisets förmåga att ge sången tillräckligt med utrymme och luft. - Det jag är mest glad och stolt över är att musiken har blivit Americana på riktigt, säger Tomas. Det är precis så här jag vill att det ska låta.
  
Datum: 2018-07-18
Label: Talking Music

ISRC:
Releasedatum:
  


SVEN-INGVARS  Du och jag (S)
A continuation for Sven-Ingvars. This could seem like a mere impossibility after Sven-Erik Magnusson, the front figure of the band since 60 years, passing in March 2017. But during the year, the band, now with Sven-Erik’s son Oscar Magnusson in the front, have shown that is was possible to bring Sven-Ingvars further and into the future. Now, Sven-Ingvars take another step forward as they reveal their first newly written material with the new single ”Du och jag”
  
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQC1800001
Releasedatum:
  


HASSE ANDERSSON  Köp en glass i Torekov (S)
Hasse Andersson bor inte långt ifrån den nordskånska idyllen Torekov, det är där han har båten som han gärna tar en tur med på somrarna. Och det är där han gärna kopplar av med en glass på en uteservering i hamnen
  
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEVLD1800021
Releasedatum:
  


SOFIE SVENSSON & DOM DÄR  Vill Du följa med mig (S)
Vilken sommarlåt jag dök på i veckan! Artisten och låtskrivaren Sofie Svensson har bara under de sista två åren dragit på sig över femton miljoner streams på Spotify och har sjukt många fans därute. Hon turnerar mest hela tiden med sitt band "Dom Där" och byggt ett stort nätverk runt om i Sverige. Jag själv blev förvånad att jag inte hört mer om henne tidigare. Men nu har jag det i alla fall. Grym sommar feeling får man och tankar tillbaka till 80-talet med ett sound 2018
  
Datum: 2018-06-30
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


SHIRLEY CLAMP  Självklart (S)
Tidigare i vår kom singeln ”Efter vi fallit” som var första smakprovet från Shirley Clamp i år, nu kommer uppföljaren i sommarvärmen ”Självklart”.

Du ser Shirley i Allsång på Skansen den 26 juni och medverkar även i Lotta på Liseberg den 2 juli. Hon gör även Nyhetsmorgon i början av augusti.

"Det känns som ett rungande ÄNTLIGEN på många sätt! Börjat skriva musik igen, landat på många personliga plan och utvecklats som både människa och artist," säger Shirley.

Nu släpper Shirley sin musik på eget bolag och samarbetar med flera fantastiska låtskrivare
  
Datum: 2018-06-24
Label: Shirley Clamp AB
www.shirleyclamp.com

ISRC: SE55P1800201
Releasedatum:
  


TINA MOE feat. ERIK BERNHOLM  Jag är (S)
Text & Musik: Tina Moe
  
Datum: 2018-06-14
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


ANNA VILD  Kustsommar (S)
Anna Vild, ursprungligen från de sörmländska skogarna har sedan alltid levt genom konstens mest dansanta, poetiska och musikaliska uttryck. Med en musikalartistutbildning under tonåren i Stockholm samt studier vid Musikhögskolan och Luleå tekniska universitets danslärarutbildningen i ryggsäcken, har hon arbetat sig fram genom svensk showbiz som både artist, dansare, pedagog och producent. Parallellt har hon bedrivit egen verksamhet med fokus på alternativ-konceptuell scenkonst, vilket under 2017 tog överhanden och resulterade i kommande debutalbum: Svalors Hemlighet.

Singeln Svalors Hemlighet tog sig redan under våren in som ett av fem finalist-bidrag i Sveiges radios låtskrivartävling i P4 NÄSTA. Finalen går av stapeln den 5 juli i sommar och livesänds från den anrika trädgårdsscenen på Stålboms i Falkenberg. Som estradör, ljusarbetare och låtskrivare är intuition, högkänslighet och kanalisering hennes främsta verktyg. Den nykomponerade musiken drar åt rotmusikens blå toner i kombination med nordiska drillar och latinska rytmer. Texterna är poetiska och samtliga skrivna på svenska. Att med musiken beröra och öppna hjärtan är enligt Anna en av de mest effektivt tillämpade metoderna i vår kollektiva strävan efter en mer harmonisk, mjukare och ljusare värld.

Under andra halvan av 2017 fann vi Anna längs Sveriges västkust där hon tillsammans med lokala musiker bjöd in till både större och mer intima konserter. Hon verkar även som spirituell inspiratör och är verksam terapeut inom energimedicin för Högkänsliga/ highly sensitive persons (hsp)
  
Datum: 2018-06-14
Label: Vargen Records
annavild.se/

ISRC:
Releasedatum:
  


PAULINA PALMGREN  Är Du redo (S)
Idag släpps den första singel från Paulina Palmgrens kommande EP "På Randen kapitel 2" som släpps senare i år. "Är du redo handlar om hur snabbt saker kan vända i livet. Och vikten i att aldrig stagnera. Då kan mattan under dina fötter ryckas undan och du vinglar vidare."
  
Datum: 2018-06-13
Label: Birds Records

ISRC:
Releasedatum:
  


ADAM CHIA och VICTORIA NILAS  Solglasögon (S)
Den 8e Juni släppte Adam Chia & Victoria Nilas (sångerska i HAVET) singeln "Solglasögon". En peppig men samtidigt vemodig sommarlåt. En låt om att gömma sig bakom tonade glas. Känslan av att vara ett vrak inombords och befrielsen i att få bli någon annan en stund. Adam och Victoria lärde känna varandra genom synkroniserade ångestdagar. I samma stund som Victoria låg hemma och grätsjöng till Adams låt ''Sthlm'' så stod Adam diskandes och skreksjöng med till Victorias (HAVETS) låt ''Fixa dig''. Att skriva nåt ihop kändes därför självklart.

Låten är skriven av Adam Chia, Victoria Nilas, Maja Edelbring (Mayka) och Producerad av Simon Gribbe
  
Datum: 2018-06-11
Label: Rehn Music Group

ISRC: SE5BU1849249
Releasedatum:
  


MIKAEL VASARA feat. ROGALSKI  Vingar av glas (S)

  
Datum: 2018-06-09
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


DAVID ROSVALL  VM-Låten (Den Blågula Väggen) (S)
Vart är vi på väg? RYSSLAND! VM-tåget står på perrongen med slutdestination CAMP SWEDEN. Du har väl bokat din biljett? David Rosvall har skrivit denna medryckande houseinspirerade poplåt inför VM i fotboll!

David Rosvall släpper sin fjärde singel VM-Tåget (Den Blågula Väggen). David placerar inte gärna in sig en specifik genre, utan skapar förutsättningslöst musik med det centrala att förmedla en specifik känsla till lyssnaren
  
Datum: 2018-06-02
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


SAMIR & VIKTOR (feat. ANIS DON DEMINA)  Put your hands up för Sverige (S)
The duo is back with another one, and how are they supposed to keep up their impressive track record with songs like "Groupie", "Saxofuckingfon", "Bada nakna" and "Shuffla"in the trunk? I mean their dedicated fans always want more but what about the rest? The brand new single "Put Your Hand Up för Sverige” featuring dj/artist/YouTuber Anis Don Demina will unite us all! As the title reveals it is a tribute to Sweden, that will drop just in time to get you warmed up for the World Cup. #GoSweden
  
Datum: 2018-06-01
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800261
Releasedatum:
  


RILTONS VÄNNER & VIBAFEMBA  Jag skriver helst en symfoni (S)
Nu släpper de två vokalgrupperna Riltons vänner och Vibafemba sin tredje gemensamma låt i sitt nyfunna samarbete. Efter låtarna ”Ingenting” och ”Allt” kommer nu ”Jag skriver helst en symfoni”, en tidigare icke översatt Ted Gärdestad-låt vid namn ”I’d rather write a symphony” som fått nytt liv tack vare Kenneth Gärdestads nyskrivna översättning.

”Vi kontaktade Kenneth och frågade om vi fick spela in låten men han sa nej, för han ville i så fall få översätta den till svenska först. Vi blev såklart väldigt glada och tog oss an den nya svenska texten med enorm pepp. Jag tror faktiskt att detta var en av de sista texterna Kenneth gjorde”, säger Sebastian Rilton som sjunger bas i de båda ensemblerna och är den som förenat grupperna i sitt samarbete.

Med på singeln är även gruppens vän Janne Schaffer som fått krydda den annars helt vokala inspelningen med sin elgitarr, något han var glad att få vara med på eftersom han också var nära vän med Ted Gärdestad och älskade hans musik. Den första kollaborationen kom med singeln ”Ingenting” 2016 som med sina 300 000 spelningar blivit en riktig hit på Spotify, och som dessvärre fick lanseras i kölvattnet av en av Vibafembas medlemmars bortgång. ”Den kom att betyda så oerhört mycket för oss och på grund av detta blev det en öppning för oss att hålla oss kvar i musicerandet trots att vi saknat en av våra viktigaste strängar på vårt instrument; Eriks röst. Tack vare samarbetet med Riltons vänner kan musiken leva vidare och vi har hittat nya vägar för vår sång, i nya konstellationer”, säger Gunnar Axelsson Fisk i Vibafemba. Singeln ”Ingenting” ledde år 2016 till konserten ”Allt och Ingenting” som spelats i Stockholm, Uppsala, Linköping och Göteborg. I sommar är det dags för konserten i försommarkostym på Parksnäckan i Uppsala 17 juni, Glava Bruksdagar 24 juni och Näshulta Kulturdagar 25 juni.

Sedan starten 1984 har vokalgruppen Vibafemba utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande element. Parat med en hemsnickrad publikkontakt har en slags acapellakabaré växt fram som blivit gruppens signum.

Riltons vänner bildades 1999 på Stockholms Musikgymnasium. Under åren har gruppen släppt fem fullängdsalbum och gjort ca 1000 framträdanden i Sverige, Europa samt USA. De har mottagit många priser och fina recensioner, inte minst internationellt. 2006 mottog de a capella-världens egen ”Grammy” i CASA:s tävling för inspelad vokalmusik
  
Datum: 2018-06-01
Label:
www.riltonsvanner.com

ISRC:
Releasedatum:
  


BERT & HIS WILLIS BOYS  Veva upp grammofonen (Tennessee Wig Walk ) (S)
Här kommer årets stora studentflakhit – Veva upp grammofonen (Tennessee Wigwalk). En låt som massor av studenter sjunger på sina respektive flak när de firar studenten. Cacka Israelsson gjorde det svenska originalet och har idag 1,5 miljon streams på Spotify vilket är otroligt på en sådan gammal dänga – men ett bevis på låtens popularitet. Inte minst i studenttider. Därför gjordes den om med Bert & His Willis Boys (Studentkören) och det i två versioner. En ”vanlig” version men också i en mer modern partyversion och det är den versionen som nu tagit Spotify-lyssnarna med storm och låg så sent som igår på 7:e plats på topp 50 Viral och har i skrivande stund ca 10000 streams om dagen! Dessutom ökar streamingen för varje dag och låten håller på och utvecklar sig till en riktig hit.

Det är alltså Houseversionen som är den stora Spotify-låten om den passar för era stationer ??
  
Datum: 2018-05-31
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1604002
Releasedatum:
  


LINUS HASSELBERG  Tinderveckorna (S)
Linus Hasselberg gästas av Erik Henebratt på nya singeln 'Tinderveckorna' och följer upp singeln 'Den Lila Grusvägen Vid Río Genil' som släpptes tidigare i våras. Linus trollbinder oss med en korsning mellan lågmäld Singer-songwriter pop, Hiphop och självutlämnande texter framförda med sin karaktäristiskt mörka molande röst, svävandes i gränslandet mellan prat och sång.

Efter konstant turnerande och hundratals spelningar de senaste åren med artister som Petter, Partiet, Jens Hult och Brothers Among Wera, släpper i höst Linus Hasselberg tillsammans med skivbolaget Icons Creating Evil Art sin första soloskiva Granada, Granada. Skivan kommer att komma i form av en LP med text/foto-bok i begränsad upplaga i höst. På albumet gästar även bl.a Maia Hirasawa och Jens Hult. Allt skrivet och mestadels inspelat på resande fot kring Granada i Spanien under ett par månader under 2017, och färdigställt i den studio som Linus byggt i Anders Fogelströms gamla ateljé i Stockholm.

'Tinderveckorna' har även den fått en musikvideo av Linus nära vän, den stämningsskapande fotografen, Olof Grind (www.olofgrind.se) som kommer att släppas någon vecka efter singeln. Lyssna på singeln och följ Linus Hasselberg på Facebook eller Instagram för mer vackra bilder och musik.

Andra singeln från debutalbumet 'Granada, Granada'
  
Datum: 2018-05-30
Label: Icons Creating Evil Art

ISRC: SEXCG1801001
Releasedatum:
  


SYLVESTER SCHLEGEL  Det finns inget nu (S)
Med en imponerande karriär som bland annat trummis i The Ark och Augustifamiljen, två soloplattor och varit förband åt Bob Dylan så släpper han nu en ny EP. Tillsammans med tidigare medlemmar av Kent, Melody Club och I'm from Barcelona blev idén till EP:n till efter turnén som efterföljde 2017 års hyllade album "Det kommer gå bra, allting kommer bli bra". Schlegel beskriver det som en abstinens hänvisande till sin beroendeproblematik, som blev den stora motivationen till skapandet av ”Rosa drömmar och svarta hål”. Hela EPn släpps 8/6 2018. Nu finns tredje singeln ute!
  
Datum: 2018-05-29
Label: Sylvester Schlegel

ISRC:
Releasedatum:
  


SWEDISH SUNSHINE  När drömmarna slår in (S)
Bifogar en nylanserad låt med Swedish Sunshine. Ha en bra dag!
  
Datum: 2018-05-29
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


PARTYPATRULLEN  Sista Chansen (S)
Nu släpper vi en ny singel med Partypatrullen, med den nyskrivna låten "Sista Chansen"
  
Datum: 2018-05-28
Label: Panorama Music

ISRC:
Releasedatum:
  


DE VET DU  Vi sjunger (S)
The four childhood friends in the group De Vet Du got their break in 2010 on YouTube, a year later they released their first music video that quickly became Sweden's biggest YouTube phenomenon. Today they offer a successful mix of unique music, humor and it has become quite an awesome "freak show". What started as a fun thing has led to millions of views and over 150 000 subscribers and has awarded them ”Årets Musikkanal” at Guldtuben. Last year they entered Melodifestivalen with the self-written contribution "Road Trip" and won the Swedish people's hearts and this week they return with the new single "Vi Sjunger"
  
Datum: 2018-05-25
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQD1800001
Releasedatum:
  


OSCAR ZIA (feat. LAMIX)  Vem tar hand om Dig (S)
Idag släpper Oscar Zia låten ”Vem Tar Hand Om Dig” feat. Lamix som är skriven av Oscar och Professor P samt producerad av Pontus Persson. Den följer upp hans aktuella singel ”Kyss Mig i Slo-Mo” feat. Leslie Tay som har spelats flitigt på radio sedan releasen 6 april.

”’Vem Tar Hand Om Dig’ blev en låt som ett avslut. En relation avslutas mellan två personer men sen är nästa steg att försöka få slut på känslorna inom sig. Sluta bry sig om vart personen är, sluta försöka infinna sig på samma platser för att den ska se en, sluta tänka, fundera, vrida och vända på saker och hitta små anledningar till varför han egentligen valde att dumpa en. Det var väldigt skönt att skriva den. Hoppas han lyssnar och ser hur jävla bra jag mår.”– Oscar.

”Vem Tar Hand Om Dig” är den tredje låten som Oscar släpper på svenska och är fortsättningen på vad som så småningom kommer mynna ut i ett album. De nya, svenska texterna och det nya soundet har växt fram i studion under 2017 tillsammans med en rad låtskrivare. Han har skrivit låtar med bland andra Linnea Henriksson, Annika Norlin, Julia Adams, Miss Li, Ji Nilsson och duon MADFUN (Madelene Eliasson och Fanny Hultman)
  
Datum: 2018-05-25
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800250
Releasedatum:
  


MARTIN EKMAN  Älskardejlåten (S)
Martin Ekman är låtskrivare och artist vars musik kan beskrivas som akustisk popmusik på svenska. Han skriver ofta självbiografiska låtar med hög igenkänningsfaktor. Nu är han aktuell med nya singlen Älskardejlåten som släpps den 25 maj lagom till sommar och ledighet.

Denna gång har Martin Ekman skrivit en låt om längtan att träffa någon att älska. ”Jag frågade en bekant varför han aldrig kommer på mina spelningar, varpå han svarar ”men du spelar ju bara en massa deppiga låtar. Men om du lovar att spela i alla fall EN glad låt så kommer jag.” Då skrev jag Älskardejlåten. Inte för att den är helt glad. Den är väl på ett sätt ganska tragisk. Men känslan är ändå ganska glad. Den handlar om någon som helst av allt i världen vill träffa någon att älska, men vill inte riktigt erkänna det, utan låtsas istället som att allt är frid och fröjd”, säger Martin Ekman

Martin Ekman har tidigare gett ut ett flertal fullängdsalbum samt EPs. Flera av hans tidigare singlar bland annat Jag Säger Det Nu, Själsfrände & Martin & Himmelen för att nämna några har spelats en hel del på radiostationerna runt om i Sverige. Martin som skriver mestadels låtar på svenska har även skrivit musik åt TV4s program Idol samt Ulrik Munther. En utav Martins mest populära svenska låtar är Jag säger det nu som fått närmare en 700 000 streams på Spotify. Den spelas även runt om i landet i bröllopsammanhang, och Martin brukar få förfrågningar om att spela den, samt blir kontaktad av andra musiker som frågar efter noter – då DE har blivit tillfrågade att spela den på olika bröllop.
  
Datum: 2018-05-24
Label:
martinekman.nu/

ISRC:
Releasedatum:
  


ADOLPHSON & FALK  Just Då (S)
Adolphson & Falk firar 50 år med nytt album och turné I år fyller Adolphson & Falk 50 år som duo! Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Nu firar de med turné och släpper i september albumet 50. Först ut är singeln Just då som släpps den 18 april
  
Datum: 2018-05-24
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


VIKTOR AX feat. RAWA, ARRE & ROZH  Soprano (S)
Den 25:e Maj så släpper den väldigt begåvade producenten Viktor Ax sin första singel från det kommande albumet Epilepsi. Singeln heter Soprano och albumet kommer att släppas i höst på hans egna label Vax Recordings.

Efter att först samarbetat mestadels med utländska artister (Saigon, D12, Sean Price, Stat Quo mfl) så gjorde producenten Viktor Ax sig ett namn och kraftigt avstamp på den svenska rap scenen när han mellan 2015-2017 släppte EP trilogin baserat på temat De tre aporna, där etablerade artister fick dela plats med nya oupptäckta talanger. Nu följs detta upp i höst med full längds albumet ”Epilepsi”, hans första och sista produktionsalbum på svenska, och först ut nu innan sommaren är singeln ”Soprano”. Låten gästas av Rawa som snart sålt platina med sin singel ”Pengar”, men även Arre och Rozh, två nya röster som vi säkerligen kommer höra mycket mer av i framtiden. Den dansvänliga takten blandat med det hårda klimatet utgör ett eget sound i Sverige, inspirerat av fransmännen och TV-serien med samma namn
  
Datum: 2018-05-24
Label: Vax Recordings

ISRC: SE3SA1802901
Releasedatum:
  


EVA RYDBERG  Himmelen (S)

  
Datum: 2018-05-19
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SE5YN1800901
Releasedatum:
  


NIKLAS STRÖMSTEDT  Du hinner med en gubbe till (S)

  
Datum: 2018-05-18
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1700258
Releasedatum:
  


ÖRJAN ENGLUND  Koss-sången (S)
Samarbetet mellan Py Bäckman och Örjan Englund fortsätter och redan 10 dagar ” Mötet ” kommer Koss-sången eller varför inte sommarlåten eller kanske t.o.m midsommarsången. Detta är tredje utgivningen från Örjan Englunds kommande album. Innerst i själen som Örjan skrev musiken till för 29 år sedan har spelats in av många artister varav Sissel Kyrkjebo är den artist som genom åren haft en stor framgång med låten. 2016 gav Örjan ut den själv och just denna version fick en Award som bästa folksong av den amerikanska radio och tv kanalen indie music channel vid en ceremoni på Hard Rock Cafe i Hollywood för knappt en månad sedan
  
Datum: 2018-05-17
Label: Eagle Records
www.orjanenglund.com

ISRC:
Releasedatum:
  Fotograf Peter Holgersson
LISAS  Skirheten (S)
Två unika röster på den svenska folkmusikscenen - Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Långbacka (accordeon) - utgör tillsammans duon LISAS. Sedan 2011 har de spelat för fullsatta hus både i och utanför Sverige och hyllats av recensenterna. Med albumet ”Fiddle and Accordion Conversations” (2017) tog de steget in i nya musikaliska samtal och i deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

Två unika röster på den svenska folkmusikscenen - Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Långbacka (accordeon) - utgör tillsammans duon LISAS. Sedan 2011 har de spelat för fullsatta hus både i och utanför Sverige och hyllats av recensenterna. Med albumet ”Fiddle and Accordion Conversations” (2017) tog de steget in i nya musikaliska samtal och i deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

Nu lyfter duon mot nya höjder med singeln ”Skirheten” (2018) samt efterföljande sommarturné. I höst väntar exklusiva spelningar då LISAS möter en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolisterne, på konserthusturné i både Sverige och Norge!
  
Datum: 2018-05-16
Label: FOXX Music AB
http://www.lisasmusic.com

ISRC: QZCE61891866
Releasedatum:
  


GYLLENE TIDER & LINNEA HENRIKSSON  Bäst när det gäller (S)
Ryktena var sanna, Gyllene Tider har återförenats för att göra den svenska VM-låten till sommarens fotbollsäventyr i Ryssland. Tillsammans med Linnea Henriksson släpper de ”Bäst när det gäller” klockan 09:30 den 15:e maj – samma dag som det svenska herrlandslagets VM-trupp presenteras.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till SvFF:s hemsida.

Gyllene Tider har inte spelat tillsammans sedan de återförenades för en turné år 2013, en turné där även Linnea Henriksson medverkade. Nu möts dessa popstoltheter från Halmstad på nytt för att tillsammans med förbundskapten Janne Andersson – även han från Halmstad – hjälpa laget till stora framgångar.

Med tidlösa låtar som Flickorna på TV2, När vi två blir en och Sommartider har Gyllene Tider blivit ett av Sveriges mest folkkära band genom alla tider. Både svenska herrlandslaget framgångar på fotbollsplanen och Gyllene Tiders musik har i decennier förenat människor över generationsgränser, från norr till söder. Bandets rekordpopulära och riksomfattande turnéer Återtåget ’96!, GT25 2004 och GTLive 2013 sammanförde hundratusentals människor och resulterade i folkfest. Med årets officiella VM-låt är förhoppningen att tillsammans med fotbollslandslaget göra sommaren 2018 till en lika oförglömlig upplevelse.

Bäst när det gäller släpps idag digitalt via Cosmos Music den 15:e maj. Den släpps även på 7” och 12”-vinyl den 1:a juni, lagom till Sveriges VM-rep mot Danmark
  
Datum: 2018-05-15
Label: Cosmos Music

ISRC: SEVWA1800201
Releasedatum:
  


KVASI  Kom och lek med mig (S)
Kvasi som består av superproducenten (Filters ord) Martin Permer och basisten Martin Holmlund är tillbaka med en ny singel: Kom och lek med mig.

Martin Permer som i övrigt ägnar sig åt italodisco med bandet Francesca e Luigi och Waltz For Debbie och Lögnen och Main har med Kvasi funnit ett musikprojekt för det innersta.

Singeln släpps fredag 18 maj
  
Datum: 2018-05-15
Label: Kamin Records

ISRC:
Releasedatum:
  


ROLF CARLSSON  Gör som Du vill (S)
Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela tiden i ett gränsland men alltid nära rötterna. 2018 släpper han sitt tionde album och ”Gör som du vill” är första singeln ut (release 4/5).

Från albumdebuten 1997 via deltagande i Melodifestivalen och ett konstant resande mellan livescenerna i landet har han hunnit skaffa sig en trogen publik. Singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" blev lyckosamma releaser 2006/2007 liksom "Det är du", en duett med Idde Schultz, från 2009. Albumet "Fina dagar" (2012) breddade publiken och landade även högt på en del listor. "Själ och blod" (2015) hyllades som årets bästa, svenska skiva på sina håll bland musikskribenterna.

Nu är Rolf tillbaka med sitt kanske starkaste album någonsin
  
Datum: 2018-05-09
Label: Trickleheart Music / Border Music
www.rolfcarlsson.net

ISRC: SE3M61800101
Releasedatum:
  


SHIRLEY CLAMP  Efter vi fallit (S)
Det senaste året har varit ett förändringens år för Shirley Clamp, både personligen och yrkesmässigt – en del har varit jobbigt men en massa har varit positivt och inte minst har det lett till ny musik; och det första smakprovet är singeln ”Efter vi fallit”.

"Det känns som ett rungande ÄNTLIGEN på många sätt! Börjat skriva musik igen, landat på många personliga plan och utvecklats som både människa och artist," säger Shirley.

Nu släpper Shirley sin musik på eget bolag och samarbetar med flera fantastiska låtskrivare. Nya singeln har hon skrivit tillsammans med Elin Bell och Mikael Landby, för produktionen står Elin Bell
  
Datum: 2018-05-02
Label: Shirley Clamp AB
www.shirleyclamp.com

ISRC:
Releasedatum:
  


SANNA NIELSEN  Det vänder nu (S)
After two singles, both with somewhat of a more calm character, Sanna Nielsen now turns up the tempo with the new single ”Det vänder nu”, a song that is very special to her. She wrote it together with David Lindgren-Zackarias and Anders Petterson and she will perform it on Nyhetsmorgon on May 27th. Soon she is also leaving for Portugal to be acommentator on Eurovision for the Swedish TV viewers and, of course, she is also in the middle of preparing for hosting the popular Swedish TV show Allsång på Skansen this Summer. We look forward to seeing much more of Sanna!
  
Datum: 2018-04-27
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800148
Releasedatum:
  


SYLVESTER SCHLEGEL  Flyttfåglar (remix) (S)
Med en imponerande karriär som bland annat trummis i The Ark och Augustifamiljen, två soloplattor och varit förband åt Bob Dylan så släpper han nu en ny EP. Tillsammans med tidigare medlemmar av Kent, Melody Club och I'm from Barcelona blev idén till EP:n till efter turnén som efterföljde 2017 års hyllade album "Det kommer gå bra, allting kommer bli bra". Schlegel beskriver det som en abstinens hänvisande till sin beroendeproblematik, som blev den stora motivationen till skapandet av ”Rosa drömmar och svarta hål”.

Andra singeln, "Flyktfåglar", finns ute idag och om den säger Sylvester såhär: ”'Flyktfåglar' är en kärlekssång om att förstå att du aldrig nånsin riktigt kommer landa. Att du är en flyktfågel for life. Men att du i alla fall inte är ensam. Låten är inspelad med hjälp av Emanuel Lundgren (I´m from Barcelona), Markus Mustonen (Kent) och Jon Bordon (Melody Club). Den älvlika rösten i introt har vi lånat utan att fråga ifrån Japans största Hologram-popstjärna ”Miku Hatsune”. För finns det egentligen något mer evigt flyktigt och eftersträvansvärt än ett skönsjungande hologram?”
  
Datum: 2018-04-26
Label: Sylvester Schlegel

ISRC:
Releasedatum:
  


LINNEA SAMIA KHALIL  Andas (S)
Att Linnéa Samia Khalil är en av sveriges absolut mest begåvade sångerskor råder det inget tvivel om. Äntligen får hon träda fram i rampljuset och släpper här sin andra singel Andas som är uppföljaren till den väldigt vackra Du Kommer Klara Dig Ändå som redan har streamat över 200.000.

Linnéa Samia Khalil har arbetat som låtskrivare och vokalist, bl.a. med Ken Ring, i många år. Nu träder hon äntligen fram som soloartist, i en annorlunda genre. Första singeln Du Kommer Klara Dig Ändå blev en fullträff hos publiken under turnén ’En musikalisk upplevelse’ under 2018 första kvartal, och passerade 100.000 streams bara två veckor efter att den släpptes 23/2 i år. Idag presenteras singel nummer två - Andas.

Andas är skriven av Khalil, om det svåra i att släppa taget när någon går bort. Med sin varma röst hanterar hon varsamt känslan av maktlöshet inför sin egen dödlighet, alltings slut. Mot bakgrund av smäktande stråk från Friiskvartetten (Thomas Von Brömssen, Stina Ekblad) och beats av Philip E Morris (Pretty Little Liars, Burn Notice, Ken Ring) gör hon det tunga temat till en lågmäld R&B som det är svårt att inte ryckas med av.

I sin solodebut jobbar Linnéa avskalat. Hennes röst - naturlig, ärlig, med massor av värme och djup - tar oss med på en underbar resa. Naket, självklart, sårbart, om sånt som inte går att prata om, utan måste sjungas. I en värld som påminner om Birdys eller Lana Del Reys, möter hon sitt eget mörker mot en bakgrund av elegant piano och softa beats, och bjuder oss på svåra ämnen som avsked, förtvivlan och hopp, med texter på svenska.

Turnén ‘En Musikalisk Upplevelse’ med över 40 spelningar i Sverige och Norge som Khalil gör tillsammans med Ken Ring hade en Grand Finales i Oslo den 13:e April, Stockholms Konserthus den 15:e April samt Stora Teatern i Göteborg den 21:a April. Flera solospelningar med Khalil väntar under våren och sommaren. Singeln Andas kommer följas av ytterligare en singel och ett fullängdsalbum
  
Datum: 2018-04-25
Label: Masa Music

ISRC: SE3SA1802602
Releasedatum:
  


ÖRJAN ENGLUND  Mötet (S)
Text. Py Bäckman. Musik. Örjan Englund.
  
Datum: 2018-04-24
Label: Eagle Records
www.orjanenglund.com

ISRC: SEALE1804401
Releasedatum:
  


 
Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019