TIBBLE TRANSSIBIRISKA  
 1. När vinet tagit slut
 2. Hop hop digidaj

Tibble Transsibiriskas tredje studioalbum "Swedisko" släpps den 15 november. En unik mix av svenska texter med inslag av romanes som blir känsloladdad musik svår att sitta still till. Singeln "När vinet tagit slut" är skriven av Guldbaggebelönade frontmannen Johan Testad.

Missa inte Tibble Transsibiriska live på Södra Teatern den 16 november - en helkväll i balkanmusikens tecken. Kvällen inleds med finska Jaakko Laitinen & Väärä Raha, därefter bjuder Tibble Transsibiriska upp till dans. Kvällen avrundas med ett DJ-set med Balkans bästa DJ's, Baltic Balkan
      

Datum: 2019-10-15  Label: Marushka Records  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-10-11

BRODER HENRIK RAPP feat. PETER MORÉN  Överallt (S)
Den 18 oktober släpper Broder Henrik Rapp nya albumet "Idioter lär oss och vi lär varann". Just nu är han aktuell med ny singel inför albumsläppet: "Överallt" tillsammans med Peter Morén (Peter Bjorn and John).

Överallt och kommande albumet är inspelat i Durango Studios med kultgitarristen Ola Gustafsson som producent och mångfacetterade trumslagaren Andreas Dahlbäck som inspelningstekniker.

roder Henrik Rapp albumdebuterade i fjol med kritikerrosade "Är vi underhållna nu?". I våras vann han "Årets Nykomling" på Dalecarlia Awards och under sommaren har Broder Henrik Rapp spelat på festivaler som Peace & Love, Putte i Parken, Way Out West (Gaffavagnen), Luleå Hamnfestival och Live at Heart. I höst och vinter väntar fler spelningar.

"Överallt är en sann historia om en person som blev sviken av det samhälle han hela livet kämpat för. Det är en kampsång för alla där ute som lever i ett utanförskap och som är för små för att få plats. När åsikten är att alkoholism är självvalt, då står fördomen i paritet med de bruna skjortornas fördomar. En fördom är något som finns överallt, och så länge den finns kommer priviligierade personer i höga positioner använda sig av den, och krossa människor med den. En fördom är ingen fakta, men när tillräckligt många människor bär den, så tenderar den att bli det. Den har dödat förut och den kommer göra det igen" - Broder Henrik Rapp
      

Datum: 2019-09-30  Label: Valley Music Dalapop  www.broderhenrikrapp.se
  
ISRC: SE5S61903701  Releasedatum: 2019-09-13

SVEN-INGVARS  Än finns tid att förlåta (S)
Ny singel från kommande albumet ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” Den nya singeln från Sven Ingvars, ”Än finns tid att förlåta", är en nyinspelning av ett gömt guldkorn som bandet i sin originalupplaga spelade in 1978 på LP-skivan ”Vykort från Sven Ingvars.” Den gången stod Sven-Erik Magnusson för sången. I dag är det sonen Oscar Magnusson som finns vid mikrofonen.

Oscar berättar: ”Jag frågade mig; vad finns det för glömda låtar i katalogen? ”Än finns tid att förlåta” var den första låten jag tänkte på, den som satte igång arbetet med plattan. Textens innebörd och pappas fina tonsättning gav oss möjlighet att uttrycka vår saknad, kärlek och glädje i det vi gör”.

Låten är ett av spåren på det nya, snart aktuella albumet ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”, och är Sven Ingvars första studioalbum på nästan 20 år! Albumet verkar i gränslandet mellan "det som var" och ”det som är” och innehåller en mix av nyskrivet material och nya tolkningar av egna låtar.

”Än finns tid att förlåta” komponerades av Sven-Erik Magnusson. För texten står Ingela ”Pling” Forsman, en av landets mest meriterade textförfattare i pop/schlager-sammanhang, och snart aktuell som mottagare av branschorganisationen Musikförläggarnas hederspris
      

Datum: 2019-09-27  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQC1900004  Releasedatum: 2019-09-27

JESSICA FALK  Här med Dig (S)
Den 27 september släpper Jessica Falk sin första svenska låt - Här Med Dig. Den nya singeln är mer poppig än vad vi är vana att höra Jessica Falk. Låten är producerad av Dan Sundqvist, flerfaldigt prisbelönad producent som toppat flera av våra spellistor.

Jessica Falk är artist, låtskrivare och föreläsare. Hennes musik har fram till nu varit en blandning av country och pop. Hennes musikaliska passion har tagit henne till Nashville där hon har skapar och spelat in sin musik tillsammans med några av världens bästa musiker. Hon har jobbat med musiker och producenter som Charlie McCoy (Elvis Presley, Bob Dylan, Johnny Cash), Scott Baggett (Bonnie Raitt, Alison Krauss och Buddy Guy), Pat Buchanan (Kenny Rogers, Dolly Parton, Billy Ray Cyrus) och Chad Cromwell (Neil Young, Mark Knopfler, Diana Krall).

Jessica är också Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts ambassadör där hon vill hon sprida kunskap om milda hjärnskador som hjärnskakning och vilka konsekvenser det är. Hon skrev låten Make A Change med Nashville baserade låtskrivaren Jenn Bostic och spelade in en duett tillsammans med sin dotter Rocky till förmån för Hjänskadefonden. Hösten 2018 gav sig Jessica tillsammans med sin dotter ut på en USA turné där de besökte 6 städer. Make A Change spelas för fullt på radiostationerna i USA. Jessica är utbildad musikpedagog och har jobbat med musik i hela sitt liv, bland annat som musikterapeut med stroke patienter under åtta år. Hon turnerar runt i Sverige med sin inspirationsföreläsning ”Just Do It” där man får följa Jessicas resa från livets botten till Nashville. För det var på livets botten någonstans där som hon började skriva egen musik. Hon befann sig vid ett vägskäl efter att ha gått igenom tung förlust och stor sorg. Hon började skriva musik för att hon vill inspirera andra att just orka lite till.

”Min förhoppning är att människor kommer att känna hopp och bli glad när de lyssnar på låten. Jag hoppas att människor kommer att känna igen sig och kommer att dansa och nynna med. Det finns inget vackrare än att gå tillsammans genom mörker till ljus”, säger Jessica
      

Datum: 2019-09-27  Label:   www.jessicafalk.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-27

MÅRTEN SAHLIN  Din sång (radioversion) - REMIX (S)
Efter att under många år varit låtskrivare och producent bakom andra artister, solodebuterade Mårten Sahlin 2009 med albumet ”Vad är det vi väntar på”. Dessförinnan gjorde han pop på svenska i duon Limbo på 90-talet och rönte stora framgångar på radio med låten ”Barfotadans”.

Nu är Mårten Sahlin tillbaka med en ny remix av den senaste singeln “Din sång”, och i höst kommer Mårten Sahlins tredje album.

”Din sång” är en melankolisk discolåt i kontrast till den sorgliga texten, och nu släpper Mårten en ännu mer medryckande version av låten i den nya radio-anpassade remixen av "Din sång". Ute på alla plattformar fredagen den 27 September.
      

Datum: 2019-09-26  Label:   
  
ISRC: SE-YLI-19-00103  Releasedatum: 2019-09-27

23TILL  Det kommer bli bättre (S)
Svenska punklegenderna från Norrköping släpper sin första nyskrivna platta på 23 år. 23Till bildades 1985 och hade stora framgångar under 90-talet med låtar som Balladen Om Olsson, Sista Supen och Procedomani och är just hemkomna efter en bejublad spelning på skivbolaget Beat Butchers 35-årsjubileum på ett fullsatt Kraken i Stockholm.

Det här är singel #2 från albumet Shake it baby!, Inspelad och mixad i Red Hut Studio, Skärblacka av Kalle Baahs Janne Karlsson. En låt i punky-reggae-style….Omslaget är gjort av konstnären Malin Engström
      

Datum: 2019-09-22  Label: Primary Rock Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

SIMON STÅLSPETS ORKESTER  Vindens sång (S)
Releasekonsert 28 september på ”Va¨rldens Fest” i Flen, So¨rmland.

Orkestern bildades 2017 och har fokus på Simon Sta°lspets la°tar. Det är sa°ngtexter pa° svenska om ka¨rlek, konsumtionskritik och inre beslutskonflikter, inte sa¨llan med humoristisk underton.

Under ma°nga a°r har Simon varit drivande i folk- & va¨rldsmusikgrupper som tex Kalabra, Svart Kaffe och Stockholm Lisboa Project. Han har turnerat i o¨ver 20 la¨nder, framtra¨tt i TV/radio, vunnit priser och utma¨rkelser. Tex de tyska musikjournalisternas stora pris Die Schallplatte Kritik samt har nominerats i gra¨nso¨verskridande kategorier av sa°va¨l va¨rldens sto¨rsta folkmusikmagasin Songlines som svenska Folk- och va¨rldsmusikgalan.

En dag fick stockholmaren Simon Sta°lspets nog av stadens stress och flyttade till en klockarga°rd pa° den so¨rmla¨ndska landsbygden. Han bo¨rjade skriva la°tar pa° svenska och satte ihop en orkester. Och nu kommer bandets första album. Musikerna i STORK har turnerat o¨ver hela va¨rlden och har samarbetat med artister som till exempel Wanda Jackson, Arja Saijonmaa, Monica Dominique och Lisa Nilsson.
 • Maria Kvist - klaviaturer och sta¨msa°ng
 • Rigmor Ba°dal - elbas
 • Arnulf Ibsen - trummor
 • Simon Sta°lspets - gitarr, sa¨lgflo¨jt, munspel och sa°ng

  Även Karin Ericsson Back medverkar på stämsång
Pa° albumet STORK medverkar a¨ven ga¨startisterna Karin Ericsson Back & Nicklas Adamsson i sta¨msa°ng, Rune Sta°lspets på barytonsax och Ola Sjo¨nneby på trumpet & flygelhorn
      

Datum: 2019-09-21  Label: Nomis Musik  www.simonstalspets.se
  
ISRC:   Releasedatum:

KLEERUP feat. ALUNAGEORGE  Lover´s table (S)
Kleerup gör comeback med ny singel!

Artisten och producenten Kleerup släpper singeln ”Lovers Table” i samarbete med brittiska dance-pop duon AlunaGeorge. Singeln är första spåret från hans kommande obetitlade album med release i slutet av 2019.

Singeln ”Lovers Table” är en pulserande modern poplåt som går i linje med debutalbumet ”Kleerup” från 2008. Låten är skriven tillsammans med producenten och låtskrivaren Joacim Persson som jobbat med bland andra Lady Gaga, John Legend och Robyn.

“Det är alltid inspirerande att arbeta med talangfulla människor och jag måste säga att Aluna och Joacim är mer än talangfulla. Vi satte verkligen alla delar på den här låten och jag känner mig så glad över att få släppa den som min comebacksingel. För mig är det en sång om kärlek, hur sött den kan smaka, hur svårt det är när du sätts på prov och inte får möjligheten att dyka in i den och njuta fullt ut.” - säger Kleerup.

Popduon AlunaGeorge består av Aluna Francis på sång och George Reid produktion/instrumentation. Duon har nominerats till bland annat en Critics Choice Awards för sitt debutalbum Body Music samt legat på flera topplistor i Storbritannien.

Det senaste årtiondet har Kleerups namn förknippats med högkvalitativ skandinavisk musik. Hans samarbeten med Lykke Li, Sabina Ddumba, Neneh Cherry har alla resulterat i de senaste årens bästa poplåtar som tex Robyns ”With Every Heartbeat”. Med nya singeln ”Lovers Table” visar han att det finns gott om guldkorn kvar tills nästa album
      

Datum: 2019-09-18  Label: U OK?  
  
ISRC: ZMSTR 9624  Releasedatum: 2019-09-18

AXEL SONDÉN & FLYTTFÅGLARNA  Västlänken (S)

      

Datum: 2019-09-16  Label: Do Music Records  www.axelsonden.com
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-20

HANS MARTIN  Glöm aldrig bort (S)
Ny låt med Hans Martin som Atenzia Records distribuerar via Hans bolag Indigo Music
      

Datum: 2019-09-12  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: fite50190100  Releasedatum:

MÄNNEN  Gårdagens nyheter (A)
"Gårdagens nyheter" är Männens sjunde CD-album. I en blandning från ballader och folkinspirerade låtar till rock låter Männens frontman, sångare och låtskrivare Bengt Johansson sina mångbottnade och poetiska texter beröra allt från kärlek och vänskap till arbete, ensamhet och död. Naturromantik finns finns här och ibland tittar sagens värld fram.

10 låtar finns på CD:n, alla skriva av Bengt som också spelar samtliga akustiska gitarrer. Övriga medlemmar i Männen är Rolf Carsbring (elgitarr), Anders Carsbring (bas och elgitarr), Mikael Blom (trummor) samt Michael Journath som då och då rycker in på keyboard.

Analogt inspelat i Studio John Alex 2018-2019
      

Datum: 2019-09-09  Label: Bejos Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

BRÖDERNA LINDGREN  Best OF! (A)
För första gången någonsin släpps en samling med det bästa från Bröderna Lindgren, i en exklusiv och maffig dubbel-LP med passande titeln ’Best Of!’ som både berättar historien bakom bandet från Stora Söderby på 70-talet, med Beatles, David Bowie och Sweet, via 90-talet då bröderna spelade Ska i bandet Girlsmen tills att de i början av 2000-talet började istället skriva text och musik till barn-produktioner.

Mathias och Andreas Lindgren (söner till författaren Barbro Lindgren), grundstommen i Bröderna Lindgren, är en låtskrivarduo som gjort musik bland annat till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang och till TV-program som Höjdarna, Julkalendern, Allram Eest och Bolibompa.

Under namnet ’Bröderna Lindgren’ har de i flera år underhållit barnfamiljer med sin finurliga text och musik, något de valt att kalla ”Vuxen Barnmusik”. Tre av albumen har varit grammisnominerade i kategorin Barnmusik, dom två senaste; ”Meningen med livet” och "Med bröderna Lindgren i tiden" vann båda Grammis för bästa barnmusik.

I Bröderna Lindgren ingår utöver Mathias och Andreas ett stort antal kända, väletablerade svenska sångare som framför deras medryckande låtar. Med på ’Best Of!’ återfinns Ebbot Lundberg, Patrik Von Arfve aka Swedish Tiger, Kristoffer Åström, Mattias Alkberg, Nino Ramsby, Britta Persson, Caroline Wennergren, Anja Bigrell, Nino Ramsby, Amanda Bergman, Olle Ljungström, Nina Persson, First Aid Kit.

Bröderna Lindgren har förstått konsten av att skriva icke inställsamma sånger som passar lika bra för gammal som för ung. Musik och texter som går rakt in i hjärtat och behandlar ej åldersbundna funderingar. Svängiga pop och rocklåtar med fina texter om sådant som gör tillvaron meningsfull – framförallt sköna låtar som tar barnen på allvar. Det kommer bli svårt att värja sig!
      

Datum: 2019-09-09  Label: Despotz Records  www.brodernalindgren.se
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-09-27

LIEDSTRÖM & Co.  I Åmanska parken (S)
Alingsåsaren och poppoeten Thomas Liedström singeln ”I Åmanska parken”, en hyllning till hemstaden Alingsås som firar 400 år den 21 september. Låtens handling utspelar sig i staden, att längta hem och om att återvända. Lika aktuell då 1619 som nu 2019, tagen från Thomas och Liedström & Co kommande andra studioalbum.

Thomas var 57 år när han först släppte debutalbumet ”Kapitel 8” (2017) och brukar kalla sig själv för Sveriges äldsta debutant. Albumet uppmärksammades i media och spelades flitigt på radion och första singel ”Snälla Tina” tog en listplacering på Swedish Independent Chart och låten ”I union” tog sig till final i P4´s Nästa . Thomas har sedan debuten gjort ett 30-tal spelningar, bland annat med artister som Jack Vreeswijk, Dan Hylander och Ebbot Lundberg.

Thomas Liedström växte upp i ett musikerhem där hemmet lika gärna kunde ha varit en loge för en turné på Folkets Park, eftersom far var musiker och kapellmästare. Vilket ledde till ett liv med musiken i blodet. I samband med turnéer och spelningar dök de ofta upp hemma: Sonya Hedenbratt, Umberto Marcarto, Josephine Baker m.fl. Thomas har även jobbat på andra sidan scenen, på skivbolag, varit turnéläggare, musikjournalist, intervjuat Tommy Ramone på Chelsea Hotel i New York, gjort större reportage om Sun Records i Memphis Tennessee. Varit kulturchef i Skaraborg och Värmland. Varit VD inom musikutbildning (Music Factory), musikkonsult för ”How To Act On Stage” och dessutom punkcoach åt regissören Ulf Malmros m.m.
      

Datum: 2019-09-05  Label: Wide Records  
  
ISRC: SEXCH1902301  Releasedatum: 2019-09-21

HENRIK ÅBERG  Love is like a river (S)

      

Datum: 2019-09-04  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: fite50160193  Releasedatum:

MÅRTEN SAHLIN  Din sång (S)
Mårten Sahlin är tillbaka med en ny singel, “Din sång”. Det är en discodoftande låt med en mörk text om en ung människa som tagit sitt liv.

Ungefär 1500 personer tar sitt liv varje år, varav 70% män, och i dag äter över en miljon människor antidepressiv medicin i Sverige.

“Jag kom att tänka på en klasskompis i ettan i gymnasiet, som slutade i klassen och flyttade till en mindre ort ute i landet. Något gick väldigt snett där, för en tid efter flytten fick vi höra att han hängt sig på skolans toalett. Så vitt jag vet utan förvarning. Och det slog mig än en gång hur outsägligt sorgligt det är med unga människor som begår självmord. Så förskräckligt ofattbart onödigt. Och jag tänkte hur han skulle haft det idag om han hade levt.

För dom allra flesta finns det ju hjälp att få. Ett tillstånd behöver inte vara för evigt även om det känns så i stunden. 'Trodde du att livet skulle bli precis som det var' som det sägs i texten. Jag vet det av egen erfarenhet. För om man själv varit långt nere i ett nattsvart hål där man varken ser vad som är upp eller ner eller fram eller bak, så vet man att en stor skräck kan vara den outhärdliga tanken att man ska vara i det där hålet för alltid. Hela livet. Själv tog jag högst motvilligt medicin en period för att kunna ta mig ur det, vilket i alla fall hjälpte mig.

Sedan låten skrevs har sorgligt nog två släktingar och en gammal vän och kollega hunnit ta sina liv, bara inom ett år.

Med en så hopplös kolsvart sorglig text kände jag att musiken inte kunde vara lika nedstämd, det skulle nog bli för mycket. Så det blev en slags melankolisk discolåt med röstförvrängning, som kontrast till texten.”


Senare i höst kommer Mårten Sahlins tredje album, nu med egna låtar efter cover-albumet “Rövaren”
      

Datum: 2019-08-30  Label:   
  
ISRC: SE-YLI-19-00103  Releasedatum: 2019-08-30

JANNIKE STENLUND  Aldrig mer (S)
Nu släpper sångerskan & violinisten Jannike Stenlund singeln ”Aldrig mer” som är den tredje singeln från hennes kommande EP i höst. Jannike Stenlund är sångerskan & violinisten som har turnerat med artister som Ola Salo, Hasse Andersson och Kee Marcello, som är född och uppvuxen i Lapplands enda stad; Lycksele, som har spelat rollen som The Fiddler i den irländska uppsättningen av Fiddler On The Roof
      

Datum: 2019-08-27  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900103  Releasedatum:

MOLLGAN  
 1. På tal om ingenting (feat. JOHN PHOENIX, TURE BUTLER)
 2. Fulsnygg (feat. WILLY WONG, MixMasterMange, JOHNIK)

Rapparen Mollgan har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker eller uttrycka sig ocensurerat med sin musik. Med underground hitsen ”Alla Som Inte Tankar” och ”ACTA PÅ DIG” stod han upp för ett fritt internet och spreds bl.a via Pirate Bays första sida. Med låten ”NON STOP” släppte han Sveriges första hiphopvideo med ett homotema som ett svar på ett homofobiskt hiphopklimat.

Den här sommaren har han turnerat genom landet med sin klick och spelat på Pridefester, klubbar, Piratdemonstrationer, inför 7000 personer i Slottsskogen, på en Grafitti-festival, fem bibliotek, två kyrkor och på Slottet inför Kungen (!).

Den 31 augusti ramar han in kaoset och släpper mixtapet ”FULSNYGG”, och håller releasefest och konsert på Nefertiti samma kväll!

Vem är Mollgan? Mollgan är rapparen från Göteborg som vägrar hålla käften och som vägrar forma sig efter facket du vill sätta honom i. Soundet är ofta en godispåse av inspirationskällor där den gemensamma nämnaren är färgstark hiphop med mycket hjärta, och en nästan oresonligt smittsam energi: Oavsett om han rappar om samhällskritik, tar ställning mot rasism och homofobi eller delar med sig av självutlämnande texter. Just nu turnerar Mollgan tillsammans med Willy Wong på saxofon och keyboard, Ms Dumbuya (vokalist) och MixMasterMange (dj), där live-instrument kombinerats med samplingar, scratch, trummaskiner, sång och rapp, för att skapa ett levande och unikt monster på scen.
      

Datum: 2019-08-21  Label: Middlesex EK  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-08-31

LARS BRUNDIN  Kostymer (A)
Ni kommer väl ihåg storyn? När pressfotografen och hobbymusikanten Lars Brundin hade ett år kvar till femtioårsdagen satte hans dotter ner foten: Varför skriver du bara halva låtar, pappa? Gör klart nu! Gör en skiva! Så blev det – men att ett skivbolag skulle nappa, och att det där femtioårskalaset också skulle bli en releasefest för albumet ”Hotel Royal”, det hade han aldrig anat.

Nu är Lasse tillbaka med ”Kostymer”, en ny samling sånger, där utforskandet av de egna rötterna går djupare. Precis som förra gången rör sig musiken i det singer-songwriter-landskap där Lars Brundin alltid har trivts bäst: här finns pop och rock med influenser av de svenska och amerikanska favoriter som varit soundtracket till Lasses liv, från uppväxten i Växjö och fram till i dag. Den här gången är dock alla sånger på svenska. På ”Kostymer” finns inte bara P4-favoriten ”Tre trappor upp”, utan också lättvisslade ”När kommer du hem till mig igen” och inte minst ”Svart kostym”, ett slags fotografi från en älskad pappas begravning.

”Det har fått ta lite längre tid den här gången, men det har varit precis lika fruktansvärt roligt. Att skriva och sjunga de här sångerna gör mig in i själen glad, och om någon annan dessutom vill lyssna så är det ju fantastiskt”, säger Lasse. ”Kostymer” är, precis som ”Hotel Royal”, producerad av Antti Vuorenniemi Pelaez och släpps den 30 augusti
      

Datum: 2019-08-14  Label: Rootsy Music  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-08-30

ANN-LOUISE HANSON (feat. JOSEFIN GLENMARK)  Det dyraste vi har (S)

      

Datum: 2019-08-02  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEYGC1900101  Releasedatum:

AXEL SCHYLSTRÖM  
 1. Svärmorsdröm
 2. Svärmorsdröm (feat. Anis Don Demina) (remix)

• Gav ut biografin ”Bränd” 2018 som handlar om Axels olycka & musikkarriär • Har senaste året turnérat Sverige runt med den egna showen ”Bränd” som är baserad på biografin • Axel skriver också mycket åt andra artister, senast på ”Theori” åt Theoz • Axel kom #4 i Idol 2015 och gick till 2:a chansen i Mello 2017 med ”När ingen Ser”. • Under de senaste månaderna har han skrivit ny musik & nu teamat upp med Anis Don Demina i låten ”Svärmorsdröm”. Här är remixen som proddats av Rich Edwards.
      

Datum: 2019-07-11  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900051, SEPQA1900102  Releasedatum:

JANNIKE STENLUND  Sommardröm (S)
I dag släpper sångerskan & violinisten Jannike Stenlund singeln ”Sommardröm” – som är det andra smakprovet från hennes kommande EP! Jannike har skrivit musiken tillsammans med Dejo och texten står Py Bäckman för.

”Den handlar om att vända om och om att komma hem och stanna kvar - Norrlandslängtan!” berättar Jannike om singeln och fortsätter ”Men det är ju en kärlekslåt också, om att jag vill att det här ska vara mer än en sommardröm.”
      

Datum: 2019-07-10  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900104  Releasedatum: 2019-07-11

CHRISTINA KJELLSSON  
 1. Du är som Du är Göteborg
 2. Här
 3. Gå med sin bror
 4. Kör i mörker

Christina Kjellsson, låtskrivare, artist, författare och folkbildare är en av våra mest uppskattade textförfattare. ”Blå moped” är hennes sjunde fullängdsalbum och släpps den 14 juni.

Skivan är ett brokigt och mångfacetterat musikaliskt möte, mellan göteborgsmusiker som sammanstrålat i studion på Konstepidemin. Här finns exempelvis stråkarrangemang, Velvet Underground-influerade existentiella betraktelser och Anders Hagbergs sopransax. Låtarna präglas av detaljrikedom, ljus, svärta, skärpa, vemod och värme. Texterna handlar om dåtid och samtid i hemstaden Göteborg men också om livsvillkor i norrländsk glesbygd och en blå moped.

Albumet "Blå moped" är resultatet av ett samarbete mellan Kjellsson, Henrik Cederblom, Maria Stålhammar, Nille Perned och övriga medverkande musiker.

Utöver albumsläppet åker även Christina Kjellsson med på årets härligaste turnéäventyr - Packmopedsturnén 5-13 juli
      

Datum: 2019-06-13  Label: Troglodyt  
  
ISRC: SEXJF1800402, SEXJF1800401, SEXJF1800405, SEXJF1800407  Releasedatum: 2019-06-14

FREDRIK SWAHN  I´m human (S)
Fredrik has now written and recorded a chill reggae-song to the successful author Jeff Fosters words. Produced by Emanuel Olsson.

A song about the confused "Superman" looking for meaning and connection in a faster society , where more and more relations become more like logistics-central The song will be one of the lead themes for the opening of the huge No Mind festival and Europes biggest Tantrafestival this summer!

Lyrics: Jeff Foster - Music: Fredrik Swahn
      

Datum: 2019-06-13  Label:   
  
ISRC: SEYCF1900201  Releasedatum: 2019-06-14

ROGER PONTARE  Lola (S)
Text & Musik: O. Loncochino, R. Pontare, R.Nilsson

Det var ett tag sedan Pontare släppte nytt material. Nu kommer dock en riktigt medryckande sommarsingel i form av ”Lola”. Sommarlåten ”Lola” bygger på en primitivt inspelad jojk om göken som är gjord av Oscar Loncochino i Umeå. Kring den har Pontare och hans producent Rikard Nilsson i Hudiksvall byggt en modernt pumpande låt, där han bjuder upp göken till dans. Pontares väldokumenterade förkärlek för etniska inslag gör sig också gällande i det afrikanskt inspirerade svänget.

-Det är en naiv, glad och vacker hyllningssång till naturen i allmänhet och till göken, som är så viktig”, säger Pontare. - Verserna är delvis inspirerad av en sufisk dikt av den persiske mystikern, filosofen Jalal al-din Rumi, som levde på 1200-talet. Det är en lite otippad kombination, men jag gillar att överraska!, skrattar Pontare.

Nya låten ”Lola” utgör startskottet för nya utgivningar från Roger Pontare. I höst kommer mera. Hur nästa singel kommer att låta ska vi dock inte avslöja här. - Var beredda på det oväntade, säger Pontare.
      

Datum: 2019-06-12  Label: FourWinds AB  
  
ISRC: SEVMU1900201  Releasedatum: 2019-06-27

LENA NILSSON  Koss-sången (S)
Lena Nilsson. Många är ni säkert som minns henne från sånggruppen Avec. Det har gått några år sedan Lena och de andra var sångkör i Allsång på Skansen. Först hos Bosse Larsson och därefter hos Lasse Berghagen. Just nu turnerar Lena land och rike kring med Monica Z & Jag. Ett koncept som bygger på Monica Zetterlunds reportrar. För ett tag sedan hörde Lena Koss-sången som är skriven av Py Bäckman & Örjan Englund. Blev överförtjust och här är resultatet. Kommer på alla digitala plattformar efter midsommar.
      

Datum: 2019-06-11  Label: Eagle Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

MÅRTEN SAHLIN  Mitt land (radio edit) (S)
“'Mitt land’ kom ur en frustration över de senaste årens utveckling i Sverige och världen. Polariseringen i politiken med växande populism och religiös extremism med motsättningar och främlingsfientlighet. Till höger och vänster och upp och ner. Åt alla håll. Jag tror det väckte min inre och yngre punkare igen. I alla fall textmässigt.”

Efter framgångarna med albumet “Rövaren” från 2015, med covers av bl a Waits, Dylan och The Cure översatta till svenska är stockholmssonen Mårten Sahlin tillbaka med nytt material. Singeln “Mitt land” släpps på Sveriges nationaldag, 6 juni.

Som gammal punkare fick Mårten Sahlin politisk musik om inte med modersmjölken så åtminstone med de första sipparna på tonårs-folkölen. Husgudarna hette The Clash och är det än idag. I Sverige fanns Ebba Grön och KSMB med svenska texter som kanske var ännu lättare att relatera till.

“Mitt land” är en resa genom Sverige, från Ystad till Kiruna via Stockholm, med ögonblicksbilder från de två landsändarna och huvudstaden, med tonsatta glimtar av tillståndet i nationen. Att ett land kan vara ”mitt” på olika sätt för olika personer. Att man kan vara och tycka olika men ändå mötas på en bergfast demokratisk värdegrund. Att ett land kan vara mångfacetterat utan att vara splittrat. Att man kan vara ense om att vara oense, ha olika åsikter men ändå ha respekt för varandra.

Mårten avrundar: - “Vi ser nu hur demokratin är hotad på platser där vi inte trodde den kunde hotas. Kan det hända här också? För några år sedan skulle jag sagt aldrig, men gränserna för vad vi accepterar verkar flyttas nästan omärkligt bit för bit dag för dag. Och det finns säkert de som tycker att texten är politiskt korrekt. Må så vara, jag har aldrig förstått varför det skulle vara fel och fult att vara korrekt, hur det skulle kunna vara rätt att vara inkorrekt.”
      

Datum: 2019-05-27  Label:   
  
ISRC: SEYLI1900102  Releasedatum: 2019-06-06

PERNILLA ANDERSSON  Låt det gå (långfinger upp) (S)
Artisten, producenten och låtskrivaren Pernilla Anderssons nya singel väcker glädje och good vibes! Målet var att skriva en pick-me-up-sång, en glad sång som kan lyfta människor och detta resulterade i den nya singeln som släpps idag ”Låt Det Gå (långfinger upp)”.

Pernilla Andersson har alltid haft ett stort engagemang i samhällsfrågor. Det var i början av 2019 när Pernilla Andersson hittade sin pappa bortglömd av vården som hon tog initiativet att starta stiftelsen; ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (PADstiftelsen) som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna och som lyfte rörelsen #Vårdupproret i början av 2019.

Pernilla är också med och finansierar mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och verkar som en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet och ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.

”Har kämpat på ganska mycket med privata grejer under året och också förstått i min roll som mentor för några unga tjejer att de verkligen kämpar på med den här jädra perfektionen, leveransen av dundermänniskan. Skit i det, gör vad du vill, skaffa modet och civilkuraget att bli den du själv vill”, säger Pernilla Andersson.

Det är detta budskap som Pernilla vill lyfta fram i den nya singeln; att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och att istället vara stolt över sig själv.

Singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)” är skriven, inspelad, mixad & producerad av Pernilla Andersson i Shoebox Studios. Den föregås av kommande albumet ”Soho Grand” som Pernilla Andersson skriver och producerar själv i New York och är mastrad av Chris Gehringer på Sterling Sound New York. Albumet är planerat att släppas till hösten.

Musikvideon är skapad av Pernilla Andersson själv - en ”übermensch” som i sig har en ninja (fightingspirit), ett lejon (den inre kraften). Kvinnan som alltid fortsätter gå och aldrig viker ner sig. Solstormen och tanken på den perfekta kroppen som ingen har och som alla har.

”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?”, fortsätter Pernilla
      

Datum: 2019-05-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900077  Releasedatum:

SAMIR & VIKTOR  Odödlig (S)

      

Datum: 2019-05-24  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900071  Releasedatum:

MATTIAS OLOFSSON  I-landsproblem (A)
Mattias Olofsson solodebuterar! Nya låten ”Stormen” är tagen från kommande albumet ”I-landsproblem” med release den 31 maj 2019.

Mattias Olofsson har varit i musikbranschen i över 15 år. Han slog sig fram tidigt som frilansande sångare och skådespelare och har jobbat på många scener runt om i hela landet tillsammans med flertalet folkkära artister i musik och teatervärlden.

Idag är Mattias en väletablerad låtskrivare för både svenska och utländska artister. 2015 fick han en platinaskiva för Margarets ”Add the blonde”. Han har vunnit en guldklav för Årets Låt 2017 med ”Jag e stark” till grammisvinnande dansbandet Sannex och gjort låtar till Asiatiska pojkband m.m.

Nu tar Mattias Olofsson steget fram och presenterar sitt egna drömprojekt. Albumet är inspelat i både Skåne och Stockholm, producerat tillsammans med Joakim Rudolf. Med inspiration hämtad från sitt 70-90 tal med texter som berör till starka melodier och med en karakteristik skånsk röst!

Mattias Olofsson är uppväxt i byn Bjärnum i Norra Skåne. Redan som liten närde han en dröm att stå på scen. Han bodde ett tag i Malmö men flyttade sedan till Stockholm där slog sig fram som frilansande sångare och skådespelare. Han har jobbat på många scener runt om i Sverige tillsammans med flera stora namn i musik och teatervärlden
      

Datum: 2019-05-22  Label: Mope Produktion AB  www.mattiasolofsson.nu
  
ISRC: SE5WL1900101  Releasedatum: 2019-05-31

SKÅNSKA MAFFIAN  O´boy (S)
Skånska Maffian bildades av Miko Walldén 2008 och skivdebuterade 2010. Bandets produktion har varit väldigt innovativ. Allt från en jazzig version av Kal P Dals JONNIE till partyhöjaren EN ÖL ÄNDÅ, till Glenmarks MARE MARE i reggae och publikarenalåten JADÅ! Skånska Maffian har varit först i världen med att hylla Glenmarks låtskatt och göra språkversioner av Peps tidlösa OH BOY och Mikos PÅ MIN BALKONG fick representera P4 Malmöhus i riksfinalen av Svensktoppen Nästa.

De blandar stilar och bjuder på udda inslag som operasångare, barnkör och Mikos 85-åriga mor. Instrumentalt kryddar de med oväntade inslag som, dragspel, fiol, trumpet, banjo, m m. De har varit först med mycket. De har hyllat platser som Möllevångstorget, Malmö-Köpenhamn och Landskrona-Hven. De har gjort en skånsk tribut till AC/DC och blåst nytt liv i Dan Tillbergs version av Rolling Stones Get Off My Cloud. Deras hyllning av Harley Davidson har fått många olika genreversioner. I samarbete med en fängelseanstalt skapades den blytunga, LÅNGSAMT.

De har bidragit till den skånska idrotten med en publikarenalåt. De plockar ofta upp både kända och okända låtar på rikssvenska och ger dom en helt ny skånsk förpackning. De är mästare på att lyfta och leta under alla stenar och ingen vet vad nästa steg blir. Inte ens dom själva…
      

Datum: 2019-05-21  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

TONY STRANDBERG  Min sommarsång (A)
Hans förra sommarlåt ”Midsommartid” (ligger med på detta album också) har 172000 streams på Spotify och har blivit en favorit hos många. Nu har Tony spelat in ett nytt album tillsammans med producenten Peo Pettersson - ett album som innehåller en blandning av dansband, country, visa och schlagers.
      

Datum: 2019-05-16  Label:   www.tonystrandberg
  
ISRC:   Releasedatum:

CHRISTOPHER WOLLTER  Wollter möter Brel (A)
Det ska sägas direkt. Hetare än så här har Christopher Wollter aldrig varit. Netflixserien Störst av allt är vårens streamingsuccé. Samtidigt spelar Wollter i Så som i himmelen, Sveriges största musikalframgång sedan Björn & Bennys Kristina från Duvemåla. Där har han fått omdömen som ”Brutalt trovärdig” (AB) och ”Läskigare än i filmen” (DN).

Debutplattan, Wollter möter Brel, kunde släppts långt tidigare. Under tio år har Christopher Wollter turnerat med Brels musik, som ett lågmält sidoprojekt intill hans stora tv- och scensatsningar. Men nu är det dags.

Jaques Brel har en speciell förankring i Sverige. De senaste decennierna har flera svenskar släppt inspelningar med Brel-tolkningar, däribland Tommy Körberg, Rikard Wolff och Rigmor Gustafsson. Internationellt har artister som Céline Dion, Barbara Streisand, Frank Sinatra och Wyclef Jean haft framgång med Brel-tolkningar.

Christophers debutalbum Wollter möter Brel är en ny generations tolkning av odödligt stark poesi framförd till tidlös musik i modern tappning, producerad av dubbelt Grammisnominerade Anton Sundell
      

Datum: 2019-05-15  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

ULF LUNDELL  Tranorna kommer (radio edit) (S)

      

Datum: 2019-05-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900031  Releasedatum:

CLARA KLINGESTRÖM  Ensam i en stad (S)

      

Datum: 2019-05-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE6E31900101  Releasedatum:

FAMILJEN SIGFRIDSSON  Allt börjar på nytt (A)
Det här är en skiva som Lasse, Emil, Zara och Ängla spelat in under vintern och nu i vår tillsammans med producenten Marcus Persson. Resultatet har blivit en skiva med låtar av olika karaktärer. En del med viskänsla, en del som drar åt dansbandshållet, en del underbara ballader och en del musik som går åt folkmusikhållet.

Och det är inte konstigt. Lasse med sin historia som countryälskande artist med förflutet i Lasse Stefanz. Hans son Emil som efter en solokarriär som fick sin start i Fame Factory gjort mängder av roller i musikaler och som uppträtt i olika sammanhang. Emils fru Zara som en gång i tiden var med i folkmusik-popgruppen Sarek som hade stora framgångar i melodifestivalen och inte minst Emil och Zaras dotter Ängla som återigen bevisar vilken otrolig begåvning hon är – endast 15 år gammal. Dessutom är ”småttingarna” Vilda och Älvin med på ett hörn i bland annat barn-medleyt där de sjunger Astrid Lindgren-hits.

Så albumet har verkligen någonting för alla. Samma typ av blandning som deras julalbum hade och som blev en stor succé. Nu tar Familjen resväskan och drar på turné under sommaren runt om i Sverige och det med en platta fylld av nyskrivna låtar och ett packe snygga covers i bagaget
      

Datum: 2019-05-08  Label: Atenzia Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

JANNIKE STENLUND  Mot samma mål (S)
Jannike Stenlund är sångerskan & violinisten som har turnerat med artister som Ola Salo, Hasse Andersson och Kee Marcello, som är född och uppvuxen i Lapplands enda stad; Lycksele, som har spelat rollen som The Fiddler i den irländska uppsättningen av Fiddler On The Roof – och idag släpper hon singeln ”Mot samma mål”, en låt som är det första smakprovet från hennes kommande EP.

”Mot samma mål” är en etnopop-låt som handlar om hemlängtan, om att knyta ihop norra Sverige med södra! "Helt plötsligt så är jag hel igen! Låten representerar verkligen allt på samma gång; där jag kommer ifrån och dit jag är på väg", berättar Jannike.

Idag släpps också videon till ”Mot samma mål”, den är inspelad i Lycksele och regisserad av Mojje Andersson. Singeln är skriven av Jannike själv tillsammans med Dejo, som också är producent
      

Datum: 2019-04-28  Label:   jannikestenlund.se/
  
ISRC: SE4AM1900101  Releasedatum: 2019-04-28

DAN VIKTOR & DAN MAGNUSSON  Ferlin (S)
Det är sex år sen Dan Viktor släppte nytt men nu kommer det länge efterlängtade nya albumet ”Ferlin” till slut! Det är den tionde plattan som bär Dan Viktors namn och denna gång tillsammans med den världskände trumslagaren Dan Magnusson.

Det hela bo¨rjade faktiskt redan fo¨r snart sju a°r sen. Pa° fo¨rsommaren 2012, som var en ra°kall, fuktig och moloken slags fo¨rsommar. Jag satt pa° fo¨rstukvisten och ro¨kte i duggregnet och glodde i en kikare pa° en ornitolog ute pa° ga¨rdet som glodde ut mot sjo¨n genom en kikare. Plo¨tsligt ringde telefonen och det var trummisen Dan Magnusson som sa att han snart var framme pa° ta°gstationen. Vi hade under ett nattsudd la°ngt tidigare kommit fram till att vi ba°da a¨lskade Nils Ferlins dikter och insett att vi nog var tvungna att spela in ett Ferlin-album tillsammans, och det skulle vi minsann go¨ra om vi bara kunde synka va°ra kalendrar na°nga°ng. Sa°nt blir ju normalt aldrig av men nu, mot alla odds, hade vi pa° na°t magiskt sa¨tt lyckats fa° ihop fyra dagar. Scenariot var alltsa° ho¨gst osannolikt och jag minns att jag inte var helt sa¨ker pa° hur verklighetsanknutet det hela var. Men det blev klart till slut. Da¨r a¨r vi nu. Jag va°gar tro att det a¨r meningen att den ha¨r musiken ska finnas. Som en udda och ma°ha¨nda ota¨nkbar och ibland skra¨mmande musikalisk skrud, men det a¨r likafullt en mystiskt skimrande och djupt ka¨rleksfull varelse som omhuldar Ferlins ord pa° sitt eget sa¨tt. Det ka¨nns som att den sja¨lv valt att existera. / Dan Viktor.

Albumet innehåller nya tonsättningar av den gemensamme idolen Nils Ferlins dikter. Det är fråga om en svårbeskriven musikalisk svada som kan vara lätt att både förföras och förfäras av. Det är, oavsett följderna, de båda musikernas förbehållslösa hyllning till Ferlins dikter och en kärleksförklaring till den mystiska resa som musiken tar oss med på.

Dan Viktor, f. 1977, är en mångfaldigt prisbelönad liveartist och låtskrivare; har innan Ferlin-albumet släppt 9 album i eget namn sedan 1999. Han har Tilldelats Dan Andersson-priset, Fred Åkerström-priset, Ted Gärdestad-stipendiet, Manifest-priset för bästa Album i kategorin Visa, Skap-stipendiet, Stim-stipendiet, ABF´s stora litteraturpris och varit Grammisnominerad med mera.

Dan Magnusson, f 1955, är en trumslagare från Åmål i Dalsland som, bland mycket annat, är känd som trummis till folkblues-världsstjärnan Seasick Steve och turnerar över hela världen. Men Åmål längtar han alltid hem till. Tillsammans med Dan Viktor har han också tidigare turnerat och spelat in och medverkar som trummis bl.a på ”Dan Andersson sjunger Dan Andersson”.
      

Datum: 2019-04-26  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-26

VARGEN  Tänk inte efter - Bob Dylan på svenska (A)
”Knockin’ On Heaven’s Door”, ”One More Cup of Coffee” och “Love Minus Zero” är några av de åtta Bob Dylanklassiker som översatts av halländske singer-songwritern Reine Johansson, som ligger bakom artistnamnet Vargen.

På nya albumet “Tänk inte efter – Bob Dylan på svenska” backas Vargen upp av en hel flock musiker och på några av spåren delar han sång och text med Mia Rosengren.

Om valet av tolkningar säger Vargen: - Dylan har skrivit i stort sett allt som går att skriva om, från samhällsfrågor till religion till rent humoristiska texter. För att skivan skulle ”hålla ihop” rent tematiskt valde jag att fokusera på allmängiltiga ämnen som kärlek, längtan, uppbrott och försoning.

Musikaliskt rör sig låtarna mellan traditionell americana, country och rock. Bland medverkande musiker kan nämnas Anna Vild (själv albumaktuell som soloartist) på munspel och sång, och Dan Kristensen som med sitt spel på gitarr, lap steel och dobro sätter en viktig prägel på Vargens sound.

Några av låtarna på albumet får nu sin första officiella svenska tolkning, då Bob Dylan och hans förlag är väldigt restriktiva med sina godkännanden av översättningar. På albumet ingår även singeln ”Men bara om min älskade väntar”, där bandet framför Ulf Dagebys klassiska text till ”Tomorrow Is a Long Time” som en duettballad.

Albumet är producerat av Andreas Alm i Teknikcirkus Studio i Skällinge utanför Varberg
      

Datum: 2019-04-25  Label: Vargen Records  www.vargen.net
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-26

JON MAGNUSSON  Sommarnatt i Stockholm (S)
Here's a real rarity.... a song I recorded a long time ago and that proves that a lot has happened since.
      

Datum: 2019-04-22  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

ANNA VILD  Soldamm (S)
Anna har tidigare släppt två stycken ep:s under 2018, varav den första, Svalors Hemlighet, tog sig direkt till regionsfinal i Sveriges Radio Hallands musiktävling P4 NÄSTA. Nu är det dags för hennes nya singel Soldamm som släpps 3 april och är hämtad ifrån debutalbum VÅRSKRIK som släpps 27 april.

Soldamm är en dekadent bossanova som är skriven av Anna Vild och producerad tillsammans med Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg). Här är det text i moll som möter jazziga harmonier i dur – och mitt i allt knyter längtande strängar från en Fender Americana, samman det tonala kalaset. ”Från början var det inte alls en bossanova, men som vid ett trollslag gick den från att vara skriven i två-fjärdedelstakt till att rulla in i en härligt medryckande, latinsk form – så fort vi gick in i studion med den", beskriver Anna.

Texten handlar om de destruktiva mönster som så lätt tar över vilken relation som helst, om vi inte tar ansvar för vårt eget, mentala bagage. Men som alltid ruvar just dekadens på en hel del bittert ljuva inslag – och det är vad denna bossanova vill porträttera.

Anna Vild kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.

”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna
      

Datum: 2019-04-12  Label: Union Station  annavild.se/
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-03

FOLKE NIKANOR  Bottenviken Revisited (A)
Folke Nikanors debutalbum ’Bottenviken’ fick glimrande mottagande och gjorde att många fick upp ögonen för denna nya spännade artist. Inte långt efter släppet frågade en del musikerbekanta om de kunde få göra remixer för att de gillade musiken så mycket. Och något som inte alls var planerat från början tog helt sonika form. Några andra tillfrågades också och helt plötsligt fanns ett nytt album där Folkes låtar hade fått helt nya uttryck.

’Bottenviken Revisited’ inleds med Per Nordmarks (Fireside, Kriget) rytmiskt dansanta version av ’Under Stenarna’ som helt naturligt känns som om den alltid var menad att låta så här. Den följs av Frida Johanssons (Barnet) storslaget filmiska version av ’Boeves Psalm’ där stråkarna fått ordentligt med rum att sätta en sakral stämning som känns självklar för en psalm. Därefter ger The Small Crowd ’E4an Två Mil’ en distinkt elektronisk skrud och tar den lika långt ut i Kraftwerk-land som 90-tals-techno med ett distinkt beat som man vill ska vara för evigt. Domus tar oss tillbaka till ’Boeves Psalm’ som i deras version har helt transformerats till en krautsmattrade rytmisk bomb, helt omöjlig att värja sig mot.

Den största förändring sker nog i A Gilbert Plays version av ’Under Stenarna’ som från sin instrumentala form fått både text och sång (!) och förvandlats till en mjuk, vemodig och progressiv pop-pärla. S Rue tar oss sen i ’Brådjupet’ långt in i breakbeats:ens förlovade land där trummor och syntbas lever i perfekt symbios. Calle Olsson (Paper, Bear Quartet) ger via sitt Paddington DC ’So Long Altersbruk’ (i hans version kallad ’Vi Hörs Kil’) en total elektronisk remake där syntharna får helt fritt spelrum och där rytmiken känns igen från det tidiga 80-talets experimentella synthscen. Resan avslutas med ’E4an Två Mil’ där BvB med små ändringar och ljudeffekter ger låten en spöklik stämning vilket gör att det känns som att åka bil på natten. Trevlig resa.
      

Datum: 2019-04-08  Label: Novaton  
  
ISRC:   Releasedatum:

VARGEN  Men bara om min älskade väntar (Tomorrow is such a long time) (S)
Vargen släpper ny singel "Men bara om min älskade väntar" och Dylanalbum!

Det är väldigt sällsynt att Bob Dylan och hans förlag godkänner svenska tolkningar av Dylans texter, men översättarna tillika sångarna Reine Johansson och Mia Rosengren i bandet Vargen från Varberg fick tummen upp!

Fredag 26 april släpps albumet "Tänk inte efter - Bob Dylan på svenska" via Border på LP, CD och digitalt.

Singeln "Men bara om min älskade väntar" släpps fredag 5 april. Ulf Dagebys klassiska översättning av "Tomorrow Is a Long Time" framförs av Vargen som en duettballad, kryddad med stämningsfullt spel av Dan Kristensen på lap steel och dobro
      

Datum: 2019-04-02  Label: Vargen Records  www.vargen.net
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-04-05

TIMO RÄISÄNEN  Aldrig långt borta (S)
Äntligen släpps en av Timos mest efterfrågade låtar, ”Aldrig Långt Bort”, den 19:e april 2019 finns den på alla digitala plattformar. Låten specialskrevs till en reklamfilm 2011 för Göteborg Energi men släpptes aldrig officiellt. Sedan dess har den blivit en vanligt förekommande sång på skolavslutningar runt västkusten.

Den 10:e och 11:e maj 2019 ser vi honom framföra En Timokonsert, där han sammanfattar karriären så här långt i en “Timo extra allt-föreställning” på Kajskjul 8 i Göteborg.

Göteborgssonen och f.d Hellström-gitarristen drog igång sin solokarriär 2004 och har sedan dess två gånger stått som vinnare i P3 Guld. 2016 var han med “Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Och med den efterlängtade debuten på svenska, albumet "Tro, hat, stöld” 2017, vann han återigen publikens och medias hjärtan
      

Datum: 2019-03-27  Label: Knivinspelningar  
  
ISRC: SE5PL1900101  Releasedatum: 2019-04-19

FAMILJEN SIGFRIDSSON  Där gullvivan blommar (S)
Då var det dags för Familjen Sigfridsson att släppa en ny singel. Familjen som består av Lasse, Emil, Zara, Ängla, Vilda, Älvin har de senaste två åren haft riktigt bra fart både på turnésidan och på skiv/streamingsidan. Lasse (ex Lasse Stefanz) hans son Emil med fru Zara och barn har visat sig vara ett koncept som folk tagit till sina hjärtan. Första singeln från det kommande albumet som släpps i maj är Grymlings-låten "Där gullvivan blommar" som familjen gör på sitt sätt där allas röster (Lasse, Emil, Zara och Ängla) sätter sin prägel.
      

Datum: 2019-03-06  Label: Atenzia Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

HENRIK ÅBERG  Den Du en gång var (S)
Släpper den 23 mars en ny singel med Henrik Åberg – Den du en gång var. Låten är skriven av Thomas Enroth. Henrik har som vanligt haft ett riktigt succéår bakom sig och dragit mängder av folk till sina konserter. Hans publik är honom trogen både när han kör sina Elvis-gig och även när han kör konserter där han blandar och ger av sin repertoar. Den nya singel är från ett kommande album som Henrik släpper till sommaren.
      

Datum: 2019-03-05  Label: Term Music  
  
ISRC: FITE50160121  Releasedatum: 2019-03-23

SVEN-INGVARS  Rör vid mig igen (S)
Dagens upplaga av Sven-Ingvars, den som släppte täckelset med Oscar Magnusson som sångare våren 2018, är aktuella med ett helt nytt album som planeras till hösten 2019 men redan idag släpper bandet första singeln ”Rör vid mig igen”.

”Det kan tyckas märkligt att en ackordföljd som använts otaliga gånger genom musikhistorien ändå kan bli till något nytt, intressant och framförallt fantastiskt bra. ”Rör vid mig igen” slog an något hos oss alla från första stund. En sån där låt man känner igen fast aldrig har hört”, säger Oscar Magnusson.

”Rör vid mig igen” är skriven av Björn Olsson, Håkan Hellströms ständige vapendragare, och Axel Sjöberg, tidigare med i gruppen Graveyard.

”Rör vid mig igen” är ett av resultateten av inspelningar som pågått det senaste året med producenten Christoffer Lundquist i hans studio i Skåne. Sven-Ingvars har där spelat in nya låtar men även ett knippe gömda och kanske till och med glömda guldkorn ur Sven-Ingvars djupa katalog. Oscar Magnusson återkommer ständigt till respekten för sin pappas och bandets musik under så många decennier. Han talar dedikerat om nystarten som ett sätt att inte vårda bara pappans livsverk utan även till delar en svensk kulturskatt
      

Datum: 2019-03-01  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQC1800002  Releasedatum:

RONNY ERIKSSON & RAMBLIN´ MINDS  Norrbotten Blues (A)
Ett första smakprov från Ronny Eriksson & Ramblin' Minds kommande album "Norrbotten Blues".

Ronny Eriksson & Ramblin' Minds har samarbetat sedan mitten av 90-talet. Våren 2019 är samarbetet tätare än på länge då de tillsammans spelat in albumet »Norrbotten Blues« Albumet består av tidlösa, allvarliga och vemodiga låtar, skrivna av Ronny men sedan länge förpassade till byrålådan. Tillsammans har de skapat nya arrangemang och nya stämningar till dessa låtar, tonsatt och tolkat detta fantastiska län!
      

Datum: 2019-02-28  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

JON HENRIK FJÄLLGREN  Norrsken (S)
Melodifestivalen 2019
      

Datum: 2019-02-25  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900008  Releasedatum:

ANN-LOUISE HANSON  Kärleken finns kvar (S)
Melodifestivalen 2019
      

Datum: 2019-02-25  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1900009  Releasedatum:

SARAH DAWN FINER & ERIC SAADE  Ljuset (S)
Pausmusiken vid den 4:e deltävlingen i Lidköping i samband med 2019 års Melodifestivalen. All förtjänst på denna låt går oavkortat till Radiohjälpen 90 1950-6
      

Datum: 2019-02-25  Label: Sveriges Television AB  
  
ISRC: SEWGJ1900101  Releasedatum:

PAUL PALJETT  Guenerina (2019) (S)
Under 2018 släppte Paul Sahlin/Paljett två nyinspelade versioner på två av sina klassiker - Ingen vind ingen våg och Anden i lampan. Båda har blivit riktiga succér på Spotify och har en bit över 100000 streams per låt! Nu kommer tredje låten med Paul och det är en nyinspelning av hans stora låt - en låt man till och med kan kalla en svensk evergreen - Guenerina. Versionen är en snygg version där Paul visar att han fortfarande är en riktigt bra sångare och låten i sig själv - ja... det är en otroligt stark låt. Lyssna själva. Vi jobbar på att under 2019 pela in ett helt album med Pauldär han dels kommer göra låtar han skrivit under året till andra band med som dessutom kommer innehålla ett par helt nyskrivna låtar
      

Datum: 2019-02-20  Label: Atenzia Records  
  
ISRC: SEVSZ1900501  Releasedatum:

AMANDA ANDRÉAS  Som havet (A)
- Med ett barn i magen och en värld som skakar känns det viktigare än någonsin att sprida värme, en dos hållbar framtidsförhoppning och mod att säga ifrån. Vad lämnar vi efter till nästa generation? Min förhoppning är att jag genom text, musik, en gnutta komik och allvar, kan få både mig själv och den som lyssnar att tänka längre än till nästa lön - säger Amanda Andréas.

Efter hyllade livekonserter är Amanda Andréas äntligen aktuell med sitt debutalbum "Som havet” . Albumet släpps 22 mars på Sinnamon Music. Albumet är producerat och inspelat utav Simon Ljungman som till vardags bland annat spelar i Augustifamiljen & Håkan Hellström. Sedan debutsingeln "Var är vi nu?" som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser.

Amanda Andréas liveframträdanden är som en oas i nutiden rusningstrafik, där hennes låtskatt varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.
      

Datum: 2019-02-20  Label: Sinnamon Music  
  
ISRC:   Releasedatum: 2019-03-22

JAN MALMSJÖ  Leva livet (S)
Från 2019 års Melodifestivals deltävling 2 som avgjordes i Malmö den 9 februari.
      

Datum: 2019-02-11  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN1900301  Releasedatum:

CLAES JANSON  På en balkong i Abrahamsberg (S)
Här kommer "På en balkong i Abrahamsberg" med Claes Janson från albumet "ETT ORD TILL MINA POLARE".

Vardagshjältar. Ett bra ord. Säger mycket. Tunnelbanetåget får stopp en fredag eftermiddag, norr om Stockholm. Irriterad stämning uppstår, trots att våren lyser på perrongen. Då får jag syn på en kvinna som står på en balkong på andra våningen i ett lagom nedslitet hus. Är det här kanske den första visan om Abrahamsberg? I så fall är det på tiden.

Claes Jansons nya platta är en hyllning både till de musikanter som fortfarande far runt på vägarna och de som har sagt adjö för gott. De nyskrivna texterna till sångerna har skrivits av Hasse Widmark och är tillägnade polaren Claes. Var kommer musiken ifrån, undrade Ingmar Bergman. Vart tar musiken vägen när alla sagt adjö, sjunger Claes. Claes Janson, ett bluestroll har han kallats. Låt gå för det - eftersom kärt barn har många namn. Det innebär allt ifrån milda vindar till stormvarning. Håll i hatten!

På skivan medverkar följande musiker: Thomas Arnesen, gitarr; Surjo Benigh, bas; Kjell Gustavsson, trummor; Karin Hammar, trombon; Andreas Hellkvist, hammondorgel; Fredrik Jonsson, kontrabas; Joakim Jonsson, gitarr; Hasse Larsson, bas; Per Lindh, gitarr, lapsteel; Leif Lindvall, trumpet o flygelhorn; Björn Lundquist, elbas; Anders Neglin, arrangemang, musikproduktion, piano; Anna Rodell, violin; Dan Strömkvist, trummor; Anna Wallgren, cello; Nicke Widén, pedal steel; Anders Widmark, piano
      

Datum: 2019-02-10  Label: Vax Records  
  
ISRC: SEVCE1800106  Releasedatum:

TOTTE  När dagen skymmer (S)
När dagen skymmer är titelspåret på Tottes nya EP. Totte sjunger här med en skör och subtil röst en gripande och melodiös sång om relationen till en far, barndomsminnen och sorgen när livet för en närstående börjar gå mot sitt slut.

”På många sätt kan relationen till en förälder vara känslig och sentimental. När dagen skymmer handlar om en relation som innehåller både fina och mörka minnen, saknad och vemod. En genomgående underliggande ton är, som titeln anger, sorgen i - eller rädslan inför - att gradvis förlora en nära person då dennes liv är på väg mot slutet.” säger Totte Pikanen. Totte kommer från en finsk musikalisk familj med en pappa som spelat trummor i Alwari Tuohitorvi och med Jukka Tolonen och en bror, Juuso Pikanen (Fritjof & Pikanen, Max Peezay) som är musiker och producent. Totte var tidigare musikaliskt aktiv och spelade i flera band, bland annat som gitarrist i Kamera. En framgångsrik civil karriär har gjort att musiken under senare år fått ligga på hyllan.

Nu har musikintresset och låtskrivandet börja gro igen. ”När dagen skymmer skrevs i skymningen en mörk höstdag långt inne i de småländska skogarna. Man hinner fundera mycket och gräva i sitt djupare inre när man är på landet. Jag tycker om det.”, säger Totte.

Totte spelar gitarr, bas och klaviatur, Markku Reinikainen (Kaija Koo, Blues Caravan) trummor och för produktionen står Jarkko Heiniö (Stureparken studio), Ali Ghoce och Totte.
      

Datum: 2019-02-08  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

PETER O EKBERG a k a JP LONESOME  Vingligt (S)
Bluesveteranen Peter O Ekberg släpper platta på svenska. Text o Musik: Peter O Ekberg.

Redan på 70-talet var Peter O Ekberg en etablerad gitarrist och sångare. Första albumet kom 1975, och det sista under den epoken kom 1979, alltså exakt 40 år sedan. Så småningom gled Ekberg över till att bli producent och fick ganska snart musiklegendaren Anders Burmans jobb av Anders själv. Peter har producerat artister som Brenda Russell, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Björnsson, Gösta Linderholm och Suzzies Orkester. Som musiker har han jobbat med Tommy Körberg, Louise Hoffsten, Mats Ronander och många fler samt med en hel del amerikanska artister. Ekberg har i omgångar bott i Austin, Texas. Musikbranschen lämnade Ekberg bakom sig i början av 90-talet och blev istället tv-producent på SVT i Stockholm samt på NRK i Oslo. Det varade 10 år. Därefter blev han rektor för IHTV i ett drygt decennium. Han lämnade Stockholm efter 30 år i stan och blev byråkrat i kommunal offentlig förvaltning; Kulturskolerektor, verksamhetschef och konsthallschef i Karlskrona och de senaste åren kulturchef, dels i Piteå och i skrivande stund i Oskarshamn. Han har släppt några album på engelska under pseudonymen NP Lonesome och dessa har rönt både uppmärksamhet och goda omdömen. Gitarristerna Georg Jojje Wadenius och Max Schultz har kallat Peter O Ekberg för en gitarrist i världsklass. Jojje skrev en inlaga om Ekbergs NP Lonesome-produktion och sa bland annat, citat: ”…om bluesen hade varit min primära inspirationskälla så hade jag velat spela så här uttrycksfullt och fint”.

Så, vad är detta för ”svenskmusik” som presenteras nu då? Jo, två ep är inspelade. Den första släpps på alla digitala plattformar den 12 februari. Den har titeln ”Det går åt helvete det här!” och består av fem låtar. Den andra ep:n heter ”Smalspår” och kommer i april. Den innehåller fyra låtar. Peter O Ekberg har skrivit text och musik, förutom en tolkning av den gamla dängan ”Spara sista dansen för mig”. Han har även producerat. Det är modern bluesinspirerad musik. Löst i kanterna men sammansatt i övrigt. Puritaner och traditionalister kanske har en annan uppfattning, men det är i bluesmusiken Ekbergs rötter finns. Men håller musiken då? Eller är det dammigt och gammalmodigt? Tja, lyssna, så får du avgöra själv. Slamrigt, opretentiöst och i allra högsta grad levande är i alla fall ambitionen. Efter alla år...
      

Datum: 2019-02-08  Label: Eagle Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

ARJA SAIJONMAA  Mina fyra årstider (S)
Från 2019 års Melodifestivals deltävling 1 som avgjordes i Göteborg den 2 februari.
      

Datum: 2019-02-04  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN1900201  Releasedatum:

LINNEA SAMIA KHALIL  Förlorad (S)
Artisten Linnéa Samia Khalil släpper sin tredje singel ”Förlorad” den 14 februari som speglar känslorna efter ett otrohetsbesked. Releasen är även startskottet på ett samarbete med Illegyal Records som verkar för att lyfta kvinnliga artister.

”Förlorad” är Linnéas tredje singel och släpps på alla hjärtans dag. Singeln är en motpol till den lyckliga kärlek som dagen annars bringar.

”Förlorad är den olyckligaste kärlekslåten jag någonsin skrivit. Låten för den andra sidans talan, de olyckligas och de som blivit svikna. Men den är även en personlig bearbetning av min förra relation som jag nu får utlopp för i musiken. Jag tror att de är vanligt att folk pratar om att förhållanden är jobbiga oftare än va de erkänner. Min låt är en mer verklig beskrivning av ”alla (krossade) hjärtans dag” än röda *tacky” rosor.” – säger Linnéa.

Singeln är skriven av Khalil, om känslan över att bli bedragen av sin partner. Med sin varma röst hanterar hon varsamt känslan av svek, frustration och sorg som går ihop med den stillsamma musiken som producerats av Philip E Morris (Pretty Little Liars, Burn Notice, Ken Ring). I en värld som påminner om Birdys eller Lana Del Reys, möter hon sitt eget mörker mot en bakgrund av elegant piano och softa beats, som tar upp svåra ämnen som avsked, förtvivlan och hopp, med texter på svenska.

Linnéa Samia Khalil har under många år jobbat med bl.a Ken Ring och släppte sin debutsingel ”Du Kommer Klara Dig Ändå” i februari 2018 som passerade 100.000 streams efter bara två veckor.

Linnéa har nu ingått samarbete med Illegyal Records som startades av Clara Stjärna, Stina Velocette & Liza Mukasa. De verkar som en plattform för att tjejer/kvinnor/transpersoner ska växa som artister
      

Datum: 2019-02-04  Label: Illegyal Records  
  
ISRC: SE3SA1802602  Releasedatum:

WADMANS  Jägarvisa (S)
Wadmans släpper den nya singeln ”Jägarvisa” från nya CD:n "Ibland enkla och tarfliga sede”. Namnet har Wadmans tagit från prästsonen Johan Anders Wadman som föddes i Karlskrona år 1777 och kom sedan till Göteborg 1814 där han levde fram till sin död 1837. J A Wadman var skald i Bellmans anda och blev en mycket omtyckt profil I Göteborg som efter sin död dock blev snabbt bortglömd bla, pga den svarta ligan (prästerna) liksom hans få melodier. Har även blivit kallad Göteborgs Bellman.

Wadmans tonsätter skaldens 200 åriga texter med en modern touch. Johan Anders Wadman myntade uttrycket ”Utsupet sa Wadmans” Vi har Wadmansgatan I Göteborg och hans staty står I Vasaparken.

Cd´n är producerad Steve Eriksson Timber Sound
      

Datum: 2019-01-31  Label: Timbersound  
  
ISRC:   Releasedatum:

MIKAEL RAMEL  En gång till (S)
Ny låt med Mikael Ramel och Klas Qvist. Den blev oerhört hyllad på deras releasespelning i fredags och heter "En gång till", finns med på nya albumet "I huvet på varann".

För drygt ett år sedan fick jag en postförsändelse som innehöll en dubbel-CD med titeln "Second Thoughts" av en viss Citizen K. Hade aldrig hört talas om vederbörande. Som avsändare stod det Hemifrån! Ett skämt? Borde gått till slänghögen direkt. Men nånting drog mig till fåtöljen där stereon stod. Ungefär 4 timmar senare hade jag lyssnat på samtliga spår 2 gånger i en följd. En dubbel-CD två gånger i följd!

Min upplevelse var förstås att detta var förbaskat bra. Samtidigt som det var välproducerat, så gav det en känsla av både 60-tal och 70-tal i en ny slags tappning. Men det störde mig lite att många spår på många sätt påminde om min egen musik. "Mannen måste ha lyssnat en hel del på mina gamla plattor", tänkte jag. Och jag fortsatte tänka "Varför sjunger han och skriver allt på engelska"?.

Låtarna malde runt i mitt huvud i flera veckor och en lust att själv få sjunga dom växte fram. Fast på svenska! Jag ville göra svenska texter till låtarna för att motivera mig själv att få sjunga dom.

Tog kontakt! Fick kontakt! Samt en ny vän och musikerkompis!

Att översätta Klas texter till svenska var inte särskilt lätt. En del texter var ganska luddiga och drömska. Men utifrån de första lite tafatta försöken trängde jag allt längre in i Klas sätt att tänka och skapa. Jag började komma åt en ny kärna i textmaterialet som jag kunde konvertera till min egen. Så gick det snart "alldeles av sig självt". Det har varit en rolig och spännande resa tillsammans.

Hoppas nu också Du som lyssnar känner och tycker om det!

Mikael Ramel, någonstans i midsommar Sverige 2018
      

Datum: 2019-01-21  Label: Paraply Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

LALEH  Tack förlåt (S)
Som vi har längtat - nu är Laleh äntligen tillbaka med helt ny musik! En av Sveriges absolut största artister släpper idag sin nya svenska singel ”Tack Förlåt”. Med ett livsbejakande budskap är låten, liksom Lalehs karakteristiska uttryckssätt lika hoppfullt som vi älskar att höra henne. I vår kommer ett album vars titel ännu hålls hemlig, men till dess – låt vårkänslorna väckas till liv med ”Tack Förlåt”.

Laleh berättar själv om låten: ”Låten bygger på orden tack och förlåt. Det finns mycket man kan säga tack till och ibland kanske man behöver säga ett tack till sig själv, inte vara så hård mot sig själv. Det finns en glädje i tacksamheten. Idag blir vi hela tiden påminda om allt vi inte är, allt vi borde vara, istället för allt bra vi faktiskt är! Man kan bara uppskatta det man kan vara tacksam över. Och sen ordet förlåt, jag tror ordet förlåt kan vara bland det svåraste men också det bästa man kan säga, ett ord fullt av möjligheter. Kanske ska man börja med att säga förlåt till sig själv? Alla vet så mycket hela tiden, men som jag sjunger i låten, det finns mycket här i världen men det enda man kan vara säker på är tack förlåt.” - Laleh.

2016 släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album ”Kristaller” som tilldelades två grammisar året därpå. Med låtar som "Bara få va mig själv", "Goliat", "Some die young", "En stund på jorden" var Laleh den mest streamade svensksjungande artisten 2016. Sist vi fick se Laleh live var bl.a på ett utsålt fullspäckat Ericsson Globe och flertalet arenor över hela Sverige följt av hennes sommarturné 2017 då hon utöver festivalspelningar gjorde sju stora utomhuskonserter. I sommar ser vi fram emot att få se henne på scenen igen och i juni startar den efterlängtade turnén.
      

Datum: 2019-01-18  Label: Warner Music Sweden  www.laleh.se
  
ISRC: SE36T1900101  Releasedatum:

ROGER RÖNNING  En annan väg än vi brukar gå (S)
Roger Rönning är aktuell med låten "En annan väg än vi brukar gå” och med reflektioner över klimatet! Under drygt 40 år har Roger hunnit släppa ett femtontal album fyllda med fantastiska poplåtar. Nya låten är inget undantag och släpps den 16 januari 2019 parallellt släpps även musikvideon.

Roger Rönning följer upp sitt 40-årsjubileum som soloartist med en helt ny singel som andas fräschör. Musikaliskt finns ett suggestivt driv och en delvis sjungen (!) basgång anas i bakgrunden. ”Jag har aldrig gjort min musik efter någon mall, men utgångspunkten för arrangemangen är lite annorlunda”, säger Roger. Något som också kommer att märkas på det album som släpps under 2019.

Som så ofta när det gäller denne tänkvärde textmakare har orden en filosofisk infallsvinkel. Denna gång handlar om de vägval som mänskligheten står inför.

”Det handlar inte bara om att rädda planeten utan om att rädda oss själva. Planeten kommer, om det behövs, att skaka av sig problemet människan och fortsätta existera”, konstaterar Roger. Det är i dagsläget svårt att inte känna ett visst mått av miljöångest, vilket illustreras i kören. Låten är dock i grunden inspirerande och framåtblickande. ”Det är min övertygelse att vi tillsammans fixar en bra framtid. Jag såg nyligen ett program om alla nya positiva saker som är på gång”, avslutar Roger.
      

Datum: 2019-01-16  Label: PRM Records  www.rogerronning.com
  
ISRC: SEVDA1900101  Releasedatum:

JENS GUSTAVSON  Bonnstan (S)
Jens Gustavson, med snart 25 år bakom sig som visrockare på den svenska undergroundscenen, presenterar här en låt med nostalgiska förtecken.

"Bonnstan" beskriver känslan i minnet efter det som varit en gång. En specifik plats, en specifik händelse, ett möte och samtidigt ett uppbrott. Det hela iklätt en ljudbild som inte smickrar eller ställer sig in. Med smak av lofi-synthar och garage dras man in i låten som in i ett gammalt repigt, bleknat fotografi. "Bonnstan" från cd:n "Vem är det som får välja" är inspelad i Studio 306, Nordanälden av Johan Arveli. Samtliga instrument och programmering - Johan. Text, musik och programmering - Jens Gustavson.
      

Datum: 2019-01-12  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

ELISA LINDSTRÖM  Lyckligt Folk (S)
Alma och Elisa har sjungit och skrivit låtar tillsammans under hela sin uppväxt. När sedan Elisa började turnera runt om i landet blev det dock färre tillfällen för systrarna att sjunga tillsammans men de fortsatte att skriva ihop. Alma skrev en hel del låtar till dansbandet Elisas t.ex. Nu är det dock dags för dem att sjunga tillsammans igen. ”Jag är så glad över att få sjunga med Alma igen. Alma är min bästa vän och har varit och är så stöttande både i och utanför min karriär. Det är alltid något särskilt med att sjunga med sin syster för vi är så samsjungna. Allt känns självklart. Jag hoppas det blir mer sång tillsammans i framtiden.” - säger Elisa.

Låten Lyckligt Folk, skrev systrarna Elisa och Alma Lindström tillsammans när Elisa deltog i TV programmet ”Det stora racet”. ”Det är en låt som handlar om att vara nöjd med livet. Vi inspirerades av människorna i folkracevärlden som mötte mig med så mycket värme och kärlek. Människor som är stolta i sig själva, lyfter andra och lär av livets med-motgångar. Folk som är glada för livets små stunder. Detta är en hyllning till alla dem!” – säger Elisa
      

Datum: 2019-01-09  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN1801801  Releasedatum:

MONICA SÖDERBERG  Hjärtat på rätta stället (S)
Monica Söderberg släpper sitt tredje soloalbum ”Hjärtat på rätta stället” den 27 januari 2019. Här uttrycker hon sin kärlek till jazzen och till schlagers och innehåller 11 låtar, både kända och mer okända, några svenska, några amerikanska. Ett första smakprov från kommande albumet är titelspåret ”Hjärtat på rätta stället”.

På Monica Söderbergs soloalbum medverkar Peter Lind Cabaret band, en orkester som i sina ”Cabaréer” hyllar jazzen och schlagern från gångna tider. Releasekonserter den 26/1 Uppsala, Café Katalin Kl.15.00 samt den 27 januari kl.18.00 på Teater Studio Lederman, Stockholm.

- Det har varit väldigt roligt att spela in skivan, och jag är mycket lycklig över förmånen att få arbeta med alla dessa fantastiska med musikanter!, säger Monica.

Monica är blind sedan 1,5 års ålder. Musiken har alltid haft en stor och viktig plats i hennes liv. Vi sjöng mycket visor hemma, såväl i familjen som med hela släkten när det var fest. Det var vackra och fräcka visor om vartannat: skillingtryck, läsarsånger och schlagers hursomhelst, och roligt var det. Någon grammofon hade vi inte i mitt hem förrän jag hade fyllt sju år. Därför var det kalas för mig att få gå till grannarna och lyssna på deras. Farbror Olle gav mig till sist en vevgrammofon och en skiva (78-varvare), med Lasse Dahlqvist: där han sjöng Tick-Tack-Tom.
      

Datum: 2019-01-09  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

NANNA  Om jag kunde (S)

      

Datum: 2019-01-05  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

OLLE LJUNGSTRÖM  Nu är julen slut (S)

      

Datum: 2019-01-04  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE2440100101  Releasedatum:

VARGEN  Tänk inte efter (S)
Det är ytterst ovanligt att Bob Dylan och hans förlag godkänner utgivning av svenska versioner av nobelpristagaren och musiklegendens låtar. Men nu kan Reine Johansson och Mia Rosengren i bandet Vargen från Varberg räkna in sig bland den lilla skara svenska artister (Mikael Wiehe, Björn Afzelius och Ulf Dageby och ett fåtal till) som fått Dylans tillstånd att ge ut sina översättningar. Albumet ”Tänk inte efter – Bob Dylan på svenska” släpps på vinyl, CD och digitalt fredag 15 februari.

Fredag 21 december släpps titelspåret ”Tänk inte efter” som musikvideo samt som digital singel på CD Baby. Spåret är en countrydoftande uptempo-version av ”Don’t Think Twice, It’s All Right” från Dylans genombrottsplatta ”The Freewheelin’ Bob Dylan” från 1963. Singeln släpps på Spotify, iTunes och alla större digitala musiktjänster på julafton. Musikvideon är filmad av Jakob Nilsson och inspelad på Nöjesparkens utomhusscen i Vargens hemstad Varberg.

Tidigare i veckan fick Vargen 50 000 kr i regionbidrag för att genomföra en turné med Dylanöversättningarna på halländska landsbygden under våren. Bandet planerar även ett antal spelningar runt om i landet. Samtliga speldatum kommer i samband med albumreleasen
      

Datum: 2018-12-21  Label: Vargen Records  www.vargen.net
  
ISRC:   Releasedatum:

BRÖDERNA LINDGREN feat NINA PERSSON  Ett Nytt År (S)
E T T N Y T T Å R är den kommande singeln med Bröderna Lindgren och gästas av Nina Persson. En perfekt julklapp för alla mellan 4-94 år.

Singeln kommer att vara del av en exklusiv vinylbox-samling som släpps i mars. Utöver Nina Persson finns gäster som bland andra First Aid Kit, Amanda Bergman, Mattias Alkberg och Ebbot Lundberg med. Boxen kommer i ett exklusivt utförande med färgad dubbelvinyl och en unik bilderbok som berättar historien om Bröderna Lindgren, allt formgivit av Helena Viale.

Bröderna Lindgren är en syskonduo som gör barnmusik för vuxna. De har fått två grammis för bästa barnmusik (2009 och 2013). De har också skrivit musik till Tv-programmen Allram Eest och Höjdarna samt till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang. De är söner till legendariska barnboksförfattaren Barbro Lindgren.

I maj 2019 kommer Bröderna Lindgrens nya album "Stig Ombord" där en helt ny föreställning tas fram.
      

Datum: 2018-12-18  Label: Hi-Hat Music  www.brodernalindgren.se
  
ISRC: SEXTE1802001  Releasedatum:

CHARLOTTE PERRELLI  
 1. Under vinrankan
 2. Låt mig gå
 3. Flickan från Småland
 4. Stolthet
 5. Släpper allt
 6. Kommer Du tro på mig
 7. På något sätt

Från 2018 års upplaga av TV4-programmet "Så mycket bättre"
      

Datum: 2018-12-10  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEVFN1807001, SEVFN1805001, SEVFN1803001, SEVFN1804001  Releasedatum:

KLARA & JAG (feat. GUSTAF NORÉN)  Gamla Stan (S)

      

Datum: 2018-11-30  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SEPQA1800344  Releasedatum:

HÅKAN HELLSTRÖM  Vänta tills våren (S)

      

Datum: 2018-11-30  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SENAA1801506  Releasedatum:

STIKO PER LARSSON  Vargen (S)

      

Datum: 2018-11-26  Label:   www.vandringsturnen.se
  
ISRC: SE3OW1800130  Releasedatum:

MARTIN EKMAN  Fiendeland (S)
Den 9 november släpper Martin Ekman nya singeln Fiendeland. Fiendeland handlar om att vara på fel spår i livets resa - att gå längs vägar som inte leder någonstans. Text & musik av Martin Ekman. Produktion av Martin Ekman. Mixning av Andreas Hedberg, Custom Music Productions.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet
      

Datum: 2018-11-20  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

JOSEF TÖRNER  Sånger om ljuvliga (EP)
Josef skriver och sjunger underfundiga texter till överdådiga melodier. Man kan beskriva honom som en blandning av en glad Ted Gärdestad och en ledsen Magnus Uggla, men man kan också låta bli. Genren är naivistisk förhoppningsvisa och har du tur säger han nåt roligt också! Att lyssna tar bara 18 minuter av ditt liv, och att höra på en låt går ännu fortare. Varför en andra debut? Dels för att den första tillhör ett tidigare liv och inte blev så bra, och alla förtjänar väl en andra chans? Dels för att Josef Törner är skådespelare sen länge på bla Uppsala stadsteater och Riksteatern
      

Datum: 2018-11-09  Label: Gröna Logen  www.josefturner.n.nu
  
ISRC: 200008574-79  Releasedatum:

CLAES JANSON  
 1. En halv visa om våren
 2. Fyris River
 3. Sista raden i en blues
 4. Spela din sång

Claes Jansons nya platta är en hyllning både till de musikanter som fortfarande far runt på vägarna och de som har sagt adjö för gott. De nyskrivna texterna till sångerna har skrivits av Hasse Widmark och är tillägnade polaren Claes. Var kommer musiken ifrån, undrade Ingmar Bergman. Vart tar musiken vägen när alla sagt adjö, sjunger Claes. Claes Janson, ett bluestroll har han kallats. Låt gå för det - eftersom kärt barn har många namn. Det innebär allt ifrån milda vindar till stormvarning. Håll i hatten!

På skivan medverkar följande musiker: Thomas Arnesen, gitarr; Surjo Benigh, bas; Kjell Gustavsson, trummor; Karin Hammar, trombon; Andreas Hellkvist, hammondorgel; Fredrik Jonsson, kontrabas; Joakim Jonsson, gitarr; Hasse Larsson, bas; Per Lindh, gitarr, lapsteel; Leif Lindvall, trumpet o flygelhorn; Björn Lundquist, elbas; Anders Neglin, arrangemang, musikproduktion, piano; Anna Rodell, violin; Dan Strömkvist, trummor; Anna Wallgren, cello; Nicke Widén, pedal steel; Anders Widmark, piano
      

Datum: 2018-11-05  Label: Vax Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

AGUSON & STORMEN  Försvann (S)
När Aguson 2008 släppte debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) fick skivan en hel del uppmärksamhet. Både för sitt utpräglade akustiska sound, skapat i samarbetet med producenten Lars Mårtén (Lykke Li, Peter Björn and John), men även för låtarna. Singeln ”Mr Johnssons klagosång”, som var en duett med Plura Johnsson från Eldkvarn fick rotation på P4 och tillsammans med titelspåret ”Från vinst till förlust” utmanade båda låtarna till Svensktoppen. Aguson medverkade även i programmet Gokväll i SVT där han och bandet framförde flera låtar från debutalbumet.

När det var dags för album nummer två tog Aguson kontakt med producenten Carl Granberg (Bob Hund, Kristian Kjellvander) som tog sig an låtarna och skapade ett mer folkrockigt sound. När skivan ”Sånt man egentligen har sett”(Killer Cobra Records 2010) släpptes hade Aguson ”blivit med band” och tillsammans med Östra Ågatan band gav han sig ut och gigade flitigt runt om i landet.

På skiva nummer tre hade Östra Ågatan band bytts ut till Stormen. Detta blev ett naturligt vägval då musiken alltmer letat sig åt det poppiga hållet. Aguson och Stormen släppte 2014 albumet ”Allt jag lovade” Albumet innehöll bland annat singel ”Sitter på molnen”, vilken spelades en del i flertalet P4-stationer. Skivan lyckades placera sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig bland annat på P4Stockholm.

Under åren har Aguson, oavsett konstellation, gjort sig kända för att alltid leverera liveframträdanden fyllda av energi och karisma. Från början har det varit viktigt med välskrivna texter på svenska. Målet med texterna har varit att förföra och beröra med såväl innerliga vardagsbetraktelser såsom vassa samtidsskildringar. Aguson har kontinuerligt utvecklat sitt sound och nya skivan ”Ut på andra sidan” är inget undantag. Denna gång har Aguson och Stormen producerat musiken själva med målet att skapa den poppigaste skivan sedan starten. Även på denna produktion finner vi en namnkunnig laguppställning. För mix står Jörgen Wärnström (Cloudberry Jam). I låten ”Försvann” sjunger Aguson duett med Magnus Johansson (Grammisvinnare 1991) och medverkar på låten gör även Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) på gitarr. Undrar ni varför all ”name dropping” , så beror det på att visa att ett relativt okänt band som Aguson & Stormen får med sig musiker och artister som verkligen gillar vad de gör…

Releasefest på Palatset i Linköping 16/11!
      

Datum: 2018-10-31  Label:   
  
ISRC: SE6AW1800102  Releasedatum:

IDA REDIG  Det här är frihet (S)

      

Datum: 2018-10-26  Label: Warner Music Sweden  
  
ISRC: SE5YN1801901  Releasedatum:

MAJA JOHANSSON  Drömma som ungar (S)
"Drömma som ungar" är singel nummer två från Maja Johanssons ”EP 2”, uppfo¨ljaren till fo¨rra a°rets ”EP 1” som mottogs med lovord fra°n bland andra Gaffa och Festivalrykten.

Liksom fo¨rra ga°ngen springer ”EP 2” ur ett samarbete med Ma°ns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmo¨. Resultatet a¨r en sa¨regen blandning av indie, pop och progg med svenska texter.

”Med samma ljuva ton som Maja Go¨dicke har Maja Johansson skapat en la°tskatt om allt och ingenting – det a¨r sa° ha¨r den enkla vardagen ser ut utan na°gra filter” - Festivalrykten
      

Datum: 2018-10-26  Label: Måns Skivbolag  
  
ISRC:   Releasedatum:

MARTIN EKMAN  Ditt sista andetag (S)
Den 24 oktober släpper Martin Ekman sin nya singel, Ditt sista andetag på Spotify och många andra digitala kanaler! Ditt sista andetag är en hyllning till Martins mor som gick bort tidigare i år, efter långvarigt alkoholmissbruk.

Text & musik av Martin Ekman. Produktion och mix av Martin Ekman & Andreas Hedberg, Custom Music Productions. Sång, piano, gitarr och synt framförd av Martin Ekman. Trummor framförd av Pål Norman.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet.
      

Datum: 2018-10-23  Label:   martinekman.nu/
  
ISRC:   Releasedatum:

NORD & SYD  Varje kväll, fredag kväll (S)
Nord & Syd debuterade med 2013 års allra bästa album enligt den Sveriges kritiker, 4,3 i snitt. Det senaste året har ett flertal glittrande singlar släppts och till sist kan vi berätta att bandets kommande, andra, studioalbum släpps senare i höst.

Nya singeln ”Varje kväll, fredag kväll” rör sig i det territorium som bandet behärskar så väl - sylvassa texter, klassisk gitarrpop och överdos av melodi. Ett av Sveriges i särklass bästa indieband övertygar igen
      

Datum: 2018-10-05  Label: Birds Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

LINUS HASSELBERG  Granada, Granada (A)
Hur gör man för att gå vidare efter att en lång relation tar slut? Ragga på krogen? Tinder? Backpackerturné? Flytta utomlands? Slänga sig själv huvudlöst in i konsten? Få panikångest? Byta perspektiv? Byta umgänge? Byta livsstil? Bryta med allt? Bygga en studio! Skriva musik! Inse att man inte kan sjunga. Inse att man inte kan rappa. Inse att man kan - och alltid har kunnat - prata. Skriva pratmusik. I moll. Eller i dur. Skriva en hel skiva. Släppa singlar. Försöka vara en bra människa. Eller alla de sakerna? Oavsett allt så måste det vara ärligt. Det måste vara den enda ledstjärnan. Att allt är ärligt och på riktigt. För är det ens värt det annars?

Sedan den första singeln ´Den Lila Grusvägen Vid Río Genil´ släpptes tidigare i år har Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slagit ner med kraft i det svenska musiklivet. Han har hyllats av bloggare och på några av Sveriges största musiksidor. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser. Under året har tre singlar med tillhörande musikvideos släppts, som alla tre filmats av Olof Grind.

Granada, Granada är en korsning mellan lågmäld Singer-songwriter pop, Hiphop och självutlämnande texter framförda med Linus karaktäristiskt mörka molande röst, svävandes i gränslandet mellan prat och sång. Allt skrivet och mestadels inspelat på resande fot kring Granada i Spanien under ett par månader under 2017. Resan dokumenterades på film och foto av Linus nära vän, fotografen Olof Grind.

Den 12 oktober släpper Linus Hasselberg det efterlängtade debutalbumet Granada, Granada tillsammans med den stockholmsbaserade boutique-labeln Icons Creating Evil Art och på skivan gästas han av Maia Hirasawa, Jens Hult och Erik Henebratt. Albumets vinylutgåva kommer tillsammans med en text- och fotobok.

Under hösten gör Linus endast ett fåtal handplockade liveframträdanden, fokus ligger istället på en unik helkväll på Södra Teatern 8 november där Linus Hasselberg med gäster framför albumet i sin helhet och låter publiken följa med på hela den retrospektiva resan till och genom Granada, Granada
      

Datum: 2018-10-03  Label: Icons Creating Evil Art  
  
ISRC:   Releasedatum:

REX LJUNGQVIST  Jag hade en gång ett band (S)
Rex Ljungqvist toppade virallistan med sin raljanta singeln Jag älskar Östermalm förra året och på sin senaste singel Jag hatar Håkan driver han med hur han jämt och ständigt blir ihopblandad med Håkan Hellström. Han är själv född och uppvuxen på just Östermalm och hade sin första replokal i sin källare på Strandvägen. Vid sidan av musiken är han översättare och jobbar med ekonomi på en klinik för plastikkirurgi. Den 14 september släpper han en självbetitlad EP via Cosmos Music Ttitelspåret Jag hade en gång ett band är en nostalgisk återblick till tiden före datorerna. En vild bitterhet genomsyrar texten som gör revolt mot datanördarnas herravälde
      

Datum: 2018-09-29  Label: Cosmos Music  
  
ISRC: SEVGT1800124  Releasedatum:

PISTVAKT med PJÄX PISTOLS & THE KLIMTATJAKKA CHICKS  Nere hos Beng-Ha (Down on the corner) (S)
I år är det 20 år sedan bröderna Sven-E, Jan- E och Olle från Svartlien tog svenska folket med storm i SVT-serien Pistvakt - En Vintersaga, som baserades på en föreställning på Pistolteatern i Stockholm. Skådespelarna Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström är alla tre väletablerade skådespelare som parallellt med Pistvakt jobbat med massor av andra projekt. Trots detta har den numera kultförklarade trion hunnit med över 400 livekonserter med sitt band Pjäx Pistols och körsångerskorna ’The Klimtatjakka Chicks’. Albumet ’Gaj å partaj’ från 2001 sålde snabbt platinum och 2005 blev deras långfilm Pistvakt årets mest sedda svenska biofilm. För att fira 20-årsjubileet av Pistvakts tv-premiär släpper de den 28 september för första gången på 17 år helt nyinspelad musik. Precis som tidigare består musiken av internationella rocklåtar som översatts till svenska med en twist, till exempel Creedence Clearwater Revivals låt ’Have You Ever Seen The Rain’ har fått den nya titeln ’Har ni nånsin sett en ren’. Idag släpps första singeln Nere hos Beng-Ha och den 12 oktober kommer ett 5-spårs minialbum med samma titel. Den 14 oktober uppträder Pistvakt i Bingolotto
      

Datum: 2018-09-29  Label: Cosmos Music  
  
ISRC: SEVGT1800133  Releasedatum:

MAJA JOHANSSON  Systerskap av stål (S)
Den 30 november sla¨pps Maja Johanssons ”EP 2”, uppfo¨ljaren till fo¨rra a°rets ”EP 1” som mottogs med lovord fra°n bland andra Gaffa och Festivalrykten. Liksom fo¨rra ga°ngen springer ”EP 2” ur ett samarbete med Ma°ns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmo¨. Resultatet a¨r en sa¨regen blandning av indie, pop och progg med svenska texter.

Första singeln från EP:n, Systerskap av stål, släpps idag!

”Med samma ljuva ton som Maja Go¨dicke har Maja Johansson skapat en la°tskatt om allt och ingenting – det a¨r sa° ha¨r den enkla vardagen ser ut utan na°gra filter” - Festivalrykten
      

Datum: 2018-09-28  Label: Måns Skivbolag  
  
ISRC:   Releasedatum:

EMILI MILOU  Vill Du vara med mig? (S)
Emili debuterade med radiosingeln "Kommer Inte Över Dig" och nominerades till Årets Nykomling på Manifestgalan 2016. Hon har kallats "Stockholms svar på Håkan Hellström" och jämförts med artister som Miss Li, Säkert! och Veronica Maggio. Med sina melankoliska, vassa texter sjunger Emili träffsäkert om tabubelagda känslor som svartsjuka, ilska och hämnd. Men även om kärlek, längtan och revanschlust.

Nya singeln "Vill Du Vara Med Mig?" handlar om just längtan. Låten är producerad av Johan Forsman Löwenström (Håkan Hellström, Caesars, Soundtrack Of Our Lives m fl). Singeln är det första släppet från kommande EP:n.

- Jag är så glad att jag fick fram längtan i låten. Den där känslan att känna sån himla längtan av att vilja gå in i en relation med den man är intresserad av, eller älskar, och att faktiskt våga fråga! Liksom hallå, hur många gånger har man inte varit i situationen, eller i alla fall jag, när man INTE vågat fråga? förklarar Emili.

Emili föddes i Kalmar, gick i Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, studerade musik på högskolan i Kalix och har även pluggat i Frankrike. Hon är numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Uppväxten präglades av ensamhet, depression och känslan av att inte passa in. När Emili fick sin diagnos kändes det som en lättnad, och i dag pratar hon gärna om det viktiga ämnet psykisk ohälsa.

Livet kan vända till det bättre. För Emili blev musiken och skrivandet räddningen. Och hon skriver gärna om sådant som många människor kan relatera till. - "Vill du vara med mig?" hade jag som låtidé i flera år. Jag brukar samla på citat, ord, uttryck och ha det som en ordbank i min dator. Inspiration till texter hämtar jag ofta från mitt eget liv, mina vänners liv (till exempel mina egna/vänners tinderdejter), skvaller, filmer, tv-serier, att gå på promenad och rensa hjärnan. Jag tycker även det är kul att läsa arga insändare i lokaltidningen, det är så mycket känslor i dem. Jag inspireras också av dramaqueens och provokativa textförfattare som t ex Säkert!, Ann Heberlein och Sarah Kane
      

Datum: 2018-09-26  Label: Milou Music/Record Union  
  
ISRC: SE5671800101  Releasedatum:

JOMPA  Gå (S)
John Landenfelt är en av Sveriges främsta freestyle/battle-rappare som under namnet Shazaam turnerat världen runt och tävlat med stenhårda rim och verbala förolämpningar. För ett par år sedan gjorde han en 180-graders vändning och klev rakt in på barnkulturscenen. Här kommer första singeln Gå ifrån Jompas kommande tredje album Världens Bästa Barnmusik som släpps den19 oktober. Till sin hjälp har han Nassim Al Fakir (Bolibompa, julkalendern mm). Singeln släpp den 28 september.

Under namnet Jompa har John Landenfelt tidigare släppt två pedagogiska rapalbum som är riktade till barn i yngre åldrar. Jompa skriver låtar om både stora och små händelser och historier med glimten i ögat och tydliga budskap kring bland annat vänskap, genus och trafiksäkerhet.

"Låtarna skapades först och främst som ett pedagogiskt verktyg för mitt eget jobb i förskolan men för varenda barnpublik som tokröjer till showen så växer låtarna enormt mycket", säger Jompa.

Den 19 oktober kommer den nya skivan Världens bästa barnmusik! som innehåller 16 nya inspelningar. Många av dem är redan favoriter från Jompas turnerande föreställning. Nassim Al Fakir (Bolibompa, julkalendern mm) medverkar bland annat på låten Gå. Albumet är producerat tillsammans med Martin Svarne och Daniel Gyllander (GyllenRÅ). "Jag och Gyllenrå har jobbat med mycket olika musik tillsammans och detta projekt var det extra roligt då barnmusik ger en större frihet vilket leder till större skapelser", säger Jompa.

I höst är Jompa ute med sin fartfyllda föreställning JOMPA som innehåller genusmedvetna musiksagor om vänskap, trafikregler och att våga ta sin egen väg. Det är en interaktiv show där barnen erbjuds möjlighet att påverka innehållet i showen. Publiken får själva testa sina rimkunskaper och delta aktivt både med sina kroppar och röster när Jompa showar loss! Efter 2 populära barnalbum "Hiphop Sagor" och "Alltid Kalas!", mängder av musikvideos och en rikstäckande turné så är Jompa mer i farten än någonsin!
      

Datum: 2018-09-20  Label:   jompa.nu
  
ISRC:   Releasedatum:

TONY STRANDBERG  
 1. Familjelycka
 2. Vindens melodi

Tony som kommer från Öland har sjungit under många år – dels som solartist och med sitt tidigare dansband Strandbergz. Nu satsar han på sin solokarriär igen och här är då första singeln - är en snygg dansant version av ”Familjelycka” - från det kommande album som han släpper under 2019.
      

Datum: 2018-09-19  Label:   www.strandis.com
  
ISRC: SE5QH1800201  Releasedatum:

ROLF CARLSSON  Härifrån till Kalifornien (A)
Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela den i e gränsland men alld nära röerna. Den 5 oktober släpper han si onde album, ”Härifrån ll Kalifornie

Från albumdebuten 1997 via deltagande i Melodifesvalen och e konstant resande mellan livescenerna i landet har han hunnit skaffa sig en trogen publik. Singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" blev lyckosamma releaser 2006/2007 liksom "Det är du", en due med Idde Schultz, från 2009. Albumet "Fina dagar" (2012) breddade publiken och landade även högt på en del listor. "Själ och blod" (2015) hyllades som årets bästa, svenska skiva på sina håll bland musikskribenterna.

Med nya plaan "Härifrån ll Kalifornien", som föregås av singlarna "Gör som du vill" och "Friheten", har han slipat ll låtarna e extra varv. Vi vågar nog påstå a det är hans starkaste album hills i karriären
      

Datum: 2018-09-18  Label: Trickleheart Music / Border Music  www.rolfcarlsson.net
  
ISRC:   Releasedatum:

PAULINA PALMGREN  På Randen - kapitel 2 (EP)
"Jag a¨r i princip ra¨dd fo¨r allt, ra¨dd fo¨r att go¨ra bort mig, ra¨dd fo¨r att go¨ra fel, ra¨dd fo¨r att inte vara omtyckt, ra¨dd fo¨r att va°ga, ra¨dd fo¨r att inte va°ga. Sta¨nger och o¨ppnar om vartannat och a°ngrar allt i samma stund. Men mest av allt ska¨ms jag."

Paulina Palmgren har under det senaste halvåret släppt ett pärlband av singlar med hudnära texter och sin direkta, igenkännbara röst som som resulterat i två EP:s. De båda kapitlen i "På Randen" ka¨nnetecknas av mjuk produktion (gjord av Paulina tillsammans med vapendragaren Jonatan Ja¨rpehag), lekfull instrumentation och den omisska¨nnliga ro¨sten.

"Kapitel 2 innehåller små berättelser från mitt känsloliv och uppmuntringar för den trötte som glömt alla sina stora och små erövringar, "Var stolt" och "Försök igen" är för er. Det är en påminnelse om att vi är rätt små och att det är OK!"

Uto¨ver ”Pa° Randen kapitel 1 & 2” a¨r Paulina a¨ven aktuell som medlem i kritikerfavoriterna La Lusid.
      

Datum: 2018-09-16  Label: Birds Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

ROGER RÖNNING  Vilket väder (S)
Sedan debuten har Roger släppt drygt dussinet album. Musikaliskt finns spår av hans rötter i popmusik, den amerikanska singer/songwriter-boomen och blue-eyed soul. Född i Örnsköldsvik, uppväxt i Småland och sedan dess bosatt i Stockholm. Började spela klarinett, men bytte snart ut den mot gitarr. Första bandet, Melvins, bildades i Nybro i Småland 1963. MELVINS spelade framför allt låtar av Kinks men även låtar av Stones och andra 60-tals band. På 70-talet bildade Roger tillsammmans med Ted Steerling (Contact), Marion Noel och Susie Heine den akustiska kvintetten FLEX. Gruppen var inspirerade av bl.a. Crosby, Stills, Nash and Young och deras stämsång och medverkade i TV program och turnerade flitigt över landet. Roger var även under en period medlem i Py Bäckmans band PY GANG. Första soloplattan RÖTTER 1977 spelades in med Mikael Rickfors som producent. Därefter har det fram till idag blivit 15 album samt några samlingsskivor.

Roger Rönning har alltid varit bra på att formulera det många av oss går omkring och tänker. Hans nya radiosingel ”Vilket väder” är inget undantag. Det finns förstås redan åtskilliga låtar om den svenska sommaren och årstider – både Ledin, Gesssle och Peps Persson har skrivit klassiker i ”genren”. Men ingen har patent på vädret och Rogers låt lär inte vara den sista. Få länder har så tydliga årstidsväxlingar som de skandinaviska. Dock har han med denna luftiga låt hittat ett skönt inbjudande sound som ger temat en fräsch känsla.

Låten handlar inte bara om solsken.

”Det kan ju vara toppenväder för en fotograf att det är mulet. Ett lätt regn kan passa några som skall fiska. Och i somras var det ju många bönder som prisade vädergudarna när regnet äntligen föll efter den långa värmeböljan”, menar upphovsmannen själv
      

Datum: 2018-09-14  Label: PRM Records  www.rogerronning.com
  
ISRC: SEVDA1800101  Releasedatum:

MARIE BERGMAN  Ingen kommer undan (S)
”Ingen kommer undan” är inspirerad - och en förlängning - av Marie Bergmans klassiker ”Ingen kommer undan politiken”, en låt som alltid ligger i tiden. Idag kanske mer än någonsin. ”Ingen kommer undan” föddes ur frustration och som en motreaktion till dagens politiska och sociala klimat. Ur viljan att värna om humanism, omsorg och gemenskap, att lyssna till hjärtat och själen. Marie kallar det själv en ”local act for peace”.

- ”Jag skrev texten inspirerad av en artikel i tidningen en morgon. Jag la ut den i sociala medier och fick en massa oväntad, stark feedback, testade den live och fick ännu starkare gensvar. Jag körde den som en form av rap, vid ett par tillfällen men ville hitta melodin i den. På så vis kom refrängen från gamla tider tillbaka, in i en tidlöshet, in i nuet”, säger Marie själv. Medverkar gör: Lasse Englund på gitarr och produktion, Lina Pasqua på sång, Fredrik Englund, trummor och percussion och Marie själv. Tillsammans blir de Bergman DNA BAND.

Så sent som i maj 2018 valdes Marie Bergman in i Swedish Music Hall Of Fame, beskriven i motiveringen från juryn som en helt egen genre. Marie har inte bara under många år varit en av Skandinaviens klaraste och starkaste röster. Hon är också en av Sveriges mest personliga och populäraste sångerskor - en popularitet som spänner över många generationer. ”Marie är urmodern till alla singer/songwriters i Skandinavien” skrev Dagens Nyheter
      

Datum: 2018-09-06  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

REX LJUNGQVIST  Jag hatar Håkan (S)

      

Datum: 2018-09-04  Label: Cosmos  
  
ISRC: SEVGT1800125  Releasedatum:

LISAS  Skirheten (S)
Två unika röster på den svenska folkmusikscenen - Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Långbacka (accordeon) - utgör tillsammans duon LISAS. Sedan 2011 har de spelat för fullsatta hus både i och utanför Sverige och hyllats av recensenterna. Med albumet ”Fiddle and Accordion Conversations” (2017) tog de steget in i nya musikaliska samtal och i deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

LISAS är aktuella med nya låten ”Skirheten” (2018) och i höst möter duon en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolisterne, på konserthusturné i både Sverige och Norge!

Lisa Långbacka rör sig inom många genrer men har sin utgångspunkt i folkmusiken. Hon är uppskattad för sitt personliga sätt att närma sig dragspelet och utsågs av STIM till ”Årets kompositör” 2018, inte minst tack vare hennes uppdrag som musikproducent för senaste Nobelbanketten där hon också medverkade som musiker och kompositör. Hon har tidigare korats till ”Årets dragspelare” av Sveriges Dragspelares Riksförbund och har turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Tommy Nilsson, Maria Schneider, Norrbotten Big Band m.fl. Lisa är även verksam inom scenkonstområdet, senast vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och som kapellmästare för Cullbergbalettens föreställning 11th Floor. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Lisa Rydberg, Riksspelman och barockviolinist, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon har även erhållit Diplom på barockviolin. Lisa är numer frilansande musiker med ett brett register. Hon utgör ena halvan av hyllade duon Bach på svenska och har turnerat flitigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut sex skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad skivor med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris samt Spel Stinas medalj.

Trondheimsolistene etablerades 1988 och har sedan dess präglats av en hög konstnärlig nivå i kombination med ungdomlig, sprudlande spelglädje. Med konserter och turnéer över stora delar av Europa, Asien, USA och Sydamerika har de kommit att bli en av de mest spännande och dynamiska kammarorkestrarna på den internationella arenan. Repertoaren vittnar om en stor musikalisk flexibilitet, från barock och romantisk repertoar till tango, jazz, folkmusik, rock och nykomponerad musik. De har spelat in 25 album varav flera vunnit Grammy och Spellemannpriset. Konstnärliga ledare för Trondheimsolistene är sedan 2017 violinisten Geir Inge Lotsberg
      

Datum: 2018-08-29  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

LINUS HASSELBERG featuring JENS HULT och MAIA HIRASAWA  Så länge d sexigt (S)
Linus Hasselberg släpper 31 augusti nya singeln 'Så länge d sexigt' där han gästas av Jens Hult och Maia Hirasawa. Singeln är den tredje från kommande debutalbumet Granada, Granada som kommer den 12 oktober. Under hösten gör Linus endast ett fåtal handplockade liveframträdanden, fokus ligger istället på en unik helkväll på Södra Teatern 8 november där Linus Hasselberg med gäster låter publiken följa med på hela den retrospektiva resan till och genom Granada, Granada
      

Datum: 2018-08-29  Label: Icons Creating Evil Art  
  
ISRC: SEXCG1801701  Releasedatum:

TOMAS ENOCHSSON & PARADISET  Ömma ögon (S)
För det stora flertalet är sannolikt inte Tomas Enochsson den mest kände av svenska låtskrivare, men faktum är att han kan vara en av de mest erfarna – om inte annat i genren Americana, som etablerats på allvar de senaste åren. Efter att ha haft en kort karriär som frontfigur i bandet Badmintons på åttiotalet, försvann Tomas Enochsson från rampljuset, men aldrig från musiken. Under många år drev han företag inom försäljning av musikinstrument och -utrustning, både i Sverige och globalt. Och han slutade aldrig att skriva låtar. Med regelbundenhet har han rest till Nashville för att skriva tillsammans med andra låtskrivare och några av hans sånger har under åren spelats in av bland andra Totta Näslund och Björn Skifs.

Denna andra singel ger en tydlig indikation om vad som kommer på albumet i höst och visar prov på såväl Tomas färdigheter som sångförfattare som bandet Paradisets förmåga att ge sången tillräckligt med utrymme och luft. - Det jag är mest glad och stolt över är att musiken har blivit Americana på riktigt, säger Tomas. Det är precis så här jag vill att det ska låta
      

Datum: 2018-08-20  Label: Talking Music  
  
ISRC:   Releasedatum:

AGUSON & STORMEN  Han fick ingenting (S)
När Aguson 2008 släppte debutalbumet ”Från vinst till förlust” (Marilyn Records) fick skivan en hel del uppmärksamhet. Både för sitt utpräglade akustiska sound, skapat i samarbetet med producenten Lars Mårtén (Lykke Li, Peter Björn and John), men även för låtarna. Singeln ”Mr Johnssons klagosång”, som var en duett med Plura Johnsson från Eldkvarn fick rotation på P4 och tillsammans med titelspåret ”Från vinst till förlust” utmanade båda låtarna till Svensktoppen. Aguson medverkade även i programmet Gokväll i SVT där han och bandet framförde flera låtar från debutalbumet.

När det var dags för album nummer två tog Aguson kontakt med producenten Carl Granberg (Bob Hund, Kristian Kjellvander) som tog sig an låtarna och skapade ett mer folkrockigt sound. När skivan ”Sånt man egentligen har sett”(Killer Cobra Records 2010) släpptes hade Aguson ”blivit med band” och tillsammans med Östra Ågatan band gav han sig ut och gigade flitigt runt om i landet.

På skiva nummer tre hade Östra Ågatan band bytts ut till Stormen. Detta blev ett naturligt vägval då musiken alltmer letat sig åt det poppiga hållet. Aguson och Stormen släppte 2014 albumet ”Allt jag lovade” Albumet innehöll bland annat singel ”Sitter på molnen”, vilken spelades en del i flertalet P4-stationer. Skivan lyckades placera sig på plats 20 på den svenska albumlistan och följdes upp av flertalet gig bland annat på P4Stockholm.

Under åren har Aguson, oavsett konstellation, gjort sig kända för att alltid leverera liveframträdanden fyllda av energi och karisma. Från början har det varit viktigt med välskrivna texter på svenska. Målet med texterna har varit att förföra och beröra med såväl innerliga vardagsbetraktelser såsom vassa samtidsskildringar.

Aguson har kontinuerligt utvecklat sitt sound och nya skivan ”Ut på andra sidan” är inget undantag. Denna gång har Aguson och Stormen producerat musiken själva med målet att skapa den poppigaste skivan sedan starten. Även på denna produktion finner vi en namnkunnig laguppställning. För mix står Jörgen Wärnström (Cloudberry Jam). I låten ”Försvann” sjunger Aguson duett med Magnus Johansson (Grammisvinnare 1991) och medverkar på låten gör även Ola Gustafsson (Winnerbäck, Thåström, Le-Marc) på gitarr.

Första singeln ”Han fick ingenting” från kommande albumet ”Ut på andra sidan” är skriven av sångaren Peter Augustsson
      

Datum: 2018-08-17  Label: Svenska Skivbolaget  
  
ISRC:   Releasedatum:

DI LEVA  Jag behöver ingen ledare (S)
Det är valåret 2018 och Thomas Di Leva – en av landets mest folkkära artister - tar nästa kliv i sin unika karriär.

Nu går han tillbaka till elektro-pop-rötterna med en ny oemotståndlig popdänga med titeln ”Jag behöver ingen ledare” som skarpt ifrågasätter dagens toppstyrda samhälle och vårt sökande efter starka ledare i en alltmer kaotisk värld. "Jag behöver ingen ledare" är inte helt olikt temat i en av hans svenska klassiker ”Vem ska jag tro på?”. När den släpptes 1987 sa Di Leva: ”Jag vill skapa stor konst av enkel musik för den breda publiken” – något han hållit fast vid sedan dess.

Di Leva är en artist som alltid engagerar och berör vår tids stora frågor. Denna gång gör han alltså entré på dagens politiskt splittrade scen med en ny juvel i sin låtskatt – En lekfull uppmaning om att vi måste våga följa hjärtats röst i livet svåra frågor och val. Di Leva sjunger starkt om maktlöshet och känslan av att bli "själsligt förslavad" i samhällets malande maskineri. ”Jag behöver ingen ledare" är lika mycket ett stycke gnistrande modern svensk pop som en tolkning av de djupa konflikter och hopplöshet som kännetecknar vår samtid. Än en gång visar Gävlesonen varför han har en given plats på landets största scener
      

Datum: 2018-08-10  Label:   
  
ISRC:   Releasedatum:

PAULINA PALMGREN  Min pelare (S)
P3s Samir Yosufi kallade Paulina Palmgrens senaste singel "Är du redo" för "en flyktig poplåt med luftigt och välavvägt arrangemang, som en amuse-bouche inför sommaren". Nu släpps raka motsatsen - den pulserande och mörka "Min Pelare", sista låten ut innan Paulina släpper "På randen - kapitel 2" den 14:e september.

Paulina Palmgren har under det senaste halvåret släppt ett pärlband av singlar med hudnära texter, pop-produktioner med stor bredd och sin direkta igenkännbara röst. Utöver solosläppen är hon också aktuell som frontfigur i kommande albumdebutanterna och P3-favoriterna La Lusid.

Paulina Palmgren säger själv om "Min pelare": ”Den är osmickrande naken men jag önskar att den ska landa fint hos fler som jobbar med självtvivlet.”

I samband med släppet spelar hon också på Birds Records dagsfest under Way Out West-veckan - den 9:e augusti på Holy Moly, Andra Långgatan, Göteborg
      

Datum: 2018-08-08  Label: Birds Records  
  
ISRC:   Releasedatum:

MIRYAM LAWO  Himlen är oskyldigt blå (S)
Miryam Lawo flydde krigets Syrien för Sverige och har använt svenska sånger som ett sätt att lära sig språket och kulturen. Här är det Ted & Kenneth Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” som med Miryams bakgrund får en extra dimension. Miryam har tidigare legat på Svenska Närradiolistan med ”Ana La Habibi”. George ”Georga” Gustafsson står för kompet och Harot Aziz har spelat in sångspåret och gjort slutmix
      

Datum: 2018-08-08  Label:   georga.se/miryam_lawo
  
ISRC:   Releasedatum:

 
Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019