FLORA CASH  A good childhood (S)
Den platina säljande duon Flora Cash öppnar upp sig om barndomen på sin nya singel “A good childhood” som släpps 17/9, den sista singeln från duons kommande album med planerad release 22/10.

Med två hyllade album, en förstaplats på Billboard Alternative, liveframträdanden på tv-program som Late Late Show med James Corden så är Flora Cash inga nykomlingar i den kommersiella musikvärlden. Det stora internationella genombrottet kom med hitlåten “You’re Somebody Else”, en låt som i skrivande stund har över 246 miljoner streams och har omtalats av Forbes Magazines Steve Baltin som “Arguably the most intriguing song on radio the past year”. Under våren 2021 blev det även officiellt att duons superhit har sålt guld i både Sverige och Norge.

Duon Flora Cash som består av svenske Shpresa Lleshaj och amerikanske Cole Randall möttes på Soundcloud där Shpresa började kommentera och fatta intresse för Coles musik och Shpresa för Coles, vilket ledde till att Shpresa senare reste över till Minneapolis för att möta Cole. Senare återvände de båda till Europa för att börja skriva musik tillsammans och efter två EPs och ytterligare en resa till USA så gifte sig Cole och Shpresa. Numera är paret bosatta i Stockholm sedan en tid tillbaka och under 2020 skulle duon egentligen åkt på turné i USA efter sitt senaste album ‘Baby It’s Okay’, men allt ställdes in till följd av Covid19. Under 2021 har duon släppt en rad hyllade singlar, bla låten “Soul Mate” som har streamats närmare 4,5 miljoner gånger på lite över en månad. Duon lovordades även i Tv4 Nyhetsmorgon efter att ha framfört låten live. Nu släpper Flora Cash årets sjätte singel, ‘A good childhood’ från sitt kommande album “our generation”. När vi frågar bandet om den nya singeln berättar de; “Att reflektera över en barndom som (lyckligtvis) inte var en total katastrof, men dock inte inte jättebra heller. Att vara nostalgisk för något som aldrig funnits men slutligen omfamna vad det faktiskt var.” - Flora Cash.
    
Datum:2021-09-17  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: QMB622100118  www.floracash.com  Releasedatum: 2021-09-17

ADNA  Black water (A)
Den göteborgsfödda men numera Berlin-baserade artisten Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattning och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat endast hennes melankoliska dark-pop briljans.

Svenska Adna släpper sitt efterlängtade album “Black Water” En resa genom sorg, relationer, ångest och rädsla men slutligen mod, kärlek och hopp.

Det har gått fyra år sedan Adna släppte sitt senaste album “Closure” och det är ingen tvivel om att flertalet väntat ivrigt på uppföljaren. I löpet av våren och sommaren 2021 har den göteborgsfödda men numera berlin-baserade artisten givit oss lyssnare i smakbit på vad som komma skall. Adna har gjort det igen, som så många gånger förr - Visat oss hennes oerhörda briljans när det kommer till att skriva melankoliska poplåtar som begrundar sig i teman som sorg, ångest, hopp och kärlek.

Adna inledde året med låten “November”, en låt som fick stor uppmärksamhet i media, i en intervju med TT nyhetsbyrån berättade Adna mer om processen: -“Det har gått så fort förut, men nu har jag tagit min tid. Det har känts bra att få hitta nya sätt att lära sig andra saker, nya uttryck. Det har varit en superlång process av en massa ångest, men också en massa kul."

Låten i sig handlar om att kärleken ofta kan vara väldigt svårt att acceptera. Adna följde sedan upp släppet med ett av skivans huvudspår “You Are”, en låt som Adna själv beskriver som; -“‘den låt på skivan som känns allra mest för mig själv, om en kan säga så. Den får mig att känna att ’just det, det var detta jag ville göra och på det här viset’. Och det var en process som tog 3 år, från den första improvisationen till den sista inspelningen. Låten i sig syftar till allting någon är, på ett fint vis då, och låten reflekterar över den process det är att inse detta, för sig själv.”

“Black Water” är en skiva som fått tagit sin tid, under processen till skivan har Adna jobbat med att hitta det lekfulla i sina låtar, om låten “Don’t Know” som släpptes under sommaren berättar Adna; -”‘Don’t Know’ är en låt om att vilja och att våga vara modig, och ett försök i att omvandla rädslan som det medför till något lekfullt istället”. När vi frågar Adna själv om processen till skivan “Black Water” och vad som väntas från henne framöver berättar hon: - "Tidigare har jag alltid känt en tröst i att göra dom här ganska så mörka och dramatiska låtarna, men efter mitt förra album började det ha en motsatt effekt, och jag kände ett behov av att få testa ljuset också, eller åtminstone försöka omvandla den där uppenbara sorgen till något lekfullt istället. Black Water handlar om den här processen, och när jag tänker på albumet så tänker jag att det är en introvert skiva om känslighet och ursprung och den process det ju är att acceptera kärlek. Ser också fram emot att, tillsammans med tre grymma tjejer till bandkompisar, ta dom här låtarna ut på turné 2022. "

Adna slog ned med kraft när hon i 2014 släppte sitt omtalade debut album “Night”, ett album som fick hyllningsrop av press både i Sverige och utomlands. Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattning och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat hennes melankoliska pop. Med en katalog på över 50 miljoner streams, tre hyllade skivor, flertalet turneér i länder som Tyskland, Sverige, Norge, Storbritannien och Frankrike så är Adna nu redo med uppföljaren “Black Water”. Albumet släpps digitalt och fysiskt via Despotz Records den 17 september.
    
Datum:2021-09-17  Label: Despotz Records  ISRC:   www.adna.se  Releasedatum: 2021-09-17

HANNA SÖDERBERG  Can´t change my frequency (S)
On September 24th, Swedish songstress Hanna Söderberg will be launching her debut single - ‘Can’t Change My Frequency’. Swelling with a slick, modern take of dance and pop, ‘Can’t Change My Frequency’ is an infectious track that highlights Söderberg’s soulful voice and songwriting prowess.

The release of ‘Can’t Change My Frequency’ is the latest milestone in Söderberg’s eventful career so far. Having begun singing and playing the piano at an early age in Gothenburg, her love for music would take her to the Malmö Academy of Music. It was here where Hanna completed a Masters of Education degree, specialising in rock and pop, adding to her time studying gospel and jazz.

In recent years, she’s collaborated and performed alongside a host of domestic and international names. From performing backing vocals with names such as Carola, Charlotte Perelli, Pernilla Wahlgren, Peter Jöback, and Helen Sjöholm, to writing songs with Jeff Franzel, Andreas Öberg, Alexander Holmgren, David Fremberg, Markus Bogelund, and working with K-pop group After School, Spain’s Martabello, Norway’s Hanne Leland and fellow Swedes Andreas Stone, Enoka and Angelica.

Now with ‘Can’t Change My Frequency’, Hanna Söderberg is embarking out on her own path. Thriving with an abundance of confidence, Hanna’s debut single is hedonistic, catchy, and is certain to attract fans to the dance floor.

Hailing from a country with a rich pop music history, Hanna Söderberg is destined to be Sweden’s next breakout star.
    
Datum:2021-09-16  Label: Yellow Rhinestone Records  ISRC: QMFMF2110590    Releasedatum: 2021-09-24

EMIL & SVEN  Better off without you (S)
Den multimusikaliska Kiruna-duon Emil & Sven släppte sin första egna låt redan som 13-åringar och idag har deras låtar hundratusentals streams på Spotify. 3 september släpper de singeln ’Better Off Without You’ som de inte bara skrivit och spelat in utan även producerat helt på egen hand.

Duon berättar om sin nya singel: ”Låten handlar om hur det kan kännas att träffa på ett ex efter att inte ha sett varandra på länge. Trots att man vet att det tog slut av en anledning kan det göra ont att se personen gå vidare i livet. Man tänker tillbaka på stunderna man hade tillsammans och gamla minnen rivs upp men man intalar sig att det är bättre såhär, på olika håll. Låten handlar också om hur personer i ens närhet kan förändras med tiden i jakt på status och bekräftelse.”

Den multimusikaliska fenomen-duon Emil & Sven är 19 respektive 20 år gamla, födda och uppvuxna i den utpräglade gruvorten Kiruna där de bott hela sina liv. Som 13-åringar släppte de sin första egna singel, ’En dröm för mig’ som idag har närmre en halv miljon streams på Spotify. Även deras nästföljande releaser har tagits emot med stort engagemang.

Sven introducerades till musiken i tidig ålder av sin mormor som spelade och fortfarande spelar piano. Emil började skriva enklare låtar redan i lågstadiet och de har båda sjungit sedan de var små. Som duo började båda med gitarr och piano, idag har det utvecklats till flera instrument och även musikproduktion. ’Better Off Without You’ har de helt och hållet gjort på egen hand - skrivit texten, producerat beatet, spelat in, mixat och mastrat.

Duon arbetar just nu på en rad nya låtar och ser fram emot möjligheten att spela live när pandemiläget lättar. Om framtiden säger de: ”En anledning till att vi gör musik är drömmen om att få spela live inför en stor publik som sjunger med i våra låtar. När vi gör musik visualiserar vi hur det hade varit att spela låten live och det motiverar oss. Att släppa ett album är något vi också vill göra, och vi hoppas på att göra det i framtiden.”
    
Datum:2021-09-15  Label:   ISRC: SE6HB2104601    Releasedatum: 2021-09-17

REID JAMIESON  Dear Leonard (A)
Tis the season of Cohen! Fellow Canadian crooner Reid Jamieson’s tribute to master of song DEAR LEONARD: The Cohen Collection (“Sublime” - Mike Regenstreif, Folk Roots) includes an original ode to the man himself (title track). The only original on the album, this haunting ode to a lady’s man puts forth the deal this tongue-tied singer is willing to strike; Reid’s comparative youth and voice, in exchange for Leonard’s wisdom and words. Listen to the original title track DEAR LEONARD on https://soundcloud.com/reidjamieson/07-dear-leonard.

We will be honouring Leonard Cohen, who left us 5 years ago this November 7 by performing a FREE all-Cohen Lovestream on Sunday Nov 7. 3pm pst / 6pm est. https://reidjamieson.com/leonard-cohen-lovstream/.

Vancouver’s Reid Jamieson turns the master into the muse with seven compelling covers plus the haunting title track, DEAR LEONARD, an original open letter to the man himself. A luminous homage to the master of song this features Anne Lindsay (Jim Cuddy, James Taylor) on burning violin, and Reid’s wife and cowriter Carolyn Victoria Mill who produced the record and sang lead on the track Suzanne.
    
Datum:2021-09-14  Label:   ISRC:   www.reidjamieson.com  Releasedatum:

FELIN  Vulture (S)
"Jag var rädd för att minsta snedsteg skulle orsaka en explosion"

27-åriga Elin Blom är en rutinerad sångerska och låtskrivare med bred musikalisk bakgrund. Elin föddes i Terjärv i Finland, numera bor hon i Stockholm. Redan som tonåring vann hon, tillsammans med bandet Sister Twister, den finska uttagningen till MGP Nordic. Tre år senare placerade de sig på en fjärdeplats i Finlands motsvarighet till Melodifestivalen. 2011 deltog Elin i svenska Idol och hamnade på en sjätteplats. Elin har även skrivit låtar till andra artister, bland annat amerikanske Adam Lambert, och spelar då och då bas med Agnes.

Sedan dess har Elins musikaliska uttryck och vision ändrats en hel del. Numera kallar hon sig FELIN och skapar visuell, feministisk pop med starka texter om bland annat kvinnors rättigheter, vapenvåld, sociala orättvisor och korrupta system världen över. Mörkt, men även med en strimma ljus.

FELIN albumdebuterade 2019 med "Reckless Dreamers". Den 29 oktober 2021 följer hon upp med nya fullängdaren "Heroes & Villains". I dag släpper hon singeln "Vulture", en låt om en destruktiv relation baserad på hennes egna erfarenheter. - Den psykiska misshandeln växte långsamt fram, jag ifrågasatte alla mina tankar och allt jag gjorde. Jag var rädd för att minsta snedsteg skulle orsaka en explosion av ilska. Till slut är man så nedbruten att man inte längre vet vem man är. Personen som ska älska dig, får dig istället att känna dig värdelös, galen och som om ingen bryr sig om dig. Låten börjar i en känsla av maktlöshet, men sakta växer något annat fram. Man börjar långsamt se övergreppet för vad det är. Det är inte du som är galen. Denna person kommer aldrig att förändras och kommer aldrig att kunna älska. Men du kommer kunna resa dig igen och älska igen, säger FELIN.

Även det visuella är viktigt för FELIN. Hon inspireras av personer som Quentin Tarantino och Vivienne Westwood, vilket märks i hennes musikvideor. Nya videon "Vulture" spelades in i Eksjö och är regisserad av Carl Stenlöv och Klara Furegård. - Tarantino är en stor inspiration när det kommer till både det visuella och musikaliskt, och denna video är inget undantag. För mig symboliserar videon en mycket blodigare version av låtens innehåll, en destruktiv maktkamp, säger FELIN
    
Datum:2021-09-13  Label:   ISRC: FIEB22104001    Releasedatum:

MAGASIN 99  Ensam värld (S)
”Om Thåström, Uggla, Stefan Sundström, Noice och Conny Bloom skulle partaja skulle cocktailen de blandar smaka som Magasin 99. Med självutlämnande texter om samhället, utanförskap och attt inte passa in förenar Magasin 99 klassisk svensk Singer/songwriter tradition med melankolisk pop, rebellisk punk och adrenalinstinn själfull rock.”
    
Datum:2021-09-12  Label: Älvsång Productions  ISRC: SE5MN2100101    Releasedatum: 2021-09-29

LÉON  Dancer (S)
Idag släpper den kritikerrosade artisten och låtskrivaren LÉON sin nya singel "Dancer". “Dancer” är en varm poplåt och det första släppet sedan hösten 2020 då LÉONs andra album “Apart” släpptes. Återigen visar hon att hon är en musikalisk kraft att räkna med; LÉON har en förmåga att skapa känslomässiga och oförglömliga poplåtar med uppriktiga texter insvepta i hennes karaktäristiska röst.

Med över 600 miljoner streams, en Grammisnominering för “Apart” och uppmärksammad av bland annat Vogue, Glamour, In-Style och The Fader är LÉON redo för ännu mer musik snart!
    
Datum:2021-09-10  Label: LL Entertainment/BMG  ISRC: QMRSZ2102235  itsleonmusic.com/  Releasedatum: 2021-09-10

DANNY COOLTMOORE  När kommer solen till mig då? (S)
Albumet WAITING FOR MY JULIA som innehåller 12 låtar är en kort resa i verklig tid men en lång resa i min personligen sfär då jag djupdyker ner i olika tidsperioder som jag genomgått i livet. Kanske är det en resa som fortfarande pågår i en ändlös återkommande cirkel, som ska återupplevas om och om igen. Jag har inte svaret men känslan säger att det skulle kunna vara så. Denna skiva är inte 12 låtar som fått följa samma tråd och blivit stöpt i samma form. I detta album genomgår vi några olika stadier som står i vägen och måste passeras på livsresan.

Låtarna When Your Teardrops Falling, Rolls Royce, It So Hard Loving you och Waiting For My Julia hittar vi under epitetet “OBESVARAD KÄRLEK”. Under överskriften ”60-TALET” lägger jag låtarna Caravan Mike, San Francisco och vår cover på Leaving On A Jetplane. På etiketten ”DET SKITER JAG I, NU ÄR DET PARTY” får jag med mig låtarna Sitting On A Chimney och Down By The River. ”SKA JAG BLI MILITÄR” belyses i Behind Enemy Lines. ”PÅ VÄG MOT LIVET EFTER DETTA” får vara med på två olika sätt i låtarna Good Morning Sunshine och Shovel Coal.

Danny Cooltmoore är en låtskrivare och artist född och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall. DC valde från 1994 att inte vara en del av musikbranschen. From 17 februari 2018 är han tillbaka som låtskrivare och sångare tillsammans med bandet The Great Western Alarm, Första låten DC & GWA släppte den 17 augusti 2018 var Sundsvalls Öl och den klev snabbt upp på Spotify Charts Sverige Viral 50 listan och utmanade länge om en 1:a placering men placerade sig på en 2:a placering som bäst. På listan låg låten över 40 dagar. 14 juni släpptes låten "Don't Come Knocking on My Door" den gick direkt in på spotifylistan "Rockabilly Mania" och även på Spotify listan "Senaste nytt". 24 januari 2020 släpptes låten "Grabbarna På Stan" där bl.a. skådespelaren Leif Andreé medverkar. Den gick direkt in på listan "Svensk Punk".
    
Datum:2021-09-10  Label: REHN Music Group  ISRC: SEYDQ2101301  www.dannycooltmoore.se  Releasedatum: 2021-09-10

ELSA ESMERALDA  Hunger (S)
Välkommen till den outlandiska soniska världen Elsa Esmeralda, känd från Londons underjordiska klubbscen för sina samarbeten med LONDON ELEKTRICITY. I september släpper Elsa singeln 'Hunger'-en out-of-the-box-dancehall/art-pop-resa, genom Flick Records som en introduktion till hennes andra solo-EP.

Elsa Esmeralda förenar sina influenser från 80-talets synthpop, lo-fi art pop, souldisco och industritechno för att skapa en stil hon kallar Singer-Songwriter Futurism. Elsa Esmeraldas lo-fi-beats och synth-baslandskap smälter samman, hennes kvava sång skapar verbala bilder på en gräns mellan förstörelse och hopp.

Texterna till 'Hunger' vill humoristiskt uppmuntra till erotiskt uppror i ett försök att överleva covid -isolering.

Elsa Esmeralda har toppat och sjungit med många välkända artister på klubbens musikscen och har gjort sig ett namn bland Drum'nBass -fans för hennes samarbete med artisten London Elektricity . Deras samarbete under det senaste decenniet har sträckt sig över hela världen via BBC Radio , kända videospel och miljontals strömmar. Här i Sverige har hon arbetat i samarbete med artister som José Gonzales , Fibes, Oh Fibes!och Embee . Samtidigt har Elsa varit professionellt aktiv med sin egen smyckelinje.

Sedan hon återvände från London har hon bestämt sig för att skapa elektronisk musik under namnet Elsiope för sitt Ep 'Other Zone' (självständigt släppt -18) som arbetar nattskift i sin studio i Stockholm. För produktionen av singeln 'Hunger' från den kommande EPen 'Sculpting Storms' - samtidigt som hon återvänder till sin tidigare moniker Elsa Esmeralda - bjuder hon in talangerna av dancehallproducenten Paolo Albo (arbetar annars med Patrik Arve från Teddybears).
    
Datum:2021-09-09  Label: Flick Records  ISRC: SE3SA2102201    Releasedatum: 2021-09-10

MVRE  Welcome (S)
Svenska producenten MVRE släpper den första singeln från den kommande EP: n ”Hyperfuture”. Den vansinniga, instrumentella, trapinfunderade, synthdrivna singeln kallas ”welcome.wav” och den är tillgänglig på alla streamingtjänster via Tone Space Records på fredag!

MVRE har nyligen gjort remixar för stora namn som Seeb , Luca Debonaire och Arc North . Hans Seeb -remix nådde över 3 miljoner strömmar och hans musik har fått stöd av Tomorrowland , Filtr , Chill Nation , Hymn& Gas Mask Magazine och mer.

Det nya spåret ”welcome.wav” beskrivs av MVRE som ”100% a labour of love” och det är inspirerat av hans favorittid:
    
Datum:2021-09-09  Label: Tone Space Records  ISRC: SE6HB2102101    Releasedatum: 2021-09-10

JENS CLASSON  Wait until tomorrow (S)
Jens Classon har framgångsrikt arbetat som producent och musiker i över 10 år. Han har flitigt producerat, skrivit och turnerat runt om i landet med andras låtar men har själv aldrig tidigare haft tanken på att släppa egen musik, tills nu!

Vad blir det då av en blandning mellan Ryan Adams, Eagles, Jackson Browne, John Mayer, Backstreet Boys och Jens Classon? Jo så här!

Jens Classon "Wait Until Tomorrow" släpps den 17 september 2021.
    
Datum:2021-09-07  Label: Jens Classon  ISRC: SE6XW2136817    Releasedatum: 2021-09-17

THE NEW BLACK DIAMONDS  Through fire (S)
Det svenska rockbandet The New Black Diamonds har sitt säte i staden Eksjö och har funnits i 1,5 år, men bandmedlemmarna är alla rutinerade musiker med en bred musikbakgrund. Musiken som spelas är egenkomponerad rockmusik av Catrine Jakobsen och är influerad av band som Deep purple, Joan Jett, Orianthi samt Black Stone Cherry och det finns inslag av såväl blues som popstänk. Den 23-åriga sångerskan Klara Frisk frontar bandet och har även skrivit texten till den senaste releasen Redemption Day. Förövrigt spelar Catrine Jakobsen bas, Emma Bro Klaviatur, John Bergstrand trummor och Max Månhammar elgitarr. Under 2020 har de gett ut Ep:n ” I’m Back” och singeln "Redemption Day". Bandet förenas av en passion i att spela rockmusik tillsammans.
    
Datum:2021-09-07  Label:   ISRC: SEYZ72100104    Releasedatum:

EVA NO  You don´t know (S)
Eva No is a rising artist who burst onto the streaming scene in 2019. Having always had a natural talent for music, the Swedish singer honed her craft over the years to become the songwriter that she is today. Although she receives inspiration from a number of styles, Eva No combines a variety of compositional elements to form her unique sound.

To date, Eva No has eight singles/EPs in her Spotify discography. One of her most popular tracks, ‘Bohemian Lover (feat. Alfrida)’, has amassed more than one hundred and fifty-thousand streams on Spotify alone. Other popular tracks include the likes of ‘100%’, and her most recent release ‘Making Conversation’. With a growing number of regular monthly listeners, there is no denying the fact that Eva No has developed a dedicated following of loyal fans who will be eager to hear her upcoming single.

‘You Don’t Know’ is a melody-driven mid-tempo pop song with a melancholic and emotional vibe, and is engaging from start to finish. By the time this track draws to a close, you’ll find yourself humming along with the catchy hook and in need of hitting that repeat button for another listen.

‘You Don’t Know’ by Eva No is out September 17th and will be available on all digital music platforms. The single was written by Eva Nordell (the Swedish songwriter behind the artist name Eva No) and produced by Peter Hägerås, and is being released on Yellow Rhinestone Records (a label under Billberg Entertainment). ‘You Don’t Know’ is a pre-taste from Eva No’s upcoming EP which is set to drop at the beginning of next year.
    
Datum:2021-09-04  Label:   ISRC:     Releasedatum:

THE BRIDES OF THE BLACK ROOM  Mother Mother (S)
The Brides of the Black Room är ett konstnärskollektiv vars enda syfte är att tjäna vår eviga moder. Ju mer världen sökt att förinta, desto starkare har kollektivet vuxit.

Efter att ha släppt sin bejublade debut-EP med samma namn i januari, presenterade The Brides of the Black Room singeln “Fire Disciple” i april, den första av flera singlar från det kommande albumet “Blood & Fire”, som vankas i september detta år. Här fick vi vårt först möte med Ginger Khan aka Tom Åsberg (tidigare i Priest), vars fängslande närvaro och röst guidar oss genom kollektivets mörka, raffinerade produktioner.

The Brides följde upp succén med "Blood", som gav oss insyn i den kamp, och via den ackompanjerande musikvideon även en glimt av den underjordiska lya, som driver och värjer kollektivet. Singeln presenterade oss även för Lea Alazam (vokalist i Besvärjelsen och tidigare livetrummis för REIN), som skanderar "I'll show you blood" till det massiva ljudlandskapet av oförlåtande syntar och hjärtskallrande basar.

Nu tar kollektivet nästa steg i sin vendetta, uppslukade av vördnad och dyrkan till en kvinnlig gudomlighet. Ärkehäxan Carolina Lindahl (tidigare i The Operating Tracks) svarar till en otämjd kraft, som kanaliserat smärta och vrede som ärvts genom tiderna.

Den nya offergåvan "Mother, Mother" är närmast en skildring av den revolution som just nu formar 2000-talet, och dess filmiska musikvideo visar tydligt hur det hemlighetsfulla kollektivet gör sig redo att kliva ut i ljuset.

”Mother Mother är den tredje episoden av den första säsongen, och vårt största visuella åtagande hittills: The Arch-Witch, Lea Alazam och Ginger Khan, i samspel med de rovlystna och krigiska Menaderna; bjuder dig kliva in i en värld full av häxkraft och revolt. Det är nu dags att dra undan den ridå som vilat över den sanna Brides-mythologin. Suddiga skepnader ställer sig i skarp fokus, stridens linjer framträder och vi får en glimt av de händelser som fört vår triad samman. Skåda gryningen av the Fire Disciples!” - The Brides of the Black Room
    
Datum:2021-09-03  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2101203    Releasedatum: 2021-09-03

TOMAS RIMEIKAS feat. IDA WIKLUND  Säffle (S)
Idag, den 3 september släpper Tomas Rimeika, till vardags frontman i uppsalarotadeThe Rhymes, sin första solosingel. Låten heter “Säffle” och är en hyllning till rötterna i hembygden, solidaritet över gränserna och är en duett med Ida Wiklund. Tomas berättar om “Säffle”: - “Säffle” är ‘värmländsk kärlek möter uppländsk magi’. Det känns så kul att som första släpp i min solokarriär få sjunga med Ida, säger Tomas. Ida fyller i: - Jag blev jätteglad när Tomas frågade om jag ville sjunga på hans låt. Genom åren har vi sprungit på varandra i Uppsala, där vi stått på samma scener. Vi har dock aldrig samarbetat på det här sättet tidigare, så nu var det dags!

Säfflebördige Tomas Rimeika är även sångare i Uppsalabandet The Rhymes vars självbetitlade debutalbum släpptes i april 2021 till lovord från både svensk och tysk press samt radiospelningar i både P3, P4 och tysk radio. Bandet har spelat på ett fullsatt Cirkus som förband till Mando Diao. IDA WIKLUND Under pandemin har Ida Wiklund arbetat som undersköterska på akuten på Danderyds sjukhus och Tomas har spelat på gatorna i Stockholm, Malmö och Uppsala till stöd för vårdpersonalen.
    
Datum:2021-09-03  Label:   ISRC: SE5752168892    Releasedatum: 2021-09-03

JUST.AS.ERIK  Done with emotions (S)
"Done With Emotions" följer en rad av singlar som släppts under året i samarbete med olika kreatörer, bland andra de framgångsrika Dance-producenterna Luca Debonaire, MVRE och Gatby.

Erik är en av medlemmarna i synth-duon The Lovers of Valdaro som tävlade och vann P4 Nästa i Stockholm 2018 och därigenom erbjöds en plats i Melodifestivalens startfält följande år, vilken de antog och bjöd på ett hyllat framträdande med "Somebody Wants".

Via sina musik skänker Erik pengar till organisationen Suicide Zero som arbetar för psykisk hälsa och för att motverka självmord.

I samband med årets Melodifestival var medverkade Erik i samma livestream som Mello-profilerna Danny Saucedo och Eric Saade. Erik arbetar just nu tillsammans med producenter som tidigare jobbat med bland andra Madonna, Britney Spears och Katy Perry, så vi har minst sagt höga förväntningar på vad som komma skall!
    
Datum:2021-09-03  Label: Flick Records  ISRC:     Releasedatum: 2021-09-03

lilla PARIS  Ostron & Champagné (S)
I morgon sla¨pper labeln Paalsund singeln "Ostron & Champagne´" med nya duon lilla PARiS som producenterna/musikerna Mats Sandahl aka MASAKA (Daniela Rathana, Sabina Ddumba, Jonathan Johansson, Timbuktu) och Theo Kylin aka Katmando (Veronica Maggio, Mares, Kim Cesarion, Colleagues) ligger bakom.

Jag och Mats skrev musiken till ”SJUKT” med inga°ngen att det skulle ka¨nnas som att ett semi-hippt indieband a la´ 2010 gjort musiken. Na°gra av la°tarna blev sa° pass kul att dem fo¨rtja¨nar just ett sa°dant. Da¨rmed ”Lilla Paris”. Ostron och champagne´ a¨r skriven till seriens ”hetaste” sexscen.. med en la¨tt blinkning till artister som typ ”Jungle” eller ”jai paul”.

Serien finns tillga¨nglig att ses pa° SVT Play - https://www.svtplay.se/sjukt
    
Datum:2021-09-02  Label: Paalsund  ISRC:     Releasedatum: 2021-09-03

SUMMER HEART  Insecurities (EP)
Den svenska producenten, låtskrivaren och artisten Summer Heart släpper sin efterlängtade EP ‘Insecurities’ 3/9 - En EP om att fånga ett inre lugn och att leva i just det där vackra ögonblicket.

Summer Heart följer upp sitt omtalade släpp av EPn “Ambitions” med den mjuka pop EPn ‘Insecurities’ den 3/9. EPn släpps tillsammans med det stockholms-baserade skivbolaget Icons Creating Evil Art. Under våren och sommaren 2021 har Summer Heart släppt ifrån sig en rad mjuka och välproducerade poplåtar. Han senaste singel från “Inside Out” som är skriven tillsammans med Joakim Buddee och Myra Granberg och handlar om att försöka hitta sitt inre och ta reda på vad som egentligen är viktigt för en själv.

-”På sistone har jag tänkt mycket på hur det verkar som det viktigaste i människors liv är att fokusera på sitt utseende och att vara unik för exempelvis. Men trots detta verkar alla ha samma kläder, göra samma saker och agera likadant - Så ser det åtminstone utifrån. Jag skulle gärna vilja veta vad folk egentligen handlar om, på djupet och detsamma gäller mig själv. Under den sista tiden har jag verkligen försökt hitta det inre mig och ta reda på vad som verkligen är viktigt för mig", berättar Summer Heart om “Inside Out”.

“Insecurities” innehåller även den tidigare släppta poplåten “Wash You Off”. När vi frågar Summer Heart om “Wash You Off” berättar han: -”Wash You Off handlar om att försöka bli av med ett negativt förflutet och gå vidare till en ny och förhoppningsvis spännande fas i livet. Att lämna dåliga vanor och gamla mönster är definitivt något jag kämpar med och det känns som att jag sitter fast då och då. Det enda som fungerar är att ge sig ut och springa, ta en lång dusch och bokstavligen tvätta bort det förflutna.”

Summer Heart har haft ett intensivt release-tempo sedan signeringen med Icons Creating Evil Art, och gång på gång bevisar David Alexander alias Summer Heart att han tillhör det absoluta toppskiktet bland Sveriges indie-pop artister. När Summer Heart själv summerar upp sin nya EP, säger han såhär: “ Jag skrev och producerade Insecurities tillsammans med mina två vänner Joakim Buddee och Myra Granberg. Det var som att tiden stod still när vi skrev och spelade in låtarna. Inget på utsidan spelade någon roll och vi befann oss i vår egen lilla värld, just där och då i en källare någonstans i Stockholm . Jag hade ett inre lugn i det ögonblicket och det är det som EPn handlar om - när du fångas av skönheten i ett visst ögonblick och du glömmer allt annat. "

Precis som hans tidigare verk så hämtas inspirationen från hans vardag, vilket alltid gett honom en otroligt jordnära och relaterbar stil i sitt textförfattande. Berikad med mycket ljus och euforisk estetik - så finnes en berättelse om mannen bakom namnet, vilket ger oss en mer ödmjuk och intim känsla än tidigare.
    
Datum:2021-09-02  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum: 2021-09-03

M-ROCK EMRIK & WE FUNKY BAND feat JOHANNA HJORT & GONZO  Method Funk (S)
Ta inga risker! Med METHOD FUNK på högsta volym, säger HON alltid JA! På med dansdojjorna, svep champagnen och bara KÖR! Method Funk levereras med 100% dansgaranti. I dag torsdag den 2 september släpps METHOD FUNK på de digitala sajterna!

”Det började med låten Bus Stop med Fatback Band. Jag har alltid diggat hypnotiska groovelåtar med vokala hookar och minimalt med text. Låtar som bara rullar på, tillsammans med refränger med mycket blås och refrängtext som upprepas om och om igen. Lite som Brand New Heavies och Chic.

Sätt ihop dessa influenser och du får Method Funk. Både groove, harmoni och ett jäkla sväng. Sen lite citat från Shakespeare och Tom Jones lillebror på vers. Addera ett saxsolo från himlen och du är hemma. ”


M-Rock & Wefunky Band består av legenden från Stonefunkers Emrik Larsson Tillsammans med fyra äkta funkateers förstärkta av Gonzo Reyes på rap och percussion, samt Johanna Hjort, Skandinaviens Chaka Khan, en souldiva utan divalater. Grammy Award vinnaren Mattias Bylund är mannen som ligger bakom det tunga blåsarrangemanget för M-Rocks horn section. Producerat har såklart Emrik Larsson gjort med hjälp av den världskända Dj och artisten Peter Opolopo Major, som också tar fram remix och mix i samband med singelsläppen.

Nya skivan CELEBRATION släpps på vinyl, kassett och digitalt i början av 2022
    
Datum:2021-09-02  Label:   ISRC:   www.m-rockfromsweden.se  Releasedatum: 2021-09-02

DURAN DURAN  Anniversary (S)
Nu släpper Duran Duran den tredje låten från kommande albumet; anthem-singeln “ANNIVERSARY”, producerad av bandet tillsammans med den brittiska DJ:n/producenten, Erol Alkan. Den nya singeln visar bandet när de är som bäst och bekräftar att de fortfarande skapar spännande och progressiv musik.

Tidigare i år medverkade Duran Duran i Billboard Music Awards då de gjorde ett hyllat framträdande med låtarna “Notorious”, “INVISIBLE” och “Hungry Like The Wolf” - se det på Youtube-länken
    
Datum:2021-08-31  Label: Tape Modern  ISRC: QMRSZ2101929  duranduran.com  Releasedatum:

TJORNPATRIK feat. LEROY COLLINS  
 1. Promises
 2. Tonight

Tonight: Musik och Producent: Patrik Larsson, Textförfattare: Annika Andersson.

Promises: Musik och Producent: Patrik Larsson, Textförfattare: Leroy Collins
    
Datum:2021-08-28  Label: TMD Music  ISRC: FIHAY2100050, FIHAY2100049    Releasedatum:

ADNA  Darkness born in youth (S)
Den göteborgsfödda men numera berlin-baserade artisten Adna slog ned med kraft när hon i 2014 släppte sitt omtalade debutalbumet “Night”, ett album som fick hyllningsrop av press både i Sverige och utomlands. Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattning och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat hennes melankoliska och mörka pop.

Tidigare i år har Adna släppt en rad hyllade singlar och i en intervju med TT Nyhetsbyrån berättade Adna om processen till den kommande skivan “Black Water”: “Det har gått så fort förut, men nu har jag tagit min tid. Det har känts bra att få hitta nya sätt att lära sig andra saker, nya uttryck. Det har varit en superlång process av en massa ångest, men också en massa kul.”

I samband med släppet av den sista singeln från albumet “Darkness Born In Youth” så tar Adna med oss lyssnare in på djupet rejält, detta i kombination med hennes ljuvliga vokal och briljanta textförfattning så bevisar hon återigen att hon är en av Sveriges mest intressanta soloartister just nu. Titeln till låten får tala för sig själv och när vi frågar Adna om den nya låten berättar hon: -”Det är ganska svårt att inte få det här att låta jättepretentiöst, men det är verkligen bara en väldigt ärlig improvisation som jag först spelade in för mitt eget minnes skull. Sen så syftar titeln till den där känsligheten som jag ofta tycker är rätt så tung att ha, och refrängen är nog ganska så direkt i vad det handlar om.”

Med en katalog som genererat över 50 miljoner streams; tre hyllade album, flertalet turneér i länder som Tyskland, Sverige, Norge, Storbritannien och Frankrike med flera så är det ingen tvivel om att många väntar ivrigt på uppföljaren “Black Water”. Den 27 augusti får vi ta del av den sista singeln från hennes kommande album. Låten släpps tillsammans med det svenska skivbolaget Despotz Records.
    
Datum:2021-08-27  Label: Despotz Records  ISRC: SEXTE2002303  www.adna.se  Releasedatum: 2021-08-27

MELLOR  Fragment of Imagination (EP)
Det är den engelska indierock-kvartetten Mellors kall att skapa tillgängliga och härligt stökiga låtar som matchas av deras snygga, kaotiska liveframträdanden. Med stöd från BBC 6 Music, Radio X och Absolute Radio, har Mellor finslipat sitt hantverk när det kommer till att skapa indie-anthems där storslagna riff förstärks av oöverträffad energi och smittsam körsång. Fast beslutna att fortsätta sitt segertåg och stiga ytterligare på indiehimlen släpper stjärnskottet nu sin nya EP ’Fragment of Imagination’.

Mellor berättar om sin nya EP: ”'Fragment of Imagination' är en ordlek med frasen "Figment of Imagination"( = fantasifoster). Tanken var att alla låtar skulle innehålla små figurer som symboliserar en rad känslor och bilder. Sånger om kärlek, hat, besvikelse, ilska och psykisk sjukdom som härrör från den moderna världen. Lyriskt är det en ganska personlig EP och bakom dem ligger många timmar av att vara kreativa tillsammans som ett band. Vi hade egentligen inga deadlines, vi var inte säkra på vad vi försökte uppnå, bara att spela musik och älska det.”

Inte bara lyriken på den nya skivan är personlig och påverkad av läget i världen, utan även inspelningsprocessen fick sin beskärda del av personligt utförande och yttre påverkan. Bandet berättar: ”Vi skrev och spelade in allt i en fuktig källare som vi har använt ett tag nu, vi gjorde det mer eller mindre beboeligt, slängde ner några gamla mattor, bara så att vi hade ett ställe som vi kunde kalla vårt. Det är kanske inte det bästa branschstandardljudet som produceras där nere, men att kunna komma och gå som vi vill har passat oss bra. Inspelningsprocessen angränsade till den första lockdownperioden, vilket satte vissa käppar i hjulen för oss. På 'Lost In This World' var Kris huvudgitarr bara en inspelning från en telefon. Vi hade möjlighet att ändra det senare, men njöt ganska mycket av det lilla faktumet. Vi skickade sedan alla våra inspelningar till Jake Day i North Acre Studios för att bli mixade och han gjorde sin magi med det.”

"Fragment of Imagination" släpps via Eighty4 Music (UK) och Raw Street Noise / Flick Agency (SE) imorgon, den 27 augusti.
    
Datum:2021-08-26  Label: Flick Records  ISRC:     Releasedatum: 2021-08-27

PROMISE AND THE MONSTER  Closed my eyes (The Field remix) (S)
Hon har etablerat sig som en av Sveriges mest esoteriska och spännande låtskrivare, blivit hyllad av Uncut, Mojo, Clash och Pitchfork, samt delat scen med giganter som Chelsea Wolfe, Mark Kozelek och Jens Lekman. Bakom namnet Promise And The Monster står Stockholms-baserade Billie Lindahl, nu tillsammans med producenten Love Martinsen som Billie kallar "den osynliga andra halvan" av projektet. Med inspiration hämtad ur både det urbana och det organiska, balanseras akustisk instrumentation med överjordiska elektroniska ljudlandskap, vilket framträder mer levande än någonsin på senaste EPn Chewing Gum.

På EPn återfanns singeln Closed My Eyes som nu får nytt liv i en mörk och beatig remix av den hyllade ambienta techno-producenten The Field (aka Axel Willner).

Billie berättar om sin originalversion: “Jag skrev 'Closed My Eyes' förvånansvärt snabbt efter att ah fördjupat mig i tanken kring tvetydigheten av att blunda för saker av olika anledningar. Det var bra bränsle. Kvinnorna i låten strövar omkring på gatorna. Marilyn är känd och Kimberly och Brenda blev mördade av Ted Bundy.”

Hon fortsätter sedan om den nya remixen: ”Jag frågade Axel mitt i pandemin om han ville göra en remix av en låt från Chewing Gum och lyckligtvis för mig sa han ja. Han valde Closed my Eyes, och jag lyssnade några veckor senare under en promenad över Västerbron mitt I jasmin-blommningen. Jag kände att jag kunde stanna där för alltid. Jag tycker om de torra röst-spåren och den ner-pitchade kören mot slutet. Han har transformerat låten till något udda, flytande och lekfullt. Det är fantastiskt."

Axel Willners bakgrund i punk och avant-garde electronics kommer till sin fulla rätt i hans hyllade projekt, The Field, med inspiration från bl.a. Lionel Richie, Kate Bush, Slowdive, My Bloody Valentine mixat med experimental 90-tals ambient. Signad under Kompakt har detta alter ego producerat ambient techno baserad på stoisk motorik och oemotståndliga hookar, speciellt tydligt på debut albumet "From Here We Go Sublime”, som mottogs med öppna armar hos bl.a. NME, BBC och Pitchfork - vilka placerade albumet under "Top 200 records of the decade". Enligt Metacritic, var fullängdaren årets mest kritikerrosade album.

Sen debuten har Willner släppt hela 6 solo album under sitt alias The Field, och anslutit sig till det Tysk-baserade producent-kollektivet Cologne Tape, sida vid sida av bland andra Battles’ John Stanier, Jens-Uwe Beyer, Barnt, Ada och Jörg Burger.
    
Datum:2021-08-26  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2104101    Releasedatum: 2021-08-27

ARAT MADENYAN  Godnatt Sverige (S)
Arat Madenyan är tillbaka med sin tredje singelrelease, där hans vackra och karaktäristiska vibrato återigen står i fokus. Tidigare har artisten släppt singlarna "Tålamod" och "Rötterna i luften".

Arat berättar själv om musiken: "’Godnatt Sverige’ är en kärlekssång till Sverige. En obesvarad kärlek. Den handlar om utanförskap i alla former. Jag har inspirerats av låtar som "Sverige" med Kent och Anna Ternheims version av "Shoreline". Den här är den låt som ligger mig varmast om hjärtat”.

Arat har skrivit låtar och skapat musik sedan tonåren. Nästan alla hans låtar är egna dikter som tonsatts, både på svenska och engelska. Arat har dessutom skrivit två böcker, “Den här gången pojke” och “Jag är ett skepp”. Han skriver just nu på sin tredje roman. Arat Madenyan har turnerat med monolog-föreställningen “Mormor, mamma, syster och jag - Från andra sidan heder”, i regi av Hans Marklund. Föreställningen fick pris på Svenska Scenkonstgalan 2018.
    
Datum:2021-08-25  Label:   ISRC: QMFME2186180    Releasedatum:

BABY STRANGE  
 1. More! More! More! (live)
 2. Pathetic fuck (live)

Frontad av karismatiske sångaren Johnny Madden samt en line-up bestående av bröderna Connaire & Aidan McCann, stoltserar Baby Strange som ett av de mest innovativa och kompromisslösa aktörerna i Storbritannien. Ända sedan releasen av deras kritikerrosade debutalbum ‘Want It Need It’ 2016, har bandet outtröttligt turnerat och byggt upp en entusiastisk och dedikerad livepublik, spelat för utsålda venues i hela landet, och delat scen med artister som Frank Carter & the Rattlesnakes, Slaves, Jamie T & Wavves.

Både singlarna och deras nya EP "Land of Nothing" har blivit oerhört väl mottagna, bl.a. av Spotify där Baby Strange fått flertalet placeringar såsom New Music Friday UK, All New Rock, New Punk Tracks, Punk Unleashed, The Rock List och två omslagsplatser; Punklistan och Scotify, och att bli listad på den enormt populära "Walk Like a Badass" -spellistan med nästan 2 miljoner följare. De hade också bra stöd från andra DSP som Apple Music, Deezer och Amazon. Något bandet gärna delar med sig av på sina sociala medier. På radio har singlarna börjat bygga fint med Storbritannien som ser stöd från bland annat BBC Radio, Beats1, Total Rock, Radio X och Amazing Radio, men även en hel del nordiskt stöd med flera spins på bl.a. P3.

Evil Art Sessions är egenproducerad serie livesessioner som spelats in i studion som drivs av Icons Creating Evil Art. Varje session inkluderar alltid en cover-version från något ur ICEA-katalogen. Baby Strange Evil Art Sessions 010 följer den helt nya EP: n "Land of Nothing" som släpptes på Icons Creating Evil Art i början av sommaren, och bandet har ett fullängdsalbum planerat för första kvartalet 2022 som följer "Land of Nothing Tour" (datum nedan).
    
Datum:2021-08-24  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum: 2021-08-24

HANNA NUTTI  Saknar henne mer (S)
Hanna Nutti byter till svenska och sjunger om vänskap, lycka, gråt och fylla - släpper "Saknar henne mer”.

“Scenerna ur låten är tagna från ett bråk. Jag skrev låten med känslan av att inte räcka till. Han saknar något gammalt och du saknar också det, men långsamt har små kliv tagits ifrån den man varit. Jag antar det kallas personlig utvecklig, som kanske skett på bekostnad av en relation” berättar Hanna Nutti.

Efter tre singelsläpp på engelska ger Hanna Nutti nu för första gången ut musik på svenska. Först ut är “Saknar henne mer” som släpps 20 augusti. Fler singlar kommer släppas under hösten och en EP kommer i november.

Hanna Nutti strävar ständigt efter att utvecklas - inte fastna, inte stå still. Efter att ha släppt tre singlar på engelska hittade Hanna mitt under brinnande pandemi ett sätt att skriva musik på svenska som kändes helt rätt. Till slut fanns material för en hel EP. Låtarna är hämtade från scener, situationer och relationer och som berört henne. Hanna berättar: “EP:n är en beskrivning av min tjugoårsålder - med bråk, skratt, hjärtesorg, vänskap, lycka, gråt och fylla.” Tillsammans med producenten Björn Pettersson Thuuri har Hanna Nutti hittat ett unikt sound som passar henne perfekt.

Hanna Nutti fortsätter: “I min strävan att skriva på svenska ville jag inte vara för poppig men inte heller ha ett sound som är för lik det jag skrivit på engelska tidigare. Jag vill hitta en balans och ett eget uttryck. Björn har lyckats perfekt med att fånga in det uttrycket och soundet och tillsammans har vi skapat ljudbilden med influenser från pop, alternativ pop, soul, folk och jojk.”

Hanna Nutti bor i en liten by i Jämtland (Grenås). Hon är uppvuxen i Norra Norrland (Karesuando) i en renskötarfamilj. Hon kommer från en musikalisk familj där de flesta av hennes syskon jojkar eller sjunger. Hannas dröm har alltid varit att få jobba med dem musikaliskt, en dröm som nu är uppfylld. Hannas lillasyster Sara (Dear Sara) har varit med och skrivit två av låtarna. Hon har även med tre av sina småsyskon, mellan 12 – 16 år, på de flesta låtar, som har jojkat och lagt stämmor.
    
Datum:2021-08-19  Label:   ISRC: SEYOK2137218    Releasedatum: 2021-08-20

ROGER RÖNNING  Too soon (S)
44 år efter solodebuten ”Rötter” vänder kultartisten och radiofavoriten Roger Rönning allt på ända genom att växla språk. Roger befinner sig just nu i studion för att färdigställa albumet. Ett första smakprov är ”Too Soon” med singelrelease den 26 augusti 2021.

”Efter 17 album på svenska behövde jag en ny utmaning för att komma vidare, hitta ny motivation”, berättar han.

I samma veva bestämde han sig för att lära sig musikprogrammet Logic, vilket i sig blev en utmaning. Dessa förändringar påverkade i sin tur musiken. Den fick en ny fräschör, samtidigt som engelskan på ett självklart sätt visade sig harmoniera med hans själfulla, varma röst. En av de första inspelningarna som gjordes är låten ”Too Soon”, en svängig sak som nu utgör det första smakprovet från det kommande albumet.. Som vanligt synar Rönning både aktuella och tidlösa problem och glädjeämnen med lika delar precision och reflektion och det är slående hur väl hans personliga, relevanta och välskrivna vuxentexter fungerar även i denna skrud.

”Too Soon” anländer inte en dag för tidigt. Det enda man som lyssnare frågar sig när man hör Roger Rönning på engelska, är nämligen varför han inte tagit detta steg tidigare.
    
Datum:2021-08-19  Label: PRM Records  ISRC: SEVDA2100201  www.rogerronning.com  Releasedatum: 2021-08-26

GLAMOUR HAMMER  I´m a ghost (Obylx remix) (S)
Glamour Hammer presenterade sig genom att släppa den förtrollande slow-disco balladen 'Stay With Me' förra året och har hållit sig under radarn och byggt en hype. Efter sin debutsingel släppte han också singeln 'Really Over', en låt som tar dig med på en solig roadtrip som lutar mer mot en yachtrock-atmosfär än debuten. Detta följdes sedan en uppmärksammad remix från Oliver Nelson, följt av EP'n 'Tropical Suite Pt. 1' (som bl.a. inkluderade den kladdiga nu-disco dängan 'Jungle of Love', som tillsammans med halloween-släppet 'I'm A Ghost'). 2020 avslutades med släppet av 'Is It True feat. Toni Sauna' som del av samlingen Too Slow To Disco presents: Modern Daytime Disco på City Slang (inkluderade bl.a Kraak & Smaak, Poolside, Prep, Yuksek, Luxxury) som tidigare i år följdes upp med en remix av Yuksek. De senaste singlarna har sett stöd av publikationer såsom Dancing Astronaut, thissongissick.com och många fler, och har verkligen fått den lounge-inspirerade nu-disco världen att börja uppmärksamma Glamour Hammers ankomst till festen.

Glamour Hammer stiger nu in i den technicolor-värld som Bristol-baserade producenten Obylx byggt upp med sin pigga remix av 'I'm A Ghost', något som Obylx kommenterat med orden: - “When I first heard this song I loved it and knew I wanted to remix it. I had a lot of fun in the process and I hope that comes across while listening”.

Singeln 'I'm a Ghost' är en kärlekssång som behandlar ämnet "ghosting" - den verkligt läskiga, hemsökta upplevelsen av att ignoreras av en kärlekspartner, om att förlora sig själv i sorg och besatthet, att långsamt förvandlas till en ylande ghoul. En verklig skräckuppvisning! Originalversionen av singeln (som nu återintroduceras som b-sida med remixen) åtföljdes av en musikvideo från Glamour Hammer. En Grindhouse-inspirerad zombiefilm med hammaren själv som skildrar ett rastlöst lik som snubblar genom en höstnatt.
    
Datum:2021-08-19  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2104501    Releasedatum: 2021-08-19

AUTUMN BREEZE  Gert´s Hymn (S)
Autumn Breeze är en svensk rockgrupp med medlemmar från Forshaga, Karlstad, Säffle, och Stockholm. Gruppen bildades 1972 av Gert Nilsson och Leif Forsberg. Under tiden 1972-1979 gjorde gruppen ett flertal inspelningar och grnomförde ett flertal turnéer.Det första LP-albumet Höstbris släpptes 1979 på Ö-records label. 2009 gavs två album ut med tidigare ej publicerade inspelningar, På radio 1978 samt Demo Tapes,på vissa marknader benämnt Cassette tapes, på MyRecords label. 2010 släpptes ytterligare ett album med nyinspelad musik under namnet The Autumn Band , även detta på MyRecords label. Detta följdes upp 2012 med den första delen av trilogin 20:12, Glimpses from a lifetime. 2013 släpptes de två andra delarna, 20:12 Demolition Suite, och 20:12 Suite Avis Fenics. Samtliga delar har en speltid på 20 minuter och 12 sekunder.

Autumn Breeze musik har av kritiker, författare och musikhistoriker kategoriserats som progrock och symfonisk rock, dock utan politiskt budskap som annars var vanligt under 1970- och 1980-talen. Autumn Breeze anses numera ha kultstatus med publik från hela världen.

Den nya singeln ”Gert´s hymn” är folktonsbaserad och framförd som symfonisk rock och en hyllning till den nyligen avlidne gruppmedlemmen Gert Magnusson. Musiken är skriven av Jan Warnqvist. Singeln föväntas vara tillgänglig på Spotify, YouTube music, Amazon, Tik Tok, Itunes m.fl. inom kort.

Medverkande: Jan Warnqvist. Keyboards - Mikael Syväjärvi. Gitarr - Kenneth Halvarsson: Bas - Lennart Olsson: Trummor
    
Datum:2021-08-19  Label: My Records  ISRC:     Releasedatum:

BONANDER  Things We Don't Talk About (A)
Det kommande albumet demonstrerar ren femme-power, och utforskar existentiella frågor genom en feministisk och normkritisk lins och injekterar mörker i popens ådror med sin feministiska revolt.

Enigmatiska och förtrollande Bonander är nu redo att släppa sitt debutalbum, 'Things We Don’t Talk About' med Icons Creating Evil Art den 20 augusti 2021. Fullängdaren följer de tidigare släppta singlarna ‘Backseat’, ‘Martha’ och ‘Gone In The Wind’.

Artisten Bonander är låtskrivaren och producenten Ellinor Sterner Bonander. I sin roll som musiker, arrangör och producent är hon fullständigt otämjd och står nu i första ledet gällande den nya banbrytande surrond-teknologin, Dolby Atmos. Things We Don’t Talk About nyttjar fomatet för att skapa ett unikt och mordernt sätt att uppleva musik i 3D. Bonander har tillsammans med Gabriel Lundh (Immersive Audio Engineer från studion 'the dome.') jobbat fram en Dolby Atmos version av albumet, och kommer vara en av de första artisterna i Sverige att släppa musik i detta format. Bonanders musik är drömsk och innerlig, och genom Atmos får varje element av hennes musik mer utrymme att spela sin roll i mixen. Hon berättar, “Atmos-mixarna är något en sätter sig ner för att lyssna på, och låter det omfamna en. Det känns nästan som att vara på en live-koncert -- den där magiska kännslan som kan innfinna sig hos en publik och som inte går att imitera i airpods på vägen hem.”

Det kommande albumet demonstrerar ren femme-power, och utforskar existentiella frågor genom en feministisk och normkritisk lins och injekterar mörker i popens ådror med sin feministiska revolt. 'Things We Don’t Talk About' är i summering en monumental debut, där dramatiska stråkar möter lekfulla synt-melodier, och tunga basar smyckas med svävande stäm-partier. I kontrast till den drömska analoga värmen som återfinns i de tidigare släppta singlarna ‘Backseat’ och 'Martha’, ger Bonanders förkärlek till mörker sig till känna i spår som ‘Silent Lights’ och ‘Ms. Mitchell’. Albumet finner andrum mellan de grandiosa arrangemangen i mjuka enklare sånger som ‘Statue’, ‘Slumber Love’ och ‘Ode', som blottar en skörare sida av artisten.

Bonander uppmanar till diskussion och samtal kring obekväma ämnen med 'Things We Don’t Talk About' och delar med sig av sina egna perspektiv av världen och relationer genom musiken. Albumet aspirerar till att ge en röst och ge plats åt dem som fallit i glömska. En berättelse om den första kvinnliga prickskytten finner vi i ‘Annie’ och det explosiva omfattande numret ‘Ms. Mitchell’ är inspirerad av en av de första erkända astronomerna, Maria Mitchell. “Alla spår berör samma ämne: komplexiteten kring den kvinnliga identiteten, en identitet som simplifieras, trakasseras och försummar dagligen." berättar hon.
    
Datum:2021-08-18  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum: 2021-08-20

JULIA VIKTORIA  Complicated (S)
Julia Viktoria beskriver i sin nya singel “Complicated” hur det kan vara när man försöker söka efter kärleken. Hur det är att gå på dejter och försöka skapa någonting nytt men hur det kan bli så fel när man fortfarande bär på gammalt bagage och man istället börjar komplicera de sin nya situation.

Sensommaren 2021 inleder Julia Viktoria en engelsk period igen. Texten till “Complicated” började växa fram under en period 2020 när allt i världen var så komplicerat. Det var inte bara världen som var komplicerad - även detta med relationer blev svårt, och att träffa kärleken blev ännu mer komplicerat.

Julia Viktoria har skrivit låten tillsammans med Johannes Willinder, som även står bakom produktionen. Under en kall och regnig vecka i Stockholm växte låten fram i en studio i en källarlokal i Gamla Stan. Med känslan av Stockholms kalla regn i Gamla Stans stämningsfulla värmande ljuslyktor, växte en melankolisk text fram. När sedan den mer hoppfulla melodin skapades , mixades allt samman till en härlig glad sommarlåt med ett stänk av sorg och längtan i texten. ”Man är komplicerad mot andra men också mot sig själv och vad man själv känner. Det är lätt att övertänka, ställa in träffar och möten, tvivla på sig själv, tvivla på sin förmåga och ge ut dubbla budskap ” säger Julia Viktoria.
    
Datum:2021-08-18  Label:   ISRC: QMFME2109604  www.juliaviktoria.com/  Releasedatum:

MARIANNE SJÖSTRÖM  That old feeling (A)

    
Datum:2021-08-18  Label:   ISRC: FISJM1500001-FISJM1500012    Releasedatum: 2015-00-00

NICKY WILLIAM  
 1. Only a house
 2. Mexico

Nicky William släpper sin innovativa och djupt innerliga nya EP 'I Wanna be Bad'

Medan han hämtar andan efter en omfattande turné runt om i Sverige, back-to-back med sin labelsyster - den Nashvilleuppfödda countrystjärnan Hannah Aldridge - är Nicky William redo att släppa sin nya EP 'I Wanna Be Bad'. En EP där Nicky strävar vidare i att utveckla sitt alternativa folkpop-sound till en inovativ, udda och djupt innerlig indiepop med genomarbetade texter och som alltid med Nicky Williams ojämförliga, avgrundsdjupa röst.

Nicky William säger om sin nya EP: ”Den här EP: n har några olika typer av låtar,” Bad ”och” Mexico ”är låtar där jag berättar historier på ett mer traditionellt sätt, medan” Only a house ”och” Weird casting choice ”har en mer esoterisk atmosfär,” Boys will be Boys ”är i grunden en protestlåt så denna EP har inte bara en blandning av genrer utan också en blandning av skrivstilar.”

Sedan utgivningen av debutalbumet 'Set Your Loved Ones Free, We Have You Surrounded' 2017 har den svenska alt-folkartisten Nicky William ägnat sin tid åt att mogna sina ljudförmågor med egenartat alternativ-folk och komplext låtskrivande. Med utgångspunkt i gammal Americana som formar det alternativa folksound som är helt hans eget, släppte Nicky William sin nya EP 'I Want To Feel It All' förra året via Icons Creating Evil Art. I våras släppte Nicky William ny musik och byggde upp till en helt ny EP genom att introducera singlarna 'Bad' och 'Weird Casting Choice'. Nickys nya EP 'I Wanna be Bad' är tillgänglig från och med 13 augusti via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-08-16  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum: 2021-08-13

SYSTER BJÖRK  Cloud 9 (S)
Systerduon syster björk debuterade 2015 med singeln “GRÅZONER”, en låt som handlar om samtycke och som spelades flitigt på P3. Duons grundpelare har alltid varit samarbetet systrar emellan och att dela och förmedla upplevelser tillsammans – att genom musiken växa som syskon och utforska sina musikaliska röster. För varje ny låt som skrivits har duon kommit närmre det sound som de båda vill landa i, vilket har resulterat i nya singeln "Cloud 9", för första gången på engelska.

Duon berättar om den nya singeln: "Cloud 9" är en dokumentation av hur vi låter just nu. Vi har haft många influenser och röster inom oss som vi velat utforska. När vi skrev den så kom både text och produktion ut på ett sånt naturligt sätt där vi båda kände att "det här vill vi göra!" Även fast det låter annorlunda gentemot det vi tidigare skrivit. Först kändes det lite motigt att överge Västerbottniskan men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Den här gången väljer vi att skriva på engelska, nästa gång kanske det blir nått annat, vem vet. Cloud 9 är vårt första försök till någon slags kärlekslåt. Den handlar om perioden när man börjar hänga med någon och när det sen börjar röra sig mot att behöva snacka lite mer seriöst om saker och hur svårt det kan vara att våga vara sårbar. Att det ibland kan kännas lättare att stanna vid att bara vara fysisk, men att det oftast lönar sig att vara transparent med sina känslor och tankar. Oftast."

syster björk är personlig och politisk popmusik, guldglittrande synthesizers och gitarrer med delay. Duon består av Francesca och Lee som växte upp tillsammans i Umeå där Lee bor kvar idag. Hon driver parallellt med syster björk instagramkontot @leetheguitarist som har drygt 12k följare. Kontot har uppmärksammats och uppmuntrats av John Mayer som är en av systrarnas största inspirationskälla och drömsamarbete. Francesca bor idag i Nederländerna och den nya singeln är inspelad, skriven och producerad där och hemma i Umeå av systrarna själva. José Santibañez (Chile) gästar på elbas och den mastrades av Kevin Gartner (NL).

Under hösten 2021 är de aktuella i ett samarbete med en spoken word artist. syster björks nya singel Cloud 9 släpps idag via Flick Records, senare i år släpps den i en remix av producenten MVRE som tidigare jobbat med toppnamn som Seeb, Justin Jesso, Arc North och Luca Debonaire.
    
Datum:2021-08-13  Label: Flick Records  ISRC: SE6HB2104001    Releasedatum: 2021-08-13

FLORA CASH  We used to laugh / 9 to 9l (S)
Den platinasäljande duon Flora Cash är inga nykomlingar i den kommersiella musikvärlden, med två hyllade album, en första plats på Billboard Alternative, liveframträdanden på tv-program som Late Late Show med James Corden och ett stort genombrott med hitlåten “You’re Somebody Else”. Låten har i skrivande stund har över 250 miljoner streams och har omtalats av Steve Baltin skribent för Forbes Magazines som “Arguably the most intriguing song on radio the past year”. Under våren 2021 blev det även officiellt att duons superhit har sålt guld i både Sverige och Norge.

Nu släpper Flora Cash årets sjätte singel i form av låten “we used to laugh / 9 to 9” och annonserar även datum för sitt kommande album “our generation” som kan förbeställas.

I den nya låten så tittar Shpresa från Flora Cash tillbaka på ett gammalt förhållande, ett förhållande där hon litade fullkomligt på personen i fråga, något som lämnade henne förkrossad och lurad. Men Shpresa övervann smärtan och när hon och Cole möttes några år senare hade hon blivit starkare och var redo för att öppna upp sitt hjärta igen. När vi frågar bandet om låten berättar de: -“När du inser att allt du trodde att du visste om någon var en lögn, en känsla som många av oss tyvärr har upplevt. På många sätt beskriver den här låten en nykter, ärlig reflektion över ett förhållande som definieras av narcissism och manipulation".

Cole Randall och Shpresa Lleshaj möttes på Soundcloud där Shpresa började kommentera och fatta intresse för Coles musik och Shpresa för Coles, vilket ledde till att Shpresa senare reste över till Minneapolis för att möta Cole. Senare återvände de båda till Europa för att börja skriva musik tillsammans och efter två EPs och ytterligare en resa till USA så gifte sig Cole och Shpresa. Numera är paret bosatta i Stockholm sedan en tid tillbaka och under 2020 skulle duon egentligen åkt på turné i USA efter sitt senaste album ‘Baby It’s Okay’, men allt ställdes in till följd av Covid19. Under 2021 har duon släppt en rad hyllade singlar, bla låten “Soul Mate” som har streamats närmare 3,5 miljon gånger på lite över två månader. Duon lovordades även i Tv4 Nyhetsmorgon efter att ha framfört låten live.

Den nya låten “we used to laugh / 9 to 9” och det kommande albumet “our generation” ges ut i norden tillsammans med skivbolaget Icons Creating Evil Art. Albumet har planerat releasedatum den 22:a oktober.
    
Datum:2021-08-13  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: QMB622100109  www.floracash.com  Releasedatum:

KSI feat. LIL WAYNE  
 1. Lose (clean)
 2. Lose (explicit)

KSI följer upp kritikerrosade albumet “All over The Place” med helt ny singel.

Idag släpper KSI, eller Olajide ‘JJ’ Olatunji som han egentligen heter, en helt ny och hett efterlängtad singel ”Lose”, som han gör tillsammans med multiplatina- och grammybelönade ikonen Lil Wayne. Den följer i kölvattnet på hans nyligen släppta album ”All Over The Place”, som tog sig in på plats 13 på svenska albumlistan när det släpptes.

KSI kommenterar släppet av “Lose”: “I can’t believe I’m actually writing this. I have a song with Lil Wayne. If you told me 10 years ago that this was gonna happen, I would have laughed in your face and blocked you from my contacts. But here we are, it’s a reality. Me and Lil Wayne have come together to make a track no one will expect. From the singing chorus to the amazing verses, this is a song that will live on for decades.”

KSI breddar ännu en gång sitt musikaliska utbud efter sina framgångar som soloartist. Han har haft hitsinglar som t ex ”Holiday” och gjort features med powerhouse-poparen Anne-Marie, Craig David, rappare som Polo G, Future, 21 Savage och samarbetat med en mängd andra artister.
    
Datum:2021-08-12  Label:   ISRC: QMRSZ2101877    Releasedatum:

SUMMER HEART  Inside out (S)
Den svenska producenten, låtskrivaren och artisten Summer Heart släpper låten “Inside Out” 13/8, en låt hämtad från hans kommande EP ‘Insecurities’ med planerad release i September.

Summer Heart följer upp sitt omtalade släpp av EPn “Ambitions” och annonserar ytterligare en EP. Den 3/9 släpps 'Insecurities' tillsammans med Icons Creating Evil Art, men först ut är singeln “Inside Out” redan 13/8. “Inside Out” är skriven tillsammans med Joakim Buddee och Myra Granberg och handlar om att försöka hitta sitt inre och ta reda på vad som egentligen är viktigt för en själv.

David Alexander alias Summer Heart berättar mer om låten: ”På sistone har jag tänkt mycket på hur det verkar som det viktigaste i människors liv är att fokusera på sitt utseende och att vara unik för exempelvis. Men trots detta verkar alla ha samma kläder, göra samma saker och agera likadant - Så ser det åtminstone utifrån. Jag skulle gärna vilja veta vad folk egentligen handlar om, på djupet och detsamma gäller mig själv. Under den sista tiden har jag verkligen försökt hitta det inre mig och ta reda på vad som verkligen är viktigt för mig. "

Precis som hans tidigare verk så hämtas inspirationen från hans vardag, vilket alltid gett honom en otroligt jordnära och relaterbar stil i sitt textförfattande. Berikad med mycket ljus och euforisk estetik. Varje låt är en berättelse om mannen bakom namnet, vilket ger oss en mer ödmjuk och intim känsla än tidigare.

Efter att ha släppt musik independent i över åtta år, så signerade Summer Heart tidigare med det svenska skivbolaget Icons Creating Evil Art. Summer Heart's nya låt 'Inside Out' släpps 13/8 och är hämtad från hans kommande EP “Insecurities” med planerad release den 3/9 - 2021.
    
Datum:2021-08-12  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2104402    Releasedatum: 2021-08-13

DURAN DURAN feat. CHAI  More joy! (S)
Duran Durans nya singel “MORE JOY! feat. CHAI” - är det andra smakprovet från deras kommande och femtonde album “Future Past”, som släpps via Tape Modern/BMG den 22 oktober. På “MORE JOY!” så är det precis glädje Duran Duran vill skapa; de fördjupar sin välkända musikaliska energi samtidigt som de lägger till discopunk-doftande J-pop genom samarbetet med CHAI; tjejpunkbandet från Nagoya i Japan. Här visar också Duran Duran varför de fortfarande är ett av vår tids mest relevanta och framåtblickande band. Med snabba synthar, tung percussion och CHAIs hejarops-liknande körer framkallar låten ren glädje!

Keyboardisten Nick Rhodes berättar om nya singeln: “The song ‘MORE JOY!’ was born out of a crazy jam with Duran Duran, Graham Coxon and Erol Alkan. It was such an unusual piece we weren’t quite sure if it would fit in at first. It reminded me of one of those retro Japanese video games, which I always found quite uplifting. We came up with the chant “more joy” early on, and that became the key to the rest of the track. We all agreed that it would sound really great with Japanese female voices on it, and that’s when Simon had the inspired idea to ask CHAI if they would possibly collaborate with us. To our joy they agreed, and the result most certainly brought an incredible new energy to the song. They are so special!!

Simon Le Bon berättar om samarbetet med CHAI: “Nick suggested some girlish voices on 'MORE JOY!' and I knew exactly where to find them - CHAI, post-modern, all-girl Japanese punk band, whose energy and pure sense of fun might actually blow your ears off! We are honoured to have them sprinkle their pink neon magic spikey dust onto our song. Now it's 'MORE JOY!' (feat. CHAI). CHAI - beloved forever!”

CHAI om samarbetet: On being asked to collaborate, CHAI said; “We are full of joy! When Duran Duran asked us to join their new song, we listened to it and thought ‘this is lively, rock, cool and fun’, and we danced! We added our voices to their rock sound, making it even more "MORE JOY"! Because we are MORE JOY. Thank you Duran Duran!”

“Future Past” är producerad av legendarerna Erol Alkan och Giorgio Moroder tillsammans med Duran Duran. På albumet medverkar också några av de mest spännande namnen inom nutida pop; som Tove Lo, Ivorian Doll, Graham Coxon, Mark Ronson, CHAI och Mike Garson.
    
Datum:2021-08-11  Label: Tape Modern  ISRC: QMRSZ2101014  duranduran.com  Releasedatum:

WAYNE WARNER  Welcome to my dream (S)
One glance at Wayne Warner’s new album cover advances a perception of what his new album Label – eX, will offer your ears. The artist brings a refined edge and an energy to his arresting vocal performance, offering yet another sonic ride for which the artist is known.

While freeing himself from the packaged and controlling entities of the business and the sleek market sound, the former Atlantic artist once again brings undenied hooks and a vocal delivery distinctively his own. The ‘less is more’ approach taken on much of this album magnifies the artist’s vocal skill. Legendary producer Harold Shedd praises that “with Wayne Warner, you don’t just hear the lyrics – you feel them.”

While he shuns comparisons, Warner’s image, described as ‘Messy with elegance,” is a blend of Mick Jagger and Dwight Yoakam. The look slightly depicts his sound, a sonic mix often compared to a country Buddy Holly with elements of Meat Loaf, Petty and even Cat Stevens. From the simple but hook packed ‘Welcome To My Dream’ to the country rocker “You And Me Night”, Label-Ex encompasses a variety of emotional textures. The fun dance club pounder ‘The Wood’ serves as a great follow-up to his earlier club smash ‘Turbo Twang’ and, he brings a powerful message to the radio friendly ‘You’re In My Blood’ by cleverly featuring his son and artist Keenan, allowing the track to say a great more than the title infers. A co-write with Taylor Swift with an intriguing background offers up yet another dimension on the slamming “The Middle Of The Light”.

From power ballads that tap into your emotions to the somewhat theatrical back and forth dialogue with Bonnie Tyler on “Something Going On,” the album will rapture you front to back "The lyrics are emotionally packed and Warner wrings the most out of them" says Billboard.

A killer opening line, “Oh, I’d be there when your hurt is on fire – and when lonely wraps around you like cold barbed wire” sets the tone for the haunting “God For A Minute.” With this song, “Warner mines unique and interesting lyrical territory,” says reviewer James Morman. “With a nod to Johnny Cash, he fully encompasses loneliness, pain and love in his words. As a result, this solemn love song is intensely emotional rendered by his expressive voice and underscored by slowing building guitar and bass”.

Acutely introverted, Warner is also known for producing collaborations such as “God Bless The Children’,”featuring friends such as Taylor Swift, Jimmy Fortune and many others. Steady at the helm of unity, the new album includes tracks that highlight independent artists. Fellow Vermonter Keeghan Nolan and Juke Johnson are each featured on separate tracks. As he bravely lays out in his book “Backstage Nashville,” Warner pushes back strongly in what he views as a ‘monopolized’ music industry and his dances with the major label mechanics of the business. “Mother country music is a loving and embracing medium and, if even the little success that I’ve attained can give others an opportunity in some way, then it’s my job let the ministry of music do its thing,” says the artist. Over the years, Warner has garnered and maintained great radio supporters and friendships that are applauding the new album.

When asked about the album’s title he states, “I have never been a fan of labeling, not with people, demographics or with my music. I really didn’t want to stamp it with a song title selecting one track over another.” In fact, Label-eX does infuse the theme that Warner remains an artist that’s complex to define. Private in life, unique in sound, distinctive in image, he is an artist’s artist to the core. After playing the ‘game,’’ he now remains true to “my me”.

His five-star rated book, “Backstage Nashville,” reveals much about the artist, the business and in some aspects his disdain for it. Like the album, the book highlights his astute writing skill and intellect while offering hints as to how he approaches his craft. “In the oceans of art, there are many fountains from which to drink,” He writes. ”I didn’t want my art to be a watered-down version of my purpose. A pyramid gets smaller as it reaches its top; I wanted to stay focused on my foundation.” He continues “There are songs like ‘Turbo Twang’ that need to be written, but others, painted instead.”
    
Datum:2021-08-11  Label: B-VENTUROUS RECORDS  ISRC: Us37w3000020  www.waynewarner.com  Releasedatum:

WILLMAN feat JOSEFIN NORDBERG  Fast för alltid (S)
”Fast för alltid” är nya singeln från WillMan och Josefin Nordberg med singelrelease den 13 augusti!

WillMan och Josefin Nordberg i en magisk fullträff med nya fängslande singeln ”Fast för alltid” och uppföljaren till deras populära första singel ”Problem” som släpptes 2020! Nya singeln är skriven av WillMan, Josefin Nordberg och musiken skriven tillsammans med Robin Karlsson, producerat av KA Beats. Med 100 tals livespelningar och närmare 7 miljoner streams i bagaget släpper nu Willman en duett tillsammans med Josefin Nordberg, singelrelease ”Fast för alltid” den 13 augusti 2021.

-Det är en fantastisk låt, med mycket själ och närvaro i med en unik här och nu feeling. En text om att känna att du helt enkelt måste våga ta det där läskiga steget i livet och bara våga! Det blev en speciell känsla i studion direkt tillsammans med Josefin. En perfekt duettpartner, en magisk fullträff! säger WillMan.

WillMan debuterade 2013 med singeln ”Inga Sköna Wibes” som följdes upp med succésingeln ”Ljuger” 2016. WillMan har släppt flertalet album och närmar sig över 7 000 000 streams på Spotify med 100 tals live spelningar i bagaget. Sedan starten har han med sig sin barndomsvän Robin Karlsson (R-KA) tillika producent och de skriver allt tillsammans. WillMan har idag etablerat sig på den svenska reggae, dancehall, pop scenen och har samarbetat med artister som; Ken Ring, Essa Cham ,Shazaam ,Fonky Fresh, Partillo, Kiihjano m.fl.

William är uppväxt i vackra sommarstaden Falkenberg längs den underbara Halländska kusten och började redan som 4 åring att spela piano och skrev sina första egna låtar redan som 12 åring. Nu 2021 är han aktuell med nya singeln ”Fast för Alltid” och uppföljaren till singeln ”Problem” som han tillsammans med Josefin Nordberg 2020.

osefin Nordberg debuterade med EP:n ”Livet efter dig” 2020 (RnB/Soul/Pop). Hon uppmärksammandes när hon vann musiktävlingen och gästade låten OMG (feat. Reyn, Vongtale, Winta, Josefin Nordberg, Omar X & Lokal) [Remix] som framförs utav Lamix, Reyn, Vongtale, Winta, Josefin Nordberg, Omar X och Lokal. Josefin medverkade även på singeln ”Ditt rätta jag" med Lokal som idag har över 1 000 000 streams.

Josefin är uppvuxen i Falkenberg och har samarbetat med WillMan tidigare och skrev första duetten tillsammans ”Problem” (2020) som blev mångas favorit låt i både Sverige och Norge. Nu är de aktuella med andra singeln ”Fast för alltid”.
    
Datum:2021-08-09  Label: WERECKI MUSIC  ISRC: SEVMU2100801  www.willmanmusic.se  Releasedatum: 2021-08-13

CORRO  Mona Liza Overdrive (Zardonic remix) (S)
CORRO kliver fram ur skuggorna, full av färg och nordisk charm, och fortsätter att karva fram sin plats på musikscenen med en arsenal av melodi och estetik som vanligtvis är reserverad för eliten. CORRO påbörjade utveckla sin talang med tidigare band som DEADLOCKED STATE och Kerbera och har sedan dess påbörjat sin egen formidabla resa genom att signera med det svenska oberoende skivbolaget Icons Creating Evil Art 2019 och sedan släppa en rad kompromisslösa, gränsöverskridande singlar och en EP.

Mona Liza Overdrive är nästa steg och en ny riktning på den resan. Inte bara som låt utan som en avsiktsförklaring som syftar till att katapultera CORRO till en helt ny värld. Mona Liza Overdrive är skriven av CORRO och med produktion från Glaswegian-duon Johnny Madden (Baby Strange) och Chris Marshall (7West Studios / Gerry Cinnamon) plus gästande på trummor; Chris Allen (Malefice, Brian May).

Den adrenalinpumpande drum'n-bass-remixen av Mona Liza Overdrive som skapats av den musikgenre-laglöse energivisionären Zardonic (Bullet for my Valentine, Smash into Pieces). Trots att drum'n -bass och metal har utvecklats längs helt olika historiska banor och bägge musikstilar drar stora folkmassor till evenemang som inte har något med varandra att göra, delar de en stilistisk förankring i rå, oförfalskad energi och en oförskämd tendens att nå ut till dem som befinner sig i utkanten. Ingen av stilarna är mainstream, båda gör att du vill röra på dig och det inneboende budskapet är ett kreativt uttryck för gränslöshet. Det är detta förkastande av gränser som definierar Zardonic och hans vision att röra om i den soniska smältdegen och odla fram ett sound som resonerar med musikfans som dyrkar energi framför allt, manifesteras i denna nya remix.

Soniskt förförisk och musikaliskt fascinerande, tar MLO inspiration från William Gibson science-fiction roman med samma namn och är ljudet av en konstnär som kopplar vision till estetik på ett unikt och verkligt spännande sätt. CORRO kommenterar: "Mona Liza Overdrive handlar om att bryta sig loss från den roll eller plats du har känt dig fast i. Det har varit något mycket personligt för mig eftersom jag då och då känt mig tvingad att spela en roll, inte nödvändigtvis av någon omkring mig men mest av mig själv, speciellt eftersom jag har försökt hitta mig själv som soloartist efter en livstid i band.”

CORRO: s debutalbum 'Stay Tuned to Have your Heart Broken' släpps i år, den nya Zardonic remixen av Mona Liza Overdrive kommer ut 6 augusti via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-08-06  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2103001  alexandercorro.com/  Releasedatum: 2021-08-06

DEBORAH HENRIKSSON  Shine (S)
Song is written by D.Henriksson - M.Nyman
    
Datum:2021-07-31  Label: DHP Records  ISRC:   www.deborahhenriksson.com  Releasedatum:

NAB PLUS  Parenthesis (A)
NABplus:s nya album Parenthesis presenterar Hakim Mirzas kraftfulla poesi, uppburen av lyhörda kompositioner och improvisationer där orden och tonerna gränslöst får flöda och bilda en helhet som berör. Album släpps 5 Augusti både på streamingtjänster och som CD.

NAB är en genreöverskridande trio från Kungälv, bestående av Nema Vinkeloe Uuskyla (sång, viola), Annika Törnqvist (elbas) och Biggi Vinkeloe (flöjt och altsaxofon). I musiken hörs influenser och spår av klassisk musik, jazz, svensk och indisk folkmusik, ljudkonst, fri improvisation, experimentell rock och suggestiv triphop.

Under 2020 påbörjade NAB ett live-samarbete med poeten Hakim Mirza, också han bosatt i Kungälv, som skriver på kurdiska språket Sorani. Först bestod samarbetet av musikaliska improvisationer till textläsning, som sedan utvecklades till en fastare form av kompositioner som integrerar texterna med melodier och växelvis läsning på sorani och engelska. Hakim Mirza kom till Sverige från Irakiska Kurdistan efter att ha suttit i fängelse vid två tillfällen på grund av hans politiska åsikter. Han var en uppskattad poet i Irak och samarbetade med och skrev för TV och radiostationer. Albumet Parenthesis innehåller sju låtar, varav fem bygger på Hakims texter. Två av texterna är översatta till engelska och de framförs av Nema Vinkeloe Uuskyla. Slagverkaren Ebba Westerberg bjöds in att bidra med olika spännande percussionsinstrument på fem av låtarna.

NAB startade som band 2018 och har sedan dess utforskat samspel med musiker från olika världsdelar och traditioner under namnet NABplus. Alla i bandet är nyfikna på vad som händer när musikgenrer blandas, ramar för musiken tas bort och andra konstformer får ta plats i skapandet. NAB är den perfekta konstellationen för att få utforska det. Den nyfikenheten har varit vägledande för kompositionerna som är gjorda av bandmedlemmarna och utförandet som innehåller ett stort mått av improvisation.

Under 2019 gjordes en turné i området kring Bangalore, Indien där gruppen spelade med ett stort antal indiska musiker ur olika traditioner. Att turnera i Indien skiljer sig stort från- att turnera i Sverige eller Europa. Studioinspelningar påbörjades och samarbeten inleddes spontant, spelningar på universitet, festivaler, förskolor och restauranger bokades och ändrades med kort varsel. Även medverkan i paneldebatter för jämställdhet och transgender hanns med. NAB kom hem med mycket spännande musik på hårddisken. Turnén följdes upp med ett Sverigebesök av de indiska musikerna Arun Sivag (slagverk) och Sangeetha Ravindranath (sång) sommaren 2019. Då gjordes en liveinspelning som senare kom att bli albumet Setuvegalu (©Sodamusic 2019), som betyder broar på indiska språket Kannada.

Bandmedlemmarna i NAB är tre kvinnor från tre olika generationer med olika musikalisk bakgrund. Nema Vinkeloe Uuskyla (född 1993) är en klassisk sångerska med bakgrund inom Göteborgs domkyrkokör och andra meriterande klassiska körsammanhang samt har spelat svensk folkmusik, Annika Törnqvist (född 1974) har spelat i ett stort antal pop/indieband sedan början av 90-talet, bl a Dilemma, Cascade, Satisfactory och freeform-bandet Amazonas samt varit sessionmusiker för olika svenska artister. Biggi Vinkeloe (född 1956 i Tyskland) har turnerat över världen som jazzmusiker och arbetat långa perioder i Kalifornien, USA. Hon har medverkat på inspelningar av närmare 100 album. Albumet Parenthesis med NABplus ges ut på CD och blir tillgänglig på samtliga streamingtjänster den 5 augusti 2021. Parenthesis är ett konstnärligt samarbete mellan poeten Hakim Mirza, NAB trio och slagverkaren Ebba Westerberg. Albumet är inspelat, mixat och mastrat i Studio Fabriken, Göteborg i april 2021 av Michael Thorén. Albumet är producerat av NAB.
    
Datum:2021-07-29  Label: Sodamusic  ISRC:     Releasedatum: 2021-08-05

IZZY VON SCARECROW  SAD (S)
Vi presenterar Izzy Von Scarecrow med sin swing / country-tolkning av CORRO: s singel SAD (långt utanför skräckpunken Izzy vanligtvis orkestrerar).

För medlemmarna av CORROs tighta community av vänner och likasinnade är Izzy sedan länge ett välbekant inslag i egenskap av Alexander Corros bästa vän, kreativa lagkamrat och livemusiker. Med autentisk star quality, en destruktiv dragningskraft och stilbildande estetik för Izzy tankarna till Sid Vicious och representerar den mörkare, Parental Advisory delen av CORRO-communityt.

Om sin relation till Alexander Corro berättar Izzy: ”Alex är min bästa vän i hela världen, jag är mer eller mindre skyldig honom hela min karriär. Vi har skrivit och spelat musik tillsammans i säkert 7 år, det var inte ens tanken att vi skulle träffas från första början, jag skulle bara fylla hans plats ett tag i ett band han spelade i, men vi har varit bästa vänner från dag ett.”

Izzy har, utöver att ha vikarierat och hoppat in i band hejvilt även varit medlem i band som TwitcH, Scream Queens, Seaside Youth, Undone, Sgt Cyanide, CORRO och Deadlocked State. Hen började spela musik redan som litet barn och gick med i sitt första band 11 år ung som ett sätt att få utlopp för sina känslor och skapa sig en identitet.

Izzy berättar: Under de senaste åren har Izzy bott i Los Angeles och studerat Audio Engineering på Musicians Institute i Hollywood, men saker blir inte alltid som det var tänkt och COVID 19 satte käppar i hjulen för förnyat arbetstillstånd vilket skickade Izzy tillbaka”När jag kom hem från skolan som tonåring kunde jag sätta på en platta och allt var okej igen för en stund. Att kunna ge nån annan stackars lost liten själ samma temporära fristad, det vore ganska ball tbh.” hem till Sverige igen.

Under sommaren släpper Izzy von Scarecrow, i ett samarbete med Icons Creating Evil Art en EP med swing/country-tolkningar av några av CORROs mest uppskattade låtar – ett musikaliskt spektrum som ligger en bra bit utanför den värld av horror-punk, nu-metal och punkrock som Izzy normalt sett orkestrerar.

Izzy berättar: Well det hela började som ett meme. Jag ville göra en liten lounge version av Tell-Tale Heart att ha i bakgrunden av en fejk skämt intervju vi gjorde under filmningen and Mental-videon. Alex övertalade mig att lägga sång på den, skickade den i gruppchatten vi har med ICEA och C-M bara... Fick en vision? En vecka senare hade jag gjort en EP. Jag har ärligt talat ingen aning vad som händer, jag är bara glad att få va med.”
    
Datum:2021-07-16  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2102904    Releasedatum: 2021-07-16

VELVET INSANE  Riding the skyways (S)
The Swedish glam rockers Velvet Insane releases their new album Rock 'n' Roll Glitter Suit today! To celebrate this release the band's also gifts us with a new music video for the track Riding the Skyways, taken from the album.

Velvet Insane were formed in 2013 as a four-piece outfit but by the time of their self-titled debut album they were billed as a duo. The first album took them around the world touring Europe, Japan, USA & Australia.

Their critically acclaimed debut was a fresh mix between classic rock, pop, inches of folk influences and it also contained traces of early 70's British glam rock. And the band kept walking that glam track and now they're back as a trio and this time it's glam glitter boogie all over.

They hired the cult glam rockers Diamond Dogs frontman Sulo as a producer and together they've created a bright shining monster. The 11 track long "Rock 'n' Roll Glitter Suit" album sounds, breathes, and swaggers like it was made in London 1973.

Smooth pop harmonies pumped up by heavy drums and barbed wire guitars and singer that wear it well. It brings back memories of a time when Slade, TREX, Bowie & Roxy Music we're topping the charts.

From the catchy singalong choruses of the pop gems "Velvet Tongue", "Riding the Skyways" & "Sound of Sirens" to the frantic boogie energy in barroom stompers "Driving Down the Mountain", "Backstreet Liberace" & "Space Age DJ", it's the real thing. You also get a glimpse of Ziggy Stardust in the acoustic ballad "Midnight Sunshine Serenade".

Velvet Insane are a band that plays with their hearts on their sleeves and it's satisfaction guaranteed.

Dregen and Nicke Andersson from The Hellacopters jumps in the backseat in "Backstreet Liberace" and just like Rolling Stones honoured the tradition of Muddy Waters blues Velvet Insane takes on the job to keep rock 'n' roll alive.
    
Datum:2021-07-14  Label: Wild Kingdom Records  ISRC: SEVVF2100506    Releasedatum: 2021-07-16

AMERICAN GREED ft. NANCY J. RAMIREZ  Juntos (Spanish) (S)
Ready to Rock the world, American greed was formed by Michael Mesey, the long-time drummer for Chuck Berry along with Matt Arana, Dave Farver and Bob Guion. Also included on this Spanish version singing with Farver is our special guest Nancy J. Ramirez from Xalapa Veracruz, Mexico. The band has many years of experience and unmeasurable talent. They have received L A Music Awards, Producer Choice Awards, The Hollywood Fame Award and individually worked and toured with some of the greatest artists in the Music Business. "In this moment we are sharing "Together" with the world. In my heart, this is the song for the moment we are living in.’ Everything in the world today is about "Together" what started out as a song for those that were away from loved ones, now includes all Americans and everyone in the world. We all have someone we miss, that's home alone, that's on the front lines keeping us safe and healthy or someone we have lost. Now more than ever we need to Come Together, Heal Together so 'We Will be Together'. We are so excited to introduce "Together" to many other countries and cultures with this new Spanish version.” Since hitting the charts last fall, “Together” has been an enduring, impactful international phenomenon, reaching #1 on both the World Indie Music Chart, Euro Indie Music Chart and #12 on the DRT Global Top 50 Rock Airplay Chart, sharing space with the likes of Foo Fighters and AC/DC, whose “Shot in the Dark” was #1 that week. The track has also amassed over 357,000 Spotify streams and its video – which intercuts live performance clips with poignant portraits of life since COVID-19 – has over 538,000 views on YouTube and continues to rise. Music is the one thing with the power to heal the world, and we believe the only way we’re going to solve anything and overcome all this division and hatred is by coming together with common cause and purpose.” This is for you!!!
    
Datum:2021-07-14  Label: American Greed  ISRC:   www.americangreedband.com  Releasedatum:

FLORA CASH  Chronically Beautiful (S)
Den platinasäljande svensk/amerikanska duon Flora Cash fortsätter med sitt intensiva release-tempo. Den 16/7 kommer deras nya singel ‘Chronically Beautiful’ - En låt om att vara kroniskt vacker.

Den platinasäljande duon Flora Cash är inga nykomlingar i den kommersiella musikvärlden, med två hyllade album, en förstaplats på Billboard Alternative, liveframträdanden på tv-program som Late Late Show med James Corden med mera. Det stora internationella genombrottet kom med hitlåten “You’re Somebody Else”, en låt som i skrivande stund har över 225 miljoner streams och har omtalats av Forbes Magazines Steve Baltin som “Arguably the most intriguing song on radio the past year”. Under våren 2021 blev det även officiellt att duons superhit har sålt guld i både Sverige och Norge.

Duon Flora Cash som består av svenske Shpresa Lleshaj och amerikanske Cole Randall möttes på Soundcloud där Shpresa började kommentera och fatta intresse för Coles musik och Shpresa för Coles, vilket ledde till att Shpresa senare reste över till Minneapolis för att möta Cole. Senare återvände de båda till Europa för att börja skriva musik tillsammans och efter två EPs och ytterligare en resa till USA så gifte sig Cole och Shpresa. Numera är paret bosatta i Stockholm sedan en tid tillbaka och under 2020 skulle duon egentligen åkt på turné i USA efter sitt senaste album ‘Baby It’s Okay’, men allt ställdes in till följd av Covid19. Under 2021 har duon släppt en rad hyllade singlar, bla låten “Soul Mate” som har streamats närmare 2,5 miljon gånger på lite över en månad. Duon lovordades även i Tv4 Nyhetsmorgon efter att ha framfört låten live.

Nu släpper Flora Cash släpper årets femte singel, ‘Chronically Beautiful’. Duon berättar mer om den nya singeln: -“Den första inspirationen till 'Chronically Beautiful' kom när vi hade en konversation om vad det innebär att vara vacker, speciellt när man tittar på någon genom den sanna kärlekens glasögon. Det är inte en ögonblicklig, tillfällig uppfattning; det är känslan av att personen du älskar; personen som du väntade hela ditt liv på har en skönhet som lyser igenom i varje ögonblick och inte är beroende av vad den råkar ha på sig eller hur dens ansikte ser ut den dagen eller veckan eller månaden; personen är kroniskt vacker.“

Låten och det framtida albumet ges ut i Norden tillsammans med skivbolaget Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-07-14  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: QMB622100105  www.floracash.com  Releasedatum: 2021-07-16

PERK  Rivers flow (S)
Rivers Flow är en känslosam låt med ett nedskalat arrangemang (sång, piano, stråkar) och en enkel berättelse om hopp och kärlek.

Songwriters, producers, artists Nalle Ahlstedt and Anders Borgius have written and produced songs for many international stars like Celine Dion, Bella Thorne, Lena Ph, Sarah Connor, Clay Aiken, VIXX, Helena Paparizou and many more. Their collaboration started out as song writing partners writing on demand for other artists, and they immediately found that working together always felt smooth and effortless. Having discovered the mutual love for good melodic pop and country music they decided to create a scene where they have the possibility to let their own creative ideas flow. The result is PERK; an Indie-band born in the summer of 2017. In February 2018 they released their first single.

The sound is a blend of pop and country with a touch of Scandinavian simplicity and melancholy. The core of every song is a great melody.
    
Datum:2021-07-09  Label: D8 Music  ISRC: FID8M2100020    Releasedatum: 2021-07-16

M-ROCK EMRIK & WE FUNKY BAND  
 1. Tenderness
 2. Tenderness (OPOLOPO remix)
 3. Tenderness (OPOLOPO remix, instrumental)

”TENDERNESS” är en hyllning till soul och funk som den lät förr med riktigt blås, körer och stämsång. M-Rock har inspirerats av sina husgudar Bill Withers, Sly Stone, Prince och Whitney Houston för att skapa magi. Första singeln ut är TENDERNESS som handlar om fantastisk Funk! Emrik M-Rock Larsson berättar: ”Jag växte upp I Mölndal. Det var en trygg uppväxt. Familjen hade barnflickor och jag såg aldrig fattigdom, förstod inte att andra hade det sämre. Jag förstod inte att tant Ingrid som lagade mat och städade åt oss gjorde det för att tjäna pengar. Som barn tänkte jag inte på att vi bodde i villa och andra klasskamrater i lägenhet. Det var spännande att komma till en kompis lägenhet. Vårt hus var ju självklart. Men med åldern har jag blivit varse hur olika våra livsvillkor faktiskt är. Hur mycket det kan betyda att man får er lite TENDERNESS ibland och att musik kan överskrida alla de där bekymren vi brottas med i vardagen, ge hopp och skapa gemenskap”. Det är rätt jobbigt att leva ibland. Jag blir arg, jag blir sur, jag slår i väggen, jag skriker på dom jag älskar. Men musiken gör mig lugn, jag slappnar av, och ännu en dag läggs till andra dagar, funkens dagar i livets tecken. M-Rock, och Stonefunkers, pionjärer inom svensk funk och hip-hop, inspiratörer till många av dagens artister. Flera gånger utsågs mitt tidigare band Stonfunkers till Sveriges bästa liveband för sin energi och scennärvaro och hade en exceptionell karriär både i Sverige och internationellt. M-Rock & Wefunky Band följer denna tradition till 100%, men toppar med oerhörd musikalisk virtuositet och lyskraft. ”TENDERNESS” är som sagt första singeln från kommande albumet CELEBRATION, som släpps på vinyl 3 oktober 2021.

”Tenderness” och kommande albumet ”Celebration” är producerad av Emrik M-Rock Larsson. Mix, Master: Peter Opolopo Major.

FÖLJ FUNKEN PÅ www.GBGFUNKMOB.com - stor funkrelease för sajten sommaren 2021. In och anmäl dig för vårt nyhetsbrev! GBG FUNK MOB är ett nystartat nätverk för alla funk och soul band från Göteborg, Sverige, Norden och Skandinavien. Initiativtagare är Silvertwins of funk dvs Fredrik Jahn och Mattias Adolfsson, tillsammans med M-Rock & Wefunky Band. "Vi kommer att kommunicera bandnyheter, nya releaser och planerar en stor FUNKFESTIVAL 2022. "GBG FUNK BLAST OUT". Vi hoppas på att funkälskaren Tusse vill vara en av våra headlineartister!!
    
Datum:2021-07-09  Label:   ISRC:     Releasedatum: 2021-07-09

EMMA LIAMBI  Förlora allt (S)
Med sin karaktäristiskt djupa, sträva röst i centrum gör Emma Liambi RnB som tar avstamp i 90-talets klassiker, med en ljudbild som förnyas av hennes starka energi. Idag släpper hon singeln Förlora allt via Flick Records.

Emma Liambis nya singel Förlora allt är en kärlekslåt inspirerad av 90-talets RnB och handlar om att ha fastnat i relation där ens partner tar en för givet och att till slut inse sitt värde. Singeln är producerad av Kaylin Payne som tidigare bland annat arbetat med Ant Wans produktioner.

Emma Liambis relation till sin musik är djupt personlig. Förlora allt har hon skrivit tillsammans med Kaylin Payne, den spelades in i Emmas sovrum och mixades i hennes kök.

Emma Liambi berättar: ”Jag gör musik för att jag måste. Det känns mer som att musiken valde mig än att jag valde musiken. Jag vet i mitt hjärta att det här är vad jag är menad för och varje gång jag velat ge upp för att det varit svårt så har det alltid funnits något i mig som inte har kunnat släppa taget. Jag vill kunna göra musik som människor kan relatera till. Jag vill göra musik som når folk runtom i världen så småningom. Jag vill kunna dela min passion till musiken med andra och jag vet att Gud satte det här i mitt hjärta av en anledning.”

Emma Liambi växte upp i Knivsta norr om Stockholm. Hennes mamma kommer från Zambia, pappa från Kongo och Emma växte tillsammans med sina tre bröder upp i ett hem fyllt av RnB och reggae. Emma beundrar artister som Toni Braxton, Alicia Keys, Jazmine Sullivan, Destiny's Child, SWV, Aaliyah, TlC, Biggie Smalls, Erykah Badu och Lauryn Hill. Hennes bror Delgado är idag rappare med miljontals Spotify streams och han delar Emmas passion till musik, de har tillsammans släppt singeln Svarta Himlen. Men den som influerat Emma Liambi mest och varit hennes största stöd är hennes mamma. Hon fick henne att bli kär i musiken.

Emma Liambi berättar: ”Alla drömmer om att bli superstjärnor när de är små men drömmen försvann aldrig för mig. När jag var 10 år gammal ställde jag mig framför min mamma i vardagsrummet och sjöng. Då lovade jag henne att jag skulle bli känd en dag och hon har supportat mig sedan dess. Det har varit en lång resa med många setbacks men jag är långt ifrån klar. Jag vill inte titta tillbaka på mitt liv och ångra mig för att jag varit rädd.”

Emma Liambis mål med sin musik är att hämta tillbaka 90-talets sound till modern RnB där hennes energi och uttryck bidrar till en ny musikupplevelse med hennes djupa, sträva röst i centrum.
    
Datum:2021-07-09  Label: Flick Records  ISRC:     Releasedatum:

JUSTIN RUDOLPH  Make yoiur move (S)
Rudolph has lived on the Outer Banks of North Carolina for 27 years. He has been playing music for 20 years and songwriting for 15 years. The song "Make Your Move" was inspired by a past relationship and Rudolph's desire to be successful with his music. Due to being a starving artist with his music, relationships were never an easy thing, regardless of how much effort he put in. "Make Your Move" is talking about making a move in the relationship and the lyrics "love me the way you want and we'll be cool" expresses his desire for the other to accept him with the way things are in his life.
    
Datum:2021-07-08  Label:   ISRC: usmh22188802    Releasedatum:

NICKY WILLIAM  Weird Casting Choice (S)
I sommar släpper den unge mannen med den stora rösten, den svenska singer-songwritern och alt-americana-artisten Nicky William sin nya EP I Wanna Be Bad. Innan dess åker han med den amerikanska alt-countrystjärnan och skivbolagssyster Hannah Aldridge ut på en omfattande turné runt Sverige, medan han ger smakprov på sin kommande EP med singeln Weird Casting Choice som följer det avslappnat dekadenta popspåret "Bad" som släpptes tidigare i sommar.

När han pratar om sin nya singel säger Nicky William: ”Jag är märkligt intresserad av vad som pågår ”bakom kulisserna” och i den här låten gör jag många referenser till underhållningsindustrin. Jag gör jämförelser mellan att skapa film och att leva, att spela en karaktär och skapa en berättelse. "

I sommar är Nicky på turné tillsammans med Hannah Aldridge. Hannah är inte bara en dotter till den amerikanska södern utan också till Muscle Shoals-legenden Walt Aldridge. Hon inledde sin karriär med sin debut 2014 'Razor Wire' där hon arbetade med Jason Isbell (The 400 Unit) och spelade in en av hans låtar på albumet tillsammans med Brad Pemberton (Ryan Adams and the Cardinals). Debutalbumet fick uppmärksamhet av musikkritiker och skickade henne på turné över hela världen. 2020 skrev Hannah Aldridge på för Icons creating Evil Art och släppte albumet Live in Black and White, och mer ny musik kommer senare i år.
    
Datum:2021-07-07  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2101803    Releasedatum: 2021-07-09

ISHI feat. CURE FOR PARANOIA, RUDI DEVINO  
 1. Goody Goody
 2. Goody Goody (Capyac's Good Mix)

Efter att växlat upp för släppet av sitt efterlängtade tredje studioalbum senare i år, har den elektroniska artisten Ishi nu återvänt för att släppa sitt nya samarbete med producent-duon CAPYAC som bearbetat singeln "Goody Goody" med sina elektroniska influenser av jazz, funk och hiphop.

Fans har väntat åtta långa år på ett nytt album som äntligen släpps under hösten 2021 på svenska indie-labeln Icons Creating Evil Art, hem för Flora Cash, Summer Heart och Glamour Hammer. Albumtiteln blir 'Sweet Gold' och inkluderar singlarna 'Not My Girl' , 'Lo-Fi Love Affair', 'Fly Away' och den nya singeln 'Goody Goody'.

CAPYAC är en surrealistisk dans-akt med lika mycket Berlin / Detroit / franska elektroniska influenser som jazz, funk och moderna genrer inblandat. Duon började i Austin, TX och har sedan flyttat till Los Angeles och samarbetar regelbundet med gästvokalister, dansgrupper och fiskhandlare att upplysa och sprida sin musik. Duon har omskrivits av storheter som FADER, EARMILK, High Snobiety, KCRW, Magnetic Magazine mm. och även om deras musik omfattar flera genrer så kan de tilltala både musikpurister och vanliga casual-lyssnare.

Ishis förmåga att framgångsrikt balansera gränsen mellan en ambitiös studioakt och ett sensoriskt explosivt liveband lyfter och engagerar deras publik i en oupphörlig hyllning till livet. De subtila undertonerna som berör utforskandet av den inre resan samverkar för att skapa en konsertupplevelse som är obeskrivligt unik. Varje kväll avser Ishi att skapa en särskiljande miljö av mystik, medvetenhet, kärlek och acceptans. Lika älskad av både fans och kritiker, så finns det ingen tvekan om att Ishi är ett uppslukande fenomen som alla borde uppleva.

fter det framgångsrika släppet av Yuksek-remixen av 'Not My Girl' (hyllat av bl.a. A-Trak, Kiss FM, Ministry of Sound, Amazing Radio etc.) och ett remix-samarbete med den internationellt hyllade svenska EDM-producenten Oliver Nelson, så släpper nu Ishi sin tredje remix-singel 'Goody Goody (Capyac's Good Mix)' den 2 juli via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-07-02  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: QZMHN2035746, SEXCG2102302  www.ishimusic.com  Releasedatum: 2021-07-02

PRIMETIME  Hold on (S)
Primetime är tillbaks med en härlig sommarballad "Hold on" Skriven av Owe Astmo
    
Datum:2021-07-02  Label:   ISRC:     Releasedatum:

PIERRE MALMQVIST  Walking on fire (S)
Pierre Malmqvist (sångare i Primetime) släpper en sololåt som heter "Walking on fire" den 7 juli Skriven av Carl wilhelm Rasch, Owe Astmo och Lars E Carlsson
    
Datum:2021-07-02  Label:   ISRC:     Releasedatum: 2021-07-07

QUINT, CHIEF & HOOPER  When I´m dead (S)
Grabbarna från TT Grace andra band där de inte är lika glättiga och inte kör Doo Wop utan mer lågmäld snygg singer songwriterpop
    
Datum:2021-07-02  Label: Atenzia Records  ISRC: sevsz2100902    Releasedatum: 2021-07-02

REID JAMIESON  It's Not Enough (for the missing and murdered) (S)
“Pick me up let’s take a ride, don’t care anywhere just drive” Thought we would take a step back in time With record breaking temps and a pandemic continuing to keep us isolated, all we can do is get in the car, turn up the AC and Drive. The album Juniper's Kitchen was 12 years in the making (now 19 and climbing). This country-soul collection is the first with Reid being joined on record by longtime songwriting partner, manager and wife. “Run away with me tonight, too hot sleep so why just try?“
    
Datum:2021-07-01  Label:   ISRC:   www.reidjamieson.com  Releasedatum:

CORRO  Mona Liza Overdrive (S)
CORRO kliver fram ur skuggorna, full av färg och nordisk charm, och fortsätter att karva fram sin plats på musikscenen med en arsenal av melodi och estetik som vanligtvis är reserverad för eliten. CORRO påbörjade utveckla sin talang med tidigare band som DEADLOCKED STATE och Kerbera och har sedan dess påbörjat sin egen formidabla resa genom att signera med det svenska oberoende skivbolaget Icons Creating Evil Art 2019 och sedan släppa en rad kompromisslösa, gränsöverskridande singlar och en EP.

Mona Liza Overdrive är nästa steg och en ny riktning på den resan. Inte bara som låt utan som en avsiktsförklaring som syftar till att katapultera CORRO till en helt ny värld. Mona Liza Overdrive är skriven av CORRO och med produktion från Glaswegian-duon Johnny Madden (Baby Strange) och Chris Marshall (7West Studios / Gerry Cinnamon) plus gästande på trummor; Chris Allen (Malefice, Brian May).

Soniskt förförisk och musikaliskt fascinerande, tar MLO inspiration från William Gibson science-fiction roman med samma namn och är ljudet av en konstnär som kopplar vision till estetik på ett unikt och verkligt spännande sätt. CORRO kommenterar: "Mona Liza Overdrive handlar om att bryta sig loss från den roll eller plats du har känt dig fast i. Det har varit något mycket personligt för mig eftersom jag då och då känt mig tvingad att spela en roll, inte nödvändigtvis av någon omkring mig men mest av mig själv, speciellt eftersom jag har försökt hitta mig själv som soloartist efter en livstid i band.”

CORRO: s debutalbum 'Stay Tuned to Have your Heart Broken' släpps i år, den nya singeln Mona Liza Overdrive kommer ut 1 juli via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-07-01  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2002906  alexandercorro.com/  Releasedatum: 2021-07-02

ELL & HART  Sketces (S)
Dags för årets sommarsingel! ‘Sketches’ är en energifull och upplyftande låt - som vill påminna oss om att omfamna livets alla färger och faser - även de som upplevs lite skrämmande... Den skrevs i början av pandemin och nu när vi alla närmar oss en positivare tillvaro - känns det helt rätt att dela ’Sketches’, som förmedlar både livs- och spelglädje, för nu längtar vi till att spela live igen!
    
Datum:2021-06-30  Label:   ISRC:   www.ellandhart.com  Releasedatum:

BEA  Seriöst (S)
Nu kliver Beatrice in i den svenska popvärlden och gör det under artistnamnet “BEA” med singeln ”Seriöst”. Texter med massor av känslor som sträcker ut en hand till lyssnaren att relatera sig till skrivna av duon Gustav Efraimsson och Michaela Hagelin.

Beatrice är en 22 årig Stockholmstjej som började sin musikaliska resa som DJ på Japanska och Sydkoreanska nattklubbar och nu på fredag den 2 juli släpper BEA debutsingeln ”Seriöst”. ”Först nu är jag tillräckligt modig för att våga skita i vad andra tycker”.
    
Datum:2021-06-28  Label: InstaKarma  ISRC: SE5RI2103801    Releasedatum: 2021-07-02

ADNA  You are (S)
Den göteborgsfödda men numera berlin-baserade artisten Adna slog ned med kraft när hon i 2014 släppte sitt omtalade debut albumet “Night”, ett album som fick hyllningsrop av press både i Sverige och utomlands. Adna har jämförts med storheter som Bon Iver och Daughter, fina referenser men Adna står för något helt eget, hennes hjärtevärmande textförfattning och majestätiska sångröst får oss lyssnare att vilja försvinna i ett universum signerat hennes melankoliska och mörka pop.

Tidigare i år har Adna släppt singlarna “November” och “Don’t Know”, i en intervju med TT Nyhetsbyrån berättade Adna om processen till den kommande skivan “Black Water”: “Det har gått så fort förut, men nu har jag tagit min tid. Det har känts bra att få hitta nya sätt att lära sig andra saker, nya uttryck. Det har varit en superlång process av en massa ångest, men också en massa kul.”

Inför den nya singeln “You Are” som släpps dagen innan midsommar berättar Adna: “‘You Are’ är nog den låt på skivan som känns allra mest för mig själv, om en kan säga så. Den får mig att känna att ’just det, det var detta jag ville göra och på det här viset’. Och det var en process som tog 3 år, från den första improvisationen till den sista inspelningen. Låten i sig syftar till allting någon är, på ett fint vis då, och låten reflekterar över den process det är att inse detta, för sig själv.”

Med en katalog på över 50 miljoner streams, Tre hyllade skivor, flertalet turnér i länder som Tyskland, Sverige, Norge, Storbritannien och Frankrike med mera, så är det ingen tvivel om att många väntar ivrigt på uppföljaren “Black Water”. “You Are” släpps 24/6 med en tillhörande musikvideo och hämtad den kommande skivan med planerad release i September 2021. Musiken släpps via det svenska skivbolaget Despotz Records.
    
Datum:2021-06-24  Label: Despotz Records  ISRC: SEXTE2002305  www.adna.se  Releasedatum: 2021-06-25

ANDY WHITE feat ANNIE ANNER  New life (S)
Efter fem års paus från musikscenen är nu den svenska ItaloDiscodrottningen Annie Anner tillbaka. Annie Anner spelade in några av de bästa, och mest orginaltrogna, svenska ItaloDiscosinglarna på 80talet och fick en stor hit med "Night In the CIty". Hon när nu tillbaka med sin bror, låtskrivaren och producenten Andy White. På 90talet bildade Annie och Andy gruppen B.A.S.P och gjorde en rad hyllade framgångsrika Eurodiscolåtar.

Under ett längre uppehåll doktorerade Annie i socialvetenskap medan Andy jobbade vidare i studion med andra artister. 2015 framträdde dom åter gemensamt under Stockholm ItaloDisco party på ett fullsatt Nalen och firade samtidigt 30- årsjubileum.

Den 17 juni släpptes deras nya singel "New Life" på alla digitala kanaler, från det kommande albumet "Andy White feautring Annie Anner".
    
Datum:2021-06-22  Label: Nordic City Music  ISRC:     Releasedatum: 2021-06-17

BRUNO SKIBBILD  Dead to me (S)
This song is a prelude for my upcoming album "Walking on a memory lane" which will be released later this year of 2021.
    
Datum:2021-06-21  Label:   ISRC:     Releasedatum:

NICLAS BLOMQVIST  Det jag vill ha (S)

    
Datum:2021-06-21  Label: TMD Music  ISRC: SE6QE2132164    Releasedatum:

JAROD GRUBB  Tiki Bar on the beach (S)
From the mountains of Montana to Nashville, Tennessee … country artist Jarod Grubb is mining the sounds of modern country music. His beachy melodies are known to get stuck in your head and his light-hearted lyrics take listeners to another place.

Jarod comes from a baseball background, but started writing songs on the guitar in college in between games and studies. Before that, he was trained on the classical piano and played the saxophone, which he says made it easy to pick up the guitar. He realized he could have a future as an artist when he won the Colgate Country Showdown in his hometown of Kalispell, MT where he played for a crowd of 3,000.

His song topics range from life experiences to relationships to partying, and he developed a fondness for the beach and the ocean despite growing up in the Rocky Mountains … probably from his sailing background, which rings true in his songs like his debut single “Tiki Bar on the Beach”.

In Nashville, Jarod started his performing career at Tootsies where he refined his ability to connect with the crowd. “That’s the beauty of music,” says Jarod. “It’s not a competition. It’s all about connecting with your listeners.”

Since Tootsies, he’s found a fit playing at Margaritaville on Broadway and Margaritaville Hotel where his Jimmy Buffett-like style and James Taylor sounding vocals resonate.

Jarod was picked up by the Lots To Do record label after artist Tom Sexton cut two of Jarod’s songs, ‘What the Whiskey’s For’ and ‘Populaton 2’. Both songs made the Country Billboard Indicator chart.

What’s next for Jarod? With the help of his label, he is riding the wave to the charts himself and plans to release his next single, ‘What She’s Drinkin’ On’ after ‘Tiki Bar on the Beach’ before his full EP comes out. As a prolific writer, he’s got a full catalogue of songs ready to release after that. Look for lots of music coming from Jarod Grubb in the near future!
    
Datum:2021-06-21  Label:   ISRC: QZLT22000013    Releasedatum:

CATRIN SJÖGREN  
 1. You´re amazing (EP)
 2. Koppången (S)

Catrin Sjögren har stått på scenen i 23 år och som solist, bandmedlem (AVANT) i ca 10 år. Skrivit lite musik emellanåt, bland annat "Barndomsåren" tillsammans med sin pappa som spelades in av Scandinavia och även Christer Sjögren. Även Hans Martin spelade in "Du kom som av änglar sänd". Idag sjunger hon mestadels själv på olika tillställningar och spelar även fars och revy.
    
Datum:2021-06-20  Label: TMD Music  ISRC: FIHAY2100043-FIHAY2100045, FIHAY2100046    Releasedatum: 2021-06-13

LCTRISC  
 1. Coming over
 2. Coming over (Glamour Hammer remix - radio edit)

Det är för mindre än ett år sedan som LCTRISC släppte sin fjortonde singel; den mörka fantasy rock-dängan 'Swords & Serpents'. De är nu tillbaka med en annan rockorienterad skapelse. 'Coming Over' har kännetecknen av något så ovanligt som en power-ballad med passionerad sång, ett gråtande gitarrsolo och en dånande 80-talsvirvel.

"Vi har arbetat med den här låten av och på i många år och den har gått igenom en hel del ansiktslyftningar innan den kom fram i denna klassiska rockballadform." säger duon. "Det är möjligen en av de bästa låtarna vi någonsin har skrivit, om inte DEN bästa."

Singeln berör ämnet musikens kraft som katalysator för ens känslor och hur en viss låt kan vara ett betydande hjälpmedel under tider av svårigheter. Det handlar om nedåtgående spiraler av sinnestillstånd som ensamhet, hjärtesorg eller ångest som överskuggar allt och hur man vid det tillfället bara kan hoppas att någon är där för att fånga dig.

"Det kan vara svårt att nå hjälp och vi hoppas att den här låten kan inspirera någon som är på botten att öppna sig och våga vara sårbar."
    
Datum:2021-06-18  Label: Despotz Records  ISRC: SEXTE2100301, SEXTE2100901    Releasedatum: 2021-04-16, 2021-06-18

SUMMER HEART  
 1. Wash you off
 2. Clean

Summer Heart släpper singeln “Wash You Off” 18 juni. Låten är skriven och inspelad tillsammans med Joakim Buddee och Myra Granberg. I samband med släppet annonserar han sin kommande EP “Insecurities”.

Summer Heart följer upp sitt omtalade släpp av EP “Ambitions” och annonserar sin kommande EP "Insecurities". Den nya låten “Wash You Off” är skriven tillsammans med Joakim Buddee och Myra Granberg och handlar om att försöka lämna ett negativt förflutet.

Om den nya singeln berättar David Alexander, alias Summer Heart: ”Wash You Off handlar om att försöka bli av med ett negativt förflutet och gå vidare till en ny och förhoppningsvis spännande fas i livet. Att lämna dåliga vanor och gamla mönster är definitivt något jag kämpar med och det känns som att jag sitter fast då och då. Det enda som fungerar är att ge sig ut och springa, ta en lång dusch och bokstavligen tvätta bort det förflutna.”

Precis som hans tidigare verk så hämtas inspirationen från hans vardag, vilket alltid gett honom en otroligt jordnära och relaterbar stil i sitt textförfattande. Berikad med mycket ljus och euforisk estetik - så låter en beskrivning av mannen bakom namnet, vilket ger oss en mer ödmjuk och intim känsla än tidigare. Efter att ha släppt musik på egen hand i över åtta år, så signerade Summer Heart nyligen med det svenska skivbolaget Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-06-18  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2002402, SEXCG2102202    Releasedatum: 2021-06-18

CHRISTOF JEPPSSON  Kom med liv (S)
På Midsommarafton den 25 juni släpper Christof Jeppson singeln "Kom med liv". Det blir den tredje singeln från det kommande albumet på svenska.

Låten "Kom med liv" är starkt inspirerad av brasilianska rytmer och flirtar kärleksfullt med Paul Simons låt The Obvious Child. Det är en låt som handlar om att växa från liten till stor, om att vara öppen mot varandra, om att leva och att våga leva.

Christof Jeppsson (Sång/Akustisk gitarr), Mats MP Persson (Elgitarr), Fredrik Gicken Johansson (Bas).

Parallellt med releasen beger sig Christof ut på Pop-up turné till b.la. Stockholm, Malmö, Göteborg och Halmstad, för att tillsammans med slagverkare uppleva låtens rytmik och lyfta fram musikens gränslöshet. Skillnader i religion och hudfärg har ingen plats i musikens förmåga att föra samman människor. Kort sagt, people connecting through music. Datumen till Pop-up turnén presenteras löpande via https://www.facebook.com/Christof.jeppsson

Christof Jeppsson fick en tuffare start i livet än de flesta av oss. Som adoptivbarn har han fört en ständig inre kamp över sin identitet och sitt ursprung. Via sina erfarenheter i livet har Christof utvecklat en solid drivkraft i sitt låtskrivande där han ger uttryck för sina tankar om livet, kärleken och mänskligheten.

Hundratusentals upptäckte Christof Jeppsson för första gången som supportakt till Gyllen Tiders gigantiska avskedsturné runt om i landet sommaren 2019. Året därpå anlände Christof Jeppsson soloalbum ”The End Of The Beginning” och nu har resan på ett nytt svenskt popalbum börjat!
    
Datum:2021-06-17  Label: Strawtown  ISRC: SE6HK2102301    Releasedatum: 2021-06-25

JIM OUMA feat LAUREN, MARLEY WATERS  I need money (S)
Den Grammy-belönade och platina-certifierade svenska producentduon Jim Ouma har tecknat ett globalt förlagsavtal med BMG. Jim Ouma, som består av för Tobias “Astma” Jimson och Michel “Rocwell” Flygare, är bl a kända för den internationella hiten Pumpin Blood med Nonono.

Denna singel släpps nu på fredag 18/6 och är en collab med Norges stigande R&B-drottning LAUREN och amerikanska multiartisten Marley Waters. Låten har verkligen duons karaktäristiska sound och är en sommardoftande dancehall-låt, med rötterna i hiphopen & influenser från den karibiska musiken - det är också en rolig historia bakom låten: den föddes ur ett telefonsamtal bandet hade med en jamaicansk musiker de arbetat med. Duon ville erbjuda honom royalty, enligt industristandard, men han tackade vänligt nej och ville ha cash - det samtalet blev en sample som används i låten. Det är en transparent och äkta situation i musikbranschen där lönsamhet inte är garanterad och då känns kontanter helt enkelt säkrare.
    
Datum:2021-06-16  Label:   ISRC: SE6BN2101001    Releasedatum: 2021-06-18

LINUS HASSELBERG  Oktober & Oranget (A)
Efter Granada, Granada kände jag en del skam och ånger över att ha varit alldeles för privat. Både gentemot mina nära men också när jag mötte folk jag inte kände som hade lyssnat på min musik. Tanken på att de helt plötsligt visste saker om mig, nästan kände mig, för att de hade hört några textfraser från en hysterisk period i mitt liv skrämde mig och gjorde mig förvirrad. Så jag vilade en period från skrivandet med de tankarna, och när jag kände att jag var redo att skriva igen ville jag ta ett nytt grepp. Kanske utifrån tredje person! Hitta en ny identitet i texter som inte var lika självbiografiska och skärma av mig från bilden jag själv hade av ’Linus Hasselberg’. Men sen kom ett uppbrott i vägen, och tätt efter det en ny kärlek, och så kände jag återigen den där gamla rösten: behov av att fläka ut sig!

Så blev det tillslut ändå en irrfärd tillbaka in i det privata. Trots att jag stretade emot bäst jag kunde. Det blev lite mer sång än förra skivan, men i stort sett inte. Kanske kändes det bara som att jag sjöng. Det blev en släpig dikt, en hysterisk hyllning på spanska till mina kubanska favoritrytmer och en skör lite kristen fågelhymn sjungen av Benjamin Gustafsson. Det blev en 10-sidig kortnovell nerbantat på 3 minuter i Fiumicino. Cornelia Jakobs sjöng. Och Moonica Mac, Plási, Johannes Räihä och Erik Henebratt hjälpte också till med sina röster. Och så Antser som inte är artist men borde vara det. Ana Diaz kom upp till Hälsinglandsstormen och grävde ner sig i Ferrante med mig. Amanda kom. Hon sjöng också, två ynka rader. Men de kändes symboliska. Sen försvann hon. Långt bort. Den tomheten. Det återseendet i Stockholm. Jag lyssnade på skivan precis då, den lät skit tyckte jag. Jag pausade alltihop och skivan la sig demonstrativt och dammade på en hårddisk. I ett halvår kanske. Jag åkte tillbaka till Stockholm och plötsligt kom våren och med den pandemin. Allt blev inställt och jag behövde lägga all studiotid på att producera andra artister. Sånt som gav pengar då min egen musik aldrig gör det. Men så trampade konstnärsnämnden in! Och vips gav de mig genom sitt bidrag tid att göra färdigt skivan.
- Linus Hasselberg.

Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slog ner med kraft i det svenska musiklivet när han under 2018 solodebuterade med albumet ’Granada, Granada’. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser. Nu är han tillbaka med det uppföljande albumet ’Oktober & Oranget’.

Linus Hasselberg har gjort det till sitt signum att genom sitt artisteri bjuda in lyssnaren i ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film. Lyriken bärs fram av Linus karaktäristiskt mörka molande röst som svävar i gränslandet mellan nynnande och spoken word, mjukt mässande den hjärtskärande ordkonsten.

Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har Linus även hunnit producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Moonica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några. På sitt nya album som spelades in i Hälsingland och i studion Röda Paradise har Linus samarbetat med artister som Moonica Mac, Erik Henebratt, Johannes Räihä, Benjamin Gustafson och Cornelia Jakobs.
    
Datum:2021-06-16  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum: 2021-06-23

LUSTANS LAKEJER  En gång när jag var 17 (S)
Det är få svenska band som har berört så många människor som new wave-pionjärerna Lustans Lakejer. När de släppte sitt debutalbum 1981 var det många som förundrades över den värld de målade upp med sina texter och sin musik. Lustans Lakejer må ha startat som ett punkband 1978, men de valde snabbt en annan väg och gjorde en egen sorts uppror där de skildrade en glamorös tillvaro av dekadent skörlevnad på eleganta nattklubbar. Deras image stod i stark kontrast till både punkens aggressivitet och proggens politiserade pekpinnar och bandets famösa uttalande om att ”kläderna är viktigare än musiken” retade gallfeber på musiksverige. Kanske bidrog det till att Lustans Lakejer 1981 utsågs till Sveriges bäst klädda band, men med tiden kom uttalandet att överskugga den allvarligare sidan av bandets texter, den som handlade om förlorad kärlek, alienation och glamourens pris.

Lustans Lakejer består idag av Johan Kinde, Christer Hellman, Anders Ericson, Julian Brandt och Fredrik Hermansson. 2021 är det 40-årsjubileum för deras numera ikoniska debutplatta och under hösten är de tillbaka med ett nytt album. I vintras släpptes den första singeln ”Lyx” från den nya skivan och 18 juni kommer den andra: ”En gång när jag var 17”, en sång där Johan minnas Lustans Lakejers första steg mot framgång och sin första kärlek, allt utspelat i en ungdom som tycktes evig.

Kinde berättar om den nya singeln: "Jag skrev "En gång när jag var 17" en augustikväll förra sommaren. Jag var ute med några vänner när jag fick melodislingan i huvudet. Jag kände direkt att den hade något speciellt, så jag var tvungen att gå hem och skriva klart låten. Det gick på kanske en timme och sedan dess har låten haft en speciell plats i mitt hjärta. Dessutom har jag faktiskt större delen av processen inspelad i realtid på min mobiltelefon, för jag var rädd att jag skulle glömma bort den när jag sedan mötte upp med mina vänner igen.... "

Johan Kinde växte upp i Åkersberga, norr om Stockholm och redan som 14-åring blev han medlem i Lustans Lakejer där han snabbt tog plats som sångare och förgrundsfigur. När bandet debuterade 1981 med sitt självbetitlade album hade Johan, då 17 år gammal, skrivit all text och musik. Våren 1982 gav bandet ut en nyinspelning av debutsingeln "Diamanter (är en flickas bästa vän)" från 1980. Den versionen är en av 80-talets största svenska hits och spelas fortfarande frekvent på både radio och klubbar.
    
Datum:2021-06-14  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2102501    Releasedatum: 2021-06-18

FREDRIK LUNDQVIST feat. MÄBE  Tårarnas tid (Hattie Carroll) (S)
Den 24 maj fyllde Bob Dylans 80 år, och släpps den digitala singeln "Tårarnas tid (Hattie Carroll)"! Låten är en översättning av Dylans "The Lonesome Death Of Hattie Carroll" och framförs av Fredrik Lundqvist (gitarr mm) och MÄBE (sång). Att få en översättning av en Bob Dylan-låt godkänd är ganska ovanligt och tidskrävande, men Fredrik Lundqvist lyckades med sin översättning av den ruskiga, verklighetsbaserade historien om pigan Hattie Carroll som mördas av överklass-slyngeln William Zanzinger.

"Man vill ju vara respektfull gentemot originalet, förstås, det är ju en Nobelpristagare i litteratur vi pratar om! men samtidigt finns ett utrymme för tolkning och det ska ju funka att sjunga också." - Fredrik Lundqvist.

Fredrik och MÄBE delar en facination för Bob Dylans musik och texter och nu, lagom till Dylans 80-årsdag, är det äntligen dags för en gemensam Dylan-tolkning med kombinationen av MÄBEs karaktäristiska röst och Fredriks gitarr, översättning och avskalade produktion! Duon har samarbetat på olika sätt under de senaste åren, 2019 kom singeln "Försoningen" med text av Magnus Heidenborn och under 2021 singlarna "En sexa gin och lite högre gitarr" och "Mantra".
    
Datum:2021-06-14  Label:   ISRC:     Releasedatum:

MATS WESTLING  Om 100 år (S)
”Om hundra år, just där vi står, blir allt så uppenbart All kärleks kraft, allt mod vi haft, står klart om hundra år…”

Inför Mats kommande och sjunde album släpper vi nu låten ”Om 100 år”. En sång om hopp, värme och tillförsikt inför framtiden på vår vackra planet. En påminnelse om att fokusera på det ljusa runt omkring oss, att få känna en genuin doft av sommar.

Låten är producerad och inspelad av Petter Eriksson (Daniel Lemma, Sofia Karlsson, Hellström etc.) samt av Mats själv. Mats Westling har sedan radiohiten ”Perfekt” 2008 blivit en av Sveriges mest flitigt turnerande och populära artister i sin genre. När nu resan mot ett sjunde album inletts är han mer dedikerad än någonsin. När Mats för 19 år sedan, efter en existentiell kris beslöt sig för att bryta med sitt skivbolag (Universal) beslöt han följande. - Jag skall aldrig mer skriva musik eller text utefter vad jag förväntas att göra utan istället skriva direkt från hjärtat om det jag tycker är viktigt. 2005 kom första plattan i nya livet och den hette passande nog 13 rätt. Mats har genom åren jobbat med lysande folk som Jill Johnson, Björn Olsson (Mando Diao, Hellström etc.), Niclas Strömstedt, Idde Schultz, Cecilia Vennersten m.fl.
    
Datum:2021-06-14  Label: Merlin Music AB  ISRC: SEWFQ2100101  www.matswestling.se  Releasedatum: 2021-06-19

TROELS CHRISTENSEN  Sikken dejlig sommer (S)
Text: Hanne Nedbo, Musik: Troels Christensen
    
Datum:2021-06-12  Label: TMD Music  ISRC: FIHAY2100042    Releasedatum: 2021-06-23

BABY STRANGE  I want to believe (Made for this) (S)
Med mindre än en vecka kvar till Steve Clarkes trupp ger sig ut på planen i Skottlands första match i en stor herrfotbollsfinal på 23 år, har det skotska ölbryggeriet Tennent's Lager lanserat en ny film för att fira landets fem miljoner anledningar att bry sig i sommar. Med Skottlands lagkapten Andy Robertson och Serbiens målhjälte Ryan Christie i bild, utspelar sig videon mot en fond av det pulserande ljudspåret 'I Want To Believe (Made For This)' av alt-punk bandet Baby Strange.

Glasgow-trions senaste singel har omarbetats med nya texter för att fira fotbollens sommar. Den nya versionen av låten släpps idag för att fira turneringens start, med 23% av intäkterna - 1% för varje år av väntan - donerat till Glasgow Saints FC för att hjälpa till att hantera fattigdom och social isolering i Glasgows East End.

Bandets frontman och gitarrist Johnny Madden säger om kampanjen: ”Vi är så glada att ha blivit ombedda att vara en del av Tennents kampanj ”Made For This ”. Vi har alla varit livslånga anhängare av skotsk fotboll, så det är enormt för oss att kunna spela en roll i att stödja vårt land och vårt landslag under sommaren. I Want To Believe har fått en helt ny mening och en helt ny energi - den handlar om passion, tro och ren önskan att se Skottland vinna. Efter 23 års väntan återspeglar låten samma kämparglöd och beslutsamhet som laget har visat för att nå till den här punkten. Skottland är gjort för detta.”

Baby Strange leds av den magnetiske frontmannen Johnny Madden som backas av bröderna Connaire & Aidan McCann, nu gör de anspråk på att återetablera sig som ett av de mest innovativa och kompromisslösa banden i Storbritannien. Sedan utgivningen av deras kritikerrosade debutalbum 'Want It Need It' 2016 har Baby Strange turnerat outtröttligt och byggt en entusiastisk och hängiven livepublik som säljer ut venues över hela Storbritannien. De har delat scen med bland andra Frank Carter & the Rattlesnakes, Slaves och Jamie T och Wavves.

Den ursprungliga (original-) singeln 'I Want To Believe' finns på Baby Stranges senaste 'Land of Nothing' EP som släppts av det svenska skivbolaget Icons creating Evil Art. EPn inkluderar även deras framtida rockclub- och dansgolvsfyllande singel ‘Club Sabbath’, som CLASH utropade som en “pulshöjande, take-no-prisoners affär, en som grundar sig i deras fräcka kvickhet och otämjbara energi,” tillsammans med förra årets hit ‘More! More! More!’.

Baby Strange kommer följa upp releasen med ett exklusivt fysiskt släpp i helgen i form av en 7"-singel under årets Record Store Day, och följt av den omfattande live-turnén ‘Land of Nothing Tour’ över hela Storbritannien under slutet av året och kommande datum i Europa under början av 2022.
    
Datum:2021-06-11  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC:     Releasedatum:

THE BRIDES OF THE BLACK ROOM  Blood (S)
Djupt begravd i jordens mörka sköte, förgjuten bland pulserande elektroniska artärer, omgiven av metalliska organ, vaknar nytt blod till liv.

Besvärjerskan Lea Alazam genomgår sin klans blodsritual, och underkastar sig att kanalisera den kroppslösa ilska som alla dessförinnan henne lämnat efter sig. Under sin Ärkehäxas vakande öga, reser sig en röd gryning över The Brides.

"Vår moder är hungrig. Min kropp och själ färdas på en hämndens väg. Jag återtar det som är mitt, jag bestiger min tron, och alla i min väg bör beakta att våra roller är förbytta. Äpplet har plockats och ätits. Det är här vår historia börjar. Oh ja, blod kommer flyta."

The Brides of the Black Room är ett konstnärskollektiv vars enda syfte är att tjäna vår eviga moder. Ju mer världen sökt att förinta, desto starkare har kollektivet vuxit.

Efter att ha släppt sin bejublade debut-EP med samma namn i januari, presenterade The Brides of the Black Room singeln “Fire Disciple” i april, den första av flera singlar från det kommande albumet “Blood & Fire”, som vankas i september detta år. Nu skrider klanens vedergällning till verket med den nya offergåvan "Blood", vilken skänker oss en insyn i den kamp, och via den ackompanjerande musikvideon även en glimt av den underjordiska lya, som driver och värjer kollektivet.

"I'll show you blood" skanderar Lea Alazam (vokalist i Besvärjelsen och tidigare livetrummis för REIN) till det massiva ljudlandskapet av oförlåtande syntar och hjärtskallrande basar som denna tunga produktion presenterar. De elektroniska och samtidigt melodiska rörelsemönstren i musiken förkroppsligar den vrede och sorg som återfinns i texten; "The things that I need, is what´s bringing me further down. I´ll show you blood"

Efter att ha avslöjat identiteterna på Ginger Kahn aka Tom Åsberg (tidigare känd från bandet Priest), Carolina Lindahl (tidigare del av The Operating Tracks) och nu Lea Alazam, är kollektivet redo att släppa den andra episoden ur en historia i 10 delar kallad “Blood and Fire”.
    
Datum:2021-06-11  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2101202    Releasedatum: 2021-06-11

BEN REEL  When I was a boy (2021 version) (S)
"This was a song I first recorded way back in 2012 for my Darkness & The Light album which came out in 2013 but this song didn't make the cut as I felt it didn't quite suit on the record and I was never really happy with the original mix. It was a song I always felt had great potential as a single so during lockdown I revisited it and give it a complete make over. I re-did the lead vocal and some guitars and mixed and mastered it from scratch again. In this summer of 2021 I am delighted to finally share it to the world as its got that certain summer feel to it". Enjoy. - Ben
    
Datum:2021-06-11  Label: B.Reel Records  ISRC:   benreel.com/  Releasedatum: 2021-06-21

FLORA CASH  Don´t look at me that way (S)
Flora Cash är tillbaka med årets fjärde singel “Don’t You Look At Me That Way” 11/6 - En låt skriven ur synvinkeln från någon som upplever en psykologisk kris, en mörk natt i själen.

Den platinasäljande duon Flora Cash är ingen nykomling i den kommersiella musikvärlden, med två hyllade album, en första plats på Billboard Alternative, framträdande på tv-program som Late Late Show med James Corden med mera. Det stora internationella genombrottet kom med hitlåten “You’re Somebody Else”, en låt som i skrivande stund har över 200 miljoner streams och omtalats av Forbes Magazines Steve Baltin som “Arguably the most intriguing song on radio the past year”.

Duon Flora Cash som består av svenske Shpresa Lleshaj och amerikanske Cole Randall möttes på Soundcloud där Shpresa började kommentera och fatta intresse för Coles musik och Shpresa för Coles, vilket ledde till att Shpresa senare reste över till Minneapolis för att möta Cole. Senare återvände de båda till Europa för att börja skriva musik tillsammans och efter två EPs och ytterligare en resa till USA så gifte sig Cole och Shpresa. Numera är paret bosatta i Stockholm sedan en tid tillbaka och under 2020 skulle duon egentligen åkt på turné i USA efter sitt senaste album ‘Baby It’s Okay’, men allt ställdes in till följd av Covid19.

Under 2021 har duon släppt en rad hyllade singlar, den senaste singeln “Soul Mate” har streamats närmare 1,5 miljon gånger på drygt en månad. Duon lovordades även i Tv4 Nyhetsmorgon efter att ha framfört låten live.

Nu när Flora Cash släpper årets fjärde singel, “Don’t You Look At Me That Way” så får vi lyssnare följa med Flora Cash in i ett mörker skriven ur en själslig kris. Bandet beskrev själva i en intervju med Sveriges radio P3 att tematiken på det kommande albumet “Kommer vara lite mörkare än det vi tidigare släppt” och när vi frågar bandet om bakgrunden till den nya låten “Don’t You Look At Me That Way” berättar de: -"’Don’t You Look At Me That Way’ är skriven ur synvinkeln från någon som upplever en psyko-andlig kris - En mörk natt i själen, där den enda tröst hon finner är via personen som sitter mitt emot henne, personen som hon älskar mest i hela världen. Hon ber den person att verkligen titta på henne, inte i vad personen vill att hon skall vara, utan den verkliga, äkta henne. Hon vill inte bli räddad, bara sedd.”
    
Datum:2021-06-11  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: USOPM2100163  www.floracash.com  Releasedatum: 2021-06-11

PATRIK JEAN  Gravitate (S)
Idag kommer Patrik Jeans nya singel “Gravitate”, en låt som andas sommar i en tung basdriven produktion. Här visar Patrik sitt utvecklade sound och tar oss med på en intergalaktisk resa genom sina känslor. Låten är skriven av Patrik Jean, Jonathan Bellini,Olle Tidblom och är producerad av Neighbours.

“Gravitate är en hyllning till den personen du alltid kretsar kring. Jag ville skapa något väldigt konceptuellt där jag tillät mig själv att tänka helt fritt och leka med metaforer för att beskriva kärleken du inte kan vara utan”, säger Patrik.

Patrik Jean har fått en lojal fanbase genom sin känslosamma pop, själfulla röst och normbrytande texter. Efter att i flera år skrivit låtar för andra artister började han 2018 släppa sina mest personliga låtar själv. Med låtar som ”Lean on Me” och ”Prosecco” har han streamats över 30 miljoner gånger. Hans medverkan i Melodifestivalen med “Tears Run Dry” gav honom, förutom en miljon röster under sändningen, ett överväldigande gensvar på sociala medier över hela Europa och singeln gick raka vägen in på topp 50 i Sverige. Med detta följde en bredare publik och starten pp en ny era i hans karriär.

Med över 200 miljoner streams är Patrik Jean en flerfaldigt platina-belönad låtskrivare som har samarbetat med artister som James Arthur, Callum Scott, Felix Jaehn och för TV-program som Idol. Han är också en av upphovspersonerna bakom 2020 års Melodifestivalvinnare "Move", med The Mamas.
    
Datum:2021-06-10  Label:   ISRC: GBKPL2153934    Releasedatum: 2021-06-10

DEAR SARA  Stupid things (S)
Svensk/samiska artisten Dear Saras nya singel “Stupid Things” är hämtad från hennes debut-EP “I’m Not That Sad”, release den 11 juni. Singeln är en mycket personlig låt där hon funderar över kärleken samtidigt som hon öppnar upp för sina innersta tankar och önskningar. Sara har skrivit låten tillsammans med Linnea Deb och Johannes Willinder, som också har producerat.

Sara gör alternativ pop som karaktäriseras av både nutida och stora ljudlandskap där hennes unika och säregna röst får hamna i fokus. Hennes musikskapande är präglat av uppväxten i en renskötarfamilj i Karesuando som, tillsammans med den så vanliga känslan av att längta bort och ut i världen, bidrar till hennes starka uttryck.

Hon har under året släppt tre singlar “Something You Should Know”, “Do Better” och sin egen tolkning av Red Hot Chili Peppers “Californication”. Hennes musik har rosats av media och internationella bloggar och även supportats av flera stora spellistor hos streamingplattformarna.
    
Datum:2021-06-10  Label:   ISRC: SE6BN2100901    Releasedatum: 2021-06-11

CICCI LANDÉN  Safe haven (S)
Nu släpper Cicci Landén sin nya singel ”Safe Haven”, en americana-ballad med en text som handlar om en längtan till att finna ett “lugn i stormen”; en fristad - när allt runt omkring en rasar och går alldeles för snabbt för att man ska hinna med. Ciccis uttrycksfulla röst i kombination med hennes fina text och Amir Alys fantastiska produktion har skapat en vacker, tidlös och känslosam låt.

Cicci är sångerskan, musikern och låtskrivaren som gör musik i genren Americana – en mix av country, blues och singer/songwriter, med mycket själ - där den röda tråden är hennes uttrycksfulla röst och texterna om livet. Hon har släppt två album och flera singlar - mer ny musik kommer under året.
    
Datum:2021-06-10  Label:   ISRC: SE4US2100201    Releasedatum:

VELVET INSANE  Sound of Sirens (S)
Velvet Insane delivers their second single and music video “Sound of Sirens” from their upcoming album “Rock ‘n’ Roll Glitter Suit”. A 60’s pop gem made for the modern day.

The band comments: “We feel very proud about this catchy singalong pop gem and that it shows a slightly different side of Velvet Insane. Strongly influenced by The Beatles and 60’s pop music it gives you shivers and shows our passion and love for all kinds of music. A song we really looking forward to playing live and feel the energy from the audience in the future. With the video, we want to celebrate where we come from: the 70’s. Kiss, ABBA, Slade and glam rock/pop in general have meant so much to us in our musical upbringing. 1970’s influences in pictures and music but with the sound of today.”

The track is written by the legendary Sulo Karlsson of the Diamond Dogs who also has produced and wrote the tracks together with the band on the upcoming album “Rock ‘n’ Roll Glitter Suit”.The eleven-track long album manifests Velvet Insane as a rock act to count on for years to come. “Rock ’n’ Roll Glitter Suit” is released via Wild Kingdom on July 16.
    
Datum:2021-06-10  Label: Wild Kingdom Records  ISRC: SEVVF2100505    Releasedatum: 2021-05-14

PAUL PALJETT  Hit-Medley (S)

    
Datum:2021-06-10  Label: Atenzia Records  ISRC: sevsz2102701    Releasedatum: 2021-06-18

ISHI  Fly away (S)
Efter att växlat upp för släppet av sitt efterlängtade tredje studioalbum senare i år, har den elektroniska artisten Ishi nu återvänt för att släppa sin första nya singel 'Fly Away' efter att ha signerat med sin nya etikett Icons Creating Evil Art och framgångsrikt släppt två remixer under våren.

Fans har väntat åtta långa år på ett nytt album som äntligen släpps under hösten 2021 på svenska indie-labeln Icons Creating Evil Art, hem för Flora Cash, Summer Heart och Glamour Hammer. Titeln är 'Sweet Gold' och inkluderar singlarna 'Not My Girl' , 'Lo-Fi Love Affair' och den nya singeln 'Fly Away'. Den nya singeln är skriven och producerad tillsammans med Nashville-baserade producenten Messy som tidigare har arbetat på bl.a hitlåten "Bed" av Nicky Minaj som nådde ävre halvan av Billboard Top 100 i USA och Topp 20 i Australien, Skottland och Storbritannien. Ishi kommenterar: "Jag skrev den här låten i Nashville med producenten Messy. Det var en sen session en kväll som gav resultat med bra vibbar."

Ishis förmåga att framgångsrikt balansera gränsen mellan en ambitiös studioakt och ett sensoriskt explosivt liveband lyfter och engagerar deras publik i en oupphörlig hyllning till livet. De subtila undertonerna som berör utforskandet av den inre resan samverkar för att skapa en konsertupplevelse som är obeskrivligt unik. Varje kväll avser Ishi att skapa en särskiljande miljö av mystik, medvetenhet, kärlek och acceptans. Lika älskad av både fans och kritiker, så finns det ingen tvekan om att Ishi är ett uppslukande fenomen som alla borde uppleva.

Efter det framgångsrika släppet av Yuksek-remixen av 'Not My Girl' (hyllat av bl.a. A-Trak, Kiss FM, Ministry of Sound, Amazing Radio etc.) och ett remix-samarbete med den internationellt hyllade svenska EDM-producenten Oliver Nelson, så släpper nu Ishi sin singel 'Fly Away' den 11 juni via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-06-10  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2101206  www.ishimusic.com  Releasedatum: 2021-06-11

ROBERT WELLS  Wedding bells (S)
Robert Wells ”Wedding Bells” släpps den 18 juni och är femte pianostycket i populära instrumentala serien ”Songs Without Words”, som nu passerar överväldigande 600 000 streams på Spotify. Här möter man Robert Wells och flygeln i en knivskarp närvaro, närhet och känsla i ett som får en att njuta och drömma sig bort tillsammans med musiken och instrumentets otroliga kraft.

Nya singeln ”Wedding Bells” bjuder på en energisk och romantisk ouvertyr med en nordisk klang för fest, kärlek och bröllop. Parallellt släpps även musikvideon inspelad i Essinge Kyrkan, Stockholm.

”Songs Without Words” är en instrumental pianosamling för en hel generation musikälskare, även för den verksamma pianisten. Till alla stycken finns noter via www.notpoolen.se Första låten i serien ”A Window To The Past” ur ”Songs Without Words” har passerat över 600 000 lyssningar på Spotify och singeln följdes upp av ”Summer Breeze”, ”Silent Rain” och ”April” i mars 2021 och nu släpps femte låten i ordningen ”Wedding Bells”!
    
Datum:2021-06-09  Label: Arthur Music  ISRC: SEVVT2101001  www.rhapsodyinrock.se  Releasedatum: 2021-06-18

JULIA VIKTORIA  Galen (S)
”Du är så kall och jag är värsta vraket
du gömmer dig och jag står här helt naken
du bara tittar på mig som jag vore galen! ”


I sin nya singel “Galen” beskriver Julia Viktoria hur det kan kännas att leva i en dysfunktionell relation, där man aldrig kan mötas halvvägs. Resultatet blir en kamp som är så svår att en av dem till slut ger upp och lämnar.

Julia Viktoria skrev första upplagan av denna singel redan 2019 och skickade in den till Melodifestivalen. När den inte kom med kände Julia Viktoria att låten var alldeles för bra för att bara ligga i mapp på datorn. Hon tog upp den igen och gjorde om produktionen tillsammans med sin producent Johannes Willinder, som även varit med och skrivit låten. Ytterligare tre låtskrivare har varit med och format denna låt: Christian Holmström, Marcus Lidén (låtskrivarna till Jessica Anderssons “Horizon” i Mello -21, William Stridh Mello -20) och Niklas Carson Mattsson (låtskrivare till Jessica Andersson Mello- 18, Jon Henrik Fjällgren Mello-19 och Victor Leksells megahit Svag).

”Livet är en evig resa och vi får lära oss så mycket för varje person vi har någon slags förhållande eller relation med. En del relationer triggar oss så mycket så man behöver stanna upp ett tag och säga till sig själv: “hallå – vad är det som sker, vad behöver jag lära mig att förstå här? ” säger Julia Viktoria.
    
Datum:2021-06-08  Label:   ISRC: QM6N22142378  www.juliaviktoria.com/  Releasedatum:

NICKY WILLIAM  Bad (S)
Med influenser från old Americana, till de ”udda fåglar” som skapat hans egna alternativa-folksound, släppte den svenska artisten Nicky William sin nya EP I Want To feel it All förra året via Icons Creating Evil Art. Nicky William är nu i sommar redo att släppa ny musik, och bygger upp till en sprillans ny EP som förväntas släppas sensommaren 2021. Första singeln som avslöjas är den avslappnade och dekadenta pop-låten Bad.

Nicky William säger detta om sin nya singel: ”Mina år som tonåring var inte vilda, och det finns en viss omogen avundsjuka som ibland sköljer över mig när jag hör bekanta prata om sina ”vilda år”. Den här låten handlar om den enda gången i min ungdom som jag försökte vara ”bad”.”

Sedan släppet av hans debutalbum Set Your loved Ones Free, We Have You Surrounded från 2017 (Hi-Hat), har svenska alt-folk artisten Nicky William spenderat tiden med att mogna sin röstförmåga med idiosynkratisk alternativ-folk och komplext låtskrivande. Hans nya singel Bad släpps 4 juni via Icons Creating Evil Art.
    
Datum:2021-06-04  Label: Icons Creating Evil Art  ISRC: SEXCG2101805    Releasedatum: 2021-06-04

BLUFFPOP  Ute i solen igen (S)
Bluff + pop = Bluffpop. ”Bluff" står för illusion. Illusionen av ett popband. Skapat i studio. ”Pop" står för melodislingor med genomarbetade texter på svenska. Ett collage av röster och ljud. Allt med rötter i det sena sextiotalets estetik. Med en ständigt varierande line-up är varje release tänkt att vara ett nytt äventyr. Hur ska det låta den här gången?

Den senaste singeln; ”Ute i solen igen" handlar om att finna andrum och en strimma ljus, efter en lång och mörk vinter. Kanske vad vi alla behöver just nu. Bluffpop består denna gång av: Mats Börjvall och Kenny Okoro, gitarrer, Peder Klaveus, trumpet samt Gunnar Johansson Hård, text, musik, röster, keyboards och produktion. Och så fåglarna i Hammarbyskogen.
    
Datum:2021-06-04  Label:   ISRC: SE6I32149562    Releasedatum:

DANIEL SATURN  En medelålders man (S)
Daniel Saturn skriver om en naken, heltidsarbetande småbarnspappa med drömmar om någonting större Låten En Medelålders Man är en naken självbetraktelse av Daniel Saturn, en heltidsarbetande småbarnspappa med drömmar om någonting större. Vi har tidigare hört Daniel Saturn sjunga på engelska men denna gång har han valt att ge ut ett album på svenska. Låten En Medelålders Man är hämtad från albumet med samma namn.
    
Datum:2021-06-03  Label:   ISRC:     Releasedatum:

ANTONIO D  Säg till mig (S)
Antonio D släpper ny reggaelåt i Jamaicansk tappning!

Med två hyllade EP:s i bagaget är det nu dags för Antonio D att släppa första singeln från sitt kommande album. Säg Till Mig släpps 21 maj och är en modern one drop som är skriven tillsammans med Partillo och Pancho
    
Datum:2021-06-03  Label:   ISRC:     Releasedatum: 2021-05-21

SUSANN SONNTAG  Little hurricane (S)
Med stor glädje skickar jag er min nya single ”Little Hurricane” som kommer ut på alla streaming tjänster den 11 juni.

Jag har haft en utmanande vinter med mycket negativ energi runt i mitt liv som har gjort livet ganska tungt men tack och lov inte corona.

Jag beslöt att det var dags att göra en svängig glad låt som ger mig kraft och positiva tankar och kontaktade duktiga låtskrivare: Albin Fredy Ljungqvist och Robert Lukian och fick låten ”Little Hurricane”. Robert Lukian har turnerat med Alcazar och Albin Fredy Ljungqvist var även med och skrev "Rearview Mirror” som var 4-5 månader på Vegatoppen i Finland och Albin jobbar som musikal artist i Köpenhamn och är själv artist och varit med i Danmarks eurovisions uttagning.

Sam Sonntag på Colla Records har producerat låten och Janne Hyöty är på gitarr.

Jag älskar denna låt. Efter en lång period med pandemi så ger denna låt mig just det som jag behöver: Glädje, sommar och sol och ett hopp om att vi snart igen ska kunna umgås, kramas och träffas igen. Hoppas att ni gillar min nya låt och att den får komma i åtanke inför sommarens radio låtar.

Somriga hälsningar Susann Sonntag
    
Datum:2021-06-02  Label: Colla Records  ISRC: FIS5G2100039    Releasedatum: 2021-06-11

TJORNPATRIK  Summer vibes (S)

    
Datum:2021-06-01  Label: TMD Music  ISRC: FIHAY2100030    Releasedatum:

PETER SIMENSKY  Standing on My Shadow (S)
“Standing on My Shadow” by Peter Simensky Tabitha Records’ first release of 2021. Peter Simensky is based in Lancashire and has been writing songs as far back as the late sixties when we both played in the UK, Germany and other European countries in the Manchester Playboys.

Tabitha Records previously released two albums of original songs written and recorded with John Howarth under the name of The Meteors, a group, they both played in during the early sixties.

Peter is primarily a drummer and plays with many very diverse bands covering a wide range of eclectic music genres. Peter has been writing throughout the past fourteen months and those events inspired him to write “Standing on My Shadow”. Peter is a self-taught multi-instrumentalist and the sound he produces in this and his other recordings is warm, original and unique and is made without the use of the current technology used by so many artists in the high-tech studios.

We hope you enjoy the sentiment of “Standing on My Shadow,” and this song is the first track from a new album of Peter’s original music due later this year.
    
Datum:2021-06-01  Label: Tabitja Records  ISRC:     Releasedatum:

ALEX LEW  Player (S)
Alex Lew's sommarrelease "Player" är skriven med mycket glädje, skratt och med glimten i ögat. Produktionen är influerad av Jackson 5 klassikern "I Want You Back" som matchar lekfullheten i texten och gör att låten tilltalar de flesta generationer.

Alexander Lewenhaupt föddes 1998 i Vallentuna utanför Stockholm. Hans första kliv ut i musikbranschen var som producent av elektronisk dansmusik, under namnet “Aventry”, som också uppmärksammats som ett stort namn inom EDM-scenen med mer än 10 miljoner streams över olika plattformar. 2020 startade han soloprojektet ”Alex Lew” och nu släpps sommarlåten “Player”.
    
Datum:2021-05-31  Label: InstaKarma  ISRC: SE5RI210300    Releasedatum: 2021-06-04

SAMUEL ALEXANDER BARBOUR  So near yet so far (S)

    
Datum:2021-05-31  Label:   ISRC:     Releasedatum:

SCHAKONAT  Floating (S)
Schakonat släpper sommarsingeln ”Floating” tagen från kommande studioalbumet “This Moment” med albumrelease den 8 juni 2021!

Schakonat fanns med i vågen av svenska band som växte fram under 80 och 90 talet, ibland kallat det svenska musikundret i media.. 2018 började Schakonat tillsammans med Ulf Ahlberg skriva på nya kommande albumet ”This Moment” med albumrelease den 8 juni 2021. Ett tredje smakprov är sommarsingeln ”Floating"!

På albumet ”This Moment” har Hans Schakonat (Gitarr, sång och Keyboards) samlat Claes Jagborn (Bas), Peter Wallenäs (Trummor) samt Emma Berg (Kör), producerat och skrivit låtarna tillsammans med Ulf Ahlberg. Hans Schakonat har spelat med många artister genom åren; Glen Hughes (Deep Purple), Totta Näslund, Clas Yngström (Skyhigh), Johan Örjansson och Krister Classon Band m.fl. Första soloalbumet “Schakonat” släpptes 2013 och sedan dess har han flitigt komponerat musik för film, teater och tilldelats flertalet kulturpriser. 2010 och framåt turnerade Schakonat med ”A Tribute to Pink Floyd”, “Shine On”, som mötte stor uppskattning från både publik och recensenter runt om i landet!

2018 började arbetet tillsammans med Ulf Ahlberg med skrivandet av nya låtar till kommande albumet som ska bli Schakonats andra album som släpps den 8 juni 2021. Schakonats album är mixat och delvis inspelat i Ulfs studio i Tyskland.
    
Datum:2021-05-31  Label: Black Forest  ISRC: GX3Q92039319  www.schakonat.com  Releasedatum: 2021-05-29

ALEX KVIST feat. SOFIA ULLMAN  Departure (S)
Alex är en duktig och kommande producent som har producerat musik under många år trots sin unga ålder, 21 år. Nu har musikbolaget Backetmusic börjat arbeta tillsammans med Alex för att utveckla hans fina och spännande musik och hjälpa till att marknadsföra denna duktiga producent. Följ gärna denna duktiga producent på sin väg mot nya och spännande låtar. Nya låtar är redan under produktion, som vanligt och än en gång varmt välkommen att lyssna och följa Alex.

Producent är Alex Kvist och texten är gjort av Sofia Ullman. Sofia sjunger också på låten med en känslosam och härlig inlevelse. Låten är en deep house låt som handlar om en tjej som vandra i en stad, funderar och drömmer över livet. Finns det luft, Finns det plats, Finns det kärlek – Kanske ska resa härifrån? - Departure Omslagsbilden är tagen av Stetonphoto.
    
Datum:2021-05-31  Label: Backetmusic  ISRC: SE2VE2100801    Releasedatum:

     
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021>

SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                 
Gör det Du också!