Sök i nyhetsarkivet!MISS LI I SINGELTOPP
Miss Li nådde hela vägen i topp med "Lev nu dö sen" på den svenska singelavdelningen på Sverigetopplistan. Miss Li har ständigt klättrat på Sverigetopplistan med sin Petter-tolkning från TV4:s Så mycket bättre, senast plats 2, och även Spotify-placeringar har indikerat att "Lev nu dö sen" skulle nå hela vägen. Detta är Miss Lis första etta på egen hand, hon toppade dock redan 2007 ihop med Lars Winnerbäck i "Om du lämnade mig nu"  (2019-11-20 05:30:17)
PÅ NYTT PÅ NALEN
Ian Noe var på väg till Gävle för att öppna för sin hjälte John Prine i augusti när det stod klart att Prine av hälsoskäl tvingades flytta konserten till nästa år. Med kort varsel blev det i stället så att Ian Noe gjorde en exklusiv konsert på intima Twang i Stockholm. Knökfullt så klart och en spelning som de som var där fortfarande pratar om! I februari 2020 gör Ian Noe ett nytt försök att få öppna för John Prine i Gävle och i samband med det gör han en ny, efterlängtad solospelning i Stockholm, denna gång på betydligt luftigare Nalen Klubb, den 6 februari 2020! Biljetterna släpps fredag 22 nov kl 10.00.

  (2019-11-20 05:27:37)
MÅNS OCH SKIFS GÄSTAR ODELBERG PÅ BÖRSEN
Vad har Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman, Björn Skifs & Magdalena Forsberg gemensamt ? Jo de här härliga gänget gästar den karismatiske komikern och värden Stefan Odelberg och hans Talk Talk Show på Hamburger Börs.

Den 3 december öppnas äntligen dörrarna för talkshowen som för 6:e säsongen har så mycket innehåll att vi blev tvungna att dubblera självaste namnet. Den här gången med en lite "juligare" touch på den unika stämning som showen gång på gång lyckas att förmedla.

Tillsammans med showens två inbjudna stjärnor bjuder Stefan, hans side-kick Håkan och DJ Elle Rüx er på gnistrande shownummer, spontana stickspår, en stor dos magi, spännande överraskningar, mycket musik, massor av humor och ännu mer hjärta för att underhålla er – publiken. Allt förpackat innanför Hamburger Börs anrika väggar, serverat med en njutbar middag som vi starkt rekommenderar man avnjuter i goda vänners lag.

Varmt välkomna till den 6:e säsongen av En Talk Talk Show – Showen där allt kan hända… och händer!  (2019-11-20 05:27:33)
WORKS VOL 1 ÄR NYA ALBUMET
Det har gått nästan fem långa år sedan vi fick höra ny musik från den mästerlige gitarristen och kompositören Peder af Ugglas. Men nu är det äntligen dags. »Works part 1« är den första delen av en svit i fyra delar som kommer att ges ut under det kommande året.

Peder af Ugglas har till dags dato gett ut fem internationellt hyllade soloalbum. Hans stämningsfulla och egensinniga instrumentalmusik rör sig sömlöst mellan blues, country, rock, jazz och svensk folkton. 2015 kom hans senaste album »Blue Departure«, men sedan blev det tyst från Peder. I samband med inspelningen av »Blue Departure« fick han diagnosen ME/CFS. En kronisk sjukdom som förändrade Peders liv fullständigt och som till och med fick honom att lägga musikskapandet på hyllan under en lång tid.

Men viljan att göra musik var stark och Peder tvingade sig att hitta ett sätt att överbrygga alla hinder som sjukdomen skapat. Han fick hitta nya metoder och arbetssätt, som sakta men säkert gjorde att han kunde få utlopp för sin kreativitet och komponera och spela in ny, fantastisk musik. Han bara kan jobba korta stunder i lugn hemmamiljö och sedan måste ha ta lång paus och då pratar vi veckor snarare än timmar. Det har inte alltid gått lätt och det har inte på något sätt varit en självklarhet att musiken någonsin skulle bli till ett nytt Peder af Ugglas-album.

Men nu är vi där och »Works part 1« ger oss sex kompositioner, som imponerar stort även utan att man behöver känna till bakgrundshistorien. Det här är innerlig och vacker musik som spänner över hela känsloregistret. Musik skapad av nödvändighet, med okuvlig kreativ kraft!

I februari 2020 kan vi se fram emot »Works part 2«.

"Härmed så utnämner jag Peder af Ugglas nya skiva till årets bästa!! Balsam i novembermörkret!!" - Louise Hoffsten  (2019-11-19 07:20:26)
BRITTISKA MILLIE TURNER SUPPORTRAR TOVE LO
Brittiska stjärnskottet Millie Turners karriär har gått i raketfart sedan debuten "Underwater". På kort tid har 18-åringen från London etablerat sig även utanför UK. Med sin smarta indiepop och unika röst har Millie trollbundit såväl publik som kritiker. I mars kommer Millie till Sverige då hon är support till Tove Lo på hennes Europaturné. Den 26 mars spelar de på Annexet i Stockholm.

I fredags släpptes Millies sju-låtars-EP "Hide+Seek" som bland annat innehåller singlarna "Swimming Pool" och "Ride This Train" som släpptes tidigare i år. Nya låten "January" är skivans fokusspår.

"January represents an idea for me, a time where there’s this internal pressure to do more, be more, start again, relive your life, forget that you’re human. In reality I’m a mess and make mistakes all the time and this song is a parody for the reality that “January” brings. Take me to January, where I can make more mistakes and live like a normal human growing and self improving in my own way. In the meantime I will spill the milk.” - Millie Turner.

Senaste tiden har varit hektisk för Millie, bland annat har hon skrivit musik i Nashville och hon har spelat på Island. Det är nu även officiellt att Mille kommer att vara i fokus i en H&M-kampanj i företagets alla butiker i Storbritannien under november-december  (2019-11-19 07:20:23)
EXTRAFÖRESTÄLLNING I DALHALLA
PRESSTOP: Nu är det klart att Peter Stormare kommer att spela rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes i Viktoria Tocca Entertainments uppsättning av ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla i sommar. Stormare har inte stått på en svensk teaterscen sedan han spelade Jean i nypremiären av Ingmar Bergmans uppsättning av ”Fröken Julie” på Dramaten i början av 90-talet:.

På bara en vecka är föreställningen den 15 juli 2020 av ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla Rättvik med Linus Wahlgren i huvudrollen nästan utsåld. Nu sätts en extra föreställning in den 16 juli 2020 kl 21.00. Biljetterna till extraföreställningen släpps idag 15 november kl 10.00 på www.nortic.se.

– Det är otroligt roligt. Det finns ett stort sug efter kvalitetsmusikal och vi har en fenomenal kombination av en mångfacetterad och älskad musikal, lysande solister och en unik arena, säger producenten Viktoria Tocca som sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera  (2019-11-19 07:08:14)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer samt även radiostationer i Danmark och Norge. Veckans spotlight på COUNTRY MUSIC GREATS: MERLE HAGGARD och detta är hela spellistan för veckans program:
 1.  VICTORIA EMAN: Gettin´ over you
 2.  LEE ROY JAMES: I will see you again
 3.  MERLE HAGGARD: Movin´ on
 4.  MERLE HAGGARD: Okie from Muskogee
 5.  BOBBY JOE OWENS: Text me you love me
 6.  DAVID McLACHLAN: Dance you to the moon
 7.  BONITA MERCER: What I´m looking for
 8.  JESSE RAUB, Jr: Good times
 9.  SARAH WHITE: Always the same
 10.  KENNY JACKSON, Jr: You turn me on
 11.  STEVE SPARROW: Paint your cactus green
 12.  NOEL BALFOUR & THE CHRIS SAXTON BAND: You
 13.  RUNAWAY DIXIE: What I did
 14.  JOHN ARTHUR MARTINEZ: Gentle on my mind
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 25 november 2019  (2019-11-18 20:45:00)
VERA HOTSAUCE GÄSTAR DILLON FRANCIS
Vera Hotsauce är den up-n-coming 19-årig låtskrivaren, producenten och artisten som redan jobbat med stjärnor som bland annat Elliphant och Diplos producentkollektiv. I 'Barely Breathing' skalar Dillon Francis av sin annars typiska tunga produktion och öppnar upp för sköna gitarr-riff och vocal hooks men lyckas ändå leverera ett tillfredsställande och övertygande drop. ’Barely Breathing’ är singeln till mixtapet ’Magic Is Real’ som släpps samma dag, och visar ännu en stil som Dillon tillsammans med Vera, kan integrera i sin värld - och denna gång med ett mer poppigt track  (2019-11-18 06:02:00)
MIMI BAY SLÄPPER MIXTAPE
mimi bay är den musikaliska monikern av 18 åriga Mimi Bergman, som är uppvuxen i Göteborg. Hon har skapat sin egen distinkta genre av sovrumspop med en mix av personligt låtskrivande och poetiska texter som hon hållit på med sedan hon var 14 år.

Efter att ha skrivit, spelat in och producerat ett flertal låtar hemma i sin egen studio, delade Mimi med sig av sina låtar på hennes Youtubekanal som direkt fick omfattande uppmärksamhet och uppskattning av hennes följare. Efter releasen av hennes första samling heminspelade låtar - ’I Will Be Ok’, följde hon upp med ytterligare 3 singlar ’Afraid’, ’Too Late’ och ’In Your Neighbours Garden’ som tillsammans har fått över 3 miljoner streams på Spotify och resulterat i att uppmärksamheten kring henne endast fortsätter att växa.

Idag släpper mimi bay sitt daydreams mixtape. Releasen är resultatet av att Mimis följare fått rösta fram sina favoritspår ur en spellista med 20 sekunders demos hon delade på sociala medier i september. I topp hamnade wyd och daydream som nu släpps tillsammans med bonustracket 2am apollo. Extra kul med denna release är att den, utöver att den släpps digitalt, även kommer ut på 7” vinyl i limited edition. Dessutom får varje vinylköpare med ett unikt foto som Mimi själv tagit  (2019-11-18 05:57:34)
DYNAMITE´s NYA HANDLAR OM LÅTAR PÅ RADION!!
Svenska hårdrocksbandet DYNAMITE är precis vad det låter som - högexplosiv rock n´roll. Det har bandet bevisat på sina fullängdare "Lock n Load", "Blackout Station" och senaste "Big Bang".

På nya singeln "Kings Of The Radio" uttrycker bandet ironiskt missnöjet över det rådande musikaliska klimatet. - "Kings Of The Radio" handlar om att det bara är samma skit som spelas på radio, det enda som syns och får utrymme i dag är talangjaktsprodukter. Var är rock n’ rollen?, säger bandets gitarrist Sebastian Hed-Plikas.

Men DYNAMITE har en trogen publik inom rockgenren. Många har hängt med sedan starten i Växjö för sju år sedan och andra har upptäckt bandet genom deras turnerande i Europa. DYNAMITE har dels spelat egna gig och de har varit support till band som The Darkness, Enforcer och Hank von Hell. DYNAMITE har även spelat in flera uppmärksammade videor, bland annat "Burn It Down" där Udo Dirkschneider medverkar.

På senaste fullängdaren jobbade DYNAMITE med låtskrivaren Andreas Carlsson (Paul Stanley, Bon Jovi, Def Leppard) och producenten Mankan Sedenberg. Resultat blev starka låtar som "Bring It On", "March On (To The Beat Of Your Drum)" och "Turn Up The Heat". Nu jobbar DYNAMITE på bandets fjärde platta. I våras släppte de singeln "Love On The Line". "Kings Of The Radio" är DYNAMITES andra singel från kommande albumet som levereras under 2020.

Just nu befinner sig DYNAMITE återigen ute på vägarna i Europa. Denna gången är de support till Mustasch. Med på turnen är även Motorjesus (special guest)  (2019-11-18 05:53:47)
IDAS SINGEL BERÖR I VINTERMÖRKRET
"Någonstans längs vägen mötte vi sanningen, vi försökte springa ifrån den, när den jagade oss och jag tror att vi springer än.” Ida Wiklunds nya singel ”Säg att det går över” handlar om sorgen, smärtan och kluvenheten i att möta sanningen efter en lång tids förnekelse. Låten har hon skrivit tillsammans med Erik Sahlén. - Jag ville beskriva känslan av när man tillslut vågar erkänna för sig själv att man inte är lycklig i sin relation och att då våga ta beslutet om att lämna, berättar Ida.

Ida har haft ett framgångsrikt 2019. I januari kunde P4's lyssnare höra hennes alster live i Musikplats Stockholm. Under året har Idas gripande singel "Tid att leva" spelats en hel del på radio. Låten skrev Ida som en hyllning till hennes systerdotter Tindra som gick bort i cancer endast sex år gammal.

I våras släppte Ida duetten "Lyckligast Nu" tillsammans med Jens Hult. En låt som de även framförde i TV4´s Lotta på Liseberg. Under sommaren har duon gjort ett flertal spelningar ihop och Ida uppträdde även på Visfestivalen i Västervik, en spelning som hon minns med värme.

Ida har levererat flera uppmärksammade låtar genom åren, bland annat "Mellan Dröm & Verklighet" som har över en halv miljon streams på Spotify. Och i dag släpper den produktiva singer-songwritern alltså ytterligare en singel som berör i vintermörkret.

”Säg att allt som vi drömt om, kommer nog så småningom”.  (2019-11-18 05:53:33)
SOUNDTRACK TILL TV-SERIE - STREAMA NU!
Viaplays originalserie Älska mig, skriven och regisserad av Josephine Bornebusch, har hyllats av både media och publik. I fredags var det tyvärr säsongsavslutning så nu får vi längta och hoppas på en uppföljare. Älska mig är med marginal Viaplays mest sedda originalserie en premiärhelg – någonsin.

Nu finns all musik till serien samlat och släppt på Spotify. Ledmotivet "I Heard Your Name" till serien framförs av Music Super Circus som även agerat music supervisors för serien. Sångare är Andreas Tengblad som vanligtvis går under artistnamnet Åskbollen.

Älska mig är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik. Josephine Bornebusch spelar Clara, en framgångsrik läkare som gått vilse i nätdejtingens labyrinter när Peter, spelad av Sverrir Gudnason, dyker upp och skakar om livet. Johan Ulveson spelar hennes pappa som hamnar i sitt livs största kris samtidigt som han brottas med förbjudna känslor. Gustav Lindh spelar lillebror Aron som har mött sin stora kärlek och är den som till synes har det mest stabila känslolivet i familjen. Andra roller spelas av Ia Langhammer, Görel Crona, Sofia Karemyr, Nina Zanjani och Dilan Gwyn  (2019-11-17 14:07:50)
NU FINNS MUSTASCH´S NYA ALBUM UTE
Senast i fjol släppte de en fullängdare. Och redan nu är Mustasch tillbaka med ett nytt stenhårt album - "Killing It For Life". Under 2019 har bandet släppt fyra singlar som alla finns samlade på nya plattan. Det är dessutom det första albumet som släpps på bandets egna label Tritonus Records.

- Detta är vår första skiva på eget skivbolag. Alla låtar är direkt från hjärtat utan att ha passerat något branschfilter. Plattan har vi hållit medvetet kortare än genomsnittet. Anpassat för dagens snabba musikkonsumtion. Mer körer och keyboards än tidigare. Första känslan har varit ledstjärnan den här inspelningen, berättar Ralf Gyllenhammar.

För en vecka sedan släppte Mustasch singeln "Before A Grave". Låtens tema är en förlängning av nuvarande kampanjen #whatiswrong vars syfte är att uppmärksamma att alltför många unga män tar sina liv. Mustasch vill få män att våga söka hjälp. Närmare 100 000 kr har hittills samlats in till #whatiswrong. Alla pengar går till stödorganisationen Mind.

- Budskapet är glasklart. Man kan inte hjälpa någon som ligger i en kall grav. Då är det försent. Inspirationen till "Before A Grave" är vänner till oss som har tagit sina liv. Det hände fanimej senast bara för några veckor sedan. Tragiskt och sorgligt, säger Ralf om nya singeln. Musikaliskt är han dock mycket nöjd med låten. - Det är första gången jag tycker att min egen låt fruktansvärt bra! Kan knappast förstå att jag har gjort den själv... Den SKA bli en världshit!

Nya albumet innehåller åtta låtar och "Ransacker" är plattans fokuslåt. - Den handlar om alla jävlar som kommer in och hänger i vår loge, dricker våra bärs och snor våra brudar!  (2019-11-17 14:04:28)
LILL LINDFORS TURNÉRAR 2020
En av Sveriges mest folkkära artister Lill Lindfors jubilerar 80 år med en ny turné runt om i landets större konsertlokaler ”Musik ska byggas utav glädje”. Låten med samma titel släpptes 1978 och är en av våra största låtar genom tiderna som föryngrat sig från år till år och ständigt hittat nya fans.

Med Lill Lindfors värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en publikkontakt som är unik. Lills framträdanden är präglade av frihet och lek, ödmjukhet och glädje, allt med en stark vilja till förnyelse. Turnépremiär blir det i Stockholm på Rival den 1 december och turnén gästar 7 orter runt om i landets konsertlokaler med final den 8 februari i Nyköping.

Till turnén har Lill Lindfors samlat några av landets bästa musiker. Clas Crona, piano, Mats Norrefalk - gitarr, Johan Granström- bas, Johan Löfcranz – trummor. Det blir underbara konserter med mer musik och mycket glädje!
 • 1 december - Stockholm, Rival
 • 26 januari – Västerås konserthus
 • 30 januari – Malmö, Palladium
 • 4 februari – Linköping konsert & kongress
 • 5 februari – Örebro konserthus
 • 6 februari – Norrköping, Louis de Geer
 • 8 februari – Nyköping, Culturum
  (2019-11-17 14:02:17)
TVILLINGSYSTRAR TOLKAR BACHARACH
Tvillingsystrarna i Say Lou Lou blev kända över en natt 2012 när det laddade upp låten 'Maybe You’' på Soundcloud. 2014 listades de av BBC Radio som en av årets bästa akter och året därpå albumdebuterade de med skivan Lucid Dreaming. Albumet hyllades av flera inflytelserika internationella medier och de nominerades till både P3 Guld och Grammis. Efter en flytt till Los Angeles lärde de känna producenterna och låtskrivarna Trent Mazur och Dash Le Francis, ett samarbete som mynnande ut i det vintage-doftande albumet Immortelle som släpptes 2018.

2020 är SayLouLou tillbaka med en ny EP som kommer bestå av både covers och originallåtar på temat åtrå. Men redan den 15 november delar de med sig av ett första smakprov i form av en cover på Burt Bacharachs klassiska låt 'The Look of Love', som enligt Say Lou Lou är den mest sensuella kärlekslåt som någonsin skrivit.

-Say Lou Lou vill dansa, känna åtrå och bli kära. Vi tog med ’The Look of Love’ till ett mörkt dansgolv någonstans där det förflutna möter framtiden, och disco-dansade fram till morgontimmarna.

Nästa vecka släpps en musikvideo regisserad av Zoe Chait, där Say Lou Lou utforskar var gränsen mellan sensuellt och absurt går  (2019-11-17 14:02:14)
JULIA JONAS SINGEL UTE 15/11
I helgen öppnade Julia Jonas för legendariska Lolita Pop inför en lyrisk publik på ett utsålt Slaktkyrkan i Stockholm. Nu är Julia aktuell med sin nya singel "Lift You High" som släpps nu på fredag 15 november.

Du har kanske hört Julias debutsingel ”Walk With Me” i Ellos omtalande kampanj ”Made by Women”. Nu har även Eurovision-vinnaren Loreen har gjort en fantastisk tolkning på låten. Julia har många järn i elden både som producent och hon har även spelat tillsammans med instrumentalbandet Vintergatan.

Julia föddes i Kapstaden med en belgisk mamma och en sydafrikansk pappa och växte upp i Sverige. När Julia under sina första år i Sverige inte kunde språket än, blev musiken hennes främsta uttrycksmedel. Julias övertygelse är att det vackra kommer från det opolerade. Blandningen av hennes egen-samplade ljud och hennes uttrycksfulla och mjuka sångröst ger Julia en unik identitet  (2019-11-15 06:54:08)
ALLIGATOR GUMBO SLÄPPER ALBUM
Svenska bandet Alligator Gumbo, som fokuserar på musik med rötterna i amerikanska delstaten Louisiana, släpper snart sitt tredje album. Albumet är inspelat i Norberg i juni 2019 av Börje Svensson på Abrahamsgården med stöd av Kommunen & Västmanlandsmusiken och har fått titeln "Live In Norberg".

CD-utgåvan av albumet kommer med ett träcase som gjorts av Thor & Josefin i Hajom, Sweden och har även begåvats med handbrända logotyper mm. Dessutom kan skivan köpas för digital nedladdning.

Releasedatum har angivits till den 1 januari 2020 och både CD- och digital-versionerna kan beställas från bandcamp.com (där kan man f ö redan nu lyssna på de tretton spåren på albumet)  (2019-11-15 06:49:16)
NORSKA OKAY KAYA SLÄPPER NYTT
Bakom artistnamnet Okay Kaya står norskfödda Kaya Wilkins som nu följer upp fjolårets debut Both med nya albumet "Watch This Liquid Pour Itself" via Jagjaguwar / Playground Music. Mycket av inspirationen till albumet kommer från tanken om olika typer av vätskor. Alltifrån det vi ser i naturen till det som kommer från oss själva eller de vätskor vi konsumerar. På albumet simmar Kaya igenom hennes melankoli och ångest, inte för att rena sig från dem utan för att nå det sanna djupet av dem. Hon har lyssnat, andats och analyserat innan hon tagit sig an de 15 nyskrivna låtarna som låter både hennes sårbarhet och lekfullhet ta plats.

Att få chansen att samarbete med andra kreatörer har blivit en viktig del av Kayas kreativa process. Under inspelningen av Watch This Liquid Pour Itself bjöd hon in producenterna Jacob Portrait (Unknown Mortal Orchestra, Whitney, Alex G) och John Carroll Kirby (Solange, Kali Uchi) för att komplettera och fullända hennes idéer. För det visuella tog hon hjälp av regissören Adinah Dancyger och tillsammans spelade de in musikvideor i Tyskland, Japan, Norge och New York till några av låtarna på albumet.

  (2019-11-15 06:49:13)
ABBA:s NYÅRSLÅT PÅ NYPROCERAD VINYL-7:A
ABBAs välkända nyårslåt "Happy New Year" har i många år spelats och blivit en tradition i samband med att människor runt i världen firat in nyåret. Nu kommer den i en speciellt utformad vinyl-singel (7 tum). Skivan är utformat i klarplast med en silverkant. Även om låten är välkänd och säkert återfinns i mängder av streamingspellistor, CD-album mm är denna utgåva ett samlarobjekt och kanske även en lämplig present till värd och värdinnan vid kommande nyårsmiddag. Beställ singeln hos https://store.udiscovermusic.com, releasedatum är den 6 december.

PS! På singelns baksida återfinns låten "Felicidad"!  (2019-11-14 11:41:37)
ÅRETS J:SON-STIPENDIAT 2019
Årets J:son-stipendium går till jazzviolinisten och kompositören Terese Lien Evenstad som tilldelas stipendiet för sin förmåga att fritt röra sig mellan olika genrer och utnyttja sin tekniska skicklighet för att anpassa sitt spel till den musik hon framför. J:son-stipendiet instiftades av bland andra Janne Schaffer efter Björn J:son Lindhs bortgång 2013 och går till en ung instrumentalist och kompositör som arbetar genreöverskridande i hans anda.

Terese är utbildad vid Ingesunds Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolans Jazzmusikerkandidatutbildning. Hon är klassiskt skolad i grunden men sadlade om till jazzmusiker under åren på folkhögskola. Idag leder hon ”TLE Quartet” där hon skriver modern jazz som utforskar möjligheter och gifter tradition med samtid. Terese är även bandledare i swingbandet ”The Jazzcats”, och i stråkkvartetten Stockholm Jazz Strings vilket är ett genreöverskridande projekt där jazzmusiker möter klassiska musiker. I höst spelade Terese in sitt andra album med TLE Quartet som hon även gjorde sitt debutalbum med. Terese har också gett ut ett album med gruppen Thou Shalt Swing.

Terese Lien Evenstad var nominerad till Sveriges största jazzpris Sveriges Radio P2 Jazzkattens ”Årets Nykomling 2018” och tilldelades samma år Louis Armstrong-stipendiet med motiveringen ”Hon har gett violinen ett nytt ansikte inom jazzen”. I år blev Terese uttagen till ”Up & coming 2019” där unga jazztalanger möter Bohuslän Big Band, samt utsedd till ”Ung Svensk Solist 2019” av Scenkonst Sörmland.

Juryns motivering: J:son-stipendiet 2019 tilldelas en musiker och kompositör med stor musikalitet och experimentlusta. Hon rör sig fritt mellan olika genrer och utnyttjar sin tekniska skicklighet för att anpassa sitt spel till den musik hon framför. Hennes fantasi och förmåga att frasera och improvisera gör henne till en särskilt spännande musiker med stor utvecklingspotential. Årets stipendium tilldelas violinisten Terese Lien Evenstad.

Sedan 1992 anordnade Björn J:son Lindh och Janne Schaffer årligen julkonserter i Stockholm. Efter Björns bortgång har Janne Schaffer fortsatt traditionen och J:son-stipendiet delas ut vid Janne Schaffers och Lasse Åbergs konsert Julstämning lördag 14 december, kl 19:00 i Gustaf Vasa Kyrka i Stockholm. Biljetter finns på www.biljettkoisken.se  (2019-11-14 11:35:59)
ÄVEN I ÅR KOMMER SISSEL OCH FIRAR JUL
Den 21 november är de äntligen dags för vår norska superstjärna Sissel Kyrkjebø att att sprida julglädje och musikalisk kärlek, när det äntligen är dags för premiär på Göta Lejon i Stockholm. Precis som tidigare bjuder självklart Sissel både på älskade klassiska julsånger blandat med andra vackra låtar som passar julen till. Med sig på turnén har Sissel Kyrkjebøen namnkunnig skara musiker, bland annat den amerikanska stjärn-keyboardisten Tim Carmon. Carmon har spelat, turnerat, skrivit och producerat med storheter som Stevie Wonder, Justin Bieber, Bonnie Raitt och Earth, Wind & Fire. Han har även varit Music Director i Vita Huset vid ett flertal tillfällen.
 • 21 november, 19.30 - Göta Lejon, Stockholm
 • 22 november, 18.00 - KalmarSalen, Kalmar
 • 23 november, 19.30 - Malmö Live, Malmö
 • 24 november, 15.00 - Konserthuset, Växjö
 • 24 november, 18.00 - Konserthuset, Växjö
 • 25 november, 19.30 - Konserthuset Stora Salen, Göteborg
 • 27 november, 19.30 - Spira, Jönköping
 • 28 november, 19.30 - Halmstads Teater, Halmstad

  (2019-11-14 11:22:40)
GREASE-MUSIKAL PÅ SVERIGE-TURNÉ
Musikalen ”Grease” med Lotta Engberg, Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen i huvudrollerna åker ut på stor arenaturné våren 2020. Just nu gör musikalen dundersuccé på Nöjesteatern i Malmö där den kommer att spelas fram till den 16 februari och därefter blir det turnépremiär i Linköping den 21 februari. Totalt gästas 20 orter i några av landets största arenor med final på Cirkus i Stockholm den 11 april 2020.

Brylkrämen, skinnjackorna och dansskorna är på för denna rockiga kärlekshistoria med Anton Hagman som Danny, Caroline Johansson Kuhmunen som Sandy och Lotta Engberg som rektor Lynch tillsammans med en stor ensemble och husband på scen som får varje dansnerv att spritta i kroppen på turné runt om i hela landet! För regin står Staffan Götestam som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Koreografen Siân Playsted skapar magiska dansnummer till låtar som “Grease is the word”, “Greased Lightning”, “You´re the One That I Want” och “We Go Together”.
 • 21 februari: Linköping, Konsert & Kongress (Biljetterna är släppta!)
 • 23 februari: Västerås Konserthus (Biljetterna är släppta!)
 • 28 februari: Uppsala, Konsert & Kongress (Biljetterna är släppta!)
 • 29 februari: Falun, Guide Arena (Biljetterna släpps 15/11)
 • 1 mars: Gävle Konserthus (Biljetterna är släppta!)
 • 6 mars: Sundsvall, Tonhallen (Biljetterna är släppta!)
 • 7 mars: Umeå, Idunteatern (Biljetterna är släppta!)
 • 8 mars: Luleå, Kulturens Hus (Biljetterna är släppta!)
 • 13 mars: Eskilstuna, Stiga Sports Arena (Biljetterna släpps 15/11)
 • 14 mars: Norrköping, Louis De Geer (Biljetterna är släppta!)
 • 15 mars: Jönköping Konserthus (Biljetterna är släppta!)
 • 20 mars: Växjö, Fortnox Arena (Biljetterna är släppta!)
 • 21 mars: Skövde Arena (Biljetterna är släppta!)
 • 22 mars: Karlstad CCC (Biljetterna är släppta!)
 • 27 mars: Halmstad teater (Biljetterna släpps 22/11)
 • 28 mars: Karlskrona, Brinova Arena (Biljetterna släpps 22/11)
 • 29 mars: Kalmarsalen (Biljetterna släpps 22/11)
 • 4-5 april: Göteborg, Partille Arena (Biljetterna släpps 15/11)
 • 10-11 april: Stockholm, Cirkus (Biljetterna släpps 22/11)
  (2019-11-14 11:22:31)
NY HIPHOP FRÅN GÖTEBORG
Lögnen (Gbg) släpper "Sanningen", det är femte singeln från Martin Permers hip hop-alias.

Lögnen är varken från Tensta, Hallonbergen eller Södermalm. Men med en helig ilska över sakers tillstånd och människans löjliga omfamnande av dumhet. "Sanningen" släpps fredag 15 november.  (2019-11-13 17:17:04)
GES TOLKAR SAUCEDO
GES gör comeback med en tolkning av Danny Saucedo´s ”In The Club” från albumet ”In The Club”(2011), i 2019 års upplaga av Så Mycket Bättre!

Under fjärde episoden av årets SMB skulle både Orup och Niklas Strömstedt delta under samma kväll, vilket öppnade ett naturligt tillfälle att även bjuda in Anders Glenmark och återförena GES för en kväll. Återföreningen var dock ingen självklarhet, det krävdes en del övertalning från Orup och Strömstedt till Anders Glenmark, efter en stunds betänketid sa ja och GES återförening var ett faktum. Bandet ska i och med deltagandet således också tolka en låt, vilket blev Danny Saucedo´s bidrag ”In The Club” till Melodifestivalen 2011. Titeln blev ”När jag var han”, där GES gör en take med glimten i ögat hur det var, när de var i Danny´s ålder och var lika snygga och eftertraktade som ”han”. När trion sedermera äntrade scenen sparades det inte på krutet. Ackompanjerad av husbandet, tillsammans med en sju man stark stråkorkester tog de över kvällen totalt och levererade ett av dem härligaste ögonblicken i Så mycket bättre´s historia.

Danny kommenterade: Det står tre av Sveriges största musiklegender 5–6 meter framför och sjunger till mig, att de vill va som mig, det är så surrealistiskt! Jag älskar Så Mycket Bättre!

GES är även aktuella med sin krogshow ”Stanna världen en stund”, som går av stapeln 3 april på The Theatre i Göteborg, de kommer att ta med gästerna på en intim, men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer  (2019-11-13 17:12:59)
LÅT PÅ ENGELSKA ÄR DET SENASTE MED ALFRED YAO
Alfred YAO kommer från östgötska Valdemarsvik men använder det engelska språket på sin nya singel "Kill My Emotions". Han kommenterar själv låten (på engelska, naturligtvis): "Kill my emotions is a song about being stuck with feelings for someone you should’nt love. You try to get rid of the feelings, try to forget, and soon you realise that the one who gave you the feelings is the one that have to kill them. Sometimes you need help to stop loving someone, and sometimes is has to be the person you love that ends it all."  (2019-11-13 17:06:58)
FIRADE DU DIN FAR PÅ FARS DAG?
Tillhör Du dom som firar Dina föräldrar på Fars Dag resp Mors Dag? Har Du tänkt på att inte alla barn har möjlighet att hylla sina föräldrar? Detta är temat i punkgruppen KSMB:s nya singel "Fars Dag" som släpptes (naturligtvis) på söndagen den 10 november (Fars Dag firas alltid den andra söndagen i november - motsvarande Mors Dag firas sista söndagen i maj månad). Låtens text och musik är skriven av Allan Sundberg. Chris Laney, Michael Alonzo och Stephan Guiance. Releasen skedde på skivetiketten Wild Kingdom Records…  (2019-11-13 17:06:52)
NEW COUNTRY, WEEK 46/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer samt även radiostationer i Danmark och Norge. Veckans spotlight på COUNTRY MUSIC GREATS: DWIGHT YOAKAM och detta är hela spellistan för veckans program:
 1.  GORD BAMFORD: #REDNEK
 2.  DON CROUSE: Old Bill Miner
 3.  DWIGHT YOAKAM: A thousand miles from nowhere
 4.  DWIGHT YOAKAM: Suspicious minds
 5.  TODD SPARKS: Party in paradise (remix)
 6.  LEE ROY JAMES: No more boleros
 7.  SIMON ANDERSSON: Talkin´ bout a revolution
 8.  RILEY REDDING: Afraid of the dark
 9.  SONNY MORGAN: Hopelessly blue
 10.  JAMES GARLAND: Drink you away
 11.  SAMANTHA MOONEY: In this town
 12.  JOHNNY CHESTER & READY-SET-JUMP: Glory Glory
 13.  DYLAN EARL: Morning star
  (2019-11-11 20:45:00)
NY SINGEL MED MARTIN STENMARK
Martin Stenmarck är äntligen tillbaka med sprillans ny musik i singlen "Jag kan inte glömma!" samt en stor pop och rockshow "Hitsen & Hjältarna". Showen, som hade premiär i Västervik i fredags tar dig med på en musikalisk resa som spänner över tid och rum.

Nya singeln "Jag kan inte glömma!" som också ingår i hans nya show visar upp en Martin Stenmarck i toppform och med stark igenkännlighet får vi här återse en av landets mest älskade sångare, scenpersonlighet och musiker. Från Melodifestivalen till grammisvinst till rockbjörnenstaty till de stora arenorna. Resan fortsätter framåt med oförminskad energi för Martin Stenmarck som år efter år fortsätter att leverera passionerad och stor popmusik på svenska.

Föreställningen ”Hitsen & Hjältarna” kan ses på följande platser:
 • 16 nov - Västerås, Västerås Konserthus
 • 22 nov - Malmö, Slagthuset
 • 23 nov - Helsingborg, Helsingborg Arena
 • 29 nov - Malmö, Slagthuset
 • 30 nov - Malmö, Slagthuset
 • 06 dec - Malmö, Slagthuset
 • 07 dec - Malmö, Slagthuset
 • 13 dec - Örebro, Conventum Arena
 • 14 dec - Vara, Vara Konserthus extra 14.30 & 19:30
 • 20 dec - Växjö, Växjö Konserthus
 • 21 dec - Vara, Vara Konserthus extra 14.30 & 19:30
 • 10 jan - Stockholm, Rival EXTRA
 • 11 jan - Stockholm, Rival EXTRA
  (2019-11-11 11:07:07)
PRODUKTIV YOHIO AKTUELL MED NY SINGEL 22/11
YOHIO släpper 5:e singeln "Defeating a devil a day" från kommande albumet "Neon Light Orhestra" . En video är inspelad på Säters gamla mentalsjukhus och släpps kort efter singel-release. Låten är skriven av YOHIO och mixad och producerad av Tommy Rehn.

YOHIO´s Youtubekanal har växt med 100 000 följare på bara några månader till över 160 000 subs! Senaste videon "My Nocturnal Serenade" är uppe i över 2 miljoner visningar.

YOHIO , numera baserad i Tokyo, är artisten som tagit såväl Sverige som Japan med storm med sin visuella och androgyna stil. Efter ett par Japanturnéer m sitt band Seremedy som 15-åring blev han signad till Japanska Universal och debuterade som soloartist som 16-åring med egna låtar på Japanska.Genombrottet i Sverige kom året efter (2013) när han tävlade i Melodifestivalen med låten Heartbreak Hotel. Därefter har YOHIO sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor, slagit otaliga publikrekord under sina hysteriska signeringsturnéer och medverkat i de största Svenska och Japanska TV-showerna  (2019-11-11 11:04:27)
ROOTSY-ALBUM MED JOE NOLAN
Joe Nolans »Drunk and In Love« är ett smakprov från kommande minialbumet/maxi-EP:n »Rootsy House Sessions« som släpps på fredag 15 november på alla digitala plattformar och på 10" vinyl i början av december.

Fjolårets comeback-album »Cry Baby« och vårens långa Europa-turné som support till Cordovas berättade att Joe Nolan är tillbaka och det med besked. I februari 2020 återvänder Joe Nolan för en lång Skandinavien-turné, denna gång som co-headliner tillsammans med Dylan Earl! Med sig har han förutom sina tre studioalbum även nya »Rootsy House Sessions«, ett knippe sånger inspelade på lediga stunder under senaste turnén. De sju låtarna släpps i november 2019 på alla digitala plattformar och på 10" vinyl (begränsad upplaga). Ett kommande samlarobjekt!  (2019-11-11 10:58:01)
I FEBR -20 KOMMER DYLAN EARL TILLBAKA
I februari 2020 återvänder Dylan Earl med band för en lång Skandinavien-turné, denna gång som co-headliner tillsammans med Joe Nolan!

När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som nyligen gav ut sitt andra album. "Squirrel in the Garden" på Rootsy Music-etiketten i hela Europa.
 • 2020-02-10: Twang, Stockholm
 • 2020-02-11: Katalin, Uppsala
 • 2020-02-12: Kafé Smedjan, Norrtälje
 • 2020-02-13: Q-bar, Sundsvall
 • 2020-02-14: Moskus, Trondheim
 • 2020-02-15: Droskan, Umeå
 • 2020-02-16: Captain Cook, Östersund
 • 2020-02-19: Kulturkvarteret, Kristianstad
 • 2020-02-20: Revolver, Oslo
 • 2020-02-21: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2020-02-22: Kungsbacka teater (lunchkonsert), Kungsbacka
 • 2020-02-22: Folk å Rock, Malmö
 • 2020-02-23: Bartof Station, Köpenhamn
 • 2020-02-25: Bryggerhuset, Beitostølen
 • 2020-02-26: Juke Joint Studio, Notodden
 • 2020-02-27: Bull Inn, Bø
 • 2020-02-28: Vaktbua, Kristiansand
 • 2020-02-29: Broken Dreams, Borlänge
  (2019-11-11 10:57:58)
STJÄRNSKOTT FRÅN JÄRVSÖ GÅR VIDARE
I början av sommaren släppte Johanna Bakke den uppmärksammade singeln och videon "Sara Elin". Nu är stjärnskottet från Järvsö tillbaka med en ny stark singel - "Gå i takt". En låt som Johanna skrev i frustration över människors stress och oförmåga att leva i nuet.

- Varje år far vi ett varv runt solen och vi har ingen aning om hur många varv vi ska. Det kanske är just det som gör oss stressade. Men jag vill göra som jag vill och inte lyssna så noga på andras förväntningar om vem jag ska vara. Att andas, skratta högt, känna efter, vara nyfiken och när andan faller på - gå ut och dansa, säger Johanna.

23-åriga Johanna började skriva musik tidigt och hon har redan hunnit med en hel del. Bland annat har Johanna varit förband till artister som Tomas Andersson Wij och Hurula. Förra året belönades hon med Lill-Babs stipendiet. Pengarna har Johanna investerat i sitt kommande album som släpps 2020.

Nya singeln "Gå i takt" är skriven av Johanna och producerad av Anna Engberg. Texterna står i fokus för Johanna som älskar det svenska språket. Hon inspireras av artister som Annika Norlin, Lars Winnerbäck och Monica Zetterlund. Men det är viktigt för Johanna att gå sin egen väg  (2019-11-10 13:42:26)
FRIDA SUNDEMO SLÄPPER SINGEL, ÄVEN I DECEMBER
Den svenska artisten och producenten Frida Sundemo har under de senaste åren varit en självklar del av den internationella alt pop-scenen. Under hösten släpper Frida två kontrasterande singlar, en upplyftande storslagen poplåt och en melankolisk poppärla. Den förstnämnda låten heter ’Nothing Can Hurt Me’ och släpps idag den 8 november.

Frida Sundemo firar 10 år som artist nästa år. 2010 slog hon igenom med det Japan-exklusiva albumet Dear, Let It Out och på hemmaplan var det EP:n Indigo som stod för genombrottet, vars titelspår var en av P3:s mest spelade låtar 2013. De senaste åren har flera av hennes utsökta poplåtar hörts i flera av världens mest populära TV-serier och 2015 gjorde hon Hollywood-debut som fiktiv popstjärna i långfilmen Kill Your Friends. Hennes debutalbum Flashback & Futures från 2017 uppmärksammades av internationell media som Billboard Magazine, The Fader och V Magazine. Frida är också en eftertraktad vokalist för producenter och DJ:s över hela världen, och hon sjunger bl.a. på låtar med Lindstrøm, Kasbo och Morten.

I höst är Frida Sundemo äntligen tillbaka med helt ny musik. Under november och december släpper hon låtarna ’Nothing Can Hurt Me’ och ’Gazelles’, två spår som kompletterar varandra i den bemärkelse att de är varandra motsatser. Den ena hoppfullt naiv och den andra avvaktande melankolisk.

Frida förklarar första släppet Nothing Can’t Hurt Me så här: - Jag vill förmedla känslan av fullkomlig frihet, den som kan vara svår att hålla kvar mer än några sekunder. Jag tror att om man som barn fått uppleva stunder av total trygghet kommer resten av livet gå ut på att hitta tillbaka till den känslan. Nothing Can Hurt Me släpps idag den 8 november via Cosmos Music och den 6 december kommer uppföljaren Gazelles  (2019-11-10 13:37:23)
HALVVÄGS GENOM HÖST-TURNÉ
För närvarande är Satan Takes A Holiday mitt i sin höstturné (datum nedan), och tidigare i år gjorde dem en 20-datum-turné i Norden och Europa tillsammans med Backyard Babies, Thundermother och Audrey Horne. Nu släpper man sista singeln 'Blow' från albumet A New Sensation med livevideo och remix. bandet förklarar videon så här: "Spelningar i vår hemstad är alltid en extra emotionell och stark historia för oss. Familj och vänner både framför och bakom scen. Inför kvällen på Debaser i Stockholm tidigare under hösten bjöd vi med Ted Lindén, som gjort starkt intryck på oss i sina tidigare uppdrag - speciellt i förmåga att fånga känslan mellan artist och publik. De här videon till Blow är resultatet och för oss spritter den av elektriciteten och lusten från den kvällen."
 • 16/11: Mora, Lilla Helfvetet
 • 29/11: Jönköping, Bongo Bar
 • 13/12: Örebro, Watt
 • 14/12: Linköping, Palatset
  (2019-11-10 13:26:08)
ATENZIA RECORDS LADDAR INFÖR JULEN
Det oberoende skivbolaget Atenzia Records lddar upp inför kommande julhelg genom att lansera tre nya singlar med omtyckta svenska artister. Den klassiska jullåten "Ser Du stjärnan i det blå", som komponerades av Ned Washington och Leigh Harline med svensk text av Anita Halldén, har sjungits in av Mona G. Mona är känd som mångårig sångerska i olika orkestrar, bl a sin egen dansorkester, och har på senare tid "halkat över" till countrymusik. Låten känner vi även från Bengt Feldreichs tolkning i TV-klassiskern "Kalle Anka och hans vänner" på julafton.

Dansbandet Pia Pihlgrens har spelat in "Nu är julen här", komponerad av Magnus Ekwall och Lennart Dahlberg. Mängder av julstämning!

F.d Lasse Stefanz-medlemmen Lasse Sigvardsson har sedan han lämnade bandet uppträtt med sina familjemedlemmar, men man har även kunnit höra honom i olika countrysammanhang. Hans senaste singel är "Stranger", en låt som den amerikanske svenskättlingen Kris Kristofferson komponerat  (2019-11-10 13:26:04)
MUSTASCH SLÄPPER 4:E SINGELN
Under 2019 har Mustasch levererat singlar som "Blood In Blood Out", "What Is Wrong" och "Where Angels Fear To Tread". I dag släpper kvartetten en fjärde singel - "Before A Grave". Låten är en förlängning av Mustaschs kampanj #whatiswrong. Syftet med kampanjen är att lyfta det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland män. Hittills har #whatiswrong samlat in närmare 100 000 kr till stödorganisationen Mind.

- Budskapet i "Before A Grave" är glasklart. Man kan inte hjälpa någon som ligger i en kall grav. Då är det försent... Inspirationen till den här låten är vänner till oss som har tagit sina liv. Det hände fanimej senast bara för några veckor sedan. Tragiskt och sorgligt, säger bandets frontman Ralf Gyllenhammar.

Ovanstående singlar finns med på Mustaschs kommande album "Killing It For Life" som släpps den 15 november. Och Ralf är särskilt nöjd med senaste alstret "Before A Grave".

- Det är första gången jag tycker att min egen låt fruktansvärt bra! Kan knappast förstå att jag har gjort den själv... Den SKA bli en världshit! avslutar Ralf  (2019-11-08 09:16:37)
SKOTT SLÄPPER OREDIGERAD VIDEO
I början av hösten delade Skott med sig av ett första smakprov från sitt kommande debutalbum i form av singeln 'Bloodhound'. Nyligen följde hon upp med singeln 'Midas', en romantisk, rå och intim låt inspirerad av legenden om kungen som fick allt att bli till guld som han vidrörde.

Igår kväll släpptes musikvideon till 'Midas' exklusivt via Youtubes interaktiva premiärfunktion, som tillåter fans att titta på nya videos live tillsammans och samtidigt chatta med artisten.

Fans från hela världen slöt upp i chatten för premiären, en video som förutom att den uppstod på ett väldigt spontant sätt inte har redigerats överhuvudtaget: - Jag hade inte planerat att hela musikvideon skulle bestå av en one-take. Efter en hel dags filmande av den, från början, rätt stora produktionen, gick alla utom jag och min co-regissör hem. Vi tänkte att vi var klara och ville bara filma lite extra-material. Men det vi fångade på kameran i en enda take, visade sig vara den ”riktiga” musikvideon till Midas. Låten är väldigt intim, och därför kännas det ärligt med ett så pass avskalat och sårbart framträdandet. Jag är definitivt inte van vid att vara så nära och "utblottad" framför en lins i fyra raka minuter. Dessutom finns det inte en enda redigering i videon, berättar Skott.

  (2019-11-08 09:12:11)
JULTURNÉER PÅ GÅNG
CajsaStina Åkerström är just nu aktuell med nya plattan ”Äventyret börjar här” som släpps den 13 september och i oktober gör hon en längre höstturné på teatrar runt om i landet. Nu är det klart för ny julturne ”En jul i gemenskap” får turnépremiär den 27 november i Kalix kyrka med final den 22 december i Masthuggskyrkan, Göteborg

Henrik Åberg är en av Sveriges i särklass främsta Elvistolkare. För åttonde året i rad är det nu klart för en ny decemberturné med ”Elvis Christmas” 2019. Turnén har vuxit sig större och större, blivit populärare från år till år och hyllas av både publik och i media. I år gästar turnén 12 orter runt om i landet

Turnén ”Änglaljus” med John Kluge har blivit en återkommande jultradition runt om i hela landet sedan 1993. Konserterna har blivit allt populärare och har vuxit sig större och större från år till år. John Kluge har till årets turné bjudit in några av Sveriges folkkäraste artister; Linda Lampenius, Py Bäckman, Sofia Källgren och Carina E Nilsson på piano tillsammans med lokala körer.  (2019-11-08 09:07:50)
TURNÉAKTUELLE KRISTOFER GRECZULA
Kristofer Greczula (re-release radio) ”You're Not Alone” är en låt som har kommit att betyda otroligt mycket för väldigt många människor. Låten har verkligen berört och sedan releasen september 2017 har den påverkat flera liv och det tar varenda pris där ute som man kan få. Nyligen tilldelades den guldskiva och har idag passerat över 9,2 miljoner streams på Spotify.

Just nu befinner sig Kristofer på omfattande turné runt om i landet med ”Aldrig Ensam Show”. Låten skrevs under en mörk period i Kristofers liv som nu kan hjälpa så många människor där ute som kämpar med psykisk ohälsa! Idén med ”Aldrig Ensam” är att arbeta både förebyggande och stödjande på individ- och samhällsnivå genom att sprida information via sociala medier, opinion/utbildning och stödverksamhet. På det sättet vill vi reducera fördomarna kring detta tabubelagda ämne, få fler att våga söka professionell vård istället för att begå självmord. Vi förebygger genom att utbilda och förbättra människors kunskaper kring psykisk ohälsa. Vi arbetar också stödjande med Aldrig Ensam Gården och telefonrådgivning.

Turnéplan: ”Aldrig Ensam Show” 2019:
 • 11 november Lund, Stadsteatern
 • 18 november Falkenberg, Falkhallen
 • 19 november Göteborg, Lisebergsteatern
 • 2 december Stockholm, Oscarsteatern
  (2019-11-08 09:07:42)
NY VIDEO TILL ALBUMET
Albumet "Based on a true story" med trion DayBehavior finns ute och bjuder genomgående på popmusik med basen i 90-talets synthpop. Albumet lanseras nu med singeln "Tears that Dry" som även finns som video (se nedan):

  (2019-11-07 14:58:58)
JOHAN SKOOG HAR GJORT EN JULLÅT
Johan Skoog har presenterat en ny jullåt - håll med om att tidpunkten är perfekt. Låten heter "Juletid Radio" och återfinns på tillgängliga streamingstjänster. Även om det genom åren har producerats mängder med julmusik är det härligt med detta nyskapande av stämningsfull musik inför den kommande högtiden  (2019-11-07 14:58:53)
ROBYN FORTSATT HÖGT RANKAD
Robyn rankades som #2 när amerikanska Paste Magazine rankade 2010-talet bästa låtar. Även när det gäller album tillhör hon toppskiktet när hennes album "Body Talk" från 2010 hamnar på andra plats före storheter som Beyoncé, Rihanna, Taylor Swift, Adele m fl. Även Robyns album "Honey" från 2018 hamnar på tidningens Topp25-lista som #15  (2019-11-05 12:41:57)
VICTORIA TOCCA SÄTTER UPP BERÖMD MUSIKAL
Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla till sommaren. I rollen som Jesus ser vi Linus Wahlgren: – Efter att ha spelat missionerande mormon i ”The Book of Mormon” finns det väl bara en väg att gå...att spela självaste Jesus himself! Och att få göra det på Dalhalla i en storartad konsertversion är så nära himmelriket man kommer...levande! Heja Viktoria Tocca som satsar stort! säger Linus Wahlgren.

– Dalhalla har unika egenskaper och är en så magisk arena. Det ger oss möjlighet att skapa en föreställning utöver det vanliga av den älskade musikalen, säger producenten Viktoria Tocca.

Musikalen gavs först ut som ett konceptalbum 1970 innan den fick premiär på Broadway 1971. Sedan dess har spelats över hela världen bland annat i Londons West End, ytterligare tre gånger på Broadway och turnerat i USA, Storbritannien och Australien. Den svenska urpremiären skedde på Scandinavium i Göteborg 1972 där nio föreställningar spelades och satte ett nytt publikrekord för arenan.

Spelas i Dalhalla i Rättvik den 15 juli kl 21 och biljetterna släpptes igår den 4/11, köps hos www.nortic.se. Biljettpriset är från 840:-  (2019-11-05 12:38:14)
ÄNNU EN GULDSKIVA ATT HÄNGA PÅ VÄGGEN
Zara Larsson har belönats med ytterligare en Guldskiva här i Sverige. Det är singeln "All the time" som är den senaste i raden av belöningar som "regnat" över vår svenska världsstjärna!  (2019-11-05 12:30:13)
HANGING GARDENS NYA ALBUM SNART UTE - SE VIDEON
Finska hårdrockarna i sjumannabandet Hanging Garden har ett nytt album på väg ut, releasedatumet är den 15 november och titeln är "Into that good night". Som aptitretare har man släppt en lyric video till låten "Signs of Affection" där texten är baserad på poeten och lyrikern Elli Leppä's verk ""Kiintymyksen eleitä". Onekligen en stämningsfull och välprodcerad video som är värd att upptäckas av fler…

  (2019-11-05 12:30:09)
NEW COUNTRY, WEEK 45/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer samt även radiostationer i Danmark och Norge. Veckans spotlight på COUNTRY MUSIC GREATS: TAMMY WYNETTE och detta är hela spellistan för veckans program:
 1.  BRANDON McPHEE with FOSTER & ALLEN: Walking on the waves
 2.  RON BUCKPITT: Wandering Jew
 3.  TAMMY WYNETTE: D-i-v-o-r-c-e
 4.  GEORGE JONES & TAMMY WYNETTE: They call it making love
 5.  CHARLIE DANIELS BAND: Road dogs
 6.  DAVID STARR: Rise up again
 7.  ANN J MORTON: Tainted rose
 8.  MARK WINSTON KIRK: Show me your tattoo
 9.  DAKOTA RITTER: Take my ring
 10.  XAVIER JOSEPH: Never been to Texas
 11.  THE WARD SISTERS: Seven bridges road
 12.  FREUNDE: Probably maybe
 13.  YVES LEWIS: Baby just hold on tight
  (2019-11-03 20:45:00)
RE-MAIN SLÄPPER EP
Göteborgs-duon RE-MAIN släpper sin nya EP "The Pain EP" den 1 november. EP:n innehåller låtarna "Love is all the pain" och "Love and pain and fear". Gruppen består av Christina Post och Martin Permer, båda boende i Göteborg. Christina har sin bakgrund inom jazzen och Martin har jobbat med en mängd okända popprojekt  (2019-11-03 13:37:50)
PLATINA TILL BISHARA
Bishara har belönats med Platinaskiva för singeln "On my own". Det innebär att den har streamts minst 8 miljoner gånger. Klicka gärna på Deezer-länken här till vänster och lyssna för att "fylla på"…  (2019-11-03 13:32:41)
ZARA LARSSON SLÄPPER NYA SINGELN PÅ FREDAG…
Zara Larssons nya singel "Invisible" släpps på fredag den 8 november och förväntas bli ännu en i raden av oändliga framgångar för Zara. Singeln kommer även att kunna höras i Netflix-serien "Klaus" som har streamingpremiär den 15 november.

Zara har även nominerats till MTV EMA-galan i kategorin "Best Swedish Act".

Kika gärna på Zaras teaser här nedan:

  (2019-11-03 13:27:51)
EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR MED OLA SALOS SHOW
Mannen med den gudabenådade rösten som bröt ny mark i hur svensk populärmusik kan låta, se ut och framföras med sitt ikoniska The Ark, har nu flyttat in på Hamburger Börs. Sedan premiären av ”It takes a fool to remain sane” har lovorden och hyllningarna flödat. Publiken är salig och alldeles enig- DETTA ÄR REN OCH SKÄR MAGI. Ingen kan lämna lokalen oberörd. Publiktrycket är så stort att vi släpper extrashower i januari och februari.

Upplev Ola Salo upphöjt till 1000 och de odödliga hits han skrev under tiden med The Ark - En Rockshow Extravaganza med extra allt. Storslaget, bombastiskt och spektakulärt är bara förnamnet. Så skruva upp förväntningarna på max och räkna med ett stycke rockpoesi av finaste sort. Men framförallt, ställ in dig på en extravagant helkväll med landets kanske mest karismatiska liveartist! Detta är något ni inte vill missa!

Prenumeranter på nyhetsbrevet Vinguiden.com fick möjlighet att köpa biljetterna till några av de nyinsatta showerna, men den möjligheten gällde bara till den 21 oktober!  (2019-11-03 13:27:48)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019