NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  MICHELLE RUSSELL: If we could return
 2.  SHOW PONY EXPRESS: Make a wish come true
 3.  KAREN CRAIGIE: Lonely town
 4.  THE COAD SISTERS: Silver wings
 5.  KORA NAUGHTON: Ride or die
 6.  BEC HANCE: Everyday TV reality shows
 7.  DALE DUNCAN: Diamantina coming down
 8.  PAT WATERS: You ain´t never been to Texas
 9.  CALAMITY JANES: Light it up
 10.  JORDAN ROBERT KIRK: Pine box
 11.  DARLIN AND ROSE: Fire went out
 12.  CONNIE HALL: Heaven forever
 13.  RAY STEVENS: Mama sang bass
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 30 juli 2018  (2018-07-16 15:00:00)
VISSTE DU DETTA OM GREASE - 4?
Producenten och manusförfattare Allan Carr ville att Andy Warhol skulle spela rollen som konstlärare och hade dessutom önskemål om att den manliga porrstjärnan Harry Reems skulle spela en roll i filmatiseringen av musikalen. Men, filmbolaget Paramount sa blank nej till både. Carr kände dock att han hade svikit ett löfte så han skrev personligen ut en check på $5,000 till Reems som tröst  (2018-07-16 04:52:42)
VISSTE DU DETTA OM GREASE - 3?
Grease producent och manusförfattare Allan Carr träffade Olivia Newton-John på ett party som arrangerats av den australienska sångerskan Helen Reddy och han föll pladask för Olovia. Han bad henne skriva på kontraket för rollen som Sandy, men Olivia var tveksam. Hon hade gjort en filmroll 1970 i filmen "Toomorrow " och krävde att få göra en testfilmning med John Travolta för att se om magi skulle uppstå. Och det gjorde det….  (2018-07-15 13:35:27)
VISSTE DU DETTA OM GREASE - 2?
Marie Osmond (från den mormonska musikfamiljen The Osmonds) tackade nej till rollen som Sandy därför att hon ville inte att hennes tonårsbarn skulle tolka rollen som att "Du måste vara grym och hård för att få killen". Även Susan Dey, som spelat i TV-serien "The Patridge Family", tackade nej då hon inte ville spela en tonårsroll igen! Grease-filmens regissör Randqal Kleiser besökte även Stars Wars-inspelningen och kollade in Carrie Fisher, men blev inte övertygad att hon var den rätta för rollen som Sandy. John Travolta påstår även att rock- och countrysångerskan Linda Ronstadt var aktuell för rollen som Sandy - men det blev ju till sist Olivia Newton-John som fick rollen - och gjorde succé!  (2018-07-15 08:01:27)
MARIA HAZELL ÄR TILLBAKA
Maria Hazell startade sin karriär som demo-sångerska och har samarbetat med namn såsom Max Martin och Nause, innan hon släppte sin debutsingel 2014. Efter det blev Maria utsedd till en av alla kvinnor i Spotifys ”Women to keep an eye on” och fick en nominering till ”Rookie of the Year” på Denniz Pop Awards. Utöver detta har Maria öppnat upp för Justin Bieber under hans två utsålda konserter på Tele2 Arena, samt varit förband till Bebe Rexha och uppträtt tillsammans med Zara Larsson på Svenska Grammisgalan. Under 2017 var hon också ansiktet utåt för Din Sko’s vårkampanj både visuellt och musikaliskt med sin senaste singel ”Debut”.

Med hennes obestridliga musikalitet och distinkta röst, tillsammans med hennes eftertraktade låtskrivar-talang har Maria på senaste tiden jobbat med artister och låtskrivare som MNEK, Tinie Tempah, Hitimpulse och Nieked. Maria har också i synnerhet jobbat med, skrivit och varit väldigt involverad i Zara Larssons kommande album samt skrivit med Jack & Coke och Ella Eyre.

Den 13e Juli släpper Maria Hazell äntligen nästa egenskrivna singel - ”Best Thing” som Maria själv beskriver som ”.. En avskalad assvängig låt med självsäker attityd… Den handlar om ett förhållande till någon som det aldrig kunde bli något mer med. Men båda vet att det hade kunnat bli magiskt!”
  (2018-07-14 11:51:37)
VISSTE DU DETTA OM GREASE - 1?
Harry Winkler, som spelade karaktären Fozie i TV-serien "Happy Days", erbjöds att spela rollen som Danny i filmen "Grease". Han tackade dock nej eftersom han tyckte att karaktären var alldeles för lika rollen som Fonzie…  (2018-07-14 11:51:27)
ÄNNU FLER AKTER TILL LIVE AT HEART
Showcase-festivalen Live at Heart, som äger rum i Örebro i början av september har presenterat ytterligare 52 akter för deltagande i festivalen. I år har man dessutom satsat på ett rekordantal utländska akter och hittills är hela 23 olika länder representerade på festivalen.

”Vi räknar med att landa på en dubblering av utländska akter under sommarens festival. Redan nu har vi passerat förra årets rekord med artister från 20 deltagande länder och är i nuläget uppe i 23 olika länder” säger Peter Åstedt, från bokningsgruppen på Live at Heart.

”I dagens artistsläpp finns många guldkorn. Vi är väldigt glada över att presentera Kenichi Tamura från Japan som spelar en slags urban flamenco. Lukas Lauermann från Österrike som spelar cello på världsnivå och Ambre McLean som loopar fram låtarna på scenen är också något vi i teamet ser fram emot. Det känns också kul att kunna presentera den tidigare idoldeltagaren, som kom på andra plats, Molly Minott som har börjat arbeta utomlands och släppt singlar på eget bolag. Sen kan man inte missa de extra flamboyanta Capitano från Tyskland” fortsätter Peter Åstedt.

Lokala akter från Örebro som är klara för årets upplaga har tillkommit Clara Alm, Anna Fogel, Tom Valhjärta and the Echo Detour, Novel Fae, Jackie, Defekta, Drottningen och Lovisa Krantz  (2018-07-13 07:05:25)
ÄNNU EN ARTIST BLIR RESTAURANGÄGARE
Ännu en countryartist blir ägare och öppnar en restaurang i centrala Nasville. Det är Luke Bryant som inom kort öppnar restaurangen som föreslås få namnet "Luke's 32 Bridge Kitchen + Drink" som blir belägen på adressen 301 Broadway i Nashville.

Restaurangen ska drivas i samarbete med TC Restaurant Group och blir en av de större nöjespalatsen i stan med åtta barer och dessutom en takbar med sushi på menyn!  (2018-07-13 07:00:34)
SABINA I SOMMAR-SVERIGE
Fredag den 13 juli spelar Sabina Ddumba på Visfestivalen i Västervik. Under dagen kommer Sabina även medverka i ett samtal tillsammans med ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus.
Lördag den 14 juli spelar Sabina på Stora Scenen under Wisby Strandfestival. Spelningen blir den första riktiga festivalen för Sabina Ddumba på Gotland  (2018-07-13 06:44:52)
KUNGSBACKAS HÅRDROCKARE SLÄPPER NYTT
Kungsbackas stolthet inom death metal/hårdrock heter Manimal och dom släpper sitt nya album "Purgatorio" den 7 september. Albumet kan dock förbeställas redan nu och det blir tillgängligt som digipack-CD och både svart eller gul vinyl (vinylutgåvorna är begränsat till 250 exemplar vardera). Förbeställningen görs hos tyska skivbolaget www.afm-records.de.

Bandets musik brukar tilltala fans av t ex Judas Priest och Queensryche. Medlemmarna i bandet är Henrik Stenroos på elgitarr, André Holmqvist på trummor, Kenny Boufadene på basgitarr och Samuel Nyman på sång. Bandet debuterade 2001, har bytt några medlemmar på vägen fram till nuvarande sättning och förtjänar mer uppmärksamhet även utanför hårdrockskretsar! Den nu aktuella albumutgåvan är bandets blott tredje album sedan bildandet  (2018-07-13 06:44:48)
ROLLING STONE RANKAR BÄSTA LÅTAR EFTER 2000
Amerikanska tidskriften Rolling Stone har rankat de bästa låtarna efter millenieskiftet och på deras Topp 100-lista återfinns flera svenska eller svenskaknytna bidrag. Bäst placerad av svenska akter är Robyn på plats 19 med Dancing On My Own. Peter Bjorn & John är 78 med Young Folks, Icona Pop är tillsammans med Charli XCX 86 med I Love It och The Hives är 89 med Hate To Say I Told You So.

Bäst placerad av svenska låtverk är Kelly Clarksons Since U Been Gone, med Max Martin som en av låtskrivarna, på plats 11. Bloodshy & Avant finns som nummer 14 med Britney Spears Toxic. Och så fortsätter det med svenska bidrag till låtar med namn som Katy Perry, Lady Gaga och Taylor Swift. Bäst exemplifieras kanske det blågula inslaget genom Björn och Bennys lite udda samplinginvolvering i Madonnas Hung Up (på plats 61).

Hela listan hittar Du på https://www.rollingstone.com/music/music-lists/the-100-greatest-songs-of-the-century-so-far-666874/in-da-club-50-cent-667065/  (2018-07-12 08:03:07)
LASSE STEFANZ KLÅR DRAKE
På veckans svenska albumförsäljningslista noteras att Lasse Stefanz nya album Forever tar hand om #1 medan den kanadensiske stjärnan Drake får nöja sig som #2. Drake toppar dock singellistan med "Don’t Matter To Me (feat Michael Jackson".

Vem påstod att svensk dansbandsmusik är död….?  (2018-07-12 08:00:23)
EXTRA-SPELNING FÖR HOVTURNÉN I AUGUSTI
Det är på hästryggen som Wille Crafoord och årets artister kommer att färdas mellan de skånska gårdarna. För tionde året i rad är dags för Hovturnén som tidigare har lockat stjärnor som Lill Lindfors, Richard Söderberg, Staffan Hellstrand och Kristin Amparo med flera. Martin Stenmarck är en av de som ser fram emot att bjuda in till musikfyllda kvällar denna sommar. Efter omåttligt publikintresse har nu en extraspelning satts in och det blir en andra kväll på Krapperups Slott i Höganäs den 3 augusti.

HOVTURNÉN är en ridande musikfestival som med Wille Crafoord i spetsen varje sommar tar med sig djärva artister ut på hästryggen och uppträder på gods och gårdar i Skåne, med start i trakterna av undersköna Söderåsens Nationalpark sedan 2008. Med årets jättesatsning blir allt större, färggrannare och mer spektakulärt. Se artisterna som ni aldrig sett dem förut under parollen: MUSIK! HÄSTAR! KÄRLEK!

Välkomna ut i det gröna och det vackraste av Skåne till en föreställning för hela familjen!  (2018-07-12 07:52:44)
40-ÅRSJUBILERANDE FILMMUSIKAL I NY-RELEASE
Den omåttligt populära film- och scenmusikalen "Grease" är fortfarande nästan lika populär som när det hade premoär för hela 40 år sedan. Nu släpps filmen den 16 juni i en restaurerad version i Ultra HD-, BluRay- och vanlig DVD-utgåva för att fira jubileumet. Filmerna har kompletterats med en mängd extramtaerial där vi bl a får se John Travolta, Olivia Newton-John och andra berätta om filmens tillkomst. Utöver detta berättas om olika fakta som hittills varit tämligen okända, t ex att Olivia Newton-John fick sys in i sina spandexbyxor. Visste du att både Andy Warhol och en ”vuxenfilmstjärna” var påtänkta för roller i ”Grease” men filmbolaget satte ner foten…  (2018-07-12 07:52:40)
FÖRHANDSBOKA NYTT ALBUM MED ELECTRIC BOYS
Nu är det möjligt att förhandsboka den klassiska svenska rockgruppen Electric Boys efterlängtade nya album. Plattan kan bokas via www.pledgemusic.com och den presenteras både i digitalt, CD- och vinyl-format tillsammans med en lång rad övrigt material som t-shirts, engångskamera, handskrivna textblad, vykort mm. Utöver detta kan man även boka privatspelning via Skype eller privat middag med bandet.

Det planerade skivsläppet sker under augusti månad  (2018-07-10 07:46:37)
NEW COUNTRY, WEEK 28/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  JACQUIE APPLEBERRY: When the grass grows over me
 2.  ROB KNOWLTON (RAILROAD ROB): Leaving on that train southbound
 3.  SLIM ANDREWS: In the shadows of my mind
 4.  JEFF COLTREC: Melody´s mother loves The Bellamy Brothers
 5.  THOPPER: God knows
 6.  MICHELLE PLOZZA: Salvation
 7.  THE LONG AND SHORT OF IT: Old school
 8.  THE GREAT DIVIDE: Bound to be there soon
 9.  DERRYL PERRY: Lone star summer
 10.  KENNA DANIELLE: I-35 reason
 11.  JAMES STEWART KEENE: Charm offensive
 12.  SUSAN LILY: Tough as Geranium
 13.  BOBBY MACKEY: Lucille
 14.   SARAH SHOOK & THE DISARMERS: Dwight Yoakam
  (2018-07-09 17:20:00)
MARTIN STENMARK HOS LOTTA IKVÄLL
Martin Stenmarck släppte i våras sin singel "Too Late" och den har spelats frekvent på landets radiostationer. Nu har Martin gjort en svensk version av låten under namnet "Du & Jag" som har Tv premiär hos Lotta på Liseberg på måndag 9 juli.

"Du och Jag" har Martin skapat tillsammans med kompositörerna Jacob Lindvall och Erik Fhager. "Tillsammans med Jacob och Erik ville vi få fram skitiga gitarrer, stora trummor och en ny attityd i både melodier och text", säger Martin Stenmarck.

Psst! Missa inte heller att Martin kommer att ge sig ut på hästryggen i sommar med Hovturnén som har sitt första stopp den 29 juli i Stenestad  (2018-07-09 14:14:45)
GALAKONSERT MED BL A SOFIA KÄLLGREN
Den 21 september blir det en storslagen och exklusiv galakonsert på Valand Festvåning, mitt i hjärtat av Göteborg. Artisterna tenoren John Kluge och sångerskan Sofia Källgren bjuder på sång och musik ur världskänd repertoar från Andrea Bocceli, Josh Groban, Mario Lanza, filmmusik, opera till musikalernas värld. Allt presenteras under en underbar och elegant middag!

Gästartister: Operasångerskan Carolina Sandgren (GöteborgsOperan), Janne Bjerger (trumpet). Musiker: Stråkkvartett i ledning av kapellmästaren Bernard Matracki  (2018-07-09 14:14:43)
HYLLAS FÖR LIVSLÅNG GÄRNING INOM MUSIK
Amerikanska The Recording Academy kommer att hylla flera musiklegendarer med "Grammy Salute to Music Legends" den 14 juli med en livekonsert som hålls i Dolby Theatre i Los Angeles. De artister som på detta sätt hyllas för sin livslånga gärning är Emmylou Harris, Hal Blaine, Neil Diamond, Louis Jordan, The Meters, Queen och Tina Turner  (2018-07-08 12:28:29)
1:A SINGELN FRÅN KOMMANDE PLATTAN
Det bo¨rjade som en reflektion o¨ver en tragedi som drabbade en ka¨r gammal va¨n. En ha¨ndelse som bero¨rde pa° djupet och som bara kunde bearbetas musikaliskt. Tanken var att skriva en la°t men det blev fjorton. 6 ma°nader senare a¨r nya skivan ”SAD – Songs about death” i stort sett fa¨rdig. En skiva som a¨r skriven med utga°ngspunkten i den hopplo¨shet det inneba¨r att plo¨tsligt och ova¨ntat fo¨rlora ett barn.

”Lights down low” a¨r fo¨rsta uttaget fra°n kommande skivan och la°ten handlar om att sta° ensam med sin sma¨rta och att do¨va den med alla medel som finns. Musikaliskt har Dark Continent a¨nnu en ga°ng re-definierat sig utan att tappa attityd och ka¨nslan fo¨r omedelbara melodier.

Lite historik: Efter att under en tid ha a°teruppfunnit sig sja¨lv genom att med ganska respektlo¨s attityd tagit sig an sin forna la°tkatalog och gett den nytt liv, presenterat pa° livealbumet ”Live At K-town” – mixat i klassiska Tambourine Studios, ep:n”Extended Play”, inneha°llande bland annat”Vertigo”, en duett med sa°ngerskan Maja Gullstrand, singlarna ”Fences Of Pride” och ”Hotel Life & Tonic Drinks”, och da¨refter den personliga slammer-tolkningen av Robyns ”Dancing with myself”, sla¨ppt i maj 2016, ville bandet andas ny luft. I november 2016 sla¨ppte Dark Continent dubbelsingeln”Sleep Tonight/Election Day”, tva° helt nyskrivna alster som ba°da ga°tt heta pa° bland annat Spotify.

Med fulla¨ngdaren ”Songs about love and depression” 2017 markerade Dark Continentverkligen sin a°terkomst. Singeln ”Love Hate ADHD” som ga°tt varm pa° internet radiostationer va¨rlden o¨ver och som bara pa° Facebook na°tt o¨ver 400 000 i ra¨ckvidd a¨r kronan pa° a°terkomsten. Under a°ren 1989-1993 sla¨ppte Dark Continent tva° kritikerrosade album, ”Hypocrites for Breakfast” och ”Lunch at the Back of Beyond”. La¨gg da¨r till en handfull singlar. Uppma¨rksammade ba°de nationellt och internationellt. Flitigt spelade i radio och med flera videos som va¨ckte intresse, bland annat med kontinuerlig visning pa° MTV-Europe. Idogt turnerande gjorde Dark Continent till ett namn pa° den svenska indiependentscenen.

Dark Continent a¨r: Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindstro¨m, Ida Meijjer & Johan Arvidsson
  (2018-07-08 12:12:50)
ELINDA MED SINGEL OCH VIDEO
Fredagen den 29:e juni kl 18:00, släpptes den officiella, påkostade videon till Elindas nya singel ”Dance with me”, skriven av Linda Frithiof, Mikael Frithiof alias Red Alternative och Andreas Aleman. Den 22:a juni släpptes låten som är den fjärde singeln från albumet ”Superwoman”. En glad, inkluderande, somrig poplåt med inslag av soul/funk och dofter av både 80- och 90-tal som är tänkt att dra folk upp på dansgolvet.

Nu släpps videon på Elindas YouTube-kanal. Denna första video lyfter Elinda som artist till nästa nivå. Nu får publiken äntligen se hennes karisma och spelglädje som är omöjlig att värja sig ifrån.

”Jag kunde inte sluta le när jag klippte videon. I två dagar satt jag med ett leende på läpparna. Elinda och dansarna bara strålar av värme och glädje.” säger Carl Calle Nyberg som har regisserat videon. Leif Eiransson har filmat på en exklusiv ”RED-kamera” vilket ger en oerhört hög upplösning och kvalitet. Dansarna Rinny Indriana, Josefin Kjellbris, Malin Eliason och Emelie Bedro bjöd på sig själva koreograferade av Ulrika Brännman som även stod för ljusdesign på scenen. Smink och hår: Jessica Davinski. Mikael Frithiof var inspelningsledare. Malin Kernby var assistent och körar även på inspelningen. Ett team som heter duga. På enbart en inspelningsdag lyckades de göra det som normalt tar tre-fem dagar.

”Ett riktigt dreamteam! Jag är så oerhört stolt över vad vi lyckades åstadkomma under så kort tid och med begränsad budget. Men det är lika bra att gå ut hårt från början och göra det på riktigt. Jag vill bjuda min publik på något extra” säger Elinda glatt. Hon har alltid sagt att för henne är publiken moroten. Att få publiken att känna något äkta.
Nu längtar hon bara efter att få släppa resten av albumet och komma ut och turnera  (2018-07-08 12:12:47)
UNIK SAMLING MED JOE STRUMMERS MUSIK
Punkpionjären och legenden Joe Strummer var en av sjuttiotalspunkens mest karismatiska och passionerade frontmän, och han har kommit att inspirera inte bara sin egen generation utan även följande generationers musiker och politiska aktivister.

Den 28 september släpps Joe Strummer 001 via Ignition Records/Playground Music. Detta är en unik samling låtar som spänner över hela Strummers karriär utanför The Clash, inklusive favoriter från The 101ers och The Mescaleros samt Strummers egna soloalbum, soundtracks och, sist men inte minst, osläppta låtar.

Efter Joe Strummers bortgång 2002 upptäcktes att han hade varit en flitig arkiverare av sitt eget material. På samlingen Joe Strummer 001 får lyssnaren ta del av exklusiva låtar som aldrig tidigare släppts, däribland en tidig demo av This Is England vid namn Czechoslovak Song/Where Is England, en solodemo av Letsagetabitarockin, den mytomspunna inspelningen av The Cool Impossible, och London Is Burning, en av de sista låtarna som Strummer någonsin spelade in  (2018-07-07 08:25:29)
ROLANDZ FORTSÄTTER SUCCÉN MED ALBUM OCH TURNÉ
Efter succén i Melodifestivalen ger sig nu Rolandz iväg ut på en landsomfattande sommarturné - FULDANS TOUR 2018. Med sig i bagaget har de nya samlingsplattan ”Fuldans...och hela rubbet” som släpps 5 juli. Förutom alla Rolandz största hits ingår här även flera helt nya låtar som ”Sådärja”, ”Hem kära hem” och Jerry Williams-hyllningen ”Jag vill höra I can jive”. I September flyttar bandet in på Rondo i Göteborg där det kommer att bjudas på en färgsprakande krogshowen ända fram till mitten av December.

Albumet "Fuldans... och hela rubbet" släpps den 6 juli, men redan den 30 juni får vi höra ett smakprov när Rolandz gästar TV4's Sommarkrysset  (2018-07-07 08:23:52)
ALBIN JOHNSÉN OCH DOTTER GÖR SINGEL
Albin Johnsén, artisten och textförfattaren har än en gång visat sin stora förmåga att beröra med sitt målande språk och träffsäkra texter. ”Du & Jag För Aldrig” är en väldigt betydelsefull och personlig låt för Albin som han gjort tillsammans med artisten Dotter.

Låten handlar om det komplicerade förhållandet till något som inte är bra för en själv - som en destruktiv passion mellan två människor. Men om vi läser mellan raderna kan betydelsen bli en helt annan – att vara fast i ett beroende till en drog eller i ett skadligt levnadsmönster som ibland känns omöjlig att bryta. Missbruk av olika slag tas ofta upp i media och problematiken kring ämnet tar nu Albin upp på sitt egna sätt. ”Du & Jag För Aldrig” är en viktig låt som han hoppas att många kan relatera till och sammanfattar Albins album med samma namn  (2018-07-07 08:11:37)
ROCK AROUND THE CLOCK-FESTIVAL
F.d. Refreshments-medlemmen Micke Finell är den som står bakom bokings- och turnébolaget Rock Around The Clock Productions som den 4 augusti tillsammans med Gula Huset i Brålanda arrangerar "Rock Around The Clorck Festival" med en rad namnkunniga artister. På scenen ställer sig Shanes, Claes Janson & Internationalorkestern, Swedens Clearwater Revival, Monica Z & Jag (Lena Nilsson), Gene Taylor (känd från Canned Heat) och Chris Ruest ( från Austin/Texas). Förköp av biljett (350:-) kan göras via Tickster. Öl och Grilltält finns i trädgården. Tag med stol eller filt, begränsat antal sittplatser  (2018-06-28 09:17:03)
COUNTRY-KVINNOR PÅ WOF
Nästa år kommer flera av countrymusikens främsta kvinnliga artister få hyllningar genom att få en stjärna på Hollywood´s "Walk Of Fame". Det är Faith Hill, Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt som hyllas på detta sätt när Walk of Fame's Class of 2019 hyllas  (2018-06-28 09:11:24)
FLERA GRAMMY-NOMINERINGAR
I ett försök att bredda nomineringarna till amerikanska Grammy Awards att omfatta fler artister och öka representationen av båda könen kommer antalet nomineringar i respektive kategori ökas från fem (5) till åtta (8). Bakgrunden är det kritik som riktats med organisationen bakom Grammy Awards när man inför årets prisutdelning endast nominerade en kvinnlig artist i kategorin Best Album samt att endast en kvinnlig artist vann en av de kategorier som visas i TV-showen  (2018-06-28 09:05:04)
ÄNNU EN SINGEL
Amerikanske country/americana-artisten Jim Lauderdale lockar med ännu en singel från sitt kommande album "Time Flies". Det är "Violet" som görs tillgängligt i avvaktan på albumet som dock redan nu kan förbeställas. Albumet kommer, förutom i digformat, även som CD samt i en tvåtonad vinulutgåva  (2018-06-28 09:05:01)
MARIT BERGMAN FÅR EVERT TAUBE-STIPENDIE
Marit Bergman får SKAP:s Evert Taube-stipendium för 2018. Bland rekordmånga sökande får hon den prestigefulla utmärkelsen för sin fantastiska språkkänsla och mästerligt utmejslade texter. Marit Bergman är utöver artist och låtskrivare även en av initiativtagarna till hyllade satsningen Popkollo.

Antalet ansökande till Evert Taube-stipendiet 2018 slog i år alla rekord. Stipendiet delas ut av SKAP sedan 1991 och går till musikskapare som ”verkar i Evert Taubes anda”. Stipendiet har tidigare delats ut till bland annat Sofia Karlsson, Ulf Lundell, Marie Bergman, Olle Adolphson, Uje Brandelius med flera. Stipendiesumman är 40 000 kronor  (2018-06-26 14:50:32)
CORNELIS-STIPENDIET TILL LILL
I veckan blev det klart att 2018 års Cornelisstipendiat är artisten Lill Lindfors. Stipendiet uppgår till 750.000 kronor och är därmed ett av de största svenska i sin sort.

Stipendiet har utdelats årligen sedan 1988 och kommer ur en önskan i Cornelis Vreeswijks testamente.

I juryns motivering sägs bland annat om Lill Lindfors: “En komedienn som textar och tolkar varje textrad lika medvetet som intelligent”.  (2018-06-26 14:50:30)
NEW COUNTRY, WEEK 26-27/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  REBECCA LINDA SMITH: What about Jesus
 2.  STEPHEN ALEXANDER BAND: Cowgirl
 3.  GEORGE HAMILTON IV & V: Picture of life´s other side
 4.  PETER TRENHOLM: In the shadows of my mind
 5.  GINA TIMMS: New life
 6.  SHAVONNE: Make me one promise
 7.  EAMONN JACKSON: I´ve got a thing about you baby
 8.  MATT & THE HERDSMEN: Hello heartache
 9.  TODD STERLING: Sunshine good time summer time
 10.  VINCE HATFIELD: I honestly love you
 11.  PERRY SNYDER: Fall of the year
 12.  DAN SCHAFER: Nothing can blot out the sun
 13.  ELEXIS REIGNS: Thank you for loving me
 14.  SHARON HEASLIP: A thousand different pictures
  (2018-06-26 10:20:00)
ÄNTLIGEN NYTT MED BACKYARD BABIES
Efter att ha släppt åtta kritikerrosade studioalbum som ”Total 13” och ”Making Enemies is Good”, turnérat flera vändor världen över, har Backyard Babies skapat sig ett välförtjänt rykte som ett band baserat på ren råstyrka. Det har varit en lång väntan sedan Backyard Babies släppte sitt senaste album "Four by Four” 2015, men nu är de tillbaka starkare än någonsin. "Shovin Rocks” är första singeln från kommande albumet ”Sliver & Gold” som förväntas släppas i början av 2019.

Bandet kommenterar: ”Vi firar snart 30 år som Backyard Babies, vi består fortfarande av originalmedlemmar. ’Shovin’ Rocks’ visar på det. Detta är vår första singel i klass med ’Look At You’, vår genombrottssingel från 1998. Om du inte älskar det här, så älskar du inte rock’n’roll."

”Shovin' Rocks” släpps 22 juni 2018 och är producerad av legendariska Chips Kiesbye (Sator m fl). Videon är regisserad av Backyard Babies trummis Peder Carlsson  (2018-06-25 09:34:53)
SOLO-DEBUT MED FO&O-OSCAR
Efter flera år som medlem i Sveriges största pojkband ’FO&O’ släpper nu Oscar Enestad sin solodebut ’Heaven On My Skin’. Med flera utmärkelser såsom grammis, MTV Awards och över 80 miljoner streams i bagaget har Oscar mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Sedan bandet valde att fokusera på sina respektive solokarriärer har Oscar spenderat all sin tid i studion där han har skrivit musik samt hittat och utvecklat sitt eget sound. Hans distinkta falsettsång, känsla för melodier och personliga texter sätter en emotionell touch på hans musik med influenser från bland annat the 1975, Years & Years & Charlie Puth.

Oscars debutsingel ’Heaven On My Skin’ ger en försmak för hans mörkare sound. En egenskriven mystisk låt som berättar med en personlig text, om svårigheterna att älska något som inte är bra för en. 'She's heaven on my skin but hell in my heart' känns som något som alla kan relatera till. Oscar kommer att fortsätta att släppa låtar som överraskar  (2018-06-23 07:42:19)
TURNÉ, SINGEL, UK-ALBUM & SOMMARVÄRD
Det blir en händelserik sommar för Magnus Carlsons del. Den 22:e juni släpps albumet A Nordic Soul i Storbritannien, den 6:e juli beger han sig ut på en tolv datum lång Sverige-turné och den 3:e augusti är han en av årets värdar i Sommar i P1.

Magnus Carlson har hyst en livslång kärlek till Northern Soul-kulturen. Utöver att han drivit den numer kultstämplade indie/soul-klubben Bangers & Mash i över 20 år, har genren också haft stort inflytande på hans egen musik. Nu i sommar tar han sin nordic soul tillbaks till de brittiska öarna och släpper en samling med flera av sina mest älskade låtar tillsammans med några som för första gången nu har sjungits in på engelska. Albumet lanseras bl a med hjälp av nya singeln Now That It's Over, som delvis spelades in i Paul Wellers studio Black Barn i Surrey, England. Singeln framfördes för första gången i slutet av maj på ett exklusivt showcase på 100Club på Oxford Street i London.

Tidigare i år bjöds han in som musikgäst till Jools Holland’s Radio 2 Show på BBC2, där han spelade upp två av sina egna låtar och framförde en låt live i studion. Flera av de singlar som har släppts i UK har spelats flitigt på BBC och han har även fått fina omnämnanden av bl.a. Shindig! och Clash Magazine och stark support från den legendariske soul&funk-DJ'n Craig Charles (BBC Radio2 och 6Music) samt Soho Radio i London. Hade man inte hört talas om Magnus Carlson och hans magiska stämma innan, gjorde man det definitivt efter hans deltagande i TV-succén "Så Mycket Bättre" 2016. Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, fick ordentlig fart på sin solokarriär därefter och i fjol kom tredje soloplattan Den Långa Vägen Hem. Efter att ha avverkat inte mindre än 125 konserter under förra året, så är det nu dags för nya spelningar igen. I sommar åker Magnus Carlson ut på Sverigeturné där han backas upp av sin stora souliga orkester som nu vuxit till totalt nio personer på scenen. Ny medlem i bandet är den engelska organisten och sångerskan Fay Hallam, känd från ett av åttiotalets allra största Mod-band - Makin' Time.Magnus är också aktuell som en av värdarna i årets upplaga av Sommar i P1 och just det programmet sänds på hans 50-årsdag, den 3:e augusti.

Här ser du Magnus Carlson i sommar:
 • 6 juli - Borlänge, Peace & Love
 • 7 juli - Uppsala, Parksnäckan
 • 11 juli - Karlstad, Nöjesfabriken
 • 12 juli - Örebro, Stadsträdgården
 • 13 juli - Gävle, Furuviksparken
 • 14 juli - Skellefteå, Nordanåområdet
 • 20 juli - Strömma, Strömma-Farmlodge
 • 21 juli - Falkenberg, Stålboms Konditori
 • 25 juli - Fårö, Stora Gåsemora Gård
 • 26 juli - Norrköping, Hugos Parkfestival
 • 28 juli - Östersund, Storsjöyran
 • 3 augusti - Skara, Skara Sommarland
  (2018-06-23 07:38:06)
JOAKIM GISSBERG SLÄPPER ÅRETS FÖRSTA SINGEL
För fem år sen la han upp sin första video på Youtube, en akustisk mashup av Ison & Filles Vår Betong och Stor & Aleks Stationen. Den har idag nästa 3 miljoner visningar och har delats av en mängd profiler, däribland Zlatan. Nu släpper han 2018 års första singel, den somriga poplåten Klä av mig som har producerats av Jakob Big Brain Koppanski, som även är producent för Kaliffa. I samband med singelreleasen kommer också en musikvideo som återspeglar låtens lättsamma tema. Den har regisserats av Jakob Big Brain Koppanski och är en humoristisk video där Joakim Gissberg kläs av på öppen gata i Stockholm.

25-åriga Joakim Gissberg är Sundsvallssonen som efter gymnasiet packade ned gitarren och drog till LA för att spela college football och göra musik. Fotbollsproffs blev han aldrig, men musikkarriären tog fart och hittills har han släppt två EP:s, en handfull framgångsrika singlar och samarbetat med bl.a DC Grimsta och Alpis.

Själv beskriver han Klä av mig som en nystart: ”Musiken som jag släppt tidigare har kommit till under en mörkare period i livet, nu är jag på en ljusare plats och är redo för nästa steg. Klä av mig är popigare och är en lättsam låt som stämmer bättre överens med vart jag är idag. Sen har det varit sjukt kul att jobba med Jakob Koppanski, det känns verkligen som att jag har hittat hem”.

Klä av mig är en bekymmersfri poplåt om tillfällig kärlek, ett somrigt anthem för varma dagar och ändlösa nätter  (2018-06-23 07:37:59)
JANNE SCHAFFER PÅ SOMMARTURNÉ
Janne Schaffer åker på sommarturné i Sverige och spelar från Kiruna i norr till Lomma i söder. Han kommer att framföra favoritlåtar – låtar som han själv skrivit eller varit med och spelat in – från sin långa karriär där han spelat med bland andra ABBA, Ted Gärdestad och Björn J:son Lindh. Naturligtvis är ”Zebran” även med på Electric Banana Bands sommarspelningar.

Tidigare i år turnerade Janne tillsammans med bland andra Pernilla Andersson och Johan Boding med succéföreställningen Janne Schaffer möter Ted Gärdestad. Christina Aguilera har samplat gitarriff från hans låt ”No Registration” och gjort en ny låt av dem: ”Sick of Sittin’” som finns med på hennes nya album som kom ut i fredags. ”No Registration” är från Jannes första soloalbum ”Janne Schaffer” som gavs ut 1973 (samma år som Janne spelade in ”Ring Ring” tillsammans med ABBA och ”Sol, vind och vatten” med Ted Gärdestad)  (2018-06-21 18:40:43)
DON ALLEN BELÖNAD MED PLATINA
Australiske countryartisten Don Allen har blivit belönad med Platinum Award i USA av Cashbox Magazine för sin senaste singel "Feelings", en duett som Don gör tillsammans med Deidre Bentley. Singeln har också avancerat ända upp i topp som #1 på den officiella countrytopplistan på Tasmanien.

Ett nytt album kommer inom kort att släppas med Don Allan. Hans föregående alum var en stor framgång och 11 av de fjorton spåren tog sig in som singelhits på olika topplistor i hemlandet!  (2018-06-21 18:40:40)
HIGHLIGHTS SLÄPPER 2-SPÅRSSINGEL
Highlights släpper sin nya sommar-singel ”Land och rike runt” som innehåller åtarna "Land och rike runt" och "Den långa vägen hem". Låtarna finns nu ute för streaming på bl a Spotify  (2018-06-20 09:52:21)
ELIN K SLÄPPER "RESTLESS HOURS"
"Restless hours" skrevs av Elin K under ett Composer in residency i Visby och producerades i samarbete med EQ loves music producenten Beatrice Jaksch. "Restless hours" handlar om inre och yttre resor, att ständigt utveckla och återuppfinna sig själv och knyts ihop av Elin Ks karaktäristiska filmiska och episka ljudbild. Föreställ dig att du sitter i bilen med endlösa vägar framför dig utan någon bestämd destination, friheten du känner.

Under våren 2018 fick Elin K ett composer in residency på Visby international Centre for Composers, hon spelade på BMC Festival i Brighton, Storbritannien och på Lexington, Los Angeles mm. Hon är också inbjuden att spela på Youbloom Dublin och Wave festivalen på västkusten. Elin K är en av huvudarrangörerna till EQ loves festival.

Elin K har spelat på Youbloom festival, Los Angeles, turnerat i Östeuropa, spelat P4 och på Way out West  (2018-06-20 09:48:38)
VERA DEBUTERAR
Det är omöjligt att stå likgiltig inför Vera. Antingen hatar man henne eller så älskar man henne, så enkelt är det. Med nyss fyllda 18 år rymmer den lovande artisten, låtskrivaren och producenten en oförstörbar självsäkerhet som kommer ta henne längre än vad som går att ana. Det faktumet är Vera själv först med att hålla med om.

”Watch Me! Jag kommer ta över. Jag ska bli bäst. Jag tycker redan att jag är bäst, och jag kommer bli störst om jag bara bestämmer mig för det. Jag vill att varenda människa ska veta vem jag är.”

Med hjälp av farligt ärliga feministiska och sexuellt laddade texter som visar att Vera inte är någon att käfta med kommer hennes provokation hitta sitt mål på alldeles egen hand. Hennes personlighet lyser igenom i varje ord, och den kan i sig vara provocerande nog. Att denna stjärna som bara väntar på att få explodera dessutom skriver och producerar självutnämnt kaxig popmusik kommer få lågorna av hennes eld att stiga sig högre, och nå dit den behöver nå. Trampa henne inte på tårna, för hon tar ingen skit.

Vera blev även utnämnd till en av Jan Gradvalls favoriter i veckans Di WEEKEND: "STJÄRNA. Vera Carlbom, 18. Debutsingeln Bottoms up, släpps i dag, presenterar en artist som bubblar över av talang och attityd. Komplett med en festvideo så moraliskt dubiös att den kommer att uppröra föräldrar. Precis som popmusik ska göra." Debutsingeln ’Bottoms Up’ får tala för sig själv och vi tvekar inte en sekund på att Vera Carlbom inom kort är namnet på allas läppar  (2018-06-20 09:48:34)
NEW COUNTRY, WEEK 25/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella programmet:
 1.  JOHN LEAVY: If you think it´s hard leaving
 2.  JAMES MARVELL: You can begin again
 3.  SHAVONNE: My heart keeps changing my mind
 4.  BECKY DENTON: I call it love
 5.  BRENDAN KELLY: Ramblin´ man
 6.  ANTON GLACKIN: Don´t rock where the alligators roll
 7.  MICHAEL ANTHONY WHITESELL: Ranch where I was raised
 8.  DANNY RAY HARRIS: Hello beer
 9.  MARK POWELL: Keep it country
 10.  RANDY OVERTON: The fallen
 11.  BIG B: The Rock
 12.  JONESY: I guess I´ll miss the horses
 13.  DESTINY: Sorry
 14.  STEVE CHEERS (feat. STEPHANIE JANSEN): Now´s the time to let it go
  (2018-06-19 10:20:00)
KYLIE BERÄTTAR EN TRAGISK HISTORIA
Den australiska countrysångerskan Kyle Adams-Collier har på sin nya singel lyft fram en tämligen okänd men ändå tragisk historia från Andra Världskrigets dagar. Den 1 juli 1942 sänktes det omärkta japanska fångskeppet Montevideo Maru av en amerikansk ubåt utanför Filippineras kust. Fartyget var på väg mot den kinesiska provinsen Hainan och 1.000 tillfångatagna australiska soldater försvann i havets djup.

En av Kylies släktingar var Harry Adams som var plantageägare på Papua Nya Guinea innan han tillfångatogs av japaner och följde skeppet till botten. Kylie blev tagen av historien när hon besäkte Australian War Museum tillsammans med sin son och skrev låten som nu blivit hennes nya singel "Montevideo Maru 1942"  (2018-06-19 08:37:16)
BLOODBOUND ÅTERUTGER ALBUM PÅ VINYL
Svenska metalbandet Bloodbound har återutgett sitt album "In the name of Metal" från 2012, denna gång på blå vinyl i tung 180-grams format. Precis som tidigare ges plattan ut i samarbete med tyska hårdrocksbolaget AFM Records.

Förutom den blå vinylutgåvan av albumet kommer även bandets debutalbum "Nosferatu" från 2004 att finnas tillgängllig i röd vinyl samt i orange spallterfärg  (2018-06-19 08:28:50)
EMANUEL BAGGE SLÄPPER NY EP
Emanuel Bagge släppte den 8 juni sin nya EP "Remember". Där hittar man bl a Emanuels version av Earth, Wind & Fire:s stora hit "September" men även "Don´t worry be happy" och "Human" samt ytterligare tre låtar.

Inspelnngen är gjord i Nordingrå kyrka som hjälpt till att skapa en personlig platta med ett eget sound. - Det handlar om minnen, låtar som låter oss minnas, minnas gamla klassiker på nytt men också att skapa nya minnen, för mig är det de viktigaste, vem är vi inte om vi inte har våra minnen?  (2018-06-19 08:22:42)
OM EN MÅNAD SLÄPPS ANDERS NORMANS NYA ALBUM
Den 21 juli släpper Anders Norman sitt nya album "Lifelines" som samtidigt celebrerar hans 10 år som musiker. Albumet har föregåtts av singlarna "Born to be", "Lifelines" och "Dreams and guitars".

Anders Norman Band spelar med artister som Nordman, Uno Svenningsson, Tony Carey, Dan Reed, Linus Svenning, Charlotte Perrelli, Nanne Grönvall, Nicke Borg och Ian Haugland för att nämna några  (2018-06-19 08:22:40)
STORMEN MED SIN ANDRA SINGEL
Med den ena foten i den klassiska svenska pop- och rocktraditionen och den andra i hårdrocken befäster Stormen med sin andra singel ”Allt har tagit slut”, som släpps på fredag den 15 juni via digitala plattformar, att de är en grupp som är här för att stanna.

Stormen spelar rock på svenska om olycklig kärlek och psykisk ohälsa. Svenske producent-fantomen Chris Laney har beskrivit Stormen som ”en blandning mellan Kent och Foo Fighters” och om andra till synes disparata ingredienser som Thåström och W.A.S.P. förbryllar så behöver du bara höra 20 sekunder av nya singeln ”Allt har tagit slut” för att förstå att stormen som drar in blåser bort alla tvivel. Med textraden ”Du och jag har ingenting att säga till varandra, allt har tagit slut” går Stormen rakt på sak utan omsvep.

Marcus och gitarristen Allan Sundberg är båda från Stockholm och har spelat ihop i många olika band genom åren. På var sitt håll släppte Marcus en självbetitlad skiva med The Windupdeads (2008) vilket ledde till musikplaceringar i internationella tv-serier, och har även gett ut material under eget namn, medan Allan har spelat ihop med en mängd svenska artister såsom Jan Johansen och Bosse ”Zinny” Stagman (Shotgun Messiah, Easy Action). Allan är även medlem i dennes band Stagman, som släppt två album, varav det senaste ”Moder jord” i slutet av maj. Allan arrangerar även de årliga hyllningskvällarna King’s Call – till Phil Lynotts minne. De senaste två åren har dock fokus legat på att skriva hård rock på svenska under namnet Stormen, med texter som inte viker från tunga ämnen. Efter att ha livedebuterat i januari 2017 har Marcus och Allan ägnat det gångna året åt att skriva det debutalbum som ska slutföras och släppas senare i år. Första singeln ”Signalera” släpptes i mars tillsammans med en video regisserad av Christian Lindskog (Blindside). På den, liksom nya ”Allt har tagit slut”, hörs de legendariska musikerna Nalle Pålsson (Therion, Treat) på bas och Björn Höglund (Easy Action, Hoven Droven) på trummor. I livesammanhang har bandet hittills samarbetat med basisterna Soufian Ma’aoui (Reach) och Per Schelander (House of Shakira, Royal Hunt), trummisarna Marcus Grymmare (Blindside), Thomas Broman (Electric Boys, Glenn Hughes) och Lars Sköld (Tiamat, Avatarium). Lars ingår numera också som fast medlem i Stormen och han och basisten Soufian Ma’aoui kan höras på de två akustiska versionerna av singlarna som släpps med ”Allt har tagit slut”. Singeln firas med en spelning på Pub Anchor i Stockholm på fredag den 15 juni, varefter bandet också medverkar vid Manifestival i Kungsträdgården i Stockholm söndagen den 17 juni. En festival och manifestation för RBU (Rörelsehindrade Barn & Ungdomar) under parollen ”Alla barn har rätt att maxa livet”, till stöd för LSS och rätten till personlig assistans  (2018-06-18 08:24:45)
KLASSISK BEATLES-LÅT
Samtidigt som Rolling Stones släpper alla sina album från 1971 och framåt på vinyl i en boxutgåva med originalcovers svarar The Beatles med en speciell 7"-vinylsingel med klassiska låten "Yellow Submarine". Singel släpps i en unik picture disc-utgåva för att celebrera att det faktiskt gått 50 år sedan filmen som inspirerades av albumutgåvan släpptes.

Releasedatumet för Beatles-skivan är den 6 juli och den kan beställas från www.thebeatlesonline.co.uk för £14,49. Vill Du istället beställa Rolling Stones-boxen med 20 vinyl-LP plus download går den att beställas hos bl a svenska www.ginza.se - priset är 4.995:- (jo, det är faktiskt samt…)  (2018-06-18 08:22:34)
NU MED VIDEO!!
Nya singeln 'Tinderveckorna' av Linus Hasselberg har fått en musikvideo av Linus nära vän, den stämningsskapande fotografen, Olof Grind (www.olofgrind.se). En 3 min modern version av 'En Kärlekshistoria'. Ett tidsdokument, en Stockholmsskildring, ett konstverk.

– "Jag skildrar verkligheten, men försöker få fram det som jag tycker är mest magiskt. Ljus, stämningar, känslor. Det blir en slags drömvärld, en bild av mina dagdrömmar som betraktaren kan ta del av." skriver Olof i en intervju med Dalarnas Tidningar.
  (2018-06-18 08:19:47)
LIVE-INSPELAT I STOCKHOLMS-STUDIO
"Fear has been like armor" är en EP som är inspelade akustiskt live i studio, med fyra låtar hämtade från debutalbumet "Let your loved ones free, we have you surrounded" som släpptes förra hösten. Den här inspelningen är gjord i Stureparken Studio. Nicky Wlliam har en enorm röst och är en av Sveriges stora talanger! På inspelningen kompas Nicky av Andreas Mattsson (gitarr), Andreas Unge (bas) och Kevin Rydstrand (trummor).

Nicky William föddes Jan Nicky William Åslund 1995 i Oxelösund. Från en blandning av småstadssyndrom och skärgårdsidyller, bland Oxelösunds kvarter, blomstrade den säregna sångaren / låtskrivaren Nicky William. Musik var huvudrätten redan från ung ålder. Under sina tonår skapade han en karaktäristisk växelverkan mellan hans darrande lågmälda röst, enkelt och effektivt gitarrspel och texter levererade med en gammal själs kännetecken.

Uppväxt i ett mycket musikaliskt hushåll, Nickys föräldrar var alltid exalterade över att introducera Nicky för någon artist han än inte hört eller berätta en anekdot som skulle förstärka mytologin kring kvinnorna och männen som verkade större än livet själv, dessa musiker och konstformen dom utövade blev snabbt en fixering för Nicky och något han höll i stor respekt. Nicky växte upp med att få höra alla sorters olika artister från olika genrer, Nicky skulle hitta inflytande i en mängd olika artister som Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith, Nick Cave and the bad seeds men också i mer modern musik som Radiohead, St. Vincent, Andrew Bird, Fiona Apple, Wilco. Nicky började sin resa i musik på ett ganska okonventionellt sätt, driven av vad Nicky skulle beskriva som rädsla och ungdomlig naivitet. I 2014 släppte han en singel "Wake up", det skulle senare komma fram att låten inte var hans och att detta var ett plagiat. Berättelsen bakom hur det hände är hur han beskriver "lång och inte riktigt viktig, i slutändan så gjorde jag vad jag gjorde och jag hade många möjligheter att komma ut och berätta sanningen men det gjorde jag inte." Med stöd av familj och vänner uppmuntras Nicky att fortsätta göra musik och med hjälp av en nära familjevän som hjälpte till att producera en EP som innehöll fyra låtar, en av dem med titeln "What if" som funnit sina lyssnare på Spotify.

I höstas gav Nicky ut sitt debutalbum "Set your loved ones free, we have you surrounded" på Hi-hat Music. Ett album som innehåller sju spår som beskriver sådana teman som kampen av att inse att den bilden av en själv man har är inte alltid korrekt, med hjälp av strävt språk och brutal ärlighet, åtföljd av melankoliska melodier och vackra instrumentella arrangemang är albumet extremt ambitiöst till stor del på grund av samarbetet med producent / co-writer Andreas Mattson. Nicky redan ett fan av Andreas fann idén att få jobba med honom väldigt exalterande, liknande i sättet dom både lutade mot vissa ackord eller melodier, samarbetet visade sig snabbt vara ett fruktsamt sådant.

Förväntningarna av vad som ska komma från denna unga och spännande talangfulla artist är stora!  (2018-06-18 08:19:39)
NOMINERINGAR TILL GULDKLAVEN
Vid Dansbandsveckan i Malung senare i sommar avslöjas vilka som vunnit i Guldklaven 2018, dansmusikens eget Grammis. Men redan nu finns alla nomineringar klara. Omröstningen inleds 1/7 och då kan man rösta på:

 • Årets dansband: Expanders, Martinez, Streaplers
 • Årets låt: Lasse Stefanz: Du hinner med en gubbe till (Niklas Strömstedt), Rolandz: Fuldans (Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson), Sannex: Heartaches & Highways (Andreas Olsson, Rob Crosby)
 • Årets kvinnliga sångare: Sandra Estberg, Martinez, Maria Persson, Blender, Carolina Skaarup, Callinaz
 • Årets manliga sångare: Casper Jarnebrink, Arvingarna, Henrik Sethsson, Casanovas, Anders Wigelius, Kindbergs
 • Årets musiker: Donald Laitila, Donnez (dragspel, klaviatur), Douglas Möller, Flamingokvintetten (gitarr), Robert Olsson, Drifters och Rolandz (trummor)
 • Årets album: Sannex Crossroads, Blender Gamble litegrann, Streaplers Just ikväll.
  (2018-06-17 08:32:08)
 


Sök i nyhetsarkivet!


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2018