Sök i nyhetsarkivet!



KLARA & JAG UNDRAR
Om det skulle finnas någon good girl-aura hos duon Klara & Jag så skakar de helt klart av sig det sista med nya singeln ”Måste jag dö?”. En röjig poplåt som skrevs en regnig dag och handlar om en relation med en person som tar en för givet. Låten släpps på fredag den 19 april och är skriven tillsammans med bandet Hemliga klubben, producerad av Gustav Gällhagen och mixad av Simon Nordberg.

När Klara & Jag släppte debutsingeln ”Samma Gamla Nätter” placerade den sig direkt på 1:a plats på Spotifys virala lista och de har med sina solklara texter och härliga popmelodier lovordats av likväl publiken som kritikerna. Efter debuten kom nästa singel; ”Fake It Til You Make It” och föregick EPn ”Storyn Of My Life” som släpptes i höstas. På EPn fanns även låten ”Gamla Stan” som popduon skrev tillsammans med Gustaf Norén och Olle “Faråker” Blomström. I samband med releasen spelade de för ett utsålt Debaser och höll en egen konsert på Pop House i Stockholm.

Det är många som vill alliera sig med den talangfulla duon Klara Wörmann och Johanna Frostling och musikvideon till ”Måste jag dö?” skapas tillsammans med ingen mindre än Fucking Åmåls Alexandra Dahlström och guldbaggenominerade Malin Gutke som tidigare jobbat med b.la. Silvana Imam, Benjamin Ingrosso.

“Det är med stor ära som jag tillsammans med Malin Gutke, en av de mest lovande och begåvade stjärnskotten bland unga filmfotografer i Sverige idag, tar mig an musikvideon till singeln “Måste jag dö?” av Klara & Jag. En dynamisk och trollbindande duo med fantastiskt sound och ett tydligt visuellt uttryck ihop med starka 60- och 70-talsreferenser gör det här till ett drömsamarbete.“ - Alexandra Dahlström.

Den 19 april är det premiär för musikvideon till "Måste jag dö?" och strax innan midsommar kommer nästa nya singel. Redan nu i april kommer du få chansen att se Klara & Jag live! Valborg - studenternas största högtid - närmar sig och duon kommer att ge sig iväg på en Valborgsturné i några av våra största studentstäder med premiär den 24 april i Göteborg.
 • 24 april – Göteborg, Chalmerscortégen
 • 26 april – Stockholm, Boqueria
 • 28 april – Uppsala, Stocken Garden
 • 30 april – Umeå, Campus
  (2019-04-18 06:33:12)
MYTISK FESTIVAL ÅTERUPPSTÅR
1970 arrangerade Festival Of The Midnight Sun i östgötska Mantorp och blev till det mest mytomspunna fiaskot i svensk festivalhistoria. Nu återuppstår den efter 49 år med namn som Kebnekajse och Les Big Byrd.

Den ursprungliga Festival Of The Midnight Sun var tänkt att bli ett svenskt Woodstock med målsättningen 300 000 besökare. Det kom 3 000 och under åren som gått har fiaskot skildrats åtskilliga gånger. Nu är även en TV-dokumentär på gång. Mats Carlheim har tillsammans med Björn Rallare tagit initiativet till återkomsten. För programmet står Kaj Sivervik och utöver Kebnekajse och Les Big Byrd finns bland de 15 första namnen bland andra Franska Trion. Men ambitionen är att få dit även större namn  (2019-04-18 06:29:25)
ERIC SAADE SLÄPPER SNART NY MUSIK
Eric Saade har skrivit artistavtal med Warner Music. Inom kort släpps ny musik, den här gången på svenska, rapporter nyhetsbrevet Musikindustrin.se.

Eric Saade är en av 2010-talets mest populära svenska artister och har stått på scen i halva sitt liv. Redan som 16-åring fick han sitt första skivkontrakt och han har hunnit släppa fyra album, varav tre toppat den svenska albumlistan. I februari i år såg vi honom som en av fyra programledare i Melodifestivalen  (2019-04-18 06:12:28)
SMAKPROV PÅ NYA ALBUMET
Det har gått över fyra långa år sedan vi fick höra ny musik från den mästerlige gitarristen och kompositören Peder af Ugglas. Fyra långa år där Peder kämpat med sjukdomar och elände men aldrig slutat att skapa fantastisk musik.

Singeln »Waltz for Bo & Anna« är ett litet smakprov på vad som komma skall. En bra början på Peder af Ugglas-året 2019!  (2019-04-18 06:12:24)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-8) är TRIPLESTRAND PRODUCTIONS och detta är spellistan för veckans program:
 1.  ERWIN TIBBALS: Toe to toe with Texas
 2.  TJ LEONARD: Roadtrip
 3.  TONY CLARK: It´s only a heartbreak
 4.  DENNIS LEDBETTER: Motel blues
 5.  ANNA-MARIA FALCONE: Hangin´ on
 6.  BRANDON MICHAEL: Train wreck
 7.  DONNA RAY with JIM FLYNN: Knee slappin´ country music
 8.  DOUG ADKINS: I wish it were raining
 9.  JEREMY LYNN WOODALL & THE GRINDERS: Hottest thing in town
 10.  SEASON AMMONS: Daddy raised hell
 11.  BETH NOBLE: My darling
 12.  JAMIE FLOYD: The blade
 13.  JOHNNY SHILO: I´d like to strangle my boss
 14.  SHAVONNE: He ain´t even cold yet
 15.  DENNIS DiCHIARO & THE WEST NASHVILLE ORCHESTRA: Girl song
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 22 april 2019  (2019-04-15 21:02:00)
NÄRRADIOLISTAN UPPHÖR - MEN FORTSÄTTER!!
Svenska Närradiolistan har sedan 2003, i olika format och under tidvis olika namn, presenterat mängder av nya spännande artister och blivit en uppskattad del av den svenska radiohistorien. Radioprogrammet som presenterat listan med aktuella utmanare har hela tiden producerats veckovis av undertecknad Göran Ohlzon.

Nu upphör produktionen av radioprogrammet och veckans upplaga, som är det 539:e programmet i ordningen, är det sista i ordningen.

Listan kommer dock att tills vidare fortsätta produceras på Internet som en ren webbaserad populäritets barometer för svensk musik enligt tidigare upplägg. Med dessa rader vill jag tacka för den uppmärksamhet som listan noterat, både nationellt och internationellt, och hoppas att Du fortsätter att besöka hemsidan www.topplistan.eu för att hitta nutida och framtida svenska musikprofiler!  (2019-04-15 08:03:43)
KOMMANDE ALBUM MED LISTTOPPANDE CYRUS
Listtoppande Billy Ray Cyrus har meddelat att hans nya album kommer att släppas den 24 maj. Albumet med titeln "The Snakdoctor Circus" har ett releasedatum som planerats sedan länge och utan hänsyn till Cyrus nuvarande listtoppande singel "Old Town Road" som han gör tillsammans med låtskrivaren Lil Nas X  (2019-04-15 07:43:55)
REKORDSÄLJANDE VINYLBOX
Storstjärnan inom amerikansk country Garth Brooks har de senaste månaderna sålt rekordupplagor av sin vinylbox "Legacy". När man släppte den första upplagan den 28 februari såldes 60.000 exemplar på bara 18 timmar och nästan lika stor var efterfrågan när en ny upplaga släpptes den 14 mars - då såldes 24.000 exemplar på bara 24 timmar! Sammanlagt innebär detta att man sålt 720.000 vinylskivor (varje box innehåller sju LP) hittills. Boxen har endast varit tillgänglig för den amerikanska marknaden, men kommer kanske att dyka upp på Ebay eller liknande…  (2019-04-15 07:39:01)
KONSERTVIDEO MED BENJAMIN & FELIX
STACCS släpper idag livekonserten med de folkkära och just nu hetaste svenska manliga artisterna, Benjamin Ingrosso och FELIX SANDMAN, på plattformen staccs.com.

"I och med releasen av konserten med Benjamin och Felix breddar vi repertoaren på vår plattform. Benjamin och Felix är två av de mest aktuella artisterna i Sverige idag och det är otroligt roligt att göra det här samarbetet med dem", säger Jonas Sellberg, Head of Artist Relations på STACCS.

“Hela 2018 var bland det fetaste som hänt i vår artistkarriär. Att få avluta vår första co-headlineturné tillsammans på hemmaplan inför ett fullsatt Cirkus var magiskt! Vi är så glada och tacksamma över att teamet på STACCS var med och dokumenterade det så att alla som inte var med på plats kan se och dela det ögonblicket med oss!” - Benjamin & Felix.

Benjamin Ingrosso är 21 år gammal och har varit omgiven av musik under hela sitt liv. Benjamin vann Melodifestivalen 2018 och representerade Sverige i Eurovision . Samma år släppte han sitt debutalbum “Identification”.

FELIX SANDMAN är 20 år gammal och har sedan 2017 gjort solokarriär. Felix är aktuell med sina nya låt “Something Right” och med huvudrollen i Netflixserien “Störst av allt”.

Se konserten på: www.staccs.com/event/bxf-tour  (2019-04-15 07:34:55)
MIXTAPE FRÅN KOMMANDE ALBUM
Den 19åriga artisten, låtskrivaren och producenten Vera Hotsauce släpper nu sitt nya mixtape 'Red Pill' som är första delen från hennes uppkommande album. Tidigare singlarna 'Hey Boy' och 'Bring Me Down' har blivit uppmärksammade i bland annat Paper Magazine och Idolator där Vera jämförs med artister som Fergie och Gwen Stefani. Nu kompletteras detta med två nya låtar, inkluderat nya singeln 'Like Em Crazy' som alla tillsammans utgör mixtapet 'Red Pill'. Veras kaxiga uttryck och självsäkerhet resulterade i att hon nyligen fick representera den svenska musikexporten på showcaset Ja Ja Ja i London. Med Veras attitydfyllda pop, oförstörbara pondus och personlighet väntar denna stjärna bara på att få explodera.

'Red Pill' skrevs med producentkollektivet Moving Castle i LA. Veras egna ord om mixtapet och 'Like Em Crazy': Detta är del 1 av mitt kommande album. Den berättar en historia om att vara ung, sexuell, vild och fri. Den sätter även ord på flera olika känslor. Som den känslan om att du inte bryr dig om någonting annat i världen så länge du få en natt med en person. Och den känslan när du är färdig, vill du bara ha nya äventyr. "Like em crazy" handlar om att vara en äkta man-eater och att äta killars hjärtan till frukost. Den handlar om att vara sexuell och ha olika smak när det kommer till killar. Denna låt visar en annan sida av Hotsauce. Den fria sidan. Jag skrev denna låt tillsammans med Moving Caste såklart, the one and only! Och jag älskar den från allra första början av introt ända till slutet.  (2019-04-15 07:34:52)
KULTURPRIS TILL LALEH
Laleh Pourkarim tilldelas Natur & Kulturs kulturpris för sitt unika uttryck och för att hon både i sitt budskap och till sin person är en stark förebild. Priset har delats ut sedan 1974 och prissumman har i år höjts till 400 000 kronor.

– Laleh har utvecklat den svenska poptraditionen på sitt alldeles egna sätt. Som ingen annan blandar hon stilar och traditioner men behåller ändå alltid en stark integritet. Hennes öppenhet för livets skörhet berör och imponerar, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur.

Laleh Pourkarim tilldelas Natur & Kulturs kulturpris 2019 för att hon som musiker, låtskrivare och självständig artist förmår beröra människor i alla åldrar. Laleh skapar sitt eget unika uttryck i gränslandet mellan pop, rapp och visa, där texterna kan berätta om förorten, bostadsköer och fotbollsplaner, men samtidigt ha en poetisk lyskraft som öppnar sig mot frågor om livet, döden och om att förvalta sina möjligheter. Hennes musik spelas vid stora konserter likaväl som vid skolavslutningar och begravningar. Både i sitt budskap och till sin person är Laleh Pourkarim en stark förebild.

–Tack vilken ära, när man ser listan på tidigare pristagare så känner man sig väldigt uppskattad. Jag skriver oftast mina låtar i ensamhet men gemenskapen är det jag längtar efter mest, säger Laleh Pourkarim  (2019-04-12 08:39:52)
DAGS FÖR GREASE - MED ANTON HAGMAN
Det har gått 41 år sen filmpremiären och det är en av historiens mest älskade musikaler! I huvudrollen som Danny ser vi Anton Hagman som redan gjorde stor succé som 12åring på Youtube. Han har turnerat utomlands och runt om i Sveriges på de största scenerna och som låtskrivare samt artist har hans musik strömmats miljontals gånger, han medverkade i Melodifestivalen 2017 och 2019. Nu blir det musikaldebut! Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical. Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia, Jägarna m.fl.

För regi står Staffan Götestam,som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Med sig har han koreografenSiân Playsted som skapar magiska dansnummer till låtar som "Grease is the word", "Greased Lightnin´", "You’re the One That I Wan"t och "We Go Together".

Biljetterna till Grease i Malmö, Nöjesteatern är släppta via www.juliusbiljettservice.se / via telefon 0775-700 400. Premiär den 3 oktober och spelas fram till den 15 december  (2019-04-12 08:35:01)
10 SKÄL ATT LYSSNA PÅ ALVA SÖDERSTRÖM
”Jag är väldigt stolt över både mig själv, och teamet kring mig, att vi utifrån mina känslor och erfarenheter har gjort den här grymma låten - den är precis det jag vill utrycka” säger den unga debutanten Alva Söderström.

Här följer 10 skäl varför Du ska lyssna på hennes nysläppta låt "I still dream"
 1. För att du fortfarande drömmer
 2. Den feta övergången mellan den stora melodiösa poprefrängen och det minimalistiska, lite hårda och elektroniska droppet
 3. Alva har delvis vuxit upp i Bryssel och avvägning mellan att ha sina rötter i en liten ort utanför Stockholm och i en europeisk storstad har gjort avtryck på hennes musikaliska uttryck, delvis på det sättet att hon pratar flytande engelska
 4. ’I still dream’ går att höra i den svenska storfilmen "Lyckligare kan ingen vara” där skådespelare som bland andra David Hellenius, Helena af Sandeberg, Adam Lundgren, Celie Sparre och Filip Berg medverkar
 5. För att Alva inte bara är sångerska och låtskrivare, hon älskar också att dansa och varje vecka går hon på fyra olika dansklasser
 6. En av låtskrivarna till låten är Ella Rammelt, en annan ung popartist som du kanske känner igen från hennes samarbeten med BRIS och några av Sveriges största influencers
 7. Alva hoppas att låten ska vara ett hjälpmedel till att gå vidare även när man utsätts för saker som gör en ledsen
 8. Låttexten är viktigast för Alva eftersom hon med sina låtar vill nå ut till andra barn och unga tonåringar – genom att sjunga om känslor och situationer det går att känna igen sig i hoppas hon på att kunna hjälpa andra att må bättre och förstå att de inte är ensamma
 9. Alva är bara tolv år gammal men har lika många års erfarenhet av att skapa och framträda med musik eftersom hon kommer från ett hem där musik som uttrycksform alltid varit centralt. Det finns massor av videoklipp på Alva där hon som litet barn sitter med sin leksaksgitarr och sjunger låtar som hon hittat på själv
 10. Förutom Alva och Ella Rammelt så har även deras pappor Fredrik Söderström och John Rammelt varit med och skrivit låten. Bland John och Fredriks tidigare låtskrivarframgångar finns låtar till Frida Öhrn, älskade TV-serier på SVT och TV4 samt P3-hiten ”Young and Wild” av The Magnettes
  (2019-04-12 08:31:34)
MOLLY HAMMAR FÖLJER UPP MED VIDEO
Den 22 mars släppte Molly Hammar singeln ’No Place Like Me’ tillsammans med den engelska rapparen Big Narstie. Låten adderades direkt på flera engelska radiostationer och Molly har flugit fram och tillbaka till London senaste veckorna för att spela in musikvideo, uppträda i brittisk TV och göra radiointervjuer. Igår kväll premiärades musikvideon till ’No Place Like Me’ via brittiska Complex Magazine. I videon, som är regisserad av Roger Russel och producerad av Mellisa Massey (Beef Films), får vi följa Molly Hammar och Big Narstie på olika locations runt om i London.

Molly Hammar om videon: "Att få spela in en musikvideo i London, och få vara med och styra innehållet, har alltid varit en dröm för mig. Regissören Roger Russel och hans team är fantastiska, de var grymma på att visualisera mina idéer och jag tycker de verkligen lyckades förmedla känslan i låten: there aint no place like me."

  (2019-04-12 08:31:31)
LUKE BRYAN IS MOST ADDED
Luke Bryans senaste singel "Knockin´ Boots" är den senaste veckans mest adderade låt på de amerikanska countryradiostationers spellistor, enligt Mediabase. Låten finns utgiven på skivbolaget Capitol Nashville…  (2019-04-11 11:45:47)
GT-KONSERTER FLYTTADE TILL STÖRRE ARENOR
Gyllene Tiders avskedsturné i sommar ser ut att bli samma succé som bandets andra resor till svenska scener från 1996. Gruppen sålde på mindre än tre dagar över 100 000 biljetter. Nu meddelas att man byter från Slottsskogsvallen till Ullevi i Göteborg och från Sjöhistoriska till Stadion i Stockholm.

Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 18 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad 4/7. Biljetter till konserten på Stockholms Stadion släpps imorgon onsdag 10/4, kl 09.00 via Livenation.se. Redan köpt biljett i Stockholm gäller som ståplats även på Stadion  (2019-04-11 11:22:35)
RSD PÅ PLUGGED RECORDS
Nu på lördag den 13 april är det Record Store Day, skivbutikernas dag. För Plugged Records på Stora Nygatan i Stockholm blir det här den sjunde gången och man har extraöppet på söndagen och firar hela helgen. Man har beställt massor av specialskivor och har artistuppträdanden både på lördag och söndag. Missa inte detta!

På lördag underhåller Anders F. Rönnbom, Peter R. Ericson och Jenny Roos kl 14 och kl 15. Det är gratis entré och man erbjudar kampanjpriser på merchandise och skivor med både Anders och Peter.

På söndag får man storbesök från Sydafrika när jazzsångerskan Melanie Scholtz hälsar på! Under Stockholm Jazz Festival 2015 gjorde Melanie och trumpetaren Peter Asplund succé. Efter den bejublade konserten får vi nu äntligen återse dessa underbara musiker. Som vanligt finns Hans Andersson (bas) och Johan Löfcrantz Ramsay (trummor) med vid Asplunds sida jämte den fantastiske pianisten Claes Crona. Entréavgift för konserten är 200 kr och du kan köpa biljetter i vår skivbutik på Stora Nygatan 45 eller på hemsidan www.pluggedrecords.se.

Den kommande helgen blir en en enda stor julafton för musikälskare! Alla specialbeställda skivor finns i mycket begränsade upplagor och det är först till kvarn som gäller. Vi kan inte lägga undan några skivor utan det gäller skynda att besöka oss. Vi öppnar redan kl 10 på lördag. Vad sägs om dessa släpp på vår RECORD STORE WEEKEND hos oss på Plugged Records:

John Lennon, David Bowie, Crosby/Stills/Nash/Young, Frank Zappa, Ten Years After, Rolling Stones, Def Leppard, Pink Floyd, Lou Reed, Ramones, Grateful Dead, Propaganda, Eric Clapton, Yes, Fleetwood Mac, Louis Armstrong, Roxy Music, Greta Van Fleet, Emerson/Lake/Palmer, Thin Lizzy, Uli Roth, Ronnie Lane, Charlie Parker, Max Richter, Animals, Manfred Mann, Weather Report och det är bara hälften av allt nytt vi har tagit in…  (2019-04-11 11:15:01)
VINYLSAMLING MED SUPERGRUPP
1967 bildades den s k supergruppen Traffic som bestod av Steve Winwood, Dave Mason, Chris Wood och Jim Capaldi. Gruppen bestod, efter diverse medlemsbyten, fram till 1975 och med att släppa ett antal vinylabum. Nu har dessa album samlats i en vinylbox bestående av sex (6) skivor kompletterat av diverse extra material. Boxen släpps den 17 maj och kan förbeställas nu på www.udiscovermusic.com för €140,99.

Boxen innehåller dessa album:
 • John Barleycorn Must Die
 • Mr Fantasy
 • Shoot Out At The Fantasy Factory
 • The Low Spark Of High Heeled Boys
 • Traffic
 • When The Eagle Flies
  (2019-04-11 10:50:35)
NY SINGEL OCH VIDEO
Lagom till Record Store Day, där Elictric Boys senaste album "The Ghost Ward Diaries" finns tillgänglig i en exklusiv vinylutgåva, släpper bandet singeln "Gone Gone Gone". Låten återfinns även på album som släpptes i slutet av förra året.

En video till låten har även sett dagens ljus:

  (2019-04-10 10:38:58)
DOM HAR KALLATS "SVERIGES BÄSTA"
Vårsolen gassar och sommaren är närmare än vi anar! Vad är väl en sommar utan Louisiana Avenue?! Vi pratar om glädjeorkestern som tar dig till Mardi Gras-karnevalen utan att åka en meter. Redan förra året visade Louisiana Avenue att de är ett liveband att räkna med och i år släpptes debutalbumet ”2107 Delachaise”. De ställde till med en utsåld releasekonsert på Fasching i Stockholm där recensenten från Lira kallade dem "Sveriges bästa liveband".

Nu kan vi berätta att orkestern åker ut i sommar-Sverige med sin färgsprakande husvagn, Carnival Caravan, för att sprida glädje, musik och oemotståndlig karnevalstämning! Turnéns första stopp är den 9 juni i Kungsträdgården under "Smaka på Stockholm" för att sedan ge sig iväg ut på vägarna med besök över hela landet. Se aktuell turnéplanen för att inte missa när Louisiana Avenue besöker just din stad. Detta är första släppet av sommarturnén, ytterligare datum tillkommer.

Bandets karismatiska energiknippe tillika frontman Pär Stenhammar värmer i detta nu upp stämbanden och putsar megafonen mer peppad än någonsin på att tillsammans med sitt åttamannaband ge sig iväg i sommar.

Som om inte detta vore nog släpps idag singeln ”Let The Good Times Roll” från debutalbumet som låter dig landa i helt rätt karnevalstämning inför turnén. Spana också in videon nedan där Danny Saucedo gästar bandet på låten.
 • 09 jun Stockholm, Kungsträdgården - "Smaka på Stockholm"
 • 04 jul Oskarshamn, Sommartorget
 • 05 jul Oskarshamn, Latitud 57
 • 25 jul Kristianstad, Tivoliparken
 • 10 aug Söråker, Folkan Waterfront
 • 23 aug Sandviken, Drömfesten
 • 24 aug Södertälje, Södertäljefestivalen
 • 30 aug Eksjö, Eksjö Stadsfest
 • 31 aug Eksjö, Eksjö Stadsfest
 • 07 sept Barcelona
  (2019-04-10 10:36:55)
ANNIKA ANDERSSON PÅ BLUESTURNÉ
Annika Andersson (fd. Salminen) är tillbaka på blues-rockscenen med nytt album och sitt nya band, The Boiling Blues Band. Nu är hon mer än redo att ta tillbaka sin plats i musikens värld. Det nya albumet är döpt till ”Reborn” med albumrelease (Vinyl, CD, Spotify, Itunes m.fl.) den 5 april 2019 och på releaseturné i Helsingfors, Stockholm, Uppsala och Borlänge.

På albumet finns allt Annika Andersson samlat på sig under åren; styrka, hårt arbete och ett jävla anamma. Det var inte självklart att Annika skulle tillbaka till scenen. Men när hennes bror Jari skrev en låt till hennes födelsedag, insåg både han och Annika att det är i musikens värld - och på scenen - hon hör hemma. De flesta av låtarna är skrivna av hennes bror Jari (Buck Jones) som själv har en lång och gedigen karriär inom rockabilly. Tillsammans med musiker och producenter i toppklass är albumet inspelat i Park Studion och Studion Dubious med Christoffer Roth och producerat av Gunnar Muvemba Lindström.
 • 11 April - Stampen – Stockholm
 • 12 April – HiJazz Klubb - Uppsala
 • 13 April - House of Blues – Borlänge

  (2019-04-10 10:34:33)
SILVANA IMAM TILL ROSKILDE - OCH WOW
Under våren har Silvana Imam turnérat norden runt med Helig Moder Tour. Sista stoppen på turnén är den 13 april i Lund följt av turnéavslutning i Falun 18 april.

Silvana Imam har fått hederuppdraget att öppna Orangea Scenen på Roskilde 3 juli. Nu är det även klart att hon spelar på Way Out West i Göteborg  (2019-04-10 10:34:31)
MAXIDA MÄRAK PÅ TURNÉ MED DEBUTALBUM
En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för album-debut tidigt hösten 2019. Men innan dess åker Maxida Märak ut på vårturné. Nyligen släppte hon singeln "Hatar" som följs upp med EP'n "Ärr" lagom till turnéstart.
 • 19-apr Kafe Deluxe / Växjö
 • 26-apr Debaser / Stockholm
 • 27-apr Magasinet / Falun
 • 03-maj Arbis / Norrköping
 • 17-maj Pustervik / Göteborg
 • 18-maj Mejeriet / Lund
  (2019-04-09 08:08:15)
UPPLEV ERIK LUNDIN I UPPSALA
Erik Lundin släppte nyligen det hyllade debutalbumet "Zebrapojken" och är ute på turné. Turnéavslutningen i Stockholm 13 april sålde slut snabbt, men det finns ett fåtal biljetter kvar till spelningen på Uppsala Konsert & Kongress den 12 april. Student/ungdom-rabatten gäller för dig som pluggar eller fortfarande inte fyllt tjugosex år. Visa ditt id/student-leg vid entrén. Med som special guest på turnén är den hypeade artisten BLENDA  (2019-04-09 08:04:46)
BRITPOP TILL STOCKHOLM I DECEMBER
Idag kan de brittiska indiehjältarna Hot Chip meddela att deras nya album A Bath Full Of Ecstasy kommer att släppas den 21 juni via Domino/Playground. Albumet är deras sjunde i ordningen, och beskrivs som en kristallisering av det sound de blivit hyllade för: en blandning av eufori och melankoli till tonerna av färgstarka melodier, unika röster och pulserande elektropoprytmer.

Skapandet av A Bath Full Of Ecstasy utmanade bandet att kliva utanför sin bekvämlighetszon på flera sätt. För första gången bjöd de in utomstående producenter till samarbete: Philippe Zdar, som tidigare arbetat med Cassius och Phoenix, och Rodaidh McDonald, som har The xx, David Byrne och Sampha på sin meritlista. Albumet i stort är en hyllning till lycka, men samtidigt en påminnelse om den svåra kamp det ofta innebär att finna den. Bandets sångare och låttextförfattare Alexis Taylor tog tillfället i akt att förnya sitt sätt att skriva genom att låta det personliga berättandet om romantik och vänskap anta en mer kroppslig form och öppna upp för nya idéer. Enligt Taylor själv är själva meningen med Hot Chip ”To demonstrate musically what is needed to be said; often, indeed, what is too difficult to be spoken”.

Musikaliskt är det trummor och bas som står i fokus på albumet, medan gitarr och keyboard får anta en mer minimalistisk roll. Den första låten bandet delar med sig från albumet, Hungry Child, är en sex minuter lång fröjd redo för klubben.

I höst påbörjar Hot Chip sin största turné någonsin, en turné som tar dem till Vasateatern i Stockholm den 14 december.

  (2019-04-09 08:02:36)
EN HEL ALBUMSERIE
"En demon flera demon" är en albumserie som spänner över större delen av Hennings drygt 20-åriga artistkarriär, med fokus på tiden efter debutalbumet "Äntligen 22" som släpptes 1996. Serien är på samma gång ett bokslut som det är starten av något nytt och på fredag 5 april släpps den allra första delen.

Henning firar troligen releasen med en vältempererad Mariestad Old Ox. Du kan fira den genom att lyssna på hans låtar och hålla utkik efter var du kan se honom live i sommar  (2019-04-09 08:02:29)
NEW COUNTRY, WEEK 15/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är EUROPEISK COUNTRY och detta är spellistan för veckans program:
 1.  THE ORIGINAL FIVE: The most eligible drunk in town
 2.  MARTY RIVERS: God sent angels
 3.  PETER JORDAN: Kiss me again
 4.  TONI WEST: You blew my mind
 5.  VICTORIA EMAN & GLENN van HAASEN: Goodbye moon
 6.  ROSEWOOD TALES: Golden heart
 7.  JACK STILLWATER: You´re gonna make me lonesome
 8.  MARCY GRACE: El Camino
 9.  FELIX TRUVERE: Always somethin´
 10.  JAMES GARLAND: It´s alright
 11.  BRONWYN: Too far gone
 12.  THE TONY Q BAND: Honky tonk bar in the City
 13.  THE FLYING BURRITO BROTHERS with ALISON KRAUSS: Anyone else but you
 14.  GEORGE JONES: Don´t stop the music
  (2019-04-08 20:02:00)
NYTT MED ICONA POP
Efter hits som ’I Love It’, ’Girls Girls’ & ’Someone Who Can Dance’ har tjejerna över 681 miljoner samlade streams på sina låtar. De har även uppträtt live på NBC’s Late Night with Jimmy Fallon, NBC’s The Today Show, ABC’s Good Morning America och CBS’ Late Show with David Letterman, och America’s Got Talent; samt varit förband till utsålda turnéer med bland annat One Direction och Miley Cyrus.

Under 2017 släppte Icona Pop sin girl power singel ’Girls Girls’ som blev hyllad bland annat I Entertainment Weekly där de jämförde den som en ny ’I Love It’. Under 2018 var tjejerna på en stor världsturné under sommaren och släppte ett flertal samarbeten som exempelvis ’bitches’ feat. Charlie XCX, Elliphant, Tove Lo & Alma samt ’Let You Down’ tillsammans med australiensiska duon Peking Duck för att nämna några. Senaste släppet var en hyllning till S.O.A.P’s 90-tals hit ’This Is How We Party’ tillsammans med holländska DJ:n R3HAB. Idag är Icona Pop rankade som en av de mest framgångsrika internationella duorna med över 681 miljoner samlade streams världen över.

Nu släpper power-tjejerna 'Sink Deeper' som är en ny feature tillsammans med holländska producenten/DJ:n MOTi medan de förbereder sig för att släppa en egen EP till sommaren  (2019-04-06 10:23:28)
NY SINGEL OCH SKÅDESPELARDEBUT
Sedan Felix släppte sin första singel ’EVERY SINGLE DAY’, som var #1 på svensktopplistan 4 veckor i rad, har han tagit svenska folkets hjärtan med storm tack vare sin öppenhet, sårbarhet och musikaliska talang. Succén som följde ’EVERY SINGLE DAY’ och uppföljarsingeln ’IMPRINT’ resulterade i att han vann en Rockbjörn som ’Årets Genombrott’ och blev nominerad i P3 Guld för ’Årets Pop’. Idag släpps även Sveriges första original Netflix-produktion ’Störst av allt’ som Felix medverkar i där han spelar en av huvudrollerna. Serien kommer att finnas tillgänglig i över 90 länder och till över 139 miljoner användare.

Under hösten 2018 släppte Felix sitt debutalbum ’EMOTIONS’. Ett album innehållande Felix toppar och dalar i hans emotionella berg-och-dalbana. Tidigare singlarna ’EVERY SINGLE DAY’ och ’IMPRINT’ har redan såld platina respektive guld. Senaste singeln ’MISS YOU LIKE CRAZY’ blev veckans låt i både P3 och P4 i samma veva som den avskalade balladen ’LOVISA’ roterar flitigt på kommersiell radio. Nu släpper Felix sin nya singel ’SOMETHING RIGHT’ som är skriven av Erik Hassle (Kygo, Shakira, Backstreet Boys), Madison Love (G-Easy & Halsey, Ava Max, Camilla Cabello) och James ’Gladius’ Wong (Justin Bieber, Bea Miller). En låt om att känna en dragningskraft till någon efter ett första möte och bli beroende av känna personens existens  (2019-04-06 10:15:26)
2:A ALBUMET MED SOUTHSIDE CAFÉ, SLÄPPS 12/4
Southside Cafe har alltid haft en förkärlek till det dramatiska och melankoliska. Materialet på albumet ”Ghosts” är definitivt inget undantag. Sångerna kombinerar vackra popmelodier med mörka texter som speglar bandets verklighet, upplevelser och tankar. Det är mer personligt, brytt och frustrerat än någonsin - men också fullt av magi, hopp och kärlek.

Albumets öppningsspår, som släpptes som singel den 15 februari, ”Captain Of The Mental Institution”, beskriver världen via ett psykotiskt sinne. ”Until The Ghosts All Fade Away” kretsar kring känslor av hjälplöshet och förtvivlan när nära och kära är svåra att nå. Albumspåren ”Revelation” och ”New Year’s Day” är funderingar om en politisk och ekologisk utveckling på väg mot avgrunden.

Musikaliskt fortsätter Southside Café att kombinera klassisk pop med nästan filmiska ljudbilder. Ljudet är modernt men med tydliga flörtar med 1980-talets episka produktioner och den psykedeliska rockscenen i slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Det är en djupdykning i bandets egen skivsamling: du hittar spår av The Beatles, Queen och David Bowie - men även små glimtar av Ultravox och Depeche Mode.

Southside Café är ett band från södra delen av Sverige som bildades 2016. De släppte debutalbumet året därpå, ”Monday Nights At Southside Café.” Anders Ljung har varit sångare hela sitt liv: i band, barer, kyrkor och på gatorna. Förutom musiken har Anders vigt sitt liv åt att hjälpa andra, till exempel genom att bygga barnhem och skolor i utvecklingsländer. Johan R Norberg är låtskrivaren, gitarristen och producenten som gav upp musiken för en akademisk karriär. Men melodierna fortsatte att komma. Southside Café blev en kanal för att omvandla dessa melodier till låtar - och återigen kliva in i rollen som musiker  (2019-04-06 10:12:20)
WOLLTER GÖR SKIVDEBUT
Christopher Wollter är fyrdubbelt aktuell - med turné, Netflixserie, succémusikal och sin debut som soloartist! Den 5 april släpper han Du får inte gå som är första singeln från hans kommande debutalbum Wollter tolkar Brel med Svenska tolkningar av Jacques Brels verk.

Christopher kommer att fira singelreleasen flärdfullt och enkelt. Du kan fira genom att se honom framträda live under den pågående turné och genom att längta omåttligt efter mer av hans musik. Det här är bara en försmak av fullängdsalbumet som släpps i maj!  (2019-04-06 10:12:12)
LADDAT FÖR COUNTRYFEST I ÄLVKARLEBY
Micke Finell med företaget Rock Around The Clock Productions fortsätter att varje sommar arrangera countryfestivalen Pickadoll i norduppländska Älvkarleby. I år äger festivalen rum den 25-27 juli och platsen blir som tidigare Nyströms Gård alldeles intill sköna Dalälven.

De första artisterna har presenterats: Cina Samuelsson (svensk sångerska med grundmurat rykte som en fullödig countryartist), Don Redmon (från Finspång uppträder solo denna gång men har tidigare gjort bejublade framträdanden tillsammans med sin far), Augie Meyers (amerikansk legend som ingått i Sir Douglas Quintet och Texas Tornados, släpper f ö ett nytt album i samband med spelningen), Billy Bremner (ingick i legendariska Rockpile tillsammans med bl a Dave Edmunds, har även varit fast medlem i The Refreshments under några år i slutet av 1990-talet) samt Lasse Sigfridsson (mångårig medlem i dansbandet Lasse Stefanz men numera soloartist med klar countryinriktning). Fler artistsläpp kommer, håll utkik på www.pickadoll.net  (2019-04-05 20:50:07)
LASSE STEFANZ PÅ KROGSCENEN I GÖTEBORG
För över femtio år sedan gjorde Lasse Stefanz sin allra första spelning, i en bingolokal. Efter tusentals spelningar på landets alla dansbanor, 56 studioalbum, grammisar, melodifestivaler och konserter gör de sin krogshowsdebut. Den 13–14 september står de på scen. På Kajskjul 8 nere i Göteborgs hamn.

Lasse Stefanz musikaliska framgångssaga började med repetitioner i hönshuset hemma i Gärds Köpinge och det första framträdandet en bingoafton i Ringelund för femtiotvå år sedan. Nu har bandet tagit sin hyllade konserthusföreställning till krogscenen. Med showen bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta. Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck.

- Det här ska bli en fantastisk utmaning. Vi har med gott resultat gjort konserthusturné det senaste året, med sittande publik som lyssnar på våra låtar. Krogshow är nåt helt nytt för oss och nu får vi skruva konceptet lite till, det känns spännande, säger Olle Jönsson.

Radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har följt bandet under många år samtalar med bandet mellan låtarna: -Lasse Stefanz har något extra. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är. Sången, rytmen, låtvalet, spelstilen. Eller helt enkelt att de är äkta, menar Thomas.Efter 76 varv runt jorden i sin turnébuss ser de verkligen fram emot att få berätta om de första ljuva åren, de första femtiotvå.

- Lasse Stefanz har ju publik i flera generationer vilket är väldigt häftigt. En institution som idag är legendarisk efter över 50 år på turné. Nu ges möjligheten att ihop med en god middag få höra alla hits kombinerat med mängder av turnéminnen, jag lovar att det blir minnesvärda kvällar, säger Thomas Deutgen  (2019-04-04 12:03:29)
BLAKE SHELTON MOST ADDED
Blake Sheltons senaste singel "God´s Country" är den mest adderade till de amerikanska countryradiostationernas spellistor den senaste veckan. Hela 106 nya adderingar kan tillgodoräknas till Blake vars framgångsrika karriär fortsätter…  (2019-04-04 12:01:19)
PEDER SPELAR SLIDE
»Blue Departure« är Peder af Ugglas femte soloalbum och med det befäster han sin position som en av de mest intressanta och egensinniga musikerna och kompositörerna av idag. Hans instrumentalmusik rör sig sömlöst mellan blues, country, rock, jazz och svensk folkton.

Peders slidegitarr är fortfarande hans främsta signum, men på »Blue Departure« spelar han även piano, orgel, bas, trummor och slagverk. På en del spår han får han hjälp bland annat av sina Yonder-kollegor Mats Qwarfordt och Mats Persson.

Förutom solokarriären och medverkan i Yonder, har Peder af Ugglas ett gediget CV som musiker och producent. Bland andra har han spelat med Louise Hoffsten, Tore Berger, Mats Ronander och många fler  (2019-04-04 11:59:04)
DEBUTSINGELN HETER "BIOGRAPHIES"
ARAT - musikern, låtskrivaren, multiinstrumentalisten och poeten. 2018 tilldelades han pris på Svenska Scenkonstgalan för sin monologkonsert ”Från Andra Sidan Heder”. Nu släpper ARAT sin debutsingel ”biographies" en mycket personlig låt skriven av honom själv och producerad av Andreas Dahlbäck. ARAT håller ikväll den 2 april en exklusiv releasekonsert på ScalaTeatern i Stockholm.

Redan på högstadiet började ARAT uppträda med olika rock-, punk- och jazzband på barer och festivaler. Han fortsatte med detta under hela sin gymnasie- och högskoletid där han under tiden lärde sig att också spela flera olika instrument och utveckla sina sångstilar.

Vid sidan av bandprojekten skrev han dikter och tonsatte dem. Sin första sång skrev ARAT redan som 11-åring, en egen dikt som han tonsatte. Som 18-åring fokuserade han på sin solokarriär som popmusiker och har sedan dess skrivit mycket i studio. Att få ta del av ARATs livshistoria om hans brutala uppväxt, ständiga kamp och självbevarelsedrift, är som att kastas direkt in i en omtumlande, dramatisk, vild och episk film. Det var därför han bestämde sig för att skriva en föreställning om sin uppväxt, mormodern, mamman och systrarna där han blandade monologerna med egna låtar och dikter. ”Från Andra Sidan Heder” är skriven om kvinnorna i hans liv utifrån en mans perspektiv. Föreställningen har regisserats av Hans Marklund (som bl.a jobbat med Peter Jöback, Lena Philipsson, Jonas Gardell).

"Från Andra Sidan Heder" har spelats på Södra Teatern och 2018 blev den nominerad till Svenska Scenkonstgalan där den vann i sin kategori. Vid sidan av musiken fortsätter ARAT att skriva poesi och håller nu även på att skriva en bok som är en förlängning av föreställningen "Från Andra Sidan Heder”.

Producenten Andreas Dahlbäck som tidigare har producerat bl.a Anna Ternheim, Ulf Lundell, Tomas Andersson Wij och Bo Kaspers Orkester, inspirerades av ARAT, hans poetiska texter och lätta popmelodier. Det kändes därför som en självklarhet att han skulle producera debutsingeln ”biographies". Låten är en luftigt gospeldoftande pop och föregås av EPn som ARAT planerar att släppa under våren, även denna producerad av Andreas Dahlbäck. Den kommer att bestå av låtar på både svenska och engelska på skivbolaget Marble King Records  (2019-04-04 11:58:56)
INGEN RAST OCH VILA FÖR SCHAFFER
Gitarrvirtuosen Janne Schaffer har nyligen landat i Sverige efter den bejublade hyllningsturnén ABBAMANIA som rest mellan fullsatta arenor i Europa de senaste veckorna. Men han kommer inte hem för att vila, tvärtom. Bara några dagar efter hemkomsten drar han igång årets upplaga av Janne Schaffer Music Story. Året kommer dessutom att rymma bland annat minneskonserten Ebbas Änglar och flera konserter för att hylla vännen och kompositören Björn J:son Lindh.

Schaffer rivstartade alltså 2019 med att delta i hyllningsturnén ABBAMANIA the Show Gold Tour, i rollen som en av ABBA:s originalmusiker. Den stora ensemblen med deltagare från flera länder spelade i Tyskland, Österrike och Schweiz med i snitt 3 000 åskådare på varje konsert.

– Det är lite svårt att ta in hur älskade ABBA:s låtar fortfarande är och jag är förstås väldigt stolt över att jag var med och skapade den här låtskatten, säger Janne Schaffer som spelade på runt hälften av ABBA:s låtar när de spelades in i studion.

Janne Schaffers musikaliska resa spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. I hjärtat av hans skapande finns två övertygelser: Varje människas uppdrag att värna om miljön och musikens läkande kraft. Det starka miljöengagemanget kommer kanske framför allt till uttryck i arbetet med kultbandet Electric Banana Band. Hur musiken kan fungera som tröst och hjälp till läkning fick han bland annat se när han slutförde produktionen av Ted Gärdestads sista platta och fick samarbeta med en vän som drabbats av psykisk ohälsa. Men i Janne Schaffer Music Story får publiken följa en musiker som inte bara har hjälpt ABBA och Ted Gärdestad att skapa historia. Han har också mött Bob Marley, spelat ihop med musikerna i Toto, gett ut 14 soloalbum och 2018 samplade Christina Aguileras en av hans låtar på sin låt Sick of sittin’.

Dokumentärfilmen Gnisten – Janne Schaffer visar hur plattan Earmeal kom till. Det var vid den här inspelningen i Los Angeles 1977 som Schaffer mötte och arbetade tillsammans med musikerna i familjen Porcaro, ungefär vid samma tid som de bildade bandet Toto. Filmen Gnisten visades i samband med en föreställning av A Music Story i Norge i slutet av mars och den visas också vid konserten på Nalen i Stockholm den 29 september.

På årsdagen av terrordådet på Drottninggatan i Stockholm kommer Janne Schaffer att delta i minneskonserten Saknad, kärlek & hopp som arrangeras av Ebbas Änglar. Ebba Åkerlund, som omkom i attacken, hade vid ett tillfälle hört Janne Schaffer spela låtar av Ted Gärdestad och blivit väldigt berörd.

Kompositören och musikern Björn J:son Lindh och Janne Schaffer arbetade tillsammans i över 40 år och de var nära vänner. Björn J:son Lindh gick bort 2013 och i år skulle han ha fyllt 75 år. Med anledning av det ger Janne Schaffer tre konserter där han särskilt hyllar J:son Lindh och hans musik. Två konserter ges i Arvika och Nora i augusti och en i Västerås den 26 oktober, tillsammans med Västerås Sinfonietta.

Electric Banana Band spelar under 2019 i Halmstad, Tranås och på ytterligare en ort som bestäms efter att tävlingen ”Håll Sverige rent” avgjorts. Året avslutas på vanligt vis med Janne Schaffers årliga julkonsert i Gustaf Vasa kyrka  (2019-04-02 16:24:03)
REDAN TILLBAKA FÖR NY TURNÉ
I februari 2018 turnerade Louisiana-sonen Rod Melancon för första gången genom ett snötäckt Skandinavien. Förbluffad över snön och kylan men även över det varma mottagandet han fick av publiken. Sedan dess har han spelat in ett nytt album, hans låt "I Wanna Go For A Ride" har figurerat i en stor TV- reklamkampanj och han har spelat flitigt över hela USA. Men kärlekshistorien med publiken här lever i högsta grad och i april 2019 är Rod Melancon tillbaka i ett, förhoppningsvis snöfritt, Skandinavien.

På nya plattan album "Pinkville" tar Rod Melancon med oss på en resa till ett Louisiana som vi sällan möter. Ja, visst är vackert i träskmarkerna, musiken, maten och kulturen är fantastisk. Men här finns även fattigdom, misär, våld och vapen i överflöd. Rod Melancon berättar osminkat om människor han mött under uppväxten på föräldrarnas kräftodling i Wright. Texterna är mörka och raka och aldrig moraliserande. Han skriver i en tradition vi förknippar med den amerikanska södern, representerad av författare som Cormac McCarthy och Larry Brown.

Musiken matchar texterna på ett fullständigt organiskt sätt. En sorts nutida swamprock, som hämtar lika mycket inspiration från Freddy Fender som Tom Petty. Lika mycket Tony Joe White som Bruce Springsteen.
 • 2019-04-22: Ankaret, Nynäshamn
 • 2019-04-23: Klubb Uffe, Uppsala
 • 2019-04-24: Kafé Smedjan, Norrtälje
 • 2019-04-25: Clarion, Örebro
 • 2019-04-26: Broken Dreams, Borlänge
 • 2019-04-27: Garage, Höganäs
 • 2019-04-28: Siste Reis, Halden (NO)
 • 2019-04-30: Hotell Hulingen, Hultsfred
 • 2019-05-01: Folk å Rock, Malmö
 • 2019-05-02: Bartof Station, Köpenhamn (DK)
 • 2019-05-03: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-05-04: Hagebyhöga handelsträdgård, Motala (TBC)
 • 2019-05-05: Southside Cavern, Stockholm

  (2019-04-02 16:08:13)
TITANIX + THORLIEF = SANT
Nöjestidningen Får Jag Lov rapporterar att dansbandet Titanix nästa singel, som släpps inom kort, innehåller en låt där legendaren Thorleif Torstensson medverkar. Låten "Thorleifs saxofoner" är en hyllning till en av dansbands-Sveriges främsta profiler och innehåller det typiska Thorleifs-saxsoundet som under många år glatt danssugna runt om i landet.

Att få göra en låt med en av mina gamla idoler. Och dessutom en legend för så många i branschen, och då inte bara för sitt sätt att sjunga och spela saxofon, utan lika mycket för sitt ödmjuka sätt att vara, kommenterar Titanix sångerska Maria Rolf till tidningen. Låten är för övrigt skriven av bandet Jerry Rolf  (2019-04-02 16:08:10)
NEW COUNTRY, WEEK 14/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är COUNTRY FRÅN ALBUM och detta är spellistan för veckans program:
 1.  GAV BROWN: Greatest player
 2.  BUDDY JEWELL: I´m every man
 3.  VICTORIA EMAN: True love´s so hard to find
 4.  ASHLEY McBRYDE: Lie to each other
 5.  PHILLIP INMON: One sweet day
 6.  CHRIS HILLMAN: Here she comes again
 7.  BILL GREEN: The old rugged cross
 8.  BUBBA T with BRI BAGWELL: Like a new man
 9.  KENDALL SHAFFER: One sip away
 10.  GARRETT FORD: Repaint these walls
 11.  JOHNNY CHESTER: Highway 31
 12.  ANNEMARIE PICERNO: Discount tobacco and beer
 13.  STEVE GARNER: I´ve got your back
  (2019-04-01 20:02:00)
THOMAS RHETT AVSLÖJAR DETALJER
Thomas Rhett har avslöjat några detaljer om sitt kommande album "Center Point Road" som släpps den 31 maj. Han berättade att han samlat några av sina främsta vänner i studion och sjungit sånger om var man kommer ifrån, vem man är och att man ändå inte förändrats trots att man utvecklats.

I det välkända programmet "Saturday Night Live" framförde han i förra veckan den första singeln från albumet "Look what God gave her"  (2019-04-01 07:44:56)
COUNTRYSTJÄRNOR I RESTAURANGSAMARBETE
Countrystjärnorna Jason Aldean och Luke Bryan är tillsammans involverade i ett nytt projekt inom restaurangnäringen i Nashville. I stadsdelen Hillsboro Village öppnade under veckan E3 Chophouse som lanseras med ett koncept som fokuserar på kött från certifierade gårdar. Med i projektet finns även Major Leage Baseball-profilen Adam LaRoche  (2019-04-01 07:42:49)
ÄNNU EN SINGEL MED VERA HOTSAUCE
Artisten, låtskrivaren och producenten Vera Hotsauce är endast 19 år och debuterade under 2018 med singeln ’Bottoms Up’. Sen dess har Vera hunnit släppa 2 mixtapes och nu senast singeln ’Hey Boy’. ’Hey Boy’ skrevs tillsammans med AOBeats och Robokid som är en del av producentkollektivet Moving Castle och premiärades i Paper Magazine dagen innan release. Där blev Veras vibe bland annat jämförd med soundet från Gwen Stefanis glory days och en tidig Kesha. Med en ändlös självsäkerhet och hennes kaxiga uttryck både personlighetsmässigt och via musiken blev Vera nyligen utvald att representera den nya svenska musikexporten på showcaset Ja Ja Ja i London. Hennes framtida låtar har även spelats av både AOBeats och Robokid på Diplos kanal på BBC Radio 1.

Nu släpper hon nya singeln ’Bring Me Down’ från hennes kommande mixtape ’Red Pill’ som släpps i April och även denna låt skrevs med teamet från Moving Castle i LA. Veras egna ord om låten: ”Den handlar om vänner som har betett sig konstigt och som aldrig riktigt stöttade dig eller stod på din sida. Tillslut hittar man dock den personen som man alltid kan vända sig till och som är din ride or die livet ut.”  (2019-04-01 07:38:13)
POPSTJÄRNA SLÄPPER PIANOALBUM
I början på 2000-talet slog hon igenom som popstjärna med hitsinglar som 'Somewhere' och 'Believer'. Idag är Jennie Löfgren en av Sveriges mest framstående filmkompositörer och nu är det dags för ytterligare ett nytt kapitel i hennes musikaliska liv. Idag den 29 mars, i samband med den internationella pianodagen, släpper hon det neo-klassiska soloalbumet 'DREAMOLOGY'. Albumet är en sammanställning av den trilogi av EP's som Jennie har släppt sen i höstas och innehåller dessutom ett bonusspår, leadspåret 'Dreamology'.

Filmkompositören, låtskrivaren och artisten Jennie Löfgren började klinka på familjens piano hemma i Östersund redan vid fyra års ålder. Musiken var en naturlig del av hennes uppväxt, där hennes pappa spelade en stor roll i att lära och inspirera henne till att skapa egna små stycken. Efter en skolgång fylld av musicerande flyttade Jennie redan som 18-åring till Stockholm för att söka lyckan i musikbranschen. 2001 slog hon igenom med ’Meant to be’, en skiva som innehöll flera framgångsrika popsinglar. Hon använde sina första ihoptjänade pengar till att köpa en egen studio, och har skrivit musik oavbrutet sedan dess. Numera är Jennies huvudsakliga fokus att skriva musik till TV, reklam och långfilmer, men under det senaste året har även hennes neo-klassiska soloprojekt fått ta mycket av hennes tid.

Med musiken på soloalbumet 'DREAMOLOGY' vill Jennie Löfgren förmedla stämningar, att låtarna ska vara som små rum där lyssnaren kan projicera sina egna världar. Dualiteten i Jennie Löfgrens musik gör den både euforisk och melankolisk, intensiv och meditativ. Musiken svävar i vackra ljudlandskap, rika på detaljer som framträder med ökad skärpa vid varje ny genomlyssning.

Vid sidan av sitt artisteri, så skriver Jennie mycket musik för film och tv och hon är idag Sveriges mest meriterade kvinnliga kompositör inom detta område med bl a musiken till tretton långfilmer på sin cv. Just nu skriver hon musiken till en thriller-serien ’Heder’, som kretsar kring fyra kvinnliga brottmålsadvokater som tar sig av kvinnliga brottsoffer. Sofia Helin (från Bron) är exekutiv producent och huvudrollerna spelas av Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius  (2019-04-01 07:38:10)
McCARTNEY´S SENASTE SLÄPPS I LIMITERAD BOX
Ex-Beatlen Paul McCartneys senaste album "Egypt Station" var en stor framgång när det släpptes under förra året. Nu är den återigen aktuell när en fullmatad box släpps i en limiterad box i 3.000 ex släpps worldwide. Boxen innehåller albumet i en tung dubbel-vinyl och dessutom en Night Sky-blue dubbelvinyl (med flera tidigare outgivna spår), "gömda" och unika vinylspår mm mm. Hela härligheten hamnar prismässigt på €360 hos www.udiscovermusic.com och releasedatumet är den 10 maj  (2019-03-30 16:01:33)
NYA SINGELN MED ZARA
Sveriges popdrottning Zara Larsson är tillbaka med sin nya singel "Don’t Worry Bout Me" i samband med biljettsläpp för hennes kommande världsturné. Låten följer upp hennes senaste släpp "Ruin My Life" som blev Zaras sjätte UK topp 10 singel och som ger en ytterligare försmak till Zaras kommande album. Hennes första internationella album "So Good" blev det mest streamade debutalbumet av en kvinnlig artist på Spotify med singlar som "Symphony" och "Ain´t My Fault".

"Don’t Worry Bout Me" är ett attitydfyllt ärligt anthem, som mixar dancehall-vibes med dagens skandinaviska elektropop och som enligt Zara själv kort och gott handlar om att gå vidare. ”Jag bryr mig inte alls om dig längre, get out of my mentions, ut ur mina DMs – alltså hejdå. Don’t worry bout me, worry bout you.” Singeln hörs även i Zaras kampanj för Huawei som lanserades i Sverige under dagen!

Med den enorma framfart som Zara har idag världen över är det få artister som har sett sådan succé så snabbt. Tidigare bravader inkluderar uppträdanden på Nobelprisgalan, Jimmy Fallon, Ellen Degeneres och The X Factor och demonstrerar Zaras ambition att bli en av världens största popstjärnor. Nu med en uppkommande USA-turné samt ett flertal datum som öppningsakt för Ed Sheeran förbereder sig Zara nu inför sitt kommande album. Med sin onekliga attityd och känsla för pop är hon än en gång redo att ta världen med storm med "Don’t Worry Bout Me"  (2019-03-30 15:56:51)
LUKE COMBS HAR SKAPAT UNIK FRAMGÅNG
Luke Combs har den senaste veckan skapat en unik och historisk framgång när hans singel "Beautiful Crazy" hamnat som #1 på amerikanska Billboards samtliga singellistor - för flera veckor i rad. Detta är första gången som det inträffar i Billboards historia!

Singeln är denna vecka #1 på Billboards Contry Airplay (listan som redovisar de mest spelade låtarna på countryradiostationer) för 5:e veckan i rad!  (2019-03-30 15:50:37)
JÖRGEN GÖR SOLODEBUT
Jörgen Andersson gör solodebut med singeln “I Can Hardly Ask For More”, första singeln från hans kommande album. Låten är ett punkpoppigt kärleksanthem med en refräng som är som gjord för att sjunga med till sent en sommarkväll! 10 ytterligare och konkreta anledningar att lyssna in ”I Can Hardly Ask For More” med Jörgen Andersson:
 1. Per Gessle har under ett flera timmar långt leverpastejsmörgåsfika (som uppstod tack vare de bägges gemensamma intresse för Formel 1) sagt att han tycker Jörgens låtar är ”riktigt starka”.
 2. I Can Hardly Ask For More’ är ett punkpoppigt kärleksanthem med en refräng som är som gjord för att sjunga med till sent en sommarkväll
 3. Jörgen är inte bara en suverän sångare och låtskrivare, han har dessutom tävlat i latindans under många år och under en period var det bara Ann Wilson (jurymedlem i Let’s Dance) som var bättre
 4. Texten till ”I Can Hardly Ask For More” flörtar både med en av Beatles största hits och skönhetstävlingen Miss Universe
 5. Att Jörgen har känsla för hur storslagna kärlekslåtar ska låta är lätt att bevisa: På sin gamla Yamaha QY 10 sequencer där han för väldigt länge sen spelade in idéer finns bland annat en melodislinga som är nästan identisk med Westlifes ’My Love’ och där låg den tryggt medan han försökte bli världsmästare i dans
 6. Jörgen har tidigare spelat i bandet (med det starka bandnamnet) Spader Ass som (efter Gyllene Tider såklart) var profeter i Halland på slutet av 80-talet och hade Snowstorm som förband innan de slog igenom på riktigt
 7. Låten är inspelad på en MicOne som tillverkas av Jörgens egna företag och är mikrofonen som Måns Zelmerlöw använde när han spelade in Heroes och som Europe valde när de gjorde comeback för några år sedan
 8. Jörgens musik har tidigare hindrats från att spelas frekvent på radio med enda anledning att de inte fanns ute till försäljning, det är inte ett hinder idag eftersom ’I Can Hardly Ask For More’ finns tillgänglig på alla plattformar, så passa på nu!
 9. Jörgen har under många år skrivit låtar tillsammans med Lars ”Dille” Diedricson som låg bakom svenska pop-örhängen som Charlotte Perellis ’Take Me To Your Heaven’ och ’Sommarnatt’ med Snowstorm
 10. Låtarna på Jörgens kommande skiva är nästan uteslutande höstlåtar, men ’I Can Hardly Ask For More’ är en riktig sommarlåt och det är väl precis en sån vi behöver den här tiden på året?
  (2019-03-30 15:50:31)
TIMO RÄSÄNENS LÅT TILL SKOLAVSLUTNINGEN
Äntligen släpps en av Timos mest efterfrågade låtar, ”Aldrig Långt Bort”, den 19:e april 2019 finns den på alla digitala plattformar. Låten specialskrevs till en reklamfilm 2011 för Göteborg Energi men släpptes aldrig officiellt. Sedan dess har den blivit en vanligt förekommande sång på skolavslutningar runt västkusten.

Den 10:e och 11:e maj 2019 ser vi honom framföra En Timokonsert, där han sammanfattar karriären så här långt i en “Timo extra allt-föreställning” på Kajskjul 8 i Göteborg.

Göteborgssonen och f.d Hellström-gitarristen drog igång sin solokarriär 2004 och har sedan dess två gånger stått som vinnare i P3 Guld. 2016 var han med “Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Och med den efterlängtade debuten på svenska, albumet "Tro, hat, stöld” 2017, vann han återigen publikens och medias hjärtan  (2019-03-28 10:23:02)
MOLLY HAMMAR I BBC-PROGRAM
I fredags släppte Molly Hammar nya singeln ’No Place Like Me’, ett samarbete med den brittiska rapparen Big Narstie, en låt som redan hunnit uppmärksammats av bl.a. BBC Radio 1xtra och The Line of Best Fit i England. Nu är det också klart att Molly och Big Narstie gör ett exklusivt live-framträdande tillsammans i Big Narsties egna hyllade TV-show The Big Narstie Show på brittiska Channel 4 nu på fredag den 29 mars kl. 23.00 lokal tid.

Övriga gäster i programmet är skådespelerskan Zawe Ashton, komikern Sue Perkins, Little Britain-favoriten Matt Lucas, radio-profilerna Rickie Haywood-Williams och Melvin Odoom och den hypade hiphop-artisten Ms Banks.

Förra veckan tilldelades ’The Big Narstie Show’ det prestigefyllda TV-priset Royal Television Society Award i kategorin Entertainment Performance.

Så här kommenterar Big Narstie samarbetet med Molly Hammar: - When I first heard Molly I thought ‘rah, this is sick!’ She’s got a wicked voice, and 'No Place Like Me' is a banger so it was a no brainer to jump on board. Big up Cosmos and the Swedish BDL family. We gonna ride this wave from the UK to Scandinavia and across the world  (2019-03-28 10:19:19)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019