Sök i nyhetsarkivet!NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är ARTISTER PÅ BOKSTAVEN "R" och detta är spellistan för veckans program:
 1.  ROSS ALLEN: Got no way with my woman
 2.  RON EMMET: If this ain´t love
 3.  RUBY LOVETT: Good hearted woman
 4.  RITA FAYE: The country in me
 5.  REG POOLE: Australia´s fighting son
 6.  RANDY CHERKIS: I could have loved you
 7.  ROGUE: I´m coming back as a dog
 8.  THE BARRENS: Something real
 9.  CODY JOE HODGES: The house of the Rising Sun
 10.  THE ELECTRIC COWBOYS: Miles away
 11.  MARTIN NILSSON: Längtan till landet
 12.  ERIKA JONSSON: Give it a shot
 13.  THE BELLAMY BROTHERS: If you ever leave
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 25 mars 2019  (2019-03-18 20:02:00)
VIDEO MED MULTIPLATINUM BELÖNAD SÅNGARE
Den multiplatinumbelönade countrysångaren Chris Young har presenterat videon till sin senaste hit "Raised on Country". Låten har även givit namn åt hans turné "Raised on Country Tour" som drar igång den 16-18 maj i Alpharetta (Georgia), Charlotte (North Carolina) och Bristow (Virginia).

  (2019-03-17 10:32:16)
FLER COUNTRYVINNARE
2019 iHeartRadio Music Awards har delats ut och bland countryartisterna kan vi notera följande vinnare i resp kategorier:
 • Tour of the Year: Garth Brooks
 • Country Song of the Year: Meant To Be” - Bebe Rexha featuring Florida Georgia Line
 • Country Artist of the Year: Luke Combs
 • Best New Country Artist: Jordan Davis
 • Best Collaboration: “Meant To Be” - Bebe Rexha featuring Florida Georgia Line
 • Best Cover Song: “You’re Still The One” - Harry Styles and Kacey Musgraves
 • Best Music Video: “Delicate” – Taylor Swift
  (2019-03-17 10:29:37)
FORTSATT SUCCÉ FÖR MELLOVINNARE
Succén fortsätter! John Lundviks ”Too Late For Love” toppar alla listor i landet! Samtidigt som han vann Melodifestivalen 2019 vann John Lundvik svenska folkets hjärtan och hiten "Too Late For Love" ligger nu 1:a på alla listor.
 • #1 på Spotifys topplista (sedan dagen låten släpptes den 23 februari)
 • #1 på radio airplay
 • #1 på iTunes
 • #1 på Apple Music
 • #1 på Singellistan
 • #1 på Svensktoppen
Låten nådde hela 700 000 streams på EN dag på Spotify och snart 6 millioner soon 6 million streams sedan låten släpptes. Den ligger på plats #173 på Spotifys globala lista  (2019-03-17 10:27:22)
NY SINGEL MED VERA FRÅN STOCKHOLM
Vera Hotsauce är den 19 åriga artisten, låtskrivaren och producenten från Stockholm. En tjej med ändlös självsäkerhet och pondus som älskar att provocera. Under 2018 släppte hon sin debutsingel ’Bottoms Up’. Efter debutsingeln har Vera hunnit släppa två mixtapes - 'let me show u what love' is och 'happy/bad'.

Nu släpper Vera sin nya singel ’Hey Boy’ som är skriven tillsammans med artistkollektivet Moving Castle. I Moving Castle ingår AOBeats som nyligen spelade Veras kommande låtar på Diplos kanal på BBC Radio 1. Veras egna ord om ’Hey Boy’: "Jag skrev Hey Boy tillsammans med Moving Castle i LA. Det var en grymt kul låt att skriva, för vi hade bara kul i studion. Jag älskar verkligen denna låt och hoppas att den får folk att vilja festa och balla ur lite! Den handlar om allt och ingenting - och enligt mig bara sjukt jävla underhållande!"  (2019-03-17 10:27:19)
DE HAR AVLIDIT 2019: - MUSIK
 • 17 mars: David White Tricker, 79 år. Medlem i sånggruppen Danny & The Juniors, lämnade dock gruppen officiellt i början av 1960-talet. Skrev och sjöng gruppens hit 'Rock and Roll is here to stay' och medverkade även som delkompositör och sångare på gruppens kanske främsta hit 'At the hop' som förekom i Spielberg-filmen *Sista natten med gänget (American Graffiti)'
 • 16 mars: Dick Dale, 81 år. Gitarrist som anses vara surfrockens fader och banade väg även för andra artister, t ex The Beach Boys, i samma genre. Gjorde 'Misirlou' som användes som ledmotiv i filmen 'Pulp fiction'
 • 6 mars: Bert Månsson, 77 år. Musiker under 20 års tid i Ingmar Nordströms dansorkester och framgångsrik låtskrivare
 • 26 februari: Magnus Lindberg, 66 år. Var medlem i bandet Landslaget som hade flera hits på 1970-talet. Senare medlem i Grymlings (tillsammans med bl a Pugh Rogefldt och Mikael Rickfors). Släppte sitt sista soloalbum "Skörd" 2018
 • 25 februari: Mark Hollis, sångare i syntpopbandet Talk Talk (1981-1991) och senare även soloartist. Han blev 64 år
 • 21 februari: Peter Tork, avlider av en cancertumör. Var basist och sångare i den amerikanska popgruppen The Monkees som lanserades som en TV-serie för tonåringar
 • 30 januari: James Ingram, avlider av en hjärntumör - 66 år gammal. Sångare och musiker inom R&B
 • 5 januari: Eric Haydock, originalmedlem och basist 1962-66 i den brittiska popgruppen The Hollies
 • 2 januari: Daryl Dragon, död den 2 januari i Prescott, Arizona (USA) av njursvikt. Känd som Captain i duon Captain & Tennille (tillsammans med sin fru) som hade flera stora USA-hits under 1970-talet. Han medverkade även på The Beach Boys album 'Carl and the Passions' (1972) som keyboardist
  (2019-03-17 05:55:49)
MUSTASCH GÅR SIN EGEN VÄG
Mustasch är inte bara ett av Sveriges mest framgångsrika hårdrocksband, de är även ett av de mest produktiva. För mindre än ett år sedan släppte de fullängdaren "Silent Killer" och nu är bandet tillbaka med nytt låtmaterial. I dag släpps "Blood In Blood Out" som är den första singeln från kommande albumet.

- "Blood In Blood Out" är vår hårdaste låt hittills, det tycker i alla fall de som jobbar med oss. Den handlar om att ge allt. Jag kan inget annat än att spela musik och underhålla människor. Det är mitt kall! Jag slutar med Mustasch först när jag är död, konstaterar bandets frontman Ralf Gyllenhammar.

Den nya singeln markerar även en ny era för Mustasch. "Blood In Blood Out" blir den första utgivningen på bandets egna nystartade etikett Tritonus Records. - Vi behöver inga mellanhänder, vi kan sköta det här på egen hand och då vet vi vart pengarna hamnar. Vi vill komma närmare fansen, låta de ta del av den kreativa processen. Det är fansen vi vill kommunicera med och lägga vår energi på. Inte på nåt skivbolag som missköter sitt uppdrag.

Bandet planerar att släppa en singel och video så fort en ny låt blir klar, fram till dess att albumet levereras under senare delen av året. - När skivan sedan kommer i höst, endast digitalt och på vinyl, så har alla redan lyssnat in sig på låtarna när vi åker på turné. Och för att ingen ska gå lottlös så sätter vi ihop ett grymt album till vinylsläppet utöver de sex digitala singlar som vi har släppt under året.

Redan i april startar Mustasch sin turné i Tyskland, med avstickare till Schweiz och Holland, som sedan fortsätter i Sverige. I sommar väntar festivaler runt om i Europa.

  (2019-03-16 07:53:31)
NORSK "AMERICANA"-VARIANT
Idag släpper norska Jack Stillwater sitt fjärde album «Norwegicana», med "multikonstnären" Bendik Brænne som producent, mixat av Marcus Forsgren och mastrat av George Tanderø. «Norwegicana» är inspelad i Studio Paradiso i Oslo hösten 2018.

Med «Norwegicana» följer Jack Stillwater upp hyllade "The Farmer Trilogy" (2016). Ett album som gjorde det möjligt för bandet att turnera över hela Norge med 50 konserter från Kristiansand till Hammerfest. Albumet hamnade också i toppen av musikbloggen Dust of Daylights lista över de bästa plattorna 2016 och stora tidningen Dagbladet placerade "The Farmer Trilogy" på tredje plats.

På «Norwegicana» målar Jack Stillwater med bredare pensel än tidigare och de använder också mer färger. Med god hjälp av producent Bendik Brænne har de öppnat nya dörrar och det musikaliska uttrycket har utvidgats. Referenspunkter är Roy Orbison, John Moreland, Chris Isaak och faktisk lite Beach Boys. Men väl förankrade i Terje Espenes röst och låtskriveri, kommer gamla lyssnare att känna igen Jack Stillwaters signatur. Övriga medlemmar i Jack Stillwater är Arne Harald Foss (trummor och kör), Odd Inge Rand (bas) och Morten Huseby (gitarrer och kör).

  (2019-03-16 07:50:52)
FRAMGÅNGSVÅG FÖR FLORA CASH
Flora Cash har nått stora framgångar med sin singel “You’re Somebody Else” och ligger just nu högt i topp på radiolistorna i USA (Billboard AAA, Alternative-listorna och Hot-AC) och har nu totalt nästan 30 miljoner Spotify streams. I januari utannonserade de ytterligare en USA-turné och släppte nya singeln ”They Own This Town” som placerades på mer än 25 olika New Music Friday spellistor över hela världen. Nu släpps musikvideon.

Den amerikanska nöjestidningen Billboard skriver: "In a video shot in two Swedish castles, the pop duo commands court over a series of striking scenes that sway between the surreal and the hyper-realistic.  (2019-03-16 07:37:42)
ÅTTONDE ALBUMET UTE DEN 29:E
NIGHTRAGE är tillbaka med sitt åttonde album "Wolf To Man", där bandet tar med sina lyssnare in i en mörk, melodisk och musikalisk resa som leder hela vägen genom det oundvikliga slutet av mänskligheten. Musiken levererar en välarbetad och balanserad mix av brutalitet, melodiösa melodier och oförglömliga refränger som du inte kan låta bli att knyta din näve och slå mot skyn till. "Wolf To Man" släpps den 29 mars 2019 via Despotz Records.

Den kreativa och kraftrulla trion av Marios, Ronnie och Magnus började resan in i mänsklighetens undergång på det tidigare albumet 'The Venomous' och tar med nya alumet 'Wolf To Man' sina lyssnare in i nästa kapitel och in i en helt ny nivå av mörker. Beväpnad med thrashiga låtar som "By Darkness Drawn", tyngre rockigare låtar som "The Damned" eller det brutala titelspåret "Wolf To Man" så lämnas inga lyssnande öron oskadda. Nightrage är återigen redo att erövra världen, denna gång förstärkta med nytt blod i bandet. De tidigare turnémusikerna för bandet, Francisco Escalona (Bas) och Dino George Stamoglou (Trummor), har nu tagit platser som fasta bandmedlemmar tillsammans med Marios, Magnus och Ronnie. En välkommen tillökning som gör Nightrage-familjen starkare än någonsin.

Det här är den obevekliga berättelsen av mänsklighetens utrotning som berättas med lika giftig aggression som med spännande och fascinerande melodier. Med några av de mest catchiga refränger som metalscenen har sett på årtionden i kombination med den välkända brutalitet och ärlighet som Nightrage är kända för.?

Såhär säger Nightrage om det kommande albumet: Wolf To Man är ett album med mycket variation som visar alla sidor av Nightrage. Från ren brutal trash med explosiva beats och rasande tempo hela vägen till mer groovy, ambient och lättsamma låtar. Allt detta utan att släppa våra klassiska Nightrage-melodier med svängiga "hooks", vi står fortfarande med våra fötter djupt nere i vår kärlek till melodisk dödsmetal

  (2019-03-16 07:37:34)
LENNONS FREDSKAMP FÖRS VIDARE
John och Yoko Ono var bland världens mest kända musiker och konstnärer - men också tongivande fredskämpar. Nu skapar Yoko Ono och makens kända vänner unika konstverk som ska föra arvet vidare.

– När John skrev ”Imagine” hade han en vision av en värld i fred. När jag skapade min tolkning av den knutna revolver-symbolen tänkte jag tillbaka på ”Imagine” och textraden ”living as one” eftersom både John och jag var och är hängivna idén att världsfred är ett realistiskt mål. Non-Violence Project tar den visionen in i 2000-talet, säger Yoko Ono.

Lennons bandmedlemmar och vänner Paul McCartney och Ringo Starr har också gjort sina versioner av Reuterswärds revolver. Båda har skapat färgstarka exemplar av skulpturen, ”Music for Peace” och ”Drums for Peace”. Även den legendariske tungviktsboxaren Muhammad Ali är en av Non-Violences ambassadörer. På hans version av pistolen syns ett av hans mest kända citat.”Float like a butterfly and sting like a bee”. Muhammad Ali hade många kontroversiella åsikter men motståndet mot krig och kampen för medborgerliga rättigheter var en röd tråd i hans liv.

Se mer och köp skulpturererna på www.noagallery.se  (2019-03-15 05:04:30)
FILM BLIR MUSIKAL PÅ CIRCUS
”The Witches of Eastwick” är romanen av John Updike som på 80-talet filmatiserades och blev till en av decenniets största kultfilmer med samma namn. Berättelsen stöptes om till musikal och sattes för första gången upp på Londons West End. Vi kan nu stolt presentera ”Häxorna i Eastwick” på Cirkus i höst som är något alldeles unikt i dess slag, aldrig tidigare har denna prisbelönta musikal gjorts i Sverige. Premiären är den 19 september på Cirkus i Stockholm.

Efter succén med ”The Phantom of the Opera” är det nu dags för Peter Jöback att göra huvudrollen i nästa stora internationella uppsättning. Musikalen ”Häxorna i Eastwick” är en samproduktion med en av världens största producenter - Cameron Mackintosh - som står bakom succéer såsom Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Hamilton, Miss Saigon och många fler.

Denna humorfyllda och spektakulära musikal bygger på John Updikes kultfilm Häxorna i Eastwick med Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon i rollerna. År 2000 hade musikalversionen världspremiär i London på anrika Theatre Drury Lane. Huvudrollsinnehavarna i den svenska uppsättningen har handplockats och auditions har gjorts av det engelska och svenska teamet i samråd med nestorn Cameron Mackintosh. Vi presenterar nu en ensemble med några av Sveriges starkaste scenpersonligheter i höstens trollbindande föreställning.

Peter Jöback ser ni i rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga ”Daryl Van Horne” – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. De tre kvinnorna, som på olika sätt är missnöjda med män men samtidigt väldigt olyckliga utan dem är: nyskilda musikläraren ”Jane” (Linda Olsson), ensamstående mamman ”Alexandra” (Kayo) och övergivna bokälskaren ”Sukie” (Vanna Rosenberg). Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att ”Daryl” dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid… Peter Jöback var med i världspremiären av ”Witches of Eastwick” på West End i London år 2000, då som den unge pojken Michael. Denna roll spelas nu av Martin Redhe Nord. Nu tar Peter i rollen som ”Daryl”, musikalen till Cirkus i Stockholm och tillsammans med häxorna Linda, Kayo och Vanna har han med sig ett gäng namnkunniga skådespelare; Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Hanna Ulvan, Kitty Chan samt en stor ensemble och orkester.

Biljetterna släpps den 25 mars!  (2019-03-15 05:04:26)
BERT MÅNSSON HAR AVLIDIT
Nöjestidningen Får Jag Lov har meddelat att låtskrivaren och musikern Bert Månsson har avlidit den 6 mars, 77 år gammal.

Han var välkänd som musiker i Ingmar Nordströms dansorkester under 20 års tid och han var även medlem i Thorleifs under en tid. Han var kanske ännu mer känd som låtskrivare och låg bakom hits som "Två mörka ögon", "Och du tände stjärnorna" och Sanna Nielsens genombrottslåt "Till en fågel".  (2019-03-14 10:29:50)

Fotograf: Sandra Thorsson
MOLLY SLÄPPER SINGEL MED BRITTISK RAPPARE
2018 pånyttföddes Molly Hammar som artist och hennes EP ’SEX’ utsågs till en av årets bästa av Aftonbladet. Nu är Molly aktuell med ännu mer ny musik, och den 22 mars släpps singeln ’No Place Like Me’ via Cosmos Music. Låten är producerad av Grammisnominerade producenten Jeff Roman (Jireel) och är ett samarbete med den engelska rapparen Big Narstie, en prisbelönt pionjär inom grime-scenen.

Mollys föräldrar är etablerade jazzmusiker men hennes egna musikaliska karriär började i en helt annan del av musikbranschen. Trots många positiva upplevelser längs vägen trivdes aldrig Molly där och vändpunkten kom när hon åkte ur Melodifestivalen 2016.

Där och då bestämde sig Molly för att börja göra precis tvärtom. Under två års tid jobbade hon målmedvetet i studion med att skriva ny musik och att hitta tillbaka till sig själv. För att få behålla kontrollen även utanför studion valde Molly den här gången bort de stora skivbolagen och valde att signa med ett independent skivbolag. 2018 återlanserade hon sig som artisten Molly Hammar med EP:n ’SEX’, en samling soul och R&B-låtar om sexuell frihet som utsågs till en av årets bästa EP:s av Aftonbladet. Singeln ’Blossom’ spelades på P3 hela sommaren och i slutet på året gjorde Molly tillsammans med Sabina Ddumba och Janice ett exklusivt uppträdande i Musikhjälpen som blev årets mest delade klipp. I år har hon redan hunnit uppträda på både Guldbaggegalan och Grammisgalan. Förutom jazzen så präglades Mollys uppväxt av soul och R&B och när hon för några år sedan besökte London för första gången för att skriva musik var det som att hitta hem musikaliskt.

Efter EP:n ’Sex’ har Molly fortsatt att helt förutsättningslöst skriva massor av musik efter sitt eget huvud och nya singeln ’No Place Like Me’ är en klubbig R&B-låt producerad av Jeff Roman som gästas av rapparen Big Narstie. Big Narstie är en föregångare inom grime-scenen och en stor mediapersonlighet i England. Han har flera gånger prisats för sin musik och samarbetat med till exempel Coldplay och Craig David. Låten släpps den 22 mars via Cosmos Music och är den första av en rad musiksläpp från Molly Hammar 2019  (2019-03-14 10:02:18)
ÄNNU ETT SOMMARBESÖK
När Judah & the Lion var här på turné 2015 höll de på att slå igen totalt hemma i USA och vi pratade om att det kanske var sista chansen att se dem här, åtminstone på mindre scener. Och visst fick vi rätt. Det blev precis så, nu är det normalt stora arenor som gäller. Men till vår stora glädje hade vi ändå fel. Judah & the Lion älskade att turnera i Rootsyland och i strid med alla marknadsstrateger och räknenissar insisterade de på att komma tillbaka till Sverige och Rootsy för några spelningar i juli, med den alldeles färska plattan "Pep Talks" (release 3 maj) i bagaget!

Redan med debutalbumet "Sweet Tennessee" från 2013 placerade sig Judah & The Lion topp 20 på flera Billboard-listor. Med uppföljaren "Kids These Days" från 2014 är växte bandet ytterligare för att fullständigt explodera med 2016 års "Folk Hop N' Roll" med hits som "take It All Back 2.0" (över 40 miljoner streams på Spotify) och "Suit And Jacket" (överv 30 miljoner streams).

Judahs har förmågan att skriva låtar som gör det omöjligt att sitta still, eller för den mer blygsamme åtminstone att stampa takten till. Bandet kan liknas med det brittiska fenomenet Mumford & Sons, utan att för den delen på något sätt tappa det autentiska och ärliga som finns i den djupt rotade amerikanska folkrocken.

Likt Mumfords stora amerikanska förebild Old Crow Medicin Show, har Judah & The Lion kvalitéer som tar oss tillbaka många år i tiden i den musikaliskt alltid pulserande och heta södern. Judahs kärlek till just södern, bluegrass och country finns där med besked, ackompanjerat av klara influenser från dagens hiphop och popkultur. Judah & The Lion är den perfekta symbiosen av hittig, ungdomlig energi och osviklig känsla för traditionen. Inte helt olikt de omåttligt populära landsmännen i The Avett Brothers.
 • 2019-07-27: Hwitans Trädgård, Falkenberg
 • 2019-07-28: Fåfängan, Stockholm

  (2019-03-14 10:02:13)
MARTIN NILSSON VIKARIERAR I LARZ-KRISTERZ
Under våren kommer den skånske countrysångaren Martin Nilsson att ersätta Peter Larsson då denn kommer att vara upptagen med sin medverkan i TV4-programmet "Stjärnornas Stjärna". Martin slog igenom med sin medverkan i TV3-programmet "Fame Factory" och har erfarenhet av dansbandsgenren genom sin medverkan som sångare i Donnez. Han är dessutom högaktuell med ett soloabum med countrymusik som släpps preliminärt under våren  (2019-03-13 10:45:15)
NY KROGSHOW MED ARVINGARNA
I år är det trettio år sedan Arvingarna bildades och detta ska firas stort med en ny krogshow ”I takt med tiden” på Kajskjul 8 i Göteborg. Det har blivit sex melodifestivaler, artonalbum och tjugotalplaceringar på Svensktoppen. Med sin mix av dans, pop, schlager och rock har de levererat hits efter hits genom åren. Nu tar de nästa steg i sin karriär med en krogshow på Kajskjul 8 i Göteborg som sammanfattar deras trettio första år. Det blir tillbakablickar och massor av klassiker som säkert kommer att locka till allsång.

Premiär för Arvingarna 30 år ”I takt med tiden” blir det den 20 september för höstens 22 föreställningar som spelas mellan den 20 september och 23 november. Biljetterna släpps den 19 mars.

Bandet består av Casper Janebrink (bas och sång), Kim Carlsson (gitarr och sång), Lars ”Lasseman” Larsson (keyboard, gitarr och sång) och Tommy Carlsson (trummor och säng) Tommy Carlsson. Trummor och sång  (2019-03-13 10:45:12)
SPOTIFY ÖVERKLAGAR I USA
Streamingtjänsten Spotify, tillsammans med Amazon, Pandora och Google, har valt att i USA överklaga den höjning av ersättning från streamingtjänster som Copyright Royalty Board (CRB) beslutat om i USA. Det handlar om en ökning från 10,5 procent av tjänsternas intäkter till 15,1 procent år 2022. Andra verksamma streamingtjänster i USA valde att inte överklaga i förra veckan, så som t ex Apple Music, Tidal, Deezer, SoundCloud och Qobuz.

Förlag, branschorganisationer och kompositörer reagerade, vissa starkare än andra, och ifrågasätter varför Spotify och de andra tjänsterna vill förhala höjningen. Spotify skrev i en bloggpost igår att de inte alls är emot höjningen utan att de anser att konstruktionen är för komplex samt att lösningen inte ”cover the right scope of publishing rights.”

Mark Mulligan från MiDIA menar dock att det är ett tudelat problem, samtidigt som kompositörer och förlag behöver få ökade intäkter från streamingtjänsterna måste tjänsterna få en bättre marginal om de ska överleva långsiktigt. Hans lösning? Att höja priserna ut till kund, åtminstone så att priserna följer den generella inflationen  (2019-03-13 05:44:43)
HJÄLP TILL DJUREN
Storstjärnan inom amerikansk countrymusik Miranda Lambert och hennes mamma Bev Lambert har i tio års tid genom sin välgörenhetsorganisation MuttNation agerat till hjälp för att djur skall tas om hand på ett bra sätt. Detta firades häromdagen och det noteras att man i varje stat där man är verksamma tillhandahåller femtio olika lokaler där djuren erbjuds skydd  (2019-03-13 05:44:39)
TALE THE RAPPER SLÄPPER SINGEL - OCH ALBUM
Tale the Rapper släpper singeln ”Playing with fire” den 22 mars. “Playing with fire” är den andra singeln från hans debutalbum ”Stick 2 the Plan” som släpps den 26 april.

- Playing with fire handlar om känslan av att inte vara välkommen. Att bli ifrågasatt och hållen tillbaka. Det kan föda osäkerhet hos vissa. Hos mig föder det en hunger. En känsla av brinnande eld i koppen som inte försvinner, säger Tale the Rapper.

Tale The Rapper har haft en del internationell framgång sedan han fick en plats på Live at Heart NF i Kanada och gästade på Bara Jonson & Free:s singel ”Hello Newfoudland” som prisades i Kanada och var på framsidan av Cashbox Magazine. Han spelade på Skandinaviens största showcase-festival Live at Heart i Örebro och med det lyckades att bli bokad till New Skool Rules som är världens största showcase-festival för urban music och besöks av de största producenterna inom genren. New Skool Rules sker 17 till 19 maj 2019 i Rotterdam i Holland. Bakom namnet Tale The Rapper finns Robin Svensson som startade sin karriär i förorterna till Stockholm  (2019-03-12 11:20:05)
ÄNNU EN COUNTRYFESTIVAL - I USA
Radiokanalen iHeartCountry KTST, 101.9 The Twister har skapat en ny endags countryfestivale i Stroud, Oklahoma (USA). Festivalen hålls den 30 juni på Tatanka Ranch och har fått namnet "The Tatanka Music Festival".

Från scenen kommer man att uppleva Kane Brown, Dustin Lynch, Russell Dickerson med flera artister och biljetterna släpptes i fredags för $59  (2019-03-12 11:17:15)
TILLBAKA MED NY SINGEL
Emili Milous texter bygger ofta på igenkänning. Och alla har vi väl velat be någon att dra åt helvete någon gång. På internationella kvinnodagen släpps "Om du nånsin lämnar mig ska jag skicka dig till HELVETET", Emili Milous andra singel från kommande EP:n. Låten är, liksom flera av Emilis tidigare singlar, producerad av Johan Forsman Löwenström (Soundtrack of our lives, Håkan Hellström m fl). Emili debuterade med radiosingeln "Kommer inte över dig" och blev nominerad till Årets Nykomling på Manifestgalan 2016. Hennes signum är de träffsäkra och bitska texterna.

- Texten i "Om du nånsin lämnar mig ska jag skicka dig till HELVETET" är jävligt ärlig och det är låtens styrka. Alla är vi rädda för att bli övergivna och lämnade, i praktiken lämnade för att dö. Vi bär ju med oss det från spädbarnets tid, att bli matad och hållen, och är helt beroende av att överleva, att våra föräldrar tar hand om oss. Jag tror dessutom mycket på anknytningsteorin, hur man knutit an som liten till sina föräldrar etc. Och att det påverkar en att skapa nära relationer som vuxen. Jag har en desorienterad, trasig anknytning. Jag kan typ inte skapa nära relationer till andra människor och har jättesvårt att öppna mig för andra. Och är därmed rädd för att bli övergiven av andra. Jag drömmer mardrömmar om det att jag blir lämnad ensam och övergiven, och då i desperation tänder eld på saker. Och det är exakt det låten handlar om också, vreden. Att bli lämnad, det väcker känslor av skam, hämnd och vrede, berättar Emili.

Emili gillar att blanda allvar med humor, något som märks i hennes musikvideor. I den senaste går hon loss med en kofot på diverse föremål. Med glimten i ögat förstås…  (2019-03-12 11:15:13)
3:E SINGELN FRÅN KOMMANDE ALBUM
Förra året presenterade det melodiska dödsmetalbandet Nightrage att de kommer att släppa deras åttonde album, 'Wolf To Man', den 29 Mars 2019 via Despotz Records. Titelspåret, 'Wolf To Man', är bandets tredje singel och levererar en delikat mix av brutalitet kombinerat med catchiga melodier som Nightrage hanterar med perfektion.

Bandet beskriver den nya singeln som väldigt kuslig och annorlunda från bandets tidigare låtskrivande, då de har använt sig av en nästan kakofoniska gitarrmelodier kombinerat med munkkörer i bakgrunden och tunga rifft i balans med Ronnies välkända skrikande sångröst. Tillsammans med producenten Ronnie Björnström har de skapat ett rikt och kraftfullt sound med mycket dynamik och därmed fullföljt sitt mål att skapa ett album laddat med mycket tungd och tydlighet.

"Homo Homini Lupus Est, det latinska citatet som översätts till "Man is Wolf To Man". En textrad som beskriver människans rovdjursblod i rollen av att vara sin egen största fiende. Låten 'Wolf To Man' berättar utifrån ett odjurs vinkel, en varg i jakt på sitt byte." - Nightrage  (2019-03-12 11:14:07)
NEW COUNTRY, WEEK 11/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är DIAMONDBACK RECORDS och detta är spellistan för veckans program:
 1.  B. JEFF STONE: Honey do
 2.  GEORGE LONGARD: Linda Lou
 3.  DENNIS MARSH: Green green grass of home
 4.  SARA LOU & THE COWBOY: Just stay
 5.  MITCH SNOW: Ages ago
 6.  ALLEN KARL: Deal the cards
 7.  GLENN ERICKSON: Old broken heart
 8.  JESSE RAUB Jr: Touch the water
 9.  MELISSA BROOKE: Beast
 10.  MILES WILLIAMS: Material things
 11.  AMANDA SHIRES: Upon hearing violins
 12.  THE PIGS: Hillbilly synthesiser
 13.  PETER JORDAN: I´m a clown
  (2019-03-11 21:22:00)
LENNIX SLÄPPER NY SINGEL
Vännerna Hanna Larsson och Andrea Kallström har sedan 2016 utgjort duon lennixx. 21a september 2018 släppte de sitt första mixtape ’hapap’ med starka influenser från modern R&B och neo soul som demonstrerade tjejernas musikalitet och naturliga fallenhet för låtskriveri. ’hapap’ blev uppmärksammad i diverse medier både i Sverige och U.K där duon blev hyllade för sina tonsäkra stämmor, sitt moderna sound och relaterbara texter. De har även tagit sin musik till livescenen och uppträtt över hela Sverige där de har fört sin innovativa tolkning av Stockholms urbanestetik till liv på scenen i form av deras första EP.

Nu släpper duon sin nya singel ’Bad Bird’ som premiärade i amerikanska Complex Magazine under gårdagen. Låten skrevs för ett tag sedan och har sedan dess utvecklats och mognat i soundet och i uppbyggnaden av Hanna och Andreas röster. Duons egna ord om låten: ’Bad Bird’ handlar om ett giftigt förhållande som har avslutas där personen i fråga försöker förstöra för en, då hen är upprörd över att det inte blev som den ville. Istället försöker personen vända alla mot en och hitta på falska saker och prata dåligt om en. Vi svarar då i låten att ”jag har mina äkta vänner som alltid backar upp mig, och jag kunde inte bry mig mindre om det du har att säga om mig”  (2019-03-11 08:06:07)
CONTACT PÅ NOSTALGI-TURNÉ
Bandet Contact ger sig 2019 ut på sin första turné sedan 1972! Gruppen slog igenom med albumet "Hon kom över mon" 1971, ett album som fick en Grammis för bästa "populärgruppsproduktion".

Med låtar som "Fyrvaktarns dotter", "Samma vindar, samma dofter" och inte minst singeln "Hon kom över mon" lyckades Contact hitta ett eget, genreöverskridande uttryck. Låtskrivarna Ted Ström och Lorne De Wolfes blandning av folkmusik, pop och progg blev eftertraktad. Efter "Hon kom över mon" kom skivan "Utmarker" och Contact åkte ut på turné. Bandet spelade i såväl svenska folkparker som på festivaler som Ruisrock i finska Åbo och Kalvøya i Norge. Contact var dessutom det första svenska bandet på Roskildefestivalen 1972.
 • 22 maj: Frimis - Örebro
 • 29 maj: Nefertiti - Göteborg
 • 30 maj: Officersmäss - Västerås
 • 26 juli: Vinön - Hjälmaren - (med Anders F Rönnblom)
 • 06 aug: Fåfängan - Stockholm
 • 11 aug: Solhällan - Löderup
 • 16 aug: Kajskjulet - Halmstad
 • 17 aug: Tyrolen - Alvesta
 • 29 aug: Biografbaren - Eskilstuna
 • 30 aug: Rockland - Sala
 • 31 aug: Skebopuben - Norrtälje
  (2019-03-11 08:02:08)
JASON ALDEAN FÅR TA EMOT UTMÄRKELSE
Jason Aldean har utsetts till nästa mottagare av Academy of Country Musics (ACM) "Dick Clark Artist of the Decade Award". Han blir den sjätte mottagaren av utmärkelsen som tidigare förärats Marty Robbins, Loretta Lynn, Alabama, Garth Brooks och George Strait.

Utdelningen av utmärkelsen sker den 7 april i samband med ACM Awards-galan som TV-sänds i amerikanska CBS den 7 april  (2019-03-11 07:58:00)
FULLÄNGDSKONSERT PÅ PLUGGED RECORDS
På onsdag den 13 mars kommer ingen mindre än Svante Thuresson tillsammans med Claes Crona Trio till Plugged Records på Stora Nygatan 45 i Gamla Stan, Stockholm! Det blir en fullängskonsert och skivrelease för "Four", den första jazzplattan på 11 år från Svante. Biljetterna köpes i Plugged Records butik eller på hemsidan www.plugged.se/biljetter  (2019-03-11 07:56:11)
NY MUSIKVIDEO FRÅN DEN HEMSÖKTA ÖN
I Östersjöns mörka, djupa vatten finns det en ö. En väldigt märklig ö. Vid första anblicken tycks den vacker och rogivande, rent av idyllisk. Men öns förföriska krafter är inte bara goda…

"Inspirationen för den här låten kommer från den uråldriga religionen Zoroastrism, där utövarna tog sina döda till ett 'tystnadens torn' där de döda skulle vila innan de begravdes" // The Heard.

The Heards debutalbum ”The Island” kretsar kring karaktärerna och platserna på den här mystiska ön. ”The Island” är ett konceptalbum där lyssnaren får lära känna en ö som ligger någonstans mellan dröm och verklighet, en plats där både det vardagliga och övernaturliga får rum. Där finns både kärlek och sorg, livskraft och dödslängtan. Med rötterna stadigt förankrade i hårdrocken låter The Heard musiken växa vilt och genreöverskridande. Resultatet är ett dynamiskt album som inte väjer för varken det tunga och hårda eller det mjuka och skira.

The Heard startades 2016 av Klara, Ida och Nicki när deras tidigare band, Crucified Barbara upplöstes. Tillsammans med Skinny Kangur som vi tidigare känner igen från Deathstars och sångerskan tillika Stockholms okrönta burlesque-drottning, Pepper Potemkin bildade de The Heard. Musikvideon och albumet 'The Island' är släppta på Despotz Records (tillgänglig globalt i två olika CD-utgåvor, vinyl och digitalt).

  (2019-03-09 05:24:50)
HEADLINE TILL SOMMARENS CMA FEST
The Country Music Association har avslöjat flera av toppnamnen som kommer att kunna upplevas vid sommaren stora countrymusikfest i Nashville CMA Fest. Rascal Flatts, Dierks Bentley, Luke Bryan, Miranda Lambert och en lång rad andra artister, totalt över 100 artister kommer att stå på scener i downtown Nashville  (2019-03-09 05:21:22)
THE NATIONAL TILL DALHALLA I SOMMAR
The National är stolta att idag meddela att deras åttonde studioalbum I Am Easy To Find släpps den 17 maj via 4AD/Playground. Albumet följer upp deras Grammy-belönade fullängdare Sleep Well Beast från 2017. Bandet nöjer sig dock inte med bara ett albumsläpp, utan I Am Easy To Find ackompanjeras även av en kortfilm med samma namn där Oscar-vinnande skådespelerskan Alicia Vikander är huvudrollsinnehavare, och där The National själva står för musiken.

The Nationals fem medlemmar – Matt Berninger och brödraparen Aaron och Bryce Dessner samt Scott och Bryan Devendorf – är långt ifrån ensamma på det kommande albumet. Deras karaktäristiska musik berikas med röstinsatser från bland andra Sharon Van Etten, Lisa Hannigan och Mina Tindle. Bandet har dessutom kryddat albumet generöst med körer och stråkar, men utan att någonsin försumma sina signum: digitalt modifierade gitarrer, energiska trummor, och inte minst Berningers välbekanta barytonröst. Albumets öppningslåt You Had Your Soul With You, det första spåret som offentliggörs därifrån, ger en fingervisning om vad vi har att vänta oss i maj. På låten medverkar David Bowies trogna bandmedlem Gail Ann Dorsey på sång.

The National har genom åren etablerat sig som en självklar akt på festivalers huvudscener och utsålda spelningar världen över. I år återvänder de till Sverige för en konsert på Dalhalla i Rättvik den 18 juli.

  (2019-03-09 05:17:19)
SAMARBETET FORTSÄTTER
Samarbetet mellan Veronica Maggio och Jocke Berg kommer att leda till ett helt album. Men först en ny singel, Kurt Cobain, som släpps 22 mars. Låten är skriven tillsammans med Simon Hassle och förre Kent-sångaren Jocke Berg. Maggio/Berg samarbetade så sent som i januari kring en låt till en film om Ingmar Bergman. Men det blir alltså mer, mycket mer.

”Kurt Cobain består av lika delar kärlekssynth, ett bråk i stockholmsnatten och att välja bort mörker. Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig”, skriver Veronica Maggio på sin Facebook  (2019-03-09 05:17:15)
ADÉE SLÄPPER NY LÅTVERSION PÅ KVINNODAGEN
Adée släpper en ny version av låten "Woman" den 8 Mars på Internationella kvinnodagen. som hon skrev för Nordic Forum för fem år sedan. Nya versionen heter "A Woman 2019". Adée har startat året på 100 % då hon redan hunnit vara ute på turné med Sydafrikanska soulartisten Mpho Ludidi, varit 2 veckor i Birmingham och Wales där hon jobbat på sitt kommande album och kom nyss hem i veckan från Nairobi där hon uppträdde på festivalen Ongea. Hon släppte även EP: Home/Down för en vecka sedan.  (2019-03-08 10:45:16)
NÄSTAN TRE ÅR SEDAN SIST
Efter nästan tre år av väntan och längtan är Måns Zelmerlöw tillbaka med ny musik - och återkomsten var minst sagt storslagen. I fredags släpptes den nya singeln ”Walk With Me” som är en duett med Johanna Jansson mer känd som Dotter och i lördags medverkade dom i Melodifestivalens Andra Chansen som mellanakt och presenterade låten.

”Walk With Me” är det första steget mot Måns Zelmerlöws nya album, planerat till oktober. Inför 2016 års album ”Chameleon” spelade Måns delvis in i sitt då nya hemland England. Nu har han rakt genom låtskrivarprocessen jobbat med brittiska låtskrivare, några av nuets mest framgångsrika, som Andrew Jackson och Rachel Furner.

Värmländska Dotter presenterade sig först som låtskrivare till artisten Mariette inför Melodifestivalen 2017, med finallåten ”A Million Years”. 2018 debuterade hon själv som artist med låten ”Cry”. Till årets festival har hon varit med och skrivit ”Victorius”, som med Lina Hedlund nådde slutfinalen 9/3. Nu blir hon centralt delaktig när ett av våra tyngsta popnamn återkommer med ny musik. Äntligen!  (2019-03-08 10:41:17)
ÄNNU EN UTMÄRKELSE FÖR KACEY MUSGRAVES
Sångerskan Kacey Musgraves har fått ännu en utmärkelse när hon den 27 februari fick mottaga "2019 CMA International Artist Achievement Award" backstage vid sitt framträdande i countrykyrkan Ryman Auditorium i Nasville. Utmärkelsen ges till artister som medverkat till att countrymusiken utvecklas och växer i popularitet utanför USA  (2019-03-08 10:36:43)
TRISHA I RADIODEBUT PÅ GARTHS KANAL
Trisha Yearwood har debuterad som programvärd för showen "Trisha´s Café" som sänds i maken Garth Brooks kanal "The Garth Channel" på satellitradiostationen Sirius XM:s kanal 55 från och med den 4 mars. Programmet sägs bli fyllt av Trishas kärlek både till mat och musik och innehålla fem låtar som får respektive rubrik "appetizer, today's special, main course, cocktail and dessert."  (2019-03-08 10:36:39)
BLIR DET VINST FÖR MOHOMBI?
Mohombi med sin låt "Hello" ligger nu 4:a på Spotify topp 50! Det var i den första deltävlingen som Mohombi direkt gick vidare till finalen och nu kan vi konstatera att låten helt klart går varm i högtalarna hemma hos svenska folket. Vi säger GRATTIS till topp-placeringen Mohombi och ser nu fram emot en riktig nagelbitare i final nu på lördag den 9 mars i Friends Arena  (2019-03-07 11:27:01)
SUCCÉN FORTSÄTTER
“Från Broadway till Duvemåla” är succéföreställningen där stora känslor möter lika stora röster i de mest älskade hitsen från musikalernas värld. Allt startade som en engångsföreteelse när sångerskan Viktoria Tocca satte upp den på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016 – nu, tre år senare, är förberedelserna inför den sjunde och åttonde säsongen i full fart.

Ända sedan starten har ”Från Broadway till Duvemåla” spelat för utsålda hus. Årets turné besöker över 40 orter och sträcker sig från Piteå i norr till Ystad i söder via Dalhalla utanför Rättvik och Cirkus i Stockholm. Många av orterna återkommer man till för både andra, tredje, fjärde och femte gången, som exempelvis Helsingborg, Ystad, Göteborg, Stockholm, Växjö och Vara. Flera av vårens föreställningar är redan slutsålda och på några orter har man satt in extra föreställningar.

e mer på www.franbroadwaytillduvemala.se  (2019-03-07 11:21:49)
GRATISKONSERT MED MALIN ANDERSSON
Hon har självfallet svenska rötter men är sedan en tid baserad i England. Hennes debutalbum släpptes förra året och den 18 mars i år kan Du uppleva Malin Andersson live på The Finsbury for Lost in The Manor. Biljetterna är gratis kan kan bokas på https://bit.ly/2T6w3mm.

Förutom Malin kommer även Molteno, som gästade Malin vid hennes releasespelning förra året, och folksångerskan Cerian att stå på scenen under kvällen.

Malin hälsar att om Du inte befinner Dig i London kommer hon gärna och spelar för Dig senare i sommar - hör av Dig till henne!  (2019-03-07 11:17:46)
SINGEL- OCH VIDEOSLÄPP
1 Mars släpptes nya singeln "KimnKayne" med Pajalabandet The Magnettes. På den nya singeln har de tagit hjälp av rapparen Young Ash från New York. Samma dag hade Vent Magazine premiär på bandets ny video som är regisserad av Martin Åhlin i Luleå.

KimnKanye är bandets andra single från deras andra album som kommer till hösten. Närmsta Sverige spelaning är att de uppträder på galan för Årets Mäktigaste Affärskvinna i Stockholm på Grandhotel den 7 Mars. Bandet är aktuella med dessa spelningar:
 • 7 Mars - Årets Affärskvinna - Grand Hotel - Stockholm - Sverige
 • 20 Mars - Kukuun, Hamburg - Tyskland
 • 21 Mars - Kaffe Hamburger, Berlin - TysklandLI>22 Mars - Zukunft, Chemnitz - Tyskland
 • 23 Mars - Café Galao, Hannover - Tyskland
 • 30 Mars - Pogloz, Warzawa - Polen
 • 31 Mars - Meskalina, Poznan - Polen

  (2019-03-07 11:16:43)
ÄNNU EN SMOKIE-TURNÉ
Legendariska Smokie beger sig äntligen ut på en efterlängtad vårturné ”The Golden Hits Tour” 2019. Turnén besöker inte mindre än 19 länder på tre kontinenter! Sverigepremiär den 7 mars i Jönköping och totalt gästar de 18 orter runt om i landet, intresset är stort och flera extrakonserter är nu släppta.

Med världshits som ”Needles And Pins”, ”Lay Back In The Arms Of Someone”, ”Living Next Door To Alice”, ”Oh Carol” och ”Stumblin’ In” men även en yngre publik tilltalas av och upptäcker Smokies musik. Med över13 topp-20-placeringar på hitlistorna runt om i världen och sålt över 20 miljoner skivor. Detta är en enda stor sprakande, retrofest där de svenska fansen får höra alla de klassiska hitlåtarna.
 • 7 mars Jönköping, Konserthuset
 • 8 mars Gävle, Konserthus
 • 9 mars Norrköping, De Geerhallen
 • 14 mars Västerås, Konserthus
 • 15 mars Växjö, Konserthus
 • 16 mars Borås, Åhaga
 • 17 mars Västerås, Konserthus
 • 21 mars Kalmar, Kalmarsalen
 • 22 mars Halmstad, Halmstad Teater
 • 28 mars Linköping, Konsert & Kongress
 • 29 mars Eskilstuna, Lokomotivet
 • 30 mars Karlstad, CCC
 • 4 april Göteborg, Lorensbergsteatern
 • 5 april Falköping. Stadsteatern
 • 6 april Trollhättan, Folkets hus
 • 12 juli Sillerud Hembygdsgården – EXTRAINSATT!
 • 13 juli Säter, Säterdalen – EXTRAINSATT!
 • 19 juli Karlskoga, Lunedets Camping - EXTRAINSATT!
 • 20 juli Broby, Tydingesjöns Camping – EXTRAINSATT!
  (2019-03-06 09:49:24)
BRÅDA DAGAR I ENVIKEN-STUION
Det är bråda dagar i studion i Enviken (utanför Falun i Dalarna) där Enviken Records gör inspelningarna med svensk rock n roll och rockabilly.

Mike Teardrop Trios nya album som man räknar med att släppa under april är i stort sett klart.

John Lindberg Trio är i studion denna vecka och där räknar man med att ha en EP ute i slutet av maj.

Även Ed Cavin & The Blue Kings och Lily Locksmith har påbörjat inspelningar för kommande releaser under året.

Och så håller man just nu på och filar på en platta som som kommer att innehålla en hel del svenskspråkig roots musik, det är den forne Larz-Kristerz medlemmen Stefan Nykvist som håller på med sitt första soloalbum i studion  (2019-03-06 09:42:34)
LÅNG TURNÉ MED "NYA" SVEN-INGVARS
Dagens upplaga av Sven-Ingvars, den som släppte täckelset med Oscar Magnusson som sångare våren 2018, är aktuella med ett helt nytt album som planeras till hösten 2019 men redan i fredags släppte bandet första singeln ”Rör vid mig igen”. ”Rör vid mig igen” är skriven av Björn Olsson, Håkan Hellströms ständige vapendragare, och Axel Sjöberg, tidigare med i gruppen Graveyard.

Den 7 mars går startskottet för Sven-Ingvars vårturné med premiär i norska Kongsvinger - spelningen som såldes ut på redkordsnabba 7 minuter. I Sverige gör de sin första turnéspelning på Gotländska Wisby Strand och i fredags kunde vi höra de spela när de gästade Skavlan på SVT.
 • 07 mars Kongsvinger, NO Rådhusteatern
 • 08 mars Kongsvinger, NO Rådhusteatern
 • 09 mars Oslo, NO Konserthuset
 • 15 mars Visby, Wisby Strand - Sverigepremiär
 • 22 mars Trollhättan Älvhögsborg
 • 24 mars Borås Åhaga
 • 30 mars Västerås Västerås Konserthus
 • 31 mars Göteborg, Göteborgs Konserthus
 • 05 april Skövde, Skövde Arena
 • 6 april Örebro, Conventum Kongress
 • 12 april Namsos, NO MTE Arena Rock City
 • 13 april Trondheim, NO Olavshallen
 • 14 april Östersund, Sporthallen
 • 26 april Karlstad, Löfbergs Arena
 • 25 juli Stockholm, Djurö konferenscenter
 • 26 juli Lidköping, Rörstrandscenter
 • 7 juli Kristianstad, Tivoliparken
 • 30 juli Borgholms, Borgholms slottsruin
 • 31 juli Halmstad, Wapnö slott
 • 02 aug Lerum, Nääs slott
 • 03 aug Hamburgsund, Bönn
 • 4 aug Katrineholm, Eriksberg
  (2019-03-06 09:42:31)
RICKARD LINDGREN SLÄPPER NY SINGEL
Richard Lindgren är tillbaka! »Turnstile« är den andra singeln från kommande plattan »Death & Love« och en skarp påminnelse att Richard är en av Sveriges stora låtskrivare och artister.

Albumet »Death & Love« släpps i april 2019.  (2019-03-05 06:10:31)
GULDSKIVOR FÖR SINGLAR
Benjamin Ingrosso har belönats med Guldskiva för sin singel "Behave" och likadan utmärkelse har kompisen Felix Sandman förärats för sin singel Lovisa".

Gränsen för att få guldskiva är numera baserad helt på antalet streams via Internet och tilldeles låtar som uppnår 4.000.000 streams. För att få platinaskiva måste antalet streams uppnå 8.000.000 streams  (2019-03-05 06:04:00)
LIVE MED ZARA I SOMMAR
Zara Larsson kommer att medverka på sommarens Way Out Wets-festival som hålls i Slottsskogen i Göteborg 8-10 augusti. Innan dess kan hon även upplevas live i en turné som sker framförallt i USA med början i april månad. Turnén går under namnet "Don't Worry Bout Me Tour" och tar Zara, förutom till amerikanska storstäder som San Fransisco, Washington, Las Vegas m fl, även till tyska Hockenheim - samt till svenska Sundsvall där hon uppträder vid "Sensommarfestivalen" den 6 juli  (2019-03-05 05:57:23)
RONNY ERIKSSON GÖR LITEN NORRBOTTENTURNÉ
Ronny Eriksson & Ramblin' Minds har samarbetat sedan mitten av 90-talet. Våren 2019 är samarbetet tätare än på länge då de tillsammans spelat in albumet »Norrbotten Blues« Albumet består av tidlösa, allvarliga och vemodiga låtar, skrivna av Ronny men sedan länge förpassade till byrålådan. Tillsammans har de skapat nya arrangemang och nya stämningar till dessa låtar, tonsatt och tolkat detta fantastiska län!

Ronny Eriksson & Ramblin' Minds firar skivreleasen med en liten turné i Norrbotten:
 • 6/3 Acusticum, Piteå
 • 7/3 Kulturens Hus, Luleå
 • 8/3 Folkets Hus, Gällivare
 • 9/3 Folkets Hus, Kiruna
 • 10/3 Folkets Hus, Jokkmokk
  (2019-03-05 05:56:51)
NEW COUNTRY, WEEK 10/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är AUSTRALIA COUNTRY SONGS TOP 40 och detta är spellistan för veckans program:
 1.  DESTINY BAND OZ: My family and me
 2.  RUNAWAY DIXIE: Meant to be
 3.  MICHELLE WALKER: What I love
 4.  ANDERSONLANE: It´s a cowboy thing
 5.  HEYWOOD & MOORE: Turn the key
 6.  DANA CROWE: Peace of mind
 7.  ALAN BRANDON (feat BART CROW): Through the cracks
 8.  MARIO FLORES: That man
 9.  DENNIS ALAN: Calling me back home
 10.  MARTY RIVERS: Lora Mae
 11.  ROLF FRITSCHI: It´s your love
 12.  VICTORIA EMAN: Now it´s love
 13.  PHILLIP INMON: Old rockin´ chair
  (2019-03-04 21:22:00)
THE BELLAMY BROTHERS ÅTER TILL SVERIGE
David och Howard Bellamy är en av den amerikanska countryns stora giganter, duon har spelat in skivor tillsammans med Dolly Parton, Allan Jackson, Tanya Tucker och Montgomery Gentry samt turnerat både med Beach Boys och Doobie Brothers och en rad andra världsartister. Nu är det klart att ”The Greatest Hits Tour” med världspopulära duon gästar Göteborg, Stockholm, Malmö och Gävle hösten 2019.

-Vi är ett vägfarande folkslag skrattar Howard, när vi frågar hur de fortfarande orkar ge runt 200 konserter runt om i hela världen varje år. Det är massor av folk som växt upp med oss genom åren och det har hela tiden dragit med sig en ny generation Bellamy fans från år till år och det värmer verkligen våra musikhjärtan enormt mycket, säger Howard Bellamy.
 • 9 oktober: Göteborg, Lisebergsteatern
 • 10 oktober: Stockholm, Skandiascenen
 • 11 oktober: Malmö, Nöjesteatern
 • 12 oktober: Gävle, Konserthuset
Biljetterna är släppta via lokala biljettkontor  (2019-03-04 04:51:44)
ALY COOK CROWDFUNDAR NYA ALBUMET
Den nyazealändska countrysångerskan Aly Cook har startat arbetet med sitt tredje album genom att erbjuda en crowdfunding till sina fans och andra intresserade. Hon erbjuder Dig att i förväg köpa albumet i olika format och med olika kringprodukter genom att anmäla Dig på http://alycook.com.au/the-new-cd där Du även kan se hennes meddelande i en video.

Aly Cook hade 2017/18 en stor hit i framförallt Nya Zealand och Australien med singeln "Western Line" som Du säkert hört om Du lyssnar regelbundet på programmet "New Country" på ledande svenska närradiostationer  (2019-03-04 04:48:17)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019