Sök i nyhetsarkivet!NORRLANDSPOP MED INTERNATIONELL TOUCH
Pajala-popgruppen The Magnettes, som består av frontduon Rebecka Digervall och Sanna Kalla med producenten Tomas Bäcklund Tuneström, är tillbaka med deras nya singel ”ANX”, som släpps 23e Nov, på alla digitala platformar. Låten har en stor refräng med fuzzgitarrer, 80’s-synthar och drivande beats som en kontrast mot låtens djupare mening.

Bandet förklarar: ”ANX är ösig, men typ ambivalent ösig. Den handlar om FOMO (Fear of missing out), att du vill ge dig hän men kan inte. När du känner att du måste hänga med i det alla andra gör men att det inte kommer naturligt för dig.”  (2018-11-17 10:40:20)
KENNY CHESNEY BESÖKER MINDRE LOKALER
Kenny Chesney har avslöjat planerna för sin turnén under 2019 som kommer att gå under titeln "Songs For The Saints 2019 Tour". Turnén kommer att besöka städer som inte har jättearenor som t ex fotbollsstadions utan istället uppträder Chesney på mindre arenor vilket ger lite mer intim atmosfär.

Dessa datum och städer är bokade:
 • April 4: Louisville, KY, KFC Yum! Center
 • April 5: Champaign, IL, State Farm Center
 • April 6: Grand Rapids, MI, Van Andel Arena
 • April 12: Greensboro, NC, Greensboro Coliseum
 • April 13: Jacksonville, FL, Daily’s Place
 • April 18: Washington, DC, The Anthem
 • April 25: Charleston, SC, Volvo Car Stadium
 • April 26: Tallahassee, FL, Donald L Tucker Civic Center
 • April 27: Orange Beach, AL, The Wharf
 • May 2: Columbia, MO, Mizzou Arena
 • May 3: Wichita, KS, INTRUST Bank Arena
 • May 4: Oklahoma City, OK, Chesapeake Energy Arena
 • May 9:Albany, NY, Times Union Arena
 • May 10: Wilkes-Barre, PA, Mohegan Sun Arena
 • May 11: Atlantic City, NJ, Hard Rock Live at Etess Arena
 • May 17: Sioux Falls, SD, Denny Sanford Premier Center
 • May 18: Lincoln, NE, Pinnacle Bank Arena
 • May 25: Tuscaloosa, AL, Tuscaloosa Amphitheater
  (2018-11-17 10:30:46)
MARTIN EKMAN BEFINNER SIG I FIENDELAND
Den 9 november släpper Martin Ekman nya singeln "Fiendeland". "Fiendeland" handlar om att vara på fel spår i livets resa - att gå längs vägar som inte leder någonstans. Text & musik samt produktion är signerad Martin Ekman själv medan mixningen är gjord av Andreas Hedberg på Custom Music Productions.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet  (2018-11-17 10:30:43)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är ARTISTER MED BEGYNNELSEBOKSTAVEN "M" och detta är spellistan för veckans program:
 1.  MICHAEL LUSK: My gate called beautiful
 2.  McMAINS: Don´t say goodnight tonight
 3.  THE MORRIS BROTHERS: A voice from on high
 4.  MOLLY MILLINGTON: Daddy´s gotta gun
 5.  KENNY MUNSHAW: Chuck
 6.  JORDAN MOGEY: The worst hour of my life
 7.  MICHELLE RUSSELL: Your restless heart
 8.  SPUR 327 BAND: Beneath the Texas sunset
 9.  COOPER WADE: High noon
 10.  MORGAN ASHLEY: Bad boy chaser
 11.  JACK TAYLOR: Love lights
 12.  TURNPIKE TROUBADOURS: Good Lord Lorrie
 13.  CARTER & CARTER: Together we can
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 19 november 2018  (2018-11-12 19:45:00)
FIRST PUNKROCKER OF HÄSSLEHOLM
Att befinna sig da¨r livet pa°ga°r. Eller da¨r det faktiskt tar slut. Dark Continent uppstod fra°n de do¨da 2013 och har sedan dess med iver fo¨rsett va¨rlden med ho¨gst levande musik. Till medela°ldern komna, men i ho¨gsta grad taggade fo¨r en fortsa¨ttning. Singeln ”The First Punkrocker of Ha¨ssleholm” a¨r en hyllning till en avliden na¨ra va¨n och tillika Dark Continents originalbassist Eric Andersson. Det a¨r den tiden nu na¨r a°ren ga°r fort och va¨nner faller ifra°n. Av olika anledningar. Samtidigt en pa°minnelse om ett o¨de som va¨ntar oss alla. Na¨r verkligheten knackar pa° bla¨nker vito¨gat i ett starkare sken. Stanna upp. Ta in. Fo¨rsta°. Eller inte. I den skarven har Dark Continent valt att famna livet. Och skriva en la°t

”The First Punkrocker of Ha¨ssleholm” dansar runt till ett tydligt beat. Dark Continent va¨jer inte fo¨r fo¨ra¨ndring. I backspegeln ra°der rock. Energistint matande rock’n’roll-krumbukter fo¨renas i detta nu med na°got annat. Sa°dan a¨r resan frama°t. Pulsen finns da¨r, men ocksa° de glo¨dande gitarrerna. Och givetvis melodierna. Inte minst sprungna ur sa°ngaren Ola Mohlins strupe. Bandet matar pa°. Skiter i vilket. Sko¨ter sitt utan att sla¨ppa ma°let ur sikte.

Det a¨r na°got med fo¨reningen av det statiska och det levande som utgo¨r nya singelns clou. Texten a¨r en uppriktig och beskrivande hja¨rtlig reflektion o¨ver en va¨nskap som kanske tynat bort, men samtidigt aldrig kommer att glo¨mmas. En god va¨n har la¨mnat. Dark Continent glo¨mmer inte en va¨n.

Fjola°rets album ”Songs About Love and Depression” markerade Dark Continents definitiva a°terkomst pa° den svenska rockscenen. Inte minst singeln ”Love Hate ADHD” ro¨nte uppma¨rksamhet fo¨r sitt uppriktiga fokus pa° hur det a¨r att leva med ett barn med diagnosen ADHD. Tidigare i a°r sla¨pptes ”Lights Down Low”, en la°t som fa°r ses som en musikalisk va¨ndpunkt fo¨r Dark Continent. En lust till utveckling. En lust att utforska den egna musikens mo¨jligheter i mo¨tet mellan samtiden och det som varit. Tydliga beats och indie-gnissel i spa¨nnande fo¨rening. En inriktning Dark Continent nu nyfiket tar vidare pa° ”The First Punkrocker of Ha¨ssleholm”.

Dark Continent a¨r: Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindstro¨m, Johan Arvidsson & Ida Meijer.
  (2018-11-07 07:51:35)
FORTSATT USA-SUCCÉ
Idag släpper den alternativa pop-duon Flora Cash en gripande musikvideo för singeln ”You’re Somebody Else” som regisserats av Mark Pellington (Imagine Dragons, Cage The Elephant, Foo Fighters, Pearl Jam m.fl). Singeln har samlat över 14 miljoner Spotify-streams och nyligen slagit sig in på top-10 på Billboard Alternative Radio och top-5 på Triple-A och är ett av årets absolut populäraste låtar att söka på hos Shazam i USA. ”You’re Somebody Else” finns tillgänglig via alla populära digitala streaming och nedladdningstjänster via Icons Creating Evil Art, och utanför Norden via Bee & El/RCA Records.

Bandet hälsar: "You're Somebody Else har betytt så många olika saker för så många olika människor. Vi har fått tusentals kommentarer och fått tusentals meddelanden från människor som berättar hur mycket den här låten har påverkat dem och den hur direkt relaterar till deras situation. Denna feedback har verkligen påverkat även hur vi själva ser på låten. Vi filmade den här videon med utgångspunkt från en mångfald av människor som alla bidrog med sina egna hemma-inspelade klipp kring vad den här låten betytt för dem och hur de personligen relaterade till texten. Urvalet från alla de bidrag som kom in skedde sedan beroende på hur pass de relaterade till sången, och att titta på alla dessa och göra urvalet var en riktigt känslomässig process. Vi är hedrade av deras engagemang och verkligen glada över att äntligen kunna dela resultatet. Vi hoppas att den här videon betyder lika mycket för alla som tittar på som det betyder för oss och alla som var inblandade i skapandet. "
  (2018-11-07 07:51:32)
NYPREMIÄR I LYCKSELE
Det är nu klart att nypremiären av succéföreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” kommer äga rum på Hotell Lappland i Lycksele i januari 2019” under Lapland Open Art. Men redan nästa vecka kommer Viktoria Tocca till pressträff på hotellet.

Föreställningen som började som en ”one-off” när Viktoria Tocca satt upp den på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016, men sen fortsatte i en Sverigeturné går nu in på sin sjunde säsong i vår. Intresset för föreställningen har varit mycket stort med utsålda hus, stående ovationer, spontandans i bänkraderna och lysande recensioner. I Från Broadway till Duvemåla möter stora känslor lika stora röster i de mest älskade hitsen från musikalernas värld. De medverkande artisterna har huvudroller från bland andra Phantom of the Opera, West Side Story, Kristina från Duvemåla, Cats, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, My Fair Lady, Rent, Jekyll & Hyde, Sweeney Todd, Sound of Music och mycket annat i bagaget så det finns ingen anledning att tro att den sjunde turnén kommer bli en mindre succé än tidigare  (2018-11-06 09:27:26)
AMERIKANSKA MIPSO TURNERAR I SVERIGE+NORGE
Idag släpper amerikanska Mipso in nya singel "Get Out While You Can" och samtidigt kan vi med stor glädje och stolthet berätta att Mipso snart är på väg till Skandinavien för första gången för en lång turné.

Trots att de släppte sitt femte album i våras - "Edges Run" - är det först det senaste året eller så som Mipso har blivit ett band som 'alla' snackar om. Rolling Stone listade dem bland "Artist You Need To Know" och på årets AmericanaFest i Nashville var de ett av de hetaste namn.

Indie Americana-kvartetten Mipso – Jacob Sharp (mandolin, sång), Wood Robinson (bas, sång), Joseph Terrell (gitarr, sång) och Libby Rodenbough (fiol, sång) – är formade av spänningen mellan liberala Chapel Hill, där de bor och verkar, och de betydligt med lantliga och konservativa omgivningarna i North Carolina. Den akustiska stringband-traditionen möter countryrock och alt-country blandas med traditionella toner från Appalacherna. Ett på många sätt unikt sound som gör Mipso till ett av de mest spännande banden på Americana-scenen just nu.
 • 2018-11-15: TBA, TBA
 • 2018-11-16: Siste Reis, Halden
 • 2018-11-17: Bull Inn, Bö
 • 2018-11-18: Grunerlökka Bryggerhus, Oslo
 • 2018-11-19: Moskus, Trondheim
 • 2018-11-20: H E I M, Östersund
 • 2018-11-21: Lillan, Luleå
 • 2018-11-22: TBA, TBA
 • 2018-11-23: PiteFolk, Piteå
 • 2018-11-24: Folkets Hus, Vilhelmina
 • 2018-11-25: Akkurat, Stockholm
 • 2018-11-27: Klubb Uffe, Uppsala
 • 2018-11-28: Quality Hotel, Oskarshamn
 • 2018-11-29: Söderport, Kalmar
 • 2018-11-30: Folk å Rock, Malmö
 • 2018-12-01: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2018-12-02: Immanuelskyrkan, Halmstad
 • 2018-12-03: Pustervik, Göteborg
 • 2018-12-04: Hotel Hulingen, Hultsfred
 • 2018-12-05: Fiket, Gränna
 • 2018-12-06: Plan B, Tranås
 • 2018-12-07: TBA, TBA
 • 2018-12-08: Skebopuben, Skebobruk
  (2018-11-06 08:28:59)
NEW COUNTRY, WEEK 45/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är COUNTRY GIRLS och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  CONNIE KIS ANDERSEN:Handle love with care
 2.  AMANDA SHIRES: Angels & acrobats
 3.  ANN J MORTON: Life long love
 4.  STEPHANIE URBINA JONES: Jolene (Spanish)
 5.  KAREN CRAIGIE: So long
 6.  SHAVONNE: It´s amazing what love can do
 7.  LACEY SNIDER: Mississippi tears
 8.  RANDY OVERTON: Waitin´ for the other shoe to fall
 9.  CHUCK SHAW: Burn that oil
 10.  JENNI DALE LORD: I think he still loves me
 11.  LACY JAY SYLER: Gonna feed a hungry man
 12.  BUMPER JACKSONS: White horse
 13.  MIKE ANDERSON: Red river valley
 14.  DAN SCHAFER: Drawer full of letters
 15.  BILLY MAC: It ain´t country music
  (2018-11-05 19:45:00)
NYTT ALBUM MED PER EGLAND
Per Egland är för allmänheten mest känd för låten Merkurius brinner från debutalbumet ”Slut dina ögon och dröm om Egland”, släppt 2010. Sedan dess han släppt skivorna ”Allt för din skuld” samt samlingsskivan ”1980-1991”. Även om Pers musik spelats flitigt i P3 så är det snarare Radioapans knattekanal och P2 där han har spelats mest. Per är tonsättare till yrket och skriver musik för symfoniorkestrar, körer och film. Dessutom har han släppt flera barnskivor och blivit grammisnmonerad fyra år i rad för bästa barnalbum. Efter debutalbumet från 2010 har Egland turnerat, skrivit ungdomsmusikaler tillsammans med Mikael Niemi samt filmmusik till Josef Fares. Han har också precis skrivit en solokonsert till trombonisten och superstjärnan Christian Lindberg.

"Här är min nya skiva. Den heter Hej Lakej! och Innehåller nio låtar som jag skrivit och spelat in de senaste fyra åren. Skivan är spretig och påflugen, precis som jag ville ha den. Den andas Wire, postpunk och glåmigt 80-tal. Jag har slitit som ett djur med Hej Lakej! och nu är den äntligen klar. Jag älskar denna skiva." // Med vänlig hälsning, Per Egland  (2018-11-04 10:27:16)
OSCAR ZIA PÅ SCEN & EP
Den 2 november släpper Oscar Zia EP:n ”DIN“ och en knapp vecka senare gör Oscar, sin allra första egna spelning med sitt band. Den 8 november kliver de upp på Fotografiskas scen Studio Live i Stockholm.

”Jag har varit sönderriven men nu känner jag mig väldigt hel. Jag är så trött på att ursäkta mig själv och att gå runt och vara osäker över det jag skapar. Den här branschen är ett riktigt rövhål ibland Jag vill vara stolt över det jag gör, sluta ryckas med i branschen och vara ett offer för den. Med den insikten går jag in i 2019. Jag ska släppa mitt album och jag känner redan att jag kommer att vara skitstolt över det”, säger Oscar Zia.

Oscar har ett känslosamt år bakom sig som har omdefinierat vem han är, vad han vill och hur han vill vara som både artist och person. Efter ett år kantat av ångest, självtvivel och vad han själv beskriver som sitt ”livs mest sårbara situation” har han nu landat på andra sidan som någon helt annan idag. Starkare, mer definierad som person och betydligt mer självsäker. Allt börjar med en längtan att utvecklas. Oscar vill en gång för alla spränga sig ur den kapsel han har känt sig instängd i under flera år. Nu ska han skriva om allt. Han vill bli större, mer explosiv och utrycka mycket mer känslor i musiken. Men så kastas allt om igen. Han blir kär. På riktigt kär, kanske för allra första gången, och han hatar det. Hur han förlorar all kontroll och lägger hela sitt mående i någon annans händer. Hur han, utan att för en sekund ifrågasätta sig själv, blottar sin strupe och då när som helst riskerar att bli fullständigt känslomässigt nedbruten.

EP:n ”DIN” är skriven ur en besatthet och mitt i det emotionella tumultet. Tornadon av förälskelse, tvivel, desperation och självförakt har mynnat ut i sex sånger om att rakt och ärligt bara vilja ha en annan person. Att skriva låtar och samtidigt befinna sig mitt i den känslostormens öga blev något av det svåraste Oscar Zia har gjort. För samtidigt som förälskelsen får honom att inte ens känna igen sig själv försöker han desperat att hitta sin identitet i musiken. Han vill skriva musik med själ, men vet inte ens var han har sin egen.

”Jag har varit tvungen att ta sönder mig själv och plocka upp alla pusselbitarna för att verkligen på riktigt bli den här nya personen. Och så råkade jag bli förälskad också.” säger Oscar.

På EP:n har Oscar Zia skrivit låtar med bland andra Linnea Henriksson, Annika Norlin, Julia Adams, och duon MADFUN (Madelene Eliasson och Fanny Hultman). Med de hyllade singlarna ”Det Går Aldrig”, ”Kyss Mig i Slo-Mo” feat. Leslie Tay och ”Vem Tar Hand Om Dig” feat Lamix i ryggen fortsätter Oscar Zia att utveckla sitt snygga sound som slår in en unik kil mitt emellan dansvänlig pop och modern r’n’b-soul. Tillsammans med producenter som har jobbat med bland andra Sabina Ddumba, Veronica Maggio, Cherrie och Jireel skapar Oscar ett ljudlandskap som klär hans hudlösa texter på skånska perfekt. Han har vågat driva på sin egen ljudvision och att ta ännu mer plats i låtskrivandet. Ingen kommer tvivla på att varje rad är på riktigt eller att känslorna är Oscars egna. Inget ord är där utan anledning.

Från början var tanken att det skulle bli ett album men plötsligt skrev han låten som kapslade in det han ville få sagt. Oscar bestämde sig för att just de här låtarna skulle bli en EP – ett avslut på ett omtumlande kapitel. Nu finns tankarna och minnena samlade i låtarna för evigt. Själv säger Oscar att han nästan kan bli äcklad av att lyssna på dem, för att han ”bara sket i sig själv” och var så upptagen med att bry sig om vad någon annan skulle tycka. Men han var tvungen. Tvungen att följa känslan. Kanske är han hård mot sig själv, men ja, precis så närgångna är låtarna. Historien slutade fint den här gången.

”Jag har ingen aning om vem jag är med de här låtarna eller hur det kommer att låta. Men jag längtar som fan efter att komma ut och spela.” avslutar Oscar.  (2018-11-04 10:20:39)
PETER STRIDH & COCTAIL I GÖTEBORG 8/11
Toner som smeker från det förflutna och förstärker nuet. Musikminnen som legat på is allt för länge smälter i vår heta samtid. Melodier av saknad och längtan som aldrig hittar hem. Sång som berör och river . Och som häller balsam över de mörkaste av ensamheter. Artister som Frank Sinatra, Chet Baker, Ray Charles & David Bowie har präglat och influerat The Cocktials´ musik.

Peter Stridh & The Cocktails är en lång ljuddrink i en nattklubbsinteriör. En musik att prata och umgås till. Lika självklar som oliven i en Dry Martini. Let´s rebuild the past, so we can make the futere last.

Alla hälsas välkomna till "HolY MolY” (Andra Långgatan 31 i Göteborg) torsdagen 8 november 2018 kl 19:00  (2018-11-04 10:10:53)
TRE ÅRS STADIONTURNÉ MED GARTH
Garth Brooks har presenterar planerna på en tre år lång turné som tar honom till en lång rad stora stadions runt om i framförallt USA. Premiären sker den 9 mars 2019 i St Louis på The Dome At America's Center varefter turnéföljet tar sig vidare till AZ's State Farm Stadium i Glendale den 23 mars. Biljetterna till dessa båda shower släpps den 16 november…  (2018-11-04 10:10:01)
FLER HYLLNINGSKONSERTER I VÅR
Just nu befinner sig svenska Creedence Tribute på stor Sverigeturné med hyllningsshowen ”The Midnight Special Tour” till Creedence Clearwater Revival. Efter fjolårets succéartade start 2017 och utsålda konserthusturné hösten 2017 och 2018 är det nu klart att hyllningsshowen sätter in ytterligare 6 konserter våren 2019 i Växjö, Halmstad, Kalmar, Linköping och Gävle  (2018-11-03 10:54:59)
R.W. HAMPTON HAR NOMINERATS
Westernartisten R.W. Hampton har nominerats som "2018 Male Performer of the Year" vid årets International Western Music Association (IWMA)Awards. Galan där priserna skall utdelas äger rum den 10 november i Hotel Albuquerque i staden Albuquerque i New Mexico (USA). I en kommentar säger R.W. "“Western music is the Country music of the West,” Hampton says. “We sing about life as we live it here today in the Great American West." IWMA har medlemmar i United States, Australia, Canada, England, Spanien och Schweiz.

R.W. Hampton invaldes 2011 i IWMA Hall of Fame och har även erhållit utmärkelser för “Best Traditional Album of the Year” (2008), “Song of the Year” (“For The Freedom,” 2006) och “Best Male Performer” (2004). För närvarande förbereder sig R.W. Hampton för releasen av sitt nya album "My Country"  (2018-11-03 10:48:43)
ICONA POP LANSERAR KLÄDKOLLEKTION
Duon Icona Pop har i förra veckan lanserat en klädkollektion i samarbete med klädföretaget Gina Tricot. Plaggen finns tillgängliga både i klädföretagets fysiska butiker och digitalt på www.ginatricot.com/se/sv/inspiration/landing/icona-pop.

Lansering skedde i anslutning till releasen den 26 oktober av Icona Pops senaste singel "Rhythm in my blood", vilken tjejjerna i Icona Pop står som del-kompositörer till  (2018-11-03 10:42:54)
NANNE PÅ MUSIKALSCEN I MALMÖ OCH GÖTEBORG
Musikalen Annie har premiär den 30 november 2018 på Nöjesteatern i Malmö. Denna klassiska musikal som underhåller hela familjen, med vacker musik, färgsprakande dansscener och en gripande historia. Regisserar gör Eva Rydberg, som 2005 själv gjorde rollen som Miss Hannigan på samma scen. 2018 blir det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan. Thomas Järvheden spelar Mr Warbucks och på scen kommer en stor ensemble och ett glatt gäng barnhemsbarn underhålla tillsammans med hunden Sandy. Den 30 november är det premiär på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen Annie, från 1977, har tolkats i flertalet filmer och på scener runt om i världen. Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie och innehåller alla element som utgör en succémusikal; bra musik, glädje, dans och några tårar. Producenten Julius Malmström ser fram emot musikalen på Nöjesteatern med många barn på scen. ”Barnen ger så mycket glädje, de är genuina och entusiastiska och tillför så mycket i en musikalproduktion, berättar Julius, tillsammans med en fantastisk ensemble och regissör ser jag mycket fram emot årets stora musikal i Malmö!”

Handling: I 30-talets New York träffar vi föräldralösa Annie som sorgset undrar var hennes föräldrar är och om morgondagen blir en bättre dag. Den lätt alkoholiserade Miss Hannigan, som inte är särskilt förtjust i barn, styr barnhemmet med järnhand och Annie tar varje tillfälle att rymma. En dag får Annie följa med hem till miljardären Mr Warbucks. Tillsammans upplever de glädje och Mr Warbucks vill adoptera henne, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar.

Musikalen Annie spelas fredagar, lördagar, söndagar med Malmöpremiär på Nöjesteatern den 30 november 2018 spelas fram till och med 24 februari 2019 därefter blir det Göteborgspremiär på Lorensbergsteatern fredag den 1 mars 2019  (2018-11-03 10:42:51)
WILLIE NELSON HYLLAS PÅ GALA
Countryikonen Willie Nelson kommer att hyllas av The Recording Academy Producers & Engineers Wing när den 12:e årliga Grammy Week äger rum den 6 februari 2019 i The Village Studios i West Los Angeles. Hyllningen kommer att fästa uppmärksamheten på Nelsons artistiska och kreativa geni  (2018-11-01 17:22:37)
KISS TILL SWEDEN ROCK
2019 års Sweden Rock Festival arrangeras den 5-8 juni och biljetterna släpps den 1 november. Festivalens första bokningar har nu släppts, med KISS, Blackmore’s Rainbow och Def Leppard som stora dragplåster.

Övriga bokningar är:
 • KISS TILL SWEDEN ROCK Sweden Rock Festival har presenterat sina första akter till nästa års festival. Bland dem finns KISS, Blackmore’s Rainbow, Def Leppard och Skid Row. 2019 års Sweden Rock Festival arrangeras den 5-8 juni och biljetterna släpps den 1 november. Festivalens första bokningar har nu släppts, med KISS, Blackmore’s Rainbow och Def Leppard som stora dragplåster. Övriga bokningar är:
  • Amon Amarth
  • Demons & Wizards
  • Arch Enemy
  • Hammerfall
  • Krokus
  • Skid Row
  • At The Gates
  • Annihilator
  • Magnum
  • Joe Lynn Turner
  • Uli Jon Roth
  • Death Angel
  • Demon
  • Beast in Black
    (2018-11-01 17:11:08)
KLASSISKA ROCKARE PÅ NYA VINYLER
Gillar Du de storra klassiska rocknroll-mästarna är den nya serien från www.pledgemusic.com något för Dig. På varsinn vinyl-LP presenteras de bästa och mest kända klassiska inspelningarna med Elvis Presley, Chuck Berry och Little Richard. Snygga konvolut och skivorna i smakfulla vinylfärger. Och dessutom medföljer alla låtarna även i bonus-CD-utgåva.

Beställ på www.pledgemusic.com, priset exkl frakt är £15 för varje album  (2018-11-01 17:07:35)
SÖNERNA FÖR ARVET VIDARE
Det finns en bedräglig enkelhet i Jan Johanssons musik, och just det var det genialiska i hans skapande. Att kunna ta jazzens frihet och känsla för improvisation, och folkmusikens traditionstyngda arv, och att av det kunna skapa musik för folkhemmet, det är inget annat är ren magi. Jan Johansson var bara 37 när han tragiskt omkom i en bilolycka den 9 november 1968. Hans musik och arv lever dock vidare, trots att det var hela 50 år sedan han gick bort. När ”Jazz på svenska” släpptes 1964 var detta en banbrytande platta. Johansson hade tillsammans med Georg Riedel valt att presentera svensk folkmusik i sparsmakade jazzarrangemang, där de enda instrumenten var Jan Johanssons piano och Riedels kontrabas. Genom att ”klä av” folkmusiken påvisade Johansson att essensen låg i vackra, vemodiga melodier, som lätt kunde passas in även i andra sammanhang än i den ”klassiska” folkmusiken. ”Visa från Utanmyra” är första spåret på albumet ”Jazz på svenska”, och också en av Johanssons mesta kända tolkningar. Förutom sitt arbete inom jazz/folkmusiken komponerade Johansson även musik för film och TV, hans mest kända verk torde i sammanhanget vara signaturmelodin till TV-serien Pippi Långstrump.

Skivbolaget Heptagon äger numera rättigheterna till Jan Johanssons musik, och det drivs av hans bägge söner; Anders och Jens Johansson, som båda valt att följa i faderns fotspår och bli musiker. De är bägge internationellt framgångsrika rockmusiker; Anders har bland mycket annat spelat trummor med Yngwie Malmsteen och Hammerfall, brodern Jens spelar klaviatur och är med i Stratovarius och Ritchie Blackmore’s Rainbow.

Den 16 november släpper Anders & Jens Johansson via sitt bolag Heptagon albumet ”Nordic Blue”, som i mångt och mycket hämtat inspiration från fadern Jan Johanssons skapande. På plattan spelar Jens Johansson piano, medan Anders Johansson trakterar kontrabasen. De har arrangerat om ett antal låtar och anpassat dem till formatet piano/kontrabas. Förra året släppte bröderna det digitala albumet ”Stilla jul” som fick fin kritik och bra spridning. Nu släpps detta album i fysisk och expanderad version, under namnet ”Nordic Blue”. Alla låtarna från ”Stilla Jul” inkluderas, fast med tillägg av ytterligare fem spår. Bröderna har valt att tolka såväl nordiska som internationella jullåtar, och slutligen kryddat det hela med ett par vackra folkmusiktolkningar. Albumet innehåller inget av den stora glättiga julhetsen, utan är tvärtom en introspektiv, meditativ och vacker platta som sprider verklig julefrid. ”Nordic Blue” släpps på CD och digitalt via Heptagon/Playground Music den 16 november.
  (2018-11-01 17:07:31)
DEAN MARTIN EXPERIENCE KOMMER TILL PLUGGED RECORDS!
Den 7 december blir det extra festligt på Plugged Records på Stora Nygatan 45 i Stockholm. Upplev the Christmas Spirit med The Dean Martin Experience! Det här får du inte missa. Det numer smått legendariska 8-mannabandet ”The Dean Martin Experience” har funnits i drygt 24 år. Kända från bl.a. Mosebacke, Scalateatern samt flera av Visbys idylliska uteserveringar. De levererar en enorm låtskatt hämtade ur Dean Martins (alias Dino Crocetti) ofantliga och oförglömliga repertoar. Sångaren Niklas Sojde är en okrönt smörsångarkung som med massor av glimt i ögat och gotländsk crooner-känsla ger en unik upplevelse. Tänk Babben Larsson möter Michael Bublé.

Här kan du se ett filmklipp Dean Martin Experience när de lägger den sista touchen på inspelningen inför konserten på Plugged Records den 7/12:
  (2018-10-31 11:43:14)
NEW COUNTRY, WEEK 44/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är TASMANIEN TOP 30 COUNTRY och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  STEVE CHEERS: Waiving at trains
 2.  LEXI SIMS: Gatlinburg
 3.  BECKY DENTON: Two bags, one beach
 4.  LINDSAY WADDINGTON: Nullabor
 5.  TRINITY WOODHOUSE: Me & Sandy
 6.  TONY COOK: Life´s lessons
 7.  ALLAN CASWELL feat. JEN MIZE: Powerful thing
 8.  ROB DIXON: Country music´s gone to s**t
 9.  JARON BELL (feat. AUSTIN AUDLEY): Missin´ you
 10.  TREY GONZALEZ: Here I am
 11.  JEFF CHANCE: Baby there´s a chance
 12.  JAMES STEWART KEENE: Stole my heart
 13.  MELISSA ROBERTSON: Little country life
 14.  LARRY M. CLARK: Rockabilly Willie
  (2018-10-30 12:45:00)
ICONA POP SLÄPPER NYA SINGELN
Sedan Aino & Caroline möttes för första gången 2009 har musiken och kreativiteten flödat. Efter hits som ’I Love It’, ’Girls Girls’ & ’Someone Who Can Dance’ har tjejerna turnerat världen runt med världsartister såsom Katy Perry, Miley Cyrus och One Direction. Under 2017 var Icona Pop även med i Så Mycket Bättre, där de gjorde hyllade tolkningar av bland annat ’Not Too Young’ och 'They're Building Walls Around Us'. Med otaliga priser i bagaget och uppträdanden på bland annat Svenska Grammisgalan har Icona Pop spenderat 2018 med att giga runt om i världen på olika festivaler och skriva ny musik.

Nu släpper tjejerna en klädkollektion tillsammans med Gina Tricot och därmed även en ny poppig, energifylld singel – Rhythm In My Blood. En dansant partydänga som andas fest och som tillsammans med kollektionen är precis det man behöver i höstmörkret enligt Icona själva. Disco, glitter, pop, power och rock’n’roll – inspirationen till kollektionen hämtas direkt från Icona Pops fartfyllda artistliv där scenen är deras egen catwalk  (2018-10-30 06:41:36)
SVENSK-AUSTRALISKA TVILLINGSYSTRAR
Idag släpper de svensk-australiensiska tvillingsystrarna i Say Lou Lou sitt andra album Immortelle via á Deux/Cosmos Music. Det sju-spåriga albumet har spelats in i Los Angeles och markerar en ny era för bandet, där de parallellt med arbetet med musiken tagit fram ett eget feministiskt manifest och spelat in en kortfilm med dialogscener, specialeffekter och voice overs från bl.a. skådespelerskan Noomi Rapace.

Duon Say Lou Lou slog igenom 2012 med låten Maybe You vilket gjorde systrarna Elektra och Miranda Kilbey kända över en natt. 2015 släppte bandet det hyllade debutalbumet Lucid Dreaming via ett stort engelskt skivbolag. Men de trivdes aldrig i storbolags-världen och när eftergifterna kring deras kreativa vision blivit för många valde de att gå skilda vägar med skivbolaget. Med målet att skapa en fristad där deras kreativitet skulle kunna få flöda fritt tog de sin tillflykt till den amerikanska västkusten där de inledde arbetet med uppföljaren Immortelle. Berusade av den nyvunna friheten flödade inspirationen från många olika håll: konst, gamla James Bond-soundtrack, film noir och vittnesmål från 1800-talets hysteri-kliniker. När det nya albumet började ta form mynnade det inte bara ut i musik, utan också ett eget manifest och massor av visuellt material som på olika sätt utforskar de identiteter man ikläder sig som kvinna.

- Vi hade massor av moodboards och visuals i början och refererade hela tiden till gamla filmer och såg på klipp. Delar av albumet var väldigt organiserade och planerade; känslan den skulle förmedla och världen som skivan skulle utgöra, instrumenteringen och stråkarna. Och vi insåg även att vi inte ville göra musikvideo till låtarna i efterhand, det skulle innebära två åtskiljda kreativa processer. Istället valde vi att skriva låtar med video i åtanke för att jobba med både hörsel- och synintryck som en helhet, berättar Elektra Kilbey.

Tidigare i år släpptes det första smakprovet från albumet i form av låten Ana, en låt som dryper av dramatiska Hollywood-stråkar men också flörtar med 90-talets triphop. I början av hösten kom singeln Golden Child, som tar en med till 70-talet och den amerikanska västkusten och som tillägnats bandets två yngre tvillingsystrar. Låten fick snabbt fäste på radio här hemma i Sverige och har hyllats internationellt av bl.a. Sunday Times, NME, Earmilk och Nowness. Albumet Immortelle har skrivits tillsammans med och producerats av Trent Mazur och Dash Le Franics och består förutom av sex nyskrivna låtar en cover på låten Under The Milky Way, en av bandet The Church mest kända låtar skriven av bandets föräldrar Karin Lange och Steve Kilbey.

onsdags hölls premiären på kortfilmen Immortelle Manifesto på Bio Rio i Stockholm, ett visuellt verk kopplat till albumet som Say Lou Lou skapat tillsammans med ett prisbelönt filmteam bestående av bl.a. Philippe Tempelman (Regi), Nicolas Karakatsanis (Foto) och Denise Östholm (Kostym). Senare idag släpps filmen online via det New York-baserade magasinet Paper Magazine.

- Filmen kan liknas vid en eklektisk klippbok, en slags historisk berg- och dalbana mellan känslor och epoker som dissekerar albumets olika teman. Vi besöker en hysteri-klinik, en gravid och hennes ofödda tvillingdöttrar, en dystopisk framtid där plastikkirurgin tagit klivet in i våra sovrum, men också den ledsna clownen Pierrot i vriden förklädnad av förströelse och förväntan. Allt kulminerar i rösterna från tolv kvinnor som reciterar Immortelle-manifestet - ett ode med syfte att utrota fördomar och alltför snäva definitioner kring det kvinnliga jaget, berättar Miranda Kilbey  (2018-10-30 06:36:02)
TOPPNAMN TILL EUROPEISK COUNTRYFEST
Keith Urban, Lady Antebellum och Chris Stapleton är presenterade som toppnamnen som uppträder under 2019 års upplaga av "C2C: Country To Country". Countryfesten äger rum i London, Glasgow och Dublin den 8-10 februari nästa år och erbjuder således möjlighet att uppleva några av de stora amerikanska stjärnorna i Europa  (2018-10-30 06:29:25)
25 ÅRS-JUBILERANDE JULTURNÉ
Anna-Lotta Larsson firar 25 år med sin återkommande julturné Anna-Lottas Jul. Hon gör en näst intill rikstäckande turné tillsammans med pianisten Andreas Landegren, lokala körer och 1200 körsångare. Hon åker från Luleå i norr till Halmstad i söder. Turnépremiär är 26 november i hemstaden Piteå.

Lotta och Andreas har lång erfarenhet av att samarbeta med dirigenter och körsångare. Det är också signum för Anna-Lottas Jul som i år besöker hon 22 städer. De har blivit närmast en institution i både kyrkor och konserthus i hela Sverige. ”Att få sjunga och samarbeta med de olika lokala körerna och dirigenterna är ett sant nöje. Det är sådan glädje och ett lyft som ibland når oväntade höjder”, säger Anna-Lotta Larsson.

För många är Anna-Lotta Larsson "Anna" i "Värmlänningarna”. Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980, även om hennes TV-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program "Blå Vägen". Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan. Hon är född i Karlstad, men flyttade tidigt med familjen till Norrbotten och till Öjebyn och Piteå.

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, arrangör och kapellmästare sedan 2000. Han har spelat i ett otal TV-produktioner, bl.a. som kapellmästare i Lotta på Liseberg. Han har även gjort två statsbesök, till Thailand och Slovenien tillsammans med Johan Stengård. Andreas rosas av kör och körledare för sina arrangemang som han även gjort i år. "Det är så roligt att jobba med alla körerna och utan julturné blir det ingen riktig jul. Så är det fortfarande”, säger Anna-Lotta.
 • Måndag 26/11 Acusticum - Piteå
 • Tisdag 27/11 Domkyrka - Luleå
 • Onsdag 28/11 Anderstorpsaulan - Skellefteå
 • Torsdag 29/11 Johanneskyrkan - Vännäs
 • Fredag 30/11 Bygdeå kyrka - Bygdeå
 • Lördag 1/12 Folkan Teater - Örnsköldsvik
 • Söndag 2/12 Sköns Kyrka - Sundsvall
 • Måndag 3/12 Missionskyrkan - Uppsala
 • Tisdag 4/12 Norrtälje kyrka - Norrtälje
 • Onsdag 5/12 Ansgarskyrkan Västerås
 • Fredag 7/12 Floda kyrka – Katrineholm
 • Lördag 8/12 Sandhem Kyrka – Sandhem
 • Söndag 9/12 Herrljunga Kyrka - Herrljunga
 • Måndag 10/12 Pingstkyrkan - Alingsås
 • Tisdag 11/12 Gustav Adolfskyrka - Borås
 • Onsdag 12/12 Kulturhuset Najaden - Halmstad
 • Torsdag 13/12 Allianskyrkan - Jönköping
 • Fredag 14/12 Kinna Konserthus - Kinna
 • Lördag 15/12 Tyska kyrkan - Göteborg
 • Söndag 16/12 Stenkyrka - Kållekärr
 • Måndag 17/12 Hedvigs kyrka - Norrköping
 • Onsdag 19/12 Norrmalmskyrkan - Stockholm
  (2018-10-30 06:29:19)
DE HAR AVLIDIT 2018: - MUSIK
 • 24 oktober: Tony Joe White, död av en hjärtattack i Leiper's Fork, Nashville, Tennessee (USA). Sångare och gitarrist, var en av de ledande inom sk Swamp Rock med största hiten 'Polk Salad Annie' (1970)
 • 1 oktober: Charles Aznavour, död i Mouriès, Bouches-du-Rhône, Frankrike, 94 år. Sångare, har kallats "Europas Frank Sinatra"
 • 30 september: Kim Larsen - död i Odense, Danmark, 73 år. Frontman i danska gruppen Gasolin och senare soloartist
 • 29 september: Otis Rush, död efter att redan 2003 ha drabbats av en stroke som påverkade hans hälsa, blev 84 år. Blues-gitarrist och -sångare som inspirerat många senare artist t ex Led Zeppelin
 • 22 augusti: Ed King (Edward Calhoun King), USA - död i Nashville Tennessee (USA) 68 år. Musiker i Lynyrd Skynyrd, skrev deras hit "Sweet home Alabama". Var på 1960-talet en av grundarna till bandet Strawberry Alarm Clock
 • 16 augusti: Aretha Franklin, USA, soulsångerska
 • 21 april: Rayburn Anthony, country- och rockabillysångare, 81 år, död i USA
 • 20 april: Avicci (Tim Bergling), svensk DJ och producent, påträffad död i Oman - 28 år
 • 3 april: Barbro "Lill-Babs" Svensson, sångerska
 • 25 mars: Jerry Williams (Erik Fernström), rocksångare
 • 24 mars: Lys Assia, Schweiz. Vinnare av den första ESC-finalen 1956
 • 5 mars: Kjerstin Dellert, Solna, operasångerska och teaterchef
 • 3 mars: Kenneth Gärdestad, Sollentuna, textförfattare till brodern Teds låtar
 • 2 mars: Brandon Jenkins, Nashville (USA), countrysångare/låtskrivare
 • 12 februari: Daryle Singletary, Nashville (USA), countrysångare
 • 11 februari: Vic Damone, Miami Beach (USA), sångare
 • 2 februari: Dennis Edwards, USA (The Temptations)
 • 23 januari: Hugh Masekela, Sydafrika, musiker
 • 20 januari: Jim Rodford, England (The Kinks)
 • 15 januari: Edwin Hawkins, USA
 • 15 januari: Dolores O´Riordan, Irland (avled i London, England) (The Cranberries)
 • 10 januari: Eddie Clark, England (Motörhead)
 • 7 januari: France Gall, Frankrike (avled i Senegal), sångerska
 • 4 januari: Johannes Brost, Lund, skådespelare
  (2018-10-26 09:30:49)
JÖBACK SLÄPPER ENGELSKSPRÅKIGT ALBUM
Det var 2007 som Peter Jöback senast spelade in ett album med enbart nyskrivet material - den gången på svenska. Nu med nytt språk och nytt sound är det äntligen dags för nya albumet "Humanology" som kommer den 26 oktober.

Det har varit en lång kreativ process och idén till albumet ”Humanology” uppkom en vårdag för ungefär fyra år sedan när Peter Jöback och producenten Tobias Fröberg satt i Tobias studio på Gotland. Första låten - vilket råkade bli första singeln - "The Mask" skrevs nästan direkt. "Vill minnas att den föddes ur en idé Peter haft i huvudet under lång tid”, berättar Tobias Fröberg.

Peter och Tobias introducerade sedan den engelska Mercury Prize-nominerade Kathryn Williams i låtskrivandet. Kathryn har jobbat mycket med Ed Harcourt och samarbetat med bl.a. David Gray, Ray LaMontagne, Boo Hewerdine och Damien Rice. Efter flera skrivarsessioner i Stockholm hittades den rätta producenten för att göra klart skivan; den L.A baserade producenten Tobias Karlsson fick uppdraget. Tobias kommer från Max Martins bolag MXM och har bl.a. har jobbat med Adam Lambert. Resound – en vocal group från Atlanta visade sig vara den sista pusselbiten för att sätta albumets känsla och uttryck. En ådra som går genom hela albumet är denna samsjungna trio, som Peter av en ren lyckoträff hittade via Instagram. Så som en sann kosmopolit har Peter Jöback mixat i Stockholm, Gotland, Los Angeles, Liverpool och Atlanta i den kreativa processen som resulterat i ett helt nytt album ”Humanology”  (2018-10-24 08:53:43)
TREDJE SINGELN FRÅN BANDETS ALBUM
SIR REG är en energisk sextett från Sverige, frontad av irländaren Brendan Sheehy på sång som lämnade hemstaden Dublin för att komma till Sverige och uppfylla sin dröm att sätta ihop ett så bra band som möjligt. I slutet på september släpptes deras femte fullängdsalbum "The Underdogs". Sinner Of The Century är den tredje singeln från albumet, och är något så ovanligt som en rockballad, som nu fått musikvideo.

Tre stycken sammanhängande videos under temat Fight Of Our Lives är planerade och är alla regisserade och inspelade i Los Angeles under hösten 2018. Första videon som släpps är del II i storyn, som nu följs av den III innan vi avslutar med del I för att knyta ihop allt inom ett par veckor med första delen som en prologue.

"Det kan vara en skrämmande upplevelse att vara en främling i ett främmande land. Ibland undrar man om man någonsin kommer att riktigt passa in eller om man alltid kommer förbli en outsider. Den här låten behandlar den paranoia och osäkerhet som kommer med att försöka hitta sitt sammanhang i de nya omgivningarna medan man funderar på vem man faktiskt har blivit". // SIR REG


Med låtar som tar upp allt från svårigheter i vårt moderna samhälle till att hitta rätt bar på lördagskvällen, kombinerat med starka melodier och explosiva live-framträdanden har SIR REG byggt sig ett namn inom den keltiska punk- och rockscenen. Sedan bandet föddes 2009 har de släppt 4 kritikerrosade album och har uppträtt på många av Europas största scener vid sidan av band som The Mahones, The Misfits, Thin Lizzy och The Real McKenzies  (2018-10-24 08:53:40)
FÖRSTA ARTISTERNA TILL CMA AWARDS-GALAN
De första artisterna som skall uppträda vid den årliga CMA Awards-galan har presenterats. Galan hålls den 14 november och de första namnen som presenteras är Kelsea Ballerini, Luke Bryan, Kenny Chesney, Dan + Shay, Old Dominion, Carrie Underwood och Keith Urban.

Galan hålls för 52:a året och som värd återfinns Brad Paisley för 11 året i rad  (2018-10-23 18:10:11)
SANNA PÅ BÖRSEN
Äntligen får Sanna Nielsen göra sin alldeles egna show - ”Mitt Sanna jag”. Det blir en kväll med internationella influenser och mängder med hits av Sanna musikaliska förebilder. Men naturligtvis kommer även Sannas största hits och hennes egen historia att fläta samman din upplevelse på Hamburger Börs.

Det blir en kväll om utanförskap, kamp, ärlighet och inte minst kärlek. Tillsammans med en stor ensemble och några av Sverige absolut bästa musiker, och med stor öppen famn och hjärta, bjuder Nielsen in dig till sitt SANNA jag.

Premiären på Hamburger Börs i Stockholm sker den 25 januari nästa år - biljetterna köper Du på showtic.se  (2018-10-23 18:10:08)
LEGENDARER I COUNTRY HOF 2018
Ricky Skaggs, Dottie West och Johnny Gimble är de legendariska countryartister som invalts i Country Hall of Fame som "Class of 2018". Det skedde i söndagskväll på en bankett där Connie Smith presenterade den framlidne Gimble, Brenda Lee presenterade den likaledes framlidn Dottie West och Garth Brooks presenterade Ricky Skaggs  (2018-10-23 09:07:02)
NY SINGEL MED MARTIN EKMAN
Den 24 oktober släpper Martin Ekman sin nya singel, Ditt sista andetag på Spotify och många andra digitala kanaler! "Ditt sista andetag" är en hyllning till Martins mor som gick bort tidigare i år, efter långvarigt alkoholmissbruk.

Text & musik av Martin Ekman. Produktion och mix av Martin Ekman & Andreas Hedberg, Custom Music Productions. Sång, piano, gitarr och synt framförd av Martin Ekman. Trummor framförd av Pål Norman.

Martin, som kommer längre och längre in i det svenska folkets hjärtan med sina berörande svenska texter och starka melodier, släppte sin debutsingel Själsfrände år 2010, som gick rakt in på P4 Riks och hamnade även som bubblare på Svensktoppen. Sedan dess har han släppt ett flertal singlar som spelats på många av landets radiostationer, samt två fullängdsalbum och två EP. Martins låt "Jag säger det nu", har spelats över en halv miljon gånger på Spotify, och den spelas även flitigt på bröllop runtom i landet  (2018-10-23 08:57:35)
DEBUTSINGEL MED HOTELLETS EGNA BEATRICE
Clarion Hotel Amaranten presenterar Beatrice Jasz med debutsingeln "Passion" och bjuder in till releaseparty på Tap Room Kungsholmen i Stockholm.

Hotellet skriver följande: "Den 1 november får vi äntligen presentera något vi är oerhört stolta över. Nämligen att vår stjärna Beatrice på konferensavdelningen, tillsammans med sin artistkollega Emanuel Bagge, känd från Talang och producenten Linus Wileryd har skapat en låt om den passionerade kultur som genomsyrar vårt hotell"

Beatrice själv kommenterar: “Jag inspirerades av vardagssituationer som folk missar och tar för givet, de skatter som gömmer sig under ytan kan bli en hit eller ett konstverk. Jag ville skapa en låt som ger en känsla av igenkänning för människor i min omgivning och en låt som man blir glad av - och som fastnar i huvudet”

Den 2 November släpper Beatrice Jasz sin singel "Passion"  (2018-10-23 08:49:52)
NEW COUNTRY, WEEK 43/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet är FÖRNAMN PÅ "J" och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  JIM OLIVER: Love sweet love (Grand Avenue remix)
 2.  JUSTIN STANDLEY: Till the buzzer goes off
 3.  JOHNATHAN BOND: Be the difference
 4.  JUDY HANEY: We´re not making love
 5.  JAY WALKER: Bubba Hyde
 6.  JOHN LECNER: Bless Mummy and Daddy
 7.  JILLIAN LAMPKIN: Here with me
 8.  BRANDON MICHAELS: Wait´s for you
 9.  CODY RHODES: She wants me to stay (stay gone)
 10.  JAMES GARLAND: Tailgate for two
 11.  ANASTASIA: Horses and hearts
 12.  SHELLY JONES BAND: My angel
 13.  FENNIE SIEMENS: Brand new day
 14.  PERLEY CURTIS: Standing on the shoulders of giants
  (2018-10-22 20:45:00)
SVENSKA EVERGREY MED NYTT ALBUM
Den 25 januari nästa år släpper det svenska bandet Evergrey sitt nya album "The Atlantic" via tyska skivbolaget AFM Records. Albumet innehåller 10 spår och ges ut i en mängd olika format: digitalt, CD, vinyl, dubbel-vinyl och CD+DVD. Dessutom en unik vätskefylld vinylutgåva som är begränsad till 44 exemplar för priset €149,99.

Förhandsbeställningen har öppnat och vi rekommenderar att Du agerar snabbt om Du vill beställa någon av de mer exklusiva utgåvorna!  (2018-10-22 10:11:26)
SINGELSLÄPP MED BO MEHR
Sedan debutalbumet ”Dreamer” sla¨pptes har Bo Mehr hyllats i media som Sydsvenskan, brittiska Clash Magazine, GAFFA, PSL, Skånska Dagbladet, Festivalrykten, HYMN, spelat ihop med Sarah Klang pa° KB i Malmo¨, gjort en spelning pa° Malmo¨festivalen och spelat på öppningen utav The Conference i Malmö.

I fredags släpptes singeln "Drive All Night (Single Edit)" via Adrian Recordings och under hösten är Bo Mehr klar för tre spelningar ihop med Christian Kjellvander.

Bakom pseudonymen döljer sig malmöprofilen Erik Mellerstedt, i rollen som Bo fra°nga°r han sin vardagliga gestalt och fa°r da¨rmed chansen att uto¨va klassiskt artisteri bakom musik och ska°despel. Erik fo¨rklarar att genom ”Bo Mehr” kan han a¨rligt uttrycka sina ka¨nslor om ka¨rlek pa° ett sa¨tt som han sja¨lv aldrig skulle va°ga  (2018-10-22 10:08:57)
DENNIZ POP-VINNARE SKIVDEBUTERAR
Trots att det Stockholmsbaserade bandet Archi & Pelago officiellt inte har släppt någon musik ännu har GoPro-användare över hela världen redan hört deras låt, tack vare en onlinekampanj på GoPros officiella Instagram och Youtube som nått över en miljon följare. Idag den 19 oktober släpper de äntligen debutsingeln Groundhog Day via Cosmos Music och redan på söndag hörs låten i ett avsnitt av serien Shameless på den amerikanska TV-kanalen Showtime.

2017 vann Archi & Pelago pris på det prestigefyllda Denniz Pop Awards som Årets Rookies i band/artist-kategorin, under deras tidigare namn Flat Earth Society. Även om de är debutanter just i den här konstellationen är Oskar, Gustaf, Joakim och Magnus långt ifrån rookies i musikbranschen. Flera av dem har turnerat med några av Sveriges största artister (Miriam Bryant, Skott, Norlie & KKV) och sångaren Oskar har fängslat publikmassor över hela Skandinavien i en av huvudrollerna i Kristina från Dufvemåla, Björn och Benny från ABBA:s mest kända musikal.

Debutsingeln Groundhog Day föddes ur en synthslinga på en Yamaha DX7 och för tankarna till band som Haim, Miike Snow och Maroon 5. Låten handlar om en ohälsosam relation som är dömd att misslyckas, men som trots det bara fortsätter i en destruktiv loop. På samma sätt som Bill Murray gång på gång vaknar upp till samma grå måndagsmorgon i den episka 90-talsfilmen Groundhog Day  (2018-10-22 10:04:16)
LISAS PÅ KONSERTTURNÉ
Två unika röster på den svenska folkmusikscenen - Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Långbacka (accordeon) - utgör tillsammans duon LISAS. Sedan 2011 har de spelat för fullsatta hus både i och utanför Sverige och hyllats av recensenterna. Med albumet ”Fiddle and Accordion Conversations” (2017) tog de steget in i nya musikaliska samtal och i deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

Lisas är aktuella med nya låten ”Skirheten” (2018). I höst väntar exklusiva spelningar då LISAS möter en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolisterne, på konserthusturné i både Sverige och Norge!
 • 11 nov Hilmarfestivalen (Steinkjer), Norge
 • 12 nov Orkoner, Norge
 • 15 nov UKK (Uppsala Konsert & Kongress) Stora salen
 • 16 nov Kulturhuset Bollnäs, Stora salen
 • 17 nov Musikaliska, Nybrokajen 11, Stockholm
 • 18 nov Skärborgarnas hus, (fd Folkets Hus), Trosa
  (2018-10-22 10:04:10)
ZARA LARSSON SLÄPPER ÄNTLIGEN NYTT
Sveriges starkast lysande popstjärna Zara Larsson, är äntligen tillbaka med den purfärska singeln – ’Ruin My Life!’ Med senaste albumet ’So Good’ i bagaget som är världens näst mest spelade album på Spotify av en kvinnlig artist har Zara över 5 miljarder streams världen över – samlade under 2 år. Hon har även blivit tilldelad utmärkelsen som en av TIME Magazine’s ”30 Most Influential Teens of 2016” samt Billboards ”21 Under 21” under 2017. Efter en hektisk sommar med flera festivalgig världen över, bland annat på festivalen Queens of Pop, Lollapalooza och Sziget i Ungern hyllades hennes scennärvaro och fantastiska show.

Med singel ’Ruin My Life’ stormar Zara in i en ny era där hon blandar sin livslånga kärlek till hip-hop och R&B i en ärlig bekännelse om hjärtesorg (och dess mer masochistiska kvalitéer). ’Ruin My Life’ är en låt om det där ohälsosamma förhållandet som nästan alla stöter på någon gång i sitt liv. Att det är giftigt, men ändå passionerat och beroendeframkallande. Med en upprepande refräng som fastnar och Zaras otroligt dynamiska och starka röst, banar ”Ruin My Life” vägen för Zaras andra album som släpps under 2019!  (2018-10-20 11:23:57)
ANMÄL ER TILL MANIFEST
Den 15/2 nästa år brakar det loss för Manifestgalan 2019. Anmälningsprocessen pågår till 1/11. För att anmäla sig går man in på www.som.se och följer den anmälningslänk som ligger uppe till 1/11. Det är gratis att anmäla sig för medlemmar i Sveriges Oberoende Musikproducenter, och kostar en hundring för icke medlemmar.

Själva galan arrangeras som vanligt på Nalen i Stockholm.  (2018-10-20 11:13:12)
ROCKPILE-BILLY MED NYTT ALBUM
Billy Bremner nådde kultstatus som medlem i det brittiska rockbandet Rockpile, som bl a även innehöll Dave Edmunds. Bremner har varit efterfrågad som studiomusiker i USA och har bl a medverkat på inspelningar med ex-Beatles Paul McCartney. Han var under några år även medlem i Gävles rockgiganter The Refreshments och har fortsatt att ha Sverige som hemvist efter detta. Nu släpper han sitt nya album "Singled Out" som innehåller inspelningar gjorda under åren 1974-2018. Totalt 21 spår, bl a några demos och inspelningar även med Billy Murray. Väl värd att lyssnas på för alla som inte ännu upptäckt Billys musik och hans något nasala röst!  (2018-10-20 11:08:51)
NORRLÄNDSK HYLLNING TILL NORRBOTTEN
Norrländska musikern Folke Nikanor debuterar den 26 oktobet med ett säreget och glittrande instrumentalt pianobaserat album med elektroniska inslag med melankoliska stråk från Norrbotten. Första singeln "Under stenarna" är ute nu via skivbolagen Novoton & Sing a Song Fighter.

Landskapet och människorna bor i melodierna. Det finns stunder här som påminner om såvitt skilda artister som Chilly Gonzales solopianomusik, svenske Lars Hollmer, Jan Johansson’s ”jazz på svenska” och Kraftwerks syntiga ljudlandskap.

"– Den norrländska naturen bor i melodin där gestalter tornar upp i en svartvit film som en slags norrländsk noir. På trumpet och gitarr hörs Andreas ”Bubben” Söderström vars studio albumet är inspelat i."  (2018-10-20 11:08:48)
VNTER SLÄPPER AVICII-INSPIRERAD SINGEL
VNTER från Göteborg spelar stor, explosiv arenarock med influenser från Foo Fighters, Biffy Clyro och Queens of the Stone Age. I somras debuterade de med singeln "Make It Up" och nu är det dags för bandets andra singelsläpp "Queen".

VNTER hette tidigare White Limo, och tar vid där det sistnämnda bandet slutade. Några byten av medlemmar har skett, men drivkraften är fortfarande densamma. Andy och VNTER driver även podcasten "White Limo Rocks Podcast" som gästats av bl a Anders Iwers, Per Nordmark och Snowy Shaw. Den 14 oktober släpper WLRP ett specialavsnitt som handlar om just VNTER, det nya singelsläppet samt bandets senaste gig på Live at Heart i Örebro. 2019 släpper VNTER sitt första album, dock inte i traditionell form. Bandet kommer att släppa en låt per månad under minst ett år  (2018-10-17 10:30:09)
PREMIÄR FÖR ARVINGARNAS KROGSHOW
Melodifestival-aktuella Arvingarnas har haft premiär för sin krogshow ”Hits, Härliga återblickar och Party”. Arvingarna tar sin musikaliska succé till en ny nivå med deras första egna show som innehåller personliga berättelser och anekdoter från 29 års tjänst inom showbusiness i en exklusiv förpackning till alla hits. Trycket på biljetter har varit enormt! Från att först ha gått ut med 2 kvällar har det snabbt växt till 6 stycken i stort sett utsålda kvällar. Föreställningen spelas fram till den 10 november 2018 på Kajskjul 8 i Göteborg.

Arvingarna bildades i Partille utanför Göteborg 1989. Redan 1992 fick de en grammis och året därpå slog de igenom med dunder och brak genom att vinna melodifestivalen med Eloise. De fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där de kom på sjunde plats. Sedan dess har de släppt 17 album, haft ett 20-tal låtar på Svensktoppen, varit med i melodifestivalen ytterligare tre gånger och vunnit två grammisar. Inte undra på att de är en av våra mest folkkära artister  (2018-10-17 10:27:43)
NY SINGEL EFTER BILLBOARD-FRAMGÅNGAR
Under det senaste året har artisten och låtskrivaren Cazzi Opeia haft inte mindre än fyra #1 på amerikanska Billboard-listan med låtar hon skrivit åt KPop-banden Twice och Red Velvet och i dagarna blev det offentligt att hon är nominerad till Musikförläggarnas pris i kategorin Årets Genombrott. Tillsammans med producentduon Moonshine och Ellen Berg ligger Cazzi Opeia bl.a. bakom de globala K Pop-hitsen Peek-A-Boo, Dance The Night Away och Power Up som totalt har över 250 miljoner views på Youtube. Tillsammans med samma framgångsrika låtskrivarteam har Cazzi Opeia skrivit sin nya singel Rich som släpps globalt idag den 12 oktober via Cosmos Music och Superior Recordings.

För ett par månader sen kom Cazzi Opeia till studion med en stark övertygelse. Hon hade en session inbokad tillsammans med Ellen Berg och producentduon Moonshine för att skriva nästa stora K-pophit. ”Jag vet att vi aldrig har provat det här”, sa hon till de andra. ”Men kan vi inte pröva att skriva en låt till Cazzi Opeia idag?”. 20 minuter senare hade de embryot till Rich färdigt, och låten blev helt klar bara ett par timmar senare.Det är tillsammans med Moonshine och Ellen Berg som hon har skördat sina största framgångar som låtskrivare. Nu har de för första gången skrivit en singel som ska släppas under Cazzi Opeias eget namn.

Låten är också en reaktion mot hur världen ser ut idag, en oskuldsfull men uppriktig protest mot människans girighet och utbredda oförmåga att ta hand om varandra. Att minnen, relationer och värdefulla erfarenheter är mer värt än ekonomiskt välstånd är måhända inget nytt budskap. Men med Cazzi Opeias träffsäkerhet och otyglade energi blir det ett som definitivt tål att upprepas  (2018-10-17 10:20:48)
VINYLER MED FRANSK ROCKSTJÄRNA
På 1960-talet var Johnny Hallyday den främste franske rockartisten och utländska storheter hade verkligen svårt att hävda sig i hans hemland Frankrike. Nu släpps fem färgglada vinyler med denna stora stjärnas inspelningar. Skivorna är sk picture discs och kan beställas separat men även i en samlingsbox från www.pledgemusic.com. Priset för hela boxen är €90 (c:a 928 SEK)  (2018-10-17 10:20:45)
NEW COUNTRY, WEEK 42/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet är EUROPA och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  MR TOM & THE NASHVILLIANS: Anita dreams
 2.  ANDY MARTIN: Kentucky on my mind
 3.  THOPPER: Whiskey wars
 4.  JORDAN MOGEY: Hold on to that thought
 5.  NICK LOWE: Tokyo Bay
 6.  BÅRD CHRISTIANSEN: Jenny O
 7.  JOE FIDDLE: The rabbit and the bell
 8.  AARON COPELAND: Drunk as hell
 9.  CHAD COOKE BAND: Whatever it takes
 10.  JESSE STRATTON BAND: Dance with me
 11.  THOR PHILLIPS: Higher ground
 12.  EVELYN BURY AND JUSTIN STANDLEY: Love and happiness for you
 13.  BRENDON McPHEE: Achy breaky heart
  (2018-10-15 20:45:00)
KANE BROWN VANN FLERA KLASSER
Countrypopstjärnan Kane Brown vann stort när "2018 American Music Awards" delades ut tidigare i veckan. Han fick ta emot utmärkelserna i kategorierna "Favorite Male Country Artist", "Favorite Country Album" och "Favorite Country Song".

Bland övriga mottagare av utmärkelser under galan kan noteras Carrie Underwood och Florida Georgia Line  (2018-10-13 09:07:47)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2018