DE HAR AVLIDIT 2018:
 1. 15 januari: Edwin Hawkins, USA
 2. 15 januari: Dolores O´Riordan, Irland (avled i London, England)
 3. 10 januari: Eddie Clark, England
 4. 7 januari: France Gall, Frankrike (avled i Senegal)
 5. 4 januari: Johannes Brost, Lund Sverige
  (2018-01-16 07:52:49)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  JILLIAN LAMPKIN: Summer in the sunshine
 2.  COL GENTLES: I said nothin´
 3.  JILL BURKE: Falling out on love
 4.  DAVID WOOD: Lovely little señorita
 5.  LOS WRANGOS: Tres compañeros
 6.  BIG B: Hard knocks & long shots
 7.  T-BONE BAND: Cowboys by the waterhole
 8.  KEITH WHITLEY: I´ve always been honky tonk crazy
 9.  DALE WATSON AND HIS LONESTARS: Amos Moses
 10.  DALE WATSON AND HIS LONESTARS: Lubbock boy
 11.  DALE WATSON AND HIS LONESTARS: I don´t rock no cradle
 12.  CARRIE CUNNINGHAM: You don´t meed the whiskey
 13.  ANNA LOCKHART: Look at yourself
 14.  JANNET BODEWES: The girls not just talking
 15.  TOM CURTAIN: Territory time
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 22 januari 2018  (2018-01-15 14:30:00)
VIDEO-SLÄPP MED GRIMNER
Vikingarna i det svenska metalbandet Grimner drar igång 2018 med att släppa musikvideon till singeln "En Fallen Jätte". Låten är från det kommande albumet "Vanadrottning" som släpps den 9 februari. För att följa upp albumreleasen har bandet redan 25 spelningar inbokade våren och sommarn 2018 med fler turnédatum som kommer tillkännages längre fram.

"En Fallen Jätte" är en krossande låt med några tidigare outforskade element i sig, men har även det mesta man kan vilja ha i en Grimner-visa. Den berättar om striden mellan Tor och Hrungner, jätten med ett hjärta av sten, som till slut krossades under kraften av åskgudens hammare Mjölner, och allt som blev kvar av honom var en hög med grus."

Sveriges vikingar Grimner bjuder på en unik blandning av folkmusik och metal, där de blandar medryckande melodier, folkinstrument och tunga riff till en egen, aggressivare metal. Med sin dynamiska och medryckande musik, med texter på svenska, och med en utstyrsel som ser ut som de nyligen har anlänt från en fantasy-värld, har Grimner med storm växt sig starka bland entusiaster av både metal och folk. Grimners texter kretsar kring nordisk mytologi, folktro, historiska vikingaäventyr, samt det dagliga livet under denna tidsera. Genom att blanda snabb, gladlynt och folklig musik med mörkare toner, är Grimners musik lika fantastisk som underhållande.

År 2018 firar Grimner tioårsjubileum och släpper ett nytt album ”Vanadrottning” (Despotz Records) den 9 februari. Albumet ger en ny touch av musik till Grimners tidigare verk: en överlag tyngre, mer kraftfullt och rytmisk musik, samt en fantastisk röst från deras nya medlem Martin. Förvänta dig ett dynamiskt, fräscht och spännande album där Grimner tänjer på gränserna och tar sin musik till en helt ny nivå. Med ”Vanadrottning” och firandet av sitt tioårsjubileum, fortsätter vikingarna Grimner sin resa mot nya äventyr!  (2018-01-14 10:12:21)
AKUSTISK EP & 360-GRADERS VR-VIDEO
Frida Sundemo släpper idag EP:n Flashbacks & Futures (Pure Versions) med tre utvalda låtar i akustiska versioner från hennes internationellt uppmärksammade debutalbum. We Are Dreamers, Gold och albumets titelspår har med hjälp av ett avskalat piano, stråkarrangemang och Fridas otroliga röst fått trollbindande inramningar.

I tillägg till detta har Gold tillsammans med albumspåren Circles och Islands omarbetats i samarbete med stråkkvartetten Migdal Strings. Resultatet blev tre hisnande vackra livevideos som spelats in med interaktiv VR-teknik i 360 grader. Se dem i Youtube-appen i mobilen för bästa effekt.

Frida Sundemos debutalbum Flashbacks & Futures släpptes under hösten 2017 och mottog fina lovord från bl.a. The Line of Best Fit, Billboard, Paste Magazine, Clash, V Magazine och många fler. Vidden från det Pet Shop Boys-doftande öppningsspåret som bär albumets namn, till det skälvande avslutningsspåret Astronaut gör Flashbacks & Futures till ett förunderligt gränsland där Hans Zimmer möter Boys Noize. Det är en skiva med utomjordisk skönhet som skapats i samspelet mellan Frida och producenten Joel Humlén  (2018-01-14 10:07:31)
JURIDISKT PROBLEM FÖR McGRAW/HILL
Problem har uppstått juridisk för äkta parets Tim McGraw och Faith Hill. Deras andra singel och titelspåret som plockats ut från senaste albumet "The Rest Of Our Lives" har drabbats av en stämning som lämnats in till amerikansk domstol. Låten beskylls för att vara en kopia, eller åtminstone en snarlik version, av Sean Carey, Beau Golden and Jasmine Rae (Eldridge):s låt "When I found you" och beskylls därför för ett intrång i upphovsrätten…  (2018-01-14 10:07:27)
LEGENDERNA JUDAS PRIEST SLÄPPER NYTT ALBUM
Hårdrockslegenderna Judas Priest släpper den 9 mars ett nytt purfärskt alum med titeln "Firepower"! Albumet har producerats av Tom Allom som även låg bakom albumen under bandets storhetstid 1978-1988, t ex "Brittish Steel".

Förutom att släppas på en deluxe-CD-utgåva kommer albumet även att ges ut på en dubbel-LP som bärgats röd/svart och orange/svart samt naturligtvis även som digital download. Kolla in www.pledgemusic.com för mer info - det finns massor av godbitar!  (2018-01-11 13:29:24)
DANSBANDSNOMINERADE TILL MANIFEST
Den 2 februari äger Manifest-galan rum på legendariska Nalen i Stockholm. Då ska en rad artister m fl hyllas i hela 21 olika kategorier och bl a ska vinnarna i Dansbands-kategorin utses land dessa nominerade:
 • Streaplers – King River (Atenzia Records)
 • Casanovas – Ut i livet (Atenzia Records)
 • Perikles – Ett, Två – Let´s Go! (Atenzia Records)
 • Expanders – Play That Rock ‘n’ Roll (Expanders Dans & Nöjen)
Manifest-galan kan sägas vara en motsvarighet till IFPI-arrangerade Grammis-galan, men utser vinnarna bland Oberoende Skivbolag. Den nu aktuella galan är den 15:e i ordningen  (2018-01-11 07:45:37)
RELEASEGIG DEN 25/1
Sedan starten har den Stockholmsbaserade kvartetten The Vanjas levererat en hyllad egenart av rhythm 'n' blues, pop, soul och rock 'n' roll. The Vanjas är i live- och skivrecensioner jämförda med The Sonics, The Hives och Blondie m fl.

Första singeln ut på RMG blir den Amy Winehouse-doftande "My Girls" som släpps 26/1. Låten är skriven av The Vanjas och inspelad i Stockholm sommaren 2017. Den är producerad av Tristan Jeanneau och Mark Ephraim och mixad av Phat Fabe.(The Ark, Teddybears, Titiyo, Robyn). Releasegiget hålls på OBAREN i Stockholm torsdag 25/1 (Insläpp/Mingel 19.00 - Gig 21.00). Se mer på Facebook - Events  (2018-01-11 07:42:07)
ADÉE SLÄPPER "WASTED ON YOU"
Den 2 februari släpper Adée singeln ”Wasted on You” som är första låten på en serie av låtar som leder upp till en EP i vår/sommar. Tack vare ett stipendium från Länsmusiken som Adée kunde jobba med internationella toppnamn på den här nya låten ”Wasted on You”. Låten är producerad av stjärnproducenten JKEY som har jobbat med mängder av stjärnor som inspererat Adée.

JKEY började sin karriär på den prestigefyllda Hip Hop bolaget, Roc-A-Fella Records som ägs av Jay-Z. Här arbetade JKEY med alla från Jay-Z,Pharrell, Lil Wayn, Snoop Dog, Missy Elliot och Beyoncé. Han är frilansar idag och har jobbat med de flesta inom den amriskanska Hip Hop, Soul och R&B världen.

Känner mig otroligt stolt över Wasted on you då vi alla verkligen jobbat hårt för att få den att låta som den gör nu. Vi har stött på alla möjliga märkliga motgångar så som halsfluss och att vår mixare bröt handen precis innan mix. Känns hur fett som helst att ha jobbat med det teamet som funnits runt hela produktionen. Låten hette från början "Addicted to you" vilket vi fick skriva om då hela mitt debutalbum heter "Addicted". Låten handlar om att känna sig bortslösad på någon man älskar och det tror jag många kan känna igen sig i, säger Adée.

"Wasted on You" är skriven av Joseph "JKEY" Diaz, Ida "Adée" Olsson, Jonathan Waxman och Justin Baron. De två sista toppwriters på Big House studion i New York City. Låten är mixad av Fredrik Jansson och den är mastrad av John Davis som jobbat med De La Soul, Naughty by Nature, U2 och Lana Del Rey på Metropolis Studios i London.

Trots all människor som jobbat med Hip Hop och Soul så är låten en ganska ren pop låt, avslutar Adée  (2018-01-11 07:42:04)
LOUISE LEMON PÅ VINYL I APRIL
Louise Lemón summerar släppet av Purge med en LP, och presenterar nya bokningsagenten Daniel Josefsson, Out On The Rise.

Det skandinaviska mörkret, kylan och blåsten flätas in som en konstant underton i hennes låtar. Hon spelade in sitt debutalbum i en hemsökt stuga i norra Sverige och flög sedan till Seattle för att mixa den tillsammans med Randall Dunn (Sunn O))), Myrkur, Chelsea Wolfe m.fl). Inramningen är kuslig och befinner sig ljusår ifrån det nutida poplandskap vi blivit vana vid.

Den spöklika tonen på LP:n passar perfekt in i det isolerade utrymmet som uppstår mellan dröm och verklighet och den sträcker sig obehindrat från ett melankoliskt spår till ett annat i skrämmande skönhet. Louise säger: ”Den här skivan har varit en väldigt personlig resa, att först skriva låtarna, sedan få spela in dem tillsammans med min vän Anders Ludwigsson som också är en bandmedlem sedan länge, och till sist få utveckla ljudbilden tillsammans med Randall Dunn.”

Vad blir då resultatet? Sångerna låter som att de hör hemma i en av södra Kaliforniens musikaliska kanon av gotiska album. På samma sätt förpassar de lyssnaren till en dystrare, råare plats och de har den hypnotiska, övernaturliga skärpa som uppstår när en skitig blandning av gitarrer tar över.

Louise tillägger: ”Det är väldigt viktigt för mig att vara fullständigt involverad och att ha möjlighet att arbeta med människor jag litar på och respekterar. Att de sedan färgar musiken är väldigt tacksamt. Att jobba med Randall Dunn har varit en fantastisk erfarenhet och jag valde just honom för att jag ville utveckla soundet, göra det tyngre och mörkare men på samma gång öppna upp det och göra det sårbart. Skivan heter ”Purge” som betyder rening eller utrensning och att göra den har verkligen varit en renande process där jag har fått möjlighet att växa. Allt jag skriver är djupt personligt och för mig är ljudupplevelsen lika viktig som texterna.”

I samband med att Louise Lemón släpper Purge LP inleder hon även ett samarbete med bokaren Daniel Josefsson på Out On The Rise. Om samarbetet med Louise säger Daniel: ” Vi lever i en underlig tid på många vis och då mer än någonsin är det viktigt och välkommet med artister som går sin egen väg. Den musik som Louise Lemón spelat in och som snart ska släppas är dynamit i det avseendet - stark, integritetsfylld soul insvept i en svart slöja. Musik som både smeker och skaver, lika delar smärtsamt vacker och återhållsamt vemodig. Att svensk musik är gångbar ute i världen ser vi bevis på nästan varje dag, och Louise Lemóns snygga mix av det typiskt skandinaviska samt ett mer svårdefinierbart internationellt uttryck har alla förutsättningar som behövs.”

Den konstnärligt intensiva Purge LP släpps i begränsad utgåva som LP-box den 6 april via den Stockholmsbaserade svartpop-labeln Icons Creating Evil Art och kommer vara tillgänglig på alla större digitala plattformar. De första konsertdatumen i Europa bokas för 2018 och kommer att annonseras i vår, och Louise Lemón ses närmast den 29 januari på O-baren i Stockholm för ett gratis showcase  (2018-01-10 05:05:31)
NY SINGEL DEN 16:E
Den 16 januari släpps låten "Fotspår" – en poplåt med sångaren och låtskrivaren David Rosvall. Text har gjorts av David Rosvall själv medan musiken skapats av Håkan Jirefalk. Singeln är arrangerad, producerad och mixad av Andreas Hedberg på Custom Music Productions.

Efter sin första singel "Stay" (2015), släppte David Rosvall under hösten 2017 en EP med vad som kan beskrivas som countryinfluerad pop. David placerar inte gärna in sig en specifik genre, utan skapar förutsättningslöst musik med det centrala att förmedla en specifik känsla till lyssnaren. Låten "Fotspår" är den första låten som David sjunger och framför på svenska.  (2018-01-09 13:49:08)
NEW COUNTRY, WEEK 02/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  CHRIS WILLIAMS: Live in the moment
 2.  COL GENTLES: I´ve been there with Slim
 3.  KORA NAUGHTON: I don´t wanna grow up
 4.  BEN RANSOM: You´re the reason
 5.  EMMA JENE: Fakin´ it or just makin´ it
 6.  DALE DUNCAN: Just like your Dad
 7.  JEFF COLTREC: I went and broke my G string
 8.  JK NICK NICHOLS: Something about her
 9.  JEREMY PARSONS: Burn this house down
 10.  BRENDAN KELLY: Afraid of the day
 11.  ALAN LAWLOR: The flood
 12.  DARREN MULLINS (featuring GEORGE LONGARD): Poor little fool
 13.  PETER TRENHOLM: Old brush arbors
 14.  MR TOM & THE NASHVILLIANS: Shannon´s secret
  (2018-01-08 15:50:00)
SVENSK COUNTRY LEVER
Att svensk country lever och frodas visas bl a genom olika skivutgivningar som dock ofta inte når ut till den breda publiken. Ett exempel är Västerås-bandet T-Bone Band som nu släpper sin debutplatta "Cowboys by the Waterhole". Plattan köps direkt från bandet genom att swisha 150:- till 0705541300 och ange sitt namn och adress som skickas plattan direkt som CD. Det går även att beställa den som mp3 (och då behöver man även ange sin mailadress).

T-bone Band består av Jojje Engström (Trummor & Sång), Valle Mårtén (Gitarr & Sång), Wolfgang ”Våfflan” Mrazek (Dobro & Steelguitar), Leif Danielsson (Gitarr & Sång) och Roger Pettersson (Bas). Man beskriver själva sig att "Samtliga bandmedlemmar delar en passion för modern och äkta countrymusik vilket vi framför med eget matrial varvat med covers av välkända artisters verk" på hemsidan www.tboneband.com  (2018-01-08 08:13:00)
FULLT VÅRPROGRAM PÅ GULA HUSET
Café Gula Huset i Brålanda har presenterat sitt imponerande program med vårens konserter. Här finns framförallt svenska, men även kända utländska, artister som tillsammans gör väntan nästa olidlig!
 • 21/1: Hyllning till Totta Näslund med Claes Janson
 • 26/1: Pubkväll och Musikquiz med Tom Raspertin
 • 28/2: Olle Jönsson
 • 7/3: Lew Lewis
 • 11/3: The Animals
 • 17/3: Irländsk Afton
 • 1/4 Linda Gail Lewis
 • 11/4: Swedens Clearwater Revival
 • 14/4: Bakluckeloppis
 • 28/4: Pink Floyd Afton med Radar
 • 29/4: Rob´s Rockin´ blues combo
 • 18/5: Sväng Ingvars
 • 25/5: Standup med Peter Wahlbeck
  (2018-01-08 08:08:06)
8-MANNABAND PÅ TURNÉ MED NYTT ALBUM
Superorganism, ett av 2018:s mest hypeade nya band, avslöjar idag detaljerna kring sitt efterlängtade debutalbum. Åttamannabandet - en spretig blandning av internationella musiker och populärkultur-junkies - släpper sitt självbetitlade album den 2 mars via Domino/Playground.

Egenproducerat, skrivet och inspelat i bandets egna hus/studio i östra London, är ’Superorganism’ ett självsäkert debutalbum som utstrålar en lekfullhet, ett kalejdoskop av ljudlandskap och illustrationer. Med influenser från band så som Devo, The Flaming Lips och The Avalanches, är ’Superorganism’ soundtracket till bandets egna samarbeten, och inkluderar tidigare singlar som ’Something For Your M.I.N.D.’ och ’It’s All Good / Nobody Cares’.

Idag släpper även bandet nya singeln 'Everybody Wants To Be Famous' med tillhörande video skapad av Superorganisms egna Robert Strange.

Under 2018 åker Superorganism på turné med sin hyllade liveshow.
 • 25 Februari - Danmark, Köpenhamn, Vega Small Hall
 • 26 Februari - Sverige, Stockholm, Kägelbanan
 • 2 Mars - Norge, Oslo, by:Larm
 • 3 Mars - Norge, Oslo, by:Larm
 • 7 - 11 Augusti - Norge, Oslo, Øyafestivalen
  (2018-01-08 08:08:03)
ELIN "GOT NO TIMES"
Även om nya singlen heter "Got No Time" är det dags för Elin Namnieks att presentera det nya soundet hon skapat med producenten och låtskrivaren Anton Nessvi. Singlen släpps den 26 januari.

Allt började i mitten av ingenstans, djupt i skogen i Sverige.Elin Namnieks började som en typisk sångare / låtskrivare, som år 2015 upptäcktes på YouTube av två producenter i Los Angeles. Hon hoppade på ett flyg och spelade in sitt första EP i Burbank, Kalifornien och släppte sin första singel med titeln "Changed" under hösten samma år. Genom åren har hon gjort hundratals spelningar runt om i världen och utvecklat sitt nya ljud som rör sig mot modern pop och en "electro feel" -produktion. Den 26 januari 2018 släpper hon sin helt nya singel "Got No Time".

Elin är från början från Vimmerby men bor idag i Oskarshamn. Tillsammans med bästa vännen Mollie Minott (före detta Lindén) så släpper hon också en podcast Flickorna från Småland. En glädjefylld podd där de berättar allt om sina artistkarriärer, kärleksliv och pinsamheter  (2018-01-07 04:36:41)
MED INSPIRATION FRÅN "TWIN PEAKS"
Med sitt 4e släpp sedan starten våren 2017 kommer Elin K med singeln Time’s flying - Drömsk, melankolisk alternativpop à la Twin peaks. Bakom Elin K står låtskrivaren och artisten Elin Krän, Time’s flying är en flirt med idolen David Lynch som alltid inspirerat. “Twin peaks är absolut favoriten men älskar även Mullholand drive, hängde till o med runt där nu under spelningen i LA i september.” Time’s flying lockar in till Elin K’s mystiskt absurda drömvärld och handlar om att ta sig ur sin box av begränsningar för att ge sig hän åt sina drömmar.

Den här gången har Elin själv vart med och co-proddat, tillsammans med Marcus Bohm som producerat låten. “Det har vart superkul att dyka in i ljudbilden ännu mer än innan.” Ljudet är tänkt att vara ganska otydligt, drömskt, som att man sitter i baren i Twin peaks en dimmig höstdag.

Elin K spelade på festivalen Youbloom i Los Angeles i höstas där hon blev med manager, tillsammans bokar de en turné till Kalifornien i vår. Slutet av april, början av maj spelar vi i LA, San Diego och San Fransisco, avslöjar hon.

Time’s flying släpps 19e januari. Till singeln kommer också en musikvideo ett par veckor efter releasen, filmad av Camilla Topuntoli från Italien. Hela video-produktionen är oxå den en homage till Twin peaks.

Releasefesten hålls på Folk i Gbg den 18e januari och bjuder på en exklusiv förhandsvisning av musikvideon, live performance av Elin K, på scen står även nya stjärnskotten Pomona Dream. Kvällen avslutas med Dj-set  (2018-01-07 04:31:10)
KLAR FÖR "WHERE´S THE MUSIC"
Kristofer Greczula är aktuell med Succé-Singeln "You´re Not Alone" som redan streamat över 1,5 miljoner på Spotify. I höstas kunde man se Kristofer Greczula på bl.a Musik/Branschfestivalen MONDO i NEW YORK samt på stora Svenska Showcase-festivalen Live At Heart i Örebro.

Kristofers musikintresse väcktes i 4-årsåldern när han såg Michael Jackson på TV och började härma hans dans och sång. Kristofer började redan vid 6 års ålder göra succé i talangtävlingar med sina Michael Jackson-tolkningar. Redan vid 16 års ålder fick Kristofer majorkontrakt på Lionheart - numera Capitol/Universal med sitt rockband Damn Delicious Det ledde till spelningar på stora svenska festivaler bl.a välkända Sweden Rock Festival. Kristofer är redan en erfaren livemusiker med över 500 gig i bagaget och det är på scenen han trivs allra bäst. Efter några år kände Kristofer att det var dags att satsa solo och ta steget in i pop-världen där hans musikintresse väcktes som barn och känns närmast hjärtat. Kristofers inspirationskällor artistiskt och musikaliskt är Michael Jackson, Bruce Springsteen, Aerosmith och Beatles bland det gamla gardet. Bland de nyare artisterna som poppat upp har Kristofer stor respekt för bl.a Alicia Keys, Adele, Ryan Adams, Daft Punk m.fl Debutsingeln "TASTE" som släpptes 26/5 är en blanding av pop, rock och dance med referenser till 60 och 70-talet men med en modern egen approach  (2018-01-07 04:29:25)
SOLO-SLÄPP MED LEGENDARISK STREAPLERS-SÅNGARE
Den legendariske sångaren i dansbandet Streaplers under en del av 1970-talet är Ove Pilebo som sedan han lämnade bandet även haft en egen orkester, Ove Pilebos. Nu är det dags för en soloplatta som släpps den 5 januari. Albumet har helt enkelt fått namnet "Till Dig" och inehåller 13 spår och ges ut på hans egna skivbolagsetikett "Ove Pilebo"  (2018-01-03 06:14:42)
NEW COUNTRY, WEEK 01/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  JEREMY PARSONS: Things I need to say
 2.  DOLLY DUNN: He ain´t even cold yet
 3.  VANESSA DELAINE: Feels so good
 4.  DOUG SEEGERS: Give it away
 5.  MICHAEL LUSK: Below the poverty line
 6.  LARRY M. CLARK: Alcoholics unanimous
 7.  HANNAH KAY: I´m gonna (Darian´s song)
 8.  NEIL McKOY: I Won't Take a Knee (Take a Knee My Ass) uncut version
 9.  FRANK MARTIN GILLIGAN: We are Texas strong (A Harvey song)
 10.  DAN + SHAY: How not to
 11.  DIANE & MILDRED: Take the good old Godspill
 12.  SHAVONNE: Angelina (loves to dance)
 13.  DESTINY (with CURTIS "BOOTS" LEE): Makin´ music
  (2018-01-02 15:50:00)
NU SLÄPPS ELINDAS FÖRSTA SINGEL
Idag den 29:e december släpptes Elinda, sångerska, dansare och låtskrivare, singeln ”Superwoman” på debutplattan med samma namn. Detta blir startskottet på solokarriären efter flera år som showartist och körsångerska bakom kända artister.

Elinda, Värmdötjejen som egentligen heter Linda Östergren Frithiof, är uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm. Hon har stått på scen sen hon var 15 år och hunnit medverka i många olika stora showproduktioner både i Sverige och utomlands och även körat bakom kända artister som Magnus Uggla, Markoolio, E-type, Charlotte Perelli, Shirley Clamp mfl. Hon har tidigare skrivit låtar till andra artister men tar nu klivet fram i rampljuset och släpper en soloplatta. Beslutet togs i vintras efter en turné med en större produktion.

Texten i låten handlar om hur vi som människor bör våga stå upp mer för oss själva och det vi tror på. Hur vi bör följa våra hjärtan och inte bry oss så mycket om vad andra tycker och tänker. Vi får alla gå på den röda mattan i våra egna liv. Titeln och tonerna till just frasen ”Superwoman” kom till Elinda mitt i natten. Morgonen efter hittade tonerna sin plats i låten som då nästan var klar men hade arbetstiteln ”Nothing to prove”.

Albumet består av svängig, dansbejakande modern soul med en sublim flirt med 70-talet, sköna midtempolåtar och även några fina och pampiga ballader. Hon skriver tillsammans med sin man Mikael Frithiof, från Halmstad, som skrivit och producerat musik till film, TV och reklam i många år. Men även med andra rutinerade låtskrivare, exempelvis Johan Landqvist som bl. a varit kapellmästare på ”Så ska det låta” och musikaliskt ansvarig för Viktoriadagen i 20 år. Många av Elindas texter handlar om glädje, styrka och kraft på olika sätt. Hon drivs av kontakten med publiken och strävar alltid efter att förmedla en känsla som berör. Singeln ”Superwoman”har hon skrivit med maken Mikael och även kollegan Adrian Davinski.

I höstas startade Elinda och hennes man skivbolaget Breaking Records. Tillsammans har de fem barn och de små hänger ofta med på allt från fototagningar till studioinspelningar, när det inte finns någon annan lösning.

Elindas kärlek till musiken och publiken tar man inte miste på. Hon lyser upp scenen med sin blotta närvaro och ger alltid 100 %. Med sitt driv och sin stora familj kan man lugnt säga att Elinda är en av dem som vet vad som krävs av en Superwoman.  (2017-12-31 08:50:22)
AVTAL MELLAN UNIVERSAL OCH FACEBOOK
Som första musikbolag har Universal Music Group skrivit ett avtal med Facebook som gör det tillåtet för användare av Facebook och Instagram att ladda upp Universalägd musik till hemgjorda bildklipp. Avtalet, som även gäller AI-tjänsten Oculus, täcker hemgjorda videos men även något som i avtalet beskrivs ”other social experiences”.

Experter tolkar det nya avtalet till delar som ett sätt för i det här fallet UMG att sätta en helt annan press än tidigare på YouTube, den sistnämnda tjänsten betalar rättighetsägarna långt sämre än exempelvis musik-streamingtjänster som Spotify.

Enligt Billboard är även Sony och Warner nära liknande avtal med Facebook. MI har ännu inte noterat några indikationer om var Impala befinner sig i förhandlingsprocessen  (2017-12-28 06:35:27)
LASSE STEFANZ & SVEN-INGVARS TOPPAR
På den sista genrelistan för året med redovisning av de mest sålda dansbandsalbumen är det Lasse Stefanz och Sven-Ingvars som dominerar. Lasse Stefanz är i topp med senaste plattan "Country Winter Party" och återfinns även på listan med albumen "Wind me up" (#5), "50th Anniversary (1967-2017) "9 (# och "Greatest Hits" (#13). Sven-Ingvars har dessa album på veckans lista: "Liver är nu - 50 år Det bästa med Sven-Ingvars" (#2), "Mer glöd än någonsin: Sven-Ingvars Bästa" (#3), "Sven-Ingvars i Frödingland" (#4) och "Byns enda blondin" (#11). Noteras kan även att Sven-Ingvars video "60 år" belägger #2 på den särskilda videolistan och bara passeras av den sprakande julvideon "Julbrasan" (som sålts för 10:- av en känd och marknadsledande postorderjätte från Nossebro)  (2017-12-28 06:35:24)
MÅNGA KÄNDISAR HAR AVLIDIT PÅ JULDAGEN
Många kända artister har avlidit på självaste juldagen, vilket Du själv kan se i vår MUSIKHISTORISKA KALENDER. Här är några exempel: Damita Jo (1998), James Brown (2006), George Michael (2016), Eartha Kitt (2008), Birgit Nilsson (2005), Johnny Ace (1954) och Dean Martin (1995). Å andra sidan har flera framstående artister fötts detta datum…..  (2017-12-25 08:55:36)
MAXIDA MÄRAK PÅ TURNÉ
Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist. Det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.

Under 2018 ger hon sig ut på en turné som startar den 26 januari på Pustervik i Göteborg:
 • 26-jan Pustervik / Göteborg
 • 27-jan Sliperiet / Örnsköldsvik
 • 06-feb Kulturcentrum Ebeneser / Luleå
 • 16-feb Katalin / Uppsala
 • 23-feb Kulturcentrum / Sandviken
 • 24-feb Debaser Strand / Stockholm
 • 12-maj Imagine Sweden / Uddevalla
  (2017-12-24 03:18:45)
BLAKE SHELTON FÖRLÄNGER SKIVKONTRAKT
Blake Shelton förlänger sitt skivkontrakt med Warner Brothers/Warner Music Nashville. Blake berättar: "När jag första gången kom till Nashville 1994 körde jag längs Music Row och passerade Warner Musc. Då sa jag till mig själv: Där är det skivbolag som jag ska jobba med".

Nu har samarbetet varat i 17 år och kommer alltså fortsätta ytterligare en tid...  (2017-12-24 03:13:02)
NYTT ALBUM 2018 - BOKA NU
Den klassiska svenska hårdrocksgruppen Electric Boys förbereder släppet av sitt nya album under 2018. Det ännu ej namngivna albumet kan redan nu förbokas via www.pledgemusic.com i en mängd olika format: digitalt, CD, vinyl med eller utan signering etc. Dessutom kan Du boka upp en av bandets medlemmar för en 1-timmes session via Skype!  (2017-12-24 03:12:59)
23 FEBRUARI SLÄPPS SLOWGOLDS NYA ALBUM
Mörkare är namnet på det nya albumet av Slowgold. Musiken visar på ytterligare utveckling hos låtskrivaren Amanda Werne, hennes medmusiker Johannes Mattsson och Erik Berntsson samt medproducent Cristian Brieba. Albumet berör känslor kring hopp, och insikten om att hoppet är som starkast när det är mörkt. Det är en väldigt känsloladdad skiva, på ett mer sakligt och brutalt sätt än tidigare, men som alltid inbäddat i det drömska som vi känner igen från Slowgolds tidigare album.

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Amanda har tolkat Ratata i På spåret, varit en del av Freddie Wadlings band, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sonic.

Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Den följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge, bland annat spelade Slowgold på Way Out West, By:larm, Garaget i Hammenhög, Stora Teatern och Debaser Strand.

Första singeln släpps den 19 januari  (2017-12-21 20:51:47)
GRAMMIS-NOMINERADE DANSBAND
Till årets Grammis i kategorin "Årets dansband" har dessa fem album nominerats:
 • Casanovas – Ut i livet
 • Donnez – Akta dig för svärmor
 • Expanders – Play That Rock’n’Roll
 • Lasse Stefanz – Wind Me Up
 • Nya Vikingarna – Kramgoa låtar 30
Vem som vinner avslöjas när Grammis-galan äger rum den 8 februari 2018  (2017-12-20 07:00:33)
NEW COUNTRY CHRISTMAS 2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella jul-programmet NEW COUNTRY CHRISTMAS 2017:
 1.  GEORGE HAMILTON IV: I wish every day could be like Christmas
 2.  DON MESCALL: The hour before Christmas
 3.  JEFF OLSON: Rhonda´s Honda Christmas
 4.  XAVIER JOSEPH AICALA: Grown-Up Christmas list
 5.  BONITA MERCER: Santa´s rocketship
 6.  BRIAN DOLPH: Cedric the Christmas elf
 7.  PHOEBE JAY: Aussie jingle bells
 8.  A WILD FRONTIER: Almost time for Christmas
 9.  NEIL ANTHONY: Christmas the Aussie summer 2017
 10.  LUCAS CILIBERTI: Hillbilly Christmas Jamboree
 11.  DAVE SHERIFF: Sunshine on Christmas Day
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 2 januari 2017  (2017-12-19 12:50:00)
25:E #1-HITEN MED BLAKE SHELTON
Blake Shelton noterar sin 25:e listetta med "I´ll name the daogs" när amerikanska Mediabase rapporterar sin countrysingellista denna vecka. Det är den första singeln som hämtats från Sheltons senaste album "Texoma Shore"  (2017-12-19 08:52:03)
ROYAL PROSPECT TILL KANADA 2018
Arenarockbandet ROYAL PROSPECT är klara för Canadian Music Week i maj 2018. Canadian Music Week (eller CMW) är en stor musikindustrikonferens och musikfestival som hålls över tio dagar i Toronto, Ontario, Kanada i Maj varje år sen 1981.

Royal Prospect är aktuella med videon till den aktuella singeln "I Feel Alright" filmad under Musik & Branschfestivalen MONDO i New York 4-8 Oktober 2017.

Royal Prospect är ett ungt band från Lund i södra Sverige. Med influenser från U2, Coldplay, Kings of Leon och The Rolling Stones kan man närmast säga att deras musik hamnar i den melodiösa arenarock-fåran.  (2017-12-19 08:49:34)
SUNDSVALLS-BANDET SLÄPPER NYTT
Sundsvalls sleazerockflagskepp Blackout Express släpper sin andra singel efter att skapat vågor på rockhavet med debuten "Adrenaline"! Utnämnd till månadens singel av fanzines och respons från såväl inhemsk som utländsk press och fans följs den nu upp med "Don't Want To Be (like you)"  (2017-12-19 08:46:56)
NYTT SLÄPP MED ELIN K
Med sitt 4:e släpp sedan starten våren 2017 kommer Elin K med singeln Times flying - Drömsk, melankolisk alternativpop à la Twin peaks. Times flying är en flirt med idolen David Lynch som inspirerat mycket senaste åren.

Times flying lockar in till Elin K’s mystiskt absurda drömvärld och handlar om att ta sig ur sin box av begränsningar för att ge sig hän åt sina vildaste drömmar.. Den här gången har Elin själv vart med och co-proddat, “det har vart superkul att dyka in i ljudbilden ännu mer än innan.”

Times flying släpps 19:e januari. Till singeln kommer också en musikvideo ett par veckor efter releasen, filmad av Camilla Tupontoli från Italien. Releasefesten hålls på Folk i Gbg den 18:e januari där det vankas fest då förutom live performance av Elin K även nya stjärnskotten Pomona Dreams har bjudits in att spela live. Kvällen avslutas med Dj set  (2017-12-19 08:46:52)
DIAMANTSKIVA TILL PRODUCENT
Nathan Chapman är en av bara en handfull producenter i Nashville som belönats med en diamantskiva för ett framgångsrikt jobb. Diamantskivan är belöningen för att Taylor Swift´s countrypopalbum "Fearless" har sålts i mer än 10.000.000 exemplar. Albumet producerades 2008 och förutom Chapman har även Mutt Lange, Paul Worley och Allen Reynolds fått motsvarande belöning för storsäljande countryalbums  (2017-12-18 08:39:35)
JAMES STEWART KEENE MED NYTT BAND
Countrysångare James Stewart Keene har haft framgångar med sin musik både hemma i Australien och i Europa. Bland annat har hans senaste singel "Rhis ol´ t-shirt" klättrat på listorna. Låten är skriven av Nashville-duon Lee Johnson och Scott E.D. Miller och handlar om den där gamla, slita t-shirten som är en favorit bland alla klädesplagg i garderoben.

Nu har han satt samman ett nytt band som ska kompa honom vid livespelningar. Inom kort kommer man att lägga upp videos inspelade live när man var support till det legendariska rockbandet The Radiators från Australien  (2017-12-18 08:39:32)
SAMLING MED ALLA LP
Pledgemusic.com har specialiserat sig på unika samlingar med legendariska artister. Idag (15/12 2017) släpps en box med sousångaren Otis Redding samtliga album i boxen med titeln ""OTIS REDDING: THE DEFINITIVE STUDIO ALBUM COLLECTION". Samlingen innehåller de sju (7) album som Redding hann spela in under sin korta karrir, han omkom 1967 i en flygolycka tillsammans med sitt kompband The Bar-Keys. De album som ingår i samlingen är Pain In My Heart (1964), The Great Otis Redding Sings Soul Ballads (1965), Otis Blue/Otis Redding Sings Soul (1965), The Soul Album (1966), Complete and Unbelievable…The Otis Redding Dictionary of Soul (1966), King & Queen – Otis Redding & Carla Thomas (1967), och det postumt utgivna The Dock of the Bay (1968).

Parallellt ger man även ut en nyutgåva av singeln "The Dock of The Bay" som en 7"-vinyl. Singeln blev Reddings största framgång och är kanske den låt man närmast förknippar med honom…..  (2017-12-16 06:50:48)
AKUSTISK TURNÉ FORTSÄTTER UNDER VÅREN
Under hösten har Thomas Stenström frälst publiken i Örebro, Malmö, Göteborg och Stockholm med fyra utsålda akustiska spelningar. Vi är glada att meddela att turnén förlängs i vår med nio nya datum. Publiken kan förvänta sig en intim kväll med en avskalad sättning på scen, och låtarna i en unik tappning.

"De här fyra konserterna vi gjort i höst va jag tveksam till att jag skulle våga göra från första början. Vad hände då? Jag minns knappt. Vet bara att jag låg i fosterställning bredvid scenen när Johannes slog igång första låten på turnén och att jag gick rakryggad av efter sista låten peppad som fan på mer. Så lets go! ~Uddevalladreamer på min grav~" - Thomas Stenström
 • 08-feb Växjö Teater
 • 09-feb Bar Teatral / Karlstad
 • 10-feb Vara Konserthus
 • 23-feb Hundra / Umeå
 • 24-feb Katalin / Uppsala
 • 02-mars Östraboteatern / Uddevalla
 • 09-mars Stjärnteatern / Lund
 • 10-mars Arbis / Norrköping
 • 17-mars Södra Teatern / Stockholm
  (2017-12-16 06:44:44)
LINDA ÖSTERGREN FRITHIOF BLIR ELINDA
Linda Östergren Frithiof, sångerska och låtskrivare, skivaktuell med en ny singel den 29 dec, tar från och med nu artistnamnet ELINDA. Hon satsar på en solokarriär efter många år som körsångerska, musikal- och showartist. E är första bokstaven i dottern Emilies namn som ju är en slags förlängning av henne själv. Efter en tids sökande efter ett lämpligt namn landade ELINDA rätt i magkänslan.

Huvudanledningen till namnbytet är att hennes efternamn är svårt att stava till och att det finns hundratals Linda. Nu blir hon lättare sökbar på samtliga plattformar som till exempel Spotify, Instagram, Facebook och Youtube.

Till en början tog det emot att ta ett annat namn än hennes eget då ELINDA inte ville ha någon påklistad image för att sälja mer utan istället ville utgå ifrån sig själv och den personen som hon är. Med dotterns bokstav främst, som ju står för framtiden, funkade det och känns riktigt bra.

ELINDA är född och uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm och nu bosatt på Värmdö. Där hon nu driver skivbolaget Breaking Records med sin man och producent Mikael Frithiof från Halmstad  (2017-12-16 06:44:41)
VÅRTURNÉ MED PANDA DA PANDA
Under hösten har Panda Da Panda frälst publiken i Jönköping, Malmö och Stockholm med fullsmockade spelställen. Avslutningen på succéhösten äger rum på fredag inför ett utsålt Pustervik i Göteborg. Vi är därför glada att meddela att det blir en turné till våren.

Panda Da Pandas genre är på många vis oklar, då Thibo Girardon gör den musiken han känner för just för tillfället. Men att det blir dansant och explosivt utöver dom känsliga stunder på spelningarna e att lova! Under året har vi fått höra de nya låtarna "Slipa Sanden" och "Festaste låtn. 17" samt ett flertal covers såsom The Funeral, Yours to Keep och Animal i unik Panda tappning. Mer nytt material är att vänta i början på nästa år.
 • 16-feb: Pipeline / Sundsvall
 • 17-feb: XS / Sälen
 • 09-mars: Konsert & Kongress / Linköping
 • 10-mars: Mejeriet / Lund
 • 23-mars: Katalin / Uppsala
 • 24-mars: Kafé De Luxe / Växjö
 • 06-april: Konsthallen / Karlskrona
 • 07-april: Almenäs Källare / Nässjö
 • 13-april: Liljan / Borlänge
  (2017-12-15 08:21:51)
EFTER SÅ-MYCKET-BÄTTRE: ALBUM MED UNO
Uno Svenningsson har under hösten gjort succé hos såväl sina artistkollegor som hos tv-tittarna med sina tolkningar i tv-programmet "Så mycket bättre" på TV4. Hans unika ton kombinerat med en respekt och nyfikenhet när han tagit sig an olika låtar har lett till flera låttolkningar på topplistan. Den 2 februari nästa år släpps albumet "Andras sånger" bestående av alla Unos tolkningar från "Så mycket bättre" men även tolkningar av låtar tillhörande Håkan Hellström, Peter LeMarc, Rickard Wolff, Thomas Stenström, Olle Ljungström och Hanson de Wolfe United.

"Detta är första gången jag gör en ren tolkningsplatta och att det blev nu är ju ganska naturligt efter min resa i "Så Mycket Bättre-land" 2017. Att tolka något betyder för mig att göra det på mitt sätt, att sätta en "Uno"-prägel på en låt som redan varit utgiven. När jag valde ut låtarna till albumet var melodierna förstås viktiga, och att texterna skulle förmedla något, ge en känsla. Att min röst helt enkelt skulle göra dom rättvisa. Jag vill därför tacka låtmakare och artister för att jag fått låna deras alster, och fått ta med dom till "Unoland". Tack!" säger Uno Svenningsson.

Tracklist:
 • Du kommer ångra det här (Moneybrother)
 • Starkare än ord (Peter LeMarc)
 • Allt är enkelt nu (Sabina Ddumba)
 • Ingen är som jag (Icona Pop)
 • Valborg (Håkan Hellström)
 • Säg inte nej säg kanske (Sven-Ingvars)
 • Ett slag för dig (Tomas Andersson Wij)
 • Det blir ljusare igen (Rickard Wolff)
 • Prins Decibel (Kikki Danielsson)
 • Slå! (Eric Saade)
 • Var kommer barnen in (Hansson de Wolfe United)
 • Kaffe och en cigarett (Olle Ljungström)
 • När allting faller (Thomas Stenström)
  (2017-12-15 08:21:49)
ORANGE LIVE-VINYL MED MERLE HAGGARD
En liveinspelning gjord i Austin, Texas den 30 oktober 1985 med countrylegenden Merle Haggard kan just nu beställas i orangefärgad vinyl från www.livefromaustintx.com. Skivan är i förstklassig 180 gr vinyl och även albumcovern är förstklassig. Låtlistan innehåller många klassisker eller vad sägs om följande:
 1. Okie From Muskogee’s Comin’ Home
 2. Texas Thank You For Keeping My House
 3. What Am I Gonna Do (With The Rest Of My Life)
 4. Mama Tried
 5. Misery
 6. Take Me Back To Tulsa
 7. I Knew The Moment I Lost You
 8. Silver Wings
 9. Misery And Gin
 10. Ida Red
 11. Place To Fall Apart
 12. I Wish Things Were Simple Again
 13. Amber Waves Of Grain
 14. I Think I’ll Just Stay Here And Drink
  (2017-12-14 20:00:57)
BILLY IDOL TILL FURUVIK I SOMMAR
Rockstjärnan Billy Idol ger sig ut på turné kommande sommar och ett av hans framträdanden sker i Furuviksparken utanför Gävle den 25 juli.

Han var en av pionjärerna i att skapa ett nytt sound genom att blanda rock, pop och punk och med låtar som "White Wedding och "Rebel Yell" blev han snabbt en av de första stora superstjärnorna på MTV. Billy Idol satte punken på kartan med fler låtar som "Dancing With Myself" och "Cradle of Love" och 2014 släpptes hans biografi "Dancing With Myself" som snabbt blev en bästsäljare på New York Times lista. I samma veva gav han ut sitt första album på över tio år i form av "Kings & Queens of the Underground"  (2017-12-14 17:50:30)
COUNTRYFESTIVAL I KARLSKOGA I JULI
Nu har arrangörsgruppen äntligen kommit till skott och bestämt datum för nästa års countryfestival i Karlskogal!!!!!!! Festvalen äger rum lördagen den 7/7 2018. Det går bra att redan nu boka campingplats på Lunedets hemsida: www.lunedet.eu Just denna lördag så är bokning av campingplats/stuga = obligatorisk bokning av biljett till countryfestivalen. Denna helg är alltså lite "vigd" åt er som vill komma till countryfestivalen. Mer information kommer efter nyår hälsar Camilla, Linda & Peter och önskar samtidigt GOD JUL!!!  (2017-12-14 09:46:41)
DARIN HAR SÅLT GULD
Darin släppte nyligen sitt åttonde album Tvillingen som hyllades av både kritiker och fans, sålt guld och gick raka vägen in som etta på Svenska albumlistan. På albumet har Darin skrivit med bl. a David Lindgren Zacharias, Ollie Olson, Peter Kvint, Smith & Thell och Lars Halapi, de har även varit med och producerat.

Albumet innehåller låten Ja må du leva (som sålt 2 x platinum, legat topp 20 på Spotifys lista, tolfte plats på radiolistan och intagit en nionde plats på Svensktoppen) och hit-singeln med samma titel som albumet, Tvillingen (som sålt platinum, legat topp 20 på Spotifys lista och tvåa på radiolistan)  (2017-12-14 09:40:11)
STJÄRNSKOTT TOPPAR VECKANS "MOST-ADDED"
Nya stjärnskottet Lindsay Ell toppar veckans statistik över mos-added i amerikansk countryradio. Hennes singel "Criminal" är den som lyckats med bedriften efter bl a omfattande arbete från hennes PR-bolag. Singellåten är hämtad från Lindsays senaste album "The Project"  (2017-12-14 09:40:08)
TVÅ JULSINGLAR MED MOCKFJÄRDS LILY
Lily Locksmith släpper två jullåtar och har blivit nominerad till 2018 Ameripolitan Music Awards!

Ja, det rullar på bra för Lily Locksmith, hon är nominerad i kategorin “Rockabilly Female” på 2018 års Ameripolitan Music Awards som går av stapeln i Februari i Memphis, TN. Plus att bandet är bokat till nästa års Viva Las Vegas Festival, misstänker att en hel del Amerikanare kommer att få upp ögonen för henne!

Och dessutom släpper vi nu två jullåtar med henne som förhoppningsvis ska höras i många högtalare under jul. ”Please Come Home For Christmas” är en klassiker som har hörts i många skepnader genom åren. Här sätter Lily sin egen Bluesiga touch på den. Den andra låten är inte lika känd, det är en Smokey Wilson låt som heter ”Christmas” rätt och slätt. Det är också en påminnelse om att Jul kanske inte bara är glädje...... Detta är en digital release och finns nu på alla digitala plattformar.  (2017-12-13 11:54:14)
SISTA JUL-SPELNINGEN OCH UTLANDSSATSNING
JLT gör denna helg sina sista Julshower för i år, det har varit en stor succe på nybyggda Falun Bowling & Krog och bandet får nu en välförtjänt vila.

Men 2018 års planer smids redan och nu släpper vi upp vårens datum. Sverige får såklart sin beskärda dos och i maj kommer Tyskland & Schweiz att få besök av JLT igen.  (2017-12-13 11:51:41)
ALBUM UTE NU!
La¨kare och professorer sa att han inte skulle o¨verleva, de sa att hans handikapp var fo¨r sva°rt. 35 a°r och o¨ver 100(!) frakturer senare har Eddie Wheeler avverkat hundratals spelningar i alla va¨rldens ho¨rn och fa°tt de flesta som misstrott honom att ha°lla ka¨ft. A¨r det na°gon som sett den goda OCH den sva°ra sidan av livet a¨r det just Eddie. Kanske a¨r det just da¨rfo¨r som hans musik a¨r sa° a¨rlig och bero¨r sa° starkt?

Idag a¨r Eddie en ikon inom den svenska ”underground”-musikscenen eller som Daniel Claesson, GP, skrev: ”Eddie a¨r den da¨r stora drivande kraften som beho¨vs i Go¨teborgs undre musikva¨rld”.

Med tidigare kritikerhyllade singlar som ”Kom in i mig” och ”Push It” etablerade Eddie sig inte bara som livemusiker utan a¨ven i nationell radio och media. Nu a¨r det dags fo¨r nya EPn ”Live, Love, Repeat” som handlar just om att acceptera, sla¨ppa och ga° vidare.

“Hur illa det a¨n ka¨nns i livet sa° finns det alltid en chans. Det a¨r det som a¨r det fina. Skivan handlar om att acceptera sin skit, bearbeta den och ga° vidare. Slut och Punkt. Livet a¨r inte mer komplicerat a¨n sa°.” - Eddie Wheeler.

”Live, Love, Repeat” a¨r en jobbigt a¨rlig EP, sa° a¨rlig att det na¨stan go¨r lite ont.  (2017-12-13 11:47:55)
RHYMES SPELADE IN VIDEO PÅ FRISKIS & SVETTIS
Uppsalabandet Rhymes, vars första singel roterade på Sveriges Radio, har gått samman med Friskis & Svettis för inspelning av en musikvideo. Resultatet har premiär i samband med årets upplaga av Musikhjälpen.

- Friskis & Svettis lånade ut sin lokal och vi spelade in en svettig Musikhjälpen-video där. Adam, trummisens mamma, är Friskis och Svettis-instruktör, så hon leder oss. Platsen passade vår energi perfekt, säger Tomas, bandets sångare.

"Let's Do This" är Rhymes första musikvideo, bandet gjorde internationell debut på anrika klubben Molotow i Hamburg, Tyskland tidigare i år.

- Vi hoppas att så många som möjligt vill samla in till Musikhjälpen, inte minst alla medlemmar på Friskis & Svettis. Tillsammans är vi starkare, det är ett budskap vi har i flera av våra låtar, fortsätter Tomas.  (2017-12-13 11:47:52)
 


Sök i nyhetsarkivet!


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2017