CHRIS JANSON INVALD I GRAND OLE OPRY
Chris Janson har blivit invald i Grand Ole Opry! Han är därmed den senaste och den yngsta nu levande medlemmen av ensemblen. Det var Garth Brooks som deklarerade händelnsen och hälsade Chris välkommen med dessa ord: "Chris, it is my honor to welcome you to the family," said Brooks to Janson. "This will be--no matter how many times you look back on it--the greatest night of your life."  (2018-03-22 13:57:35)
THE RED TRADS BESÖKER SVERIGE
Det har gått fem år sen de valde varann, medlemmarna i The Rad Trads. Kärleken till artister som Dr John, The Band och Joe Cocker var en gemensam faktor liksom, såklart, ett stort intresse för öl. Samtliga ingredienser gör dem till en skönt svängig hybrid av indie rock och Americana, med extremt mycket blues och jazz i botten. Under tiden som gått sen det där första mötet i New Yorks "East Village" har bandet spelat i 32 amerikanska stater, gjort sju turnéer i Europa och hunnit släppa sitt första album i maj 2016.

"Must we call them the The Rad Trads" spelades in på en 8-kanals bandspelare i Harlem, och producerades av deras skivbolagschef Billy Aukstik. Det är han som äger bolaget "Dala Records" där bandet ligger. Nu är det snart dags för uppföljaren och det är en lågoddsare att gissa att det blir lika mycket skönt blås på den. Deras New Orleans-doftande tunga gung, influenser av Chicago blues, mycket tidig jazz och raspiga gitarrer lovar extremt gott från detta tajta femmanna-band. Inte sällan förstärkta av mer blås. Live har de ett starkt rykte som ett av de röjigaste banden väster om Hudson River.

Tänk er samma enormt medryckande spelglädje och kompetens som Southside Johnny & Asbury Jukes, och så in med massor av Delta blues, mer blås och en tidsmaskin. och såklart de starka influenserna av en enormt lekfull Allen Toussaint, experimentlustan och den rena upptäckarglädjen. Där nånstans landar The Rad Trads. Bandet har flera sjungande medlemmar, den raspigaste rösten, den där som låter som den sett livets allra mörkaste prång, och djupast ner i whisky-kaggen, heter John Fatum, bandets sjungande trummis, Patrick Sargent spelar sax och sjunger, "Big Red" Mike Harlen spelar bas och sjunger, Alden Harris-McCoy är den sjungande gitarristen. Michael Fatum sjunger och spelar trumpet.
 • 2018-03-30: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2018-03-31: Kulturakademin, MOTALA
 • 2018-04-01: Akkurat, STOCKHOLM
 • 2018-04-03: Kapellet, Norrtälje
 • 2018-04-04: Folk å Rock, Malmö
  (2018-03-22 13:51:55)
NYTT ALBUM MED VETERANERNA
Vissa saker har legat i luften väldigt länge men liksom bara inte blivit av, men så plötsligt står alla planeter och stjärnor rätt till slut och så äntligen händer det. Indigo är definitivt en av dessa. Helt plötsligt var alla lediga och hade en brinnande lust – samtidigt. Uppsättningen är samma som Raj Montana Band 1983-1984: Pelle Alsing, Clarence Öfwerman, David Carlson, Ola Johansson och Hasse Olsson. Därtill en artist och låtskrivare som under många år skrivit och lagt undan låtar för just det här tillfället. Låtar som inte skulle ha passat Totta Näslund, Tomas Ledin, Sven-Ingvars, Kal P Dal, Thorsten Flinck, Billy Bremner eller någon annan artist som han producerat eller skrivit till under åren. Låtar som bara passar Dan Hylander & Raj Montana Band.

Listan av utmärkelser och meriter är lång med Rockbjörnar 1983 och 1984 samt sju guld- och platinaalbum på fyra år. Sedan sist har medlemmarna i bandet jobbat med artister som Roxette, Per Gessle, Mikael Rickfors, Pugh Rogefeldt, Albert Lee, Mats Ronander, Ian Hunter, Mick Ronson, Lisa Nilsson, Tomas Ledin med flera. Hela projektet finansieras av er, vår kära publik, så vila inte på hanen. Ju snabbare vi når målet desto snabbare får du ditt album. Välkommen med på resan när ett av Sveriges mest legendariska rockband återuppstår!

Lägg en förhandsbeställning på PLEDGEMUSIC.COM och bidra till skapandet!  (2018-03-22 13:51:50)
SLÄPPER DEBUTALBUMET "SO LONG"
Hanna själv kallar materialet på nya skivan för ”det bästa jag någonsin gjort” och det finns redan många som skulle vara beredda att hålla med henne. I februari framförde hon förstasingeln Manna manna på Nyhetsmorgon och kallades då för ”popgeni” – ett epitet som även Aftonbladet använt om den 25-åriga artisten. Dessutom utsågs hennes senaste singel Jävla 80-tal som en av veckans bästa kulturhändelser av DN Kultur.

På debutalbumet har hon tagit ett steg vidare ifrån den elektropop som kännetecknade hennes tidigare material och istället närmat sig ett mer organiskt och bandigt sound. So Long kan vid en första anblick verka vara stöpt i en klassisk popkostym, men är i själva verket fylld av detaljrika ljudlandskap som gång efter annan fortsätter att förundra. Hanna Järvers förmåga att med små medel sätta stor särprägel på sin musik gör henne till en av de mest spännande producenterna inom svensk musik just nu.

Releasen av EP:n Närke gav Hanna Järver ett mindre genombrott och ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar och ett SKAP-stipendium. Nu har hon bäddat för ännu större framgångar. I maj åker hon ut på turné för fyra stopp i södra Sverige (fler datum tillkommer):
 • 11 maj, Göteborg, Oceanen
 • 12 maj, Örebro, Örebro konserthus (Klubb Mono)
 • 19 maj, Stockholm, Debaser Strand
 • 25 maj, Växjö, Kafé de Luxe
"So Long" släpps via Cosmos Music den 13:e april  (2018-03-21 12:37:27)
LUKE BRYAN I MEDIABASE-TOPP
Luke Bryan kliver upp till #1 på Medianbase Country Chart denna vecka med singeln "Most people are good". Mediabase registrerar och rangordnar de singlar som spelas flitigast på radiostationer i USA och Canada varje vecka. Top 10 är följande:
 1. LUKE BRYAN: Most people are good
 2. CHRIS STAPLETON: Broken halos
 3. THOMAS RHETT: Marry me
 4. DEVIN DAWSON: All on me
 5. BRETT ELDREDGE: The long way
 6. JORDAN DAVIS: Singles you up
 7. BEBE REXHA: Meant to be (feat. F.G.L.)
 8. HIGH VALLEY: She´s with me
 9. JASON ALDEAN: You make it easy
 10. KANE BROWN: Heaven
  (2018-03-21 12:32:23)
NY SINGEL MED REBECCA LAAKSO
Den Uppsalabördiga skönsjungande artist Rebecca Laakso släpper sin andra singel Trouble Train fredagen 23 mars, med hiphopstjärnan Henry Bowers som featured guest. Låten är skriven av henne själv och producenten Daniel Lantz och är ett spännande möte mellan soul, RnB och hiphoprytmer.

Rebecca Laakso släppte sin debutsingel Touching My Soul i februari och kommer att släppa sitt fullängdsalbum 31 augusti. Vid sidan av Henry Bowers så gästar poplegenden Papa Dee på albumet. Fem singlar kommer att släppas under våren.

Rebecca Laakso debuterade som artist redan som 10-åring då hon vann för Sverige i Lilla Melodifestivalen 2003. Efter ett längre uppehåll från professionellt artisteri på grund av skolgång så gör hon i år comeback som 25-åring. Mer info om Rebecca hittar ni på hennes hemsida: www.rebeccalaakso.com  (2018-03-21 12:32:19)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  NEIL ANDREWS & ROBIN PAYNE: Forever you and me
 2.  JOHN HAWKINS feat. DAISY SHIPLEY: You´re the one for me
 3.  JACK BLANCHARD & MISTY MORGAN: You´ve got it takes
 4.  SHELL DALTON & JANIS DAWSON: Put it off until tomorrow
 5.  TYSON COLMAN & MICHELLE WALKER: I couldn´t live without you
 6.  THE FARMER & ADELE: The saddle up song
 7.  LUANNE HUNT & STEVEN BANKEY: Lightning in a bottle
 8.  RANDY OVERTON: Home sweet honky tonk
 9.  BRAD GOOD BAND: Magic woman
 10.  GENEVIEVE ALLEN: Damn this rodeo
 11.  FREDDY CADELL: Rocket 88
 12.  J D JOHANSSON: Do you remember
 13.  JEFF WOOLSEY: Lonely women and honky tonk nights
 14.  ANN J MORTON: Cry baby cry
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 26 mars 2018  (2018-03-19 18:30:00)
NORRLÄNDSK BILTRÄFF MED ROCKABILLY PÅ SCENEN
Den 14 juli är det återigen dags för den årliga bilträffen som arrangeras av Ramsele Motorhistoriker vid Hembygdsgården i ångermanländska Ramsele. Förutom massor av härliga bilar i olika stilar och årsmodeller bjuds det även på riktigt ösig musik, i år med Gävle-trion The Rockfire (som återkommer till Ramsele efter 11 år).

Under kvällen blir det sedvanlig cruising under namnet Bysvepet!

PS! Ramsele är beläget i nordvästra hörnet av Ångermanland längs väg 331, c:a 7 mil från Sollefteå (och ungefär lika långt från jämtländska Strömsund - från andra hållet). Området runt Ramsele brukar kallas Vilda Västra!  (2018-03-18 21:46:24)
LÅT TILL LELLES MINNE
Det är nu drygt 19 år sedan Lelle Hildebrand, då 37 år gammal, försvann under mystiska omständigheter, någonstans i närheten av Sölvesborg. Lelle var länge allt-i-allo för True Lies och många andra (Dolkows, Babies, Stry, Chris Bailey med flera). Han var vår ljudtekniker, roddare, chaufför, stigfinnare, problemlösare, kaffekokare med mera. Framför allt var han en glädje- och energispridare. Ingen uppgift var för liten och inget problem för stort för Lelle.

Vi har länge tänkt skriva en låt till Lelles minne, och nu när vi börjat skriva låtar på svenska känns det ännu mer passande. Samtidigt är det en stor utmaning att formulera en text, som ger en »rättvis« bild av en saknad vän.

OLIN+släpper nu låten ”Aldrig rädd”, skriven av Anders Ragnarsson och Per Olin, till Lelles minne. Någon skrev: »en känslomässig, smärtsamt vacker ballad, som i arret har lite drag av Dylan tiden runt Blonde on Blonde, fast på skånska«.

Energi var i alla fall en viktig ledstjärna när Anders Ragnarsson (gitarrer/musik), Lars Paulström(bas), Johan Eklund (trummor), Mats Bengtsson (piano, orgel), Cicci Landén och Linda Marie Davidsson (kör och stämsång) och Per Olin(sång/text) låste in sig i Lars Paulströms studio i gamla Dad´s på Föreningsgatan 54 i Malmö.  (2018-03-18 06:38:42)
PUGH ROCKAR MED….PRO!!
PRO Rockar … Därför ger man sig ut med Pugh Rogefeldt trio på en speciell turné. I samarbete med PRO gör vi tolv nedslag i landet. Det blir inspirationsföreläsningar och konserter med start den 20 mars. Med låtar som "Små Lätta Moln", "Dinga Linga Lena", "Hog Farm" och tolkningar från TV-succén "Så Mycket Bättre" bjuder vi på nostalgi med stort hjärta.

Boka biljetter på www.pro.se/pugh eller ring 070-316 04 55, måndag – torsdag kl. 15.00 – 16.00. Biljettpriset är 125 kronor (medlem i PRO betalar endast 100 kronor).
 • 20 mars: Askersund Sjöängen
 • 21 mars: Karlskoga Folkets Hus
 • 22 mars: Hedemora Folkets Park
 • 3 april: Norrahammar Folkets Hus
 • 4 april: Västervik Västerviks Teater/Konf 343
 • 5 april: Linköping MissionsKyrkan
 • 10 april: Sandviken Folkets Hus
 • 11 april: Sala Folkets Park
 • 12 april: Eskilstuna Lokomotivet
 • 17 april: Alvesta Folkets Hus
 • 18 april Halmstad Gullbrannagården
 • 19 april: Uddevalla Östrabo Teatern
  (2018-03-18 06:38:39)
SARAH SHOOK BJUDER PÅ COUNTRY & AMERICANA
Ibland kommer det artister till oss i Rootsy-land som skakar om lite extra. Utan att ens anstränga sig. Sarah Shook & The Disarmers är en välriktad käftsmäll mot det musikaliska patriarkatet. Musiken kan bäst beskrivas som melodisk, snyggt levererad indie-country med en massa punkkänsla och smartness. Sarah Shook är en artist med attityd. Uppvuxen i New York state, nära Poughkeepsie, i en familj som skulle kunna komma från vårt eget svenska bibelbälte. Hemskolad och rotlös då familjen flyttade ofta. Och hon minns fattigdomen, slitet, hur det inte gick att få pengarna att räcka till. När hon hamnade i Garner, North Carolina vände mycket på det personliga planet.Och den mycket speciella "Brinnande busken" ska vi snart få höra mer om i en längre intervju på Rootsys hemsidor. Just nu kan vi nöja oss med att konstatera att det är en spännande artist som kommer på besök till Skandinavien i maj.

Låtar med titlar som "Dwight Yokam" och "The Nail" slår hål på myter om hur country och americana ska vara. Och de som hävdar att "det finns inga starka kvinnor" i dagens country, ja deras argument kommer få pyspunka väldigt snabbt. Det går från smäktande ballader som känns som en bakfull morgon i fel säng, till skenande mustanger i spår som "Keep the home fires burnin´". På ytan kan det låta konventionell, men en ska inte låta sig luras, för varenda låt har mängder av attityd och texterna, ja texterna. De går rakt in i hjärtat, med lika delar svärta och humor. Själv säger Sarah att nya plattan "Sidelong" är ett enda stort Fuck you! Men på ett sätt som paradoxalt nog lyfter både publiken och hoppet om musikens framtid. Snacket hemma i USA låter ana att detta blir nåt helt sensationellt. Vi önskar Sarah Shook & The Disarmers välkomna till Skandinavien!  (2018-03-17 19:28:08)
TURNÉDATUM FÖR THE VANJAS
The Vanjas började året med en kanonstart med nya singeln "My Girls" med addering på prestigefyllda Spotify New Music Friday - USA i konkurrens med alla amerikanska släpp- direkt in på Viral 50 USA - Viral 50 Sverige m.fl. P3 adderade låten på rotation på spellistan och ett flertal Svenska och utländska musikbloggar inklusive engelska POPJUSTICE har hyllat låten.

Arrangörer från hela världen har ringt och velat boka bandet och nu kan vi äntligen presentera några datum: (fler TBA):
 • 24 mars - Avesta, Garaget - SWE
 • 31 mars - Borlänge, Café Peace & Love - SWE
 • 17 maj - Hamburg, Monkeys Music Club - DE
 • 18 maj - Berlin, Wild at Heart - DE
 • 19 maj - Leipzig, Pool Garden - DE
 • 24 maj - Kalmar, Söderports Café - SWE
 • 25 maj - Oskarshamn, Clarion Hotel Post - SWE
 • 06 juli - Borlänge, Peace & Love - SWE
 • 11 juli - Nyhamn, Mariebergsgården - SWE
 • 14 juli - Bonaventura Fest - ESP
 • 25 juli - Örebro, Sommarscen - SWE
 • 26 juli - Linköping, Lorient - SWE
  (2018-03-17 19:28:05)
74-ÅRIGE DALTREY AKTUELL MED SOLOALBUM
Han fyllde 74 år den 1 mars i år men fortfarande är The Who:s sångare i högsta grad aktiv och med röstresurserna i behåll. Och den 1 juni släpps han nya album "As long as I have you" vars titelspår redan nu finns tillgängligt hos de flesta streamingtjänster.

Albumet innehåller 11 spår och The Who-kollegan och gitarrist Pete Townshend medverkar på sju av spåren. Redan nu kan albumet förbeställas på The Whos officiella hemsida www.thewho.com för kanonpriset £10,99 + frakt. Passa på innan England lämnar EU - då blir det tullpåslag antagligen…!  (2018-03-15 17:09:37)
AUSTRALISK METAL PÅ TURNÉ
Australiska Parkway Drive har gått från styrka till styrka, detta bevisar de med råge med nya singeln "The Void". Detta är melodiös metalcore med fantastiska riff och lika starka refränger.

Kommande albumet "Reverence" släpps 4 maj och är bandets sjätte platta. Parkway Drive blandar på ett unikt sätt metalcorens aggressivitet och mörker med klassiska hårdrocksriff och sångmelodier som skulle platsa på vilken skiva som helst med Iron Maiden eller Judas Priest. Modernt, tungt och alltid melodiskt – Parkway Drive är ett av de absolut största banden i genren.

En lång Europaturné kommer att ske i sommar, med två bekräftade Sverigespelningar: 18 juni i Fryshuset Arenan, Stockholm och 20 juni i Pustervik, Göteborg. Därtill lirar de i sommar på stora europeiska hårdrocksfestivaler som Copenhell, Rock Am Ring, Rock Am Park, With Full Force, Grasspop, Hellfest, Download och Tuska Open Air  (2018-03-15 07:36:03)
CHLOÉ GISELE SLÄPPER SJÄLVSTÄNDIGHETSFÖRKLARING
När 23-åriga Chloé Giseles debutsingel släpptes i juni förra året, hamnade den på Spotifys virallista i fyra länder, spelades flitigt på radio av P3 och uppmärksammades av bl.a. NIcki Minaj på instagram. Idag har Whine Up och dess remixer streamats över 2 miljoner gånger på Spotify. Hennes nästa singel, Play, släpps via Cosmos Music den 16 mars.

På Chloé Giseles nya singel Play hörs samma slags lekfullhet och glädje som kännetecknade debutsingeln Whine Up. Även denna gång har hon samarbetat med den svenska producenten Lowgan. Resultatet är en låt som kan verka bekymmersfri, men som också rymmer ett kraftfullt statement. Chloé Gisele kan tänka sig att leka. Men hon är ingens leksak.

Att Chloé Gisele är en sällsynt talang upptäcktes redan på Wembley i London 2014. Då var hon med i X Factor UK och golvade juryn med ett framförande av Alicia Keys If I Ain’t Got You. Sedan dess har hon målmedvetet och metodiskt jobbat sig mot drömmen att förverkliga sin egen artistkarriär. Chloé Gisele är en artist med många bottnar. Utöver sitt musikskapande är jobbar på polisintaget på Hisingen, åker världen runt för att bestiga berg och är engagerad i samhällsfrågor  (2018-03-15 07:28:44)
STORMEN GÖR ROCK PÅ SVENSKA
Rock på svenska om olycklig kärlek och psykisk ohälsa. Blanda lite W.A.S.P, Kent och Thåström, då kommer du rätt nära Stormen. Nu släpper Stormen sin första singel Signalera och ett album kommer släppas senare i år. En nyinspelad video till låten regisserad av Christian Lindskog (Blindside) släpps samtidigt.

Stormen är Marcus von Boisman och Allan Sundberg. Marcus och Allan är båda från Stockholm och har spelat ihop i många olika band under åren. De senaste två åren har dock fokus legat på att skriva hård rock på svenska under namnet Stormen. Marcus har bl a tidigare spelat i bandet the Windupdeads och även släppt material under eget namn. Allan har spelat ihop med en mängd svenska artister bland annat Jan Johanssen och Bosse ”Zinny” Stagman och är även medlem i Bosses band "Stagman".

På plattan hör vi också de legendariska musikerna Nalle Pålsson (Therion, Treat) på bas och Björn Höglund (Easy Action, Hoven Droven) på trummor. När Stormen varit ute och spelat har de även jobbat med Soufijan Ma’aoui (Reach), Marcus Grymmare (Blindside) och Thomas Broman (Electric Boys, Glenn Hughes)  (2018-03-15 07:28:40)
LEDINS LÅTAR PÅ FILM
Nu sällar sig Tomas Ledin till den lilla skaran svenska låtskrivare vars verk blivit underlag till en långfilm. En del av mitt hjärta blir enligt ett pressmeddelande en romantisk musikal-komedi influerad av Tomas Ledins musik och texter. Filmen regisseras av Edward af Sillén, som därmed debuterar som långfilmsregissör och i branschkretsar kanske är mest känd som manusförfattare vid exempelvis Melodifestivalen. För manus står Lars ”Vasa” Johansson som skrivit moderna klassiker som Kopps, Rallybrudar och Den bästa sommaren. I huvudrollerna ses bland andra Malin Åkerman, som gör sin första svenska långfilm någonsin, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson och Johan Rheborg.  (2018-03-14 17:35:10)
FÄLTSKOG-KLASSIKER PÅ VINYL TILL RECORD STORE DAY
Den 21 april firas Record Store Day då c:a 40 skivbutiker runt om i landet laddar upp med olika evenemang. Dessutom passar skivbolagen på att släppa flera specialutgåvor just till denna lördag. Ett av de aviserade skivsläppen är Agneta Fältskogs klassiska album "11 kvinnor i ett hus" som ursprungligen gavs ut i slutet av 1970-talet under värsta ABBA-febern. Nyutgåvan sker på en singel-LP! Läs mer om Record Store Day på www.recordstoreday.se där Du även kan läsa om alla aviserade utgåvor samt vilka skivbutiker som medverkar  (2018-03-14 17:26:06)
JAY-Z & BEYONCE PÅ GEMENSAM TURNÉ
Häromveckan berättade tidningen Dagens ETC om ryktena, nu är det bekräftat. Superstjärnorna Beyoncé och Jay-Z ger sig ut på gemensam världsturné i sommar. Den 25 juni når paret Sverige för en spelning på Friends Arena i Solna. Två dagar tidigare spelar de på Parken i danska huvudstaden Köpenhamn Biljetterna släpps fredag 23 mars klockan 9.00  (2018-03-14 17:26:02)
LIVE AT HEART PRESENTERAR I TEXAS
För några veckor sedan släppte Live At Heart de första artisterna till årets festival i Örebro. Nästa släpp kommer ske under showcase-mässan South by Southwest där Live At Heart presenterar tre nya akter samt visar upp framgångsrika artister som tidigare spelat på festivalen. Släppet sker den 14 mars klockan 14.00 lokal tid på House Of Scandinavia i Austin Texas. Spelar gör tre artister som släpps till Live At Heart 2018 samt The Magnettes, Dimpker Brothers och Dennis Kalla som spelat på Live at Heart tidigare år.

Scenen presenteras ihop med House Of Scandinavia, Bdpop, Talentcoach och Get Lit  (2018-03-13 08:49:02)
RYBAK MOT INGROSSO I ESC
Att Benjamin Ingrosso vann den svenska Melodifestivalen i lördags med låten "Dance you off" har väl ingen missat. Samtidigt avgjordes den norska motsvarigheten Melodi Grand Prix och där blev det den tidigare ESC-vinnaren Alexander Rybak som tog hem vinsten med "That´s how you write a song". Jodå, Rybak tog fram fiolen också….  (2018-03-13 08:43:26)
DE LETAR NYA TALANGER
När Ryan Seacrest ger sig ut runt om på den amerikanska kontinenten för att leta nya talanger för deltagande i TV-showen American Idol tar han med sig några av de främsta inom amerikansk musikindustri som hjälp. Popartisten Katy Perry har haft många stora hits runt om i världen och Luke Bryan har etablerat sig i den yppersta eliten inom den amerikanske pop-countryn som produceras i Nashville. Dessutom medverkar även popsoul-ikonen Lionel Ritchie, som hade sin storhetstid under 1980- & 90-talen som soloartist och som medlem i gruppen Commodores  (2018-03-13 08:43:18)
NEW COUNTRY, WEEK 11/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  LLOYD BACK: Ball of string
 2.  JUSTIN STANDLEY: Beechworth Gold
 3.  ALY COOK: Love is a fool time job
 4.  PHOEBE JAY: Rollercoaster ride
 5.  JASE LANSKY: Baby you´re the right one
 6.  ANGUS GILL: Hands are clean
 7.  LUCY PACE: Back to the country
 8.  THOMAS MICHAEL RILEY: Get back up & ride
 9.  GLEN TEMPLETON: Hip to be country
 10.  DAMON CURTIS: Here´s to goodbye
 11.  DAN SCHAFER: We are not ashamed of the gospel
 12.  GUY PAUL THIBAULT: Misdemeanor
 13.  TONI WEST: Our favourite country oldies
 14.  DARNELL MILLER: Let me be everything to you
  (2018-03-12 18:30:00)
REGGAE-BAND HYLLAR GRATEFUL DEAD
Reggaebandet Roots Of Creation från USA har släppt ett helt album där man hyllar och gör reggaeversioner av Grateful Deads musik. Plattan har namnet "Grateful Dub: A Reggae Infused Tribute to The Grateful Dead" och med denna i bagaget ger man sig under mars, april och maj ut på en omfattande konsertturné i USA. Under sommaren kommer man även att uppträda på flera olika reggaefestivaler runt om i USA  (2018-03-11 09:06:57)
NY SINGEL MED MENKE
Den svenska multi-instrumentalisten, låtskrivaren och producenten Menke släppte i november förra året sin debutsingel Moln. Den följs nu upp med en remodel av den hyllade tyska musikern Alva Noto som släpps idag den 9:e mars.

Alva Noto har under sin långa karriär gjort musik tillsammans med storheter som Iggy Pop och Blixa Bargeld. Senast han hamnade i världens blickfång var 2015 då han tillsammans med Ryuichi Sakamoto skrev soundtracket till The Revenant som även belönades med priser i tre kategorier på Oscarsgalan.

Med små medel skapar Menke sin egen själfulla värld. Hon spelar piano, gitarr, banjo, cello, vibrafon, men också mer okonventionella instrument som lyra och vinglas. Alva Notos remodel bottnar i originalets virvlande stråkar och överjordiska skönhet, men tillför elektroniska beats och upprivande elektriska gitarrer som överlappar Menkes änglalika sångspår. Moln är en tonsatt tolkning av Karin Boyes dikt med samma namn.

Menke - Moln (Alva Noto Remodel) släpps via Cosmos Music den 9:e mars  (2018-03-11 09:06:54)
DEBUTSINGEL MED 23-ÅRING
Stockholmsbaserade 23-åringen I M Alec har skapat egen musik sedan han var 16 år och levererar nu en purfärsk debutsingel som handlar om att gå vidare och lämna det gamla bakom sig. I M Alec hittar inspiration i film och benämner sin egen stil som - ”danspop med en rockig touch. Som ’The Chainsmokers’ fast med edge”. Efter bra respons på tidigare remixer för bland annat Icona Pop och Erik Hassle släpper Alec äntligen sin första egna singel som artist.

’Hometown’ skapades med filmen Shanso Dayu i tankarna, då han ville fånga känslan av det visuella i filmen, i låtens framtoning. Sången sjöngs in i LA av up-n-coming artisten GiGi som levererar drömska toner och kompletterar dess cinematiska touch  (2018-03-10 07:52:42)
RADIOSTATION FIRADE KVINNODAGEN
Den amerikanske radiostationen iHeartMedia Country KNIX/Phoenix i Arizona firade, både i sändningarna och ute på gatorna, Den Internationella Kvinnodagen som ägde rum den 8 mars. I ett samarbete med lokala kafferestaurangen Dunkin´ Donuts bjöd man kvinnor på fritt kaffe medan man i sändningarna uppmanade lyssnande kvinnor att ringa in och berätta om andra kvinnor som inspirerat dom. Förutom att spela en timme med enbart kvinnliga artister hade man även ett inslag där man berättade om kvinnor som arbetat "bakom micken" både på radiostationen och i musikstudios  (2018-03-10 07:49:28)
DIERKS BENTLEY BER FANS OM HJÄLP
Dierks Bentley har vänt sig till sina fans med en begäran om hjälp vid framträdandet vid "53rd Academy of Country Music Awards" den 15 april. Bentley kommer då att framföra "Woman, Amen" och vill att alla fans hjälper till vid uppträdandet  (2018-03-10 07:44:08)
NY SINGEL MED JEAFF
Jeaff slog igenom i TV4-programmet Lyckliga gatan där hennes framträdanden med Tommy Nilsson gav henne en gräddfil in i mångas hjärtan. Hon har haft flera framgångar med låtar som Vill va fri och En dag och i år släpper hon sitt debutalbum. Första singeln från skivan är Soul Baby, den släpps via Delli Music Group och Cosmos Music den 9:e mars.

Kort efter genombrottet 2015 blev Jeaff gravid med sitt första barn, men har trots det det aldrig låtit musiken vila. Idag är hon tvåbarnsmamma, driver en egen studio i Örebro där hon lär ungdomar rappa och spela in och har samtidigt jobbat fram ett debutalbum. Debutalbumet har hon drömt om sedan hon började med musik i uppväxtorten Kumla. Hon började rappa som tonåring, men fick genast stöta på stort motstån

”Det var inte accepterat för en tjej att rappa och jag fick ta mycket skit, men efter ett tag lärde jag mig att jag var tvungen att skita i vad andra tycker för att kunna fortsätta göra det jag brinner för”, förklarar Jeaff. Hon berättar hur mycket attityderna har förändrats gentemot tjejer som vill rappa, och att det idag är accepterat på ett helt annat sätt. Genom sitt arbete med ungdomar hoppas hon kunna ge både killar och tjejer det stöd som hon själv aldrig fick.

Soul Baby är en modern produktion av hennes mest upplyftande låtar så här långt. Den lite aggressiva old school-tradition som länge kännetecknat hennes sound har på Soul Baby fått ta ett steg tillbaka till förmån för en mer upbeat och popigare produktion. Soul Baby släpps via Delli Music Group och Cosmos Music den 9:e mars  (2018-03-10 07:44:04)
BRAD JENKINS HAR AVLIDIT
Den amerikanske countrysångaren och -låtskrivaren Brandon Jenkins har avlidit efter att komplikationer tillstött efter en hjärtoperation, endast 46 år gammal. Jenkins var framförallt verksam inom Red Dirt-genren och har givit ut en lång rad album, det senaste "Tail Lights In A Boomtown" gavs ut bara en knapp månad innan dödsfallet. Jenkins turnerade flitigt och gjorde ofta minst 150 spelningar per år. Han har även vid flera tillfällen besökt Europa. Han har samarbetat och dela scen med flera kända artister som t ex Sunny Sweeney, Zane Williams, Cory Morrow, Deana Carter, Pat Green, Willie Nelson, The Mavericks och Kevin Welch. En av Jenkins mest kända låtar är "Refinary Blues" som är en biografisk ballad om att växa upp i ett samhälle som präglas närheten till ett oljeraffinaderi  (2018-03-08 08:09:18)
VISST ÄR VIS-POP COOLT!?
Karin Bergströms EP "För allt vi har kvar" finns nu ute på Spotify och övriga musiktjänster. har själv skrivit text och musik. Titeln För allt vi har kvar speglar temat: att fästa sig och vilja hålla kvar, att inte ge upp, ibland då en kanske borde gjort det för länge sen. Inledningsspåret "Hela Sommaren" är en duett med hennes idol och inspiratör John Holm. Övriga medverkande: Andreas Dahlbäck (producent, trummis och mixare), Mikaela Hansson (klaviatur), Robert Öberg (gitarr), Robert Ivansson (bas), Jonas Sjöblom (flöjt). För allt vi har kvar är uppföljaren till hennes debutalbum "Din Ändå" som släpptes 2015.

Jan Gradvall i DN skrev följande när han listade EP:n som en av "Gradvalls 3 favoriter" i DI-weekend: "Genren vispop genererar inga coolhetspoäng 2018, men Karin Bergström behärskar sin konstart till fulländning. Med Sofia Karlsson som mentor och bollplank sjunger hon visor som låter som ett öppet fönster en vårdag"  (2018-03-08 08:05:54)
JAKE OWEN MOST ADDED
Jake Owen noterades förra veckan för 60 nya adderingar på amerikanska radiostationer för singeln "I Was Jack (You Were Diane)" vilket innebar att den var den singel som fick flest nya radiostationer att lägga till den till sina A-spellistor  (2018-03-08 07:51:59)
LONEY DEAR NOMINERAD TILL EUROPA-PRIS
22 artister från 19 länder är nominerade till 2018 års upplaga av IMPALA European Album Of The Year Award. Två av dem är svenska. Det är Loney Dear med det självbetitlade albumet på Real World Records och Fever Ray med "Plunge" som gör sällskap med namn som The xx och Laura Marling. Priset instiftades 2011 för att den gången fira tioårsjubileet för independentbolagens organisation. José Gonzales finns bland de tidigare vinnarna  (2018-03-08 07:39:57)
SLUTET FÖR CD-SKIVAN
Är vi på väg mot slutet för CD-skivan (eller är vi redan där)? Två av de största amerikanska skivbutikerna Best Buy och Taget har aviserat att man kommer att plocka bort, eller åtminstone kraftigt reducera utrymmet i butikerna för, CD-skivorna. Förhandingar pågår med de ledande skivbolagen om hur förändringen skall genomföras.

Här i vårt land har förändringen redan nått ännu längre och antalet skivbutiker (och bensinstationer etc) som säljer vanliga CD-skivor har i stort sett upphört. Däremot ges det fortfarande ut en hel del special-CD-boxar som säljs via t ex postorder. Och på loppisar mm kan an fortfarande hitta högar med CD-skivor som nästan skänks bort.  (2018-03-08 07:36:06)
MUSIKALEN "GHOST" PÅ CHINA I HÖST
GHOST – den romantiska filmen med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna kom år 1990, både historien och Whoopie Goldberg blev belönade med en Oscar. Baserad på filmsuccén, skapades musikalen med samma namn och efter premiären på brittiska Manchester Opera House i mars 2011 blev den snart omtalad som en av vår tids mest rörande kärlekshistorier. Musikalen har gjort stor succé på både Broadway och West End och nu får vi äntligen chansen att uppleva GHOST live på China Teatern i Stockholm.

GHOST handlar om New York-paret Molly och Sam som lever ett lyckligt liv tillsammans. Efter en dramatisk händelse förändras plötsligt allt och Sam, fast mellan två världar ställs inför en uppgift där han med hjälp av ett medium Oda Mae, måste hitta ett sätt att skydda Molly. GHOST lämnar ingen oberörd och musikalpubliken får ta del av en berättelse om sorg, lycka, mystik och odödlig kärlek.

Huvudrollsinnehavarna har handplockats och är några av sång- och musikalscenens starkast lysande stjärnor. "Sam Wheat" spelas av den mångfacetterade sångaren Peter Johansson som gjort otalet stora roller i musikaluppsättningar. Han har bland annat spelat "Judas" i Jesus Christ Superstar, "Stacee Jaxx" i Rock of Ages, "Tommy DeVito" i Jersey Boys och "Galileo" i musikalen We Will Rock You på West End i London. Vi ser den danska musikalstjärnan Maria Lucia Heiberg Rosenberg som "Molly Jensen". Hennes teater- och musikkarriär startade i ung ålder och idag står hon i den absoluta toppen av Danmarks musikalartister. Hon gör nu sin första musikalproduktion i Sverige och lär sig just nu svenska just för denna medverkan. Det excentriska mediet "Oda Mae Brown" spelas av sångerskan och pop-artisten Gladys Del Pilar Bergh som ständigt framträder i många olika sammanhang likväl nationellt som internationellt. I rollen som Carl Bruner ser vi musikalstjärnan Bruno Mitsogiannis som de senaste åren synts i flera stora musikalers huvudroller såsom "Galileo" i Queen-musikalen We Will Rock You på Cirkus i Stockholm och "Frankie Valli" i musikalen Jersey Boys på China Teatern.

Det var under repetitionerna av hårdrocksmusikalen Rock of Ages, som östgötarna Peter och Bruno fann varandra både som vänner och musiker. Sedan dess har de gjort flera framträdanden tillsammans som duo, bland annat i Tv-programmet Så ska det låta där de tävlat tillsammans 3 år i rad. På China Teatern har de tidigare gjort en egen show ”Peter och Bruno – live på China” samt musikalerna Jersey Boys och Rock of Ages tillsammans och det är därför extra roligt att ha dem tillbaka på samma scen igen.

China Teaterns tradition med filmer som blivit musikal lever vidare och med succéartade Dirty Dancing och Flashdance i ryggen får vi en föraning om höstens stora musikalsatsning GHOST. Det är nämligen regissören Anders Albien och koreografen Jennie Widegren som var de kreativa krafterna bakom Flashdance och som nu återigen skapar en extraordinär upplevelse för musikalpubliken. Musikalen GHOST har tidigare blivit uppmärksammad för sitt visuella uttryck och det vill nu det kreativa teamet spinna vidare på, bland annat med hjälp av fysiska personer som en del av scenografin och specialeffekterna.

Glen Ballard som bland annat ligger bakom hitlåtarna "Jagged little pill" och "Man in the mirror", har tillsammans med Dave Stewart från popgruppen Eurythmics, skrivit musiken till GHOST. Med låten Unchained Melody från filmens ikoniska drej-scen som grund har musikproducenterna Stewart och Ballard skapat en samling nykomponerade fantastiska låtar som spelar på samma känslosträngar som den rörande historien  (2018-03-07 07:32:56)
ANDERSON EAST GÄSTAR SVERIGE & NORGE
Anderson East rullade in några heta sommardagar i Augusti 2016 med sitt 8-manna soulband. Trots att han var helt ny artist gick publiken man ur huse för att se det unga stjärnskottet. Att se Anderson East på en scen är närmast att likna med en uppenbarelse. Tänk er en mix av Joe Cocker och Tom Waits med Mike Jaggers energi, uppvuxen i den djupaste södern och med ett ungt, urgroovigt Southern Soul-band, pumpa ut sånger som alla låter som tidlösa Southern Soul klassiker! Det är oemotståndligt och helt fantastiskt. Singeln "All On My Mind" släpptes i september och färska albumet "Encore" i januari 2018. Kägelbanan var fylld till bristningsgränsen när Anderson och bandet besökte oss för en exklusiv konsert i samband med releasen. Nu kommer en av vår tids starkaste och mest genuina soulartister med sitt överjordisk band för fem nya konserter!

Även de recensenter som såg Andersons första besök i Sverige var lyriska. Po Tidholm recenserad den utsålda konserten på Capitol i Stockholm 2016 för DN med orden: "Han (Anderson East) har ett pojkaktigt sätt men en mogen röst och ett band som nog är det bästa jag hört på väldigt länge. De är åtta personer på den lilla scenen, men ingen gör någonting i onödan och arrangemangen är fulla av luft och lätthet, det är motståndslöst men samtidigt laddat. Man förstår knappt hur det går till, bitvis är deras tolkningar av gammal amerikansk rhythm & blues och soul helt i nivå med de klassiska inspelningarna från Fame-studion i Alabama som de modellerat stora delar av sitt uttryck utifrån."

Anderson East föddes i Athens, Alabama 1988. Redan som barn var det uppenbart att den religiöst uppfostrade Anderson på något sätt skulle syssla med musik som vuxen. Med Dave Cobb-producerade skivan "Delilah", släppt på majorbolaget Electra startades en mycket lovande karriär. Även "Encores" är producerad av Dave Cobb. Det mesta talar för att den kommer ta Anderson till nästa nivå och bli nästa moderna Americana-stjärna i vågen efter Jason Isbell, Sturgill Simpson och Chris Stapleton.

Den sista pusselbiten som gör att vi kan räkna med att hans karriär kommer fortsätta uppåt i raketfart är hans uppenbara star quality. Men det, eller att Anderson East anses se mer än medelbra ut, är gift med countrystjärnan Miranda Lambertz och snabbt har blivit en celebritet i de innersta Nashville kretsarna, är mindre viktigt. För det finns inget roligare än att få presentera en konsert med sådan urkraft och talang som Anderson East.
 • 2018-06-08: Kägelbanan, STOCKHOLM
 • 2018-06-09: Hwitan, Falkenberg
 • 2018-06-12: Pustervik, Göteborg
 • 2018-06-13: Rockefeller, Oslo
 • 2018-06-14: Bergenfest, Bergen
  (2018-03-07 07:30:05)
FLORA CASH PÅ USA-TURNÉ MED NY SINGEL
Flora Cash inleder USA-turné i Los Angeles och utannonserar ny singel 30 mars. Efter stora framgångar för singeln "You're Somebody Else" under vintern åker nu svensk/amerikanska artistduon till USA på turné.

Deras singel You're Somebody Else har nått mer än 10 miljoner streams, och fortsätter öka på alla fronter (Spotify, Apple Music, Youtube etc.) Europeiska radiokampanjen under vintern har resulterat i ett större genombrott i Tyskland med rotation på flertalet större regionala och nationella radiostationer och hundratals spins (Deutschlandfunk Nova, RBB Radio Eins, Flux FM, BR PULS m.fl), samt P3-addering och har uppmärksammats i UK av bl.a BBC Radio 6 Music.

Den nordamerikanska kampanjen startade i början av februari och har nu börjat komma igång på riktigt under våren ökar den i intensitet med en första större push nu i mars. Under pågående turnén kommer flertalet radiobesök avklaras och bandet ska även tillbaks i maj för ännu en omgång). Tidiga supporters är AAA stationer som KRBZ (Kansas City), WRFF (Philadelphia) , WRDA (Atlanta), WWCD (Columbus), WLKK (Buffalo) och WWDC (Washington). John Allers som överser national Alternative programming åt iHeart Radio är ett stort fan av singeln  (2018-03-07 07:27:58)
SINGEL & EP FRÅN JOKKMOKKS TALL BLONDE
Tall Blonde är Frithiof Stenvall från Jokkmokk som släpper singel och EP den 9 mars.

2013 som en trio bildades bandet Frithiof och släppte singlarna Long Gone, Parachute och Love is a long shot som uppmärksammades av både bloggare och radio. I fjol fortsatte Frithiof solo. I samband med det ändrades även namnet till Tall Blonde. Nu är det dags att släppa EP:n Wonderful och även ltitelspåret med samma namn. En EP som hämtat inspiration från 60-talets klassiska pop, 90-talets britpop och 00-talets arenaband.

Tidigare släppt från EP:n är singlarna I will light up the sea och Under attack. EP:n är skriven tillsammans med Dennis Kalla och Tomas Bäcklund Tuneström(The Magnettes), som även producerat tillsammans med Stefan N. Sundström (Kitok)  (2018-03-07 07:27:54)
EVA RYDBERG REGISSERAR
Musikalen Annie har premiär den 30 november 2018 på Nöjesteatern i Malmö. Denna klassiska musikal underhåller hela familjen, med vacker musik, färgsprakande dansscener och en gripande historia.

Regisserar gör Eva Rydberg, som 2005 själv gjorde rollen som Miss Hannigan på samma scen. 2018 blir det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan. Thomas Järvheden spelar Mr Warbucks och på scen kommer en stor ensemble och ett glatt gäng barnhemsbarn underhålla tillsammans med hunden Sandy. Den 30 november är det premiär på Nöjesteatern i Malmö. Biljetterna släpps den 9 mars.

Musikalen Annie, från 1977, har tolkats i flertalet filmer och på scener runt om i världen. Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie och innehåller alla element som utgör en succémusikal; bra musik, glädje, dans och några tårar. Producenten Julius Malmström ser fram emot musikalen på Nöjesteatern med många barn på scen. ”Barnen ger så mycket glädje, de är genuina och entusiastiska och tillför så mycket i en musikalproduktion, berättar Julius, tillsammans med en fantastisk ensemble och regissör ser jag mycket fram emot årets stora musikal i Malmö!”

Handling: I 30-talets New York träffar vi föräldralösa Annie som sorgset undrar var hennes föräldrar är och om morgondagen blir en bättre dag. Den lätt alkoholiserade Miss Hannigan, som inte är särskilt förtjust i barn, styr barnhemmet med järnhand och Annie tar varje tillfälle att rymma. En dag får Annie följa med hem till miljardären Mr Warbucks. Tillsammans upplever de glädje och Mr Warbucks vill adoptera henne, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar.

Musikalen Annie spelas fredagar, lördagar, söndagar med premiär på Nöjesteatern den 30 november 2018 spelas fram till mars 2019. Biljetterna släpps den 9 mars via www.juliusbiljettservice.se  (2018-03-06 13:27:33)
DOUG SAHM & SIR DOUGLAS QUINTET PÅ VINYL
I serien "Live From Austin, Texas" kommer nu varsin dubbel-vinyl-LP med Doug Sahm respektive Sir Douglas Quintet, dvs releasen är satt till den 13 april. Redan nu kan dock plattorna förbeställas på www.livefromaustintx.com. Båda albumen består av två LP men det är endast på tre av LP-sidorna som det finns musik. Sir Douglas-plattan är inspelad live 1975 medan Sir Douglas Quintet-albumet spelades in inför publik 1981.

Doug Sahm, även kallad Sir Douglas, bodde några år på 1980-talet i Sverige och gjorde inspeleningar för det svenska skivbolaget Sonet, bl a singeln "Meet me in Stockholm" (1983). Efter en flygolycka flyttade han till Kanada 1985. 1990 bildade han gruppen Texas Tornados tillsammans med Freddy Fender, Augie Meyers och Flaco Jimenez. Gruppen var föregångare inom Tex-Mex-musiken och spelade in fem album, mottog även en Grammy Award. Doug Sahm avled 1999, 58 år gammal  (2018-03-06 13:23:01)
TJUVSKYTTEN-VIDEO SOM OFFICIELL SINGEL
Musikvideon till låten "Tjuvskytten" av debuterande artisten Vargen har på bara några månader fått över 150000 visningar i sociala medier, och nu släpps låten som officiell singel på Spotify och alla större digitala musiktjänster. I sommar uppträder Vargen på 30-årsjubilerande Dan Andersson-veckan i Ludvika.

Bakom artistnamnet "Vargen" döljer sig singer-songwritern Reine Johansson från Varberg. I september släpptes debutalbumet "Sånger från natten, sånger från Dan", med elva nya tonsättningar till dikter av Dan Andersson (1888-1920). Skivan har fått ett fint mottagande bl.a. av Dan Andersson-Sällskapet och Vargen har fått hedersuppdraget att spela vid sällskapets årsmöte på 30-årsjubilerande Dan Andersson-veckan i augusti.

Om framgångarna med musikvideon säger Reine Johansson: "- Det känns fantastiskt med responsen med alla visningar, gillanden och delningar. Den verkar ha tilltalat Dan Andersson-fans och de som gillar vår mix av rootsy, blues, country och visa. Sen har den slagit hos jägare, som hittat till den och delat massor av gånger. Att videon är en mysig och opretentiös one-take där Vargen går på en skogsväg tror jag känns välkommet hos många, less is more helt enkelt."

Se musikvideon "Tjuvskytten" och mer info: FACEBOOK  (2018-03-06 13:21:04)
BROLLE PÅ ÅLAND I APRIL
Lördagen den 14 april är det dags för Archipelago Rock'n'Roll på Åland! En heldag med cruising, Rock'n'Roll-middag och konsert med Brolle och hans band Million Dollar Quartet på Alandica Kultur och Kongress. Båtresa t/r med Eckerölinjen, övernattning på Hotell Arkipelag inkl. frukost, middagsbuffé samt konsertbiljett till Brolle från 1333:–/person.  (2018-03-06 13:21:00)
NEW COUNTRY, WEEK 10/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  HERMANN LAMMERS MEYER: No.1 attraction
 2.  J.K. COLTRAIN & COLINE WALTERS: First love
 3.  PETER TRENHOLM: You win again
 4.  ALLEN KARL: I´m taking her memory out tonight
 5.  JORDAN MOGEY: Who needs you anyway
 6.  MR TOM & THE NASHVILLIANS: Seven devils swamp
 7.  SHAVONNE: It´s my life
 8.  NICK STERLING: Blood in the water
 9.  BRENT GIDDENS BAND: Why I´m single
 10.  BETH NOBLE: Story of her life
 11.  JUDE SHIELS: A friend like you
 12.  LARRY M. CLARK: I ain´t gotta redneck
 13.  KYLIE ADAMS-COLLIER: Younger in Uranga
 14.  DANNY COOPER: I want to take adventage of you
  (2018-03-05 18:30:00)
PHOEBE JAY DIREKT TILL TOP10
Phoebe Jay är det nya unga stjärnskottet i australiensisk countrymusik - hon är endast 15 år - och hennes nysläppta singel "Rollercoaster Ride" debuterar på den inhemska topplistan på Top10 denna vecka på plats #9. Hon är själv upphovsperson till låten som är inspelad, mixad ch mastrad i Pacific International Music Studio's Hervey Bay Qld (Queensland), Australien.  (2018-03-05 09:00:14)
MALIN ANDERSSON I SR-RADIO
Den svenska sångerskan Malin Andersson - som numera bor i London, England - blev häromdagen intervjuad i Sveriges Radios lokala radiokanal i Västergötland. Med hänsyn till snöovädret blev det aktuellt att kliva in i BBC:s studio istället för att åka "hem" till Sverige. Intervjun finns på Sveriges Radios hemsida (klicka på länken) och innehåller snack om hennes kommande album och även den nya singeln "Deep Water" som även kommer att finnas på albumet. Planerat releasedatum för albumet är april 2018  (2018-03-05 08:55:30)
ROYAL PROSPECT KLARA FÖR FESTIVALER
Arenarockbandet Royal Prospect är klara för Canadian Music Week i Maj 2018 - samt en av Skandinaviens största showcasefestivaler - Live At Heart i Örebro som äger rum i september.

Canadian Music Week (eller CMW) är en stor musikindustrikonferens och musikfestival som hålls över tio dagar i Toronto, Ontario, Kanada i Maj varje år sen 1981  (2018-03-05 08:48:05)
FLEST ACM-NOMINERINGAR TILL CHRIS
Chris Stapleton har fått hela nomineringar inför ACM Awards* som äger rum i Las Vegas den 15 april, hela åtta priser är han nominerad till. Bland hans nomingar finns Entertainer of the Year, Male Vocalist och the Year och Alum of the Year. Även Thomas Rhett, sex nomineringar, och Keith Urban och Shane McNally, fem nomineringar vardera, kan nog räkna med att komma hem från galan med åtminstone något pris. Bland de kvinnliga artisterna återfinns nomineringar för Miranda Lambert, Reba McEntire och Carrie Underwood i kategorin för Female Arist of the Year - däremot är inga kvinnliga artister nominerade i den mest prestigefyllda kategorin Entertainer of the Year!

*= ACM står för Academy of Country Music  (2018-03-05 08:45:34)
NY SINGEL FRÅN SPARZANZAS ALBUM
Sparzanza släppte sitt åttonde studioalbum, "Announcing The End" i oktober förra året. Den första singeln, "Vindication" har fått mer än 670 000 Spotify streams och till den andra singeln "Announcing The End" gjordes en musikvideo med inspiration från den nya filmen Blade Runner 2049 där bandet tog Hollywood till hemstaden Karlstad med inhemska miljöer och skådespelare från staden. Nu släpper bandet en av sina tyngsta låtar, "Whatever Come May Be" som singel. Låten som Ennio Morricone aldrig skrev, som en tung vaggvisa från en klassisk vilda- västernfilm.

Sparzanza har kommit till den punkt i karriären där en ny form var tvungen att träda fram. Med en gedigen karriär bakom sig fanns det nu utrymme för att testa nya grepp och låta fler ta del av den kolossliknande ljudvägg som varit bandets signum sedan ”Banisher of the light” (2007). Sparzanza gör på sitt åttonde album det som de längtat efter i många år. Släpper tyglarna. Flyger utan livlinor. Knyter nävarna. Gör allt på det sätt som passar dem bäst. ”Announcing The End” är första delen i den nya historien om Sparzanza. De har skrivit ”Announcing The End” med kraftiga ambitioner och med nytt skivbolag, bokare och ett PR-maskineri med trådar längre än någonsin har Sparzanza siktet inställt på USA  (2018-03-04 09:27:13)
ELINDA SJUNGER PÅ BÅTMÄSSA
Sångerskan Elinda, aktuell med sitt första soloalbum ”Superwoman”, är en inbiten skärgårdstjej så när Anna Mourou Lange, producenten för eventet ”Kick ass meet up”, ställde frågan om hon ville vara med, var valet självklart.

- Jag hörde Elindas debutsingel ”Superwoman” och tänkte att den passar perfekt, berättar Anna som är initiativtagare till eventet och grundare till det snabbt växande nätverket ”She Captain”. Det är så många kvinnor som älskar havet men som känner sig ointresserade av det stora teknikfokus som råder på mässan, menar hon.

Nu vill de därför bjuda på mer matnyttigt innehåll och inspirerande berättelser av inbitna seglareoch båtägare i olika faser. Det bjuds på fängslande berättelser från sjön och konkreta tips som tar dig vidare i dina båtdrömmar och ditt båtliv, allt kryddat med inslag av live musik och andra överraskningar. ”Kick as meet up” och går av stapeln kl 11:00 – 15.30, söndagen den 11:e mars, den sista dagen på årets båtmässa och biljetter köps i förväg på mässans hemsida för att säkra en plats. Tanken är att inspirera fler kvinnor till ökat självförtroende, att våga utmana männens plats bakom rodret, bli mer själständiga i allt från ”hard core”- tävlingar till att bara dra ut en helg med tjejkompisarna. Elindas roll blir att stå för underhållningen under eventet. Hon kommer dels framföra sin senaste singel ”Superwoman” som handlar om att våga stå upp för den man är och göra det man brinner för. Hon bjuder även på den dansanta uppföljaren ”BAM” som handlar om att släppa taget om allt som är dåligt i ens liv och ge sig själv möjlighet att växa och bli den man vill vara, samt även två helt nya låtar. Vidare kommer Elinda och hennes gitarrist, Sophie Conte, även att fungera som en sidekick till Anna som är konferencier, lite som i Letterman show. De har båda stor båtvana och kommer bidra med ytterligare perspektiv på båtägandet.

- Kul att man testar ett nytt grepp i år, säger Elinda entusiastiskt som är en frekvent besökare av båtmässan. Men vid närmare eftertanke så är det mest för att insupa atmosfären och få sukta efter sommaren. Nu kan det faktiskt ge något riktigt matnyttigt att ta med hem också. Det finns nog många båttjejer som kan behöva en liten knuff bort från rollen som ”Hopp-i- land-Kalle” eller i kabyssen med matlagningen och barnpassandet för att ta steget och bli mer oberoende i sitt båtliv, avslutar Elinda som ser fram mot att leverera skön girlpower från scenen  (2018-03-04 09:24:03)
MERA PLAINUM FÖR ZARA
Zara Larsson har nått gränsen 1.200.000 exemplar för "Symphony" i UK och belönats med 2xPlatinum. Samtidigt har samma singel nått Platinum i Tyskland, vilket motsvarar 400.000 exempar  (2018-03-04 09:15:46)
 


Sök i nyhetsarkivet!


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2017