Sök i nyhetsarkivet!GÄVLE HYLLAR 17 AV STADENS PROFILER
Gävle bygger om Drottninggatan till sin paradegata och kommer i närheten av Centralstationen att placera profilbilder på 17 av stadens historiska och nuvarande profiler. Bland annat kommer man att kunna uppleva Birgit Magnusson, känd som Rock-Olga, som var en av 1950-talets stora svenska rock&roll-artister. Även artisten Thomas DiLeva, radioprogramledaren Titti Schultz, Stig Gavlén (känd som en av skaparna av välkända Gävlebocken) och Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson kommer att finnas på de skärmar som placeras i blickfånget när man kommer till stan med järnväg.

Jodå, några sportprofiler återfinns också, t ex Niklas Bäckström (ishockeyproffs och Stanley Cup-mästare mm) och Sara McManus (OS-guldmedaljör i curling) samt även skådespelaren Rolf Lassgård.

Avtäckningen av profilskärmarna sker den 7 november utan något speciellt arrangemang pga corona-pandemin.  (2020-10-27 15:34:50)
NYTT JUL-ALBUM MED THE REFRESHMENTS
Välkända Gävle-bandet The Refreshments har ett flitigt turnerande bakom sig sedan bandet bildades 1988 (alltså, drygt 30 år sedan). Under närmare 20 år har man bland annat bjudit fans och andra på en rockig inledning på julfirande och även 2020 kommer man turnerade runt i landets konserthus med både klassiska jullåtar och egenkomponerade (läs: Joakim Arnell) jullåtar. Under åren har man samlat de bästa jullåtar med två fullängdare och nu är det dags att släppa deras tredje julplatta. Den 6 november släpps albumet "Christmas Cheer" och, utan att vi hört något smakprov ännu, kan vi lova en rockig och medryckande stund när plattan snurra på Din spelare eller i Din streamingtjänst. Bra gjort, "gubbar"!  (2020-10-27 08:04:43)
NYTT ALBUM MED ROCK-IKONEN CLIFF RICHARD
Han slog igenom redan 1958 och tillsammans med sitt kompband The Shadows var han kanske den europé som tog striden med amerikanske Elvis Presley om att vara världens rockkung (även om Cliff Richard aldrig fick något genombrott i USA. Nu är Cliff Richard aktuella med ännu ett album när plattan "Music... The air that I breathe" släpps på fredag den 30/10. Albumet innehåller totalt 12 spår med delvis välkända låtar och på några av spåren gör Cliff duetter med t ex Albert Hammond, The Bellamy Brothers och Bonnie Tyler.

En liten nostalgitripp i höstmörket, kanske?!  (2020-10-27 07:53:00)
THE MAGNETTES FIRAR HALLOWEEN MED LÅT FRÅN -16
Pajala-bandet The Magnettes inbjuder till att fira Halloween med låten "Killers in a ghost town". Låten släpptes ursprungligen som singel i början av 2016 och sedan sommaren -17 finns den med på albumet "Ugly Youth". Låten är lite speciell eftersom delar av låten framförs på bandmedlemmarnas modersmål meänkieli, ett språk som var förbjudet att talas i Sverige fram till 1957 och som idag talas av endast 50.000 personer.

The Magnettes har blivit uppmärksammade inte bara i Sverige utan även i delar av Europa, Nord-Amerika (där man bl a medverkat på SXSW-festivalen i USA) och Asien.  (2020-10-27 07:52:59)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen.
 1.  ELL & HART: Rise you river
 2.  SHELLEY LYNCH: Dreams and gasoline
 3.  DEBBIE NUNN: I love the way you love me
 4.  KRISTY COX: Train
 5.  BRANTLEY GILBERT: Halfway to heaven
 6.  MARVIN & VERNELL MORROW: Stand for old glory and kneel at the cross
 7.  FRASER NEWCOMBE: My own country song
 8.  DOCFELL and Co: Fragile
 9.  ANDREW SEVENER: Me, my old man and Steely Dan
 10.  G VANN and THE PREACHER SEEDS (with CHRISTEN SAWYER): Gruene eyes
 11.  LLOYD BACK: Stronger
 12.  RONEL HUNTER: Me
 13.  ESTER LATAMA: I´m sorry
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 2 november 2020. (Nationsflaggorna avser artistens hemland)  (2020-10-26 20:15:00)
JOHANNES KOTSCHY OM FLYKTEN I SIG SJÄLV
Den 28 oktober är artisten Johannes Kotschy tillbaka med ”Still Standing Still”, en organisk soullåt som handlar om rädsla och flykten från nya utmaningar.

I juni släppte Johannes Kotschy singeln ”Something Awful” med över 200 000 visningar på YouTube. Nya singeln ”Still Standing Still” är en soullåt med organisk känsla som handlar om att våga stanna upp och vara uppmärksam på när man försöker fly de nya utmaningarna som landar på ens bord. Singeln är producerad av Sven Lindvall (A-ha, Electric Banana Band).

”I den här låten släpper jag in lyssnaren till en konversation med mig själv från förr. Jag skulle så gärna ha velat säga några väl valda ord till mig själv på den tiden men jag klarade inte av det där och då”- säger Johannes.

Johannes slog igenom 2002 när han tog hem vinsten i tv-programmet Popstars. Sedan dess har han haft som mål att göra skillnad med sin röst, vilket han gjort med sitt engagemang som fältartist. Han har fått möjligheten att uppträda i Kosovo, Afghanistan, Mali, Sydkorea och på minnesceremonin i Khao Lak, Thailand för att hedra offren i flodvågskatastrofen 2004.

Fler singlar under vinter och våren är att vänta inför en kommande EP under 2021.  (2020-10-26 11:08:21)
”DEEP TORKEL” ÅTERUPPLIVAR SKANDALBAND
Torkel Knutsson alias Deep Torkel är musiker och multikonstnär. Som regissör och manusförfattare skapade han Netflix-framgången Naked (2017) och nästa år har hans nya Hollywoodfilm Get Lucky premiär. Men det är i punken han har sina rötter.

Efter att ha släppt 4-vinylboxen I Love Dead People (Erik Axl Sund Records, 2018), ett av Sveriges mest ambitiösa och galnaste skivprojekt någonsin, är Deep Torkel tillbaka med sitt gamla sleaze-rockband Suzie Beats Them All. Suzie Beats Them All grundades 1988 som ett slags supergrupp med originalmedlemmar från The Stoodes, Leather Nun, Cortex och Man Klan. Namnkunnigast i line-upen torde vara Freddie Wadling. Bandets historia är kantad av kaos och skandaler. De var bokade för en stor turné 1990-91 men gjorde bara tre gig under eget namn. Efter spelningar på rockklubben Underground och Hultsfredsfestivalen stoppades deras framträdanden av polisen på grund av sexuella handlingar på scenen och allmänt störande beteende kopplat till sex, blod och våld. Suzie Beats Them All blev huvudnyhet i svensk media, kritiserades hårt av religiösa och politiska grupper och den återstående turnén avbröts även om bandet gjorde några gig under annat namn.

Trettio år efter bandets grundande bestämde sig Deep Torkel för att det var dags för en stor comeback med en reinkarnation av Suzie Beats Them All. Inspirerad av The Stooges 'Raw Power' spelade han in albumet Drugs Party Pussy & Pain tillsammans med musiker från punklegenderna Bitch Boys, Bizex-B och brittiska The Boys, samt Wilmer X, Johnny Thunders Band och Ingo & Floyd. Från den första titten på skivomslaget till den sista låten ekar ut i (de skadade) trumhinnorna är det äkta, rå kraft. Skitig rock ’n’ roll som i ett polygamiskt giftemål mellan The Stooges och Alice Cooper, Blue Öyster Cult och ett ungt Guns ’n' Roses. Alla referenser till trots låter det inte som något annat, bara lite smutsigare.

Drugs Party Pussy & Pain (Erik Axl Sund Records) släpps fredagen den 13 november i en exklusiv utgåva i guldfärgad vinyl med en bonus cd, samt digitalt på de flesta plattformar. Som aptitretare släpps singeln Fat City digitalt den 3 november.  (2020-10-26 11:07:03)
SVENSK DUO SLÄPPER ALBUM
Den svenska duon Silent Skies, som består av Tom S. Englund (känd från Evergrey) och Vikram Shankar, har kontrakt med labeln Sweet Lemon, släpper under hösten albumet "Satellites". Albumet ges ut i digipak-CD-upplaga som har release den 11 december. Dessutom ges albumet ut även i en dubbelvinyl i exklusivt gatefoldomslag i en limiterad upplaga om 500 exemplar. Förbeställning kan göras på www.shop.afm-records.de!  (2020-10-25 18:06:27)
HENRIK MUNKHAMMAR SLÄPPER NY SINGEL
Herbert Munkhammar – en av våra starkaste musikprofiler, en självklar del av den svenska musikscenen och långt ifrån en debutant. Självutlämnande och samhällskommenterande texter med ett säreget och lekfullt sätt att vrida på ord och uttryck har blivit ett signum för Herbert Munkhammar när han nu återvänder med ny musik.

Han har redan tidigare i år släppt kritikerhyllade låtar från kommande album med "Tjuren Ferdinand" och "Kamikazepilot". Idag är det äntligen dags för nya singeln ”DYNAMIT”.

"Dynamit handlar om att hålla fast vid drivkraften man har när man debuterar. Det är fortfarande samma brinnande längtan, fast det jag gjorde för snabba kickar då gör jag för min son idag." – Herbert Munkhammar.

”DYNAMIT” ger oss en försmak av kommande EP:n som släpps i januari 2021, den första av två som kommer utgöra ett kommande album till senvåren 2021 på RMV Grammofon.  (2020-10-24 13:45:04)
CORONAN SKAPAR NYA AFFÄRSIDÉER
Corona-pandemin har skapat stora svårigheter för många artister och möjligheterna till inkomster har i många fall bromsats av publikbegränsningar. Många artister har använt Facebook för att streama konserter som fansen betalat för att få uppleva - detta har dock stoppats av Facebook.

Amewrikanska sångerskan Kris Angelis har tagit upp ett nytt koncept tillsammans med amerikanska företaget Leesta Vall Sound Recordings. På https://leestavall.com/products/shut-in-krisangelis kan Du beställa en egen vinylsingel med Kris Angelis och bestämma vilken av de totalt dryga 30 låtarna Du vill ska finnas på Din unika vinylsingel. Observera att erbjudandet bara är tillgängligt fram till den 29 oktober -20. Priset är 25 USD (jag antar att portokostnaden tillkommer).

Kris Angelis hälsar även att hennes album "That Siren, Hope" denna weekend kan köpas från hennes hemsida https://krisangelis.com/store med 20% rabatt!

Kanske något för även svenska artister att haka på. Det finns svenska vinylpresserier som säkert kan vara villiga att haka på!  (2020-10-24 13:35:35)
SVENSKT PSYCHEDELISKT BAND SLÄPPER SINGEL & VIDEO
Det svenska pyskedliska bandet Phogg släppte i septemer 2019 albumet "Mofeto: Mashine Adamkosh" - dett album som handlade om att robotar tar över vår värld. Albumet togs emot positivt både i Sverige och internationellt. Efter framgångar med detta album bestämnde bandet sig för att spela in två album på samma gång - något som visat sig vara ett expremt dåligt beslut.

Nu har man släppt den nya singeln "PP" och samtidigt lanseras en video.  (2020-10-24 13:35:33)
SINGELN "A LETTER FOR ROSIE" FRÅN KOMMANDE SOLOALBUM
Christof Jeppsson är en av Sveriges mest begåvade artister. Hundratusentals upptäckte honom för första gången som supportakt till Gyllen Tiders gigantiska avskedsturné runt om i landet förra sommaren. Christof blev speciellt inbjuden av Per Gessle och detta tog honom till några av landets största scener, bland annat Ullevi med 50 000 i publiken. Detta blev startskottet till Chrisofs nya soloalbum ”The End Of The Beginning” som släpps den 27 november 2020. Singeln inför albumrelease är ”A Letter For Rosie” och skrevs under sommarturnén!

Christof Jeppsson har dock en mörkare och tuffare bakgrund och start i livet bakom sig. Med en ständig inre kamp i bagaget, men också en större inspiration till låtskrivandet och större utlopp för känslor och utryck. Christof adopterades från Ecuador, han har aldrig träffat sina föräldrar, men han har lyckats förverkliga sina drömmar om och om igen genom musiken. Nu har han skrivit klart sitt andra album och ännu en dröm blir verklighet!

Låten "A Letter For Rosie" är singeln inför album-releasen, och kom till när Christof satt med sina mörkaste tankar om ett trasigt förhållande som enda sällskap. Det här är en sång för de ögonblick när du behöver se tillbaka och komma ihåg de goda sakerna och omfamna det faktum att livet inte är en rak väg. Det är den sista kärleksförklaringen, men också en vädjan om att någon gång kunna ses igen. Ett stillsamt avslut på en kärlekshistoria.

Albumet ”The End Of The Beginning” släpps den 27 november och är Christof Jeppssons andra studioalbum, och kan beskrivas som en resa byggd på en separation. En kärlekshyllning till det som en gång fanns; den sanna kärleken och känslan av att vara ett med sin partner. Samtidigt beskriver albumet även vägen till förståelsen om att en separation kan vara den enda lösningen och utvägen. Som ett fint och starkt parallellt spår, hanterar låtarna även ensamhet, psykisk ohälsa och att våga hitta rätt i livet ”The End Of The Beginning”!  (2020-10-23 13:05:39)
FESTIVAL FLYTTAS TILL NOVEMBER
Sveriges nya showcasefestival Future Echoes i Norrköping flyttar fram till den 16-18 september 2021. Det nya eventet, som är tänkt att bli en ny nationell och internationell plattform för musikbranschen skulle ha startat i februari 2021.

- Det hade kunnat bli bra att vara en av de första aktörerna som kunde öppna året, inte minst då temat under de första utvecklingsåren fokuserar på rekonstruktionen av musikbranschen. Efter att ha följt utvecklingen av Covid 19-pandemin i höst finns det en stor osäkerhet kopplad till smittsäkerheten, även om det i teorin går att arrangera konferensdelen i vår, säger Peter Åstedt, från den ideella föreningen Discover Sensation, som driver festivalen.

Den extra planeringstiden kommer att användas till att bygga regionala och nationella relationer, samt fortsätta utvecklingen av eventet lokalt i Norrköping.

- För oss är det viktigt att producera en så bra festival som möjligt och få hit relevanta, internationella talare. Redan nu har 500 band från 40 länder anmält intresse och vi hoppas på fler nu när vi kan förlänga ansökningstiden och fortsätta utveckla samarbeten nationellt och globalt.

Målet är att få upp så mycket ny musik som möjligt på Norrköpings livescener inför en musikintresserad publik. 100 band på 15 scener i city planeras redan under premiäråret.

- Ändringen av datumet gäller bara för 2021 som det ser ut nu och den genomförs då helt digitalt om det blir nödvändigt, säger Peter Åstedt. Redan 2022 kommer festivalen enligt de nuvarande planerna att vara tillbaka i februari.  (2020-10-23 12:59:02)
EN LÅT PER DAG FRAM TILL JULAFTON
Den 1:e december börjar 24-spåriga julskivan Pax Noël rullas ut med en låt varje dag tills hela skivan släpps på julafton.

Första singel ut från albumet är den egenskrivna December som kan höras i musikvideoform redan 23/10. Många har undrat över de kryptiska posters med texten “DECEMBER IS COMING” som synts i Göteborg den senaste månaden. Inbjudna och fans som signat upp sig på hemsidan decemberiscoming.com har välkomnats till vernissage och förhandsvisning av videon. Musikvideo av Future me agency och vernissage kurerat av konstkollektivet Kiosken, på Vega Bryggeri på Ringön i Göteborg den 22/10.

“I arbetet med skivan har målet varit tydligt från början - en noga vald spellista med tyngd på variation, kvalitet och längd. Det ryms ju så många olika känslolägen i genren, varför nöja sig med en stil när man kan få alla! En bra julskiva får heller inte ta slut så fort man kommit i stämning och den ska hålla för att spelas om och om igen.”

Värt att noteras:
 • 23/10 Musikvideon December släpps
 • 1-24/12, ett låtsläpp varje dag i julkalenderform
 • 4/12 Singel 1, December
 • 11/12 Singel 2, Julen är här - duett med Amanda Ginsburg
 • 18/12 Singel 3, Last Christmas
 • 24/12 Pax Noël - hela albumet släpps
Timo Räisänen är sedan september bosatt i södra Frankrike men återvänder till Sverige för att turnéra för tredje året med sin lite avigare julkonsert Julen enligt Timo:
 • 9/12 KB, Malmö
 • 10/12 Gästis, Varberg
 • 11/12 Parkhallen, Borås
 • 12/12 Biografbaren, Eskilstuna
 • 13/12 Satin, Örebro
 • 14/12 Pub Ettan, Mariehamn
 • 15/12 St Görans Kyrka, Mariehamn
 • 16/12 Katalin, Uppsala
 • 17/12 Herrgård de luxe, Växjö
 • 18/12 Arbis, Norrköping
 • 19-21/12 Partille Arena, Göteborg
 • 22/12 Slaktkyrkan, Stockholm
Biljetter släpps fredag 23/10 klockan 10.00 på www.kulturaktiebolaget.se  (2020-10-23 12:59:00)
COUNTRYVETERAN DÖD - 85 ÅR
En av Countrymusikens verkliga veterander Johnny Bush har avlidit, 85 år gammal. Han föddes i Houston Texas 1935 som John Bush Shinn III och förutan ett otal skivinspelningar och liveframträdanden är han även känd som låtskrivare. Han har bl a skrivit "Whiskey river" som Willie Nelson gjorde berömd. Willie hjälpte Johnny till jobb som trummis i Ray Price band The Cherokee Cowboys.

Begravningsceremonin äger rum på fredag den 23 oktober i Trinity Baptist Church i San Antonio  (2020-10-21 18:05:11)
VIKTOR LEKSELL FÖRST ÖVER 100 MILJONER PÅ SPOTIFY
Victor Leksell med "Svag" blev den första låten på svenska att passera 100 miljoner på Spotify."Svag" har i Sverige nu nått 8 gånger platina, i Norge 3 gånger platina, och den har legat etta på såväl Sverigetopplistan som Spotifytopplistan. Albumet som den finns med på, Fånga mig när jag faller, låg etta på albumtopplistan 15 veckor i följd.

När Svag släpptes av Sony Music i januari hade den första framförts på Musikhjälpen i december. Som ett resultat av responsen bland Victors fans valde han att gå in i studion och färdigställa låten. Victor Leksell kom fram i TV4:s Idol 2017 och spelade in singeln Vart du sover året därpå. Svag är skriven av Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer, Kevin Högdahl och Niklas Carson Mattsson. (Nyheten saxad från www.musikindustrin.se och Lars Nylin)  (2020-10-21 11:06:07)
ALEX RUNO SLÄPPER DEBUT
Alex Runo föddes in i en värld fylld av soul, blues, rock och gospel. Genom åren har han jobbat som musiker, låtskrivare och producent till många framgångsrika artister – men nu är det dags för det första soloprojektet. Idag, den 21 oktober, släpper Alex Runo sin första singel som soloartist – ”Underdog”.

Debutsingeln lyckas ringa in kärnan i Alex Runos sound – popmusik som omfamnar dramatiska uppbyggnader, starka melodier och oväntade vändningar. Musiken rör sig i ett gränsland där nu möter då, högt möter lågt och hårt möter mjukt. Samtidigt känns det hela både friktionsfritt och modernt.

”Underdog är en låt om att slå underifrån, och om att faktiskt trivas med att befinna sig i den situationen. En punchig, lite mörk poplåt med mycket själ, och en refräng som väcker lyssnaren till liv” – Alex Runo.

Alex Runo, vars egentliga namn är Alexander Holmgren, har tidigare jobbat som musiker för några av Sveriges största artister, däribland Måns Zelmerlöw, Carola, Tingsek och Robin Stjernberg. Han har stor tidigare erfarenhet som låtskrivare och producent, vilket nu kommer till användning när siktet är inställt på att färdigställa sitt första album som soloartist.

”Underdog” är skriven och producerad av Alex Runo tillsammans med Johan Björk. Mastringen är gjord av Rob Kleiner och Riptide Music Group är skivbolaget bakom släppet.  (2020-10-21 11:02:44)
SVENSKT BOLAG I KISS-SAMARBETE
Brands for Fans är ett svenskt bolag, ledande inom global marknadsföring och försäljning av alkoholprodukter producerade av och tillsammans med artister. Bolaget startades 2012 och drivs av Sari H Wilholm och Yvonne Wener. Sedan 2018 är Brands For Fans en del av Umida Group. Nu lanserar Brands For Fans en första produkt i samarbete med det ikoniska rockbandet KISS - KISS Black Diamond Premium Dark Rum, den första produkten i KISS Rum Kollection.

Genom ett tätt samarbete med band och artister som t.ex Ghost, HammerFall, In Flames, Jonas Åkerlund, Judas Priest, Motörhead, Rammstein, Scorpions, Slayer och Sweden Rock Festival lanseras attraktiva produkter för fansen. Bolagets unika sätt att skapa framgångsrika affärer för både artister och dryckesproducenter har gett genomslag hos både rockpublik som dryckeskonnässörer. Bolagets goda renommé och rykte nådde slutligen ett av världens mest ikoniska rockband - KISS.

Sari H. Wilholm på Brands For Fans: — Vi är otroligt stolta över det här samarbetet! Romen är en fantastisk match med ett band som är pionjärer både musikaliskt och visuellt inom rockmusiken. När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt jag associerar med KISS: attityden, kostymerna, låtarna och sminkningen som vi alla växte upp med. Att lyssna på Black Diamond ger mig fortfarande gåshud, och romen gör mig precis lika exalterad!

Finns det något bättre sätt för ett band som släppt klassiska album sedan tidigt ’70-tal och definierat generationers musiksmak över hela världen än att fira sin katalog med lanseringen av en mörk rom i premiumsegmentet, döpt efter sin mest legendariska låt?

Som avslutningslåt på KISS självbetitlade debutalbum från 1974, och inpräntad i musikhistorien på ett av världens genom tiderna bästa livealbum - KISS Alive - blev Black Diamond omedelbart en klassiker. Med sitt karaktäristiska riff och skyhöga igenkänningsfaktor i sången visade Black Diamond varför KISS låtskrivande var på en helt annan nivå. KISS Black Diamond Premium Dark Rum har inte bara lånat sitt namn från denna pelare inom musikhistorien, det är också en exceptionellt välblandad mörk rom lagrats på ekfat upp till 15 år.

Etiketten har inspirerats av bandets tidiga år, och med referenser till både scenkläder och ikonisk sminkning blir designen något alldeles extra för fansen som växt upp med KISS.

KISS Black Diamond Premium Dark Rum 40% buteljeras i 50cl-flaskor, och lanseras den 20:e oktober 2020. Priset på Systembolaget är 369 kr.  (2020-10-21 10:55:28)
SPENCER DAVIS HAR AVLIDIT
Musikern och gitarristen Spence Davis har avlidit, 81 år gammal. Han avled på sjukhus där han vistats för behandling av den lunginflammation som han drabbats av.

Han var medlem i gruppen som gavs hans namn Spencer Davis Group och som i mitten av 1960-talet fick flera stora hits, både i hemlandet England, USA, Sverige etc, Bland gruppen främsta hits kan nämnas "Keep on running", "I´m a man" och Gimme some lovin´". Gruppens populäritet falnade när sångaren Stevie Winwood lämnade för att bilda supergruppen Traffic, men med olika konstellationer fortsatte Spencer Davis Group framträda och spela in album in på 2000-talt  (2020-10-21 10:55:26)
NEW COUNTRY, WEEK 43/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen.
 1.  MICK BARTON: Livin´s tough
 2.  BRANTLEY GILBERT: Bending the rules and breaking the law
 3.  PAT GARRETT: Heartless man
 4.  OTIS C. TRUAX: Could´ve been me
 5.  DESTINY BAND OZ: I´ll be with you
 6.  LEADBETTER SWAYN: Lovin in the country
 7.  STEVE HELMS BAND: Imperfection
 8.  BRANDON RHYDER (feat. CORY GREEN and JASON ALLEN): I believe
 9.  SCOTTY ALEXANDER: Damn the whiskey
 10.  CUP O´JOE: Run run
 11.  BENNY JANNERBRINK: Steppa boots
 12.  ANDY MARTIN: Come on baby dance with me
 13.  CHRIS ANDERSON: The bible and the bottle
(Avbildade nationsflaggor avser artistens hemland)  (2020-10-19 20:15:00)
CORRO PRESENTERAR NYA VIDEON
Alt-pop-solisten CORRO, tidigare känd från de alternativa rockbanden Kerbera och DEADLOCKED STATE gick in i det nya decenniet genom att släppa sin debut-EP 'Tell Tale Heart' - en samling låtar som erbjuder lyssnaren stöd och tröst, var och en på sitt eget sätt oavsett vilka känslomässiga utmaningar de står inför. Snart släpper han ny musik, men först bjuder han sina följare på en drömskt rosenskimrande musikvideo till ett av deras favoritspår på EP:n.

Under sina år som artist har CORRO byggt upp ett varmt, förtroligt förhållande med sina fans och skapat en stor men ändå mycket nära gemenskap av vänner över hela världen, en gemenskap som de själva kallar för sin familj. När hans EP släpptes blev spåret 'XOXO' snabbt en lyssnarfavorit. För att hedra detta släpper CORRO nu en drömskt rosenskimrande musikvideo till sin låt 'XOXO', en video som han skapat tillsammans med Cosma-Shanti Murray, CORROs partner i konsten och i livet.

CORRO berättar om låten: ”XOXO handlar om att inse att ett förhållande kanske inte är helt hälsosamt - men ni är båda för investerade för att inte gå hela vägen, även om ni vet att ni inte borde göra det. I kärlek finns det inget rätt eller fel, så ibland är allt vi kan göra att följa våra hjärtan. ”

CORRO får ständigt brev från fans som berättar för honom hur mycket hans musik har hjälpt dem genom deras mentala hälsoproblem och han tar noga vara på varje möjlighet att starta en dialog med sina fans och andra som kämpar med sig själva.

Artistens råa sång påminner om YUNGBLUD medan den elektroniskt laddade produktionen lutar mer mot Twenty One Pilots, men CORRO lyckas fortfarande hitta sin egen nisch och bygger en anthemisk kör som är spetsad med synthtunga strängpartier.  (2020-10-19 11:06:34)
YLVA & LINDA HAR PRESENTERAT MÄNGDER AV ARTISTER
Ylva & Linda, är låtskrivare, sångerskor, musik- och videoproducenter med tillhörande förlag Twinflame. Dom har jobbat med flertalet artister och gjort över 100 releaser på Spotify via Sverige och utomlands och figurerat i både radio och TV och press.

Deras stora passion är Eurovision Song Contest där vi tävlat med 47 låtar i 18 länders nationella uttagningar under 2013-2020.

På fredag 23/10 har man singelrelease av låten "Bättre" med gruppen Zara & Jessica (f.d. Sarek kända från Melodifestivalen och hiten "Genom eld och vatten"). Samma dag släpps även en video på Youtube.

Den 30/10 släpps även singeln Masquerade med färgstarka artisten Björta som kommer att framföras live på Club Patricia den 1 november.

Ylva & Linda har även jobbat med artister som Gladys del Pilar och gav i augusti ut låten "Rock the world" som framfördes live på TV4 Nyhetsmorgon.  (2020-10-19 11:06:10)
SAMIR & VIKTOR LÄGGER NER - SLÄPPER SISTA SINGELN
Samir & Viktor släppte i fredags nya singeln "Arbetslös", deras sista låt. Succéduon lägger ner! "Arbetslös" är en partylåt i sann Samir & Viktor-anda som med glimten i öga anspelar på den rådande situationen i världen.  (2020-10-18 07:34:10)
ELLIPHANT SLÅR SIG IHOP MED VERA HOTSAUCE
Ett efterlängtat samarbete som äntligen ser dagsljus när Sveriges coolaste elektropop-drottning Elliphant teamar upp med Vera Hotsauce som i år vann 'Årets Rookie' på Denniz Pop awards och släppte ditt debutalbum för en månad sedan.

'När du har kastat dig ut i mörkret och behöver någon som hjälper dig hitta tillbaka, när du behöver någon som finns där och läker dina sår. Att känna sig svag är påfrestande, men att hitta dom personerna som hjälper dig att vända mörker och ångest till något fint och starkt, det är vad 'Lick Me' handlar om och vi är så stolta över att denna låt äntligen släpps!'  (2020-10-18 07:30:58)
ROCKMUSIKAL STÄLLS IN
För några veckor sedan meddelade vi vår avsikt att flytta fram höstens Noice-föreställningar till nya datum på grund av fortsatt osäkerhet med anledning av covid-19-pandemin. Nu har vi valt att ställa in samtliga föreställningar av rockmusikalen. Vi siktar på att jobba vidare med projektet, men i nuläget är inga nya datum aktuella och samtliga biljetter kommer att återbetalas.

Det är med tungt hjärta som vi beslutat att ställa in samtliga föreställningar av “Noice - Du lever bara en gång”. I och med det rådande läget och den osäkerhet det medför har vi haft stora svårigheter med att sätta nya datum för en såpass stor produktion och väljer därför att ställa in musikalen i väntan på att förutsättningarna ska ändras.

Detta betyder absolut inte döden för musikalen! Vi kommer jobba vidare bakom kulisserna med stor förhoppning om att kunna presentera nya datum längre fram i tiden.

Stort tack till alla som köpt biljetter och som stöttat oss med uppmuntrande kommentarer och förståelse för situationen! Ta hand om varandra, så ses vi ute i natten!  (2020-10-18 07:26:55)
EN STILLA JUL 2020, MED ANDERS & GUNILLA
Anders Ekborgs fantastiska julkonsert har blivit en tradition för många i Sverige. En vanlig kommentar är att det inte blir en riktig jul utan Anders Ekborgs Julkonsert som under flera år fyllt både kyrkor, teatrar och konserthus runt om i landet. I år får dessutom Anders sällskap av en av Sveriges största musikalartister, Gunilla Backman som bland annat gjorde rollen som Donna i över 500 föreställningar med Björn och Bennys succémusikal ”Mamma Mia”!

En stilla jul är bedövande vacker och förmedlar det som många förknippar med en äkta och traditionell jul. Konserten vilar på en grund av eftertanke, kärlek och omtanke om andra. Det är ett uttryck som vill hylla det sanna i musiken och konsten.

Denna känslosamma och högkvalitativa konsert ingår i konceptet Exclusive Dinner Show där ledorden är intimt, nära och avskalat. Under kvällen ingår en välkomponerad trerätters middag för en kväll fylld av mat och musik av högsta klass.

I år är som vi alla vet inget vanligt år. Elite Hotels erbjuder event i trygga miljöer och följer strikt de svenska myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Känn er trygga med ordentliga avstånd mellan borden, strikta rutiner för hygien och undvikande av trängsel. Varmt välkommen till oss!
 • Jönköping, Elite Stora Hotellet - 11, 12 december
 • Helsingborg, Elite Hotel Marina Plaza - 18, 19 december
  (2020-10-18 07:26:53)
ANDRA ALBUMET "RIVERINE" REDAN PÅ GÅNG, SLÄPPS 13/11
Ett hem för mig är vad du vill att det ska vara. Det är där du känner att du tillhör och kan hitta ro. I flera år har jag skrivit musik i olika hem, från att spela in gitarrer i små lägenheter, till att skriva texter på toppen av berg. Med det här albumet vill jag ge en liten bit av mig, en personlig reflektion över olika situationer under hela mitt liv där jag antingen har sökt efter något, eller har hittat en plats som jag kallar hem.

Att släppa sitt första album är något speciellt, och jag tror att släppa denna samling av akustiska låtar är så speciellt som det kan vara. Både eftersom de alla kan sammanfatta mina första strävande år av låtskrivning, samt att var och en berätta sin egen historia. Men också eftersom de spelats i mitt hem med mina egna ansträngningar att skildra känslor av lycka, nostalgi, ensamhet, tvivel och kärlek.

Men jag ser samtidigt mig själv som att jag har två väldigt skilda identiteter när det gäller att skapa musik. Jag har den här samlingen av akustiska låtar som kändes passande för ett eget album, vilket har resulterat i 'A Place to Call Home'. Men jag har också mina olika studioinspelningar, från min debut EP 'Won't Be Found' till den senaste EP 'In the Rust'. Jag känner att de är av en olik karaktär och personlighet, och därför förtjänar att berätta sin egen historia.

Så för att följa den naturliga utvecklingen av denna musikaliska resa kommer mitt andra album 'Riverine' att komma ut senare i år, med alla mina tidigare studioutgåvor, men också med något nytt. Det känns rätt att avsluta detta kapitel med att ha två kompletta album för att skildra min resa hittills och därmed börja nästa kapitel med en tom sida, redo att berätta nya historier
.- Simon Alexander.  (2020-10-17 06:12:04)
INSPIRERADE AV ASTRID LINDGREN
Det svenska 5-manna blackmetalbandet Karmanjaka hör hemma i Umeå och har kanske inte ännu upptäckts av den breda svenska publiken. Bandet har släppt en EP (2016) som följts av flera fullängdare. Det senaste skivsläppet är 4-spårs EP:n "Hugin" där bandets inspirationskälla är författaren Astrid Lindgren (!).  (2020-10-17 06:08:01)
NYPREMIÄR FÖR ARVINGARNAS KROGSHOW
Arvingarnas jubileumsshow ”I takt med tiden” i regi av den välrenommerade regissören Hans Marklund är tillbaka! Nypremiär för krogshowen blir det nu på fredag den 16 oktober och spelas fram till den 19 december 2020 på Kajskjul 8 i Göteborg!

- Vi är tacksamma att vi fått öppna upp krogshows verksamhet igen. I egenskap av serveringsställe, får vi nu ha underhållning för en större publik med kända artister och matgäster under samma tak. En förutsättning är dock att vi håller social distansering mellan sällskapen. Vi ser fram emot att få träffa alla gäster och artister igen, och extra roligt med nypremiär med Arvingarna som gjorde dundersuccé i fjol. Det känns sååå roligt, säger Casper Janebrink och Ulrika Kvarnhult VD, Kajskjul 8.

Arvingarnas succéshow bjuder in till en storslagen och välregisserad helkväll, som sammanfattar de trettio första åren med en skön blandning av dans, pop, schlager och rock. Bandet kommer att bjuda på en helkväll med oförglömliga minnen och mängder av hits såsom ”Eloise”, ”Det svär jag på, ”Bo Diddley” och” I Do” och mycket mer!

1989 började Arvingarna skriva låtar hemma i Partille. Det stora genombrottet kom med Melodifestivalbidraget ”Eloise” och sedan har det gått av bara farten med fler mellotävlingar, grammisar, nya album och Diggiloo-turné. Med föräldrar i Streaplers och Flamingokvartetten har de vuxit upp med dansmusik, men redan från början hittade de sin egen stil. Nu vill de fortsätta tacka sina fans med sin minnesvärda krogshow. Det kommer att bli en storslagen sammanfattning av en sanslös karriär med en show som blickar tillbaka, men som ligger helt rätt i tiden.

Arvingarnas krogshow ”I takt med tiden” hade urpremiär den 20 september 2019 på Kajskjul 8. Det blev en sprakande succé och showen spelades för fullsatta hus. Biljetter köps på www.kajskjul8.se  (2020-10-17 06:01:03)
"KARMA" ÄR DEN NYA SINGELN MED ELEONOR LÉONE
Eleonor Léone är tillbaka med ny musik. 16 oktober släpps singeln "Karma". – Låten handlar om hur ens egna tankar kan göra en till fånge i sig själv.

Eleonor lider av insomnia och skriver ofta musik under sömnlösa nätter, och Karma är inget undantag. Något som passar in särskilt bra på låtens tematik.

– Karma kan man ju se som något bra, att karma kommer till någon som förtjänar det. Men karma kan ju också vara något man är rädd för. Man är rädd för att karma ska straffa en och den rädslan når nya höjder i sitt eget huvud, säger Eleonor.

Låten är ett hypnotiskt mantra, en slags självuppfyllande profetia i hur paranoida tankar kan göra en instängd i sig själv. En väntan på att karma ska ta ut sin egen rätt. – Långa nätter med rädsla gör att man kan känna sig som en fånge i det och i sin egen kropp. Låten vill vända rädslan till en styrka, tills man skrattar rädslan i ansiktet.

Låtskrivandet har alltid funnits i Eleonor, men det är inte förrän på senare år hon hittat sig själv i musiken tillsammans med producenten Kenny KNY Lundström. Hennes musik är medryckande elektronisk pop med fingret rätt på pulsen och träffsäkra texter som får en att tänka till en extra gång.

Karma är den första singeln från Eleonor Léones andra EP som väntas inom kort. Förutom att vara artist är Eleonor även Youtuber och influencer, med över 40 000 följare på TikTok. Hon är också del av bandet Le Crash.  (2020-10-17 05:49:48)
NY VIDEOSINGEL MED SVENSKT VÄLLJUDANDE METALBAND
Det svenska metalbandet Metalite har släppt en ny video med låten "We bring you the stars". Bandet har ett välljudande sound med sångerskan Erica Ohlsson som frontar Metalite sedan 2019. Hennes röst ger bandet en profil med både metalkraft och lite poppig framtoning.

Bandet bildades i Stockholm 2015 och består av Erica Ohlsson (Vocals), Edwin Premberg (Guitar), Robert Örnesved (Guitar), Robert Majd (Bass), och Lea Larsson (Drums).

Bandets musik presenteras av det tyska skivbolaget AFM Records och kan köpas via deras hemsida www.afm-records.de.

  (2020-10-17 05:49:46)
BRÖDERNA NORÉN ALBUMDEBUTERAR
När Gustaf och Viktor Norén återigen beslöt sig för att skriva musik ihop föll bitarna direkt på plats. Det som uppstod var ett naturligt och otvunget samarbete där brödernas otvivelaktiga kreativitet tilläts att blomstra fullt ut. Nu bjuds vi in för att ta del av just den magin. Idag, fredagen den 9 oktober, släpper Gustaf och Viktor Norén sitt första gemensamma album – ”Hymns To The Rising Sun”.

Efter storslagna parallella musikkarriärer i band som Mando Diao och Sugarplum Fairy har bröderna återigen börjat skriva musik ihop, precis som under uppväxten i Kvarnsveden i Borlänge. Det sa klick direkt när de på nytt satte sig i studion tillsammans.

”Hymns To The Rising Sun” är ett album där bröderna har lyckats att förmedla en oerhörd värme till tonerna av kreativa popmelodier. Samarbetet har denna gången lett fram till ett album som textmässigt kretsar kring det positiva och hoppfulla – känslouttryck som får anses välbehövliga efter ett år som för många varit påfrestande.

"..Att slita sig fri från sitt ego och sätta dina bröder och systrar framför dig själv. Att be om förlåtelse men också att förlåta med hela hjärtat". - Viktor Norén.

Gustaf och Viktor Norén debuterade i mars som duo med den uppmärksammade singeln ”Rise Again” – en låt som snabbt blev en favorit hos Sveriges radiostationer. Debuten följdes upp med singeln ”Walk With You” som även den spelats flitigt på radio och som idag ligger kvar på P4:s A-rotation.

Samtliga låtar på albumet är skrivna av Gustaf och Viktor tillsammans med deras nära vän Björn Olsson (hyllad producent som tidigare samarbetat med bl.a. Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives och Mando Diao). Albumet är inspelat i sägenomspunna RMV Studios på Skeppsholmen i Stockholm med vad de beskriver som ”Borlänges allra bästa musiker”.

På albumet medverkar utöver Gustaf Norén, Viktor Norén och Björn Olsson även Anders Johansson, Marcus Mozny, Max Wulfson, Matilda Bjurkvist samt Niklas Mascher. Albumet släpps av RMV Grammofon.  (2020-10-16 05:09:27)
VACKERT, MED ZARA ZACHARIAS
Sara Zacharias är tillbaka med vackra “I min dröm” - det andra släppet från den kommande EP:n som är planerad till våren 2021. Ännu en gång, och som så ofta med hennes musik, så har Sara och producenten David Lindgren Zacharias skapat en varm, organisk ljudbild!

“‘I min dröm’ är en sång om dom speciella människorna i ens liv, dom som verkligen har gjort avtryck. Dom som man alltid bär med sig.” säger Sara. Singeln är skriven av David Lindgren Zacharias tillsammans med Olle Nyman och Jens Hult.

Sara Zacharias debuterade 2013 då hon tolkade tidigare outgivet material av sin pappa, Ted Gärdestad, på albumet ”Mot solen” och hennes version av ”Himlen är oskyldigt blå” blev en långkörare på Svensktoppen med hela 39 veckor på listan. Trots att Sara inte planerat att fortsätta som artist blev det så ändå. ”Lever man ihop med en musikproducent är det svårt att inte dras in i den glädje som skapas genom musiken” , säger Sara och 2017 kom duetten ”En sång till dig” tillsammans med Tomas Andersson Wij som 2019 blev en del av det andra albumet ”Hjärtslag”.

”Musik har alltid varit en enormt stor del av mitt liv. Redan som sexåring köpte jag kassetter med The Beatles, Simon & Garfunkel, Tracy Chapman med flera och de har format min musiksmak: låtar som är melodiska, lite melankoliska och berör. Som person har jag bara blivit gladare för varje år, men melankoliska låtar som jag känner igen mig i berör mig oftast mer”, berättar Sara.  (2020-10-16 05:05:38)
SLÄPPER SINGEL PÅ SIN FÖDELSEDAG
På sin födelsedag 23 oktober släpper Thomas Di Leva sin nya svenska singel ”Faller". Svärtad dramatisk pop-poesi i melodiöst elektroniskt lyxfodral.

”Faller" brottas med svåra frågor som: Hur många gånger kan man förlåta någon som gång på gång utnyttjar förlåtelsen till nya svek och lögner? ...som dessutom leder till en säker undergång för den man förlåter.

– Vi har nog alla erfarenhet av någon vilsen själ i bekantskapskretsen, som oavsett hur många nya chanser som getts, har fastnat i en ond cirkel av lögner, svek och självdestruktivitet, för att till slut falla totalt på eget grepp. Det gör ont, känns tragiskt och sorgligt, speciellt som det oftast inte finns några enkla svar i dessa frekvenser av livets obevekliga sanningar, säger Di Leva.

”Faller” är skriven och producerad av Di Leva som denna gång har med sig Anders Lundström som medproducent. Thomas skrev ”Faller” och spelade in sång, piano och beats i sin studio Yogi Cave, sedan skickade han låten vidare till Anders för kompletterande synthar och slutmix i Born Star Studios.

– Jag och Anders bollade ”Faller”-produktionen mellan oss via internet 3-4 gånger för att den skulle få sin slutliga touch. Jag är väldigt nöjd med enkelheten, skärpan och direktheten vi lyckades få till i låten. Det är som att vara en ”fluga på väggen” i den kritiska situation låten spelar upp för oss. säger Di Leva och ler.

Låten ”Faller" är i skrivande stund en fristående singel.

– Den är en blixt från klar himmel som slagit ner under studioinspelningarna av det kommande engelska konceptalbumet "The Hybrids", berättar Di Leva.

P.g.a. coronakrisen är albumprojektet The Hybrids framflyttat i tiden, men förhoppningsvis kommer albumet att kunna släppas i början av 2021. Dessutom har Di Leva redan nu planer på ett nytt svenskt album det närmaste året. Där kan förstås också den superladdade låten Faller komma att ingå. Konsert-sommaren 2020 var nattsvart för publik och artister med alla festivaler och konserter inställda i Coronas kölvatten. Så för att försöka motverka och sprida hopp och glädje i denna öken åkte Di Leva ensam runt med sin gitarr till vanliga människors trädgårdar. Där uppträdde han med Coronasäkra konserter för saliga maxantal (enligt myndigheter 50 personer). Under Covid-19 pandemin har Thomas Di Leva även gjort stor succé med Digital Fika, sitt live program på Facebook där lyssnarna bland annat kan ringa in och samtala med honom i direktsändning. Under hösten kommer Di Leva att göra sex nya avsnitt av programmet. Det är svårt att stoppa Di Leva. Han hittar ständigt nya vägar att entusiasmera, inspirera och engagera – och om Di Leva mot alla odds en dag faller från sin självklara pophimmel, så faller han uppåt!  (2020-10-16 04:59:46)
FRANSKE THEO LAWRENCE OKTOBER-GÄSTAR SVERIGE
Theo Lawrence andra album "Sauce Piquante" är en fest för all som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock 'n' roll, blues och tex-mex. Om man vill ägna sig åt namedropping så dyker namn som Doug Sahm & Sir Douglas Quintet, Creedence Clearwater Revival och The Mavericks upp. Och i roots- och americana-kretsar är det kanske inte direkt oväntade referenspunkter, men lite anmärkningsvärt är det ändå när det visar sig att Theo Lawrence är en ung fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare från utkanterna av Paris! Men mest anmärkningsvärt är nog ändå att "Sauce Piquante" och inte för en sekund känns som nostalgisk retro eller bakåtsträvande. Lawrence har en förmåga att ta de goda influenserna, addera dem till sitt eget briljanta låtskriveri och resultatet blir en sorts rot-pop, i högsta grad relevant här och nu!

Hemma i Frankrike är Theo Lawrence på god väg att bli en stjärna och nu är det dags för publiken i Norden att upptäcka denna förbluffande mogna sångare och låtskrivare. En gyllene chans till det blir det när Theo med band nu äntligen turnerar i Sverige. C'est si bon!
 • 2020-10-17: Pustervik, Göteborg
 • 2020-10-19: Push, Stockholm
 • 2020-10-20: Katalin, Uppsala
 • 2020-10-21: Folk & Rock, Malmö
 • 2020-10-22: Folk & Rock, Malmö
 • 2020-10-23: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2020-10-24: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2020-10-26: Kulturkvarteret, Kristianstad


  (2020-10-16 04:59:45)
 
    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2020