Sök i nyhetsarkivet!UNO SVENNINGSSON SLÄPPER NY SINGEL
Uno Svenningsson är tillbaka med ny musik. Vi hintade redan förra året att de skulle komma två EP. Dessa två EP blev istället två nya album. Först ut var kritikerrosade albumet ”Österlen” som släpptes i vintras, ett samarbete med producenten Lars Halapi.

Nu är det dags för ett första smakprov från album nummer två som är planerat till våren 2022 och valet föll på somriga låten ”Fickor Fulla Av Sand”, och det är en ren familjeaffär.

"Att längta efter en känsla, eller en speciell plats är vad Fickor fulla av sand handlar om för mig. Detta är den första låten som jag gör i samarbete med Mark. Att få jobba ihop far och son, det är verkligen mäktigt. Vi har skrivit låtarna tillsammans, och Mark har producerat. Vi matchar varandra väl, nytt möter gammalt och kreativiteten har flödat.” - Uno Svenningsson.

Nya singeln. ”Fickor fulla av sand” släpps idag fredag 18 juni och den 6 juli är det TV premiär när Uno medverkar i SVT’s Allsång på Skansen.

Uno Svenningsson har har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá där man bland annat mottog en Grammis 1991 i kategorin ”Årets rockgrupp”. Unos soloäventyr påbörjades 1994 med det självbetitlade albumet ”Uno” där bland annat låtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren – direkt blev stora hits. Därefter har det blivit hela åtta album, och många radiohits som ex ”Vågorna”, samt mängder av lovordade och uppmärksammade turnéer. 2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” på TV4 som föranledde ett stort genomslag hos den stora och kärleksfulla publiken. Strax efter TV-succén släpptes Unos album ”Andras sånger” vilket följdes av en bejublad turné där både egna låtar och tolkningar framfördes, inte minst den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.  (2021-06-22 07:46:28)
ÄNNU EN SVENSKSPRÅKIG SINGEL MED OSCAR ENESTAD
Oscar Enestad har sedan sitt första singelsläpp på svenska under 2019 hittat en personlig och ärlig touch i sin musik. Med fokus på igenkännande texter om allt från kärlek och svartsjuka, eufori och hjärtesorg skriver Oscar om livets toppar och dalar. Efter ’Vi var som inga andra’ fortsatte Oscar i samma riktning med känslosamma ’Sänker våra glas på innergården’, med melankoliska ’Sorger’, nostalgiska singeln ’16 år’ och nu senast 'Se på oss nu'. Under senaste året har Oscar jobbat på sitt kommande album som väntas i höst.

Med melodier som fastnar och en äkthet som man inte kan undgås att beröras av, fortsätter Oscar att leverera låtar från hjärtat. Vi har tidigare sett Oscar som soloartist i Melodifestivalen, på Prides stora scen och på ’Late Night Concert’ där han uppträdde på ett folktomt Gröna Lund.

Idag släpps Oscars nya singel ´Svarta Moln' tillsammans med den danska artisten Chili. En melankolisk duett på både danska och svenska!

Oscar om 'Svarta moln': - "Vi skrev Svarta Moln en dag förra våren när himlen stod i svart. Vi skrev låten som en duett då den handlar om ett förhållande som har kommit till sin spets. 'Vi är inte längre de vi en gång va’’. Svarta Moln är en referens till att något hänger över en och tynger ned. Jag kom i kontakt med den danska artisten Chili. Hon skrev om text från svenska till danska och spelade in. Älskade det och det känns så kul att få göra den med just henne!"  (2021-06-22 07:39:43)
MUSIKGRUPP FRÅN GÖTEBORG
HUSET släpper kommande sommarnätters anthem med ’Cava & Camel Blå’. En feelgood-låt med flörtiga rader om de kärleksfulla sommarnätterna vi längtat efter.

HUSET är musikgruppen från Göteborg med frontpersonerna Johan Hammerlid och Kareem Hussein på main vocals och Eric Dahlqvist på backup vocals, keys och produktion. Gruppen lade grunden med sina första releaser 2013 och där bildades konstellationen HUSET. Unikt för bandet är deras live-uppsättning där Rasmus Bernestål på bas, Alexander Göransson på trummor och Jens Sellén på saxofon är med - något som speglas i deras singlar då produktionen till stor del är inspelad live.

Med omnämningar i Sveriges hetaste musikbloggar, radio och TV har de haft premiärer i P3 samt gästat P4 och P3 din gata. Med flera turnéer runt om i Sverige har gruppen även gjort spelningar i Kanada, Kosovo, Köpenhamn och Oslo. De har gästats och gästat artister som Kapten Röd och Bennett och på det sålt slut hemstadens ikoniska livescen Pustervik 7(!) gånger. Trots att HUSET skriver och sjunger på svenska har spelningarna utomlands varit väldigt uppskattade för den energin och glädje de alltid levererar på scen. Huset släppte sitt debutalbum ’Glow’ för ett år sedan och deras låt ’Väntade på mig’ roterade på P3 i sex veckor.

HUSET om ’Cava & Camel Blå’: – ”Kombinationen Cava & Camel Blå är sommarens salt och peppar. Två kryddor att avnjuta nära vatten eller en sen natt på balkongen med någon man är kär i. Låten är mest en feelgood-vibe som vi hoppas kan få lyssnaren låta sig själv stanna upp njuta av det goda för en stund.”  (2021-06-22 07:39:40)
UPPLEV GALENTO SOUND SERVICE
Många sörjde i stillhet när kultbandet OK Star Orchestra lade ner verksamheten i och med albumet #6 förra våren.

Nedläggningen motiverades då med raderna: ”Alla stjärnor slocknar förr eller senare. Orsaken till att en stjärna dör är att den inte har tillräckligt med bränsle för att kunna hålla igång, dvs. energin tar slut. När detta inträffar kollapsar stjärnan, och när detta händer släpper den ut en massa energi.”

Och se, nu har en del av den energin fångats upp i ett nytt projekt i samma anda, grundat av bandets centralfigur Tommy Galento. Galento Sound Service heter den nya konstellation som nu presenterar sig för omvärlden med ett första ljudprov i form av singeln Television bambino. Den släpps egentligen först på fredag, men Lira fick tillåtelse att lägga ut den här smyglyssningslänken till våra läsare. De beskriver den själva som ”en värdigt svängande hybrid av västafrikansk pop och sydamerikansk cumbia med en touch av svenskt vemod.” Ett album kallat Folk modern music är utlovat till hösten och utgörs av ”en sömlös, nutida och global folkmusik med rötter överallt och ingenstans”.

I bandet återfinns förutom Tommy Galento även Hassan Bah, Miriam Oldenburg, Sara Edin, Jörgen Adolfsson, Björn Gideonsson, Perry Vallgren och Christian Gabel.  (2021-06-20 09:42:23)
HELSKÖN NY SINGEL MED JESPER LINDELL
»Leave A Light On«, den nysläppta singeln med den fantastiska svenska sångaren och låtskrivaren Jesper Lindell, är ett kraftfullt exempel som det som kallas "blue eyed soul/classic rock".

Jesper släppte sitt kritikerrosade debutalbum »Everyday Dreams« redan 2019 på det coola amerikanska etiketten Alive Natural Sounds. En stor skandinavisk turné för att supporta albumet panerades att äga rum under våren och sommaren 2021, men blev av kända orsaker uppskjuten. Det goda med detta var att Jesper fick gott om tid att arbeta i studion, skriva låtar och göra inspelningar.  (2021-06-20 09:42:19)
VÄLKÄND LÅT I ABSOLUT NY TAPPNING
Idag släpper THEOZ nya singeln ”Hooked on a feeling” – en cover på klassikern som toppade Billboardlistan när den släpptes av Björn Skifs och Blue Swede 1974. Till låten släpps också en musikvideo som andas dans och svensk sommar. Videon är koreograferad och producerad av Thomas Benstem.

Så här säger THEOZ själv om Hooked on a feeling: ”Det är en ära att få släppa Hooked on a feeling i ny tappning. Det är en riktig klassisk hit och en låt man blir väldigt glad av, men den har av naturliga själ inte riktigt nått den unga målgruppen än. Därför vill jag göra en version som andas 2021. Jag älskar dessutom den svenska sommaren och att kombinera dessa två element i en sjukt snygg video med mycket dans kändes som en självklarhet. Nu är sommaren här och jag hoppas andra kommer känna samma sommarfeeling som jag när de hör låten.”

I sommar gästar THEOZ Lotta på Liseberg 2 augusti och Sommarlov 6 augusti.

Snart 16-åriga THEOZ är trots sin unga ålder en klart lysande stjärna som tagit den svenska popscenen med storm. Han upptäcktes på appen Musical.ly (numera TikTok) där han har över 2 miljoner följare. År 2018 släppte han sin debutsingel ”Het” och året efter släppte han sin första EP ”Min Theori”. Efter EP:n följde en sommarturné med 30 stopp runt om i Sverige. 2020 gjorde han ett samarbete med Riot Games och blev utvald till att göra den svenska versionen av låten ”MORE” av den virtuella K-popgruppen K / DA. Utanför sin musik spelade THEOZ huvudrollen i filmen Rymdresan, med Robert Gustafsson i huvudrollen, som han också gjorde soundtracket till. THEOZs musikaliska inspiration sträcker sig från artister som Ed Sheeran till Justin Bieber och han har släppt flera låtar både på svenska och engelska.

  (2021-06-18 14:08:59)
BANDET SOM TÄNDER
”Om vi nån gång bildar ett dansband ska det heta Cariez, alltså hål i tänderna...”

Så börjar bakgrundshistorien om Cariez. Idag den 18 juni börjar sagan på riktigt, när debutlåten ”Du tänder mig” finns ute på Spotify och andra streamingtjänster.

Vi som döljer oss bakom det där svårglömda namnet är Martin Johansson och Micke Johnsson från Asarum i Blekinge. Vi har till vardags synth-pop-bandet Electric City Cowboys och lovar uppriktigt att nåt sånt här har vi aldrig gjort förut..

Första låten från Cariez heter ”Du tänder mig”, en låt som vi från början skrev till ett helt annat sammanhang. Nu satte vi oss ner med öppna sinnen och gav den ett nytt arrangemang, en ny text och efter lite små justeringar i melodin så blev den till en glad, sprallig låt i bra bugg-tempo  (2021-06-18 14:05:28)
SKOTT SLÄPPER NY EP MED AKUSTISKT
Den 18 juni släpper Skott EPn ‘Chapter I’ som består av en samling akustiska versioner av hennes fans favoritlåtar. ‘Chapter I’ följer upp det hyllade debutalbumet ‘Always Live For Always’ som släpptes i juni 2020. Förutom de tidigare släppta akustiska versionerna av låtarna ‘Benz’ och ‘Amelia’ tillkommer nya avskalade tappningar av ‘Mermaid’, ‘Burning Incense’ och fokusspåret ‘Wolf’.

Jag tillägnar EPn till mina fans. Efter att ha hört deras versioner av mina låtar på så många olika sätt blev jag inspirerad och bad dem välja vilka låtar de skulle vilja höra som akustiska. Jag gillade deras val och började genast arbeta fram dessa råa mer nakna versioner av låtarna, säger Skott.

I ‘Wolf’ står Skotts fjäderlätta och sköra röst i centrum och i låtens musikvideo i VHS-stil ser tittarna Skott sitta på köksbänken hemma hos sig. Trots att ‘Wolf’ släpptes redan 2016 ligger låten henne fortfarande extra varmt om hjärtat.

– Jag kan fortfarande inte förstå framgången med ‘Wolf’ som handlar om ljudet av ensamhet vid hjärtesorg. När den släpptes fick jag från ingenstans ett tweat från Katy Perry som gillade den. I den avskalade versionen är arrangemanget i låten lugnare och texten får mer utrymme. Den har alltid varit min favoritlåt att sjunga live!, säger Skott.

När Skott släppte sitt debutalbum hyllades det av musikmedia världen över som CLASH, Line of Best Fit och COMPLEX. Det fick utmärkelsen som ett av månadens bästa album av tidsskriften Pigeons and Planes. Hittills har hennes musik streamats över 100 miljoner gånger och turnerat med artister som MØ och Phantogram. Skott har också själv turnerat i både Europa och USA. I april 2021 släppte även Skott helt nya singeln ‘Tired’ med tillhörande musikvideo, en duett med vännen och hennes gitarrist Shylde.  (2021-06-18 14:01:32)
SOMMARTURNÉ MED DI LEVA PÅ 19 ORTER
Turnépremiär den 5 juli för Di Leva´s sommarkonserter 2021 som gästar 19 orter runt om i landet från Sandviken i norr till Löderup i söder och det kommer att bjudas på massor av underbar musik och kärlek till några av de största hitsen, en och annan överraskning tillsammans med en av Sveriges folkkäraste artister Di Leva i sommar.

- Längtar efter att få möta min publik i sommarsolens leende. Det kommer att bli underbara konserter, härifrån till pophimlen och tillbaka, säger Di Leva.

Di Leva, rymdblomman från Gävle, är en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare. Med flera klassiska svenska hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet” och ”Vad är frihet?”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med kärlek, hopp, gemenskap och tro. Di Leva är med 22 album och hundratals TV- framträdanden ständigt lika aktuell och alltid i rörelse.

Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så ”udda fågeln” nu som en självklarhet, aktuell med nya sommarsingeln "Hunger" och beger sig ut på större sommarturné runt om i landet 2021.
 • 5 juli - Öland, Kackelstugan
 • 6 juli - Kungsbacka, Tjolöholms Slott
 • 7 juli - Lidköping, Shougska Gården
 • 8 Juli - Strömma, Farm Lodge
 • 9 Juli - Uppsala, Parksnäckan
 • 11 Juli - Öxnevalla, Wake Up Festival
 • 20 Juli - Eksjö, Museigården
 • 21 Juli - Falkenberg, Glommens Fiskekrog
 • 22 juli - Löderup, Solhällan
 • 23 Juli - Tofsö, Tofsö Deli
 • 24 Juli - Västerås, Officersmässen
 • 29 Juli - Eskilstuna, Sunbyholms Slott
 • 30 Juli - Norrköping, Knäppingsborg
 • 31 juli - Göteborg, Villa Belparc
 • 5 Aug - Örebro, Svampen
 • 7 Aug - Sandviken, Kungsgårdens Herrgård
 • 12 Au - Stockholm, Fåfängan
 • 21 Aug - Molkom, Molkom Idrottsplats
 • 27 Aug - Sundsvall, Stadshusparken
  (2021-06-18 14:01:30)
MÅNS ÅKER PÅ SOMMARTURNÉ
Han behöver knappast någon presentation, Måns Zelmerlöw har gått från ungt popfenomen till en av Sveriges (och Europas) mest älskade artister. Ständigt aktuell, i mars kom senaste singeln ”Come Over Love” och som maxad gästartist såg vi honom från ett tak i Rotterdam under Eurovision 2022.

Efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med ”Heros” toppade Måns Zelmerlöw listorna i 21 länder och Europaturnén tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Att ”vår” Måns är en publikfavorit även på hemmaplan råder det inga som helst tvivel om med över 320 miljoner streams och flera dubbel och trippel-platina.

Eurovison-vinnaren ger sig i sommar ut på en turné. Det blir underhållning i världsklass och det kommer garanterat bli allsång med charmören från Lund. Här ser du Måns Zelmerlöw sommaren 2021:
 • 1/7 Kungsbacka, Tjolöholms Slott
 • 2/7 Uppsala, Parksnäckan
 • 16/7 Örebro, Stadsträdgården Trädgården
 • 23/7 Östersund, Parksommar
 • 24/7 Rättvik, Dalhalla
 • 29/7 Mariehamn, The Rockoff Festival
 • 1/8 Borgholm, Kackelstugan
 • 4/8 Tvååker, Strömma Farmlodge
 • 5/8 Karlstad, Nöjesfabriken
 • 19/8 Malmö, Pildammsteatern
 • 21/8 Sundsvall, Stadshusparken
 • 22/8 Bollnäs, Colliniparken
 • 31/8 Stockholm, Mossebacketerrassen
  (2021-06-15 08:02:27)
ARVINGARNA SLÄPPER SINGEL - OCH EGEN ÖL
Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl. – Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993. Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.  (2021-06-15 08:00:30)
FÖRSTA SINGELN UNDER EGET NAMN
Den svenska producenten A7S har över 23 miljoner lyssnare i månaden och har medverkat på flertal dance hits. Nu har han släppt första singeln under eget namn - "Nirvana"  (2021-06-15 07:55:30)
CHERRIES NYA SINGEL HANDLAR OM KVINNOR I HENNES LIV
Cherrie släppte förra veckan album och slog ett slag för kvinnorna i hennes liv. "Naag Nool" betyder "en kvinna som lever", något som Cherrie inspirerats av under arbetsprocessen av sitt tredje studioalbum.  (2021-06-15 07:55:27)
HIT-VARNING MED ADEN x ASME
Den prisbelönta duon Aden x Asme samarbetar igen sedan 2019, tillsammans tolkar de Håkan Hellströms "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

  (2021-06-14 07:13:01)
NYSLÄPP MED ERIC SAADE
Artisten och låtskrivaren Eric Saade behöver ingen närmare presentation, han tillhör idag svenska popeliten med otaliga hits. I våras presenterade han sig sig på engelska igen efter att ha växlat mellan svenska och engelska låtar under några år. Den moderna poplåten ”Every Minute” slog ner som en bomb när den tävlade i Melodifestivalen med sitt moderna sound. ”Every Minute” tog Svenska folket med storm och blev snabbt en favorit. Idag 11 juni släpps uppföljaren ”Like U Used To” och tar vid där ”Every Minute” slutar.

"Like U Used To” handlar om känslan av att man sakta men säkert blir mindre och mindre älskad, och att det även kan vara något som befriar en person.Jag älskar blandningen av vemodet i texten, och den naiva och ganska glada musiken som låten besitter! Eric Saade.

Parallellt med studiojobb och inspelningar kommer Eric i höst tillsammans med stjärnkocken Johan Jureskog göra en exklusiv dinnershow, 4 kvällar på Trädgårn Göteborg. Ett helhets koncept med mat och popmusik! Johan och Eric träffades via Erics frekventa besök på restaurang AG. Eric är själv väldigt vin- och matintresserad och därför fastnade de alltid i samtal om just det. Samtidigt var Eric på väg att planera för sitt nya projekt. En egen show!

”Jag som artist älskar helhet! Maten ska vara en lika stor upplevelse som musiken. Jag har själv aldrig gått på en show där maten varit ett fokus. Jag vill förändra det! Just för att jag älskar helhet! Därför ringde jag Johan!” säger Eric Saade.

Eric Saade en av Sveriges största popartister och Johan Jureskog är en av landets största stjärnkockar. Tillsammans kommer de skapa något helt unikt med ett exklusivt antal platser under två helger i oktober och november i Göteborg.  (2021-06-14 07:09:40)
NU ÄR FANNY WIDSTRANDS SOLODEBUT HÄR
"Det här är den bästa låten jag har hört på år och dar! Älskade Fanny honey. Glömmer aldrig när hon kommer in på ett skivbolagsmöte med mig och säger - Ville ni höra min musik eller? Jag har lagt den i en tändsticksask. Sparade en tändsticka åt er. Så om ni inte gillar det, så kan ni väl bara bränna upp skiten. Sen sparka hon upp dörren och gick därifrån. Sen den dagen har hon varit min idol. Jag tror många kommer älska det här, det är på riktigt och det är så jävla bra" säger Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget.

Musiken kan beskrivas som en slags kombination mellan barn av vår tid 2021, Beppes godnattstund för vuxna och ’My heart will go on’. En blandning av pop, progg och singer-song. Fanny Wistrand är en bred artist med många dolda talanger och har i cirka tio års tid arbetat med musik, alltifrån indie, radiopop och barnmusik. Bland annat skriver hon musik och sjunger i det energiska och galna bandet Mother Mink, hon har körat melodifestivalsartisten Dotter och däremellan har hon spelat Findus i Pettson & Findus cirka 500 gånger runtom i Sverige. Inte förrän nu har det varit läge att släppa musik under eget namn. En EP är på gång, håll utkik!

Svala handlar om att våga släppa taget och om att återfå sin styrka. Det här är en hyllning till tvivlet, sorgen, styrkan, skrattet, drömmarna och kärleken.” "Den senaste tiden har jag, likt många andra, levt i en storm. I stormen började jag skriva. Det blev historier som blev låtar. Första låten på min kommande EP heter Svala och handlar om en tuff separation. Den handlar om smärta och sorg och om styrka och frihet. Efter regn kommer sol och snart flyger vi igen som svalor på klarblå himmel. Kanske flyger vi högre och till och med vackrare än innan, säger Fanny Wistrand.  (2021-06-14 07:05:17)
BANDET DANIEL4EVER SLÄPPER SINGEL
Idag delar bandet Daniel4ever med sig av ännu en låt från deras kommande fullängdsalbum som släpps till hösten. Nya singeln 'Ge mig all din love' släpps via PAALSUND Records och är en slow disco-dänga i indie-kostym med mjuk kärleks-rap signerad Daniel Boyacioglu.

I våras debuterade bandet Daniel4ever, en konstellation bestående av de välbekanta musikprofilerna Daniel Boyacioglu, Nils Törnqvist och Markus Jägerstedt. Debutsingeln ’Sång för Sanjin’ handlade om Daniel Boyacioglus barndomsvän och gick rakt in i hjärtat på trötta småbarnsföräldrar, sökande tonåringar och nostalgiska medelålders män. Medier som Dagens Nyheter, PSL, Nöjesguiden, Kingsize Magazine och Popmani stämde också in i lovsången.

Idag den 11 juni är det dags för ännu ett smakprov från det kommande fullängdsalbumet ’Dom kort man fått’ som släpps den 8 oktober. Nya singeln ’Ge mig all din love’ är en brutalt naken slowdisco-dänga. I musik och text ett fönster av klarhet i det känslomässigt dränerande tillståndet när kärlek uppstår, blir till eufori och tar över kroppen. Du överväldigas av den och vet varken vad du ska säga eller tänka. Du vill ha hela kärleken nu, nu, nu. Och vad du än får är det för lite. Men så lugnar sig känslorna en stund. Hjärtat slår stadigt och tankarna sorteras. Precis i det lilla fönstret kom låten till. Resultatet balanserar precis på gränsen mellan hämningslöst vackert och pinsamt ärligt.  (2021-06-14 06:59:44)
VIKINGARNA ÅTERFÖRENAS MED 44 SPELNINGAR I 4 LÄNDER
Nu släpps finalbiljetterna till Nordens i särklass största och populäraste dansband Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen. Den 6 augusti 2021 beger de sig ut på en sista turné i Norden och totalt gästar Vikingarna 44 orter i fyra länder med turnépremiär den 6 augusti 2021 och sträcker sig fram till den 14 oktober 2022!

- Det här ska bli så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer. Nu ska vi ge järnet runt om i Norden och jag längtar verkligen ut, säger Christer Sjögren.

Den fantastiska sagan om Vikingarna tar sin början redan 1960 med Jicoo & The Vikings och på tidigt 70-tal bytte man namn till Vikingarna. Från 1970 talet och framåt har man radat upp mängder med hits på bl a Svensktoppen med låtar som ”På världens tak”, ”Du gav bara löften”, ”Djingis Kahn”, Blue Hawaii” och många fler. 1998 låg ”Kan man älska nån på avstånd” på första plats hela 26 veckor på Svensktoppen, en otrolig framgång som få artister kan stoltsera med.

Biljetter till Vikingarna ”Finalturen 2021-2022” släpps på torsdag den 10 juni via: www.vikingarna.eu.

Sångaren och ”hagforsingen” Christer Sjögren anslöt i bandet 1978 och att han sedan dess blivit en av vårt lands mest älskade artister är ingen underdrift. Under bandets långa framgångssaga hann man också med att släppa 3 skivor i Tyskland som sålt över 600 000 exemplar. Totalt har Vikingarna sålt mer än otroliga 12 miljoner skivor i Norden vilket är fullständigt unikt. 2004 gjorde man en avskedskonsert i Arvika och nu är denna älskade orkester tillbaka igen till stor glädje för alla fans runt om i Norden.  (2021-06-12 13:07:48)
OMTYCKTA ONE MORE TIME ÅTERFÖRENAS
I år är det 25 år sedan One More Time, med medlemmarna Nanne Grönvall, Peter Grönvall och Maria Rådsten, tog hem segern i Melodifestivalen med “Den vilda”. Det firar de med att medverka i TV4:s Lotta på Liseberg i sommar och med ny musik i höst!

“Vilken enorm glädje att få jobba tillsammans i One More Time igen. Med stor glöd och passion siktar vi nu på att släppa vår första singel i höst. Åh vad vi har längtat efter detta.” hälsar bandet.

One More Time släppte sin första singel “Highland” 1992 och den låg på topplistorna runtom i Europa. “Den vilda” placerade dem på 3:e plats i Eurovision Song Contest. Bandet gjorde också en mängd Europa-turnéer och blev bl a utnämnda till Bästa utländska grupp i Belgien.  (2021-06-12 13:05:47)
ROBERT WELLS BJUDER PÅ ROMANTIK
Robert Wells ”Wedding Bells” släpps den 18 juni och är femte pianostycket i populära instrumentala serien ”Songs Without Words”, som nu passerar överväldigande 600 000 streams på Spotify. Här möter man Robert Wells och flygeln i en knivskarp närvaro, närhet och känsla i ett som får en att njuta och drömma sig bort tillsammans med musiken och instrumentets otroliga kraft.

Nya singeln ”Wedding Bells” bjuder på en energisk och romantisk ouvertyr med en nordisk klang för fest, kärlek och bröllop. Parallellt släpps även musikvideon inspelad i Essinge Kyrkan, Stockholm.

”Songs Without Words” är en instrumental pianosamling för en hel generation musikälskare, även för den verksamma pianisten. Till alla stycken finns noter via www.notpoolen.se Första låten i serien ”A Window To The Past” ur ”Songs Without Words” har passerat över 600 000 lyssningar på Spotify och singeln följdes upp av ”Summer Breeze”, ”Silent Rain” och ”April” i mars 2021 och nu släpps femte låten i ordningen ”Wedding Bells”!  (2021-06-12 12:59:05)
SVENSK COUNTRY MED KARAKTÄR
Den 30 juni släpper Frida Wiljansros sitt allra första album ”Ingen Kommer Levande Härifrån”. Cd´n innehåller 12 låtar i genrén country och dansband och som Frida själv säger att det ”ligger henne väldigt varmt om hjärtat”. Samtliga låtar är på svenska och Frida har ett personligt uttryck i rösten och sitt eget id/sound! Låtarna på skivan är en blandning av nyskrivna låtar samt egna versioner av gamla goda countryklassiker.

Frida Wiljansros har sjungit sedan barnsben och tävlat i många talangtävlingar. 2013 sjöng hon med Team Rickard i Körslaget TV4, där hon även var solist. Därefter har hon släppt ett gäng plattor i lite rockigare konstellationer. Samtidigt med artisteriet driver hon Café Gula Huset, ett musikcafé och restaurang på vischan längs E45:an.

Det unika med caféet är att hon arrangerar intima konserter med endast 50 sittande gäster och inte vilka artister som helst. Ebbot, Thorsten Flinck, Olle Jönsson , Linda Gail Lewis, Sator, Little Gerhard är bara några av dom som spelat på caféet. 60-tals hjältarna The Animals stortrivdes och sa att dom aldrig har spelat på ett sådant litet och mysigt ställe tidigare.

Henrik Sethsson är sångare i Casanovas och har genom åren haft stora framgångar i bl a melodifestivalen. Henrik har producerat och skrivit Fridas "egna" låtar på Fridas platta. Med sig har han fått hjälp av Stefan Jonsson gitarr, Tom Lindqvist gitarr, Conny Ohlsson Pedal Steel Guitar. Låt: 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10 är inspelade i Westwood Music i Stockholm av Henrik Sethsson

Tryggve Johansson var kapellmästare i det populära dansbandet JIGS. Du vet JIGS som AC/DC värmde upp för på Rotundan Cortina utanför Falkenberg 1976. Och hitsen som vi aldrig glömmer - Hallå du gamle indian, Min Jojo m fl mfl. Tryggve jobbade därefter 15 år med Christina Lindberg. Tryggve har producerat och spelat in dom svenska countrykklassikerna på Fridas platta. Han behärskar alla instrumenten inklusive Pedal Steel Guitar med sig till hjälp har han Peter Larsson körer och saxofon. Låt: 3, 4, 6, 11 är inspelade i Hipshot Studio Trollhättan av Tryggve Johansson.

George Georga Gustafsson musicerar och har släppt ett antal plattor själv. Han var även medlem i punkbandet 23till. På Andra Sidan Sundet (The Wheels of Laredo) spelades in i Primary Rock Studios i Norrköping av George Georga Gustafsson. Arrangemang och producerad av George Georga Gustafsson. Medproducent albumversion: Tryggve Johansson Musiker: George Georga Gustafsson gitarr, trummor, bas, organ Tryggve Johansson gitarr och steelguitar. Slutmastering: Michael Thorén, Studiofabriken i Göteborg. Alla låtar är inspelade 2020-2021  (2021-06-12 12:55:20)
ANIS DON DEMINA SLÄPPER NY EP
Nu på fredag den 11 juni släpper Anis Don Demina EP:n ”Underbarn”, innehållande tre covers, en nyskriven låt och Sveriges Officiella EM-låt 2021. EP:n är personlig för Anis och en mix av nostalgiska minnen och en kärlekshyllning till flickvännen Filippa. Tolkningarna han gjort är några av hans favoriter från uppväxten.

Ett första drop från EP:n släpps redan idag 9 juni med låten ”Så länge du ler”, den följs upp på torsdag med nytolkningen av Lasse Berghagens klassikern ”En kväll i juni” och på fredag är det dags för hela EP:n "Underbarn". ”Så länge du ler” är Anis mest personliga låt på EP:n. Det är en egenskriven kärlekshyllning till flickvännen Filippa som han träffade i slutet av förra året. Förutom Anis själv ligger även Carl-Philip Ström och Niklas Carsson Mattsson bakom låten, båda upphovsmän till Viktor Leksells ”Svag”. ”Så länge du ler är en kärlekshyllning till min tjej. Det finns ingen som henne och hon förtjänar det bästa. Att se henne le är det som gör mig lyckligast på jorden”.

Anis Don Demina är en svensk artist, låtskrivare och DJ. Utöver det har han även en av Sveriges största YouTube-kanaler med mer än 125 miljoner visningar och över 500k prenumeranter. Han gick från att DJ:a och släppa klubbhits som ”Wasted” och ”Sucker For Love” till att samarbeta med artister som; Timbuktu, Mapei, SAMI, Nils-Pontus (GAMMAL), Elias Abbas och Eric Saade. 2019 släpptes den uppmärksammade singeln ”Utanför (feat. SAMI & Elias Abbas)”, vilket var den första hiphop-låten i Anis namn. Anis blev nominerad till ”Årets Genombrott” i Rockbjörnen samma år och hitsingeln ”För stora för den här stan (feat. Mapei)” blev snabbt en radio- och Spotifyhit. Anis blev ett folkkärt ansikte med singeln ”Vem e som oss” som släpptes under Melodifestivalen 2020, där han slutade på en femteplats i finalen. Låten klättrade snabbt till #2 på Spotify och placerade sig högt på den svenska radiolistan. I somras gjordes ett uppmärksammat samarbete med Engelska stjärnan Nathan Dawe och hiten ”Flowers”. Anis musik har streamats över 60 miljoner gånger på Spotify. 2021 kan man utan tvekan beskrivas som Anis don Deminas år! Han kom 2:a i Lets Dance, hyllades för sitt programledarskap i Melodifestivalen och gör just nu succé tillsammans med SAMI med Sveriges officiella EM-låt!  (2021-06-10 05:29:10)
SCHAKONAT SLÄPPTE SITT 2:A ALBUM
Schakonat släpper nu sitt andra album i ordningen "This Moment" och innehåller 9 låtar skrivna och producerade av Hans Schakonat och Ulf Ahlberg som tillsammans påbörjade arbetet 2018. Schakonat fanns med i vågen av svenska band som växte fram under -80 och -90 talet, ibland kallat det svenska musikundret i media. Första soloalbumet “Schakonat” släpptes 2013 och sedan dess har det flitigt komponerats musik för film, teater och tilldelats flertalet kulturpriser. Nu släpps uppföljaren "This Moment"!

Första singeln från nya albumet "Blue" släpptes tidigare i våras och följs nu upp av sommarsingeln "Floating".

Hans Schakonat har spelat med många artister genom åren; Glen Hughes (Deep Purple), Totta Näslund, Clas Yngström (Skyhigh), Johan Örjansson och Krister Classon Band m.fl. 2010 och framåt turnerade Schakonat med ”A Tribute to Pink Floyd”, “Shine On”, som mötte stor uppskattning från både publik och recensenter runt om i landet!

På albumet har Hans Schakonat (Gitarr, sång och Keyboards) samlat Claes Jagborn (Bas), Peter Wallenäs (Trummor) samt Emma Berg (Kör), producerat och skrivit låtarna tillsammans med Ulf Ahlberg.  (2021-06-10 05:22:19)
SPRINGSTEEN ÅTER TILL BROADWAY
Bruce Springsteen återvänder i sommar till Broadway i New York för en fortsättning på de framgångsrika avskalade framträdaden som gjorde succé under tiden innan pandemin. Biljetter släpps den 10 juni och premiären äger rum den 26 juni. Fram till början av september blir det möjligt att uppleva The Boss på St. James Theatre under förutsättning att Du är fullvaccinerad och förtjänsten från premiärföreställningen skänks till en knippe lokala ideella organisationer i New York och New Jersey  (2021-06-10 05:14:52)
DEUTGEN LANSERAR DANSBAND DELUXE
Den 21 september blir det turnépremiär för en av Sveriges största och fullmatade dansbandsturnéer ”Dansbands Deluxe” där hitsen står i centrum. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka Svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr, i en sällan skådad lyxförpackning med några av våra största dansbandsstjärnor i ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen.

Till turnén samlas Tony Ljungström (Black Jack), som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen. Monia Sjöström (Grönwalls), som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen. Paul ”Paljett” Sahlin, känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina. Lena Påhlsson (Wizex), dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene. Göran Lindberg (Matz-Bladhs, Tonix), nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz-Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme. Erica Sjöström (Drifters) som i 20 år sjungit i Drifters. Hon körar, spelar saxofon, dragspel, flöjt. Husbandet leds av kapellmästaren Lasse Persson tillsammans med några av landets rutinerade musiker, som turnerat med i stort sett alla svenska artister och även spelat i Allsång på skansen under såväl Lasse Berghagen som Anders Lundins ledning.

- Det finns nästan ingen så stark musikstil som dansbandsmusiken. Den skapar känslor, bygger broar och bokstavligt talat för människor samman. På dansgolvet är alla lika, gammal som ung. Inte minst nu under pandemin har det visat sig hur mycket musiken betyder och hur saknad den är. Nu går vi in i landets konserthus och bjuder på en lyxig show med alla dessa fantastiska artister som tillsammans står för en betydande del av landets samlade dansbandshistoria, säger Thomas Deutgen som i snart 15 år jobbat på heltid med dansband i olika former från radio/tv till egna evenemang, säger Thomas Deutgen som i snart 15 år jobbat på heltid med dansband i olika former från radio/tv till egna evenemang.

Medverkande: Thomas Deutgen, Tony Ljungström (Black Jack), Monia Sjöström (Grönwalls), Paul ”Paljett” Sahlin, Lena Påhlsson (Wizex), Göran Lindberg (Matz Bladhs, Tonix), Erica Sjöström (Drifters).

- Det känns väldigt roligt att få åka på turné med de här kollegorna. Flera av dem är ju mina gamla idoler. Och nu förstår jag hur mycket låtarna betyder för människor. T ex Inget stoppar oss nu har streamats över 35 miljoner gånger. Det här blir en fullträff för publiken, säger Tony Ljungström.
 • 21 SEPT VARA, KONSERTHUSET PREMIA¨R (VARAKONSERTHUS.SE
 • 22 SEPT VA¨XJO¨, KONSERTHUSET (TICKSTER.COM)
 • 23 SEPT KARLSHAMN, STADSTEATERN (TICKETMASTER.SE)
 • 26 SEPT YSTAD, TEATERN (EVENTIM.SE) KL 14.00 OCH 18.00
 • 18 OKT HA¨SSLEHOLM, KULTURHUSET (NORTIC.SE)
 • 9 OKT KARLSTAD, SCALATEATERN (TICKETMASTER.S)
 • 20 OKT UDDEVALLA, ÖSTRABOTEATERN (TICKETMASTER.SE)
 • 21 OKT KUNGSBACKA, TEATERN (TICKETMASTER.SE)
 • 4 NOV LULEÅ, KULTURENS HUS (TICKETMASTER.SE)
 • 5 NOV SKELLEFTEÅ, SARA KULTURHUS (TICKETMASTER.SE)
 • 6 NOV SOLLEFTEA°, HALLSTABERGET (HALLSTABERGET.SE)  (2021-06-10 05:14:50)
LUNE OICH SILVANA IMAM GÖR SVERIGES OS-LÅT
Den 23 juli invigs OS i Tokyo och nu är det klart att Silvana Imam och Lune gör Sveriges officiella låt till spelen. Vinner med hjärtat heter låten som hyllar traditionen ”att samlas och förenas i en inkluderande och kärleksfull ceremoni”.

En officiell svensk OS-låt gjorts till varje OS sedan 2002, med undantag för 2014 och 2018. Uppdraget att göra detta spels officiella låt har gått till artisterna Silvana Imam och Lune, som båda har en stark koppling till sport. Lune släppte 2013 albumet Music & Sports och hennes röst har hörts på låtar som Teenage Crime av Adrian Lux och hennes tolkning av Swedish House Mafia-låten Leave The World Behind. Silvana Imam har spelat basket i många år, men valde i slutänden att satsa på musiken. Sedan albumdebuten 2013 har hon vunnit priser på bla Grammis, Musikförläggarnas Pris och P3 Guld.

Svenska OS-låtar genom tiderna:
 • Vi ska vinna – Excellence och Markoolio, Salt Lake City 2002
 • Olympia – E-Type, Aten 2004
 • All in the game – Fame, Turin 2006
 • Raise the banner – Poodles, Peking 2008
 • The heat is on – Jill Johnson, Vancouver 2010
 • Hagsätra IP – Hagsätra sport, London 2012
 • It’s all about the games – John Lundvik, Rio 2016
  (2021-06-08 08:18:35)
ÅRETS FÖRSTA RSD PÅ LÖRDAG 12/6
På lördag den 12 juni är det dags för årets första Record Store Day (RSD) så mängder med specialutgåvor ges ut på CD, vinyl etc och alla skiventusiaster samlas i landets kvarvarande skivbutiker. Hela releaselistan finns på www.recordstoreday.se/releaser (observera att förteckningen även innefattar internationella releaser som kanske inte blir tillgängliga i svenska butiker).

Bland mina egna favoriter kan jag hitta The Who "Face dance", Procal Harum "Grand Hotel" och Desmond Dekker "King of ska - the early singles collection 1963-66".

Nästa RSD äger rum mitt i sommaren (12 juli) och redan nu finns uppgifter om en del av de releaser som då blir tillgängliga på hemsidan…  (2021-06-08 08:18:34)
DROTTNINGEN AV HAMMARKULLEN BJUDER TILL KALAS
Ingen annan artist representerar hela Sverige på samma storslagna sätt som Laleh, med sina nu dussintals hits som känns lika klassiska som moderna. 2000 såg vi en då okänd 18-årig Laleh Pourkarim göra skådespelardebut i ”Jalla! Jalla!”. 22 år senare firar hon tillsammans med sina fans hennes hittills största konsert, på klassiska Ullevi.

”Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais eller stå utanför vid grinden och få autografer ifrån mina favoritspelare, så nu, efter alla år känns det lite extra speciellt, jag kommer dock inte ha med mig min fotboll, tror jag.” - Laleh.

Från Hammarkullen, via Los Angeles, hela vägen till Ullevi. Den 10 juni 2022 sätter Laleh stämningen för hela sommaren med en fest i sin gamla hemstad Göteborg. Biljetterna till den här oförglömliga höjdpunkten släpps på fredag 11 juni klockan 10:00 via Ticketmaster.se. Samtidigt kommer singlen ”Change”, Lalehs första låt på engelska sedan 2018. Att Laleh älskas lika mycket i Göteborg som i ”Så mycket bättre” av hela Sverige talar sitt tydliga språk – full av integritet och med genuin kärlek för musiken och sina lyssnare har hon befäst sin plats i den svenska folksjälen. För att även de yngre fansen ska få chansen att se konserten kommer det att finnas särskilda sittplatser för dem under 13 år.

”… Change handlar om förändring, sommaren är här nu och det blir lättare att börja tro och hoppas både på sig själv men också på en framtid. I musikvideon till Change stormar barnen in ett möte, de kastar och klipper i de vuxnas papper där det står business as usual. Dom försöker rädda både dem vuxna men också deras framtid och framtiden är väl ändå deras.. men det är inte bara upp till barnen, vi måste vara på deras sida nu and we gotta to change.” - Laleh.

Under åren från genombrottet och fram till nu har Laleh konstant gått sin egen väg, hon har krossat glastak och brutit ny mark, hon har lyckats sammanföra Cornelis svenska vistradition med modern internationell popgenialitet. Längs vägen har hon levererat klassiker som ”Live Tomorrow”, ”En Stund På Jorden”, ”Some Die Young”, ”Bara Få Va Mig Själv”, ”Goliat” och nu senast ”Det kommer bli bra” samt skrivit låtar och producerat hits åt bland andra Adam Lambert, Ellie Goulding och Shawn Mendes. Med 2005 års debutskiva blev Laleh den första kvinnan att någonsin vinna en Grammis bl.a som Årets Producent. 2022 monterar hon på sitt alldeles unika sätt ner det sista glastaket genom att bli den första svenska kvinnliga soloartist att göra en egen konsert på Ullevi. 10 juni 2022 firar vi en av Sveriges största, intressantaste och mest älskade artister genom att höja armarna mot skyn och sjunga med då Laleh bjuder in till tidernas händelse.

Biljetterna släpps fredag 11 juni kl.10:00 via Ticketmaster.se. Singeln "Change" släpps på fredag den 11/6  (2021-06-07 13:38:17)
DE FÖRSTA ARTISTERNA TILL NYA HUMLEHAGEN
"Vår vision är att Humlehagen ska bli ett starkt tillskott i konsertsverige och ett unikt besöksmål i regionen genom att bygga en ny typ av naturnära musikupplevelse. Planen är att låta konceptet och festivalen organiskt växa till en av landets starkaste konsertscener. Även de största festivalerna började någonstans med kreativa och idérika människor med en stor entreprenörsanda och ett tydligt mål" berättar Ki Sandholm. "Detta blir en fortsättning på festivalsuccén Tjo i Tjögsta" berättar Johan Sandberg.

Personerna bakom projektet Tjo i Tjögsta har nu utvecklat och byggt upp en ny konsertarena en kilometer ifrån den tidigare festivalen.

"Humlehagen är ett större område och har flera möjligheter att göra olika typer av evenemang. Vi tänker oss en bred målgrupp med allt ifrån barnfamiljer till den äldre generationen" fortsätter Mirjam Sandberg.

Vid Humlehagen har människor samlats i hundratals år. Den mysiga gläntan prunkar i sommartid med härlig växtlighet i det magiska ljuset. Sedan 800-talet har Riddarbacken bredvid varit uppsamlingsplats för militära styrkor, men i dagens Humlehage finns bara de härliga träden och traktens bästa humleodlingar kvar. Här i gränslandet mellan Närkeslättens vidder och Käglans vindlande skogar erbjuds ett naturnära läge. Området är beläget utanför Glanshammar, 15 minuter i bil, 30 min med buss & 40 minuter med cykel från Örebro. Hit kan man ta sig från Glanshammarsbygden och sommarstugeområdena vid Väringen och norra Hjälmaren och det är rimliga avstånd till Västerås, Eskilstuna, Arboga, Köping, Frövi, Fellingsbro. Det finns också möjlighet för publik i hela Bergslagen, Mälardalen och Stockholmregionen som är kultur & upplevelseintresserad att komma till Humlehagen. Satsningen görs med stöd av Örebrokompaniet. I sommar kommer det gå bussar ifrån Örebro och arrangörerna uppmanar besökare i närområdet att cykla. På området kommer det finnas lokala krögare och foodtrucks i samma anda som det var på Tjo i Tjögsta.

"Vilken underbar sommar vi har att se fram emot. Vi kommer kunna erbjuda 500 platser och jag ser personligen fram emot och höra Miss Li i Tjugesta. När vi för några år sen startade upp Tjo i Tjögsta och hade visioner om att göra något kul för lansbygden. Idag tar vi nästa steg med Humlehagen" berättar Anna Pettersson.
 • 24 juli - Miss Li
 • 30 juli - Timo sjunger Ted
 • 31 juli - Timbuktu & MASAKA Trio
 • 7 aug - Anna Ternheim
 • 20 aug - Markus Krunegård
 • 21 aug - Solala
 • 22 aug - Pettson & Findus
Biljetter köps på www.humlehagen.se  (2021-06-07 13:33:05)
JUBËL SLÄPPER EP:n ”6115 ORANGE ST.”
Sen det stora genombrottet 2018 med Dancing in the Moonligt har Jubël fortsatt att renodla sitt sound utan att stanna upp eller sluta inspireras. Bandets starka melodier och karakteristiska gitarrslingor och Sebastians röst är ständigt närvarande. Låtarna utgör små minnesfragment från de mest minnesvärda stunderna i livet; Roadtrips, sena nätter och morgnar innan solen går upp.

För knappt 3 veckor sedan släpptes första singeln ”Dumb” och idag är det dags för EP:n ”6115 Orange St.” som är ett brett spektrum av känslor, intryck och minnen sammanfattade i fem pop-låtar.

”Dumb” skrevs för nära två år sedan på en terrass i Los Angeles, lämpligt nog just på adressen 6115 Orange St. Inspirationen kommer från vitt skilda håll, glädjen i att skapa musik, den senaste popen, Motown och Disco. Allt tolkat och format av Jubëls omisskännliga känsla för melodier.

Bakom Jubël finner vi Sebastian Atas och Victor Sjöström som släppt musik tillsammans som Jubël sen 2017. De fick sitt stora internationella genombrott 2018 med Dancing in the Moonlight och har sedan dess haft en fantastisk resa med singlar som Someone, On the Beach och Weekend Vibes. Bandet är idag representerade av Warner Music Sverige, Warner Records i USA och Atlantic Records i UK. Sammanfattar vi bandets framgångar hittar vi en radio etta i UK, tvåsiffriga guld och platina-certifikat som sträcker sig från Australien till UK, Canada, Norge och Spanien.  (2021-06-07 13:13:52)
STARK MUSIKPROFIL SLÄPPER NY SINGEL IDAG
Idag släpps nya singeln ”Huvudet I Skyn” som är den första i en rad av nya singlar med Herbert Munkhammar som släpps under sommaren. En av våra starkaste musikprofiler, en självklar del av den svenska musikscenen och långt ifrån en debutant. Självutlämnande och samhällskomenterande texter med ett säreget och lekfullt sätt att vrida på ord och uttryck har blivit ett signum för Herbert Munkhammar när han nu återvänder med ny musik.

Idag släpps nya singeln ”Huvudet I Skyn” som är den första i en rad av nya singlar som släpps under sommaren.

Under året har Herbert spenderat en hel del tid i studion. Han har bla samarbetat med Myra Granberg, Erik Lundin & Mats Norman för att nämna några, och det lyckade samarbetet med Carl Wikström Ask (Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio) fortsätter.

Herbert Munkhammar började göra musik och rappa redan i grundskolan. Tillsammans med Magnus Lidehäll (Seinabo Sey, Veronica Maggio, Madonna mfl) startade han Afasi & Filthy och 2003 kom genombrottet med låten ”1990nånting" följt av ”Bomfalleralla” 2004. 2008 kom debutalbumet ”Fläcken” som utsågs till årets hiphop/soul både på Grammis och P3 guld. Under 2007 startade han även musikkollektivet Maskinen med bland andra Frej Larsson där det stora genombrottet kom med låten ”Alla Som Inte Dansar (är våldtäktsmän)”. De gav ut två album, en Ep och en rad guld och platinumsäljande singlar samt utsågs till Årets live-akt och tilldelades Guldmicken på p3 guld 2013. Paralelllt med Maskinen startade han 2011 Ansiktet och släppte bland annat de populära singlarna ”X” och ”Äckligt” (Äckligt låg etta på singellistan i tre veckor) samt två album ”#DENNYARNBMANNEN” (2013) och ”Tusen Nålar” (2017). 2018 debuterade Herbert Munkhammar som soloartist med albumet ”Vulkanen” och visade flera nya spektra av sitt mångfacetterade artisteri. Både som sångare och rappare. Albumet innehöll självutlämnande och samhällskommenterande texter. Alltihop paketerat med starka melodier och lekfull rap. Producerat av Calle Ask & Christian Walz. Fansen blev svinnöjda.  (2021-06-07 13:13:46)
FIRA NATIONALDAGAEN MED HÄRLIG MUSIK
Lisa Nilsson, Timbuktu, Tusse, Malin Byström, Amanda Ginsburg och José González sjunger från Skansen och Slottet i det SVT-sända firandet av Nationaldagen. Programleder gör Tara Moshizi och Anne Lundberg.

Lisa Nilsson och Timbuktu valdes i dagarna in i Swedish Music Hall of Fame (se separat artikel). Tusse tog nyligen Sverige till final i Eurovision Song Contest. De uppträder under kvällen jämte internationella operastjärnan Malin Byström, Grammisaktuella jazzsångerskan Amanda Ginsburg och singelaktuella José González som kommer att sjunga på svenska för första gången i TV. Kapellmästare är Marika Willstedt.

Sändningen börjar kl. 20 i SVT2 och SVT Play.  (2021-06-06 08:06:03)
MARTINEZ BLEV GRAMMIS-BELÖNADE
Dansbandet Martinez tog hem årets Grammis i kategorin Årets Dansband för sitt album "Bubbelgum" när galan gick av stapeln på torsdagskvällens Grammisgala på Södra Teatern i Stockholm.  (2021-06-06 08:02:56)
FRIDA ÖHRN SLÄPPER NY LÅT - PÅ SVENSKA
Den 4 juni släpps Frida Öhrns låt “Leva nu”, som handlar om det där svåra -att försöka leva i nuet.

Efter ett helt år av att ha toppat radiolistorna med sin poppiga version av Roxettes “Fading Like a Flower”, släpper äntligen Frida Öhrn ny musik. Denna gång på svenska, för första gången sedan albumet "De lyckliges väg" tillsamman"s med Bo Sundström (2007).

“Leva nu” är en hoppfull, somrig låt som tar avstamp i de tyngsta frågorna.

“Jag minns precis hur det kändes när jag gick in i skrivsessionen. Allt var så färskt i minnet, en bekant till mig hade precis gått bort. Ingen hade varit beredd på detta. Jag fick en ögonöppnare, en påminnelse om att uppskatta och ta vara på allt runt omkring mig, och att förstå att livet är förgängligt. Perspektiven ändras liksom. Vad är egentligen viktigt, på riktigt.” - Frida Öhrn.

Frida Öhrn har sedan 2007 varit en älskad röst som nått världen över genom den gigantiska hitlåten “Release Me” (Oh Laura). En speciell röst som sticker ut och fångar dig med sitt nära och lite raspiga sound, som du inte glömmer i första taget. Pop, jazz, visa och country är exempel på många av de genrer som Frida rör sig gränslöst emellan. Genom åren har hon samarbetat och turnerat med folkkära artister som Bo Sundström, Peter Jöback och Kris Kristoffersen, samt deltagit i Melodifestivalen 2019 med låten “We are one” som handlar om inkludering, gemenskap och om att vi alla är lika varandra innerst inne.

Låten är skriven av Frida Öhrn, Sarah Dawn Finer, Oliver Forsmark, Selen Özan & producerad av Selen Özan.  (2021-06-06 07:55:04)
EMILS KÄRLEKSHYLLNING TILL FLICKVÄNNEN
Emil som under våren debuterade i Melodifestivalen är tillbaka med nya singeln ”Dör För Dig”, en låt som skrevs under våren 2020 under tiden när världen vändes upp och ner i och med pandemin. Låten är en kärlekshyllning till flickvännen Linda-Marie. Den handlar tvivlen i vardagen och om att hitta den där personen som får en att finna rätt i väg i livet.

”Våren 2020 var en tuff tid för mig, så som för många andra. När pandemin slog till och bokade av alla spelningar satt jag hemma i min lägenhet och skrev deppiga låtar. Till slut blev min flickvän trött på det och sa åt mig att jag måste skriva en peppigare låt. Resultatet blev ”Dör för dig”. Det är en kärlekshyllning till min flickvän som alltid får mig på bättre tankar, och också en låt till alla människor som kämpar för kärleken och livet.” – Emil Assegård.

”Dör för dig” är skriven av Emil själv med hjälp av Palle Hammarlund och Fredrik Sonefors.

Emil är en 30-årig artist och låtskrivare som är född i den lilla byn Undrom i Sollefteå kommun. Sedan debutalbumet ”Rakt från hjärtat” 2013, har han släppt över 50 låtar, däribland hits som ”All in” och ”Jag råkade sälja min bästa vän”. ”All in” har spelats mer än 35 miljoner gånger på Spotify.

Emil har belönats med en rad platina- och guldskivor, och 2019 nominerades han till ”Årets manliga liveartist” i Aftonbladets musikpris Rockbjörnen.  (2021-06-06 07:55:02)
 
    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021>

SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                 
Gör det Du också!