Sök i nyhetsarkivet!THE MAGNETTES NÄSTAN PÅ HEMMAPLAN
The Magnettes kommer till Luleå Hamnfest i sommar och spelar den 12 Juli på Norra Hamnscenen. Läs mer på festivalens hemsida luleahamnfestival.se/. The Magnettes, är också aktuella med nya disco/punk-singeln “Shakes (Falling in Love)”, där 80-tals-trummor möter hetsiga dansgitarrer och operasång. Singeln släpps den 31 Maj.

Bandet berättar: ”Den handlar om att bli kär och kyssas i regn och sånt vi typ aldrig orkar göra längre. Fast egentligen mest om att vi vill vara (eller ligga med) Stevie Nicks. Det är vårt avskedsbrev till ett annat, mer volatilt, nervöst och romantiskt liv. Rent musikaliskt tänkte vi oss att den skulle låta som om Bratmobile och Baby Spice spelar ovanpå ’Dancing In The Dark’.”  (2019-05-23 11:52:26)
DARK CONTINENT UTFORSKAR
Med ”Could Be Someone” fortsa¨tter Dark Continent att utforska musikens mo¨jligheter. Hur fa°r ett rockband bete sig egentligen? A¨r det verkligen okej att medvetet so¨ka sig mot utanfo¨rskap, ba°de musikaliskt och lyriskt? Fo¨r det a¨r just vad som sker och ka¨nnetecknar ”Could Be Someone”. En la°t skriven av bandets sa°ngare Ola Mohlin. En la°t som musikaliskt tar Dark Continents musik pa° tur i ett gra¨nsland mellan suggestivt elektroniska klanger, tidstickande rockgitarrer och na°gonting annat. Kanske rent av en fo¨rkla¨dd folkton.

Faktum a¨r att det a¨r just en ton som fa¨ster ha°rdare a¨n na°gon annan. Mitt i refra¨ngmelodins ho¨gsta la¨ge kommer en twist. En liten avvikelse fra°n det fo¨rva¨ntade, och vips framtra¨der sa°ngens verkliga clou – en liten detalj som go¨r stor skillnad.

Perspektivet i texten a¨r utkant och in. Kanske sagt av en som sja¨lv so¨kt sig bort fra°n mitten, kanske funderat av en trasig sja¨l pa° just livets kant. Da¨runder en avgrund. La°ngt da¨r borta en dro¨m om na°got annat. Kanske va¨rme och ka¨rlek. En o¨nskan att bli sedd och accepterad fo¨r den man faktiskt a¨r. Lyssnaren fa°r sja¨lv ta sta¨llning och tolka fritt.

Vi fa°r a°terigen ett ro¨stmo¨te av rang; Ola Mohlins raka och kraftfulla sta¨mma fla¨tas fint samman med Ida Meijers klara och mer sensuellt tvinnade sta¨mband. Kyla och va¨rme ga°r som sa° ofta i Dark Continents va¨rld hand i hand a¨ven nu. Inga konstigheter egentligen. Musiken flo¨dar. Spelas pa° riktiga instrument och oriktiga. Allt som la°ter fa°r vara med. Bara det la°ter bra.

  (2019-05-23 11:46:21)
TVÅ BAND BLIDAR SAAD
SAAD är ett popband från vännerna, musikerna och artisterna Saga West (Dolores Haze) och Adam Odelfelt (Tella Viv, TVc). De beskriver sig som ett musikprojekt med rötterna i mode, kreativ media och konst.

Med sitt ursprung i Stockholm tar de två med dig på en resa där popteman med bubblande arpeggiator synthar, glada melodier och drömska texturer upptäcks. De träffades första gången i en park för ungefär sex år sedan och har sedan dess varit nära vänner. Tidigt under 2019 möttes de upp i en musikstudio och börade skriva musik ihop till det som skulle resultera i SAAD.

- ”Vi har varit nära vänner länge men aldrig haft ett band ihop, det började på Krukan där vi drack ett par öl och delade en pommestallrik och bestämde oss för att köra ett session – det var efter det vi insåg att det var en perfekt matchning”.

Med Wests sång, visar Dolores Haze-trummisen upp sidor av sig själv som tidigare varit okända, i ljudvärldar skapade av Odelfelt.

- ”SAADs låtar kan beskrivas som poplåtar med en twist. Vi gillar verkligen alternativ musik så vi försöker implementera det mycket. Vi ska samarbeta med några enastående människor och skapa moderna uttryck med en förkärlek för 80-talet.”.

Med låtar som Blondes Vibe Better, Blinded och Not Much To Do så kommer det under 2019 släppas två singlar och en EP av den nybildade duon på skivbolaget Despotz Records och bokas spelningar via FKP Scorpio.

Såhär säger SAAD om samarbetet: - "Vi ser fram emot att samarbeta med Despotz och FKP Scorpio, de känns som grymma players och vi tror de är helt rätt för oss och vår musik."

- Det är ett spännande projekt med ett mycket inspirerande band. Bra timing och fantastiska människor, vi känner oss peppade på att få ta över världen med SAAD och FKP
- Ömer, Despotz Records  (2019-05-23 11:41:56)
BARNDOMSVÄNNER I BANDET
Barndomsvännerna i pop-punk-bandet For The Legion växte upp på samma gata och startade sitt första band redan 2004, då endast 14 och 15 år gamla. Det dröjde inte länge innan replokalen i källaren också blev till ungdomsgård, ett tillhåll för vänner där musiken förenade ungdomarna. År 2012 föddes For The Legion, influerade av den nya vågen av pop-punk. Med tre studioinspelningar i ryggen släpper bandet nu sin mest personliga EP hittills och vill sätta Sverige på kartan igen för pop-punken! EP:n "Down The Path" släpps den 24 maj och det ska firas med releaseparty på Copperfields i Stockholm den 31 maj  (2019-05-23 11:41:37)
BRYAN GÄSTAS AV ALDEAN
Luke Bryan genomför den 22-25 januari 2020 den femte upplagan av sin egen Luke Bryan´s Crash my Playa i Riviera Maya i Mexico. Denna gång gästas han av Jason Aldean som gör sin debut på festivalen och blir huvudattraktion under en av kvällarna  (2019-05-22 15:28:14)
ÄNNU ETT SPÅR FRÅN NYA ALBUMET
Bruce Springsteen har släppt ännu ett smakprov från sitt kommande album "Western Stars". Det är låten "There goes my miracle" som bl a kan anvjutas via den video som släppts på YouTube (se nedan). Albumets release sker i mitten av nästa månad (14 juni) och släpps, förutom på olika streamingtjänster, på CD, vinyl, färgad dubbe-LP etc.

  (2019-05-22 13:58:44)
SOMMARTURNÉ INLEDD FÖR PETER JÖBACK
Sommaren är här och aw-borden är laddade inför festen. Vi peppar och presenterar den perfekta uppladdningen inför kvällens klubbar "Remixology" - en knippe remixer av några av favoriterna från Peter Jöbacks senaste kritikerrosade album "Humanology".

Totalt 12 stopp blir det på turnén som bland annat spelar på Gröna Lund i Stockholm och på Dalhalla innan den avslutas i Halmstad den 17 juli. Det blir både nytt material tillsammans med Jöbacks mest älskade låtar! Vi som just hört genrepet, vet att ni är 'up-for-a-treat'.
 • 30/5 Örebro, Conventum
 • 31/5 Västerås, Konserthuset
 • 1/6 Oslo, Oslo Konserthus
 • 7/6 Helsingfors, Kulturhuset
 • 9/6 Stockholm, Gröna Lund
 • 28/6 Göteborg, Liseberg
 • 29/6 Uppsala, Parksnäckan
 • 1/7 Rättvik, Dalhalla
 • 6/7 Furuvik, Furuviksparken
 • 17/7 Halmstad, Tylösand
  (2019-05-22 13:52:21)
SVENSK SUCCÉ I NASHVILLE
Det blev hela tre (3) shower under en vecka för Erika Jonsson i Nashville! Det hade kunnat bli fyra om Erika inte drabbats av en allergichock och fick akut åka med ambulans till sjukhuset. Det kunde gått riktigt illa, men Erika fick bra hjälp på sjukhuset och kunde efter att fått allergimedicin och en natts riktig sömn fortsätta spelningarna i Nashville.

På klubben The 5 spot öppnade Erika och hennes band för The Cowpokes, ett av de mest kända lakal banden i Nashville. Deras trummis John McTigue 3 spelar bland annat med Emmylou Harris. Dagen efter spelade Erika på Dee’s country cocktail lounge med en supercool tjej som heter Laura Mae Socks och som är på väg till Sverige för att spela någon gång under 2020.

På tredje dagen spelade Erika Jonsson på American Legion Post 82, och öppnade för Emmylou Harris, Vince Gill, Rodney Crowell, Paul Franklin som spelade där samma kväll. I publiken fanns ingen mindre än Carlene Carter. Många andra kända ansikten var på plats den här kvällen, bland annat sågs Svenska The Hives sångare Pelle Almqvist i publiken. Nu blir det en fullbokad turnésommar i hela Skandinavien där Erika och hennes band. Bl.a. besöker de största Countryfestivalerna.

Så här ser Erika Jonssons sommarturné ut 2019:
 • 24 maj: Brålanda, Café Gula Huset
 • 25 maj: Kivik, Cake Cowboy
 • 1 juni: Värmland (Privat)
 • 8 juni: Torsby, Strikeout (akustiskt)
 • 27 juni: Hedekas, Small Lake Meet
 • 28 juni: Flisa, Norge, Solør Martn
 • 29 juni: Göteborg, West Coast Country Festival, Åby Arena
 • 6 juli: Vinstra, Norge, Vinstra Countryfestival
 • 17 juli: Malung, Grönlandsparken
 • 19 juli: Lysekil, Café Kungsgatan
 • 20 juli: Svanskog, Hudson Bay
 • 27 juli: Arboga, Bakfickan
 • 29 juli: Rättvik, CCW Rättviksparken
 • 30 juli: Stockholm, Engelen
 • 31 juli: Sorunda, Saloon Hillbilly
 • 8-11 augusti: Trandal, Norge, Trandal Country Festival
 • 5 september: Örebro, Live At Heart
 • 6-8 september: Leknes, Norge
 • Lofoten Countryfestival
  (2019-05-22 13:52:18)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är AUSTRALIAN AIRPLAY CHART och detta är spellistan för veckans program:
 1.  SHELLY JONES BAND: Nice to be with you
 2.  THE LONG AND SHORT OF IT: A little crazy kinda´ nice
 3.  GAYLE O´NEIL: Open arms
 4.  COAD SISTERS: Without you
 5.  DESTINY BAND OZ: Danny Boy
 6.  JACK VILJOEN: As cool as Johnny Cash
 7.  JASE LANSKY: Hella good time
 8.  GOODnGONE: Momma don´t
 9.  AMY JACK: If not for friends
 10.  PRESLEY PHILLIPS: Interstate
 11.  DON REDMON: When it rains
 12.  MARTIN RIVERFIELD & THE WHEELS OF FORTUNE: Don´t it make you wanna dance
 13.  J J HAMM: Every day is my Mothers day
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 27 maj 2019  (2019-05-21 10:00:00)
19-ÅRIGE JAMZEY ÄR NUMERA SVENSK
Jamzey är den 19-åriga artisten från Irland som kom till Sverige vid 7 års ålder. Hans hjärta har alltid bultat för musiken, där han bland annat sjöng i kör som barn, och han började sin resa som musiker med att skriva låtar på engelska och har senaste året övergått mer till svenska. Med starka influenser från mörk R&B och modern hiphop med inspiration från artister som The Weeknd, Drake och 88GLAM ligger Jamzeys fokus på hans uttryck och ton i rösten och sättet han beskriver känslor i text och melodi. Nu är Jamzey redo att demonstrera sin musikalitet som både artist och låtskrivare och ni hör hans debut på singeln ’Corazón’.

’Corazón’ släpps den 17e maj tillsammans med artisterna Mwuana, Simeon, och även Robin Kadir som också producerat låten. Mwuana har tidigare blivit nominerad till 3 grammisar, och även vunnit årets hiphop på P3 Guld. Simeon släppte sin debutsingel under 2018, är med i musikkollektivet NBL Sound och kör R&B på svenska. Tillsammans med DJn/producenten Robin Kadir, som tidigare spelat med några av Sveriges största hiphop artister både i Sverige, USA och Spanien skapades ’Corazón’ via denna kollaboration av talangfulla kreatörer. Låten är en klassisk kärlekslåt då man fastnat för en person som man inte längre har, men vill ha tillbaka  (2019-05-21 09:36:01)
NY SINGEL MED NORSKT BAND
Medan brunnarna torkade ut, jorden blev svedd och folk badade långt ut på natten rekordsommaren 2018 skrev Trond Svendsen den nya singeln «Water in the well».

- Fjorårets sommer var ikke tørr for ingenting, säger Trond. «Water in the well» är hämtad från Trond Svendsen & Tuxedos kommande album «Smalltown stories» - uppföljaren till kritikerrosade debuten «Palomino Motel», från 2017.

- «Water in the well» er den nye platas mest country-pregede låt, og den er spilt inn live i studio», berättar Trond. Albumet «Smalltown stories» släpps fredag 14. juni.  (2019-05-21 09:32:24)
SVENSK DUO OM LYCKA
För drygt fem månader sedan släppte Ida Wiklund den känslosamma singeln "Tid att leva". Låten handlar om Idas systerdotter som gick bort i cancer endast sex år gammal. Nu är hon tillbaka med nytt material, denna gång duetten "Lyckligast Nu" tillsammans med artisten och låtskrivaren Jens Hult.

- Jag och Jens sågs i vintras för att skriva musik åt en annan artist, då säger Jens plötsligt att han har skrivit en låt till mig! Han spelar upp låten och jag älskar den från första stund. Jag frågade om han ville göra den som en duett med mig och det ville han, berättar Ida.

Resultat blev "Lyckligast Nu". En duett som drömduon kommer att spela live på ett av sommarens stora tv-program bland annat.

- Låten handlar om att man inte ska försumma tiden som är NU. Det kan vara svårt att se lyckan när man är mitt uppe i den och det är lätt att alltid sträva efter något bättre. Därför är "Lyckligast nu" som en liten påminnelse om att vi inte ska glömma bort att ta vara på nuet och att vi bör inse hur lyckliga vi faktiskt är just nu, oavsett var vi befinner oss i våra liv, säger Ida.

Ida Wiklunds tidigare alster "Mellan Dröm & Verklighet" och "Tid att leva" har spelats mycket på radio. I vintras framförde hon en del av sin finstämda katalog live i P4's Musikplats Stockholm. Jens Hult kom på fjärde plats i Idol 2013 och har haft stora framgångar sedan succédebuten "Precis som du vill" som har sålt platina. I sommar spelar Ida Wiklund bland annat på Blidösundsbåten den 21 maj, Visfestivalen i Västervik den 11 juli och Kolmilan i Nås den 30 augusti. Ida och Jens kommer även att spela tillsammans på Karlsborgs fästning 200 år den 3 augusti (fler spelningar kommer att tillkomma)  (2019-05-21 09:32:20)
SUCCÉ FÖR TIMO
Nya låten "ALDRIG LÅNGT BORT” med Timo Räisänen släpptes den 19 april och på bara 4 veckor passerar den idag över 107 800 streams (Spotify) Timo har på sin artistsida 138 114 unika lyssnare varje månad (Spotify)!

Göteborgssonen och f.d Hellström-gitarristen drog igång sin solokarriär 2004 och har sedan dess två gånger stått som vinnare i P3 Guld. 2016 var han med “Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Och med den efterlängtade debuten på svenska, albumet "Tro, hat, stöld” 2017, vann han återigen publikens och medias hjärtan.  (2019-05-17 08:58:42)
MASSOR AV SPELNINGAR FÖR UMEÅ-BANDET HALM
Svenska HALM från Umeå släpper sitt nya album "Second Skin" 31 maj, och redan nu finns singeln tillgänglig. Sommaren är bokad med massa spelningar och det känns som 2019 är är HALMs år!
 • 2019-05-24 Pite Roots, Piteå (SE)
 • 2019-06-01 Droskan, Umeå (SE)
 • 2019-06-29 Sjöbris, Umeå (SE)
 • 2019-07-11 Norsk Countrytreff, Breim (NO)
 • 2019-07-12 Norsk Countrytreff, Breim (NO)
 • 2019-07-13 Norsk Countrytreff, Breim (NO)
 • 2019-07-14 Norsk Countrytreff, Breim (NO)
 • 2019-07-15 Norsk Countrytreff, Breim (NO)
 • 2019-07-17 Arnemoen Gard, Ringebu (NO)
 • 2019-07-18 The Bull Inn, Bø i Telemark (NO)
 • 2019-07-20 Odal Rockeklubb, Austvatn (NO)
 • 2019-07-26 Visfestival, Holmön (SE)
 • 2019-07-27 Musik i Bruksmiljö, Sandviken (SE)
 • 2019-07-27 Pickadoll Countryfestival, Älvkarleby (SE)
 • 2019-08-03 Eds Countryfest, Dals-Ed (SE)
 • 2019-08-08 Scensommar, Växjö (SE)
 • 2019-08-10 Parkfestivalen, Falköping (SE)
 • 2019-08-13 Pustervik, Göteborg (SE)
 • 2019-08-14 Storsjöteatern, Östersund (SE)
 • 2019-08-15 Bryggarsalen, Stockholm (SE)
 • 2019-08-16 Rnr Diner, Gustavsberg (SE)LI>2019-08-17 Skebopuben, Skebobruk (SE)
 • 2019-08-24 Säterdalens Folkpark, Säter (SE)
 • 2019-09-01 Country Mot Cancer, Södra Vi (SE)
 • 2019-09-28 Viking Line, Rosella (SE/FI)
  (2019-05-17 08:55:21)
PUGH FÅR CORNELIS-STIPENDIET
2019 års Cornelis Vreeswijk-stipendium har tilldelats Pugh Rogefeldt. Stipendiesumman är i år 750 000 kronor. Juryn består av Jens Liljestrand (biträdande kulturchef på Expressen), Åsa Linderborg (kulturchef Aftonbladet) och Silas Bäckström, som en gång i tiden var Cornelis högra hand.

Motiveringen lyder: ”Från Brecht till Berry, från Gotland till Hollywood, från fängelset till Svensktoppen. Under ett halvt sekel har han gått sin egen väg över den svenska musikscenen. En pionjär i att sjunga rock på svenska som sätter sitt allt, sitt bästa för oss. Ja, dä ä dä! Cornelis Vreeswijk-stipendiet år 2019 tilldelas – Pugh Rogefeldt!”

Cornelis Vreeswijk-stipendiet delas sedan 1988 årligen delas ut av Stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne. Första året priset delades ut var prissumman på 15 000 kronor och är sedan 2017 på 750 000 kronor  (2019-05-17 08:50:23)
FILM & DALHALLA-AKTUELLT BAND SLÄPPER ALBUM
På fredag släpper indiehjältarna The National sitt album I Am Easy To Find via 4AD/Playground. Redan när nyheten om albumet offentliggjordes tidigare i år avslöjades att musiken blivit till parallellt med en film som delar namn med albumet, och igår kväll kom äntligen filmen.

Den 24 minuter långa filmen I Am Easy To Find är regisserad av den Oscar-nominerade regissören Mike Mills, och i huvudrollen ser vi Oscar-vinnaren Alicia Vikander. Musiken står naturligtvis The National för, och vi får här höra låtar från det kommande albumet.

Samarbetet mellan Mike Mills och The National inleddes med en mailförfrågan från Mills till bandets frontman Matt Berninger om att inleda ett projekt tillsammans. Mailet skickades 2017, och projektet skulle snart komma att bli bandets mest ambitiösa någonsin. Mills beskriver albumet och filmen som ”Playfully hostile siblings that love to steal from each other”, en symbiotisk skapelse som delar musik, ord och vision om vad det innebär att vara människa år 2019.

The National spelar på Dalhalla i Rättvik den 18 juli.

  (2019-05-17 08:50:20)
EXTRAKONSERT I BERWALD-HALLEN
En av Sveriges absolut största konsert upplevelser genom tiderna ”Rhapsody In Rock” firar 30 år hösten 2019. Robert Wells tar nu med sig original uppsättningen med Anders Berglund som redan 1989 dirigerade de första konserterna och Gävle Symfoniorkester som medverkade på den första turnén! Detta blir de första konserterna sedan 2003 som radarparet Wells och Berglund ställer sig på scenen tillsammans med rockband och 52 manna starka symfoniorkestern. Det kommer dessutom att bjudas på hemliga sånggäster under turnéns gång och redan nu släpps en extrakonsert i Berwaldhallen i Stockholm den 20 oktober kl 15.00!

- Det känns fantastiskt att ta Rhapsody In Rock vidare, precis på det sättetjag drömde om som ung pianist på Musikhögskolan. Ännu roligare är det att återigen göra detta tillsammans med Anders Berglund som dirigent. Vi är vårt eget lilla dreamteam med många års turnérande och med alla åren i TV:s Så Ska Det Låta, säger Robert Wells.

Biljetterna till extrakonserten i Berwaldhallen, Stockholm släpps onsdag den 15 maj via:www.rhapsodyinrock.se  (2019-05-15 07:42:48)
5:E BARNET FÖR STAPLETONS
Countrysångaren Chris Stapleton och hans fru Morgane kunde den gångna helgen välkomna sitt femte barn vars födsel ägde rum i samband med att Mors Dag firades i USA (i Sverige firas alltid Mors Dag den sista söndagen i maj månad). Morgane la ut ett meddelande på sitt Instagram-konto ""The most perfect Mother's Day...I wish all you Mamas the happiest of days today!"  (2019-05-15 07:39:37)
INTENSIV SOMMAR FÖR ROYAL PROSPECT
Royal Prospect startar sin intensiva live sommar som kommer ta bandet runt jorden i Stockholm på TEDx talks den 25 Maj på deras evenemang Refelections. Lomma bandet är aktuella med en ny singel "Miracles" den 14 Juni. Före Stockholm ser man dem på Lomma Festen 24 Maj.

26 april släppte de singeln "Young Heat" som fick ett starkt mottagnade av bloggare världen över  (2019-05-15 07:35:25)
NYTT OM HIGHLIGHTS
Highlights släpper på fredag den 17 maj sin nya två-spårs singel "Run to you" (cover av Brian Adams) och "Flames" (av David Guetta och Sia). Highlights kommer snart även med ett nytt album  (2019-05-15 07:35:22)
HIGHLIGHTS SÅNGARE I RYSSLANDS BIDRAG
Adam Svensson. sångare i bandet Highlights, medverkar i det ryska bidraget i Eurovision Song Contest. Adam är med i kören bakom artisten Sergey Lazarov som tävlar med låten "Scream".

Ryssland tävlar i den andra semifinalen på torsdag den 16 maj och finalen avgörs på lördag den 18 maj i Tel Aviv i Israel  (2019-05-14 12:31:45)
DE SOM I-N-T-E KOM MED!
Varje år skickas tusentals låtar in till melodifestivalen. Bara ett fåtal av all den fantastiska musiken kommer med i TV. Nu har en jury valt ut de 20 bästa låtarna av dessa att presenteras på en helt ny platta.

Musikchansen vol1 är unik samling låtar som alla deltagit i mello men inte nått ändå fram. Lyssna helt gratis på låtarna och artisterna som Christer Björkman missade på Spotify!

Finns även på CD, iTunes och andra streamingtjänster så klart!  (2019-05-14 12:30:08)
SKEVA IDEAL ÄR TEMAT
Among Lynx lämnar ingen oberörd. Bandet blandar blues, pop, rock och americana med starka, feministiska texter till en musikalisk käftsmäll. Among Lynxs hjärtefråga är jämställdhet och de vill utmana fördomarna om rock- och bluesgenren. Just nu är bandet aktuella med "Shameless" som är första singeln från kommande albumet. I dag släpper de videon till "Shameless", skapad av Samy Dahlman.

"Shameless” är ett finger till alla skeva ideal vi lever med. Det är en uppmaning att slå sig fri från kroppshets, prestationsångest och alla normer som hämmar och skuldbelägger oss. Vi kan bestämma våra egna spelregler och sluta sträva efter ouppnåelig perfektion. Var din egen förebild – stolt och skamlös! - Elin Öberg, Among Lynx  (2019-05-14 12:28:07)
GEMENSAM SINGEL MED KOMPISEN
Efter en fullspäckad höst med debutalbum från både Benjamin Ingrosso och FELIX SANDMAN är killarna nu tillbaka med en ny gemensam låt. Under sommaren 2018 släppte dem tillsammans ’Tror Du Att Han Bryr Sig’ vilken var menad som ett bonusspår till deras fans, men det resulterade i att singeln toppade radio och streaminglistorna i Sverige och har idag sålt platina.

Som bevis på killarnas fina vänskap gav de sig ut på en Sverigetäckande co-headline turné för att följa upp sina båda debutalbum och avslutade det hela med en slutsåld show på Cirkus i Stockholm. Den 16:e maj tar dem med sig höstens show till Stora Scenen på Gröna Lund och släpper innan dess nya singeln ’Happy Thoughts’. Med en text som är baserad på egna erfarenheter och relaterar till deras debutalbum skrevs ’Happy Thoughts’ av Benjamin och Felix i LA tidigare i år.

Efter ett hyllat år med nomineringar och priser i både Rockbjörnen, Grammis och P3 Guld för båda killarna släppte Benjamin nyligen sin Spotify Single ’All Night Long’ som sålde platina på mindre än en månad, och har under våren varit ute på en skandinavisk klubbturné. Felix släppte senast singeln ’SOMETHING RIGHT’ och spelade en av huvudrollerna i den hyllade svenska Netflixserien ’Störst Av Allt’  (2019-05-14 12:28:05)
NEW COUNTRY, WEEK 20/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är NYA COUNTRYALBUM och detta är spellistan för veckans program:
 1.  VICTORIA EMAN: All my life
 2.  CASEY BAKER: You´re a good man
 3.  SMOKE WAGON: Rose City moonshine
 4.  PETER JORDAN: Birdie
 5.  BUDDY JEWELL: Diesel destiny
 6.  JIMMIE DALE GILMORE: Four walls
 7.  LAUREN CORZINE: Ain´t that lonely
 8.  BRUTHERZ: Hello honky tonk
 9.  HOLLY TUCKER: Country music won´t let me
 10.  SHAVONNE: One bud wiser
 11.  LINDA LEE: Runaway train
 12.  THE MASON BOYS: This land
 13.  ROSSSCO STAGG: Who´s foolin´ who
  (2019-05-14 10:40:00)
DORIS DAY HAR AVLIDIT
Den amerikanska sångerskan och skådespelerskan Doris Day har avlidit, 97 år gammal, efter att ha drabbats av en lunginflammation. Hon debuterade redan 1939 som storbandssångerska och blev sedan anlitad även som skådespelerska. Hennes mest framgångsrika filmroll gjorde hon i Alfred Hitchcock-filmen "Mannen som visst för mycket" där hon även gjorde filmens temamelodi "Que Sera Sera" som blev hennes mest framgångsrika skivinspelning. Hennes sista skivinspelning gjordes 2011 då hon släppte sitt sista originalalbum. Hon var även engagerad i Djurens Rätt-rörelse och skapade en egen stiftelse för att måna om djurens välmående  (2019-05-13 15:50:18)
DE HAR AVLIDIT 2019: - MUSIK
 • 13 maj: Doris Day, 97 år. Amerikansk sångerska och skådespelerska som debuterade 1939 som storbandssångerska. Blev även berömd för sina filmroller. Avled efter att ha drabbats av lunginflammation
 • 25 mars: Scott Walker, 76 år. Född som Noel Scott Engel, men tog efternamnet Walker när han nådde succé i trion Walker Brothers (som inte var bröder) i mitten av 1960-talet. Trions medlemmar kom från USA men fick sina stora framgångar i Europa och hade sin bas i England under den tiden. Har fortsatt skapa musik även senare, framförallt mer mindre kommersiellt är tidigare
 • 17 mars: David White Tricker, 79 år. Medlem i sånggruppen Danny & The Juniors, lämnade dock gruppen officiellt i början av 1960-talet. Skrev och sjöng gruppens hit 'Rock and Roll is here to stay' och medverkade även som delkompositör och sångare på gruppens kanske främsta hit 'At the hop' som förekom i Spielberg-filmen *Sista natten med gänget (American Graffiti)'
 • 16 mars: Dick Dale, 81 år. Gitarrist som anses vara surfrockens fader och banade väg även för andra artister, t ex The Beach Boys, i samma genre. Gjorde 'Misirlou' som användes som ledmotiv i filmen 'Pulp fiction'
 • 6 mars: Bert Månsson, 77 år. Musiker under 20 års tid i Ingmar Nordströms dansorkester och framgångsrik låtskrivare
 • 26 februari: Magnus Lindberg, 66 år. Var medlem i bandet Landslaget som hade flera hits på 1970-talet. Senare medlem i Grymlings (tillsammans med bl a Pugh Rogefldt och Mikael Rickfors). Släppte sitt sista soloalbum "Skörd" 2018
 • 25 februari: Mark Hollis, sångare i syntpopbandet Talk Talk (1981-1991) och senare även soloartist. Han blev 64 år
 • 21 februari: Peter Tork, avlider av en cancertumör. Var basist och sångare i den amerikanska popgruppen The Monkees som lanserades som en TV-serie för tonåringar
 • 30 januari: James Ingram, avlider av en hjärntumör - 66 år gammal. Sångare och musiker inom R&B
 • 5 januari: Eric Haydock, originalmedlem och basist 1962-66 i den brittiska popgruppen The Hollies
 • 2 januari: Daryl Dragon, död den 2 januari i Prescott, Arizona (USA) av njursvikt. Känd som Captain i duon Captain & Tennille (tillsammans med sin fru) som hade flera stora USA-hits under 1970-talet. Han medverkade även på The Beach Boys album 'Carl and the Passions' (1972) som keyboardist
  (2019-05-13 09:55:49)
NY MUSIKALISK INRIKTNING
Det svenska hårdrocksbandet DYNAMITE har släppt tre album sedan starten för sju år sedan. Nu är de på gång med bandets fjärde fullängdare och i dag släpper de första singeln från kommande plattan - "Love On the Line". Låten är inspelad i Pama studios och är producerad av Mankan Sedenberg. DYNAMITE har jämförts med band som AC/DC, men många av dem som tidigare dragit den parallellen lär bli förvånade när de hör nya singeln. "Love On The Line" skiljer sig musikaliskt från bandets tidigare alster.

- Alla band letar efter sitt eget sound och hur de vill låta, och vi är inget undantag. Nu känns det som att vi närmar oss hur vi vill att DYNAMITE ska låta, det finns en helt annan bredd på de nya låtarna vilket är precis vad vi är ute efter. Att släppa samma platta om och om igen känns meningslöst för oss, säger bandets gitarrist Sebastian Hed-Plikas.

På förra albumet "Big Bang" tog bandet hjälp av Andreas Carlsson med låtskrivandet, men den här gången har de skrivit både text och musik själva.

- Musikaliskt så har vi utvecklats för varje platta och vi hade inte kunnat skriva den här typen av låt för några år sedan. Vi har också blivit ett bättre band både sångmässigt och på att hantera våra instrument. Samtidigt är det fortfarande riff-baserad rock som vi spelar, vilket vi gjort sen vi startade bandet, berättar Sebastian.

I sommar ligger bandets fokus på att färdigställa nya albumet. I samband med att skivan släpps i höst så ger sig DYNAMITE ut på vägarna igen. Bandet har tidigare spelat en hel del i Europa och de har varit support till akter som Hank von Hell och Enforcer  (2019-05-12 06:55:20)
ZLATAN TWITTRADE OM GISSBERG
Zlatan har twittrat om hans musik, hans tolkningar av Labyrint:s “Vår betong” och Ison & Filles “Stationen” har gjort succé på Youtube och egna singlarna 'Aldrig Nöjd' och 'Dom Säger' har streamats miljontals gånger.

Nu är Gissberg tillbaka med ny musik och närmaste månaden åker han ut på en miniturné för att sprida glädje i sommarsolen. Med sig tar han den nya singeln ’Tänd’, en riktig sommardänga där Gissberg blandat svensk pop med brasilianska takter. Låten är producerad av Big Brain Koppanski som även ligger bakom Kaliffas ”Helt seriöst”.

- Tänd är en dansant och skojig pop-låt med influenser från modern Baile Funk. Låten beskriver en flörtig historia mellan två personer som oftast möts efter mörkrets intrång, berättar Gissberg om nya singeln.

  (2019-05-12 06:50:50)
SMAKPROV FRÅN JUNI-ALBUM
Idag släpps ”Jag drömde jag mötte Fluortanten”, Gyllene Tiders första singel från det kommande albumet ”Samma skrot och korn”. Det blir Gyllene Tiders sjunde och allra sista album. Utgivningsdag är fredagen den 14 juni.

”Vi spelade in i en fantastisk studio i Provence, Frankrike tidigare i år. Fluortanten blev direkt en favorit. Bandet svängde som aldrig förr, både musik och text kändes härligt smittsam och det lät som någonting helt nytt för oss. En bra final”, säger Gyllene Tider.

Singeln, som blir nummer 18 i Gyllenes singeldiskografi, släpps givetvis på alla digitala plattformar. Albumet ”Samma skrot och korn” kommer att finnas digitalt samt på CD och LP.

Gyllene Tiders stora avskedsturné ”GT40” startar i Halmstad den 4 juli och blir ett hejdå till ett av Skandinaviens absolut största popband.

  (2019-05-12 06:50:46)
JOHN LUNDVIK PRESENTERAR HÖST-TURNÉ
Om knappt en vecka är det dags för John Lundvik att representera Sverige i 2019 års upplaga av Eurovision Song Contest. Idag släpper han sin första EP med namnet ”My Turn”, och offentliggör i samma veva en turné som under hösten 2019 besöker 6 städer i Sverige och Norden – tillsammans med inga mindre än The Mamas! John Lundvik tävlar i Tel Aviv den 16 maj, och biljetterna till turnén släpps på måndag 13 maj kl 10:00!

John Lundvik är artist och låtskrivare med en rad prestigefulla fjädrar i hatten. Under två raka år har han tagit sig direkt till final i Melodifestivalen – i år vann han hela spektaklet med ”Too Late For Love” (som streamades hela 700 000 gånger på en dag), och 2018 tog han sig direkt till final och säkrade en plats i topp 3-listan med ”My Turn”. Tillsammans har de två singlarna idag streamats över 26 miljoner gånger, och idag släpper John Lundvik äntligen sin debut-EP med titeln ”My Turn”.

"My Turn" må vara John Lundviks första EP i eget namn, men med sin gedigna erfarenhet som både artist och låtskrivare har han bland annat skrivit musik till både filmer och TV-serier (t ex succéserien "Empire" och storslamen "Snabba Cash") arbetat med en rad både svenska och internationella artister, och fick av prins Daniel uppdraget att, tillsammans med Jörgen Elofsson, skriva bröllopsgåvan till det kungliga bröllopet – låten "When you tell the world you're mine".

I år representerar han Sverige i Eurovision Song Contest, och är också är en del av låtskrivarteamet bakom Englands bidrag ”Bigger than Us”. Med en helt ny EP i bagaget, ett gäng succéartade singlar och med siktet inställt på vinst i Tel Aviv den 16 maj finns det all anledning att fira under hösten. Höstturnén går av stapeln den 1 oktober på Cirkus i Stockholm och besöker totalt 6 städer i Sverige och Norden.
 • 1 okt Cirkus, Stockholm
 • 5 okt Göteborgs Konserthus
 • 6 okt Oslo, John Dee (NO)
 • 9 okt Köpenhamn, Hotel Cecil (DK)
 • 11 okt Växjö Konserthus
 • 13 okt Helsingfors, On the Rocks (FI)
  (2019-05-10 08:48:06)
LIKE SWIMMING SLÄPPER VIKTIG LÅT
“Gränslösa harmonier, luftigt pådrivande rytmer och en förkärlek att blanda akustiskt med elektroniskt” är några sätt att beskriva indiepoptrion Like Swimming från Stockholm. Nu släpps sista singeln från EP.n Resistance, "Save Me" den 24 Maj. "Save Me" är en låt som inte kan bli mer aktuell med Eu-val och miljöförstöring och splittring. En låt som behövs höras.

Claes Carlström har detta att säga om låtens budskap: “Save me står för den känsla jag har haft under de senaste åren av politiskt förfall och nedmontering av demokratiska principer.”

Resistance är en exposé av bandets bredd, med smidiga hopp mellan olika genrer och stämningar utan att förlora deras distinkta ljudbild med skimrande röster och glittrande låtskrivande. “Save me” är ett lysande exempel på detta med sin ödesmättade ton och sin från djupet pumpande rytm kombinerat med himmelska övertoner  (2019-05-10 08:44:36)
EGEN SCEN PÅ LIVE AT HEART
Artistagenturen Beardmen inleder ett samarbete med Live at Heart och presentera en egen scen med sex artister under festivalens tioårsjubileum. Sedan början av 2014 har Beardmen arrangerat mer än 250 konserter, fem klubbar och tre festivaler med över 350 olika artister och båda parter ser u fram mot samarbetet.

”Vi är jätteglada att Beardmen Agency Group har blivit inbjudna att vara en del av Live at Heart. Förutom att få chansen att upptäcka nya artister och skapa nya kontakter kommer vi presentera utvalda delar av vår artist-roster på en egen scen under festivalen”, säger Emma Andersson, Creative Director på Beardmen.

”Att bolag av den här typen kommer till Live at Heart är jättekul och en bekräftelse på att vi växer som showcasefestival. Beardmen har en bra uppsättning musiker i sitt stall och jag är säker på att de kommer att presentera en kanonscen i september”, säger Magnus Tunmats, festivalkoordinator för Live at Heart.

Artister på Beardmens scen: Jangle Town, Otheas, Ravendal, Simon Swahnström, The Riven och Åskväder.

Live at Heart äger rum mellan den 4-7:e september i Örebro. Biljetter och mer information finns på www.liveatheart.se. Mer information om Beardmen och deras artister finns på www.beardmen.se  (2019-05-10 08:44:33)
ELIN NAMNIEKS SLÄPPER NY SINGEL
Framgångarna står som spön i backen för Elin Namnikes. 24 maj släpps singeln "Way Down in Tokyo" Just nu spelar hon på de hetaste showcase festivalerna i europa, Westway Lab (april), The Great Escape (Maj), Midem (Juni) och Live at Heart (September). - Way down in Tokyo är känslomässig förvirring samlad i text och musik. När en relation helt enkelt är oklar, och du vet varken vad du själv eller den andra personen känner, säger Elin Namnieks.

Redan i tidig ålder började Elin Namnieks sin musikaliska resa som singer/songwriter mitt ute i de småländska skogarna. 2015 blev hon inbjuden till Los Angeles för att spela in sin debut-EP som sedan släpptes året därpå. Efter hundratals spelningar och många timmar i studion så utvecklades musiken till mer elektronisk pop. Singlarna ”Got No Time” och ”Girl in the Car” har båda kommit med på Spotify:s New Music Friday listor världen över och Elin blev även en av årets tio svenska ”INES Talents” under 2018. Nu, 2019, väntar både ny musik och många spelningar. I år spelar hon på den svenska Showcasefestivalen Live at Heart för tredje året i rad, Westway Lab i Portugal, The Alternative Escape i England och Midem i Frankrike  (2019-05-09 19:52:39)
LOTTA GÖR ROLL SOM REKTOR
Lotta Engberg dansar loss som rektor i musikalen ”Grease” på Nöjeasteatern i Malmö och aldrig har väl en rektor rockat med så sköna toner som nu! Tillsammans på scen med Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen och stor ensemble, premiär den 3 oktober 2019.

Det har gått 41 år sen filmpremiären och det är en av historiens mest älskade musikaler! I huvudrollen som Danny ser vi Anton Hagman som redan gjorde stor succé som 12åring på Youtube. Han har turnerat utomlands och runt om i Sveriges på de största scenerna och som låtskrivare samt artist har hans musik strömmats miljontals gånger, han medverkade i Melodifestivalen 2017 och 2019. Nu blir det musikaldebut! Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical. Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia, Jägarna m.fl. och som rektor Lynch ser vi Lotta Engberg - Omåttligt folkkär och har gjort det mesta man kan göra på den svenska scenen.

För regi står Staffan Götestam, som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Med sig har han koreografen Siân Playsted som skapar magiska dansnummer till låtar som Grease is the word, Greased Lightnin, You’re the One That I Want och We Go Together.  (2019-05-09 19:43:11)
ÄNNU ETT TOMMY-ALBUM
Den 14 juni släpps ännu ett album med The Who-gitarristen Pete Townshend´s mästerverk "Tommy" som under 2019 firar 50-årsjubileum (originalutgåvan gavs ut 1969). Denna gång är det The Who-sångaren Roger Daltrey som under 2018 tog rockoperan på en klassiskt inspirerad uppsättning runt i USA.

Inspelningen är gjord tillsammans med Simon Townshend – Vocals / Guitar, Frank Simes – Guitar, Scott Devours – Drums, Jon Button – Bass, och Loren Gold – keyboards (samtliga har tidigare spelat tillsammans med Daltrey och Townshend i The Who - samt The Budapest Scoring Orchestra som spelar upp en nygjord orkestrering av David Campbell.

Utgåven görs på enkel-CD men även på dubbel-vinylLP varav den ena är en färgad utgåva. All beställning görs på The Who officiella hemsida https://shop.thewho.com. Priset är $13,98 för CD, $34,98 för dubbel-LP och $38,98 för den färgade dubbel-LP:n  (2019-05-09 19:43:07)
NYA AMERIKANSKA TOPPLISTOR
Tidskriften Rolling Stone ska börja publicera topplistor med de populäraste singlarna och albumen i USA. Publiceringen blir en direkt konkurrent till välkända och mångåriga dominanten Billboard Magazine. En skillnad som Rolling Stone framhåller är att singellistan kommer att uppdateras dagligen, vara mer transparant med hur listan sammanställs samt med koppling även till streaming (bl a Spotify).

Singellistan kommer att redovisa Topp 100 medan albumlistan redovisar de 200 populäraste alstren varje vecka  (2019-05-08 13:40:58)
TV-KANALEN CMT NOMINERAR
Den amerikanska TV-kanalan CMT (Country Music Television) håller den 5 juni sin årliga gala CMT Music Awards, där man belönar de främsta countryartisterna i olika kategorier. En rad välkända namn dyker upp i listan över de aktuella artisterna och Miranda Lambert, Maren Morris, Brothers Osborne samt Zac Brown Band har fått flest nomineringar (3 st vardera). Bland de artister som fått fler än en nomineringar kan noteras bl a Carrie Underwood, Dan + Shay, Dierks Bentley, Eric Church, Florida Georgia Line, Jason Aldean, Kacey Musgraves och Keith Urban  (2019-05-08 13:37:46)
NY SINGEL SLÄPPS 31/5
Pajalas finest, The Magnettes, är tillbaka med nya disco/punk-singeln “Shakes (Falling in Love)”, där 80-tals-trummor möter hetsiga dansgitarrer och operasång. Singeln släpps den 31 Maj.

Bandet berättar: ”Den handlar om att bli kär och kyssas i regn och sånt vi typ aldrig orkar göra längre. Fast egentligen mest om att vi vill vara (eller ligga med) Stevie Nicks. Det är vårt avskedsbrev till ett annat, mer volatilt, nervöst och romantiskt liv. Rent musikaliskt tänkte vi oss att den skulle låta som om Bratmobile och Baby Spice spelar ovanpå ’Dancing In The Dark’.”

Bandet bildades i Pajala av frontduon Rebecka Digervall och Sanna Kalla med producenten Tomas Bäcklund Tuneström och skapade sin egen mix av elektronisk pop och riot grrrl-punk. 2015 spelade de på festivalen SXSW i Austin och blev signade av det amerikanska skivbolaget Digsin. Debuten ”Ugly Youth” kom 2017, och blev utnämnt till ett av de bästa albumen 2017 av PopCrush. Singeln ”Young & Wild” hade premiär i TV4-serien ”Finaste Familjen” och låten blev den tionde mest spelade svenska låten på P3 det året The Magnettes har även hyllats av bland andra Earmilk, Perez Hilton, ELLE Sweden och Cosmopolitan.

2018 gjorde bandet sin andra vända på SXSW, blev utvalda som det första västerländska bandet att spela på Golden Melody Awards showcase i Taiwan och var förband till Kesha på festivalen Summerfest i Milwuakee. Närmast väntar UK-spelningar på The Alternative Escape/The Great Escape 2019 och Focus Wales, följt av sommardatum i Sverige och Kanada. Mer musik och en europa turné kommer i höst  (2019-05-08 13:37:41)
MILJONSÄLJANDE VINYLSAMLING
Garth Brooks har noterats för mer än en (1) miljon sålda vinyler för albumsamlingen "Legacy-the Vinyl Collection"  (2019-05-07 11:07:23)
KELLY CLARKSON TILL SJUKHUS EFTER GALA
Sångerskan Kelly Clarkson fick snabbt ta sig till sjukhus efter att ha tjänstgjort som värdinna vid 2019 års Billboard Awards på MGM Garden Arena i Las Vegas den 1 maj. Hon drabbades av smärtor, men kunde ändå slutföra sitt uppdrag och efter att ha flugit till Los Angeles besökte hon Cedars-Siniai sjukhus där hon den 2 maj genomgick en mindre operation  (2019-05-07 11:07:19)
NEW COUNTRY, WEEK 19/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är DUETTER och detta är spellistan för veckans program:
 1.  PAUL & BETTY COLE: Tennessee moon
 2.  PETER TRENHOLM (feat. SUSAN HUEY): Soldiers last letter
 3.  JACK BLANCHARD & MISTY MORGAN: Big black bird
 4.  LORRAINE & TERRY LAWRENCE: True love
 5.  PATRICE LARKIN (feat. REBECCA BARNARD): A mother weeps
 6.  SARA LOU & THE COWBOY: I will fear no more
 7.  MONTY DAWSON: When you call
 8.  CHUCK SHAW: Dirty woman creek
 9.  SCOTT SHIPLEY: Save me from me
 10.  COL CENTLES: The last of the knucklemen
 11.  ROSS WEBB: Hello someday
 12.  LONNIE BARTMESS: Big City
 13.  SEVEN LOONS: Love found me
  (2019-05-06 21:02:00)
RAUBTIER RYTER IGEN
Raubtier? tillkännager att deras efterlängtade album "Överlevare" kommer att släppas den 20:e september på CD, vinyl och digitalt. Med en unik blandning av industri, metall och svenska texter har musikundret från Norrbotten gjort sig kända för att utmana rådande konventioner och bryta ny musikalisk mark.

Överlevare ?är ?Raubtiers? sjätte album, och kommer fullpackat med en rejäl samling okonventionell metall, som alltid kraftfullt levererad med hög intensitet och omisskännlig klang i kombination med Jonas Kjellgrens oslagbara produktionsfiness.

Den 3 maj släpps ?Ovtjarka som digital singel, och detta blir också den första singeln från det kommande albumet. ?Ovtjarka? bjuder på tonerna av en begynnande apokalyps, och framförs med aggressiv energi.

Andra verk från det nya albumet inkluderar Artificiell, ?Högt, Fritt och Blött?, och ?Bunkern?. Samtliga låtar från ?Överlevare är musikaliska hantverk som utan pardon ställer de svåra frågorna kring konsekvenserna av vår jäktade samtid, människans självmedvetna tillåtelse av övervakning, och ett samhälle och folk som riskerar att slitas itu.

"Överlevare känns verkligen som den starkaste och bästa skivan så här långt. Jag är oerhört nöjd med materialet, och bandet känns aggressivare och vitalare än någonsin. Det skall bli ett sant nöje, att åter låta rovdjuret ryta över landet." – Pär Hulkoff.

  (2019-05-06 11:29:36)
HET SOMMARSINGEL MED GUTARRA
Helena Gutarra har mycket på gång. I sommar spelar hon på en Sveriges stora tv-shower och till hösten kommer hennes musik att kunna höras i en ny tv-serie på TV4. Gutarra har en bred karriär och har sjungit i många olika sammanhang genom åren. Hon har bland annat turnerat världen runt med Fever Ray och varit sångerska i rockbandet LaPuma. Numera är hon soloartist under namnet Gutarra. I mars släppte Gutarra powerballaden "Slayer" samt en minidokumentär med samma titel.

Och redan nu är hon tillbaka med sommarsingeln "Costa Rica" - en låt där hetta och humor flätas samman. "Costa Rica" är den andra singeln från Gutarras kommande EP som släpps senare i år. Låten är skriven av Helena Gutarra och producerad av Torbjörn Gjers.

- "Costa Rica" är en metafor för paradiset, ett mentalt tillstånd mellan dröm och verklighet. Svävande, sensuell, vulgär och humoristisk. Utan ramar och regler. Precis som i en dröm där allt kan hända, förklarar Gutarra.

Helena Gutarra har peruanska rötter och är känd för sin starka röst och rättframma attityd. Ingen som har sett eller hört Gutarra live lämnas oberörd. Hon har ett unikt konstnärligt uttryck och är inte rädd för att mixa olika stilar. På nya singeln blandar Gutarra luftiga synthar med en ljudbild där 80- och 90-talet möter 2019. Mjukt och hårt på samma gång  (2019-05-06 11:26:54)
MUSTASCH NYA SINGEL OM ANGELÄGET ÄMNE
Mustasch ligger inte på latsidan. Bandet fortsätter att förse världen med starka alster när de vill och hur de vill. I mars släppte Mustasch singeln "Blood In Blood Out" som spelats en hel del på radio, och redan i dag kommer de med ny hård tonkonst - "What Is Wrong". Med nya singeln vill Mustasch sätta fokus på det faktum att antalet unga män ökar bland de som begår självmord.

- "What Is Wrong" är vår kampsång för unga män som lider av psykisk ohälsa. Män förväntas vara starka och vågar inte söka hjälp. Det vill vi i Mustasch ändra på. I samband med att nya singeln släpps, startar vi även kampanjen #whatiswrong. Jag har själv tre döttrar och uppskattar förstås de kampanjer som belyser unga kvinnors situation. Men det är ett faktum att självmord ökar bland unga män och det måste vi sätta stopp för. Vi vill att alla män ska veta att det är en styrkehandling att våga söka hjälp, säger bandets sångare Ralf Gyllenhammar.

"What Is Wrong" är Mustaschs andra singelsläpp på den egna skivetiketten Tritonus Records. Bandet kommer att släppa en singel digitalt varje eller varannan månad fram till dess att fullängdaren levereras senare i höst.

- Vi vill att fansen ska vara med hela vägen. När skivan sedan släpps i höst så har de redan hunnit lyssna in sig på låtarna när vi åker på turné. Men vi kommer även att addera några extra låtar på vinylen, berättar Ralf  (2019-05-06 11:24:05)
LONDONSPELNING MED MENKE
Efter framgångarna med debuten-EP 'Till Havet' från förra året släppte artisten och producenten Menke för några veckor sedan sitt första material på engelska. Nya singeln ’Echo’ har uppmärksammats av bl.a. Clash Magazine, Indie London och Spindle Magazine, och har spelats på både P3 och P4 här hemma i Sverige. Idag släpps en remix på låten signerad techno-producenten The Field. Axel Willner, som han egentligen heter, har hyllats av internationella prestigefyllda medier som Pitchfork, Fact Magazine och Resident Advisor och är en av den tyska labeln Kompakts (DJ Koze, La Fleur) starkast lysande stjärnor.

- Det jag gillar mest med The Fields remix på 'Echo' är att han har valt en väldigt kort bit av låten och transformerat den biten till en ny låt med ett helt eget ljudlandskap, men ändå lyckats fånga och behålla känslan av originalet. Jag älskar också hur han behandlar min sång som vilket instrument som helst - precis så vill jag att det ska vara! - Menke.

Detta är dock inte första gången Menke låter sitt organiska sound möta den elektroniska världen. Debutsingeln 'Moln' släpptes i en alternativ version av tyska producenten Alva Noto, en version som användes i en stor Massimo Dutti-kampanj förra året. Låten 'Nattskärran' tolkades även den av den tyska techno-producenten Christan Löffler.

För att följa upp intresset från England kommer Menke göra ett exklusivt liveframträdande på medlemsklubben Golden Slippers i London den 13 maj  (2019-05-06 11:23:44)
DARIN FIRAR TURNÉSTART MED NY SINGEL
Nyligen släppte Darin låten "Hög" och idag släpps ytterligare en låt "Finns inga ord" som Darin skrivit tillsammans med David Lindgren Zacharias och Victor Thell, Victor har även producerat låten.

Den 4 maj är det premiär på Darins arenaturné i Sverige med start på Ericsson Globe för att sedan ta sig söderut mot Scandinavium den 11 maj i Göteborg och den 18 maj på Malmö Arena  (2019-05-04 12:06:41)
BILLBOARD AWARDS TILL COUNTRYARTISTER
Vid 2019 års Billboard Awards, som hölls nyligen i MGM Garden Arena i Las Vegas fick flera countryartister utmärkelser. Allra flest av de countrykategoriserade artisterna fick Luke Combs (3 utmärkelser) medan Carrie Underwood, Dan + Shay, Kenny Chesney, Florida Georgia Line med flera fick varsin pokal med sig hem. Grattis!  (2019-05-04 12:03:23)
NORTHLIGHT REPRESENTERAR SVERIGE
Northlight representerar Sverige på öppningen av Youbloom Connect, The Global Music Village. Den 1 Juni öppnas den nya tjänsten Youbloom Connect en sajt där artister kan finna varandra och göra turneér ihop. Första konserten hålls den 1 juni i Dublin där Northlight från Karlstad representerar sverige. De andra banden är Dreaming of Jupiter (Irland), Headtrip Acoustic (Irland), Carito Plaza (Chile).

Det är mycket på gång kring Northlight. Den helt nya låten ‘A Celebration of Humanity’ släpps på alla plattformar världen över den 17:e maj tillsammans med sitt fotomosaik-omslag bestående av 532 individuella bilder inskickade av bandets följare.

”Vi ville skapa en känsla av samhörighet och gemenskap, inte bara musikaliskt eller i låttexten, utan i projektet som helhet. Så vi bad våra följare om hjälp med att skapa omslaget till den här låten och resultatet blev bortom fantastiskt”, berättar bandets sångare Victor Bergh.

Bandets experimentella och världsliga influenser skiner igenom tydligt i ‘A Celebration of Humanity’ där bland annat en japansk koto, en persisk santoor och en keltisk hammered dulcimer är några av instrumenten som hörs i låten.

”Vi kände ett behov av att utmana oss själva, så vi kastade bort allt vi visste om låtskrivande, förträngde allt vi hade lärt oss om hur en låt skulle skrivas och började om från noll med ingenting annat än ett blankt papper”, berättar bandet själva om den kreativa processen.

Trots de minst sagt okonventionella influenserna dock lyckas man på ett galant sätt balansera mellan ett originellt men samtidigt, i allra högsta grad, kommersiellt, uppfriskande och radiovänligt resultat vars kärna tydligt placerar sig i popgenren  (2019-05-04 11:58:07)
VÄSTERÅS-COUNTRY I ÖREBRO
Countrybandet Haywireband från Västerås har presenterats som en av de nya akterna vid showcasefestivalen "Live At Heart", som arrangeras i Örebro 4-7 september. Bandet har vid flera tillfällen deltagit i Country-SM och vunnit två SM-titlar varför de räknas som ett av de främsta countryakterna i vårt land. Nu får dom chansen att visa upp sig för en internationell publik och kanske banar det väg för fler möjligheter även i utlandet.  (2019-05-04 11:58:03)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019