Sök i nyhetsarkivet!TURNÉ OCH NYTT ALBUM MED LEGENDARISKT BAND
I mars 2019 spelade Charta 77 på legendaren Tompa Ekens hyllningskalas på ”Ultrahus & Kafé 44”, Kägelbanan i Stockholm. Under dessa två dagar passade även bandet på att lugnt sitta ner och prata framtid. Riktlinjerna för inspelningen av ett nytt album och turné lades upp. Tio dagar senare drabbades sångaren, Per Granberg av sin andra hjärnblödning. Vad vi vet om framtiden är att vi ingenting vet. Bandet valde att ställa in vårens kvarvarande spelningar förutom den på Close-Up båten som man genomförde med ett antal gästsångare, som kröntes av ett kort scenbesök av en darrig Per som sista nummer. Stämningen var magisk.

Med det som facit så låter det som en genomtänkt tanke att namnet på albumet man bestämde sig för SKULD (vilket på fornnordiska betyder ska). SKULD var den av ödesgudinnorna som man trodde styrde framtiden. Inspelningen av SKULD på börjades med att bandet, tillsammans med en inspelningsenhet och ett 20-tal embryon till låtidéer, flyttade ut i ”skogen”. I Riddarhyttan och Teatermaskinens lokaler, bokstavligen belägen mitt i skogen och ibland helt och ibland delvis utan mobiltäckning, isolerade sig bandet fullkomligt. Under denna tid växte låt efter låt fram med inställningen att inget var fel innan det prövats. 20 embryon blev 18 färdigarrangerade Charta 77-låtar. Dessa 18 har sedan kokats ner till åtta låtar. Inspelningen har sedan fortsatt i Birdnests egna studio, Evil Bertil IV under hösten och likt de två senaste albumen (SALT och INGET ÄR FÖR EVIGT …) så har Göran Frid mixat och mastrat klart inspelningen med bravur.

Charta 77's resa startade redan 1983 i Köping, Sverige. Ett Sverige som känns väldigt avlägset när vi nu 37 år och sexton studioalbum senare skriver 2020 i almanackan. Under årtionden har kollektiva lösningar fått stryka på foten och individuella och många gånger väldigt egoistiska system lyfts till skyarna. Detta samt livets förgänglighet har färgat texterna på SKULD. Skivan SKULD är tänkt som den första i en serie av tre som alla fått namn efter Nornorna. SKULD släpptes i slutet av januari 2020. Nya albumet 'SKULD' debuterade på plats 4 på Svenska albumlistan för vinyl.
 • 13 mars Helsingfors - Lepakkomies
 • ?14 mars Vasa - Brödfabriken
 • ?27 mars Fagersta - Enjoy Night Clubb/PAFF
 • ?28 mars Stockholm - Hus7
 • ?18 april Köping - Ögir
 • ?24 april Trollhättan – Backstage Rockbar
 • ?25 april Helsingborg - Tivoli
 • ?20 maj Oslo - Enga pub
 • ?21 maj Trondheim - Moskus (Akustisk)
 • ?22 maj Trondheim - Moskus
 • ?23 maj Sundsvall - Pipeline
 • ?4 juli Uppsala - Uppsala Rumble
  (2020-02-17 06:15:52)
SVENSKA DYNAZTY PÅ EXKLUSIV DUBBEL-VINYL
Den 3 april släpper det Stockholmsbaserade metalbandet Dynazty albumet "The Dark Delight" i en rad olika utgåvor. Den mest exklusiva är en 180-gram dubbelvinyl i ett gatefoldfodral med vinylskivorna i gul-svart marmormönstring. Denna utgåva ges ut i endast 100 exemplar (!) och kan förbeställas redan nu hos tyska hårdrockspecialisten och skivbolaget AFM Records för €24,99 + frakt.

Utöver ovan nämnda dyker albumet upp även i guldfärgad vinyl (pris €21,99) samt CD-utgåva (pris 13,99).

Bandet Dynazty bildades 2011 och gjorde bl a ett framträdande, utom tävlan, som pausunderhållning i en deltävling i Melodifestivalen 2011 då man framförde "This Is My Life". 2015 tävlade man själva i Mellons deltävling i Malmö och tog vidare till Andra Chansen där man blev utslagna av rockabillybandet Top Cats  (2020-02-17 06:07:25)
PUNK FRÅN VÄSTERÅS
"Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och känna sig trygga, världen ska bli ett bättre ställe för alla". Budskapet är glasklart på Världen Brinners kommande album "Vi äger natten" (ViciSolum Records) som släpps i april.

Världen Brinner är punkrockbandet från Västerås som på kort tid har byggt upp en hängiven publik som sträcker sig långt även utanför punkscenen. Bandet albumdebuterade 2018 med "Slöseri Av Tid" som fick lysande recensioner, bland annat så listade Close-Up Magazine skivan som bästa punkalbum 2018. Förra året följde Världen Brinner upp albumsuccén med EP:n "Livet På Recept" och den omtalade singeln "Dom Mörda Ida". Låten hamnade på listor som Spotifys "Nu Jävlar" och Aftonbladets "99 bästa låtarna under 2019".

På scen är Världen Brinner en musikalisk explosion som inte lämnar någon oberörd. Med sin starka och karaktäristiska röst sjunger Malin Sandberg ut all sin ilska, frustration, glädje och sorg. Världen Brinner har spelat med band som Asta Kask, Strebers och Dia Psalma, men har även turnerat en hel del på egen hand. Under 2020 väntar spelningar runt om i landet.

I dag släpper Världen Brinner "Berlin" som är första singeln från kommande albumet.

- I en taxi en natt i Berlin blev det återigen tydligt hur olika vi människor lever. Hur orättvist fördelade alla jordens tillgångar är. Pengar, mat och till och med rent vatten. Vissa människor sov skönt den natten i Berlin, andra sov i varandras knän i parker utan tak över huvudet... och där satt jag och hade betalat en onödig taxiresa, och tänkte på hur orättvist allting är, säger Malin Sandberg.

Världen Brinner består av: Malin Sandberg - sång, Tobias Berglund - bas och körer, Alessandro Mazzoni - gitarr samt Per Hartwig - trummor  (2020-02-15 10:51:58)
SKOTT SLÄPPTE NYTT 14/2
Med låtar som ’Mermaid’, ’Porcelain’ och ’Wolf’ har Skott förfört fans över hela världen och hennes katalog har streamats över 100 miljoner gånger online. Idag 14 februari släpper hon nya singeln ’Kodak & Codeine’, och 20 mars spelar hon live på Debaser Medis i Stockholm.

2019 startade Skott den helt egna labeln Dollar Menu. De två första singlarna ’Bloodhound’ och ’Midas’ uppmärksammades av viktig media som Billboard Magazine och BBC Radio 1 och Skott engagerade sina fans i inspelningen av en av sina musikvideos. Idag släpper hon en tredje singel från det kommande debutalbumet. ’Kodak & Codeine’ är en låt om kampen att ta sig ur en destruktiv relation, och hur ens gemensamma historia och starka känslomässiga band gång på gång drar en tillbaka in.

Skott om låten: - Du träffar någon som verkar förstå dig på ett sätt ingen tidigare gjort, och tillsammans skapar ni en bubbla – det är nästan som att ni är de enda två varelserna i ett eget parallellt universum. Men plötsligt inser du att det är ett enmansvälde ni skapat, och du är inte den som sitter på makten.

’Kodak & Codeine’ släpps idag på Alla Hjärtans Dag, en dag full av förväntningar och besvikelser. Enligt statistik är 14 februari av de vanligaste dagarna under året att göra slut på.

Skott igen: - Något som borde vara lika viktigt som att fira hälsosamma kärleksrelationer är att våga avsluta det som inte får dig att må bra. Det krävs massor av mod för att våga erkänna, acceptera och slutligen lämna en dålig relation. Det finns så mycket förvirring, skuld och gemensam historia att ta sig förbi. För min skull: snälla var försiktiga med era hjärtan på Alla Hjärtans Dag, och varje dag.

Den 15 mars uppträder Skott på Mexicos största festival Vive Latino och den 20 mars har du chansen att se henne live på hemmaplan på Debaser Strand i Stockholm  (2020-02-15 10:47:56)
SATISFACTORY - MED MEDLEMMAR FRÅN ANDRA BAND
Ny, vild och sinnrik musik från Satisfactory - med medlemmar från bl a Sator och Stonecake! Bandet består av Tommy "Stommen"Liljegren (Stonecake) - gitarr, leadsång, Mikael Solén (Sator) - trummor, Annika Törnqvist (Amazonas, Cascade, Dilemma m fl) - bas och sång samt Mathias "Senan" Sernerud (Sherikan Music Attraction) - gitarr och sång.

Tre låtar från det kommande albumet “In Freeaility” (release april 2020) smögs ut redan i november 2019. Gig har börjat bokas, det viskas om grymma livespelningar och ett band taggat till tänderna. När medlemmar från band som Stonecake, Sator, Amazonas och Sherikan slår sig samman kan det inte låta annat än bra! Fredag den 14 februari släpps Satisfactorys nya singel "That You Love Me" - en rejäl powerpop-punk-rock-smocka som ställer skåpet inför kommande albumreleasec i april.

Kommande spelningar:
 • 6/3 - Göteborg, Valand (Psycotic Youth hyllning)
 • 12/3 - Stockholm Kolingen
 • 13/3 - Borlänge, House Of Blues
 • 14/3 - Hova, Rockfickan
  (2020-02-15 10:46:11)
ÄNNU EN REMIX MED INGROSSO
Efter ett fullspäckat 2019 har Benjamin Ingrosso rivstartat 2020 med singeln 'The Dirt' med uppträdanden på Grammisgalan, Idrottsgalan och Vixen Awards i Norge. Den 11 februari släpptes även en akustisk version av 'The Dirt' som ni kan se här. Nu förbereder sig Benjamin för en spännande vår med sitt andra kommande fullängdsalbum och mer musik.

Nu släpps ännu en remix av 'The Dirt' och denna gång tillsammans med Osrin. Osrin är en svensk producent och DJ som tidigare släppt officiella remixer för bland annat Kehlani, Zedd och Martin Garrix. Osrin är signad till Martin Garrix skivbolag och har även öppnat upp för Garrix under hans turné 2019. Denna gång sätter Osrin sin egen prägel på 'The Dirt' och ger den ett nytt sound med en dansant klubbvibe  (2020-02-15 10:41:54)
THE ARK FIRAR 20 ÅR
Ett av tjugohundratalets största svenska band återuppstår för en turné i sommar. 20 år efter debuten och tio år efter beskedet att de bestämt sig för att sluta är The Ark tillbaka. I sommar ser vi dem under en exklusiv sommarturné över hela landet med startskott på ingen mindre än Lollapaloozas största scen.

Biljetterna till turnén släpps måndag 17 februari kl 10.00 via LiveNation.se

Nu är Sveriges främsta Glamrockapostlar redo att för en sommar åter sprida sitt evangelium. Ola Salo, Mikael Jepson, Martin Axén, Jens Andersson, Lasse Ljungberg och Sylvester Schlegel har alltid velat ge utanförskapet en fristad. Redan innan de blev nationella stjärnor såg de till att, i Rottne, Växjö och sedermera Malmö, låta och se ut som stjärnor i sin helt egna värld. Oavsett storlek på spelställe förde de sig alltid som världens största band, bad aldrig om ursäkt för sin existens -och de hade låtarna som borgade för det. Hits som “It Takes a Fool to Remain Sane”, ”Calleth You, Cometh I”, “One of Us is Gonna Die Young”, “The Worrying Kind”, “Breaking Up with God”, “Let Your Body Decide”, “Father of a Son” med flera är i dag en självklar del av den svenska pophistorien och folksjälen. Detta lär bli uppenbart en gång för alla under sommarens turné.
 • 28 juni Stockholm Lollapalooza
 • 2 juli Göteborg Trädgårdsföreningen
 • 3 juli Oskarshamn Latitud 57
 • 4 juli Åbo Ruisrock
 • 7 juli Fårö Stora Gåsemora Gård
 • 10 juli Gävle Furuvik
 • 11 juli Höga Kusten Naturscen Skuleberget
 • 17 juli Linköping Stångebrofältet
 • 18 juli Borgholm Borgholms Slottsruin
 • 25 juli Sundsvall Sundsvalls Torgfest
 • 29 juli Halmstad Tylösand
 • 30 juli Arvika Arvika Hamnfest
 • 31 juli Karlskrona Skärgårdsfest
 • 1 augusti Östersund Storsjöyran
 • 7 augusti Helsingborg Sofiero Slott
 • 8 augusti Rättvik Dalhalla
 • 20 augusti Umeå Energi Arena
 • 21 augusti Huskvarna Folkets Park
 • 22 augusti Örebro Gustavsvik
 • 29 augusti Uppsala Parksnäckan
  (2020-02-15 10:41:52)
THE VIRTUES SLÄPPER NY SINGEL
Indie/Pop/Rock-bandet The Virtues från Stockholm släpper idag sin nya singel "Anything (at all)" (skriven av Per Bergkvist, förlag Sweden Songs). The Virtues består, förutom av Per Bergkvist (sång, gitarr), av Per "Flamman" Westling (gitarr), Fredrik Moberg (bas) och Jesper Andersson (trummor)  (2020-02-14 12:13:38)
UGGLA; PETTER & MISS LI PÅ PAKETTURNÉ
Magnus Uggla, Miss Li och Petter drar upp minnen om forna tiders Rocktåget och andra paketshower när de i sommar ger sig ut på turné tillsammans. Trion Magnus Uggla, Miss Li och Petter lärde känna varandra riktigt ordentligt i och med TV-succén Så mycket bättres jubileumssäsong, då trion stod värdar för varje program. Nu är det klart att de åker ut på turné i sommar med start i Stockholm den 2 juli.
 • 2 juli – Stockholm, Skansen
 • 11 juli – Vadstena, Vadstena Slott
 • 13 juli – Öland, Borgholms Slottsruin
 • 24 juli – Varberg, Societetsparken
 • 25 juli – Rättvik, Dalhalla
 • 6 augusti – Helsingborg, Sofiero Slott
 • 7 augusti – Huskvarna, Folkets Park
 • 8 augusti – Göteborg, Trädgårdsföreningen
 • 21 augusti – Piteå, Pite Havsbad
 • 22 augusti – Skövde, Boulognerskogen
 • 28 augusti – Uppsala, Botaniska Trädgården
  (2020-02-14 12:09:20)
ROBYN KRÖNTES TILL ÅRTIONDETS LÅTSKRIVARE
Robyn kröntes till decenniets låtskrivare på NME Awards den här veckan, för sitt ”ovärderliga bidrag till och inflytande på dagens poplandskap.” Musiktidningen NME:s årliga gala ägde rum i London den 12 februari och delade ut priser i kategorier som ”Best album in the world” och ”Best song in the world”. Utmärkelsen ”Songwriter of the decade” som går till Robyn, är dock en engångsföreteelse. NME utsåg även Robyns "Dancing On My Own" till 10-talets bästa låt när de sammanfattade årtiondet i slutet av förra året (vilket ju även Rolling Stone Magazine gjorde)  (2020-02-14 12:02:31)
FRANSKE THEO PÅ TURNÉ MED NYTT ALBUM
Theo Lawrence andra album "Sauce Piquante" är en fest för all som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock 'n' roll, blues och tex-mex. Om man vill ägna sig åt namedropping så dyker namn som Doug Sahm & Sir Douglas Quintet, Creedence Clearwater Revival och The Mavericks upp. Och i roots- och americana-kretsar är det kanske inte direkt oväntade referenspunkter, men lite anmärkningsvärt är det ändå när det visar sig att Theo Lawrence är en ung fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare från utkanterna av Paris! Men mest anmärkningsvärt är nog ändå att "Sauce Piquante" och inte för en sekund känns som nostalgisk retro eller bakåtsträvande. Lawrence har en förmåga att ta de goda influenserna, addera dem till sitt eget briljanta låtskriveri och resultatet blir en sorts rot-pop, i högsta grad relevant här och nu!

Hemma i Frankrike är Theo Lawrence på god väg att bli en stjärna och nu är det dags för publiken i Norden att upptäcka denna förbluffande mogna sångare och låtskrivare. En gyllene chans till det blir det när Theo med band turnerar i Skandinavien i april 2020. C'est si bon!
 • 2020-04-21: Pustervik, Göteborg
 • 2020-04-22: Revolver, Oslo
 • 2020-04-23: Bull Inn, Bø
 • 2020-04-24: Statsraaden, Bergen
 • 2020-04-25: Rock Club, Odal
 • 2020-04-26: Engelen, Stockholm
 • 2020-04-27: Engelen, Stockholm
 • 2020-04-28: Engelen, Stockholm
 • 2020-04-29: Folk å Rock, Malmö
 • 2020-05-01: Tryckhallen, Falkenberg

  (2020-02-14 12:01:39)
AMERIKANSK DUO PRESENTERAR NY VIDEO
Amerikanska countryduon The Spings ser fram mot ett spännande år och redan har man presenterats sin senaste singel och dess live-inspelade video (se nedan). Låten har titeln "Sweet Spot" och kommer även att återfinnas på deras kommande album som planeras släppas i mars månad.

  (2020-02-11 06:01:35)
SLÄPPTE NYTT ALBUM I FREDAGS
Den amerikanska countrysångerskan och artisten Kelly Lynn Madison släppte, i samarbete med skivbolaget Southern Skye Records, i fredags (7/2 2020) sitt nya album "Open Road" på Spotify och en lång rad andra streamingtjänster. Kelly Lynn berättar följande om albumet: After three years of songwriting, I have finally created the perfect collection of classic country songs with a hint of soul and funk. My first ever album titled, Open Road, was an incredible journey drawing inspiration my past and using it to inspire, heal, and encourage. You'll love this unique combination of upbeat, smooth, and soulful tunes.

Mer om henne kan Du läsa på hennes hemsida www.kellylynnmadison.com eller hennes Facebook  (2020-02-11 05:59:32)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  DARYN WRIGHT: I´ve got nowhere to go but crazy
 2.  TOMMY BOTZ: Teddy bear
 3.  DEBY KELLY & DONNA RAY: Troubador
 4.  HERMANN LAMMERS MEYER: What comes next
 5.  MARK ROBERTS, SANDY KELLY, JOHN McNICHOLL & KEELAN: Love can build a bridge
 6.  GAIL RUSSELL: The little white church
 7.  MARTY RIVERS: Magnifico Mexico
 8.  LAUREN CORZINE: Picture
 9.  FELIX TRUVERE: Learn to be
 10.  KYLIE FREY: One night in Tulsa
 11.  ALI S: Can´t see me
 12.  MARILYN STEELE: If I could
 13.  ANASTACIA: Talking in your sleep
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 17 februari 2020  (2020-02-10 20:35:00)
LADDAT FÖR HÅRDROCK I BANDYARENA
Det är laddat för hårdrocksfestival i ABB Arena Syd i Västerås (där man normalt spelar bandy under vintersäsongen) när endagsfestivalen "Västerås Rockfest ägr rum den 9 maj 2020. På scenen kommer Lillasyster, Corroded, Smash into Pieces, Knogjärn, Imminence, Scarlet, Kill the Kong, Stratovarius, Raised Fist och Adept att svara för musiken rapporterar vlt.se.

Festivalen arrangeras av Per Karlsson och Thomas Norberg  (2020-02-10 20:00:49)
NY SINGEL MED TRUE LIES
»God Ain't Here« är den nya singeln från True Lies hyllade nya album, det första på nio år! En låts som blivit stor publik-favorit när True Lies spelar live.

Albumet »Hoarse« släpptes på CD, vinyl och digitalt den 22 mars 2019  (2020-02-09 18:28:30)
DARIN SLÄPPER NY SINGEL
I våras intog Darin Sveriges största arenor och på sin arenaturné bjöd Darin på en show som hyllades av både kritiker och fans. Nu släpps en ny låt – En säng av rosor med release 7 februari.

I våras var Darin aktuell med sin arenaturné och fyllde Malmö Arena, Skandinavium och Ericsson Globe med en spektakulär ljusshow, dans, härliga gästartister och inte minst starka melodier och texter. Nu är Darin aktuell igen med nya singeln En säng av rosor som släpps 7 februari. Låten har Darin skrivit tillsammans med Peter Kvint som även har producerat låten.

- En säng av rosor handlar om saknad och längtan. Det är en text som både är förväntansfull och ledsam på samma gång. En känslosam visa, beskriver Darin.

En säng av rosor släpps via Darins egna skivbolag Dex Music den 7 februari  (2020-02-09 06:55:33)
NY SINGEL MED SIMON ANDERSSON 14/2
Simon Andersson är en svensk countryartist som nått sina största framgångar i countryns hemland USA. På Alla Hjärtans Dag den 14 februari släpper han sin nya singel "Hero" som är den första singeln under det nya decenniet. Låten har Simon skrivit tillsammans med Jianis Xouri och de släpper låten under respektive namn. Låten handlar om den ökade stress som speciellt unga personer känner, bl a till följd av sk sociala medier. Därefter skänker man 50% av låtens intäkter till den svenska organisationen FRIENDS med syskonorganisationer runt om i världen som verkar för att alla ska må bättre.

För att hjälpa till att sprida kännedom om både låten och dess syste, använd hashtag #BeAHero  (2020-02-09 06:43:17)
HELT ALBUM MED KALASFOLKET UTE NU!
Gruppen Kalasfolket har nu släppt sitt självbetitlade album som innehåller hela 17 spår. Medlemmar i gruppen har sina rötter i Ångermanland och det genomsyrar albumet vars musik består av typisk svensk (norrländsk) folkmusik som dock fått en aning modernare touch. Låtarna består både av traditionella låtar men även mer nyskrivet material av t ex bandmedlemmen Anders Umegård. Här finns t ex "Skepparschottis" (skriven av Thore Hardelin) som inleds med gitarriff som bär tydlig inspiration från den berömde amerikanske rock&roll-ikonen Chuck Berry. Spännande!  (2020-02-09 06:43:15)
LEROY STAGGER PÅ TURNÉ MED FRAZEY FORD
Den kanadensiska heartland-rockern Leeroy Stagger turnerade i Skandinavien så sent som i november 2019. Och han gillade så mycket att han nu tar första bästa chans att komma tillbaka hit. I maj hakar han på kollegan Frazey Ford som support act. En kanadensisk stjärn-uppställning som heter duga!

Leeroy Stagger har under det senaste två decennierna sprutat ur sig album efter album med med bra låtar och högoktanig americana-rock. I höstas släppte han hyllade plattan "Strange Path" och turnerade med band iSkandinavien!
 • 2020-05-14: Plan B, Tranås
 • 2020-05-15: Hylte Folkbibliotek, Hyltebruk
 • 2020-05-16: Klubb Undergrunden, Borås
 • 2020-05-17: Café Strandgatan, Halmstad
 • 2020-05-19: Katalin, Uppsala
 • 2020-05-20: John Dee, Oslo
 • 2020-05-21: Folk å Rock, Malmö
 • 2020-05-22: Klubb Nalen, Stockholm
  (2020-02-07 10:10:30)
OLA MAGNELL HAR AVLIDIT
Den svenska sånagren, musikern och låtskrivaren Ola Magnell har hastigt avlidit, 74 år gammal. Han fick sitt genombrott med "Påtalåten" på 1970-talet och turnerade bl a tillsammans med Pugh Rogefeldt och dennes kompband Rainrock. Efter en längre tids tystnad började han på nytt turnera under förra året.  (2020-02-07 10:05:40)
UTMÄRKELSER TILL BENJAMIN INGROSSO
Benjamin Ingrosso har uppnått utmärkelse för Guldskiva i Norge för singlarna "All night long (All night)" och I´ll be fine somehow". Samtidigt har hans och Felix Sandmans gemensamma singel "Tror Du att han bryr sig" har certifierad utmärkelse för dubbel-Platinum i Sverige!  (2020-02-07 10:02:02)
ICONA POP PÅ DECENNIUM-TOPPLISTOR
Icona Pops låt "i love it" har uppmärksammats genom att den tagit plats på den amerikanska tidskriften Rolling Stones topplista över de bästa låtarna under 2010-talet. Även brittiska magasinet NME har låten med sin "The Best Songs Of The Decade: The 2010s'".  (2020-02-07 09:49:11)
JAMZEY PÅ IVORY-LÅT
Jamzey medverkar på Ivory´s nya låt "Sampla Pieces". Låten återfinns på Ivorys nya album "Rushen"  (2020-02-05 12:10:19)
KIKKI PÅ STOR KYRKOTURNÉ I VÅR
I april beger sig en av våra allra mest folkkära sångerskor Kikki Danielsson ut på en av sina största kyrkoturnéer någonsin. Med sig har hon musikerna Sören Karlsson på gitarr och Gunnar Frick på piano. Turnépremiär den 3 april i Örnsköldsvik och turnén ”Himlen kan vänta” gästar 10 orter runt om i landet!

- Att sjunga i kyrkor är alltid en stark upplevelse. Den vackra klangen och den unika miljön skapar en unik stämning som man inte får uppleva i andra lokaler, detta blir min största sammanhängande kyrkoturné och jag ser verkligen fram emot att få uppleva många av dessa vackra platser, säger Kikki Danielsson.

På konserten kommer Kikki framföra flera låtar både från hennes senaste skivor och även alla de mest älskade sångerna ur hennes långa karriär som ”Bra vibrationer”, ”Miss Decibel”, ”Dag efter dag” med flera.

Kikki Danielssons karriär tog fart ordentligt i mitten av 70-talet när hon började som sångerska i Wizex och senare under 80-talet som sångerska i country-popbandet Chips. Kikki har deltagit i Melodifestivalen 10 gånger och vann melodifestivalen 1982 med Chips och låten ”Dag efter dag” och som soloartist 1985 med megahiten ”Bra vibrationer”! Kikki medverkade även i åttonde säsongen av programmet ”Så mycket bättre” där hon tolkade låtar av bland annat Uno Svenningsson, Sabina Ddumba och Eric Saade m.m.

På turnén har Kikki Danielsson med sig Sören Karlsson (Gitarr) och Gunnar Frick på (Piano).
 • 3 april - Örnsköldsvik, Själevads kyrka
 • 4 april - Järvsö kyrka
 • 5 april - Söderhamn, Norrala kyrka
 • 16 april - Norrtälje kyrka
 • 17 april - Nora kyrka
 • 18 april - Askersunds landskyrka
 • 19 april - Karlsborg, Garnisonskyrkan
 • 24 april - Enköping, Vårfrukyrkan
 • 25 april - Nynäshamns kyrka
 • 26 april - Oxelösund, S:t Botvids kyrka
  (2020-02-05 12:07:17)
HÖRDE OCH SÅG DU FELIX SANDMAN?
Felix Sandman är den 21-åriga multitalangen från Stockholm som premiärade sin singel ’BOYS WITH EMOTIONS’ i Melodifestivalen nu i lördags. Efter sin solodebut under 2018 med ’EVERY SINGLE DAY’ som stannade på #1 på svensktopplistan 4 veckor i rad, har Felix demonstrerat sin otroliga talang att sätta ord på känslor och tagit en plats i svenska folkets hjärtan. Succén som följde ’EVERY SINGLE DAY’ och uppföljarsingeln ’IMPRINT’ resulterade i att han vann en Rockbjörn för ’Årets Genombrott’ under 2018.

Samma år släppte Felix sitt debutalbum ’EMOTIONS’ där han bevisade sin onekliga talang som både låtskrivare och artist. Med texter och melodier från hjärtat innehåller albumet alla Felix känslor från hans emotionella berg-och-dalbana och har idag certifierats Guld. Efter en co-headline turné med Benjamin Ingrosso under 2018 begav sig Felix på sin första egna Sverigetäckande headlineturné under våren 2019 och släppte singlar som ’SOMETHING RIGHT’ och ’MIDDLE OF NOWHERE’ som spelades flitigt på svensk radio. Sommaren 2019 fick vi även se Felix som skådespelare då han var en av huvudrollerna i Netflix första Svenska serie ’Quicksand’. Serien blev hyllad av kritiker och människor världen över och Felix landade även en av de största rollerna i Norges första Netflixserie ’Home For Chritsmas’.

Nu med ett flertal turnéer, ett guldceritfierat album, skådespelardebut och över 110 + miljoner streams på Spotify släpper Felix ’BOYS WITH EMOTIONS’. En minimalistisk uptempo låt med ett starkt budskap i texten om att killar ska våga visa känslor.

Felix egna ord om låten: ”'BOYS WITH EMOTIONS' är en titel och ett ämne som jag länge haft på hjärnan och pratat mycket om både intervjuer och till vardags. Inspirationen till låten är att jag som man och feminist har tänkt på vart jag ska lägga mitt fokus och kunna påverka på bästa sätt och vad vi kan göra för att uppfostra män rätt och bryta de samhällsstrukturer och normer som finns. Jag ville även att det ska vara en fet låt som man kan dansa till - att man inte behöver tänka på budskapet utan att det även är en grym låt.”  (2020-02-05 12:03:05)
BRITTISK SÅNGERSKA MED FEELING FÖR COUNTRY
Prisbelönta brittiska sångerskan och låtskrivaren Rumer meddelar idag att hennes femte album Nashville Tears kommer att släppas den 24 april. En första singel från albumet, Bristlecone Pine (ft. Lost Hollow), finns redan nu tillgänglig för lyssning.

Rumer har länge varit förälskad i countrymusikens förmåga att skildra berättelser. Under tiden hon bodde i den amerikanska södern kom hon tack vare sin passion för att upptäcka ny musik i kontakt med countrymusikern Hugh Prestwoods musik, som blev startskottet för Nashville Tears. Albumet består av femton av Prestwoods allra bästa låtar, inklusive sju som aldrig tidigare spelats in.

Med avlappnad elegans seglar Rumer in på den högaktade listan över sångare som genom åren tolkat Prestwoods musik (Trisha Yearwood, Alison Krauss, Judy Collins). Albumets blandning av mäktiga arrangemang och traditionella element är producerade av Fred Mollin, och medverkar gör några av Nashvilles allra bästa musiker.

“I can’t wait for more music lovers to discover Hugh Prestwood’s magnificent catalogue. I know without a doubt they’ll be as grateful as I am to have found him,” säger Rumer om albumet  (2020-02-05 12:03:03)
ÅTER TILL FURUVIK I SOMMAR
Den prisbelönta amerikanska countrystjärnan Brad Paisley återvänder till Furuvik utanför Gävle när han ställer sig på den stora scenen för att uppträda den 25 juli. Brad Paisley är en av de mest kända nutida countryartisterna och har vid flera tillfällen även prisats för sin musik. Han har tidigare spelat ett flertal gånger i Sverige, bland annat i Furuvik för några somrar sedan. Utöver det har han varje år mellan 2008 och 2018 varit värd, tillsammans med Carrie Underwood, för den stora årliga amerikanska CMA Awards-galan där välförtjänta countryartister brukar hyllas. Galan brukar oftast visas även i svensk TV, dock ej direktsänd.

Hans senaste singelhit är "My Miracle"  (2020-02-04 10:01:00)
NEW COUNTRY, WEEK 06/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  LESLIE TOM: Proverb 3:5
 2.  DONNA RAY: Hard knocks & long shots
 3.  B. JEFF STONE & PATRICIA: Thinking of a rendezvous
 4.  LEXI SIMS: A love that never dies
 5.  WATLING & BATES: Ciderville
 6.  LUANNE HUNT: Truckstop and honkytonk
 7.  THOPPER: Shine Shine Shine
 8.  KATY McKENZIE: Advis I didn´t take
 9.  DREW MORELAND: You call it Texas, I call it home
 10.  BRANDON RHYDER: I felt good today
 11.  TAMMY KENDRICK: I love Charlie Brown
 12.  SHELLY JONES BAND: The Outback
 13.  ALY COOK feat. SHARON O´NEILL: Not pretty enough
 14.  DEBBIE NUNN: Gotta get away
  (2020-02-03 20:35:00)
VINTERMARAN - MED COMEBACKANDE DANSBAND
Nästa helg är det dags för den stora dansfesten Vintermaran i Härnösand. På fredag den 7/2 är det banden Expanders, Voyage och Highlights som står för dansbandsmusiken. På lördag den 8/2 är det istället Blender och Xplays som tillsammans med comebackande dansbandet Shake som svarar för musiken som mer än tusentalet besökande får njuta av. Bandet Shake upphörde 2012 men gör nu en efterlängtad comeback.

Evenemanget äger rum på Parkaden i Härnösand  (2020-02-03 06:56:50)
NYTT ALBUM MED JOSÉ FELCIANO
Mycket överraskande landar ett nytt album med José Felciano på skivdiskarna. Plattan har fått titeln "Behind this guitar" och soundet är välkänt baserat på Josés utmärkta akustiska gitarrspel. Och har finns faktiskt även en nyinspelning av klassiskern "Feliz Navidad" - ett måste att lägga in i spellistan inför julen 2020!  (2020-02-02 19:53:33)
LILY LOCKSMITH SLÄPPER 7"-VINYLSINGEL
Lily Locksmith kommer att släppa sitt första album i slutet av mars men redan nästa fredag den 7:e februari släpper vi en vinyl singel med två låtar från kommande plattan. Detta sker i samband med hennes framträdande på ”Rockin Race Festival” i Spanien.

Man kan väl lugnt säga att hennes första singel satte henne och bandet på kartan, en singel som tog slut ganska fort och jag misstänker att det kan bli så med denna också.

På A-sidan hittar vi låten I Don’t Need som är skriven av gitarristen Chris Bergström och på B-sidan får vi Lilys version av Little Richard låten Can’t Believe You Wanna Leave, en grym blues dänga! I Don't Need släpptes som en digital singel redan i December och Can’t Believe You Wanna Leave kommer att finnas på alla digitala plattformar den 7:e februari.

Dessutom kommer den med ett ( i mitt tycke då) grymt snyggt omslag  (2020-02-02 19:49:40)
LYKANTROPI SLÄPPER EXKLUSIV VINYL
Lykantropi släpper Deluxe-utgåva av sitt självbetitlade debutalbum med exklusiva nya bonuslåten; 'Summernights". Lykantropi levererar vacker melankolisk vintagerock med en stark känsla från det tidiga 70-talet.

Deluxe-utgåva innehåller nytt exklusivt bonusmaterial, är pressad på 180g svart vinyl, handnumrerad med textblad. Digisleeve CD med nytt exklusivt bonusmaterial, inkl. booklet. Albumet släpps för första gången utanför Sverige  (2020-02-02 19:45:22)
NOAK HELSING SLÄPPER NY SINGEL
Noak Hellsing är den 17-åriga låtskrivaren och artisten från Stockholm. Noak började skriva musik och spela gitarr i tidig ålder och har varit omgiven av musik hela sitt liv. Under hösten 2019 släppte han sin egenskrivna debutsingel ’Lost’ där han visade sin otroliga sångförmåga och textförfattande. Låten blev uppmärksammad i medier som Hillydilly och Bands of Tomorrow med ord som ”Vi är spända att få höra mer från denna lovande pop-prins från Sverige”.

Med influenser från artister som John Mayer, Ed Sheeran och Shawn Mendes demonstrerar Noak med sin unika och dynamiska röst vilken väg han vill gå som artist. Nu är Noak aktuell med sin nya singel ’Good Enough’ - en hjärtskärande, kraftfull ballad om känslan att inte räcka till. Låten skrevs av Noak tillsammans med Soha Akile och Philip Holmgren och med sin förmåga att berätta en relaterbar historia och sätta ord på känslor siktar Noak på att träffa lyssnaren rakt i hjärtat med ’Good Enough”.

Noak’s egna ord om låten: " ’Good Enough’ handlar om känslan av att aldrig riktigt vara tillräcklig för någon. Att man gör allt för personen, men i slutet av dagen så räcker man inte till.”

  (2020-02-02 19:45:21)
TURNÉAKTUELL I SVERIGE M.M.
Mustasch är aktuella med fullängdaren "Killing It For Life" som är det första albumsläppet på bandets egna skivbolag Tritonus Records. Under hösten har Mustasch även uppmärksammat psykisk ohälsa bland unga män, genom kampanjen #whatiswrong. Insamlingen resulterade i 100 000 kr som oavkortat skänktes till stödorganisationen Mind.

Nu är det dags för Mustasch att ge sig ut på de svenska vägarna igen. Efter en lyckad Europaturné i höstas, är det i kväll nypremiär på hemmaplan på Trädgårn i Göteborg.
 • 31 jan - Malmö, Kulturbolaget
 • 01 feb - Stockholm, Fållan
 • (06 feb - Tallin, Helitehas)
 • (07 feb - Helsingfors, House of Culture)
 • (08 feb - Åbo, Logomo)
 • 14 feb - Karlstad, Nöjesfabriken
 • 15 feb - Eskilstuna, Lokomotivet
 • 21 feb - Helsingborg, The Tivoli
 • 22 feb - Örebro, Frimis Salonger
 • 26 feb - Skellefteå, Folkparken
 • 27 feb - Uppsala, Katalin And All That Jazz
 • 28 feb - Gävle, Gasklockarna
 • 29 feb - Norrköping, Arbis Bar & Salonger
  (2020-01-31 12:48:50)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019