PÅSKPUNK I ÖREBRO
Påskharen och påskkärringen har satt kvasten till kulturhuset i Örebro. Där har vi samlat några utav världens bästa punkband. Du som känner dig trött på påskmust och påskmat kan slappna av. Det kommer finnas massor utav grymma alternativ i våra barer. Vill du tatuera dig eller bara lyssna på grymma djs. HEY HO LETS GO PÅ PÅSKPUNK 31 mars på Kulturhuset i Örebro!  (2017-11-18 09:12:24)
TVÅ LÅTAR MED LOVE ANTELL
Nu ligger de två första låtarna ute digitalt med Love Antell, "Gatlopp och lämmeltåg" samt "1989". Den 6 dec kommer låten "Flytta på molnen" som även 12"EP heter. Det är nog den med mest potential. Detta är fristående låtar, album kommer kanske 2018/2019…

Begränsad och numrerad upplaga i 300 exemplar på 12" vinyl. Handsprayade och original av Love Antell själv. Det blir bara en upplaga av denna 12". Musik släpps även digitalt och en eller flera låtar kanske kommer med på ett album senare men det vet varken ni eller vi just nu.  (2017-11-18 09:08:04)
FLER DATUM PÅ SVEN-INGVARS TURNÉ
Tidigare i höst släpptes nyheten att Sven-Ingvars åker ut på turné under våren 2018 med Oscar Magnusson, son till tidigare frontman Sven-Erik Magnusson, som ny sångare. Intresset från publiken har varit väldigt stort och nu adderas fler städer till turnéplanen - publiken välkomnas varmt även till Gävle, Göteborg och Malmö.

Oscar Magnusson har tidigare berättat om hur han tar sig an kommande tid med bandet med största kärlek och respekt:

”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det, och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.

Den 22 mars i år gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band. Under våren besöker Sven-Ingvars konserthus och teatrar i Sverige för att ge en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Turnépremiären tar plats i Norrköping den 2 mars 2018
 • 2/3 – Norrköping, Flygeln
 • 3/3 – Gävle, Gävle Konserthus
 • 9/3 – Halmstad, Halmstad Teater
 • 10/3 – Jönköping, Jönköpings Konserthus
 • 11/3 – Västerås, Västerås Konserthus
 • 16/3 – Stockholm, Rival
 • 17/3 – Stockholm, Rival
 • 22/3 – Karlstad, Scalateatern
 • 23/3 – Karlstad, Scalateatern
 • 24/3 – Karlstad, Scalateatern
 • 25/3 – Karlstad, Scalateatern
 • 5/4 – Göteborg, Lorensbergsteatern
 • 6/4 – Kalmar, Kalmarsalen
 • 7/4 – Växjö, Växjö Konserthus
 • 15/4 – Uppsala, Konsert & Kongress
 • 20/4 – Malmö, Malmö Arena
 • 21/4 – Linköping, Konsert & Kongress
 • 22/4 – Örebro, Örebro Konserthus
  (2017-11-18 08:52:32)
ALLA VINYLER I EN CDx10-BOX
Ten Years After var ett av de största brittiska rock- och bluesbanden i slutet av 1960-talet och en bit in på 1970-talet. Deras framträdande på Woodstock-festivalen 1969, och speciellt den i festivalens långfilm framförda låten "I´m going home" har blivit legendarisk. Sångaren och gitarristen Alvin Lee fortsatte med en solokarriär efter att bandet upplösts 1974 men avled i Spanien 2013.

Nu samlas alla bandets album från 1967 och fram till upplösningen 1974 i en tjusig CDx10-box som kompletteras med CD:n " The Cap Ferrat Sessions" med fem låtar som spelades in 1972 men inte tidigare givits ut. Hela härligheten säljs för £80 (= c:a 891 SEK) och kan dessutom får med en unik poster med bandmedlemmarnas handskrivna autografer (förutom Alvin Lee:s autograf som är tryck), priset är då £150 (= c:a 1.670 SEK). Postern trycks på syrafritt papper i fotokvalité endast i 150 exemplar medan CD-boxen görs i 1.500 ex. Beställs hos engelska www.pledgemusic.com, men förhandsbeställningen är bara öppen i ytterligare 10 dagar…  (2017-11-18 08:52:29)
TOM CURTAINS NYA ALBUM ÄR #1
Countrysångaren Tom Curtains tredje, och länge efterlängtade, album "Territory Time" noteras denna vecka direkt som #1 och det mest säljande alumet på den australiska iTunes Country Music Album Charts. Delar av intäkterna från försäljning av albumet kommer fram till den 10 december att skänkas till Isolated Children's Parent's Association (ICPA), en organisation som hjälper barn som lever i isolerade delar i Australien att få skolgång och utbildning som är jämförbar med andra.

Den första singeln från albumet är en duett mellan Tom Curtain och Luke O´Shea i låten "Never Never Land". Den nysläppta videon kan Du se nedan:

Den andra singeln är titellåten "Territory line" (se video nedan)  (2017-11-17 06:42:06)
UNDERWOOD FORTSÄTTER I RUTAN
Carrie Underwood fick sitt mediala genombrott som vinnare av TV-såpan "American Idol" för en hel del år sedan. Därefter har hennes sångkarriär varit framgångsrik och vid sidan om denna har hon vid flera tillfällen varit programledare och värd för bl a den livesända CMA Awards-galan där gräddan av countrystjärnor premierats. Nu meddelas att hon fått ett nytt uppdrag och en ny möjlighet att synas i rutan nämligen när TV-kanalen CBS sänder programmet "GRAMMYS Greatest Stories: A 60TH Anniversary Special" den 24 november. Programmet är en tillbakablick och samtidigt en hyllning till organisationen bakom Grammy. Förutom Carrie Underwood är även John Legend programledare i programmet…  (2017-11-17 06:32:06)
PANDORA ÄR STÖRST, MEN SPOTIFY HAR FLEST
Att lyssna på musik via streaming lockar fortsatt en stor mängd av musikkonsumenterna och enligt den senaste statistiken från USA är Pandora den streamingtjänst som har flest registrerade användare i USA. Men då har man skiljt på antalet gratiskonton resp betalande konton hos Spotify, om man adderar dessa två kategorier är det just Spotify som har flest användare och dessutom ökar man antalet konton stadigt (medan Pandora över tid noterat en liten minskning).

Den tredje största streamingtjänsten i USA är Apple Music som visserligen ökar antalet användare men har betydligt färre användare.

Dessa uppgifter kommer från det amerikanska undersökningsföretaget Midia Resources beräkningar  (2017-11-17 06:27:48)
JÖBACK TILLBAKA PÅ BROADWAY
”The Phantom of the Opera” är den längst pågående föreställningen i Broadways anrika historia och den 24 januari nästa år firar man med ett exklusivt 30-årsjubileum. Till det stora firandet har kompositören Lord Andrew Lloyd Webber, producenten Sir Cameron Mackintosh och den legendariske regissören Harold Prince bjudit in favoriten Peter Jöback att åter ta plats i huvudrollen som ”The Phantom”.

Peter Jöbacks resa som ”The Phantom” började 2011 på 25-årsjubiléet av ”The Phantom of the Opera” på Royal Albert Hall i London. Där presenterades han som näste ”The Phantom” att ta plats på ”Her Majesty’s Theatre” på West End i London året därpå med stor succé. När han 2013 gjorde debut i titelrollen även på ”The Majestic Theatre” på Broadway i New York blev han den förste européen att inneha rollen sedan originaluppsättningen som sattes upp 25 år tidigare. Nu återvänder han till Broadway och tar som exklusiv gäst tillfälligt över från James Barbour som spelat ”The Phantom” sedan 2015. Därmed tar han plats bredvid nuvarande huvudkaraktärerna som spelas av Ali Ewolt (Christine) och Rodney Ingram (Raoul).

Bara på Broadway’s ”The Majestic Theatre” har musikalen totalt spelats för en publik på 18 miljoner människor i mer än 12500 föreställningar sedan premiären i januari 1988. Rekordet som den längst pågående musikalen på Broadway slogs 2006 när Andrew Lloyd Webber och Cameron Mackintosh slog sitt egna tidigare rekord hållet av deras musikal ”Cats”. Succén har varit lika fantastisk på scener världen runt med en publik på 140 miljoner i 35 länder, 160 städer och översatt till femton olika språk. Redan 2014 blev ”The Phantom of the Opera” den första scenproduktionen i historien att nå intäkter på 6 biljoner dollar vilket innebär att den passerat de hittills mest framgångsrika filmerna genom tiderna såsom bland annat. ”Avatar”, ”Titanic” och ”Sagan om ringen”.

Peter Jöback har som bekant en gedigen karriär bakom sig sedan debuten i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons ”Kristina från Duvemåla”, älskad som svenska rösten till prinsen i Disney-klassikern ”Aladdin” och med rekord för bäst säljande julskiva med sitt klassiska julalbum ”Jag kommer hem igen till jul”. Han har varit känd på den internationella scenen sedan 1997 när (även då) producenten Cameron Mackintosh gav honom rollen som Chris i Miss Saigon och sedan Michael i originaluppsättningen av ”The Witches of Eastwick” på West End i London. Under sina många år som artist har Peter Jöback sålt över 1 miljon skivor varav den bäst säljande i Sverige 2006 och 2008. Hans många musikaliska samarbeten inkluderar Annika Norlin, Mauro Scocco, Katie Pierson och SIA för att nämna några. Peters kortfilm ”La Vie, L’amour, La Mort” grammisnominerades och han medverkade i första säsongen av thriller-serien Modus. Tidigare i våras avslutade Peter den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” på Cirkus i Stockholm, där han utöver huvudrollen även var med som producent. Till sommaren toppade han sitt hyllningskoncept ”I Love Musicals” genom att fylla Ullevi i Göteborg och därmed genomföra världens största musikalkonsert  (2017-11-17 06:27:45)
KEITH URBANS NYA SINGEL
Keith Urbans nya singel "Female" är den nya låt som fått flest nya adderingar på amerikanska radiostationer den senaste veckan. Detta innebär helt enkelt att den är den låt som spelas flitigast just nu av amerikanska radio-DJs…  (2017-11-16 11:24:00)
CLAY ALSTON SLÄPPER VIDEO
Countryartisten Clay Alston har nu släppt en video till sin hitlåt "One of a kind" som släpptes tidigt i höstas. Videon är inspelad i Morgan City, Louisiana och har prodcerats av King of the Road Productions från Beaumont, Texas  (2017-11-16 11:18:38)
JON MAGNUSSON PÅ NALEN
Den 24e november gör Jon Magnusson sin största spelning hitills på Emergenza Festival. Jon går på scenen kl 8 på kvällen och förutom han så spelar sju andra artister och band under kvällen.

Spelningen hålls på anrika Nalen (klubben) i Stockholm och biljetten köps direkt från Jon Magnusson och kostar 110 kr.

Så befinner du dig i den kungliga huvudstaden och inte har något annat för dig så skulle Jon bli kanonglad om du ville komma  (2017-11-16 11:18:35)
NYTT ALBUM SLÄPPT AV MARTIN BERGLUND & STÖDORKESTERN
Boogie Woogie är en thriller som tar avstamp ur verkligheten och de trottoarer vi alla, oavsett bakgrund, vandrar på. I en tid där musikgenrer som Boogie Woogie aldrig hade uppstått… Den 10 november släppte Martin Berglund & Stödorkestern sitt andra fullängdsalbum som denna gång har en tydlig filmisk framtoning och kan beskrivas som en skildring av några av vår tids utmaningar och rädslor.

”Vi har ingen politisk agenda med vår musik. Vår musik är mer som en observation sammansatt i text och musik där lyssnaren själv får tolka och sätta den i sitt sammanhang. Skivan har dock ett budskap som vi hoppas kan leda till reflektion i en tid där empati verkar vara en bristvara.” - Martin Berglund.

Det finns en välkommen äkthet hos Martin Berglund och hans Stödorkester. Inte bara i de diskbänksrealistiska texterna, utan även i den rock´n roll-baserade musiken. Martin Berglund är ingen skolad musiker... han är en född berättare. Ska man dra likheter mellan honom och en annan berättare är det mer som filmmakaren Tarantino. Berättandet innehåller lika mycket tragisk komik som blodigt allvar. Martin Berglund & Stödorkesterns musik slår oftast underifrån och tar de utsattas parti. De hyllar vänner och vanliga människor som helt enkelt är värda en sång.
Boogie Woogie spelades in under 2017 i Dreammix Studios och är arrangerad och producerad av Martin Berglund & Stödorkestern och Mattias Thunell. Skivan släpps denna gång via det egna bolaget Johnny Records  (2017-11-16 08:48:07)
VARGEN PÅ TURNÉ
Vargen på turné med nya albumet ”Sånger från natten, sånger från Dan”, elva nyskrivna sånger till dikter av Dan Andersson (1888-1920). Videon till singeln ”Tjuvskytten” passerar nu 114 000 fantastiska visningar.

Musikaliskt blandas traditionella visor med americana och creedence-country, som i (själv)mordballaden ”Hemlös” och hämndskrönan ”Tjuvskytten”. I låtarna till den ockulta novellsamlingen ”Det kallas Vidskepelse” och den egna ”Sagor från stad, sagor från land” är genren kanske mer odefinierbar, men kategoriseras som sagomusik av ”Vargen” själv.

Albumet innehåller elva nyskrivna låtar av ”Vargen” till dikter av Dan Andersson (1888-1920) och har spelats in med producenten och musikern Andreas Alm (Moltas m.fl.). På skivan gästar stråkmusikern Anna Maria Engberg (A.M.E, Jerry Williams, David Urwitz m.fl.).

Bakom artistnamnet ”Vargen” är svenska singer- songwritern och skådespelaren Reine Johansson från halländska Varberg som genom åren flitigt turnerat med över 150 spelningar/föreställninar per år, runt om i landet och medverkat i ett antal teater- uppsättningar och filmer.
 • 17/11 Larrys Corner, Stockholm (support till Mikaela Finne)
 • 19/11 Engelen, Stockholm
 • 21/11 Noels, Stockholm
 • 25/11 Dan Andersson-Muséet, Ludvika @dananderssonsallskapet
 • 30/11 Meet My Music, Teater Halland, Varberg
 • 16/12 Musikhjälpen Glasburen, Varberg Stadshotellet kl 15.30
  (2017-11-15 03:37:56)
TURNÉ I SKANDINAVIEN TILL VÅREN
»Gonna hang on a little bit longer, sleep well, work a little harder; put my faith in something I can't see«, sjunger Lilly Hiatt i titelspåret till sitt tredje album »Trinity Lane«. Några raka, uppriktiga rader från ett album där Hiatt blottar sig totalt. Texterna är i högst grad personliga och berättar om en uppväxt präglar av mammas självmord när Lilly var bara ett år, om personliga problem, om alkoholberoende och kampen att göra sig fri från det. Men här finns också sånger som blickar framåt och är fyllda av hopp.

»Trinity Lane« är producerad av Michael Trent från Shovels & Rope och musikaliskt är det en befriande blandning av Hiatts americana-rötter och hennes kärlek till nittiotalets grunge/postpunk med band som Dinosaur Jr., the Breeders och the Pixies.

»I like to rock out«, säger Hiatt. »Trent really brought that alive. I wasn't playing by the rules because I didn't and don't believe in them. And what I really miss is the way we celebrated angry women in the nineties very openly and allowed them to express that side of themselves through their music. I think women should be allowed to be angry«.

Lilly Hiatt är som de flesta säkert redan anat dotter till John Hiatt.

Lilly Hiatt kommer att turnera i Skandinavien våren 2018  (2017-11-15 03:30:53)
BLAKE SHELTON-DEBUT SOM #1
Blake Shelton noterar för åttonde året i rad minst ett album på den amerikanska albumlistan när hans senaste alster "Texoma Shore" noteras som #1 under dess debutvecka i handeln. 63.000 exemplar av albumet har sålts under dess första vecka, varav 55.000 var traditionella album (dvs CD, vinyl etc).

2010 var året då Sheltons album "Hillbilly Bone" inledde sviten av minst ett album per år på topplistan  (2017-11-15 03:27:10)
UNO MOT MOBBING
Det var en ton i Eric Saades låt "Sting" som fick Uno Svenningsson att tänka på något helt annat än det låten handlade om från början. Det slutade med en text om mobbning och tolkningen fick titeln "Slå" i den gångna lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" på Tv4.

Redan innan Uno hade framfört sin låt var Eric Saade redo för något väldigt bra och det märktes att han är imponerad av Unos unika ton. Erics betyg efter att ha hört "Slå" beskriver ganska bra hur många känner kring många av Uno Svenningssons låtar:

"- Alltså det du säger i den låten önskar jag att jag hade sagt till så många människor genom mitt liv. Och det blev en sån Uno Svenningsson-låt som man måste sjunga med i också."  (2017-11-15 03:27:06)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  COLENE WALTERS: It´s a missin´ you thing
 2.  JOE WEST & JULIE RICHARDSON: You´re the reason God made Oklahoma
 3.  BUCK T. EDWARDS: Red wine and moonshine
 4.  DARLIN´ AND ROSE: 901 365 6917
 5.  LLOYD BACK: Travelling with you
 6.  KELVIN CUMMINGS: Get back up
 7.  ANDY MARTIN: Ashes in the wind
 8.  BRANDON JENKINS: Be the revival
 9.  PAT WATERS: Beautiful girl
 10.  DONICE MORACE: Good hurt comin´ on
 11.  SAMI: Summertime
 12.  JORDAN DAVIES: Slow dance in a parking lot
 13.  KEITH´S COUNTRY SATELLITE: The same team
 14.  QUENT KELSEY: Radio cowboy
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 20 november 2017  (2017-11-14 08:20:00)
ÄVEN 2018 I VEGAS
Även under 2018 finns möjligheten att uppleva Reba McEntire och duon Brooks & Dunn i den amerikanska spel- och showstaden Las Vegas. Tolv nya datum (14-24 mars och 15-25 augusti) har presenterats och biljetterna har släppts redan nu.

Som en hyllning till den amerikanska militären erbjuds biljetter till halva priset till utvalda shower för militären, under förutsättning att biljetterna köps under perioden 17-30 november men endast om biljetterna köps på plats i Colosseums biljettkassa, max två biljetter per köp…  (2017-11-12 06:28:51)
TREDJE SINGELN MED SPARZANZA
I början av augusti i år släckte Sparzanza sina sociala medier med mörka bilder där det stod "THE END". Sedan dess spekulerade fans i om bandet valt att lägga ner, om det är namnet på en ny release eller om jordens undergång är nära. Sanningen är att bandet gjorde exakt det som det nya albumet heter, nämligen "Announcing The End".

Första singeln från albumet, "Vindication" har fått mer än 285 000 Spotify streams på några veckor. Till den andra singeln "Announcing The End" gjordes en musikvideo med inspiration från den nya filmen Blade Runner 2049 där bandet tog Hollywood till hemstaden Karlstad med inhemska miljöer och skådespelare från staden. Nu släpps den tredje singeln "The Trigger" den 10 november genom Despotz Records.

Sparzanza har kommit till den punkt i karriären där en ny form var tvungen att träda fram. Med en gedigen karriär bakom sig fanns det nu utrymme för att testa nya grepp och låta fler ta del av den kolossliknande ljudvägg som varit bandets signum sedan ”Banisher of the light” (2007). Sparzanza gör på sitt åttonde album det som de längtat efter i många år. Släpper tyglarna. Flyger utan livlinor. Knyter nävarna. Gör allt på det sätt som passar dem bäst. ”Announcing The End” är första delen i den nya historien om Sparzanza. De har skrivit ”Announcing The End” med kraftiga ambitioner och med nytt skivbolag, bokare och ett PR-maskineri med trådar längre än någonsin har Sparzanza siktet inställt på USA  (2017-11-12 06:21:28)
AMERIKANSK ROCK GÄSTSPELAR I SVERIGE
Amerikanske rockbandet JD McPherson gör i mars 2018 en turné i Europa som tar dom till England, Holland, Sverige, Tyskland, Belgien, Frankrike och Schweiz. I deras turnéschema finns datumen 8/3 i Pustervik, Göteborg, 9/3 i Huskvarna Folkets Park samt 10/3 i Debaser, Stockholm.

Nyligen släppte bandet sitt senaste album "Undivided heart & soul" som finns både digitalt, på CD och vinyl samt i en begränsad upplaga i rosa vinyl (!). En av låtarna är "Lucky Penny" som Du hittar nedan i videoformat  (2017-11-12 06:13:07)
SVENSKA NIGHTRAGE PÅ VINYL
Det svensk-grekiska bandet Nighhtrage släpper den 22 februari 2018 sitt album "A new disease is born" på vinyl via det tyska skivbolaget Lifeforce Records. Albumet släpptes ursprungligen i mars 2007 men kommer nu för första gången i en vinyl-utgåva..Bandet spelar en melodiös detahmedel och har nått stor framgång, framförallt i mellan-Europa. Bandets medlemmar är Magnus Söderman, Lawrence Dinamarca, Ronnie Nyman, Anders Hammer och Marios Iliopoulos  (2017-11-12 06:13:05)
PONTARE PÅ JUL-TURNÉ
Det krävs mod och styrka att muta in sitt eget sätt att leva och stå upp för den man är när vindarna blåser. Roger Pontare är en själens krigare, en fighter som alltid går sin egen väg och som dessutom är en av Sveriges mest omtyckta och erkända sångare med en bredd som spänner från jazz, blues, Tamla-Motown över till schlager och etno.

Sedan 2011 har Roger Pontare i adventstid sjungit in julen i några av Sveriges allra vackraste kyrkor. Så även 2017 och när en av våra mäktigaste sångare sjunger några av de mest älskade julsångerna i en helt unik miljö så blir det en upplevelse utöver det vanliga.

Det repeteras just nu för fullt runt om i landet! I varje ort samarbetar Roger Pontare med en lokal kör som medverkar på flera av konsertens sånger.
 • 29 nov - Norrtälje, Fasterna kyrka med Norrtälje motettkör
 • 30 nov - Höganäs kyrka med Helsingborgs motettkör
 • 1 dec - Landskrona, Sofia Albertina kyrka med kören Vox Nova
 • 2 dec - Vingåkers kyrka med västra Vingåkers och Österåkers kyrkoköer
 • 3 dec - Rättvik, Ore kyrka med kyrkuddens Gospel
 • 6 dec - Avesta Folkärna kyrka med körerna Ad Libitum och Rumpkulla vokalansemble
 • 7 dec - Karlsborg, Garnisonskyrkan med Hjo kyrkokör
 • 8 dec - Borås, Gustaf Adolfs kyrka med Notknäckarna
 • 9 dec - Grythyttans kyrka med Familjekören
 • 10 dec - Stockholm, S:t Johannes kyrka med damkören La Cappella
 • 12 dec - Söderhamn, Norrala kyrka med Norrala & Trönö kyrkokör
 • 14 dec - Visby Domkyrka med kören Cantus
 • 16 dec - Gävle, Hille kyrka med Hille kyrkokör och Ungdomskören Hoppet
 • 19 dec - Örnsköldsviks kyrka med Örnsköldsviks kyrkokör
 • 20 dec - Umeå Stadskyrka med Ungdomskören Hoppet
 • 21 dec - Boden, Överluleå kyrka med United Christmas
 • 22 dec - Sundsvall, Tonhallen med Cantitokören
  (2017-11-11 14:38:31)
BROOKS FICK 6:E CMA AWARD
Vid den årliga CMA Awards-galan i Nashville i onsdagskväll fick Garth Brooks sin andra utmärkelsen i rad, och den sjätte totalt, i kategorin CMA Entertainer of the Year Award. Bland övriga som fick ta emot CMA Awards kan noteras att både Chris Stapleton och Brothers Osborne erhöll två vinster av de eftertraktade troféerna  (2017-11-11 14:35:03)
THE MAGNETTES SLÄPPER PAJALA-VIDEO
The Magnettes hade premiär på nya videon ”Renegades” på den engelska bloggen Gigslutz. ”Renegades” är regisserad av Martin Åhlin och följer The Magnettes när de spelar på Pajala Marknad i somras.

”Renegades” är sista singlen från debutalbumet ”Ugly Youth” som släpptes den 30 juni. Nu har The Magnettes börjat jobba på album nummer två och besökte i oktober New York City där de spelade in och skrev nya låtar med amerikanska producenter.

I februari åker de på europaturné och i mars väntar ytterligare en USA turné där världens största showcase festival SXSW (South by Southwest) i Austin är inbokad  (2017-11-11 14:23:44)
JOHN LODGE PÅ RÖD DUBBEL-VINYL
Frontmannen John Lodge i The Moody Blues har gjort en turné i USA under oktober månad. I hemstaden Birmingham i England har han tillsammans med en grupp musiker gjort en inspelning som tidigare presenterats på CD. Nu kommer det en dubbel-LP på röd vinyl som går att förhandsbeställa på www.pledgemusic.com för £35 (motsvarande c:a 386 SEK). Konserten finns även filmad och ges ut i en box med både CD och DVD.
The Moody Blues var ett brittiskt pop- och bluesband som fick sina tidigaste framgångar 1964. När dom släppte albumet "Days of future passed" hade man som ett av de första popbanden kombinerat pop-soundet med symfoniorkester och blev på så sätt stilbildande inom den progressiva popen  (2017-11-11 14:23:41)
SOFIA VIVERE I MUSICHELP-SAMARBETE
Artistutvecklingsfirman Musichelp inleder ett samarbete med Örebro artisten Sofia Vivere. Första släppet i samarbetet är julsingeln ”Oh, But Christmas” som kommer ha exklusiv premiär den 17 november när Sofia spelar live på Kulturhuset i A-Salen. Låten släpps officiellt den 24 november på alla digitala kanaler som Spotify, Itunes med mera. Musichelp upptäckte Sofia under showcase festivalen Live at Heart i september i år.

Sofia är en 17årig sångerska, pianist och låtskrivare uppväxt i Örebro. I år har hon släppt sin första Singel "You Were Right", uppträtt för andra året i rad på VOX-festivalen samt haft flera konserter på Live at Heart festivalen. Sofia har sjungit sedan barnsben och började spela piano vid 6 års ålder. Skapandet av melodier och instrumentala piano-stycken började när hon var 9 år gammal och det var vid samma ålder hon började studera på musik-inriktade skolor. 2015 vann hon en deltävling i Stjärnskott och sommaren 2016 var hon förband åt idolvinnaren Jay Smith. Just nu studerar hon sista året på Singer-Songwriter-linjen på Rytmus musikgymnasium  (2017-11-10 10:01:46)
NYTT ALBUM MED AUSTRALISKA KYLIE
Den australiaska countrysångerskan Kylie Adams-Collier tillkännager att hannes nya album "Little Stone" kommer att släppas i december på skivetiketter Kross Kut Records. Hon har även bokat in konserter under hela 2018, bl a med inledning vid den stora välbekanta Tamworth Country Music Festival i januari  (2017-11-10 09:56:59)
KEITH URBAN FICK BMI-UTMÄRKELSE
Vid BMI Country Awards-galan som hölls i tisdags (7/11) fick Keith Urban mottaga BMI Champion Award. Utmärkelsen tilldelades Urban för hans hängivenhet och medverkan i olika projekt som syfter till att förbättra möjligheterna till bra utbildning för barn och ungdomar  (2017-11-10 09:53:44)
VEM ÄR HENRIK PALM
Tror du på full transparens? Tycker du det är viktigt? I såna fall så lärde jag känna Henrik Palm via Frans Johansson i Les Big Byrd och vi tre startade ett band ihop. Henrik spelade då med In Solitude som jag älskade. In Solitude var ett progressivt heavy metalband från Uppsala. Med progressivt menar jag att de tog sin heavy metal till ställen den aldrig hade varit tidigare. Jag menar inte genren progressive metal, jag menar att In Solitude förnyade heavy metal. Och Henrik hade stor del i det. Han gör det annars i alla fall, förnyar. I Södra Sverige, i Pig Eyes och nu här på sin första solskiva. Tillsammans med Tor Sjöden och Martin Ehrenkrona (Viagra Boys, Les Big Byrd) har han gjort skivan som aldrig gjordes på 80-talet, eller senare, förrän nu.

Han rör sig obehindrat mellan skivsamlingar och världar. Mellan Killing Joke, Crass och Psychic TV. Men även mellan HP Lovecraft och Dr Who. Mellan det djupt privata och det anarkistiskt andliga. Musiken och rösterna (Henriks egen men även Anna Norbergs och Sarah Taylors) ligger som ett spöke, tungt andandes, i rummet.

Tillbaka till transparensen som var så viktig: det är som att vara inuti ett akvarium, som att vara en fisk och se ut på alla jävla människor man är beroende av. Vara tacksam för att de ger en mat och bryr sig om en. Låt vara att de glor och knackar på glaset. Någonstans vetskapen om att de inte skulle klara sig många minuter nakna som vi, i vårt element. Inte vi i deras heller. Det är den bokstavliga transparensen: glaset som skiljer oss åt. Som ger oss möjlighet att ändå kommunicera med varandra. Henrik Palm rör sig obehindrat på båda sidorna." // Mattias Alkberg

Bandet består av: Henrik Palm, Simon Söderberg, Sofia Rydahl, Jocke Proos, Daniel Astgren, Tor Sjöden. Se Henrik Palm på Where's The Music? i Norrköping den 9 februari  (2017-11-10 09:53:41)
NYPRESS AV THE BEATLES JULSKIVOR
1960-talsbandet The Beatles gjorde varje år i mitten av 1960-talet speciella julskivor som skickades ut till medlemmarna i bandets fanclubs. Nu görs nypressningar av dessa 7-tums vinylsinglar och packas i en box som säljs inför den stundande julhelgen. Priset är £57 (motsvarande c:a 626 SEK) men tyvärr är alla dessa boxar sålda redan.

Innehållet i boxarna är följande:
 • 1963: “The Beatles’ Christmas Record” (one-sided, 5:00 TRT). Recorded: 17 October 1963 – Studio Two, EMI Studios, Abbey Road, London
 • 1964: “Another Beatles Christmas Record” (one-sided, 3:58 TRT) Recorded: 26 October 1964 – Studio Two, EMI Studios, Abbey Road, London
 • 1965: “The Beatles’ Third Christmas Record” (one-sided, 6:20 TRT). Recorded: 8 November 1965 – Studio Two, EMI Studios, Abbey Road, London
 • 1966: “Pantomime – Everywhere It’s Christmas: The Beatles’ Fourth Christmas Record” (one-sided, 6:36 TRT) Recorded: 25 November 1966 – Dick James Music, New Oxford Street, London
 • 1967: “Christmas Time (Is Here Again): The Beatles’ Fifth Christmas Record” (one-sided, 6:06 TRT) Recorded: 28 November 1967 – Studio Three, EMI Studios, Abbey Road, London
 • 1968: “The Beatles’ Sixth Christmas Record” (two-sided, 7:48 TRT) Recorded: 1968, various locations
 • 1969: “The Beatles’ Seventh Christmas Record” (two-sided, 7:39 TRT) Recorded: 1969, various locations
  (2017-11-09 15:26:59)
WILLIE FÅR EN CMA AWARDS 2017
Brothers Osborne och Willie Nelson är de två första som får mottaga en CMA Award 2017. Det avslöjas av amerikanska TV-kanalen ABC-TV's morgonprogram "Good Morning America".

Brothers Osborne får utmärkelsen i kategorin "Music Video of the year" for "It Ain't My Fault". Utmärkelsen till Willie Nelson delas med den framlidne Glen Campbell för deras "Funny How Time Slips Away" i kategorin "Musical Event of The Year"  (2017-11-09 07:35:45)
HÖGST MARGINAL PÅ MERCHANDISE
Amerikanske musiksajten www.music3point0.com har list de tio mest vinstgivande produkterna som artister kan sälja vid sidan av sin musik. Det visar sig att det är 1-färgade klistermärken är de som genererar bäst marginal, hela 750%s förtjänst - åtminstone gäller detta på den amerikanska marknaden. Hela Top-10-listan:
 1. 1-color stickers (750%)
 2. Full-color stickers (750%)
 3. 1-color patches /727%)
 4. Limited Edition posters (671%)
 5. Kylskåpsmagneter (581%)
 6. Tote bags (462%)
 7. Trucker Hats (429%)
 8. 1-color t-shirts (426%)>
 9. Guitar Picks (400%)
 10. Buttons (395%)
  (2017-11-09 07:24:45)
KONSERTER FRAM TILL JUL
I Plugged Records skivbutik på Stora Nygatan 45 i Stockholm fortsätter man arrangera konserter hela vägen fram till jul, eller vad sägs om dessa program:
 • Torsdag 9/11 kl 19: Baby Grandmothers med Kenny Håkansson som har förlutet i bl a Kebnekaise, Meck Mark Men och Dag Vag tillsammans med Bella Linnarsson och Pelle Ekman
 • Fredag 10/11 kl 19 & lördag 11/11 kl 14: Lars Ekman Trio tillsammans med en av Sveriges bästa trumpetare Anders Bergcrantz. Dessutom med Leo Lindberg och Karl-Henric Ousbäck i bandet
 • Fredag 17/11 kl 19: Ann-Kristin Hedmark med Kettil Medelius och Eric Steen. En hyllning till två mästare inom visans tradition, kubanen Silvio Rodriguez och allas vår Cornelis Vreeswijk
 • Torsdag 23/11 kl 19, fredag 24/11 kl 19 & lördag 25/11 kl 14: Bengt "Beche" Berger med olika konstellationer varje dag. Beche har aviserat att han ska sluta att framträda efter hösten så passa på att avnjuta denna entertainer innan det är för sent. På torsdagen med Max Schultz i bandet och fredagen med Thomas Gustafsson, båda dagarna givetvis tillsammans med Jonas Knutsson och Christian Spering. Sedan på lördagen den magnifika avslutningen med Beches Brew West Coast Edition
 • Torsdag 30/11 kl 19, fredag 1/12 kl 19 & lördag 2/12 kl 14: Tre dagar att se fram emot med superbra Lina Nyberg och hennes allstar-band: Cecilia Persson, David Stackenäs, Josef Kallerdahl & Peter Danemo
 • Onsdag 6/12 kl 19: Jan Sigurd & Anna-Lena Brundin show. Sensuell, blodtryckssänkande show med standup och jazz från den svenska Södern
 • Fredag 8/12 kl 19: Tessan Milveden med Krister Andersson & Göran Strandberg. Denna trio skapar både en lekfull och musikalisk brygd, där välkända låtar blandas med ovanligare nummer
 • Lördag 9/12 kl 14: Lisa Björänge med sin kvartett som även består av Fabian Kallerdahl, Klas Toresson, Pär-Ola Landin & Jon Fält. Nytt album i bagaget!

Biljetter finns både på deras hemsida www.plugged.se och i butiken - där man även kan skaffa nya plattor!  (2017-11-09 07:18:59)
McGRAW/HILL FORTSÄTTER TURNÉ UNDER 2018
Det äkta paret Tim McGraw och Faith Hill har under större delen av 2017 turnerat runt om i USAmed sin show "Soul2Soul The World Tour 2017" och avslutade denna häromveckan efter att ha spelat in mer än en miljon dollar. Nu avslöjar man att det blir en fortsättning under 2018 med ytterligare 25 spelningar. Det hela inleds i Richmond, Virginia den 31 maj och biljetterna släpps redan den 18 november. Succén fortsätter!  (2017-11-09 07:18:56)
MAGNUS CARLSON GÖR KONSERT I NEDSLÄCKT KYRKA
Magnus Carlson tillsammans med Weeping Willows gör den 16 november en konsert i Katarina kyrka i Stockholm med helt nedsläkt lokal. Bakgrunden är att man vill uppmärksamma att ett mer hållbart levnadssätt inte behöver vara negativt utan kan leda fram till något annorlunda och bättre  (2017-11-08 07:10:05)
LASSE STEFANZ FORTSATT I TOPP
Dansbandet Lasse Stefanz fortsätter dominera den svenska dansbandsmarknaden. På den officiella dansbandslista toppar fortfarande nyaste albumet "Wind me up" efter hela 19 veckor i topp. På dansbands-topp20 återfinns även "50th Anniversary (1967-2017)" som #5 och "Greatest Hits" (#7)  (2017-11-08 06:58:04)
DARIN FLYTTAR FRAM ALBUMRELEASE
Darin har flyttat datumet för releasen av sitt nya album "Tvillingen". Ursprungligen skulle albumet släppas den 17 november - nu flyttas datumet fram en vecka och det nya datumet blir alltså den 24 november.

På albumet Tvillingen visar Darin ännu flera sidor som kanske inte hans fans och lyssnare tidigare sett och hört. Balladen Alla ögon på mig bjuder in till Darins känsloliv om hur det var att slå igenom som 17-åring över en natt medan titelspåret Tvillingen beskriver artistens flera olika sidor som man kanske inte visste om, bakom hans lugn och kontroll finns en spontanitet som kan börja i en biltur i Stockholm och sluta i Paris och humor som bara han förstår. Något som stämmer väldigt bra in på personer som är födda i just stjärntecknet – tvillingen.

I väntan på Darins nya album har hans föregående album "Fjärilar i Magen" gjort comeback på den svenska officiella topplistan på plats #39. Detta album har hittills noterats på listan i 64 (!) veckor och är premierad med Platinaskiva  (2017-11-08 06:58:01)
JAKE OWEN PRODUCERAS AV JOEY MOI
Jake Owen har skrivit skivkontakt med Big Loud Records och hans kommande album blir producerat Joey Moi. Moi producerade Owens album "Barefoot Blue Jean Night" som resulterade i hela fyra #1-hits i rad på de amerikanska countrylistorna  (2017-11-07 10:42:51)
CHESNEY SÅLDE 219.000 EX AV NYTT ALBUM
Kenny Chesney sålde fantastiska 219.000 exemplar under den första veckan i handeln av sitt nya 29-spårs album "Live in No Shoes Nation". Av dessa var faktiskt hela 217.000 traditionella album, resten digitala nedladdningar. Albumet är liveinspelat och det första liveinspelade album som direkt noterats som #1 på den amerikanska topplistan på sju år och den största försäljningssiffran för ett liveonspelat album sedan ex-Beatlen Paul McCartneys album "Back in the USA live 2002" som sålde 224.000  (2017-11-07 10:40:57)
BJÖRK SLÄPPER "UTOPIA"
'Utopia' är Björks nionde studioalbum och släpps 24 november via One Little Indian Records/Playground Music. På albumet som är skrivet av Björk har hon skrivit 5 av de 14 spåren tillsammans med Arca och ett med Sarah Hopkins. Alla spår förutom ett har Björk producerat tillsammans med Arca. Ett av spåren är producerat av Rabit. Björk har även bildat en Isländsk, 12 kvinnor stark flöjtorkester som hon har arrangerat och lett samt skrivit ett arrangemang för Hamrahlíðarkórinn, en kör ledd av Þorgerður Ingólfsdóttir. Albumet har redigerats av Björk i Protools. Ljudtekniker har varit Bergur Þórisson, Bart Migal och Chris Elms. Albumet har mixats av Heba Kadry och Marta Salogni och mastrats av Mandy Parnell.

Utopias omslag skapades av Jesse Kanda i samarbete med Björk, James Merry och makeupartisten Hungry. Resten av albumets illustrationer kommer att bestå av digitala verk och typografi från MM Paris.

Björk blir också den första artist att använda sig av cryptocurrency på ett betydande sätt genom att göra 'Utopia' tillgängligt för köp med de digitala valutorna Bitcoin (BTC), Audiocoin (ADC), Litecoin (LTC) and Dashcoin (DASH) - alla accepterade i hennes onlinebutik  (2017-11-07 10:40:54)
NEW COUNTRY, WEEK 45/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  TONY CLARK: Nothing like this fool
 2.  GRAEME CLARK: Baby are you getting tired of me
 3.  ANASTASIA: All about loving you
 4.  DARNELL MILLER: Every night you make my day
 5.  BUCK T EDWARDS: God bless the country life
 6.  BOBBY HUCKABY & DONNA RAY: Love´s Dream Team
 7.  ERIN HAY: Big City
 8.  MR TOM & THE NASHVILLIANS: Texas through and through
 9.  TODD STERLING: 69 Chevy
 10.  REID FARRIS: Muddy water
 11.  BRYCE A DICUS & THE MERCENARIES: Gypsy soul
 12.  BLAKE SHELTON: At the house
 13.  JOHNNY BUSH feat. RECKLESS KELLY: If I say I love you (consider me drunk)
 14.  TONY COOK: That´s country
  (2017-11-06 13:00:00)
ALY COOK FICK UTMÄRKELSE PÅ TASMANIEN
Countrysångerskan Aly Cook, hemmahörande i Tasman disctrict på New Zealand, har just avslutat en månadslång turné i Australien. Turnén tog henne bl a till den australiska ön Tasmanien där hon fick mottaga en utmärkelse för att hennes framgångsrika singel "Western Life" nått #1 på den officiella tasmanska countrytopplistan. Låten har även varit en stor framgång i Australien där den varit #1 i hela sex veckor.

Närmast väntar ett uppträdande den 12 november på "North Canterbury Country Music Festival" på The Anglers Arms i Sefton North, Canterbury, New Zealand  (2017-11-06 07:38:23)
NY SINGEL TILL STÖD FÖR CANCERDRABBADE
"Du kanske sett mig här förut, när mitt liv vändes upp och ner på en minut”. Så inleder Moa Lignell sin känslofyllda låt ”Tillbaka till livet” som släpps 10 november i samband med CancerRehabfondens kampanj ”Hur många känner du?”. Låten är framtagen till förmån för CancerRehabFonden, som arbetar med att rehabilitera cancerdrabbade.

Moa Lignell är sedan 2016 en av CancerRehabFondens ambassadörer och hon har under en längre tid arbetat med att skriva en låt till förmån för organisationen. Låtskrivandet har fått ta tid, då Moa har velat att både text och musik ska fånga en känsla som speglar CancerRehabFondens arbete med att hjälpa människor tillbaka till livet och det är också den första låten från Moa på svenska.

"Sedan jag blev ambassadör för CancerRehabFonden har jag känt att jag ville göra något för dom som spelade roll. Och det jag kan göra är att skriva musik. Så jag skrev "Tillbaka till livet" i hopp om att folk ska sprida låten och på så sätt sprida informationen om att CancerRehabFonden finns."

Moa avslutar låten med orden ”Tillbaks till livet som det var, tillbaks till dig och allt därhemma som vi har” vilket beskriver en tanke och en önskan om att återvända till livet och vardagen. En önskan som ofta finns hos de cancerdrabbade som CancerRehabFonden jobbar för att stötta på olika sätt via sin rehabilitering. Samtliga intäkter från låten går till CancerRehabFonden.

Parallellt med Moas låtsläpp lanserar CancerRehabFonden sin kampanj ”Hur många känner du?”. Kampanjen syftar till att uppmärksamma vikten av rehabilitering efter en cancersjukdom. Resan tillbaka till livet och vardagen kan stöttas av rehabilitering, men vårdens resurser räcker dessvärre inte alltid till för att erbjuda hjälp till alla som behöver det. Därför lanseras ”Hur många känner du?”. Kampanjen är en swishkampanj och går ut på att man swishar lika många kronor som antal personer man känner som drabbats av cancer. Tanken är att om vi är många som swishar några kronor kan vi tillsammans få ihop ett stort belopp som gör att fler cancerdrabbade kan få den rehabilitering de behöver.

Kampanjens swishnummer är 900 20 64  (2017-11-06 07:38:21)
NYTT ALBUM MED BILLY RAY CYRUS
Countrysångaren Billy Ray Cyrus släpper ett nytt album i USA den 10 november. Albumets titel blir "Set The Record Straight". Cyrus största hit kom med debutalbumet 1992 och framföraltt med singeln "Achy Breaky Heart".

Han är även känd som pappa till Miley Cyrus, som gjorde stor succé i ungdoms-TV-serien "Hannah Montana" (där även Billy Ray medverkade som skådespelare)  (2017-11-05 06:50:46)
ANDI ALMQVIST TILLBAKA EFTER 4 ÅR
Efter fyra års relativ tystnad är Andi Almqvist tillbaka. Och han beträder sannerligen ny mark. Han inte bara sjunger på svenska för första gången – han gör det dessutom i en julsång. En kärleksfull, vemodig hyllning till en stadsdel i Malmö, men framför allt till människorna där.

"Kirseberg" släpps den 10 november på alla digitala plattformar  (2017-11-04 08:38:00)
ALBUM MED VINTERLÅTAR
Efter kritikerrosade och grammisnominerade albumet ”Tiggrinnan” är Pernilla Andersson tillbaka med albumet ”Vintersånger från Garbo” som släpps den 1 december. Precis som titeln avslöjar är det ett knippe vintersånger, många av dem skrivna just vid Greta Garbo Torg på Södermalm i Stockholm.

-Det började förra vintern med låten ”Julbetraktelse från Söder (Sofia ringer nytt)” som vi släppte som singel då. Det fungerade bra för mig att skriva texter och musik hämtade från mig själv med någon slags vinter-inramning. Jag har ju numera varit med om rimligt många jular, både bra och dåliga så jag beslöt mig för att göra ett helt album med någon slags jul-och vinterförankring och skippa det allra mest överglättiga och cellofanstinna. Efter nio album kände jag också att det var dags att göra en julskiva,, säger Pernilla.

Pernilla Andersson har tidigare skrivit jullåtar till artister som Måns Zelmerlöw och Svante Thuresson. Till sitt album med egenkomponerade låtar ramar hon in julen med ett personligt djup bland annat hämtat från egna upplevelser såsom i "En gång ägde jag mitt liv" som handlar om hennes pappa som förra julen trodde att han skulle flyga till Spanien men istället fick flytta till ett demensboende. Låten "Snön faller tyst över Garbo" fortsätter på förra årets "Julbetraktelse från Söder" - som blev årets jullåt 2016 i P4 Musikplats Stockholm - och beskrivs av Pernilla som en slags "ett år senare"-sång.  (2017-11-04 08:34:42)
ALEX FRIDELL SLÄPPER "ÅNGERMANLAND"
Alex Fridell är ständigt på jakt efter nya texter och ny musik och håller sig till sin linje oavsett tidens svängningar. Tror på sin grej och talar romantiskt om sina erfarenheter som präglar hans skapande. Båtliv i Stockholm, kollektivboende, ensamtillvaro på skånska landsbygden och om rötterna i Ångermanland. Om Lundell, Springsteen och Dylan. Men också om skalder som Bellman, Taube och Dan Andersson. Om tidlös poesi, mytologi och faktiska realiteter.

Alex har flitigt turnérat som soloartist genom åren och med sig på scen har han etablerade musiker som soundcheckat Springsteens piano på Ullevi och spelat med Ebbot Lundberg, Eva Eastwood och Christina Lindberg m.fl. Alex är en van scenartist med närvaro, intensitet och publikkontakt med genomslagskraft. Ju större scen desto bättre!

Alex och bandet åkte upp till Norrland och Alex gamla hemtrakter för inspelning av kommande skivan Ångermanland. En dubbelskiva som Alex själv beskriver som naturromantisk, socialrealistisk och andlig. Stämningar och miljöer fångades med känsla på plats i den ljusa norrländska sommarnatten. 16 låtar som ska ge en bred bild av Ångermanland, men samtidigt tala till det inre hos den som lyssnar. Och kanske väcka visioner om blomstring och återtåg till den avbefolkade landsbygden. Alex Fridell rör sig bland älvar, kraftverk, arbetsmarknadspolitik, grönavågare, badhus, fritidsgårdar, ensamkommande flyktingbarn, pappersbruk, hippidropouts och egna bilder och erfarenheter.

Inspelad i Studio Mansarda i Nils-Olofsgården i Lidgatu, Ångermanland. Alldeles utanför Näsåker där den hippa Urkult-festivalen hålls varje år. Fem gitarrer, 16 mikrofoner, trummor och ett gäng musiker spelar in live på plats. Akustiken i huset skapar ett alldeles unikt ljud. Pålägg i studio Mansarda på hemmaplan. Mixningen i Studio Mansarda gjordes på klassiskt analogt mixerbord med rördriven kringutrustning och rullband. För att behålla den fylliga, varma karaktären och få den bästa möjliga ljudbilden. Mastringen gjordes i Stockholm hos Håkan Åkesson, Nutid Studio.

Albumrelease ”Ångermanland” den 14 november 2017  (2017-11-04 08:31:45)
JULSHOW MED PREMIÄR DEN 25/11
Den 25 november intar Niklas Strömstedt scenen med sin julshow Ett ljus i mörkret i nya Vinterträdgården på Grand Hôtel. En show där Niklas med band utlovar julfavoriter kombinerat med Niklas mest kända låtar. Niklas Strömstedt följer i raden av folkkära artister som uppträtt med julshow på Grand Hôtel genom åren. Tidigare år har publiken njutit av Orup, Björn Skifs, Charlotte Perrelli och nu senast Brolle.

Showen "Ett ljus i mörkret" kan ses från 25 november till och med den 20 december på Grand Hôtel. Biljettpriser från 1095 kronor inkluderande Grands magnifika julbord. Ett begränsat antal barbiljetter erbjuds à 495 kronor.

I år är det trettio år sedan Niklas Strömstedt släppte den numera klassiska jullåten "Tänd ett ljus". Idag tänds ett till när Niklas Strömstedt släpper nya singeln "Ett ljus i mörkret". Runt hörnet väntar Niklas julshow på Grand Hôtel som går under just samma namn "Ett ljus i mörkret" och har premiär 25 november. Niklas blir då bland de första att stå värd i nya Vinterträdgården  (2017-11-04 08:31:42)
GARTH BROOKS AVSLUTAR TURNÉ - EFTER 3 ÅR
Garth Brooks meddelade häromdagen att hans tre år långa turné "Garth Brooks World Tour With Trisha Yearwood" kommer att avslutas den 16 december med en konsert i Bridgestone Arena i Nashville, Tennessee. Turnén har omfattat cirka 400 shower i mer än 70 städer. När Brooks nu meddelade slutpunkten hade han sällskap av Nashvilles brgmästare Megan Barry och delstaten Tennessees guvenör Bill Haslam som tillsammans avslöjande en banner som permanent kommer att hänga i arenan  (2017-11-02 06:32:09)
SINGEL OM RELIGIONSKRIG
Stockholmsbandet Oh Tambo släpper sin andra singel "Loophole" på fredag 3 november. Låten är tillägnad de som drabbas i religionskrig. Förutom att bli tillgänglig på bla Spotify kommern även en video läggas ut på YouTube, se även bandets YouTube-kanal.

I ett tidevarv som kantas av terrorism och religionskrig har bandet Oh Tambo valt att slå ett slag för dem som drabbas. Nya singeln Loophole som släpps fredag 3 november, vill väcka tankar och förmedla ett stänk av medmänsklighet.

Bandets debutsingel Journeyman följs nu upp med låten Loophole och tillhörande video. Medlemmarna med förflutet i bland annat Roxie77, Ruh och July har gemensamt valt att ställa frågan: Varför ska vi i vår korta stund på den här planeten begå horribla gärningar i religionens namn? Syftet med nya singeln är inte att hänga ut enskilda folkgrupper med tillhörande religion, utan snarare att väcka debatt och att kämpa för en bättre värld.

Stockholmsbandet Oh Tambo går sin egen väg musikaliskt och har hittat ett coolt sound som rör sig inom ramarna för såväl modern som retro pop och rock, samt en del flörtar med alternativ musik som folkmusik och indie. Bandet vill hålla sin musikaliska värld öppen och inte hindras av allt för snäva genrestereotyper.

Trots en stor portion rutin och kunnande är det tidsmässigt ett ungt band som är i början av sin resa framåt. Just nu pågår dialoger med en rad olika intressenter för framtida samarbete. Nya singeln Loophole är ett led i en utveckling som går spikrakt uppåt!  (2017-11-02 06:28:27)
 


Sök i nyhetsarkivet!

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2017