Sök i nyhetsarkivet!NYA VINYL-UTGÅVOR MED MOTORJESUS
Motorjesus senaste album "Hellbreaker" finns ute nu, både som digital, CD och i en klargul vinyl-utgåva. Bandet har dessutom med sitt tyska skivbolag AFM-Records även presenterat ett planerat vinylsäpp den 2 juli med två nya utföranden: en helsvart samt en svart/orange marmorfärgad utgåva. Förbeställ nu - upplagan är begränsad.

Albumspåret "Firebreather" har även begåvats med en video som Du kan se nedan:


  (2021-04-14 08:01:09)
NU ÄR HILDURS UPPFÖLJARE HÄR
“Alla sjunger om dig, babe, Miriam och Maggio och Håkan, Molly, Krunegård". Hildur Höglind följer upp lovordade singeln "Karaoke" med ännu en träffsäker poplåt på svenska.

En energifylld melankolisk låt om att bryta upp med någon och ständigt bli påmind om personen i alla låtar. En riktig homage till den svenska popen över dundrande trummor och glittrande synthar.  (2021-04-14 07:58:27)
NYTT SINGELSLÄPP MED KRISTIAN MARTTI
Sen Kristian Martti debuterade 2019 har han haft en framgångsrik resa, med kontinuerliga EDM släpp som motiverar lyssnarna att leva livet till fullo och att våga drömma.

Nu släpper han sin singel "Perfect Life" som handlar om att se värdet i det som man har, familj, vänner, hälsa, allting som betyder något på riktigt.

Singeln släpps den 16 april -21  (2021-04-14 07:55:23)
FASCINATION OCH LOCKELSE
Efter framgången med hans senaste EP 'Ambitions', som släpptes i november via hans nya skivbolag Icons Creating Evil Art, så har den svenska producenten och låtskrivaren David Alexander alias Summer Heart arbetat med en ny uppsättning spår med ett gemensamt oceaniskt tema. Han är nu redo att släppa den sista delen; ep:n 'Oceans'. Det nya öppningsspåret 'Ocean 2' bjuder på drömmig wave-pop. Genom att ta tillbaka mycket av samma varma och inbjudande flöde, cementerat med smidig och strukturerad produktion hela tiden, ser han ut att göra sina första steg av 2021 till en stark release från början till slut.

På tal om den nya utgåvan säger Summer Heart: "Den handlar om att vara trött på att bo i staden. Allt buller, grus, den snobbiga befolkningen. När det känns som om du sitter fast i en ond spiral. Sådana saker vet du. Jag känner så då och då. Sedan börjar jag tänka i linje med vad som skulle hända om jag lämnar staden och bara bor någonstans vid havet. Då kan jag bli den jag vill verkligen vara.”

Efter att ha släppt musik independent i över åtta år så är numera Summer Heart nu signerad av det välrenommerade svenska skivbolaget Icons Creating Evil Art. Med deras redan imponerande roster blir de ett välkommet hem för den luftiga och älskvärda riktning Summer Hearts tagit. Precis som hans arbete hittills ser hans senaste samling ut att få inflytande och inspiration från hans vardag, vilket alltid har gett hans låtskrivande en mycket jordnära och relaterbar stil. Fylld med sin ljusa och euforiska estetik, ser varje spår till att berätta historien om mannen bakom namnet, vilket ger oss en mer ödmjuk och intim känsla av artisten.  (2021-04-14 07:55:21)
BRÖDERNA NORÉN ÄR AKTUELLA MED NYTT SLÄPP
Bröderna Gustaf & Viktor Norén behöver väl ingen närmare presentation vid det här laget. Med gedigna karriärer i banden Mando Diao, Sugarplum Fairy & State Of Sound, och med förra årets debutalbum som brödraduo, har de gjort sig kända som två av Sveriges främsta musiker och artister.

Albumet ”Hymns To The Rising Sun” som släpptes i höstas, innehöll bla radiohitsen ”Rise Again”, ”Walk With You” och den finstämda ”Brother”, och med dessa framgångsrika låtar i bagaget gick de tidigare i år återigen in i studion för att påbörja arbetet med kommande ny musik. Ett första smakprov från detta blir låten ”Amerika” som släpps den 9 april.

Under arbetet med Amerika skrev vi parallellt samma historia från två helt olika perspektiv utan att vara medvetna om den andres infallsvinkel. När vi sedan satte ihop dessa texter till en formades en saga, en liten musikal på 4 minuter. Amerika är en berättelse om ett livslångt sökande, en rastlöshet över vad som väntar i nästa rum men också en tilltagande insikt om att det rummet kanske är en illusion. Och samtidigt en historia om förlust, längtan och sorg.

Med ”Amerika” fortsätter bröderna det lyckade samarbetet med den hyllade låtskrivaren och producenten Björn Olsson.  (2021-04-12 08:57:21)
ANDREAS MOE SLÄPPER NY SINGEL
Kritikerrosade artisten Andreas Moe släpper sin andra låt för i år. ‘Hey Lulu’ släpps den 9 april och följer upp tidigare singeln ‘Holding On’ som kom i januari. Den nya singeln är även den en del av Andreas egenproducerade låtsamling inspelad i hans hemmastudio, ett resultat från isolering under corona-pandemin. Låtarna släpps i form av en EP i slutet av maj 2021.

– 'Hey Lulu' är en låt om sann vänskap. Oavsett tid, omständigheter eller avstånd så gör man sitt bästa att finnas där, i vått och torrt, villkorslöst. Jag tror att vi alla har minst en Lulu i våra liv som vi tycker förtjänar mer och kan uppnå mer med rätt typ av kärlek och stöd, berättar Andreas Moe.

Artisten och låtskrivaren Andreas Moe är femfaldigt Platinum-certifierad och har arbetat tillsammans med artister över hela världen som bland andra Avicii, John De Sohn, Tiesto, Sharon Vaughn och Corey Sanders. Andreas debuterade som soloartist 2012 och har förutom egna konserter agerat förband åt exempelvis John Mayer under hans arenaturné. Hans tidigare singlar har fått internationell uppmärksamhet av flertalet magasin, bland andra Amercian Songwriter, Celebmix och Whytt Magazine. Den 28 maj släpper Andreas nya EPn - All Our Worries Are Poems - Pt. 1 - som följer upp EPn 'Love Fast, Heal Slow' från 2019.

Under valborgshelgen den 2 maj medverkar även Andreas som artist i Bingolotto på TV4.  (2021-04-12 08:57:20)
AVICII-COVER MED CASTOR CINEMA
“Only Tim” är en EP som producerats för att hylla Tim "Avicii" Berglings musik och för att samla in pengar till organisationer som jobbar med mental hälsa.

Låtarna är akustiska covers framföra av Castor Cinema och Just. As. Erik. "Only Tim" släpps den 14:e maj 2021 av Flick Records (delägt av Despotz Records), men det första smakprovet "Fades Away" släpptes redan i fredags.


  (2021-04-11 19:49:10)
JUST.AS.ERIK HYLLAR AVICII
Låten "Call My Name" handlar om Eriks egna upplevelser av psykisk ohälsa och hans projekt "Only Tim" har skapats för att hylla Tim "Avicii" Berglings musik och samla in pengar till organisationer som arbetar med psykisk ohälsa. Just. As. Erik är en pop-artist med år av erfarenhet inom musikbranschen som jobbar med producenter som har arbetat med namn som Madonna, Britney Spears och många fler. Debutalbumet "Play" släpps via Flick Records i September.

Just.As.Eriks låt "Call My Name" släpptes i slutet av mars och har spelats i norsk radio och placerats i många spellistor, däribland YouTube Music's "RELEASED" och flera Digster-listor. Nu släpps den akustiska versionen.

Så här beskrev Erik låten i en intervju med QX: "Jag har länge haft en tanke att skriva om mina inre demoner, då min ångest och deppighet tar över. Samtidigt ville jag inte att det skulle bli så jäkla dystert, så vi lekte runt lite. Den handlar om när ångesten ropar mitt namn och att jag försöker äga den."  (2021-04-11 19:45:36)
DIGITALT EVENT FÖR "HEAL THE EARTH"
Entertainment Music Group har samlat legendariska artister och unga nya indie artister för att skapa ett virtuell musikshow som släpps den 22 april 2021 (19.00 EST) för att hedra Earth Day (23 April svensk tid). Projektet leds av Sandy Graham, en veteran inom musikbranschen och ägare av den legendariska Cashbox Magazine Canada, tillsammans med kanadensiska ikonen, Dr. Tom Jackson, som kommer att fungera som värd för detta musikaliska program. Svenska The Magnettes har med i ett bidrag i den digra listan över legendariska artister.

Showen kan ses på flera plattformar bland annat på Facebook eventet https://www.facebook.com/events/293092225549280.

Alla länkar kommer att finnas på Heal the Earth hemsida.https://www.healtheearth.ca/  (2021-04-11 19:45:34)
FÖRSTA SUPERGRUPPEN SAMLADES I VINYL-BOX
En av de allra första sk supergrupperna var brittiska Traffic som i senare delen av 1960-talet samlade Steve Winwood, Jim Capaldi, Dave Mason och Chris Wood som bandmedlemmar. Bandet släppte från 1967 till 1974 flera uppmärksammade och framgångsrika album som nu salats i en 6xLP-box som kunnat beställas hos www.udiscovermusic.com - men som nu är helt slutsåld. Dags att söka på begagnatmarknaden eller skaffa plattorna separat (kanske komplettera Din icke kompletta Traffic-samling. Själv har jag "bara" två original Traffic-utgåvor i min hyfsat stora vinylsamling som började byggas upp i mitten av 1960-talet…)  (2021-04-09 08:00:56)
STIPENDIER TILL FYRA SÅNGARE OCH MUSIKER
Till minne av kompositören, textförfattaren och vissångaren Olle Adolphson har Kungl. Musikaliska Akademien delat ut fyra stipendier ur Olle Adolphsons minnesfond på 25 000 kronor till Jan-Olof Andersson, Pernilla Andersson, Stina Nordenstam och Anders Widmark. Stipendierna skall användas till utbildning eller forskning inom visdiktningens område, berättar Akademien i ett pressmeddelande.  (2021-04-09 07:55:01)
MUSIK FÖR STIFTELSEN EBBAS ÄNGLAR
Onsdagen den 7/4 släpptes singeln “För musiken” som har skapats i ett unikt samarbete med Lill Lindfors, Janne Schaffer, Anna Sahlene, Dogge Doggelito, Josefin Glenmark, Ida Wiklund, Linda Rapp, Jonas Öijvall, Maja Söderström, Johanna Berg, Stefan Clarin, Jonas Gideon, Therese Wikström, Staffan Atling, Johannes Lönnå, Manne Sandström, Thomas Johansson och Livat Artistskola tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben till förmån för stiftelsen Ebbas Änglar.

“För musiken” är skriven av Linda Rapp tillsammans med Lill Lindfors, Staffan Atling och Jonas Öijvall.

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar - till minne av Ebba Åkerlund som omkom på Drottninggatan den 7 april 2017 - verkar till förmån för barn i Sverige som saknar ekonomiska förutsättningar att utveckla sin talang och sina ambitioner inom främst kultur och idrott. I år mer än någonsin behöver barn och ungdomar uppmuntran och förutsättningar att kunna utvecklas som trygga individer, efter ett års pandemi med begränsningar i kontaktytor mot mentorer och likasinnade.


  (2021-04-09 07:54:59)
WINNERBÄCK PÅ 10-TUMS VINYL
I dagens nyhetsbrev från e-handelsjätten Ginza AB marknadsförs den vinylplatta som Lars Winnerbäck släpper den 30 april. Skivan innehåller fyra låtar och ges titeln "Själ och hjärta del 1" och ges ut i en begränsad upplaga om 2.000 ex (varav Ginza säljer 400 st för priset 229:-. Det närmaste unika med skivan är att storleken är 10-tum (vilket motsvarar en gammaldags 78-varvs stenkaka), normalt har vinylskivorna storleken 12 tum!  (2021-04-07 18:53:53)
VET DU HUR CHARTA 77 LÅTER?
Om du vet hur Charta 77 låter så har du fel.

Dagar som dessa, när man inte man inte kan känna sig säker på någonting känns det tryggt att Charta 77 tuffar på, precis som man gjort i snart fyra decennier.

Kvar är också den ständiga förändringen och förmågan att aldrig stå still. Med den nya singeln har Charta 77 letat sig emot ett riktigt klassiskt rocksound. Så på frågan 'Blir Det Bättre' är svaret ja. Charta 77 blir ständigt bättre - och det kommer snart mera, var så säkra!

Texten, ja lite ”What about Whataboutism”.

Albumet ”URD” släpps i april/maj.

Om hela projektet. För nästan precis två år sedan startade bandet detta projekt som i april/maj kommer att slutföras med släpp av det tredje fullängdsalbumet ”URD”. I samband med det paketeras även alla tre album ihop till ”ÖDESBOXEN”. Boxen kommer alltså att innehålla albumen ”SKULD”, ”VERDAN-DI” och ”URD” samt ytterligare ett album med överblivet material som fått namnet ”POST”.  (2021-04-07 10:44:44)
16/4: ALBUMSLÄPP MED SUNDSVALLS-BAND
Albumet WAITING FOR MY JULIA som innehåller 12 låtar är en kort resa i verklig tid men en lång resa i min personligen sfär då jag djupdyker ner i olika tidsperioder som jag genomgått i livet. Kanske är det en resa som fortfarande pågår i en ändlös återkommande cirkel, som ska återupplevas om och om igen. Jag har inte svaret men känslan säger att det skulle kunna vara så. Denna skiva är inte 12 låtar som fått följa samma tråd och blivit stöpt i samma form. I detta album genomgår vi några olika stadier som står i vägen och måste passeras på livsresan.

Låtarna When Your Teardrops Falling, Rolls Royce, It So Hard Loving you och Waiting For My Julia hittar vi under epitetet “OBESVARAD KÄRLEK”. Under överskriften ”60-TALET” lägger jag låtarna Caravan Mike, San Francisco och vår cover på Leaving On A Jetplane. På etiketten ”DET SKITER JAG I, NU ÄR DET PARTY” får jag med mig låtarna Sitting On A Chimney och Down By The River. ”SKA JAG BLI MILITÄR” belyses i Behind Enemy Lines. ”PÅ VÄG MOT LIVET EFTER DETTA” får vara med på två olika sätt i låtarna Good Morning Sunshine och Sovel Coal.  (2021-04-05 08:46:36)
DOCU OCH UNIKT MATERIAL FRÅN KLASSISKA THE WHO
Vi har tidigare rapporterat att den klassiska 60-talsgruppen The Who släpper en DeLuxe-utgåva av sitt klassiska album "The Who Sell Out" den 23 april. En nyhet är att man kvällen innan albumreleasen bjuder in till ett livestreamat event på nugs.net/thewho där man visar en dokumentär om albumet. Dokumentären läggs dagen efter ut på nugs.net och The Who Youtube-kanal. För att inte missa eventet rekommenderar vi att Du ställer in en påminnelse på https://us.umusic-online.com/51PI-DYI1-389S9T-BRAZZ-1/c.aspx.

Ytterligare extramaterial har lagts upp på Spotify med unika demos etc, lyssna via länken här intill.  (2021-04-05 08:46:34)
MAJA FRANCIS SLÄPPER "ANXIOUS ANGEL"-REMIX
En av våra bäst bevarade artisthemligheter, Maja Francis släppte under förra året ny musik via RMV Grammofon. Första singeln, som var en cover av Kate Bush’s ”This Womans Work” släpptes under sommaren, och senare samma höst släppte hon låten ”Anxious Angel”, den andra singeln från det kommande albumet. Låten, som också blev ledmotivet i Lisa Langseths hajpade Netflix-serie ”Kärlek & Anarki”, skapade ringar på vattnet även utanför Sveriges gränser.

En av dem som berördes starkt av ”Anxious Angel” var producenten Joel Dunkels aka Dim Spirit (signad till Young Leans label Year0001) som nu gjort en remix på låten. "Creating remixes of songs you don't have a relation to just because someone thinks it's a good idéa to get your name out = boring. Hearing a song in the end sequence of a TV-series, in a genre you don't normally listen that much to, getting obsessed with it, finding out who did it, finding out who holds the stems, getting the stems, try to not destroy them, make a fake tarot card and finally get the blessing from the original artist = fun."- Joel Dunkel

”Anxious Angel” är den första egenskrivna vi hör från Maja Francis, som mitt i karriären tog ett steg tillbaka från musikskapandet där hon kände att kraven och förväntningarna översteg glädjen i musiken. Maja Francis beskrivs ofta som en ”Emo Dolly Parton. Hennes känsla och sound är säreget, känslosamt och personligt och resultatet av en mängd starka inspirationskällor, erfarenheter och samarbeten.

”Anxious Angel skrevs i en stund där jag behövde tröst… Jag kände mig ensam. I min ångestbubbla skapade jag en låtsaskompis, och det blev en ängel som sjöng för mig. Hon sjöng att jag också är en ängel och att hon håller mig i handen om jag faller, och att det kommer bli bättre. Det sitter en bokmärkesängel på väggen i mitt sovrum som har ena vingen avriven i kanten, precis så ser min ängel ut i mitt huvud. Hon är inte bara ljus hon är också skev och trasig och bär på mörker. Hon förstår mig, och jag henne. Låten är ett anthem till alla anxious angels där ute, som en påminnelse om att vi har varandra När jag hörde Dim Spirits remix på Anxious Angel första gången blev jag tårögd, det var som att han hade fattat låten på riktigt på nåt vis. Och sen skapat precis den där undervattensvärlden som jag sjunger om i låten, där mina änglar får vila under saltvattensfiltar till hans meditativa ljud. Jag älskar den!” - Maja Francis.

Låten är hämtad från ”A Pink Soft Mess” som är Maja Francis debutalbum som släpps av RMV Grammofon senare i år. Albumet är inspelat med, och producerat av Johannes Runemark och David Wikberg tillsammans med Maja Francis. På albumet återfinns bland annat den i somras släppta Kate Bush-covern ”This Woman’s Work”, ”Anxious Angel” och den senast släppta singeln ”Tiny Tornados” som kom i januari i år. Albumet innehåller dessutom ett än så länge osläppt samarbete med Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit.  (2021-04-03 09:03:57)
KUNGSBACKA-ROCKARE PÅ VIDEO
Den svenska hårdrocksgruppen Manival hör hemma i halländska Kungsbacka men är sannolikt mer kända på kontinenten än här hemma i vårt land. Bandet bildades redan 2001 och består av Henrik Stenroos på elgitarr, André Holmqvist på trummor, Kenny Boufadene på basgitarr och Samuel Nyman på sång. Bandets senaste släpp är singeln "Forged in Metal" som finns att avnjuta på olika streamingtjänster och dessutom på nedanstående video!


  (2021-04-02 13:27:37)
SLÄPPER ALBUM STRAX FÖRE MIDSOMMAR
Strax före midsommar släpper Social Disorder sitt debutalbum "Love 2 Be Hated". Albumet innehåller hela 10 spår och bandet leds av den multi-talangfulla bandledaren Anders PA Rönnblom som tidigare är känd som grundare och låtskrivare i Killer Bee och X-Romance samt som medlem i Wolfpakk. Bandet har skrivit ett världsomspännande avtal med det tyska skivbolöaget AFM Records.

Med i bandet på albumet finns Tracii Guns (Guns ‘n’ Roses, LA Guns), Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake), Jeff Duncan (Armored Saint, Odin), Dave Stone (Rainbow), Snowy Shaw (King Diamond, Dream Evil, Mercyful Fate), Shawn Duncan (DC4, Odin), Leif Ehlin (Perfect Plan) och dessutom en sensationell debut på stora scener av sångaren Thomas Nordin.

Releasedatum är den 18 juni 2021 och förhandsbokning kan Du göra på https://shop.afm-records.de/social-disorder/.


  (2021-04-02 13:27:32)
AMERIKANSKA SARAH SHOCK PÅ TURNÉ I HÖST
Sarah Shook & The Disarmers är en välriktad käftsmäll mot det musikaliska patriarkatet. Musiken kan bäst beskrivas som melodisk, snyggt levererad indie-country med en massa punkkänsla och smartness. När Sarah och bandet turnerade i Skandinavien våren 2018 tog hon publiken med storm och vi är många som väntat på ett nytt besök. Viruset kom emellan men nu håller vi alla tummar för att det äntligen blir av. Så...Sarah Shook & The Disarmers kommer tillbaka i månadsskiftet augusti/september 2021! Sarah Shook är en artist med attityd. Uppvuxen i New York state, nära Poughkeepsie, i en familj som skulle kunna komma från vårt eget svenska bibelbälte. Hemskolad och rotlös då familjen flyttade ofta. Och hon minns fattigdomen, slitet, hur det inte gick att få pengarna att räcka till.

När hon hamnade i Garner, North Carolina vände mycket på det personliga planet. Hon tog plats på den lokala musikscenen och började forma sin hybrid av punk och country med förebilder som Sex Pistols, Elliott Smith and Hank Williams.

När albumdebuten "Sidelong" släpptes 2017 hyllades Sarah Shook unisont som en ny och välkommen röst och Sarah och bandet gav sig ut på något som liknade Dyland "never ending tour", men när Covid-19 slog till fick turnén ett abrupt slut. Inget ont som inte för något gott med sig dock. När turnerandet blev uppskjutet fick Sarah tid att skriva och spela in nya låtar och ett nytt album släpps i god tid innan den stundande Europa-turnén.

Hennes Europaturné tar henne, förhoppningsvis, till Sverige och Norge tidigt i höst: 2021-08-31: Fåfängan, Stockholm - 2021-09-01: John Dee, Oslo - 2021-09-02: Biljardkompaniet, Kristianstad samt 2021-09-03: Tryckhallen, Falkenberg.


  (2021-03-30 19:19:57)
DALECARLIA MUSIC AWARDS
Dalecarlia Music Awards har blivit ett av de tyngre lokala musikgalorna. Den åttonde upplagan livestreamades från Magasinet i Falun med liveartister som Sabaton, The Tallest Man On Earth och Amanda Bergman.

En av pristagarna var Miss Li som utsågs till Årets Artist och dessutom fick ta emot priset för Årets Låt för låten "Komplicerad".

Metalbandet Brothers Of Metal fick ta emot utmärkelsen i kategorin Årets Band  (2021-03-30 14:48:32)
STORSJÖYRAN FLYTTAS TILL 2022
Storsjöyran meddelar att den ansluter sig till festivaler som nu tvingas flytta fram ännu ett år. Nya datum blir 29-31/7 2022.

Arrangörerna i Östersund summerar i ett pressmeddelande: ”Under vintern har vi hoppats och trott att det ska gå att genomföra Storsjöyran i sommar. Men med hänsyn till rådande läge väljer vi nu istället att flytta festivalen till nästa år och lägga kraft på att planera tills dess. Vi är glada att redan nu kunna presentera datum för Storsjöyran 2022: 29-31 juli är det dags igen, med start för Krogstråket och Yranveckan 22 juli.”

Biljetter som köpts till Storsjöyran 2020 eller 2021 gäller till festivalen 2022, oavsett prishöjningar. Tvådagarsbiljetter köpta före maj 2020 gäller automatiskt som tredagarsbiljetter 2022. Köpta biljetter kommer att kunna återlösas, förutom serviceavgiften, fram till 1 juni 2021.  (2021-03-30 14:41:55)
WINNERBÄCK FLYTTAR TURNÉ TILL 2022
Det var meningen att Lars Winnerbäck skulle turnera redan 2020, pga av Corona-viruset flyttades turnén till 2021 och nu meddelas att man flyttar hela turnén till nästa år. Förhoppningen är självfallet att vaccineringen medverkat till att smittoläget är annorlunda om drygt ett år och då blir det en hel sommar med Winnerbäck.

Turnédatumen för 2022 är:
 • 8/7 Helsingborg
 • 15/7 Kristiansand
 • 16/7 Fredrikstad
 • 17/7 Göteborg
 • 20/7–21/7 Rättvik
 • 22/7 Sundsvall
 • 23/7 Umeå
 • 24/7 Furuvik
 • 29/7 Östersund
 • 31/7 Varberg
 • 4/8 Borgholm
 • 5/8 Eskilstuna
 • 6/8 Lidköping
 • 10/8 Uppsala
 • 12/8 Kristianstad
 • 13/8 Huskvarna
 • 19/8 Oslo
 • 20/8 Lillehammer
 • 26/8 Stockholm
 • 27/8 Linköping
  (2021-03-30 14:41:53)
NYA JINGLAR TILL "THE WHO SELL OUT"-ALBUM
Klassiska The Who ligger i startgroparna för releasen av det klassiska albumet "The Who Sell Out" i en utökad Super Deluxe Edition med mängder av extramaterial. Nu gör man även flera av skivans jinglar i tidigare outgivna versioner tillgängliga för streaming. Klicka in Dig på https://thewho.lnk.to för att lyssna.

Albumet The Who Sell Out var ett album med ett genomgående tema i form av en 60-talsradiostation och betraktas som en föregångare till bandets legendariska och mycket uppskattade s.k. popoperor "Tommy" och senare även "Quadrophenia". I stort sett allt låtmaterial för bandet skrevs av gitarristen Pete Townshend…  (2021-03-29 08:12:00)
SLÄPPER NYTT SMAKPROV
Svenska Electric Boys laddar upp för sitt kommande albumsläpp genom att släppa ytterligare ett singelsmakprov. Det är låten "Tumblin´ Dominoes" som finns ute nu. Låten kommer att återfinnas på grabbarnas kommande album "Upside Down" och grabbarna tycker själva att det är en passande låttitel då samtliga drabbades av Corona-viruset samtidigt (men mår bra nu).

Electric Boys har även hunnit göra sin första spelning med den nya sättningen. Detta skedde streamat i fredags!


  (2021-03-29 08:11:57)
ANNIE ÖSTER SIKTAR MOT SNL-LISTAN
Artisten och singer/songwritern Annie Öster ligger bakom text, musik och produktion av nya releasen For your sake. Ljudteknikern och singer/songwritern Sandra Windahl står för co-produktion, mixning och mastering. Musikvideon är filmad, producerad och editerad av Lars Bredenberg med assist av Rasmus Deckart och Wilma Hulström, samt regisserad av Annie Öster.

Annie har skrivit låtar sedan barnsben, gått flera musikutbildningar, medverkat i olika band, vokalgrupper, arbetat som körsångerska och studiosångerska genom åren. 2011 släppte Annie Öster en egenskriven singel i namnet Wendy Rose men klarade inte av att fortsätta offentligt med musiken under flera år bakbunden av sin egen prestationsångest. Mitt under första vågen av coronapandemin kom en oväntad vändning som resulterade i att Annie släppte en 10 år gammal EP retroaktivt för att peppa sig själv att inte ge upp på musiken. I samband med det kom även modet att för första gången, independent, producera singeln ”For your sake”, som ett kliv ut på musikbranchens snåriga väg igen. Den här gången frikopplad från prestationsångest och istället driven av glädjen för musikskapandet.

Att gå under av relationer som man gett allt för, vältra sig i sorgen och försöka förstå men sen ge upp helt och gå vidare, det handlar den här singeln om. ”For Your sake” är en mellow atmosfärisk poplåt som byggs upp med vemod, tar dig genom lite små-cathiga releaserefränger och avslutar med ett repetitivt moody popmantra. Du lämnas inte helt upplyft, utan snarare ges du tid att grotta ner dig lite i melankolin på ett bra sätt. Den 12 februari släppte Annie Öster singeln och musikvideon ”For your sake” på alla tillgängliga musikplattformar i hela världen.


  (2021-03-28 07:38:28)
KRAKEL SLÄPPER NY SINGEL - OCH JOBBAR PÅ ALBUM
Hårdrocksbandet KRAKEL har fått den stora äran att skapa den officiella låten till Cannonball Run Sweden! KRAKEL kommer dessutom att spela på Cannonball Run Swedens olika event! Nu kör vi!

Bandet jobbar på sitt andra album och release blir det i andra halvan av maj.

KRAKEL är inte bara female fronted med Åsa på sång och sjusträngad gitarr utan backas upp av Kattis på trummor och Anki på bas, dessutom vår ljudkonstnär Jesper på keyboard och Urban på gitarr. KRAKEL lirar hårdrock med variation. Tunga riff med lätta och luftiga delar, fullt ös, melodier och texter med ett budskap! KRAKEL har ett eget sound med influenser allt från Rammstein, Abba, AC/DC, Queen till Gary Moore. KRAKEL utvecklar sitt sound till att bli både tyngre mäktigare.  (2021-03-28 07:34:31)
LOREEN SJUNGER PÅ SVENSKA
Att säga att Loreen är en av Sveriges främsta artister är ett solklart understatement. Hennes otroliga förmåga att trollbinda människor, både live och på skiva, är få förunnat och det märktes inte minst under den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” i höstas. Loreens magiska framträdanden var definitivt en av höjdpunkterna då hon gjorde sina tolkningar på svenska – en hittills outforskad och spännande sida som vi aldrig hade fått se tidigare och som tog alla med storm.

Nu kommer äntligen Loreen med nytt material, singeln ”Sötvattentårar”, som hon har skrivit tillsammans med Petter Tarland och Niclas Carson och som släpps idag fredag 26 mars.

Det är en intim låt där Loreen beskriver hur det känns när man försöker hinna med allt och frustrationen som kommer när man tycker att man inte räcker till. Något som nog de flesta kan känna igen sig i. Men hon ger oss samtidigt hopp, det kommer att bli bättre.

”Jag börjar på nya saker, blir aldrig klar och klagar, svårt och hinna med. Jag låtsas vara stark och modig, men jag vill bara vara svag när ingen ser”

”Svårt att våga känna efter, är alldeles för trött för att sova, Det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar. Så våga känna efter, det kanske gör ont men jag lovar, det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar”


Det var när Loreen började jobba med tolkningarna till ”Så Mycket Bättre” som hon upptäckte att skriva på svenska gav henne en möjlighet att kunna vara mer direkt och komma närmare sina lyssnare. Inkludering och gemenskap har alltid varit två stora stöttepelare för Loreen och nu blev det ännu lättare att för henne att visa på ett träffsäkert sätt att vad hon ville säga. Den nya singeln är ett tydligt tecken på detta. Texten är naken, ärlig och det går verkligen inte att värja sig.

”Sötvattentårar” är självklart inte det enda på svenska som vi kommer att få höra av Loreen framöver. Just nu sitter hon i studion och skriver för fullt och fler låtar är planerade att släppas under de kommande månaderna.

Tack vare Loreens omisskännliga starka uttryck och röst, texter som griper tag och berör och melodier som fastnar har vi någonting alldeles extra att se fram emot. Tills dess njuter vi av ”Sötvattentårar” på repeat.  (2021-03-28 07:29:57)
IDA S. VOLLMER SLÄPPER "SKÅNETRAFIKEN"
'Skånetrafiken' är ett öppet humoristiskt brev till kundservice om de allt annat än punktliga och behagliga resorna i södra Sverige. Videon är inspelad i Malmö och Lund av Jörgen Rasmusson på Distortion Media och släpps samtidigt som den digitala singeln. Oavsett var man bor i detta avlånga land så kan man förmodligen relatera starkt!

Ida spelar även i VA ROCKS där det sjungs på engelska, men en vacker dag under pandemin så kände hon att det hade varit roligt att utforska sitt eget "språk" - Skånska!

Kompbandet Svarta Fåret består av Simon Kullberg, Josef Underdal och Jake Lundtofte.

Musikaliskt snackar vi träffsäker rock n roll i samma skola som Kal P Dal och Wilmer X. Inga krusiduller. Inget "klödd" som Ida hade sagt!  (2021-03-28 07:29:54)
NYSLÄPP AV TRIO LÅTAR EFTER 25 ÅR
Efter 25 år kan allt ställas till rätta!

Redan för 25 år sedan borde alla tre låtarna ha spelats på radion för jämnan: Den riktigt dragiga Vintern (Fall alla flingor), Att vara man – separationslåten Daniel Lanois skulle ha skrivit om han hade varit svensk – samt den frustrerat ilskna Inget val.

Så blev det inte. De som hade makten den gången (en handfull A&R-snubbar) ville inte göra rätt. Nu gör Duo Denum om, släpper de gamla inspelningarna fria och hoppas att andra gör rätt genom att spela och sprida dem.

På inspelningarna medverkar, utöver Lasse Franck (sång, akustisk gitarr) & Johan Schough (gitarrer, körsång): Pär Edwardson – produktion, mix, körsång Jonas Lundberg – trummor (Vintern, Inget val) Martin Hedström – bas (Vintern, Inget val) Staffan Brodén – trummor (Att vara man) Johan Strömberg – bas (Att vara man)  (2021-03-26 12:58:57)
HANS THUNBERG SLÄPPER SINGEL IDAG
Hans Thunberg släpper singlen "Magenta" den 26 Mars. Den kommande singeln har två spår, Magenta och Kyanos. Låtarna är baserade på en gemensam musikalisk idé (stegvis växlande fyrstämmiga ackord på en symmetrisk oktatonisk skala), och rör sig i mörka stämningslägen. Den ena mer melankolisk och fridfull, den andra kallare och ödsligare. Den ena spelad helt på mjukvaru-synthesizers, den andra gitarrbaserad.

Singeln kommer att finnas tillgänglig på alla större strömnings- och nedladdningstjänster den 26 Mars.

Hans Thunberg har spelat gitarr och gjort musik med olika grupper och projekt i Stockholmstrakten sedan 1973. Hans Thunbergs musik rör sig i genrena ambient, new wave, postrock. I soloprojekten har han hållit sig mycket inom gitarr- och klaviaturbaserad instrumentalmusik, ofta med ett mer lågmält tonfall.

Hans har spelat i flera band i Stockholmsområdet de senaste årtionden. Som lektor i matematik på KTH har han också skrivit artiklar kring användandet av matematik i komponerandet och analyserandet av musik.

Hans Thunberg släppte förra året dubbel singeln "Kura" / "Hjärtat mitt"  (2021-03-26 12:51:33)
MASSOR AV SVENSKA LÅTSKRIVARE I ESC
Precis som vanligt är det en lång rad av bidrag till Eurovision Song Contest (ESC):s final i Rotterdam som har svenska upphovspersoner. Nyhetsbrevet Musikindustrin har listat de länder vars bidrag helt eller delvis är "svenska":
 • Cypern: El Diablo – Elena Tsagrinou, Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Laurell Barker, Oxa, Thomas Stengaard
 • Irland: Maps – Lesley Roy, Låtskrivare: Philip Strand, Emelie Eriksson, Lesley Roy, Lukas Hällgren
 • San Marino: Adrenalina – Senhit, Låtskrivare: Joy Deb, Linnéa Deb, Thomas Stengaard, Suzi P., Jimmy ”Joker” Thörnfeldt
 • Österrike: Amen – Vincent Bueno, Låtskrivare: Tobias Carshey, Ashley Hicklin, Jonas Thander
 • Polen: The Ride – Rafal, Låtskrivare: Thomas Karlsson, Joakim Övrenius, Johan Mauritzson, Clara Rubensson
 • Bulgarien: Growing Up Is Getting Old – Victoria, Låtskrivare: Victoria Georgieva, Maya ”Rallie” Nalani, Oliver Björkvall, Helena Larsson
 • Malta: Je Me Casse – Destiny, Låtskrivare: Amanuel Dermont, Malin Christin, Nicklas Eklund, Pete Barringer
 • Sverige: Voices – Tusse, Låtskrivare: Linnea Deb, Joy Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov
Så chansen till svensk seger är ju ganska stor….  (2021-03-26 12:43:13)
VISA OCH VEMOD PÅ NY LÅT MED KARIN BERGSTRÖM
Karin Bergström är en svensk sångerska och låtskrivare som nyss släppt sin låt "Utanför Affärn" på samtliga musiktjänster! Hon beskriver låten så här: Innerligt och nära beskriver "Utanför Affärn" hur tiden kan skingra delade liv och framtidsdrömmar till artiga hälsningsfraser, som mellan avlägset bekanta. På ytan i alla fall..Utanför Affärn är den andra singeln till min kommande EP. Låten har producerats av Andreas Dahlbäck, som tidigare även jobbat med Ulf Lundell, Anna Ternheim, Helene Sjöholm, m fl. Övriga medverkade på inspelningen är Övriga medverkande: Julius Bogren (gitarr, stämsång) och Björn Eriksson (klaviatur).

Karins tidigare låtsläpp "Hela Sommaren" har strömmats över 150.000 gånger på Spotify och finns med bl.a. på Spotifys spellista "Visa och Vemod".  (2021-03-26 12:43:08)
PÅ FREDAG SLÄPPS SIMONS NYA
Fredag den 26 mars är releasedag för Simon Anderssons nya alster "Better Day". Förhandsboka på simonandersson.com så dyker den upp i Din Spotify-, Youtube-, Deezer och Tidal-app m fl.


  (2021-03-25 15:33:08)
EGET MATERIAL FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ SVENSKA
Daniel Lemma slog igenom för exakt 20 år sen med albumet ”Morning Train" som blev titelmusiken till "Jalla Jalla". Nu släpper Daniel "Sörgårdens Tak" där han för första gången sjunger med eget material på svenska.

Daniel Lemma sjunger på svenska om ett mytiskt Göteborg och om ett land som tappat fotfästet. Regn på Tredje Långgatan, kärlek och spelningar som pågår ända till soluppgången. På låten Polaroider sjunger Daniel Lemma om det Göteborg som varit en så stor del av hans liv som artist. Där skymtar epokgörande klubbar och spelningar förbi, hans egna och andras. Franska klubben. Totta Näslund. Norrlands nation. Men också personliga detaljer ur ett förhållande, av hans far i sin trädgård och hans bröder ute på stan. Allt vävs samman till ett skimrande drömlikt Göteborg av musik och liv. Ett svunnet Göteborg, en magisk stad, lite bättre än den någonsin varit i verkligheten.

– Det där är förstås också en epok solen gått ner över. Men man ska inte fastna i nostalgin, inte glömma att allt går i cykler, säger Daniel Lemma och citerar låttexten: – Hjälp mig att minnas, att inget är för evigt, men att allt kan börja om.

Sörgårdens Tak är Daniel Lemmas första skiva med eget material på svenska, en skiva han velat göra länge, men som han började arbeta med på riktigt efter att ha gjort skivan Stjärnornas tröst där han sjunger tonsatta Karin Boye-texter.

– Då märkte jag att det funkade att sjunga på svenska och det var en stor trygghet. Men det har varit en lång process för mig att också börja skriva på svenska, jag har försökt i många år, provat att skriva en låt, gått tillbaka och så provat igen, tills jag känt att jag hittat tonen.

Sörgårdens Tak är också Daniel Lemmas souligaste skiva på länge, inspelad live med Stefan Sporsén från Augustifamiljen på piano och blås, Julia Falthin på bas, Mats Eriksson på gitarr Dan Helgesson på orgel och Chris Montgomery på trummor. Alltihop mixat av Petter Eriksson. Även titelspåret är en tillbakablick, men helt utan det nostalgiska ljuset från Göteborgsskildringen. Det tar sin utgångspunkt i en artikel av Anna Maria Hagerfors om den kollektiva känslan av att ha kastats ut i en ny obekant verklighet efter mordet på Olof Palme.

– Det känns som om mordet har blivit en vattendelare mellan två epoker. Vi är fortfarande på den inslagna vägen, med ett samhälle som tycks falla isär mer och mer och där tonen i det politiska samtalet har förändrats. Och fast vi är sammanbundna som aldrig förr växer sprickan.

I det tomrummet – sjunger Lemma – måste de som fortfarande kan hålla om varandra. 9 april släpps en EP med tre låtar från skivan. Till hösten kommer Sörgårdens Tak som fullängdsalbum.  (2021-03-25 15:33:04)
 
    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021>

SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                 
Gör det Du också!