Sök i nyhetsarkivet!DYNAZTY HAR SLÄPPT SITT NYA ALBUM + VIDEO
Stockholmsbaserade hårdrocksbandet Dynazty släppte förra fredagen sitt nya album "The Dark Delight" på CD, guldfärgad dubbel-vinyl och naturligtvis även digitalt på olika streamingtjänster. Som aptitretare finns även en video med albumlåten "Waterfall".

Dynazty bildades redan 2008 i Stockholm och har under årens lopp varit flitigt turnerande runt om i världen. Bandet har även vid ett par tillfällen medverkat i Melodifestivalen (som pausunderhållning 2012 och som tävlande 2013).

  (2020-04-08 19:26:28)
JOHN PRINE HAR AVLIDIT I COVID-19
Den legendariske sångaren och låtgskrivaren John Prine har avlidit, 73 år gammal. Det var för ett par veckor sedan som han togs in på sjukhus efter att ha drabbats av Coronora-viruset. Trots intensivbehandling har hans liv inte gått att rädda…  (2020-04-08 05:07:10)
NY SINGEL MED TOBY KEITH
Storstjärnan Toby Keith har nu släppt en ny singel. Titeln är "What´s up, Cuz" och den lanseras bl a med den video som Du kan se här nedan. Är Du kanske Toby Keith´s kusin? Mycket nöje!

  (2020-04-07 04:22:36)
VÄRLDEN BRINNER SLÄPPER ALBUM
"Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och ska känna sig trygga, världen ska bli en bättre plats för alla".

Budskapet är klart och tydligt på Världen Brinners nya album "Vi Äger Natten" som släpps i dag. Den musikaliska explosionen från Västerås har i ett rasande tempo byggt upp en bred publik som även sträcker sig långt utanför den traditionella punkscenen. Med starka låtar, smittande refränger och viktiga budskap lämnar bandet ingen oberörd. På nya albumet sjunger sångerskan Malin Sandberg ut all sin ilska, frustration, glädje och sorg. Den karaktäristiska punknerven finns kvar, samtidigt som albumet innehåller både en ballad och ett poppigare alster.

- Vi är väldigt stolta över "Vi Äger Natten". Soundet har utvecklats från förra skivan till ett lite rockigare punksound som vi hoppas att många ska tycka om lika mycket som vi själva gör. Vi är supernöjda med både omslag och låtarna. Och att få sätta igång sin egen vinyl häromdagen var en känsla som alla borde få uppleva, säger Malin.

Världen Brinner albumdebuterade 2018 med "Slöseri Av Tid" som fick lysande recensioner, exempelvis så listade Close-Up Magazine skivan som årets bästa punkalbum. I fjol följde Världen Brinner upp succén med EP:n "Livet På Recept" och den omtalade singeln "Dom Mörda Ida".

"Vi Äger Natten" är bandets andra fullängdare och innehåller bland annat radiosingeln "Berlin" och "Skrik Bort All Ångest". Videon till den senare spelades in under en mycket uppskattad spelning på en fritidsgård för den yngre publiken. Skivans budskap sammanfattas i fokusspåret "Våga!".

- "Våga!" handlar om att som kvinna våga ta plats. Att som kvinna inte vara tyst och ta massa skit. Att våga säga ifrån. Att våga ställa krav. Att våga kräva sin rätt. "Om jag vågar vågar ni" som refrängen går, berättar Malin.

På grund av rådande omständigheter är Världen Brinners spelningar inställda i vår. Istället sänder bandet live regelbundet via deras Facebooksida.

Världen Brinner är:Malin Sandberg - sång, Tobias Berglund - bas och körer, Alessandro Mazzoni - gitarr samt Per Hartwig - trummor  (2020-04-07 04:12:27)
UPPHOVSPERSONEN TILL "DELTA DAWN" HAR AVLIDIT
Amerikanske låtskrivaren och skådespelaren Alex Harvey har avlidit i lördags den 4 april, 73 år gammal. Han skrev låten "Delta dawn" som blev den då 13-åriga Tanya Tuckers genombrottslåt och som räknas som en av countrymusikens klassiker. Låten nominerades även 1973 till en Grammy Award (men förlora till Charlie Rich´s "Behind Closed Doors").

Harvey föddes i delstaten Kentucky men flyttade till Los Angeles där han inledde en karriär som skådespelare och medverkade i olika långfilmer som gjordes speciellt för amerikansk TV. Utöver detta fortsatte han skriva musik och låtarna har spelats in av t ex Kenny Rogers, Alan Jackson, Billy Ray Cyrus, Jimmy Buffet, Anne Murray och Sammy Davis Jr.  (2020-04-07 04:12:25)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  PAT GARRETT: Toilet paper & booze
 2.  CHRIS SEARS: Land of liberty
 3.  JENS STEINMEYER: Two more bottles of wine
 4.  TONY CLARKE: What makes us go on
 5.  LINDSAY WADDINGTON: Have you ever seen the rain
 6.  THE ROYS: No more lonely
 7.  DAVE JORDAN: Burning sage
 8.  HAYDEN HADDOCK: Red dirt Texas
 9.  DERRYL PERRY: A little less alone
 10.  LEON SEITER: The biggest bar in Texas
 11.  THE WOODPICKERS: One true love
 12.  CARLA BONELL: Raven´s song
 13.  DON MESCALL feat. MAURA O´CONNELL: The last song
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 13 april 2020  (2020-04-06 21:35:00)
DU INBJUDS TILL ATT ÅKA MED LOVE TRAIN
Att tänkta utanför boxen har alltid varit signifikativt för den budskapsdrivna glädjeorkestern Louisiana Avenue. Inspirerade av en mix av New Orleans, Mardi Gras och Karibien förmedlar Louisiana Avenue en sprudlande glädje av musik som är omöjlig att inte dansa till. Bandets slagord: ”ALLA SKA MED” har ekat på gator och torg sedan bandet startades av sångaren, Pär Stenhammar, för åtta år sen. Det finns inget tillfälle som är för stort eller för litet för att sprida Louisiana Avenues medryckande och hoppfyllda ös.

Idag släpps nya singeln ”Love Train” - en svängig och upplyftande låt som passar både gammal och ung, precis som bandet självt!

”Temat för ’Love Train’ är att alltid välja kärlek och vara snäll, oavsett hur ifrågasatt, hånad eller förlöjligad du blir. Då slutar du alltid som en vinnare.” // Pär Stenhammar.

Gemenskap, öppenhet och glädje är även tre ledord som Louisiana Avenue skriver under på. Den 27 mars gjorde bandet en helt unik och storslagen konsert från anrika Cirkus på Djurgården för att samla in pengar till Musikerförbundets Krisfond och dess medlemmar som så många andra har drabbats av den pågående pandemin. Tillsammans på scen stod även den briljanta döva teckenspråksartisten Jamila Ouahid som gestaltade konserten. Något hon även gjorde på Louisiana Avenues bejublade sommarturné förra året.

Att Louisiana Avenue har fått med stora delar av Sverige på kärlekståget redan nu vet vi sedan länge. När singeln "Love Train" skulle spelas in fick alla fans en möjlighet att bidra med en slant till produktionskostnaderna. Nu är det dags för bandet att ge tillbaka - 50% av intäkterna av låten kommer solidariskt att delas mellan alla dessa fans som hjälpte till från början  (2020-04-04 06:41:53)
ICONA POP GÄSTAR PÅ SINGEL MED STEVE AOKI
Powerpop duon Icona Pop gästar Steve Aoki på nya singeln ’I Love My Friends’. Sedan starten av Icona Pop har Aino och Caroline släppt hits som ’I Love It’, ’Girls Girls’ & ’Someone Who Can Dance’. De har även uppträtt live på NBC’s Late Night with Jimmy Fallon, NBC’s The Today Show och CBS’ Late Show with David Letterman och varit förband till utsålda turnéer med bland annat One Direction och Miley Cyrus.

Nu senast släppte tjejerna egna singeln 'Next Mistake' som rullade på svensk radio under hela den gångna sommaren, samt gästat namn som Yves V, Afrojack, ricky retro och R3HAB!. Nu släpper Icona Pop 'I Love My Friends' tillsammans med hyllade DJ:n och producenten Steve Aoki som är en dansant sommardänga i sann Icona Pop anda!  (2020-04-04 06:35:19)
NY GULDSKIVA TILL BENJAMIN FÖR "THE DIRT"
Framgångarna fortsätter för Benjamin Ingrosso och hans singel "The Dirt" har nu belönats med guldkskiva i Sverige.

Numera delas guldskiva ut baserat på enbart streams och gränsen är att en låt skall ha streamats minst 4.000.000 gånger. Det är skivbolagens organisation IFPI som sköter utdelningen och ansökning om guld- (och platina-) skiva görs på IFPI:s hemsida www.ifpi.se. Tilläggas bör att gränsen för Platinaskiva är 8 miljoner streams…  (2020-04-04 06:19:08)
NYTT LIVEALBUM MED THE BOSS
En av världens främsta liveartister är definitivt Bruce Springsteen och hans konserter på Nya Ullevi i Göteborg har blivit legendariska. Nu släpper The Boss ett liveinspelat album från konserten den 28 juli 2012, en konsert som betecknats som hans kanske bästa överhuvutaget. Albumet kan köpas, både i mp3-format och på CD via hans hemsida: http://m.live.brucespringsteen.net/bsmobile.asp#show?show=24593 - priset för mp3-versionen är $9,95 och för CD-versionen får Du betala $23,00 (+ frakt).

Förutom Bruce Springsteen medverkar hela The E Street Band på alla 31 låtar och dessutom gör Neil Young ett gästspel på låten "My Lucky Day"  (2020-04-04 06:19:05)
BILL WITHERS AVLED I MÅNDAGS
Den amerikanske musiker, sångaren och låtskrivaren Bill Withers avled i måndags den 20 mats. Han blev 81 år och dödsorsaken var hjärtproblem.

Hans mest framgångsrika period var under första halav av 1970-talet då han skrev låtar som t ex "Ain´t no sunshine" och "Lean on me". Låtar blev stora framgångar för honom själv men spelades även in av andra artister som t ex Michael Jackson.  (2020-04-03 17:40:05)
NY LÅT MED KAINOABEL
"Kärlek är inte en känsla, det är en plats där alla kan ditt namn” - KAINOABEL om Wollmars.

Låten förkroppsligar den bitterljuva känslan av en helt vanlig utekväll där något saknas. Någonting bättre. Scenen för skådespelet är Wollmars, vår absoluta favoritbar i Stockholm. Om att vara omgiven av främlingar men ändå hemma. Vår protagonist börjar kvällen utan pengar och utan vänner, tvungen att söka kontakt med det främmande. Mot kvällens slut ställs vår hjälte inför valet att lämna krogen tillsammans med en främling med hopp om kärlek, eller att stanna i tryggheten. På Wollmars.

Wollmars är en säregen, långsam och gungig popsång som stundtals angränsar till westcoastslick. Låten är producerad av Viktor Bälter-Lundin (Lykke Li, Johnossi, Sara Parkman m.f) i Durango Recording 2019.  (2020-04-02 08:29:33)
SINGEL PÅ FREDAG - SMYGPREMIÄR PÅ TORSDAG
Nu på fredag 3:e april släpper Linda Varg sin nya singel ”Do you wanna boom boom” och hon har redan fått fantastisk respons ifrån både fans och media. I samband med singelsläppet på fredag kommer Linda medverka i Sveriges Radio P4, men redanpå torsdag har låten smygpremiär på musiktidningen Gaffas hemsida.

Förra söndagen höll Linda även en livestreamad konsert på Facebook och hennes fans visade sig vara helt lyriska inför låtsläppet. Så därför blir det redan nu på fredag 3:e april en ny livestreamad konsert på Facebook, där nya singeln ”Do you wanna boom boom” förstås kommer spelas live!

"Do You Wanna Boom Boom" har hon skrivit tillsammans med Ulf "The Wolf" Nilsson (mannen bakom radiohiten "Little by little") och låten är producerad av Karl-Ola Kjellholm (Tiesto, Sunrise avenue, Panetos m.fl.)

Linda slog igenom i platinasäljandesupergruppen ”Supernatural”, och blev sedan en av de mest populära tävlanden i svenska Idol. Kort efter det lanserade hon sin solokarriär och släppte sitt första album ”Welcome To Bangville”. Albumet hamnade direkt på första plats på iTunes Rock i Sverige, och efter det följde ett år av turnéer i Sverige och Tyskland. Under 2020 planerar Linda att släppa mer ny musik!  (2020-04-02 08:29:30)
NEW COUNTRY, WEEK 14/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  STEVE NEWSOME: One good radio
 2.  JOE DIFFIE: Bigger than The Beatles
 3.  JOHN PRINE: Taking a walk
 4.  KENNY HOLLIDAY: 8 Coronas
 5.  JEFF COLTREC: Close up the honky tonks (2020 Pandemic version)
 6.  PHOEBE JAY: Don´t shake my hand
 7.  LEFT ARM TAN: Pawn shop heart
 8.  DONICE MORACE: Through the jukebox
 9.  JIM CHESNUT: I just can´t get enough of you
 10.  ROSEMARIE: Behind blue eyes
 11.  RICHARD LYNCH: Keyboard cowboy
 12.  TERRY LAWRENCE: I should be hurtin´
 13.  ANTHONY TENACE: The comfort of her wings
  (2020-03-30 21:35:00)
FELIX LADDAR FÖR SOMMAREN MED REMIX-PAKET
FELIX SANDMAN släpper nu remixpaket på senaste singeln ’BOYS WITH EMOTIONS’. Artisten, skådespelaren och låtskrivaren som rivstartade 2020 med ett framträdande i Melodifestivalen och sin singel 'BOYS WITH EMOTIONS' förbereder sig nu för att släppa sitt andra fullängdsalbum och en sommarturné med nedslag på Lollapalooza i Stockholm & Bergenfest i Norge.

Nu släpps remixpaketet för ’BOYS WITH EMOTIONS’ med remixer från Nevada, James Carter och en ny remix av Eskil Larsson. Eskil är en 17 årig multi-instrumentalist med fokus på neo-soul och jazz som tidigare jobbat med namn som Becky And The Birds, Laville, Way och lennixx. Under dagen kan vi även höra Felix på Musikplats Stockholm och P3 Sessions där han kommer premiära en akustisk version av ’BOYS WITH EMOTIONS’ som släpps den 3 april!  (2020-03-30 09:52:14)
JOE DIFFIE HAR AVLIDIT PGA CORONA
Countryartisten Joe Diffie har avlidit efter att ha testats positivt av Corono-viruset som orsakat komplikationer som ledde till hans död, 61 år. Han debuterade 1990 med sitt debutalbum "A Thousand Winding Roads" och släppte ytterligare 10 studioalbum och noterade fem singellistettor på Billboard. Han vann även en Grammy Awards 1998 i kategorin "Best Country Collaboration with Vocals" för samarbetet med Marty Stuart i låten "Same Old Train"  (2020-03-30 08:17:17)
DRIFTERS LÄGGER NER
Det välkända dansbandet Drifters lägger ner sin verksamhet, skriver tidningen Aftonbladets nätupplaga. Dansbandet bildades ursprungligen 1962 men nu upphör deras turnerande, delvis beroende på Coronoa-virusets härjningar som inneburit att dansställen tvingats hålla stängt.

Sångerskan Erica Sjöström har nu utökat sin tjänst som sångpedagog på Andreas Carlssons musikgymnasium Academy of Music and Business, och ska prova på en solokarriär  (2020-03-30 08:17:15)
KYGO MED SÄLLSKAP PÅ NYTT SLÄPP
Idag släpper Kygo singeln ”Like It Is” tillsammans med svenska superstjärnan Zara Larsson och amerikanska rapparen Tyga. I veckan kunde uppmärksamma fans se att hans Instagram flöde nollats, sen kom nyheten om att han färdigställt sitt tredje album Golden Hour och att första singeln ut är ”Like It Is” som släpps idag med tillhörande musikvideo.

Zara Larsson är den 22 åriga sångerskan och låtskrivaren som tagit sin plats som en av de största namnen inom modern pop med sin obestridliga talang, pondus och artisteri. Mer musik väntas inom kort när Zara förbereder sig för att släppa sitt andra fullängsalbum.

  (2020-03-29 13:47:21)
MENKE SLÄPPER REMIX-EP
Menkes finstämda låtar har berört fans över hela världen och förra året uppträdde hon totalt 49 gånger i åtta olika länder. Även om Menkes egen musik har ett väldigt organiskt sound har hon gjort en rad samarbeten med den elektroniska musikscenen, bl.a. producenterna Christian Löffler och Satin Jackets har tolkat hennes låtar. Idag släpps EP:n ’Echo of Youth Remodel’ som innehåller alla hittills släppta remixer samt fyra helt nya.

Trots att Menkes debut-EP ’Till Havet’ var på svenska, har det mest populära spåret ’Moln’ streamats över 6 miljoner gånger i huvudsak utanför Norden. Förra året byttes dock svenskan mot engelska på EP:n ’Echo of Youth’, ett släpp som bl.a. uppmärksammades av engelska tastemakers som Clash Magazine och The Line of Best Fit. Menkes sköra låtar och hennes intima live-uppträdanden uppbyggda kring hennes glas-harpa har tagit henne runt jorden, bara förra året uppträdde totalt hon 49 gånger på platser som Sydkorea, Portugal, Tyskland, Polen och Kina.

Även om Menkes egen ljudbild är uppbyggd kring instrument som lyra, glas-harpa, banjo och stråkar när hon på samma gång en stark kärlek till den elektroniska världen. Flera tunga producenter har tolkat både hennes svenska och engelska låtar och nu samlas alla dessa på nya EP:n ‘Echo of Youth (Remodel)’. EP:n innehåller tidigare släppta remixer av producenter som Alva Noto, Christian Löffler, Satin Jackets och The Field men också fyra helt nya spår signerade Tee Y-mix, Brenda El Rayes och Richard Farman  (2020-03-29 13:44:33)
NU SLÄPPER JOHANNA BAKKE NYTT
Johanna Bakke går sin egen väg, i sin egen takt och låter sig inte påverkas av omgivningens brus. Hon uppskattar stunder i tystnad för att få ro att betrakta, tänka och fantisera. För 23-åringen från Järvsö älskar ord och det svenska språket. Johanna kallar sig själv för "textnörd" och "diskbänksromantiker". 2018 belönades hon med Lill-Babs stipendiet för sin musikaliska konstnärlighet. Johanna har spelat en hel del live både på egen hand och hon har även varit förband till artister som Tomas Andersson Wij och Hurula.

Med nya singeln "Tyst" vill Johanna lyfta det komplexa med just tystnad.

- Tystnad kan vara jättejobbigt när jag känner att jag inte passar in, då blir jag rädd för att uppfattas som konstig eller dum. Men det kan också vara det bästa när jag känner mig nöjd med att betrakta och lyssna. Att kunna vara tyst tillsammans med någon annan utan att det är obekvämt, det är så fint när det landar där. Vi har nog alla ett behov av att sitta tysta och reflektera över saker som drabbar oss på alla möjliga sätt i livet, särskilt just nu, säger Johanna Bakke.

"Tyst" är tredje singeln från kommande albumet, låten är skriven av Johanna och producerad av Anna Engberg. I fjol släppte Johanna den uppmärksammade singeln "Sara Elin" och i slutet av 2019 följde hon upp med "Gå i takt". Den 8 maj släpps Johannas debutalbum på svenska - "Små små ord om ovisshet"  (2020-03-29 13:37:49)
EN SINGEL OM FRU HELENA
En låt som började väldigt tidigt som en kärleksförklaring men eftersom Mikael Vasara är van att skriva så blev den ganska lång .Texten blev första kärlekensförklaringen till hans fru Helenas. Med tiden ville hon att det skulle bli en låt. Först ville MIkael att Fredrik Hansson skulle sjunga den, men det blev inte av och nu när han tänkte göra ett album som kommer är albumnamnet "Röda Linjens Distrikt". Så "Min Helena" fick bli en singel och Joachim Rogalski har själv klart dragit det största lasset  (2020-03-29 13:37:44)
DERAS FÖRSTA SVENSKA ALBUM PÅ 8 ÅR
Att anklaga Mando Diao för att ligga på latsidan vore onekligen orättvist. Tätt inpå höstens utgåva av albumet BANG och deras insats som husband i På spåret släpper kvintetten den 29 maj sitt andra svenskspråkiga album, I solnedgången. Det rör sig om en fristående uppföljare till 2012 års Grammis-vinnare Infruset. Denna skiva med Gustaf Fröding-tolkningar som sålde fyra gånger platina, toppade albumlistan, och där låten Strövtåg i hembygden återfinns, liknar närmast ett nationalmonument med sina över 167 veckor på Svensktoppen.

Med I solnedgången, som blir det tionde studioalbumet i ordningen från den aldrig avtagande framgångssagan Mando Diao, har bandet haft ambitionen att få fram det mänskliga i musiken och i texterna: tonsatta dikter av Karin Boye, Nils Ferlin och Gustaf Fröding uppblandat med sådant som medlemmarna själva eller frontmannen Björn Dixgårds föräldrar har skrivit. Och de har gjort det genom att i Borlänge spela in låtarna på old school-vis: livetagningar med en mikrofon i rummet. Allting klart på fyra dagar.

Först ut är singeln Själens skrubbsår, och bakom låten står sångaren och gitarristen Björn Dixgårds föräldrar, som i många år har skrivit låtar på hobbynivå.

”De skrev den för tre–fyra år sedan, när jag fick höra den första gången tyckte jag den var grym”, säger Björn. ”Den är skriven som en tango och den har lite av det där finska skimret kvar i sig även i vår tappning. Jag hade aldrig tidigare hört det uttrycket, själens skrubbsår, men det är väldigt talande. Texten är universell, handlar inte om någon specifik situation utan om livet. Med åren kommer ju de där skrubbsåren. Vissa blir större än andra, vissa läker och vissa gör det inte.”

I slutet av maj sätter Malmö Live upp musikföreställningen Infruset – själens skrubbsår, som baseras på Mando Diaos storsuccé från 2012. Till föreställningen där Björn Dixgård själv medverkar har bandet också kompletterat med en del nyskrivet. En av låtarna som finns med både i Malmö-uppsättningen och på nya skivan är singeln Själens skrubbsår, som ju har givit namn åt föreställningen, men även några andra av de nya skapelserna.

Mando Diao premiärspelar den nya singeln live nu på lördag den 28 mars i Luuk & Hallberg i SVT1 kl 21.00. Samma dag medverkar dessutom Björn Dixgård som huvudgäst i Sverige! i SVT kl 18.15  (2020-03-27 14:52:22)
2:A SINGELN HAR TITELN "WONDERING"
Becky and the Birds, svenska Thea Gustafssons projekt, släpper idag en andra singel, Wondering. Med singeln ville Gustafsson uttrycka sin sorg efter en nära släktings bortgång, och skänka tröst till lyssnare som också sörjer. "Varning för gåshud" skrev P3 alldeles nyss på sin webb med anledning av premiärspelningen av Wondering.

Örebrobördiga Thea Gustafsson introducerades tidigt till musiken av sin pappa som själv är musiker. Vid sju års ålder inledde hon sin egen musikaliska resa när hon lärde sig spela fiol, vilket gav henne möjlighet att spela i orkestrar och så småningom behärska konsten att komponera och arrangera klassisk musik. 2014 bar det av till Stockholm där hon på den prestigefyllda skolan Musikmakarna fick upp ögonen för popmusik. Med nya låtskrivar- och produktionsfärdigheter i bagaget kom Becky and the Birds till i kölvattnet av många frustrerande – och mansdominerade – möten med andra producenter och låtskrivare.

Precis som på förra singeln Do U Miss Me är det Thea Gustafsson själv som skrivit och producerat Wondering. Se videon nedan:

  (2020-03-27 14:46:57)
VERA HOTSAUCE SLÄPPER VIDEO TILL SENASTE SINGELN
Vera Hotsauce - den 20-åriga artisten, låtskrivaren och producenten är nu aktuell med musikvideon till sin nya egenskrivna singel ’Dad's Bugatti’. Med influenser från dagens moderna pop och vågen av trap har Vera jobbat med stjärnor som Elliphant, Dillon Francis och Diplos producentkollektiv. Hon medverkade nu senast på Dillon Francis EP ’Magic Is Real’ med singeln 'Barley Breathing' som Vera även var med och skrev.

Den 13 mars släppte Vera ’Dad’s Bugatti’ som premiärades i Dummy och omnämndes i Paper Magazine och The Line of Best Fit där hon jämförs med stjärnor såsom Charli XCX och Kim Petras. Videon är gjord av Ludvig Nilsson.

”’Dad's Bugatti’ är en euforisk partylåt om att vara rolig och galen. Det är också en låt som ger en självförtroende och har en väldigt boss ass bitch vibe. Den är väldigt speciell för mig.” - Vera Hotsauce

  (2020-03-27 14:46:01)
MUSTASCH BJUDER PÅ AW FRÅN GARAGET
Ett av Sveriges mest produktiva hårdrocksband Mustasch är just nu aktuella med albumet "Killing It For Life" samt videon och radiosingeln "Ransacker". Trots inställda spelningar så vill bandet nu sprida ljus i kulturmörkret genom att ge publiken något speciellt. Därför bjuder Mustasch på en garagekonsert, i dubbel bemärkelse, som livestreamas på bandets Facebooksida från kl 19.00 på fredag den 27 mars.

- Om vi inte kan komma till fansen och spela, så får fansen komma till oss. Vi bjuder in till en digital AW och kör live direkt från garaget. Det blir öl, hårdrock och hamburgare. Och en jävla massa överraskningar, berättar bandets sångare Ralf Gyllenhammar.

Se Mustasch live på fredag den 27 mars kl 19.00 (svensk tid) här : https://www.facebook.com/Mustaschofficial/

  (2020-03-25 07:58:50)
STREAMAD KONSERT FÖR ATT AKTIVERA UNGA
Allt fler fritidsaktiviteter stängs ned, samtidigt som behovet av sociala kontakter ökar. Många ungdomar känner sig ensamma och isolerade från omvärlden. Detta vill Star Stable ändra på genom att erbjuda underhållande aktiviteter online.

Star Stable är ett svenskt häst- och äventyrsspel som verkar för att engagera och stärka unga tjejer. En av spelets mest populära huvudkaraktärer är Ödesryttaren Lisa Peterson som även är musiker och artist. Ungefär 500 000 spelare per månad världen över följer Lisas äventyr på den fiktiva ön Jorvik. Just nu är Lisa aktuell med singeln "Soul Riders" som handlar om vänskap och om vikten av att hålla ihop. Rösten bakom avataren är svenska Amanda Örtenhag från Sandviken.

Nu på fredag kommer Lisa Peterson via Amanda Örtenhag att livestreama en enkel med personlig konsert. Tanken med spelningen är att erbjuda en aktivitet som alla kan samlas runt - en konsert som tilltalar både barn och unga samt vuxna i deras närhet.

- Som rösten bakom Lisa Peterson är det fantastiskt att se hur Star Stables spelare har tagit till sig Lisas musik. Konserten på fredag är en möjlighet att nå ut till ännu fler och förhoppningsvis skapa en känsla av gemenskap i denna speciella tid. Jag kommer spela och sända live från mitt kök från Star Stables Instagramkonto. Det blir nog den största publik jag spelat för. Det känns fint och kul att kunna mötas så här, säger Amanda Örtenhag.

Star Stable planerar även att under de närmaste veckorna erbjuda nytt innehåll i och utanför spelet. Inom kort kommer de att släppa ljudnoveller och arrangera en skrivarkurs med författaren till den populära Ödesryttartriologin, Helena Dahlgren.

- Vårt budskap till våra spelare är att hålla ihop trots att vi nu måste hålla fysiskt avstånd. Tillsammans kan vi göra livet lite lättare och roligare i en tuff tid, avslutar Jane Billet.

Här kan du se och höra Lisa Peterson/Amanda Örtenhag live på fredag 27 mars kl 21.00: https://www.instagram.com/starstableonline/  (2020-03-25 07:54:28)
LIVESTREAMAD KONSERT PÅ FREDAG 27/3
Den globala och allvarliga Coronapandemin påverkar hela vårt samhälle, och bland många andra den oerhört viktiga kultur- och musikvärlden.

"Man måste få lira" är ett initiativ av glädjeorkestern Louisiana Avenue i samarbete med Cirkus, Scenteknik och Ticketmaster som visar att kultur och musik alltid kommer att leva - oavsett utmaningar. Detta har utmynnat i en unik konsert som kommer att livesändas 27 mars 11.30 från Cirkus på Djurgården. Konserten framförs utan publik på plats men istället bjuder vi in hela världen för att få ta del av denna maxade upplevelse via Facebook.

Biljetter till det unika evenemanget "Man måste få lira" köper du via Ticketmaster.

”Man måste få lira” kommer att samla in och dela med sig av 50 % av pengarna till Musikerförbundets krisfond vars medlemmar, liksom så många andra, också har blivit starkt påverkade av den svåra pandemin.

Den budskapsdrivna, glädjeorkestern Louisiana Avenue kommer i vanlig ordning leverera festivalstämning från scenen. Även den döva teckenspråksartisten Jamila Ouahid kommer vara med och gestalta konserten vilket ger konserten en ytterst speciell dimension.

"Som musiker är vi ju otroligt påverkade av den olyckliga situation med Coronapandemin och det är många branscher inom underhållningsindustrin som går på tomgång. Då såg vi tillfället att gå samman och gemensamt hitta nya vägar till uttryck och samtidigt hjälpa andra musiker i en kärv tid. Musiken kan aldrig tämjas. Man måste få lira”, säger Pär Stenhammar, sångare i Louisiana Avenue.

Scenteknik kommer i sin tur att bjuda på en avancerad teknisk set-up med full ljus- och ljudrigg och olika interaktiva lösningar på högsta nivå. "Vi lär oss något om hur vi kan interagera på distans, vilka reaktioner som behövs för att få en livekänsla i ett event och testa hur vi kan skapa de kanalerna. Ärligt talat handlar det också om våra anställdas mentala hälsa - att gemensamt få mening med att gå till jobbet och bidra”, Per Virving, VD på Scenteknik.

Att det hela går av stapeln på anrika Cirkus, känns extra stort, ärofullt och roligt  (2020-03-25 07:43:12)
SLÄPPER ÄVEN ANDRA ALBUMET I DELUXE-UTGÅVA
Den 27 mars 2020, ger Lykantropi ut sitt rosade album 'Spirituosa' som ny exklusiv delux-utgåva. Det var i maj 2019 som Lykantropi släppte sitt andra album där de återigen hänförde sina lyssnare världen över med deras mystiska ockulta natur med vackra berättelse som väcks till liv av en symbios av mörker, harmoniska stämmor och groovy 70-tals sound. Albumet tar fart med de starka singlarna 'Wild Flowers' och 'Vestigia' och fortsätter i en drömsk resa in i nattens oemotståndliga magi.

Lykantropi berättar om albumet: "Spirituosa spelades in under fyra intensiva dagar i Studio Cobra i Stockholm, och bortsett från sång och flöjt så spelade vi in allting live. Vi ville förstärka förnimmelsen av soundet från 60- 70-talet i albumet och det kändes viktigt att fokusera mer på energin än på att spela 100% felfritt. Spirituosa betonar snarare spelglädje än perfektionism, vi vill att albumet ska kännas genuint och autentiskt, från oss till lyssnaren."

Bandet fortsätter: "Spirituosa är mörkare och tyngre i tonen jämfört med vårt debutalbum, men inspirationen följer likt en skimmrande tråd genom de båda albumen och är en stark drivkraft i vårt skapande. Kärleken till naturen, människans inre och till nattens dunkla abstrakta hinna. Men den största drivkraften för oss är själva musicerandet. Vi skriver musik för att uppleva musiken och för att leva i den, det är vårt sätt att vända oss bort från samhällets vardagliga grå normer och tillåtas att få drömma oss bort."

Lykantropi bildades 2013 av sångaren och gitarristen Martin Östlund. 2017, bjöd bandet in sina lyssnare in i deras mystiska och vackra natur när de släppte sitt självbetitlade debutalbum (Lykantropi), innehållande deras första hitsingel 'Black Old Stone'. Debutalbumet möttes med hyllningar och har blivit kritikerrosat från jordens alla hörn. Den 31 Januari, ges debutalbumet i en exklusiv delux-utgåva via Despotz Records, med bonuslåten 'Summernights' som aldrig släppts fysiskt eller digitalt tidigare. Albumet är inspelat live i studion och mastrats av Martin Konie Ehrencrona (The Oath, In Solitude, Dundertåget). I maj 2019, släppte bandet sitt andra album 'Spirituosa' som höll samma anda som deras tidigare album och bandet lovordades över hela världen ännu en gång, bland annat från Sweden Rock Magazine och Aftonbladet för att nämna några.

  (2020-03-25 07:43:07)
NEW COUNTRY, WEEK 13/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  TOM CUNNINGHAM: Honky tonk in Texas
 2.  PERLEY CURTIS: Roadkill café
 3.  ANDY MARTIN: Broke down
 4.  CHRIS BRANDON: Smile smile
 5.  RONÉL HUNTER: Took a chance
 6.  NOEL BALFOUR: In case you change your mind
 7.  JOHN DARTNELL: Tennessee blue
 8.  CHRIS MOREAU: Born on a honky tonk night
 9.  MARK SEBBY: Run to you
 10.  MIKEY GOODE: Redneck rockstar
 11.  LEE SIMS: Live myself to death before I die
 12.  LONNIE BARTMESS: It don´t matter
 13.  SANDRA PEARN & WAYNE ELLIOTT: I never go around mirrors
 14.  BROOKS & MAGEE: Long black train
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 30 mars 2020  (2020-03-23 21:35:00)
5-SPÅRSPLATTA I 10-TUMSFORMAT
Svenska powermetalhjältarna Bloodbound släpper den 17 april sitt nya album "Bloodbound United". Albumet, som innehåller fem spår släpps på vit vinyl i det något udda formater 10-tum (samma storlek som gammeldags 78-varvs stenkakor)! Albumet inleds med titelspåret som är en verklig hymn som kommer att älskas av bandets fans. Övriga fyra spår är liveinspelade.

Mening var att albumet skulle släppas strax för Record Store Day, som dock blivit uppskjuten på obestämd tid. Albumet finns att förbeställa hos tyska skivbolaget AFM Records (www.afm-records.de) och priset är €16,99 (plus frakt)  (2020-03-22 12:16:51)
EMILI MILOU I SAMARBETE MED CHRISTEL VALSINGER
Det finns få ämnen som Emili Milou inte skulle skriva om. Hennes signum är just skarpa och träffsäkra texter som de allra flesta kan relatera till - svartsjuka, kärlek, hämnd och revansch.

"Låt mig slippa se dig" som släpps i dag är inget undantag. På nya singeln har Emili dock ändrat musikalisk riktning. Genom producenten Anton Nessvi har hon hittat ett sound som känns Emili Milou rakt igenom - elektronisk danspop med refränger som fäster. Och framförallt är det samarbetet med musikjournalisten Christel Valsinger som satt sin prägel på "Låt mig slippa se dig". Christel, som har spelat i band som The Pusjkins och som numera är en del av indieduon 500 mil, har skrivit musiken och Emili texten på nya singeln.

- Jag tror kvinnor emellan har ett melodispråk och textspråk som vi kan connecta med på ett helt annat sätt. Som tjej och kvinna har man samma erfarenheter; liten flicka, mens, tonåren, kroppen, tuttar, fittan, killar, "coola tjejerna i klassen", "kolla snett-blickar" av tjejerna i högstadiet, lägre lön i arbetslivet, utseendefixering, modellbilder i media, på nätet och i det offentliga rummet, objektifierande porr, me too-rörelsen, Tinder-dejter etc, säger Emili om samarbetet med Christel.

Emili Milou influeras av provokativa författare, Södermalm, djuriska känslor, och dramaqueens. Men främst är det den franska kulturen som Emili hämtar inspiration från. Hon har studerat i Nice, och parallellt med musiken har Emili även jobbat på Lycée Francais Saint Louis de Stockholm samt undervisat i franska på Adolf Fredriks musikklasser.

Emili har släppt singlar som "Det gör för ont", "Fotogenique" och "Vill du vara med mig?". 2016 nominerades hon till Årets Nykomling på Manifestgalan. I fjol gav Emili ut EP:n "Ge mig allt" och nu är hon alltså aktuell med singeln "Låt mig slippa se dig" - en riktig poppärla och ett ljus i kulturmörkret.

- Idén till låten fick jag från en kille som jag var väldigt förälskad i under mina tonår. På skolavslutningen lyckades jag sätta mig bredvid honom i kyrkan. När vi applåderade åt en gammal lärare som skulle tackas av sa killen jag var kär i ”du klappar så hårt i händerna att jag får ont i örat”. Jag blev såklart jätteledsen men tänkte några år senare att ”det där citatet är fan bra”. Speciellt att ha med i en låttext, säger Emili.

"Låt mig slippa se dig" handlar även om hennes liv.

- Jag har under perioder mått dåligt och lidit av depression, koncentrationssvårigheter och ätstörning. Texten är ett sätt att säga till mig själv att nu gör jag slut med det gamla, nu går jag vidare med mitt liv. Jag förlåtit mig själv och det förflutna kan jag inte göra någonting åt, det måste jag släppa, avslutar Emili  (2020-03-21 13:09:30)
BRÖDERNA NORÉN SLÄPPER NYSKRIVEN MUSIK
Det var så självklart.
Så naturligt.
Så otvunget.

Kreativiteten började liksom bara flöda av sig själv när Gustaf och Viktor Norén bestämde sig för att skriva lite låtar ihop för första gången sedan de var små knattar hemma i Kvarnsveden i Borlänge.

Eller som Viktor beskriver processen: ”Det var som när Daniel och Henrik Sedin spelade hockey”

På samma sätt som de rödlätta tvillingarna från Ångermanland hittade varandra med puckarna utan att behöva titta upp hakade bröderna Noréns idéer och uppslag i varandra utan att något egentligen planerades eller diskuterades.

”Flera gånger visade det sig att vi var för sig hade skrivit praktiskt taget samma låt. Vi var bara på samma våglängd och därför blev processen helt organisk.”

Nu får världen ta del av det sensationella slutresultatet på ”Hymns to The Rising Sun” – brödraduons första gemensamma album, skrivet ihop med nära vännen Björn Olsson (hyllad producent åt bland andra Håkan Hellström, Mando Diao och The Soundtrack of Our Lives). Albumet är inspelat med vad de beskriver som ”Borlänges allra bästa musiker” och jazzikonen Jan Johanssons son Anders Johansson på trummor i sägenomspunna RMV Studios på Skeppsholmen i Stockholm.

Det efterlängtade albumet som släpps i höst föregås av första singeln ”Rise Again” som släpps idag 20 mars av RMV Grammofon.

Med den nya musiken i bagaget följer bröderna upp förra sommarens succéturné. Utrustade med erfarenheter från åren i band som Mando Diao och Sugarplum Fairy samt den återfunna musikaliska glädjen kommer Gustaf och Viktor Norén sommaren 2020 att ge sig ut på en turné tillsammans med spelmän från Dala Floda. Turnén kommer att passera genom landet och lyfta den musik de båda älskar – folkmusiken.
 • 26/6 - Karlstad, Alsters Herrgård
 • 27/6 - Halmstad, Galgbergsfestivalen
 • 07/7 - Öland, Kackelstugan
 • 09/7 - Västervik, Västerviks visfestival
 • 10/7 - Visby, Musik i ruinen
 • 11/7 - Malungsfors, Malungsfors visfestival
 • 31/7 - Umeå, Holmöns visfestival
 • 01/8 - Hudiksvall, Ystegårn
 • 15/8 - Dala-Floda, Strandbackens Folkpark
Fler datum kan tillkomma. Biljetter via Jubel.se  (2020-03-21 13:01:11)
NY SINGEL SLÄPPS MED MÅRTEN SAHLIN
En av Sveriges bäst bevarade musikhemligheter Mårten Sahlin är tillbaka med "Varje droppe regn", den nya singeln från hans kommande tredje album. Låten är en bitterljuv och vemodig ballad om regn, uppväxt och längtan bort, om att vilja lämna barndomsstaden men ändå inte riktigt komma därifrån, och att bo granne med ett barnhem som man är livrädd att själv hamna på.

’Varje droppe regn’ släpps på alla plattformar den 27 mars!  (2020-03-21 13:01:09)
KENNY ROGERS ÄR DÖD
Countrysångaren och legenden Kenny Rogers har avlidit, 81 år gammal. Han dog i sitt hem av naturliga orsaker omgiven av sin familj.

Hans största framgångar kom under 1970- och 80-talen och i Sverige är han nest känd för duetten "Island in the stream" som han sjöng tillsammans med Dolly Parton och som producerades av Bee Gees-sångaren Barry Gibb. Förutom som sångare medverkade han även i flera långfilmer med Vilda Västern-tema  (2020-03-21 09:44:18)
ÄVEN TRAPPER SCHOEPP FLYTTAR FRAM
Till följd av de rese-restriktioner som myndigheterna i USA infört på grund av Corona-viruset, har Trapper Schoepp tvingats att flytta fram sin planerade Europa-turné. Ny turné-period meddelas så snart läget klarnat. För återköp av biljett, kontakta den lokala arrangören eller platsen där biljetten köptes  (2020-03-20 18:26:11)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019