KÖP EN LÅT TILL STÖD FÖR ORKANOFFER
The Mavericks erbjuder just nu låten "Waltz over Texas" i en outgiven live-upplaga till stöd för som drabbades av den kraftiga orkanen Harvey, framförallt i storstaden Houston. När Du köper låten, för valfritt belop, får Du möjlighet att ladda hem den i wav-format och hela beloppet går direkt till amerikanska Frälsningsarméns arbete med att bistå de drabbade. Läs mer på The Mavericks Merch  (2017-09-24 07:57:14)
ZARA LARSSON TURNERAR I KOREA
Just nu turnerar Zara Larsson i Syd-Korea den 22-25 september och kan glädja sig åt att hennes singlar skördar framgångar här hemma. "Lush Life" har noterats för 10 x platinum medans både "Don´t let me be yours" och "What they say" har nått guldskivestatus  (2017-09-23 08:10:40)
FEM SVENSKA AKTER TILL USA-FESTIVAL
Musichelp i Trosa sätter ihop svenska showcases på den amerikanska musik festivalen och konferensen Mondo i New York City som pågår 4 oktober till 7oktober. I samarbete med Talent Coach i Kalmar, Westin Promotion i Varberg, Rehn Music Group i Stockholm kommer fem svenska artister att få visa upp sig för musik bransch från hela världen men främst från Nordamerika. Mondo NYC är inne på sitt andra år och redan nu mycket uppskattad. Den har ersatt den klassiska festivalen CMJ (Collage Music Journal). Mondo NYC beskrivs mycket som en förbättrad version av CMJ.

De två svenska showcasen kommer hållas den 4 oktober på Drom (85 Avenue A, New York) och den 6 oktober på Rockwood Music Hall (196 Allen Street, New York).

De fem artisterna är:
 • Adee
  Adée åker för sjunde gången till NYC. Förra gången var det för att spela in med superproducenten JKey som bland annat har gjort JayZ, Alicia Keys och Beyoncé. Den här gången för att släppa singeln som de spelade in ”Wasted on you” som släpps den 13 oktober. Adée spelar den 6 Oktober på Rockwood Music Hall
 • Dimpker Brothers
  Direkt från Hulta By i Småland kommer de hyllade Dimpker Brothers. De har nyss spelat in ett nytt album i USA. De spelar den 6 oktober på Rockwood Music Hall
 • Molly Minott
  Molly kom på en andra plats i idol 2014. Nu är hon aktuell med en Sverige turné med Star for Life. Samtidigt tar hon och börjar titta på en utlandskarriär med start på Rockwood Music Hall den 6 oktober
 • Kristofer Greczula
  Kristofer släppte nya singeln ”You are not alone (Aldrig ensam)” tillsammans med organisationen Aldrig Ensam som jobbar för bättre psykisk hälsa hos ungdomar. Låten har på två veckor redan streamat över 100 000 gånger på Spotify. Kristofer spelar den 4 oktober på Drom
 • Royal Prospect
  Royal Prospect kommer med nya singeln ”I Feel Alright” den 29 september. De var och besökte Musikfestivalen Youbloom i Dublin i somras och fick lysande omdömen. Det här bandets första USA spelning. Royal Prospect spelar på Drom den 4 oktober
  (2017-09-23 08:01:01)
REBA ÄR ÅRETS CMA-JULVÄRD
Sångerskan Reba McEntire kommer att debutera som julvärd vid den årligen återkommande CMA Country Christmas vid berömda Grand Ole Opry den 27 november. Det är den åttonde upplagan av julshowen som under två timmar bjuder på, förutom Rebas egna framträdanden, några av Nashville-countryn absolut främsta artister. Showen pågår under två timmar och TV-sänds även av ABC Television Network.

För att ytterligare höja julstämningen kan man tävla om ett exemplar av Reba julCD via http://countrymusic.formstack.com/forms/reba_cc, Anmälan senast den 13 oktober men för att deltaga behöver man vara över 18 år och bsatt i någon av USA stater etc…..  (2017-09-23 08:00:59)
DIERKS BENTLEY GÖR FILMLÅT
Den amerikanske storfilmen "Only The Rave" har premiär den 20 oktober. Filmen handlar om kampen mot den omfattande skogsbranden Yarnell Hill Fire som 2013 drabbade delstaten Arizona och de brandmän som kämpade mot den htande branden. Bland de medverkande skådespelarna återfinns bl a Josh Brolin, Jeff Bridges och Miles Teller. Filmen har ännu ej fått något premiärdatum i Sverige.

Dierks Bentley har tillsammans med bl a S. Carey gjort filmlåten "Only the brave", skriven av Dierks Bentley, Carey, Joe Trapanese och Jon Randall.  (2017-09-22 06:12:03)
VISOR PÅ ENGELEN
På Engelen i hjärtat av Gamla Stan, Stockholm etableras just nu en ny vis-scen. Sedan den 4 juni 2017 har man storsatsat på ett återkommande vis-program ”Visor oss emellan” där man på söndagar kommer att gästas av både folkkära, etablerade, nya kommande och intressanta vis-artister från hela landet! Ulf Bagge, Jeja Sundström, Pär Sörman, Jan Olof Andersson, Björn Johansson, Frida Braxell, Pierre Ström, Vargen och Staffan Atterhall är några av höstens artister som gästar ”Visor Oss Emellan” söndagar på anrika Engelen.
 • 24 september: Ulf Bagge
 • 1 oktober: Pär Sörman
 • 8 oktober: Jeja Sundström och Staffan Atterhall
 • 15 oktober: Jan-Olof Andersson och Björn Johansson
 • 29 oktober: Pierre Ström och Frida Braxell
 • 19 november: Vargen
  (2017-09-22 06:03:21)
COUNTRY PÅ CINDERELLA
Viking Lines ålandsfärja m/s Cinderella hälsar alla countryälskare välkommen på en dygnskryssing med countrymusik den 2 november under rubriken "Country Night". Välkända Mats Rådberg & Rankarna gör sällskap med amerikanske countrytrubaduren Doug Seegers.

Seegers blev kändis över en natt här hemma i Sverige när han medverkade i Jill Johnssons Nashville-program och har gjort flera turnéer i vårt land.

Mats Rådberg & Rankarna, ett samarbete mellan den svenske countrysångaren och countrygruppen som resulterat i många folkkära låtar som t.ex. "Peta in en pinne i brasan", "Den vita duvan" och "Det är inte lätt att vara ödmjuk"  (2017-09-22 06:03:17)
MINNESCEREMONI FÖR DON WILLIAMS DEN 27:E
Den 27 september kl 16.30 (lokal tid) hålls minnesceremoni för den nyligen bortgångna countrysångaren och låtsksrivaren Don Williams. Ceremonin äger rum i CMA Theatre vid Country Music Hall Of Fame And Museum (CMHOF). Familjen, vänner och musikindustrin inbjuds att närvara vid ceremonin, dörrarna till lokalen öppnar 30 minuter innan  (2017-09-21 07:09:15)
BARBADOS SATSAR PÅ DIGITALA SINGLAR
Ett av Sveriges mest turnerande moderna dansband är Barbados som har bestämt sig för att komma ut med låtar lite oftare än album. Bandet kommer att kombinera det med sin YouTube-kanal BARBADOS ONLINE (www.youtube.com/user/barbadosonline?feature=watch) , där deras fans och publik kan följa dem. Kanalen har varit igång över sommaren och är en lyckad satsning. Den 27/9 släpps nya tracket ”Skottland tur & retur”  (2017-09-21 07:05:56)
BLAKE SHELTON TOPPAR MEDIABASE
Blake Shelton toppar för andra veckan i rad den amerikanska Mediabase-listan med den nya singeln "I'll Name The Dogs" som den låt som noterats för flest adds på de amerikanska radiostationer. Adds innebär att låten adderats till respektive radiostations spellistor…  (2017-09-21 07:01:38)
FRAMGÅNG FÖR SVENSK ROCKABILLY
Jojomen, den 17e upplagan av den spanska festivalen ”High Rockabilly” gick av stapeln mellan den 6e och 10e augusti. En grym festival fylld med rätt musik, sol, värme och cerveza. Det var väldigt trevligt att vara tillbaka där, man träffar massor av likasinnade människor och många glada återseenden blir det på ett evenemang som detta. Fler och fler svenskar tycks leta sig dit och denna gång var det dessutom 3 svenska band bokade, förutom ”mitt” band (Riley McOwen & The Sleazy Rustic Boys) spelade också The Hi-Winders och The Domestic Bumblebees.

För tio år sedan gjorde The Domestic Bumblebees stor succé med sin spelning på ett av den spanska festivalen "High Rockabilly"s beach partygig, de upprepade den succén i år då de under fredagen verkligen fick hela tältet nere på stranden att rocka loss!

I samband med denna spelning fick vi en alldeles ny vinyl singel med The Domestic Bumblebees i våra händer. En singel som våra vänner på det spanska bolaget Sleazy Records släppte under festivalen. Singeln innehåller två låtar från bandets senaste album ”Cheater”: Mathilda & Summer Nights. 500 exemplar är gjord av denna och det kommer ej att bli någon mer pressning, mao en ”limited edition”!  (2017-09-21 06:58:22)
17-ÅRIG DEBUTANT MED FYRTIOÅRIG LÅT
17-åriga Isatou debuterar med ”The Whole Damn World Is Going Crazy”. Singeln är första kontakten med en stark, ung kvinnas otroliga sångröst som nu ger nytt liv åt John Gary Williams drygt 40 år gamla soul-klassiker. The Whole Damn World Is Going Crazy släpps via Cosmos Music den 22:e september.

När The Whole Damn World Is Going Crazy släpptes 1973 stod halva världen i brand. Rubrikerna berättade om krig i Vietnam, krig i mellersta östern, militärdiktaturer som krossade demokratier och terrorattacker mot civila. Rasism och korrupta politiker i Watergateskandalen. Och över hela mänskligheten hängde det kalla krigets hot om ett fullskaligt kärnvapenkrig... Idag, 44 år senare, är John Gary Williams samhällskommentar tyvärr mer aktuell än någonsin.

Håller världen på att bli galen? Om du frågar 17-åriga Ida Njie som står bakom namnet Isatou, så är den på god väg. Men det betyder inte att det inte finns hopp. "Världen är fucked up, men det betyder inte att saker inte kan bli bättre. En bra start hade varit om folk insåg att både samhället och världen är orättvis. Många verkar inte ens vilja erkänna att de är privilegierade, och folk måste fatta det om det ska kunna bli nån förändring. Jag vill se till att alla är jämlika no matter what. Människor ska ha samma förutsättningar och rättigheter oavsett vad de har för hudton, bakgrund eller sexuell läggning", säger Isatou.

Isatou upptäcktes när hon 15 år gammal sjöng på sin egen skolavslutning och rörde publiken till tårar. Det hon dock inte visste var att det i den publiken satt någon som strax därefter skulle erbjuda henne ett skivkontrakt. Nu har hon hunnit fylla 17 år och har precis spelat in sin första singel, The Whole Damn World Is Going Crazy som producerats av Emanuel Olsson (Clay Aiken, Smokie och David Bisbal) och Per Eklund (Alessia Cara, Dylan Hyde m.fl.)  (2017-09-20 07:06:40)
NYTT MED MARIAM
Mariam The Believer släpper idag singeln "Bodylife", och den 20 oktober kommer albumet "Love Everything".Bodylife a¨r en hyllning till kroppens egna kraft och allt som den ba¨r inom sig. En dans pa° randen mellan livet och do¨den och en to¨rst efter alla droppar av liv som fyller en ma¨nniska. En la°t av ha¨ngivelse och o¨nskan till acceptans info¨r na¨r pulsen faktiskt kommer att stanna och hja¨rtat sluta att sla°. Men fortfarande sa° sla°r det.

Bland himmelsho¨ga sa°ng-mantran, vilda gitarrer av Oren Ambarchi och en piskande storm av synt-klanger driver Bodylife kroppen till att fortsa¨tta att ro¨ra pa° sig och inte stanna upp fo¨rra¨n den ma°ste. Fo¨r kroppen a¨r ro¨relse och ro¨relse a¨r liv. Bodylife a¨r na¨sta sja¨lv-producerande singel fra°n Mariam The Believers kommande skiva Love Everything. Albumet sla¨pps den 20 oktober pa° den egna etiketten Repeat Until Death.

Videon till Bodylife a¨r regisserad, fotograferad och klippt av Ylva Henriksson, i samarbete med Mariam. Tva° na¨ra barndomsva¨nner som i total tillit sta¨ngde in sig i en svart rymd och dansade i tva° dygn  (2017-09-20 07:04:35)
SHOWCASEFESTIVAL I LA FÖR ELIN K
Just nu går det väldigt bra för Elin K:s musik internationellt. I september har hon blivit inbjuden till den prestigefyllda showcasefestivalen Youbloom (21,22,23 septemerb) i Los Angeles dit hon åker med DJ:n Fabian Roos. Innan det har hon vart på en mini turné i Ungern. Utöver det har hon blivit uttagen till två låtskrivarresidens, ett på Visby international centre for composers och ett på Gerleborgsskolan i Bohuslän.

Elin skriver all musik och jobbar med producenten Vanessa Liftig (Wu-Tan Clan, José González and Looptroop Rockers) och låtskrivaren och producenten Robin Lynch (Pink, Backstreet boys and Justin Timberlake).

-Jag gillar att jobba nära mina kollegor, att vara med och bestämma mycket även i produktion, mix och master” säger Elin. Så mycket kan hända i mixen av en sång, så det är viktigt att vara med ända tills slutet  (2017-09-20 07:00:11)
MER PERSONLIGT MED DARIN
I våras släppte Darin låten "Ja Må Du Leva" som precis som hans tidigare låtar gick rakt in i svenska folkets hjärtan. Den 15 september släpps två nya låtar "Alla Ögon På Mig" och "Tvillingen" från kommande album som kommer senare i höst.

Darin slog igenom över en natt endast 17 år gammal i TV-programmet Idol år 2004. Hela livet förändrades. Att bli artist innebar att bli offentlig, att bli offentlig innebar ett mindre privatliv, något som en 17-åring inte är helt förberedd på. Hans dröm gick i uppfyllelse och han hyllades. Men mottog även en hel del hat. Darins nya låt Alla Ögon På Mig handlar om hans upplevelse om just detta, tacksamheten han känner för att han är där han är idag. Men även ensamheten som gör sig påmind, en känsla som troligen alla känner någon gång i livet.

Darin om nya låten "Alla Ögon På Mig": "Alla Ögon På Mig är den mest personliga texten jag någonsin skrivit. Den handlar om mitt liv och artisteri sen jag slog igenom och hur jag ur mitt perspektiv kan uppleva min vardag ibland.

Andra låten som släpps heter Tvillingen (release 15 september) och handlar om sidor hos Darin som folk kanske inte vet om.

Båda låtarna är är skrivna av Darin, Ollie Olson, David Lindgren Zacharias  (2017-09-20 06:59:11)
TENSTA GOSPEL CHOIR GÖR JULTURNÉ
Gospel är lite av julens signaturmelodi. Det tycker i alla fall Tensta Gospel Choir som nu ger sig ut på turné för att sätta ton på julens tema. Toner som bär budskap om hopp, omtanke och styrkan i gemenskap. Kören framför på turnén en varm och god blandning av säsongsbetonade spirituals, traditionell gospel och modern gospel med jazz- och funkinfluenser.

Tensta Gospel Choir bildades i Tenstakyrkan 1996 och har sedan dess fått flera ärofyllda uppdrag på konserthus och festivaler över hela landet, framträdande på Kungens 70-årsdag, Påvens besök i Sverige och i tv-program som Skavlan och Allsång På Skansen. I år kan ni ta del av denna unika julupplevelse i Stockholm, Uppsala och Göteborg.
 • 26-nov Uppsala / Konsert & Kongress
 • 10-dec Göteborg / Stora Teatern
 • 17-dec Stockholm / Kungliga Operan, matinéföreställning
 • 17-dec Stockholm / Kungliga Operan
  (2017-09-19 08:32:01)
ALGESTEN SLÄPPER NYTT
Algesten släpper det nya albumet "Pilgrim" den 17 oktober på både vinyl och CD. "Pilgrim" består av tio sånger på svenska inspelade under 2017 och som är skrivna och framförda av Jakob Algesten i Olof Wretlings föreställning ’Diagnoserna i mitt liv’ i höst.

Jakob har ett förflutet som sångare i Isolation Years, Two White Horses och på senare år som musiker i bl a Säkert! och Deportees. Efter åtta års tystnad som låtskrivare och sångare kom ifjol äntligen det första soloalbumet under namnet Algesten  (2017-09-19 08:26:18)
MARIT BERGMAN GÄSTAR PÅ KAJSKJUL 8
Poplegenden Marit Bergman kliver in i julljuset tillsammans med Erik Haag och Lotta Lundgren i årets fantastiska julföreställning på Kajskjul 8 i Göteborg. Nypremiär blir det den 23 november. Föreställningen ”Alla kan äta julbord” engagerar, generar och underhåller varvat med underbar livemusik. Här sammanfattar Lotta och Erik de senaste tusen åren av julbordsarkeologi” i en kombination av guidad julbordsvisning och gruppterapi. En helt annan syn på sillen, dopp i grytan och andra traditionella rätter som julbordet består av med livemusik signerat Marit Bergman.

Nypremiär för ”Alla kan äta julbord” den 23 november på Kajskjul 8 i Göteborg och spelas torsdagar, fredagar och lördagar fram till den 2 december.  (2017-09-19 08:20:56)
SUCCÉ FÖR FRIDA SUNNDEMOS "GOLD"
Frida Sundemos senaste singel "Gold" har fått en helt grym start med USA-premiär i V Magazine (1,3 milj FB-likes), och fina ord från bl.a. Gold Flake Paint, Popjustice, Stereoboard och Scandipop. Dessutom fick den en hög placering på NMF Sverige, blev uppmärksammad av en hel drös andra internationella bloggar och dessutom ligger den just nu #29 på HypeM.

Den 6 oktober släpps hennes album "Flashbacks & Futures" släpps globalt via Cosmos Music. Flashbacks & Futures är en skiva som inspirerats av rymden, och den är i sig ett vidsträckt universum där både minimalistisk synthpop och storslagna orkesterproduktioner fyllts till bredden med färger och skönhet.

Frida förklarar: ”Först och främst, jag älskar hur jag känner mig när jag tänker på rymden. Jag färdas till en plats bortom tid, där man är fri att skapa vad man vill. En plats där jag tillåts skapa och tänka mycket större än vad jag gör i vanliga fall. Jag slås också av skönheten i den. Det behövs inga filter för att få ett foto av yttre rymden vackert. Jag är kär i alla slags science fiction-filmer som utspelar sig i rymden. Allt ifrån 2001: A Space Oddysey till The Martian och Interstellar.”

Från albumets första toner i det sci-fi-doftande och Depeche Mode-lika titelspåret, till det tårdrypande och värkande sista spåret ”Astronaut” skulle Flashbacks & Futures kunna beskrivas som om alt pop-drottningen Robyn gjorde soundtracket till 2001: A Space Oddysey. På albumet finns även den majestätiska elegans som utmärkt de föregående hyllade singlarna från albumet: ”We Are Dreamers”, ”It’s OK” och ”Keep An Eye On Me”. På skivan hörs också allt ifrån pulserande vågrörelser, som i hitvarningen ”Stay Young”, till den fängslande ömtåligheten i låtar som ”Circles” och ”To The End And Back”, där Frida och producenten Joel Humlén lyckas vidareutveckla det sound som under de senaste åren blivit deras signum.

Frida Sundemo har skapat ett debutalbum med en utomjordisk skönhet som möter förväntningarna om att detta är en av de mest efterlängtade releaserna från Skandinavien i år  (2017-09-19 08:20:53)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  MIKE O´DONOGHUE: Molly Malone
 2.  ANDY MARTIN: CountryCountry
 3.  TOM HÅKANS: Honky tonk angels
 4.  MONA G: The last thing on my mind
 5.  SHAVONNE: That´s the way love goes
 6.  GREG CHAMPION & JOHNNY CHESTER: Keep this old truck tickin´
 7.  KATHY CRINION: My country eyes
 8.  TODD STERLING: Gravel roads and ghost towns
 9.  KAITLYN ALYSE: Hit the road
 10.  JEFF DUGAN: Dashboard Jesus
 11.  PETER CHRISTIE: God, Guitars and the Open Road
 12.  DELLA HARRIS: Just a number
 13.  KARL MOHR: No better place than Australia
 14.  ALLEN KARL & DONNA CUNNINGHAM: You needed me
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 25 september 2017  (2017-09-18 16:55:00)
SOUNDTRACK PÅ VINYL FÖR FÖRSTA GÅNGEN
Soundtracket till den Oscarsbelönade filmen "Crazy Heart" släpps nu för första gången på en 2 skivors vinyl. Filmen, vars huvudroll spelades av Jeff Bridges, handlar om en ganska nergången äldre countrysångare som till slut når stora framgångar med sin egenkomponerade musik - och dessutom blir hans liv fulländat när kärleken kommer in i livet.

Kan förhandsbeställas just nu på www.pledgemusic.com i en första pressning som kompletteras med bl a kopia av bioaffisch, fullständning förteckning över albumets och filmens 23 låtar samt signering.

Klart sevärd film, med härlig countrymusik!  (2017-09-17 09:35:49)
CASEY BARNES RADAR UPP SUCCEÉR
Den australiensiska countryartisten Casey Barnes radar upp succéer på de inhemska topplistorna. Hans senaste singel "Keep me coming back" toppade Country Tracks Top 40 Chart samtidigt som hans förra singel "The way we ride" avancerade upp som #5 på förra veckans redovsining.

Denna vecka blev dock placeringarna något blygsammare som #6 resp #35…..  (2017-09-17 09:30:52)
FÖRSTA ALBUMET PÅ NY ETIKETT
Den 27 oktober släpps countrypopsångerskan Kelly Clarksons nya album "Meaning of Life". Albumet är hennes åttonde i ordningen, men det första som släpps på hennes nya skivbolags etikett Atlantic Records. På albumet hittar man t ex "Move You" och hennes första singel som plockas från albumet "Love so soft".

Albumet är uppföljare till hennes föregående album "Piece by piece" som kom 2015  (2017-09-17 09:25:56)
BLACK SABBATH PÅ BIO
The End of the End, den sista turnén från bandet som idag betraktas vara pionjärer inom Heavy Metal - Black Sabbath. I februari 2017, efter nästan 50 år tillsammans, äntrade Birmingham-bandet scenen för sista gången tillsammans. Black Sabbath bjöd hemmapubliken i Birmingham på en mycket emotionell konsert med låtar som bidragit till att definiera en genren Heavy Metal. I konsertfilmen Black Sabbath – End of The End får vi se det bästa från bandet sista konsert och även nya exklusiva intervjuer där Ozzy Osbourne, Tony Iommi och Geezer Butler berättar om livet med Black Sabbath. Efter ett halvt sekel spänner Black Sabbaths följare över generationer. Black Sabbath

"– End of The End är en unik chans att få se Black Sabbths avsked och se vad pojkarna från Birmingham gör vad de gör bäst, nästan 50 år efter att de började. Detta är det sista ordet från det största metalbandet."

Filmen är 2 timmar lång och visas bl a på Filmstaden i Västerås den 28 september kl 18.00 och 21.00  (2017-09-17 09:25:54)
NEW COUNTRY, WEEK 37/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  GREG C MORTON: No more cloudy days
 2.  MARTY DENTON: With his precious blood
 3.  JORDAN MOGEY: You were never mine to lose
 4.  THE WOODPICKERS: The wish
 5.  WANTED STRANGER: Dangerous hard ride
 6.  FRANK DEREK DOUGLAS: Just like that
 7.  DAN + SHAY: How not to
 8.  BRENT GIDDENS: Worth it
 9.  MARCUS LINDSAY: It´s what you don´t
 10.  REVEREND´S DAUGHTER: Dreams come true
 11.  RUNAWAY DIXIE: Roundabout
 12.  DON SMITH: Moss Point Mississippi
 13.  MARY DUFF: What heart can do
 14.  COMPANY U.K.: Country music radio
  (2017-09-10 13:55:00)
KRISTOFER GJORDE LÅT FÖR "ALDRIG ENSAM"
Charlie Eriksson som driver ”Aldrig Ensam” hörde av sig till Kristofer för att han ville ha en låt till sin organisation. När Charlie berättade vad han var ute efter visade det sig att Kristofer har ett förflutet med psykisk ohälsa och redan hade en låtidé han skrivit när han mådde som sämst! Texten är skriven som ett brev till honom själv, och som en uppmaning att det kommer bli bättre!

”Aldrig Ensam” jobbar mot psykisk ohälsa och fokuserar framförallt på ungdomar! - Jag känner mig otroligt hedrad att fått äran att skriva den officiella låten till Aldrig Ensam! Jag hoppas vårt samarbete kan bidra till mindre psykisk ohälsa - säger Kristofer Greczula.

Nu lanserar Charlie Eriksson och Kristofer Greczula låten tillsammans för att belysa detta tabubelagda ämne och sprida hopp till alla som kämpar mot den psykiska ohälsan. Det blir bättre. Tillsammans räddar vi liv!
  (2017-09-09 07:43:33)
TROY GENTRY OMKOM I HELIKOPTERKRASCH
Ena halvan av coutryrockduon Montgomery Genry, Troy Gentry, omkom igår i en helikopterkrasch i Medford, New Jersey (USA). Gentry blev 50 år gammal.

Montgomery Gentry var bokade för att uppträda på Flying W Airport & Resort i Medford under fredagskvällen  (2017-09-09 07:43:30)
DON WILLIAMS HAR AVLIDIT
Countrysångaren och låtskrivaren Dn Williams har avlidit efter en kortare tids sjukdom, han blev 78 år. Han var incald i Country Music Hall of Fame 2010 och fick sin första hit 1973 med "The Shelter of Your Eyes”. Några av hans andra hits var “Tulsa Time,” “She Never Knew Me” och “It Must Be Love.” 1978 fick han ta emot CMA Award som Male Vocalist Of The Year  (2017-09-08 22:00:42)
THE AIRWAVES ÅTERSLÄPPER ALBUM
Ljungbybandet The Airwaves återsläpper sitt 18-spårsalbum "Release" på skivbolaget Riverside Records. Albumet innehåller bl a "Hey you ring me tonight" som är tydligt inspirerad av ABBA:s musik. Låten skrevs av Clive Jones i Black Widow och erbjöds till The Airwaves. På albumet hittar man även den Pink Floyd-inspirerade "No heaven no hell", inspirerad av den outgivna Pink Floyd-låten "The Mortality Sequence" och är ett försök att skriva musik i Roger Waters anda  (2017-09-08 07:00:12)
RODNEY CROWELL FÅR ASCAP-UTMÄRKELSE
Rodney Crowell kommer att tilldelas den amerikanska upphovsrättsorganisationen ASCAP:s utmärkelse ASCAP Founders Award den 6 november. Utmärkelsen är en av de största inom ASCAP och tilldeles låtskrivare och kompositörer som utvecklat musiken och inspirerat andra skapare av musik  (2017-09-08 06:55:02)
TOMAS STENSTRÖM GÖR AKUSTISK TURNÉ
Med start i Örebro den 24 november gör Thomas Stenström fyra exklusiva akustiska spelningar i vinter. Thomas har turnerat konstant sedan släppet av hans tredje album ”Rör inte min kompis” tidigt i år men det blir första gången han gör en turné utan sitt band och med en mindre avskalad sättning.

"”Det är något jag velat göra länge, ända sedan jag började tänka på att spela live i stort sett. Men vi har liksom alltid turnerat med bandet. Så det skall verkligen bli kul att göra låtarna live lite mer som de låter när jag först skriver dom. Känns som det ärligaste och farligaste man kan göra så därför lockar det mig. Tar med mig Johannes Runemark som musikalsikt och psykiskt stöd, hoppas vi ses i vinter!”"

Biljetterna släpps fredagen den 8 september 10.00:
 • 24-nov Örebro / East West
 • 02-dec Stockholm / Södra Teatern
 • 05-dec Malmö / Victoriateatern
 • 07-dec Göteborg / Storan
  (2017-09-08 06:54:59)
OM SYSKONKÄRLEK MED MARTIN STENMARCK
Med Martin Stenmarcks nya föreställning ”Syskonkärlek – Räkna med bråk” berättar han en galet, rolig, spännande och fartfylld historia om sin uppväxt i en ovanligt stor familj. Hur det är att växa upp med elva syskon? Funderingar varvat med härlig musik och hits väntar en underbar föreställning i höst på Kajskjul 8. Den 13 oktober 2017 blir det stor Göteborgspremiär för föreställningen ”Syskonkärlek – Räkna med bråk”.

Martin har tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist, en av landets mest efterfrågade stå-up-komiker och manusförfattare, regisserat och skrivit manus till föreställningen där Martin Stenmarck nu öppenhjärtigt berättar om hur det är att växa upp i ”Familjen Annorlunda” med ständigt nya adresser, pappor och små barn. Det är en komplicerad historia som är fylld med kärlek, smärta och längtan, men samtidigt glädjen att vara uppväxt i en ovanligt stor familj.

Föreställningen spelas den 13-14 och 20-21 oktober 2017 på Kajskjul8 i Göteborg  (2017-09-07 13:10:13)
"SOUND OF MUSIC" I MALMÖ
Höstens stora teatersatsning på Nöjesteatern i Malmö är den klassiska musikalen ”The Sound of Music” med Elisa Lindström (Maria) och Christopher Wollter (Kapten von Trapp) i huvudrollerna. Premiär på Nöjesteatern i Malmö den 29 september. Föreställningen spelas fredagar, lördagar, söndagar fram till den 7 januari 2018.

Producenten Julius Malmström sammanförde i början av mars skådespelaren Christopher Wollter med dansbandsstjärnan Elisa Lindström.

Elisa Lindström: Elisa har tävlat i Let´s Dance där hon (2016) vann och blev snabbt hela svenska folkets favorit. Hon blev dessutom Grammisvinnare två år i rad (2014, 2015). 2013 vann hon tillsammans med sin kör TV4s Körslaget. Hon har även vunnit Dansbandskampen i SVT med sitt dansband Elisa´s (2010).

Christopher Wollter: Sångare och skådespelare med en mängd huvudroller på bland annat Malmö Opera, Göteborgsoperan, Stockholms Stadsteater och Oscarsteatern. Han har även haft roller på Dramaten, Lorensbergsteatern och Teater Brunnsgatan fyra. Christopher har också setts i TV-serier och filmer som Lyckliga Jävel, Maria Wern och Anna Odells Guldbaggevinnande Återträffen  (2017-09-07 13:10:08)
CANCER HAR DRABBAT JO DEE MESSINA
I ett mail publicerat på Jo Dee Messinas hemsida offentliggörs att hon drabbats av cancer. En lyrikvideo las även ut med låten "Here" som Jo Dee skrev (tillsammans med Mia Fields och Seth Mosley) och spelade in efter att ha fått beskedet (videon kan ses nedan). Hon har ställt in alla konserter efter den 8 oktober och kommer under hösten att påbörja behandlingen mot sjukdomen.

Jo Dee Messina fick sin största framgång 1994 med singeln "Heads Carolina, Tails California" och har haft fem #1-hits på den amerikanska Billboard-listan. Några av de övriga hitsen är “Bye, Bye,” “I’m Alright” och “Bring on the Rain.”
  (2017-09-07 06:15:03)
JOHN HOLM TILL SUNDSVALL I OKTOBER
Den 29 oktober kommer sångaren och låtskrivaren John Holm till Sundsvalls teater. Det blir Strange House första arrangemang på den svenska livemusikmarknaden.

John Holm, beskrivs som den legendariska artisten med hits som, "Maria, många mil och år från här", "Den öde stranden" och "Ett enskilt rum på Sabbatsberg". Under 1970-talet släppte John album som än i dag anses vara det bästa som släppts i Svensk musik, skriver Strange House i ett pressmeddelande. Han släppte några få album under 1980-talet, men slutade spela live redan under 70-talet. Under 1990-talet bodde John Holm i USA, och glömdes mer eller mindre bort av den svenska musikindustrin. Myterna kring mannen florerade genom åren, men vid återvändandet till Sverige 1999 blev han uppmärksammad här igen.

2015 intog John Holm den svenska scenen för första gången på 40 år. Han är dock fortfarande sparsam med liveframträdanden och gör inga långa turnéer. Att han nu kommer till Sundsvalls teater den 29 oktober är en stor sak, menar Strange House som är en ny aktör på den svenska livemusikmarknaden. "– Hans storhet med den sköra rösten är det ingen ännu som kommit i närheten av i Sverige. Hans poetiska texter är på många vis ensamt i sitt slag. Han har betytt extremt mycket för svenska musikskrivare som Per Gessle till exempel, och nu får Sundsvallspubliken äntligen efter alla år chansen att få se honom live", säger Niklas Bjermkvist på Strange House, i ett pressmeddelande  (2017-09-06 15:18:54)
UPPLEV RINGBOM PÅ ENGELEN
Göran Ringbom, musiker, konstnär, krögare, passionerad matlagare som dessutom titulerar sig som keramiker gästar Engelen i Stockholm för konserter den 7-8 september.

1985 fick han en megahit med låten ”Snabbköpskassörskan” tillsammans med ”Di sma undar jårdi” och han har sedan dess släppt närmare 14 studioalbum. Göran skriver löpande nya låtar och har idag närmare 200 egna låtar i bagaget. I veckan väntar tre konserter och det kommer att bjudas på en stor dos jazz och blues inspirerad kväll där han bjudit in några hemliga gästartister som kommer att gästa dem denna kväll, tillsammans med bandet Hamra Kapell med musikaliska, spontana upplevelser. På söndagen den 10 september väntar ”Oss visor emellan” och denna kväll bjuds det på visor tillsammans med Göran Ringbom och Bernt Törnblom  (2017-09-06 08:35:44)
NOMINERINGAR TILL CMA AWARDS
Den i USA TV-sända CMA Awards-galan äger i år rum i Nashville den 8 november och inför denna har man nu presenterat de nomineringar som gjorts. Som vamligt, frestas man att säga, är det Miranda Lambert som fått flest nomingar, fem stycken. Bl a är Miranda nominerad i kategorin "Female Artist of the Year" (de övriga nominerade är Kelsea Ballerini, Reba McEntire, Maren Morris och Carrie Underwood).

Steget efter hittar man Florida Georgiva LIne och Keith Urban med respektive fyra nomineringar.

Vid galan delas även priser ut till de bästa countryradiostationerna och i kategorin för Small Market har följande stationer nominerats:
 • KCLR/Columbia, MO
 • KKNU/Eugene, OR
 • KORA/Bryan-College Station, TX
 • WCOW/LaCrosse, WI
 • WYCT/Pensacola, FL
  (2017-09-06 08:33:15)
MÅNS PÅ KLUBBTURNÉ I HÖST
Det har gått två år sedan Måns tog hela Europa med storm och vann Eurovision Song Contest med låten ”Heroes”. Det blev startskottet på en lång Europa-turné. Uppföljarsingeln ”Should have gone home” blev förra årets näst mest spelade låt och i höstas släpptes nya albumet ”Chameleon”. Nu åker Måns ut på klubbturné med tre stopp i Sverige och två i Polen med start i oktober.

Måns har sedan vinsten i Eurovision ständigt varit på resande fot för att uppträda och möta sina fans. I höstas släpptes albumet ”Chameleon” med singlarna ”Glorious”, ”Fire In the rain”, ”Hanging on to nothing” samt ”Wrong Decision” som toppade den svenska singellistan.

Albumet följdes i våras upp med en europaturné som inleddes i Amsterdam för att bl.a. besöka Paris, Zürich och London. Under sommaren har vi kunnat möta Måns på en exklusiv Sverigeturne som nu i höst avslutas med några klubbdatum i Sverige och Polen innan han går in i studion för att börja arbetet med nästa platta.

Måns kan ses live under hösten på följande ställen:
 • 6/10 - Falu Bowling & Krog, Falun
 • 7/10 - Frimis Salonger, Örebro
 • 20/10 - Konserthuset (klubbscenen), Västerås
 • 21/10 - Stary Manez, Gdansk
 • 22/10 - Kwadrat, Krakow
  (2017-09-06 08:33:06)
GATUFEST PÅ NYGATORNA
Nu på lördag 9/9 kl 11-18 är det dags för en gatufest igen. Nygatornas föreratagarförening anordnar detta evenemang för tredje gången där företagare på Stora- och Lilla Nygatan, Munkbrogatan och alla mellanliggande gränder får möjlighet att ställa ut sin verksamhet på Stora Nygatan. Nu öppnar man även för utomstående företag och privatpersoner att vara med och sälja på gatufesten. Plugged Records kommer som vanligt ha ett tält med specialerbjudanden. Hoppas det blir bättre väder till helgen!

På lördag kl 14 har vi även en konsert med Björn Meyer som släpper sin första soloskiva "Provenance", både på CD och LP, på den anrika etiketten ECM. Björn Meyer - född och uppvuxen i Sverige, bosatt i Schweiz - har skapat en unik röst för sitt instrument inom de mest varierade sammanhang. Tillsammans med persiska harpisten och sångerskan Asita Hamidi, den svenska nyckelharpaspelaren Johan Hedin och den tunisiska gamle mästaren Anouar Brahem bland många andra. Under ett decennium var han medlem i Nik Bärtschs Ronin, där hans basgitarr ofta fick ta över rollen som melodi instrument.

Vi vill påminna om att Bernt Rosengren Quartet har en releasespelning för sin fjärde CD "Songs" hos Plugged Records på Stora Nygatan i Stockholm nu på fredag (8/9) kl 19. Då släpps det nya albumet och du kan lyssna på smakprov på Orkesterjournalens hemsida http://orkesterjournalen.com/wordpress/?p=20164  (2017-09-05 08:45:02)
NY SINGEL HÄMTAS FRÅN EP
Den USA-födde Scott Douglas släpper nu sin andra singel som hämtas från den mycket emotsedda EP:n som han släpper den 6 september. Låten "Not Counting The Days Go By" är en uptempo-låt som handlar om när man träffar sin nya kärlek på en vägkrog och när man minns sina tidigare gråa dagar.

Douglas är född i USA men bor numera på Guldkusten i Australien  (2017-09-05 08:39:23)
SNABB UPPFÖLJARE TILL FÖRSTA HITEN
Countrysångaren Casey Barnes släpper nu en snabb uppföljare till sin första hit i hemlandet Australien. Låten "Keep me coming back" har skrivits av Michael Paynter och MSquared Productions och har direkt gjort entré på den inhemska iTunes-countrylistan som #4. Även i nordamerika listas den på iTunes Hot Tracks-listan och kanske kan han få ett genombrott i countryns hemland  (2017-09-05 08:39:20)
NEW COUNTRY, WEEK 36/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  DEBY KELLEY: Mama loved the rose
 2.  JOHNATHAN EAST: Sweet country lovin´
 3.  TOM CURTAIN: Never never land
 4.  STEVEN MARTINEZ: This car
 5.  STEPHEN FOSTER & HOWLER: Hold on Houston
 6.  JORDAN MOGEY: Someday when things are brighter
 7.  THE LONG & SHORT OF IT: Just one moon
 8.  AMY JACK: Got lonely too early
 9.  MARCY GRACE: Country livin´ 101
 10.  KENNA DANIELLE: A cross
 11.  RAY MACARTNEY: Finding inspiration
 12.  TONI WEST: Bad bad dream
 13.  BRUTHERZ: Without you where would I be
 14.  TIM GARMON: Radio girl
  (2017-09-04 15:55:00)
BRA OMDÖMEN OM FRIDAS NYA SINGEL
I förra veckan släpptes "Gold", den nya singeln från Frida Sundemos debutalbum "Flashbacks & Futures" som lanseras globalt den 6:e oktober. "Gold hade en stor världspremiär genom V Magazine som har närmare 1,3 miljoner följare på Facebook. Tidigare i veckan uppmärksammades Frida i Billboard, och hon har fått fina artiklar av bl.a. Gold Flake Paint i UK och av Popmani här i Sverige.

Gold kan likt ädelmetallen som den döpts efter beskrivas som en legering; den är på samma gång storslagen som innerlig och rymmer både eufori och vemod i en hisnande vacker inramning. Tillsammans med producenten Joel Humlén har hon under de senaste åren skapat ett helt eget sound som på Gold tas till nya oanade höjder.

Frida Sundemo musikaliska karriär rivstartade 2010 med det Japan-exklusiva albumet Let It Out, Dear som gav henne en radio-etta med singeln Towers. Sedan dess har hon släppt ytterligare två EP:s och hon har hyllats av allt fler internationella musikmedier, så som The Line of Best Fit, The Fader och The Independent. Ett växande antal synkar i världsomspännande film och TV-produktioner som Grey’s Anatomy, Girlhood och Teen Wolf och en Hollywood-debut i filmatisering av James Nivens Kill Your Friends har gjort Flashbacks & Futures till ett av de mest efterlängtade skandinaviska debutalbumen 2017  (2017-09-04 12:34:17)
STRAIT-ALBUM FIRAR 25 ÅR
George Straits album "Pure Country" släpptes ursprungligen för 25 år sedan som soundtrack till filmen med samma namn. I filmen spelar George Strait själv huvudrollen. Filmen handlar om en countrysångare som tröttnat på artistlivet, men lyckas finna glädjen på scenen igen.

Albumet är ett av det bäst säljande soundtrackalbumet i sin genre och återutges den 15 september på vInyl. Säljs för priset $19,99 och kan beställas hos Universal Music Group Nashville (www.umgnashville.com) - dock tillkommer fram som blir dyrare än själva skivan!  (2017-09-04 12:25:44)
NASHVILLE-KUNG PÅ SVENSK TURNÉ
En hel radda Rootsy-turnéer kommer presenteras inom den närmsta tiden. Först ut är en av Nashvilles oslipade diamanter MATT WOODS med band och dom har bjudit med sig MARIE DANIELLE som support. En ny, långt över genomsnittet bra singer/songwriter från Pennsylvania. Matt Woods har gett ut bra musik länge och låten "Deadman´s Blues" blev utsedd till årets låt på hemsidan "Saving Country Music" för ett par år sedan. Klass rakt igenom och första besöket i Europa.

Marie Danielle har bara släppt det Simon Felice producerade debutalbumet "Hustler". En samling bokstavligen urstarka sånger. Tommy Juto på Gaffa gav skivan full pott och förutspår en strålande karriär för Marie.

 • 2017-09-08: Majas vid havet, Varberg
 • 2017-09-09: Kulturakademin, Motala
 • 2017-09-10: Kärleksudden, Norrtälje
 • 2017-09-12: Ankaret, Nynäshamn
 • 2017-09-14: Qbar, Sundsvall
 • 2017-09-16: Private event, Bjurfors
 • 2017-09-20: Kulturkvarteret, Kristianstad
 • 2017-09-22: Hulingen Hotell, Hultsfred
 • 2017-09-23: Folk å Rock, Malmö
 • 2017-09-25: Immanuelskyrkan, Halmstad
 • 2017-09-27: EastWest, Örebro
 • 2017-09-28: Twang, Stockholm
 • 2017-09-29: Tryckhallen, Falkenberg
  (2017-09-04 12:25:39)
VIDEOSLÄPP MED LIEDSTRÖM & CO
Den 6 oktober släpps albumet ”Kapitel 8”. Nu släpps musikvideon ”Snälla Tina” ett försmak från kommande albumet och första låten ut!

Thomas Liedström har skrivit all musik och text på nya albumet, en sann låtskrivare, poppoet som nu äntligen efter en långpromenad och spännande resa som bandartist, musikbranschsnubbe äntligen gör debut. Efter att ha pausat musiken och låtskrivandet under en massa år i förmån till kultur- & upplevelsebranschjobb är han tillbaka igen med nya låtar och albumet ”Kapitel 8” med release den 6 oktober 2017 (Border Music).

Thomas Liedström växte upp i ett musikerhem med tre systrar där hemmet lika gärna kunde ha varit en loge för en turné på Folkets Park, eftersom far var kapellmästare för ett band som kompade div storheter. I samband med turnéer och spelningar dök de ofta upp hemma: Sture Åkerberg, Sonya Hedenbratt, Git Gay, Umberto Marcarto, Josephine Baker… Vilket ledde till ett liv med musiken intensivt i blodet. Thomas har Jobbat på skivbolag, varit turnéläggare, promotat Laleh & José Gonzalez. Hoppat in som musikjournalist och intervjuat Tommy Ramone på Chelsea Hotel i New York, gjort huvudreportaget om Sun Records i Memphis Tennessee. Varit kulturchef i Skaraborg och Värmland. Varit VD inom musikutbildning (Music Factory), musikkonsult för ”How to act on stage” och dessutom punkcoach åt Ulf Malmros m.m.  (2017-09-01 07:35:55)
PANDA DA PANDA PÅ HÖSTTURNÉ
Panda Da Pandas genre är på många vis oklar. Då Thibo Girardon gör den musiken han känner för just för tillfället. Men att det blir dansant och explosivt utöver dom känsliga stunder på spelningarna e att lova. Under hösten ger han sig ut och spelar live igen.

Tidigare i år släpptes singeln ”Slipa Sanden” och nytt material är på gång med fler singlar och albumsläpp som komma skall. Under våren och sommaren har han släppt ett flertal covers såsom The Funeral, Yours to Keep och Animal i unik Panda tappning som vi bara älskar. Det är med spänning vi ser fram emot vad Panda Da Panda har att bjuda på i framtiden..
 • 14-okt Jönköping / Bongo Bar
 • 28-okt Malmö / Moriska Paviljongen
 • 17-nov Stockholm / Nobelberget
 • 18-nov Helsingborg / The Tivoli
 • 15-dec Göteborg / Pustervik
Fler datum tillkommer…  (2017-09-01 07:35:52)
"LOFFE" HAR GÅTT UR TIDEN
Janne "Loffe" Carlsson har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han led av levercancer och avled i närhet av sina närmaste i sitt hem i Kristianstad. Han var trummis och blev känd för att ha varit ena halvan av popjazz-duon Hansson & Karlsson, men spelade även trombon, flöjt och saxofon. Duon spelade bl a med gitarrikonen Jimi Hendrix vid flera tillfällen. Loffe medverkade även på inspelningarna av Pugh Rogefeldts första legendariska album '"Ja, dä ä dä" och "Pugish".

Sitt smeknamn fick han efter att ha medverkat i TV-serien 'Någonstans i Sverige' som den mycket uppskattade karraktären 'Loffe'. Var i början av 1980-talet programledare i TV för flera lördagsunderhållningar, bl a i Melodifestivalen 1981. Har erhållit H M Konungens guldmedalj i högblått band i 8.e storleken  (2017-08-31 10:16:22)
MERA BREVUTSICK TILL FANS
En trend som växer sig stark i USA är att artister, skivbolag m fl skickar mer och mer vanlig snigel-post till sina fans för att lansera evenemang och ny musik, istället för att som tidigare koncentrera sig på mail och SMS. Skälet är enkelt: man får mycket mer uppmärksamhet och responsen på utskicken har visat sig vara större.

Kanske något för svenskdanska Postnord att lansera för att rädda upp sin ekonomi!!!  (2017-08-31 07:00:49)
LIGHTHOUSE SWEDEN I ÖRERO 31/8
Rock & Americana av och med Linda & Mats Brandemark, Marc Gransten, Tobias Bergström och Thomas Björklund. Sedan lanseringen av deras debutalbum (2014) har samtliga elva låtar från albumet spelats på radion i Europa, Nordamerika och/eller Australien. Albumet har också hyllats av många musikkritiker och bloggare runt om i världen. Efter nya albumet ”Silence in the city" som släpptes under våren 2017 har recensionerna och hyllningarna stormats ännu mera från hela världen. Detta har dessutom gett bandet ett internationellt samarbete med SSM Music som bla. representerar artister som Martha Reeves och Rick Astley.

Lighthouse Sweden spelar torsdag 31 augusti på Stora Örebro vid 22.00  (2017-08-31 06:52:45)
 


Sök i nyhetsarkivet!

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2017