Sök i nyhetsarkivet!BRÖDERNA NORÉN PRESENTERADE NYA SINGELN
I mars debuterade bröderna Gustaf & Viktor Norén som en duo med singeln ”Rise Again”. Låten blev snabbt en favorit på radiostationerna. Samtidigt som ”Rise Again” fortfarande snurrar på hög rotation presenterade Gustaf & Viktor Norén ny singel ifrån det kommande albumet "Hymns To The Rising Sun" och valet föll på låten "Walk With You".

”Walk With You handlar om familj, livslång vänskap och att aldrig tappa hoppet om framtiden. Att dela bördan genom hårda tider, fortsätta tro att inga hinder är för stora och ingen utmaning för krävande så länge vi vandrar den vägen tillsammans.” I måndags medverkade bröderna i TV4:s "Lotta på Liseberg" de framförde nya singeln "Walk With You" och dessutom i webbsändningen kunde man höra vårens stora singel "Rise Again"  (2020-08-05 04:10:09)
HÖGAKTUELLA ZARA LARSSON LANSERAR NY VIDEO
Zara Larsson är just nu högaktuell efter att hennes samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Huawei debatterats och fått till följd att samarbete avslutats. Hon sågs dessutom under gårdagen i TV4:s sändning från Gröna Lund i Stockholm.

Hennes senaste singel "Love me land" har just lanserats och till den släpper hon även sin nya video. Låten debuterade som #8 på den svenska singellistan. Zara är för övrigt en av upphovspersonerna till låten.  (2020-08-05 04:10:07)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  JAY ELLE: Take a holiday
 2.  ALYSON GREENE: The picture on the wall
 3.  RICK SHARP: Country bumpkin
 4.  SHAZA LEIGH: Where our hearts live
 5.  TONY LEE: Ain´t no cowboy
 6.  GLOBAL TONES feat NELSON COLT: It´s OK
 7.  MORGAN ASHLEY: Wild card
 8.  THE STATELINE BAND: Time clock
 9.  CARSON JEFFREY: Ranch girl dream
 10.  OTIS C. TRUAX: Someone´s everything
 11.  THE ROYS: No more tears left to cry
 12.  DAN KNIGHT: Wanted man
 13.  TRACEY K. HOUSTON: Ready for the times to get better
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 10 augusti 2020. (Avbildade nationsflaggor avser artistens hemland)  (2020-08-03 20:35:00)
THE MAVERICKS SLÄPPER FÖRSTA SPANSKSPRÅKIGA ALBUMET
Med närheten till det spanskspråkiga Mexico tar amerikanska The Mavericks steget fullt ut och släpper ett spanskspråkigt album. Albumet får titeln "En Español" och släpps den 21 augusti.

Det första singelsmakprover är "Recurdos" tillsammans med "Poder vivir" som finn sute redan nu på streamingtjänster. Även videospåret "Recuerdos" kan avnjutas: se nedan:The Mavericks slog igenom under tidigt 1990-tal, men efter några framgångsrika år försölte sångaren och frontmannen nå egna framgångar som soloartist. Efter att detta misslyckats har bandet numera återbildats. Deras sound har alltid varit Tex-Mex-influerat och detta är ännu mer accentuerat med det nya albumet. Visst blir man sugen på Tacos, eller hur!  (2020-08-02 12:01:05)
FÖRSMAK PÅ HÖSTENS ALBUM
”Vals till ka¨rleken” är en duett med Hanna Svensson och den blir fo¨rsta sla¨ppet fra°n kommande album med Lars Brundin. Till ho¨sten kommer Lars Brundins tredje fulla¨ngdare – och singeln ”Vals till ka¨rleken” visar att Lars fortsa¨tter att sa¨tta den ena foten framfo¨r den andra.

Efter den spra°kblandade debuten ”Hotel Royal” kom helt svenskspra°kiga uppfo¨ljaren ”Kostymer” med radiohiten ”Tre trappor upp”, och Lars Brundin fortsa¨tter pa° det spa°ret – helt naturligt fo¨r na°gon som vill skriva om det som ligger na¨ra, ma¨nniskor och platser som har spelat roll och format en man mitt i livet.

”Jag fortsa¨tter att skriva de ha¨r sa°ngerna, och ka¨nner mig alltid nyfiken pa° vilken riktning de tar. Att jag skriver vals ho¨r inte till vanligheterna, men det var sa° den ha¨r lilla bera¨ttelsen beho¨vde la°ta”, sa¨ger Lars sja¨lv.

”Vals till ka¨rleken” kan man lyssna pa° och bara ta den fo¨r vad den a¨r: en ka¨rlekssa°ng. Men som alla la°tar som dro¨jer sig kvar, sa° ga°r det att ho¨ra den pa° flera sa¨tt. Den la¨ngtan efter ba°de frihet och trygghet som vi alla ka¨nner ho¨rs i den ha¨r valsen  (2020-08-02 12:01:03)
ÄNNU EN VIDEO MED THUNDERMOTHER…
Svenska tjej-hårdrockarna Thundermother har i dagarna släppt sitt nya album "Heat Wave" och redan har vinylspecialutgåvan i genomskinlig ofärgad vinyl sålt slut. Ytterligare en video har även presenterats med låten "Dog from hell" (se och hör nedan).  (2020-08-01 14:26:22)
ROLLING STONES LANSERAR STEEL WHEELS-KONSERT PÅ VIDEO
Veteranerna Rolling Stones hade egentligen tänkt göra flera stora konserter under 2020, men det satte Corona-viruset stopp för. Istället plockar man fram en konsert från 1989 där man lanserar albumet "Steel Wheels" i både BluRay- och DVD-format. Dessutom kommer det både flera vinyl-versioner (både singel-, dubbel-LP och 4xLP-versioner) och CD. Kolla in vad som erbjuds på www.udiscovermusic.com där Du hittar ett riktigt "smörgåsbord" om Du är Stones-älskare…

Observera att releasedatum för produkterna är den 25 september, ("Den som väntar på nåt gott"….)  (2020-08-01 14:23:31)
BLIR DET ÄNNU EN SUCCÉ FÖR LALEH
Laleh har ett sätt att skänka oss hopp, glädje och kärlek med sina låtar. Första singeln ”Det Kommer Bli Bra” från kommande albumet har redan visat att Laleh befäst sin styrka, som en av våra största artister. ”Det kommer Bli Bra” har dominerat spellistorna under våren och sommaren och ligger fortfarande efter tre månader topp 20 på Spotify. Nu på fredag den 31 juli kommer det äntligen ny musik ifrån artisten med titeln ”Vatten”.

”Låten gör mig glad och hjälper mig att komma ihåg att se saker för vad dom är, ibland gör man det svårt för sig själv, vi kallar det tårar och regn men det är bara vatten. Låter påminner mig om att ofta går saker över, om det nu är ångest eller så, att ändå hålla ut, att se saker ur ett annat perspektiv.” - Laleh.

Singeln Vatten har också fått 2 bonusspår med låtarna ”Säg Nånting” och ”Ett Slag”, en sommarpresent och kanske är dessa tre låtar en föraning om vad sommarpratet kan komma att handla om. Laleh har fått den stora äran att avrunda årets Sommar i P1 den 16 augusti.

”Vatten” är hämtad från ett album som är planerat till våren 2021  (2020-08-01 14:23:29)
SVENSKA THE BLAND MITT I TYSKA PANDEMIN
Det svenska bandet The Bland med sångaren och läkaren Axel Öberg (bilden) befann sig mitt pandemiutbrottet i Tyskland tidigare i år. Nu har det fått spektakulära följder med bland annat miljonpublik i TV och en festival i bandets regi nästa år. The Bland befann sig på turné i tyska Freiburg när pandemin utbröt i februari. Sångaren Axel Öberg, läkare till yrket, fick snabbt resa hem samtidigt som den tänkta 68 spelningar långa turnén i Europa givetvis avbröts. I sommar har den ofrivilliga uppmärksamheten fått spektakulära följder. Gruppens fjolårskonsert på festivalen Norden sändes nu för miljontals tittare som del av tyska NDR:s nya programkoncept Kultur trotz Corona. Bandet startar nu en egen tvärkonstnärlig festival med premiär sommaren 2021. Festivalen kommer att arrangeras i Berlin, Hamburg och förhoppningsvis även i Stockholm. Stöd har redan skänkts från Berlin och Hamburg stad  (2020-07-30 11:16:38)
I ÅR BLIR LIVE AT HEART DIGITAL
Det blir ingen vanlig Live at Heart i år. Men festivalen i Örebro kommer att genomföras i ett digitalt format. Bland de första klara namnen finns Slowgold. Mellan 2-5 september kommer Live At Heart att presentera massa livemusik, den årliga filmfestivalen, seminarier och föreläsningar. Alla programpunkter kommer att presenteras under augusti, men arrangörerna går nu ut med de första artisterna. I samarbete med Studieförbundet Bilda presenteras artisterna för det uppskattade konceptet diaserter, som är en kombination av dialog och konsert, som leds av Magnus Sundell, journalist och programproducent på Studieförbundet Bilda. Årets Diaserter är Moneybrother (3/9), Slowgold (4/9) och Loney Dear (5/9)  (2020-07-30 11:10:56)
DYLAN EARL-KONSERT PÅ SÖNDAG 2/8
Efter ett kort semesteruppehåll är FOR THE SAKE OF THE SONG tillbaka. En konsertserie, på grund av omständigheterna just nu livestreamad, som hyllar låtskriveriet. Den ofta ensamt kämpande sångaren och låtskrivaren som sällan står i rampljuset men som ger oss så oändligt mycket. Söndag 2 augusti presenterar vi med glädje och stolthet Arkansas’ finest, Dylan Earl. När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl.

Om man vill kalla Dylan Earls musik country eller americana är väl en smaksak och upp till var och en, men att det handlar om genuin amerikansk musik är bortom allt tvivel. Dylan inspireras av allt från traditionell country och sydstatsrock till hårdrock och under sina ändlösa turnéer i mellan-västern möter han sin publik på honkytonks och barer. Där testas och finslipas låtarna och där har Dylan Earl vuxit enormt som artist. Och inte minst som sångare.

Urvattningen av countryn med massproducerad ”bro-country” och pop-country är ett hot mot den amerikanska countryns själ och tradition, enligt Dylan Earl. Ur den aspekten är Dylan en motståndsrörelse. Han vill ta tillbaka countryn men inte för att återskapa det gamla. Men vårda den, ge den nytt blod. Han må ha en stor Stetson-hatt och en tjusig mustasch och hans smäktande bariton kan lätt lura en att tro att det här är en supertraditonalist från den djupaste Södern. Men det här är musik som i högsta grad är relevant idag.

Dylan Earl föddes i Lake Charles, Louisiana. En tvättäkta Cajun i själ och hjärta och med sin mammas Texas-rötter, inbäddat i sitt DNA. Efter de två ödesdigra orkanerna Katrina och Rita tvingades Dylan och hans familj starta om på nytt, och numera är det The Ozark Mountains i Arkansas, som nu är hans hem.

Stöd For The Sake of the Song och Rootsy Music: Swish 123 026 25 84 / Vipps 98052722. Hör konserten på https://www.facebook.com/rootsymusic/  (2020-07-30 11:10:54)
NEW COUNTRY, WEEK 31/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  SCOTT HOLSTEIN: Hillbilly love
 2.  PAUL MATEKI: In the arms (of the one I love)
 3.  LELLE DAHLBERG: Ensam i minnenas värld
 4.  JOE WADE SMITH: Life behind bars
 5.  PECOS RED: Knoxville
 6.  PAUL WILLIAMS & DELL McCOURY: I´m so lonesome I could cry
 7.  FREUNDE: The great Dane and me
 8.  KEN HAMILTON: Flight attendant
 9.  COWBOY TROYt: Dance floor romance
 10.  MARK WINSTON KIRK: Cowboy and the Gypsy
 11.  DON RAY: Texas
 12.  JULIAN TAYLOR BAND: The Ridge
 13.  MR TOM & THE NASHVILLIANS: An eagle flies high above the storm
(Avbildade nationsflaggor avser artistens hemland)  (2020-07-27 20:35:00)
8 ABBA-ALBUM PÅ FÄRGAD VINYL I VIT BOX
Trots att det gått 46 år sedan ABBA vann Eurovision Song Contest (ESC) i Brighton med "Waterloo" och lade grunden för sina framgångar i hela världen är dom fortfarande i högsta grad aktuella. Nu släpps en LP_boxen med kvartettens alla album i vinylutgåva. Varje skiva har dessutom förärats med sin egen kulör och dessutom en kopia av originalkonvolutet. Albumen är dessutom samlade i en unik vit samlingsbox, snarlik konvolutet till The Beatles legendariska "White Album".

Hela boxen köper Du till exempel från www.udiscovermusic.com för €153.99 eller amazon.co.uk för £129,99. Upplagan är begränsad så vänta inte för länge…  (2020-07-27 09:12:48)
SPÄNNANDE SAMARBETE MELLAN BERLIN-ARTIST OCH STOCKHOLMARE
20 Milk är ett samarbete mellan Berlin-baserade artisten CROOK och Stockholm-baserade artisten och låtskrivaren SOA. Duon har till största del jobbat tillsammans över webcam, i virtuella sessions. De släppte sin första singel ’Thinkin’ Bout’ i April och blev utnämnda till ’Song of the Week’ i The Line of Best Fit och adderade på Charli XCX’s egna playlist - ’The motherfucking future’.

’starcrossed’ handlar om den överhängande undergången som är nära, tragisk kärlek och astrologisk inkompatibilitet. Deras egen beskrivning av låten är enkel, men direkt: “it’s sooo milky.”  (2020-07-27 09:09:40)
OSCAR ENESTAD SLÄPPER ÄNNU EN SVENSKSPRÅKIG SINGEL
Oscar Enestad startade sin artistkarriär som 14-åring och gjorde sin solodebut under 2018 med ’Heaven On My Skin’. Under 2019 så släppte han sin egenskrivna singel ’I Love It’ som peakade som #5 på sverigetopplistan och har idag sålt guld. Sommaren 2019 släppte han sin första singel på svenska och har sen dess fortsatt i samma spår. Med sköra emotionella texter och melodier som fastnar, har Oscar hittat sitt sound. Efter ’Vi Var Som Inga Andra’ fortsatte Oscar i samma riktning med känslosamma ’Sänker Våra Glas På Innergården’ och senast med melankoliska singeln ’Sorger’. Vi har sett Oscar som soloartist i Melodifestivalen, på Prides stora scen och på ’Late Night Concert’ där han uppträdde på ett folktomt Gröna Lund.

Nu är Oscar aktuell med sin nya singel ’16 år’- en låt om hur det är att vara ung och kär.

”Låten handlar om gammal kärlek och vänskap. När inga problem existerar vågar man drömma om framtid i den värld man tror sig äga. Den beskriver hur man som ungdom såg på livet och hur ”problem” inte fanns. Hoppas låten väcker några gamla minnen hos dig som lyssnar.”  (2020-07-27 09:03:11)
SIMON ANDERSSON SLÄPPER ÅRETS ANDRA SINGEL
Simon Andersson släpper den 31 juli årets andra singel. Låten har fått titeln "Together" och är ett resultat av ett samarbete med den svenske DJ Sir Duke.

Simon kommenterar: "We wanted to use our desperation as a starting point and write something that could inspire people and act as a guiding light going forward. Something that can promote hope, teamwork and determination. This world needs all of that - now more than ever.".  (2020-07-27 09:03:06)
FLEETWOOD MAC-GRUNDAREN DÖD
Gitarristen Peter Green som var en av grundarna till det engelska bluesbandet Fleetwood Mac. Peter Grren blev 73 år. Han bildade det framgångsrika bluesbandet 1967 efter att dessförinnan varit medlem i John Mayalls Bleusbreakers. Han lämnade Fleetwood Mac 1970 och kämpade med sviktande mental hälsa och fick även diagnosen schizofreni  (2020-07-25 18:25:33)
KAJSKJUL 8 I GÖTEBORG ÖPPNAR UPP
På torsdagar, fredagar och lördagar tre veckor framåt öppnar Kajskjul 8 i Göteborg upp portarna till livescenen igen med ”Sommarbistro” kvällar tillsammans med Arvingarna, Jonatan Unge, Pipistrello m.fl. och det vankas flertalet exklusiva liveframträdanden under juli och augusti.

Först ut är Arvingarna ”Unplugged” som bjuder på livemusik fyllt med sina hits och favoriter varvat med härligt lättsamt snack och anekdoter. På fredagar blir det Quiz med Pipistrello som tillsammans med gästerna dyker ner i en salig, härlig röra bland musikaler, intron, serier för att på lördagarna bjuda in till en underbar skrattfest med Hilarious-Stand med gäster som Jonatan Unge, Niklas Andersson, Marcus Berggren m.fl. Det blir mycket musik, kunskapsbanker och skratt med premiär för ”Sommarbistro” den 30 juli fram till den 15 augusti 2020  (2020-07-24 10:50:14)
MAJA FRANCIS PRESENTERADE NYA SINGELN I TV
Med storslagna melodier har Maja Francis sedan debuten 2015 målat upp en värld av neonfärgade syntar, bombastiska trummor och himlastormande känslor. Genombrottssingeln ”Last Days Of Dancing” presenterade en ny och självklar leverantör av glittrande pop med känslorna utanpå- något som cementerades ytterligare på det efterföljande Veronica Maggio- samarbetet ”Space Invades My Mind”. Med debut-EP’n ”Come Companion” omfamnades Maja av både svensk och internationell press med stora uppslag i bla NYLON Magazine, ELLE & DI Weekend.

Med uppmärksamheten från debuten kröp sig oroskänslorna närmre. En känsla av att vara ”Bambi på hal is” infann sig. Var det verkligen detta hon ville? För att bearbeta känslan och släppa fansen ännu närmre inpå fick Majas egna kamp med psykisk ohälsa bli temat för kommande släpp ”Cry Baby pt 1 & 2” där Maja uppmanade till att ”bära sina känslor som en tiara” med betydelsen att vara stolt över sårbarhet och starka känslor.

2017 tog Maja en time out från att släppa musik. Maja gick tillbaka till sina rötter och pianot och ut kom låtar mer inspirerade av barndomsidolerna Dolly Parton och Tori Amos än det moderna poplandskapet. Maja delade scen med sina nyvunna vänner i First Aid Kit, trion påminner om ett modernt ”Dolly, Emmylou och Linda” i TRIO. Lusten att skriva musik och hur hon ville skriva låtar kom tillbaka och 2019 var året då Maja skrev sin debutskiva. Utan regler och 100% från hjärta.

Singeln ”This Womans Work” som presenteras i torsdagskvällens SVT-program "Jill i Lilla Hult" släpps idag  (2020-07-24 10:36:14)
BEST OF ABBA, ENLIGT PASTE MAGAZINE
Nättidningen Paste Magazine (pastemagazine.com) har sammanställt sin egen topplista med ABBA:s 15 bästa låtar. Håller Du med, eller har Du andra kandidater?
 1. Dancing Queen
 2. Super trouper
 3. Lay all your love on me
 4. Mamma Mia
 5. Chiquitita
 6. Waterloo
 7. Voulez-Vous
 8. Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight)
 9. Honey, honey
 10. Thank you for the music
 11. Fernando
 12. Money, money, money
 13. Does your mother know
 14. Take a chance on me
 15. Andante Andante
  (2020-07-24 10:29:08)
KRAKEL SLÄPPTE NYA SINGELN DEN 17/7
KRAKELs nya singel, som släpptes förra fredagen, är "When I´ts gone" (ISRC: NL1AP2060205) är en låt som inger hopp. Låten är skriven av Jesper Gummeson.

Bandet ser fram mot en tid efter pandemin, då vi tar bättre om varandra, vår framtid och vår fantastiska planet. Vi hoppas att pandemin klingar av och att vi har lärt oss att vi kan hemestra, jobba hemifrån och inte behöver flyga kors och tvärs över hela världen och istället lär oss att uppskatta det vi har och vara rädda om det!

KRAKEL lirar hårdrock med variation. Tunga riff med lätta och luftiga delar, fullt ös, melodier och texter med ett budskap. KRAKEL har släppt åtta singlar och ett album.

KRAKEL har alltid ny musik på gång och ser fram emot minst två ytterligare singelsläpp under 2020  (2020-07-24 10:29:06)
THERÉSE NEAIMÉ SLÄPPER VIDEO TILL "KYSS MIG"
- ”Kyss Mig” är en feel good låt med en lekfull melodi med glimten i ögat. Med denna vill jag uppmuntra och inspirera människor att leva närmare sin passion och sina medmänniskor. Att leka mer i vardagen. Stora som små. Att hitta nya vägar till glädje i dessa något mer begränsade tider. Kanske räcker det med något så enkelt som en kyss för att se lite ljusare på livet igen, säger Therése Neaimé.

Denna dekadenta retrovideo filmades på kultförklarade Café Ritorno i Stockholm city samt vid Skogskyrkogården och på Långholmen/Södermalm. Visionen är att åter igen, i denna sköra tid världen över, lyfta fram vänskapen, gemenskapen och kärleken mellan oss människor. Att våga lite mer. Att följa sitt hjärta och se varandra och så småningom få omfamna varandra igen i stärkande kramar.

På låten ”Kyss Mig” har Therése Neaimé skrivit text och musik tillsammans med en rad kända låtskrivare: Ollie Olson, låtskrivare och erkänd mixare som bland annat skrivit låtar och producerat Bo Kaspers Orkester och Darin m.fl. Gunnar Nordén musiker, låtskrivare och producent, bland annat för Lisa Ekdahl och ”Pojken på månen” med Rikard Wolff samt Rikards kapellmästare i nära 20 år m.fl. Emanuel Olsson, musiker och producent, medverkat i musikalen ”Mamma Mia The story” m.fl.

Therése Neaimé är sångerska, textförfattare, skådespelare och föreläsare. Hon har gett ut tre album och turnerat över världen. För bara ett par veckor sedan gjorde Therése stor succé och var speciellt inbjuden gäst och huvudakt på Cape Town Pride 2020, Afrikas största pridefestival! Therése har genom åren flitigt turnerat och genomfört flertalet konserter, allt i från kungligheter till trupper i Afghanistan och öppnat för Simply Red under deras Europaturné.  (2020-07-23 10:18:50)
NYTT SOMMARSLÄPP MED GRUPPEN HOBBY
För ett par veckor sedan släppte gruppen Hobby singeln "Älskaren har gjort slut". Nu levererar man i samma anda en ny låt som handlar om när allt stämmer i livet eller i ett förhållande, men sedan - med tiden - kommer tvivlen …

Titeln på den nya låten är "Tala om allt".

Hobby ett gäng med rötterna från Botkyrka. Vi växte alla upp i myllan Norsborg. Radhusidyll blandat med betong. Glada melodier mixat med arg punk. Vi lärde oss från grunden. Som så många på den tiden spelade vi hellre än bra. Inga musikskolor eller noter här inte. Vi tillhörde Botkyrka Fria Musikgrupper och repade i Kärsbyskolan. Med en paus på 100 år tog vi sedan upp musiken igen och bildade Hobby. Vänskapen har levt kvar och kärleken till musikskapandet bara ökar  (2020-07-23 10:15:52)
MANDO DIAO ÖVERRASKADE MED NY EP
Mando Diao överraskar oss idag med en sprillans ny femspårs-EP, "All The People". Som många andra såg Mando Diao sina sommarturnéplaner gå i stöpet på grund av coronapandemin. Frustrationen för detta band som lever på den energi de mottar från fansen blev stor när mer än 30 konserter i över 10 länder ställdes in, och när de nu missar att få spela för drygt en halv miljon människor. Istället har bandet stannat hemma och fokuserat på att spela in och släppa sitt andra album på svenska, I solnedgången, det första på åtta år. Men nu vill de ge någonting mer tillbaka.

Bandet berättar om All The People: ”EP:n är tillägnad alla de människor vi har träffat varje sommar i Europa sedan vi började. Vi har arbetat på mycket nytt material, och vi är glada att få dela med oss av detta, och vi ser fram emot en ännu bättre festivalsommar 2021 istället.”  (2020-07-23 10:11:01)
THUNDERMOTHER BERÄTTAR OM BANDET I NY VIDEO
Inför säppet av det svenska hårdrocksbandet Thundermother har bandet spelat in en 11 minuter lång video där bandets medlemmar berättar om bandets historia mm. Videon finns utlagd på Youtube (se nedan).

Bandets nya album "Heat Wave" släpps den 31 juli.  (2020-07-23 10:10:59)
EN HEL EP MED MOPIANO
Mopiano släpper sin EP 'Vivid Dreams' med nya singeln 'On The Go'. ’On The Go’ är en rytmisk trap-låt från Mopianos nya EP ’Vivid Dreams’ som berättar en historia om verkligheten och den vardagliga kampen men även det fina i livet.

”Att vara svart i ett samhälle som har så mycket ojämlikhet driver mig till att bli bättre.”

Låten är producerad och skriven av Mopiano. Ytterligare produktion av Ludvig Håkansson  (2020-07-22 04:18:33)
OMAR RUDBERG SLÄPPER NYA SINGELN "LÄPPAR"
Efter Omar Rudberg startade sin karria¨r i Skandinaviens sto¨rsta pojkband FO&O inledde han sin solokarria¨r under 2018 med sin fo¨rsta singel ’Que Pasa’ som han sla¨ppte tillsammans med Lamix, efter att ha spenderat tid i LA och Miami och skrivit med la°tskrivare som tidigare skrivit fo¨r artister som J.Balvin, Jennifer Lopez och Maluma.

Efter singlar som ’Que Pasa’, ’Om om och om igen’ och ’Dum’ har vi fa°tt ta del av Omars influenser fra°n sina latinamerikanska ro¨tter med texter pa° ba°de svenska och spanska. Omar medverkade även i Melodifestivalen med ’Om om och om igen’ och singeln gick direkt in som #8 pa° Spotify, peakade som #7 pa° svensktoppen och har idag sa°lt guld.

Omar har under tiden som soloartist upptra¨tt pa° Rockbjo¨rnen, Prides stora scen och nu senast pa° Late Night Concert, da¨r han framfo¨rde tre la°tar pa° ett tomt Gro¨na Lund. Nu sla¨pper Omar sin nya singel ’LA¨PPAR’.

”LA¨PPAR handlar om na°gon du saknar. Att man saknar en personen a¨ven fast jag vet att den inte a¨r bra fo¨r mig. LA¨PPAR a¨r lite mer arg och mer rebellisk a¨n mina fo¨rra releaser, den pekar finger mot den personen, samtidigt som du saknar allt ni var! ”  (2020-07-22 04:12:22)
STO CULTR SLÄPPTE NY SINGEL
Eric skrev denna text till sin fru. Hon har funnits där i vått och torrt, hjälpt honom att bli tyngdlös/weightless för att kunna klara av allting.. för att kunna kämpa på.. “Just the dust, just the sand, just the motion of your hand..”.

- ”Vi gjorde denna akustiska/organiska version från början som en demo men kände att den fick en speciell känsla så vi behöll den och lade bara till ett enkelt men effektivt beat en bit in i låten för att höja dynamiken och känslan”.. Då låten är baserad på en live tagning har bandet även gjort en live-studio-video till den som bla kommer visas för miljoner Gamers via E-sport turneringar den kommande tiden.

Bandet hoppas att den kommer nå hjärtat på många och kanske även bli en tröst i dessa speciella tider.

Sto Cultr är ett internationellt band baserat i Stockholm. Eric Turner från Boston, Julimar Santos från Brasilien och Carl Björsell från Stockholm. Medlemmarna har jobbat med och haft framgång med artister som Avicii, One Direction, Tinie Tempah, Celine Dion mfl.  (2020-07-22 04:04:07)
BONANDER LANSERAR LIVE-VERSION AV "MARTHA"
Bonanders musik har ett påträngande mörker som inte lämnar någon oberörd. Här förmedlas tunga ämnen från ett feministiskt och normkritiskt perspektiv, inbäddade i vackra texter och melodisk lekfullhet. Hennes kreativa elektroniska ljudlandskap utmanar kutymens gränser, men bibehåller samtidigt sin tilldragande underfundighet. Eposet "Martha" är baserat på Bertha von Suttners hjältinna i boken "Ned med vapnen", fredsaktivisten Martha som i en mansdominerad vardag försöker få männen hon älskar att vägra krig.

Förra året följde Bonander sitt hyllade framträdande på Manifestgalan med 'Annie', den första av en rad singlar som kommer släppas under året. Efter att ha startat det nya året med att släppa ’Martha’, som precis som sin föregångare är skriven som ett epos, är hon nu tillbaka med en imponerande live version av låten. Ackompanjerad av sitt band med slagverk och stråk, framför hon den nya versionen innerligt och uttrycksfull.

"Martha" är baserad på huvudperson i en bok skriven av den första kvinnan någonsin att få Nobels fredspris, Bertha Von Suttner. Boken heter "Ned med Vapnen" och handlar om fredsaktivisten Martha som i en mansdominerad vardag kämpar för att få männen hon älskar att vägra krig. Hon försöker visa de nationalistiska människorna runt sig att krig inte är en nödvändighet för att lösa en konflikt, och att det framför allt inte är så ärofullt som patrioterna runt henne vill påstå. Ellinor Sterner Bonander såg en teateruppsättning baserad på boken och låten föll direkt ur henne efter föreställningen.

Ellinor förklarar: "För mig är Martha en symbol för organisering och för de som kämpar. Martha är både en kamp-, hyllnings- och sorgesång. Ett rop från ett hjärta som blöder. Ett rop från ett medsyskon i kampen till ett annat: ”jag bär dig, jag stöttar dig”. Något vi behöver dessa gråa dagar där hotet från mörka krafter såsom högerextremism och klimatkris står vid dörren.”

När du lyssnar på texten kan du förnimma ordet ”Mother” i Marthas ställe. Att orden klingar så lika förstärker tonen i sången, och kombinerat med Bonanders och hennes bands starka närvaro genom framförandet ger resultatet oss gåshud.  (2020-07-22 03:55:13)
NY SVENSK SHOWCASE-FESTIVAL - I NORRKÖPING
Discover Sensation skapar en helt ny plattform för musik – i en rutinerad värdstad.Den 18-20 februari 2021 startar showcasefestivalen ”Future Echoes” i Norrköping - Nordens enda officiella musikstad i det globala nätverket UNESCO Creative Cities. Initiativet är en innovativ satsning för att stötta återhämtningen efter COVID19 genom att sammanföra musikindustri, talangutveckling och musikstäder.

Future Echoes blir en nyskapande, hållbar och innovativ mötesplats för det nationella musiklivet och samtidigt skapar arrangören Discover Sensation en väg in till Sverige för internationella aktörer. Målet är att bygga en gemensam plattform, som får växa organiskt i nära samarbete med andra aktörer lokalt, nationellt och internationellt.

Arrangören Discover Sensation har arbetat med ett 50-tal showcasefestivaler internationellt sedan många år och varit med i utvecklingen av nya koncept i olika delar av världen.

De kommande åren kommer ha ett naturligt fokus på återuppbyggnaden efter pandemin och eventet blir troligen ett av de första stora, fysiska möten som arrangeras för musikbranschen 2021, efter COVID19.

En showcasefestival är en branschkonferens för musikindustrin med fokus på forskning, tillväxt och export, ny teknik samt talangutveckling kopplat till att ny musik visas upp live för musikintresserad publik och bokare från hela världen. Dessa element kommer fortfarande att utgöra grunden för Future Echoes, men med nya inslag och innovativa livelösningar. Bland annat inkluderas en satsning på musikstäder och hur musik i stadsutvecklingen kan kopplas till Agenda 2030-målen, fastighetsutveckling och satsningar på levande citykärnor. Detta förväntas locka nya grupper att delta, exempelvis politiker och fastighetsägare.Det blir också fler digitala möjligheter att delta för publik och band. Discover Sensation satsar även på matchningen och vill skapa möjligheter för indie bolag, start ups och lokala talanger att träffa högt uppsatta personer inom den internationella musikindustrin. Framtiden kräver innovativa lösningar för musik, även kopplat till närliggande branscher som music tech, spel, film och visualisering, som redan är spetskluster inom Region Östergötland. Men det var under ett möte om talangutveckling våren 2020 som Discover Sensation insåg att de delade Norrköping City of musics vision för arbetet inom det globala nätverket UNESCO Creative Cities. Norrköping har dessutom tidigare varit värdstad för en internationell showcasefestival 2015-2018 och 2019 arrangerades Nordens första Music Cities Forum i samband med Kulturnatten.

Trots att Norrköping blir hemma-arenan för Future Echoes är tanken att plattformen ska utöka närvaron till flera platser i Sverige framöver. Redan nu har flera stora intressenter, inklusive länder med musiksatsningar inom export, ställt sig bakom satsningen. I samband med aktuella restriktioner under COVID19 pandemin kommer festivalen att anpassas för att säkerställa allas hälsa  (2020-07-22 03:55:09)
NEW COUNTRY, WEEK 29-30/2020
Programmet New Country sänds av flera utvalda svenska närradiostationer samt även danska närradiostationen Syddjurskanalen
 1.  KINDBERGS med MATS RÅDBERG: Tänk om allting vore country
 2.  CHARLIE DANIELS BAND: Devil went down to Georgia
 3.  JUDY WELDEN: Hurry up sunrise
 4.  LASSE SIGFRIDSSON: Tårar skymda av ett regn
 5.  BUDDY DAVIS: Where we go one we go all
 6.  JED ALLEN FREES: Life is like a mountain railway
 7.  JP CAMPBELL: Bar dating
 8.  RANCE MAY & THE COYOTES: Shoe goes on
 9.  BONNIE LANG: Beautiful destination
 10.  JOHN O´DEA: The drover´s friend
 11.  NEIL ANTHONY: Tamworth Country Gold
 12.  ANASTASIA: Trip over my heart
 13.  AMY JACK: Shake and bake
(Avbildade nationsflaggor avser artistens hemland)  (2020-07-13 20:35:00)
ZARA TAR DIG MED TILL WONDERLAND
Zara Larsson är det svenska popfenomenet som tagit sin plats som en av de största namnen inom modern pop med sin obestridliga talang, pondus och artisteri. Hennes guld-certifierade album ’So Good’ håller titeln som ”den andra mest streamade debuten av en kvinnlig artist på Spotify någonsin” och har idag över 5 miljarder streams. Hon åstadkom sin första singeletta vid 15 års ålder och har med sina tidigare smash-hits som ’Ain’t My Fault’, ’Lush Life’ och ’Never Forget You’ vunnit otaliga priser såsom ’Best Newcomer’ och ’Worldwide act’ på MTV EMA’s och ett flertal svenska grammisar för ’Bästa låt’, ’Bästa Album’ och ’Årets Artist’. Vår svenska världsstjärna som delat scen med Ed Sheeran, David Guetta, Beyoncé för att nämna några, samarbetat med Kygo, Ty Dolla Sign och Clean Bandit visar oss nu sitt wonderland med start av egenskrivna låten 'Love Me Land'.

"Jag skrev den här låten med mina vänner Justin och Julia efter att ha fokuserat på att skriva till mitt andra album. Det kändes som ett sorts ’eureka’ moment i att inse resan jag gjort i att förstå hur det faktiskt är att vara kvinna och artist. Låten handlar om att man blir kär av misstag, men att man äger det och jag tycker att det kombinerar två saker som jag älskar och gör bra – kvinnlig empowerment och pop-bangers! Just nu, så är vi alla mitt i den här skrämmande, okända världen och behöver möta några hårda verkligheter och jag hoppas att den här låten kan ge alla en stund av verklighetsflykt, för ibland kan dans lösa allt - även bara för ett ögonblick."  (2020-07-10 11:05:17)
INSTÄLLDA SPELNINGAR BLIR ISTÄLLET LIVE-VIDEOS
Med sitt debutalbum 'Sculpture' öppnar Shaam Larein dörren till ett avgrundsdjupt mörker. Självaste Chelsea Wolfe listade singeln som en av sina favoriter 2019 på Spotify. Med alla livespelningar inställda så samlade Shaam Larein sitt band och spelade in tre stycken proffesionella live-videos tillsammans med sin vän Gottfrid Åhman (In Solitude)

Dessa släpps nu, en och en, allteftersom de redigeras färdigt. Shaams debutalbum 'Sculpture' finns ute nu.

"Att spela live är något som är speciellt speciellt för oss och vår självbild kring hur vi ser oss själva som ett band. Vi vet vad vi kan uppnå när vi spelar våra låtar live, så det var mycket viktigt för oss att fånga både ljud och bild rätt när vi gjorde dessa videor. Därför var det extra viktigt att detta måste kännas live och inget annat. Att samarbeta med min kära vän och konstnär Gottfrid igen var ett självklart val, jag tvekade inte en sekund på att frågad honom. Han förvandlar i princip allt till magi när han arbetar. Hans kreativitet är enorm och att arbeta tillsammans gör mig alltid lugn, för jag vet att han 'vet vad han håller på med. Vi spelade in filmerna i ett gammalt tegelbruk i Uppsala. det var kul!" // Shaam Larein  (2020-07-10 11:05:15)
FRÅN PAJALA UT I STORA VÄRLDEN
The Magnettes släpper en lyrikvideo på nya singeln ”American”. Singeln har fått ett väldigt bra mottagande och den gick in på 20 plats på US Chart Magazine, Cashbox Indie Pop/Rock och The Magnettes var på omslaget på Record World Magazine den 3 juli inför USA.s nationaldag 4 juli.

Bandet förklarar den nya singeln. “Sen vi var kids har vi levt genom TV. Att växa upp i en litet samhälle som Pajala så var amerikanska filmer, sit-coms och realityserier en väg ut. Det visade oss vad riktig kärlek är och hur drömlivet ser ut och vi har varit junkies och svalt allt utan att tugga. Tonårsdrama med extra socker, extra salt, historier och ideal som verkligheten inte kunde leva upp till. Men “American” handlar egentligen inte om Amerika. Det handlar om att jaga ruset, att bara gasa och överge allt som är bekvämt för att leva på riktigt.”

Ljudbilden är en uppdaterad Wall-of-Sound. Lager på lager av drömska gitarrer, aggressiva trummor och vintagestråk, som ett soundtrack till en road-movie som ingen ännu hittat på.  (2020-07-10 04:38:58)
NY SINGEL MED HOBBY
Hobby är ett gäng med rötterna från Botkyrka. Vi växte alla upp i myllan Norsborg. Radhusidyll blandat med betong. Glada melodier mixat med arg punk. Vi lärde oss från grunden. Som så många på den tiden spelade vi hellre än bra. Inga musikskolor eller noter här inte. Vi tillhörde Botkyrka Fria Musikgrupper och repade i Kärsbyskolan. Med en paus på 100 år tog vi sedan upp musiken igen och bildade Hobby. Vänskapen har levt kvar och kärleken till musikskapandet bara ökar.

Först ut är singeln "Älskaren har gjort slut". Pop, rock med indie-feeling kryddat med en refräng som fastnar. Om ett par veckor kommer nästa singel "Tala om allt". Som alltid när det handlar om Hobby är det de starka melodierna och energin som är i fokus.

Hobby består av Lars Lundin - bas, Peter Nyström - sång, gitarr, Anders Renström - trummor, Anders Viklund - elgitarr samt Micke Hansson - keyboard  (2020-07-07 09:52:38)
 
    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2020