NYTT ALBUM MED SYDSTATSCOUNTRY
8 september är releasedaatum för Toby Keith´s nya album "The Bus Songs". Albumet släpps även i ett paker som innehåller både en t-shirt, en huvtröja, ett snapsglas samt själva CD:n. Förbeställning kan göras redan nu och Du kan även lyssna på singelsmakprovet "Shitty Golf" på bl a Spotify (och andra streamingtjänster  (2017-07-24 10:53:15)
EX-PINK FLOYD SLÄPPER LIVE CD/DVD/BD
Ex-Pink Floyd-gitarristen David Gilmour släpper i slutet av september sitt nya album som spelats in live vid en konsert i italienska Pompeii i skuggan av vulkanen Vesuvius. Det har hunnit gå 45 år sedan Pink Floyd gjorde en legendarisk spelning på samma arena och som även då släpptes som en konsertfilm.

Den nya inspelningen släpps den 29 september och förutom en dubbel-CD kommer den även att finnas tillgänglig på 4x-LP samt som konsertfilm på både dubbel-DVD och Blu-Ray. Och naturligtvis även tillgänglig som download…

Releasen föregås även av en 107 minuter lång biograffilm som visas på ett urval av biografer, t ex SF Royal Uppsala (13/9), Filmstaden Gävle (13/9, Elektra Västerås (19/9) - läs mer på http://www.davidgilmourcinematickets.co.uk  (2017-07-24 10:53:13)
CLELIA SAMLAR SINA BÄSTA
Hon är en av de mest meriterade countrysångerskorna från Australien och hennes karriär inleddes redan 1975 med jobb som studiosångerska. Hon har medverkat på tusentals inspelningar som gjorts i Tamworth Studios. Sedan dess har framgångarna varit många för Clelia Adams som inledde sin solokarriär 2000 med singeln "Bring it on" och nu har hon samlat sin bästa och största hits på ett album med den passande titeln "Classic Hits". Albumet innehåller hennes samtliga Top 5 & 10-hits och har kryddats med några klassiska, välkända låtar.

Gillar Du den mer traditionella countrymusiken är hennes alum väl värd att lyssna på! Kan beställas både som CD och för digital nedladdning på hennes hemsida www.cleliaadams.com. OBS! På hemsidan kan Du även registrera Dig för hennes nyhetsbrev - då erhåller Du en låt gratis digitalt!  (2017-07-22 10:17:29)
MANGE SCHMIDT FIRAR 10 PÅ FLUSTRET
Fredag den 1:a september samlar Mange Schmidt sina närmaste vänner för vad som kommer vara sommarens fetaste fest och konsert. Tillsammans med bland andra Petter, Thomas Rusiak, Dj Sleepy, Eye-N-I, Masayah (Mogge), Vanessa Falk, Janne Schaffer, Örjan Högberg (Fläskkvartetten) & Miss Inga intar Mange Flustrets Trädgård för att summera sin karriär hittills i en grym hitkavalkad. Det blir en exklusiv ”one off” på Flustret, den enda konserten i sitt slag i Sverige. Konserten sammanfaller med 10-årsjubileet av Manges stora hit ”Giftig”. Lagom till konserten kommer även Mange Schmidts nya hit ”Heezahoe”, som släpps 11 augusti.

"- Jag tyckte det var dags att summera min karriär so far, jag började spåna med Jonas Curling när vi spelade på Flustret i våras och sen växte idén mer och mer. Det ska bli grymt att stå på scenen igen i Uppsala, nu tillsammans med Petter, Rusiak, Sleepy & Co. Att Janne Schaffer och Örjan Högberg är med känns supercoolt" säger Mange Schmidt

Biljetterna till Mange Schmidt & Gäster släpps tisdagen den 25 juli kl. 09:00  (2017-07-22 10:17:26)
VINN EN ROCKABILLY-CD FRÅN ENVIKEN RECORDS
Tävlingen där Du kan vinna en CD:n meed rockabillybandet Mike Teardrops pågår till den 31:a juli kl. 23.00 och allt du behöver göra är att registrera dig på http://upvir.al/32722/lp32722. Du kan öka dina chanser till vinst genom att samla ihop mer poäng om du tex delar på Facebook eller bjuder in vänner till tävlingen. Du ser verktygen för detta bara du registrerat dig. Dock står allt på engelska men jag tror inte det är något problem.

Kom ihåg, tävlingen avslutas 31:a juli 23.00 så det är ingen tid att spilla!  (2017-07-20 10:27:09)
TJO I TJUGESTA MED LARZ-KRISTERZ
Nu på fredag 21/7 väntar årets största show ute på scenen när dansbandet Larz Kristerz intar Tjo i Tjögsta. Inför fredag har vi ordnat en dansbana för dom som vill ta med sig danskorna berättar Ki Sandholm. Förutom dansband så kommer området avnjutas av vinylskivor, en bil kommer köra in på området och bjuda på världens coolaste show. Dom heter Old Spares. Såg dom på en festival i Linköping och blev helt golvad. Dessutom kommer Örebros grymmaste Drottning, Ina Knutsson med band och jag kommer även lira några egna låtar själv berättar Björn Wallgren. För de hungriga serverar vi våra succéartade Tjoburgare med sötpotatis-pommes från vår spektakulära jättegrill. Om man bara är lite hungrig har vi flera goda tilltugg som oliver, ölkorv eller ostbricka berättar Anna Pettersson  (2017-07-20 10:22:50)
CASANOVAS VANN
Den stora vinnaren vid utdelningen av Guldklaven blev Casanovas som utsågs till Årets dansband och också vann klaven för Årets album.

Guldklaven delades ut i direktsändning i P4 och leddes av Linda Bengtzing och kvällens stora vinnare blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Maria Persson i Blender blev Årets sångerska, Tony Westland i Expander Årets sångare och Sannex Jag e stark av Andreas Olsson och Mattias Olofsson korades till Årets låt. Vinnare bland bolag blev inte helt överraskande Atenzia, involverade i sex vinnare. Galan, som ägde rum i samband med Dansbandsveckan i Malung, var också en hyllning till Sven-Erik Magnusson som gick bort i mars.
 • PRENUMERERA PÅ MI PRIS Guldklaven 2017 – dubbelt upp för Casanovas Nyheter Den stora vinnaren vid utdelningen av Guldklaven blev Casanovas som utsågs till Årets dansband och också vann klaven för Årets album. Guldklaven delades ut i direktsändning i P4 och leddes av Linda Bengtzing och kvällens stora vinnare blev Casanovas som både utsågs till Årets dansband och vann pris för Årets album. Maria Persson i Blender blev Årets sångerska, Tony Westland i Expander Årets sångare och Sannex Jag e stark av Andreas Olsson och Mattias Olofsson korades till Årets låt. Vinnare bland bolag blev inte helt överraskande Atenzia, involverade i sex vinnare. Galan, som ägde rum i samband med Dansbandsveckan i Malung, var också en hyllning till Sven-Erik Magnusson som gick bort i mars.

  GULDKLAVEN 2017 – VINNARLISTAN
  • Årets dansband: Casanovas
  • Årets låt: Sannex Jag e stark av Andreas Olsson och Mattias Olofsson
  • Årets sångare: Tony Westland, Expanders
  • Årets sångerska: Maria Persson, Blender
  • Årets musiker: Mikael Strömqvist, Donnez
  • Årets album: Ut i livet, Casanovas
    (2017-07-20 10:20:56)
SPOTIFY SATSAR PÅ DANSBAND I SOMMAR
För drygt en månad sedan lanserade Spotify en ny genrekategori i appen med fokus på dansbandsmusik genom spellistor som Dansbandsklassiker, Dansbandscovers och Dansbandssommar. I helgen startade Dansbandsveckan i Malung och i samband med det adderas nu ett tiotal nya spellistor för att hylla fansen – något som Spotify även uppmärksammar med en kampanj på utvalda dansbandsälskande orter i landet.

Kampanjen och de nya spellistorna är bland annat baserad på statistik över de mest spelade dansbandsakterna och låtarna i olika svenska städer och län. De är döpta med referenser till några av dansbandsgenrens allra mest älskade textrader. Bland de nya spellistorna finns Lars-Karlstaderz som innehåller de 30 mest spelade dansbandsfavoriterna i just Karlstad och spellistan Ingen bro är lika kramgo med de 30 mest populära låtarna i Kalmar län  (2017-07-20 10:20:53)
DUBBEL MELLOVINNARE HAR AVLIDIT
Family Fours grundare Berndt Öst har somnat in efter en tids sjukdom. Måndagen den 10 juli somnade Berndt Öst in efter en lång tids sjukdom. Berndt blev 86 år gammal. Den största delen av sitt liv jobbade Berndt som musiker, kompositör, textförfattare och arrangör och hans arbete har under åren genomsyrats av hans stora musikalitet och kärlek till musiken.

Berndt Öst föddes i en musikalisk familj i Hälsingland och var en högaktad musiker redan innan han 1964 startade gruppen Family Four tillsammans med syskonen Inger, Siw och Stig. Family Four gjorde debut i det klassiska TV programmet Hylands hörna och fick listettor som bl a ”Kör långsamt” och ”Nickolina”. 1983 medverkade han i det allra sista avsnittet av Hylands hörna med sin sista Family Four konstellation bestående av döttrarna Lena och Lili samt Peo Jönis och trumslagaren Frank Andersson.

Mellan dessa två grupper fanns andra Family Four-konstellationer där den mest framgångsrika var tillsammans med Pierre Isacsson, Marie Bergman och Agnetha Munther, som tillsammans vann Melodifestivalen 1971 och 1972 med ”Vita vidder” och ”Härliga sommardag”.Mellan dessa två grupper fanns andra Family Four-konstellationer där den mest framgångsrika var tillsammans med Pierre Isacsson, Marie Bergman och Agnetha Munther, som tillsammans vann Melodifestivalen 1971 och 1972 med ”Vita vidder” och ”Härliga sommardag”.

Bilden av en leende Berndt Öst med gitarren i ett högt stadigt grepp är en bild många av den äldre generationen kommer ihåg. Berndt var även konstnär och spenderade många år som pensionär vid staffliet. Berndt fick ett långt och rikt liv med musikaliska och konstnärliga förtecken och är djupt saknad av familj och vänner. Begravningen är öppen för allmänheten och äger rum i Katarina kyrka torsdagen den 10/8 kl 14.00  (2017-07-19 04:12:51)
NU FINNS FILMEN OM EVA PÅ DVD
Filmen om Eva Eastwood handlar om Eva från liten till stor, hur hon började med sin musik och om hennes svåra barndom. Eva, en av Sveriges absolut mest produktiva låtskrivare, berättar öppenhjärtigt om musiken hon har inom sig och vi får följa henne genom de olika kapitlen i hennes liv och den till stor del mansdominerade musikbranschen. Några av Sveriges mest kända artister berättar i intervjuer omderas relation till Eva och hennes betydelse för den genre hon verkar i som är en blandning av svensktopp, country, rockabilly och dansbandsmusik. Vi får även följa med Eva på många av hennes otroligt populära framträdanden i Sverige, bland annat på folkkära Allsång på Skansen  (2017-07-18 09:08:45)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  TERRY GORKA: Livin´ down by the sea
 2.  FRASER NEWCOMBE: Maritime musicians
 3.  TONI WEST: Another glass of wine
 4.  WHISKEY BUSINESS: For so long
 5.  DESTINY: The thing I like best about you
 6.  KIMBERLY MOSES: Tell me that you need me
 7.  ALLEN KARL & DONNA CUNNINGHAM: Let it be me
 8.  THE WARHORSES: Last goodbye
 9.  RICHARD LYNCH: Cut and paste
 10.  TODD BARROW: Guadaalope River
 11.  JAMES STEWART KEENE: It all comes down to you
 12.  LEANNE KING: Put your hand in mine
 13.  LAUREL MENDES: Love just flashed
 14.  LEXI SIMMS: Rock your world
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 31 juli 2017  (2017-07-17 09:18:00)
WE THE KIDS SLÄPPTE SINGELN "BILLION"
We the Kids släppte debutsingeln 'Billion' i fredags.

”We the Kids består av två udda själar, vilsna i utkanten av norr, drivna av att hitta den enda sanna riffen och insåg att de var på samma väg och bestämde sig för att gå ihop. Under en dimmig fullmåne av melodiska toner fann dem varandra snubblandes över manifestationen av en Macbook i ett brinnande inferno av 808´s och en arpeggiator. Orädda närmade dem sig den elektroniska enheten som i sin tur lyfte den avgörande frågan till de två unga själarna. ”Vem har närmat sig mig?” Ett enat svar återstod - ”We the Kids!” ”Från denna stund kommer alla att känna er vid detta namn!”  (2017-07-16 04:52:56)
JASON ALDEAN ADDERAR LUKE COMBS
Jason Aldean har adderat Luke Combs till sin välgörenhetskonsert "Concert For the Kids" den 11 augusti i sin hemstad Macon, Georgia. Konserten hålls på Coliseum och all förtjänst skänks till stadens barnsjukhus.

Utöver Aldean och Combs har uppdrag givits att hitta lämpliga lokala förmågor som ska fungera som uppvärmningsakter  (2017-07-14 11:22:11)
NYA TURNÉDATUM MED "FRAMTIDENS ARTIST"
I förra veckan blev The Magnettes utvalda till Framtidens artist på P3. P3:s musikredaktörer utser en artist som precis börjat sin musikaliska karriär, och som de är övertygade om kommer vara en given del av musiklandskapet om något år varje månad och i Juli är det The Magnettes.

Nu släpper The Magnettes nya turnédatum för resten av sommaren och början av hösten.
 • 19 Juli, Fem Folk i Kungsträdgården, Stockholm
 • 21 Juli, Boden Alive, Boden
 • 29 Juli, Putte i Parken Stockholm, Kungsträdgården, Stockholm
 • 12 Augusti på Kalmar Stadsfest, Kalmar
 • 19 Augusti på Boulebar Slottsgatan, Örebro
 • 28 Augusti, Stockholm
 • 29 Augusti, Trosa
 • 30 Augusti till 2 September, Live at Heart, Örebro
  (2017-07-14 11:22:08)
PAISLEY I SAMARBETE MED FENDER
Countrysångaren och gitarristen Brad Paisley har inlett ett samarbete med gitarrtillverkaren Fender Music Instruments Corporation med syftet att ta fram en egen gitarrmodell. Hans nya Brad Paisley Road Worn Telecaster kommer att påminna om hans prisbelönta silversprakande Telecaster.

I en kommentar säger Paisley: "The best thing about having a Fender Signature Telecaster is the unwavering quality associated with the brand's legacy and confidence that I'm introducing a great guitar at an incredible price point"  (2017-07-12 16:52:56)
SVENSK ARTIST TILL PETER GABRIEL
Peter Gabriel har hittat en svensk artist till sitt bolag Real World. Emil Svanängen, mer känd som Loney dear, gör i dagarna premiär på Gabriels etikett med singeln "Sum".

Peter Gabriel själv säger i ett pressmeddelande: "Loney Dear is a wonderful talent. For me he’s Europe’s answer to Brian Wilson. We’re delighted he’s joining the Real World".

Loney dear skivdebuterade 2003 och har senare släppts internationellt av bl a SubPop och Parlophone-kopplade Polyvinyl. På senare tid har Loney dear bl a samarbetat med First Aid Kit och hyllat The Cardigans vid årets gala för Swedish Music Hall Of Fame.

I höst kommer ett nytt självbetitlat album  (2017-07-12 16:52:52)
SOMMAR MED SIGFRIDSSONS
I julas fick Familjen Sigfridsson en riktig hit med sitt julalbum ”En mysig jul”. Nu har familjen gjort en riktig sommarlåt i en skön combo av visa, dans och folkmusik. "Sjung en sång med mig" andas sommar och sol och Sigfridssons är ute och spelar runtom i Sverige under hela sommaren.

På låten medverkar förutom Lasse, hans son Emil och Emils fru Zara som tidigare sjöng i Sarek. Dessutom är deras dotter Ängla med och sjunger samt även tvillingarna Älvin och Vilda på ett hörn.  (2017-07-11 20:08:51)
AMANDA TILL GRÖNAN
För knappt några månader sedan blev Amanda Ginsburg signad av en av Sveriges största jazzlablar Ladybird / Naxos, nu är Amanda klar för Sommarkrysset på Gröna Lund 29 juli!

I maj släppte Amanda sin låt "Havsmelodi" som tog sig in på Sveriges Radio, Skärgårdsradion och flera andra närradiostationer. Situation Sthlm gjorde ett reportage om låten och många besökare efter Askersunds Jazzfestival menade att Amanda är Sveriges nya jazzstjärna.

Så här skriver Amanda om spelningen på Sommarkrysset: För mig är Gröna Lund en plats för ren och skär glädje. En plats för musik, fjärilar i magen, tonårsflört på avstånd, första dagarna på sommarlovet, det är en plats för de små och de stora och att vilja våga och våga välja bort"  (2017-07-11 18:11:19)
NY VIDEO MED FOO&O
Det räcker med att höra Omars oklanderliga stämma uttala de första orden i låten för att förstå smärtan texten förmedlar i ’Hurt Like We Did’, skriven av bland annat Jerker ’Olov’ Hansson (’Come First – Terror Jr & I Can´t Fall In Love Without You – Zara Larsson). Balladen som släpptes som albumtrack på bandets nysläppta fullängdsalbum, FO&O, är ett av dem mest spelade spåren och det är tydligt att vi aldrig sett killarna så närvarande, äkta och sköra.

Låten och texten förmedlar en känsla av rädsla som säkert många, inklusive jag själv, kan relatera till berättar Felix.

Grammisvinnande FO&O är nu ute på en omfattande Sommarturné på hemmaplan, där de framför flera av sina nysläppta låtar från det självbetitlade albumet - som redan streamats över 34 miljoner gånger!

Idag släpps den vackra och sköra musikvideon till FO&O´s senaste ballad 'Hurt Like We Did'

  (2017-07-11 16:51:23)
LASSE STEFANZ MIDSOMMAR-TRADITION
Lasse Stefanz har gjort det till tradition att toppa den svenska albumlistan vid midsommar. Förra året var det albumet "Road Trip", året innan dess "Whiskey Barrell" och det går att fortsätta bakåt ytterligare ett par år och finna Lasse Stefanz i albumtoppen vecka 26. I år heter ettan "Wind Me Up"  (2017-07-11 16:51:15)
THE MAGNETTES GÖR ALMEDALEN
Den 30 juni släppte The Magnettes sitt debutalbum "Ugly Youth" den här veckan är de på Almedalen och gör de antal mindre popup spelningar bland annat spelade de på söndagen på Invigningsfesten på Visby Strand.

- Förändringarna i musikindustrin gör att ett event som Almedalen blir attraktivt för artister eftersom blickfånget finns här,, säger Peter Åstedt (manager för The Magnettes).

The Magnettes har nyss kommit hem från en USA turné där de besökte världens största musikfestival Summerfest. Nu kommer de göra flera festivalspelningar runt om i Sverige. Rebecka och Sanna från The Magnettes har börjat video blogga för SVT på programmet Min Squad som man finner under hashtaggen #minsquad. Där man får följa deras personliga åsikter kring livet som musikarbetare  (2017-07-03 11:33:50)
DET KÄNNS SOM DJÄVULEN VÄNTAR
Det Känns Som Djävulen Väntar är den andra singeln från Philips Fritz efterlängtade debutalbum. Låten är en riktig popdänga som visar en lite bredare sida av Philips artisteri. Kompbandet skäms inte heller för sig med medlemmar från bland annat Håkan Hellströms band och låten är skriven tillsammans med poporaklet Isak Edh, som också har producerat hela albumet i den legendariska Nacksvingstudion.

Redan under sina studier på vislinjen i Kungälv lät han höra talas om sig som en lovande musiker och låtskrivare att räkna med i framtiden. Under ett flertal festivaler 2016 stal han helt sonika showen för betydligt större affischnamn, så nu verkar det som att framtiden redan är här.

Philip Fritz kommer att låta höra talas om sig, så se till att vara först med det senaste!  (2017-07-03 11:26:40)
BOXAREN SLÄPPER NY SINGEL
Inte la°ngt efter att Boxaren sla¨ppt sitt debutalbum ”Pussel”, som mottog fina recensioner, sla¨pper han nu låten ”Bak i tiden”. Singeln a¨r en fo¨rsmak info¨r kommande EP’.n som planeras att sla¨ppas na°gon ga°ng efter sommaren. La°ten visar upp ett delvis nytt sound. Bland andra medverkar James Salter som tidigare arbetat med Black Rebel Motorcycle Club. Kristoffer "Krippe" Ragnstam a¨r fortfarande producent och singeln a¨r inspelad i studio USA med hja¨lp och medverkande av James Salter, "Evergreen Stage Studios" och Anders Rane fra°n "Vintage Loft Studio".

”Jag go¨r vad som faller mig in och nu ka¨nde jag fo¨r att go¨ra en singel och EP med influenser fra°n en annan tid a¨n proggen. Jag a¨r i sta¨ndig ro¨relse, stannar aldrig upp, och ga°r sa¨llan tillbaka till samma plats tva° ga°nger. Det a¨r lite som om jag a¨r ute pa° min egen nostalgiska musikaliska resa och jag betar av alla olika stilar som har funnits da¨r jag en ga°ng har befunnit mig.

Om bilden: "Bilden a¨r tagen pa° ett hotell, "Panamericano", i Cojimar, som a¨r en liten fiskeby strax utanfo¨r Havanna, Kuba, vid a°rsskiftet 92/93. Jag a¨r han till va¨nster och den andre killen a¨r en god va¨n och en ka¨nd svensk boxare. Jag var 21 a°r och arbetslo¨s vid den tiden och a°kte dit fo¨r att tra¨na boxning med det kubanska landslaget. Det gick sa°da¨r med tra¨ningen da° jag snabbt kom pa° att det enda som fanns att tillga° var diverse substanser som den kubanska naturen hade att erbjuda och som inte var sa° fo¨renliga med idrott och tra¨ning :-). Det var otroligt fattigt da¨r da° och en va¨ldigt nyttig resa fo¨r mig ur det perspektivet. Den kom att fo¨r alltid fo¨ra¨ndra mitt sa¨tt att se pa° va¨rlden ur flera perspektiv"  (2017-07-03 11:26:37)
NEW COUNTRY, WEEK 27-28/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  PAUL BEEREPOOT: Just get up back (International version)
 2.  JODIE CROSBY: What a shame
 3.  BLAKE EMMONS: Who needs a girl
 4.  ABRAHAM WEAVER: I know a memory when I see one
 5.  DONNA CUNNINGHAM: Uncle Pete´s wildwood flower
 6.  HERMANN LAMMERS MEYER: 1961 - a love song
 7.  COMPANY U.K.: Party down in redneck town
 8.  JERRETT ZOCH AND THE OSR BAND: Sippin´ on shine
 9.  DAVID LEE: John Wayne
 10.  JAKE WARD: Restless
 11.  BO WEAST: The Keys
 12.  ALLAN "Dr Eclectic" MARKIN: I´m still standing
 13.  VANESSA BOURNE: I would love to dance again
  (2017-07-03 09:18:00)
SNART SLÄPPS CATRINE JACK
Inom kort släppes låten "Free" – en fartfylld poplåt i en blandning av 90-tal och club/house med sångerskan Catrine Jack. Musik och text har skapats av Håkan Jirefalk och den är arrangerad, producerad och mixad av Andreas Hedberg.  (2017-07-01 06:46:14)
HELST ROCK I BILEN
Rock- och popmusik är de populäraste valen när vi kör bil i Sverige, och melankolisk musik kan göra dig lycklig. Det visar en undersökning som biltillverkaren Ford presenterar nu.

Det är i samband med lanseringen av ljudsystemet B&O play som Ford tillsammans med Spotify och New York University har tittat på bilisternas musikvanor. Undersökningen visar att rock är den populäraste genren bland svenska bilister, 40,1 procent av deltagarna i uppgav att de väljer rock när de sätter sig i bilen. Tätt efter rocken kommer pop med 39,4 procent av de svarande. Dansband och klassisk musik är de minst populära valen.Undersökningen visar också att melankolisk musik med mycket energi kan bidra till att man känner sig bättre till mods i upp till två timmar efter lyssningen. Exempel på låtar som fyller kriterierna är "Sorry" av Justin Bieber, "the winner takes it all" av ABBA och "Back to Black" av Amy Whinehouse.

Fords rekommenderade spellista för bilen:
 • Back to Black – Amy Winehouse
 • Beggin’ – Madcon
 • Black Hole Sun – Soundgarden
 • Buck Rogers – Feeder
 • Chained To The Rhythm – Katy Perry, Skip Marley
 • Ciao Adios – Anne Marie
 • Don’t You Worry Child – Swedish House Mafia, John Martin
 • Everybody’s Changing – Keane
 • The Final Countdown – Europé
 • Green Light – Lorde
 • Hometown Glory (High Contrast Remix) – Adele
 • Lean On – Major Lazer, Mo Mr Brightside – The Killers
 • Power – Little Mix, Stormzy
 • Run – Foo Fighters
 • Shake It Out – Florence and the Machine
 • Sorry – Justin Bieber
 • Summertime Sadness (Cedric Gervais Remix) – Lana Del Ray
 • This Is What You Came For – Calvin Harris, Rihanna
 • Titanium – David Guetta, Sia
 • Wake Me Up When September Ends – Green Day
 • What Went Down – Foals
 • The Winner Takes It All – Abba
  (2017-07-01 06:46:10)
TOMMY NILSSON INREDER OCH FIXAR
Sångaren Tommy Nilsson berättar i tidningen Vi i Villa att det är han som inreder och fixar hemma i 60-talsvillan. Han berättar även att han gärna klipper gra¨smattan på den 4000 kvm stora tomten, har planer pa° att bygga en pergola, och rotar i ska°pen pa° na¨tterna. Artikeln hittar Du på http://www.viivilla.se/husliv/tommy-nilsson  (2017-06-29 06:39:19)
JLT HAR LADDAT SUPPORTERSHOPEN
Nu finns det ny JLT merchandise! Rockabillybandet har laddat med med nya T-shirts, hoods, linnen & college jackor. Bandet har dom såklart också med sig ute på spelningarna men har du inte möjlighet att se dom i det närmaste så kan det vara läge att beställa det du vill ha via www.envikenrecords.com. Man kommer inte att göra några jättemängder av dessa produkter och vi ser att det går åt en hel del när boysen är ute och rör på sig.

Bandet är naturligtvis ute på en rad spelningar i sommar, dessa är de närmaste i tid:
 • 30/6: Kiruna Festivalen
 • 1/7: Sweden Rockabilly Festival
 • 7/7: Dunder Marknaden
 • 8/7: Peace & Love
Mer info finns på http://johnlindberg.se  (2017-06-29 06:36:38)
RAPPAREN STOR I STOCKHOLM IKVÄLL
Rapparen Stor är utan tvekan en av Sveriges duktigaste textförfattare och rappare. Han blev känd genom hiphop kollektivet AYLA där kompisarna i Mohammed Ali också ingår. Stor började sedan jobba med Redline Records och släppte albumen Nya Skolans Ledare Sherekan XIII vilket han belönades med årets hiphop/soul på grammis 2014. Stor har samarbetat med artister som Teddybears, Ison & Fille, Aleks, Dani M och Gee Dixon. Men det mest kända och framgångsrika samarbetet är med Linda Pira. Tillsammans har de turnernat landet runt och släppt hittarna Rom & Kush och Swish.

På ny skivan Under broarna hörs en ny hunger i hans röst och rap. Det är en djup intensitet, en känslosam kraft som livet och de senaste årens professionella erfarenheter tycks ha gett honom.

När de tio spåren rullat ut står vi kvar med Stors mest helgjutna verk i karriären hittills och föga förvånande, ett av årets bästa släpp. Vi kan inte vänta med att välkomna honom och hans vänner på Trädgårdens scen nu på torsdag den 29:e juni! Åldersgräns 21 år och biljettpris 100:-  (2017-06-29 06:33:15)
SULLY ERNA TILL STOCKHOLM I HÖST
Parallellt med sin roll som sångare i hårdrockbandet Godsmack – han har rankats som en av världens bästa heavy metal-sångare av Hit Parader – har Sully Erna en framgångsrik solokarriär och två soloalbum bakom sig. Som soloartist tar han sin inspiration från så vitt skilda artister och genrer som Billy Joel, Bruce Springsteen, Ray Charles och Adele till Motown, bossanova och country.

Måndagen den 18 september kl 20.00 uppträder han på Debaser Strand i Stockholm. Konserten är ca 2 timmar lång.

Sully Erna är medlem i flerfaldigt platinabelönade Godsmack sedan starten 1995 men han har också släppt två publik- och kritikerhyllade soloalbum: ”Avalon” som kom ut 2010 och ”Hometown Life” som släpptes i höstas. Medan Avalon var inspirerad av världsmusik och mer experimenterande så har hans andra album beskrivits som omfamnande av all musik som Erna själv älskar; blues, country och R&B. Som han själv sjunger i titellåten på ”Hometown Life”: ”And so as these years roll on, I always come back to where I belong”.

Sully är uppvuxen i Massachusetts och kommer från en mycket musikalisk familj: Pappa var trumpetare och farfars bror var en berömd kompositör hemma på Sicilien. Sully spelar även munspel, percussion och piano och är mer eller mindre självlärd på gitarr. Redan 2007 släppte han sina memoarer ”The Paths We Choose” som beskriver hur han kämpade som musiker fram till att Godsmack fick sitt första skivkontrakt  (2017-06-29 06:33:12)
NEW COUNTRY, WEEK 26/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  BRIAN IANNUCCI: Left lane drivin´
 2.  KIMBERLEY MOSES: Til the night is true
 3.  CASEY BARNES: The way we ride
 4.  NATALIE HOWARD: You ain´t worth the rain (2017)
 5.  DARREN COGGAN: The wide horizon
 6.  MARY ROWAN with ROWAN McCOURCEY: Wrong number right heart
 7.  MARY RESEK: Walking the floor over you
 8.  MICHAEL LUSK: Fallin´ in love this time
 9.  MIKE LOVE: Longway home
 10.  DARBI SHAUN: Boy in a ball cap
 11.  JUNIOR GORDON BAND: Armadillo
 12.  TONY CLARKE: Who´s got the right
 13.  OTIS C. TRUAX: Little hearts
 14.  VICTORIA EMAN: Sweet dream moon
 15.  AARON RICHARDS: Stuck in Zhuhai
  (2017-06-26 09:18:00)
KENNY BJUDER IN STUDENTER
Kenny Chesney bjuder in studenter från Belmont University och Middle Tennessee State University att skapa förslag till officiell video för sin kommande singel "All The Pretty Girls". Det slutgiltiga valet kommer att göras av hans skivbolag Sony Music Nashville tillsammans med country-TV-kanalen CMT och Chesney egna team  (2017-06-25 06:46:41)
NY MUSIK PÅ NY ETIKETT
Tenacity är en ny skensk etikett för svensk popmusik som lanseras av Ten Music Group. Första singeln som släpps är Swedum´s "Summer state of mind", en riktigt sommarhit som kan höras på bl a Spotify (och även andra steamingstjänster. En fortsatt ström av singlar kommer att släppas under andra halvan av året…  (2017-06-25 06:46:38)
THUNDERMOTHER FIGHTAS FÖR ROCKEN
Thundermother är tillbaka med tre nya medlemmar och fortsätter kämpa för musiken med singeln “We Fight For Rock N Roll". Nu kommer singelns musikvideo, regisserad och filmad av Owe Lingvall och producerad av Thomas Emblad.


Bandets gitarrist och grundare, Filippa Nässil, startade Thundermother 2009 och sedan dess har bandet släppt två album och haft hundratals spelningar. De har bland annat turnérat med Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D och Danko Jones och hade nyligen en utsåld headline-turné i Europa. Thundermothers nya sättning hade premiärspelning på Debaser Strand i maj där de hyllades av fansen och förvånade kritikerna med en av de mest lyckade Thundermother-spelningarna någonsin. Till sommaren väntar en lång Europa-turné med 17 spelningar på bl a på Wacken Open Air och European Bike Week.

Thundermother är: Sång: Guernica Mancini, Gitarr: Filippa Nässil, Trummor: Emlee Johansson och Bas: Sara Pettersson  (2017-06-22 04:56:31)
PASSERAT 100 MILJONER
"Hooked on a Feeling" med Björn Skifs & Blåblus – som internationellt kallade sig Blue Swede – har nu streamats över 100 miljoner gånger på Spotify. Totalt har endast fyra låtar i Warner Musics katalog som är inspelade innan 1980 nått den nivån. De övriga är "Hotel California" med The Eagles, Led Zeppelins "Stairway to Heaven" och "Go Your Own Way" med Fleetwood Mac.  (2017-06-22 04:49:31)
JIM REEVES-MUSEET HAR ÖPPET
I en gammal nedlagd järnvägsstation i den lilla hälsingebyn Voxna (på gränsen mellan Hälsingland och Dalarna) finns ett museum som en hyllning till den legendariske countrysångaren Jim Reeves. Reeves, som fick smeknamnet Gentleman Jim för sin eleganta sångstil och klädsel, omkom i en flygolycka 1964. Lördag 1 Juli - 2 Augusti öppnar man portarna för den 10 e säsongen och håller öppet varje dag klockan 11-16.

Naturligtvis kan du boka ditt besök övriga månader om året  (2017-06-22 04:49:27)
ÖPPNAR FÖR SHERYL CROW
Turnéaktuelle Sverige-gästen Aaron Lee Tasjan kommer i sommar att även medverka som öppningsakt för Sheryl Crows konserter i North Carolina, Georgia, Indiana, Michigan och New York och hinner dessemellan med ett antal Skandinaviska konserter med fullt band i Sverige och Norge. Han är dessutom inbokad på den stora legendariska Roskilde-festivalen i Danmark den 1 juli  (2017-06-21 06:28:06)
ADNA SLÄPPER 3:E VIDEO
Adna släpper nu sista delen av den trilogi av musikvideos som spelats in kring senaste albumet Closure. Denna gång är det titelspåret som fått en helt otroligt vacker musikvideo inspelad i ett gammalt Tyskt slott. Regi står Adna, Marcus Nyberg och Steven Warburton för och de har alltså spelat in "Overthinking", Thoughts" och "Closure" tillsammans.

Adna är aktuell för en sommarturné enligt nedan och med hennes tredje fullängdsalbum 'Closure' som släpptes tidigare i år via Despotz Records.
 • June 21 - London, Sebright Arms (UK)
 • June 23 - Berlin, Midsommar Festival (DE)
 • June 24 - Oslo, Piknik I Parken (NO)
 • June 30 - Clermont, Europavox Festival (FR)
 • July 08 - Torello (Barcelona), Festus, Festival d´Arts al Carrer de Torrelo (SP)
 • Sept 29 - Dortmund, Way Back When Festival (DE)
 • Sept 30 - Amsterdam, 7 Layers Festival (NL)

  (2017-06-21 06:22:55)
SOFIA KÄLLGREN BLIR KINA-AMBASSADÖR
Den 28 juni tilldelas Sofia Källgren titeln Ambassador of Chinese Tourism Promotions (Sweden) under en ceremoni på Grand Hotell i Stockholm.

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia släppt musik och givit konserter i Sverige och utomlands. Kina är det land hon besökt mest och har genom åren släppt två skivor, varav den senaste består av traditionella kinesiska folklåtar från alla delar av Kina med modern touch. Sofia har genomfört en rad turnéer runt om Kina och medverkat vid stora TV-galor. För att utvidga Kinas turistväsendes internationellt arrangerar China National Tourist Office ett publikt event i Sverige den 27 och 28 juni på Sergels torg och Grand hotell under temat China Beyond Your Imagination.

”Det känns såklart hedrande att få ta emot denna titel. Kina är ett spännande land som jag fått möjlighet att lära känna tack vare min musik framför allt via mina kinesiska folklåtar. Jag har ju fått ett smeknamn också de kallar mig Golden Hair Fox”; säger Sofia och ler  (2017-06-21 06:19:02)
MINNEN FRÅN BARNDOMENS VÄLLINGBY
Succén med ”Hem till Söder” i Café Bärs gjorde att Janne Svensson skrev många, nya låtar. Några av dem handlar om tillbakablickar och minnen. Om att återvända till välkända landskap och ändå vara vilsen.

Med sin nya singel ”Spökstad” (finns på bl a Spotify) återvänder han till barndomens Vällingby där husen från 1950-talet nu är kulisser för en vandring bland skuggor och minnen. Ytterligare en singel med titeln ”California sun” (Jag minns det än) släpps senare i sommar. På albumet ”Vi kommer från Söder” från 2016 sjunger han om ungdomsåren på Södermalm. Hösten 2017 släpps uppföljaren och albumet ”Det brinner en eld”. Musiker från Weeping Willows medverkar på samtliga låtar, Jörgen Wall och Janne Svensson producerar  (2017-06-21 06:18:55)
NEW COUNTRY, WEEK 25/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  BUMPER JACKSONS: Gimme a pigfoot (and a bottle of beer)
 2.  TONY CLARK: A one night stand
 3.  JORDAN MOGEY: If Jesus was a country music fan
 4.  PETER TRENHOLM: Children don´t forget
 5.  HERMANN LAMMERS MEYER: Barstool paradise
 6.  ALI S: I need a beer
 7.  CAROLINE J HARTE: Joe come on home
 8.  BRIAN COLLINS: Wham am I living for
 9.  HAYLEY McDANIEL: Bottle promises
 10.  CALAMITY JANES: Pullin´ weeds
 11.  SHARON BENJAMIN: Big white Volvo
 12.  TRACEY DAVIS & CHRIS HAIGH: That´s the way love goes
 13.  ANDY MARTIN: Going going gone
 14.  DAVID McLACHLAN: Pony up to the bar
  (2017-06-19 11:18:00)
SOMMARSOUND MED ICONA POP
Vår svenska stolthet Icona Pop är tillbaka med sommarens soundtrack ’GIRLS GIRLS´!

Aino Jawo och Caroline Hjelt i Icona Pop är en av Sveriges hetaste kvinnliga musikexporter och har gjort sig kända världen över för sin studsande och energiska elektropop. Duon´s genombrott kom med den trefaldiga platinum singeln ’I Love It’ som i skrivande stund har över 8 miljoner sålda singlar och drygt 400 miljoner streams. Det senaste samarbetet ’Weekend’ med Chicago-duon Louis The Child står stadigt på iTunes Dance Top 10 med 4,5 miljoner streams i USA och tillsammans gjorde dem en minnesvärd spelning på Coachella 2016.

Med en styrka som är sann för duons berömda poptoner, följer ’GIRLS GIRLS’ med i den välbekanta energi- och sommarbestämda uthållighet som vi har kommit att förvänta oss av Icona Pop sedan deras explosion på de globala plattformarna. Med en sommar späckad av nationella och internationella festivaluppdrag, bland annat Roskilde, Bråvalla och en plats vid Ushuaia Ibiza vid sidan av The Chainsmokers, är ’GIRLS GIRLS’ det perfekta soundtracket till återkomsten av en av Sveriges mest passionerade Girl-Power duo.

Icona Pop och deras nya singel ’GIRLS GIRLS’ är en hyllning till alla starka, coola och inspirerande människor som identifirerar sig som kvinnor runtom i världen och släpps idag!!  (2017-06-18 06:36:11)
UNG SYSKONDUO SLÄPPER NY SINGEL
Syskonduon Tova (22) och Sixten (20) Strandell släpper ny singel ’If God Has A Plan’ och gör sin första Sverigeturné!

Strandels har kommit att representera en frisk, organisk fläkt inom den svenska popindustrin sedan dem släppte din debut-EP ’Chance Of Rain’ förra året. Duon besitter en musikalisk äkthet i sina tidlösa melodier, traditionella popslingor och starka röster som kombineras i musik för alla generationer.

Strandels första släpp har idag streamats över en halv miljon gånger och dem har under senaste halvåret uppträtt på bland annat ’Tolvslaget på Skansen’, ’TV4 Nyhetsmorgon’ och Brightons eftertraktade ’The Great Escape festival’. Duon har även varit i Los Angeles och skrivit låtar till kommande album och i sommar kan du se dem i Sommarkrysset och på någon av de 18 olika orterna dem passerar under deras första sommarturné, i år tillsammans med Per Gessle!  (2017-06-18 06:30:14)
VILKET ARTISTUPPBÅD!!
"- Jag längtar verkligen till första veckan i september, " säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. "Jag tror aldrig Örebro fått uppleva en sån musikalisk mångfald som artisterna på årets Live at Heart kommer att bjuda på".

Amanda Ginsburg gör jazz på svenska som för tankarna till såväl Monica Zetterlund och Veronica Maggio. Singer/songwritern Klez (John Klezmer) kommer till Örebro från San Fransisco med soulsväng i världsklass. "- Att det kommer en artist som Klez till Örebro säger något om attraktionskraften för Live at Heart", säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. "Musiken som Klez bjuder på får inte missas av publiken i Örebro. Klez är något av det starkaste vi bokat till festivalen någonsin".

En annan unik akt är Beranger från Berlin. En duo som skapar stor musik med endast sång, piano och trummor. Duon, som består av klassiskt skolade pianisten och sångaren Beranger Grás och hårt slående trummisen Todd James, tipsades om Live at Heart av en örebroare som var på besök i Berlin för att se Håkan Hellström. Av en slump hörde han Beranger spela i en park. Duon själva kallar sin musik ett möte mellan klassisk musik och grunge och resultatet blir hård episk pop. Dessutom kommer två band som gjort omtalade spelningar på tidigare upplagor Live at Heart tillbaka till Örebro. Det är brittiska The DIN och Boråsbandet The Bongo Club.

31 nya akter läggs idag till ett program som nu innehåller 113 olika artister och grupper. 26 scener är klara och såväl filmprogrammet som seminarieprogrammet under festivalen utvecklas för fullt just nu. Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister. Live at Heart pågår 30:e augusti - 2:a september i Örebro  (2017-06-18 06:30:11)
GIGI GÖR VIDEO - VILL HA HJÄLP!!
Gigi Hamilton håller just nu på att spela in en video och behöver hjälp med att få folk att skicka in videor på deras stora kärlek som sen ska användas i videon.

På följande länk kan man ladda upp filmklipp som ska vara max 20 sekunder långa och i liggande format. http://gigi.grandermedia.com  (2017-06-17 08:46:38)
ANN-LOUISE OCH BRUNO SLÄPPER BOK
Folkkära artisten Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark berättar nu tillsammans i boken om sina möten med kändisar och unika samarbeten med en lång rad världsartister. Parallellt med boken släpps även en nyinspelad version av låten ”Kärlekens miljonär”. Med boken följer ett stort antal unika bilder från familjen Hanson-Glenmarks privata arkiv och ett stycke svensk musikhistoria!

Bruno Glenmark med närmare sextio år inom showbiz och Ann-Louise Hanson som redan vid sexårsålder gjorde scendebut på Kristianstads konserthus, 1959 i Anders Burmans orkester, vokalist hos Leif Kronlund för att sedan fortsätta med succéartad visturné med Cornelis och Fred. Efter giftermålet 1966 var hon ”fast” i Bruno Glenmarks orkester. Ann-Louise låg etta på den allra första Svensktoppen 1962 och har sammanlagt medverkat i 50 låtar på denna topplista, vilket är rekord för kvinnlig artist. Tretton melodifestivaler har hon hunnit med. Över 600 låtar har det blivit på grammofonskiva.

De senaste 22 åren har Ann-Louise framträtt tillsammans med Lill-Babs och Siw Malmkvist och de är tillsammans högaktuella även med deras gemensamma succé på turné: ”TILLSAMMANS 183 år på scen” som fortsätter på Sverigeturné hösten 2017.

Ann-Louise Hanson släpper parallellt singeln med samma titel ”Kärlekens Miljonär” ien alldeles egen och underbar country-touch med singelrelease den 21 juni 2017  (2017-06-17 07:40:27)
3:E ALBUMET MED SJUKHUSLÅTAR
20 juni släpper Henrik Widegren sitt tredje album, "Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt", på bland annat Spotify och iTunes. För 50 år sedan släpptes "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" och revolutionerade popmusiken. Nu släpps "Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt", och revolutionerar sjukhusmusiken. "Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt", är historiens tredje album med bara sjukvårdslåtar. De två första var Henrik Widegrens tidigare album, "Sjuka sånger" och "Absolute Landsting 2".

Henrik Widegren är läkare vid Skånes Universitetssjukhus. Han är även låtskrivare, artist,krönikör samt medlem i panelen i SVT:s FrågaLund. Han uppträder på medicinska kongresser, humorfestivaler och visfestivaler, och har en youtubekanal, som har mer än 850 000 tittar.

Låtarna på Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt,handlar om stetoskop,vårdcentralen i Vinslöv,statistiskt bevisad kärlek,mellanchefsblues,värdegrundsarbete ochstjärnkirurgen Paolo Macchiarini. Texterna kommenterar och skojar med sjukvårdens egenheter, tillkortakommanden och hjältar. Musiken är lika omväxlande som en kväll på akutmottagningen:Disco, punk, gammelvals,techno, folkmusik,gladpop, läkarrock och powerballad.

Albumet är inspelat i Sunnanå studio och producerat av Markus Nilsson och Tobias Ekqvist. På albumet medverkar musiker från bland annat Hurricane Love, Östblocket och Tarabband. Henrik Widegrens nästa offentliga framträdande är på Landskrona visfestival15 juli och Lund ComedyFestival 1 september  (2017-06-17 07:34:13)
NYTT ALBUM MED SHANIA TWAIN
Hon lanserades i slutet av 1990-talet som kanske den allra sexigaste sångerskan och hade omåttligt framgångara en bit in i 2000-talet med inrikting mer på popmusik. Efter ett antal struliga år rent privat har Shania Twain arbetat sig tillbaka till rampljuset och kommer den 29 september att släppa ett nytt efterlängtat album. Första singelsmakprovet är "Life’s About To Get Good" som redan nu finns ute på olika streamingtjänster.

Shania är även aktuell på Country Music Hall Of Fame som öppnar en utställning om hennes karriär från de tidiga framträdanden som gjordes på kanadensiska barer fram till det allra senaste framträdandet på Stagecoach Festival. Utställning öppnar den 30 juni och kommer att finnas kvar fram till söndagen den 15 juli 2018  (2017-06-17 07:26:51)
HÅRDROCK FRÅN OVÄNTAT HÅLL
Kanske är det en förutfattad mening, men att bandet Nervecell har sin hemvist i Dubai i Förendae Arabemiraten är för mig en oväntad upplysning. Bandet släpper nu en ny singel med tillhörande video via det tyska skivbolaget Lifeforce Records. Låtens titel är "Abyssviand" och en lyric video kan Du se på YOUTUBE.

Bandets kommande album får titeln "Past, Present…Torture" och det släpps den 25 augusti  (2017-06-17 07:26:48)
THE BLAND BJUDER PÅ KÄRLEK…
Märkliga kombinationer är något som börjar definiera det svenska americanabandet The Bland. Medlemmarna som bland annat är nyexaminerade läkare och lärare har nu flyttat ut på landet för att lägga hela sin tid och fokus på musiken. I svenska medier som SVTs PSL och King Magazine talas det om att bandet utökat Sveriges musikklimat med en ny dimension men att soundet geografiskt låter mer som ett amerikanskt söder, snarare än en tätort i Närke.

Efter att ha byggt om en lada till studio pepprar nu bandet ut singlar och lämnar enbart skogen för turné. Nyligen släppta singeln Monday Morning samlade in över 35 000 kr till Musikhjälpen och senaste Mighty Old One genererade både hyllningar och dödshot då bandet stod upp för solidaritet i Sverige.

Under våren har bandet redan lagt sverige- och tysklandsturné bakom sig som genererade glädjerop från såväl konsertbesökare som journalister, bland andra Tysklands största countrytidning ”country.de” hyllade bandet i en stor artikel. Inte helt oväntat har intresset fortsatt växa och The Bland är nu bokade för europaturné med stopp i 10 länder redan i höst.

Nu släpps nästa singel ”Head Oh” med en musikvideo som utspelar sig i ett EPA-gäng i orterna Heby och Tärnsjö utanför Uppsala. Musikvideon är skriven och regisserad av geniet Marcus Storm som fångar en kärlekshistoria mellan två unga tjejer i röken av gummi och lukten av wunderbaum. Allt filmat med en kassett-DV-kamera från 2003. Se den här: YOUTUBE  (2017-06-16 04:54:50)
BENJAMIN BÖRJAR SOMMARTURNÉ
Idag (15/6) börjar Benjamin Ingrosso´s sommarturné med start i Karlskoga! Han spelar i totalt 16 städer med sitt grymma band som kompar på samtliga konserter. Senaste släppet 'Do You Think About Me' har adderats på Rix FM, NRJ Fresh, Rix FM Fresh, P3, P4, P3 Star & MTV. Benjamin kommer även att ses i Sommarkrysset, Lotta på Liseberg, TV4 Nyhetsmorgon & RIX FM-festivalen i sommar. Sedan den 5 juni och fram till 11 augusti programleder han även NRJ Fresh mellan 18-21 på vardagar.  (2017-06-16 04:51:15)
THE MAGNETTES MARKNADSFÖR STADSDEL
Att artister samarbetar med olika varumärken är vardagsmat idag och det har sjungits otaliga rader om städer, stadsdelar och kvarter genom tiderna. Men det här kan vara första gången som man spelar in en musikvideo för en stadsdel som inte finns, ännu.

Pajalabandet The Magnettes släpper sitt debutalbum Ugly Youth 30 juni i år och är redan omtalade efter en uppmärksammad spelning på världens största musikfestival South by South West i Texas USA. Bandet har dock redan nu spelat in en musikvideo som lanserar den nya Stockholmsstadsdelen Värtahamnen som står klar 2021/2022.

Videon publiceras i officiella kanaler den 16 juni: VIMEO.COM  (2017-06-16 04:45:15)
HONEYMILK SLÄPPER NYTT
“Trip” skapades da° Marcus Admund hade med sig na°gra ackord och Nikki Nyberg kunde sen matcha dessa perfekt med sina Thin Lizzy mo¨ter Mac Demarco mo¨ter TOPS-gitarrer. La°ten fo¨ljer ett typiskt Honeymilk-mo¨nster; texter om att livet sa¨llan na°r o¨ver tva° plus av fem mo¨jliga med melodier och arrangemang som la°ter det motsatta. I detta fall avhandlar den na°got en ser i ma°nga ma¨nniskor runt omkring en och som a¨ven a¨r applicerbart pa° oss sja¨lva; ka¨nslan av att vara i en situation da¨r du inte fa°r ut na°gonting egentligen men du a¨r da¨r fo¨r lindra din egen a°ngest och hitta en ursa¨kt fo¨r bristen pa° mod att faktiskt go¨ra na°got relevant och roligt med ditt liv. Eller sa° handlar den om att livet suger och knark och alkohol a¨r det enda som fa°r det att spraka lite ibland. Valet a¨r fritt.

Honeymilk, som nyss blivit en duo, arbetar just nu i studion mot ett album som kommer som sla¨pps ho¨sten 2017. Under 2016 sla¨pptes ”Time Will Kill You”, en singel som snabbt snurrade upp mot 200 00 streams pa° Spotify, och “The Nothing New” som hyllade bandets hittills ba¨sta av medier som Clash Magazine, BBC Fresh On The Net, Jajaja Music och spelades flitigt pa° radiostationer som Amazing Radio, tyska Flux FM, norska NRK P13 och finska YLE Soumi.

Marcus Admund och Nikki Nyberg spelar numera in mycket sja¨lva i sja¨lvvald exil pa° Hagagatan i Stockholm, men nya singeln “Trip” (premia¨r i Musikguiden I P3) har mixats i Vall Recording Studios pa° Gotland av Alexander Ha¨rnlo¨v. Omslaget a¨r, som vanligt, ett litet ma¨sterverk framtaget av bandets ”huskonstna¨r” Jonas Rosenblad Holm.

Honeymilks kommande album utsa°gs av ba°de Hymn och Festivalrykten till ett att se fram emot under 2017. Vi kan inte go¨ra annat a¨n att skriva under!  (2017-06-16 04:45:12)
SVENSK-AUSTRALIENSISK DUO
Den nya svensk-australiensiska duoakten Ell & Hart är aktuella med EP:n "Jot". Duon är ett musikaliskt mo¨te av ta¨ta harmonier i kombination med ett starkt la°thantverk, go¨r Ell & Hart till en ny och spa¨nnande internationell duoakt.

Med la°tar som handlar om flertalet personliga resor, da¨r saxofonen a¨r ett a°terkommande inslag, tillsammans med unika beats och med dom ba°da pa° keyboard/piano och sa°ng - skapar dom en meningsfull och gripande melankolisk popmusik. Stockholmsbaserade Jade Ell, mo¨tte Sheona Urquhart, som ha¨rro¨r fra°n Australien, en augustidag 2016 da¨r deras omedelbara och la¨tta musikaliska samarbete bo¨rjade.

Med harmonika¨nsla som First Aid Kit och Erato och med en la°tka¨nsla och touch av allt fra°n Carly Simon till Simon & Garfunkel, bjuder Ell & Hart pa° en stark liveupplevelse da¨r ba°das personligheter kommer fram - var och en pa° sitt unika vis  (2017-06-15 07:01:32)
SPOTIFY TVISTAR MED STIM
Den världsledande streamingtjänsten Spotify har hamnat i tvist med upphovsrättsorganisationen STIM (som organiserar textförfattare och kompositörer). Bakgrunden är att Spotify inte betalat STIM:s fakturor för det 4:e kvartalet 2016. Orsaken till detta är att det saknas uppgifter om vilka upphovsmännen är på en hel del av det material som streamats från Spotify och därför anser Spotify att man inte kan göra utbetalningen de ersättningen för dessa streamade låtar inte skulle komma upphovsmännen tillhanda. STIM har tidigare hanterat det så att man gjort s.k. Analogifördelningen, dvs de pengar som inte kunnat häröras till någon upphovsman har fördelats bland de upphovsmän som i övrigt haft högst STIM-ersättning.

Båda parter anger att man jobbar på att hitta lösningar på problemet  (2017-06-15 06:57:50)
NU HAR STIKO PER KOMMMIT FRAM
I lördags avslutades Vandringsturnén 2017 då Stiko Per Larsson nådde sitt slutmål Leksand. Han vandrade 612 kilometer till fots, han stod på scen i totalt 2430 minuter fördelat på 27 konserter över 26 dagar. Besökarantalet uppgick till över 4000 personer i publiken på plats under turnén, plus tiotusentals tittare via livesändningarna online.

Den allra finaste siffran är slutsumman på insamlingen till Barncancerfonden. I skrivande stund är fantastiska 417 372 kronor insamlat under turnén. Det är långt över förhoppningarna på 250 000:- inför turnén och ett väldigt glädjande resultat. Slutsumman kommer att justeras uppåt närmaste dagarna då insamlingen är ännu igång och inväntar ytterligare bidrag från auktioner och enskilda bidrag  (2017-06-15 06:49:24)
GARTH TJÄNAR MEST
När Forbes sammanställde ranking av kändisars inkomster visade det sig att Garth Brooks håller ställningen som countrymusikbranschen mest inkomstbringande under perioden juni 2016-maj 2017. Trots en liten minskning noteras han för $60.000.000 i inkomst och placeringen som #26 på kändistoppen. Hans följs av Kenny Chesney som #53 med $42.500.000 i inkomst. Därefter följer Luke Bryan (#55, $42.000.000, Dolly Parton och gruppen Florida Georgia Line (båda som #83 med $34.500.000). Även Jason Aldean finns med på 100-i-topp-listan med en inkomst av $32.500.000  (2017-06-15 06:49:21)
DARIUS RUCKER TOPPAR MEDIABASE
Darius Rucker noteras denna vecka som #1 på den amerikanska countrysingellistan enligt Mediabase. Listan rankar låtarna som spelats flitigast av amerikanska countryradiostationer under den senaste veckan (6-12/6). Låten är "If I told you" som är Ruckers första topplisteetta på två år och totalt hans 8:e listetta i kariären.  (2017-06-13 16:57:29)
TYSK HÅRDROCKSVIDEO MED WESTERN-TEMA
Det tyska powermetalbandet Ordan Ogan har i dagarna presenterat en ny video till sin låt "Gunman". Både låten och videon har ett tydligt western-tema och videon ser faktiskt ut att vara filmad på plats i den amerikanska västern.

Aktuellt är även att beställa deras specialpackade album "gunman", som släpps den 7 juli -17. Gör man en beställning senast den 18 juni packas plattan, tillsammans med extra material, i en likkista! Och till råga på allt får Du Ditt eget namn på kistan! OBS! Starkt begränsat antal, beställ på www.afm-records.de!
  (2017-06-13 16:57:26)
NEW COUNTRY, WEEK 24/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  JAMES STEWART KEENE: This ol´ t-shirt
 2.  DuWAYNE HEYD: Dream of heaven
 3.  PETER STEFANSON: Thinking about you
 4.  GREG WARD: Haggard and Jones
 5.  PAT GARRETT: Old timers
 6.  TIFFANY CARLEN: Vacation
 7.  ANDY TERRELL BAND: Something to love
 8.  SHANNA CROOKS: I believe I will be leaving you
 9.  JASON YOUNG: Under my skin
 10.  BELLAMY BROTHERS: Old love song
 11.  BONITA MERCER: Home to Canada
 12.  DAVE SHERIFF & THE BRIT PICKERS: Don´t come running ack to me
 13.  MICHELLE WALKER: Men in our lives
  (2017-06-12 11:18:00)
JOAKIM MOLITOR REMIXAR THE RASMUS
Efter breaket med singeln 'Morning Sun' som klättrade Top 20 på Beatport och Top 10 på Spotify Viral Top 50 är Joakim Molitor en av våra hetaste dansmusikproducenter. Nu har han tagit sig an The Rasmus nya singel 'Paradise' som får en somrig kostym The Rasmus medverkar i TV4 Sommarkrysset 8 juli.  (2017-06-11 06:00:17)
NYA VIDEON HAR PREMIÄR PÅ THE 405
Den 26 maj hade The Magnettes premiär på singeln ”So bad” idag har den engelska musik sajten The 405 premiär på deras nya video på ”So Bad”. Låten kommer från The Magnettes debutalbum "Ugly Youth" som släpps den 30 juni. Den nya videon kan ses på THE 405.

Det händer mycket kring The Magnettes just nu de är bland annat klara för världens största musik festival Summerfest i Milwaukee, USA. Festivalen har 50 års jubileum, har nästan en miljon besökare och har sedan 1999 kunnat titulera sig världens största musik festival enligt Guinness Rekordbok. Summerfest är en del av The Magnettes USA/Kanada turné i juni där de kommer besöka Los Angeles,San Francisco,Chicago,Edmonton,Milwaukee. Sanna och Rebecka kommer även medverka på SVT:s program om minoriteter där kan man följa dem under hashtaggen #minsquad där det kommer visas bilder och filmer från bandets uppträdande på Summerfest. Sanna Kalla kommer även vara med i de nya avsnitten av Bastubaletten på SVT som i år kommer ha kvinnliga deltagare  (2017-06-11 05:56:59)
GÖTEBORGS STÖRSTA RAPPARE
Med ca 200 000 lyssnare i månaden och 25 miljoner streams på Spotify är Lani Mo Göteborgs största rappare. Under det senaste året har Lani Mo släppt EPn T(r)aktkänsla, medverkat i TV4's program "Lyckliga Gatan" och sålt guld. Just nu arbetar Lani Mo på sitt debutalbum som väntas släppas i slutet av året. Första smakprovet från det kommande albumet är låten Upp Till Mig som släpps 9 juni.

Lani Mo, eller Taulant Morina som han egentligen heter, föddes som yngst av sex syskon i Motala 1992 men flyttade tidigt till Bergsjön i Göteborg. Familjen hade flytt från Kosovo 1991 och reste 1999 tillbaka till Kosovo för att hälsa på familjen. Men i hemlandet hade saker förändrats, städer låg i aska, fattigdom, kriminalitet och korruption hade brett ut sig. Den 6-åriga Lani fick där veta att flera släktingar blivit dödade i kriget.

Nya låten gästas av sångerskan Lova, som just nu även är aktuell med en egen låt. Upp Till Mig handlar om en ömsesidig attraktion mellan två personer på klubbens dansgolv.

- Jag har alltid velat göra en dancehallduett om ömsesidig attraktion med en kvinnlig artist och med Lova blev det helt rätt för den här låten! Även om temat är typiskt för dancehall så ville vi sätta vår egen twist på det, att det är helt på kvinnans villkor. "...kan stå och se på dig i timmar, låt mig ta dig under mina vingar" så svarar Lova i sin vers med "...är ingen pryl som du kan vinna, tro mig jag kan pröva mina vingar"  (2017-06-11 05:49:08)
ADDAD PÅ HARD ROCK CAFÉS VIDEOPLAYLIST
Kristofer Greczula har precis kommit hem från New York där videon till debutsingeln "Taste" spelades in med Joakim Carlsson som jobbar på GOODCOMPANY som har producerat videos till Bruno Mars, Beyonce, Madonna,Kanye West, Pharell Williams, KendrickLamar m.fl Videon finns ute nu och kan ses på YOUTUBE.

Videon har adderats till Hard Rock Cafés videoplaylist och på torsdag den 15 juni ett Music Video Release Party på Stockholms Hard Rock Café. Där kommer Kristofer att framföra låten akustiskt, mingel startar kl 18 och klockan 19.00 står han på scenen. Läs mer på FACEBOOK EVENT!  (2017-06-11 05:49:05)
STORVINST FÖR KEITH URBAN
Sångaren Keith Urban firade stora triumfer när årets upplaga av CMA Music Awards delade ut sin priser häromkvällen. Hela fyra utmärkelseer blev Urbans tilldelning, bl a hans tredje utmärkelse i kategorin "Video Of The Year".

Showen inleddes f ö med en hyllning till den nyligen bortgångne Gregg Allman. Denn ahyllning framfördes av Jason Aldean, Darius Rucker, Charles Kelley och Derek Trucks  (2017-06-10 09:05:03)
NY SINGEL MED JAMES STEWART KEENE
Den australiensiske countrysångaren James Stewart Keene har plockat ut ännu en singel från sitt album "Charm Offensive". Det är den softa countryballaden "It all comes down to you", skriven av James själv tillsammans med Craig Morrison.

James är även aktuell i en artikel i branschtidningen COUNTRY MUSIC CAPITAL NEWS samt en 60 minuters radioshow som James själv producerat med sin egen musik  (2017-06-10 08:59:55)
SVENSK EM-LÅT FÖR DAMERNA
När landslaget spelade mot USA på Gamla Ullevi var det samtidigt världspremiär för den officiella svenska EM-låten. Albin Johnsén framförde - för allra första gången - ”Hjärtan Av Guld”.

Om knappt en månad kliver det svenska landslaget in i hetluften - i EM i Holland - och möter Tyskland i mästerskapspremiären. Därmed slår säkert hjärtat ett extra slag för Pia Sundhages tjejer. Men artisten Albin Johnsén ser i alla fall till att det blir med ett hjärta av guld. Och en av initiativtagarna var faktiskt det svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani. ”..Albin har en grym förmåga att sätta ord på känslor i sina låtar. Han var den förste jag tänkte på. Jag vet även att han är en väldigt genuin och jordnära människa så jag är väldigt glad att han ville hjälpa oss med EM-låten. Jag fick gåshud första gången jag hörde den, den gick rakt in i hjärtat..”, säger hon. En av anledningarna till kontakten med just Albin Johnsén var också tack vare hans låt ”Din soldat”, som landslaget lyssnat mycket på och gillar  (2017-06-10 08:57:30)
MUMS - MÅNS PÅ SVERIGE-TURNÉ
Måns Zelmerlöw har haft en hektisk vår, han har pendlat mellan London, Paris, Island och Polen för promotion kring nya singeln ”Hanging On To Nothing”. Singeln har fått fantastisk respons och redan legat topp 5 i Polen, Frankrike och England. Låten har nyligen gått till radio men har redan fått fina adderingar av bland annat Radio 2 i UK och i Frankrike är den adderad av RTL2. I veckan släpps nya videon till ”Hanging On To Nothing” eller ”Rien que nous deux ” som den heter på franska.

Måns har också hunnit avverka en två veckor lång Europaturné tillsammans med sitt band, en turné som tog honom till utsålda hus i bland annat Amsterdam, Paris, London, Lyon, Zurich och Warzawa. Knappt hann han avsluta den innan det var dags att packa om väskan igen för att åka till Kiev och presentera Eurovision Song Contest tillsammans med Edward af Sillen för SVT.

Nu är det äntligen dags för Måns att spendera en del tid i Sverige och och igår den 8 juni var det turnépremiär på Gröna Lund i Stockholm och imorgon gästar han Furuviksparken utanför Gävle. I Sverige klättrar han just nu på radiolistan och ligger f n #15 på listan med låten "Wrong Decision" från senaste albumet "Chameleon"  (2017-06-09 07:56:41)
STIKO PER LARSSON HAR PASSERAT MÅLET
Stiko Per Larsson är ute på en turné till fots genom mellansverige för att samla in pengar till Barncancerfonden. Insamlingen och turnén görs också för att hedra minnet av femårige Cem Seger som gick bort i i cancer i mars 2016.

På nationaldagen kom över 550 personer till Sveaparken i Hedemora. Det är den största publiken hittills under årets turné och det gav också årets absolut största insamlingssumma. Hela 34042 kronor kom in i Hedemora igår! Detta gör att insamlingen nu med råge passerat den kvarts miljon som var ursprungsmålet med insamlingen. Just nu ligger insamlingen till Barncancerfonden på fantastiska 281522 kronor. Det finns ju inget övre tak på hur mycket pengar som behövs i kampen mot cancer som drabbar barn. Insamlingen kommer fortsätta och Stiko kommer nu försöka samla in så mycket pengar som det bara är möjligt under de dagar som återstår av turnén. Stort tack, alla som bidragit och spritt ordet om insamlingen och vandringen.

Stiko Per Larsson släppte singeln "När du inte längre hör mig" i mitten av maj. Sången är skriven till hans son och handlar om stunderna i livet när av olika skäl är tvungna att skiljas åt, för en kort eller längre tid. Trots att man inte vill något annat än stanna, så måste man ibland gå. Den vackra och vemodiga sången har nått ut till en väldigt stor publik. Det liknar ingenting Stiko Per tidigare släppt, vilket är väldigt hedrande och roligt. Videon till "När du inte längre hör mig" har 217249 visningar sedan premiären den 17 maj och den har delats 1331 gånger. Och det bara ökar med tiotusentalet för varje dag som går  (2017-06-09 07:51:48)
VIDEO OCH SINGEL I VIKTIGT ÄMNE
Duon Flora Cash släpper video till sin nya singel "California". En vacker och sorglig video om ett barn på flykt. Se den här: YOUTUBE.

Flora Cash tacklar återigen ett viktigt humanitärt ämne. Denna gången genom musikvideon till deras senaste singel ”California”, som kort efter att den släpptes nådde förstaplatsen globalt hos blogg-topplistan Hype Machine. Videon är inspelad i Kalifornien, just som titeln antyder. Den regisserades av Edward John Drake, mannen som även gjort Yolanda B Cool och Rodriguez ”Sugar Man” och Jack Üs ”Beats Knickin”.

Kalifornien är en av de amerikanska stater som gränsar till Mexiko, där det varje vecka bevittnas nya tragedier för oskyldiga flyktingar. De människor som tvingas riskera sina liv för att försöka fly ur spiralen av fattigdom, våld, droghandel och kriminella organisationer har bokstavligen ingenting att förlora eftersom vad som helst är bättre än det liv de lämnar bakom sig. I videon följer vi en liten mexikansk flicka som befinner sig i just den situationen. Hon har varit på vandring en tid och förlorat sin pappa längs vägen men är fast besluten att fortsätta resan, både för hans och sin egen skull. Vi får vandra tillsammans med henne en bit och för varje filmsekvens tar vi oss närmre gränsen, vilket även innebär att vi möjligen närmar oss flickans död.

I “California” bjuder Flora Cash musikaliskt på en unik förening mellan pop och alternativ folkmusik. Med en mödosam råhet, ärlighet och medmänsklighet utforskar de en mörkare sfär av den saga som är livet. Videoregissören Edward John Drake lyckas visuellt tillföra Flora Cashs musik en ny dimension, nämligen den välbekanta men ändå ofta förbisedda faktor som är verklighet. “California” är ett av spåren på albumet Nothing Lasts Forever (And It’s Fine), ute nu via Icons Creating Evil Art  (2017-06-09 07:48:14)
THE MAGNETTES BLAND 20 UTVALDA
Världens största musikfestival med en miljon besökare, Summerfest i Milwaukee plockar varje år ut 20 akter från hela världen i sin Emerging Artists series. I år har de valt ut The Magnettes från Pajala. 2014 var senast det fanns en svensk artist med i listan över utvalda band, Tove Lo.

Emerging Artists Series är en tävling inom festivalen där de listar 20 band världen över som de tror kommer slå igenom inom en snar framtid. Andra artister förutom Tove Lo som ingått i Emerging Artists Series och efter det nått internationella framgångar är Walk the Moon, Nathaniel Rateliff och Maren Morris. Se hela uppställningen här http://summerfest.com/eas-2017/.

The Magnettes är från Pajala och består av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. Bandet har haft stora framgångar utomlands och gjort flera USA turnéer. Showcases i USA, England och Spanien. Bland annat på SXSW, CMJ,The Great Escape,Canadian Music Week. De har gjort Pride spelningar runt om i Sverige under sommaren 2016 och välbesökta framträdanden på Almedalen. Deras fem singlar ”Young and Wild” "Sad Girls Club", ”Hollywood”, ”Bones”och "Killers in a Ghost town" har hyllats av engelska och amerikanska bloggar som Perez Hilton,Popjustice, Gigwise, Drunken Werewolf, FM.TV, Drowned in Sound och Fourohfive. Dokumentären ”A Pajala State of Mind” om bandet gjord av Hans-Erik Therus har visats flera gånger på SVT. De vart nominerade som årets Norrbottningar av Norrbottenskuriren 2016. Bandet är utvecklat av BD-pop

PRESSTOPP The Magnettes spelar på Resturang Usine (Södermalmsallén 36-38) den 15 juni. Sista chansen att se bandet före deras USA turné som startar den 18 juni i Los Angeles  (2017-06-09 07:45:46)
LIVE-COUNTRY PÅ TIDAL
Streamingtjänsten TIDAL bjuder imorgon fredag 9 juni på ett liveframträdande från självaste Nashville med countrypopbandet Rascal Flatts. Sändningen inleds kl 10.30AM (Central Time) och ska kunna upplevas av alla som har tillgång till streamingtjänsten - tiden motsvarar 05.30 svesk tid  (2017-06-08 06:50:32)
PAISLEY PÅ STUDENTFIRANDE
Countrysångaren Brad Paislet dök upp med ett scenframträdande vid studentfirandet vid Barrington High School strax utannför Chicago, Illinois häromdagen. Det var studenterna vid programmet för TV-produktion som hade deltagit (och vunnit) en tävling på ämnet "Class of 2017 Last Time for Everything Contest" som använt Paisleys låt "Last Time" i en video där man klargjorde vad man skulle sakna mest från tiden vid skolan  (2017-06-08 06:47:46)
IKONISKT ALBUM #1 PÅ ALBUMLISTA
50-årsjubilerande Beatles-albumet "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" går in som #2 på den svenska albumlistan medan den blir nygammal #1 på såväl fysiska listan som den för vinyl. Albumet släpptes ursprungligen den 1 juni 1967 och anses av många vara det bästa Beatles-albumet någonsin (även om jag håller deras föregående platta "Rubber Soul" som snäppet vassare). Sgt Peppers-albumet blev något av slutpunkten för bandet, även om man släppte ytterligare album fram till bandets upplösning 1969/70  (2017-06-08 06:31:15)
STOR COUNTRYFEST I ÄLVKARLEBY
I augusti arrangeras kanske årets största countryfestival i norduppländska Älvkarleby, några mil utanför Gävle. Det är ex-Refreshmentsmedlemmen Micke Finells bolag Rock Around The Clock Productions som sedan några år arrangerar Pickadoll Countryfestiva. Allt börjar på onsdagen den 9 augusti och det pågår fram till den 13 augusti med massor av olika artister. Rättigheter för mat/öl/vin/sprit utlovas. För att se hela programmet, klicka på bilden för en större version!  (2017-06-08 06:31:12)
REPRESENTERAR SVERIGE I S:T PETERSBURG
Sångerskan Sara Sangfelt kommer att representera Sverige vid "White nights of St. Petersburg", en internationell sångtävling som äger rum i den ryska storstaden St Petersburg den 8-10 juli 2017. Festivalen är en genre- och stilöverskridande musiktävling som TV-sänds av den statliga ryska TV-kanalen och brukar ses av över 100 miljoner TV-tittare. Ofta bjuds internationella storstjärnor in för att framträda i tävlingens pauser och tidigare har man gästats av bl a Ricky Martin, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Chris Rea, Bryan May, Joe Cocker, Ringo Starr, Kevin Costner, Woody Allen, Paula Abdul, Mika , Nelly, Mario, Duran Duran, Eros Ramazzotti och The Jacksons  (2017-06-07 08:37:08)
MODERN TRUBADUR MED GÖTEBORGS-RÖTTER
Albin Lee Meldau är en modern trubadur med rötterna i Göteborg med en svensk jazzsångerska som mamma och en brittisk punkrockande pappa. Han nominerades i år för en Grammis i kategorin "Årets Nykomling" och tilldelades förra året Anchor Award vid den amerikanska Reeperbahn Festival i New York.

Nu släpps hans 5-spårs EP "Bloodshot" och den första singeln "Persistance".

Han uppträder på fyra olika festivalen i USA under juni med början den 7:e vid Reeperbahn showcasefestival och den 9:e vid Bonnaroo Music + Arts Festival i Machester, Tennessee  (2017-06-07 08:37:04)
NEW COUNTRY, WEEK 23/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  CHRIS JAMES: Our country´s pride
 2.  JUSTIN ROSS: Sweet Caroline
 3.  HARPER´S WEEKLY: Morning comes
 4.  TROND SVENDSEN & TUXEDO: Blue moon above
 5.  OTIS C. TRUAX: That old chair
 6.  BRAD MILLER: First Time Outta The Chute
 7.  JENNI DALE LORD BAND: Country rock and roll
 8.  JARED LoSTRACCO AND THE RED DIRT TROUBADOURS: Small town Texas
 9.  DARRIN MORRIS BAND: Where will I be
 10.  BRAD TUCKER: Girl
 11.  TAYLOR PFEIFFER: Whoa mule
 12.  LINDSAY BUTLER OAM & PEGGY GILCHRIST: Gospel Road
 13.  LYNN ANDERSON: From the bottom of my broken heart
 14.  COLENE WALTERS: In your eyes
  (2017-06-05 11:18:00)
ETT SNACK MED NATUREN
Amanda Fondell har under våren släppt låtarna "Naked" och "Count On You", den 2 juni kommer EPn "In A Talk With Nature". EPn In A Talk With Nature visar på hur Amanda Fondell växt som artist och låtskrivare de senaste åren. Men även som person.

Amanda har tagit hjälp av låtskrivarna Alexander Palmer (Chris Brown, Sia, Ty$, Iggy Azalea etc.), Steve Diamond (Eric Clapton, David Foster, Pussycat Dolls, Faith Hill etc.), Andreas Roos och Nadia Johansson. Producerat har Robin Grubert gjort (Keri Hilson, Mads Langer etc.) och EPn är mixad av Jasmes Krausse (Beyonce, Nick Jonas, Santana, Robin Thicke, P!nk, Lady Gaga, James Blunt etc.)

Efter att ha arbetat med andra artisters musik och medverkat på låtar som Smoke med Didrick och Axwells Barricade fokuserar Amanda helt och hållet på hennes egen musik. Låtarna Naked och Count On You har blivit uppmärksammade av en hel del internationella bloggar bl. a Popcrush (http://popcrush.com/amanda-fondell-naked-song-premiere/) och Perez Hilton (http://perezhilton.com/tag/amanda_fondell/#.WOycSlKHI_U) Naked var på Spotifys New music Friday i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Tyskland, Malaysia, Taiwan och Filippinerna  (2017-06-04 05:18:51)
MERA SKIFS I RUTAN
Efter förra veckans porträtt av och med Björn Skifs som visades i TV4 fortsätter historien berättas när samma kanal ikväll (lördag 3/6) visar filmen om "Badrock", den klassiska konsertföljetongen som kunde upplevas i Slottsruinen i Borgholm, Öland. I det här programmet bjuds det på tillbakablickar från sent 1980-tal till jubileumskonserten 2016. Bland de medverkande finns bland andra Lisa Nilsson, Tommy Nilsson och Mats Ronander.

Programmet visas kl 20.00 och är drygt 1½ timme längt…  (2017-06-03 08:17:30)
ELIN K MED SOMRIG REMIX
Elin k nöjer sig inte med singel och musikvideo utan vill ge sina lyssnare “nåt somrigt” i lurarna nu när ledigheten är nära. Sångerskan och låtskrivaren från Göteborg som gjorde sin debut som soloartist den 28 april med singeln "Strange Flowers" kommer nu med en remix av samma låt, lite mer klubbig, men med samma mystik och dimmiga sound.

Elin och Robin har jobbat under våren och när Robin erbjöd sig att göra en ny version av Strange flowers kunde det inte gå fel. Lynch har bland annat skrivit låtar till Pink, Backstreet Boys, Justin Timberlake med flera. “Det blir ju på nåt sätt en paradox att göra en klubblåt/sommar remix av en låt där texten har ett såpass starkt vemodigt budskap. Men samtidigt är det ju skitkul att det går och det blir något helt eget.”, säger Elin.

Nu väntar spelningar på Tillsammans cup, Bengans och en Östeuropa turné i sommar. Turnén till Ungern, Tjeckien och Tyskland blir Elin Ks första riktiga turné med egen musik, men tidigare har hon spelat i både Italien, Tjeckien, London och Peking. Att ta musiken vidare har alltid varit målet  (2017-06-03 08:17:27)
VINCE GILL TURNERAR MED EAGLES
Countrysångaren Vince Gill kommer att turnera med countryrockbandet Eagles i juli. Gill kommer att medverka tillsammans med den bortgångna Eagles-sångaren Glenn Freys 24-åriga son Deacon Frey vid konserter i New York och Los Angeles samt dessutom vid två olika festivalspelningar.

Gill har under lång tid haft tät kontakt med bandet och medverkade bl a på trummissen/sångaren Don Henleys soloplatta Cass Country och har dessutom vid sina spelningar gjort egna versioner av Eagles-låtar  (2017-06-02 03:54:49)
ELVIS "LIVE" I SCANDINAVIUM
Tidigare i maj – 50 år efter att Elvis™ och Priscilla Presley gifte sig – fick Sverige för första gången uppleva konserten “The Wonder of You” i Malmö. ”The Wonder of You" är nästan som att uppleva Elvis live med gospelkör och fullmatad symfoniorkester” skrev Kvällsposten och gav konserten fyra getingar. I juni 2018 återvänder succén till Norden och besöker då Scandinavium i Göteborg och Ericsson Globe i Stockholm, även denna gång med personligt framträdande av Priscilla Presley.

I oktober förra året släpptes skivan "The Wonder of You: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra”. Kort därefter inleddes en exklusiv Europaturné där publiken fick uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester som framförde kungen av rock’n’rolls™ mest kända låtar live. Även Priscilla Presley medverkade i egen hög person, och kommer så även göra då ”The Wonder of You” återvänder till Sverige sommaren 2018.

Skådespelaren, producenten, författaren och entreprenören Priscilla Presley var en av de drivande krafterna till att göra Graceland till en världskänd attraktion och företaget Elvis Presley Enterprises framgångsrikt. Som skådespelare är Priscilla Presley känd för sina roller i tv-serien “Dallas” och "Den nakna pistolen”-filmerna. Konserten ”The Wonder of You” är ett musikaliskt firande av en legend som fortsätter att slå rekord. Elvis är världens bäst säljande artist någonsin med över 1 miljard sålda album. 131 av hans album har sålt guld, platina eller flerfaldig platina. Han nominerades för 14 Grammys, vann tre och har dessutom tilldelats Grammy Lifetime Achievement Award. Elvis tv-special "Aloha from Hawaii” sågs av över 1,5 miljarder människor i hela världen. Konserten “The Wonder of You” är producerad av Elvis Presley Enterprises och Europaturnén produceras av GEA Live  (2017-06-02 03:51:35)
LIVE AT HEART SLÄPPER NYA AKTER
Live at Heart släpper 16 nya akter till årets upplaga av festivalen. En artist som sticker ut är Calvin Arsenia, från Kansas City i USA. Dessutom är det nu klart att Göran Samuelsson kommer tillbaka Live at Heart. Göran är känd som grundare av Packmopedsturnén och fick Live at Hearts pris Musikörat 2016. I år uppträder Göran Samuelsson som soloartist på festivalen. Det finns också två andra akter i det aktuella bandsläppet som kommer tillbaka till Live at Heart. Det är progressivt rockande Astrakhan och livefavoriterna State of Grace.

Två akter som kommer att sticka ut och få publiken att haja till är avantgardistiska Mother Mink och SoLBLoMMa. 16 nya akter läggs idag till ett program som i dagsläget innehåller ett åttiotal olika artister och grupper. 23 scener är klara och såväl filmprogrammet som seminarieprogrammet under festivalen närmar sig offentliggörande. Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister. Live at Heart pågår 30:e augusti - 2:a september i Örebro.

Mer info på festivalens hemsida www.liveatheart.se  (2017-06-02 03:51:03)
NY SINGEL MED TINA MOE
"Så länge jag finns kvar" är en ny singel med sångerskan Tina Moe. En lite annorlunda popballad, som är ett resultat av samspelet mellan en text som berör, musiken och Tinas speciella röst. En tonsatt dikt till livet. Låten har Tia gjort både text och musik till, men Tina tillsammans med Erik Bernholm svarar för arrangemanget, Erik står även för produktionen.

Videon finns ute på YOUTUBE  (2017-06-01 09:42:29)
EBBOTS TV-GÄSTER KLARA
Inspelningarna av Ebbot Lundbergs nya musikprogram Ebbots ark pågår för fullt längs västkusten. Nu är det också klart vilka artister som syns ombord när programmen sänds av SVT i september.

I varje avsnitt bjuder Ebbot Lundberg ombord tre artister som var och en har med sig ett soundtrack som är starkt kopplat till en viktig händelse i livet. Resan startar i Göteborgs södra skärgård och fortsätter sedan norrut mot Smögen via nya hamnar varje vecka. Serien bjuder på samtal om toppar och dalar i livet och mynnar ut i laddade framträdanden. Det blir spontana spelningar på oväntade platser och varje avsnitt avslutas med en konsert där alla artisterna tar plats på scenen inför publik.

Miriam Bryant, Veronica Maggio, Kapten Röd, Ane Brun, Tommy Körberg, Loreen, Joy M’Batha, Lasse Holm, Loney dear, Rebecca & Fiona, Ola Salo, Hurula och Annika Norlin är gästerna ombord.

Serien sänds i fem avsnitt i SVT 1 från september  (2017-06-01 09:37:26)
NYTT ALBUM
Materialet lever! Det a¨r grundka¨nslan. Dark Continent anno 2017 gnisslar och gnyr och slo¨sar givmilt med melodier pa° olika plan, med siktet insta¨llt frama°t. La¨ttfa°ngat och direkt, samtidigt komplext och varierat. Att sva¨lja en la°t hel a° ha°llen efter fo¨rsta tuggan la°ter sig inte go¨ras. Bandets tredje album ”Songs About Love and Depression” rymmer en parad av detaljer att fundera vidare pa°. Gitarrer i massor. Sa°nger att sa¨tta under ljudlupp fo¨r na¨rmare granskning.

Faktum a¨r att ma°nga la°tar a¨r ma°nga la°tar pa° en ga°ng. Albumet bjuder en ha¨rlig lyssningspalett fylld av differenta vinklar, vra°r och intryck. Samtidigt presenteras en enhetlighet i ba°de uttryck och sound som ha°ller de tio albumspa°ren pa° spa°ret. Na°gon ma°dde da°ligt – det var bra!

Producerat i egna studion The Vault i Malmo¨ lyckas Dark Continent i ett slag radera ut alla tvivel. Plo¨tsligt, pa° mindre a¨n ett halva°r, spottar bandet ur sig fo¨rst tre singlar, fyra videor, och nu i maj 2017 ett fulla¨ngdsalbum. Noterbart a¨r att studiodo¨rren knappt hunnit sla° igen. Sa° sent som na°gra fa° veckor bort adderades, arrangerades och fa¨rdigsta¨lldes ha¨lften av materialet pa° ”Songs About Love and Depression”. Sa° fa¨rskt att bandet aldrig na°gonsin fo¨rr varit mer rykande aktuella.

Det a¨r uppenbart att ha¨r har det jobbats och gra¨vts i ba°de sja¨l och hja¨rta med stora kreativitetsmo¨ssan pa°. Gitarrerna nosar upp dig och la¨mnar aldrig din sida. De liksom insisterar pa° att fa° snirkla sig in under huden, in mot hja¨rtat. Med punsch och fja¨rilsdans sida vid sida och om vartannat leder Dark Continent ba°de lyssnare och sig sja¨lva i en delvis ny riktning. Lika ofta svettigt ettrigt som mer nyanserat, kanske rent av moget.

Titeln da°? Vad sa¨ger den? ”Songs About Love and Depression” – a¨r det verkligen vad va¨rlden beho¨ver det redan skakiga a°ret 2017?

Ingen beho¨ver heller sva¨va i ovisshet na¨r det ga¨ller bandets musikaliska ryggrad. Punk och postpunk, via kvalitetsgrunge och 90-talsindie. Visst finns en Iggy Pop-aura o¨ver o¨ppnande ”Wake Up Sane”, a°tminstone fram till refra¨ng och det ma¨ktiga slutpartiet da¨r la°ten liksom va¨nder pa° sig sja¨lv. Eller varfo¨r inte titelspa°ret da¨r tuffa riff plo¨tsligt ga°r hand i hand med en soulig vers. Och a¨r det inte The Gun Club och Jeffrey Lee Pearce som kikar in i ”Eternally”? Men vad ha¨nder i ”Take Me Home” – DC nyper sig i armen av fo¨rva°ning samtidigt som de skickar ut alla gitarrer de har mot lyssnaren. Massivt med ma°nga frustande skikt. Singlarna ”Love Hate ADHD”, ”Downdowndown” och Trump-kritiska ”Election Day” lever sitt liv. Avslutningsla°ten ”Where You Are” med den till en bo¨rjan finsta¨mda ka¨rleksfo¨rklaringen till livet och just ka¨rleken, eggar upp sig mot en rafflande svettig slutkla¨m. ”Songs About Love and Depression” sla¨pptes digitalt pa° alla relevanta plattformar den 19 maj. I bo¨rjan av juli fa°r vinylversionen sin release  (2017-06-01 09:37:23)
NEW COUNTRY, WEEK 22/2017
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för det aktuella programmet:
 1.  JORDAN MOGEY: My drifting angel
 2.  BRENDAN KELLY: Just to be your man
 3.  ROLF SCHNEIDER: Last days of fall
 4.  MARK DENNY PRESTON: Bottoms Up
 5.  FISK, FISK & HOWE: The Highwayman
 6.  RUNAWAY DIXIE: Gone so long
 7.  KATE GROM: Whistle cry
 8.  ROBERT RAY: Can´t play Strait
 9.  STEVEN JAMES AND THE JADED: Dance with me tonight
 10.  BRYAN ADAM JOYNER: Beer tastes better with you
 11.  JOHNNY BUSH: I gotta get drunk
 12.  NATALIE ROSE: Conformity
 13.  KELLI BROGAN: Long after you´re gone
 14.  DAN SCHAFER: Mothers are angels too
  (2017-05-30 11:18:00)
STIKO PER KNALLAR VIDARE
Stiko Per Larsson fortsätter sin vandring genom mellan-Sverige och anländer idag (30/5) till Kopparberg där han gör en spelning på Hörnkrogen. Imorgon fortsätter han till Cassels i Grängesberg för nästa framträdande. Planerna är att vara framme vid slutmålet i Leksand och spelningen i Hotell Korstäppan den 10 juni.

Hittills har Vandringsturnén samlat in imponerande 128.011 kronor som oavkortat skänks till Barncancerfonden. Läs mer om Vandringsturnén på www.vandringsturnen.se  (2017-05-30 07:23:42)
NFL-QUARTERBACK PÅ COUNTRYSCEN
Payton Manning, som är quarterback i det amerikanska fotbollslaget Denver Broncos, klev upp på scenen när Chris Stapleton uppträdde i Red Rocks Amphitheater förra tisdagen. Tillsammans framförde dom "Tennessee Whiskey", en låt som passade utmärkt eftersom Manning har anknytning till delstaten Tennessee (som dessutom har stor koppling till just countrymusik) och dessutom har Manning stor förkärlek för just countryn.

Det rapporterades att publiken på plats i arenan blev helt galna…..  (2017-05-30 07:18:46)
LUKE BRYAN GÖR SIN 9:E FARM TOUR
Countryartisten Luke Bryan har avslöjat planeringen för sin 9:e turné med titeln "Bayer Presents Luke Bryan Farm Tour 2017". Turnén inleds den 28 september i Lincoln, Nebraska och efter ytterligare sex konserter tar den sitt slut i Centralia, Missouri den 7 oktober.

Med på den korta turnén följer Lukes skivbolagskompis Jon Pardi och andra sidoakter kommer att presenteras senare  (2017-05-30 07:18:43)
TJO I TJÖGSTA
Tre härliga sommarkvällar i gemytlig lantmiljö, vid Ladan 1917 i närheten av Tjugestasjön utanför Glanshammar. Njut av lokala smaker, lokalproducerad öl till tonerna av fantastiska artister. Ta cykeln eller åk med våra Tjo i Tjögstabussar som avgår ifrån Örebro. Vid ladan bjuds i sommar på underhållning med Thomas Di Leva (1/7), Larz Kristerz (21/7) och Doug Seegers (5/8)  (2017-05-29 05:57:57)
FLERA SVEN-INGVARS-ALBUM PÅ TOPPLISTA
Nyligen bortgångne Sven-Erik Magnusson har inneburit en boost för Sven-Ingvars samlingsplattor på den svenska albumlistan för dansband/schlager. Som veckans #1 återfinns albumet "Mer glöd än någonsin, Sven-Ingvars Bästa" och bland de tio mest sälda återfinns även "Byns enda blondin" (#8) och "Livet är nu - 50 år det bästa med Sven-Ingvars".

Lite längre ner på listan återfinns även klassiska albumet "Sven Ingvars i Frödingland" som #19  (2017-05-29 05:52:48)
THE REFRESHMENTS-SAMLING PÅ #9
Gävle-rockarna The Refreshments samlingsalbum "The Very Best Of…" är en av veckans framgångsrikaste nykomlingar på den svenska albumlistan. Direkt in som #9 noteras den och är endast slagen av Linkin Parks "One more light".
Alumlistan toppas för övrigt även denna vecka av svenska Hov1  (2017-05-29 05:47:40)
NÄR MENING HAR BETYDELSE
Oh Tambo är ett band som äger kunskapen om hårt arbete. Det här är första releasen från ett rutinerat manskap som berör med sin musik. Ta del av ett själfullt släpp med livet i fokus.

Bandet introducerar sig med låten ”Journeyman” med tillhörande video. Bandets musik tar dig till en plats där artister utan filter fritt skapar det som kommer ur hjärtat och från livserfarenheter. Oh Tambo har rutin och ignorerar cyniska målgruppsanpassningar - de drivs av passion och intuition.

Mattias Ahlén är frontfigur och låtskrivare i ett band som lever parallellt med mainstream-kulturens snabbt spinnande tidevarv. Medlemmarna i Oh Tambo har arbetat med många branschnamn och har en enkel filosofi och säger enstämmigt: – Så länge folk blir berörda och känner äkta känslor så spelar det ingen roll om vi spelar inför 10 eller 10 000 personer.

Låten ”Journeyman” är tidlös och vänder sig till ung som gammal. Alla vi som färdas på livets resa där tvära kast kan bjuda på allt från panikångest och sökande, till en skiftande vardag där glädje och sorg tävlar om uppmärksamhet  (2017-05-29 05:47:34)
GREGG ALLMAN HAR AVLIDIT
Gitarristen Gregg Allman har avlidit, 69 år gammal. Dödsorsaken var levercancer. Tillsammans med sin bror Duanne bildade han The Allman Brothers Band som framförsallt under 1970-talet noterade stora framgångar med sin sydstatsorienterade rock- och bluesmusik. Brodern Duane avled i en motorcykelolycka 1971 men bandet fortsatte verka in i våra dagar…  (2017-05-28 12:14:05)
HAV OCH BÅTLIV I AMANDAS "HAVSMELODI"
Fredag den 26 maj släpps "Havsmelodi" med nya stjärnskottet Amanda Ginsburg!

"- Redan när jag var en månad gammal tog mina föräldrar med mig ut på seglats. Det känns så roligt att få dela med mig av min kärlek till båtlivet och skärgården, det som är mina starkaste sommarminnen, säger Amanda.

Men även när sommaren går mot sitt slut så fortsätter livet som båtägare. När våren nalkas tar sig båtfolket ut till varvet. Där samlas de under presenningarna för att göra båtarna redo för sjösättning. Vid Stockholms skärgårds port, på Djurgården, ligger Vikingarnas Segelsällskap. Där har Amanda Ginsburg sprungit sedan barnsben, in och ut under presenningar, känt dofter av fernissa och bottenfärg, för att sedan efter sjösättningen vaka över båten tillsammans med sina föräldrar. Precis som Amanda sjunger i Havsmelodi, så kastar de sen loss och ger sig av, de sätter segel mot öppet hav.

Sommaren 2017 kan Du höra Amanda på följande spelningar:
 • 10e juni, Askersunds Jazzfestival
 • 26e juli, Jazz på Havstrappan, Nynäshamns hamn
 • 28e juli, Välgörenhetsevenemang till förmån för Mahila, Margretegärdeparken i Uddevalla
 • 29e juli, New Orleans-festivalen, Mannaminne Nordingrå
Flera datum tillkommer.…  (2017-05-28 04:25:32)
NU ÄVEN VIDEOSLÄPP
I fredags släppte FO&O musikvideon till den senaste singeln "So So Good"’ som hade sin release för två veckor sedan. Videon utspelar sig på Palma De Mallorca med storyn om ett ständigt försök att ta sig ur ett destruktivt förhållande, men hela tiden falla tillbaka. I videon ser vi killarna tillsammans med Ellen Helander återskapa tre olika scenarion ur en sådan relation. Videon ser Du naturligtvis på YOUTUBE.

FO&O har under det senaste året släppt två nya singlar som en del av deras nya självbetitlade album som släpptes den 12 maj. Killarnas första singel för i år var 'Gotta Thing About You' som i skrivande stund har över 9.6 miljoner streams och är certifierad platina.

FO&O är nu aktuella med en sommarturné som startar i Västervik den 3 juni  (2017-05-28 04:17:54)
CATRINE JACK ÄR EN NY RÖST
"The Star" är en 80-talsinspirerad poplåt med sångerskan Catrine Jack. Låten är finns ute på Spotify och andra digitala kanaler! För musik och text står Håkan Jirefalk och den är producerad och mixad av Andreas Hedberg. "The Star" finns också i en Radio Edit-version som Andreas Hedberg mixat tillsammans med Ollie Olson (som jobbat med Darin, Robyn, Sonja Aldén med flera)  (2017-05-28 04:10:56)
TOLKNINGAR AV DYLAN OCH COHEN
Svenske sångaren Lars Larholm har givit ut ett par nya singlar med tolkningar av både Bob Dylan och Leonard Cohen. Det är Dylans "Man gave names to all the Animals" och Leonard Cohens "The Stranger Song" som på detta sätt fått nytt liv. Med på inspelningarna finns även basisten Matz Nilsson och låtarna hittas naturligtvis på Spotify…  (2017-05-28 04:10:45)
 


Sök i nyhetsarkivet!

Programmet distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2016