<

            
 


Sök i nyhetsarkivet!THE ARTISINALS GÄSTAR SKANDINAVIEN
The Artisanals från Charlotte, South Carolina har med sin mix av sjuttiotals-influerad heartland-rock och nutida alt-americana hittat en vinnande formula. Starka melodier, bra sång, refränger som fastnar i skallen. Lägg till lite fläskiga gitarrer och du får en hum om hur The Artisanals låter. Deras debutalbum som släpptes 2018 har hyllats i amerikans press och deras rykte som ett oemotståndligt liveband är grundmurat. I februari 2019 får vi chansen att själva kolla att det stämmer för då är det dags för bandets första tur till Skandinavien.

The Artisanals föddes när de två låtskrivaren och förgrundsgestalterna Johnny Delaware och Clay Houle strålade samman. Delaware växte upp i en småstad i South Dakota på en stadig diet av heartland rock typ John Mellencamp och Tom Petty. Så småningom gjorde han den för aspirerande musiker näst intill obligatoriska flyttrundan till Nashville och Austin med en liten avstickare till Albuquerque, New Mexico. Så småningom hamnade han i Charleston, South Carolina där han träffade Atlanta-bördige gitarristen Clay Houle. Houles musikaliska preferenser drog mot kosmisk, psykedelisk pop men likväl lyckades de båda mötas och snart började de skapa skön musik under namnet The Artisanals.
 • 2019-02-21: Folk å Rock, Malmö
 • 2019-02-22: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-02-23: Revolver, Oslo
 • 2019-02-24: Southside, Stockholm
 • 2019-02-25: Folkets hus, Nynäshamn

  (2018-12-13 15:55:41)
PETER JÖBACK HAR HAFT ETT HÄRLIGT 2018
2018 har varit ett enastående år för Peter Jöback! Han inledde med ett storslaget 30-årsjubileum av ”The Phantom of the Opera” där han blev handplockad till paradrollen som Fantomen på Broadway i New York för detta musikalernas mästerverk.

I april släppte Peter Jöback sin första pop-singel på sju år ”The Mask” med en musikvideo inspelad i Brooklyn och låten blev snabbt en stor radiohit. Singlarna ”Shape of You” och ”Addicted” som släpptes sedan har också spelats frekvent på våra radiostationer. Dessa tre starka singlar föregicks av albumet ”Humanology” som släpptes i oktober och är Jöbacks första studioinspelade originalalbum på 11 år. Med albumet placerade han sig genast på 1a plats på albumlistan för fysiskt och på plats nummer 6 på den totala listan. "Humanology" gavs ut på Peters egna label Sinclair Entertainment.

I september hade Peter Jöback storslagen premiär för sin egna show tillika helt unika popteater på Cirkus i Stockholm; ”Med hjärtat som insats” som mottogs med stående ovationer och pressrosor. Till helgen spelas de absolut sista tre föreställningarna och totalt har närmare 55.000 människor sett denna magnifika produktion, skapad av Peter själv tillsammans med regissörerna Magnus Renfors och Hans Marklund som förverkligat hans vision.

2019 är bäddat för succé - Peter Jöback kommer att göra en helt unik releasekonsert på Storan i Göteborg den 9 och 10 februari. Det som först bara var tänkt att bli en konsert såldes ut på mindre än en timme och när konsert nummer två adderades såldes biljetterna slut på knapp ett dygn  (2018-12-13 15:48:07)
EVERGREYS CD/VINYL-BOX FRÅN 2016
Det svenska hårdrocksbandet Evergrey:s box med senaste albumet "The Storm Within" i både CD- och vinylutgåva, tillsammans med en hel del övrigt material, släpptes 2016 i en begränsad upplaga på 1.000 exemplar. Fortfarande finns det tillgängligt och hos skivbolaget AFM Records webshop har man just nu ett specialpris för hela härligheten, endast €19,99 - prissänkt med 33%. Visserligen tillkommer fraktkostnad men det är ändå ett utmärkt köp och varför inte en julklapp till Din hårdrockande son eller dotter (eller Dig själv).

Köpet gör Du på AFM RECORDS.  (2018-12-13 15:42:12)
STIM PRESENTER JUL-TOPPEN, 2017
Upphovsrättsorganisationen Stim presenterar årligen statistik över de mest spelade jullåtarna. Triads "Tänd ett ljus" av Lasse Lindbom och Niklas Strömstedt fortsätter även i år att vara den mest populära jullåten. När det gäller internationella låtar är "All I Want For Christmas Is You" av Walter Afanasieff och Mariah Carey den mest spelade. Listan baseras på radiospelningar under december 2017 så årets nytutgivna julmusik redovisas första om ett år. Således lite anti-nyhet, eller hur!  (2018-12-13 15:42:09)
DOLLY PARTONS LILLEBROR HAR AVLIDIT
Dolly Partons ganska okända lillebror Floyd Parton har avlidit den 6 december, endast 61 år gammal. Han var verksam som låtskrivare och kompositör inom countrymusiken och hans låt "Rockin´Years" har spelats in som en duett av Dolly Parton och Ricky van Shelton. Låten finns på Dolly Partons album "Eagle when she flies" som släpptes 1991  (2018-12-12 11:35:23)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är COUNTRY CHRISTMAS 2018 och detta är spellistan för veckans program:
 1.  NOAH GUTHRIE: Little lights
 2.  OLD 97´s: Snow angels
 3.  STEPHANIE URBINA JONES: Marryachie Christmas
 4.  LEANN RIMES: You and me and Christmas
 5.  COLIN PAUL: Christmas angel
 6.  GLENN ERICKSON: What will Santa wear
 7.  SEASON AMMONS: Jim Beam and nicotine
 8.  BUBBA T: Drunk in here
 9.  JARROD MORRIS: Red bandana
 10.  DELLA HARRIS: Long as you´re lonely
 11.  THE TONY Q BAND: Truckin´ proud
 12.  SHANE JOSEPHSON: Drought in the country
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 17 december 2018  (2018-12-10 19:45:00)
MÅNGA COUNTRYARTISTER NOMINERADE
Många countryartister har nominerats i olika kategorier till 2019 års amerikanska Grammy Awards. Både Maren Morris och Kacey Musgraves har fått nomineringar i tre olika kategorier och bland övriga nominerade återfinns bland annat Brothers Osborne, Chris Stapleton, Little Big Town, Dan + Shay, Florida Georgia Line, Ashley McBryde och Loretta Lynn. Grammy Awards-galan, som är den 61:a i ordningen, hålls den 10 februari nästa år i Staples Center, Los Angeles  (2018-12-10 07:46:23)
SVERIGE-TURNÉ I VÅR MED TOMMY NILSSON
Tommy Nilssons vårturné ”Allt som jag känner” stannar till i 17 orter med turnépremiär den 13 mars i unika Norrala kyrka strax utanför Söderhamn. Tommy Nilsson kommer under turnén besöka några av Sveriges allra vackraste kyrkor och i nästan varje ort gästas Tommy av en änglalik kyrkokör knuten till respektive församling. Körerna medverkar på de stora och omtyckta Tommy Nilsson balladerna, Öppna din dörr, En dag, Amelia, Dina färger var blå och Allt som jag känner. Tommy har på denna turné bästa möjliga musikaliska sällskap i pianisten Sven-Gunnar Peterson vilket borgar för en konsertupplevelse utöver det vanliga.

Tommy Nilsson har sedan mitten av 80-talet berört publiken med sin omfångsrika och kraftfulla röst. Med omtyckta låtar som En dag, Dina färger var blå, Öppna din dörr och duetten Allt som jag känner kan Tommy Nilsson med fog kallas en av landets mest folkkära artister.
 • 13 mars: Norrala kyrka
 • 14 mars: Själevad kyrka
 • 15 mars: Järvsö kyrka
 • 19 mars: Gnarps kyrka
 • 20 mars: Luleå Domkyrka
 • 21 mars: Umeå, Tegskyrkan
 • 22 mars: Burträsk kyrka
 • 23 mars: Hille kyrka, Gävle
 • 24 mars: Norrtälje kyrka
 • 27 mars: Katrineholm, Floda kyrka
 • 28 mars: Norrköping, Matteus kyrka
 • 29 mars: Söderbärke kyrka
 • 30 mars: Klockrike kyrka
 • 2 april: Åtvidaberg, Åtvids stora kyrka
 • 3 april: Askersund, Askersunds landskyrka
 • 5 april: Helsingborg, Gustaf Adolfs kyrka
 • 6 april Karlsborg, Garnisonskyrkan
  (2018-12-10 07:41:57)
JOHN PRINE GÖR EXKLUSIV SPELNING I GÄVLE
John Prine, en av den amerikanska musikhistoriens allra mest respekterade och älskade singer/songwriters, kommer till Sverige för en exklusiv spelning. Listan av artist-kollegor och legender som håller John Prine som "one of the greats" och som viktig och avgörande inspiration är lång. Nutida Americana stjärnor som Jason Isbell, Sturgill Simpson, Kasey Musgraves och Chris Stapleton har närmast utnämnt honom som deras artistiska gudfar. Men även amerikanska legender och celebriteter som Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, Roger Waters, Tom Petty och Bruce Springsteen har alla vid många tillfällen lyft John Prines sånger och artisteri.

Den nu 72-åriga John Prine är mer aktiv och aktuell än någonsin i sin artist-karriär. Efter år där Prine kämpat ner cancer två gånger och sparsamt släppt musik, är han tillbaka med full kraft och mer energi än de flesta av hans betydligt yngre kollegor. Prines senaste Dave Cobb-producerade soloalbum "The Tree Of Forgiveness" gick rakt in på Billboards femte plats och kritiken har varit överväldigande världen över.

Som låtskrivare är John Prine närmast mytisk. Han är dubbelt Grammy-belönad och så klart invald i Songwriters Hall Of Fame. Många är de artister som spelat in hans varma, humoristiska och empatiska sånger. Johnny Cash var en av dessa och han använde även Prines sånger som inspiration. Trots sin gåva att skriva fantastiska egna sånger, har John Prine ibland gett sig på att spela in sina egna favoriter från andra låtskrivare. Blaze Foley, nu super-aktuella genom filmen "Blaze", skrev "Clay Pigeon", som som Prine gjorde odödlig på skivan "Fair & Square" från 2005.

Biljetterna till konserten i Gävle Konserthus den 24 augusti 2019 släpps den 14 december 2018 via Ticketmaster. Konserten blir den enda i Sverige.

  (2018-12-10 07:37:46)
IDA WIKLUND SLÄPPER NY SINGEL
I fredasg släppte vis- och popartisten Ida Wiklund singeln "Tid att leva". Låten har redan blivit en framgång på radio och spelas just nu på P4 bland annat. "Tid att leva" är en hyllning till Idas systerdotter Tindra, som gick bort i cancer endast sex år gammal.

- Tindra var en fantastiskt levnadsglad liten tjej som var unik på många sätt. Hon var så modig och orädd. Trots att hon visste att hon skulle dö, så hade hon ett sådant lugn över sig. Hon höll min systers hand in i det sista och sa att "du behöver inte vara rädd, det kommer att bli bra", berättar Ida.

Ida Wiklund har tidigare haft radioframgångar med singeln "Mellan Dröm & Verklighet". Hon har även spelat på TV4's "Lotta på Liseberg" och nyligen tilldelades Ida 2018 års STIM-stipendium. Sedan i somras har Ida fokuserat på att skapa ny musik. Men att skriva "Tid att leva" var inte lätt för Ida.

- Det var en ganska långdragen process att skriva den här låten. Det var så mycket känslor som jag ville förmedla. Samtidigt som jag ville göra det som en hyllningslåt till Tindra, så ville jag också att människor skulle få tolka låten fritt och kunna relatera den till just deras livsöden. Det är en hårfin balans att både lyckas förmedla den känslan och det budskapet som man vill nå ut med och samtidigt göra texten så pass metaforisk att människor kan tolka den ur ett bredare perspektiv.

För ett par veckor sedan blev "Tid att leva" utsedd till Veckans Låt i P4's Musikplats Sthlm. För Ida är låten dock ingen "vanlig singel".

- För mig betyder den här låten så otroligt mycket mer. Jag hoppas verkligen att den ska kunna skänka styrka och hopp till människor där ute. Jag är otroligt stolt över Tindra och att jag nu har fått kunna ge henne en egen låt. Det är utan tvekan den viktigaste låten jag skrivit hittills i mitt liv.

  (2018-12-10 07:37:43)
DE HAR AVLIDIT 2018: - MUSIK
 • 6 december: Ace Cannon, död i Missisippi, USA, 84 år. Saxofonist som på 1950-talet var studiomusiker på legendariska Sun Records, senare för Hi-Hat Records. Hade hits med "Tuff" och "Cottonfields. Hans riktiga namn var John Cannon
 • 6 december: Pete Shelley, död i Tallin, Estland av en hjärtattack. Ursprungligen punkmusiker och sångare som växlade till elektronisk pop som soloartist. Störst framgång med soloalbumet "Homosapiens" (1981)
 • 1 oktober: Charles Aznavour, död i Mouriès, Bouches-du-Rhône, Frankrike, 94 år. Sångare, har kallats "Europas Frank Sinatra"
 • 30 september: Kim Larsen - död i Odense, Danmark, 73 år. Frontman i danska gruppen Gasolin och senare soloartist
 • 29 september: Otis Rush, död efter att redan 2003 ha drabbats av en stroke som påverkade hans hälsa, blev 84 år. Blues-gitarrist och -sångare som inspirerat många senare artist t ex Led Zeppelin
 • 22 augusti: Ed King (Edward Calhoun King), USA - död i Nashville Tennessee (USA) 68 år. Musiker i Lynyrd Skynyrd, skrev deras hit "Sweet home Alabama". Var på 1960-talet en av grundarna till bandet Strawberry Alarm Clock
 • 16 augusti: Aretha Franklin, USA, soulsångerska
 • 21 april: Rayburn Anthony, country- och rockabillysångare, 81 år, död i USA
 • 20 april: Avicci (Tim Bergling), svensk DJ och producent, påträffad död i Oman - 28 år
 • 3 april: Barbro "Lill-Babs" Svensson, sångerska
 • 25 mars: Jerry Williams (Erik Fernström), rocksångare
 • 24 mars: Lys Assia, Schweiz. Vinnare av den första ESC-finalen 1956
 • 5 mars: Kjerstin Dellert, Solna, operasångerska och teaterchef
 • 3 mars: Kenneth Gärdestad, Sollentuna, textförfattare till brodern Teds låtar
 • 2 mars: Brandon Jenkins, Nashville (USA), countrysångare/låtskrivare
 • 12 februari: Daryle Singletary, Nashville (USA), countrysångare
 • 11 februari: Vic Damone, Miami Beach (USA), sångare
 • 2 februari: Dennis Edwards, USA (The Temptations)
 • 23 januari: Hugh Masekela, Sydafrika, musiker
 • 20 januari: Jim Rodford, England (The Kinks)
 • 15 januari: Edwin Hawkins, USA
 • 15 januari: Dolores O´Riordan, Irland (avled i London, England) (The Cranberries)
 • 10 januari: Eddie Clark, England (Motörhead)
 • 7 januari: France Gall, Frankrike (avled i Senegal), sångerska
 • 4 januari: Johannes Brost, Lund, skådespelare
  (2018-12-07 16:55:49)
FLER KONSERTER I MAJ MED TIMO
Nu är det klart för ytterligare två kvällar av "En Timokonsert - Tre konstellationer" i Göteborg. En konsert som börjar med Timo solo, fortsätter med tolkningar av Ted Gärdestads låtar och avslutas med hela bandet på scen. Höstens tidigare konserter sålde ut snabbt, och det finns ett stort intresse för Timo! Nu släpps det upp ytterligare två nya konserter i Göteborg den 10 och den 11 maj på Kajskjul 8!

Med en stark närvaro på scen och personliga låtarrangemang har Timo Räisänen tagit positionen som en av landets främsta artister, inte minst på scen. Han kryddar en stark låtkatalog med personliga covers och kärleksfulla tolkningar av Ted Gärdestads odödliga låtskatt. Och där emellan hans underhållande mellansnack. Från att ha varit gitarrist och sidekick till Håkan Hellström har Timo Räisänen byggt sin egen karriär. Han har tilldelats P3-guld två gånger och under sommaren 2016 var föreställningen ”Timo sjunger Ted” en av landets mest bokade akter. Efter flera år med turnéer, två album på engelska, det finstämda popalbumet "Lovers are Lonely" och den rockigare "I’m Indian" bland annat med megahiten "Fear No Darkness Promised Child" släppte Timo albumet ”Tro, hat och stöld”, en efterlängtad debut med svenska texter. Det här året har Timo fortsatt att turnera inför fulla hus runt om i landet  (2018-12-07 10:15:41)
TOBY KEITH SKREV LÅT TILL CLINTANS NYA FILM
Countryartisten Toby Keith skrev en låt till Clint Eastwoods nya film "The Mule" som har premiär den 14 december. Samarbetet var inte planerat utan skedde efter att Keith och Eastwood av en händelse delade golfbil vid en golftävling som ägde rum i maj månad. Keith frågade den 88-årige skådespelaren och regissören "How do you do it?" och Eastwood svarade "I just don't let the old man in". Toby Keith åkte hem och skrev låten "Don't Let The Old Man In" som Eastwood beslutade spela upp i samband med att sluttexterna i filmen visas.

  (2018-12-07 10:11:48)
JANUARI-TURNÉ MED KANADENSISK ROCK
Tunga gitarr-riff och slitstarka låtar i kombination med gammaldags hederlig southern bluesrock gör kanadensiska Band of Rascals helt oemotståndliga. I februari 2019 gör de sin första turné i Skandinavien.

Kanadensiska Band of Rascals är som ett magnifikt åskväder som drar in från Vancouver Island. Deras högljudda, vilda och oborstade southern-rock är sprängfylld med klassiska gitarriff och alla andra ingredienser som gör good ol' rock 'n' roll så oemotståndligt.

Band of Rascals bildades av fyra kompisar som egentligen inte hade några andra ambitioner att spela musik tillsammans. Men snabbt stod det klart att de hade en speciell förmåga att skapa magi i mötet med publiken. Ryktet spede sig snabbt på hemmaplan och snart plockades de upp av en stor nationell bokningsfirma. Och som om Kanada inte vore stort nog är det nu alltså dags att erövra Europa och Skandinavien.
 • 2019-01-28: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-01-29: Klubb Uffe, Uppsala
 • 2019-01-30: Southside, Stockholm
 • 2019-01-31: Revolver, Oslo

  (2018-12-07 09:58:26)
NYTT ALBUM UTE MED RUBASHOV
Martin Rubahovs musik framstår som skimrande gåtfull, sagolik vacker smärta med en stark nerv i både gitarrspelet och sin röst. Med rötter i de Jämtländska skogarna bär Martin Rubahov en stark kärlek till naturen och har den sällsynta gåvan att dessutom kunna släppa in sina lyssnare i den kärleken. På sitt nya album "The Nature Script" får vi följa med till Martin Rubahovs innersta i skogens magi och äkthet. Albumet släpps den 30 November via Despotz Records.

Albumet "The Nature Script" är inte bara till glädje för lyssnaren utan även för vår planet och våra kommande generationer. I samarbete med organisationen Smart Klimat så planteras ett träd i Zambia för varje sålt album, både digitalt och fysiskt. Engagemanget bidrar till att förbättra vår förfallande miljö, ger hem åt utrotningshotade djur och motverkar fattigdom.

Såhär beskriver Martin anledningen till samarbetet: ”Jag är fascinerad av träd, hur de funkar och vilken oerhörd nytta de gör för jorden och människan. Smart Klimat något otroligt viktigt och det vill jag vara med och bidra till!”.

Stora träd, massiva berg och djupa vatten är några av de faktorer som gång på gång lockar Martin ut i skogen, långt bort från vardagens hets och strävan efter att förmedla en felfri yta på sociala medier. I skogen är känslan av att vara en liten del av någonting större så påtryckande att allt blir mer äkta. Samtidigt som skogen har en fysisk form kan den också fungera som en kuliss för Rubashovs tankar. Det nya albumet är uppbyggt av starka titlar som "Black Elk" där Martin och Anders Fridén (Sångare i hårdrocksbandet In Flames) tillsammans sjunger historien om medicinmannen och det naturfolk över hela världen som är och har varit förtryckta genom historien. "Eternal" där karaktären Rubashov spelar kort med Djävulen och vinner evigt liv, vilket leder till en jakt på den onde för att få kontraktet rivet. "Illuminature" som är albumets öppningsspår jordar dig och leder direkt in till den omtalade magiska skogen och lockar till nya okända platser.

Martin Rubashov har tidigare släppt två album och ett flertal EP:s via Despotz Records och har bevisat sig som en instrumentalist av rang. Han hanterar i princip alla instrument själv och samlar ständigt på sig nya under sina resor runt världen  (2018-12-07 09:58:23)
ÄNNU EN SINGEL MED MARTIN EKMAN
På fredag den 7 december släpper Martin Ekman låten ”Den långa vägen hem till dig”. Den handlar om "de där rösterna" som Martin tror alla människor bär på, vilka han i låten kallar för spöken. ”Spökena” är tankar som håller en fast i destruktiva mönster. Detta är en låt om frigörelse från dessa gamla röster, om att ta tillbaka makten över sitt liv. Det svåra som Martin upplever det är att lära sig se skillnad på spökena och de mer "konstruktiva" tankarna. Martin inbillar sig att det går bättre och bättre, men vem vet? :)  (2018-12-06 08:30:08)
SILVANA IMAM PÅ TURNÉ
Silvana Imam utnämndes redan 2015 till "Årets textförfattare" på Musikförläggarnas pris. I januari 2016 vann hon P3 Gulds pris Guldmicken som årets bästa liveakt. Imam blev också Grammisnominerad i kategorierna Årets artist (vilket hon vann), Årets hiphop/soul, Årets textförfattare och Årets musikvideo (”Zon”) vid Grammisgalan 2016.

Kort därefter, i mars 2016, släppte Silvana Imam fullängdsalbumet Naturkraft som fick höga betyg av landets kritikerkår. Albumet genererade Grammisnomineringar i kategorierna Årets album och Årets hiphop/soul 2017. Hon tilldelades Gaffapriset 2016 för albumet, i kategorin Årets svenska hiphop/soul, och 2018 fick hon Gaffapriset igen, då i kategorin Årets Urban. Vid två tillfällen har Imam också tilldelats Manifestgalans pris för Årets Liveakt: 2015 och 2017.

Nu är det dags för ett nytt album. Under sommaren har Silvana turnerat runt om i Norden och låtit hennes dedikerade fans bli de första som fått höra de nyskrivna låtarna. Den 15 februari 2019 släpper Silvana Imam sitt nya album, Helig Moder. I fredags släpptes nya albumsingeln ”Jag ser ljuset”. Den 1 mars drar HELIG MODER TOUR igång med start i Linköping. Biljetterna är släppta  (2018-12-06 08:20:34)
SE ZARA LARSSON I DOL
Zara Larsson medverkar när TV4-programmet "Idol" avslutas med stor final I Ericsson Globe fredagen den 7 december. Vilken låt vi får höra har inte meddelats men en gissning är att hon ger oss sin senaste singel "Ruin my life"  (2018-12-06 08:15:51)
GULDSKIVA TILL INGROSSOS ALBUM
Benjamin Ingrossos album "Identification" har certifierats med guldskiva för den uppnådda försäljningen i Sverige.

Gränsen för guldskiva för ett album är sedan 1 januari 2018 15.000 sålda exemplar medan gränsen för Platinumskiva är 30.000 sålda exemplar. För enskilda låtar mäts antalet lyssningar via streaming och gränsen för guldskiva är 4.000.000 och för platinumskiva 8.000.000 (endast noterad streaming räknas, ej ev sålda fysiska singlar)  (2018-12-06 08:15:48)
MALIN JONSSON HAR GJORT EN SORGSEN JULLÅT
Malin Jonsson berätter om sin julsingel: Nu har jag släppt min första julsingel i min musikkarriär. Det här är ingen traditionell julsång. Inte är den särskilt munter heller. MEN julen är inte munter och ljus för alla och jag anser att det behöver lyftas upp. Ensamheten och ångesten i juletider är påtaglig och här kan vi, var och en av oss, vara med och bidra. Att se till att de som inte har någon och heller inte har mat under julen får det genom stöttande organisationer och många frivilliga. Jag har valt att skänka intäkterna av låten till Stockholms Stadsmission och Kirkens Bymisjon. Så snälla, var med och gör lite skillnad. Lasta ner, dela och lyssna. Kram och tack för att ni finns // Malin Jonsson

  (2018-12-05 09:37:18)
FARVÄL-TURNÉ MED THE MANFREDS
Gruppen Manfred Mann var en av de största brittiska popexporterna under 1960-talet med ett flertal hits runt om i världen. Sångaren Paul Jones efterträddes 1966 i bandet av Mike D´Abo innan gruppen upplöstes, då Manfred Mann själv bildade sitt Earth Band. Några av originalmedlemmarna (trummissen Mike Hugg och gitarristen Tom McGuiness) bildade 1991 revivalgruppen The Manfreds och gjort omfattande turnéer runt om i världen då båda sångarna Jones och D´Abo medverkat.

Nu är det dags för en farväl-turné i Nya Zealand med en elva dagar lång resa runt på landets öar för att bjuda fans och nostalgiker på deras många hits. Turnén inleds den 28 mars och avslutas den 9 april. Kolla gärna in Youtube-videon nedan för att återigen uppleva bandets storhet:

  (2018-12-05 09:31:19)
MAGNETTES OCH ADÉE PÅ MÄKTIGASTE KVINNA-GALA
Veckans Affärer har i över 20 år utsett de 125 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv. Det är där toppen av kvinnligt företagande samlas på ett och samma ställe, galan Näringslivets Mäktigaste Kvinna. The Magnettes kommer stå för delar av underhållningen på prisutdelningen den 7 mars på Grand Hôtel i Stockholm.

The Magnettes är just nu aktuella med singeln ”ANX” som gått in på flera Spotify playlist och spelats i radio i både Sverige, Finland och Estland.- Att vara med på en gala som har så många starka kvinnliga ledare kommer vara en otrolig boost, säger Sanna Kalla från The Magnettes.

Den 7 Mars kommer artisten Adée stå för delar av underhållningen på prisutdelningen på Grand Hôtel i Stockholm. Att just Adée står på scenen är i samband med hennes driv som företagare. Hennes artistkarriär är ett verk av egenföretagande. Hon talade om vikten av förebilder och upplevelser när hon deltog i en panel på Almedalen Weekend förra året.

-Att vara del av ett sådant här viktigt evenemang är väldigt roligt. Här finns så mycket kompetens och kunskap, säger Adée.

Adées projekt Future Songwriting har haft stor framgång. Ett projekt där hon hjälper unga tjejer att börja skriva och producera musik. Projektet gick för någon månad sedan på export till England. Just nu jobbar Adée med en ny EP och sitt andra album i Birmingham  (2018-12-05 09:31:15)
NEW COUNTRY, WEEK 49/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är 7 LÅTAR, 7 LÄNDER och detta är spellistan för veckans program:
 1.  RED IDLE REJECTS: Drone
 2.  KEELAN: When Big Tom McBride sang gentle
 3.  THE DSP BAND: Getting late
 4.  JOHNNY CASH EXPERIENCE: Sunday morning coming down
 5.  ADRIAN THOMAS: Working poor
 6.  ANDY MARTIN: Honky tonks are calling me again
 7.  DAVID MacLACHLAN: Love´s flames
 8.  CAMERON HOBBS: More than one night
 9.  DARREN MORRIS BAND: Never knew Texas
 10.  ROBERT RAY: Run away with you
 11.  CHRIS WILLIAMS: City lights
 12.  AMBER JOY POULTON: Trouble looks good on you
 13.  PETER JORDAN: Not sometime (radio version)
  (2018-12-03 19:45:00)
LALEH GÖR SOMMARTURNÉ 2019
Laleh kommer åka ut på en omfattade Skandinavien turné med flera stop i Sverige under sommaren 2019. Artisten släpper också en ny skiva under våren och den första singeln redan nu i Januari. Titeln på den nya skivan, som kommer vara artistens 7:e album, är fortfarande hemligt men avslöjar nu att första singeln heter "Tack förlåt".

"Nu vill jag verkligen ha roligt! Det känns kul att börja nya året med första singeln Tack förlåt, jag har jobbat med den nya skivan i över två år, några låtar ännu längre så jag har verkligen hunnit vänta och längta efter att få spela live och saknat publiken, alla kreativa man jobbar med, musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!” – Laleh.
 • 28/6 Helsingborg, Sofiero Slott
 • 29/6 Stockholm, Lollapalooza
 • 12/7 Varberg, Societetsparken
 • 13/7 Borgholm, Borgholms Slottsruin
 • 17/7 Rättvik, Dalhalla
 • 19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen
 • 20/7 Vadstena, Vadstena Slott
 • 26/7 Hudiksvall, Hudikkalaset
 • 27/7 Höga Kusten, Skulebergets Naturscen
 • 2/8 Huskvarna, Folkets Park
 • 3/8 Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest

Biljetterna släpps onsdag den 12 december kl 10.00 via Laleh.se och Livenation.se  (2018-12-03 13:27:23)
DOLLY HYLLAS PÅ OPRY
För nästan 50 år sedan, nämligen den 4 januari 1969, blev Dolly Parton invald som medlem av Grand Ole Opry. 2019 kommer hon att återigen återvända till countrymusikens högborg i Nashville för en månadslång hyllning. I oktober 2019 släpps dessutom hennes nya album "Dumplin' Original Motion Picture Soundtrack"  (2018-12-03 13:24:23)
NASHVILLE-BASERAD SINGER/SONGWRITER TILL NORDEN
Old Sea Brigade är den Nashville-baserade singer/songwritern Ben Cramers musikaliska alias.Han debuterade med en EP 2016 och fick snabbt tunga förbandsuppdrag. Han signades till kreddiga labeln Nettwerk och ytterligare två EP har nått publiken och sammanlagt har de streamats mer än 20 miljoner gånger på Spotify! Våren 2019 kommer Old Sea Brigades debutalbum och i februari gästar han Skandinavien för första gången.

Ben Cramer föddes och växte upp i Atlanta men har nu flyttat till Nashville. Han gör en innerlig och övertygande mix av folk, country, Americana och indie rock som engelska CLASH Magazine beskrivit som "gorgeous, meditative songwriting" med "a sense of Southern gothic.

Cramer släppte sin debut-EP 2016 och turnerade därefter flitigt i USA, bland annat som support för Julien Baker, Hiss Golden Messenger och John Paul White. Han kontrakterades som sagt till Nettwerk Music Group och året därpå kom ytterligare två EP, "Wash Me Away" och "Cover My Own." Old Sea Brigade fortsatte turnera under hela 2017, skaran av fans har vuxit explosionsartat och hans låtar har streamats över 20 miljoner gånger på Spotify. Missa inte Old Sea Brigade!
 • 2019-02-05: Klubb Uffe, Uppsala
 • 2019-02-06: Twang, Stockholm
 • 2019-02-07: Grunerlökka Bryggerhus, Oslo
 • 2019-02-08: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-02-09: TBA
  (2018-12-03 13:22:19)
PHIL COLLINS TILL FRIENDS
I förra veckan kom beskedet att Phil Collins tar sin "Still not dead yet – live"-turné till Sverige nästa år. Då var det dock inte klart exakt var den forne Genesis-stjärnan skulle spela. Men nu är det klart att konserten den 12 juni kommer att hållas på Friends Arena i Stockholm, meddelar arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Biljetterna till Phil Collins konsert släpps den 6 december  (2018-12-03 13:22:16)
McCOY TURNERAR I JANUARI
Chance McCoy från Old Crow Medicine Show är folkmusiker i ordets bästa bemärkelse. Han rotar sig i old time och bluegrass-traditionen men anammar även influenser från alla möjliga håll och kanter. Och han kan helt enkelt inte låta bli att spela. Så när Old Crow Medicine Show av någon anledning ligger lågt, ja då ger sig Chance McCoy ut på turné med någon annan konstellation. I januari 2019 kommer han till Norden med sin trio och tidigt nästa år släpper han ett soloalbum, det första sedan 2008.
 • 2019-01-16: Kafé Smedjan, Norrtälje
 • 2019-01-17: Clarion, Örebro
 • 2019-01-18: Immanuelskyrkan, Halmstad
 • 2019-01-19: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-01-20: TBA
 • 2019-01-21: Twang, Stockholm
 • 2019-01-23: H E I M, Östersund
 • 2019-01-24: Moskus, Trondheim
 • 2019-01-26: Interstate 19 - Vulcan, Oslo


  (2018-11-30 08:02:30)
TOBY KEITH TILLDELAS NASHVILLE-PRIS
Countrysångaren Toby Keith tilldelas "Nashville Symphony's 2018 Harmony Award". Priset kommer att ges i samband med den 34:e årligen genomförda Symphony Ball på lördagen den 8 december 8 i Schermerhorn Symphony Center i just Nashville, Tennessee (USA). Priset skall enligt bestämmelserna tilldelas "The award recognizes an individual who exemplifies the harmonious spirit of Nashville's musical community"  (2018-11-29 08:21:42)
GARTH BROOKS MEST ADDERAD FÖRRA VECKAN
Garth Brooks nya singel Stronger than me är den mest adderade till spellistorna på amerikanska countryradiostationer under förra veckan. Brooks nya musik finns utgiven på skivbolaget Pearl Records. I skrivande stund är däremot den nya musiken inte ännu tillgänglig på streamingstjänster som t ex Spotify eller TIDAL i Sverige  (2018-11-28 17:18:37)
BÅDE VETERANER OCH NYKOMLINGAR I MELLON 2019
Veteraner som Jan Malmsjö, Ann-Louise Hanson och Arja Saijonmaa. Tidigare melodifestivalsfavoriter som Nano, Wiktoria, Jon Henrik Fjällgren och John Lundvik. Comeback för Arvingarna och så mellodebut för internationella stjärnan Mohombi. SVT presenterade en rad starka kort vid dagens presskonferens för Melodifestivalen 2019.

Den 2 februari drar Melodifestivalsturnén 2019 igång. Premiären sker i Göteborg och programledare är kvartetten Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade.

Efter veckor av spekulation i schlagerbloggarna avslöjade SVT idag samtliga artister som kommer att tävla. Många är bekanta ansikten i sammanhanget, såsom tidigare vinnarna Anna Bergendahl och Martin Stenmark, tidigare tvåor som Nano och Jon Henrik Fjällgren och veteraner som Jan Malmsjö och Arja Saijonmaa. Ett utropstecken är Mohombi, som är en av låtskrivarna bakom jättehiten Mi Gente med J Balvin men också har en egen artistkarriär  (2018-11-28 16:59:20)
NÄSTA REVIVAL: KASSETTBANDEN!!
Försäljningen av vinylskivor ökar stadigt och det är närmast obligatoriskt att släppa nyutgiven musik på det nygamla formatet. Och nu rapporterar det amerikanska nyhetsbrevet CD TEX NEWS & FEATURES att de tidigare så populära musikkassetterna är på väg tillbaka: Cassette tapes are no longer just being sold at car boot sales. They're new releases, sold on Amazon, and usually they cost more than vinyl. The world of Airpods and Megabooms is not for them. They're interested in a format that most people had assumed was dead, whose revival was either a gimmick or symbolic of a hipster trend, but not the sign of a format with a future.

Så, hoppas Du sparat Ditt gamla kassettdäck…  (2018-11-28 16:59:17)
NEW COUNTRY, WEEK 48/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är KÄNDA OCH OKÄNDA och detta är spellistan för veckans program:
 1.  DON ALLEN: Liquor up liquor down
 2.  JOHNNY BUSH: It´s not the same good mornin´ with you gone
 3.   DON MESCALL feat STELLA PARTON: Love me right now
 4.  J.K. COLTRAIN: The old country church
 5.  PAT GARRETT: Fire one up for Willie
 6.  THE LONG & SHORT OF IT: Just give it all you got
 7.  LACY JAY SYLER: Down in the mine
 8.  TERIE LEI MOORE: White Pine Creek
 9.  LONNIE SPIKER: The first to say goodbye
 10.  BRIAN COLLINS: Nickel´s worth of heaven
 11.  KYLIE ADAMS-COLLIER: Hook line and sinker
 12.  SHAVONNE: My heart brings me back to you
 13.  STEVE GARNER: The Crossroads
  (2018-11-26 19:45:00)
BARNET KOMMER FRÅN UMEÅ
Barnet bildades som duo i Umeå 2011 och har sen dess släppt 3 EP:s och nästa år är det dags för debutalbumet "Tänk på döden" som gästas av bland andra Iiris Viljanen, Annika Norlin, Frida Hyvönen, Anna Levander, Kraja och Jennie Abrahamsson.

Första smakprovet är "Äventyr" som släpps av Sing a song fighter idag!

Vi gjorde en låt om äventyr. Den handlar om faror och mord, på riktigt eller i fantasin. "Äventyr" är första singeln från skivan Tänk på Döden som släpps till våren. Låten spelades in i vilda västern och inga djur skadades under inspelningen. En okänd operasångerska dök upp och vi hade ganska kul tillsammans.

Barnet består av: Frida Johansson (Kraja, Säkert!, Unravel Game), Linnea Nilsson (Kraja) och Love Kjellsson (Moaivi, Knekke Greine)  (2018-11-24 08:07:36)
EMANUEL BAGGE MED JULSINGEL
Emanuel Bagge, som medverkade i TV4:s "Talang"-final 2017, släpper jul-singeln The Two Brothers - "Christmas Time (Once a year)". - Den skrevs för ett år sedan, när jag och min bror Andreas Satt och drack kaffe och pratade om julen och hur vi ville fira julen det året, och vi kom in på vad julen betyder för oss, och på så vi kom denna låt till! säger Emanuel. Vi kommer släppa två versioner, en Officiell som Ulf Esborn Producerat där jag, Emanuel frontar och Andreas körar- och en akustisk version som är inspelad i samma vardagsrum som den skrevs, o där också min bror Andreas Feat’ar! Vi vill dela med oss av den känslan som finns när jag och min bror lirar tillsammans i soffan, hemma.  (2018-11-24 08:02:24)
AMANDA GINSBURG AKTUELL MED JULSINGEL
Nu är Amanda Ginsburg aktuell med sin första julsingel – ”Vintern rasar in”, som släpps i dag fredag den 23 november. Den har skrivits tillsammans med pianisten Filip Ekestubbe och med texten vill Amanda fånga de udda vanor vi människor har kring en så stark tradition som julen.

”Precis som att julen nalkas för mig när första snökaoset lägger sig över staden så vet vi att julen är här när Musikhjälpen drar igång. Jag vill nu använda mina kanaler för att samla in pengar för musikhjälpen och kommer göra detta genom att bland annat donera 25% av decembers och november intäkter för skivförsäljning. Jag har startat en insamling som heter Jazzbössan och hoppas få med mig så många som möjligt av mina kollegor i detta.” Länk till insamlingen: http://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/jazzbossan

Sen Amanda debuterade med sitt debutalbum ”Jag har funderat på en sak” (Ladybird) i februari i år har hon tagit emot Olle Adolphsonstipendiet, deltagit i SVT Gokväll och Allsång på Skansen med sin egen musik, nominerats som årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stimstipendium. Hon har spelat över hela landet och avslutade just en lyckad turné i Mellannorrland med utsålda konserter varje kväll. Under våren 2019 åker Amanda ut på turné, biljetter släpps i december.
 • 29 januari - Bollnäs Jazzklubb
 • 5 mars - Västerås Konserthus
 • 6 mars - Biografbaren, Eskilstuna
 • 9 mars - Kulturkvarteret, Kristianstad
 • 17 mars - Jano Jazzklubb, Vallentuna Teater
 • 23 mars - Aneby Jazzklubb
 • 27 mars - Crescendo, Norrköping
 • 28 mars - Hotel Hulingen, Hultsfred
 • 29 mars - Kalmar Jazzklubb
 • 30 mars - Örebro Konserthus
 • 31 mars - Sala Jazzklubb
 • 24 april - Nefertiti, Göteborg
  (2018-11-24 07:55:41)
NYA ALBUMET UTE!
Klassiska svenska rockbandet Electric Boys är nu nära release av sitt nya album "The Ghost Ward Diaries" och samtidigt lanseras ena spåret"You Spark My Heart" som det andra singelsmakprovet. Låten har begåvats med en video som naturligtvis finns på Youtube:
  (2018-11-24 07:55:38)
HYLLNING TILL DOLLY PARTON
Chris Stapleton, Norah Jones, Pink, Mark Ronson, Leon Bridges, Lauren Daigle och Shawn Mendes kommer samtliga att uppträda vid MusiCare:s hyllningskonsert "Person of The Year" när Dolly Parton kommer att hyllas vid en gala den 8 februari nästa år i Los Angeles.

Självfallet kommer även huvudpersonen Dolly Parton att uppträda genom att avsluta konserten  (2018-11-23 07:58:31)
FRÅN DUVEMÅLA TILL DALHALLA
”Från Broadway till Duvemåla” är succéföreställningen som nu går in på sin sjunde säsong. Stora känslor möter lika stora röster i de mest älskade hitsen från musikalernas värld. Konserten är i ständig förändring då konstellationen av medverkande artister ändrats för varje säsong. Föreställningen kryddas också ofta av gästartister.

Vårsäsongen inleds på Hotell Lappland i Lycksele i januari och därefter är hela 35 konserter inbokade under året. Den 10 augusti kommer ”Från Broadway till Duvemåla” till Dalhalla – konserten markerar början på höstsäsongen för musikalkonserten.

Bakom succéföreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” står sångerskan och superentreprenören Viktoria Tocca som under hösten har setts i den Tony-belönade Broadway-musikalen ”Broarna i Madison County” som hon för egen maskin tog till Sverige. ”Från Broadway till Duvemåla” började som en engångshändelse när Victoria efter en framgångsrik karriär utomlands kom tillbaka till Sverige och inte fick några jobb. Hon samlade sina artistvänner och satte upp musikalkonserten på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016. Föreställningen blev slutsåld vilket resulterade i att den fortsatte i en Sverigeturné som nu går in på sin sjunde säsong i januari. Intresset har varit mycket stort med utsålda hus, stående ovationer, spontandans i bänkraderna och lysande recensioner av en ensemble med gedigen meritlista  (2018-11-23 07:56:40)
NYPREMIÄR FÖR BJÖRNES FAVORITER
Nu på söndag blir det efterlängtad premiär för hela Sveriges Björne och familjeföreställningen ”Björnes favoriter” på Maximteatern i Stockholm. Här samlas hela originalensemblen Jörgen Lantz, Kerstin Wikström, Anders Linder, Coste Apetrea, Peter Eyre, Snigel och Hugo på scen till nyskrivet manus! Världspremiär söndag den 25 oktober kl.11.00 och spelas fram till den 30 mars 2019.

Det blir en underbar föreställning med Björne och hans vänner, en musikshow blandat med hyss och knasiga upptåg – och pepparkakor, förstås och förmodligen en nostalgitripp för alla som växt upp med denna älskade björn.

-Det blir verkligen en kär återförening för oss alla, säger Kerstin Wikström om att få spela tillsammans med legenderna Jörgen Lantz, Anders Linder (Ville, Valle, Viktor), Coste Apetrea och Peter Eyre igen. Tanken på en återförening har länge cirkulerat och vad vi har längtat, det blir hyss med mycket musik och glädje för hela familjen, säger Jörgen Lantz  (2018-11-23 07:49:56)
NYTT MED MILLENCOLIN
Skatepunkhjältarna Millencolin från Örebro är tillbaka med sitt nionde album "SOS" som släpps den 15 februari via Epitaph/Playground Music. Som första smakprov släpptes titelspåret "SOS" i onsdags.

Bandet visar på fortsatt god form och spottar ur sig rappa punkdängor och skarpa betraktelser. Stilmässigt har de gått tillbaka till det som inspirerade dem att starta sitt band för 25 år sedan - punk med ett samvete! Bandet skyggar inte för svåra ämnen såsom främlingsfientlighet, men skriver också om vänskap, öl och kärleken till musiken.

Millencolin har hållit ihop i alla år, och består av samma fyra killar som 1994 släppte debutalbumet Tiny Tunes (som senare döptes om till Same Old Tunes): Nikola Sarcevic på sång och bas, Mathias Färm och Erik Ohlsson på gitarr, och Fredrik Larzon på trummor.

Millencolin kommer att uppträda på Bandit Rock Awards den 16 februari, och planerar nu för fullt sitt turnéschema inför våren/sommaren 2019.

  (2018-11-23 07:49:53)
NOMINERA ÅRETS HÅLLBARA ARTIST
Hittills har Magnus Carlson och Malena Ernman mottagit stipendiet "Årets Hållbara Artist" i anslutning till Grammisgalan. Nu är det dags att nominera till 2019 års utnämning. Stipendiet Årets Hållbara Artist instiftades år 2017 av Grammis och Oatly för att uppmuntra och premiera artister som engagerar sig klimat- och hållbarhetsfrågor. Stipendiet syftar också till att öka medvetenheten om klimatfrågor och inspirera till handling. Stipendiesumman är på 100 000 kronor och är tänkt att bidra till och underlätta artistens miljöengagemang, klimatsmarta karriär och vardag. Juryn för stipendiet år 2019 består av representanter från Ifpi, Oatly, Luger och Artister för Miljön.

Nominera på hallbarartist.se…  (2018-11-22 04:47:56)
BETALES VITA TOPPAR
The Beatles legendariska dubbel-album, som brukar kallas "The White Album", firar sitt 50 års-jubileum med att lägga beslag på förstaplatsen på de aktuella svenska albumförsäljningslistan. Albumet gavs ursprungligen ut 1968 och har nu återutgivits tillsammans med en omfattande mängd extramaterial från inspelningen.

När album släpptes i original 1968 noterades det aldrig på försäljningslistan, eftersom en sådan lista saknades. Det dröjde till 2009 (!) innan albumet första gången noterades på listan, men då på betydligt blygsammare placering än den nu aktuella  (2018-11-22 04:41:43)
NYTT SKIVKONTRAKT FÖR TAYLOR SWIFT
Taylor Swift har skrivit nytt skivkontrakt, denna gång med storbolaget Universal Music Group. Kontraktet är världsomspännande och bygger vidare på Dswifts stora framgångar hos hennes tidigare partner Big Machine Records.

Hennes musik kommer i hemlandet USA att ges ut på den Universal-ägda labeln Republic Records. Avtalet om skivutgivningen omfattar ett flertal album  (2018-11-22 04:37:53)
KARIN PARK BOR I EN KYRKA
Fo¨redrar du att omge dig med djurkranium och ho¨gt ha¨ngande ma¨ssingskandelabrar na¨r du a¨ter middag vid ett massivt ekbord fra°n Transylvanien? Da° borde du beso¨ka Karin Parks hem och studio. Na¨r du tar dig en titt i skivsamlingen hittar du allt fra°n Einztu¨rzende Neubauten till Beyonce´, och bokhyllan dignar under vikten av biblar fra°n olika a°rhundraden, tillsammans med bo¨cker om Nancy Cunard, Mao Zedong och Marina Abramovic.

Karins hem a¨r en gammal kyrka i Djura da¨r hon har byggt en studio tillsammans med sin man Kjetil Nernes, fra°n det norska noise-rockbandet A°rabrot, da¨r Karin a¨ven spelar synth. Tillsammans har de byggt sitt egna lilla imperium i Dalarnas djupa skogar, da¨r Karin har spelat in sin nya EP tillsammans med de prisbelo¨nade producenterna Robot Koch fra°n Berlin, Ichiro Suezawa fra°n Tokyo och Richard X fra°n London. Medproducenter a¨r a¨ven Nick Sheldon a.k.a. Blackhill, och maken Kjetil Nernes. Mixningen a¨r gjord av Tom Biller, grammisvinnande producent bakom bl. a. Wairpaint, Kate Nash, och Kanye Wests album Late Registration

Djura a¨r a¨ven den lilla bygd da¨r musikvideon till den fo¨rsta singeln Blue Roses filmades, tillsammans med Olle Lundin (fra°n iamamiwhoami) som fotograf och medregisso¨r. I filmen ser vi barn fra°n byn da¨r Karin va¨xte upp. Skolan hotas av nedla¨ggning, och Karin hoppas att videon kan ge barnen uppma¨rksamhet och belysa deras situation.

EP’n Blue Roses sla¨pps 16 november och besta°r av fyra la°tar. Varje la°t representerar ett av de fyra elementen och a¨r en personlig resa i Karins liv, men ocksa° inspirerade av poeter som Jean Genet, Patty Smith och Federico Garci´a Lorca. Det a¨r en ny tyngd o¨ver denna EP. Karins tidigare industriella sound har bytts ut mot en mer organisk och varm ljudbild som borrar sig djupt ner i medvetandet. Naiviteten i ro¨sten har landat i en mer kraftfull sta¨mma. Samtidigt ka¨nner vi igen syntharna och de elektroniska detaljerna, som har blivit na°got av hennes signatur. Karin sa¨ger sja¨lv att EP’n Blue Roses representerar en ny period av skapande i hennes artistiska karria¨r. Albumet Omens To Come sla¨pps sommaren 2019, och a¨r hennes sja¨tte fulla¨ngdsskiva.

Karin Park debuterade 2003 med albumet Superworldunknown. Hon har blivit nominerad Spellemannprisen (norska Grammis) i flera kategorier, skrivit Eurovision Song Contest- bidrag, producerat och remixat en ma¨ngd andra artister, spelat Fantine i Les Miserables och a¨ven arbetat som modell och ska°despelare  (2018-11-22 04:37:48)
DOLLYROTS FIRAR JUL
Amerikanska punkrockarna The Dollyrots, som består av ett äkta par med två barn, firar som vanligt jul med sin glada fartfyllda punkmusik. I år bjuder man på en julmedley som erbjuds för ett valfritt belopp via Bandcamp.com (http://thedollyrots.bandcamp.com/track/the-dollyrots-do-christmas?from=fanpub_nfnb_trk) till alla fans. Alla intäkter skänks sedan till Little Steven Van Zandt's Rock and Roll Forever Foundation som förser utbildare med material för att ungdomar skall kunna lära sig om historia, kultur, socialt engagemang etc med hjälp av musikhistorien. Helt klart ett initiativ man ska stödja!  (2018-11-21 17:54:12)
VICTORIA VOSS VINNER BOKPRIS
POP-Artisten VICTORIA VOSS vinner måltidsakademiens pris "Årets bästa måltidslitteratur" i kategorin "Mat & miljö" med boken "EAT GOOD". Motiveringen lyder: Att laga och äta hållbart - och därmed förändra världen - är inte så svårt. Det räcker med en titt i ”Eat Good”, en stunds eftertanke och några enkla men avgörande val i varuvarvet.

"Eat Good" sammanfogar å ena sidan drygt 60 recept på hållbar och nyttig mat, och å andra sidan omfattande fakta kring kopplingarna mellan mat, hälsa och miljö, däribland tips på hur du motverkar matsvinn, frågor och svar på vanliga frågor (t.ex. "är det alltid bäst att välja närproducerat?"), och vägledning genom olika produktmärkningar. Allmänt hjälper boken läsaren igenom den komplexa djungeln av näringsinnehåll, kalorier, klimatpåverkan, vattenåtgång, markanvändning, förlust av biologisk mångfald och övergödning, och hjälper läsaren att tänka om sina matvanor för att leva ett mer hälsosamt och hållbart liv och samtidigt äta supergod mat. Bokens vetenskapliga innehåll är skrivet av Victoria Voss och Johan Rockström, och recepten är framtagna av kocken Malin Landqvist som skrivit över 20 kokböcker.

VICTORIA VOSS är en Fransk/Svensk doktorand, låtskrivare och artist. Hon har en kandidatexamen i biologi från Imperial College London och en magisterexamen i miljövetenskap från Oxford universitet och har skrivit låtar till artister både i Sverige och internationellt på majorbolag såsom Warner, Universal och BMG  (2018-11-21 11:22:22)
LIVE AT HEART ÖPPNAR FÖR BOKNINGAR TILL 2019 ÅRS FESTIVAL
Efter årets succéfestival har Live at Heart fortsatt blicken framåt och tar nu emot ansökningar från musiker och artister som vill spela under festivalens 10-års jubileum nästa år. Faktumet att Live at Heart firar jubileum kommer att belysas på många sätt under kommande festival och mer nyheter om detta kommer att släppas längre fram.

Live at Heart siktar på att boka runt 200 akter till nästa års festival. Tack vare det internationella samarbetet med arrangörer och musikbolag runt om i världen så räknar festivalen med att mer än hälften av de bokade artisterna kommer att komma från andra länder än Sverige under 2019. Att Live at Heart är en plats för att upptäcka artister och band som är på väg uppåt i karriären gav årets festival prov på. Hela 20 akter gick från Live at Heart till att bli bokade till Summerfest i USA, en av världens största festivaler som årligen har runt en miljon besökare. Det var även flera akter som blev bokade till Live at Hearts systerfestival i Kanada, Live at Heart Newfoundland, och till Europas största Urban Festival New Skool Rules.Dessutom vann det Taiwanesiska bandet Yeemao pris för ”Årets Hip Hop-album” bara några veckor efter att de spelat på Live at Heart.

Den 25:e november öppnar även festivalen upp för ansökningar till filmdelen. Läs mer om festivalen och hur du ansöker som musiker eller filmskapare på www.liveatheart.se  (2018-11-21 11:17:21)
DET TOG 30 ÅR…
Vad har den folkkäre radioprogramledaren Christer Lundberg och keyboardisten/producenten Martin Brändström från hårdrocksbandet Dark Tranquillity gemensamt?

1988 startade de synthpopduon KENNELKLUBBEN tillsammans, med ambitionen att ta över världen. Att det skulle ta 30 år att spela in debutalbumet var inget någon av dem hade räknat med – och antagligen är det något sorts sjukt rekord – men det sägs ju att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge …

Det efterlängtade albumet släpps fredag den 28:e december och idag släpps första singeln "Höghusmiljonär".

Christer Lundberg har många strängar på sin lyra men är mest känd som programledare i Sveriges Radio. De senaste decennierna har miljontals lyssnare kunnat höra honom i klassiska radioprogram som ”Christer i P3”, ”Kvällspasset i P4” och ”Ring så spelar vi”. 2012 debuterade han som författare med ”Gräspojken”, 2015 kom uppföljaren ”Bläckfisken”. Christer har också ett förflutet som sångare i synthpopbandet Universal Poplab.

Martin Brändström är sedan 1998 keyboardist och producent för det hyllade death metal-bandet Dark Tranquillity som tillsammans med In Flames och At the Gates anses utgöra grunden för musikstilen ”Melodisk Death Metal”. När han inte turnerar runt världen arbetar han i studion Rouge Music där både Dark Tranquillitys och Kennelklubbens album är inspelade  (2018-11-21 11:10:05)
MAXI-SINGEL i 299 EXEMPLAR
Love Antell släppte i fredags sin nya maxisingel "Ideal och livet" i endast 299 exemplar på skivetiketten Startracks (låtarna finns även digitalt). Plattan innehåller de fyra låtarna "Tänker på pengar", " Sirener", " Ideal och livet" och "Framtiden i våra händer".

Love själv berättar: ”Framtiden i våra händer” är det närmaste Kum ba yah jag nånsin skrivit. Men när mörka framtidsdystopier till och med blivit en egen genre på Netflix får vi väl se till att göra något konstruktivt politiskt åt vår tids stora ödesfrågor. Mitt ölglas är alltid halvfullt, aldrig halvtomt - kanske en sliten sägning, men värt att leva efter. Tron på att kunna förändra världen är en politisk hållning i sig, som för mej är viktig. Därför vill jag sjunga det.

Love är i december aktuell med dessa spelningar:
 • 8 Dec - Stockholm, Bar Teatral
 • 14 Dec - Umeå, Droskan (w/Algesten)
 • 18 Dec - Göteborg, Nefertiti
 • 19 Dec - Stockholm, Bar Brooklyn
 • 20 Dec - Stockholm, Bar Brooklyn
  (2018-11-21 11:10:03)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2018