Sök i nyhetsarkivet!NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  WENDY FORD: You´re the only one
 2.  VANESSA DELAINE: Rainy day
 3.  DENNIS DiCHIARO & WEST NASHVILLE ORCHESTRA: Saturday night
 4.  CLAY ALSTON: One of a kind
 5.  RAUL MALO: Early morning rain
 6.  JIM CHESNUT: May all your days be good ones
 7.  ANITA WAGNER: Bread and beans
 8.  8 BALL AITKEN: High water
 9.  PATRIOT ROAD: Back to me
 10.  MIKE LOVE: Lost highway
 11.  KENT MAXSON: Will write songs for food
 12.  ANTON GLACKIN: The day Hank Williams died
 13.  JOE FIDDLE: Octobers bookend page
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 1 oktober 2018  (2018-09-24 08:00:00)
FAR OCH SON IDOFF AVLED PÅ SJUKHUS
Dansbandslegendaren Berth Idoff Johansson har avlidit – tre dagar efter sin egen son Marcus, även han var dansbandsmusiker. De låg på samma hospice, med dörrarna öppna mellan sina rum.

2009 drabbades sonen Marcus Idoffson av en hjärntumör. Sedan en tid tillbaka har även hans pappa Berth Idoff Johansson lidit av cancer.

Dansbandet Berth Idoffs startade 1955 och var under 60- och 70-talet ett av de populäraste i södra Sverige. Berth sålde orkesternamnet 1974. Men år 2000 köpte Berths son Marcus tillbaka namnet och tog över orkestern tillsammans med sin fru Lotta. Orkestern var ett av landets äldsta och mest aktiva dansband. 2015 firade bandet 60 år. Marcus Idoffson avled på torsdagen 38 år gammal och pappa Berth natten till söndag, 77 år gammal, skriver BLT  (2018-09-24 03:55:12)
TURNÉSTART I JANUARI
Amerikanske countryartisten Eric Church har bekräftat sin kommande turné i USA. Turnén "Double to Double Tour" inleds den 18 januari i Omaha, Nebraska och följs av ytterligare 18 konserter runt om i USA. Hans fan club Church Clubs medlemmar kommer att erbjuds förköp innan biljetterna släpps till allmänheten. Fans erbjuds även att köpa biljetterna närmast scenen via Churchs nya app!  (2018-09-22 11:23:30)
PER EGLAND ÄR TILLBAKA
Per Egland är för allmänheten mest känd för låten Merkurius brinner från debutalbumet ”Slut dina ögon och dröm om Egland”, släppt 2010. Sedan dess han släppt skivorna ”Allt för din skuld” samt samlingsskivan ”1980-1991”.

Även om Pers musik spelats flitigt i P3 så är det snarare Radioapans knattekanal och P2 där han har spelats mest. Per är tonsättare till yrket och skriver musik för symfoniorkestrar, körer och film. Dessutom har han släppt flera barnskivor och blivit grammisnmonerad fyra år i rad för bästa barnalbum.

Den 2:e november kommer Pers nya album "Hej Lakej" och första singeln "Jävlar i Mig" finns ute nu!

"18 månader tog det innan jag till slut bestämde mig för att sjunga om jävlar i denna låt. Det fanns helt enkelt inga ord som passade in så jag svor åt det hela."  (2018-09-22 11:20:50)
HANNA & ANDREA HAR BYTT NAMN TILL lennix
Hanna Larsson och Andrea Kallström träffades för första gången när de var 10 respektive 12 år på en dansskola i Stockholm. Deras gemensamma intresse för sång förde de två tjejerna samman och en nära vänskap blommade fram ur duons fallenhet för att stå på scenen och att skapa musik. För tre år sedan släppte dem sin debutsingel ’Always On My Mind’ via TEN Music Group och har sedan dess spenderat varje ledig stund i studion och gigat runtom i Sverige.

Efter otaliga timmar av skrivande tillsammans har Hanna, 18 och Andrea, 20 nu anammat ett mognare sound i samband med att både deras artisteri och musikalitet utvecklas, och i och med det även ett nytt namn - lennixx. Nu släpps äntligen deras mixtape 'hapap' som är en slags blandning mellan drömsk sovrumspoesi och toner som skapats under sena kvällar. Tjejernas egna ord om mixtapet: "Mixtapet handlar mest om insikter. Under den här processen har vi vuxit otroligt mycket som personer och även som duo tillsammans. Det har öppnat upp en helt ny väg för oss och ett helt nytt sound och fungerat som ett utlopp för alla våra tankar och känslor. Vi har lagt ner all vår tid och hela vår själ i detta."

Fokussingeln ’traded up.’ skrevs i LA och handlar om att vara glad att äntligen vara ute ur ett destruktivt förhållande vare sig det var med en vän eller partner. Som att, ”du tror du har det bättre nu, men du har ingen aning vad du hade” är en känsla många kan känna igen sig i och relatera till  (2018-09-22 11:13:59)
NYA ALBUMET "FIRESIGN" MED DYNAZTY
Svenska hårdrocksbandet Dynazty släppre kommande veckan sitt nya album "Firesign", dock finns albumet redan nu på olika streamingtjänster. Albumet släpps, förutom på CD, även som splatterfärgad blågul vinyl samt även som gulfärgad vinyl.

Deras musik beskrivs som melodisk metal, men på det nya albumet har soundet blivit något tuffare. Albumet har producerats av Peter Tägtgren. Bandet består av Nils Molin (vocals), Love Magnusson (guitar), Mike Lavér (guitars), Jonathan Olsson (bass) och George Egg (drums)  (2018-09-22 11:13:48)
FORTSÄTTER FIRA 50 ÅR
I år firar Adolphson & Falk 50! Ett halvt århundrade! Det firas med Jubileumsalbumet 50 som släpps den 5 oktober och med Jubileumsturnén 50 år tillsammans med Greg FitzPatrick och band. Det blir ett drygt dussin konserter och intresset är onekligen stort. Göteborg är redan sålt slut och Stockholm endast har ett fåtal biljetter kvar. Jubileumsturnén 50 år är fyllda av ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Start den 28 november i Karlstad.

Adolphson & Falk möttes i lumpen 1968. När de lämnade Försvarets radioanstalt, 15 månader senare, hade de 14 egna sånger på rullband som de skickade runt till grammofonbolag. Ett möte med skivproducenten Curre Peterson 1972 ledde till deras första låtskrivaruppdrag, tonsättningar till texter av vissångerskan Barbro Hörberg. De fick med tre melodier på hennes legendariska album Med ögon känsliga för grönt. En bra start på karriären! En av sångerna, Kände du kylan, har Adolphson & Falk nu själva spelat in till sitt jubileum. ”Vi tycker att Barbros vackra text om den annalkande hösten sammanfattar väl det skede i livet vi nu själva befinner oss i. Martin Hederos på piano och Magnus Lindgren på flöjt hjälper oss att fånga den rätta stämningen”, säger Tomas.

Uppdraget åt Barbro Hörberg ledde till ett mångårigt samarbete med musikförlaget AIR Music, startat och ägt av Beatles producent George Martin. AIR blev också deras skivbolag under det framgångsrika 80-talet. De hjälpte Adolphson & Falk till ett eget skivkontrakt med DECCA 1976 och deras första album Nattexpressen släpptes. De har nu återinspelat Tensta torg för att minnas och befästa deras egen start i skivstudion. Övriga sju albumspår är nyskrivna sånger där texterna delvis återspeglar de 50 åren i karriären.

Deras stora genombrott kom 1981, när de medverkade i Sveriges Radios populära radioprogram Eldorado. De skrev låtar som specialinslag och i november 1981 fick de spela in Blinkar blå tillsammans med syntpionjären Greg FitzPatrick i radions stora 24-kanalsstudio. Inspelningen slog stort! SR Records, radions lilla grammofonbolag, som gav ut singeln på Eldorados egen etikett, hade aldrig varit med om något liknande! Några veckor innan, hade Tomas och Anders, i all enkelhet i en radiostudio, spelat in en egen julsång, på önskemål av programledaren Kjell Alinge, till 1981 års sista Eldoradoprogram.

”Vi döpte den till Mer jul. Jullåten, som skulle spelas en gång i ett program, växer fortfarande för varje år! De här kreativa veckorna lever vi på än!”, säger Anders.

Förra hösten gjorde de ett samarbete med kören Katarina pop från Katarina kyrka i Stockholm. Tomas och Anders brukar sjunga alla sång- och körstämmor själva, men här har de fått härligt stöd av röster som är nästan femtio år yngre än deras egna på två av albumspåren, Jag tog mitt tåg i tid och En väg som leder mig hem. Dag Lundquist, deras ständige ljudtekniker sen tidigt 80-tal har, som alltid, hjälpt dom att fånga stämningen i sångerna. Den här gången har de jobbat modernt, det vill säga spelat in mycket hemma.

”Dagge har lärt oss att sjunga mot en bokhylla fylld med böcker. Då får man kontroll på frekvensstudsar och fasproblem. För inspelning av kör, blås, stråk och piano har vi hyrt in oss i legendariska Atlantis-studion i Vasastan som alltid ger rätt vibbar både till oss och till musikerna. Så lyssna och njut av inspelningarna på vårt jubileumsalbum 50!”, säger Anders Nu siktar vi framåt mot nästa femtio!  (2018-09-21 07:25:05)
SIR REG SLÄPPER VIDEO TILL NYA SINGELN
SIR REG är en energisk sextett från Sverige, frontad av irländaren Brendan Sheehy på sång som lämnade hemstaden Dublin för att komma till Sverige och uppfylla sin dröm att sätta ihop ett så bra band som möjligt. På fredag släpps deras femte album "The Underdogs". FOOL (Fight of Our Lives) är den första singeln från albumet som nu får musikvideo. Tre stycken sammanhängande videos under temat Fight Of Our Lives är planerade och är alla regisserade och inspelade i Los Angeles under hösten 2018. Första videon som släpps är del II i storyn, som kommer följas av den III innan vi avslutar med del I för att knyta ihop allt inom ett par veckor.
  (2018-09-21 07:22:10)
HANNA JÄRVER ÅKER PÅ HÖSTTURNÉ
Med kritikerrosade EP:n ”Närke” från 2015 fick hon sitt genombrott som bland annat ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar. Nu är Hanna Järver verkligen tillbaka. I april släppte hon sitt debutalbum ”So Long” och åkte på en efterföljande turné med stopp i Göteborg, Örebro, Stockholm och Växjö. Hanna Järver fortsätter glänsa på scen och gör sig nu redo för en efterlängtad höstturné.

I sina texter är Hanna Järver både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med en precision som många av oss kan känna igen sig i. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.”

De elektroniska ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen.
 • 23-nov Göteborg / Pustervik
 • 24-nov Malmö / Babel
 • 05-dec Stockholm / Slaktkyrkan
 • 21-dec Örebro / Satin
 • 22-dec Uppsala / Katalin
  (2018-09-21 07:22:06)
FINSKA BANDET ÖVERSATT TILL TYSKA
Förra året släppte finlandssvenska Vasas Flora Och Fauna albumet Veneziansk afton. Nu blir det ett album på tyska för den minst sagt gränsöverskridande trion. Albumet som fått namnet Strandgut, innehåller översatta låtar från bandets debutalbum Släkt med Lotta Svärd och uppföljaren Veneziansk afton.

”För några decennier sedan var det i Europa fullständigt naturligt att översätta låtar till olika språk, men på grund av engelskans spridning har den här företeelsen närmast dött ut. Vi vill återuppväcka en gammal praxis, och samtidigt få ett facit på vad som händer med låtarna när vi byter till ett närliggande men ändå främmande språk”, skriver grupppen i ett pressmeddelande.

Översättningarna är gjorda av Jonathan del Pozo Rieger och Emely Majrell. Vasas Flora Och Fauna gör två spelningar i samband med albumsläppet. 23/11 i Göteborg (Oceanen), 29/11 Stockholm (Nalen)  (2018-09-20 08:08:55)
DE KAN VINNA JAZZKATTEN
Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester leder utdelningen av P2 Jazzkatten den 16 oktober som direktsänds i radio. Nu är det klart vilka som har chans på årets priser. P2 Jazzkatten är Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz och har delats ut sedan 1993. Priset är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Fasching och Stockholm Jazz Festival och delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten – ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Vinnarna röstas fram av både lyssnarna och Sveriges Radios jury och avslöjas på galan den 16 oktober. Då delas även Juryns specialpris ut till någon som gjort betydande insatser för svenskt jazzliv, ett pris som instiftades 2016.

Årets nominerade är:
  Guldkatten
  • Ann-Sofi Söderqvist, trumpet, kompositör, arrangör
  • Bobo Stenson, piano
  • Jan Allan, trumpet
  • Rigmor Gustafsson, sång
  • Ulf Wakenius, gitarr
  Fler kategorier och resp nominerade finns på http://sverigesradio.se/p2jazzkatten. P2 Jazzkatten direktsänds i P2 inför publik på Fasching i Stockholm den 16 oktober kl. 19.00–22.00. På scen under kvällen står Amanda Ginsburg, Malin Wättring, Joel Lyssarides Trio, Hurrakel! samt Blacknuss. Dessutom uruppför Malin Wättring beställningsverket Dancer som hon specialskrivit för P2 i och med att hon blev Årets kompositör i fjol  (2018-09-20 08:02:30)
EN TALK TALK SHOW ÄR TILLBAKA I HÖST
Den 5:e säsongen av ”En Talk Talk Show” ska firas lite extra när showvärden Stefan Odelberg och sidekicken Okan ”Håkan” Cetrez firar 20års jubileum tillsammans! Årets stjärnspäckade ”En Talk Talk show” bjuder in några av Sveriges mest folkkära artister till en scenshow som varvas med vassa intervjuer, gnistrande shownummer, ett och annat infall, spännande överraskningar, magi, musik och humor i en delikat förpackning. Premiärshowen gästas av Jill Johnsson, en av Sveriges mest älskade artister som under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan tillsammans med kvällens gäst Thomas Ravelli, en legendarisk fotbollsmålvakt, straffräddare och idrottsprofil. Det blir musikaliska inslag, anekdoterer, historier och överraskningar att avnjuta!

Premiär den 11 oktober 2018 och spelas fram till den 8 november på Trädgårn i Göteborg! Biljetterna till "En Talk Talk Show" 2018 är släppta via: www.tradgarn.se eller på telefon: 031-102080

 • 11 oktober: Jill Johnsson & Thomas Ravelli
 • 18 oktober: Thomas Pettersson & Markoolio
 • 8 November: Galenskaparna (Anders Eriksson & Per Fritzell) & Linda Bengtzing
  (2018-09-20 08:02:27)
BLUESROCK I VÄRLDSKLASS PÅ CIRCUS
Ett av världens främsta bluesrock band är Tedeschi Trucks Band som gör en konsert i Stockholm den 8 april 2019 på Circus i Stockholm - biljetterna finns ute nu.

Bandets bildades officiellt 2010 och leds av Susan Tedeschi (lead voclas and thythm guitar) och Derek Trucks (lead guitar). Deras första album gavs ut 2011 och blev belönad med en Grammy Awards som årets bästa bluesalbum. Totalt har man givit ut tre studioalum och 2 livealbum.

Noteras kan att Derek Trucks spelade i The Allman Brothers Band under åren 1999-2010 och han är brorson till Butch Trucks, trummis i Allman Brothers Band. Derek anses vara en av de främsta på slideguitar…  (2018-09-19 06:42:14)
TOM CURTAIN SLÄPPER 4:E SINGELN FRÅN SENASTE ALBUMET
Countrysångaren Tom Curtain från Australien har i dagarna släppt den fjärde singeln "Where The Pindan Meets The Ocean" hämtad från sitt senaste listtoppande album "Territory Time". Låten handlar om en kvinna som genom hårt arbete och eslutsamhet bygger en campingplats som komplement till sin boskapsranch. Från campingplatsen har man utsikt mot Indiska Oceanen, strax söder om staden Broome i Western Australia.

Tom Curtain är även aktuell som nominerad för Southern Stars Independent Country Music Awards i kategorierna Single of the Year ("Never Never Land"), Album of the Year ("Territory Time") och Male Vocalist of the Year. Vinnarna meddelas vid Mildura Country Music Festival den 6 oktober  (2018-09-19 06:05:05)
FRÅN BROADWAY TILL DUVEMÅLA ÄR TILLBAKA
Föreställningen som började som en ”one-off” när sångerskan Viktoria Tocca satt upp den på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016, men sen fortsatte i en Sverigeturné går nu in på sin sjätte säsong i höst. Intresset för föreställningen har varit mycket stort med utsålda hus, stående ovationer, spontandans i bänkraderna och lysande recensioner av en ensemble med gedigen meritlista.

Bakom föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” ligger svenska sångerskan Viktoria Tocca. Viktoria fick stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen ”Ludwig II” i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskor någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i ”Phantom of the Opera” – en roll hon spelade i Köpenhamn under två år i början av 2000-talet. 350 miljoner TV-tittare avnjöt hennes sång när hon sjöng live på isen under Europamästarinnan Irina Slutskajas avslutningsuppvisning vid EM i konståkning.

I höst är Viktoria upptagen med att både producera och spela huvudrollen i flerfaldigt Tony-belönade Broadway-musikalen ”Broarna i Madison County” som hon sätter upp först i Stockholm och som senare i höst flyttar till Malmö. Viktoria har istället satt samman sitt ’Dream Team” så att succéförställningen ”Från Broadway till Duvemåla” kan fortsätta, och kommer även att medverka som gästsolist i Visby, Gävle, Malmö och Stockholm.
 • Falun – Kulturhuset 21 september 2018
 • Östersund – Peterson-Berger Hallen 22 september 2018
 • Umeå – Idunteatern 23 september 2018
 • Borås – Åhaga 28 september 2018
 • Kristianstad – Kulturkvarteret 29 september 2018 (15:00 & 19:30)
 • Halmstad – Halmstads Teater 30 september 2018
 • Visby – Wisby Strand 3 oktober 2018
 • Vara – Vara Konserthus 5 oktober 2018
 • Gävle – Gävles konserthus 6 oktober 2018
 • Nyköping – Culturum 7 oktober 2018
 • Luleå – Kulturens hus 11 oktober 2018
 • Sundsvall – Tonhallen 14 oktober 2018
 • Stockholm – Cirkus Skandiascenen 17 oktober 2018
 • Jönköping – Kulturhuset Spira 19 oktober 2018
 • Norrköping – Louis De Geer 20 oktober 2018
 • Malmö – Malmö Live, Konserthuset 21 oktober 2018
  (2018-09-19 06:00:43)
DVD-BOX MED ROXETTE-KONSERTER
Roxette ger ut en trippel-DVD med konsertmaterial från bandet tidiga del av karrier. "Boxette" fokuserar på livebandet Roxette under den första delen av karriären. "Boxette" innehåller fyra dvd med fem konserter från 1988 till 2001. Här finns två konserter från "Look Sharp!"-turnéerna 1988 och 1989, "Live-Ism" från Sydney 1991 (inspelad under "Join The Joyride"-turnén och "Crash! Boom! Live!" från Johannesburg 1995.

Dessutom finns här en konsert inspelad mot slutet av "Room Service"-turnén i november 2001. Filmen streamades när det begav sig och har aldrig funnits tillgänglig officiellt, men har nu remastrats och ges för första gången ut på dvd. "Boxette" innehåller även en booklet med unika bilder och intervjuer med bandmedlemmarna.

Boxen släpps den 5 oktober, men eftersom den släpps i begränsat antal rekommenderas att förhandsboka den redan nu!  (2018-09-19 05:54:11)
MASSOR AV KONSERTBILJETTER SÅLDA
Countrystjärnan Garth Brooks fortsätter att vara mycket populär och eftertraktad för onsertbesökare. Inför hans konsert den 20 oktober på Notre Dame Stadium vid college i South Bend, Tennessee (USA) såldes de 85.000 tillgängliga biljetterna på bara ett par timmar! Konserten är den allra första som äger rum på stadion som annars används för skolans lag i Amerikansk Fotboll som spelar i collegeligan  (2018-09-19 05:54:07)
NEW COUNTRY, WEEK 38/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  ROBERT MIZZELL: She´s my baby
 2.  JOHNNY BUSH: You´re the break in my heart
 3.  BRAD MARKS: What if you can
 4.  KYLIE ADAMS-COLLIER: Montevideo Maru 1942
 5.  TAYLOR RENEE: Tone of voice
 6.  EDAN ARCHER: Ain´t that kind of woman
 7.  J.D. STRAIT: Johnsonville Junction
 8.  WESLEY MICHAEL HAYES: Baby hold on
 9.  DUSTIN SONNER: Drinkin´ alone
 10.  JEFF CLAYBORN: Caddy in the Campground
 11.  ANITA WAGNER: A woman for you
 12.  MIKE FAHEY: Tribute to wheeling jamboree
 13.  SHAVONNE: Straight talk
  (2018-09-17 16:55:00)
EMILI OMFAMNAR HÖSTEN
EMILI MILOU debuterade med radiosingeln "Kommer inte över dig" och nominerades till Årets Nykomling 2016. Hon har jämförts med artister som Miss Li, Säkert! och Veronica Maggio. Med sina melankoliska, vassa texter sjunger Emili träffsäkert om tabubelagda känslor som svartsjuka, ilska och hämnd. Men även om kärlek, revanschlust och längtan.

Nya singeln "Vill Du Vara Med Mig?" handlar om just längtan. Låten är producerad av Johan Forsman Löwenström (Håkan Hellström, Caesars, Soundtrack Of Our Lives m fl). Singeln är det första släppet från kommande EP:n.

- Jag är så glad att jag fick fram längtan i låten. Den där känslan att känna sån himla längtan av att vilja gå in i en relation med den man är intresserad av, eller älskar, och att faktiskt våga fråga! Liksom hallå, hur många gånger har man inte varit i situationen, eller i alla fall jag, när man INTE vågat fråga? förklarar Emili.

Emili föddes i Kalmar, gick i Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, studerade musik på högskolan i Kalix och har även pluggat i Frankrike. Hon är numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Uppväxten präglades av ensamhet, depression och känslan av att inte passa in. När Emili fick sin diagnos kändes det som en lättnad, och i dag pratar hon gärna om det viktiga ämnet psykisk ohälsa. Livet kan vända till det bättre. För Emili blev musiken och skrivandet räddningen. Och hon skriver gärna om sådant som många människor kan relatera till.

Emili Milou spelar live på Bar Brooklyn i Stockholm den 21 september kl 19.00.
  (2018-09-17 10:44:26)
NU KOMMER FREDRIKS ALBUM
’PART OF ME’ är FELIX SANDMAN´s tredje släpp som soloartist sedan debuten med ’EVERY SINGLE DAY’ som direkt satte sig i svenska folkets hjärtan och gav honom fyra veckor som #1 på svenska topplistan. Succéstarten med singlarna ’EVERY SINGLE DAY’ och ’IMPRINT’ gav honom även utmärkelsen ’Årets Genombrott’ i Aftonbladets egna musikpris Rockbjörnen. Forna medlemmen i Sveriges största pojkband FO&O hittade snabbt sitt eget sound och har spenderat all ledig tid i studion för att skriva musik. Nu, endast 19 år gammal släpper FELIX SANDMAN sitt efterlängtade debutalbum som representerar hans emotionella sida som printats ned i text och melodi.

’PART OF ME’ var den sista låten Felix skrev till albumet och också den som för honom representerar avslut för flera olika saker. Felix egna ord om låten: ”Alla känslor från flera år tillbaka hade lett mig hit. Det var ödet. ”PART OF ME” var mitt avslut på en era och att den alltid kommer att vara en del av mig och betyda något för mig.”

Felix debutalbum ’EMOTIONS’ är exakt vad titeln säger. Ett album som sätter text och melodi på varenda känsla genom toppar och dalar Felix genomgått under de senaste åren. I och med ’EMOTIONS’ har Felix utvecklats som artist och framför allt som låtskrivare där han funnit sitt personliga uttryck. Felix är mer än redo att ta världen med storm med den musikaliska upplevelse som är ’EMOTIONS’  (2018-09-17 10:42:28)
HENRIC DE LA COUR SLÄPPER NYTT
Henric de la Cour är i det närmaste ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen, med band som Yvonne och Strip Music har han över i två decennium varit en mittpunkt för scenen.

Det inte många har vetat är att Henric under alla år burit på en tung hemlighet. Att han har sjudomen cystisk fibros. En sjukdom som nästan garanterat betyder döden i tidig ålder. Dokumentärfilmaren Jacob Frössén följde Henric under nästan fyra år och skildrade sjukdomen och att leva med döden som ständig följeslagare. Filmen fick fantastisk kritik och sändes flera gånger av både SVT och NRK Norge. Mot slutet av filmandet inträffar något. Henrics mutation av cystisk fibros går plötsligt att bromsa. Något som vänder upp och ner på livet totalt. Allt får plötsligt en helt ny mening. Inget blir sig likt igen.

"Gimme Daggers" är Henrics kanske mest personliga skiva. Där det ständiga mörkret bryts sönder, där livet tar oanade vägar. Ett slags farväl till en värld som endast har målats i totalt mörker. "Gimme Daggers" är utan tvekan De la Cours absolut mest kompletta skiva sedan solodebuten. Ett slags farväl till döden och en försiktig blick framåt  (2018-09-17 10:37:19)
EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR MED SJÖHOLM & STADLING
Nu släpps ytterligare två konserter i konsertturnén "December - Sånger i vintermörkret" med Helen Sjöholm och Anna Stadling i Vara och Sundsvall. Konsertturnén har premiär i Örebro den 6 december.

Helen och Anna vill bygga en lekfull och finstämd konsertstund under den mest stressade tiden på året. Med fokus på hur deras röster klingar ihop och på texter som bär hoppas de på att konserten kan bli en ”lisa för frusna själar”. Publiken kommer att få höra några av de vackraste julsångerna, men också några nya versioner av gamla favoriter från t ex Emmylou Harris, Johnny Cash, Py Bäckman, Andreas Mattsson, Stefan Nilsson, Bob Dylan m.fl. Tillsammans med Jesper Nordenström (klaviatur) Roger Gustavsson (gitarr) Pecka Hammarstedt (gitarr m.m) och Andreas Unge (bas), kommer Helen och Anna skapa rum för det lilla och stora, det tidlösa och nya.
 • Tors 6 dec: Hjalmar Bergmanteatern kl. 19:00, Örebro PREMIÄR!
 • Fre 7 dec: Kulturhuset kl. 19:00, Ytterjärna
 • Lör 8 dec: Oscar Fredriks Kyrka kl. 19:00, Göteborg
 • Sön 9 dec: Vara Konserthus, Vara kl 15:00 EXTRA INSATT
 • Sön 9 dec: Vara Konserthus, Vara kl 19:30
 • Ons 12 dec: Tonhallen kl. 19:00, Sundsvall EXTRA INSATT
 • Tor 13 dec: Tonhallen kl. 19:00, Sundsvall
 • Fre 14 dec: Universitetsaulan kl. 19:00, Uppsala
 • Lör 15 dec: Cassels kl.16.00, Grängesberg
 • Mån 17 dec:Filadelfiakyrkan kl. 19:00, Stockholm
  (2018-09-17 10:37:15)
TIONDE ALBUMET MED ROLF CARLSSON
Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela tiden i ett gränsland men alltid nära rötterna. Den 5 oktober släpper han sitt tionde album, ”Härifrån till Kalifornien”.

Från albumdebuten 1997 via deltagande i Melodifestivalen och ett konstant resande mellan livescenerna i landet har han hunnit skaffa sig en trogen publik. Singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" blev lyckosamma releaser 2006/2007 liksom "Det är du", en duett med Idde Schultz, från 2009. Albumet "Fina dagar" (2012) breddade publiken och landade även högt på en del listor. "Själ och blod" (2015) hyllades som årets bästa, svenska skiva på sina håll bland musikskribenterna.

Med nya plattan "Härifrån till Kalifornien", som föregåtts av singlarna "Gör som du vill" och "Friheten", har han slipat till låtarna ett extra varv. Vi vågar nog påstå att det är hans starkaste album hittills i karriären  (2018-09-16 09:23:46)
ROXETTE FIRAR 30
Per Gessle och Marie Fredriksson utgjorde duon Roxette som från mitten/slutet av 1980-talet radat upp världshit och är Sveriges, vid sidan av ABBA, största pop-export. Nu släpps deras första album "Look Sharp" i en speciell jubileumsutgåva för att fira albumets 30 år. Albumet släpps som dubbel-CD och i en ox med dubbel-CD plus en svart vinyl-LP. Dessutom finns en särskild och unik vinyl-utgåva i röd vinyl. Allt kan beställas från www.pledgemusic.com, releasedagen är den 5 oktober men förhandsbeställning kan göras redan nu  (2018-09-16 09:16:17)
FÖR ALLA BEATLES-NOSTALGIKER
Boxen "Home & Away ´64-´66" presenterar fem konserter från Australien, United Kingdom, United States, Frankrike och Japan med det kanske mest betydelsefulla poopbandet geom tiderna - The Beatles. Boxen innehåller fem (5) vinyl-LP som packas tillsammans med en 60-sidig bok med mängder av foton mm samt dessutom en poster i formaten A2. Boxen är begränsad till 100 exemplar worldwide och hos www.pledgemusic.com är priset £99,99 (motsvarande c:a 1.183 SEK). Releasen sker i slutet av november men boxen kan bokas redan nu…  (2018-09-16 09:13:43)
HEMLIG DUO SLÄPPER SINGEL
Den hemlighetsfulla duon Kallblod sla¨pper sin debutsingel med tillho¨rande musikvideo “Bone & Cream” 14 september. Mana ställer frågorna Ni vill veta vad vi heter, hur gamla vi a¨r och var vi kommer ifra°n. Kommer svaret pa° dessa fra°gor fo¨rba¨ttra er fo¨rsta°else fo¨r vad vi go¨r?
  (2018-09-16 09:13:37)
SUPER-BOX MED SKOTSKA NAZARETH
Den 28 september släpps en superbox med den skotska hårdrocksgruppen Nazareth som var ett av de främsta banden i genren under 1970-talet. Boxen innehåller 4 vinyl-LP i 180 gramsvinyl (bl a en dubbel och en picturedisc), 32 (!) CD (bl a alla bandets originalalbum som blivit remastrade), 52 sidig bok med massor av läsvärt och unika foton - samt mycket mer. Boxen går att boka redan nu på www.ginza.se, priset är 1.369:- (skickas fraktfritt) vilket får anses som ett fantastiskt attraktivt pris.

Boxen är limiterad till 5.000 exemplar worldwide
  (2018-09-13 13:11:46)
HÖSTEN I CAFÉ GULA HUSET
Höstens program i Café Gula Huset i Brålanda har presenterats och som vanligt innehåller det både musik och andra upplevelser.
 • Fre 21/9: Dr Feelgood, 400kr Entré och KvällsBuffé ink en öl/vin eller alkoholfritt alternativ samt Kaffe och Kaka
 • Tors 27/9: Olle Jönsson, 550kr. Entré och KvällsBuffé ink en öl/vin eller alkoholfritt alternativ samt Kaffe och Kaka. (Olle Jönsson uppträder även dagen innan, men alla biljetter är slutsålda)
 • Fre 5/10: Oktoberfest, 350kr. Entré och KvällsBuffé som matchar aftonens tema ????. I priset ingår en öl/vin eller alkoholfritt alternativ, Äppelkaka med Vaniljsås och e
 • Lör 13/10: Bagageluckeloppis (I samband med Brålandas Loppisrunda) 50kr kostar det att boka en säljplats. Vi kommer att ha öppet caféet i vanlig ordning och duka upp en god buffé. Vår egen Källarloppis kommer att vara öppen denna Loppisdag.
 • Tors 1/11: Elvisafton, 350kr. Entré och KvällsBuffé ink en öl/vin eller alkoholfritt alternativ samt Kaffe och Kaka
 • Sön 11/11: Farsdagfirande, 149kr. Denna dag dukar vi upp en god Buffé, ta med din käre far eller kanske morfar till oss. I priset 149 kr ingår Dryck och Kaffe. Ingen bordsbokning. Inga biljetter köpes. Det är bara att komma!
 • Fre 30/11: JulBuffé och Livemusik med Tom Raspertin, 350kr. Biljetter kommer att släppas inom kort
 • Sön 9/12: Linda Gail Lewis och JulBuffé, 400kr. Biljetter kommer att släppas inom kort
. Mer info på www.cafegulahuset.se  (2018-09-13 13:11:42)
HÄR SKER MELODIFESTIVALEN 2019
Göteborg, Malmö, Stockholm, Leksand, Lidköping och Nyköping är städerna dit Melodifestivalen kommer nästa år. Alla har varit värdar tidigare. Enligt SVT har andra städer varit aktuella, men där krockar Mellon med andra evenemang - framförallt ishockeyn.

Dessa datum och arenor är fastställda: 2/2: Scandinavium, Göteborg, 9/2: Malmö Arena, 16/2: Tegera Arena, Leksand, 23/2: Sparbanken Arena, Lidköping. Andra chansen avgörs den 2/3 i Nyköpings Arenor Rosvalla och finalen 9/3 i Friends Arena i Solna  (2018-09-12 13:42:31)
TV-KANAL HYLLAR KVINNLIGA ARTISTER
Den amerikanska TV-kanalen CMT (Country Music Television) kommer den 17 oktober att visa en "Artist Of The Year"-special som uteslutande lyfter fram kvinnliga artister. Bland de mest framträdande återfinns Carrie Underwood, Miranda Lambert, Kelsea Ballerini, Maren Morris men även andra sångerskor kommer att uppmärksammas. Det är första gången som TV-showen enbart kommer att bjuda på kvinnliga countrystjärnor….  (2018-09-12 09:24:41)
GRATIS-KONSERT I DOWNTOWN NASHVILLE
Countryartisten Luke Bryan bjöd häromdagen på en gratiskonsert i centrala Nashville inför 30.000 åskådare. Anledningen till evenmanget var att Luke Bryan öppnade och invigde sin nya bar "Luke's 32 Bridge Food + Drink".

Den officiella delen av invigningen skedde genom att Luke tillsammans med sin fru Caroline klippte ett band framför baren  (2018-09-12 09:18:44)
NY SINGEL MED ROGER RÖNNING
Roger Rönning har alltid varit bra på att formulera det många av oss går omkring och tänker. Hans nya radiosingel ”Vilket väder” är inget undantag. Det finns förstås redan åtskilliga låtar om den svenska sommaren och årstider – både Ledin, Gesssle och Peps Persson har skrivit klassiker i ”genren”. Men ingen har patent på vädret och Rogers låt lär inte vara den sista. Få länder har så tydliga årstidsväxlingar som de skandinaviska. Dock har han med denna luftiga låt hittat ett skönt inbjudande sound som ger temat en fräsch känsla.

Låten handlar inte bara om solsken.

”Det kan ju vara toppenväder för en fotograf att det är mulet. Ett lätt regn kan passa några som skall fiska. Och i somras var det ju många bönder som prisade vädergudarna när regnet äntligen föll efter den långa värmeböljan”, menar upphovsmannen själv  (2018-09-12 09:18:40)
NEW COUNTRY, WEEK 37/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  TANIA KERNAGHAN: Love´s gonna find you
 2.  SANDRA PEARN & WAYNE ELLIOTT: Hard year on the land
 3.  MICHELLE WALKER: Backbone
 4.  DANNY PHEGAN (feat. MATT SCULLION): What A Life
 5.  JASE LANSKY: Drunk every Sunday
 6.  DESTINY: Put on a good show
 7.  PRESLEY PHILLIPS: Last rodeo
 8.  HIGH COUNTRY: Country bar
 9.  BRENT GIDDENS: Texas wildfire
 10.  JESSE & NOAH feat. THE BELLAMY BROTHERS: Gambler´s heart
 11.  COLIN PAUL: It´s not goodbye
 12.  MARTIN NILSSON: Du och en countrysång
  (2018-09-10 15:55:00)
SINGELSLÄPP MED TRUE LIES
True Lies rivstartar på uppfarten mot kommande albumet med rock´n roll-rökaren »Ketchikan Woman«.

Här ges bandets riffande gitarrer, drivande rytmsektion och ”oborstade” sång extra krydda med Mats Bengtssons ”Ian Stewart”-piano och Cicci Landéns själfyllda stämsång. Inspelad av Lars Paulström i Studio 54, på klassisk rockmark; Föreningsg. 54, Malmö Antti Vourenniemi har mixat/mastrat.(samt även lirat tambourin)

True Lies bildades 1987 och första albumet kom redan 1988. Firar alltså 31 år och fyra månader i dagarna; YEAH! Kommande album blir bandets sjätte.

Bandet består av: Anders Ragnarsson (gitarr och sång), Erik Fagerberg (bas), Per Olin (sång och kaffekokning), Lars Paulström (gitarr och stämsång) - ny sedan hösten 2015; tidigare i Dolkows och Looserville, Johan Eklund (trummor) - ny sedan hösten 2015; tidigare i Babies och Stry & Babylon Blues  (2018-09-08 14:13:24)
SOUNDTRACK TILL QUEEN-FILM I OKTOBER
Den 19 oktober släpps soundtracket till filmen "Bohemian Rhapsody" som berättar om det berömda rockbandet Queens karriär. Soundtracket innehåller en rad liveinspelningar (totalt 23 spår) som tidigare ej utgivits, bl a de fem låtar som Queen gjorde vid Live Aid-galan i London 1985 (dessa inspelningar har inte tidigare funnits på audio-utgåva - endast på video).

Förhandsbokning av CD:n kan göras hos https://store.udiscovermusic.com, priset är €11.99  (2018-09-08 14:13:19)
ROBERT WELLS JUL-ROCKAR PÅ M/S CINDERELLA
Torsdagarna 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 och 20/12 blir det fullt ös på Viking Line m/s Cinderellas scen när Robert Wells & Vocalettes bjuder på "Rockin' Christmas" tillsammans med välkända gästartister som t ex Mikael Rickfors (22/11) och Nanne Grönvall (6/12) - rockigare julshow får du leta efter. Redan nu kan man boka in en riktig nöjskryssning med god mat och dryck samt härlig musik  (2018-09-07 09:07:17)
HÖST-TURNÉ MED ELECTRIC BOYS
Välkända rockbandet Electric Boys är snart aktuella med ett nytt album och ger sig i höst även ut på en omfattande Europa-turné. Turnén inleds ikväll i norska Drammen och fortsätter sedan fram till dagarna före jul då den avslutas i Stockholm.
 • 7 September – Z Livescene, Drammen (Norway)
 • 11 October – Sala Babylon, León (Spain)
 • 12 October – Alevosía, Madrid (Spain)
 • 13 October – Calella Rockfest, Calella (Spain)
 • 14 October – Urban Rock Concept, Vitoria (Spain)
 • 20 October – Bully On Rocks, Bully-les-Mines (France)
 • 1 November – Logo, Hamburg (Germany)
 • 2 November – KB, Malmö
 • 3 November – The Tivoli, Helsingborg
 • 23 November – Olsen På Bryn, Oslo (Norway)
 • 7 December – Katalin, Uppsala
 • 8 December – Palatset, Linköping
 • 14 December – Sticky Fingers, Göteborg
 • 15 December – Saga Salongen, Torshälla
 • 22 December – Kägelbanan, Stockholm
  (2018-09-07 09:01:54)
DOLLY PARTON HYLLAS
Dolly Parton är den första artisten från Nashville som hyllas av amerikanska Musiccare när de delar ut utmärkelsen Person of the Year. Hon kommer att mottaga utmärkelsen fredagen den 9 februari -19 för de bidrag som lämnats från hennes stiftelse Dolly Parton Foundation  (2018-09-07 09:01:50)
YOHIO SLÄPPER NY SINGEL - PÅ ENGELSKA
YOHIO är tillbaka och släpper sin första singel på engelska sedan mello 2014 - Tick Tack (Genius). Det jobbas på en hel platta och fler singlar från albumet kommer att släppas innan den planerade releasen 2019. Livepremiär av nya singeln kommer att göras under Musikbransch/Showcasefestivalen LIVE AT HEART i Örebro Lö 8/9 kl 21.00 - Kulturhuset Club Scenit - A-salen.

YOHIO , numera baserad i Tokyo, är artisten som tagit såväl Sverige som Japan med storm med sin visuella och androgyna stil. Efter ett par Japanturnéer m sitt band Seremedy som 15-åring blev han signad till Japanska Universal och debuterade som soloartist som 16-åring med egna låtar på Japanska.Genombrottet i Sverige kom året efter (2013) när han tävlade i Melodifestivalen med låten Heartbreak Hotel. Därefter har YOHIO sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor, slagit otaliga publikrekord under sina hysteriska signeringsturnéer och medverkat i de största Svenska och Japanska TV-showerna.

Han har medverkat som skådespelare i TV-serien Jordskott och gett sin röst åt en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen Insidan ut. YOHIO gjorde också Svenska rösten till huvudkaraktären Taki i Japans största animesuccé någonsin "Your Name"  (2018-09-06 09:26:30)
CENTERN VILL SÄNKA "DANSBANDSMOMSEN"
Centerpartiet vill sänka den s.k. ”dansbandsmomsen” från dagens 25 till 6%. Förslaget avser entréavgifternas momspåslag vid arrangemang av nöjesdanser. I övrigt faller musikindustrin under mer generella visioner och direktiv i programmen. Vare sig Centerpartiet eller något annat parti tar upp den för oss i branschen så centrala – och i dagarna så aktuella – frågan om ett stärkt EU-direktiv om copyright  (2018-09-06 09:18:13)
GÖR UPP MED PATRIARKATET
Say Lou Lou följer upp nya singeln Golden Child med en surrealistisk musikvideo, en samling drömlika sekvenser som gör upp med de osynliga bojor som unga kvinnor förväntas bära. Videon har skapats av ett hyllat LA-baserat filmteam och släpptes exklusivt via det flerfaldigt prisbelönta magasinet Nowness.

För två veckor sedan släppte Say Lou Lou nya singeln Golden Child, en av låtarna från de kommande albumet Immortelle. Sunday Times har redan hyllat låten och den Västkust-doftande 70-talsproduktionen, Aftonbladet highlightade den som en av förra veckans bästa låtar och Earmilk utsåg den snabbt till ett anthem för unga kvinnor. Bakom videon, som alldeles nyss släpptes upp via det globala magasinet Nowness, står det LA-baserade teamet Laura Gorun, Dimitri Basil, Cooper Roussel och Dominique Basil (Kings of Leon, Unknown Mortal Orchestra m.m.).

Bandet har sedan start utmärkt sig med sina visuella musikvideos och så sent som 2016 tilldelades de en Grammis för årets bästa musikvideo till låten Nothing But A Hearbeat. Idén bakom videon till Golden Child, som bl.a. spelats in i nationalparkerna Zion och Death Valley i Kaliforninen beskriver bandet så här: "The video is a surreal, dream like narrative about false ideas of freedom - how we are frozen in the roles we are dealt like self-imposed statues, imitated, constructed and systematically kept in our place. Can we break the chain if we don't see it?"  (2018-09-06 09:13:27)
COUNTRY-POP MED NORSKA TROND SVENDSEN & TUXEDO
«This town» är den första singeln från det kommande Trond Svendsen & Tuxedo-albumet. Bandet har våren 2018 jobbat med uppföljaren till den kritikerrosade debuten «Palomino Motel» från 2017. «This town» visar ett band som har utvecklats med stormsteg sedan debuten. Som alltid är det Trond Svendsen som har skrivit text och musikoch låten är inspelad i Memphis Bound Studio i Hamar.

Om «This town» säger låtskrivaren: Det er en rastløs sang i et heartland musikklandskap, om å stå midt mellom å høre til et sted, og å lengte derifra. Det er en følelse mange som har vokst opp på små steder nok har kjent på. Den dagen man kjører derifra. Da, liksom. Da skal det skje  (2018-09-06 09:13:25)
MOLLIE MINOTT UPPTRÄDER I ÖRERO
Det har nu gått fyra år sedan Mollie Minott (då med efternamnet Lindén) gick till Idolfinal i Globen i Stockholm tillsammans med Lisa Ajax. Året efter ”Idol” medverkade hon i Sveriges största turné ”Diggiloo” och syntes en hel del i svensk tv. Nu är Mollie Minott´s tredje egna singel ”Ready for tomorrow” ute på Spotify, där den streamar på och har spelats bra på Sveriges Radio P4 under hela sommaren. Många har kanske undrat över varför Mollie bytt efternamnet till Minott ? Det är kort och gott hennes Jamaicanska Pappas efternamn som hon valt till sitt framtida artistnamn.

Mollie Minott är aktuell med sin tredje och egna låt ”Ready for tomorrow” – en låt som kom till efter ett lyckat möte med Anton Engdahl, Matilda Eriksson och Richard Borg på ett artistcamp på Linnéuniversitetet i Växjö tidigare i år. I sommar gästade Mollie en hel del festivaler och klubbar runtom i Sverige med sitt band (även akustiskt), ni såg henne senast i TV4 Nyhetsmorgon (den 7/7) och nu på söndag den 9/9 gästar Mollie Rickard Olsson i TV4 ”Nya” Bingolottot.

Mollie spelar live akustiskt på Live at Heart och på klubben Satin torsdag den 6/9 kl.21.00 och med sitt band (grymma fem man starkt band) på Clarion lördag den 8/9 kl.20.00 i Örebro  (2018-09-05 19:59:17)
JÄTTESAMLING MED KLASSISKA HANK WILLIAMS
Postotrderbutiken www.ginza.se erbjuder ju nu en samlingsbox med klassiska inspelningar gjorda av den legendariska countrystjärnan Hank Williams. Samlingen innehåller hela 15 CD och desutom en DVD, den är prissänkt från 2.699:- till endast 399:-.

På toppen av sin karriär, spelade Hank Williams in 143 låtar för the Mother's Best Flour Company radio shower. Inspelningarna var med hans vanliga studioband och låtarna var dels hans hits, dels låtar som han aldrig spelade in någon annanstans. Denna deluxe-box innehåller samtliga dessa inspelningar. En guldgruva att ösa ut, med en mycket lyckad restaurering av ljudet  (2018-09-05 19:59:14)
MUSIK PÅ BIO I SEPT/OKT
Under hösten bjuds det på klassiska musikupplevelser på bio när Musik På Bio presenterar:
 • Elvis '68 Comeback Special: tis 11/9 kl 18:00
 • The Rolling Stones Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America: tis 18/9 kl 18:00
 • Cliff Richard Live: 60th Anniversary Tour: fre 12/10 kl 21:00
Utöver detta finns även jul- och nyårskonserter på programmet som presenteras av Folkets Hus och Parker. Missa inte detta tillfälle att se, och framförallt, höra utmärkt musik i biograferna med s--t-o-r bold och fantastiskt ljud!!  (2018-09-05 13:13:37)
NEW COUNTRY, WEEK 36/2018
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer och detta är spellistan för veckans aktuella program:
 1.  BO GÖRAN SVENSSON: Min bensinare
 2.  RAY STEVENS: Turn your radio on
 3.  RICK VAZNIZ: You´re beyond words
 4.  AMANDA McCARTHY: Talkin´
 5.  VANESSA BOURNE: I love you way to much to say goodbye
 6.  ALY COOK: Sassenay
 7.  JANNET BODEWES: Anie is over him
 8.  DRAKE HAYES BAND: Blood red moon
 9.  BETH NOBLE: All I need
 10.  HILL COUNTRY REVIVAL: Drove me anywhere
 11.  LACY JAY SYLER: Does my ring burn your finger
 12.  BÅRD CHRISTIANSEN: You can always count on me
 13.  SLIM ANDREWS: Detroit City
 14.  DOLLY DUNN: Stopping time with a picture
  (2018-09-03 20:35:00)
NU CERTIFIERAD FÖR PLANTINUM
Benjamin Ingrosso och Felix Sandmans singel "Tror Du Att Han Bryr Sig" har nu blivit certifierad för Platina - GRATTIS!  (2018-09-03 13:36:58)
SINGELSÄPP I SEPTEMBER, ALBUM I NOVEMBER
Svenska klassiska hårdrocksbandet Electric Boys kommer med den första singeln "Hangover in Hanover" från nya albumet i slutet av september månad. Singeln kompletteras med en video som presenteras samtidigt.

Det nyinspelade albumet "The Ghost Ward Diaries" släpps den 23 november och distribueras, enligt ett nytecknat avtal, av Mighty Music på LP, CD och digitalt. Albumet kan förhandsbokas redan nu på www.targetshop.dk/electricboys för leverans i samband med releasen.

“We like guitar riffs, strong hooks and heavy grooves, performed on analog instruments. I guess you’d call it classic rock.” “Lyric wise it’s a bit darker than before; little diaries from times on the road and the struggle in between.” “The album is far from predictable, yet it was the easiest album to record since the reunion. We really had a good team going with producer/engineer David Castillo,” säger bandets Conny Bloom  (2018-09-03 13:23:15)
SNART ALBUMSLÄPP
I förra veckan släppte Tomas Enochsson & Paradiset sin andra singel "Ömma Ögon/Helig Profet" som en försmak på deras kommande album som kommer ut den 26 oktober. Deras musik betecknas som pop/americana.

Albumet ”Till dig som tror men inte vet” samlar 14 nya sånger om vägen, sanningen och livet För det stora flertalet är sannolikt inte Tomas Enochsson den mest kände av svenska låtskrivare, men faktum är att han kan vara en av de mest erfarna – om inte annat i genren Americana, som vuxit kraftigt i popularitet både i USA och Sverige de senaste åren.

Efter att ha haft en kort karriär som frontfigur i bandet Badmintons på åttiotalet, försvann Tomas Enochsson från rampljuset, men aldrig från musiken. Under många år drev han musikaffären Keyboard City och senare även distribution och försäljning av Nord keyboards både i Sverige och globalt. Men han slutade aldrig att skriva låtar. Med regelbundenhet har han rest till Nashville för att skriva tillsammans med olika låtskrivare. Hundratals låtar har det hunnit bli under åren och några av dem har spelats in av bland andra Totta Näslund och Björn Skifs.

Med undantag för några inspelningar från en kort reunion med Badmintons 2011, blir det nu hösten 2018 som Tomas gör comeback som artist. Denna gång tillsammans med bandet Paradiset och en musik som mycket tydligt sugit åt sig dammet från Americana, samtidigt som Tomas slipat vidare på sitt textspråk. - Jag har skrivit sånger hela tiden sedan Badmintons, berättar Tomas. Och det har alltid funnits en gitarr i min närhet.

Tomas tvekar lite till att använda ordet ”låt” om sina alster. Ibland slinker ordet ur honom, men han menar egentligen att ”sång” är ett bättre uttryck. Det antyder lite mer av hållbarhet och lite mindre av konsumtionsvara, vilket också är en riktig beskrivning av materialet han har spelat in på den nya skivan. - Det jag är allra mest glad och stolt över är mina nya texter och att musiken på den här skivan med Paradiset har landat i det Americana-sound jag älskar, säger Tomas. Det är precis så här jag vill att det ska låta idag – med pedal-steel och elgitarrer tillsammans med fioler, mandolin och akustiska gitarrer. - Inte riktigt som förr alltså, men det kanske har med åldern att göra, säger Tomas och skrattar.

Arbetet med plattan har pågått lågintensivt sedan början av 2016, då Tomas först samlade ihop sångerna, några musiker och började repa för första gången på många år. Hösten 2016 gjordes merparten av inspelningarna och 2017 har ägnats åt mixning och mastering. Att skivan är en skapelse som ligger Tomas varmt om hjärtat är tydligt. Det finns ingen ekonomisk ambition bakom att ge ut den, poängterar han, men han har en tydlig förhoppning om att skivan ska få betyda något för dem som lyssnar. Detta återspeglas i texterna, som är djupt personliga och samtidigt allmänmänskliga, med ena foten stadigt i det liv vi alla befinner oss och den andra i en gudstro som förmår lyfta blicken.

Redan under Badmintons-tiden var det ofta Tomas texter som fick människor att både reagera och fastna för hans låtar. Där fanns en närvaro, en finess och en spets, som inte alltid var lika tydligt utvecklad hos samtida frikyrkliga band där den musikaliska och tekniska briljansen ofta hade högre prioritet. Kanske är det också så att Tomas idag har ett mindre belastat språk när det kommer till uttryck för tro och kyrka, eftersom han inte rört sig uteslutande inom den sfären? - Jag tror att mitt språk är mindre präglat av kyrkliga termer men att det jag skriver är ändå väldigt tydligt färgat av min tro. På sätt och vis har mitt perspektiv kanske blivit mer av en betraktares observation än någon som beskriver något inifrån?  (2018-09-03 13:18:55)
YOHIO TILL ÖREBRO-SHOWCASE
Den svenska artisten YOHIO kommer till Live at Heart i Örebro den 8 September. Både för en spelning och hålla ett föredrag om sin karriär som sträcker sig från Sverige till Japan.

- Det kommer bli ett föredrag om hela YOHIO´s artistkarriär från pojkrummet i Sundsvall till superstjärna på Japanska jättebolag till att komma med i Melodifestivalen i Sverige till att starta sitt eget bolag i Japan. Hans karriär har haft många vändningar och olika scenarion. Vi hoppas det kan inspirera de artister vi har här och kanske också berätta en del av hur allt går till både i japan och i mello., säger Peter Åstedt från bokningsgruppen på Live at Heart.

På föredraget kommer YOHIOs far vara med, Tommy Rehn, som även jobbar som YOHIOs manager. Medverkar gör också YOHIOs Japanska management.

Live at Heart startade den 2 september, musikdelen den 5 september I Örebro  (2018-09-03 13:18:52)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2018