Sök i nyhetsarkivet!CREEDENCE-TURNÉN FORTSÄTTER
Efter succéartade starten för svenska Creedence Tribute och utsåld konserthusturné 2017 och 2018 beger sig nu bandet ut på vårturné. 14 orter är insatta för publiksuccén och hyllningsshowen ”The Midnight Special Tour” till Creedence Clearwater Revival som genom åren blivit en uppskattad och populär turné runt om i hela landet.

Creedence Tribute kommer att bjuda på en helkväll med hitsen, historierna och nostalgin kring ett av världens största band. Den största hyllningskonserten i Sverige någonsin till Creedence Clearwater Revival.
 • 22/2 GÖTEBORG, Lorensbergsteatern (Slutsåld)
 • 23/2 VÄXJÖ, Konserthus
 • 1/3 HALMSTAD, Halmstads teater
 • 2/3 BORÅS, Åhaga
 • 23/3 KALMAR, Kalmarsalen
 • 29/3 NYKÖPING, Culturum
 • 30/3 LINKÖPING, Konsert & Kongress
 • 12/4 GÄVLE, Gävle Konserthus
 • 13/4 MORA, Moraparken – Stora Salen
 • 26/4 MARIESTAD, Jubileumsteatern (Gäster: Lotta Engberg, Tone Norum, Thomas Petersson & Hemlig gäst)
 • 27/4 MARIESTAD, Jubileumsteatern (Gäster: Lotta Engberg, Tone Norum, Thomas Petersson & Hemlig gäst)
 • 12/7 ÅRJÄNG. Hembygdsgården Sillerud (Smokie & Creedence Tribute)
 • 13/7 SÄTER, Säterdalen (Smokie & Creedence Tribute)
 • 20/7 BROBY, Tydingesjöns Camping & Festplats (Smokie & Creedence Tribute)
 • 20/9 VARA, Stora Salen (Extraföreställning)
  (2019-02-13 11:35:15)
STOR FESTIVAL I DELSTATEN WASHINGTON
Den 2-4 augusti arrangeras Watershed Music And Camping Festival i The Gorge Amphitheatre på 754 Silica Rd, George i den natursköna delstaten Washington. Ett imponerande uppbåd av framgångsrika och omtyckte artister har presenteras, vad sägs om Brothers Osborne, Kane Brown, Midland, Kip Moore, Maren Morris, Chris Young, Jason Aldean, Zac Brown Band and Miranda Lambert also featuring the Pistol Annies med flera. Biljetterna börjar säljas den 22 februari och mer info om festivalen kan Du om på http://watershedfest.com/ där finns även vägbeskrivning för Dig som undrar hur Du enklast tar Dig till festivalen med husbil eller husvagn  (2019-02-13 11:33:19)
NYPREMIÄR FÖR MUSICALEN "ANNIE"
Musikalen Annie, från 1977, har tolkats i flertalet filmer och på scener runt om i världen. Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie och innehåller alla element som utgör en succémusikal; bra musik, glädje, dans och några tårar.

Denna underbara klassiska musikal underhåller hela familjen, med vacker musik, färgsprakande dansscener och en gripande historia i regi av Eva Rydberg, som 2005 själv gjorde rollen som Miss Hannigan. Nu är det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan. Thomas Järvheden spelar Mr Warbucks och på scen kommer en stor ensemble och ett glatt gäng barnhemsbarn underhålla tillsammans med hunden Sandy. Nypremiär blir det fredag den 1 mars på Lorensbergsteatern och spelas fram till den 5 maj på Lorensbergsteatern i Göteborg.

Handling: I 30-talets New York träffar vi föräldralösa Annie som sorgset undrar var hennes föräldrar är och om morgondagen blir en bättre dag. Den lätt alkoholiserade Miss Hannigan, som inte är särskilt förtjust i barn, styr barnhemmet med järnhand och Annie tar varje tillfälle att rymma. En dag får Annie följa med hem till miljardären Mr Warbucks. Tillsammans upplever de glädje och Mr Warbucks vill adoptera henne, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar.

Läs mer på www.anniethemusical.se  (2019-02-13 11:15:14)
KLAR FLÖR ESC REDAN INNAN MELLON I LEKSAND
John Lundvik tävlar i svenska Melodifestivalen på lördag, men har redan en plats i ESC i Tel Aviv – som låtskrivare. "Låten Bigger Than Us" gick i helgen vidare i den brittiska uttagningen. Låten "Bigger Than Us" framfördes av artisten Michel Rise och är skriven av Lundvik tillsammans med Jonas Thander, Anna-Klara Folin och Laurell Barker.

”Bigger Than Us har varit en del av mitt hjärta sedan första ton under skapandet av den. Och det känns speciellt extra kul att den gått till en så fin människa, artist och sångare som Michael Rise. Michael är en värdig vinnare och det ska bli spännande att se vad han och låten kan göra i ESC. Jag önskar honom varmt lycka till”, säger John Lundvik i ett pressmeddelande. Den brittiska uttagningen till ESC heter BBC’s Eurovision You Decide och leddes för andra året av Måns Zelmerlöw, som hade sällskap av Mel Giedroyc.
  (2019-02-13 10:23:21)
KACEY MUSGRAVES SUCCÉ PÅ GRAMMY AWARDS
Vid årets Grammy Awards-gala i USA noteras att det blev succé för popcountrysångerskan Kacey Musgraves som fick hela fyra utmärkelser. Hon tog hem priserna i kategorierna Album of the Year, Best Country Album, Best Country Song samt Best Country Solo Performance. Hennes album som belönades var "Golden Hour" som finns tillgänglig på olika streamingtjänster  (2019-02-12 08:21:32)
OSCAR ENESTAD SUCCÉ PÅ SPOTIFY
Nu släpper Oscar Enestad äntligen sin tredje egenskrivna singel 'I Love It' som dagen efter release gick direkt in som #16 på Spotify topp 50, fått över 160 000 streams samt har spelats på några av Sveriges största radiostationer. Låten skrevs för ungefär ett år sedan och har därefter varit Oscars egna favorit. En stark pop-låt med ett budskap om att alla har rätten att älska vem man vill och som han har längtat efter att få dela med sig av. Oscars egna ord om låten: "Låten handlar om mitt förhållande och både om kärlek och smärta. Den handlar om att stå upp för sig själv och vem du är och har egentligen en ganska sorglig text på ett uptempo beat. Jag har aldrig varit såhär personlig tidigare.”

Oscar Enestad är artisten och låtskrivaren från Stockholm. Vid 16 års ålder var Oscar en av de grundande medlemmarna i Skandinaviens största pojkband FO&O. Deras allra första gig var som förband till Justin Bieber och samma år vann gruppen även en grammis för ’Årets Innovatörer’. Hans debutsingel som soloartist, ’Heaven on My Skin’ släpptes under förra året och är en egenskriven mystisk låt som berättar med en personlig text, om svårigheterna att älska något som inte är bra för en. I januari släppte även Oscar sin uppföljarsingel ’Sign Of My Love’ som även den demonstrerar den musikaliska väg som Oscar valt att gå som soloartist  (2019-02-12 08:14:47)
RAPPAREN ERIK LUNDIN MED NYTT ALBUM PÅ TURNÉ
Rapparen Erik Lundin släpper under våren sitt debutalbum med titeln "Zebrapojken" och firar detta med att åka på turné under våren. Turnén inleds med hans deltagande på den nordiska showcasefestivalen by:Larm i Oslo den 28/2-2/3. Därefter gäller dessa datum:
 • 16-mars: Liljan / Borlänge, Liljan
 • 23-mars: Mejeriet / Lund
 • 29-mars: Moriska Paviljongen / Malmö
 • 06-apr: Pustervik / Göteborg
 • 12-apr: Konsert & Kongress / Uppsala
 • 13-apr: Vasateatern / Stockholm
  (2019-02-12 08:14:42)
NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är DUETTER INFÖR ALLA HJÄRTANS DAG och detta är spellistan för veckans program:
 1.  PHILLIP CLARKSON & SARAH PATRICK: Your love has a life of it´s own
 2.  HEYWOOD & MOORE: Goodbye yesterday
 3.  SHOWPONY EXPRESS: Mighty Murray River
 4.  REX ALLEN Jr & SARA LOU: You are the one of my dreams
 5.  MICHAEL CAREY & DOLLY DUNN: No more pain
 6.  RON BUCKPITT & KELLY CROSBY: Cat among the pigeons
 7.  DANNY RAY HARRIS: Livin´ the life of a Haggard song
 8.  KENT GILL: Your pretty hazel eyes
 9.  BRAD RUSSELL BAND: Lose Control
 10.  KELLY LYNN MADISON: Let it go
 11.  NEEDLE AND SALT: Waiting
 12.  EMILY SHIELDS: You´re just a country boy
 13.  BOBBY MACKEY feat NORMAN HAMLET: Merle Haggard blues
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 18 februari 2019  (2019-02-11 21:22:00)
RASCAL FLATTS PLANERAR SOMMARTURNÉ
Countryrockbandet Rascal Flatts har beslutat åka på turné i sommar, i samarbete med sitt skivbolag Big Machine Label Group. Turnén kickar igång den 16 maj i storstaden Cincinatti.

Med på turnén följer även Lee Brice, Billy Currington, Jordan Davis, Jimmie Allen, Morgan Evans och LoCash som tillsammans med Rascall Flatts bjuder på musik som tillhör toppskiktet på den moderna countrymusiken  (2019-02-11 08:36:21)
SHERYL CROW HAR SKRIVIT NYTT SKIVKONTRAKT
Amerikanska countryrocksångerskan Sheryl Crow har skrivit nytt skivkontrakt. Denna gång är det med skivbolaget Big Machine Label Group som han kommit överens med släppet av sitt nya album senare under 2019.

På plattan samarbetar hon med Stevie Nicks, Don Henley, Joe Walsh och Keith Richards. Releasedatum offenliggörs senare…  (2019-02-11 08:32:20)
SILVANA IMAM PÅ TURNÉ MED NYTT ALBUM
Den 15 februari släpper Silvana Imam sitt nya album "Helig Moder" och den 1 mars drar HELIG MODER TOUR igång med start i Linköping. På Internationella kvinnodagen 8 mars spelar hon på Annexet i Stockholm.
 • 01-mars Konsert & Kongress / Linköping
 • 02-mars Trädgår'n / Göteborg
 • 08-mars Annexet / Stockholm
 • 09-mars Folkets Park / Huskvarna
 • 15-mars Tou Scene / Stavanger
 • 16-mars USF Verftet / Bergen
 • 21-mars Rockefeller / Oslo
 • 22-mars Samfundet / Trondheim
 • 29-mars Cirkus / Helsingfors
 • 30-mars Väven / Umeå
 • 13-apr Mejeriet / Lund
 • 18-apr Magasinet / Falun

  (2019-02-11 08:28:02)

Foto: Per Kristiansen
MELLON TILL LEKSAND DEN 16/2
Nästa lördag den 16 februari är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2019 som går av stapeln på Tegera Arena i Leksand. Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren är de två sista upp på scenen i den tredje deltävlingen.

Rebecka Karlsson går ut som nummer 6 i startordningen i Leksand och hennes låt som heter ”Who I Am” har hon skrivit tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff. Redan som 8-åring hänförde hon svenska folket med sin röst när hon ställde upp i ”Talang 2009”. 2016 kom Rebecka 2:a i ”Idol” och sedan dess har hon spenderat mycket tid i studion och skrivit egna låtar såsom singlarna ”Can´t Stop” och ”A Christmas Baby”. På lördag intar hon scenen på Tegera Arena i Leksand och hennes låt ”Who I Am” handlar om att våga vara den man är och stå för det.

Jon Henrik Fjällgren går ut som startnummer 7 i Leksand. Han tävlar med sin låt ”Norrsken” som han skrivit tillsammans med Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattsson och David Kruger. Jon Henriks vann folkets hjärta när han med sin vackra joik tog hem vinsten av ”Talang 2014”. Han har även visat sig vara en eminent dansare då han 2018 tog hem vinsten i ”Let’s Dance”. Vi har sett Jon Henrik i Melodifestivalen två gånger tidigare med låtarna ”Jag Är Fri” ”En Värld Full Av Strider” (duett med Aninia). Är det nu 3:e gången gillt för Jon Henrik att ta hem tävlingen med sitt "Norrsken"  (2019-02-11 08:23:01)
FOLKKÄR HOFFSTEN TURNERAR
Att leva upp till beskrivningar som folkkär och Sveriges bluesdrottning är det få artister som kan bära. Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda. Med sin respektingivande 30-åriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta.

Trots att Louise Hoffsten mer eller mindre ständigt turnerat så var det flera år sedan hon spelade med en klassisk bandsättning- och äntligen är det dags! Låtar från hela hennes karriär levereras här på det sätt som många vant sig att höra dem: rösten, munspel, trummor, bas och glimrande gitarrer.

Louise Hoffsten släppte singeln ”Lovesick" och var en av årets medverkande artister i programmet Så mycket bättre 2018. Totalt kommer Louise Hoffstens konserthusturné att omfatta femton städer över hela landet med start den 7 februari i Nyköping för att sedan avslutas den 13 mars i Västerås.
 • 7/2 Nyköping, Culturum
 • 8/2 Varberg, Arena Varberg
 • 9/2 Örebro, Örebro Konserthus
 • 10/2 Uppsala, UKK
 • 14/2 Linköping, Konsert & Kongress
 • 15/2 Malmö, Slagthuset
 • 16/2 Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
 • 20/2 Gävle, Gävle Konserthus
 • 21/2 Umeå, Väven
 • 22/2 Skellefteå, Nordanåteatern
 • 23/2 Luleå, Kulturens Hus
 • 2/3 Växjö, Växjö Teater
 • 3/3 Jönköping, Jönköpings Konserthus
 • 8/3 Stockholm, Skandiascenen
 • 13/3 Västerås, Västerås Konserthus

  (2019-02-11 08:22:38)
DR HOOKS SVERIGETURNÉ FLYTTAS FRAM
Dr Hooks planerade sverigeturné i februari måste tyvärr flyttas fram! Anledningen till detta är att sångaren Dennis Locorriere tyvärr måste genomgå en mindre rutinmässig medicinsk procedur på ett sjukhus i London, vilket dessvärre leder till att samtliga Dr Hook-konserter i Norge, Sverige, Danmark och UK i perioden februari och mars måste flyttas fram.

För sverigeturnén är nya konsertdatum insatta i Västerås, Karlstad, Malmö, Norrköping, Stockholm och Jönköping. De planerade konserterna i april berörs EJ av detta. Tidigare köpta biljetter för respektive gällande ort gäller och behöver inte bytas. De som inte har möjlighet att gå kan återlösa sina biljetter senast 2019-02-15 genom att vända sig till respektive biljettkontor där man köpt sin biljett.
 • NYTT DATUM! 3 maj Västerås Konserthus (Köpta biljetter 15/2 Västerås gäller)
 • NYTT DATUM! 4 maj Karlstad, Karlstad CCC (Köpta biljetter 20/2 Karlstad gäller)
 • NYTT DATUM! 5 maj Malmö, Malmö Live (Köpta biljetter 19/2 Malmö gäller)
 • NYTT DATUM! 6 maj Jönköping, Konserthuset (Köpta biljetter 21/2 Jönköping gäller)
 • NYTT DATUM! 8 maj Norrköping, Flygeln (Köpta biljetter 16/2 Norrköping gäller)
 • NYTT DATUM! 9 maj Stockholm Cirkus (Köpta biljetter 17/2 Stockholm gäller)
  (2019-02-09 09:26:11)
ADÉE INBJUDEN TILL AFRIKA
Adée har startat året på 100 % då hon redan hunnit vara ute på turné med Sydafrikanska soulartisten Mpho Ludidi, varit 2 veckor i Birmingham och Wales där hon jobbat på sitt kommande album och är nu aktuell med att åka till Nairobi för att uppträda på festivalen Ongea.

Ongea är afrikas största showcasefestival och tar dit de flesta ledande personer på den kontinenten för att utvecka afrikas musikliv.

- Det känns otroligt kul att få bli inbjuden till att spela i Kenya, det blir en helt ny upplevelse för mig och jag hoppas kunna hitta nya samarbeten för mitt kommande album med artister därifrån, säger Adée om resan.

Hon är även aktuell med att uppträda på Kultur konferensen ”Folk & Kultur” i Eskilstuna den här veckan och på galan för Svergies Mäktigaste Kvinna på Grand Hotel i Stockholm den 7 mars. Adée släpper en ny remix på hennes singel "If you jump" gjord av Allthingsbittersweet fredagen den 8 februari. Hon kommer ebn helt ny ep " Home / Down" 22 februari  (2019-02-09 07:59:52)
NY VIDEO TILL NAMNÄNDRAD LÅT
Efter en hyllad höstturné släpper Felix musikvideo till storfavoriten 'EVERYTHING IS GREAT' som nu ändrat titel till 'MISS YOU LIKE CRAZY' från debutalbumet 'EMOTIONS'. Sedan Felix släppte sin första singel ’EVERY SINGLE DAY’, som var #1 på svensktopplistan 4 veckor i rad, har han tagit svenska folkets hjärtan med storm med sin öppenhet, sårbarhet och musikaliska talang. Succén som följde ’EVERY SINGLE DAY’ och uppföljarsingeln ’IMPRINT’ resulterade i att han vann en Rockbjörn som ’Årets Genombrott’ och blev nominerad i P3 Guld för ’Årets Pop’.

Under hösten 2018 släppte Felix sitt debutalbum ’EMOTIONS’. Ett album innehållande Felix toppar och dalar i hans emotionella berg-och-dalbana. Tidigare singlarna ’EVERY SINGLE DAY’ och ’IMPRINT’ har redan såld platina respektive guld. Nu släpper Felix ’MISS YOU LIKE CRAZY’ från debutalbumet - som i och med den nya musikvideon även fått ett nytt namn. Musikvideon är en del i Felix kampanj för New Balance där han även har samarbetat med neonkonstnären Josefin Eklund.

Felix egna ord: ”’MISS YOU LIKE CRAZY’ talar ganska bra för sig själv då texten beskriver att man utåt sett visar att man mår bra och att allt är i sin ordning efter ett breakup. Men egentligen mår man skit och vill inget annat än att vara med personen för att saknaden är brutal!”
  (2019-02-09 07:56:37)
JESSE DATON PÅ SVERIGE-TURNÉ
Jesse Dayton är så nära hardcore outlaw country som man kan komma i dessa dagar. Vilket dock inte betyder att han är någon countypuritan och att allt ska låta som på sjuttiotalet. Nej, det handlar istället om en uppkäftig, trotsig attityd i allt han gör. Han har spelat med Johnny Cash, Ray Price, Willie Nelson, Johnny Bush och Glen Campbell. Han har skrivit musik för skräckfilmer och har turnerat över hela USA som gitarrist i legendariska punkbandet X. Missa för allt i världen inte Jesse Dayton när han nu kommer till Sverige!
 • 2019-02-23: Folk å Rock, Malmö
 • 2019-02-24: Twang, Stockholm
 • 2019-02-25: Biljardkompaniet, Kristianstad

  (2019-02-09 07:52:24)
RAPPANDE DUON LASH UPPMÄRKSAMMAS AV VOGUE
De rappande systrarna i LASH har under sloganen ”Hip hop has no gender” kommit att betraktas som en ny och nödvändig röst på den svenska rapscenen. Deras explosiva energi och rättframma stridsförklaringar mot könsnormer och konventioner har gjort att de omfamnats av både etablissemang och underground. För tredje året i rad utser Vouge.com det kommande årets 100 mest intressanta artister och individer, som dessutom vågar tänja på gränser och utmana normen. På årets lista hittar man den svenska rapduon LASH. Igår kväll släpptes hela listan och i samband med detta publicerades en längre intervju av skribenten Laird Borrelli-Persson med systrarna Anfa och Sabina Lashari på Vouge.com samt specialtagna bilder på duon signerade fotografen och konstnären Arvida Byström.

Under våren 2019 väntas ny musik från LASH  (2019-02-09 07:52:21)
ETHAN JONES MED BAND PÅ SVENSK TURNÉ
Som producent och musiker har Ethan Johns ett CV som slår det mesta. Eller vas sägs om samarbetspartners som Ryan Adams, Kings of Leon, Paul McCartney, Ray LaMontagne, Tom Jones, Kaiser Chiefs, Rufus Wainwright, Emmylou Harris, Crowded House, The Staves, and Crosby, Stills and Nash. Mindre känt är kanske att han vid sidan av även haft en solokarriär. Hans första platta i eget namn kom redan 1991, men snabbt därefter tog producentkarriären fart. Uppföljaren till solodebuten kom först 2012 och därefter har det blivit ytterligare tre album. Senaste plattan "Anamnesis" har hyllats hemma i England och nu ger sig Ethan Johns ut på turné med sitt band The Black Eyed Dogs och vi är glada och stolta att vi lyckats få dem till Sverige för fem spelningar!

Ethan Johns föddes i England men flyttade till Kalifornien redan som 17-åring. Där stannade han i nästan 20 år och hade stora framgångar både som producent och musiker. Att han levt halva sitt liv i USA och halva i England kanska kan förklara att han emellanåt låter som om Richard Thompson frontat The Band. Eller som en hybrid av Fairport Convention och Grateful Dead. Ethan Johns skapar en sorts folkrock, rotad på båda sidorna av Atlanten och han gör det med finess, stort kunnande och odiskutabel kärlek. Apropå Grateful Dead-influenserna säger han: "I've been into the dead since I was 14, but there's such a huge body of work there that I completely overlooked it. It just blew my mind and I got a bit obsessed by it. It really knocked me sideways."

Med nya plattan "Anamnesis" gör Ethan Johns en klar markering med den nya, sköna digitala världen där musiker förutsätts arbeta gratis. Musiken släpps bara på fysiska format och finns alltså inte på Spotify eller Apple Music.
 • 2019-03-27: Pustervik, Göteborg
 • 2019-03-28: Tryckhallen, Falkenberg
 • 2019-03-29: Folk å Rock, Malmö
 • 2019-03-30: Bjurfors Hotell & Konferens, Avesta
 • 2019-03-31: Bar Brooklyn, Stockholm

  (2019-02-07 11:34:42)
BRITTISKT BAND FRÅN LEEDS TILL STOCKHOLM
Brittiska Allusinlove har kultstatus hemma i Leeds. Bandet bildades 2012 och väckte snabbt medias intresse på hemmaplan genom sin stökiga fusion av punk, pop, rock och grunge. Bandet kallade sig tidigare Allusondrugs, men förra året beslöt de sig för att byta namn till något som beskrev bandet bättre. Valet föll på Allusinlove - rock och kärlek i symbios. Nysatsningen resulterade i en självbetitlad EP som släpptes i november. Och nu är bandet redo att ta sig an resten av världen.

Allusinlove är just nu aktuella med radiosinglarna "All Good People" och "Full Circle". Låtarna är producerade av inga mindre än Grammy-vinnaren Alan Moulder (som jobbat med band som Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins, Queens of the Stone Age) och Catherine Marks (Foals, The Killers). Nyligen släpptes även en liveversion av "Full Circle", både som video och singel.

I sommar förväntas en fullängdare att se dagens ljus. Fram tills dess har Allusinlove ett hektiskt turnéschema. Under hela februari turnerar de i UK, och från och med mars så ger sig bandet ut på vägarna i övriga Europa. Den 29 mars kommer Allusinlove till Sverige och spelar då på Bar Brooklyn i Stockholm.

  (2019-02-07 11:34:39)
SVERIGE-TURNÉ I VÅR MED TOMMY NILSSON
EXTRA! Flera extraföreställningar har tillkommit till Tommy Nilssons turné under våren. Den 16 mars uppträder han i Timrå Kyrka klockan 15 och den 23 mars är det i Hille Kyrka i Gävle som en extraföreställning äger rum klockan 16.00. Den 24 mars äger en extraföreställning rum i Norrtälje kyrka klockan 18.00. EXTRA!

Tommy Nilssons vårturné ”Allt som jag känner” stannar till i 17 orter med turnépremiär den 13 mars i unika Norrala kyrka strax utanför Söderhamn. Tommy Nilsson kommer under turnén besöka några av Sveriges allra vackraste kyrkor och i nästan varje ort gästas Tommy av en änglalik kyrkokör knuten till respektive församling. Körerna medverkar på de stora och omtyckta Tommy Nilsson balladerna, Öppna din dörr, En dag, Amelia, Dina färger var blå och Allt som jag känner. Tommy har på denna turné bästa möjliga musikaliska sällskap i pianisten Sven-Gunnar Peterson vilket borgar för en konsertupplevelse utöver det vanliga.

Tommy Nilsson har sedan mitten av 80-talet berört publiken med sin omfångsrika och kraftfulla röst. Med omtyckta låtar som En dag, Dina färger var blå, Öppna din dörr och duetten Allt som jag känner kan Tommy Nilsson med fog kallas en av landets mest folkkära artister.
 • 13 mars: Norrala kyrka
 • 14 mars: Själevad kyrka
 • 15 mars: Järvsö kyrka
 • 19 mars: Gnarps kyrka
 • 20 mars: Luleå Domkyrka
 • 21 mars: Umeå, Tegskyrkan
 • 22 mars: Burträsk kyrka
 • 23 mars: Hille kyrka, Gävle
 • 24 mars: Norrtälje kyrka
 • 27 mars: Katrineholm, Floda kyrka
 • 28 mars: Norrköping, Matteus kyrka
 • 29 mars: Söderbärke kyrka
 • 30 mars: Klockrike kyrka
 • 2 april: Åtvidaberg, Åtvids stora kyrka
 • 3 april: Askersund, Askersunds landskyrka
 • 5 april: Helsingborg, Gustaf Adolfs kyrka
 • 6 april Karlsborg, Garnisonskyrkan
  (2019-02-07 07:41:57)
VÅRENS SPELNINGAR I GULA HUSET
Programmet för vårens spelning i Gula Huset i Brålanda har presenterats och biljetterna har släppts till försäljning via Tickster. Tänk på att antalet platser är begränsat!
 • 10/2 Steve Gibbons
 • 21/2 Per Persson (perssons pack)
 • 17/3 Phil Haley & His Comments
 • 29/3 Irländsk afton
 • 5/4 Balkanfest med Andra Generationen
 • 13/4 Baklukckeloppis
 • 18/4 The Mule Skinner Band
 • 24/5 Countryafton med Erika Jonsson
 • 26/5 Fira Mors Dag på Café Gula Huset
  (2019-02-06 07:58:43)
22 FEBRUARI SLÄPPS NYA ALBUMET
Senast Rigmor Gustafsson släppte ny musik var 2014 med albumet ”When You Make Me Smile” och redan då fick hon inspiration till att påbörja nästa projekt. Albumet ”Come Home” släpps den 22 februari och består av nyskriven musik av Rigmor med texter av bl.a. Andreas Mattson, Anders Lundin och Lina Nyberg samt några tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram.

"När Andreas Mattsson, en av mina favoritlyriker, frågade om jag skulle vara intresserad av ett samarbete, blev jag jätteglad (och starstruck!). Jag är oerhört förtjust över det nya samarbetet och låtarna Andreas skrivit text till men också givetvis jätteglad att kunna fortsatta jobba med mina tidigare textförfattare” berättar Rigmor Gustafsson.

De senast åren har Rigmor frekvent spelat med Jonas Östholm - piano, Martin Höper- bas och Chris Montgomery - trummor. Samarbetet har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna. På albumet medverkar även Lisa Långbacka- accordeon och Margareta Bengtsson, och musiken (f.ö. alltså endast av kvinnliga kompositörer) har fått texter av, förutom nämnda Andreas, Anders och Lina, även Sofia Pettersson, Tomas Bäcklund och Caroline Cederlöf (alias Grant). Titeln "Come Home" sätter ord på känslan Rigmor hittat med detta album.

”Med det här albumet känns det som om jag landat och nått något nytt, men också något som alltid funnits i mig. Det är svårt att hitta rätt ord för att uttrycka den lycka, lättnad och tacksamhet jag känner med detta album. Det känns som att jag kommit hem”, berättar Rigmor Gustafsson.

Rigmor bjuder in till releasekonsert - det blir två helt unika kvällar på Fasching i Stockholm den 21 mars och 22 mars  (2019-02-06 07:55:25)
SVENSKA THE BLAND SIGNAR MED TYSKT BOLAG
Historierna om svenska The Bland är många. De träffades i Nya Zeeland. De skapade upplopp i Italien. De var nära på att drunkna i Sydney.

Efter ett års isolation på landsbygden utanför Örebro har nu bandet börjat turnera i Europa. Tysklands livepublik och radio har slagit klorna i bandet och nu går The Bland ut med att de signar med tyska Backseat PR & Labelservices och bokningsbolaget AllRooms inför en storsatsning 2019.

Leadsångaren Axel Öberg, som bland annat blivit ”dagens ansikte” i Bremens största tidning WESER-KURIER, hintar om att ett 60-tal spelningar, en dokumentär och tre Europaturnéer planeras för 2019  (2019-02-06 07:48:09)
NY SINGEL FRÅN KOMMANDE ALBUM
Andra singeln från nysläppta albumet "Wipe Away Those Years" med The Original Five, Malmös bluegrass-kungar, är "If I die tonight".

The Original Five har varit verksamt i olika konstellationer i åtta år och har hunnit turnera över större delen av Sverige och även Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Irland och USA  (2019-02-06 07:48:06)
HYLLNING PÅ RYMAN AUDITORIUM
Den 27 mars visas i amerikansk TV en hyllningsshow under namnet "Country Music: Live At The Ryman, A Concert Celebrating They Film By Ken Burns" som äger rum på legendariska countrykyrkan Ryman Auditorium i Nashville, Tennessee (USA). På scenen uppträder bland annat Dierks Bentley, Rosanne Cash, Vince Gill, Marty Stuart samt många fler  (2019-02-05 16:07:23)
SOMMARTURNÉ MED THE ZAC BROWN BAND
25 maj startar Zac Brown Band sin sommarturné i Indianapolis, USA och fortsätter sedan runt om i Nordamerika. Med på turnén har man även uppvärmningsakterna Lukas Nelson och Caroline Jones. Turnén fortsätter fram till den 26 oktober då den avslutas i Dallas, Texas, USA. Namnet på turnén är "The Owl Tour"  (2019-02-05 16:05:34)
2:A SLÄPPET MED VERA HOTSAUCE
Den 18 årige artisten, producenten och låtskrivaren Vera Hotsauce har länge vetat att hon kommer att bli något, och har stora planer för sin karriär. Med en oförstörbar attityd och självsäkerhet väntar denna stjärna bara på att få explodera. Hennes första singel ’Bottoms Up’ släpptes i mitten av förra året och hyllades bland annat av Jan Gradvall och följande mixtapet ’let me show u what love is’ demonstrerade en flexibilitet hos henne som artist då hon öppnade upp sitt hjärta i senaste singeln ’daddy’.

Veras kaxiga personlighet och pondus avspeglar sig i den attitydfyllda pop hon gör, men visar också att hon är villig att öppna upp sig och att hon är orädd för att exponera sin sårbarhet och sina känslor. Efter att ha varit i Los Angeles och skrivit med både Elliphant och Diplos producentkollektiv där bland annat AOBeats ingår spelades Veras kommande låtar på Diplos kanal på BBC Radio 1 nyligen.

Nu släpper hon nya mixtapet happy/bad som är en musikalisk blandning av det som Vera gör allra bäst. Personliga låtar med ett skönt beat och melodier som fastnar. Veras egna ord om mixtapet: ”Det känns ikoniskt på något sätt. Det känns som att man alltid letar i sig själv för att hitta just dom låtarna som får en att vilja skratta av chock för man gjort något så fett. Exakt så känns det här tapet. Det handlar om mig, om mitt artistnamn och tillsammans med humor och smash-känslor så känns det så jävla självklart. Man brukar ju säga att vissa saker är happy/sad. Tidigare har jag haft en tendens att skriva mycket happy/sad låtar, sådana man gråter till liksom. Men att ha gjort något som är mer happy/bad känns på något sätt mer i hela kroppen. Jag har väntat på det så länge, och velat att dem här låtarna ska komma ut och kunna finnas för alla andra. Jag älskar det är tapet mer än något annat - det är liksom jag, på riktigt. I just denna sekund, denna minut, det här livet. Det här är vad hela Vera Hotsauce går ut på.”  (2019-02-05 16:02:38)
GULD & SILVER TILL ZARA
Zara Larssons senaste singel "ruin my life" är just nu #9 på den officiella brittiska singeltopplistan. Den har samtidigt belönats med en Silver-certifiering i UK medan den både i Australien, Norge och Irland nått Guldskivestatus. Framgångarna fortsätter….  (2019-02-05 16:02:34)
NEW COUNTRY, WEEK 06/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är AIRPLAY EXPRESS och detta är spellistan för veckans program:
 1.  BILL DWYER: Boomerang
 2.  PAT GARRETT: The gates of heaven
 3.  OUTLAWS AND MOONSHINE: The devil in the moonshine
 4.  JACKSON NICKELS: The Loner
 5.  PAUL & HELEN MATEKI: Forbidden memories
 6.  LARRY M. CLARK: When I was 20
 7.  JADE MARIE PATEK: Love´s to blame
 8.  PAT WATERS: Whiskey broken heart
 9.  STETSON WALKER: That´s when the party starts
 10.  DALE WATSON: Everybody´s somebody in Luchenbach Texas
 11.  NEIL ANTHONY: Small town ways
 12.  RAY McCARTNEY: Simpler then
 13.  THE COUNTRY BOYS: Deep in the west
  (2019-02-04 18:22:00)
RATADE MELLO-LÅTAR GES UT PÅ SAMLING
Mer musik åt folket! Musikchansen samlar in bidragen som inte fått plats. Nu får svenska folket äntligen höra de bidrag, som inte blivit utvalda till Melodifestivalen! Ca 2500 låtar skickas varje år in till Melodifestivalen. 28 bidrag tävlar och av dessa väljer urvalsjuryn ut 14 st. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. Hur låter egentligen all den musik som inte kommer med? Hur bra är den?! Hur dålig är den!? Nu tar Musikchansen reda på det och berättar det för världen genom att släppa ett samlingsalbum.

Från och med den 5:e februari kan artister och kompositörer gå in på Musikchansen.se och ladda upp de bidrag som skickats in men inte antagits till Melodifestivalen de senaste 10 åren. En jury bestående av erfarna artister, producenter och personer från förlag och radio väljer sedan ut ett antal låtar som får en ”andra chans” att nå ut via ett samlingsalbum som släpps den 3:e maj.

”Melodifestivalen har alltid legat oss varmt om hjärtat. Den för musiken in i vardagsrummen till hela familjen och har inspirerat många av oss som jobbar med musik idag. Den har säkert bidragit till att göra Sverige till den stormakt inom musik som vi faktiskt är idag.” – berättar Mikael Frithiof, initiativtagare till Musikchansen tillsammans med sin fru Linda Frithiof. Paret har båda ett långt förflutet inom musikbranschen. Linda som artist och låtskrivare och Mikael som producent och grundare av RedPipe Studios som är marknadsledande inom produktionsmusik och ljuddesign för all typ av media. Sedan ett år tillbaka har de gemensamt satsat på Linda som soloartist under namnet ELINDA, där E är taget efter dottern Emelie. När idén om Musikchansen dök upp valde de att kontakta Janett Jensen på JJ Music, tidigare A&R på Warner/Chappell Music. Janett som numera driver sitt eget förlag med låtskrivarläger i Spanien, har under åren följt tusentals bidrag som skickats in till melodifestivalen.

Besök www.musikchansen.se eller motsvarande Facebook-sida www.facebook.com/musikchansen  (2019-02-04 06:00:50)
BISHARA PREMIÄRSJÖNG I SKOLMATSALEN
Bishara Morad är den 16åriga naturbegåvningen från Linköping som kom till Sverige med sin familj från Syrien när han var sex år. I mars 2018 fick han en förfrågan av sin musiklärare att han borde sjunga i matsalen på sin skola. Bishara, som då var omedveten om den naturliga fallenheten som han har för musik, valde att lägga upp ett klipp från framträdandet på Instagram. Direkt efter uppladdningen av klippet rasslade det till i följarantal och kommentarsfältet flödade av positiv feedback. Bishara som aldrig tidigare tagit en ton eller ens vetat om att han kunde sjunga, överrumplades och blev mållös över den fina respons han fick från folk på sociala medier. Bishara valde att fortsätta lägga upp klipp där han sjunger covers med inlevelse och autenticitet och redan i april 2018 hade 16åringen 60k följare på Instagram.

Nu släpper Bishara sin första egna singel, ’Home’ – en känslosam ballad där han får demonstrera sin unika och distinkta röst. ’Home’ kan ses som en försmak av Bisharas andra singel ’On My Own’ som kommer att premiärspelas i Melodifestivalen 2019. Idag har Bishara över 90k följare på sin Instagram och detta är bara början på den talangfulla naturbegåvningen från Linköping  (2019-02-04 05:44:43)
ELIN K SLÄPPTE NY SINGEL FRÅN MALIBU
Elin K, nyligen bosatt i LA släppte den 25 januari sin nya singel "Malibu" tillsammans med Hollywood-baserade producenten Andrew Monheim. Det är hennes första USA-singel och finns även med på hennes kommande EP som släpps senare under 2019.

Låten är en dimhöljd produktion som ger en bild av de vågor som sköljer stränderna i Malibu och ger dessutom en flashback till 60- och 70-talens västkustpop med framträdande gitarrer.

Elin K har uppträtt på musikfestivaler i både Los Angeles och Dublin samt svenska Way Out West. Hon har även uppträtt i Kina, Europa och USA. Under 2019 är hennes fokus inriktad på USA  (2019-02-04 05:40:29)
ANDREAS JONSSON TÄVLAR I MELLON - IGEN
Den tävlingsinriktade artisten och fotbollstränaren Andreas Johnson är tillbaka. Detta är sjunde gången Andreas är med i Melodifestivalen och det är 20 år sedan han slog igenom med sin världshit "Glorious". Nu är han tillbaka med låten "Army of Us" som kan mäta sig med där han började, en svulstig storslagen låt som passar perfekt på en arena. Låten är skriven av Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas ”Stone” Johansson och Sebastian Thott.

Senaste tiden har Andreas legat lite lågt på musikfronten. Han tränar fotbollslag. Han är älskar att träna sina fotbollstjejer och –killar. Det är laganda och att man alltid stöttar varandra. Han hoppas att låten "Army of us" kan bli hans fotbollsspelares kamplåt. Med den här låten knyter Andreas Johnson ihop säcken och det är en låt han hoppas kunna se tillbaka på som den som definierade hans karriär som artist på lite senare dagar. Dessutom är han en tävlingsmänniska ut i fingertopparna så att ta hem vinnarpokalen skulle sitta fint.  (2019-02-04 05:40:26)
JOHNNY CASH ROADSHOW KOMMER TILL SVERIGE
Äntligen kommer världens mest autentiska hyllning till Johnny Cash som hyllas av familjen Cash till Sverige i höst (Turnéplan nedan)! Med den hyllade frontmannen Clive John i spetsen till 50 års jubiléet av den legendariska konserten på ”San Quentin State Prison” som spelades in och sändes på Granada Television 24 februari 1969 och senare släpptes på skiva 4 juni samma år. Bredvid Clive John på scenen som Johnny Cash finns naturligtvis hans ikoniska fru June Carter som gestaltas av Emily Heighway och med musiker av världsklass – The Spirit Band.

Denna produktion turnérar över hela världen och är den i särklass största och bästa hyllningen till Johnny Cash som finns. Konserten kommer att innehålla låtar från ”San Quentin Live Album” blandat med alla andra kända låtar av en av legenden och ikonen Johnny Cash. En uppleva av de mest mytomspunna konserterna som genomförs.

Läs mer via: https://www.johnnycashroadshow.com eller www.besterman.nu.
 • 16 okt Vara Konserthuset
 • 17 okt Uppsala Uppsala Konsert & Kongress
 • 18 okt Karlstad Scalateatern
 • 19 okt Bollnäs Kulturhuset
 • 20 okt Göteborg Lorensbergsteatern
  (2019-02-02 14:00:11)
VEM VINNER NORDIC MUSIC PRIZE?
Jenny Wilson, Robyn och Sarah Klang är de svenska nomineringarna till årets Nordic Music Prize. Priset delas ut under festivalen och konferensen By:larm i Oslo den 28 februari.

Hyundai Nordic Music Prize är priset som hyllar musikaliska talanger från de nordiska länderna, Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. Inspirationen kommer från det brittiska Mercury Prize, som också lyfter fram albumformatet. Syftet med priset är att stärka bandet mellan de nordiska länderna och öka ett internationellt intresse för de nordiska talangerna.

De nominerade svenska albumen är: Jenny Wilson – "EXORCISM", Robyn – "Honey" och Sarah Klang – "Love in the Milky Way"  (2019-02-02 13:56:35)
NIGHTRAGE SLÄPPER ANDRA SINGELN FRÅN KOMMANDE ALBUM
NIGHTRAGE släpper sin andra singeln "The Damned" från deras kommande album "Wolf To Man" där bandet bjuder in till en mörk, melodisk och musikalisk resa som leder oss hela vägen genom det oundvikliga slutet av mänskligheten. Musiken levererar en välarbetad och balanserad mix av brutalitet, melodiösa melodier och minnesvärda refränger som du inte kan låta bli att knyta din näve och slå mot skyn till. "The Damned" släpps den 1a februari via Despotz Records.

”Människor har gett upp att leva på riktigt och lever nu bara för nästa billiga kick utan att bry sig ett skit om hur de ska klara sig till morgondagen. Det är viktigare att ha många ”likes” på sociala medier än att ta hand om och interagera med de som du har omkring dig. Vi och våra kroppar är bara tomma skal som förlorar det sista av våra fördömda själar till de billiga kickarna av falska liv online. Det är vårt eget fel. Hata oss och klandra oss. Vi är fördömda!” - Nightrage

Denna obevekliga berättelse av utrotning berättas med lika giftig aggression som med spännande och fascinerande melodier. Med några av de mest catchiga refränger metal har sett på årtionden kompromissar man aldrig med brutaliteten och ärligheten som Nightrage är kända för  (2019-02-02 13:41:37)
THE WHO SLÄPPER NYTT STUDIOALBUM
Trots ett flertal avskedsturnéer fortsätter de kvarvarande medlemmarna Roger Daltrey och Pete Townshend i 60-talsmodsbandet The Who att fortsätta turnera. Man har just presenterat de datum under 2019 då de står på scenen igen. Mestadels konserter i USA men den 6 juli kommer man till Wembley Stadium i London, England, för konsert med Eddie Velder och Kaiser Chiefs som förband.

I sommar släpps även ett helt nytt studioalbum med The Who vilket kan förhandsbeställas på www.thewho.com  (2019-02-02 13:29:06)
ZAPPA-KONSERT I MAXAD BOX
Legendaren Frank Zappa gjorde 1988 en konsert i New York som spelades in och finns utgiven som "vanlig utgåva". Nu ges samma konsert ut på nytt, denna gång i en maxad utgåva en i CD-box med hela 5 skivor samt en trippel-vinyl-LP. De nya utgåvorna innehåller massor av tidigare outgivet material som ännu bättre belyser storheten i en av 1970- och 80-talens främsta rockartister.

För Dig som ur sugen på att utöka Din samling hänvisas till www.udiscovermusic.com där Du kan förbeställa önskad version (planerat releasedatum är 29 mars). CD-versionens pris är $95,00 och LP-boxens pris är $39,00. Det är även möjligt att köpa skivorna i paket med en unik t-shirt med Zappa-motiv  (2019-02-02 13:29:03)
JOHAN FRÅN EKERÖ SLÄPPTE SINGEL
Johan Palmqvist, boende, född och uppvuxen på Ekerö, har skrivit text och musik och Jugglo Wall har producerat den nya EP:n som släpptes den 19 januari på etiketten Jordankare, I lördags hade man releasefest på Gröna Lunds teater i Stockholm. Hela EP:n, Jordankares andra i ordningen, finns i sin helhet på Spotify.

Jordankare är till lika delar ett konst & musikprojekt där Johan Palmqvist står för musiken och konstnären Martin Anker Svensson står för konsten. Jordankare är politiskt och religöst obundet och temat för samarbetet denna gången var mirakel. Releasefesten var således också vernissage där Martins konst och min musik mötte publiken.  (2019-01-31 13:56:29)
REMIXAD ADÉE-SINGEL SLÄPPS 8 FEBR
Producenten och låtskrivaren Anders Persson går under namnet Allthingsbittersweet och som bland annat jobbat med rapparen Simon Emanuel har återigen samarbetat med Öländska artisten Adée. Den 8 februari släpps remixen av Adées senaste singel "If You Jump"  (2019-01-31 08:16:15)
HYLLNING TILL KING OF POP
London West Ends succémusikal ”Thriller Live” är den ultimata hyllningen till the King of Pop - Michael Jackson och the Jackson 5 och gästar Uppsala den 15 januari och Karlstad den 16 januari 2020! Det blir en konsertupplevelse utöver det vanliga med häftiga multimedia-effekter och fantastisk koreografi, allt för att återuppliva Michael Jacksons banbrytande dans, karakteristiska sound och största hits på scenen igen.

Föreställningen är en musikalisk resa och en kärleksfull hyllning till The King of Pop! Michael Jacksons karriär sträckte sig över 40 år, från tiden med Jackson 5 till en otrolig solokarriär, och han har sålt över 750 miljoner album. Hans album ”Thriller” är fortfarande världens genom tiderna mest sålda skiva med över 65 miljoner exemplar Succémusikalen ”Thriller Live” firar 10 år som musikal på Londons West End och i april 2019 kommer den att bli den 13:e längst spelade musikalen i London West Ends historia!

Musikalen spelas onsdag 15 jan 2020 i Uppsala (Uppsala Konsert & Kongress) och torsdag 16 jan 2020 i Karlstad (Karlstad CCC) och biljetterna släpps den 1 februari -19  (2019-01-31 08:12:12)
RELEASE-GIG IDAG PÅ SCANDIC HOTEL MALMEN
Idag den 31 januari kl 19.00 gör Victoria Voss ett releasegig på Scandic Hotel Malmen i Stockholm för sin nya singel "Karma". Själva giget börjar kl 20 medan tiden från 19 ägnas åt mingel. Lokalen är Lilla Hotellbaren och adressen i Stockholm är Folkungagatan 47  (2019-01-31 08:12:01)
DE HAR AVLIDIT 2019: - MUSIK
 • James Ingram, den den 30 januari 2019 av en hjärntumör - 66 år gammal. Sångare och musiker inom R&B
 • Eric Haydock, död den 5 januari. Originalmedlem och basist 1962-66 i den brittiska popgruppen The Hollies
 • 2 januari: Daryl Dragon, död den 2 januari i Prescott, Arizona (USA) av njursvikt. Känd som Captain i duon Captain & Tennille (tillsammans med sin fru) som hade flera stora USA-hits under 1970-talet. Han medverkade även på The Beach Boys album 'Carl and the Passions' (1972) som keyboardist
  (2019-01-30 16:55:49)
HANNA GUSTAVSSON SLÄPPER NY SINGEL
Hanna Gustavsson har under sommaren genomfört en lyckad turné runt om i landet och medverkat på festivaler som ”Piteå dansar och ler” och hon har berört en allt större publik! Nya låten ”Ingen av oss vet” handlar om sökandet efter lyckan. Hanna står själv som producent och låtskrivare och har jobbat tillsammans med prisbelönta producenten Erik Berglund i Falun och i samarbete med Dalapop. Hanna Gustavsson – Sång/gitarr, Gabriel Vailiola – Trummor, Andreas EA Olsson – Gitarr, Erik Andersson – Elbas, Anders Ludwigsson – Keyboard. Från kommande albumet ”Hemåt” med albumrelease våren 2019  (2019-01-30 16:03:59)
NEW COUNTRY, WEEK 05/2019
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är HYLLSTÄDNING AV ALBUM och detta är spellistan för veckans program:
 1.  JK NICK NICHOLS: Eyes wide open
 2.  KENT MAXSON: Six strings away from my dreams
 3.  DALE WATSON: Heavens gonna have a honky tonk
 4.  GLENN ERICKSON: Elvis trilogy
 5.  PRESTON SCOTT: Dive Bar blues
 6.  GOODnGONE: Anna Marie
 7.  THOMAS MICHAEL RILEY: Feel rich
 8.  DAMON CURTIS: Heart of stone
 9.  JORDAN ROBERT KIRK: Hi-ho Rita
 10.  MICHAEL LUSK: Your cheatin´ times are over now
 11.  SHAVONNE: California girls
 12.  AMBER JOY POULTON: Not foolin´ around
 13.  TOM CURTAIN: Where The Pindan Meets The Ocean
  (2019-01-28 18:22:00)
LEGENDER PÅ 60-TALSKRYSS
Återigen blir det en kryssning på Viking Lines Ålandskryssare Viking Cindella för dig som gillar dans till 60-70-talsmusik, god mat & dryck och att umgås med andra vuxna med samma intressen. Torsdagen den 28 mars är det datum som gäller för alla som har ett glatt sinnelag.

Streaplerslegenderna ”The Mule Skinner Band” med medlemmarna Gert Lengstrand, Bjarne Lundqvist och tvillingparet Göran och Håkan Liljeblad är med. Back To The Sixties-veteranerna New Generation, Plommons och Vinylbandet är självklart med och för första gången kommer Linda Gail Lewis med på en BTS-kryssning  (2019-01-28 10:52:42)
FESTIVALSUCCÉ TILLBAKA I SOMMAR
Vi som älskar 90-talet blev en stor succé i somras. Sommarens största Party fick Stockholm, Göteborg och Helsingborg att koka av hits med grymma 90-tals artister från hela världen. Hela 30000 besökare kom för att uppleva 90-talet på nytt. I år satsar festivalen på fler spännande artister från 90-talet som nu också går in i 00- talet, och som i år blir ett riktigt stjärnspäckat PARTY där nostalgin kommer att flöda.

Klara artister hittills som besöker alla 3 städer: Aqua, Vengaboys, Antiloop, DJ Sashi, Cascada, Right Said Fred, Snap!, Londonbeat, Eiffel 65, Da Buzz, Markoolio, Drömhus, Rob´N´Raz feat D-Flex, Dilba, Flexx, Me & My, Daze, N-Trance och Capella.

För första gången i Sverige! BOYZLIFE (Brian McFadden från Westlife & Keith Duffy från Boyzone) kommer till Sverige första gången tillsammans under namnet Boyzlife!!! Duon uppträder exklusivt i Stockholm och Helsingborg.

Festivalen äger rum den 6/7 (Stockholm), 13/7 (Göteborg) och 20/7 (Helsingborg)  (2019-01-26 05:48:10)
TITIYO UPPTRÄDER I KYRKA
Sångerskan Titiyo är inbokad för en konsert i Sätra Brunns kyrka utanför Västmanländska Sala. Konserten sker den 30 mars kl 20.00. Det är första gången hon uppträder i Sala och konserten är en del av hennes vårturné som inleds i Vara Konserthus den 28/3. Biljetterna finns tillgängliga på www.nortic.se, pris 420:-.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfeš, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn. Titiyos första svenskspråkiga album, ”13 Gården”, släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen. Turnépremiären går av stapeln den 28 mars i Vara konserthus.  (2019-01-26 05:46:35)
VÅRTURNÉ MED BENJAMIN
En förstaplats i Melodifestivalen, listtoppande debutalbum, utsåld turnéfinal på hemmaplan och flera nomineringar i både P3 Guld och Grammis. Benjamin Ingrosso var ett av 2018 års största namn – nu sätter han ribban för 2019 med en helt egen vårturné.

På bara ett år har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister. Efter att tagit Sverige till Eurovision och vunnit en Rockbjörn för Årets Manliga Artist släppte han sitt debutalbum ’IDENTIFICATION’ under hösten. Jan Gradvall hyllade debuten med orden ”Vid sidan av debutalbumen med Avicii och Zara Larsson är Identification 2010-talet bästa svenska popalbumsdebut.” Albumet placerade sig i toppen av albumlistan och har idag sålt guld.

Direkt efter släppet av debutalbumet åkte Benjamin ut på en omfattande Sverigeturné tillsammans med Felix Sandman. Från första stoppet hyllades turnén av både fans och media. Aftonbladet benämnde turnén som ”genomgående underhållande och ursnygg” och DN skrev att turnéfinalen på ett utsålt Cirkus i Stockholm var ”den kanske största händelsen i genren i år”.

Under helgen avslutade Benjamin P3 Guld-galan med ett maxat uppträdande. I februari kan Benjamin vinna en Grammis för Årets Låt och drygt en månad senare inleder han sin största, egna turné hittills i karriären.
 • 29/3 – Ritz, Örebro
 • 30/3 – Falu Bowling & Krog, Falun
 • 12/4 – Arbis, Norrköping
 • 13/4 – Trädgår´n, Göteborg
 • 20/4 – Bygget, Åre
  (2019-01-26 05:40:53)
 

Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019