NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-7) är AUSTRALIAN AIRPLAY CHART och detta är spellistan för veckans program:
 1.  SHELLY JONES BAND: Nice to be with you
 2.  THE LONG AND SHORT OF IT: A little crazy kinda´ nice
 3.  GAYLE O´NEIL: Open arms
 4.  COAD SISTERS: Without you
 5.  DESTINY BAND OZ: Danny Boy
 6.  JACK VILJOEN: As cool as Johnny Cash
 7.  JASE LANSKY: Hella good time
 8.  GOODnGONE: Momma don´t
 9.  AMY JACK: If not for friends
 10.  PRESLEY PHILLIPS: Interstate
 11.  DON REDMON: When it rains
 12.  MARTIN RIVERFIELD & THE WHEELS OF FORTUNE: Don´t it make you wanna dance
 13.  J J HAMM: Every day is my Mothers day
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 27 maj 2019  (2019-05-21 10:00:00)Genom åren har vi spelat upp musik från mängder av countryartister från i stort sett hela världen. Här kan Du söka i artistlistan! 

Klicka på bannern för att se de artister som förekommit i programserien NEW COUNTRY genom åren (2013 och framåt)

Lyssna på de senaste countrylåtarna som kommit hit till Din countryradio-producent! Klicka på TIDAL-bannern så spelas de upp (har Du inget TIDAL-abonnemang, eller om Din TIDAL-app inte är öppnad, spelas det 30 sekunder av varje låt i spellistan)
Countrymusik, country, country and western, är en samlingsterm för flera musikgenrer med ursprung i folkmusiken i Sydstaterna i USA och i Appalacherna, samt i brittisk och irländsk spelmanskultur, liksom i spiritual och blues. Den moderna countrymusiken har från mitten av 1900-talet närmat sig pop- och rockmusiken, främst genom användandet av trummor samt kompletteringen av elgitarr till den akustiska gitarren. Termen country & western blev vanlig under 1940-talet, och började då ersätta den tidigare termen Hillbillymusik. Termen countrymusik blev allmänt erkänd under 1960-talets senare del, Capitol/EMI införde "File under country" 1969. Termen country and western har sedan dess blivit allt mindre vanlig, även om den fortfarande ofta används i Storbritannien.

I sydvästra USA skapades, genom en blandning av olika etniska gruppers musik, den westernmusik vars namn finns i benämningen country and western.(text från Youtube.se)
NEW COUNTRY sänds varje vecka av dessa närradiostationer:
 • Vår Radio, Västerås (on 09.00)
 • Mittradion, Bräcke (to 1105, må 1105)
 • Trucknet Radio, Örebro (må 1900, on 1500, to 0200)
 • Hitz FM, Tranås (on 10.05, fr 15.05)
 • Kanal 3, Djursland (DK) (to 23.00)
 • Radio Sala (må 1700)


Programmet produceras av:


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019