NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-6) är DUETTER INFÖR ALLA HJÄRTANS DAG och detta är spellistan för veckans program:
 1.  PHILLIP CLARKSON & SARAH PATRICK: Your love has a life of it´s own
 2.  HEYWOOD & MOORE: Goodbye yesterday
 3.  SHOWPONY EXPRESS: Mighty Murray River
 4.  REX ALLEN Jr & SARA LOU: You are the one of my dreams
 5.  MICHAEL CAREY & DOLLY DUNN: No more pain
 6.  RON BUCKPITT & KELLY CROSBY: Cat among the pigeons
 7.  DANNY RAY HARRIS: Livin´ the life of a Haggard song
 8.  KENT GILL: Your pretty hazel eyes
 9.  BRAD RUSSELL BAND: Lose Control
 10.  KELLY LYNN MADISON: Let it go
 11.  NEEDLE AND SALT: Waiting
 12.  EMILY SHIELDS: You´re just a country boy
 13.  BOBBY MACKEY feat NORMAN HAMLET: Merle Haggard blues
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 18 februari 2019  (2019-02-11 21:22:00)Genom åren har vi spelat upp musik från mängder av countryartister från i stort sett hela världen. Här kan Du söka i artistlistan! 

Klicka på bannern för att se de artister som förekommit i programserien NEW COUNTRY genom åren (2013 och framåt)

Lyssna på de senaste countrylåtarna som kommit hit till Din countryradio-producent! Klicka på TIDAL-bannern så spelas de upp (har Du inget TIDAL-abonnemang, eller om Din TIDAL-app inte är öppnad, spelas det 30 sekunder av varje låt i spellistan)
Countrymusik, country, country and western, är en samlingsterm för flera musikgenrer med ursprung i folkmusiken i Sydstaterna i USA och i Appalacherna, samt i brittisk och irländsk spelmanskultur, liksom i spiritual och blues. Den moderna countrymusiken har från mitten av 1900-talet närmat sig pop- och rockmusiken, främst genom användandet av trummor samt kompletteringen av elgitarr till den akustiska gitarren. Termen country & western blev vanlig under 1940-talet, och började då ersätta den tidigare termen Hillbillymusik. Termen countrymusik blev allmänt erkänd under 1960-talets senare del, Capitol/EMI införde "File under country" 1969. Termen country and western har sedan dess blivit allt mindre vanlig, även om den fortfarande ofta används i Storbritannien.

I sydvästra USA skapades, genom en blandning av olika etniska gruppers musik, den westernmusik vars namn finns i benämningen country and western.(text från Youtube.se)
NEW COUNTRY sänds varje vecka av dessa närradiostationer:
 • Vår Radio, Västerås (on 09.00)
 • Mittradion, Bräcke (to 1105, må 1105)
 • Trucknet Radio, Örebro (må 1900, on 1500, to 0200)
 • Hitz FM, Tranås (on 10.05, fr 15.05)
 • Kanal 3, Djursland (DK) (to 23.00)
 • Radio Sala (må 1700)


Programmet produceras av:


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019