NEW COUNTRY
Programmet New Country sänds av flera svenska närradiostationer. Veckans tema för den första halvan av programmet (låt 1-8) är TRIPLESTRAND PRODUCTIONS och detta är spellistan för veckans program:
 1.  ERWIN TIBBALS: Toe to toe with Texas
 2.  TJ LEONARD: Roadtrip
 3.  TONY CLARK: It´s only a heartbreak
 4.  DENNIS LEDBETTER: Motel blues
 5.  ANNA-MARIA FALCONE: Hangin´ on
 6.  BRANDON MICHAEL: Train wreck
 7.  DONNA RAY with JIM FLYNN: Knee slappin´ country music
 8.  DOUG ADKINS: I wish it were raining
 9.  JEREMY LYNN WOODALL & THE GRINDERS: Hottest thing in town
 10.  SEASON AMMONS: Daddy raised hell
 11.  BETH NOBLE: My darling
 12.  JAMIE FLOYD: The blade
 13.  JOHNNY SHILO: I´d like to strangle my boss
 14.  SHAVONNE: He ain´t even cold yet
 15.  DENNIS DiCHIARO & THE WEST NASHVILLE ORCHESTRA: Girl song
Nästa program i NEW COUNTRY-serien presenteras måndagen den 22 april 2019  (2019-04-15 21:02:00)Genom åren har vi spelat upp musik från mängder av countryartister från i stort sett hela världen. Här kan Du söka i artistlistan! 

Klicka på bannern för att se de artister som förekommit i programserien NEW COUNTRY genom åren (2013 och framåt)

Lyssna på de senaste countrylåtarna som kommit hit till Din countryradio-producent! Klicka på TIDAL-bannern så spelas de upp (har Du inget TIDAL-abonnemang, eller om Din TIDAL-app inte är öppnad, spelas det 30 sekunder av varje låt i spellistan)
Countrymusik, country, country and western, är en samlingsterm för flera musikgenrer med ursprung i folkmusiken i Sydstaterna i USA och i Appalacherna, samt i brittisk och irländsk spelmanskultur, liksom i spiritual och blues. Den moderna countrymusiken har från mitten av 1900-talet närmat sig pop- och rockmusiken, främst genom användandet av trummor samt kompletteringen av elgitarr till den akustiska gitarren. Termen country & western blev vanlig under 1940-talet, och började då ersätta den tidigare termen Hillbillymusik. Termen countrymusik blev allmänt erkänd under 1960-talets senare del, Capitol/EMI införde "File under country" 1969. Termen country and western har sedan dess blivit allt mindre vanlig, även om den fortfarande ofta används i Storbritannien.

I sydvästra USA skapades, genom en blandning av olika etniska gruppers musik, den westernmusik vars namn finns i benämningen country and western.(text från Youtube.se)
NEW COUNTRY sänds varje vecka av dessa närradiostationer:
 • Vår Radio, Västerås (on 09.00)
 • Mittradion, Bräcke (to 1105, må 1105)
 • Trucknet Radio, Örebro (må 1900, on 1500, to 0200)
 • Hitz FM, Tranås (on 10.05, fr 15.05)
 • Kanal 3, Djursland (DK) (to 23.00)
 • Radio Sala (må 1700)


Programmet produceras av:


Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019