PIA PIHLGRENS  Rälsbussen till Årjäng (S)
Värmländska dansbandet Pia Pihlgrens har under en längre tid funderat på att lira in den här värmländska "kultklassikern". Sagt och gjort - resultatet har blivit en riktig partybugg som kommer gå hem på både dansbanor och i olika jänkarbilar i sommar
  
Datum: 2019-06-18
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3XZ1900102
Releasedatum:
  


SCOTTS  Sommar i Värmland (S)
Äntligen är Scotts tillbaka med en ny singel. Och det i form av en ritkig sommardänga – ”Sommar i Värmland”. Låten är skriven av Peter Åhs och producerad av bandets bassist Roberto Mårdstam. Härlig sommarkänsla med både party och dansvibbar!
  
Datum: 2019-06-18
Label: Atenzia Records
www.scotts.nu

ISRC:
Releasedatum:
  


CASANOVAS  
 1. En bättre man
 2. Vad ska jag ta mig till

Sommaren betyder oftast att Casanovas levererar en sprillans ny singel från ett kommande album. Och så givetvis även i år. Här kommer ett tvåspårssläpp - "En bättre man" som är en grymt snygg ballad skriven av Bobby Ljunggren och Henrik Sethsson. Sen som sin vana trogen bjuder de även på en riktig buggrökare - Denna gång i form av "Vad ska jag ta mig till" skriven av Andreas Åhlin, Uffe Georgsson och Maria Staaf.

"En bättre man" är proddad av Henrik Sethsson och "Vad ska jag ta mig till" är producerad av Henrik tillsammans med Karl-Ola Kjellholm som tillsammans stod bakom soundet/produktionen på de två största bugghitsen på bandets förra platta - Drömtjej och Lite mer av din tid.

I Karl-Ola har Henrik hittat en riktig stark producent-sidekick som tar bandet vidare och bevisar att de är ett av de absolut populäraste banden i branschen. Något som inte minst bevisas av att de haft över 10 miljoner streams på Spotify och inte mindre än två låtar på P4 senaste året!
  
Datum: 2019-06-13
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1902701, SEVSZ1902702
Releasedatum:
  


MANNERZ  
 1. Jag vill ha en egen måne
 2. Det ligger i luften

Mannerz är ett av de mest intressanta nya namnen på den moderna dansbandshimlen där man hittar namn som Casanovas, Sannex, Blender, Titanix för att nämna några. Och med den här låten som är producerad och skriven av henrik Sethsson från Casanovas så bevisar verkligen Mannerz att de är ett band att räkna med. Det är en grym uptempodänga i bästa "Blenders/Casanovas"-anda med sångerskan Linn som en rejäl vitamininjektion för branschen. Otroligt proffsig och snygg modern dansbandslåt som kommer att älskas av danspubliken!
  
Datum: 2019-05-29
Label:

ISRC: SEVSZ1902501, SEVSZ1902502
Releasedatum:
  


STREAPLERS  Jubileumsfavoriter (A)
På denna samling har Streaplers fokuserat mycket på de låtar som varit hits de senaste 30 åren men givetvis även plockat in några riktiga klassiker men då i form av inspelningar där dagens "Streaplers-sångare" sjunger och spelar på dom. - Vi tyckte det kändes lite fräschare med en samling där ljudbilden är homogen och inte så spretig, säger Kenny som är en av bandets sångare. - Vi har plockat ut ett gäng klassiker men även blandat upp med ett antal egna personliga favoriter som vi vet är efterfrågade. Vissa låtar har varit utgångna länge på skiva och finns inte heller digitalt och det är kul säger Kjetil som sjunger och lirar trummor i bandet. Så det är verkligen en riktigt kul samling vi gjort. Vår mest personliga till dags dato. Lite nytt, lite personliga favoriter, några svåråtkomliga låtar men inte minst också en massa hits.
  
Datum: 2019-05-29
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


PERIKLES  Den coolaste bruden i byn (A)

  
Datum: 2019-05-29
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum: 2019-05-31
  


BLACKJACK  En, två kanske tre (A)

  
Datum: 2019-05-29
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900202
Releasedatum: 2019-04-19
  


DRIFTERS (feat. TONY IRVING)  Skaka rumpan i en samba (S)

  
Datum: 2019-05-24
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1900013
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  
 1. Run to me
 2. Flames

Efter att Highlights släppt låtarna "Nån som du", ”Tell it to my heart”, "No more tomorrow", "Land och rike runt/Den långa vägen hem" "Hold on to me" så kommer här Highlights nya singel !

”Flames” sjungs av Highlights sångare Adam Svensson (orginalartist är David Guetta och Sia. Låten gavs ut under första halvan av 2018, och Christian Lindholm sjunger Run to you, som är skriven av Bryan Adams och Jim Vallance. Orginalartist är Bryan Adams, 1984 på albumet Reckless.

Adam medverkade i det Ryska bidraget i Eurovision Song Contest som körsångare till Sergey Lazarev och låten "Scream"
  
Datum: 2019-05-19
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1900101, SE5XM1900102
Releasedatum: 2019-05-17
  


THE HOTRODS  Mary Lou (S)
Bakom bandnamnet The Hotrods döljer sig inga mindre är Anders Larsson från Streaplers och Tommy "Tintin" Pettersson. Tintin som nu gör comeback efter några år bortavaro från scenen där han tidigare frontade Torgny Melins. The Hotrods är ett hjärteprojekt som Anders och Tintin tänkt och drömt om att göra ett tag. Båda älskar rockabilly och rock'n'roll och äntligen har det nu blivit av. Så här är dom i en grymt svängig låt med mycket retrokänsla och attityd - Mary Lou!
  
Datum: 2019-05-16
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1902402
Releasedatum:
  


CANYONS  Lugnet efter stormen (S)
Canyons är ett band som vi på Atenzia har samarbetat med ett antal år nu. Bandet släpper alltid snygga produktioner och den här låten är inget undantag. Välproducerat av Patrik Tibell och snygg sång av Jessica Sjöholm. Dessutom är ”Lugnet efter stormen” en riktigt snygg låt med stark refräng. Låten är skriven av Patrik Tibell, Kaj Svenling och Johnny Thunqvist. Canyons har de senare åren haft riktigt bra med framgång på Spotify med ett par låtar med över en halv miljon streams och ett par låtar som har över 100000 streams. De har en stark fanbase men den stora förklaringen till att det fungerar så bra är just kvalitén på det de släpper. De låter bra och fräscht. Nya singeln är inget undantag!

Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. 1984 sålde Torsten Johansson bandnamnet till Thomas Andersson som startade Thomas Andersson upp orkestern i Bromölla. Bandet kom sedan att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna. 1990 testas Canyons fyra gånger på Svensktoppen och Bingolotto sänder en video med bandet som spelades in av SVT:s personal. En av testlåtarna var "Inget Stoppar Oss Nu" som Canyons var första band att göra dansbandsarr på. Originalet av låten finns på Spotify och Marike Johnsson Taylor sjunger och har idag en bra bit över en halv miljon streams! Denna version spelades i vinjetten till Dansbandskampen med Canyons.

CANYONS består av Jessica Sjöholm (lead/kör), Krister Wrambjer (sång/kör, trummor), Magnus Danielsson (piano/keyboard/dragspel sång/kör) och Thomas Andersson (saxofon/gitarr, sång/kör)
  
Datum: 2019-05-16
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


LIKES  Champagne (S)
Den 24 maj släpper det målmedvetna Skånebandet Likes sin nya singel ”Champagne”, skriven av Marcus Svensson med text av Ida Winterhaven. Likes har haft ett bra år bakom sig med ett flertal låtar som streamat riktigt bra på Spotify. Dessutom ser deras spelplan bättre ut än någonsin tidigare och den fylls på hela tiden. Bandet har producerat singeln själva och har anlitat Thomas ”Plec” Johansson som hjälpt till mix och dessutom mastrat låten
  
Datum: 2019-05-15
Label:

ISRC: SEVSZ1902201
Releasedatum:
  


XPLAYS  Nu lever jag igen (S)
Hej Den 24 maj släpper XPLAYS sin nya sommardoftande singel ”Nu lever jag igen”. Låten är skriven av Andreas Åhlin och Uffe Georgsson. Låtarna från Xplays debutalbum har streamat imponerade 1,8 miljoner gånger! Det är en riktigt imponerande siffra för ett debuterande band och en siffra som slår många etablerade band på fingrarna när det gäller antal streams på en platta. Xplays har blivit ett favoritband för många moderndansare. Deras professionella attityd och engagemang ger dem fler och fler jobb och de levererar alltid med karismatiske Kevin Lehnberg bakom mikrofonen. Nya singel kommer definitivt bli en ny storstreamare för bandet. Dansant, somrigt och med en rejält catchy refräng och till det en grymt snygg modern produktion av Henrik Sethsson
  
Datum: 2019-05-15
Label: Atenzia Music

ISRC: SEVSZ1902301
Releasedatum: 2019-05-24
  


BARBADOS  Mexico (S)
Den 17 maj släpper Barbados sin nya Singel ”Mexico” som är en riktigt skön sommarhit i bästa Barbados-anda! Skriven och producerad av Peter Samuelsson & Mathias Lager
  
Datum: 2019-05-08
Label: Atenzia Records

ISRC: SEWTC1900301
Releasedatum: 2019-05-17
  


DONNEZ  Med stora steg (S)
Äntligen är Donnez tillbaka med ännu ett album. Förra årets succéalbum "Grabben från landet" blev en stor succé och hamnade på första plats på den svenska topplistan. Och det är inte konstigt. Donne Laitila och grabbarna i bandet är ett av Sveriges absolut populäraste dansband och det beror på en sak - kärleken till det de håller på med. Inget lämnas åt slumpen. Till nya albumet har bandet spelat in över 20 låtar varav 14 valts ut till plattan. Alla utvalda med omsorg att passa just Donnez publik. För är det något som är viktigt för bandet så är det att behålla sin profil och sound. För det är just gunget och deras unika sound som har satt dem på den position de är idag och varför ändra på ett vinnande koncept.

Visst - Donnez har förädlat sitt sound ytterligare. De har valt ut låtar - dels egenskrivna och några covers och jobbat stenhårt för en bra mix och det kommer ta dom som titeln på nya plattan säger "Med stora steg" att bli det absolut största bandet på den svenska dansbandsscenen. Något de redan är på god väg att bli.
  
Datum: 2019-05-06
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


BAGATELLE  Gacndy Lady (S)
Bagatelle har släppt en ny singel som heter Candy Lady. Candy Lady är artistnamnet på en man som lever ut sina drömmar som dragqueen på nätterna.

Bagatelle firar i år 20 år som konstellation och är i grunden två "dansbandsrävar" med förflutet i bl.a. Torgny Melin's och Dansers orkestrar. Gert och Meta Fagerström är namnen bakom Bagatelle, som träffades då de båda arbetade som musiker i Torgny Melin's, Gert som keyboardist / sångare och Meta som saxofonist. Idag programmerar Gert musik även åt andra band / teatrar / körer mm. och Meta är körledare och regissör.

Bagatelle har inte varit ute på turné på länge, men hoppas nu komma ut och träffa sin publik igen
  
Datum: 2019-04-30
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


ROLANDZ  Här kommer det mera (Pantamera) (S)

  
Datum: 2019-04-18
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1900038
Releasedatum:
  


PERIKLES  
 1. Vill Du ha mig
 2. Papirsklipp

En två-spårs singel från albumet som släpps i slutet av maj. Dels nyskrivna buggdängan ”Vill du ha mig” och dels en underbar version av Kim Larsens ”Papirsklip”
  
Datum: 2019-04-17
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1901801
Releasedatum: 2019-04-19
  


SKÅNINGARNA  Gamla goa låtar (S)
Inte en cover som man kanske tror när man läser titeln utan en helt nyskriven bugglåt. Album släpps först till hösten
  
Datum: 2019-04-17
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1901601
Releasedatum: 2019-04-19
  


LASSE STEFANZ  Du läser mellan raderna Carina (S)

  
Datum: 2019-04-13
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1800130
Releasedatum:
  


TITANIX feat THORLEIF TORSTENSSON  Thorleifs Saxofoner (S)
Den 12 april släpper Titanix en ny singel ”Thorleifs Saxofoner” och det är inte vilken vanlig singel som helst utan en låt inspelad tillsammans med legenden med Thorleif Torstensson och hans klassiska saxofon.

- Ja vem kunde tro detta, säger Maria Rolf med en glad min. Att få göra en låt med en av mina gamla idoler. Och dessutom en legend för så många i branschen, och då inte bara för sitt sätt att sjunga och spela saxofon, utan lika mycket för sitt ödmjuka sätt att vara, fortsätter hon.

Historien om låten kom till i turnébussen. Bandet satt och snackade om det som sitter i deras DNA- Kärleken till dansbandsmusiken och den fantastiska historia som Sverige sitter på när det kommer till dansbandsgenren. Många namn nämndes med värme och det var då idén till denna singel kläcktes. – Tänk att få göra en låt tillsammans med Tolle i Thorleifs! En unik röst och en unik musikant.

Sagt och gjort. Jerry Rolf i bandet satte sig ner och skrev låten som blev en underbart skön fox i bästa ”modern dansband goes Thorleifs-anda” med saxar och klassisk stämsång från Tolle. Lägg till en underbart charmig text skriven av Jerry och Stefan om hur Maria träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner.

Bandet skickade demon till Thorleif och frågade honom och berättade hur mycket just bandets musik gått varm under deras uppväxt och att de inget annat hellre ville än att han skulle lira sax och köra på låten. Och Tolle visade sig sannerligen inte vara svårövertalad.

Titanix-gänget blev såklart superglada över att han ville vara med och åkte ner till honom som fem barn på skolutflykt till Gröna Lund
  
Datum: 2019-04-02
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC: SEVSZ1901401
Releasedatum: 2019-04-12
  


DONNEZ  Regnfyllda gator (S)
Här kommer "Regnfyllda gator" som är ytterligare ett spår från kommande albumet "Med stora steg" som släpps den 3 maj. Låten är skriven av Donne Laitila och Anders Larsson (Streaplers).

Äntligen är Donnez tillbaka med ännu ett album. Förra årets succéalbum "Grabben från landet" blev en stor succé och hamnade på första plats på den svenska topplistan. Och det är inte konstigt. Donne Laitila och grabbarna i bandet är ett av Sveriges absolut populäraste dansband och det beror på en sak - kärleken till det de håller på med. Inget lämnas åt slumpen. Till nya albumet har bandet spelat in över 20 låtar varav 14 valts ut till plattan. Alla utvalda med omsorg att passa just Donnez publik. För är det något som är viktigt för bandet så är det att behålla sin profil och sound. För det är just gunget och deras unika sound som har satt dem på den position de är idag och varför ändra på ett vinnande koncept. Visst - Donnez har förädlat sitt sound ytterligare. De har valt ut låtar - dels egenskrivna och några covers och jobbat stenhårt för en bra mix och det kommer ta dom som titeln på nya plattan säger "Med stora steg" att bli det absolut största bandet på den svenska dansbandsscenen. Något de redan är på god väg att bli
  
Datum: 2019-03-25
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900701
Releasedatum:
  


LIKES  Himlen är oskyldigt blå (S)
Atenzia distribuerar Likes musik digitalt och det tycker vi är kul då de är ett riktigt bra nytt modernband på uppgång. Efter förra årets album är nu bandet här med första singeln från kommande albumet och det är en välproducerad snygg ballad-foxversion på Ted Gärdestads klassiker "Himlen är oskyldigt blå"
  
Datum: 2019-03-06
Label:

ISRC: SEVSZ1900901
Releasedatum:
  


MARTINEZ  Lovar Du så lovar jag (S)
Här kommer första singeln från Martinez kommande album. Det senaste året har varit fantastiskt för bandet som i somras vann priset som årets dansband vid Guldklaven under dansbandsveckan i Malung. Låten är producerad av Henrik Sethsson
  
Datum: 2019-03-05
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC: SEVSZ1901001
Releasedatum:
  


MICKE AHLGRENS  Tillsammans med Dig
Här kommer Micke Ahlgrens nya singel ”Tillsammans med dig” som är skriven av Jörgen Olsson och Therese Ekblad. Produktionen är ett samarbete med Martin Klaman. Atenzia Records hjälper grabbarna i bandet med den digitala distribution av låten och det är kul för Micke och hans kompisar i bandet då det snurrar på riktigt bra för dom på Spotify med flera låtar över 100000 streams och en låt som stuckit iväg (deras version av ”Oh Julie” som snart närmar sig en halv miljon! Det är riktigt bra för ett moget dansband och visar att bandet står sig starkt på den svenska dansbandshimlen
  
Datum: 2019-02-20
Label:

ISRC: SEXWE1800301
Releasedatum: 2019-02-01
  


FERNANDOZ  
 1. Livet
 2. 1000 mil från Dig
 3. Jag vill leva mitt liv med Dig (Don´t forget to remember)
 4. Det går som det går

Den 1 mars släpper vi Fernandoz nya album livet. Här är fyra låtar från plattan. Hela plattan får ni under releaseveckan. De fyra låtar ni får här så sjunger Anders på tre av dom och på den fjärde hittar vi Simon Åhs på sång. Albumet är producerat av Martin Klaman.
 1. LIVET (Anders Nordlund)
 2. 1000 MIL FRÅN DIG (Henrik Sethsson – Mikael Wigström)
 3. JAG VILL LEVA MITT LIV MED DIG (Don’t Forget To Remember) (Barry Gibb – Maurice Gibb – Robin Gibb – Einar Svensson – Bobson)
 4. DET GÅR SOM DET GÅR, Sång: Simon (Thomas Berglund – Ulf Georgsson – Mikael Lövdalen – Linus Lindholm)

  
Datum: 2019-02-20
Label: Atenzia Records
www.fernandoz.se

ISRC: SEVSZ1900601, SEVSZ1900602, SEVSZ1900606, SEVSZ1900607
Releasedatum: 2019-03-01
  


CASANOVAS  Joanna (remix) (S)
nominerade till Manifestpriset och inte minst en Grammis. Plattan har till dags dato streamat mer är 3,7 miljoner gånger! Här är då nya remixade versionen på Joanna där vi även gjort en video där boyssen är ”avatarer” - kolla in
  
Datum: 2019-02-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900301
Releasedatum:
  


FOXIE  Good golly Miss Molly (S)
Foxie har tagit mer och mer mark på den svenska dansbandscenen de senaste åren. Och et är inte konstigt då deras proffsigt producerade moderna dansbandslåtar funkat alldeles förträffligt både på Spotify (där ett flertal låtar har många hundra tusen streams) och även på danser där publiken buggar så svetten lackar. Här kommer ytterligare en låt från bandet – och denna gång med Jörgen Rohdén som förutom att vara kapellmästare för bandet även sjunger vissa låtar på kvällarna. Låten vi bjuds på här är en snabb och modernt producerat version av klassikern Good Golly Miss Molly som garanterat kommer gå hem hos dansarna. Låten är proddad av PP från Barbados och Jörgen i bandet
  
Datum: 2019-02-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3SV1900101
Releasedatum:
  


BLACKJACK  Åh Marie (S)
Här kommer ytterligare en singel från det kommande albumet med BlackJack som kommer i början av våren. Låten heter Åh Marie och är en snygg dansbandslåt i bästa Blackjack-stil - snyggt proddad av Anton Matz.
  
Datum: 2019-01-22
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900201
Releasedatum:
  


BARBADOS  Idolen (S)
Kul att kunna berätta att Atenzia har knutit upp ett samarbete med Barbados. Och dessutom kul att kunna presentera deras nya singel ”Idolen” som är en riktigt skön buggdänga i den gamla "Barbados-skolan" ocvh med det en riktigt stark refräng!
  
Datum: 2019-01-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEWTC1900101
Releasedatum:
  


PERIKLES  Lämna mig inte i sticket nu (S)
Perikles är ett av Sveriges mest framgångsrika party/dansband. Deras unika stil går hem lika bra på stadsfestr/afterski/beach som på dansgolven runtom i Sverige. Trots att de är nationalhjältar i Skåne så drar de väldigt mycket folk runtom i Sverige - inte minst i Norrland där de är riktigt stora. Nya singeln ”Lämna mig inte i sticket nu” är en typisk Perikles-låt med en fräsch poptouch.
  
Datum: 2018-12-06
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


VOIZE  Jag lägger mig platt (S)
Här kommer VOIZE nya singel "Jag lägger mig platt" - skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Uffe Georgsson. Den är precis som de två senaste singlarna från Voize producerad av Sethsson från Casanovas. Singeln släpps digitalt 14 dec
  
Datum: 2018-12-04
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1805501
Releasedatum:
  


LÖVGRENS  Vinter, Vår eller Sommar (A)
Lövgrens som tidigare hade med sångarens namn Claes i bandnamnet är äntligen tillbaka med en ny platta efter 2,5 år. Skivan är en härlig dansplatta fylld med snygga foxlåtar blandat med sköna bugglåtar. Lövgrens har en väldigt stor trogen publik och är ett av de dansband i Sverige som drar mest folk och har flest spelningar. Och det är ingen slump - just denna blandning av lite mogna fräscha lugna låtar uppblandat med bugglåtar passar danspubliken.

- Vi har tänkt in oss i en danskväll med Lövgrens när vi gjort skivan, säger Claes. En platta helt gjort för våra fans för utan dom skulle vi ju inte finnas. Vi har inte konstlat till det utan valt låtar vi gillar, fortsätter Claes. En hel del låtar är favoriter från Norge som jag skrivit svensk text till. Och en del är riktiga gamla klassiker och egna favoriter som jag tycker vi gjort till våra egna. Jag är verkligen supernöjd, avslutar Claes
  
Datum: 2018-11-29
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1805201, SEVSZ1805204, SEVSZ1805205
Releasedatum:
  


CURT HALLQVIST´S ORKESTER  Bara om Du vill (S)
Just nu ligger 1:a i dansbandradioen. No. Mvh Curt Mikael Hallqvist
  
Datum: 2018-11-08
Label:

ISRC:
Releasedatum:
  


CASANOVAS  Vi lever här och nu (A)
Casanovas firar 30 år 2019. 30 år som varit oerhört händelserika. - Det har varit en sanslös resa. Många kämpiga år med mycket kånkande och halvtomma lokaler, men med glada människor, fast det har varit långt fler roliga år, berättar bandets grundare och gitarrist Jimmy Lindberg. Casanovas startade på en fritidsgård 1989 i Vadstena och ”harvade på” som ett hobbyband under många år och var ganska nöjda med det där och då. När de fick chansen att vara med i Dansbands SM 1998, tog de den, något de inte ångrar då de vann tävlingen.

- Det var såklart helt fantastiskt för ett gäng ungdomar. Dansbands SM var en stor grej på 90-talet och vi blev helt tagna på sängen. Ganska mycket jobb började trilla in och vi tog ganska snart ett beslut att satsa heltid på bandet. Vi öste på och släppte ett antal singlar och ett album år 2000. Vi hade sju låtar på svensktoppen mellan 1998 och 2002. Det var på den tiden Svensktoppen var mer Dansbandsvänlig, vilket givetvis hjälpte oss att nå framgång, säger Jimmy.

Nästa stora lyft för Casanovas var 2006 när den mycket meriterade sångaren och producenten Henrik Sethsson blev bandets nya frontfigur. - Henrik hade faktiskt jobbat med oss under några år innan han hoppade på och frontade bandet, men han hade tidigare haft för mycket att göra med andra projekt för att på heltid vara sångare i ett band, säger Jimmy. Henrik Sethsson var med och skrev ”Lyssna till ditt hjärta”, Friends vinnarmelodi i den svenska Melodifestivalen 2001. Han skrev även det danska vinnarbidraget 2010 "In a Moment Like This" som slutade 4:a i Eurovision Song Contest. Totalt har Sethsson haft med tolv låtar i Eurovision runt om i Europa, varav två vinster samt en tredjeplats som främsta merit. Dessutom var han en av de som jobbade hårt med det populära TV-programmet Fame Factory som fick fram mängder av artister. Några exempel är Jessica Andersson, Linda Bengtzing och Jimmy Jansson som sedan varit med i Melodifestivalen.

I och med Henriks entré så lyfte Casanovas ett snäpp och blev direkt ett av de absolut mest populära modernbanden på den svenska dansbandshimlen. - Ett lyft för oss var medverkan Dansbandskampen 2009. Vi kom med sent under säsongen och fick inte så mycket TV-tid som vissa andra band, men vår cover på ”Dra dit pepparn växer”, en gammal Sten & Stanley-dänga, blev en stor hit och är än idag en av våra mest önskade låtar. Låten har streamat över 4,3 miljoner gånger på Spotify, fortsätter Jimmy.

Efter Dansbandskampen har det egentligen bara blivit bättre och bättre. Vi har vunnit Guldklavar som årets dansband, för årets album, för årets sångare, musiker och band. Vi har varit Grammisnominerade vid ett par tillfällen, vi har vunnit Manifestpriset ett par gånger och vi har slagit många publikrekord ute på dansbanorna, säger Jimmy. Nu i sommar hade vi flest folk av alla på fler än 15 ställen. Inget annat band är i närheten, vilket såklart är skitkul. För det är verkligen så – Casanovas har satt en nivå både låtmässigt och produktionsmässigt som blivit en standard dit många band strävar. Bandets stil med moderna danslåtar skrivna av både Henrik och meriterade låtskrivare som exempelvis Nisse Hellberg, Jocke Arnell, Thomas G:son med flera, kombinerat med klassiker som produceras i perfekta party- och danstempon har blivit en framgång.

-Vi har hittat vår nisch, säger Henrik Sethsson. Vi tummar inte en millimeter utan jobbar stenhårt för att utveckla oss på varje platta utan att för den skull tappa fästet gentemot vår publik. Vi har alltid öronen öppna och lyssnar mycket på vår publik för deras åsikter är oerhört viktiga.

Inför nya albumet ”Vi lever här och nu” har bandet jobbat med singlar under hela 2018, vilka har streamat över 2,3 miljoner gånger. Casanovas har över 9 miljoner streams på sin katalog under ett år, vilket få band – om något – i genren är i närheten av. Casanovas har inte varit populärare än vad de är just nu. De streamar oerhört bra, de har P4-hits och de syns mycket i media, bland annat i Allsång på Skansen och Bingolotto.

2019 kommer bli ett oerhört kul år. Vår spelplan är redan nu fullspikad med en bit över 160 jobb. Vi har till och med fått tacka nej till en del jobb eftersom spelplanen redan är full och det är ju ett angenämt ”problem”, säger Henrik. Att i dessa tider, då det pratas om svikande siffror ute på golven, dra fulla hus är en ynnest som vi ödmjukt tar åt oss, säger Henrik. När vi funderade på titeln till nya plattan så var den ganska självklar. ”Vi lever här och nu” och njuter av varenda sekund, avslutar Henrik
  
Datum: 2018-11-07
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


HUTTEZ  What´s Up (S)
Atenzia Music Distribution startat ett distributionssamarbete med Huttez som är ett up’n’coming modernt party/dansband från Östergötland som har tagit mycket mark på dansställen och uteställen de senaste åren. De spelar mycket nonstop-danser med flera etablerade band och dessutom lirat mycket själva på både dans- och mer renodlade partyställen. Deras smittande partyvarianter på klassiker blandat med en hel del nyskrivet dansant material har verkligen gått hem och här är ett smakprov från deras kommande fullängdare som dyker upp under 2019. Låten är en cover på 4 Non Blondes ”What’s Up”
  
Datum: 2018-11-07
Label:

ISRC: SEVSZ1805101
Releasedatum:
  


DONNEZ  
 1. Du kan ta vad Du vill
 2. Längtar tillbaks

Här kommer två helt nya låtar med ett av Sveriges hetaste dansband Donnez. Låtarna är de första smakproven inför den kommande plattan som dyker upp under våren! ”Du kan ta vad du vill” är skriven av Kjell Gustavsson och ”Längtar tillbaks” är skriven av Donne Laitila. Låtarna är producerade av Donne Laitila i samarbete med Joakim Barfalk. Låtarna släpps digitalt den 16:e november
  
Datum: 2018-11-07
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804101, SEVSZ1804102
Releasedatum:
  


BOB STEVENS  Även män måste gråta (S)
Den 9/11 släpper Bob Stevens sin nya singel "Även män måste gråta". En låt skriven av Haidi Krohn och Kent Fingal
  
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801002
Releasedatum:
  


BLIXTERZ  Be my girl (S)
En rockabillydoftande dansbandslåt med Blixterz - producerad av Henrik Sethsson
  
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804501
Releasedatum:
  


FOXIE  
 1. Tutti frutti
 2. Ingen annan älskar Dig som jag

En singel med två spår med Foxie - dels den riktigt moderndansbandsdoftande Ingen annan äslakr dig som jag och dels en skön buggcover på Tutti Frutti. Ida Sundelius sjunger på ena låten och Jörgen Rhodén sjunger på den andra.
  
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3SV1800301, SE3SV1800302,
Releasedatum:
  


TOMMY KARLSSON  Saxdrömmar (A)
Tommy Karlsson är den enda originalmedlemmen som är kvar i Wizex. Den mycket duktige musikern som både lirar gitarr och saxofon i bandet har alltid haft en dröm om att spela in ett instrumentalt soloalbum vilket nu äntligen blivit av. Tommy som förutom att han är ute på turné med Wizex lirar flitigt i konserthus och kyrkor med sin sax. Tommys saxkonserter är mycket populära då han blandar genrer på ett smakfullt sätt. Edvard Persson- och Evert Taube Potpurri blandas med klassiker som What a Wonderful World och exempelvis Amazing Grace.

Albumet bjuder på stor variation, en trevlig stund med Tommys fantastiska saxofonspel där han tar sig an klassiker av olika slag, snyggt producerade och arrangerade av Eric Iversen som är hans musikaliske sidekick i Wizex. Lättlyssnat, smakfullt och med en stor portion hjärta till musiken!
  
Datum: 2018-10-25
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803801-SEVSZ1803812
Releasedatum:
  


MATZ BLADHS  Här och nu (A)
Här kommer Matz Bladhs nya album ”Här och nu” som släpps nu på fredag den 26/10. Det är det första albumet där Ole Hansen sjunger med bandet och albumet är producerat av Martin Klaman.
  
Datum: 2018-10-24
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC:
Releasedatum:
  


MATZ BLADHS  Ängel (S)
Här kommer ytterligare en singel från Matz Bladhs kommande album "Här och nu" som släpps den 26 oktober". Singeln släpps digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Marie Ekström och är en fartfylld buggrökare. Låten och albumet är producerat av Martin Klaman
  
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC: SEVSZ1803103
Releasedatum:
  


DATE  Popitopp (Pop Opp I Topp) (S)
DATE som kommer med en fullängdare under våren släpper nu sin fjärde singel inför albumet. De tre tidigare singlarna inför plattan har streamats sammanlagt 800.000 gånger på Spotify så Date har verkligen hittat tillbaka och har dessutom fyllt upp sin spelplan riktigt ordentligt inför närmaste året vilket är kul. Nya singel är den första covern inför den nya plattan och det är Thore Skogmans gamla klassiker Popitop (Pop Opp i Top) som Date gjort om till en modern buggdänga
  
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records
www.d8.nu/

ISRC: SE3HQ1800101
Releasedatum:
  


FERNANDOZ  Ett liv tillsammans (S)
Det är otroligt roligt att kunna berätta att Fernandoz nu är en del av ”Atenzia-familjen". Deras nya album kommer att släppas under våren 2019 och här är det första smakprovet i form av låten "Ett liv tillsammans" som släpps digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Simon och Peter Åhs och är producerad av Martin Klaman som producerar hela albumet
  
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804201
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  Hold on to me (S)
Highlights släpper ny singel ”Hold on to me”. Efter att Highlights släppt låtarna " Nån som du", ”Tell it to my heart”, "No more tomorrow", "Land och rike runt/Den långa vägen hem" så kommer här Highlights nya singel!

Under hösten 2017 befann sig Highlights i studion för att spela in nya låtar, och flera inspelningar görs, nu efter förra släppet av sommar singeln ”Land och rike runt” så släpper Highlights nu låten, ”Hold on to me”.

”Hold on to me” är skriven av Highlights keyboardist Christian Lindholm, och Anders Nilsson och är producerad av Christian.
  
Datum: 2018-09-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800401
Releasedatum:
  


CASANOVAS  
 1. Lite mer av Din tid
 2. Ängarna

Den 27 juli släpper Casanovas sin nya singel och det är inte mindre än två låtar. Tanken är att ge publiken både en snygg modern ballad i form av den snygga "Ängarna" signerad Henrik Sethsson och Mikael Wigström och en ren klassisk "Casanovas-bugg" som Nisse Hellberg skrivit till grabbarna!
  
Datum: 2018-07-26
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803501, SEVSZ1803502
Releasedatum:
  


JOHNNY CUTZ  Getting older
Johnny Cutz är en orkester från Sundsvallstrakten som var en av de populäraste orkestrarna i Norrland på 1960-talet. Nu har man gjort ett nytt album efter drygt 30 års upphåll. Albumet är delvis inspelad i Beatles-studion Abbey Road i London - något som "grabarna" i bandet var/är närmast lyriska inför. Albumet innehåller tio spår varav tre är engelskspråkiga och alla låtarna ger oss en klar uppfattning om hur det lät "på den gamla goda tiden". Detta är kult och nostalgi på hög nivå!
  
Datum: 2018-07-17
Label: Monty Music

ISRC:
Releasedatum:
  


TITANIX  Ögonblick av allt (A)
Hej i sommarvärmen, Här kommer TITANIX nya album "Ögonblick av allt"
  
Datum: 2018-07-10
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC:
Releasedatum:
  


PIA PIHLGRENS  Vägskäl (A)
Info om låtarna: Producent Ronnie Pihlgren, Mixat Henning Hoel Eriksen, Mastrat Uffe Börjesson. P-line 2018 Event Music Production Sweden AB, Artwork Johan Lindberg
 • SEVSZ1801801 1. Måndag morgon 3.37 Zilla Ingemarsson, Leif Melander
 • SE3X21800101 2. Lenger ned langs veien-duett med Rune Rudberg 4.07 Musik: Mauro Scocco, Norsk text: Ole Evenrude
 • SE3X21800203 3. Dynamit 2.43 Henrik Sethsson, Mikael Wigström
 • SE3X21800204 4. Ensamma kvällar 2.50 Musik: Johan Harding, Text: Annika Andersson
 • SE3X21800205 5. Tjena Hallå… 3.36 Leif Melander
 • SE3X21800206 6. Kyss mig nu 3.16 Musik: Johan Harding, Text: Ida Winterhaven
 • SE3X21800207 7. Darling 3.09 Mikael Wendt, Christer Lundh
 • SE3X21800208 8. Jag glömmer ingeting 3.07 Thomas Berglund, Henrik Sethsson, Mikael Wigström
 • SE3X21800209 9. Du er sola 3.55 Musik: Lars Erik Blokkhus, Text: Glenn Hauger
 • SE3X21800210 10. Vem behöver pengar 3.18 Linda Dahl, Peter Dahl, Jimmy Glavå
 • SE3X21800211 11. I Can Be The One 2.45 Thomas Berglund, Annika Andersson, Martin Klaman
 • SE3X21800212 12. Nej Nej Nej 2.55 Mats Larsson, Peter Nord
 • SE3X21800213 13. Tills jag kan resa mig igen 4.22 Rodney Crowell, svensk text: Tor Rönningen

  
Datum: 2018-07-09
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


ROLANDZ  Jag vill höra I Can JIve (S)
Rolandz celebrated great success in Melodifestivalen, where they reached the final in their amazing outfits, with the song"Fuldans". The fact that the Swedish people have taken Rolandz to their hearts is shown not least by Rolandz presence on Svensktoppen, where they have managed to stay for almost four months, beating all other contributions from the last Melodifestivalen by far. Now they are back with the sequel "Jag vill höra I can jive", which is like the title reveals, a tribute to Jerry Williams who recently passed away
  
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1800123
Releasedatum:
  


LASSE STEFANZ  Bonna-Pågen (S)
Lasse Stefanz has been going strong since 1967 and is without a doubt one of the absolute biggest dansbands in Sweden and Nordics. Next Friday they will release their new anticipated album titled "Forever" on June 29th. But first, they are giving us a little taste of what's to come with this week's new release "Bonna-pågen". It is an uptempo track with a blues feel, that will be perfect for any Midsummer celebration, so make sure to bring those portable speakers to the Maypole and cheerful Summer celebrations! #TaDigEnSvängom
  
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1800115
Releasedatum:
  


WAHLSTRÖMS  Ingenting blir bättre (S)
Halloj i sommarvärmen! Wahlströms är tillbaka igen med tredje singeln inför sitt kommande album. Återigen bjuder Daniel och hans band på en riktig modernbugg i samma anda som deras senaste bugghit "Om du ger mig en blick" som har haft närmare 400000 streams på Spotify! ”Ingenting bir bättre” är precis som de två tidigare singlarna från i år producerad av Henrik Sethsson och är skriven av Sethsson och Henric Axelsson
  
Datum: 2018-06-28
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803401
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  
 1. Land och rike runt
 2. Den långa vägen hem

Sommaren är äntligen på gång, vi njuter av värmen och stannar ute natten lång. Så sjunger Highlights i sina nya singel ”Land och rike runt”, en låt som tar oss med på en resa genom Sverige och lockar till både allsång och dans! Låten är skriven av Christian Lindholm och Rickard Johansson, en idé som föddes under en fjällresa men blev färdig lagom till semestern!

Att passa på att njuta och leva i stunden är något vi alla borde göra oftare, ”Den långa vägen hem” handlar om just det, en känsla, en stund och ett möte som gärna kunde fått vara längre och som förhoppningsvis kommer igen! En text och melodi signerad Christian Lindholm som Highlights sångare Adam Svensson tolkar med både inlevelse och stil
  
Datum: 2018-06-21
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC:
Releasedatum:
  


CASANOVAS  What is love (S)
Här kommer Casanovas sommarrökare och det i form av en cover av Haddaways tora eurodance-hit "What Is Love" som bandet gjort i en riktigt modern buggversion som kommer älskas av alla modernbuggare men också av en bredare partypublik.

Casanovas har tagit den moderna dansbandsmusiken ett snäpp till har aldrig låtit mer moderna och fått till en otroligt stark dansant version av en riktig klassiker!
  
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803201
Releasedatum:
  


MATZ BLADHS  Bara ett ensamt hjärta (S)
Här kommer ett första smakprov från kommande album med Matz Bladhs som släpps i höst. Det är också det första smakprovet med Ole Hansen (tidigare Jontez) på sång. Låten är producerad av Martin Klaman
  
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC: SEVSZ1803101
Releasedatum:
  


BLACKJACK  
 1. Hey Baby
 2. Älksling, jag lovar och svär

Här kommer sommarens singel med BlackJack och det är två låtar bandet bjuder på - dels Älskling, jag lovar och svär och sen en version av den klassiska partypärlan Hey! Baby som de "buggifierat" på ett mycket skönt sätt
  
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800503, SEVSZ1800502
Releasedatum:
  


PIA PIHLGREN & RUNE RUDBERG  Langer ned lengs veien (S)
Här kommer Pia Pihlgrens nya singel och det är en version av Mauro Scocco och Jill johnsons duett "Längre neråt vägen" som på norksa har blivit "Lenger ned langs veien". Varför norska då? Jo dels så är Pia Pihlgrens populära i Norge men inte minst så beror det på att de gör en duett tillsammans med den norske countrysångaren Rune Rudberg
  
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3X21800101
Releasedatum:
  


SCOTTS  Dansbandsmedley (S)
Lagom till sommaren har SCOTTS spelat in ett äkta dansbandsmedley med elva dunderhits ihopkokade till 7,5 minuters ren glädje!
  
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Records
www.scotts.nu

ISRC: SEVSZ1802901
Releasedatum:
  


TITANIX  Vem är det nu som är stark (S)
På fredag släpper Titanix sin nya singel ”Vem är det nu som är stark” – tagen från albumet ”Ögonblick av allt” som släpps i samband med Dansbandsveckan i Malung i juli. Singeln är skriven av Henrik Sethsson ocj Thomas Berglund och är producerad av bandet i samarbete med Thomas Thörnholm
  
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC: SEVSZ1801601
Releasedatum:
  


XPLAYS  Du gav mig chansen (S)
Xplays släpper nu i samarbete med Atenzia Music Distribution sin nya singel ”Du gav mig chansen”. Xplays går från klarhet till klarhet och deras 4 senaste singlar har totalt streamats närmare 1 miljon gånger. Något som är otroligt starkt för ett nytt up n’ coming band på den svenska dansbandsscenen. Nya singeln är precis som deras tidigare singlar producerad av Henrik Sethsson från Casanovas och är en riktigt snygg modern popdansbandslåt med en härlig buggtouch!
  
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Music Distribution

ISRC: SEVSZ1801901
Releasedatum:
  


BLANDADE ARTISTER  Atenzia Records våren 2018 (A)
 1. TOMMYS: Våga vinna
 2. TOMMYS: Musikler i vila
 3. KINGEN: It´s all about groove
 4. LASSE LEE: Pontiac Penny
 5. CHRISTINA LINDBERG: Till min dotter
 6. LASSE LEE: Stockholm blue
 7. ENGDAHLS: Vill Du ha mig
 8. BJARNE LUNDQVIST: Om Du vågar
 9. PAT C MILLER AND THE TAILSHAKERS: Bless my soul with Rock´n´Roll
 10. BLIXTERZ: My beautiful south
 11. LIKES: För mig finns bara good ol´ rock ´n´ roll
 12. PETER MALMSTRÖM: Ingen plockar en maskros

  
Datum: 2018-05-31
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


CHRISTINA LINDBERG  Ge Dig själv en chans (A)
Plattan innehåller några av hennes mest kända klassiker i nya fräscha versioner och ett gäng nyskrivna låtar. All info om låtskrivare och medverkande står i medföljande booklet.

Hej! Skulle bli så otroligt glad om du ville komma och fira med mig i Stockholm den 30 maj. Då premiärspelar jag låtar från nya plattan ’Ge dig själv en chans’ , på Engelen. Adressen är Kornhamnstorg 59, Gamla Stan. Jag går på scenen 18.30 så du är välkommen redan från 18.00. Kom i god tid. Osa för dig och en vän på alexander@erwikcommunication.com , skriv ’osa engelen 30 maj’ i ämnesraden. När du kommer bjuder Engelen på något att dricka. Hoppas vi ses! Kram Christina
  
Datum: 2018-05-24
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


LARZ-KRISTERZ  En pilsner i juni (S)
Larz-Kristerz första singel från sitt kommande album är en hyllning till känslan när man öppnar den första pilsnern på uteplatsen i juni. Musik: Sören Sulo Karlsson, Text: Sören Sulo Karlsson/Peter Larsson. Larz-Kristerz instiftar en ny temadag - Den Svenska Pilsnerdagen - som infaller den 8/6.

Albumet "Det går bra nu" släpps 1/6
  
Datum: 2018-05-23
Label: Playground Music

ISRC:
Releasedatum:
  


MARTINEZ  Hans namn på min arm (A)
Det känns som ett jubileum! Låt oss presentera den tionde i raden av Martinezskivor, "Hans namn på min arm". När skivan började ta form bestämde vi snart att albumet skulle vara helt på Svenska denna gång. Vi har letat i vår enormt stora svenska låtskatt och hittat några riktiga pärlor och utöver det har vi blandat upp dessa med nyskrivna låtar varav några vi komponerat själva. Vi utlovar samma Martinezsväng som vanligt men kanske nu ännu mer med vår personliga touch. Vi önskar dig en trevlig lyssning! // Martinez
  
Datum: 2018-05-22
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:
Releasedatum:
  


STREAPLERS  Just ikväll (A)
Streaplers är nu inne på sitt 59:e år som band. Givetvis har bandet bytt ut medlemmar under årens gång men de har vårdat sin varumärke otroligt väl. Det patenterade Streaplers-gunget i bugglåtarna och de otroligt snygga foxlåtarna och balladerna. För denna platta bjuder verkligen på hela registret. Albumet är producerat av bandets gitarrist Henrik Göransson som på ett smart sätt behållt Streaplers själ men som också vågar ta bandet vidare och produktionen är riktigt riktgt bra. 59 år är de inne på som sagt och att då dunka upp ett album av den här kalibern är otroligt, men det är bara att buga och bocka - bandet har verkligen lyckats med att göra sitt starkaste album på många många år!
  
Datum: 2018-05-22
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  No more tomorrow (S)
Highlights släpper poplåten ”No more tomorrow”, skriven av Lars Hägglund, Jessica Granström och bandets keyboardist Christian Lindholm. Låten handlar om att fånga stunden, våga ta steget och leva här o nu. Den passar perfekt på dansgolvet eller festen, är fartfylld med mycket energi.

Ett roligt sammanträffande är att Lars Hägglund, bandets nya sångare Adam Svensson och Highlights var med i Melodifestivalen 2010 samtidigt. Lars i huskören, Adam som husdansare och Highlights som tävlande bidrag. Kanske inte så konstigt att låten doftar Melodifestival
  
Datum: 2018-05-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800201
Releasedatum:
  


FOXIE  Snabbköpskassörskan (S)
Snabbköpskassörskan är en riktig klassiker från det glada 80-talet. Originalet gjordes av Di Sma Under Jårdi med Göran Ringbom i spetsen och låten... ja den skrevs under pseudonym av ingen mindre än Tomas Ledin! Nu har Foxie valt att göra en riktig dansant partajjig buggversion av den och de har verkligen lyckats. Låten kommer att bli en garanterad floorfiller för bandet!
  
Datum: 2018-05-09
Label:

ISRC: SE3SV1800202
Releasedatum:
  


MICKEYS  
 1. Kom nära
 2. Ett fruset ögonblick
 3. I en annan värld

Mickeys är ett band som funnits med länge på den svenska dansbandskartan och är ett riktigt populärt band ute på dansbanorna. Och hos kritikerna - något som bevisades när Andreas Klahr vann Guldklaven förrförra året som årets musiker. Det utan att ha släppt något album eller ny musik på flera år. Nu är de äntligen här med nytt material och det är tre låtar producerade av Thomas Thörnholm. En sak till som de har gemensamt är att det är tre duetter mellan Andreas och Mia Sandström.
  
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Music Distribution

ISRC: SE55H18001, SE55H18002, SE55H18003
Releasedatum:
  


SKÅNINGARNA  Ett Nytt Kapitel (A)
Nu är det dags för ett nytt kapitel i framgångssagan Skåningarna. Dansbandet som på bara två år tagit klivet upp och blivit ett av de mest bokade och populära mogendansbanden i Sverige. Nya albumet är producerat av Donald Laitila från Donnez och låt- och soundmässigt håller bandet fast vid sitt framgångsrecept - dansanta låtar med ett härligt gung och sköna bugglåtar. Plattan innehåller en hel del nyskrivet material men precis på förra skivan även en del väl utvalda covers som passar Skåningarnas publik perfekt. Sångaren och kapellmästaren Joel Andreasson och hans grabbar har lyckats göra en platta som definitivt tar dom ett kapitel till - ett nytt spännande kapitel i deras korta men så framgångsrika karriär!
  
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800601
Releasedatum:
  


PERIKLES  På andra sidan gatan (S)
Tjohej i sommarsolen, Här kommer då Perjklies sommarsingel "På andra sidan gatan". En klassisk Perikles-hit i precis den goa form vi vill ha dom i. Låten är producerad av Lunkan från bandet och skriven av honom tillsammans med Anna Bystedt.
  
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1802601
Releasedatum:
  


DONNEZ  Grabben från landet (A)
När Donald Laitila startade sitt band Donnez i början 2000-talet hade han ett mål, att bli ett av Sveriges mest populära dansband. Efter 18 år på vägarna och tusentals mil på vägarna runt om i norden så har allt slit gett resultat. Donnez är sedan ett antal år tillbaka att ev de absolut mest populära dansbanden, både på dansgolven och på skiva. Receptet stavas stenhårt jobb, lira musik som publiken vill ha utan kompromisser och göra det bäst. Få till det där svänget att publiken väljer att komma tillbaka gång efter gång och dansa till dom. Samma recept gäller med bandets plattor. De har ett sound som deras publik älskar och Donnez håller fast vid det och har istället valt att hela tiden jobba med starkt låtmaterial i samma genre och utveckla den biten.

- Varför skulle vi byta stil och försöka bli någonting annat när folk bevisligen gillar det vi gör, säger Donne. Och det är såklart både självklart och sant.

På den nya plattan är en del låtar skrivna av bandets kapellmästare Donne Laitila, men bandet har fått hundratals demos från andra låtskrivare vilka har gåtts igenom och av dessa så har bandet omsorgsfullt valt ut ett antal som passar bandet perfekt. Resultatet har blivit en mix av det patenterade Donnez-gunget blandat med suveräna bugglåtar och dessutom ett par sköna foxlåtar.

På nya skivan har Donnez återigen plockat in en saxofonist i bandet - något många saknat från tiden det var en del av soundet. Dessutom är Andy Ekenmo ny sångare men givetvis sjunger även de andra grabbarna i bandet vilket ger skivan en bredd som få band kan matcha.

Donnez nya album är utan tvekan ett av de absolut starkaste album de släppt och bandet drar fler folk ute på dansgolven än någonsin, så 2018 kommer definitivt vara Donnez år. Återigen. Ett band som dessutom varit grammisnominerade för sina album de två senaste åren. Kanske tredje gången gillt?
  
Datum: 2018-04-26
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


BANDITERNA  
 1. Dramaqueen
 2. När blev jag den Du ser (feat. Jenny Andersson)
 3. Längtar hem (feat. Jenny Andersson)
 4. Dance butch blues - Homage till Kai Gullmar (feat. Jenny Andersson)

Fyra helt nyskrivna dansbandslåtar med texter av författarna Johanna Thydell, Magnus Utvik, Hanna Hallgren och Katarina von Bredow. Musik av prisbelönta kompositören Peter Nord. På lördag släpps skivan ”Författare skriver dansband: Dramaqueen” i samband med Stadsbibliotekets inflyttningsfest i Gummifabriken i Värnamo
  
Datum: 2018-04-17
Label:

ISRC: SE5WF1800101
Releasedatum:
  


MANNERZ  Fredagsmys (S)
Mannerz är ett av dessa band och vi är väldigt glada att de vill jobba med oss då de är riktigt på G! Mannerz har varit aktiva sen år 2009 då de slog igenom i SVT:s Dansbandskampen. Under en tid efter TV-programmet fokuserade bandet på företagsevent och artistkomp men har sedan en tid gjort en rejäl nystart på dansgolven och branschen. Mannerz spelar modernt och ute på dansbanorna koncentrerar de sin repertoar till nya radiohits och omarrangerade buggar och foxar. Men givetvis så lirar bandet även egen repertoar och här är då första singeln med sångerskan Linn Gustafsson i spetsen. Låten heter ”Fredagsmys” och är en rejäl uptempobugg med en ”glimten i ögat”-text … Musiken är skriven av Stefan Hedberg och texten är skriven av Linn Gustafsson.

ångerskan Linn Gustafsson är en fantastiskt glad tjej som gått en treårig artistutbildning på Performing Arts School. Hon har jobbat med musik på heltid sen dess, mestadels som showartist. Hon har även tävlingsdansat i Rock’n’roll med en 2:a plats i SM och en medverkan i VM i Schweiz 2006. Trummisen Jens Hagman är bandets pulsåder som inte är blyg att bjuda upp till en singstar-omgång. Han dansar bugg och jobbar som även som analytiker på SAS. Keyboardisten Filip Severinson är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm där han läst till musiklärare. Han har tidigare spelat i lite olika band inom pop och country. Gitarristen Simon Dahlgren har studerat musik hela livet och har bland annat gått två år på Fridhems folkhögskola och är en ambitiös och hungrig 21-åring som gillar turnelivet
  
Datum: 2018-04-10
Label:

ISRC: SEVSZ1802001
Releasedatum:
  


STREAPLERS  Om jag hade vågat (S)
Här kommer första singeln från Streaplers kommande album som släpps i månadsskiftet maj/juni. Singeln "Om jag hade vågat" är precis som Streaplers största hit från förra plattan (Utan ditt hjärtas slag) skriven av bandets gitarrist Henrik Göransson och den mycket meriterade låtskrivaren Johan Fransson. Streaplers var bokade att uppträda i Malou Efter Tio i TV4 och det visade sig att det blev samma morgon som Lill-Babs gick bort. De fick reda på det ca en timme innan programmet så det blev en speciell stämning i studion och Streaplers tillägnade låten till henne i programmet. Låten har redan fått ett enormt genomslag i och med framförandet i TV och den har redan nu på bara någon vecka blivit oerhört efterfrågad på de danser bandet varit ute och lirat på.

Singeln släpps digitalt nu på fredag den 13:e april
  
Datum: 2018-04-10
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1802101
Releasedatum:
  


ENGDAHLS  Aldrig nånsin lämnar jag Dig (S)
Vi på Atenzia distribuerar Engdahls kommande album digitalt och första singel ut är ”Aldrig nånsin lämnar jag dig” som släpps digitalt den 13:e april. Plattan och låten är proddad av Donne Laitila i Railway Studios. Låten är skriven av Lasse Holm och ett vant öra känner säkert igen den glada buggdängan då det är en cover på Thorleifs gamla dänga från 1987.
  
Datum: 2018-03-28
Label: Atenzia Records

ISRC: SE54C1800101
Releasedatum:
  


PIA PIHLGRENS  Måndag morgon (S)
Nu på fredag släpper Värmlandsbandet Pia Pihlgrens sin nya singel, vilket också är startskottet inför den nya plattan som kommer senare i år. Låten är skriven av Stig Lindell och skriven av Mulle Melander och Zilla Ingemarsson. Pia Pihlgrens har haft ett kanonår på vägarna under 2017 och 2018 ser också väldigt starkt ut för bandet som förutom att de lirar i Sverige har en riktigt stor publik i Norge.
  
Datum: 2018-03-28
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


TITANIX  Häng med på party (S)
Under det senaste året har Titanix släppt tre singlar vilka alla blivit riktigt populära på Spotify. Nu är det dags för singel nummer fyra från albumet som dyker upp senare i år. Strategin från bandet är att jobba upp intresset för ett album med ett antal starka singlar vilket vi lyckats riktigt bra med, säger Stefan Rolf från bandet. Först singeln vi släppte inför nya platta – balladen ”Det är du” har snart haft 300000 streams vilket är väldigt bra för en ballad och bugglåten ”En stjärna med ditt namn” som vi släppte lite senare är snart uppe i de siffrorna också, fortsätter Stefan.

Sättet att jobba på är lite av ett nytt sätt att jobba – bandet satte upp en planering på 9 månader och att under tiden bygga upp intresset med ett antal singlar som folk ska känna igen när väl plattan släpps. Det har vi verkligen lyckats med, säger Stefan. Folk kan verkligen de nya låtarna ute på danserna och det är superkul.

Nu har Titanix valt en riktig klassiker att göra en cover på som fjärde och sista singel inför albumsläppet. Valet föll på Uffe Neidemars klassiker ”Häng med på party” från 70-talets glada dagar. Vi satt och funderade på vilken låt som skulle passa oss och vårt sound. ”Häng med på party” har verkligen energi och är en riktig partyklassiker som gör alla på gott humör, fortsätter Stefan. Så valet var ganska enkelt.

Så – varsågoda – här kommer ”Häng med på party” med Titanix. En upphottad och fräsch buggversion på en riktig partyklassiker. En version som garanterat kommer bli en hit på dansgolven, deras allsångskvällar och ett säkert kort för radion
  
Datum: 2018-03-14
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC: SEVSZ1801601
Releasedatum:
  


VOIZE  Tur att Du fanns (S)
Här kommer VOIZE nya singel "Tur att du fanns" skriven av Ulf Georgsson, Andreas Åhlin och Thomas Berglund. Låten är precis som bandets förra singel "Hetare än hett" producerad av Henrik Sethsson.
  
Datum: 2018-03-02
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


LIKES  Kyss mig nu (S)
Moderna dansbandet LIKES från Trelleborg fick en flygande start via vinsten vid Göteborgs kulturkalas för ett par år sedan och har sedan dess varit ett deltidsband. Nu satsar bandet på att ta steget till att riktigt etablera sig på den svenska dansbandsscenen, och de har skrivit kontrakt med Sveriges största bokningsbolag Nöjeskällan som bokar fler och fler gig åt grabbarna. Men det viktigaste är ju givetvis hur man låter och Likes låter verkligen bra. De har satsat helhjärtat på sin produktion och till hjälp har de tagit Andreas Olsson från Sannex som producent och den mycket meriterade Thomas Plec Johansson att mixa albumet. Här är ett smakprov från plattan som kommer i höst i form av en riktig buggdänga med namnet "Kyss mig nu"
  
Datum: 2018-03-01
Label:

ISRC: SEVSZ1801501
Releasedatum:
  


BOB STEVENS  Om kärleken finns kvar (S)
Här kommer BOB STEVENS nya singel "Om kärleken finns kvar" skriven av Haidi Krohn och Kent Fingal. Ny i bandet är den 25-årige sångaren Christoffer Bengtsson från Olofström. Christoffer är ny på dansbandsscenen men har sjungit och spelat musik så länge han minns. Dessutom har han uppträtt i ett antal revyer och spelat i diverse coverband de senaste åren men är nu redo att ta nästa steg. Något han ser fram emot mycket!
  
Datum: 2018-02-27
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801001
Releasedatum:
  


ROLANDZ  Fuldans (S)

  
Datum: 2018-02-26
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800014
Releasedatum:
  


XPLAYS  Baby I´ll die for you (S)
Här kommer Xplays nya singel "Baby I'll Die For You". Det är som många av er kommer att höra en cover på Blonds melodifestivalvinnare "Bara hon älskar mig". Xplays har tagit stora steg under 2017 och har idag en gedigen spelplan och det kommer fler och fler och dansar till bandet. Dessutom så har bandet fått en stor fanbase på Spotiy där deras tre senaste låtar streamat över 650000 gånger och totalt med sin första EP så har de streamat över 1 miljon gånger på Spotify. Imponerande men inte konstigt då bandet är riktigt bra och dessutom har en riktigt stark och karismatisk sångare i Kevin Lehnberg. Precis som de tre senaste singlarna så ligger Henrik Sethsson bakom produktionen
  
Datum: 2018-02-14
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801201
Releasedatum:
  


DONNEZ  Samma väg, samma tysta jag (S)
I slutet på april kommer Donnez nya album och här kommer ytterligare ett smakprov från plattan i form av "Samma väg, samma tysta jag". På låten sjunger Andy Ekenmo som dessutom kommer släppa trummandet i bandet och istället ta steget längst fram på scen och bli renodlad sångare och frontman tillsammans med Donne.

Låten är en klassisk Donnez-låt med deras patenterade gung.
  
Datum: 2018-02-14
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801101
Releasedatum:
  


SHINE  Du vet (S)
På fredag släpper SHINE sin fjärde singel under den korta tid bandet funnits på den svenska dansbandsscenen. Bandet har tagit riktigt mycket mark ute bland dansarna och har över 100 spelningar bokade 2018 vilket är riktigt imponerande för ett nytt band. Men Shine har jobbat på rätt sätt och byggt en stark repertoar där de toppar med snygga egna låtar producerade av Henrik Sethsson från Casanovas. Den nya singeln "Du vet" är även den producerad av Henrik och låten är en riktig modern buggrökare
  
Datum: 2018-01-31
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800901
Releasedatum:
  


DANSBANDSKUNGEN  Min Schlager (S)
Dansbandskungen har det senaste året haft imponerande 7.5 miljon streams på Spotify. Dessutom har han och hans band Järnvingarna varit ute och lirat runtom i Sverige för ofta utsålda hus. Hans stora genombrott kom när han gjorde en cover på Samir & Victors "Bada nakna" som var med i festivalen 2016. Samir gick igång på Dansbandskungens charmiga version och tipsade om den på sociala medier och sen var allt igång…

Då lovade Kungen sina fanns att han även skulle göra nå'n cover på någon av de låtar som var med i 2017 års festival men ju längre festivalen led insåg han att det inte fanns nå'n låt att göra en bra cover på, så därför skrev han låten "En riktig schlager" som nu har haft över 460000 streams och det utan någon radiospelning alls utan det är enbart tips folk emellan som gjort den till en hit. Därför tyckte Dansbandskungen att det självklart skall komma en uppföljare till den i år också - en låt som han döpt till "Min Schlager" och som släpps digitalt fredagen den 2/2.

Låten är en supercatchig schlagerdänga i dansant tempo som passar såväl dansare, schlagerälskare, barn och hans stora publik bland ”motorfolk”... För det är det som är så unikt och en förklaring till hans fantastiska succé. Han går hem i alla läger utom de creddiga. Men vem bryr sig om dom när han är folklig som få. Till och med Bert sa halvt ödmjukt att han inte är den riktige dansbandskungen längre utan det är mannen med guldhatten…

Så lyssna på låten - Min Schlager är precis som förra årets hit - en riktig schlager…
  
Datum: 2018-01-29
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800801
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  Nån som Du (S)
Highlights släpper ny singel ”Nån som du”. Efter att Highlights nyligen släppte ”Tell it to my heart”, så kommer här Highlights andra singel med sångaren Adam! Under hösten 2017 har Highlights befunnit sig i studion för att spela in nya låtar, och nu efter förra släppet av covern ”Tell it to my heart” så släpper Highlights en original-låt ”Nån som du”. Nån som du" handlar om att träffa nån, att inte ge upp för lätt, att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Något som är ständigt aktuellt i dagens samhälle, inte bara i relationer!

- En låt med fart och energi i, ett perfekt sätt att börja det nya året på! , säger Highlights trummis Tommy Gustafsson.

”Nån som du” är skriven av Highlights keyboardist Christian Lindholm, tillsammans med David Strenge, producerad av Christian, mixad av Plec på The Panic Room
  
Datum: 2018-01-26
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800101
Releasedatum:
  


CASANOVAS  Vi lever här och nu (S)
2017 var året då Casanovas vann de prestigefyllda priserna Årets album och årets band på Guldklaven i Malung. Albumet ”Ut i livet” är dessutom nominerat som årets album vid både Grammisgalan och Manifestgalan i februari. På Spotify har de streamat över 8 miljoner gånger under året.

Nu släpper de sin första singel inför 2018 års album som släpps senare i år. Låten är en av deras absolut mest poppiga/mainstreamrockiga låt hittills i karriären med en riktigt stark radiorefräng och en produktion som passar radion perfekt.

Det finns inget som talar för att bandet inte ska fortsätta regera och ta ännu mer plats under 2018 – nu även utanför dansbandsscenen
  
Datum: 2018-01-22
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800701
Releasedatum:
  


BLACKJACK  Sandy (A)
Här kommer första singeln från BlackJacks kommande album som dyker upp senare i år. Låten heter "Sandy" och är en härligt 50-talsdoftande bugglåt skriven av Henrik Sethsson och som är producerad av Anton Matz
  
Datum: 2018-01-15
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800501
Releasedatum:
  


SKÅNINGARNA  Han har gått sin väg (S)
Skåningarna är ett band med mycket vind i seglen. Senast nu i helgen lirade de på två ställen där de hade en bit över 400 personer på ett av ställena och en bit över 600 personer på det andra. Fullt i klass med de allra mest populära banden i Sverige. Och så ser det ut nuförtiden för Joel och hans "grabbar" i bandet - folk älskar att vara ute och dansa till dom.

Nya singeln "Han har gått sin väg" förstasingeln från deras kommande album som kommer i maj. Låten är både skriven och producerad av Donald Laitila från Donnez
  
Datum: 2018-01-15
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800601
Releasedatum:
  


FOXIE  When it rains I pour (S)
Moderna dansbandet Foxie är tillbaka med ytterligare en fräsch singel. Den här gången med en cover - Gretchen Wilsons "When It Rains I Pour" där sångerskan Ida Sundelius verkligen visar vilken duktig sångerska hon är. Skön modern dansbandsmusik med en stor portion country!
  
Datum: 2018-01-05
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


TOMMYS  Ingenting Ingenting (S)
Nu släpper TOMMYS första singeln från sitt nya album som dyker upp i slutet av februari. Albumet är producerat av bandets kapellmästare Tom Käldström och låten är skriven av Henrik Sethsson och Mikael Wigström
  
Datum: 2018-01-04
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800201
Releasedatum:
  


MARTINEZ  Klockan börjar ticka (S)
Nya singeln med Martinez "Klockan börjar ticka" är en smittsam glad bugg. "Ungefär som Lotta Engberg skulle låta om hon gjorde dansbandsmusik 2017" var det en som sa efter att ha hört låten. Och det sammanfattar den riktigt bra. Det kommeratt bli en floorfiller för Martinez ute. Martinez som för övrigt haft sitt bästa år någonsin 2017. 2018 är redan fullbokad och dessutom landar ett helt nytt album hos fansen i maj - ett album producerat av Henrik Sethsson precis som denna singel
  
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC: SEVSZ1800101
Releasedatum:
  


CHRISTINA LINDBERG  Ge Dig själv en chans (S)
Atenzia Records har skrivit kontrakt med Christina Lindberg vilket vi tycker är otroligt kul. Hennes fullängdsalbum kommer i slutet av april och den första singeln släpps nu i mellandagarna - närmare bestämt den 29:e dec.

Christinas nya album (som kommer i april eller i början av maj) kommer att vara hennes första helsvenska album på många år och musikaliskt går hon tillbaka till sina musikaliska rötter där hon tidigare haft sin största publik - med en stil av dansband och country och på det hennes unika röst som är så älskad av många.

Singeln "Ge dig själv en chans" är skriven av Christina själv
  
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705501
Releasedatum:
  


DANSBANDSKUNGEN  After Ski (S)
2017 kan bara summeras med ett år när det gäller Dansbandskungen. Succé! Inte nog med att hans låtar streamats över 7 miljoner gånger under året så har han även blivit en folkkär figur ute på stadsfester, allsångskvällar, partykvällar och rena afterski/beach-gig. Nu kommer "After Ski" som är en riktig uptempodänga - perfekt för fester, danser och strög för de som önskar det. Dansbandskungen går hem i de flesta läger och nästa år kommer att bli ett ännu större år för honom då hans popularitetskurva pekar sprikrakt uppåt!
  
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705301
Releasedatum:
  


HIGHLIGHTS  Tell it to my heart (S)
Highlights har under hösten befunnit sig i studion för att spela in nya låtar med nya sångaren Adam Svensson. Nu ser bandet fram emot att dela med sig av musiken.

Highlights grundades år 2004. Sen dess har de vuxit och etablerat sig väl inom sin genre och lyckats modernisera dansmusiken som ett hårt turnerande band. De har släppt flera album och figurerat i flera olika TV-program som bl a. Melodifestivalen.

Inom kort släpper Highlights sin nytolkning av 80-talshiten ”Tell it to my heart”. Highlights version är glatt upptempo och fräsch. - Låten är en svängig, glad låt som flirtar med 80-talet. Den är lätt att ryckas med i och känns som att den skulle kunna vara skriven av Highlights från början, säger keyboardisten Christian Lindholm. På låten medverkar nya sångaren Adam Svensson som varit en del av bandet sen maj tidigare i år. Han har bakgrund som både dansare och sångare och har medverkat i flertalet bidrag i Melodifestivalen och turnerat med bl a. Darin och Jerry Williams.

Highlights kommer nu att fortsätta spela in låtar och turnera framöver, kommande bokningar finns på bandets hemsida och Facebook
  
Datum: 2017-12-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC:
Releasedatum:
  


VOIZE  Hetare än hett (S)
Här kommer VOIZE nya singel som är första singel ut från kommande albumet som dyker upp någon gång under 2018. Låten är skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Uffe Georgsson. Bakom den fräscha produktionen står Henrik Sethsson från Casanovas Hetare än hett är en grym bugglåt med riktigt bra radiopotential då refrängen sitter som ett smäck!
  
Datum: 2017-12-11
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705401
Releasedatum:
  


WAHLSTRÖMS  Hur kan det regna från en himmel som är blå (S)
Den 15:e december släpper Wahlström sin nya singel ”Hur kan det regna från en himmel som är blå”. En låt skriven av Mikael Wigström, Stefan Jonsson och Henrik Sethsson. Sethsson har producerat singeln som är en snygg ”foxballad” som passar Daniels röst perfekt
  
Datum: 2017-12-07
Label: Atenzia Recrds

ISRC:
Releasedatum:
  


LASSE STEFANZ  Du som öppnade mitt hjärta (S)
Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis.

bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis. 50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta. Även om bandet hade sålt stora mängder skivor innan så var det nåt som saknades fram till för 10 år sedan. De hade aldrig varit 1:a på den svenska albumlistan. Men under årets första vecka 2007 bröts förbannelsen då samlingsplattan ”40 ljuva år” toppade den svenska albumlistan. Efter det har listframgångarna avlöst varandra på ett sätt som saknar motstycke i svensk topplistehistoria och nästan på dagen 10 år senare fick Lasse Stefanz sin 50:e albumetta, samma vecka som de genomförde sitt 50-årsjubileum inför en entusiastisk publik på ett utsålt Kristianstad Arena. Ett nästa spöklikt sammanträffande. Sedan dess har Lasse Stefanz toppat albumlistan ytterligare 4 veckor med albumet ”Wind me up” som släpptes på midsommarafton i år.

Men glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren - snartare tvärtom. Nu är det nämligen dags för Lasse Stefanz tredje album jubileumsåret 2017 och bandet börjar närma sig en ny kreaviv/produktiv peak. Albumet ”Country Winter Party” släpps på Olle Jönssons födelsedag 1/12. Inspelningarna har pågått in i det sista med producent Martin Klaman bakom spakarna.

Första smakprovet heter ”Du som öppnade mitt hjärta” och är skriven av de erfarna hitleverantörerna Thomas G:son & Stefan Brunzell
  
Datum: 2017-11-24
Label: Warner Music Sweden

ISRC:
Releasedatum:
  


DONNEZ  
 1. Bättre fria än att döma
 2. Hem igen

På fredag släpper DONNEZ två helt nya låtar - Hem igen som är en svensk cover av Status Quo's "Rollin' Home" och "Bättre fria än att döma" som är en låt skriven av Donne Laitila. Det är även första gången som Donnez nya medlem – Andy Ekenmo presenterar sig som sångare. Andy som även lirar trummor med bandet… Donnez nya album släpps under våren
  
Datum: 2017-11-22
Label: Atenzia Records

ISRC:
Releasedatum:
  


 
Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019