BLACKJACK
Åh Marie (S)
Här kommer ytterligare en singel från det kommande albumet med BlackJack som kommer i början av våren. Låten heter Åh Marie och är en snygg dansbandslåt i bästa Blackjack-stil - snyggt proddad av Anton Matz.

        Dansband
Datum: 2019-01-22
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1900201

BARBADOS
Idolen (S)
Kul att kunna berätta att Atenzia har knutit upp ett samarbete med Barbados. Och dessutom kul att kunna presentera deras nya singel ”Idolen” som är en riktigt skön buggdänga i den gamla "Barbados-skolan" ocvh med det en riktigt stark refräng!

        Dansband
Datum: 2019-01-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEWTC1900101

PERIKLES
Lämna mig inte i sticket nu (S)
Perikles är ett av Sveriges mest framgångsrika party/dansband. Deras unika stil går hem lika bra på stadsfestr/afterski/beach som på dansgolven runtom i Sverige. Trots att de är nationalhjältar i Skåne så drar de väldigt mycket folk runtom i Sverige - inte minst i Norrland där de är riktigt stora. Nya singeln ”Lämna mig inte i sticket nu” är en typisk Perikles-låt med en fräsch poptouch.

        Dansband
Datum: 2018-12-06
Label: Atenzia Records

ISRC:

VOIZE
Jag lägger mig platt (S)
Här kommer VOIZE nya singel "Jag lägger mig platt" - skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Uffe Georgsson. Den är precis som de två senaste singlarna från Voize producerad av Sethsson från Casanovas. Singeln släpps digitalt 14 dec

        Dansband
Datum: 2018-12-04
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1805501

LÖVGRENS
Vinter, Vår eller Sommar (A)
Lövgrens som tidigare hade med sångarens namn Claes i bandnamnet är äntligen tillbaka med en ny platta efter 2,5 år. Skivan är en härlig dansplatta fylld med snygga foxlåtar blandat med sköna bugglåtar. Lövgrens har en väldigt stor trogen publik och är ett av de dansband i Sverige som drar mest folk och har flest spelningar. Och det är ingen slump - just denna blandning av lite mogna fräscha lugna låtar uppblandat med bugglåtar passar danspubliken.

- Vi har tänkt in oss i en danskväll med Lövgrens när vi gjort skivan, säger Claes. En platta helt gjort för våra fans för utan dom skulle vi ju inte finnas. Vi har inte konstlat till det utan valt låtar vi gillar, fortsätter Claes. En hel del låtar är favoriter från Norge som jag skrivit svensk text till. Och en del är riktiga gamla klassiker och egna favoriter som jag tycker vi gjort till våra egna. Jag är verkligen supernöjd, avslutar Claes

        Dansband
Datum: 2018-11-29
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1805201, SEVSZ1805204, SEVSZ1805205

CURT HALLQVIST´S ORKESTER
Bara om Du vill (S)
Just nu ligger 1:a i dansbandradioen. No. Mvh Curt Mikael Hallqvist

        Dansband
Datum: 2018-11-08
Label:

ISRC:

CASANOVAS
Vi lever här och nu (A)
Casanovas firar 30 år 2019. 30 år som varit oerhört händelserika. - Det har varit en sanslös resa. Många kämpiga år med mycket kånkande och halvtomma lokaler, men med glada människor, fast det har varit långt fler roliga år, berättar bandets grundare och gitarrist Jimmy Lindberg. Casanovas startade på en fritidsgård 1989 i Vadstena och ”harvade på” som ett hobbyband under många år och var ganska nöjda med det där och då. När de fick chansen att vara med i Dansbands SM 1998, tog de den, något de inte ångrar då de vann tävlingen.

- Det var såklart helt fantastiskt för ett gäng ungdomar. Dansbands SM var en stor grej på 90-talet och vi blev helt tagna på sängen. Ganska mycket jobb började trilla in och vi tog ganska snart ett beslut att satsa heltid på bandet. Vi öste på och släppte ett antal singlar och ett album år 2000. Vi hade sju låtar på svensktoppen mellan 1998 och 2002. Det var på den tiden Svensktoppen var mer Dansbandsvänlig, vilket givetvis hjälpte oss att nå framgång, säger Jimmy.

Nästa stora lyft för Casanovas var 2006 när den mycket meriterade sångaren och producenten Henrik Sethsson blev bandets nya frontfigur. - Henrik hade faktiskt jobbat med oss under några år innan han hoppade på och frontade bandet, men han hade tidigare haft för mycket att göra med andra projekt för att på heltid vara sångare i ett band, säger Jimmy. Henrik Sethsson var med och skrev ”Lyssna till ditt hjärta”, Friends vinnarmelodi i den svenska Melodifestivalen 2001. Han skrev även det danska vinnarbidraget 2010 "In a Moment Like This" som slutade 4:a i Eurovision Song Contest. Totalt har Sethsson haft med tolv låtar i Eurovision runt om i Europa, varav två vinster samt en tredjeplats som främsta merit. Dessutom var han en av de som jobbade hårt med det populära TV-programmet Fame Factory som fick fram mängder av artister. Några exempel är Jessica Andersson, Linda Bengtzing och Jimmy Jansson som sedan varit med i Melodifestivalen.

I och med Henriks entré så lyfte Casanovas ett snäpp och blev direkt ett av de absolut mest populära modernbanden på den svenska dansbandshimlen. - Ett lyft för oss var medverkan Dansbandskampen 2009. Vi kom med sent under säsongen och fick inte så mycket TV-tid som vissa andra band, men vår cover på ”Dra dit pepparn växer”, en gammal Sten & Stanley-dänga, blev en stor hit och är än idag en av våra mest önskade låtar. Låten har streamat över 4,3 miljoner gånger på Spotify, fortsätter Jimmy.

Efter Dansbandskampen har det egentligen bara blivit bättre och bättre. Vi har vunnit Guldklavar som årets dansband, för årets album, för årets sångare, musiker och band. Vi har varit Grammisnominerade vid ett par tillfällen, vi har vunnit Manifestpriset ett par gånger och vi har slagit många publikrekord ute på dansbanorna, säger Jimmy. Nu i sommar hade vi flest folk av alla på fler än 15 ställen. Inget annat band är i närheten, vilket såklart är skitkul. För det är verkligen så – Casanovas har satt en nivå både låtmässigt och produktionsmässigt som blivit en standard dit många band strävar. Bandets stil med moderna danslåtar skrivna av både Henrik och meriterade låtskrivare som exempelvis Nisse Hellberg, Jocke Arnell, Thomas G:son med flera, kombinerat med klassiker som produceras i perfekta party- och danstempon har blivit en framgång.

-Vi har hittat vår nisch, säger Henrik Sethsson. Vi tummar inte en millimeter utan jobbar stenhårt för att utveckla oss på varje platta utan att för den skull tappa fästet gentemot vår publik. Vi har alltid öronen öppna och lyssnar mycket på vår publik för deras åsikter är oerhört viktiga.

Inför nya albumet ”Vi lever här och nu” har bandet jobbat med singlar under hela 2018, vilka har streamat över 2,3 miljoner gånger. Casanovas har över 9 miljoner streams på sin katalog under ett år, vilket få band – om något – i genren är i närheten av. Casanovas har inte varit populärare än vad de är just nu. De streamar oerhört bra, de har P4-hits och de syns mycket i media, bland annat i Allsång på Skansen och Bingolotto.

2019 kommer bli ett oerhört kul år. Vår spelplan är redan nu fullspikad med en bit över 160 jobb. Vi har till och med fått tacka nej till en del jobb eftersom spelplanen redan är full och det är ju ett angenämt ”problem”, säger Henrik. Att i dessa tider, då det pratas om svikande siffror ute på golven, dra fulla hus är en ynnest som vi ödmjukt tar åt oss, säger Henrik. När vi funderade på titeln till nya plattan så var den ganska självklar. ”Vi lever här och nu” och njuter av varenda sekund, avslutar Henrik

        Dansband
Datum: 2018-11-07
Label: Atenzia Records

ISRC:

HUTTEZ
What´s Up (S)
Atenzia Music Distribution startat ett distributionssamarbete med Huttez som är ett up’n’coming modernt party/dansband från Östergötland som har tagit mycket mark på dansställen och uteställen de senaste åren. De spelar mycket nonstop-danser med flera etablerade band och dessutom lirat mycket själva på både dans- och mer renodlade partyställen. Deras smittande partyvarianter på klassiker blandat med en hel del nyskrivet dansant material har verkligen gått hem och här är ett smakprov från deras kommande fullängdare som dyker upp under 2019. Låten är en cover på 4 Non Blondes ”What’s Up”

        Dansband
Datum: 2018-11-07
Label:

ISRC: SEVSZ1805101

DONNEZ
 1. Du kan ta vad Du vill
 2. Längtar tillbaks

Här kommer två helt nya låtar med ett av Sveriges hetaste dansband Donnez. Låtarna är de första smakproven inför den kommande plattan som dyker upp under våren! ”Du kan ta vad du vill” är skriven av Kjell Gustavsson och ”Längtar tillbaks” är skriven av Donne Laitila. Låtarna är producerade av Donne Laitila i samarbete med Joakim Barfalk. Låtarna släpps digitalt den 16:e november

        Dansband
Datum: 2018-11-07
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804101, SEVSZ1804102

BOB STEVENS
Även män måste gråta (S)
Den 9/11 släpper Bob Stevens sin nya singel "Även män måste gråta". En låt skriven av Haidi Krohn och Kent Fingal

        Dansband
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801002

BLIXTERZ
Be my girl (S)
En rockabillydoftande dansbandslåt med Blixterz - producerad av Henrik Sethsson

        Dansband
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804501

FOXIE
 1. Tutti frutti
 2. Ingen annan älskar Dig som jag

En singel med två spår med Foxie - dels den riktigt moderndansbandsdoftande Ingen annan äslakr dig som jag och dels en skön buggcover på Tutti Frutti. Ida Sundelius sjunger på ena låten och Jörgen Rhodén sjunger på den andra.

        Dansband
Datum: 2018-11-02
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3SV1800301, SE3SV1800302,

TOMMY KARLSSON
Saxdrömmar (A)
Tommy Karlsson är den enda originalmedlemmen som är kvar i Wizex. Den mycket duktige musikern som både lirar gitarr och saxofon i bandet har alltid haft en dröm om att spela in ett instrumentalt soloalbum vilket nu äntligen blivit av. Tommy som förutom att han är ute på turné med Wizex lirar flitigt i konserthus och kyrkor med sin sax. Tommys saxkonserter är mycket populära då han blandar genrer på ett smakfullt sätt. Edvard Persson- och Evert Taube Potpurri blandas med klassiker som What a Wonderful World och exempelvis Amazing Grace.

Albumet bjuder på stor variation, en trevlig stund med Tommys fantastiska saxofonspel där han tar sig an klassiker av olika slag, snyggt producerade och arrangerade av Eric Iversen som är hans musikaliske sidekick i Wizex. Lättlyssnat, smakfullt och med en stor portion hjärta till musiken!

        Dansband
Datum: 2018-10-25
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803801-SEVSZ1803812

MATZ BLADHS
Här och nu (A)
Här kommer Matz Bladhs nya album ”Här och nu” som släpps nu på fredag den 26/10. Det är det första albumet där Ole Hansen sjunger med bandet och albumet är producerat av Martin Klaman.

        Dansband
Datum: 2018-10-24
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC:

MATZ BLADHS
Ängel (S)
Här kommer ytterligare en singel från Matz Bladhs kommande album "Här och nu" som släpps den 26 oktober". Singeln släpps digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Marie Ekström och är en fartfylld buggrökare. Låten och albumet är producerat av Martin Klaman

        Dansband
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC: SEVSZ1803103

DATE
Popitopp (Pop Opp I Topp) (S)
DATE som kommer med en fullängdare under våren släpper nu sin fjärde singel inför albumet. De tre tidigare singlarna inför plattan har streamats sammanlagt 800.000 gånger på Spotify så Date har verkligen hittat tillbaka och har dessutom fyllt upp sin spelplan riktigt ordentligt inför närmaste året vilket är kul. Nya singel är den första covern inför den nya plattan och det är Thore Skogmans gamla klassiker Popitop (Pop Opp i Top) som Date gjort om till en modern buggdänga

        Dansband
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records
www.d8.nu/

ISRC: SE3HQ1800101

FERNANDOZ
Ett liv tillsammans (S)
Det är otroligt roligt att kunna berätta att Fernandoz nu är en del av ”Atenzia-familjen". Deras nya album kommer att släppas under våren 2019 och här är det första smakprovet i form av låten "Ett liv tillsammans" som släpps digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Simon och Peter Åhs och är producerad av Martin Klaman som producerar hela albumet

        Dansband
Datum: 2018-09-27
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1804201

HIGHLIGHTS
Hold on to me (S)
Highlights släpper ny singel ”Hold on to me”. Efter att Highlights släppt låtarna " Nån som du", ”Tell it to my heart”, "No more tomorrow", "Land och rike runt/Den långa vägen hem" så kommer här Highlights nya singel!

Under hösten 2017 befann sig Highlights i studion för att spela in nya låtar, och flera inspelningar görs, nu efter förra släppet av sommar singeln ”Land och rike runt” så släpper Highlights nu låten, ”Hold on to me”.

”Hold on to me” är skriven av Highlights keyboardist Christian Lindholm, och Anders Nilsson och är producerad av Christian.

        Dansband
Datum: 2018-09-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800401

CASANOVAS
 1. Lite mer av Din tid
 2. Ängarna

Den 27 juli släpper Casanovas sin nya singel och det är inte mindre än två låtar. Tanken är att ge publiken både en snygg modern ballad i form av den snygga "Ängarna" signerad Henrik Sethsson och Mikael Wigström och en ren klassisk "Casanovas-bugg" som Nisse Hellberg skrivit till grabbarna!

        Dansband
Datum: 2018-07-26
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803501, SEVSZ1803502

JOHNNY CUTZ
Getting older
Johnny Cutz är en orkester från Sundsvallstrakten som var en av de populäraste orkestrarna i Norrland på 1960-talet. Nu har man gjort ett nytt album efter drygt 30 års upphåll. Albumet är delvis inspelad i Beatles-studion Abbey Road i London - något som "grabarna" i bandet var/är närmast lyriska inför. Albumet innehåller tio spår varav tre är engelskspråkiga och alla låtarna ger oss en klar uppfattning om hur det lät "på den gamla goda tiden". Detta är kult och nostalgi på hög nivå!

        Dansband
Datum: 2018-07-17
Label: Monty Music

ISRC:

TITANIX
Ögonblick av allt (A)
Hej i sommarvärmen, Här kommer TITANIX nya album "Ögonblick av allt"

        Dansband
Datum: 2018-07-10
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC:

PIA PIHLGRENS
Vägskäl (A)
Info om låtarna: Producent Ronnie Pihlgren, Mixat Henning Hoel Eriksen, Mastrat Uffe Börjesson. P-line 2018 Event Music Production Sweden AB, Artwork Johan Lindberg
 • SEVSZ1801801 1. Måndag morgon 3.37 Zilla Ingemarsson, Leif Melander
 • SE3X21800101 2. Lenger ned langs veien-duett med Rune Rudberg 4.07 Musik: Mauro Scocco, Norsk text: Ole Evenrude
 • SE3X21800203 3. Dynamit 2.43 Henrik Sethsson, Mikael Wigström
 • SE3X21800204 4. Ensamma kvällar 2.50 Musik: Johan Harding, Text: Annika Andersson
 • SE3X21800205 5. Tjena Hallå… 3.36 Leif Melander
 • SE3X21800206 6. Kyss mig nu 3.16 Musik: Johan Harding, Text: Ida Winterhaven
 • SE3X21800207 7. Darling 3.09 Mikael Wendt, Christer Lundh
 • SE3X21800208 8. Jag glömmer ingeting 3.07 Thomas Berglund, Henrik Sethsson, Mikael Wigström
 • SE3X21800209 9. Du er sola 3.55 Musik: Lars Erik Blokkhus, Text: Glenn Hauger
 • SE3X21800210 10. Vem behöver pengar 3.18 Linda Dahl, Peter Dahl, Jimmy Glavå
 • SE3X21800211 11. I Can Be The One 2.45 Thomas Berglund, Annika Andersson, Martin Klaman
 • SE3X21800212 12. Nej Nej Nej 2.55 Mats Larsson, Peter Nord
 • SE3X21800213 13. Tills jag kan resa mig igen 4.22 Rodney Crowell, svensk text: Tor Rönningen


        Dansband
Datum: 2018-07-09
Label: Atenzia Records

ISRC:

ROLANDZ
Jag vill höra I Can JIve (S)
Rolandz celebrated great success in Melodifestivalen, where they reached the final in their amazing outfits, with the song"Fuldans". The fact that the Swedish people have taken Rolandz to their hearts is shown not least by Rolandz presence on Svensktoppen, where they have managed to stay for almost four months, beating all other contributions from the last Melodifestivalen by far. Now they are back with the sequel "Jag vill höra I can jive", which is like the title reveals, a tribute to Jerry Williams who recently passed away

        Dansband
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1800123

LASSE STEFANZ
Bonna-Pågen (S)
Lasse Stefanz has been going strong since 1967 and is without a doubt one of the absolute biggest dansbands in Sweden and Nordics. Next Friday they will release their new anticipated album titled "Forever" on June 29th. But first, they are giving us a little taste of what's to come with this week's new release "Bonna-pågen". It is an uptempo track with a blues feel, that will be perfect for any Midsummer celebration, so make sure to bring those portable speakers to the Maypole and cheerful Summer celebrations! #TaDigEnSvängom

        Dansband
Datum: 2018-07-04
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQM1800115

WAHLSTRÖMS
Ingenting blir bättre (S)
Halloj i sommarvärmen! Wahlströms är tillbaka igen med tredje singeln inför sitt kommande album. Återigen bjuder Daniel och hans band på en riktig modernbugg i samma anda som deras senaste bugghit "Om du ger mig en blick" som har haft närmare 400000 streams på Spotify! ”Ingenting bir bättre” är precis som de två tidigare singlarna från i år producerad av Henrik Sethsson och är skriven av Sethsson och Henric Axelsson

        Dansband
Datum: 2018-06-28
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803401

HIGHLIGHTS
 1. Land och rike runt
 2. Den långa vägen hem

Sommaren är äntligen på gång, vi njuter av värmen och stannar ute natten lång. Så sjunger Highlights i sina nya singel ”Land och rike runt”, en låt som tar oss med på en resa genom Sverige och lockar till både allsång och dans! Låten är skriven av Christian Lindholm och Rickard Johansson, en idé som föddes under en fjällresa men blev färdig lagom till semestern!

Att passa på att njuta och leva i stunden är något vi alla borde göra oftare, ”Den långa vägen hem” handlar om just det, en känsla, en stund och ett möte som gärna kunde fått vara längre och som förhoppningsvis kommer igen! En text och melodi signerad Christian Lindholm som Highlights sångare Adam Svensson tolkar med både inlevelse och stil

        Dansband
Datum: 2018-06-21
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC:

CASANOVAS
What is love (S)
Här kommer Casanovas sommarrökare och det i form av en cover av Haddaways tora eurodance-hit "What Is Love" som bandet gjort i en riktigt modern buggversion som kommer älskas av alla modernbuggare men också av en bredare partypublik.

Casanovas har tagit den moderna dansbandsmusiken ett snäpp till har aldrig låtit mer moderna och fått till en otroligt stark dansant version av en riktig klassiker!

        Dansband
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1803201

MATZ BLADHS
Bara ett ensamt hjärta (S)
Här kommer ett första smakprov från kommande album med Matz Bladhs som släpps i höst. Det är också det första smakprovet med Ole Hansen (tidigare Jontez) på sång. Låten är producerad av Martin Klaman

        Dansband
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records
www.matz-bladhs.se

ISRC: SEVSZ1803101

BLACKJACK
 1. Hey Baby
 2. Älksling, jag lovar och svär

Här kommer sommarens singel med BlackJack och det är två låtar bandet bjuder på - dels Älskling, jag lovar och svär och sen en version av den klassiska partypärlan Hey! Baby som de "buggifierat" på ett mycket skönt sätt

        Dansband
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800503, SEVSZ1800502

PIA PIHLGREN & RUNE RUDBERG
Langer ned lengs veien (S)
Här kommer Pia Pihlgrens nya singel och det är en version av Mauro Scocco och Jill johnsons duett "Längre neråt vägen" som på norksa har blivit "Lenger ned langs veien". Varför norska då? Jo dels så är Pia Pihlgrens populära i Norge men inte minst så beror det på att de gör en duett tillsammans med den norske countrysångaren Rune Rudberg

        Dansband
Datum: 2018-06-20
Label: Atenzia Records

ISRC: SE3X21800101

SCOTTS
Dansbandsmedley (S)
Lagom till sommaren har SCOTTS spelat in ett äkta dansbandsmedley med elva dunderhits ihopkokade till 7,5 minuters ren glädje!

        Dansband
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Records
www.scotts.nu

ISRC: SEVSZ1802901

TITANIX
Vem är det nu som är stark (S)
På fredag släpper Titanix sin nya singel ”Vem är det nu som är stark” – tagen från albumet ”Ögonblick av allt” som släpps i samband med Dansbandsveckan i Malung i juli. Singeln är skriven av Henrik Sethsson ocj Thomas Berglund och är producerad av bandet i samarbete med Thomas Thörnholm

        Dansband
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC: SEVSZ1801601

XPLAYS
Du gav mig chansen (S)
Xplays släpper nu i samarbete med Atenzia Music Distribution sin nya singel ”Du gav mig chansen”. Xplays går från klarhet till klarhet och deras 4 senaste singlar har totalt streamats närmare 1 miljon gånger. Något som är otroligt starkt för ett nytt up n’ coming band på den svenska dansbandsscenen. Nya singeln är precis som deras tidigare singlar producerad av Henrik Sethsson från Casanovas och är en riktigt snygg modern popdansbandslåt med en härlig buggtouch!

        Dansband
Datum: 2018-06-12
Label: Atenzia Music Distribution

ISRC: SEVSZ1801901

BLANDADE ARTISTER
Atenzia Records våren 2018 (A)
 1. TOMMYS: Våga vinna
 2. TOMMYS: Musikler i vila
 3. KINGEN: It´s all about groove
 4. LASSE LEE: Pontiac Penny
 5. CHRISTINA LINDBERG: Till min dotter
 6. LASSE LEE: Stockholm blue
 7. ENGDAHLS: Vill Du ha mig
 8. BJARNE LUNDQVIST: Om Du vågar
 9. PAT C MILLER AND THE TAILSHAKERS: Bless my soul with Rock´n´Roll
 10. BLIXTERZ: My beautiful south
 11. LIKES: För mig finns bara good ol´ rock ´n´ roll
 12. PETER MALMSTRÖM: Ingen plockar en maskros


        Dansband
Datum: 2018-05-31
Label: Atenzia Records

ISRC:

CHRISTINA LINDBERG
Ge Dig själv en chans (A)
Plattan innehåller några av hennes mest kända klassiker i nya fräscha versioner och ett gäng nyskrivna låtar. All info om låtskrivare och medverkande står i medföljande booklet.

Hej! Skulle bli så otroligt glad om du ville komma och fira med mig i Stockholm den 30 maj. Då premiärspelar jag låtar från nya plattan ’Ge dig själv en chans’ , på Engelen. Adressen är Kornhamnstorg 59, Gamla Stan. Jag går på scenen 18.30 så du är välkommen redan från 18.00. Kom i god tid. Osa för dig och en vän på alexander@erwikcommunication.com , skriv ’osa engelen 30 maj’ i ämnesraden. När du kommer bjuder Engelen på något att dricka. Hoppas vi ses! Kram Christina

        Dansband
Datum: 2018-05-24
Label: Atenzia Records

ISRC:

LARZ-KRISTERZ
En pilsner i juni (S)
Larz-Kristerz första singel från sitt kommande album är en hyllning till känslan när man öppnar den första pilsnern på uteplatsen i juni. Musik: Sören Sulo Karlsson, Text: Sören Sulo Karlsson/Peter Larsson. Larz-Kristerz instiftar en ny temadag - Den Svenska Pilsnerdagen - som infaller den 8/6.

Albumet "Det går bra nu" släpps 1/6

        Dansband
Datum: 2018-05-23
Label: Playground Music

ISRC:

MARTINEZ
Hans namn på min arm (A)
Det känns som ett jubileum! Låt oss presentera den tionde i raden av Martinezskivor, "Hans namn på min arm". När skivan började ta form bestämde vi snart att albumet skulle vara helt på Svenska denna gång. Vi har letat i vår enormt stora svenska låtskatt och hittat några riktiga pärlor och utöver det har vi blandat upp dessa med nyskrivna låtar varav några vi komponerat själva. Vi utlovar samma Martinezsväng som vanligt men kanske nu ännu mer med vår personliga touch. Vi önskar dig en trevlig lyssning! // Martinez

        Dansband
Datum: 2018-05-22
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:

STREAPLERS
Just ikväll (A)
Streaplers är nu inne på sitt 59:e år som band. Givetvis har bandet bytt ut medlemmar under årens gång men de har vårdat sin varumärke otroligt väl. Det patenterade Streaplers-gunget i bugglåtarna och de otroligt snygga foxlåtarna och balladerna. För denna platta bjuder verkligen på hela registret. Albumet är producerat av bandets gitarrist Henrik Göransson som på ett smart sätt behållt Streaplers själ men som också vågar ta bandet vidare och produktionen är riktigt riktgt bra. 59 år är de inne på som sagt och att då dunka upp ett album av den här kalibern är otroligt, men det är bara att buga och bocka - bandet har verkligen lyckats med att göra sitt starkaste album på många många år!

        Dansband
Datum: 2018-05-22
Label: Atenzia Records

ISRC:

HIGHLIGHTS
No more tomorrow (S)
Highlights släpper poplåten ”No more tomorrow”, skriven av Lars Hägglund, Jessica Granström och bandets keyboardist Christian Lindholm. Låten handlar om att fånga stunden, våga ta steget och leva här o nu. Den passar perfekt på dansgolvet eller festen, är fartfylld med mycket energi.

Ett roligt sammanträffande är att Lars Hägglund, bandets nya sångare Adam Svensson och Highlights var med i Melodifestivalen 2010 samtidigt. Lars i huskören, Adam som husdansare och Highlights som tävlande bidrag. Kanske inte så konstigt att låten doftar Melodifestival

        Dansband
Datum: 2018-05-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800201

FOXIE
Snabbköpskassörskan (S)
Snabbköpskassörskan är en riktig klassiker från det glada 80-talet. Originalet gjordes av Di Sma Under Jårdi med Göran Ringbom i spetsen och låten... ja den skrevs under pseudonym av ingen mindre än Tomas Ledin! Nu har Foxie valt att göra en riktig dansant partajjig buggversion av den och de har verkligen lyckats. Låten kommer att bli en garanterad floorfiller för bandet!

        Dansband
Datum: 2018-05-09
Label:

ISRC: SE3SV1800202

MICKEYS
 1. Kom nära
 2. Ett fruset ögonblick
 3. I en annan värld

Mickeys är ett band som funnits med länge på den svenska dansbandskartan och är ett riktigt populärt band ute på dansbanorna. Och hos kritikerna - något som bevisades när Andreas Klahr vann Guldklaven förrförra året som årets musiker. Det utan att ha släppt något album eller ny musik på flera år. Nu är de äntligen här med nytt material och det är tre låtar producerade av Thomas Thörnholm. En sak till som de har gemensamt är att det är tre duetter mellan Andreas och Mia Sandström.

        Dansband
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Music Distribution

ISRC: SE55H18001, SE55H18002, SE55H18003

SKÅNINGARNA
Ett Nytt Kapitel (A)
Nu är det dags för ett nytt kapitel i framgångssagan Skåningarna. Dansbandet som på bara två år tagit klivet upp och blivit ett av de mest bokade och populära mogendansbanden i Sverige. Nya albumet är producerat av Donald Laitila från Donnez och låt- och soundmässigt håller bandet fast vid sitt framgångsrecept - dansanta låtar med ett härligt gung och sköna bugglåtar. Plattan innehåller en hel del nyskrivet material men precis på förra skivan även en del väl utvalda covers som passar Skåningarnas publik perfekt. Sångaren och kapellmästaren Joel Andreasson och hans grabbar har lyckats göra en platta som definitivt tar dom ett kapitel till - ett nytt spännande kapitel i deras korta men så framgångsrika karriär!

        Dansband
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800601

PERIKLES
På andra sidan gatan (S)
Tjohej i sommarsolen, Här kommer då Perjklies sommarsingel "På andra sidan gatan". En klassisk Perikles-hit i precis den goa form vi vill ha dom i. Låten är producerad av Lunkan från bandet och skriven av honom tillsammans med Anna Bystedt.

        Dansband
Datum: 2018-05-09
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1802601

DONNEZ
Grabben från landet (A)
När Donald Laitila startade sitt band Donnez i början 2000-talet hade han ett mål, att bli ett av Sveriges mest populära dansband. Efter 18 år på vägarna och tusentals mil på vägarna runt om i norden så har allt slit gett resultat. Donnez är sedan ett antal år tillbaka att ev de absolut mest populära dansbanden, både på dansgolven och på skiva. Receptet stavas stenhårt jobb, lira musik som publiken vill ha utan kompromisser och göra det bäst. Få till det där svänget att publiken väljer att komma tillbaka gång efter gång och dansa till dom. Samma recept gäller med bandets plattor. De har ett sound som deras publik älskar och Donnez håller fast vid det och har istället valt att hela tiden jobba med starkt låtmaterial i samma genre och utveckla den biten.

- Varför skulle vi byta stil och försöka bli någonting annat när folk bevisligen gillar det vi gör, säger Donne. Och det är såklart både självklart och sant.

På den nya plattan är en del låtar skrivna av bandets kapellmästare Donne Laitila, men bandet har fått hundratals demos från andra låtskrivare vilka har gåtts igenom och av dessa så har bandet omsorgsfullt valt ut ett antal som passar bandet perfekt. Resultatet har blivit en mix av det patenterade Donnez-gunget blandat med suveräna bugglåtar och dessutom ett par sköna foxlåtar.

På nya skivan har Donnez återigen plockat in en saxofonist i bandet - något många saknat från tiden det var en del av soundet. Dessutom är Andy Ekenmo ny sångare men givetvis sjunger även de andra grabbarna i bandet vilket ger skivan en bredd som få band kan matcha.

Donnez nya album är utan tvekan ett av de absolut starkaste album de släppt och bandet drar fler folk ute på dansgolven än någonsin, så 2018 kommer definitivt vara Donnez år. Återigen. Ett band som dessutom varit grammisnominerade för sina album de två senaste åren. Kanske tredje gången gillt?

        Dansband
Datum: 2018-04-26
Label: Atenzia Records

ISRC:

BANDITERNA
 1. Dramaqueen
 2. När blev jag den Du ser (feat. Jenny Andersson)
 3. Längtar hem (feat. Jenny Andersson)
 4. Dance butch blues - Homage till Kai Gullmar (feat. Jenny Andersson)

Fyra helt nyskrivna dansbandslåtar med texter av författarna Johanna Thydell, Magnus Utvik, Hanna Hallgren och Katarina von Bredow. Musik av prisbelönta kompositören Peter Nord. På lördag släpps skivan ”Författare skriver dansband: Dramaqueen” i samband med Stadsbibliotekets inflyttningsfest i Gummifabriken i Värnamo

        Dansband
Datum: 2018-04-17
Label:

ISRC: SE5WF1800101

MANNERZ
Fredagsmys (S)
Mannerz är ett av dessa band och vi är väldigt glada att de vill jobba med oss då de är riktigt på G! Mannerz har varit aktiva sen år 2009 då de slog igenom i SVT:s Dansbandskampen. Under en tid efter TV-programmet fokuserade bandet på företagsevent och artistkomp men har sedan en tid gjort en rejäl nystart på dansgolven och branschen. Mannerz spelar modernt och ute på dansbanorna koncentrerar de sin repertoar till nya radiohits och omarrangerade buggar och foxar. Men givetvis så lirar bandet även egen repertoar och här är då första singeln med sångerskan Linn Gustafsson i spetsen. Låten heter ”Fredagsmys” och är en rejäl uptempobugg med en ”glimten i ögat”-text … Musiken är skriven av Stefan Hedberg och texten är skriven av Linn Gustafsson.

ångerskan Linn Gustafsson är en fantastiskt glad tjej som gått en treårig artistutbildning på Performing Arts School. Hon har jobbat med musik på heltid sen dess, mestadels som showartist. Hon har även tävlingsdansat i Rock’n’roll med en 2:a plats i SM och en medverkan i VM i Schweiz 2006. Trummisen Jens Hagman är bandets pulsåder som inte är blyg att bjuda upp till en singstar-omgång. Han dansar bugg och jobbar som även som analytiker på SAS. Keyboardisten Filip Severinson är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm där han läst till musiklärare. Han har tidigare spelat i lite olika band inom pop och country. Gitarristen Simon Dahlgren har studerat musik hela livet och har bland annat gått två år på Fridhems folkhögskola och är en ambitiös och hungrig 21-åring som gillar turnelivet

        Dansband
Datum: 2018-04-10
Label:

ISRC: SEVSZ1802001

STREAPLERS
Om jag hade vågat (S)
Här kommer första singeln från Streaplers kommande album som släpps i månadsskiftet maj/juni. Singeln "Om jag hade vågat" är precis som Streaplers största hit från förra plattan (Utan ditt hjärtas slag) skriven av bandets gitarrist Henrik Göransson och den mycket meriterade låtskrivaren Johan Fransson. Streaplers var bokade att uppträda i Malou Efter Tio i TV4 och det visade sig att det blev samma morgon som Lill-Babs gick bort. De fick reda på det ca en timme innan programmet så det blev en speciell stämning i studion och Streaplers tillägnade låten till henne i programmet. Låten har redan fått ett enormt genomslag i och med framförandet i TV och den har redan nu på bara någon vecka blivit oerhört efterfrågad på de danser bandet varit ute och lirat på.

Singeln släpps digitalt nu på fredag den 13:e april

        Dansband
Datum: 2018-04-10
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1802101

ENGDAHLS
Aldrig nånsin lämnar jag Dig (S)
Vi på Atenzia distribuerar Engdahls kommande album digitalt och första singel ut är ”Aldrig nånsin lämnar jag dig” som släpps digitalt den 13:e april. Plattan och låten är proddad av Donne Laitila i Railway Studios. Låten är skriven av Lasse Holm och ett vant öra känner säkert igen den glada buggdängan då det är en cover på Thorleifs gamla dänga från 1987.

        Dansband
Datum: 2018-03-28
Label: Atenzia Records

ISRC: SE54C1800101

PIA PIHLGRENS
Måndag morgon (S)
Nu på fredag släpper Värmlandsbandet Pia Pihlgrens sin nya singel, vilket också är startskottet inför den nya plattan som kommer senare i år. Låten är skriven av Stig Lindell och skriven av Mulle Melander och Zilla Ingemarsson. Pia Pihlgrens har haft ett kanonår på vägarna under 2017 och 2018 ser också väldigt starkt ut för bandet som förutom att de lirar i Sverige har en riktigt stor publik i Norge.

        Dansband
Datum: 2018-03-28
Label: Atenzia Records

ISRC:

TITANIX
Häng med på party (S)
Under det senaste året har Titanix släppt tre singlar vilka alla blivit riktigt populära på Spotify. Nu är det dags för singel nummer fyra från albumet som dyker upp senare i år. Strategin från bandet är att jobba upp intresset för ett album med ett antal starka singlar vilket vi lyckats riktigt bra med, säger Stefan Rolf från bandet. Först singeln vi släppte inför nya platta – balladen ”Det är du” har snart haft 300000 streams vilket är väldigt bra för en ballad och bugglåten ”En stjärna med ditt namn” som vi släppte lite senare är snart uppe i de siffrorna också, fortsätter Stefan.

Sättet att jobba på är lite av ett nytt sätt att jobba – bandet satte upp en planering på 9 månader och att under tiden bygga upp intresset med ett antal singlar som folk ska känna igen när väl plattan släpps. Det har vi verkligen lyckats med, säger Stefan. Folk kan verkligen de nya låtarna ute på danserna och det är superkul.

Nu har Titanix valt en riktig klassiker att göra en cover på som fjärde och sista singel inför albumsläppet. Valet föll på Uffe Neidemars klassiker ”Häng med på party” från 70-talets glada dagar. Vi satt och funderade på vilken låt som skulle passa oss och vårt sound. ”Häng med på party” har verkligen energi och är en riktig partyklassiker som gör alla på gott humör, fortsätter Stefan. Så valet var ganska enkelt.

Så – varsågoda – här kommer ”Häng med på party” med Titanix. En upphottad och fräsch buggversion på en riktig partyklassiker. En version som garanterat kommer bli en hit på dansgolven, deras allsångskvällar och ett säkert kort för radion

        Dansband
Datum: 2018-03-14
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC: SEVSZ1801601

VOIZE
Tur att Du fanns (S)
Här kommer VOIZE nya singel "Tur att du fanns" skriven av Ulf Georgsson, Andreas Åhlin och Thomas Berglund. Låten är precis som bandets förra singel "Hetare än hett" producerad av Henrik Sethsson.

        Dansband
Datum: 2018-03-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

LIKES
Kyss mig nu (S)
Moderna dansbandet LIKES från Trelleborg fick en flygande start via vinsten vid Göteborgs kulturkalas för ett par år sedan och har sedan dess varit ett deltidsband. Nu satsar bandet på att ta steget till att riktigt etablera sig på den svenska dansbandsscenen, och de har skrivit kontrakt med Sveriges största bokningsbolag Nöjeskällan som bokar fler och fler gig åt grabbarna. Men det viktigaste är ju givetvis hur man låter och Likes låter verkligen bra. De har satsat helhjärtat på sin produktion och till hjälp har de tagit Andreas Olsson från Sannex som producent och den mycket meriterade Thomas Plec Johansson att mixa albumet. Här är ett smakprov från plattan som kommer i höst i form av en riktig buggdänga med namnet "Kyss mig nu"

        Dansband
Datum: 2018-03-01
Label:

ISRC: SEVSZ1801501

BOB STEVENS
Om kärleken finns kvar (S)
Här kommer BOB STEVENS nya singel "Om kärleken finns kvar" skriven av Haidi Krohn och Kent Fingal. Ny i bandet är den 25-årige sångaren Christoffer Bengtsson från Olofström. Christoffer är ny på dansbandsscenen men har sjungit och spelat musik så länge han minns. Dessutom har han uppträtt i ett antal revyer och spelat i diverse coverband de senaste åren men är nu redo att ta nästa steg. Något han ser fram emot mycket!

        Dansband
Datum: 2018-02-27
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801001

ROLANDZ
Fuldans (S)


        Dansband
Datum: 2018-02-26
Label: Warner Music Sweden

ISRC: SEPQA1800014

XPLAYS
Baby I´ll die for you (S)
Här kommer Xplays nya singel "Baby I'll Die For You". Det är som många av er kommer att höra en cover på Blonds melodifestivalvinnare "Bara hon älskar mig". Xplays har tagit stora steg under 2017 och har idag en gedigen spelplan och det kommer fler och fler och dansar till bandet. Dessutom så har bandet fått en stor fanbase på Spotiy där deras tre senaste låtar streamat över 650000 gånger och totalt med sin första EP så har de streamat över 1 miljon gånger på Spotify. Imponerande men inte konstigt då bandet är riktigt bra och dessutom har en riktigt stark och karismatisk sångare i Kevin Lehnberg. Precis som de tre senaste singlarna så ligger Henrik Sethsson bakom produktionen

        Dansband
Datum: 2018-02-14
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801201

DONNEZ
Samma väg, samma tysta jag (S)
I slutet på april kommer Donnez nya album och här kommer ytterligare ett smakprov från plattan i form av "Samma väg, samma tysta jag". På låten sjunger Andy Ekenmo som dessutom kommer släppa trummandet i bandet och istället ta steget längst fram på scen och bli renodlad sångare och frontman tillsammans med Donne.

Låten är en klassisk Donnez-låt med deras patenterade gung.

        Dansband
Datum: 2018-02-14
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1801101

SHINE
Du vet (S)
På fredag släpper SHINE sin fjärde singel under den korta tid bandet funnits på den svenska dansbandsscenen. Bandet har tagit riktigt mycket mark ute bland dansarna och har över 100 spelningar bokade 2018 vilket är riktigt imponerande för ett nytt band. Men Shine har jobbat på rätt sätt och byggt en stark repertoar där de toppar med snygga egna låtar producerade av Henrik Sethsson från Casanovas. Den nya singeln "Du vet" är även den producerad av Henrik och låten är en riktig modern buggrökare

        Dansband
Datum: 2018-01-31
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800901

DANSBANDSKUNGEN
Min Schlager (S)
Dansbandskungen har det senaste året haft imponerande 7.5 miljon streams på Spotify. Dessutom har han och hans band Järnvingarna varit ute och lirat runtom i Sverige för ofta utsålda hus. Hans stora genombrott kom när han gjorde en cover på Samir & Victors "Bada nakna" som var med i festivalen 2016. Samir gick igång på Dansbandskungens charmiga version och tipsade om den på sociala medier och sen var allt igång…

Då lovade Kungen sina fanns att han även skulle göra nå'n cover på någon av de låtar som var med i 2017 års festival men ju längre festivalen led insåg han att det inte fanns nå'n låt att göra en bra cover på, så därför skrev han låten "En riktig schlager" som nu har haft över 460000 streams och det utan någon radiospelning alls utan det är enbart tips folk emellan som gjort den till en hit. Därför tyckte Dansbandskungen att det självklart skall komma en uppföljare till den i år också - en låt som han döpt till "Min Schlager" och som släpps digitalt fredagen den 2/2.

Låten är en supercatchig schlagerdänga i dansant tempo som passar såväl dansare, schlagerälskare, barn och hans stora publik bland ”motorfolk”... För det är det som är så unikt och en förklaring till hans fantastiska succé. Han går hem i alla läger utom de creddiga. Men vem bryr sig om dom när han är folklig som få. Till och med Bert sa halvt ödmjukt att han inte är den riktige dansbandskungen längre utan det är mannen med guldhatten…

Så lyssna på låten - Min Schlager är precis som förra årets hit - en riktig schlager…

        Dansband
Datum: 2018-01-29
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800801

HIGHLIGHTS
Nån som Du (S)
Highlights släpper ny singel ”Nån som du”. Efter att Highlights nyligen släppte ”Tell it to my heart”, så kommer här Highlights andra singel med sångaren Adam! Under hösten 2017 har Highlights befunnit sig i studion för att spela in nya låtar, och nu efter förra släppet av covern ”Tell it to my heart” så släpper Highlights en original-låt ”Nån som du”. Nån som du" handlar om att träffa nån, att inte ge upp för lätt, att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Något som är ständigt aktuellt i dagens samhälle, inte bara i relationer!

- En låt med fart och energi i, ett perfekt sätt att börja det nya året på! , säger Highlights trummis Tommy Gustafsson.

”Nån som du” är skriven av Highlights keyboardist Christian Lindholm, tillsammans med David Strenge, producerad av Christian, mixad av Plec på The Panic Room

        Dansband
Datum: 2018-01-26
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC: SE5XM1800101

CASANOVAS
Vi lever här och nu (S)
2017 var året då Casanovas vann de prestigefyllda priserna Årets album och årets band på Guldklaven i Malung. Albumet ”Ut i livet” är dessutom nominerat som årets album vid både Grammisgalan och Manifestgalan i februari. På Spotify har de streamat över 8 miljoner gånger under året.

Nu släpper de sin första singel inför 2018 års album som släpps senare i år. Låten är en av deras absolut mest poppiga/mainstreamrockiga låt hittills i karriären med en riktigt stark radiorefräng och en produktion som passar radion perfekt.

Det finns inget som talar för att bandet inte ska fortsätta regera och ta ännu mer plats under 2018 – nu även utanför dansbandsscenen

        Dansband
Datum: 2018-01-22
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800701

BLACKJACK
Sandy (A)
Här kommer första singeln från BlackJacks kommande album som dyker upp senare i år. Låten heter "Sandy" och är en härligt 50-talsdoftande bugglåt skriven av Henrik Sethsson och som är producerad av Anton Matz

        Dansband
Datum: 2018-01-15
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800501

SKÅNINGARNA
Han har gått sin väg (S)
Skåningarna är ett band med mycket vind i seglen. Senast nu i helgen lirade de på två ställen där de hade en bit över 400 personer på ett av ställena och en bit över 600 personer på det andra. Fullt i klass med de allra mest populära banden i Sverige. Och så ser det ut nuförtiden för Joel och hans "grabbar" i bandet - folk älskar att vara ute och dansa till dom.

Nya singeln "Han har gått sin väg" förstasingeln från deras kommande album som kommer i maj. Låten är både skriven och producerad av Donald Laitila från Donnez

        Dansband
Datum: 2018-01-15
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800601

FOXIE
When it rains I pour (S)
Moderna dansbandet Foxie är tillbaka med ytterligare en fräsch singel. Den här gången med en cover - Gretchen Wilsons "When It Rains I Pour" där sångerskan Ida Sundelius verkligen visar vilken duktig sångerska hon är. Skön modern dansbandsmusik med en stor portion country!

        Dansband
Datum: 2018-01-05
Label: Atenzia Records

ISRC:

TOMMYS
Ingenting Ingenting (S)
Nu släpper TOMMYS första singeln från sitt nya album som dyker upp i slutet av februari. Albumet är producerat av bandets kapellmästare Tom Käldström och låten är skriven av Henrik Sethsson och Mikael Wigström

        Dansband
Datum: 2018-01-04
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1800201

MARTINEZ
Klockan börjar ticka (S)
Nya singeln med Martinez "Klockan börjar ticka" är en smittsam glad bugg. "Ungefär som Lotta Engberg skulle låta om hon gjorde dansbandsmusik 2017" var det en som sa efter att ha hört låten. Och det sammanfattar den riktigt bra. Det kommeratt bli en floorfiller för Martinez ute. Martinez som för övrigt haft sitt bästa år någonsin 2017. 2018 är redan fullbokad och dessutom landar ett helt nytt album hos fansen i maj - ett album producerat av Henrik Sethsson precis som denna singel

        Dansband
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC: SEVSZ1800101

CHRISTINA LINDBERG
Ge Dig själv en chans (S)
Atenzia Records har skrivit kontrakt med Christina Lindberg vilket vi tycker är otroligt kul. Hennes fullängdsalbum kommer i slutet av april och den första singeln släpps nu i mellandagarna - närmare bestämt den 29:e dec.

Christinas nya album (som kommer i april eller i början av maj) kommer att vara hennes första helsvenska album på många år och musikaliskt går hon tillbaka till sina musikaliska rötter där hon tidigare haft sin största publik - med en stil av dansband och country och på det hennes unika röst som är så älskad av många.

Singeln "Ge dig själv en chans" är skriven av Christina själv

        Dansband
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705501

DANSBANDSKUNGEN
After Ski (S)
2017 kan bara summeras med ett år när det gäller Dansbandskungen. Succé! Inte nog med att hans låtar streamats över 7 miljoner gånger under året så har han även blivit en folkkär figur ute på stadsfester, allsångskvällar, partykvällar och rena afterski/beach-gig. Nu kommer "After Ski" som är en riktig uptempodänga - perfekt för fester, danser och strög för de som önskar det. Dansbandskungen går hem i de flesta läger och nästa år kommer att bli ett ännu större år för honom då hans popularitetskurva pekar sprikrakt uppåt!

        Dansband
Datum: 2017-12-21
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705301

HIGHLIGHTS
Tell it to my heart (S)
Highlights har under hösten befunnit sig i studion för att spela in nya låtar med nya sångaren Adam Svensson. Nu ser bandet fram emot att dela med sig av musiken.

Highlights grundades år 2004. Sen dess har de vuxit och etablerat sig väl inom sin genre och lyckats modernisera dansmusiken som ett hårt turnerande band. De har släppt flera album och figurerat i flera olika TV-program som bl a. Melodifestivalen.

Inom kort släpper Highlights sin nytolkning av 80-talshiten ”Tell it to my heart”. Highlights version är glatt upptempo och fräsch. - Låten är en svängig, glad låt som flirtar med 80-talet. Den är lätt att ryckas med i och känns som att den skulle kunna vara skriven av Highlights från början, säger keyboardisten Christian Lindholm. På låten medverkar nya sångaren Adam Svensson som varit en del av bandet sen maj tidigare i år. Han har bakgrund som både dansare och sångare och har medverkat i flertalet bidrag i Melodifestivalen och turnerat med bl a. Darin och Jerry Williams.

Highlights kommer nu att fortsätta spela in låtar och turnera framöver, kommande bokningar finns på bandets hemsida och Facebook

        Dansband
Datum: 2017-12-14
Label: Avalonstream
bandethighlights.se

ISRC:

VOIZE
Hetare än hett (S)
Här kommer VOIZE nya singel som är första singel ut från kommande albumet som dyker upp någon gång under 2018. Låten är skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Uffe Georgsson. Bakom den fräscha produktionen står Henrik Sethsson från Casanovas Hetare än hett är en grym bugglåt med riktigt bra radiopotential då refrängen sitter som ett smäck!

        Dansband
Datum: 2017-12-11
Label: Atenzia Records

ISRC: SEVSZ1705401

WAHLSTRÖMS
Hur kan det regna från en himmel som är blå (S)
Den 15:e december släpper Wahlström sin nya singel ”Hur kan det regna från en himmel som är blå”. En låt skriven av Mikael Wigström, Stefan Jonsson och Henrik Sethsson. Sethsson har producerat singeln som är en snygg ”foxballad” som passar Daniels röst perfekt

        Dansband
Datum: 2017-12-07
Label: Atenzia Recrds

ISRC:

LASSE STEFANZ
Du som öppnade mitt hjärta (S)
Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis.

bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis. 50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta. Även om bandet hade sålt stora mängder skivor innan så var det nåt som saknades fram till för 10 år sedan. De hade aldrig varit 1:a på den svenska albumlistan. Men under årets första vecka 2007 bröts förbannelsen då samlingsplattan ”40 ljuva år” toppade den svenska albumlistan. Efter det har listframgångarna avlöst varandra på ett sätt som saknar motstycke i svensk topplistehistoria och nästan på dagen 10 år senare fick Lasse Stefanz sin 50:e albumetta, samma vecka som de genomförde sitt 50-årsjubileum inför en entusiastisk publik på ett utsålt Kristianstad Arena. Ett nästa spöklikt sammanträffande. Sedan dess har Lasse Stefanz toppat albumlistan ytterligare 4 veckor med albumet ”Wind me up” som släpptes på midsommarafton i år.

Men glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren - snartare tvärtom. Nu är det nämligen dags för Lasse Stefanz tredje album jubileumsåret 2017 och bandet börjar närma sig en ny kreaviv/produktiv peak. Albumet ”Country Winter Party” släpps på Olle Jönssons födelsedag 1/12. Inspelningarna har pågått in i det sista med producent Martin Klaman bakom spakarna.

Första smakprovet heter ”Du som öppnade mitt hjärta” och är skriven av de erfarna hitleverantörerna Thomas G:son & Stefan Brunzell

        Dansband
Datum: 2017-11-24
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

DONNEZ
 1. Bättre fria än att döma
 2. Hem igen

På fredag släpper DONNEZ två helt nya låtar - Hem igen som är en svensk cover av Status Quo's "Rollin' Home" och "Bättre fria än att döma" som är en låt skriven av Donne Laitila. Det är även första gången som Donnez nya medlem – Andy Ekenmo presenterar sig som sångare. Andy som även lirar trummor med bandet… Donnez nya album släpps under våren

        Dansband
Datum: 2017-11-22
Label: Atenzia Records

ISRC:

DRIFTERS
Stopp (S)
Drifters, med färgstarka sångerskan Erica Sjöström bakom mikrofonen, är ett av sveriges mest populära Dansband. Bandet startade 1962 i Skövde med har sedan dess bytt skepnad flera gånger. Nuvarande upplagan har nått stora framgångar med guldskivor och div utmärkelser. Dom har bl a vinnit flera Guldklavar och dessutom kammat hem Dansbandspriset som instiftades 2012. Drifters har även givit ut plattor i Tyskland (på tyska...) under namnet Midsommar.

        Dansband
Datum: 2017-11-10
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

PERIKLES
Tagga ner (S)
- Jag har precis simmat vansbrosimmet... åh fasen - jag jag gjorde en triathlon förra veckan…
- Du kolla in min nya gräsklippare... - Ja men en så'n liten - jag köpte en ultra deluxeklippare för två veckor sen…

Ja… Och så vidare och så vidare... Ni känner igen dom. Folk som alltid har köpt eller gjort mer än dej själv när du pratar med dom. Det gjorde Lunkan i Perikles också och blev så trött så han skrev en låt om det. "Tagga ner" blev resultatet och har en underbar text om detta och till det en grym melodi och refräng och dessutom en perfekt bugg! :-)

        Dansband
Datum: 2017-11-10
Label: Atenzia Records

ISRC:

SCOTTS
10 Spänn (S)
Hej, på fredag släpper vi Scotts nya singel "Tio spänn". Det är från början en Bhonusdänga som var med på en EP 2002, men Scotts verkligen gjort till sin egen. Det är riktigt kul att de är tillbaks med sin första bugglåt på tre år som dessutom med det lite mer traditionella Scotts-gunget som de blev kända med i början av sin karriär. Allt kryddat med en text med en stor portion humor signerad den dåvarande Bhonusmedlemmen Bo Larsson som även skrivit melodin

        Dansband
Datum: 2017-10-25
Label: Atenzia Records
www.scotts.nu

ISRC:

WAHLSTRÖMS
Om Du ger mig en blick (S)
Efter sju år släpper nu äntligen WAHLSTRÖMS en ny singel. Låten – en riktig buggrökare - heter ”Om du ger mig en blick” och är producerad av Henrik Sethsson från Casanovas

        Dansband
Datum: 2017-10-18
Label: Atenzia Recrds

ISRC:

TITANIX
Hela havet stormar (S)
Här kommer TITANIX nya singel - den tredje inför det kommande albumet som släpps i början av 2018. Låten är skriven av Claes Andreasson och Torbjörn Wassenius. Två rutinerade låtskrivare som skrivit ett gäng låtar åt olika Eurovisionartister runtom i Europa, samtidigt som de skrivit låtar åt mängder av dansband och artister som Björn Skifs. Den nya TITANIX-singeln som är mixad av rutinerade Thomas Thörnholm är en buggdänga som passar bandet perfekt och kommer bli en riktig favorit för bandet på landens dansgolv!

        Dansband
Datum: 2017-10-10
Label: Atenzia Records
www.titanix.se

ISRC:

SHINE (med HENRIK SETHSON)
Torka bort allt regn (S)
Det moderna dansbandet SHINE går från klarhet till klarhet. Deras målmedvetna satsning att bli ett riktigt populärt band på den svenska dansbandsscenen bevisar sig återigen med denna singel. Inget lämnas åt slumpen och den nya låten - "Torkar bort allt regn" är en duett med Sveriges kanske hetaste dansbandssångare för tillfället - Henrik Sethsson som i somras plockade hem två guldklavar (årets band och årets album) med sitt band Casanovas. Henrik som även - precis som de två tidigare singlarna - har även gång producerat och skrivit låten. En grymt snygg och välproducerad dansbandsduett väl värd att upptäcka!

        Dansband
Datum: 2017-10-10
Label: Atenzia Records

ISRC:

MICKE AHLGRENS
 1. När vindarna vänder
 2. Sven-Ingvars medley

Här kommer två spår från det kommande albumet ”LivsLevande 5” med Micke Ahlgrens som släpps den 20 oktober och som Atenzia distribuerar. Dels den nyskrivna "När vindarna vänder" skriven av Leif "Mulle" Melander, Cecilia Ingemarsson och Martin Klaman och dels en hyllning till Sven-Ingvars

        Dansband
Datum: 2017-10-03
Label:

ISRC:

DATE
En lång sommar är slut (S)
Efter två riktigt starka singlar under våren och sommaren som har blivit DATE's mest populära på många år är det dags för den tredje singeln inför det kommande albumet. Återigen är det Christian Antblad som ligger bakom låten. En skön soft höstlåt med för årstiden den perfekta titeln - "En lång sommar är slut". En sista dansen-låt för Date som verkligen kommit tillbaka det här året. Här kommer två olika versioner av låten - en radio-edit utan gitarrsolo och en lite längre version. Så det är bara att välja

        Dansband
Datum: 2017-10-03
Label: Atenzia Records
www.d8.nu/

ISRC:

BARBADOS
Skottland tur & retur (S)
Ett av Sveriges mest turnerande moderna dansband Barbados, har bestämt sig för att komma ut med låtar lite oftare än album. Bandet kommer att kombinera det med sin You Tube kanal BARBADOS ONLINE https://www.youtube.com/user/barbadosonline?feature=watch , där deras fans och publik kan följa dem. Kanalen har varit igång över sommaren som är en lyckad satsning. Den 27/9 släpps nya tracket ”Skottland tur & retur”

        Dansband
Datum: 2017-09-20
Label:
www.barbados.se

ISRC:

FOXIE
Lite mera, lite bättre (S)
Korten kan räknas många som är starka i Foxie, men ett av det absolut starkaste är dess sång. Bandets frontperson, kapellmästare tillika ägare, IDA SUNDELIUS som de flesta känner till vid det här laget vann bla priset som årets sångerska och fick priset Guldsladden 2013.

Ida kom med dansbandet Mingos som hon tidigare sjung uti på hedrande 3e plats i Bingolottos dansband tävling 2013. Utöver detta har det blivit diverse TV, radio, tidningar, mm, mm och naturligtvis en mängd spelningar

        Dansband
Datum: 2017-08-30
Label: Atenzia Records

ISRC:

FERNANDOZ
Som tårar i ett regn (S)


        Dansband
Datum: 2017-07-07
Label: Mariann

ISRC:

DATE
42 är det nya 20 (S)
Date är tillbaka med sin starkaste singel på mycket mycket länge. En singel med en för nutiden mycket träffande titel - "42 är det nya 20"... Lägg till en mycket stark refräng och en modern popproduktion och du har en låt som har stora chanser att nå riktigt långt! Låten är skriven av Christian Antblad som förutom att han ligger bakom dansbandshits åt bl.a Scotts, Donnez, Lasse Stefanz och Larz-Kristerz superhit "Jag måste ringa Carina" skrivit låtar åt bland andra Jill Johnson, Molly Sandén, Magnus Carlsson och Sibel som han skrev melodifestivallåten "That Is Where I'll Go" till.

        Dansband
Datum: 2017-07-05
Label: Atenzia Records
www.d8.nu/

ISRC:

ARVINGARNA
Semester (S)
Musik & text: Åke Noreen / Andreas Aspeli / Lars E. Carlsson

        Dansband
Datum: 2017-06-24
Label:

ISRC:

XPLAYS
Det är sommar (S)
Hej, här kommer Xplays nya singel "Det är sommar". Xplays har funnits sedan 2010 men har satsat ordentligt det senaste året, och när sångaren Kevin Lehnberg kom med har det tagit en väldans fart för bandet. Xplays låg länge på Spotifys Topp 50 Viral med sin förra singel "Jag vill och jag vågar" som släpptes i januari och tre av bandets låtar som släppts det senaste året har över 100000 streams på Spotify vilket är riktigt imponerande. Den nya singeln är likt de senaste låtarna producerad av Henrik Sethsson från Casanovas och är en snygg uptempobugg med en härlig sommarkänsla!

        Dansband
Datum: 2017-06-22
Label: Atenzia Records

ISRC:

SHINE
Faller (S)
Hej - här kommer SHINE's nya singel "Faller". Deras debutsingel "Du kan locka mig i fällan" har haft imponerande 75000 streams på Spotify och nu har bandet börjat lira ordentligt ute på Sveriges dansbanor. Nya singeln är precis som den förra producerad av Henrik Sethsson och skriven av Henrik tillsammans med Thomas Berglund

        Dansband
Datum: 2017-06-21
Label: Atenzia Records

ISRC:

BARBADOS
Droppa av (S)
Det här är en riktig party dänga från Barbados. Lyssna och dansa!!! Kolla också in deras NYA YOU TUBE kanal

        Dansband
Datum: 2017-06-16
Label:
www.barbados.se

ISRC:

LASSE STEFANZ
Du Hinner Med En Gubbe Till (S)
Lasse Stefanz är tillbaka med en nya singeln ”Du hinner med en gubbe till”, skriven av Niklas Strömstedt. Låten öppnar Lasse Stefanz nya platta ”Wind me up” som släpps på midsommarafton. I år fyller Lasse Stefanz 50 år och det firades med en utsåld jubileumskonsert på Kristianstad Arena i januari. Där mottog bandet även en utmärkelse för att de samma vecka fick sin 50:e 1:a på den svenska albumlistan. Att det tog 40 år att nå den första ettan gör att den bedriften blir i det närmaste oslagbar. Men skam den som ger sig. Lasse Stefanz inleder nu jakten med siktet inställt på 100

        Dansband
Datum: 2017-06-15
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

THOR GÖRANS
Då står tiden stilla (A)
Hej, här kommer THOR GÖRANS nya album "Då står tiden stilla" som släpps på fredag den 16:e juni

        Dansband
Datum: 2017-06-14
Label: Atenzia Records

ISRC:

TITANIX
En stjärna med ditt namn (S)


        Dansband
Datum: 2017-06-01
Label: Atenzia Records

ISRC:

DONNEZ
 1. Akta Dig för svärmor
 2. På väg till Dig
 3. Mina boots går åt ett annat håll
 4. En äkta countrygirl
 5. Min truck och jag

Hej - här kommer fem spår från det kommande albumet med Donnez (släpps den 9 juni)

        Dansband
Datum: 2017-06-01
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
Ett, Två, Let´s Go (A)
Hej - här kommer hela plattan "Ett två, Let's Go"" med Perikles som släpps den 26/5

        Dansband
Datum: 2017-05-24
Label: Atenzia Records

ISRC:

STREAPLERS
King River (A)
Hej - här kommer hela plattan "King River" med Streaplers som släpps den 26/5.

        Dansband
Datum: 2017-05-24
Label: Atenzia Records

ISRC:

DATE
När det handlar om tjejer (S)
Här kommer DATES nya singel "När det handlar om tjejer" skriven av Christian Antblad

        Dansband
Datum: 2017-05-24
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES & SANNEX
Du och jag mot världen (S)
Perikles och Sannex har gått in i studion och gjort en kanonlåt tillsammans – ”Du och jag mot världen” - med Lunkan i Perikles och Andreas i Sannex på sång.

        Dansband
Datum: 2017-05-19
Label: Atenzia Records

ISRC:

SANNEX
Tajta jeans (S)
Sannex med det "buggigaste" de gjort på väldigt länge - en grym version av Tonix gamla hit "Tajta jeans". kommer garanterat gå varm på dansbgolven i sommar

        Dansband
Datum: 2017-05-19
Label: Atenzia Records

ISRC:

SKÅNINGARNA
En kväll med oss (A)
Att säga att Skåningarnas popularitetskurva går spikrakt uppåt är inget understatement... De har legat på Spotifys topplista Sweden 50 Viral under flera veckor och de drar mer och mer folk ute på golven.

Tips på några låtar att spela är de snabba ”Måndag” och ”Tågresan” och den lite lugnare ”Två ögon blå”. Men lyssna igenom – ni kanske hittar andra favoriter!

        dansband
Datum: 2017-05-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

BLACKJACK
Rosalie (A)
Första singeln var Sista Dansen - Sista Chansen och nu senast släppte vi titelspåret "Rosalie" som singel. Tips på några andra spår att spela är den snygga softa "Minns du den sommaren", buggdängan "Run Runaway" och partydängan "Brittas Restaurang"

        Dansband
Datum: 2017-05-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

CASANOVAS
Ut i livet (A)
Hej, här kommer hela nya plattan med CASANOVAS. Några av låtarna har varit singlar tidigare och just nu snurrar "Ut i livet" på radion. Hela plattan är fylld av grymma låtar och för er som kör radio och vill köra några fler låtar än singeln så skulle jag tipsa er att t.ex köra "Klarar mig nog", "Vem Vet" där Robert Wells gästar och "Tänk om du visste" där Maria Persson från Blender gör en duett med Henrik. Men lyssna på hela plattan då den innehåller en jädra massa bra låtar!

        Dansband
Datum: 2017-05-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

DRIFTERS
Om du fick se mig gå (S)


        Dansband
Datum: 2017-04-27
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

STREAPLERS
Lång långt härifrån
Här kommer STREAPLERS nya singel "Långt långt härifrån" som är tagen från deras kommande album "King River" som släpps den 19/5

        Dansband
Datum: 2017-03-31
Label: Atenzia Records

ISRC:

MARTINEZ
 1. Grannen mittemot
 2. Nån som Du
 3. Man! I feel like a woman
 4. Oh en sån man
 5. Sacrifice

Den 7 april släpper Martinez ett samlingsalbum som summerar de år då Sandra Estberg sjungit i bandet. De år då Martinez lyft ordentligt i antal spelningar och folk på dansbanorna. Martinez är nog det dansband i Sverige idag som har flest spelningar. De ligger på närmare 180 gig om året! Här får ni alla den fem nyinspelade låtarna på samlingen varav två är helt nyskrivna - "Oh en sån man" och "Nån som du". "Grannen mittemot" är en gammal Martinez-dänga och som är väldigt önskad ute och sne har de även spelat in två engelska covers - En Elton John-låt och en Shania Twain-dänga som ni hör…

Martinez tog sina första stapplande steg redan 1976 och har sedan dess vuxit och blivit ett av Sveriges mest etablerade dansband. Med den karismatiska sångerskan Sandra Estberg som kom med i bandet 2012 efter att ha sjungit i dansbandet Nova, lyfte bandet till nya höjder. I somras vann Sandra, helt välförtjänt priset som årets sångerska på Guldklavengalan under dansbandsveckan i Malung, ytterligare ett bevis på hennes och Martinez popularitet. Bandet tyckte därför det var dags att släppa ett samlingsalbum med låtar från de album där Sandra sjunger - och resultatet har blivit ett underbart dansant album blandat med några snygga ballader. Väldigt starka originallåtar blandat med smarta val av covers som de gjort till "sina" är Martinez recept till framgång både på dansbanan och på skiva. På samlingen hittar vi dessutom fem helt nyinspelade låtar. Tre originalspår och två covers, så bjud upp till dans när Martinez bjuder på 20 favoriter

        Dansband
Datum: 2017-03-23
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:

PERIKLES
Vi kommer aldrig förlora (S)
Skånes stoltheter Perikles är tillbaka och denna gång med en riktig rökare i form av "Vi kommer aldrig förlora". En låt som kommer bli en stor livefavorit för bandet - lika mycket på alla de festivaler och stadsfester de lirar på som på alla de dansbanor de besöker där folk kommer bugga sig svettiga! För det är det som är det unika med Perikles – lika mycket som de är ett av Sveriges bästa och mest populära partyband – lika mycket funkar de på dansgolven. Perikles har gjort det igen - en riktig partyrökare som dessutom passar alldeles förträffligt i radion!

        Dansband
Datum: 2017-03-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

JONTEZ
Bästa (A)
Jontez som nu funnits i över 20 år tillhör Sveriges populäraste mogendansband och är idag en av Sveriges mest publikdragande orkestrar på Dansgolven. Ett bevis på det var när Får Jag Lovs läsare valde fram dem ett av Sveriges bästa och hetast dansband ute på dansbanorna. Bandet har aldrig tummat på sitt sound och detta har gjort att de behållit sin publik under alla år. På denna samling hittar du de allra mest populära låtarna från de album sångaren och kapellmästaren Ole Hansen sjungit och det blev en hel del låtar att välja mellan. Många av låtarna på samlingen är utvalda av deras publik och en del är bandets egna favoriter. Resultatet har blivit en samling med riktigt starkt material och dessutom innehåller plattan fyra nyinspelade låtar som vi skickar med här.

        Dansband
Datum: 2017-02-27
Label: Atenzia Records

ISRC:

TITANIX
Det är Du (S)
Här kommer nya singeln med TITANIX - Det är du. Låten är skriven av Jerry Rolf från bandet och är producerad av bandet tillsammans med Thomas Thörnholm

        Dansband
Datum: 2017-02-17
Label: Atenzia Records

ISRC:

SANNEX
Jag e stark (S)
Här kommer Sannex nya singel "Jag é stark" som släpps digitalt idag. Den är skriven av Andreas Olsson i Sannex och Mattias Olofsson och är en riktig buggdänga mixat med ganska mycket Ledin och Rickforsvibbar. Hoppas ni diggar den. Vill ni göra en intervju så kontakta mig så sätter jag ihop er med bandet

        Dansband
Datum: 2017-02-10
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

CEDRIX
När drömmarna slår in (S)
Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. Hon anses av många, publik, arrangörer och folk i branschen, att vara en av landets bästa sångerskor. Cedrix är ett populärt band med en välfylld spelplan. Men vi tycker det är trevligt att komma till både gamla och nya spelplatser. Cedrix spelar låtar från 40-talet och framåt. Spelar till mogendans, gammeldans (kultis), motionsdans m.m. Kent började spela dragspel som 4-åring. Men det blev snabbt gitarr som blev huvudinstrumentet. I orkestern som han spelade i som ung behövdes en saxofon, det blev starten för Kent. Ett instrumentval som han är mycket glad över då det är en extra tillgång i Cedrix Duo. Både Maria och Kent är duktiga sångare. Vi sjunger båda lead och stämsång. Kent jobbar gärna i musikstudion med nya låtar. Maria har ett förflutet bland stekpannor och kastruller som kock i 12 år. Men ödet ville annat och nu har hon varit med i Cedrix i över 14 år. Maria är mycket duktig med att baka goda kakor och bjuder gärna hem vänner på en god bit mat.

Musik: Patrik Larsson
Text: Annika Andersson
Förlag: Zac Music

        Dansband
Datum: 2017-02-01
Label:
www.cedrix.se/

ISRC:

BOB STEVENS
Guldkorn (A)
Hej - den 17/2 släpper BOB STEVENS sitt samlingsalbum - Guldkorn. Till plattan har Bobbarna även spelat in 5 nya spår. Bland de nya spåret så är första spåret "Huset bär ditt namn" en riktigt snygg mogendänga som vi föreslår som första radiosingel. Spår nummer 17 "Den gamla krogen" är en buggdänga om ni vill ha mer tempo. Ja - lyssna på alla fem för det är riktigt snygg välproducerad mogen dansmusik så ni kanske för några egna favoriter.

Bob Stevens bildades redan 1958 och var ett av de band som influerade Lasse Stefanz att börja spela tillsammans lite längre fram. Bob Stevens inspirerade även många andra Skåneband under 60-talet. Samlingen innehåller fem nya låtar samt 15 stycken riktiga Bob Stevens-favoriter som bandet spelat in från de 5 senaste albumen. De tre senaste albumen med Bobbarna har gått in på den svenska försäljningstopplistan och bandet drar fler folk än på mycket länge. Alltså läge för en riktigt bra samling för att fira detta tyckte bandet - och här är resultatet i form av "Guldkorn". Och då 20 sådana…

        Dansband
Datum: 2017-01-17
Label: Atenzia Records

ISRC:

BLACKJACK
Sista Dansen, Sista Chansen (S)
BlackJacks första singel med nye sångaren Kjelle Danielsson (ex Jannez). Låten är skriven av Thomas Thörnholm, Fredrik Thalberg, Kristoffer Ekenhammar och är producerad av Andreas Matz som är son till Peder i bandet. Plattan beräknas komma i april/maj

        dansband
Datum: 2017-01-12
Label: Atenzia Records

ISRC:

XPLAYS
Sanningen kommer fram (S)
Kevin låg 1:a med sina solosinglar Utan mig & Open heart förra året på SNL-listan! Sedan ett par månader tillbaka är han, utöver solokarriären, numera sångare i moderndansbandet Xplays från Motala! Här är deras första singel med Kevin på sång - SANNINGEN KOMMER FRAM!

        dansband
Datum: 2016-12-11
Label:

ISRC:

SCOTTS
När sista dansen är slut (S)
Nu släpper vi singeln ”När sista dansen är slut” med Scotts som är låten som avslutar SVT’s humorsuccé ”Uti Bôgda”. Hela serien avslutas med att Scotts står och lirar i en folkpark för alla i ”Bôgda”… Låten är en lite av en ”hyllning/passning” till BlackJacks klassiker ”Sista dansen” från den kultrullen, fast i det här fallet så är det ett lyckligt slut. Den musikaliska skillnaden är ju att Scotts version är proddad på ett fräscht och uppdaterat sätt så det passar 2000-talet J Låten släpps enbart digitalt på iTunes, Spotify och andra digitala plattformar. SVT kommer att visa videon med Scotts vid ett par tillfällen den närmaste tiden och hela serien kommer repriseras längre fram.

        Dansband
Datum: 2016-12-07
Label: Atenzia Records
www.scotts.nu

ISRC:

ERICA SJÖSTRÖM
Är Du kvar när dagen gryr (S)
Kompositör: Musik: Håkan Larsson. Text: Björn Lönnroos.

Sveriges dansbandsdrottning om jag får säga det själv. Utbildad på Kungliga musikhögskolan och en fantastisk musikant. Nio originallåtar samt duetten med Eddie Oliva ” Den kärlek du ger”

        Dansband
Datum: 2016-10-11
Label: Eagle Records

ISRC:

CASANOVAS
En sista drink (S)
Här är CASANOVAS nya singel "En sista drink" som är en helt nyinspelad låt som alltså inte är med på senaste succéplattan "Kom och sjung Hallelujah!" som gick upp tvåa på den svenska topplistan. Förra singeln Casanovas släppte "Tills jag kommer hem" som är en duett med Sannexsångaren Andreas Olsson låg 20 veckor på P4's spellista. Den nya singeln är en uptempodänga i en modern produktion som är perfekt som både radiolåt och på dansgolvet.

        Dansband
Datum: 2016-10-10
Label: Atenzia Records

ISRC:

STEN & STANLEY
Du öppnade Din dörr (S)
I år är det 40 år sedan Sten & Stanley släppte ”Jag vill vara din, Margareta”. En låt som men åren har blivit klassiker och som väldigt många känner igen och har en relation till. Men hur gick det egentligen för personen som inte vågade ringa på? Det får vi veta nu i ”Du öppnade din dörr”. Jan-Eric Karlzon som skrev originalet har skrivit en fortsättning och äntligen ska cirkeln slutas och vi får svaret på vad som hände när han till slut tog mod till sig och tryckte på dörrklockan. Ikväll framförs låten för första gången inför storpublik på Allsång på Skansen i SVT. Sten & Stanley bildades 1962 i Karlskoga och en av bandets största prestationer är rekordantalet låtar man haft på Svensktoppen, totalt 61 st. Ett svårslaget rekord!

        Dansband
Datum: 2016-08-09
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

BJARNE LUNDQVIST
European Songbook (A)
Bjarne Lundqvist föddes den 8 maj 1945 och hans musikaliska sinne har präglat hans liv genom alla år! 1957 som endast 12-åring startade Bjarne bandet Tutti Frutti Boys. Namnet kom från att Bjarne på sin bastrumma målat banan, äpple och päron, då var det lätt att lägga till namnet ovanför frukten. 1960 Startade Flamingokvintetten sin framgångsrika karriär med Bjarne på trummorna. 1962 på hösten blev Bjarne tillfrågad om att börja spela med Streaplers som redan då var professionella men han tackade nej. 1963 på våren kom dock frågan igen från Streaplers och denna gång kunde han inte säga nej och bytte därmed band. 1989, efter 26 härliga år tillsammans med Streaplers så var det dags på nyårsdagen att tacka för sig genom en sista spelning på Spekeröd. Orsaken till brytningen var att Bjarne skulle bilda en ny orkester, Bjarne med Nick Borgens orkester. 1993, exakt 30 år senare, återvänder Bjarne till Flamingokvintetten, som innebär en lyckad återförening. 2007 i september fick Bjarne vid ett läkarbesök reda på att nu fick han välja på att sluta spela trummor eller äta nervmedicin resten av livet för sin då tilltagande tinnitus. Åren har gått och Bjarne har väldigt sparsam med spelandet fram till de sista åren då han återupptaget spelandet med sitt nya band The Mule Skinner Band – ett band han har tillsammans med de forna Streaplerskollegorna Gert Lengstrand och tvillingarna Göran och Håkan Liljeblad. 2008 utsåg Bjarne Lundqvist vinnaren av Guldklaven i den för året unika kategorin ”Årets Bjarne”. Nu är det då dags för Bjarne att släppa ett soloalbum. Ett album han länge drömt om att få göra. Albumet innehåller låtar från Europas låtskatt. - Inga jämförelser med Rod Stewart som artist, men jag fick idén till albumet efter att ha hört hans fantastiska ”The American Songbook”-plattor och tänkte åp att ingen har ju tagit sig ann den låtskatt som Europa faktiskt har. Jag tycker urvalet speglar den Europeiska låtskatten ganska bra men det var väldigt tufft att välja låtar för det finns så oerhört många bra. Nu väntar en intensiv höst för Bjarne med solokonserter och sedan ett nytt album med The Mule Skinner Band. - Ja, vem kunde tro det om oss gubbar… Att vi skulle dundra upp på topp 3 på den svenska topplistan på gamla dagar. Men det gjorde vi och det är himla kul att folk fortfarande vill lyssna på oss! Nu hoppas jag dessutom att folk vill lyssna på mina små kärleksförklaringar till ett antal otroligt vackra låtar. Ett drömprojekt jag burit på länge.

        Dansband
Datum: 2016-07-21
Label: Atenzia Records

ISRC:

CASANOVAS
Byns enda blondin (S)
Här kommer CASANOVAS hyllning till Sven-Ingvars som fyller 60 år i år och det är en somrig after beach-version på deras klassiker "Byns enda blondin" skriven av Niklas Strömstedt. En varm, charmig och skön cover att spela nu i sommar!

        Dansband
Datum: 2016-07-06
Label: Atenzia Records

ISRC:

LASSE STEFANZ
 1. Till en fader
 2. Hanna kommer hem

På midsommarafton släpptes Lasse Stefanz nya album ”Road trip”. Här följer två smakprov: ”Till en fader” med en stark text av Lasse Berghagen och ”Hanna kommer hem” skriven av Ollie Olsson & David Lindgren Zacharias (som bl a skrivit och producerat mycket av Darins senaste album ”Fjärilar i magen”) med text av Per Persson från Perssons Pack.

        Dansband
Datum: 2016-06-28
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

SANNEX
 1. Med fara för livet
 2. IRL (In real life)

Varsågoda – här kommer en helt ny singel med Sannex. Det är en speciellt framtagen radiosingel för sommaren som enbart kommer digitalt. Låten är proddad av Kalle Persson, kapellmästare och trummis i Danny Saucedos band. Det var Kalle som mixade Dannys senaste platta. Sannex är ett dansband som vågar ta steget och testa nya vägar för att nå längre än bara till dansbanorna. Med Kalle som producent har de verkligen lyckats med det.

        Dansband
Datum: 2016-06-23
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

BJARNE LUNDQVIST
Have I told you lately (S)


        Dansband
Datum: 2016-06-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

THOR GÖRANS
Lika Barn Leka Bäst (A)
Thor Görans & Agneta Olsson från Örnsköldsvik, kända från kultfilmerna ”Black Jack” och ”Grabben i graven bredvid”, är ett av Sveriges mest populära dansband genom tiderna. Nu är dom tillbaka på skiva - Med Agneta i fronten, Grundströms uppskattade låtar, käcka covers och ett nytt fräscht sound. Thor Görans är heta i Dansbands-Sverige, och har åter intagit landets dansbanor med storm. Bandet låter inte som något annat dansband, och har en helt egen låtkatalog. Nya albumet innehåller 13 härliga låtar. Tio helt nyskrivna, av bandets hitmakare Peter ”Till min kära” Grundström, varav två skrivna tillsammans med sångerskan Agneta Olsson. Här tolkar Agneta Lena Ph:s käcka radiohit ”Gråt inga tårar” och gamla dängan ”Tror du att jag förlorad är”. Och så bjuds en härlig duett i countrydoftande, sköna ”Strövtåg i hembygden”. Och såklart nya radiolåten ”Fredag i Köpenhamn”! - Det är alltid en glädje att släppa nytt låtmaterial. Målet är att alltid leverera trygghet, men också kunna överraska på varje ny platta. Vi känner att vi återigen tagit ett nytt steg framåt. Vi har heller aldrig tidigare upplevt den respons vi får idag. Både på dansbanorna och för våra plattor. Vi möts av så mycket kärlek och uppskattning var vi än drar fram, berättar Agneta Olsson. - Agneta har en fantastisk sångröst, och hon har verkligen lyft bandet. Hon är numera vår frontperson, och jag ägnar mig ännu mer åt låtskrivandet. Men publiken uppskattar att vi fortfarande är två som sjunger. Kombinationen tjej och kille skapar mångfald, på scen och skiva, och vi tycker att bandet har blivit ännu mer intressant med ett centrerat dansbandspar i mitten", säger Peter Grundström ”Lika barn leka bäst” landar på skivdiskarna i Norden 17/6

        Dansband
Datum: 2016-06-08
Label: Atenzia Records

ISRC:

CHIQUITA
Alldeles Lagom (A)
Hej, Nu är Chiquita tillbaka med ett nytt album och som vanligt har vi blandat önskelåtar från vår publik med egna favoriter. Vi har blandat nytt och gammalt så det är låtar från åren 1924-2016. Från 1924 är ”Indian Love Call” som är specialskriven för Mary Ellis till musicalen Rose Marie som sattes upp på Broadway. Vår version av denna fina melodi är instrumental med en altsaxofon. Av Gösta Algeskog har vi fått en nyskriven, vacker melodi med en känsla från 50 talet ”Vår kärlek underbar”. Det är det saltstänkta havet som får mina känslor att svalla, så en fin vals av Harry Blomqvist ”Vid Gullmarens strand” var vi tvungna att ta med. Vår keyboardist, likaså producent, Tomas Edström har skrivit två nya låtar till oss. ”I längtan efter dig”, som jag tycker är en fantastisk fin och lugn låt och den perfekta bugglåten ”Kalla det för kärlek” , som är rolig och glad. Vi tillägnar skivan vår underbara publik som varit med oss under våra 29 år som turnerande heltidsband. Tack för att ni finns. Vi hoppas ni kommer att få glädje av Chiquitas glada och lättdansade sväng och att ni är lika nöjda som vi är med vårt nya album. Dansa och lev väl! Så syns och hörs vi ute på dansbanan! //Benny Bendén Chiquita

        Dansband
Datum: 2016-06-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
All Inclusive (A)
ALL INCLUSVE X-TRA ALLT HÅRT OCH MJUKT SÖTT OCH SALT Så börjar titelspåret på denna fullmatade cd med Perikles hits – All inclusive – The Best Of. Mest egna låtar, men några ”lånade” och två nya rykande heta Periklesdängor – titelspåret All Inclusive och Amanda. Givetvis finns Var ska vi sova inatt med och uppföljaren Vi sover ännu tillsammans som handlar om vad som hände dom förälskade, som träffades till Sova-låten där dom blev ihopa, men efter 10 år vad hände då? Två andra låtar som hänger ihop som en liten story är Finns det nå’n annan nu? och Jag kan inte andas utan dig, en liten berättelse som börjar lite sorgligt men slutar lyckligt. I dom båda Dans/Köks/Vardagsrums/Golvfavoriter har vi fått hjälp av den skönsjungande Anna Hertzman. När man som vi sitter och tittar tillbaks på Perikles låtskatt så finns det och fanns det jättemycket att välja och vraka ur, men vi fick sortera. Det blev några önskefavoriter, en del ”lånade” och dom som är hetast på dansgolvet för tillfället, förutom dom ovanstående så har vi Dina röda läppar, Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer, Faller igen, Turning Torso, Du bara du, Härligt och sist men inte minst dom tre Perikles jättedraglåtarna som avslutar hela samlingen Vi drar till Köpenhamn, Fredagsblod och Vicken fest. Om man skulle sammanfatta så kan vi väl citera oss själva All Inclusive, X-tra allt, Hårt och mjukt, Sött och salt. Må livet gå som en dans... Pex, Anders, Wellbo, Lunkan, Jocke

        Dansband
Datum: 2016-06-01
Label: Atenzia Records

ISRC:

JENNY SALÉNS
Våra Egna Favoriter (A)
Jenny Saléns är ett av Sveriges populäraste mogendansband och nu är det dags för bandets första samlingsplatta. På skivan hittar ni tre nya låtar ”Amarillo By Morning”, ”Write This Down” och ”Sugar Daddy” - alla inspelade i Nashville med en amerikansk producent och låtarna är riktigt snygga och en skön blandning mellan dansband och country. Allt kryddat med Jennys fantastiska röst - en röst som Jenny belönades för med en Guldklav för bästa sångerska härom året. Skivan är fullmatad med 20 spår och det är både uptempo och snygga ballader.

        Dansband
Datum: 2016-06-01
Label: Atenzia Records
www.jennysalens.se/

ISRC:

DOLBYZ
Trubbel (A)
Dolbyz är ett av södra Sveriges mest populära mogendansband och vinner mark runtom i Sverige hela tiden. Varför? Jo därför att bandet spelar den typ av dansbandsmusik som fler och fler band går ifrån. De står stabilt kvar och kompromissar inte - något deras publik uppskattar väldigt mycket. På deras nya platta "Trubbel" har de valt att jobba tillsammans med den rutinerade producenten Henrik Sethsson som producerat band som Elisa's, Drifters, casanovas, Sannex och mängder av andra. Dessutom har de valt att satsa på väldigt mycket nyskrivet material och då signerade just Henrik Sethsson med sina låtskrivarpartners. Samma gäng som levererar mycket låtar till Sveriges alla dansband inklusive Lasse Stefanz. Resultatet har blivit en riktigt fräsch mogendansbandsplatta med ett gäng nya låtar och några smakfullt utvalda covers.

        Dansband
Datum: 2016-06-01
Label: Atenzia Records

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
Livets många skeenden - Mina egna favoriter (A)
Lasse Sigfridsson är en av Sveriges mest folkkära artister som med sitt förra band Lasse Stefanz sålt mängder av guld- och platinaskivor. 2012 bestämde sig Lasse för att satsa på en solokarriär och första soloplattan "Min egen väg" sålde guld på bara några månader och de tre efterföljande plattorna har alla vara succéer på topplistan! På senaste albumet "På mitt sätt" uppfyllde Lasse en dröm och det var att få åka till Nashville och spela in en platta med riktigt tunga amerikanska studiomusiker. En resa Lasse aldrig kommer att glömma. På samlingen "Livets många skeenden - Mina egna favoriter" har Lasse valt ut 17 låtar från de fyra soloplattor han spelat in. Klassiker från sin tid i Lasse Stefanz som han spelat in på nytt, blandat med nyskrivet material. Dessutom innehåller skivan tre helt nya låtar - även de inspelade med samma gäng som lirade på hans platta från Nashville. Titelspåret till samlingen är en duett med Christina Lindberg som Lasse är god vän med sedan Lasse Stefanz-tiden

        Dansband
Datum: 2016-05-31
Label: Atenzia Records

ISRC:

HASSE ANDERSSON & LOTTA ENGBERG
Allt eller Inget (S)
I juli drar Hasse Andersson & Lotta Engberg ut på gemensam turné i Sommarsverige. Premiär i Kosta 14/7. Med sig i bagaget har de nya singeln ”Allt eller inget”

        Dansband
Datum: 2016-05-27
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON & CHRISTINA LINDBERG
Livets många skeenden (S)
1989 skapade Lasse Stefanz radiohistoria då de släppte duetten ”De sista ljuva åren” med den då okända Christina Lindberg. Lasse och Christina har under årens lopp behållit kontakten och är goda vänner, så när Lasse nu ger ut sin samling med låtar från sina fyra album så bestämde Lasse och Christina att Det var dags för dom att göra en duett. Christina har skrivit låten som också blev samlingsskivans titel – Livets många skeenden. Låten är en snygg, countrydoftande ballad på svenska inspelad med rutinerade amerikanska musiker som även lirade på Lasses förra platta

        Dansband
Datum: 2016-05-26
Label: Atenzia Records

ISRC:

DONNEZ
Goodbye - jag drar (S)
Det är med stor glädje och stolthet vi välkomnar Donnez till Mariann Grammofon. Nya plattan ”Många långa mil” (släpps 3/6) kommer att bjuda på spännande dansmusik av ädlaste snitt, där Donnez fått hjälp med tankar och idéer av Lasse Stefanz kapellmästare Christer Ericsson. Donnez tog sina första stapplande steg i Perstorp i början av 2000-talet. Efter år av flitigt turnérande fick de sitt publika genombrott i samband med Dansbandskampen i SVT 2010. Därefter har de fortsatt att möta publiken kväll efter kväll. I Sverige finns det inget band som spelar mer än Donnez. Bara i år har de 170 gig på spelplanen. Första singeln ”Goodbye – jag drar” är en upptempolåt skriven av Kjell Gustavsson och Monica Forsberg. Monica, som är en erfaren låtskrivare, låg bl a bakom Carolas ”Främing” (tillsammans med Lasse Holm) en gång i tiden.

        Dansband
Datum: 2016-05-18
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

KINDBERGS
Här och nu (S)
Hej! Nu vänds ett nytt blad i Kindbergs fantastiska, snart 29-åriga historiebok. Det har hänt en del under året och vi känner att det är dags för vår tionde platta - en samling med några av våra hits. Under Jockes sånguppehåll dök en underbar filur upp som vikarierande sångare och gitarrist i bandet. Anders Wigelius, en otroligt duktig och rutinerad sångare, sina unga år till trots. Med sin positiva energi och sköna röst gav han Kindbergs en ny dimension. När vår basist Ola bestämde sig för att lägga basen på hyllan, kändes det helrätt att låta Anders bli ”Kindbergare”. Denna samling innehåller många fartiga hits som höjt stämningen på våra danskvällar genom åren. Anders och Jocke har sjungit in tre av Anders nya, egenskrivna låtar och självklart har vi med några av Olas favoriter. Vi vill givetvis tacka det fantastiska teamet som står bakom oss: Vårt skivbolag Atenzia Records, med Hasse, Pär och Christina i spetsen. Ni är bäst! Erik Wigelius som tillsammans med sin bror Anders producerat och mixat de nya spåren på denna platta. Superbra jobbat! Vår bokning i Sverige: Nöjeskällan, Mats Tigerström Vår bokning i Norge: Jan Husebæk, JH Formidling ALLA underbara dansare som kommer och förgyller våra danskvällar. Med Jocke tillbaka och även Anders bakom sångmicken ska vi ta Kindbergs till nya höjder. Vi ses. Kram. //Conny, Anders, Jocke och Henke

        Dansband
Datum: 2016-05-09
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

CLAES LÖVGRENS
Vägen Hem (A)
Kommande album "Vägen hem", Release 15/4

        Dansband
Datum: 2016-04-14
Label: Atenzia Records

ISRC:

CASANOVAS
Kom och sjung Hallelujah (A)
Casanovas kommande album - release 15/4

        Dansband
Datum: 2016-04-14
Label: Atenzia Records

ISRC:

STREAPLERS
Jag hade nästan glömt (S)
När man har hållit på sedan 1959 är det inte helt lätt att hålla reda på vilken platta i ordningen man släpper. Vi nöjer oss med att konstatera är att det är runt 50. Vi kan även slå fast att bandet befinner sig på toppen av sin karriär. Visst, det var säkert fantastiskt att vara förband till Beatles på Johanneshovs Isstadion 1964, eller att slå rekord med "Till min kära" som spenderade 73 veckor på Svensktoppen. Men det var först 2015 som Streaplers fick sin första 1:a på den svenska albumlistan. Siktet är givetvis inställt på att uppreda den bedriften med nya plattan "On the rocks".

        Dansband
Datum: 2016-04-07
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

SANNEX
Din sida sängen (A)
Sannex är utan tvekan Sveriges populäraste Dansband ute på dansbanorna runtom i Sverige. 2015 slog de över 20 stycken publikrekord varav de avslutade året med fem publikrekord under enbart december månad! Bandet har vunnit priset som Sveriges populäraste dansband två år på raken vid den prestigefyllda Guldklaven-galan under Dansbandsveckan i Malung. De har varit Grammisnominerade och dessutom vunnit Manifestpriset. Deras förra album gick in på 3:e plats på topplistan och låg under 5 veckor topp 20 och dessutom hade bandet en stor hit på Sveriges Radio P4. Nu är grabbarna tillbaks med sitt starkaste album hittills under karriären, ett album de arbetat med under närmare två år. Skivan innehåller inte mindre än 16 låtar och de har gått till fem olika producenter med låtarna för att få fram det bästa ur låtarnas olika karaktärer. Producenter som exempelvis Martin Klaman som producerat de senaste Lasse Stefanz-plattorna och Henrik Sethsson som förutom sitt eget band Casanovas producerat ett gäng av de största svenska dansbanden de senaste åren. Med skivan "Din sida sängen" tar SANNEX greppet om den svenska danspubliken och visar att de utan tvekan är Sveriges hetaste dansband!

        Dansband
Datum: 2016-01-26
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
Öppna Dina ögon (S)
Lasse Sigfridsson släppte sitt fjärde soloalbumet ”På mitt sätt” 2015. Efter att ha spelat in de tre tidigare plattorna i Sverige förverkligade Lasse en dröm och spelade in nya plattan i Nashville med några av de bästa studiomusiker staden har att erbjuda. Nu har Lasse spelat in en musikvideo på "Öppna Dina Ögon" som är nya radiosingeln tagen från det senaste albumet ”På mitt sätt”!

Lasse Sigfridsson släppte sin debutplatta 2012 och succén lät inte vänta på sig. Skivan seglade upp på andra plats på den svenska topplistan och parkerade sig på listan under hela våren och sommaren. Allt kröntes med att albumet belönades med en guldskiva! De låtar jag valde ut till senaste plattan är mina personliga favoriter från min tid i Lasse Stefanz, och många av dessa är ju låtar som ursprungligen kommer från just Nashville och som vi satt svensk text till. Dessutom har jag plockat med några favoriter från svenska låtskrivare som jag tycker passar in i det amerikanska soundet.

        Dansband
Datum: 2016-01-22
Label: Atenzia Records

ISRC:

FLAMINGOKVINTETTEN
Oh vicken tjej (S)
Det är fyra år sedan Flamingokvintetten släppte nytt material. Oh Vicken Tjej är den första låten från deras kommande album som planeras släppas senare i år. Det är en svängig originallåt skriven av Lasse Lee Ericsson och Ulf Georgsson. ”Oh Vicken Tjej är en original låt som vi tycker svänger "gött". Ulf Georgsson, vår trumslagare, har skrivit texten och den kanske passar in på många tjejer. Vår tjej heter Emma”, säger Dennis Janebrink. 2012 gav Flamingokvintetten ut deras senaste album "Den Här Sången". Bandet har spelat upp till dans sedan 1960 och har en imponerande samling låtar med sig i bagaget. Det är närmare 40 album som har getts ut genom årens lopp. ”Vi har ju inte släppt något med den här uppsättningen med gubbar så det kanske är dags”, fortsätter Dennis

        Dansband
Datum: 2016-01-20
Label:

ISRC:

CEDRIX
 1. Jessica
 2. På semestern
 3. Tack för alla fina år

Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. Hon anses av många, publik, arrangörer och folk i branschen, att vara en av landets bästa sångerskor. Cedrix är ett populärt band med en välfylld spelplan. Men vi tycker det är trevligt att komma till både gamla och nya spelplatser. Cedrix spelar låtar från 40-talet och framåt. Spelar till mogendans, gammeldans (kultis), motionsdans m.m. Kent började spela dragspel som 4-åring. Men det blev snabbt gitarr som blev huvudinstrumentet. I orkestern som han spelade i som ung behövdes en saxofon, det blev starten för Kent. Ett instrumentval som han är mycket glad över då det är en extra tillgång i Cedrix Duo. Både Maria och Kent är duktiga sångare. Vi sjunger båda lead och stämsång. Kent jobbar gärna i musikstudion med nya låtar. Maria har ett förflutet bland stekpannor och kastruller som kock i 12 år. Men ödet ville annat och nu har hon varit med i Cedrix i över 14 år. Maria är mycket duktig med att baka goda kakor och bjuder gärna hem vänner på en god bit mat.

        Dansband
Datum: 2015-12-30
Label:
www.cedrix.se/

ISRC:

RTM
Dunka Dunka (S)
Bakgrunden till låten att någon sa det var för mycket DUNKA DUNKA i radion, det tyckte inte jag , så jag gjorde en låt med det namnet ! Rolle & Tobbe har gjort musiken ! Jag Mikael Cederborg har gjort texten !

        Dansband
Datum: 2015-10-24
Label:

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
Orden som min mor sa (S)
Tagen från albumet "På mitt sätt" maj 2015.

        Dansband
Datum: 2015-10-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

JONNYS
Evert va en speleman (S)
Det är Jonny Söderberg från Södermanland närmare bestämt Virsbo !

Låten har skrivits av Mikael Cederborg Som sjunger och spelar ! Han har en orkester som heter JONNYS !

        Dansband
Datum: 2015-10-23
Label:

ISRC:

KJELL THIGER
Du kära gamla nallebjörn (S)
Låten är skriven av Lennart Clerwall (musik) och Mikael Cederborg (text). Kjell är välbekant i Dalarna med omnejd men har en stor skivpublik också!

        Dansband
Datum: 2015-10-20
Label:

ISRC:

TEDDY RUNE
You gave me a mountain (S)
Jeg har indspillet mange sange af Lars E. Carlsson, Michael Cederborg og Christer Sandberg.

()        Dansband
Datum: 2015-10-13
Label:
www.teddyrune.com

ISRC:

HEDINS
 1. Amor
 2. Den ena röd, den andra vit
 3. Gotländsk sommarnatt

Folkkära Hedins är ett av de mogenband som är ute mest och turnerar i landet och har en riktigt stor danspublik. En publik som tagit bandet till hjärtat dels för att de alltid stått fast vid sitt sound. På publikens begäran har nu Hedins spelat in en instrumental skiva då Conny Hedin ofta tar fram trumpeten på danskvällarna. Många människor har önskat sig en skiva med trumpetfavoriter och det har bandet tagit fasta på. Under våren har Hedins spelat in skivan i Donne Laitilas (Donnez) studio och har tillsammans med Donne som producent fått till ett underbart varmt sound som både går att dansa till eller bara att lyssna till. SKIVAN SLÄPPS DEN 25 SEPTEMBER

        Dansband
Datum: 2015-09-08
Label: Atenzia Records

ISRC:

CALLINAZ
 1. Det ska regna i morgon
 2. Lite som Du vill

gjort hela fyra plattor sedan debuten "Från mörker till ljus” i september 2011. Dessutom vann de förra året Sveriges Radios prestigefyllda pris på Guldklaven som går till band som för den svenska dansbandsmusiken framåt vilket sannerligen Callinaz var väl värda att vinna. För det har och gör verkligen bandet. De står för att spela traditionell dansbandsmusik men samtidigt så tittar de framåt och har en hunger som få band kan mäta sig med. Lägg till Carolinas karismatiska röst och starquality och vi har svaret till den framgång bandet har ute på dansbanorna runtom i Sverige. På nya skivan har dessutom deras nisch att blanda in mer 50-talsaktig musik med ståbas och charmiga arrangemang fått ännu fler folk till dansbanorna då det visat sig vara ett vinnande koncept. Något som även hörs på nya plattan. Nya skivan ja... Den innehåller som vanligt när det gäller Callinaz inte minst ett antal nya starka originalspår även ett antal covers som bandet gjort till sina "egna" med arrangemang som passar bandet perfekt. Callinaz lyssnar på sin publik och får tips på låtar som de sedan spelat in. Så det är inte konstigt att skivorna går hem hos publiken. På fjärde albumet "Lite som du vill" kommer Callinaz ta ännu större plats på dansbandsscenen och de klassas redan idag som ett av de mest etablerade banden i genren med kvinnliga sångerskor.

        Dansband
Datum: 2015-09-08
Label: Atenzia Records

ISRC:

MARTINEZ
 1. Hjärtat har ett eget språk
 2. Fredagskväll

Sällan har ett medlemsbyte gjort så gott för ett band som det gjorde för Martinez när Sandra Estberg gick med i bandet för tre år sedan. Efter hennes entré så har bandets popularitet ökat för varje turné och skiva. Hennes charm, röst och karisma är otrolig och hon har blivit en profil för hela branschen. I slutet av 2012 satte sig Martinez ner och diskuterade vilken väg de skulle ta musikaliskt. Resultatet kom att bli "Fram och tillbaka" från 2013 - vilket också blev Sandras debutplatta - och efter den har deras karriär gått spikrak uppåt. De är idag ett av de absolut mest bokade banden ute på dansbanorna med en bra bit över 150 gig per år på sitt schema! Det roliga för Martinez är att de blivit ett band som fungerar i hela Sverige och Martinez har inte varit såhär populära sedan de var som störst i början på 90-talet då de hade flera hits på Svensktoppen.

- Man skall höra direkt att det är Martinez. Vår identitet är otroligt viktig säger bandets kapellmästare Danne Strandberg. - Tommys gitarrspel är en viktig del. Han är unik i branschen, och Sandras fantastiska scennärvaro och röst är unik fortsätter Danne. Och det är bara att hålla med. På nya skivan "Fredagskväll" blandar bandet nyskrivet material med en del välkända covers som fräschats upp och Martinifierats... - Vi lyssnar mycket på vad vår publik tycker, säger Danne. Vi har märkt att de gillar när vi sneglar på 50- och 60-talet så därför har vi med en del material från den tiden. Samtidigt står Martinez för ett lite modernare sound och det vill vi också värna om vilket man hör på det nyskrivna materialet. Detta är nog en stor del i förklaringen av bandets popularitet. Publiken får en unik mix av uppfräschade äldre covers blandat med ett nyare sound på de nyskrivna låtarna. Med albumet "Fredagskväll" tar Martinez steget vidare och det närmaste året innehåller inte många semesterdagar för bandet. - Men vad gör det säger Danne - Spelglädjen och att få vara tillsammans på en nära våra fans är det bästa som finns. Det finns inget bättre jobb och då är det lätt att åka 50 mil för ett gig.

        Dansband
Datum: 2015-09-02
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:

WIZEX
Jag tror på Dig (S)
Ny Sommarsingel "Jag tror på dig" av Michael Saxell med Anna Sköld & Thomas Lindberg med Wizex orkester. Läs mer om orkestern på www.wizex.se’

        Dansband
Datum: 2015-07-09
Label:
www.wizex.se

ISRC:

BOB STEVENS
Skåne är ett härligt land (A)
Bob Stevens bildades så tidigt som 1958 men efter några uppehåll vid ett par tillfällen så är de sedan många år ett populärt mogendansband runtom i Sverige och då inte minst i Skåne där bandet kommer ifrån. Därför tyckte killarna i bandet det var dags att hylla sin del av Sverige och då med det nya albumet ” Skåne är ett härligt land” som enbart innehåller låtar med anknytning till Skåne.

Bob Stevens är ett dansband från Skåne som bildades 1958 och upphörde i slutet av 1970-talet för att sedan återuppstod 1987 i ny regi och med nya medlemmar. Under 1990-talet utgav de ut flera fullängds-CD, fick en svensktoppsplacering och medverkade i I afton dans. Bandet hade en hit med låten "Ett litet under" men den mest framgångsrika låten är utan tvekan Bob Stevens version av "No more Bolero". Denna har kommit att bli lite av gruppens signum och detta mycket på grund av att Mats Kärrlids unika sångröst här verkligen kommer till sin rätt.

        Dansband
Datum: 2015-06-30
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
Heta pojkars flickor (A)
Perikles CD "Heta pojkars Flickor2 har release 26 juni

        Dansband
Datum: 2015-06-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

BENGT HENNINGS
Vår sköna sommar (A)
Bengt Hennings är tillbaka efter ett par år utan ett nytt album, men det har varit värt att vänta, för nu presenterar grabbarna i bandet sitt starkaste album hittills i karriären. Suveränt låtval med både nyskrivna dansdängor till riktigt bra covers som bandet gör till sina egna. Soundet är moget fräscht med härliga saxar, snygga gitarrer och Kjells underbara röst som grädde på moset

        Dansband
Datum: 2015-06-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

DREAMS
Här och ingen annanstans (A)
När Dreams vann Sveriges Radios Specialpris vid Guldklavengalan 2013, var det bevis på att bandet tagit klivet till att bli ett av Sveriges absolut hetaste, moderna dansband. Ett band som vågar ta egna vägar och följer sitt hjärta när det gäller låtval och produktion har visat sig bli väldigt populärt på dansbanorna runt om i Sverige. Det var ett tag sedan förra skivan kom, ganska exakt tre år. Bandet har inte velat skynda ut en uppföljare till "Drömmar" utan har tillsammans med producenten Henrik Sethsson omsorgsfullt valt ut låtar och det sound som passar dem. Resultatet är fantastiskt. Fräscht, modernt och med ett helt eget sound i en bransch där det är väldigt lätt att låta som många andra. Inte konstigt att de fick Sveriges Radio- pris 2013. Något de väl förvaltar på nya albumet!

        Dansband
Datum: 2015-06-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

MARTINEZ
Innan natten tagit slut (S)
När det gäller dansband med kvinnliga sångerskor så är Martinez utan tvekan ett av de allra populäraste. Sandra Estberg som har varit med på de senaste två plattorna har lyft bandet till nya höjder och i augusti 2015 är det återigen dags för ett nytt album. Här är första smakprovet från detta album som kommer att bli den poppigaste och mest moderna produktion bandet släppt. Singeln är skriven av hitmakaren Anders Wigelius och är en snabb buggdänga med en riktigt stark refräng. En låt som är somrig och glad!

        Dansband
Datum: 2015-06-12
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:

CASANOVAS
Galet mycket hits (A)
I år firar Casanovas 25 år som band och det firar de fyra grabbarna i bandet med att släppa en samlingsplatta med galet mycket hits. För det har de verkligen haft. Har det inte varit radiohits så har det varit och är ritktigt stora hits på dansgolvet. Casanovas är idag ett av Sveriges absolut populäraste dansband och drar mest publik av alla på många ställen i Sverige. Deras publik ökar från år till år och det är inte så konstigt då bandet bjuder på en riktigt stark mix av bugg - och långsamma låtar. Allt spelat av ett otroligt sammansvetsat band med den både grammis- och guldklavebelönade Henrik Sethsson på sång. På samlingen har bandet plockat ut favoriter från hela karriären och dessutom så har de spelat in fyra nya låtar varav två är klassiker som fått sej en ny fräsch kostym - Jennifer och I varje del av mitt hjärta.

        Dansband
Datum: 2015-06-10
Label: Atenzia Records

ISRC:

STREAPLERS
In mot land (S)
Efter flitigt låtletande och en inspirationsresa till Nashville enades man om 14 nya låtar som formas till en helhet som känns Streaplers ut i minsta beståndsdel. De har även upprepat succén från föregående platta med att spela in ett par klasiska hits ut bandets egen katalog. Den här gången valde de att göra nyinspelningar av klassiska låtar som "Diggity doggety" och "Vad har du under blusen Rut". I höst ge sig Streaplers ut på en stor konsertturné där de besöker bland annat Kungälv, Uddevalla, Kungsbacka, Varberg och Vara. Mer information finns på www.roaddust.se/?sida=artister_streaplers. Albumet Idag släpptes den 29 april.

        Dansband
Datum: 2015-05-28
Label:
www.streaplers.se

ISRC:

CASANOVAS
 1. Every time
 2. På´t igen        Dansband
Datum: 2015-05-26
Label: Atenzia Records

ISRC:

ALVENFORS
Blir det ja eller nej (A)
Producerad, arrangerad av Henrik Sethsson Mixad och mastrad av Thomas ”Plec” Johansson i The Panic Room, Skara. Alvenfors orkester består av Tony Alvenfors (trummor), Peter Anders (sång och gitarr), Mattias Karlsson (klaviatur och sång) samt Stefan Johansson (gitarr och sång)

        Dansband
Datum: 2015-05-03
Label:
www.alvenfors.se

ISRC:

PERIKLES
Vi drar till Köpenhamn
Perikles fyller 40 år i år och det vill bandet fira med ett riktigt partyalbum bestående av både nyskrivna låtar och ett gäng gamla Perikles-låtar i nya upphottade partyversioner. Det roliga är att killarna inte valt de mest uppenbara hitsen de haft under åren utan lite av sina egna favoriter som var med på LP-skivorna från 70- och 80-talet. Låtar som fallit i glömska hos en del men definitivt inte hos bandet. Blandningen är hur charmig som helst. Gamla hits, kulthits och andra egna favoriter, nyskrivet och några väl valda covers och allt detta i en mycket fräsch produktion som andas nutid gör plattan till en vinnare. Vad är det som gjort att Perikles kunnat hålla på i 40 år och kunnat bibehålla sin publik och fått den att växa. Svaret är enkelt. Kärleken till musiken. Bandet har aldrig kompromissat utan har alltid gått sin egen väg. Blandningen av partylåtar och dansmusik är unik och Perikles passar lika bra framför scenen på en stor sommarfestival någonstans i Sverige som en av alla de dansbanor bandet uppträder på. I Skåne är de "nationalhjältar" men det roliga är att bandet har en otrolig stark following överallt i Sverige och svaret är som sagt att Perikles är unika i sitt sätt att vara. De är tajta, de sjunger mer eller mindra allihop, de skrattar och har skoj och de bjuder på sig själva till 100%. Första singeln och öppningsspåret på nya plattan är Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer som från början är en engelsk låt och som sedan den danska duon Laban hade en hit med på 80-talet och sen snurrar det bara på. 100% spelglädje och sväng garanteras och ingen kommer garanterat kunna sitta stilla. Perikles 40-årsjubileum kan inte firas på ett mer imponerade sätt. Detta är nog det mest vitala och färgsprakande album de spelat in. Som grädde på moset har de spelat in sin evergreen "Var ska vi sova inatt" i en upphottad fräsch version som även följer med som karaokeversion för alla er som har fest hemma och villa sjunga med.

        Dansband
Datum: 2015-04-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

TEDDY RUNE
Blomsterne i min have
Teddy Rune kommer från den danska byn Hals. Melodin till denna låt är gjord av svenskarna Christer Sandberg och Mikael Cederborg, medan den danska texten skrivits av Connie Cecilia Jörgensen

()        Dansband
Datum: 2015-03-23
Label:

ISRC:

JENNY SALÉNS
För alltid
På nya albumet "För alltid" tar populära Jenny Saléns ytterligare ett steg i karriären som pekar spikrakt uppåt. Bandet får fler spelningar och större publik på sina danser för varje år som går. Anledningen till det är att bandet älskar det de gör och är ganska själva med sitt sound, som hamnar någonstans mellan det mogna dansbandssoundet med saxar i en fräsch produktion och modern dansbandsmusik. Denna gång har dessutom en stor portion country tillkommit i ljudbilden. Jenny har alltid älskat countrymusik och sneglat bort mot Nashville. Därför bad hon producenten Marcus Persson (som producerat Mats Rådbergs album i Nashville) om att få använda några av de studiomusiker som Mats använde sig av även på sin skiva. Sagt och gjort - kompkillar och världsklassmusiker som Mike Johnson på steelgitarr, Joe Caverlee på fiol och mandolin, Dan Drilling på gitarr och Rodger Morris på piano har alla tillfört en ny dimension till Jenny Saléns-soundet. Givetvis känner man igen bandets grundsound men lägg till det här lilla extra bortifrån Nashville, vilket visat sig passa Jennys röst alldeles ypperligt, så har ni utan tvekan gruppens i särklass starkaste album hittills. Jenny Saléns har vågat ta ut svängarna lite i produktionen. Jennys röst är lite närmre i soundet vilket ger en annan nerv - fortfarande inte för långt ifrån sitt gamla sound utan sådär precis lagom. Lägg till Niklas karakteristiska saxar så har ni resultatet. Jenny Saléns har fått låtar från en mängd olika låtskrivare - Titelspåret "För alltid" är skrivet av Thomas G:son och Henrik Sethsson, och resten av de nya låtarna är skrivna av Sveriges absoluta låtskrivarelit i genren. För övrigt kan också nämnas att på låten "Evig kärlek" sjunger Jenny duett med Streaplerssångaren Kjetil Granli.

        Dansband
Datum: 2015-03-19
Label: Atenzia Records
www.jennysalens.se/

ISRC:

MATZ BLADHS
Hem igen
En av Sveriges bäst säljande orkestrar genom tiderna, Matz Bladhs, går mot strömmen och släpper nu nya albumet Hem igen. Trots en dalande skivförsäljning i branschen har Matz Bladhs senaste album blivit så väl mottagna att orkestern nu turnerar mer än någonsin. Matz Bladhs är en av Sveriges mest älskade orkestrar med nära en miljon sålda plattor och över 5 000 genomförda spelningar. Nu är de tillbaka med nya albumet Hem igen. – Finns det något ljuvligare än känslan av att vara på rätt plats i livet? Hem igen är ett album vi vill tillägna just den känslan. Men också den långa strävan dit, som vi kallar livet. En följeslagare att dansa och lystra till oavsett om man hittat sitt hemma, är mitt i ett äventyr eller precis börjat om på nytt, förklarar kapellmästare Niclas Olén tankarna bakom albumet. Hem igen är uppföljaren till 2013 års succéalbum Leende Dansmusik. En skiva som togs emot med öppna armar av recensenter, danspublik och inte minst skivköpare. Albumet trotsade den dalande skivförsäljningen och är Matz Bladhs mest sålda på många år. – Vi turnerar också mer än någonsin. Det gör oss både väldigt glada och stolta men också ödmjuka inför uppgiften framför oss. Med facit i hand kan vi lova att vi inte lämnat någonting åt slumpen i det hantverk som ett nytt album innebär, förklarar Niclas Olén. Sångare Conny Nilsson tar vid: – Vi ser många tecken på att dansmusiken står sig stark i dagens hårda konkurrens. Det är väldigt mycket folk ute och dansar och det har dessutom tillkommit en annan typ av danspublik. Med nya albumet i hamn ger vi oss ut på vägarna än mer taggade. Det ska bli spännande att få se och höra fansens reaktioner. Matz Bladhs har genom åren stått stadigt förankrade vid det de älskar mest. Att spela dansmusik av bästa kvalitet. På nya albumet Hem igen möts vi av nyskrivet material från ett stort antal olika låtskrivare blandat med fräscha coverval som de gör till "sina egna". – Våra covers är valda med stor omsorg och arrangemangen är oerhört viktiga. De ska ha en känsla av Matz Bladhs över sig. Som lyssnare ska man direkt höra att det är vi som tagit oss an en låt. Annars kan man lika gärna lyssna på originalet. Dessutom har vi hittat en låt som är helt perfekt för Lars-Olof “Lollo” Karlsson att sjunga. Jag säger inte vilken – det får lyssnarna i uppgift att lystra till, säger Niclas Olén med ett leende

        Dansband
Datum: 2015-01-22
Label: Atenzia Records
www.matz-blahs.se

ISRC:

KINDBERGS
Hela vägen hem
Kindbergs som har hållt i gång i 28 år har aldrig tidigare haft fl er folk ute på dansbanorna än just nu och deras tre senaste skivor har alla tre varit succé hos både sina fans och hos recensenter. Även radion har plockat upp låtar och Kindbergs har på sina två senaste plattor haft P4-hits. På nya skivan har Kindbergs återigen fått låtar från Sveriges absolut bästa låtskrivare i genren. Skivan har ett modernt sound och vissa låtar har en lätt touch av country, något publiken visat sig uppskatta väldigt mycket på de tidigare plattorna. Lägg till ett gäng perfekta covers för bandet och resultatet har blivit en otroligt starkt Kindbergs-album. På skivan medverkar Cecilia från CC & Lee på en duett. Det är på Mauro Scoccos låt ”Längre neråt vägen”.

        Dansband
Datum: 2015-01-20
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

NINNAS
Tusen vackra dagar
Ninnas är ett modernt mogendansband som utgår från Trelleborg i Skåne. Bandet firade förra året 1+-årsjubileum och har dom senaste åren gått från klarhet till klarhet. Ninnas har satsat rejält för att få en så bra scen- och ljudbild som möjligt. Man har bland annat en full rigg till PA som klarar lokaler med kapacitet på minst 2000 personer samt nyaste ljusrigg med mera. Man profilerar sig mycket genom egna låtar och har med egna arrangemang utvecklat ett eget sound. På skivfronten har man släppt tre singlar och en full-cd. Singeln "Steg för steg" har fått strålande recensioner av bland Får Jag Lovs recensent Lars Gurell som gärna vill höra mer av bandet. Under hösten 2014 färdigställde man arbetet med sin full-CD. Den släpptes i november med titeln "Tusen vaackra dagar". Skivan har fått lysande kritik i både Sverige och Norge. Dansbandstidningen Får Jag Lov var på plats och gjorde ett reportage när bandet hade stor releasefest i Malmö. Plattan innehåller enbart originallåtar bortsett från en låt som är en cover. På plattan sjunger även Ninna en duett med Christian Haraldsson från Extas. Flera av låtarna har hamnat på olika topplistor såsom Svenska Topplistan, Haningetoppen, Kjelles Dansotek och DansbandsToppen. Flera låtar har även klättrat på dansbandlistor i Norge där man har många fans. Bandet består av: Pernilla Lindgren (sång, dragspel och kapellmästare), Mats Lindgren (sång och kompgitarr), Kent Notefors (sång och gitarr), Fredrik Lindbäck (trummor) och Bosse Magnusson (keyboard och sång)

        Dansband
Datum: 2015-01-20
Label: Ninnas Orkester
www.ninnasorkester.se

ISRC:

KINDBERGS
 1. Ellinore
 2. Hela vägen hem

2 Låtar från kommande album med Kindbergs "Hela vägen Hem" som har release den 28 januari

        Dansband
Datum: 2015-01-09
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

MATZ BLADHS
 1. Söka finna återvinna
 2. Hem igen

2 låtar från Matz Bladhs kommande album " Hem igen", release 28 januari

        Dansband
Datum: 2015-01-09
Label: Atenzia Records

ISRC:

BLACKJACK
Nakna på balkongen
När det för en tid gjordes en undersökning om vad folk förknippade med namnet BlackJack vann varken den lilla svarta kondomen eller kortspelet, utan det var grabbarna i dansbandet Blackjack som de flesta förknippade med namnet. I snart 25 år har bandet åkt runt i Sverige och lirat för fulla hus och det är givetvis en orsak till att folk känner till deras namn, det andra stavas givetvis filmen, och deras dunderhit "Inget stoppar oss nu" som blivit framröstad till århundradets dansbandslåt. Nya plattan "Nakna på balkongen" är en mycket stark Blackjack skiva. Efter att ha moderniserat sitt sound litegrann på de senaste skivornas produktioner så återgår Blackjack nu litegrann mot sitt gamla sound. Det utan att låta daterat på något sätt. - Vi ville återknyta till vårt gamla sound men ändå låta 2014, berättar Tony som sjunger i bandet. Tony har dessutom skrivit nio utav skivans femton spår. Något som är ganska unikt på dagens dansbandsplattor som ofta består av mer eller mindre antal covers. - Ja, det är himla kul att det blev så. Min inspiration har varit på topp och låtar har riktigt sprudlat ur mig, säger Tony. Förutom Tonys låtar så är det även ett par andra nyskrivna låtar samt ett par covers som deras publik fått välja ut. Blackjack är stolta över sin nya skiva, låtar och sitt sound och längtar efter att få komma ut och spela de nya låtarna. -2014 har hittills varit ett fantastiskt år för oss och vi ser redan på spelplanen 2015 att den inte kommer se sämre ut. Helt fantastiskt kul, säger Tony, och tacka för det - killarna firar 25 år nästa år och framtiden aldrig sett bättre ut för bandet! Sista frågan - vilka är det som är nakna på balkongen då - Ja gissa det du säger Tony och skrattar. Albumet släpps den 19 november

        Dansband
Datum: 2014-11-11
Label: Atenzia Records

ISRC:

JANNEZ
Blixt från en klarblå himmel
Äntligen är Jannez tillbaka med ett helt nytt album. Det är fyra år sedan grabbarna gjorde ett album senast, men deras popularitet har definitivt inte dalat, utan Jannez är ett av Sveriges mest stabila dansband med en stor och trogen publik. På nya skivan samsas ett gäng nyskrivna låtar med några väl valda covers som bandets danspublik tydligt visat att de verkligen tycker om. Med andra ord - Blixt från en klar himmel är precis som ett Jannez-album ska vara. Albummet är producerad av Tobbe Nyström. Sången delas mellan bandets bassist Jörgen och kapellmästaren Peo. Peo var den som fick ta emot det prestigefyllda priset som årets musiker på Guldklavengalan i Malung i somras. Så…väntan är över. Fyra år har gått... men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det stämmer verkligen i det här fallet för den här plattan kommer inte göra några Jannez-fans besvikna!

        Dansband
Datum: 2014-10-21
Label: Atenzia Records

ISRC:

SCOTTS
Novemberregn
Det är tre år sedan Scotts släppte sitt senaste album, och efter år av inspelning och turnerande är nya plattan med titeln ”Tre år senare” äntligen klar. Förutom musiken har Scotts de senaste åren även ägnat sig åt att jaga inbrottstjuvar och dessutom skissat på ett thailändskt TV-projekt. Ny plattan släpps 12/11 och ett första smakprov kommer här i form av singeln ”Novemberregn”.

        Dansband
Datum: 2014-10-17
Label: Warner Music Sweden
www.scotts.nu

ISRC:

WIZEX
Schlagers på väg
Wizex nya cd "Schlagers på väg" släpps den 22 oktober

        Dansband
Datum: 2014-10-14
Label: Atenzia Records

ISRC:

WIZEX
 1. I folkparkens tjänst
 2. Jag måste ge mig av

Två låtar från Wizex kommande cd "Schlagers på väg" släpps den 22 oktober

        Dansband
Datum: 2014-10-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

HIGHLIGHTS
När vi är tillsammans
Highlights bildades 2004 och har under de 10 år bandet existerat hunnit med fler saker än vad många andra band gör under en hel karriär. Eller vad sägs om Dansbandskampen under två säsonger och melodifestivalen 2010 som ett par exempel! Framgångar på Guldklavegalan har det också blivit! "Årets uppstickare" 2005 och nomineringar till "Årets sångare" och "Årets keyboardist" 2008. Men Highlights ambitioner tar givetvis inte slut där. Med nya skivan "När vi är tillsammans" tar bandet ett steg till. Musikaliskt, produktionsmässigt och låtmässigt är det deras överlägset starkaste hittills. Det är dessutom sångaren Michael Mårtenssons första med bandet. Plattan innehåller ett gäng nyskrivna låtar och några väl valda covers som är favoriter hos deras publik. Grabbarna har med sina 10 år i branschen byggt en riktigt stabil grund med fans och de drar mycket folk till dansbanorna runtom i Sverige med sin moderna dansbandsmusik. Med nya skivan förvaltar de sin karriär på ett mycket bra sätt och Highlights sätter med plattan sig på kartan som ett av de mest intressanta banden i genren.

        Dansband
Datum: 2014-09-29
Label: Atenzia
bandethighlights.se

ISRC:

CANYONS
I en annan värld
Canyons startades 1973 och höll på fram till 1981. Canyons var under denna period ett väldigt framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s Ive Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975 1985 startade Thomas Andersson upp orkestern igen och fick skivkontrakt hos Bert karlsson på Mariann Grammofon och hade en riktigt populär period i slutet på 80-talet. 1990 Spelade bandet in den första dansbandsversionen av Inget stoppar oss nu, vilket resulterade i första plats på Skånetoppen och test på Svensktoppen. Låten spelades som de flesta vet sedan in av bandet Black Jack som framförde låten i filmen med samma namn, det gjorde att låten blev känd för en stor publik, låten röstades också fram som den mest omtyckta dansbandslåten genom tiderna. 2011 återbildades Canyons orkester efter en lång paus och suget efter bandets mogna dansbandssound med saxar och sköna låtar visar sig redan på dansbanorna där bandet är riktigt populärt.

        Dansband
Datum: 2014-09-18
Label: Atenzia Records

ISRC:

TEDDY RUNE
 1. Good night my love
 2. Godnat min kaere

Song is written by Jan Erik Knudsen and Mikael Cederborg. The Danish lyrics is by Kim Olsen

        Dansband
Datum: 2014-08-15
Label:
www.teddyrune.com

ISRC:

HEDINS
För alla åren som har gått
Hedins startade 1955... Ja ni läste rätt... I nästan 60 år har bandet åkt omkring på de svenska dansbanorna och fått folk att dansa! Kapellmästare Conny Hedin är den medlem som har varit med längst men det är givetvis långt ifrån de 60 år bandet funnits... Men som son till lokale dansbandskungen Bengt Hedin vigdes Conny Hedin tidigt in i dansmusikens värld endast 16 år gammal. Hur som helst - Hedins är unika på detta sätt. De har alltid funnits där. De har alltid haft en trygg publik bakom sig och de drar fortfarande mycket folk. Numera som en trio (ibland tar bandet in en fjärde medlem) och ofta spelar de på mogendanser för en äldre publik. Något de tagit vara på nu när de släpper ett nytt album. Skivan är fylld av gamla klassiker och välkända melodier. Detta kryddat med några välskrivna nya låtar. Dessutom har bandet tagit med två instrumentala trumpetlåtar på skivan på publikens begäran. Hedins är idag ett band många förknippar med trumpet då kapellmästaren Conny Hedin gärna plockar upp trumpeten under kvällarna de spelar. Skivan är snyggt producerad av bandets förre sångare Arne Bakken. Gillar du mogen dansbandsmusik av bästa sort är Hedins nya album absolut värd att kolla upp för är det något Hedins inte tummar på så är det kvalitén och spelglädjen. Något som varit bandets varumärke under de 60 år bandets namn varit aktuellt runt om på Sveriges dansbanor. Imponerande.

        Dansband
Datum: 2014-08-14
Label: Atenzia Records

ISRC:

DIAMOND DOGZ
 1. Min utegrill
 2. Svenska Sommaren punkt com

Den 11 juni 2014 släpper Diamond Dogz, Sveriges första dansband med äkta “drag” albumet "Min utegrill och andra grillbitar", en hyllning till den svenska sommaren och grilltraditionen på camingplatserna, badstränderna och i radhusträdgårdarna runt om i landet. Peter Englund är sångare i bandet och har 12 år bakom sig som dragshowartist, kostymskapare och programledare i TV. - Jag har älskat dansbandsmusik sedan jag var liten och har lyssnat sönder låtar som Gråt inga tårar, De sista ljuva åren och Mjölnarens Irene, säger vokalissan Peter Englund. Låtarna på albumet med titlar som "Kärlek i undervattensbåt", "Lalala ikväll", "En fet jävla vals", den första singeln "Min utegrill" och även den kommande singeln "Svenska sommaren punkt com" är komponerade av Erik Linder, Susie Päivärinta, Peter Englund m.fl. Bandet består av de erfarna musikerna Fredrik Wide (piano), Ludvig Jerner (trummor), Tobias Rydberg (bas) och Nicklas Eklund (gitarr). - Jag är framför allt lycklig över att ha fått skriva texter på svenska i en humortradition som jag hoppas att flera av mina idoler inom humor-Sverige och självklart alla humoristiska svenskar uppskattar, fortsätter Peter som har skrivit alla texter på plattan. Humor, ironiska och satiriska texter, men framför allt massor av glädje präglar det nyfödda bandet Diamond Dogz. Släng flintasteken på grillen och bjud upp till dans!

        Dansband
Datum: 2014-07-11
Label: Tilia Records
www.diamonddogz.se

ISRC:

PERIKLES
Ge mig Ditt namn Ge mig Ditt nummer
Perikles fyller 40 år i år och det vill bandet fira med ett riktigt partyalbum bestående av både nyskrivna låtar och ett gäng gamla Perikles-låtar i nya upphottade partyversioner. Det roliga är att killarna inte valt de mest uppenbara hitsen de haft under åren utan lite av sina egna favoriter som var med på LP-skivorna från 70- och 80-talet. Låtar som fallit i glömska hos en del men definitivt inte hos bandet. Blandningen är hur charmig som helst. Gamla hits, kulthits och andra egna favoriter, nyskrivet och några väl valda covers och allt detta i en mycket fräsch produktion som andas nutid gör plattan till en vinnare. Vad är det som gjort att Perikles kunnat hålla på i 40 år och kunnat bibehålla sin publik och fått den att växa. Svaret är enkelt. Kärleken till musiken. Bandet har aldrig kompromissat utan har alltid gått sin egen väg. Blandningen av partylåtar och dansmusik är unik och Perikles passar lika bra framför scenen på en stor sommarfestival någonstans i Sverige som en av alla de dansbanor bandet uppträder på. I Skåne är de "nationalhjältar" men det roliga är att bandet har en otrolig stark following överallt i Sverige och svaret är som sagt att Perikles är unika i sitt sätt att vara. De är tajta, de sjunger mer eller mindra allihop, de skrattar och har skoj och de bjuder på sig själva till 100%. Första singeln och öppningsspåret på nya plattan är Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer som från början är en engelsk låt och som sedan den danska duon Laban hade en hit med på 80-talet och sen snurrar det bara på. 100% spelglädje och sväng garanteras och ingen kommer garanterat kunna sitta stilla. Perikles 40-årsjubileum kan inte firas på ett mer imponerade sätt. Detta är nog det mest vitala och färgsprakande album de spelat in. Som grädde på moset har de spelat in sin evergreen "Var ska vi sova inatt" i en upphottad fräsch version som även följer med som karaokeversion för alla er som har fest hemma och villa sjunga med.

        Dansband
Datum: 2014-06-11
Label: Atenzia Records

ISRC:

SCOTTS
Juni, juli, augusti
Man kan luras att tro att Scotts legat på latsidan de senaste åren eftersom bandet varit ganska sparsamma när det gäller skivutgivning. Inget kunde vara mer fel. Scotts har turnérat mer än någonsin, 140 gig/år i runda slängar, men även jobbat aktivt i studion hemma i Lidköping. Resultatet får man höra i september då en ny fullängdare är planerad. Men redan nu kan den värsta abstinensen stillas av en ny sommarlåt med den passande titeln ”Juni, juli, augusti”.

        Dansband
Datum: 2014-06-09
Label: Warner Music Sweden
www.scotts.nu

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
En ledig dag
Lasse Sigfridsson är tillbaka med sitt tredje soloalbum. Precis som de två tidigare albumen innehåller den nya skivan en blandning av nyskrivet material och några gamla klassiker som Lasse gör på ett nytt fräscht sätt. - Jag verkligen älskar det här att få göra soloalbum på mitt sätt, säger Lasse. Att få välja låtar själv och tillsammans med min producent få jobba fram ett sound som jag tycker passar min röst är så kul. Solokarriären tog fart för Lasse i och med hans debutplatta "Min egen väg" som blev en supersuccé och som gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan och som toppades med förra årets skiva "En gång till" som gick in som tvåa! - Den veckan var en otroligt rolig vecka på topplistan. Då låg min första skiva "Min egen väg" etta på listan över mest sålda skivor i midprice och min nya skiva "En gång till" tvåa på den stora topplistan. Jag fick nästan nypa mig i armen, ler Lasse. Så varför ändra på ett vinnande koncept. Nya plattan är precis som de två tidigare producerad av Jörgen Andersson och Lasse jobbar med samma låtskrivare som tidigare och har valt ut ett gäng nya låtar. - Men den här gången har det varit svårare än någonsin, ler Lasse. Jag har fått så otroligt mycket bra låtar skickade til l mig och jag har fått klia mig i huvudet för att välja ut de som jag verkligen tycker passar bäst in. Det har varit jättetufft, men jag är så nöjd med resultatet fortsätter han. Och det är bara att hålla med. Den nya plattan är en oerhörd stark platta och inga av hans gamla fans kommer att bli besvikna, och förhoppningsvis tillkommer det ännu fler då Lasse vågat ta soundet en bit till åt singer songwriter-hållet på några spår. - Jag är ju uppvuxen på singer songwriter-musik från 60- och 70-talet med Kris Kristoferson, George Jones och en mängd andra storytellers så jag har såklart influerats av dem. Musikaliskt så är denna platta lite bredare säger Lasse. Tänk er de låtar som jag alltid sjungit och blanda i lite mer ren singer songwriter-anda och med en luftigare produktion så förklarar det soundet på en dessa spår. Men givetvis finns det även låtar som är mer dansanta. - Jag vore dum om jag inte släppte musik som jag vet att mina gamla fans uppskattar. För det är det jag lever på. Känslan av att beröra och få folk att gilla det man gör. Den känslan går inte att beskriva och var den största anledningen att jag åkte omkring och spelade i så många år med bandet. Det var kul att lira svängig musik och se folk dansa och ha kul och få tillbaka så mycket från publiken. Det var underbara år och jag är så tacksam att kunna fortsätta med det på egen hand. - Sen är det otroligt kul med de gäster jag fått med på skivan. Dels har jag fått med Helene Persson och Carina ”Kina” Jaarnek på varsin duett men inte minst har jag fått med min bror Hasse att spela saxofon på skivan och det är så kul, avslutar Lasse. Lasse. Skivan släpps den 11 juni

        Dansband
Datum: 2014-06-03
Label: Atenzia Records

ISRC:

BOB STEVENS
Mitt Skåne


        Dansband
Datum: 2014-06-02
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
Ge mig Ditt namn, ge mig Ditt nummer
Text o musik: Clive Nolie, Svensk text Jan Svensson, Originaltitel: Give Me Your Name Give me Your Number

        Dansband
Datum: 2014-05-26
Label: Atenzia Records

ISRC:

SANNEX
Jag vill leva
Den 9:e april är det äntligen dags för ett nytt album från ett av våra absolut mest populära dansband - Sannex. "Jag vill leva" är en uppvisning i snyggt, fräscht paketerad dansbandsmusik med rötterna på dansbanan men där bandet vågat ta ut svängarna och sneglat mot både country- och den mer moderna dansbandsscenen. Denna mix är svaret på varför bandet är så populärt. På nya skivan har bandet samarbetat med tre olika producenter, Henrik Sethsson från Casanovas, Thomas Thörnholm och Peter Samuelsson från Barbados, men ett par låtar har Sannex egen sångare Andreas producerat. På låtskrivarsidan finner vi så klart några låtar av Andreas, men låtskrivare som Henrik Sethsson, David Stenmarck, Niklas Jarl, Danne Attlerud, Micke Finell, Anders Wigelius finns också representerade. Resultatet är en platta som det kommer att pratas mycket om i dansbandskretsar framöver. Och inte minst dansas till.

        Dansband
Datum: 2014-04-03
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

JONTEZ
En dans med oss
Jontez tillhör ett av Sveriges mest populära mogendansband ute på dansbanorna. Populäriteten är belöningen efter alla år som de åkt runt och skämt bort danspubliken med välspelad, dansant musik. Nu kommer bandet med sitt nya album "En dans med oss" där vi får lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd, på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound. För övrigt är bandet sig likt... Oles mogna röst som ligger någonstans mellan Christer Sjögren och Sten Nilsson är såklart där. På skivan får Ole även visa vilken duktig saxofonist han är, då han bland annat gör en instrumental version av Bee Gees-låten "Don't Forget To Remember Me". Idag finns inte så många band som använder så mycket saxofon, inte så som de gjorde förr, säger Ole. Vi tycker att saxofonen är en viktig del i vårt sound, som vi har utvecklat ännu mer på nya skivan. Även Benny Hedlund måste nämnas, då hans dragspelssväng är en stor del av Jontez sound. Jontez nya skiva är utan tvekan deras starkaste platta hittills och det är roligt att bandet spelat in så mycket nya låtar. "Ja, vi fick så mycket bra låtar från alla håll och kanter" säger Ole. När man får kanonlåtar från meriterade killar som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson samt riktigt tunga dansbandslåtskrivare så är det svårt att tacka nej... Därför blev det en platta med många nya låtar, som vi i bandet är stolta över att kunna få presentera.

        Dansband
Datum: 2014-04-03
Label: Atenzia Records

ISRC:

JONTEZ
Här står Du / Hon har himlen i sin famn
Jontez tillhör ett av Sveriges mest populära mogendansband ute på dansbanorna. Populäriteten är belöningen efter alla år som de åkt runt och skämt bort danspubliken med välspelad, dansant musik. Nu kommer bandet med sitt nya album "En dans med oss" där vi får lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd, på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound. För övrigt är bandet sig likt... Oles mogna röst som ligger någonstans mellan Christer Sjögren och Sten Nilsson är såklart där. På skivan får Ole även visa vilken duktig saxofonist han är, då han bland annat gör en instrumental version av Bee Gees-låten "Don't Forget To Remember Me". Idag finns inte så många band som använder så mycket saxofon, inte så som de gjorde förr, säger Ole. Vi tycker att saxofonen är en viktig del i vårt sound, som vi har utvecklat ännu mer på nya skivan. Även Benny Hedlund måste nämnas, då hans dragspelssväng är en stor del av Jontez sound. Jontez nya skiva är utan tvekan deras starkaste platta hittills och det är roligt att bandet spelat in så mycket nya låtar. "Ja, vi fick så mycket bra låtar från alla håll och kanter" säger Ole. När man får kanonlåtar från meriterade killar som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson samt riktigt tunga dansbandslåtskrivare så är det svårt att tacka nej... Därför blev det en platta med många nya låtar, som vi i bandet är stolta över att kunna få presentera.

        Dansband
Datum: 2014-03-26
Label: Atenzia Records

ISRC:

LASSE STEFANZ
Länge leve honky tonk / Det regnar och regnar (2014)
Nyligen medverkade Lasse Stefanz i en TV-gala och framförde den nya ”Länge leve honky tonk”. Låten är hämtad från en kommande platta som ska släppas framåt midsommar. Då ska Lasse Stefanz försöka följa upp fjolårets osannolika framgångar då man låg 1:a på den svenska försäljningslistan under 11 veckor med två olika album, ”Trouble boys” (8 veckor) och ”Lasse Stefanz stora julparty” (3 veckor). Vi skickar även med ”Det regnar och regnar 2014” som är en nyinspelning av bandets 10 år gamla klassiker och som de framförde i ”Skavlan” tidigare i år.

        Dansband
Datum: 2014-03-14
Label: Warner Music Sweden

ISRC:

CLAES LÖVGRENS
Vi börjar om igen
"Vi börjar om igen! Det är titelspåret på vår nya platta som du håller i din hand. Och det är precis så jag känner! Vi har fått en riktig nystart senaste året med våra nya begåvade musiker Calle Stifors och Andreas Olsson. Tillsammans med resten av bandet är vi en oslagbar kombination! Med den här plattan vill vi förmedla den spelglädje vi känner när vi spelar upp till dans. Här finns gott om nyskrivna låtar att njuta av och så några gamla välkända melodier. En av dem är "Mest av allt", som jag har valt att tillägna en av mina favoritsångare, Gunnar Wiklund." Claes Lövgren, februari 2014

Orden är Claes egna och beskriver väl vad skivan handlar om. En riktig nystart för bandet med ett par nya medlemmar. Det har gjort att deras redan stora publik ute på dansbanorna blivit ännu större och nu är det alltså dags för den nya sättningen att för första gången presentera sig på skiva. En skiva fylld med otroligt svängiga bugglåtar, goa foxlåtar och ett par underbara "tryckare" där Claes bevisar vilken fantastisk sångare han är. Allt producerat av Tobbe Nyström, tidigare i Wahlströms. Med nya albumet har Claes Lövgrens ett album de kan vara riktigt stolta över och som titeln så väl beskriver så har bandet "börjat om igen" och tagit steget in i framtiden som ser väldigt ljus ut!

        Dansband
Datum: 2014-02-11
Label: Atenzia Records

ISRC:

PETER MALMSTRÖM
Älskade Minnen från Dansbanan
Peter är en 53-årig brevbärare från Nyköping som gått och drömt om att få spela in en CD-skiva. Som 50-årspresent spelade han in några låtar hos Johnny Thunkvist. Låten "En torkad ros" blev då en hit på P4 Sörmlands Topp 5.

        Dansband
Datum: 2014-01-28
Label: Atenzia Records

ISRC:

KINDBERGS
Ut på Vägarna Igen
Kindbergs är idag ett av Sveriges populäraste dansband och drar storpublik över hela Sverige och även i Norge där de är stora favoriter. Och man kan förstå varför... Deras dansbandsmusik är en perfekt mix mellan moderndans, fräsch mogendans och allt med en liten touch av country. På nya skivan "Ut på vägarna igen" vågar vi sticka ut hakan och säga att killarna har gjort sitt hittills starkaste album och det tillsammans med producenten Marcus Persson. Skivan innehåller många bra nyskrivna låtar från Sveriges hetaste låtskrivare i genren och ett gäng väldigt smakfullt utvalda covers. Bland dessa en lätt countrydoftande version av "I Swear" som på svenska heter "Idag", Christer Björkmans "I morgon är en annan dag" och en klockren foxversion av "Wake Me Up". Med skivan ger sig Kindbergs "Ut på vägarna igen" och det med en platta fylld av hits, och med denna skiva kommer de garanterat ta steget upp bland de absolut största banden på den svenska dansbandsscenen!

        Dansband
Datum: 2014-01-21
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

2GETHER
Fyra dagar fyra nätter
Bandet heter 2gether. Kommer från Norge ! Låtskrivare är Jan Erik Knudsen, Mikael Cederborg, Ulf Gerogsson

        Dansband
Datum: 2014-01-20
Label: BUSK Records
www.2gether.com

ISRC:

ROXIE
Mer än en vän
ROXIE kommer från den svenk talande delen av Finland! Låten har du kanske hört förut, den är komponerad av Owe Astmo, Mikael Cederborg och Lars E Carlsson

        Dansband
Datum: 2014-01-18
Label:
www.roxie.nu

ISRC:

DEDADUR
Glem ikke Du skal köbe blomster
Detta är en hittlåt vi har i Danmark nu med mina vänner i Dedadur! Låten är komponerad av Christer Sandberg - Mikael Cederborg - Conne Cecilia Jörgensen och var en hit en hitt på Radio Siljan med Anna Lena Olmås för 7 år sedan

        Dansband
Datum: 2014-01-18
Label:
www.dedadur.dk

ISRC:

KJELL THIGER
I vår dansbandshimmel
Detta är en ny cd-skiva med Mora musikanten Kjell Thiger ! Cd-n heter Målet är nått , han siktade på 20 cd-skivor nu har han gjort detta! Kompositörer till "I vår dansbandshimmel" är Christer Sandberg och Mikael Cederborg. Låten är en hyllning till alla som bidraget till den musikformen genom åren

        Dansband
Datum: 2014-01-18
Label:

ISRC:

HIGHLIGHTS
Sorry
Bandet Highlights bildades år 2004, kort efter att Andreas Wistrand hade medverkat i TV3 programmet Fame Factory. Highlights startades i samarbete med producenten Henrik Sethsson, skivbolaget ER-Records och bokningsbolaget Namkab. Sedan dess har Highlights vuxit väldigt snabbt och på kort tid etablerat sig som ett namn att ta på allvar. Highlights har som filosofi att alltid ge 100 % och att sprida så mycket energi och glädje som möjligt från scen. Detta för att bandet ska kunna uppskattas av människor i alla åldrar.Tillsammans med ett spännande låtval, där det bästa från 60-talet fram till idag hämtas, får Highlights ett koncept som är svårt att inte gilla! Highlights har som målsättning att bli ledande inom sin gengre. De strävar efter att få fler folk att upptäcka att dansband inte bara är kul att dansa till utan även att lyssna på! Under åren har bandet medverkat i Club Goa (2005), tilldelats priset som årets uppstickare på guldklavegalan (2005), släppt ett album som blivit belönat med 5 plus i Aftonbladet (2005). 2007 släpps "Varje liten droppe regn" som första singel ifrån albumet "Vi lever om natten", låten låg faktiskt 24 veckor på Sverigetoppen!. I början av 2008 släpper bandet sitt andra album "Vi lever om natten". En skiva som har blivit hyllad av både recensenter och publiken! Med på skivan finns ett antal låtar som medlemmar i bandet varit med och komponerat (Erik Anjou och Christian Lindholm). Sommaren 2008 får Highlights två nomineringar vid Guldklavengalan i Malung, Andreas Wistrand som årets sångare och Christian Lindholm som årets keyboardist. Under hösten av 2008 medverkarde Highlights i SVTs stora satsning Dansbandskampen, bandet svarar för ett mycket omtalat framträdande inför 1,2 miljoner tv-tittare. Passande släpper även bandet en ny singel. Med låten "Här är mitt liv" skriven av Highlights gitarrist Erik Anjou, gör Highlights ett nytt avtryck och befäster sitt sound för sin publik. Lagom till jul 2008 släppte Sony BMG ett samlingsalbum, Highlights är ett av få band som blir representerade med 2 låtar, "Fool to remain sane" och "Aldrig ska jag sluta älska dej". Samlingen gick rakt in på topplistan över mest säljande samling 2008. 2009 blir Highlights ett av få band som får chansen att delta i andra säsongen av SVTs Dansbandskampen. Bandet bestod då av Tommy Gustafsson (Trummor), Andreas Wistrand (sång), Erik Anjou (gitarr), Christian Lindholm (Keyboards) och Johan Petersson (bas) 2010 medverkade Highlights i Melodifestivalen och släppte inför festivalen Singel ”The best part of me” och medverkade i TV Bingo-Lotto. 2011 börjar sångaren Michael Mårtensson i bandet och var Highlights med i “Stjärnorna på travet” som husband och kompade artister som Magnus Carlsson, Martin Rolinski, Ann-Louise Hansson, Siw Malmqvist, Towa Carson och Christer Björkman. Highlights släppte Highlights singel ”Tills natten blir dag” (skriven av Christian Lindholm (i bandet) tillsammans med Anders Nilsson. Förlag: Sweden Songs Highlights består idag av Tommy Gustafsson trummor), Michael Mårtensson (sång) Christian Lindholm (Keyboards) och Rickard Johansson (Gitarr)

        Dansband
Datum: 2014-01-07
Label:
bandethighlights.se

ISRC:

HENRIK ÅBERG
Jump


        Dansband
Datum: 2013-12-28
Label:

ISRC:

SCOTTS
Hurt
SCOTTS är bandet som haft stora framgångar sedan de medverkade i SVT´s dansbandskampen 2008. Nu släpper Scotts sin första singel från kommande album, som är planerat till mars 2014. Fredagen den 11/10 medverkar Scotts med sin nya låten ”Hurt” som är skriven av Linda Sundblad, Måns Zelmerlöw och Dimitri Stassos i Världens Barngalan i SVT. Kvällen är en stjärnspäckad galakväll direkt från konsthallen Artipelag utanför Stockholm.

        Dansband
Datum: 2013-10-09
Label: Warner Music Sweden
www.scotts.nu

ISRC:

VOIZE
Du lärde mig älska
Under våren 2011 började fyra goda vänner som alla lirat i olika dansband prata om hur roligt det hade varit att åka ut som band och att få möta publiken igen. Efter många och långa möten togs ett beslut på att de skulle göra en satsning mot att bli Sveriges dansvänligaste, gladaste och mest sevärda dansband. Något de nu kommit en bra bit med. Deras fräscha mix av gammalt och nytt är perfekt och de drar fler och fler människor till sina danser. Ett annat bevis på deras popularitet är succén i Bingolottos dansbandstävling i våras då bandet gick till final och kom på andra plats. Magnus Meinert som sjunger och spelar gitarr i bandet var tidigare frontman i Sannex. Skivan är fylld av nyskrivet material från Sveriges låtskrivarelit och några väl valda covers som är favoriter ute på bandets spelningar. Skivan är producerad av Tobbe Nyström som var kapellmästare i Wahlströms och har på Voize platta lyckas få till det perfekta soundet mellan modernband och det lite mer mogna. Något som var Wahlströms signum och som nu Voize är beredda att ta över. Var så säkra.

        Dansband
Datum: 2013-10-07
Label: Atenzia Records

ISRC:

WIZEX
40 år i Folkparkernas tjänst
Kikki Danielsson, Tommy stjernfeldt, Monika Silverstrand, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Nilsson (Perrelli), Paula Pennsäter, Jessica Sjöholm och nu Anna Sköld och Thomas Lindberg. De välkända frontfigurerna i Wizex har varit många. Höjdpunkterna för Wizex har också varit många och minnesrika. Detta år – 2013 – firar ”moderna” Wizex 40-årsjubileum. – Det har varit perioder då det känts mycket jobbigt, men när man så står på scenen och upplever att man får något tillbaka från publiken så känns det lättare igen. Egentligen har jag aldrig på fullt allvar funderat på att lägga ner verksamheten. Vi är ett härligt gäng nu. Det säger Eric Iversen, medlem i bandet sedan 1989, kapellmästare sedan 1997 och den som lotsat Wizex genom de senaste årtiondenas olika bekymmer. Moderna Wizex startade alltså 1973 med Kikki Danielsson och Tommy Stjernfeldt som delade på sången, men embryot fanns mer än tio år tidigare. Det ungdomliga bandet tränade varje söndag på Anitastrumpans bar i Knislinge och efter åtta månader gjorde bandet sin första spelning i Agunnaryd 1958. Gaget var fem kronor. Albumdebuten kom redan 1974, då Wizex släppte LP:n Skratta och le och framgångarna ramlade på snabbt. 2,5 miljoner skivor såldes under 70-, -80 och -90-talen. 16 guld och diamantskivor hämtades hem! Wizex hade en välfylld spelplan i en tid då dansbanden var riktigt heta. Plattor producerades också i rask takt och i och med albumet Som en sång från 1977 kom det stora genombrottet. Som en sång såldes i 145 000 exemplar tack vare det då mycket populära TV-programmet Nygammalt. 1978 blev det Melodifestivalen. Kikki och Wizex hade fått Miss Decibel av Lasse Holm. Det blev en andraplats bakom Björn Skifs och Det blir alltid värre framåt natten efter en dramatisk omröstning. Miss Decibel blev hur som helst som låt en stor succé. Albumen Miss Decibel och Carousel som båda kom 1978 sålde tillsammans imponerande 510 000 exemplar! Flera album släpptes och från slutet av 70-talet kom också soloplattor med Kikki Danielsson. Så kom segern 1982 med Dag efter dag. Kikkis solokarriär hade i det här läget blivit större än Wizex. Som en naturlig följd gick bandet och Kikki skilda vägar 1982. Lena Pålsson antog utmaningen att axla Kikkis mantel och det slog till rejält 1988 med Lenas insjungning av Mjölnarens Irene. Det blev ny guldskiva och 16 veckor på Svensktoppen, varav två veckor som etta. I början av augusti 1997 började Charlotte Nilsson i Wizex. Det drog igång med en våldsam fart. För Charlotte Nilsson gick allt väldigt fort. Den 27 februari 1999 dök hon upp i den svenska uttagningen till Melodifestivalen. Tusen och en natt var låten hon fått av Gert Lengstrand och Lars Diedricson. Det blev succé för Charlotte men i slutändan inte för Wizex som fick se sig stå utan sångerska igen. Tusen och en natt hjälpte dock till att dra fram bandets album till höga försäljningssiffror. 235 000 plattor såldes. En ersättare till Charlotte behövde vaskas fram. Bert Karlsson bestämde sig för vem han ville ha som den nya fronttjejen i bandet – Paula Pennsäter. Vid den här tiden var hon handplockad av Bert Karlsson som en av medlemmarna i Friends, bandet som höll på att bildas i TV-såpan Friends på turné. Bert hade dock planerat att Paula snabbt skulle tas bort från Friends för att i stället ersätta Charlotte i Wizex. Det gällde ju att skapa lite dramatik i TV-såpan… Albumet Om du var här med Paula blev 24:e albumet för Wizex. Plattan Grammisnominerades till galan år 2000. Paula hade fått en rivstart. Kamraterna i Wizex var mycket nöjda med sin nya sångfågel. – Hon utstrålar vänlighet och vill inget hellre än visa vad hon kan. Hon är jättebra. Det sa kapellmästaren Eric Iversen efter en kort tid. Sommaren 2001 började Paula Pennsäter få bekymmer med halsen. Stämbandsinflammation konstaterades. Det blev problem för Wizex. 2006 trädde i stället Anna Sköld in vid sångmikrofonen. Anna hade jobbat på Wallmans, hörts i melodifestivalkören och varit med i Sikta mot stjärnorna. – När jag blir stor ska jag vara med i Wizex. Så sa jag när jag var liten, berättar Anna Sköld. Hennes pappa var dansbandsmusiker och Anna växte upp med dansmusik. Självklart grep hon chansen att få sjunga i bandet som drog igång verksamheten flera år innan hon föddes. Hösten 2009 hände något intressant. In i bandet steg Thomas Lindberg. Thomas var för många mest känd som Elvis-tolkare av hög klass. Dansbandsvärlden var han i det närmaste helt obekant med. – Om fem år ska vi vara bäst alla kategorier, sa Thomas sprudlande av entusiasm. – Jag fick ett sms kl. 4 en morgon. Jag blev lite skrämd, läste och skrattade lite. ”Vill du vara med i Wizex” stod det. Frågan kom från Anna Sköld. Thomas och Anna hade jobbat ihop på Wallmans Salonger och hållit en något oregelbunden kontakt. – Jag ringde Anna nästa dag och frågade om hon skämtade. Så var det inte. Wizex skulle utveckla bandet. Med Anna Sköld och Thomas Lindberg i fronten väckte Wizex stor uppmärksamhet. Bandet fick tre nomineringar till Gudklavengalan 2011: Eric Iversen som årets musiker, Anna Sköld som årets sångerska och Thomas Lindberg som årets sångare. – Vi blev helt tagna på sängen. Det kändes helt overkligt även om vi visste att många sedan lång tid tillbaka hade en relation till Wizex, kommenterade Eric Iversen. Iversson hade själv belönats en gång tidigare i Guldklaven-galan. År 2000 blev han årets keyboardist. Värt att nämna är även deras medverkan i Dansbandskampen som blev en stor succé. Så… Nu – 40 år senare är det då dags att fira och det gör bandet ordentligt genom att spela in mängder av klassiker i nya fräscha och ibland versioner ganska långt från originalets sound. Något som funnits i deras tankar efter att de gjorde Timbuktus ”Alla vill till himmelen” i dansbandskampen och insåg att man kan göra dansmusik för 2000-talet.

        Dansband
Datum: 2013-09-19
Label: Atenzia Records

ISRC:

JAN SVENSSON
Österäng
Nu kommer uppföljaren till Jan Svenssons soloplatta "Ännu en dag" som släpptes förra året. CD:n innehåller 17 spår. Även denna CD går i nostalgins tecken med flera kända melodier. Låtskrivare och textförfattare den här gången är både kända namn som Lasse Holm, Gert Lengstrand och Hasse Carlsson från Flamingokvintetten och mindre kända namn i låten "Tänk om väggarna kunde tala". Den låt från plattan som bär titelnamnet är spår nr 15 "Österäng", skriven av Johan Fransson, känd låtskrivare från Melodifestivalen. Det är stillsam, mjuk låt som framförallt är lättlyssnad och lätt att ta till sig. Ett annat spår på plattan är "Valentino", skriven av Lasse Holm och Gert Lengstrand. Den låg etta i 2 veckor på Svensktoppen med Streaplers på 70-talet och kommer här i en ny fräsch version. Andra låtar som finns med är en Ulla Billquist-sång "Hur har du det med kärleken idag" från 1945 (från den danska revyn "Gräshopporna") och "Vi har så mycket att säga varandra, känd från filmen "Kyss Henne" med Annalisa Ericsson och Åke Söderblom från 1940. Förra CD:n "Ännu en vacker dag" fick stor uppmärksamhet och fina recensioner i både svensk och norsk radio and andra medier. Flera av låtarna låg som listettor i både Sverige och Norge

        Dansband
Datum: 2013-08-29
Label: Hövik Records

ISRC:

FRAMED
Tack vare Er
Framed startade 2008 och var under ett par år ett band med ca 30 spelningar om året. Men publiken har verkligen fått upp ögonen för detta grymma dansband från västkusten, som älskar när det svänger! Målet för Framed är att musiken alltid skall vara dansant och att ingen skall sitta still på deras spelningar, något som verkligen bevisat sig vara en lyckad kombination då bandet idag har en bra bit över 100 spelningar per år! Det stora beviset på Frameds popularitet kom den 3:e juni 2013 då de vann Bingolottos stora dansbandstävling där de mötte bandet Voize i finalen. TV-publiken älskade deras svängiga sound som alltid bygger på 100% live - precis som sina förebilder och mentorer i Streaplers. Streaplers såg tidigt Frameds potential och har tagit bandet under sina vingar och hjälper bandet att sätta sin personliga prägel och nå ut till Sveriges dansbanor och publik ännu mer. Nu släpper Framed sitt andra album, och det första med riktig distribution och med skivbolag i ryggen. Det vi ser är ett band som verkligen har medvind och som inom en snar framtid kommer att vara ett av de mest populära ute på dansbanorna. Vinsten i Bingolottos Dansbandstävling är ett bevis och alla bokningar som rasar in ett annat. Skivan som kommer är ett tredje då det är en härlig bra blandning av gamla sköna covers och nyskrivet material från bland annat grabbarna i Streaplers. Framed bjuder upp till dans och det är "Tack vare er".

        Dansband
Datum: 2013-08-21
Label: Atenzia Records

ISRC:

SANNEX
Vi har sålt vår husvagn / Flickorna i Göteborg
Vi har sålt vår husvagn ( 39) Andreas Olsson, Mattias Olofsson, Flickorna i Göteborg ( 38), Musik Trad, Text Göran Premberg

Sannex släpper nu Ny Singel Måndag 15 Juli i Malung (under Dansbandsveckan) "Vi har sålt vår husvagn" (skriven av Sannex sångare Andreas Olsson tillsammans med Mattias Olofsson) Förlag: Sweden Songs Skivbolag: Atenzia Records Sannex är aktuella med albumet ”Tillbaka till framtiden” (Atenzia Records) som låg på Svenska Topplistan som bäst på 5:e plats mellan vecka 17 och 19 2012 Sannex vann manifestpriset på Manifestgalan "Årets dansband" i Februari 2013

        Dansband
Datum: 2013-07-12
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

CANYONS
Utan Dina Andetag


        Dansband
Datum: 2013-07-09
Label: Atenzia Records

ISRC:

DRIFTERS
Livet kommer inte i repris
DRIFTERS är TILLBAKA på EMI/FRITUNA! Ifrån kommande albumet “Jukebox”, som släpps den 21a augusti, hämtar vi redan innan sommarens dansgalor singeln ”Livet Kommer Inte I Repris”.

        Dansband
Datum: 2013-06-20
Label: Frituna/EMI

ISRC:

LASSE STEFANZ
Lång väg tillbaka
Efter viss turbulens under året har Lasse Stefanz samlat kraft och spelat in sitt mest känsloladdade album på många år. 19/6 släpps plattan ”Trouble boys” och första singel ut är ”Lång väg tillbaka”.

        Dansband
Datum: 2013-06-10
Label: Mariann
www.lassestefanz.se

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
En gång till
som blev en av 2012 års mest sålda artistplattor. Den nya skivan ”En gång till” är fylld med nyskrivna låtar av Lasse själv men även från låtskrivare som till exempel Michael Saxell som skrivit mängder av hits artister och dansband genom åren, inte minst till Lasse Stefanz som Lasse var med och bildade 1967. Utöver dessa nyskrivna låtar har Lasse återigen valt ut några av de låtar han har sjungit med Lasse Stefanz under åren och även spelat in några väl valda covers och spelat in i nya fräscha versioner producerade av Jörgen Andersson. Lasse har även bjudit in ett antal gästartister på skivan. Anna Sköld och Thomas Lindberg från Wizex sjunger på varsin låt, Zara Kronvall Sigfridsson och Emil Sigfridsson sjunger tillsammans med Lasse på ”En liten fågel” där även Åsa Jinder spelar nyckelharpa. Dessutom är Michael Saxell och Janne Bark med och spelar gitarr på ett par låtar. På nya skivan med den passande titeln ”En gång till” kommer Lasse att bevisa att den första soloplattan från honom inte var en engångsföreteelse utan en skiva som etablerar honom som en av de bäst säljande artisterna i Sverige

        Dansband
Datum: 2013-06-10
Label: Atenzia Records

ISRC:

CASANOVAS
Sommar i Sverige
Då var det dags för ett nytt album med ett av Sveriges absolut populäraste moderndansband – Casanovas. På nya skivan samsas nyskrivet material av bland andra sångaren i bandet Henrik Sethsson, Thomas G:son och Jimmy Jansson. En av de nya låtarna är radiohiten ”On A Day Like Today” där Henrik sjunger duett med Robin Beck, som hade en världshit med ”First Time” på 80-talet och som är en av de största reklamfilmslåtarna i historien. Som vanligt har grabbarna valt ut ett gäng covers som de gjort till sina egna, bland annat Swedish House Maffias ”Don’t You Worry Child” och Yohios ”Heartbreak Hotel”. Titelspåret på plattan är Sven-Ingvars gamla dänga ”Sommar i Sverige”, som nu på senare tid blivit en ny hit i och med att den är signaturmelodi till Ensam Mamma Söker på TV3. Casanovas har det sista året haft sitt bästa år någonsin och drar bara fler och fler folk till sina kvällar då de är ute och spelar. Receptet på Casanovas framgång är ganska enkel, den stavas – energifyllda kvällar – som få av Sveriges andra dansband kan konkurrera med. Det är inte många som lämnar en dans med Casanovas utan att vara svettiga. Dessutom bjuds publiken på ett publikfrieri med låtar som är en blandning av egenskrivna låtar, många nya fräscha hits och ett gäng klassiker i fräscha arrangemang. För är det något Casanovas är – så är det ett fräscht modernt dansband med den perfekta blandningen av material som bevisat sig vara en otroligt lyckad formel. Med nya plattan ”Sommar i Sverige” tar de ytterligare ett steg och kommer utan tvekan befästa sin plats som ett av Sveriges absolut populäraste moderna dansband.

        Dansband
Datum: 2013-05-18
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
Vicken Fest
I januari 2013 började Perikles arbetet med sin nya skiva, och resultatet ser du nu i din hand. En härlig mix av nyskrivet material signerat grabbarna i bandet och några av Sveriges bästa låtskrivare i genren. Givetvis hittar du också ”lånelåtar”, som det så fint heter på skånska, covers som bandet får grymt bra feedback på då de lirar dem ute. Vi får ”njuta” av bland annat suveräna versioner på Gasolins klassiker This Is My Life, Hva’ gör vi nu, lille du?, Nazareths Love Hurts och den gamla 80-talsdängan The Neverending Story som bandet gör på sitt unika sätt. För är det något Perikles är bra på, så är det att vara unika. Bandet har ingen motsvarighet i branschen. Deras combo av att vara ett dansband kombinerat med att vara ett partyband har gjort dem till ett av Sveriges mest publikdragande band med 150 gig per år. Från Ystad i Söder till Piteå i norr. Hemma i Skåne är de ”nationalhjältar” och drar tiotusentalsfolk till olika festivaler på sommaren och fullspikade dansställen. Något man förstår när man ser hur ruggigt tighta de är på scen. Första skivan spelade bandet in redan 1976 och har sedan dess gjort elva stycken plattor om man inte räknar med deras live-album. Perikles deltog i den svenska Melodifestivalen 1994 med bidraget Vill du resa till månen med mig? Perikles har dessutom varit nominerade till Guldklaven vid ett flertal tillfällen och tagit hem den vid ett tillfälle

        Dansband
Datum: 2013-05-15
Label: Atenzia Records

ISRC:

PERIKLES
Dina röda läppar
Januari 2013 började Perikles arbetet med sin nya skiva, ”Vicken Fest” och nu är resultatet färdigt. En härlig mix av nyskrivet material signerat och ”lånelåtar” som det så fint heter på skånska… Låtar som bandet har lirat ute det sista året och som de får grymt bra feedback på. Vi njuter av bland annat suveräna versioner på Gasolins klassiker This Is My Life, Hva Gör Vi Nu Lille Du, Nazareths ”Love hurts” och den gamla 80-talsdängan ”The Neverending Story” som bandet gör på sitt unika sätt. För är det något Perikles är så är det att vara unika. Bandet har ingen motsvarighet i branschen. Deras combo av att vara ett ”dansband” kombinerat med att vara ett partyband har gjort dem till ett av Sveriges mest publikdragande band. I Skåne är de ”nationalhjältar” och första singeln ”Dina röda läppar” är redan en stor hit i Skåne tack vare att låten snurrat i en radioreklam under ett par månader och låten släpps nu till radio i övriga landet också.

        Dansband
Datum: 2013-05-03
Label: Atenzia Records

ISRC:

JENNY SALÉNS
Mot nya mål
Dansbandet Jenny Saléns går från klarhet till klarhet och är idag ett av Sveriges mest lysande mogendansband, och det är tack vare sin fräscha och moderna framtoning. Jenny och hennes grabbar drar fulla hus var de än kommer i Sverige. Jennys mjuka och varma stil kombinerat med hennes unika röst har gjort henne till en av Sveriges största kvinnliga dansbandsprofiler, något hon bevisade redan i Dansbandskampen då bandet var med där. n Nu är det dags för bandet att ta ytterligare ett steg i karriären med en skiva som har det passande namnet “Mot nya mål”. På nya skivan samsas sköna bugglåtar med kramgoa ballader – nyskrivna låtar blandade med väl utvalda covers som bandet spelar ute och som fungerar på deras publik. Allt producerat på ett fräscht, moget sätt.

        Dansband
Datum: 2013-04-22
Label: Atenzia Records
www.jennysalens.se/

ISRC:

FERNANDOZ
Som en sommarvind
”Som En Sommarvind” heter singeln ifrån Fernandoz nya album.”Home Sweet Home”, som släpps den 24e april.

        Dansband
Datum: 2013-04-12
Label: Frituna

ISRC:

JIVE
Om Du vill
Nu är de här med en helt ny skiva och med den lite längtande titeln ”Om du vill”. Jive med sitt fräscha, moderna mogendansbandssound har varit en del av den svenska dansbandsscenen sedan 2002, då bandet bildades av Torbjörn Eriksson och Leif Wallin. Torbjörn Eriksson som på 90-talet var kapellmästare i Black Jack och under 80-talet i Per Lundgrens har tagit med sig en hel del bra influenser till sitt Jive och bandet har gjort tr e tidigare produktioner, så detta blir Jives fjärde album. Skivan innehåller en skön mix av nya låtar och svängiga covers. ”Om du vill”, som är titelspåret, är en av de sju nyskrivna låtarna. Förutom det nyskrivna materialet från olika låtskrivare har grabbarna spelat in fem covers. Dessa noga utvalda covers är de som drar upp fles t folk på golvet under spelningar na. Torbjörn sjunger naturligtvis de flesta av spåren på nya skivan med sin mycket karaktäristiska r öst, men fyra av låtarna har de låtit producenten och deras ”vikarie” Tobbe Nyström sjunga in. Bandet turnerar flitigt runt om i Sverige för en tr ogen publik och de har gjort över hundra spelningar det senaste året. Jive består av; Tobbe Eriksson - Sång/sax/bas. Conny Ohlson - Steelguitar/gitarr Kenneth Wellvik - Keyboard/gitarr/sång Leif Wallin - Trummor/sång.

        Dansband
Datum: 2013-04-09
Label: Atenzia Records
www.jive.nu

ISRC:

MARTINEZ
Fram & Tillbaka
Martinez är ett modernt mogendansband med ett helt eget och mycket dansant sound. De blev 1995 Svenska Dansbandsmästare i Sunne och fi ck sin första Svensktoppshit ”Säg hej till kärleken”. Därefter har framgångarna avlöst varandra, inte mindre än fem låtar har bandet haft på Svensktoppen. Martinez har medverkat i en rad olika TV sammanhang. Bingolotto, Cafè Norrköping och en del Talkshow program. 2010 kunde bandet ses i TV succèn ”Dansbandsbrudar”, då med sångerskan Lillan Vestman. Nu med Sandra Estberg vid mikrofonen har Martinez fått ytterligare ett lyft och 2013 släpps då bandets sjätte album. Skivans titel, ”Fram & tillbaka”, speglar både deras turnéer och även skivans innehåll som är nyskrivet material och gamla favoriter som präglar deras sound. Martinez gör cirka 150 spelningar per år runt hela Norden. Bandet lirar en perfekt mix av modern, fräsch, mogen dansbandsmusik. Med andra ord – något som går hem brett hos den stora dansbandspubliken. Bandets medlemmar: Tommy Bengtsson, gitarr & sång Linus J Karlsson, klaviatur & sång Sandra Esteberg, sång Danne Strandberg, trummor & sång

        Dansband
Datum: 2013-03-07
Label: Atenzia Records
www.martinez.se

ISRC:

MATS BERGMANS
Kom stanna kvar
Ny singel ifrån Mats Bergmans kommande album ”Om Du Ger Mig Din Hand”, som släpps den 27 mars. Detta är deras 2a album på Frituna och låten är en uptempo-rökare skriven av Tommy Andersson-Nordman och Karin Hemmingsson

        Dansband
Datum: 2013-03-07
Label: Frituna

ISRC:

TITANIX
Ingen regnbåge utan regn
Ny singel ifrån Titanix senaste album.

        Dansband
Datum: 2013-03-01
Label: Frituna
www.titanix.info

ISRC:

LENNART KARLSTRÖM
Jag vill dansa med dig, 12 country hits vol.1
Det här är en liveinspelning från 2012, inget förskönat utan rakt på. Dansmusiken ligger Lennart varmt om hjärtat. Att förmedla glädje ut till dansgolvets rörliga och glada människor är viktigt för Lennart. Men också den instrumentala musiken, typ Shadows och Spotnicks, som han spelar med bravur

        Dansband
Datum: 2013-02-16
Label: Bysmedjan

ISRC:

MATZ BLADHS
Det Du gör med mig
Ett smakprov ifrån Matz Bladhs kommande album " Leende Dansmusik 2013 ", skrivet av Tomas Berglund , Thomas Persson och Ulf Georgsson

        Dansband
Datum: 2013-02-13
Label: Frituna

ISRC:

TOMMYS
En duva med bruten vinge
Ett smakprov ifrån Tommys nya och något försenade album (nytt datum 20/2) Skriven av Thomas Enroth och Lasse Berghagen.

        Dansband
Datum: 2013-02-13
Label: Frituna

ISRC:

ROLF EGIL JOHNSEN
Tenk deg glad / Tralalalala jeg er så glad idag


        Dansband
Datum: 2013-02-02
Label:

ISRC:

ROLLE BERG
Rock on the Sandy beach
Upphovsmänn "Christer Sandberg- Rolle Berg - Mikke Cederborg - Kurt Bönnerup"

        Dansband
Datum: 2013-01-19
Label:
www.rbmp.se

ISRC:

KINDBERGS
Den dagen vi möttes
25-årsjubilerande Kindbergs går från klarhet till klarhet. Deras senaste skiva som släpptes förra vintern, "Nu reser vi västerut", är deras populäraste till dags dato (som bäst åtta på den svenska topplistan) och bandets kalender är fullbokad med spelningar för 2013. Detta både i Sverige men även i Norge där de är ett av de absolut största dansbanden idag! Nu kommer nya skivan "Den dagen vi möttes" och killarna har fått kanonlåtar levererade av bland andra Thomas G:son, Henrik Sethsson och Chris Antblad. Skivan gästas av countrylegenden Mats Rådberg som sjunger duett med Jocke på singelspåret "Tänk om allting vore country". BANDMEDLEMMAR Jocke Ekelund - Sång, Gitarr, Klaviatur Conny Falk – trummor Ola Jonsson – bas, sång Henrik Svensson – klaviatur, dragspel, sax

        Dansband
Datum: 2013-01-16
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

SCAN-EXPRESS
Du är mitt liv
En orig.låt i bästa vikinga-anda. Skriven av conny höök-mikael persson-jan hedlund

        Dansband
Datum: 2013-01-09
Label:
www.scanexpress.nu

ISRC:

TITANIX
Ingenting kan stoppa mig
Kanske det allra bästa spåret ifrån TITANIX senaste album ”Genom Natten”. Skrivet av Thomas G:son och Henrik Sethsson

        Dansband
Datum: 2012-12-04
Label: Frituna/EMI

ISRC:

BLACKJACK
Jag kommer från landet
Ny singel ifrån Black Jacks album "Casino", en av årets bästa dansbandsalbum

        Dansband
Datum: 2012-11-09
Label: Frituna

ISRC:

CALLINAZ
Så kom jag till Provence


        Dansband
Datum: 2012-10-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

LASSE SIGFRIDSSON
Min egen väg


        Dansband
Datum: 2012-10-23
Label: Atenzia Records

ISRC:

WIZEX
Det här e bara början
Wizex kommer med ny singel från "Simsalabim" som släpptes den 23/5 i år. Skivan fick pressrosor och nominerades i kategorin "Årets bästa album" i dansbandets egen Guldkalven-Gala. "Det Här E Bara Början" är skriven av Lasse Holm och Wizex kommer framföra låten i två stora TV-program den närmsta tiden; Världens Barns-galan den 12/10 Bingolotto den 21/10 Missa inte detta!

        Dansband
Datum: 2012-10-22
Label: Cosmos

ISRC:

THORLEIFS
Deja vu
För tre veckor sedan spelade Thorleif upp till dans för allra sista gången. Folkets Park i Växjö var sedan länge utsålt och publiken bjöds på låtar som de burit med sig och älskat i över 40 år. Avskedet blev både varmt och känslosamt, med mycket tårar och många rosor, ingredienser som haft stor betydelse i Thorleifs musik genom åren. Thorleifs bildades i Norrhult i Småland 1962, men det var först tio år senare som de började spela som heltidsmusiker. Thorleifs meritlista är lika lång som imponerande. De har flera gånger röstats fram som Sveriges populäraste dansband av tidningen Expressen och belönats med både Grammis och guldklavar. Tre gånger under mitten av 90-talet valdes man till ”Årets Svensktoppsband” efter bl a 6 raka svensktopps-ettor. Thorleifs kommer att saknas av alla de tiotusentals fans som under åren har njutit av och dansat till och ett av Sveriges populäraste band - alla kategorier. ”Déjà vu” är en helt nyskriven låt från den kommande samlingsplattan ”Tack och farväl” som släpps i mitten av november. Låtskrivaren Thomas G:son behöver kanske ingen närmare presentation, men resultatet är en klassisk Thorleifs-hit med saxar, körer och tornartshöjning. ”Déjà vu” är en låt som sätter en värdig punkt för en fantastiskt karriär och som varje äkta Thorleifs-fan med ett leende kan bära med sig i många år till.

        Dansband
Datum: 2012-10-21
Label: Mariann
www.thorleifs.se

ISRC:

JAN SVENSSON
Ännu en vacker dag
I dagarna kommer solodebutskivan och fullängdaren med Jan Svensson "Ännu en vacker dag" att finnas på skivdiskarna. CD:n innehåller 16 spår. Låtskrivare, textförfattare på plattan är allt från kända namn som Lasse Holm, Torgny Söderberg och Gert Lengstrand till helt okända namn som Elma Olsson från Tjörn. Jan har snart ett 40-årigt förflutet inom branschen som både sångare, kompgitarrist och studiotekniker. På 70- och 80-talen var han sångare i dansbanden Kenth-Erics och Christie. På 80-talet startade han inspelningsstudion Studio Hövik som lever vidare än idag. Den låt på plattan som är promotionriktad med radio är spår 4 "Ännu en vacker dag", skriven av Michel Saxell. Spåret, som är en stillsam mjuk låt och med en tänkvärd text, är framförallt lättlyssnad och lätt att ta till sig. Några av de andra spåren på plattan är bl a "En liten femöres kola", skriven av Alf Robertsson. Den låten låg 10 veckor, därav 7 veckor på förstaplatsen, på Svensktoppen i våras. "Harstena ö" är skriven av den kända TV-profilen Sven Lindahl. "I min lilla lilla värld av blommor", känd från filmen Rännstensungar, finnas även med på plattan

        Dansband
Datum: 2012-10-09
Label: Hövik

ISRC:

TRASTHES
Mitt Gamla Piano - 50 år
Trasthes fyller 50 år! Bandet hetter först Trastinis, sen Madde och Grabbarna och nu Trasthes. Medlemmarna är Ingemar Trasthe (sång, keyboard), Svend-Erik Hansen (gitarr, elbas), Jörgen Ingesson (gitarr) och Håkan Stare (saxofon, dragspel). Albumet är inspelat i Merrlyand Studio, Rottne och är inspelat, mixad och producerad av Patrik Ahlm

        Dansband
Datum: 2012-08-30
Label: Scranta Grammofon

ISRC:

TITANIX
Genom natten
Singel och även titellåten hämtad ifrån vårens album med Titanix.

        Dansband
Datum: 2012-08-29
Label: Frituna

ISRC:

HIGHLIGHTS
Tro på mig
Highlights (som medverkade i Melodifestivalen 2010) släpper Ny Singel "Tro på mig" (skriven av Christian Lindholm/Michael Lindholm / Anders Nilsson). Förlag: Sweden Songs Label: KA Musik. "Tro på mig" släpps som en uppföljare till förra singeln "Tills natten blir dag". Highlights är också i studion och jobbar på nytt kommande material. Highlights medverkar under Svenska Dansbandsvckan i Malung (20.7) och Fryksdalsdansen i Sunne (26.7). Highlights består av Tommy Gustavsson, Michael Mårtensson, Christian Lindholm och Rickard Johansson som är Ny medlem i bandet och ersatt Johan Elander. Under åren har bandet medverkat i Club Goa (2005), tilldelats priset som årets uppstickare på guldklavegalan (2005), släppt ett album som blivit belönat med 5 plus i Aftonbladet (2005), singel "Varje liten droppe regn" Album och Singel ”Vi lever om natten” (2007). Sommaren 2008 fick Highlights två nomineringar vid Guldklavengalan, Andreas Wistrand årets sångare och Christian Lindholm årets keyboardist. 2008 och 2009 medverkar Highlights i SVTs stora satsning Dansbandskampen, inför 1,2 miljoner tv-tittare och släppte singel ”Här är mitt liv". 2010 släppte Highlights singel "The best part of me", medverkade i TV Bingo-Lotto och medverkade i Melodi- festivalen med låten "Come and get me now" 2011 börjar ny sångare Michael Mårtensson och bandet var husband i ”Stjärnorna på travet” och kompade artister som Magnus Carlsson, Martin Rolinski, Ann-Louise Hansson, Siw Malmqvist,Towa Carson och Christer Björkman. 2012 släppte bandet Ny Singel ”Tills natten blir dag” (Christian Lindholm/Anders Nilsson) i samarbete med Sweden Songs och KA Musik label och Livealbum Limited Edition Vol 1 Bandet blev också Vinnare av Guldsladden som Årets modernband & Årets sångare Michael Mårtensson

        Dansband
Datum: 2012-07-20
Label: KA Musik
bandethighlights.se

ISRC:

CASANOVAS
Livet börjar nu!
Casanovas med Henrik Sethsson i spetsen tillhör ett av Sveriges populäraste moderndansband. Nu är det dags för ett nytt album. Det har en otroligt skön mix av nyskriva dängor, som radiohiten "Livet börjar nu" samt ett gäng väl arrangerade covers. Eller vad sägs om Lenas "Satellite" (vinnaren av Eurovision Song Contest 2010), Starships superhit "Sara", Trains catchiga "Drive by" och Bette Midlers "Favorite waste of time". Förutom dessa så ligger även Sten & Stanleys gamla dänga "Dra dit pepparn växer" med på skivan - en låt som är en favorit bland Casanovas fans efter bandets framträdande i Dansbandskampen. Och det är bara några av de låtar som förgyller detta album. Det kommer bli ett av årets mest omtalöade dansbandsalbum och som vanligt är Casanovas ett av banden som har äran att öppna Malungsveckan

        Dansband
Datum: 2012-05-29
Label: Atenzia Records

ISRC:

BENGT HENNINGS
Scenen är vår
2012 firar Bengt Hennings 45 år och i maj släpps deras nya platta där de blandar nyinspelade covers med nyskrivet material. Jubileumslåten "Scenen är vår" sjungs av alla sångare Bengt Hennings haft under sina 45 år - Bengt Henningsson, Hasse Schmid, Sune Strand samt nuvarande sångaren Kjell Malmborg. Övriga nyskriva låtar är "Jag lever nu", "Kärleken går sin egen väg", "Lördagskväll i parken" samt "På en våg av kärlek". Superschlagern "Euphoria" har bandet gjort om till en riktigt bra dansbandslåt, som senast i förra veckan hyllades i radioprogrammet "Luften är fri" i Sveriges Radio Göteborg med bland andra Stefan Livh som sa "Den här kommer att brisera och ligga på listorna i flera år...". De har dessutom gjort covers på Joe Fagins "Stanna hos mig i natt", Sir Douglas Quintets "Möt mig i Stockholm", Roy Orbisons "Only the lonely", Larry Finnegans "Pretty Suzie Sunshine" och Elvis underbara ballad "Young and beautiful". Saxofoner ska givetvis finnas med hos Bengt Hennings, så de bjuder på ett saxmedley med fantastiska låtar skrivna av Bröderna Gibb. Bengt Hennings gjorde stor succé när de tog sig till final i den första omgången av Dansbandskampen. Sedan dess har bandet haft sin turnékalender fullspikad och var de än kommer så drar de stor publik. Bandet levererar självsäkert och rutinerat en glad, trygg och mogen dansbandsmusik. Bengt Hennings har också visat sin popularitet på andra sätt - bandets blåsare (Martin Lindqvist, Roland ask och Roberty Muhrer) vann "Guldklaven" för årets blåsare vid dansbandsveckan i Malung 2008 och Kjell var nominerad som bästa sångare året därpå

        Dansband
Datum: 2012-05-29
Label: Atenzia Records
www.bengthennings.se

ISRC:

LASSE STEFANZ
Sara Solsken
Det började med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare. Sedan var bandet bildat och målsättningen klar, ”vi ska bli det bästa dansbandet i Sverige”. Året var 1967 och ungdomarna i Lasse Stefanz drog upp framtidsplanerna över saft och kakor. Tvillingbröderna Hasse och Lasse Sigfridsson hade värvat Olle Jönsson till bandet efter en lyckad audition. Premiärspelningen blev i en bingopaus och gage i form av bingobrickor! Något år senare kom Christer Ericsson och Anders Pettersson med. Föräldrarna Sigfridssons hönshus blev replokal och bandet åkte upp och ner i Sverige, ofta för inga pengar, för att bli kända. I slutet av 70-talet var uppbrottet och nedläggningen bara dagar bort. Lasse Stefanz hade börjat spela discomusik och det var ingen hit. Men då ringde Bert Karlsson och resten är historia... Nu har det gått 45 år sedan de tog sina första ackord och idag är Lasse Stefanz det största bandet i Norden. De säljer guld- och platina som inga andra artister gör och turnerar för fulla folkparker 115 kvällar per år. Bandet har också lyckats med att locka ut såväl 20-åringar som 80-åringar på dansbanorna, som sida vid sida sjunger med i hitlåtarna. Lasse Stefanz är både kult och kultur! Den 23:e maj släpper Lasse Stefanz sitt nya album ”Rocky mountains”. Med första singeln ”Sara Solsken” markerar Kristiandstads kungar att sommaren är på gång.

        Dansband
Datum: 2012-05-20
Label: Mariann
www.lassestefanz.se

ISRC:

TITANIX
Precis som jag är
Ny och första singel med TITANIX. Albumet, ”Genom Natten”, som även är bandets 2:a platta på EMI/Frituna, släpps den 6:e Juni. Låten tar bandet i delvis en ny riktining, som pekar åt ett något modernare sound med hittig refräng.

        Dansband
Datum: 2012-05-20
Label: Frituna

ISRC:

BLACKJACK
Ikväll står alla stjärnorna rätt
Snacka om UPPFÖLJARE! Här kommer en låt som känns som en direkt uppföljare till deras gamla jättehit ?Inatt Inatt?.Skriven av THOMAS G:SON Producerat av Dan Sundquist. BLACKJACK is BACK!

        Dansband
Datum: 2012-05-11
Label: Frituna
www.blackjack.se

ISRC:

SHAKE
Quartet
Det moderna danssbandet Shake som i år firar 10 år är numera en kvartett med endast killar - därav "Quartet" - namnet på den nya skivan. 2005 vann Shake "Dansbandsjakten" arrangerad av Dansbandsveckan i Malung. 2007 släpptes första skivan "New Beginning" som blev nominerad till "Årets Album" på Guldklavegalan och samma år var de även nominerade till "Årets Nykomling". 2008 var de med i första säsongen av Dansbandskampen där de gick till final, och året efter var de återigen med i samma tävling. Det nya albumet "Quartet" innehåller 12 riktigt bra covers. Är det något Shake blivit kända för genom åren så är det deras lekfulla och moderna arrangemang, vilket gör den unika bland Sveriges dansband. Urvalet är smakfullt och ofta är valen av låtar oväntade, men blir i deras arrangemng perfekta att dansa till. Shakes nya skiva kommer vara en av sommarens stora partydansplattor. Var så säkra! Tre av killarna i bandet delar på sången. Detta är Shake: Fredrik Hammarström (gitarr och sång), Larse Rylander (trummor), Johan Sjödin (sång och keyboard) och Jörgen Sandström (sång och bas)

        Dansband
Datum: 2012-05-09
Label: Atenzia Records
www.shakeweb.se

ISRC:

WAINIOZ
Silvery moon / Mer än ord


        Dansband
Datum: 2012-04-27
Label:

ISRC:

WIZEX
Simsalabim
Ett av Sveriges största och mest välrenommerade dansband är tillbaka. På nya etiketten Galaxy släpper Wizex nu skivan Simsalabim som innehåller ett pärlband av nyskrivna låtar, däribland den albumbetitlade första singeln. Andra kommande singlar är den femtiotalsinspirerade "Det här är bara början" och härligt discodoftande "Lyckan älskar mig". Låtskrivare som Lasse Holm och Lars Dille Diedricson är med i listan över upphovsmän. Med finns även de lysande låtar som Wizex gjorde succé med i SVTs Dansbandskampen, dvs Martin Stenmarcks "Sjumilakliv" och en fantastisk version av Timbuktus "Alla vill till himmelen". På den digitala specialutgåvan finns även Wizex sköna cover på Salem Al Fakirs "Keep On Walking" Wizex har funnits i modern tappning ända sedan 1973. Här har storheter som Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Dan Stråhed, Charlotte Perrelli och Paula Pennsäter lagt grunden till sina karriärer. Det stora genombrottet kom 1977 då bandet medverkade i det populära TV-programmet ”Nygammalt”. Sångerskan hette Kikki Danielsson. Året därpå var det dags för ny succé, när man medverkade i Melodifestivalen med låten ”Miss Decibel”. Wizex kom på delad förstaplats tillsammans med Björn Skifs, som dock vann efter en spännande omröstning. Under hela 15 år under perioden 1982-1997 var det Lena Pålsson som stod bakom sångmicken i gruppen, största hitten var ”Mjölnarens Irene” med hela 19 veckor på Svenstoppens förstaplats. Ett kontinuerligt turnerande och ett antal Melodifestivaler befäste ytterligare Wizex ställning som ett av landets största dansband. 1997 kom en viss Charlotte Nilsson (senare Perrelli) in som sångerska. Framgångarna fortsatte och när hon parallellt med sin roll som sångerska i bandet även vann Melodifestivalen med ”Tusen och en natt” så sålde Wizex guld även utanför Sveriges gränser. Charlottes framgångar som soloartist gjorde dock att hon tvingades lämna bandet. Även med efterträdaren till Charlotte så fortsatte framfarten för bandet i stor stil. Vinst i TV4:s Dansbandslåten, grammisnominering och stora säljframgångar. Wizex har utan tvekan en otroligt viktig roll i svensk dansbandshistoria. Bandet har släppt 27 album och sålt över 2 miljoner skivor, 10 guldskivor och 2 platina säljare. Två grammisnomineringar har det blivit och dom är även det enda dansbandet som vunnit ”Rockbjörnen”! Eric Iversen som varit med i bandet sedan 1988 har även erhållit 2 stycken Guldklaven utmärkelser, 2000 (Årets Keyboardist) och 2011 (Årets Musiker)

        Dansband
Datum: 2012-04-22
Label: Galaxy Music
www.wizex.se

ISRC:

SANNEX
Tillbaka till framtiden
Sannex från Uppsala är utan tvekan ett av de dansband som just nu drar mest folk till Sveriges dansbanor! Bandet bildades som ett skolprojekt i slutet av 1970-talet och 1987 blev de ett heltidsband. Sannex har alltid stått för god kvalité och efter över 20 år i toppen är Sannex idag starkare än någonsin! Bandet har genom åren haft stora framgångar med låtar som bland annat "Kvällen är över" och "Vem slår Ditt hjärta för". Nuvarande banduppsättningen spelade live för första gången 2009 och deltog samma år i Dansbandskampen. Nu är det dags för grabbarna att släppa uppföljaren till 2011 års album "Får jag lov?". Den nya skivan "Tillbaka till framtiden" är producerad av Christian Antblad som tillfört ytterligare en dimension till Sannex redan fräscha sound - en blandning av mogen dansmusik i en fräsch kostym - allt med en liten touch av Nashville. Skivan innehåller åtta helt nyskrivna låtar, fyra gamla godingar samt en riktig hjärtkrossa-ballad, där bandets frontfigur Andreas Olsson sitter bakom flygeln och sjunger. Det är ett grymt, starkt, nyskrivet låtmaterial och de har plockat några av de covers som funkar bäst när de är ute och spelar. Resultatet är ett helgjutet album! Sannex består av Andreas (sång & gitarr), Micke (trummor & sång), Christian (bas & sång) och Stefan (klaviatur & sång)

        Dansband
Datum: 2012-04-17
Label: Atenzia Records
www.sannex.nu

ISRC:

STREAPLERS
På egna vägar
Sveriges svängigaste band har gjort det igen! Säg Streaplers, och hundratusentals svenskar ler igenkännande. Rockbandet som blev dansband redan på 50-talet och som nött de svenska vägarna från Ystad till Kiruna många gånger om. Bandet som fanns före färg-tv och högertrafik har ständigt strävat framåt och nu kommer deras 53:e skiva, det är respekt! Skivan På egna vägar innehåller 18 låtar med bandets oemotståndliga dansgung, det gung som förädlats för varje år. Fortfarande är basisten Håkan Liljeblad med, som vid starten 1959, och han har trots väl uppnådd pensionsålder inga planer på att sluta. ”Det har aldrig varit så roligt som nu. Att se ett välfyllt dansgolv i dessa tider och känna svänget, det är gott för en gammal speleman. Vi i Streaplers älskar verkligen det vi gör och vi är stolta över att vi spelar helt live, såväl på dansbanan som på våra skivor”, säger Håkan Liljeblad. Det har gått nästan tre år och ett 50-årsjubileum sedan den förra skivan. Bandet har velat vänta, både på rätt material och rätt tillfälle, och det ska skivköparna vara glada för. Kul också att många så TV-programmet ”Streaplers & evigheten” – en dokumentär som SVT visade förra året. Programmet sågs till slut av över en miljon tittare, ett kvitto på Streaplers stora popularitet. ”Det visar att intresset för oss och för dansband överhuvudtaget fortfarande är väldigt stort i Sverige”, säger trummisen Kjetil Granli, också en av sångarna i bandet. För Streaplers har alltid verkat som en grupp. Här har inte någon enskild medlem ställt sig i rampljuset, utan det har gemensamt hela bandet gjort – i 50 år. Det är soundet, svänget och namnet som har byggt Streaplers varumärke. Sedan decennier i dansbandstoppen och med mängder av hits i bagaget är Streaplers ett av de band som byggt upp hela folkparks-sverige. Med bas, trummor och piano som grund samt det typiska 60-talsinfluerade gitarrspelet. Idag sjunger alltså Kjetil Granli, men också gitarristen Kenny Samuelsson och pianisten Anders Larsson. Gitarristen Henrik Uhlin tog över när Göran Liljeblad pensionerade sig efter 50 års turnérande. Streaplers idag upplever ingen dansbandskris. Tvärtom ökar de publiksiffrorna för varje år och är ett säkert kort för både danspublik och arrangörer. Bandet spelar 120 kvällar per år i Sverige, Norge och Finland och på sommaren är de inte lediga många dagar. ”Det är ju sommarspelningarna som är härligast. Då lever logdans-sverige verkligen upp och gamla som unga kommer ut. En del dansar, andra lyssnar och någon står i baren och diggar. Det är verkligen en härlig känsla att spela på logar mitt ute i skogen, bland mygg och i solnedgång. Då är livet som dansbandsmusiker allra bäst. Dessutom ser vi flera unga nya band som startar och som vill spela den typen av musik som t ex vi står för. Kul och hoppfullt inför framtiden”, säger Kjetil. På egna vägar är inspirerad av bandets gemensamma resa till Nashville härom året. De träffade musiker och hittade låtar ”over there” och känslan tog de med tillbaka till Sverige när de gick in i studion. Bland låtarna finns Texas Tornados Senorita med svensk underfundig text, som blivit ett av Streaplers signum, och låten Broderland som handlar om gemenskapen mellan Norge och Sverige. Sångaren från Ole-Ivars medverkar på duetten med Kenny Samuelsson. Självklart en hel knippe starka originallåtar med text av bland andra Ulf Georgsson och Gert Lengstrand (den sistnämnde var ju med i bandet de första sju åren). Nu är det bara att bjuda upp till Sveriges svängigaste band, som efter 53 år vet var takten ska sitta. Nämligen i blodet!

        Dansband
Datum: 2012-04-17
Label: Mariann
www.streaplers.se

ISRC:

WAINIOZ
Stanna kvar i mitt hjärta
Wainioz orkester startades hösten 2008 av Thomas och Rolf. Thomas och Rolf har spelat ihop under åren i olika sammanhang. Både Rolf och Thomas tyckte det skulle vara kul att starta en egen orkester så sagt och gjort de startade orkestern men hade inget namn på orkestern. Så de körde på och funderade länge på namn. Så en dag kom Rolf på att bandet skulle heta Wainioz efter Thomas som heter Vainio ...i efternamn. Thomas tyckte väl inte att det var ett så bra namn till en början men Rolf stod på sig och sade vi är garanterat ensamma om det namnet. och det höll Thomas med om att det namnet på en orkester har väl aldrig funnits förr. Och namnet är ganska svårt att uttala det skall uttalas Wajnijos. När Rolf och Thomas lärde känna varann så tog det Rolf ca tre år att lära sig uttala Thomas efternamn på riktigt. Men en orkester är väl ingen orkester på bara två personer så Rolf och Thomas började leta efter en sångare eller en sångerska till orkestern. De letade länge och väl utan att hitta någon, de flesta var redan upptagna med andra band. Men så en kväll skulle Thomas och Rolf spela på en invigning av en ny affär på Norsplan i Vålberg det var även en sångare som skulle komma och vara med på invigningen. Sångaren hette Per Larsson och det blev en väldigt lyckad kväll med sång och musik. Både Rolf och Thomas tyckte Per var en duktig sångare men ingen av dem tänkte att detta kan vara en bra kille att ha med i orkester. Så det gick några månader och så en dag tänkte både Rolf och Thomas att vi kanske skulle ta och ringa upp per och fråga om han var intresserad av att sjunga i ett dansband. När per fick frågan så tackade han ja så nu hade Wainioz hittat sin nya sångare. Nu var Wainioz en trio som spelade på alla olika slags fester och krogar och danställen. Rolf tyckte inte att vi var kompletta utan en trummis och så tyckte Thomas och Per med. så de började leta efter en trummis som skulle ersätta den digitala trummaskinen. men att hitta en trummis var inte det lättaste de kan vi lova det var väldigt mycket telefonsamtal och febrillt letade som gällde. Thomas yngste bror Jocke var med och spelade trummor en kort stund men han ville inte vara ordinarie han höll på med sitt egna band och hade inte så mycket tid. Men så en dag fick Thomas tips av en arbetskamrat om en kille som hette Andreas från Hagfors som var trummis och som bodde i karlstad. Sagt och gjort Thomas ringde upp Andreas och frågade om han var intresserad. Andreas var väldig intresserad av att spela så han skulle dyka upp vid nästa rep med bandet. Repet gick väldigt bra och kemin stämde mellan grabbarna så nu var Wainioz en orkester på fyra medlemmar. Thomas, Rolf, Per, och Andreas som nu är ute och spelar på olika arrangemang.

        Dansband
Datum: 2012-03-30
Label:

ISRC:

ZLIPPERZ
Precis som vanligt


        Dansband
Datum: 2012-03-27
Label:

ISRC:

LASSE STEFANZ
Vår bästa country
 

        Dansband
Datum: 2012-03-06
Label: Frituna
www.lassestefanz.se

ISRC:

PINGHOLMS DISCIPLE
Min Kökkensnask
Komponerad av Christer Sandberg - Lars E Carlsson och Mikke Cederborg, med dansk tect av C Christensen

        Dansband
Datum: 2012-02-20
Label:
www.pingholmsdisciple.dk

ISRC:

WILLEZ
Min Mustang
2010 kom Willez 2:a i SVT’s storsatsning ”Dansbandskampen”. Sedan dess har bandet turnérat flitigt och tagit god tid på sig att färdigställa debutplattan ”Louisiana” som släpps 28/3. Första smakprovet är singeln ”Min mustang”, skriven av Johan Elander & Christan Lindholm och producerad av Pontus Assarsson & Henrik Sethson. Willez kommer från Ljungbyhed i Skåne och består av: Linus Troedsson – Sång, gitarr Mille Hansson – Gitarr, sång Oliver Brons – Trummor, sång Johannes Olofsson – Bas Niklas Lazukic – Keyboards, sång

        Dansband
Datum: 2012-02-13
Label: Mariann
www.willez.se

ISRC:

RTM
Boogie Woogie på Ditt Strumpeband
Musik: Lennart Clerwall, Text: Mikke Cederborg

        Dansband
Datum: 2012-02-10
Label:

ISRC:

PURE DIVINE
En man just för mig!
När Lotten och hennes Pure Divine drog in som en virvelvind i Dansbandskampen 2010 begrep de flesta i branschen att något stort var på G. Lotten satt på en fantastisk röst och massor av positiv energi. Detta gjorde bandet till ett av de populäraste banden under dansbandskampen det året. Som grädde på moset nominerades Lotten till årets sångerska vi Guldklaven året efter. Detta utan att en debutplattan var släppt! Men nu är den äntligen här. En sprudlande dansant platta där bandet blandar influenser från country, rock- och pop i sitt dansbandssväng. Allt sockrat med Lottens fantastiska röst.

        Dansband
Datum: 2012-02-08
Label: Atenzia Records
puredivine.se

ISRC:

KINDBERGS
Nu reser vi västerut
Väletablerade dansbandet Kindbergs är tillbaka och rivstartar sitt 25-årsjubileum 2012 med att släppa en ny cd, "Nu reser vi västerut". En skön blandning av fräscha covers, som Chris Medinas "What are words", klassikern "Hörru Rut" till nyskrivna låtar från några av landets hetaste låtskrivare. Jocke gör även en fantastiskt stark duett med Maria Persson från Blender i låten, "What can I do". Givetvis ligger succésingeln "Nashville"med som ett av spåren.

        Dansband
Datum: 2012-02-08
Label: Atenzia Records
www.kindbergs.nu

ISRC:

VOIZE
Mer av Dig


        Dansband
Datum: 2012-02-08
Label:
www.voize.nu

ISRC:

LENNART CARLSTRÖM
Höga berg, djupa hav


        Dansband
Datum: 2012-02-05
Label:

ISRC:

HIGHLIGHTS
Tills natten blir dag
Bandet Highlights bildades år 2004, kort efter att Andreas Wistrand hade medverkat i TV3 programmet Fame Factory. Highlights startades i samarbete med producenten Henrik Sethsson, skivbolaget ER-Records och bokningsbolaget Namkab. Sedan dess har Highlights vuxit väldigt snabbt och på kort tid etablerat sig som ett namn att ta på allvar. Highlights har som filosofi att alltid ge 100 % och att sprida så mycket energi och glädje som möjligt från scen. Detta för att bandet ska kunna uppskattas av människor i alla åldrar.Tillsammans med ett spännande låtval, där det bästa från 60-talet fram till idag hämtas, får Highlights ett koncept som är svårt att inte gilla! Highlights har som målsättning att bli ledande inom sin gengre. De strävar efter att få fler folk att upptäcka att dansband inte bara är kul att dansa till utan även att lyssna på! Under åren har bandet medverkat i Club Goa (2005), tilldelats priset som årets uppstickare på guldklavegalan (2005), släppt ett album som blivit belönat med 5 plus i Aftonbladet (2005). 2007 släpps "Varje liten droppe regn" som första singel ifrån albumet Vi lever om natten, låten låg faktiskt 24 veckor på Sverigetoppen!. I början av 2008 släpper bandet sitt andra album "Vi lever om natten". En skiva som har blivit hyllad av både recensenter och publiken! Med på skivan finns ett antal låtar som medlemmar i bandet varit med och komponerat (Erik Anjou och Christian Lindholm). Sommaren 2008 får Highlights två nomineringar vid guldklavengalan i Malung, Andreas Wistrand som årets sångare och Christian Lindholm som årets keyboardist. Under hösten av 2008 medverkarde Highlights i SVTs stora satsning Dansbandskampen, bandet svarar för ett mycket omtalat framträdande inför 1,2 miljoner tv-tittare. Passande släpper även bandet en ny singel. Med låten "Här är mitt liv" skriven av Highlights gitarrist Erik Anjou, gör Highlights ett nytt avtryck och befäster sitt sound för sin publik. Lagom till jul 2008 släppte Sony BMG ett samlingsalbum, Highlights är ett av få band som blir representerade med 2 låtar, "Fool to remain sane" och "Aldrig ska jag sluta älska dej". Samlingen gick rakt in på topplistan över mest säljande samling 2008. 2009 blir Highlights ett av få band som får chansen att delta i andra säsongen av SVTs Dansbandskampen. Bandet bestod då av Tommy Gustafsson (Trummor), Andreas Wistrand (sång), Erik Anjou (gitarr), Christian Lindholm (Keyboards) och Johan Petersson (bas) 2010 medverkade Highlights i Melodifestivalen och släppte inför festivalen Singel ”The best part of me” och medverkade i TV Bingo-Lotto. 2011 börjar sångaren Michael Mårtensson i bandet och var Highlights med i “Stjärnorna på travet” som husband och kompade artister som Magnus Carlsson, Martin Rolinski, Ann-Louise Hansson, Siw Malmqvist, Towa Carson och Christer Björkman.2012 släpper Highlights singel ”Tills natten blir dag” (skriven av Christian Lindholm (i bandet) Tillsammans med Anders Nilsson. Förlag: Sweden Songs Highlights består idag av Tommy Gustafsson trummor), Michael Mårtensson (sång) Christian lindholm (Keyboards) och Johan Elander (Gitarr)

        Dansband
Datum: 2012-01-30
Label: KA Musik

ISRC:

TITANIX
Varje gång nån frågar om Dig
Ny singel ifrån TITANIX ”Mitt I Ett Andetag”-album, som kom i höstas. Singeln är uppföljaren till ”Om Du Bara Visste” och "Överallt", och anspelar på ett klassiskt tema

        Dansband
Datum: 2012-01-25
Label: Frituna

ISRC:

JONTEZ
Du gör mig lycklig
När Nöjestidningen Får Jag Lov sammanfattade listan över 2011 års mest populära dansband - en lista som tidiningens läsare röstar fram - kom Jontez på andra plats, endast slagna av Streaplers. Det är ett bevis på hur otroligt folkkära Jontez blivit de senaste åren. Den här skivan kommer att bli Jontez stora break även på skivsidan

        Dansband
Datum: 2012-01-19
Label: Atenzia Records
www.jontez.nu

ISRC:

JENNY SALÉNS
Nu bubblar blodet
Jenny Saléns är ett dansband som funnits sedan maj 2003. Orkestern spelar en härligt glad och dansant, mogenfräsch dansmusik. Jenny har varit nominerad som Årets Sångerska i Guldklaven 2005 och 2009 och Niklas har varit nominerad som Årets Blåsare 2006, ett pris som han senare vann 2007. På nya skivan "Nu bubblar blodet" har Jenny Saléns spelat in ett knippe klaasiska dansbandslåtar som deras publik har som favoriter när de spelar ute, samt några nyskrivna låtar signerade Sveriges låtskrivarelit inom dansbandsmusiken. Dessutom bjuder skivan på de två låtar Jenny Saléns spelade i första årets dansbandskamp - Barbados "Kom hem" och Tina Turners "The Best". Jenny Salén shar redan nu ett fullspäckat spelschema för 2012

        Dansband
Datum: 2012-01-19
Label: Atenzia Records

ISRC:

MATZ BLADHS
Som rosor i regn / Jag kommer hem
Låtar från kommande Matz Baldhs Leende Dansmusik 2112. Låten som heter "Som rosor i regn" är skriven av Calle Kindbom och Carl Lösnitz. "Jag Kommer Hem" är skriven av Stefan Brunzell och Ulf Georgsson. Albumrelease "leende Dansmusik 2012" 25 januari

        Dansband
Datum: 2011-12-12
Label: Frituna

ISRC:

JANNE MARTINS
Moa / Sista dansen


        Dansband
Datum: 2011-11-18
Label:
www.jannemartins.se

ISRC:

LARZ-KRISTERZ
Från Älvdalen till Nashville


        Dansband
Datum: 2011-11-11
Label: Columbia Sony Music
www.larzkristerz.se

ISRC:

DRIFTERS
Hoppas på det Bästa
Drifters har gjort det igen Ett knippe starka originalmelodier, härliga covers och alltid dansant, där har du nyckelorden för att skapa en platta med Drifters, ett av Sveriges största dansband som nu släpper albumet ”Hoppas på det bästa”. Sångerskan Erica Sjöström profilerar förstås och är idag landets dansbandsdrottning! Drifters är inne på sitt fyrtionionde år (!) och är idag populärare än någonsin. Erica Sjöström har sjungit i bandet i tolv år och verkligen profilerat bandet. De är flerfaldigt Guldklavbelönade, dansbandsbranschens stora pris, som såväl Årets Dansband, som Årets Sångerska och Årets Låt. Grammisnomineringar och Svensktoppsplaceringar har det blivit för bandet från Skaraslätten, som när höstlöven faller släpper nya albumet ”Hoppas på det bästa”. - Det känns verkligen som en bra Driftersplatta. Vi är måna om vår stil och vårt sound och producenten Henrik Sethsson har en fantastisk förmåga att locka fram det ur oss, säger Erica Sjöström och fortsätter: - Vi har ju turen att få väldigt många bra låtar att välja bland. Det är ett angenämt problem att sålla ut de bästa låtarna, men vi har lyckats skapa en fin blandning mellan covers och originallåtar som speglar vad Drifters är idag. Och det känns verkligen roligt att få göra den här skivan. Det har ju hänt mycket i mitt liv det senaste året. Jag har blivit mamma och det har förstås ändrat tillvaron, men tack vare ett fantastiskt band, släktingar, vänner och sambo kan jag fortfarande jobba som sångerska. Det är inte alla förunnat, så jag är både glad och tacksam över det. Drifters är helt enkelt en sån stor del av mitt liv, som jag inte kan vara utan. Och titelspåret Hoppas på det bästa sätter agendan direkt för Drifters 2011. Albumet fortsätter med låtar bl a signerade välmeriterade textförfattaren Ulf Georgsson som satt sin penna i inte mindre än fyra av de tolv låtarna. Bland originallåtarna hittar vi t ex en riktig buggdänga om sommaren som tagit slut, och solstolarna som får bäras ut. Möjligen sorgligt, men ändå soligt sjunget av Erica Sjöström. - Det är roligt att kunna överraska också. Just September är kul, en fyndig text och ett himla drag om låten. Kombinationen, med såna låtar varvat med fylliga ballader, är det som gör helheten såväl ute bland danspublik som på platta, säger Erica Sjöström. Bland coverlåtarna hittar vi bl a klassiska En man i byrån, Nina fina ballerina och Xanadu. Den sistnämnda har Drifters haft på repertoaren länge, men nu fick Erica äntligen spela in den. - Låten fyller alltid dansgolvet, den är riktigt bra och därför känns det fint att spela in. Drifters fyller alltså 50 år nästa år. Ingen i bandet har varit med riktigt så länge, även om keyboardisten Stellan Hedvik varit med i nästan 30. Bandet drar stor publik över hela Sverige och har haft stora framgångar de senaste åren. Varför är lätt att förstå när man besöker en danskväll med Drifters. Dansant, välarrangerat och framförallt med glimten i ögat och en väldig publiknärvaro. Få band klarar av allt detta kväll efter kväll, år efter år. Men Drifters lyckas – det är helt enkelt svensk folkpark när den är som bäst! Thomas Deutgen Programledare och dansör Drifters består av Erica Sjöström på sång, sax och dragspel, Ronny Nilsson, sång och gitarr, Stellan Hedvik, keyboard, Tim Nilsson, trummor samt Henrik Wallrin, bas.

        Dansband
Datum: 2011-10-26
Label: Mariann
www.drifters.se

ISRC:

OLE IVARS
34


        Dansband
Datum: 2011-10-21
Label: Tylden & Co
www.ole-ivars.no

ISRC:

DOODLE BUGS
Den gode gamle tida


        Dansband
Datum: 2011-10-21
Label: Tylden & Co

ISRC:

FERNADOZ
Mulliga Gulliga Ann-Katrin
26 oktober kommer SE MIG I ÖGONEN, ett nytt efterlängtat album med 25-årsjubilerande Fernandoz. Glädjande nog återvänder bandet till Frituna, den legendariska dansbandsetiketten som i år nylanserats av EMI. Förstärkta av frontmannen Anders Nordlund´s son Kevin 20 år som sjunger och spelar klaviatur samt dragspel, är Fernandoz fortfarande en garant för bra dansmusik med fart och fläkt. - Martin Klaman har fått mig att sjunga bättre än någonsin säger sångaren och frontmannen Anders Nordlund och fortsätter: Det känns som om hela bandet har nått en riktig formtopp i samband med inspelningen av nya albumet och vi ser fram emot att spela de nya låtarna live. På SE MIG I ÖGONEN hittar vi både nytt och gammalt i en härlig Torsbymix. Fartfyllda "Mulliga Gulliga Ann-Katrin", liksom titelspåret "Se mig i ögonen" kommer att fylla dansgolven. Riktigt starkt originalmaterial blandat med hederliga covers lovar gott!

        Dansband
Datum: 2011-10-21
Label: Frituna

ISRC:

TITANIX
Överallt
Andra singeln ifrån Titanix nyligen släppta album. Skriven av Calle Kindbom, Carl Lösnitz och Niclas Edberger. I höst aktuella för Bingolotto och ständigt på turné.

        Dansband
Datum: 2011-10-07
Label: Frituna/EMI

ISRC:

MANNERZ
En enda gång
Mannerz; (”Manner som i ”stil”) ; är ett dansband från Stockholm. Mannerz medverkade i Dansbandskampen 2009 (bandet bildades inför programmet i en studentlägenhet och Mannerz första spelning o och möte med publiken var i TV-programmet). Därefter har bandet jobbat vidare, samarbete inletts med musikförlaget Sweden Songs och KA Musik label och bandet har nu spelat in och släppt Debut-CD Singel med två låtar producerade av Thomas Thörnholm, varav nu ”En enda gång” släpps digitalt som uppföljare till ”Stanna kvar Nathalie”. ”En enda gång” är skriven av Erik Anjou och "Stanna kvar, Nathalie", som släpptes först från CD-singeln, är skriven av Susie Päivärinta, Nestor Geli och Pär Lönn (som b la skrev ”Show me heaven” i Melodifestivalen 2009 (tillsammans med Thomas G:son och Calle Kindbom). Singeln släpps i samarbete med KA Musik label (Sweden Songs). Mannerz bokas av Nöjesmetro

        Dansband
Datum: 2011-10-03
Label: KA Musik

ISRC:

DRIFTERS
Hoppas på det bästa
Drifters är inne på sitt fyrtionionde år (!) och är idag populärare än någonsin. Erica Sjöström har sjungit i bandet i tolv år och verkligen profilerat bandet. De är flerfaldigt Guldklavbelönade, dansbandsbranschens stora pris, som såväl Årets Dansband, som Årets Sångerska och Årets Låt. Grammisnomineringar och Svensktoppsplaceringar har det blivit för bandet från Skaraslätten, som när höstlöven faller släpper nya albumet ”Hoppas på det bästa”. - Det känns verkligen som en bra Driftersplatta. Vi är måna om vår stil och vårt sound och producenten Henrik Sethsson har en fantastisk förmåga att locka fram det ur oss, säger Erica Sjöström och fortsätter: - Vi har ju turen att få väldigt många bra låtar att välja bland. Det är ett angenämt problem att sålla ut de bästa låtarna, men vi har lyckats skapa en fin blandning mellan covers och originallåtar som speglar vad Drifters är idag. Och det känns verkligen roligt att få göra den här skivan. Det har ju hänt mycket i mitt liv det senaste året. Jag har blivit mamma och det har förstås ändrat tillvaron, men tack vare ett fantastiskt band, släktingar, vänner och sambo kan jag fortfarande jobba som sångerska. Det är inte alla förunnat, så jag är både glad och tacksam över det. Drifters är helt enkelt en sån stor del av mitt liv, som jag inte kan vara utan.

        Dansband
Datum: 2011-09-26
Label: Mariann
www.drifters.se

ISRC:

RTM
Life´s never dull with rock ´n roll
RTM är namnet på en låtskrivarduo från Strängnäs som ägnat sig åt musik i hela deras vuxna liv. Bakom namnet RTM finns 2 mycket rutinerade herrar - Rolle Berg och Tobbe Pettersson, som skrivar musik och texter på både svenska och engelsska, det har man gjort sedan mitten av 1990-talet. RTM skriver oftast i genren pop, rock´n´roll och schlagers. Duon tonsätter också texter på uppdrag åt textförfattare. Just denna låt "Life´s never dull with rock ´n roll" är ett uppdrag från några av RTM:s samarbetspartners där Micke Cederborg och Connie Cecilia Jörgensen skrivit texten och RTM skrivit musiken. Låten är en enkel traditionell rocklåt på 3:30 min

        Dansband
Datum: 2011-09-26
Label:

ISRC:

BRANDSTA CITY SLÄCKERS
Dynamite


        Dansband
Datum: 2011-09-05
Label:

ISRC:

CHRISTER SANDBERG
Sjötorp vid Göta Kanal
Musik och text av Christer Sandberg - Mikael Cederborg - Lars E. Carlsson

        Dansband
Datum: 2011-08-22
Label: WISA

ISRC:

MANNERZ
Stanna kvar, Nathalie
Mannerz; (”Manner som i ”stil”) ; är ett (så ovanligt som ett dansband från Stockholm). Mannerz medverkade i Dansbandskampen 2009 (bandet bildades inför programmet och Mannerz första spelning o och möte med publiken var i TV-programmet. Därefter har bandet jobbat vidare, samarbete inletts med Keith Almgren på Sweden Songs och bandet har nu spelat in och släpper sin debut-CD-singel med två låtar producerade av Thomas Thörnholm. "Stanna kvar, Nathalie" som släpps först från CD-singeln är skriven av Susie Päivärinta, Nestor Geli och Pär Lönn (som bl a skrev ”Show me heaven” i Melodifestivalen 2009 (tillsammans med Thomas G:son och Calle Kindbom). Mannerz bokas av Nöjesmetro. Mannerz består av: Micke Sävestad (sång, bas), Erik Helgesson (piano), Jens Hagman (trummor) och Karl Annmo (gitarr)

        Dansband
Datum: 2011-07-17
Label: KA Musik

ISRC:

OLLE BJÖRNGREEN
På Gamla Dar


        Dansband
Datum: 2011-07-06
Label:
www.spelolle.se

ISRC:

DUNDERZ
My one and only
vi som skrivit låten heter OWE ASTMO-LARS E CARLSSON-MIKAEL CEDERBORG-Connie Cecilia Jörgensen ! Finskt band svenska och danska upphovsmänn musik så in i NORDEN som vi brukar säga !

        Dansband
Datum: 2011-07-02
Label:
www.dunderz.fi

ISRC:

LIV HANSSON
I Din Kupé
Liv är född 1982 och är uppvuxen i Hällefors, Bergslagen i nordvästra Västmanland. Började sjunga och spela redan som 5-åring, spelar både gitarr och piano men sång är hennes huvudinstrumentet. Första gången Liv stod på scenen hon bara 5 år (!) och sedan dess har Liv fortsatt sjunga!. 1999 var Liv med i Sikta mot stjärnorna som Charlotte Nilsson (Perrelli) med Take me to your heaven och vann deltävlingen med 49% av alla röster och kom på 4:e placering i stora finalen. Liv medverkade på Shanghai World Expo 2010 i Kina där hon sjöng på Svenska Paviljongen i Shanghai och medverkade i "Super trouper" ABBA-show, och under höst och vinter har hon showat i b la Danmark. och gjort jul-show i Stockholm. Liv har turnerat i 10 år som helttidssångerska i bla i Moskva, Danmark och Norge och Sverige, tillsammans med olika konstulationer och band b.la Magnus Bäcklund, Kicki Danielsson, Jan Johansen, Rickard Herrey, och Christer Björkman,Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Monica Forsberg, Tina Leijonberg, Hjältarna ( Henrik Sethsson & CO. Liv har tidigare sjungit med b la bandet Lallas. Liv jobbar och har också jobbat med ett flertal stora låtskrivare (b la Torgny Söderberg, Christer Lund, Niklas Edberger, Johan Fransson) som sångerska.. , till melodifestivalen 1999 blev hon utvald av Torgny Söderberg att sjunga in ett melodifestivalbidrag 2004 var hon demosångerska på "Om natten" som Jessica Folker tävlade med i Melodifestivalen . Liv har uppträtt på många olika scener b la Nightflight i Moskva, i Norge och Danmark,och i Sverige b la i Kungsträdgården på American Festival inför 20.000 pers, på (Carl-Jan Granqvists), Gästgiveriet i Grythyttan, i Sälen, i en show för barncancerfonden. och samma år sjöng hon in 2000-talet med Happy New year … men första gången Liv stod på scenen var redan 1987 när hon var 5 år och sjöng Idas sommarvisa tillsammans med Sonja Stjernqvist !! Liv Hansson släppte jul-singel "Jag vill ge (nu i jul och resten av mitt liv") i julas och kommer nu med Ny Singel "I din kupe´" Nyligen medverkade Liv i artikel i Expressen och i tidningen Allas. Nya dansbandet Liv Hanssons kommer under aug/sept 2011 att börja turnera som Nytt dansband, bandets inriktning är modern dansmusik, och nu under juni - aug (med premiär den 8.6 spelar bandet (som High level) på Viking Line. ”I din kupe” (skriven av Ulf Nordquist/Marie Häglerud) Sweden Songs släpps till att börja med med Liv Hansson, och kommer följas upp med nytt material. Liv Hanssons medverkar b la också med "I din kupe´" på kommande samlingsplatta (KA Musik) och jobbar just nu med material för ett album.

        Dansband
Datum: 2011-07-02
Label: Sweden Songs
www.livhansson.se

ISRC:

STENSONS
Du kommer väl på festen


        Dansband
Datum: 2011-07-01
Label: Atenzia Records

ISRC:

SANNEX
Vem tycker inte om sommaren
Sannex bildades som ett skolprojekt i slutet av 70-talet, b.la Per-Håkan ”Pelle”Pelle Helen" som idag arbetar i bakgrunden med bandet. Sannex blev 1987 kompband åt och jobbade med Ann-Louise Hanson på Cabaret i Stockholm och därefter på krogturne. Tillsammans med Ann-Louise släppte man som en duett singeln ”I Kärlekens namn” (skriven av Martin Klaman och Keith Almgren) som 1990 testades på Svensktoppen. Bandet medverkade "Nöjesstafetten" i TV Nordic Channel, gjorde sitt första av många kommande års "I afton dans" och medverkade i Sveriges Television och programmet "Dansa med nöje och fick samma år kontrakt med skivbolaget Frituna.. Samma år 1993 fick Sannex sin första melodi ”Kvällen är över” på Svensktoppen, och bandet har sedan medverkat i TV4 Bingolotto flera gånger, Hänts Meloditävling 1994 och TV 4:s meloditävling "Dansbands- låten", P4 Kalas där man också legat på P4-listan samt i TV-programmet Packat och klart i Sveriges Television och man var också med i ”Nöjesstaffetten” I Nordic Channel samt i flertalet lokal-TV program genom åren. Den 3 mars 2001 lades det gamla bandet ned, för att nystartas sju dagar senare Sannex har flera gånger nominerats och vunnit Guldklaven; "årets blåsare" (vanns av Mattias Eklund) 2004 samma år nominerades man till "årets manliga sångare" (Magnus Meinert), året efter nominerades man till "årets gitarrist".(Pelle Helen) och "Årets trummis" (vanns av Hans Plahn) 2008. 2007 erhöll dåvarande sångaren Chris Andersen "Guldsladden" i kategorin "årets sångare", Andreas Olsson som är bandets sångare idag tilldelades Guldsladden i kategorierna "årets gitarrist" samt för låten " När han kommer hem” som också nomineras till "Årets kalaslåt" 2007. De senaste åren har bandet bytt medlemmar; förutom nämnda sångare var även Jenny Sahlen som idag har eget dansband med som sångerska i bandet. Sannex har släppt flera album förutom ovan nämna ”Vem slår ditt hjärta för”, ”Kvällen är över”, ”Mr Dee Jay”, ”Kärlekens klockor” och nya albumet ”Får jag lov” är Sannex tolfte album. Man har Också släppt över 20 singlar och haft flera låtar på Svensktoppen (sammanlagt 6 stycken) och ytterligare till test på Svensktoppen, utöver listplaceringar på ”Kalas”, Sverigetoppen, ”Dansbands- toppen” i Danmark, Dansradions "Tio i topp" m.m och Sannex deltog i SVT ”Dansbandskampen” 2009. Sannex består idag av Andreas Olsson, Stefan Karlsson, Andreas Andersson och Micke Norsten

        Dansband
Datum: 2011-06-15
Label: Sann Records
www.sannex.nu

ISRC:

TOMMYS
Kom till sommaren min kära
Nytt album ifrån Tommys, som fyller 30 år i år. Med singel, skriven av LASSE BERGHAGEN och Thomas Enroth På albumet medverkar även Hans Martin

        Dansband
Datum: 2011-05-09
Label: Frituna

ISRC:

THOR GÖRANS
Vi ska alltid vara tillsammans
"Vi ska alltid vara tillsammans" är en vacker duett mellan bandets frontpersoner samt låtskrivarpar, Peter Grundström & Agneta Olsson. Albumet "Tillbaka igen" släpps den 27/4 på egna skivbolaget "ARS Records".

        Dansband
Datum: 2011-04-16
Label: ARS Records
www.thorgorans.se

ISRC:

DAENSEBAENDET
Vi Talas!


        Dansband
Datum: 2011-04-15
Label: Tylden & Co
www.dansebandet.no

ISRC:

JAN ERIK OLSENS ORKESTER
Broen Over Elven


        Dansband
Datum: 2011-04-15
Label: Tylden & Co
www.jan-erik-olsen.net

ISRC:

PEGASUS
6, Dans & Rock n´ Roll


        Dansband
Datum: 2011-04-15
Label: Tylden & Co

ISRC:

NICK BORGEN
Det Vore Underbart


        Dansband
Datum: 2011-02-15
Label: Cosmos
www.nbo.se

ISRC:

SANNEX
Får jag lov
NY CD med Sannex ”Får jag lov” (Sann Records). CD:n innehållande b.la "Här tillsammans", "När han kommer hem" (båda skrivna av bandets sångare Andreas Olsson (Här tillsammans" med Chris Andersen) (Sweden Songs) samt låtarna "Gamla fina låtar" och "Night of passion" från Dansbandskampen 2009. Sannex tidigare album "Angelina" och "Vem får följa med dig hem" (producerad av Pelle Helen och Chris Andersen (som medverkade i TV4 ”Idol” 2010) relasas åter samtidigt digitalt. Senare i vår släpper Sweden Songs samlings-CD med Sannex. Sannex består idag av Andreas Olsson, Stefan Karlsson, Andreas Andersson och Micke Norsten

        Dansband
Datum: 2011-02-12
Label: Sann Records
www.sannex.nu

ISRC:

MINGOS
Han måste gå / No such thing


        Dansband
Datum: 2011-02-04
Label: Mingos
www.mingos.se

ISRC:

BOBBY SOMMERSTEIN
Du kanske förlåter mig
Text: Anita Hjelt/Lars E Carlsson, Musik: Bobby Sommerstein

        Dansband
Datum: 2011-01-11
Label: Bobby´s Music
www.bobbys-music.com

ISRC:

TRAPPERN
Storsätervalsen
I år det 70 år sen Axel Ljunggren skrev Storsätervalsen då han låg inkallad vid norska gränsen i Storsätern. På Trappern´s nya CD återfinns en nyinspelad version

        Dansband
Datum: 2011-01-06
Label:
home.tele2.se/trapperns/

ISRC:

JANNEZ
Lika ung som då
Text och musik: Jimmy Janson/Karl-Ola Kjellholm

        Dansband
Datum: 2010-10-14
Label: Kavalkad

ISRC:

SCAN EXPRESS
Kari / Livets store karusell        Dansband
Datum: 2010-10-07
Label:

ISRC:

BLACKJACK
Blommig dräkt


        Dansband
Datum: 2010-10-04
Label: Kavalkad

ISRC:

ANDREAS SELG
Ingen väg tillbaka
Text och musik: U.Nilsson/A.Selg

        Dansband
Datum: 2010-09-29
Label: Promosys

ISRC:

CC & LEE
Better Best Forgotten
Text & Musik: Anders Dannvik/Ola Höglund

        Dansband
Datum: 2010-09-28
Label: Lionheart International

ISRC:

LARZ-KRISTERZ
Är Du lika ensam som jag


        Dansband
Datum: 2010-09-27
Label:

ISRC:

ELISAS
Om Du säger att Du älskar mig


        Dansband
Datum: 2010-09-25
Label: Lionheart International

ISRC:

PATRIK´S COMBO
Ett Norrländskt hjärta


        Dansband
Datum: 2010-09-25
Label: Lionheart International

ISRC:

ZLIPPERZ
Om jag kan finna ord / Tiden läker alla sår


        Dansband
Datum: 2010-08-27
Label:

ISRC:

NILS-PETER
Flyn


        Dansband
Datum: 2010-08-25
Label: TEMA

ISRC:

STEN & STANLEY
Wiktoria
1984 spelade Sten & Stanley in melodien "Wiktoria" till albumet "Jag har inte tid". Titellåten blev efter att Sten Nilssons sjungit den i SVT:s "Gomorron Sverige", en dunderhit vilket gjorde att alla andra låtar på albumet glömdes bort. Allteftersom åren gått har dock fler och fler hört av sig och undrat var man kan hitta låten "Wiktoria" från albumet som inte finns tillgängligt längre. I år har trycket blivit väldigt stort från både media och publik som frågat: "Ska ni inte göra en nyinspelning?". Här är den nu, nyinspelningen. Världspremiär för liveframförandet av låten i det nya arrangemanget vlir på "Stora Byfesten" i Ockelbo den 19/6 dit man väntar mellan 10.000 och 20.000 människor

        Dansband
Datum: 2010-06-18
Label: Scranta

ISRC:

WAHLSTRÖMS
Anna
Text och Musik: Leif Mulle Melander

        Dansband
Datum: 2010-06-11
Label: Kavalkad

ISRC:

KARINA MUSIK
Al den snak


        Dansband
Datum: 2010-06-11
Label:

ISRC:

BARBADOS
Sommarnatten
Nu släpper Barbados "Sommarnatten". Singeln är en försmak av Barbados kommande album som levererar ett nytt sound, utan att ändra på bandets tydliga integritet. Att hitta nya musikaliska vägar har alltid varit barbados signum och så även denna gång. Barbados huvusångare Björn Lagerström står för leadsången. Låtskrivare är Lars "Dille" Diedricson & Kristian Wejshag. "Sommarnatten" är producerad, inspelad och mixad av Peter "PP" Samuelsson (PPP Recording) och utgiven på Barbados egna label, Bone Records. Singeln är i första hand tänkt som en radiosingel men kommer även att kunna köpas på webben och som fiska skiva, ute på Barbados konserter. Mycket nöje!

        Dansband
Datum: 2010-06-09
Label: Bone Records

ISRC:

ZEKES
Victoris (bröllopsremix)
Text & musik: Kent Liljefjäll/Marcus Persson

        Dansband
Datum: 2010-05-27
Label: Lionheart-International

ISRC:

ANDREAS SELG
Varför är det så svårt
Singeln, "Varför är det så svårt" är en hitdoftande, poppig låt som tål att lyssnas på fler gånger. Andreas Selg har med sin ljusa, pojkaktiga röst som är helt fri från temperament letat sig in i många människors hjärtan idag. Tillsammans med sina låtskrivartalanger har han skapat en egen stil. Årets sommarplåga?

        Dansband
Datum: 2010-05-20
Label:

ISRC:

SHAME
Utan Dig
Nu släpps singeln "Utan dig" med Shame, som bl a medverkade i "Dansbandskampen" 2009

        Dansband
Datum: 2010-05-16
Label: KA Music (Sweden Songs)

ISRC:

CC & LEE
Honey
Text och musik: Bobby Ljunggren/Mårten Eriksson/Lina Eriksson

        Dansband
Datum: 2010-05-16
Label: Lionheart International

ISRC:

SCOTTS
När vi har landat
Låtskrivare: Johan Skoog/Martin Hägglund

        Dansband
Datum: 2010-05-07
Label:

ISRC:

JENNY SALÉNS
Ödets melodi


        Dansband
Datum: 2010-04-15
Label: LS Produktions AB

ISRC:

 
Programmen distribueras fritt till samarbetande radiostationer. Nya samarbeten accepteras löpande, vänligen kontakta oss via nedanstående mail

    
© and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2019