Svenska Närradiolistan (SNL)

LISTA #630 VECKA 19/2020
sedan 4/12 2006
OBS! Rösta senast 2021-05-16 kl 09.00 (Normaltid = Vintertid). OBS!
Nästa lista presenteras den 16 maj 2021 kl 15.00
 -   VECKANS LISTA-LÅTAR (rankade)
 -  VECKANS BUBBLARE (orankade)
 -  VECKANS UTMANARE (orankade)
PLAYLISTS
   
Våra playlists hos Deezer och Tidal innehåller senaste årets samtliga låtar på SNL-listan! Spotify playlist innehåller veckans låtar
 
      THERESE KARLSSON  "Northern light"
  

Upphovspersoner: Pekka Westerholm, Therese KarlssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 01 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Norrskenet har inspirerat Therese Karlsson både då hon skrev texten till och spelade in nya singeln Northern Light, en ballad som redan ligger på Vegatoppen, med musiken skriven av Pekka Westerholm. Norrskenet är som en vacker melodisk ballad men utan ljud läste jag någonstans, och det ville jag ta fasta på i skrivandet. Jag tyckte jag hittade dessa stämningar i Pekkas Westerholm musik.

Therese Karlsson fick sin utbildning vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och har efter det frilansat som sångerska och skådespelerska. Bland musikalrollerna finns Fantine, Les Miserables och kejsarinnan Sissi i Elizabeth. På operascenen har hon sjungit i Figaros bröllop, La Finta Giardiniera och Magnus/Maria som turnerade i hela Norden i regi av Suzanne Osten, men nu finns alltså hennes andra popballad utgiven.

Den första balladen var ”Free” som hon skrev tillsammans med de svenska hitmakarna Danne Atllerud och Thomas Thörnholm. Det var denna låt Pekka Westerholm hörde på radion då han sökte en röst till sin musik och på den vägen är det. Ett samarbete knöts och Northern Light spelades in!”
  LW:  -  
  PEAK:  
  
  VECKOR:  1  
  ISRC:  FIPWM2100001  
  LABEL:        TRAYCE feat HOLLIE  "Alone"
  

Upphovspersoner: Hollie van de RuitWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 02 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Trayce är en artist från Stockholm. Efter många års arbete med hemma musikproduktion och privata gig, har nu Trayce tagit steget både som artist och producent att arbeta med Backetmusic. Alone är Tryces första låt i ett samarbete för sin artistkarriär. Trayce arbetar just nu mest inom genre som EDM/House.

Låten är en dans- och club låt. En tjej som efter en jobbig separation, beslutsamt går sin egen väg. På denna låt har Trayce valt att samarbeta med en annan duktig artist - HOLLIE - som sjunger och ger låten en fatastiskt bra stämning och härligt tryck.

Följ gärna denna spännande och duktiga artist på sin väg mot de stora scenerna. Nya låtar är redan under produktion och än en gång varmt välkommen att lyssna och följa
  LW:  2  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  2  
  ISRC:  SE2VE2100201  
  LABEL:  Vilhelmmusic Records      DANNY COOLTMOORE & THE GREAT WESTERN ALARM  "Sitting on a chimney"
  

Upphovspersoner: Dan HenrikssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 03 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


SITTING ON A CHIMNEY är ytterligare en låt från ”lådan”. Den spelades ute på scenerna med både Sugar Pop Boy och Shoot Man Shoot samt togs upp av Great Western Alarm och i alla tre fallen har den fått varit med som sista extra nummer. - Den här låten kommer aldrig att spelas in, sa jag nån gång i slutet av 80´. Men men……nu så har den snart premiär.

Inskruvad till DC & GWA sound av Tommy i Rehn Music Group. En kul låt med ett jävla drag och en lite annorlunda EXPLICIT text. FULL VOLYM rekommenderas när den släpps på alla streamningstjänster fredagen den 22 januari. - Danny Cooltmoore
  LW:  1  
  PEAK:  
  
  VECKOR:  6  
  ISRC:  SEYDQ2100401  
  LABEL:  REHN Music Group      MÄBE feat FREDRIK LUNDQVIST  "En sexa gin och lite högre gitarr"
  

Upphovspersoner: Olof Mattias Mäbe JohanssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 04 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


2019 släppte MÄBE & Fredrik Lundqvist singeln Försoningen. Nu är duon tillbaka i ett nytt samarbete. Vi får den akustiska låten En sexa gin och lite högre gitarr.

I låten från 2019 fanns även Magnus Heidenborn med på ett hörn. Nu är det dock MÄBE och vissångaren, trubaduren och munspelaren Fredrik Lundqvist, som båda bor i Strömstad, som har satt sig ned för att göra en ny skön låt.

En sexa gin och lite högre gitarr är sprungen ur deras gemensamma fascination för Bob Dylan. En enkel låt i folk-tradition skriven av MÄBE med en text om att ta vara på dom små sakerna i livet. Det blir en akustisk och avskalad låt – och det låter himla bra. Den som har lyssnat på MÄBE tidigare vet att man brukar få Thåström-vibbar från honom. Det får man även när det blir mer avskalat med sång, gitarr, piano och munspel. Just det där munspelet, texten och rösten som MÄBE ligger inne med gör att det blir en melankolisk känsla när man lyssnar på En sexa gin och lite högre gitarr gång på gång på gång … alltså, det låter riktigt jäkla bra! Missa inte!
  LW:  10  
  PEAK:  4  
  VECKOR:  3  
  ISRC:    
  LABEL:        DAN GREIDER & THE GREAT DEPRESSION BAND  "La luz de Diego Armando Maradona (instrumental)"
  

Upphovspersoner: Dan GreiderWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 05 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Fredagen den 19 februari släpps nya singeln LA LUZ DE DIEGO ARMANDO MARADONA. En hyllning till en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna och som gick bort 2020. Vi minns hans bländade teknik, hans leende, hans lidande, hans tårar. Vi minns framgångarna i Napoli, vi minns VM-guldet 1986 i Mexiko. Vi minns 1980-talet som Maradonas årtionde. Hur var det då med Guds hand? Den legendariska och mytomspunna handen som var inblandad i Maradonas och Argentinas mål mot England i VM 1986. Det enda jag vet är att även Tony Borg - som spelar det gudomliga solot i sången - också har välsignats med Guds hand. Och jag ser – och hör – att det är gott.

Ljudet från Tony Borgs gitarr och ljuset från Diego Armando Maradonas kommer för alltid att lysa över oss musik- och fotbollsälskare världen över.

Enjoy the light.

Det här är en artist som är lite mer poetisk, lite mer eftertänksam, som har sinne för melodier som är lätta att ta till sig och att sjunga med i. Det är en artist som bryr sig lite mer. Några favoritämnen är Döden. Och Tiden som går. Tunga ämnen. Som ändå blir sånger som läker. Sår och trasiga själar.

Dan Greider har uppträtt på många ställen i Göteborg. - Om det så bara sitter en ensam liten hund i publiken, sjunger jag. The show must go on. Men nu är han redo för större uppdrag och siktar på de stora scenerna.

2019 släppte han plattan Bortom Bergen. En skiva som fick fina recensioner i LIRA - Nordens största musikmagasin. Nu är nya plattan klar – Stjärnlängtan. Nya singlar släpps under våren och senare kommer en hel härlig LP med 12 låtar från Dan Greider & The Great Depression Band.
  LW:  -  
  PEAK:  5  
  VECKOR:  1  
  ISRC:  SE2VE2100101  
  LABEL:  Vilhelmmusic Records      ANDERS HYLIN  "Famna mig (radio edit)"
  

Upphovspersoner: Anders HylinWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 06 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Hej! Dags för min nya singel att testa listorna. "Famna mig" är titeln. Det är första för i år med lite rockigare sound än vad han brukar ha. Man kommer att tänka på Tom Petty, Neil Youngs första album etc. Den handlar om att vara på väg till något bra men inte riktigt veta vad det är. Positiva känslor alltså!

Anders Hylin står för sång och munspel. Thomas Larsen har producerat och trakterat diverse instrument. Roger Skjønhaug spelar trummor och Casper Bjerkehagen har mastrat.
  LW:  -  
  PEAK:  6  
  VECKOR:  1  
  ISRC:  SE6SA2043890  
  LABEL:        SABINA DDUMBA  "Damn good woman"
  

Upphovspersoner: Axident, Gladius, Lisa Scinta, Sabina Ddumba, Whitney PhillipsWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 07 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Det har gått sex år sedan Sabina Ddumba slog igenom med singlarna ”Scarred for Life” och ”Effortless”. Fyra år sedan det hyllade debutalbumet ”Homeward Bound” landade. Efter flertal uppmärksammade turnéer, spelning på Way Out Wests största scen, medverkan i ”Så Mycket Bättre”, samarbeten med Kojo Funds och Mr Eazi, är det nu dags för uppföljaren - den 12 februari släpper hon den stärkande hyllningen ”Damn Good Woman”.

Den nya electropopdoftande singeln ”Damn Good Woman” från Sabina Ddumba är en hyllning till kvinnan och handlar om att det kan vara värt att gå igenom svåra saker, något som Sabina själv har upplevt.

”Damn Good Woman” kom till efter att det tagit slut i en relation, jag var rätt förstörd, det var väldigt skönt att komma till LA (Los Angeles) och träffa folk och göra musik. Jag skrev den med två andra tjejer om hur det ibland är att vara kvinna, särskilt i de rummen vi befann oss i just då bland alla män. Ibland blir man så trött på att alltid behöva uppbåda energi för att ta plats och bli lyssnad på. Jag tror att många kan relatera till det jag pratar om. ”Damn Good Woman” är inte bara en stärkande låt för mig själv men även en hyllning till alla fantastiska kvinnor. Den är en påminnelse om att när det är jobbigt så får det vara så, det blir bättre sen. Det är alldeles för lätt att vara taskig mot sig själv”, berättar Sabina.

Tiden sen släppet av förra albumet har på många sätt varit turbulent, Sabina Ddumba erkänner att hon varit frustrerad och bitvis inte mått bra. Men inför arbetet med kommande släppen har Sabina tagit tag i taktpinnen så hon själv kan fortsätta sin musikaliska resa på ett bättre sätt. Hon har ägnat en stor del av senaste åren, samtidigt som hon åkt till Los Angeles och Nigeria för att spela in, med att gå i terapi och försöka förstå sig själv bättre. Sabina förklarar: ”Jag är en öppen person som tycker om att testa och jag har lärt mig jättemycket dessa år. Men är man i ett rum med folk som inte känner en på riktigt då kommer musiken bli annorlunda. Det kan fortfarande bli bra låtar men nu har jag mer kontroll över vilka jag faktiskt vill göra musik med. Jag har blivit självsäkrare i de rummen och arbetar mer med folk jag känner. Jag har alltid haft lätt att berätta om mitt liv men det har blivit personligare nu för de runt mig har förstått mer, de vet mina referenser utan att jag behöver förklara.”
  LW:  3  
  PEAK:  3  
  VECKOR:  4  
  ISRC:    
  LABEL:  Warner Music      JOE & THE ANCHOR  "Wait on me"
  

Upphovspersoner: Anton Engdahl, Calle Arthur Johansson, Joakim Rosenlund, Oliver Björkvall, Ruben SonessonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 08 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Med en distinkt image och en modern produktion levererar Joe & The Anchor vibrerande gitarrdriven pop med starka melodier och ett eget sound. Nu släpper de singeln ‘Wait On Me’.

Det är en hoppfull låt som uppmanar till att hålla ut, och att våga ta tiden att läka nånting som gått sönder. Den handlar om att man i svåra tider ska försöka se ljuset för att få motivationen att ta sig igenom till andra sidan; ett budskap som är extra relevant i en tid som denna.

Joe & The Anchor om singeln: “Wait On Me handlar i grunden om tålamod, att vägen till någonting vackert kan vara fullt av hinder. Det kan gälla en komplicerad kärleksrelation, en borttappad vänskap eller ett sår inom sig själv som tar tid att läka - nånting som gått sönder som måste bygga upp det igen, bit för bit. Och det måste få ta tid.”

”Wait On Me” är den fjärde singeln som släpps från bandets kommande EP ”Blue”. Det känslosamma som skiner igenom i singeln speglas som en röd tråd genom hela den kommande EPn. Bandet beskriver ”Blue” som deras sätt att dela med sig av sina känslor som en enda sammanhängande berättelse, presenterad med olika scenarios hopbundna av ett och samma tema; att våga lyssna till sig själv och låta ens känslor komma till ytan. EPn släpps under våren 2021.
  LW:  5  
  PEAK:  5  
  VECKOR:  4  
  ISRC:    
  LABEL:        MÅNS ZELMERLÖW  "Come over love"
  

Upphovspersoner: John Callum Stewart, Måns Zelmerlöw, Ryan McCullen, Sam MerrifieldWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 09 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Ständigt aktuella Måns Zelmleröw, för knappt en månad sedan släppte han singeln ”Circle and Squares” den officiella låten till Konståknings VM i samarbete med ryska artisten Polina Gagarina. Nu är han aktuell med en helt nyskriven låt, ”Come Over Love”. Låten är ett fortsatt samarbete som startades kring förra plattan ”TIME” med några av de hetaste namnen i Uk. J.C Stewart, Sam Merrifield & Ryan McCullen som ligger bakom några av de största hitsen för bla. Lewis Capaldi, Cheat Codes, Au/Ra, HRVY, JP Cooper and Astrid S. JC Stewart är själv också en av Warner Musics senaste tillskott med egen artistkarriär på frammarsch. Nya singeln ”Come Over Love” är producerad av Moh Denebi och Sam Merrifield.

"..Come Over Love är en mäktig låt om att känna sig ensam på insidan men att ha ett hårt, tillsynes känslolöst, yttre. Man är dålig på att be om hjälp men behöver den och vill ha den." - Måns Zelmerlöw
  LW:  4  
  PEAK:  4  
  VECKOR:  2  
  ISRC:    
  LABEL:        THE UNKOOL HILLBILLIES  "Flat top boogie"
  

Upphovspersoner: Anders Umegård, Ove AnderssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 10 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Hej! Nu finns en ny singel med The Unkool Hillbillies
  LW:  -  
  PEAK:  10  
  VECKOR:  1  
  ISRC:    
  LABEL:  UNKOOL Music  OmförsökOmförsökOmförsök    QUINT, CHIEF & HOOPER  "Walk right out the door"
  

Upphovspersoner: André Fransson, Dennis QuinteroWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 11 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Tre av grabbarna från TT Grace som gör lite annan stil av musik
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:  sevsz2100901  
  LABEL:  Atenzia Records  Omförsök    KÅKSTAN feat PY BÄCKMAN  "Jag lovar dig det"
  

Upphovspersoner: Mats Nilsson, Py Bäckman, Staffan Bond WestfeltWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 12 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:  W Records  Omförsök    NATALI NOOR & XOV  "Winter is over (Sar Domad Zemestoon)"
  

Upphovspersoner: Damian Ardestani, Mickael Akbari, Natali NoorWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 13 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Precis i tid för firandet av det persiska nyåret så släppte i fredags svensk/iranska multibegåvade artisten, låtskrivaren och producenten Natali Noor singeln “Winter Is Over” feat. XOV! En låt med grunden i Natalis iranska rötter; från början en armenisk kärlekssång som fick ny text av den iranska poeten Saeed Soltanpour med titeln "Sar Oomad Zemestoon" vilket gjorde om den till en viktig protestsång på 70-talet. Natali har tillsammans med XOV skapat en sin egen vackra och moderna tolkning med text på både engelska och farsi. I samband med släppet så pratade Natali även med Equalizer Magazine.

Singeln är också en del av soundtracket till dokumentärfilmen “Be My Voice” av den omtalade regissören Nahid Persson Sarvestani. Filmen handlar om den iranska kvinnorättsaktivisten Masih Alinejad som med över 5 miljoner följare har startat en av Irans största aktioner av civil olydnad i modern historia (finns på SVT Play).

Natali har många strängar på sin lyra och 2016 rusade hon i på musikscenen med låten “Moon som hon själv skrivit, producerat och sjöng på - det var en EDM-låt som valdes till det årets Summerburst Anthem. Idag är hon kontrakterad till musikförlaget RMV Publishing - startat att Benny Anderson - och har, förutom att skriva filmmusik och producera sin egen musik, arbetat med artister som bland annat VÉRITÉ, Nea, Julie Bergan, LÈON, Sebastian Furrer (from CAZZETTE), Grace Davies, Linda Pira, Rhys och Sabina Ddumba.

XOV är en etablerad artist vars debutalbum har streamats över 45 miljoner gånger, och han har skapat musik åt The Hunger Games.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:         JUST.AS.ERIK  "Call my name"
  

Upphovspersoner: JUST.AS.ERIK, Beatrice Jaksch, Erik Hölby, Gabriel PetterssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 14 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Erik Gabriel Hoiby känns igen från flera olika musikaliska sammanhang som dansare, sångare, musikalartist och låtskrivare. I år har han börjat släppa musik solo under sitt nya nom de guerre Just. As. Erik.

Erik är utbildad vid Balettakademin i Göteborg och har sedan dess spelat, dansat och sjungit i musikaler i över 10 år – till exempel bar han huvudrollen när Priscilla sattes upp på Göta Lejon i Stockholm och sedan huvudrollen Don Lockwood i Singing in the Rain på Kristianstad Teater.

"Call My Name" är en personlig låt med lyrik som beskriver vardagen hos personer som kämpar med ångest. Erik berättar: ”Call My Name är min upplevelse av min ångest, hur jag lärt mig att känna efter och höra hur den "ropar mitt namn" när det är dags. Det är bara att låta den få göra det den behöver göra, inte kämpa emot utan släppa ut den i kroppen, låta den vandra genom mina ådror för att till slut få en känsla av befrielse. Försöka äga den, och inte tvärt om.”

I sitt musikskapande och artisteri inspireras Erik av bland andra Kylie Minogue, The Killers och Rihanna. Erik har en själfull röst och är en djupt berörande vokalist – något du till exempel noterar i hans tolkning av klassikern Hallelujah
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  Flick Records       MAGNUS NILSSON  "Regn i november"
  

Upphovspersoner: Magnus NilssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 15 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Musiken blir en tillflyktsort där det går att sätta ord, melodi och skapa, för att få utlopp för känslor och inte slukas upp av vardagen. Efter fem album, släpper företagsledaren Magnus Nilsson två EP under 2021 och är aktuell med singeln ”Regn i november”!

I november ”skitåret” 2020 mixades den första singeln Regn i november (Spotify 12/3) på Magnus Nilssons nya ep som släpps under våren 2021. ”Regn i november” utspelar sig i en dyster framtid. Där löften bryts och skillnader märks. En bild som väl stämmer med den nutid vi lever i. Vem kan man lita på egentligen…?

Magnus Nilsson fortsätter leverera skön musik och tänkvärda texter. Under 2021 släpps två stycken EP med fem låtar vardera. En VÅR och en HÖST EP. Allt mer kritiskt vandrar Magnus mellan det mindre funderingarna och de stora frågorna vi alla måste hantera. Som ägare och vd för en av Sveriges största retail bolag är den bistra verkligheten ständigt närvarande. Särskilt nu – snart ett år med pandemin. Musiken blir en tillflyktsort där det går att sätta ord, melodi och skapa, för att få utlopp för känslor och inte slukas upp av vardagen. Precis som 2008 då en skiva ”i min drömvärld”- som producerades under en återhämtningsfas i livet – blev räddningen och även ett kliv in på svensktoppen för Magnus Nilsson.

Kort historia om musikern och företagsledaren Magnus Nilsson:
2008, Magnus Nilsson spelar in och släpper sitt första album ”I min drömvärld” och gästades av hallandsprofilerna Sara Löfgren, MP Persson, Janne Bark och Cecilia Vennersten. Sedan dess har Varbergaren och företagsledaren Magnus Nilsson hunnit med att släppa fem album och åtskilliga singlar. Låg 2008 som utmanare på svensktoppen med låten ”I min drömvärld”. Under 2021 släpps ny musik med Magnus, två EP varav den första som kommer under våren.

2019, Magnus Nilsson tar helt över familjeföretaget Nilson Group med butikskoncept i detaljhandeln som Din Sko, Nilson Shoes, Skopunkten, ECCO stores; Jerns, Radical Sports och Feetfirst.se Mer om företaget Nilson Group läser du på https://feetfirst.se/omoss/nilsongroup.

Sommaren 2020 samtalar Magnus med Anna och Mikael Vilkas i podden ”Vilkas Podderier” om sitt musikaliska intresse, pandemin och sitt liv som ägare och företagsledare av Nilson Group / Feetfirst.se. Det blev en riktigt trevlig stund i deras studio i Göteborg. Programmet fick det fyndiga namnet "När inte bara fötterna är huvudsaken" och spelades in i somras
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  W Records       LOREEN  "Sötvattentårar"
  

Upphovspersoner: Loreen, Niklas Carsson Mattsson, Petter TarlandWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 16 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Att säga att Loreen är en av Sveriges främsta artister är ett solklart understatement. Hennes otroliga förmåga att trollbinda människor, både live och på skiva, är få förunnat och det märktes inte minst under den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” i höstas. Loreens magiska framträdanden var definitivt en av höjdpunkterna då hon gjorde sina tolkningar på svenska – en hittills outforskad och spännande sida som vi aldrig hade fått se tidigare och som tog alla med storm.

Nu kommer äntligen Loreen med nytt material, singeln ”Sötvattentårar”, som hon har skrivit tillsammans med Petter Tarland och Niclas Carson och som släpps idag fredag 26 mars.

Det är en intim låt där Loreen beskriver hur det känns när man försöker hinna med allt och frustrationen som kommer när man tycker att man inte räcker till. Något som nog de flesta kan känna igen sig i. Men hon ger oss samtidigt hopp, det kommer att bli bättre.

”Jag börjar på nya saker, blir aldrig klar och klagar, svårt och hinna med. Jag låtsas vara stark och modig, men jag vill bara vara svag när ingen ser” ”Svårt att våga känna efter, är alldeles för trött för att sova, Det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar. Så våga känna efter, det kanske gör ont men jag lovar, det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar”

Det var när Loreen började jobba med tolkningarna till ”Så Mycket Bättre” som hon upptäckte att skriva på svenska gav henne en möjlighet att kunna vara mer direkt och komma närmare sina lyssnare. Inkludering och gemenskap har alltid varit två stora stöttepelare för Loreen och nu blev det ännu lättare att för henne att visa på ett träffsäkert sätt att vad hon ville säga. Den nya singeln är ett tydligt tecken på detta. Texten är naken, ärlig och det går verkligen inte att värja sig.

”Sötvattentårar” är självklart inte det enda på svenska som vi kommer att få höra av Loreen framöver. Just nu sitter hon i studion och skriver för fullt och fler låtar är planerade att släppas under de kommande månaderna.

Tack vare Loreens omisskännliga starka uttryck och röst, texter som griper tag och berör och melodier som fastnar har vi någonting alldeles extra att se fram emot. Tills dess njuter vi av ”Sötvattentårar” på repeat.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  Universal Music       MARINA AMMOURI  "LATITA (Let´s do what U want)"
  

Upphovspersoner: Erik Wigelius, Linda Dale, Marina Ammuori, Staffan ÖsterlindWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 17 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


The only person I compete with is the woman I saw in the mirror every morning" (Marina Ammouri).

These words fully reflect "Marina Ammouri" both as a musician and artist, but also as a person in general. Marina has always gone her own way, which becomes noticeable when you listen to her compositions, the transmission of her lyrics and her universal personality and image. With the album "Dare to Be Happy" (2018), Marina debuted as a solo artist, an album that generated the award "BEST FEMALE ROCK ARTIST OF THE YEAR" (2018) at IMC AWARD in Hollywood, Los Angeles. At the same Award, she was also nominated for "Album of the year". With the new single "LATITA" which sees the light of day on 14/2, Marina clarifies what she wants to convey to her audience. “Latita, lets do what you want!”; To dare to give love and to be yourself in whatever you create and want to convey.

With “LATITA, Marina shows that she wants to remain genre-free with the music she creates, to dare to mix influences and write lyrics and music that comes straight from the heart. “I think first and foremost good music and melody with a rewarding message. A song should not only be adapted to a special audience, it should be able to convey something regardless of who the listener is.”

Just like on the debut album, Marina is backed by Staffan Österlind - Guitar (Paul Di’Anno), Pontus Egberg - Bass (King diamond, Treat, Wolf), Johan Kullberg - Drums (Hammerfall,Therion, Wolf).
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  Eagle Records       DEAR SARA  "Do better"
  

Upphovspersoner: Elias Näslin, Hilda Stenmalm, Sara NuttiWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 18 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Den 26 mars kommer Dear Saras andra singel “Do Better”! Dear Saras musikskapande är präglat av uppväxten i Karesuando som tillsammans med den så vanliga känslan; en längtan bort och ut i världen, bidrar tilll hennes både starka och atmosfäriska uttryck. Även denna gång har hon samarbetat med Elias Näslin, som precis kammat hem en amerikansk Grammy med sitt samarbete med John Legend.

Saras musikaliska resa började med att hon sökte till X Factor, där hon visserligen inte kom med i TV-sändningen men det tog henne vidare till Los Angeles och samarbeten med erfarna producenter, resor, möten med nya människor och upplevelser som var långt ifrån det hon växt upp med. Det lärde henne det som kanske är viktigast av allt; att lita på sin magkänsla. Hon hittade ett team som delar hennes visioner och nu är hennes mål att skapa ett nytt, ärligare artisteri. 2020 påbörjade Dear Sara sitt samarbete med FEM. och Northbound Music Group och då hörde vi henne också på JIM OUMA:s singel ”Kids” tillsammans med den brittiska dancehall-drottningen Alicaì Harley. “Do Better” är det andra släppet från Dear Sara och till sommaren är en EP planerad.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         SNURP  "Vad jag kände då"
  

Upphovspersoner: Peter Bengtsson, Robert StrömWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 19 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Härliga minnen från barndomen, med långa sommarlov, äventyr, lek, skratt och glädje. Hockeyfrilla, benvärmare, hårspray och rosa träningsoveraller - det är sådant som de allra flesta som växte upp på 80-talet kommer ihåg med ett stort leende på läpparna. Och det är just det leendet, de känslorna som Snurp vill locka fram hos lyssnaren med nya låten.

Killarna i popduon Snurp släpper nu sin nionde singel och börjar närma sig ett antal som kunde blivit ett ruskigt starkt debutalbum. Om de nu hade trott på den traditionella idén med album - men så är inte fallet. Musikbranschen handlar allt mer om starka, effektiva låtar: trender, hookar och oemotståndliga refränger. Detta passar Snurp som handen i handsken, vilken man hör när man lyssnar igenom bandets katalog på t.ex Spotify. Varje låt har singelkvalitéer och ”Vad jag kände då” är sannerligen inget undantag. Här får man en självklar melodi där refrängen lyfter och förhoppningsvis ger det där suget i magen som alltid kännetecknar en riktigt bra poplåt. Soundet är modernt och samtidigt väldigt retro, vilket inte är ovanligt i dagens popindustri. Saxofon och stora trummor med massor av reverb gör att känslan av 80-tal blir påtaglig. Lägg till en självklar text på svenska, om lyckliga minnen, nostalgi och en längtan efter att få tillbaka allt som var bra i en svunnen tid, så har du nya singeln i en liten ask.

Peter Bengtsson har tidigare i karriären remixat låtar för bland andra E-type och Pandora, medan Robert Ström har studerat på Musikmakarna i Ö-vik och som låtskrivare legat på P4:s spellistor med flera låtar. De träffades på ett kafé i hemstaden Stenungsund på hösten 2015 och kom ganska snabbt fram till att de delade drömmen om att någon gång skapa den ultimata poplåten. Snurp debuterade i tävlingen ”Svensktoppen nästa” 2016 och låtarna ”Om hon hatar mig” samt ”Gata upp, gata ner” har fått radiotid.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         NICLAS BLOMQVIST  "Vart jag går…"
  

Upphovspersoner: Niclas Blomqvist, Philip LindstrandWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 20 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Den 5 Mars släppte Niclas Blomqvist sin nya låt "Vart jag går". Låten har redan kommit upp i över 11 000 streams efter bara 2 veckor.

Producerad av Robin Abrahamsson (Sonja Aldén, Shirley Clamp, Suzzie Tapper) på Yla Studios i Åkarp. Och skriven av Philip Lindstrand och Niklas Blomqvist. En låt som mest kan beskrivas som Lika hopplöst förälskad med en 2021-produktion.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         ISA S. VOLLMER & SVARTA FÅRET  "Skånetrafiken"
  

Upphovspersoner: Ida Svensson Vollmer, Jacob LundtofteWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 21 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


'Skånetrafiken' är ett öppet humoristiskt brev till kundservice om de allt annat än punktliga och behagliga resorna i södra Sverige. Videon är inspelad i Malmö och Lund av Jörgen Rasmusson på Distortion Media och släpps samtidigt som den digitala singeln. Oavsett var man bor i detta avlånga land så kan man förmodligen relatera starkt!

Ida spelar även i VA ROCKS där det sjungs på engelska, men en vacker dag under pandemin så kände hon att det hade varit roligt att utforska sitt eget "språk" - Skånska!

Kompbandet Svarta Fåret består av Simon Kullberg, Josef Underdal och Jake Lundtofte.

Musikaliskt snackar vi träffsäker rock n roll i samma skola som Kal P Dal och Wilmer X. Inga krusiduller. Inget "klödd" som Ida hade sagt!
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  RMP Musik AB       J.R.  "There´s gonna be some rockin´"
  

Upphovspersoner: Angus Young, Malcolm Young, Ronald ScottWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 22 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  se35v2000601  
  LABEL:  Jörgen Rhodén Production AB       SIMON ANDERSSON  "Better day"
  

Upphovspersoner: Simon AnderssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 23 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Fredag den 26 mars är releasedag för Simon Anderssons nya alster "Better Day". Förhandsboka på simonandersson.com så dyker den upp i Din Spotify-, Youtube-, Deezer och Tidal-app m fl.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         THYRFING  "Döp dem i eld"
  

Upphovspersoner: Dennis Ekdahl, Fredrik Hernborg, Jens Rydén, Joakim Kristensson, Patrik LindgrenWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 24 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


'Döp dem i eld’ är en ny singel från pionjärerna inom pagan metal – tagen från deras kommande första albumsläpp på åtta år. En mäktigt, tungt och aggressiv låt med ett snyggt groove och melodi. Helt klart det perfekta sättet för bandet att utannonsera sin återkomst och samtidigt kunna lyfta det nya skivkontraktet med Despotz Records! Singeln släpps tillsammans med den första av de två videos som produceras för bandet av filmaren Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, Europe, Arch Enemy).

Bandet utvecklar; ”Nya singeln, öppningsspåret på kommande albumet, var faktiskt den första låten som skrevs till albumet, redan 2015. Det är en ganska enkel låt, mycket aggression och intensivt trummande med våra mått, utan att ge avkall på groove, melodi och riktigt episka delar. Dessutom den första singeln och den första officiella musikvideon någonsin för Thyrfing! ".

'Döp dem i eld’ är första singeln från kommande albumet ‘Vanagandr’ som släpps 27 augusti 2021 via Despotz Records.

Thyrfing växte fram ur den ständigt växande och underjordiska metalscenen i Sverige i början av nittiotalet. Efter sju fullängdsalbum och många liveframträdanden över hela världen har bandet fått en stark publik genom åren och en viktig plats i metal- scenen. De anses vara ett av de främsta banden inom den så kallade genren viking/pagan-metal – men å andra sidan, Thyrfing är så mycket mer än så med deras verkligen enastående och fristående musikaliska skapande.

Bandets namn är hämtat från svärdet ”Thyrfing” i nordisk mytologi - ett förbannat svärd som förekommer i flera berättelser och myter. Ända sedan starten, har mytologin spelat en stor roll i berättandet och det visuella kring bandets musik och texter är något som fortfarande är lika aktuellt än i dag, 2021.

Trots att det inte gjorts några nya studioinspelningar sedan 2013:s hyllade album ‘De ödeslösa’, så har Thyrfing varit aktiva med att turnera och uppträtt på bland annat Wacken Open Air, Summer Breeze och Sweden Rock Festival. Lockelsen med att skapa ny musik har hela tiden funnits där och redan 2015 började planerna och på vad som skulle bli bandets åttonde släpp ‘Vanagandr’. Albumet spelades in och producerades tillsammans med Jakob Herrmann (In Flames, Machine Head, Evergrey) på Top Floor Studios i Göteborg, och den berömda Jacob Hansen (Volbeat, U.D.O., Katatonia) som tog hand om mixning och mastring. Omslaget för ’Vanagandr’ och nya singeln gjordes av enastående Niklas Sundin på Cabin Fever Media (ex-Dark Tranquillity) som återkommer till bandet efter att han skapat omslaget till ”Vansinnesvisor” år 2002.

Jens Rydén – sång / Patrik Lindgren – gitarr / Fredrik Hernborg – gitarr / Joakim Kristensson – bas & keyboard / Dennis Ekdahl – trummor
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SEXTE2100101  
  LABEL:  Despotz Records       PIA PIHLGRENS  "Jag är på väg"
  

Upphovspersoner: Jonas Lindau, Mats LarssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 25 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Pia Pihlgrens har lyckats med konststycket att "spilla" över med sin musik till både country- och även "raggar"-publiken. Dessutom är de nästan mer populära i Norge som i Sverige, Musikaliskt ligger deras stil vid något som kan kallas "dansbandscountry" och de har en unik stil som gör att man på direkten hör att det är Pihlgrens. Grym ny singel producerad av bandets kapellmästare Ronnie Pihlgren. Från ett kommande album senare i år.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  Atenzia Records  

survey service


SÅ HÄR RÖSTAR DU:

 1. WEBBFORMULÄR: Via formuläret ovan kan Du rösta på en eller flera låtar, men bara en gång per dygn (räknas kl 09-09). Varje röst ger 1 poäng. Försöker man rösta fler gånger spärras Din dators IP-adress från fortsatt röstande
 2. SMS: Via SMS kan Du rösta på Din favoritlåt hur ofta Du vill fram till röstningens avslutande. Varje SMS kostar 5:- (SEK) + ev op.avg och ger 5 poäng. Under en månad är max röstning 2.000:-! OBS! No voting from outside Sweden!

Redan nu kan vi presentera nästa veckas (17/5-23/5) UTMANARE:
 • EMMA NYDÉN: Vaken
 • SVANTE SJÖBLOM: Let there be light
 • DUO DENUM feat LASSE FRANCK: Vintern (fall alla flingor)
 • MARTIN HÖRNGREN: Rimfrost
 • ELECTRIC BOYS: Tumblin´ dominoes
 • ANNIE ÖSTER: For your sake
 • REACH: The streets
 • FREDRIK BÖRJESSON: Virvelvind
 • MAJA FRANCIS: Anxious angel
 • KRAKEL: Cannonball run
 • DONNEZ: Hon vill ha Måns
 • GUSTAF & VIKTOR NORÉN: Amerika
SÖKBAR HISTORIK LANSERAD
För alla som är intresserad av vilka artister och låtar som förekommit på listan genom åren har vi lanserat en sökbar databas där vi lagt in uppgifter om alla som förekommit på listan, inkl de som försökt men inte tagit plats. Databasen innehåller alla artister och låtar som förekommit under åren 2006-2020 och även placering på respektive årslista.

Du hittar den sökbara databasen här: All Songs

Årslistan för 2020 års musik finns nu framräknad och publicerad, klicka på bannern för att kolla in årets alla låtar som förekommit på SNL-listan. Svenska Närradiolistan (SNL) bildades 2008 genom sammanslagning av Bugg & Kramlistan (71 st listor, fr 22/8 2004), Country Trax (80 st listor, fr 25/1 2004) samt Rock & Roll-listan Top 10 (103 st listor, fr 8/9 2003) och har även haft namnet Topplistan Bits • LW = Förra veckans placering
 • PEAK = Högsta placeringen på listan
 • VECKOR = Antal veckor på listan
 • ISRC = Unik kod för varje låt, används för att registrera radiospelningar mm
 • LABEL = Skivbolag etc  OM SVENSKA NÄRRADIOLISTAN

  RÖSTNING Listan framröstas som regel varje vecka och presenteras på www.topplistan.eu varje söndag. Vid semester och storhelger kan dock röstningsperioderna vara förlängda
  ANTAL LÅTAR Listan omfattar de 10 populäraste enligt omröstningsresultatet. Utmanas av 5 bubblare (vilka i föregående veckas omröstning placerade sig närmast listan - gäller max 3 veckor/låt och endast utmanare) samt veckans 10 nya utmanare
  ARTISTER & GRUPPER Endast svenska artister, musiker, upphovsmän etc ges möjlighet att utmana på listan. Både etablerade artister, kommande stjärnor och demos förekommer. Ambitionen är att SNL skall innehålla en blandning av rock & roll-, country-, dansband-, hårdrock- och popmusik
  ADRESS Musik kan skickas till oss både som CD och digitala musikfiler. Adressen är: Svenska Närradiolistan (SNL), c/o Ohlzon, Norra Hökåsvägen 1, 722 31 VÄSTERÅS resp info (at) topplistan.eu. Bifoga en pressrelease så att vi kan presentera Er musik på önskat sätt...

  RÖSTNING mm

  Listans utseende bestäms genom röstning via webbformuläret och/eller SMS. Omröstningen avslutas vanligtvis söndagar kl 09.00.

  SMS-RÖSTNING Rösta via det unika SMS-nummer som finns angivet för varje låt (SMS:et kostar 5:00 + ev trafikavgift). För att Du skall veta att Din röst är registrerad får Du alltid ett svars-SMS som bekräftelse. Observera att SMS-röstning fungerar via operatörerna Tele2Comviq, Telenor, Telia, Halebop och Tre (3) och endast inom Sverige. Betalningen för Ditt SMS debiteras som vanligt på Din mobilräkning etc.
  REGLER FÖR SMS-RÖSTNING Reglerna är enkla, Du kan SMS-rösta hur många gånger och hur ofta Du vill under röstningsperioden. Varje SMS-röst räknas som fem poäng.

  SMS-NUMMER Skicka Ditt SMS till nummer 72550 och skriv det meddelande som motsvarar den låt/artist Du vill rösta på. Observera att ett mellanslag skall göras mellan snl och röstningsnumret!
  RÖSTNING VIA WEBB-FORMULÄR Rösta på de låtar som Du vill skall hamna på nästa veckas lista. Varje röst ger en (1) poäng. Du kan rösta en gång per dygn (kl 0900-0859)

  10 VECKORS-REGEL Varje låt kan ligga på listan max 10 veckor (=röstningsomgångar) - sen ersätts den av en annan låt som röstas fram.

  = Bubblare, max tre veckor •     
  © and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021>

  SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

  Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                   
  Gör det Du också!