Svenska Närradiolistan (SNL)

LISTA #636 VECKA 25/2020
sedan 4/12 2006
OBS! Rösta senast 2021-06-27 kl 09.00 (Normaltid = Vintertid). OBS!
Nästa lista presenteras den 27 juni 2021 kl 15.00
 -   VECKANS LISTA-LÅTAR (rankade)
 -  VECKANS BUBBLARE (orankade)
 -  VECKANS UTMANARE (orankade)
PLAYLISTS
   
Våra playlists hos Deezer och Tidal innehåller senaste årets samtliga låtar på SNL-listan! Spotify playlist innehåller veckans låtar
 
      ENOK  "Synd"
  

Upphovspersoner: Tomas EnochssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 01 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Americanasoundet uppdaterat med blås och texterna ännu mer ofiltrerade!!

Efter ett uppehåll på flera decennier gjorde Tomas Enochsson comeback som artist på skiva med bandet Paradiset 2018. Nu är det redan dags igen, men denna gång på egen hand och under namnet ENOK. För första gången har Tomas anlitat en extern producent, Paul Biktor Börjesson, för att hålla i projektet. Resultatet är en delvis ny musikalisk dräkt och en helt annan upplevelse av processen.

- Ja, verkligen, säger Tomas med eftertryck. Tidigare har alla arrangemang vuxit fram i replokalen med ett helt band som bollar och ger och tar. Den här gången skickade jag demos med sång och gitarr till Paul som sen jobbade vidare med förproduktion av materialet innan vi möttes i studion. Väl på plats tog musiken ändå form med ett helt band av studiomusiker som spelade tillsammans live. - Visst har vi klippt lite i efterhand, men i princip är det en liveinspelning från studion som nu finns på plattan. Det var en härlig upplevelse att få göra något vettigt under pandemin, säger Tomas och skrattar.

Musiken står kvar med rötterna i americana-traditionen som Tomas odlade redan tillsammans med Paradiset. Efter bara några ögonblick noterar dock den uppmärksamme att det har tillkommit några ytterligare färger på paletten. En sektion med blåsare som adderar både värme och spets till den övriga ljudbilden och drar tanke och känsla flera grader åt rhythm & blues-hållet.

Både text och musik kommer från Tomas egen penna och spänner över ett brett fält av ämnen. Här finns teologiskt influerade texter som ”Synd” eller ”I ditt namn”, men också regelrätta kärlekstexter som i ”Så vill jag älska dig” eller ”Ännu finns tid” och även naturlyriska ”Skapelsens sång”.

- Texter har alltid varit viktiga för mig, men nu har det nog blivit viktigare än någonsin för mig att säga något tankeväckande. Jag är väldigt intresserad av apologetik, försvaret av tron och Jesu undervisning. Det börjar filtreras in i texterna. Jag vill inte linda in det jag har att säga av rädsla för att någon av annan åsikt eller tro kan bli störd. - På det sättet kan jag se upp till raka predikanter som Stanley Sjöberg eller Sebastian Stakset.

Tomas nämner att Paul Biktor Börjesson kallar honom ”rock-poet”, men att han själv mer kanske kan se sig som någon form av apologet-poet. En försvarare och förklarare av tron, i ord och ton. Målgruppen är vem som helst, men kanske främst kristna människor, unga och äldre, som hans sånger kan trösta och glädja eller undervisa.

- Vi befinner oss i ett ganska mörkt världsläge med krig och pandemi och hunger- och klimatkris. Mitt i allt detta behöver vi stå på något stadigt. Då är Guds ord viktigt och det är det som inspirerar de flesta av mina texter idag.
  LW:  -  
  PEAK:    
  VECKOR:  1  
  ISRC:    
  LABEL:        KRAKEL  "Cannonball run"
  

Upphovspersoner: Åsa GirgensohnWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 02 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Hårdrocksbandet KRAKEL har fått den stora äran att skapa den officiella låten till Cannonball Run Sweden! KRAKEL kommer dessutom att spela på Cannonball Run Swedens olika event! Nu kör vi!

Bandet jobbar på sitt andra album och release blir det i andra halvan av maj.

KRAKEL är inte bara female fronted med Åsa på sång och sjusträngad gitarr utan backas upp av Kattis på trummor och Anki på bas, dessutom vår ljudkonstnär Jesper på keyboard och Urban på gitarr. KRAKEL lirar hårdrock med variation. Tunga riff med lätta och luftiga delar, fullt ös, melodier och texter med ett budskap! KRAKEL har ett eget sound med influenser allt från Rammstein, Abba, AC/DC, Queen till Gary Moore. KRAKEL utvecklar sitt sound till att bli både tyngre mäktigare.
  LW:  8  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  5  
  ISRC:    
  LABEL:        DUO DENUM feat LASSE FRANCK  "Vintern (fall alla flingor)"
  

Upphovspersoner: Duo Denum, Lasse FranckWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 03 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Efter 25 år kan allt ställas till rätta!

Redan för 25 år sedan borde alla tre låtarna ha spelats på radion för jämnan: Den riktigt dragiga Vintern (Fall alla flingor), Att vara man – separationslåten Daniel Lanois skulle ha skrivit om han hade varit svensk – samt den frustrerat ilskna Inget val.

Så blev det inte. De som hade makten den gången (en handfull A&R-snubbar) ville inte göra rätt. Nu gör Duo Denum om, släpper de gamla inspelningarna fria och hoppas att andra gör rätt genom att spela och sprida dem.

På inspelningarna medverkar, utöver Lasse Franck (sång, akustisk gitarr) & Johan Schough (gitarrer, körsång): Pär Edwardson – produktion, mix, körsång Jonas Lundberg – trummor (Vintern, Inget val) Martin Hedström – bas (Vintern, Inget val) Staffan Brodén – trummor (Att vara man) Johan Strömberg – bas (Att vara man)
  LW:  2  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  4  
  ISRC:    
  LABEL:        THERESE KARLSSON  "Northern light"
  

Upphovspersoner: Pekka Westerholm, Therese KarlssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 04 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Norrskenet har inspirerat Therese Karlsson både då hon skrev texten till och spelade in nya singeln Northern Light, en ballad som redan ligger på Vegatoppen, med musiken skriven av Pekka Westerholm. Norrskenet är som en vacker melodisk ballad men utan ljud läste jag någonstans, och det ville jag ta fasta på i skrivandet. Jag tyckte jag hittade dessa stämningar i Pekkas Westerholm musik.

Therese Karlsson fick sin utbildning vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och har efter det frilansat som sångerska och skådespelerska. Bland musikalrollerna finns Fantine, Les Miserables och kejsarinnan Sissi i Elizabeth. På operascenen har hon sjungit i Figaros bröllop, La Finta Giardiniera och Magnus/Maria som turnerade i hela Norden i regi av Suzanne Osten, men nu finns alltså hennes andra popballad utgiven.

Den första balladen var ”Free” som hon skrev tillsammans med de svenska hitmakarna Danne Atllerud och Thomas Thörnholm. Det var denna låt Pekka Westerholm hörde på radion då han sökte en röst till sin musik och på den vägen är det. Ett samarbete knöts och Northern Light spelades in!”
  LW:  4  
  PEAK:  
  
  VECKOR:  7  
  ISRC:  FIPWM2100001  
  LABEL:        OLLE WARM  "Lovin woman"
  

Upphovspersoner: Olle WarmWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 05 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Olle Warm är en singer-songwriter från Stockholm som precis har släppt sin andra EP "Hold your head up high" där låten "Lovin Woman" finns. Låten har ett rockigt Bluesriff som svänger precis som det ska.
  LW:  3  
  PEAK:  3  
  VECKOR:  2  
  ISRC:    
  LABEL:        TRAYCE feat HOLLIE  "Alone"
  

Upphovspersoner: Mio Aftonkrantz, Hollie van de RuitWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 06 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Trayce är en artist från Stockholm. Efter många års arbete med hemma musikproduktion och privata gig, har nu Trayce tagit steget både som artist och producent att arbeta med Backetmusic. Alone är Tryces första låt i ett samarbete för sin artistkarriär. Trayce arbetar just nu mest inom genre som EDM/House.

Låten är en dans- och club låt. En tjej som efter en jobbig separation, beslutsamt går sin egen väg. På denna låt har Trayce valt att samarbeta med en annan duktig artist - HOLLIE - som sjunger och ger låten en fatastiskt bra stämning och härligt tryck.

Följ gärna denna spännande och duktiga artist på sin väg mot de stora scenerna. Nya låtar är redan under produktion och än en gång varmt välkommen att lyssna och följa
  LW:  5  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  8  
  ISRC:  SE2VE2100201  
  LABEL:  Vilhelmmusic Records      LINDA AHLGRIMMER  "Here I am"
  

Upphovspersoner: Linda AhlgrimmerWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 07 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Linda har medverkat i olika lokala körer, musikaler samt diverse projekt som solist under många år i Östergötland. 2014 började hon skriva sina egna låtar. Hon har tillsammans med Realtime Recording Studios, JHmusic och musiker från Stone Cold Crazy (SCC) släppt 6 låtar hittills. Hon släppte sin första EP 2018.

Hennes första singel "Don't Give Up On You" fick utmärkelsen månadens bästa osignerat i tidningen GAFFA (dec. 15) "Vad är det för instinkt som envist hissar upp en skylt med "akustisk singer-songwriter" så fort det dyker upp ett kvinnonamn i musikdatabaser och skivaffärer? En instinkt vi måste spola bort och som här får sig ännu en törn. Slutprodukten påminner i det här fallet mer om något en hade kunnat vänta sig komma från välfriserade, medelålders män. Jag sitter och letar efter referenser och hittar till U2, Marillion och rent utav Bryan Adams - och visst är det fantastiskt när förutfattade stereotyper i musikvärlden sprängs! Den här månaden väljs Linda lätt före ovanstående nämnda herrar...Rösten når gåshudshöjder och inger tvättäkta mysfaktor..."

Lindas samtliga singlar har kvalat in bland top tio på Svenska NärradioListan. Don’t Give Up On You låg etta på Närradiolistan 2015. Låten ”Free” klev in som ”Östgötahitten” i radio P4 Östergötland oktober 2017. Lindas låtar har spelats av lyssnare i inte mindre än 47 länder världen över.
  LW:  7  
  PEAK:  7  
  VECKOR:  4  
  ISRC:    
  LABEL:        THE UNKOOL HILLBILLIES  "So Long Mole"
  

Upphovspersoner: Patrick GubbinsWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 08 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Hej! Nu finns en ny singel med The Unkool Hillbillies
  LW:  6  
  PEAK:  6  
  VECKOR:  2  
  ISRC:    
  LABEL:  UNKOOL Music      MARINA AMMOURI  "LATITA (Let´s do what U want)"
  

Upphovspersoner: Erik Wigelius, Linda Dale, Marina Ammuori, Staffan ÖsterlindWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 09 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


The only person I compete with is the woman I saw in the mirror every morning" (Marina Ammouri).

These words fully reflect "Marina Ammouri" both as a musician and artist, but also as a person in general. Marina has always gone her own way, which becomes noticeable when you listen to her compositions, the transmission of her lyrics and her universal personality and image. With the album "Dare to Be Happy" (2018), Marina debuted as a solo artist, an album that generated the award "BEST FEMALE ROCK ARTIST OF THE YEAR" (2018) at IMC AWARD in Hollywood, Los Angeles. At the same Award, she was also nominated for "Album of the year". With the new single "LATITA" which sees the light of day on 14/2, Marina clarifies what she wants to convey to her audience. “Latita, lets do what you want!”; To dare to give love and to be yourself in whatever you create and want to convey.

With “LATITA, Marina shows that she wants to remain genre-free with the music she creates, to dare to mix influences and write lyrics and music that comes straight from the heart. “I think first and foremost good music and melody with a rewarding message. A song should not only be adapted to a special audience, it should be able to convey something regardless of who the listener is.”

Just like on the debut album, Marina is backed by Staffan Österlind - Guitar (Paul Di’Anno), Pontus Egberg - Bass (King diamond, Treat, Wolf), Johan Kullberg - Drums (Hammerfall,Therion, Wolf).
  LW:  1  
  PEAK:  
  
  VECKOR:  6  
  ISRC:    
  LABEL:  Eagle Records      MÄBE feat FREDRIK LUNDQVIST  "En sexa gin och lite högre gitarr"
  

Upphovspersoner: Olof Mattias Mäbe JohanssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 10 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


2019 släppte MÄBE & Fredrik Lundqvist singeln Försoningen. Nu är duon tillbaka i ett nytt samarbete. Vi får den akustiska låten En sexa gin och lite högre gitarr.

I låten från 2019 fanns även Magnus Heidenborn med på ett hörn. Nu är det dock MÄBE och vissångaren, trubaduren och munspelaren Fredrik Lundqvist, som båda bor i Strömstad, som har satt sig ned för att göra en ny skön låt.

En sexa gin och lite högre gitarr är sprungen ur deras gemensamma fascination för Bob Dylan. En enkel låt i folk-tradition skriven av MÄBE med en text om att ta vara på dom små sakerna i livet. Det blir en akustisk och avskalad låt – och det låter himla bra. Den som har lyssnat på MÄBE tidigare vet att man brukar få Thåström-vibbar från honom. Det får man även när det blir mer avskalat med sång, gitarr, piano och munspel. Just det där munspelet, texten och rösten som MÄBE ligger inne med gör att det blir en melankolisk känsla när man lyssnar på En sexa gin och lite högre gitarr gång på gång på gång … alltså, det låter riktigt jäkla bra! Missa inte!
  LW:  9  
  PEAK:  4  
  VECKOR:  9  
  ISRC:    
  LABEL:    Omförsök    VILHELMMUSIC BAND  "Symbol"
  

Upphovspersoner: Vilhelm BackmanWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 11 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Vilhelmmusic Band ger dig spännande och annorlunda svenska visor med en finstämd progressiv och berättande sångstil där bandet framför låtar med influenser från visor, blues, country och pop. Bandet kommer från Stockholm och består av singer/songwriter Vilhelm Backman, gitarristen Tony Borg, gitarristen Janne Olsson och sångerskan/pianisten Sofia Ullman.

Låten Symbol handlar om vårt enda liv här på jorden. Människan ”är en Symbol” för ”platsen Världen”. En låt om hur vi letar efter glädjen, kärleken och livet.

Vilhelmmusic Band – Vilhelm har skapat en stor mängd låtar som finns ute i världen med flera olika artister. Under våren 2020 kom ytterligare 12 låtar med hans eget band. Låten Symbol är en av dessa visor. Visorna är med musik och text av Vilhelm Backman och Vilhelmmusic Band står för musiken med hjälp på inspelningarna av musiker som Mats B Olsson, Tony Borg, Ulf Tilly, Kajsa Borg.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:  SE2VE2000205  
  LABEL:  Vilhelmmusic Record  OmförsökOmförsök    ZIKAI  "You can call me Al"
  

Upphovspersoner: Paul SimonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 12 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Grammis-nominerade Zikai släppte i april sin tolkning av Paul Simons Klassiker "You Can Call Me Al".
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:    Omförsök    PONTUS SNIBB (feat. WRECK OF BLUES & PAPA DEE)  "Walk a mile"
  

Upphovspersoner: Daniel Wahlgren, Pontus SnibbWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 13 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


»Walk A Mile« är den andra singeln från Pontus Snibb's Wreck of Blues album »Homebound«, som släpps i april. En souldoftande duett med ingen mindre än Papa Dee, som också varit med och skrivit låten.

Förutom Pontus består Wreck of Blues av pappa Håkan Nyberg på trummor och Kalle Johansson på bas.

Rock ´n´ roll med rötter i Texas-blues är kanske inte det som ger starkast utslag på hipster-barometern just nu. Men vem bryr sig? Bluesen i alla dess former överlever allt och kommer alltid tillbaka. På något sätt är den en musikalisk basvara som man alltid återvänder till. Väl utförd förlorar den aldrig sin förmåga att beröra.

Det är få som gör sådan musik bättre än Pontus Snibb’s Wreck Of Blues. Stort kunnande, erfarenhet och passionerad kärlek till musiken gör att nya albumet ”Homebound” känns vital och högsta grad relevant här och nu. Det enkla är det svåra och det krävs mod och självförtroende att våga lita på den egna förmågan. Tre fantastiska musiker och ett knippe bra och slagkraftiga låtar räcker väldigt långt så varför krångla till det?

Men nu ska vi kanske inte överdriva det där med enkelheten. Det är ju inte direkt några standardtolvor Wreck of Blues levererar på ”Homebound”. Pontus Snibb är synnerligen kompetent låtskrivare och Wreck of Blues behärskar hela spektrat av musik med rötterna i bluesen. Lyssna till exempel på den souldoftande balladen ”Walk A Mile”, en duett med Papa Dee. Eller den tunggungande ”A Good Man Has Gone” – en hyllning till den bortgångne vännen Sven Zetterberg med gästspel av Greger ’Knockout Greg’ Andersson.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:         PETITA SLAPPERS  "That´s the day (I will never forget)"
  

Upphovspersoner: Joakim WallWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 14 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


De är ett mycket välkänt och bra svenskt Rockabillyband. Deras låt Nathalie har över 2 miljoner streams på Spotify och Rocket To The Moon 1,5 miljon. Nu är det ett tag sedan de släppte nytt och gillar ni fräsch bra svensk rockabilly ska ni lira denna!
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  se4gt2100101  
  LABEL:  Atenzia Records       BLIXTERZ  "Pontaic Catalina"
  

Upphovspersoner: Joakim ArnellWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 15 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Även två låtar med Gävlekillarna som har ett sånt unikt sound. Riktigt groove nånstans mellan rockabillyn och dansband och en otroligt stor gnutta charm. Pontiac Catalina är skriven av Jocke Arnell från The Refreshments och "Vän till vän" är skriven av Dennis Quintero och André Fransson från TT Grace. Producerat av Henrik från Casanovas.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  sevsz2102101  
  LABEL:  Atenzia Records       VOIZE  "Allting här i livet"
  

Upphovspersoner: Dave Kirby, Evert Ljusberg, Glenn MartinWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 16 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Det är ett tag sedan Voize släppte en ny singel men nu är det så dags. Bandet har spelat med Donne Laitila från Donnez som producent och låten är Charley Prides gamla örhänge "Is Anyone Goin' To San Antone" som har spelats in av mängder av amerikanska Texas och Nashvilleband genom åren. På svenska gjorde Stefan Borch den till en hit 1984 och nu tyckte Voize att det sannerligen var dags att fräscha upp den och göra en svängig version åt Texas Tornados version. Lägg till grymt svängiga saxofoner på det och det har blivit en grym bugglåt som folk känner igen och som kommer bli e nriktig floorfiller för bandet.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  sevsz2102301  
  LABEL:  Atenzia Records       DANNY COOLTMOORE & THE GREAT WESTERN ALARM  "Waiting for my Julia"
  

Upphovspersoner: Dan HenrikssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 17 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


WAITING FOR MY JULIA är I alla fall ett försök att återskapa känslorna från förr. I en låt, som på den tiden när man lyssnade på musik som ung. Då var det under en period mycket hjärta och smärta. Det var stämsång så man grät och det var stora portioner längtan i melodierna. Ibland kändes det som man drunknade i låtarna när dom känslomässigt översköljde våra unga sinnen. Det är lite av det som jag försöker återskapa. Kanske är det likadant idag men som äldre lyssnar man på ett annat sätt och kommer fram till helt andra saker.

Danny Cooltmoore är en låtskrivare och artist född och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall. DC valde från 1994 att inte vara en del av musikbranschen. From 17 februari 2018 är han tillbaka som låtskrivare och sångare tillsammans med bandet The Great Western Alarm, Första låten DC & GWA släppte den 17 augusti 2018 var Sundsvalls Öl och den klev snabbt upp på Spotify Charts Sverige Viral 50 listan och utmanade länge om en 1:a placering men placerade sig på en 2:a placering som bäst. På listan låg låten över 40 dagar. 14 juni släpptes låten "Don't Come Knocking on My Door" den gick direkt in på spotifylistan "Rockabilly Mania" och även på Spotify listan "Senaste nytt". 24 januari 2020 släpptes låten "Grabbarna På Stan" där bl.a. skådespelaren Leif Andreé medverkar. Den gick direkt in på listan "Svensk Punk".
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SEYDQ2101101  
  LABEL:  REHN Music Group       ANIS DON DEMINA feat SAMI  "Flaggan i topp"
  

Upphovspersoner: Anderz Wrethov, Anis Don Demina, Loui Maleoko, Sami RekikWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 18 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Så var det äntligen dags för uppladdning till sommarens EM-fest. I veckan presenterades EM-truppen och nu har vi äntligen en försmak av vad vi kan se fram emot. Ett fotbollsmästerskap har kanske aldrig varit så efterlängtat som nu och så även den officiella EM-låten. Nyligen blev de officiellt att det är Anis Don Demina och SAMI som fått det ärofyllda uppdraget av Svenska Fotbollförbundet. Det var självklart att resultatet skulle bli en riktig kampsång för de svenska fansen och samtidigt lyfta den svenska flaggan.

”Jag älskar det svenska landslaget i fotboll och det är såklart en otrolig ära att få stå bakom den officiella EM-låten tillsammans med SAMI. För oss har det varit viktigt att alla i Sverige, oavsett vem du är, ska känna stolthet över den svenska flaggan. Flaggan i topp är en riktig banger, det ska bli så sjukt kul att få dela den med hela Sverige och att få supporta svenska landslaget i EM 2021 oavsett om det blir från TV-soffan eller läktaren. Nu ska bucklan med hem!” säger Anis Don Demina om låten.

”Från första gången vi på SvFF hörde låten så kändes det helt rätt. Den ger precis den känsla som vi vet att många av våra supportrar känner kring landslaget: passion, stolthet och glädje. Att både Anis och SAMI verkligen brinner för fotbollen gör att det känns extra bra att det är just dom som gör låten” säger Helena Taube Rehnmark, Marknad och Försäljningschef Svenska Fotbollförbundet.

Artisten, låtskrivaren och DJ. Anis Don Demina är glödhet just nu. Han har under våren seglat upp och blivit en storfavorit i Let’s Dance där han tog sig hela vägen till Final. Han gjorde nyligen även succé som programledare i Melodifestivalen. Utöver det har han även en av Sveriges största YouTube-kanaler med mer än 150 miljoner visningar och över en halv miljon prenumeranter. Anis blev ett folkkärt ansikte med singeln ”Vem e som oss” som släpptes under Melodifestivalen 2020, där han slutade på en femteplats i finalen. Låten klättrade snabbt till #2 på Spotify och placerade sig högt på den svenska radiolistan.

Sami Rekik, mer känd som SAMI, är en erfaren och respekterad artist och låtskrivare, hans samarbeten sträcker sig från Petter till Molly Sandén och Jireel. Han är mest känd för att ha varit ena halvan av musikgruppen Medina med hits så som ”Där palmerna bor” och ”Miss Decibel”. SAMI medverkade i Melodifestivalen 2021 tillsammans med WAHL med hiten ”90-talet”.

”Flaggan i topp” är skriven av Anis Don Demina och SAMI tillsammans med bl a Anderz Wrethov, en av låtskrivarna bakom årets Melodifestivalvinnare, som också står för produktionen och ges ut av Warner Music Sweden. Fotbolls-EM börjar 11 juni (den 14 juni spelar Sverige sin första match mot Spanien) och videon har premiär den 5 juni.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         HIMLEN  "Februari ´73"
  

Upphovspersoner: Peter Andersson, Thomas GustafssonWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 19 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Himlen består av Peder Andersson musik och Thomas Gustafsson text .Under 80 talet bodde dom i samma lägenhet i Stockholm. Dom lyckades skriva EN låt ihop som framfördes och spelades in av Peders dåvarande band med bla Jerry Nolan (New York Dolls, Heartbreakers) på trummor, Stefan Brändström (Henry Fiat)gitarr Henke Eriksson sång, Pata Johansson gitarr.

35 år senare skickar Thomas en svensk text till Peder. 4 månader senare är ett album klart. Februari 73 10 låtar, första singeln, Februari 73 är skriven utanför Sandviken och i Majorna. Sedan skickades den till Stockholm hammarby å Ola Gustafsson la gitarrer.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         AmVoP  "Idag om ett år"
  

Upphovspersoner: Fredrik Stigen Isberg, Martin JarbeckWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 20 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


AmVoP släpper en ny singel "Idag om ett år" den 30/4-2021. I låten förmedlas kraftfull energi i en finstämd balansgång mellan vemod och hopp. Ljudlandskapet bär svensksjungande Pop/Rock-duon karakteristiska prägel med sinnrika och träffsäkra pianoslingor och gitarriff.

Texten handlar om framtidsval, drömmar, kärlek och om längtan. Under ett år där människor världen över längtar efter en ljusare tid, blir temat i texten en tröstande påminnelse om att tiden är i rörelse och att "idag; om ett år" - är vår framtid att forma.

”Vi hoppas att låten kan inge hopp om framtiden och peppa folk att våga ta tag i vad man drömmer om att göra.” säger Martin från AmVoP.

AmVoP består av sångaren och pianisten Fredrik Stigen Isberg och gitarristen Martin Jarbeck. Musiken skapas i en liten stuga på ön Furusund i Roslagens skärgård, en plats där bandmedlemmarna finner inspiration till sin musik genom havet och naturen. Gitarr och piano utgör kärnan i deras sound som genomsyras av melodiösa slingor och riff tillsammans med poetiska och ärliga texter på svenska.

Bandets namn AmVoP utgör en förkortning för ”Avståndet mellan Vagn och Plattform" och symboliserar steget mellan det välkända och det okända, det där avståndet som kan vara så kort men samtidigt så oändligt långt. Liksom namnet har en anknytning till resande och att vara på väg, är AmVoP ett konceptuellt projekt där låtarna genom olika teman och stämningar tar lyssnaren med på en pågående musikalisk resa du inte vill missa. Kliv på och häng med!
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SE4L22100101  
  LABEL:  AmVoP       ANTON EWALD  "DeLorean"
  

Upphovspersoner: Anton Ewald, Kevin FooWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 21 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Ny poplåt signerad Anton Ewald "DeLorean" släpps den 7 maj!
>BR>Anton Ewald är en av Sveriges hetaste popstjärnor och har nominerats till bl.a. Grammis ”Årets låt”, Rockbjörnen ”Bästa manliga liveartist”, MTV Awards och Nickelodeon ”Kids choice awards”. Sålt guld, platina, legat etta på Spotify och blivit utnämnd till en av världens mest talangfulla dansare av nämnda MTV m.fl. Anton slog igenom stort redan 2013 med superhiten ”Begging” och gjorde succe i melodifestival med låten "New Religion" som tog honom till den stora finalen. Nu släpps nya poplåten "DeLorean" skriven av Anton Ewald tillsammans med Kevin Foo.

-Låten handlar om när man så gärna skulle vilja resa tillbaka i tiden för att ändra något. Tror det hänt oss alla. Delorean är den kultförklarade bilen från ”Tillbaka till framtiden” och det var det första jag kom att tänka på när låten tog sin form. Så den fick bli en symbol för min tidsresa ha ha... säger Anton Ewald.

De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami USA, hunnit jobba som koreograf och dansare till några av världens största latinostjärnor som bl.a. ”Jhay Cortez” med över 2 miljarder streams på Spotify och ”Lary Over”. I USA arbetar han även som internationell fotomodell.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SE5RI2102801  
  LABEL:  InstaKarma       ROULETTE  "Life will go on"
  

Upphovspersoner: Chris Rehn, Hansi Fellbrink, Magnus Nelin, Mats Nelin, Tomas LundgrenWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 22 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


"Life Will Go On" är en up-tempo-ballad och den första nya låten från Roulette sedan den mycket framgångsrika och uppskattade plattan Now! som släpptes 2019. Låten handlar om hur livet förändras när någon närstående lämnar oss, något som många kan relatera till under rådande pandemi. Den kom däremot till när en av bandmedlemmarnas förälder gick bort i cancer. Texten är riktad till de som finns kvar bland oss och hur livet och saknaden påverkar vår vardag, men också hur viktigt det är att livet måste gå vidare.

Life Will Go On fick ytterligare en innebörd när bandets tidigare keyboardist, och originalmedlem, också tragiskt gick bort i januari 2021.
BR>Roulette har flera spelningar inbokade under andra halvan av 2021, bl.a en mindre turné i Spanien, och skriver just nu på nytt material till en kommande platta.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SEVVF1803311  
  LABEL:  Black Lodge Records       THE NEW BLACK DIAMONDS  "Reload"
  

Upphovspersoner: Catrine Jakobsen, John BergstrandWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 23 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Det svenska rockbandet The New Black Diamonds har sitt säte i staden Eksjö i Sverige och har funnits i 2 år. Bandmedlemmarna är alla rutinerade musiker med en bred musikbakgrund och den 24-åriga sångerskan Klara Frisk frontar bandet. Musiken som spelas är egenkomponerad rockmusik av Catrine Jakobsen och är influerad av band som Deep purple, Joan Jett, Orianthi samt Black Stone Cherry och det finns inslag av såväl blues som popstänk. På låten Reload har John Bergstrand skrivit texten och bandet har tillsammans arrangerat låten. Förövrigt spelar Catrine Jakobsen bas, Fredrik Lindemalm Klaviatur, John Bergstrand trummor och Max Månhammar elgitarr. Under 2020 gav de ut Ep:n ” I’m Back” och singeln "Redemption Day". Bandet förenas av en passion i att spela rockmusik tillsammans.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:         VELVET INSANE  "Save the noise"
  

Upphovspersoner: Erik Modin, Marin SweetWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 24 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Rockbandet Velvet Insane vill göra skillnad och har därför startat projektet "Save The Noize" tillsammans med en lång rad av Skandinaviens främsta rockartister. Alla förtjänster från projektet kommer att delas ut till musiker i nöd och som drabbats hårt av den pågående pandemin.

Ute nu finns en singel som Du kan lyssna på här intill och därmed bidra till projektet
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SEVVF2100505  
  LABEL:  Wild Kingdom Records       SEBASTIAN LARA  "1996"
  

Upphovspersoner: John Fembro, Sebastian KjernholmWEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 25 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg


Sebastian Lara släpper singeln 1996 och återspeglar upplevelser av processen som tar honom igenom livet. ”Det är sen 1996 och framåt, genom alla år och sekel, tåget går mot ärosång” är den avslutade meningen i låten. Den ger en förståelse i hur Sebastian strävat mot de stora drömmarna och att alltid ta sig över hindren på vägen - allt från allmänna kritiker till distraktioner. Låten tydliggör att dessa saker inte är något som kommer kunna stoppa honom, utan endast motivera. Första singel "Övernaturlig" släpptes tidigare i våras och har streamats över 100.000 gånger och uppföljaren "1996" släpps fredag den 30 april 2021.

1996 är Sebastian Laras födelseår. Han är en artist i uppstarten av sin karriär med en stark strävan att lyckas förmedla känslor med flow. Han vill sätta sin egen prägel och göra ett tydligt avtryck.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SE6HK2102101  
  LABEL:  Strawtone  

bike tracks


SÅ HÄR RÖSTAR DU:

 1. WEBBFORMULÄR: Via formuläret ovan kan Du rösta på en eller flera låtar, men bara en gång per dygn (räknas kl 09-09). Varje röst ger 1 poäng. Försöker man rösta fler gånger spärras Din dators IP-adress från fortsatt röstande
 2. SMS: Via SMS kan Du rösta på Din favoritlåt hur ofta Du vill fram till röstningens avslutande. Varje SMS kostar 5:- (SEK) + ev op.avg och ger 5 poäng. Under en månad är max röstning 2.000:-! OBS! No voting from outside Sweden!

Redan nu kan vi presentera nästa veckas (28/6-4/7) UTMANARE:
 • THE AIRWAVES: Metal heart
 • NICKY WILLIAM: Pathetic fuck (Glamour Hammer remix)
 • ELECTRIC BOYS: It´s not the end
 • MISS MONO feat JANNE BARK: Det är försent
 • JULIA VIKTORIA: Kalla kårar
 • ILLUMEN: Reasons
 • TOWE WIDERBERG: Hela, hela dej
 • ANDY AND THE ROCKETS: Hot black desert
 • PY BÄCKMAN: Vägen hem
 • OMAR RUDBERG: Alla ba OUFF
 • Di LEVA: Hunger
 • LINUS HASSELBERG feat MOONICA MAO: Bröllopet
SÖKBAR HISTORIK LANSERAD
För alla som är intresserad av vilka artister och låtar som förekommit på listan genom åren har vi lanserat en sökbar databas där vi lagt in uppgifter om alla som förekommit på listan, inkl de som försökt men inte tagit plats. Databasen innehåller alla artister och låtar som förekommit under åren 2006-2020 och även placering på respektive årslista.

Du hittar den sökbara databasen här: All Songs

Årslistan för 2020 års musik finns nu framräknad och publicerad, klicka på bannern för att kolla in årets alla låtar som förekommit på SNL-listan. Svenska Närradiolistan (SNL) bildades 2008 genom sammanslagning av Bugg & Kramlistan (71 st listor, fr 22/8 2004), Country Trax (80 st listor, fr 25/1 2004) samt Rock & Roll-listan Top 10 (103 st listor, fr 8/9 2003) och har även haft namnet Topplistan Bits • LW = Förra veckans placering
 • PEAK = Högsta placeringen på listan
 • VECKOR = Antal veckor på listan
 • ISRC = Unik kod för varje låt, används för att registrera radiospelningar mm
 • LABEL = Skivbolag etc  OM SVENSKA NÄRRADIOLISTAN

  RÖSTNING Listan framröstas som regel varje vecka och presenteras på www.topplistan.eu varje söndag. Vid semester och storhelger kan dock röstningsperioderna vara förlängda
  ANTAL LÅTAR Listan omfattar de 10 populäraste enligt omröstningsresultatet. Utmanas av 5 bubblare (vilka i föregående veckas omröstning placerade sig närmast listan - gäller max 3 veckor/låt och endast utmanare) samt veckans 10 nya utmanare
  ARTISTER & GRUPPER Endast svenska artister, musiker, upphovsmän etc ges möjlighet att utmana på listan. Både etablerade artister, kommande stjärnor och demos förekommer. Ambitionen är att SNL skall innehålla en blandning av rock & roll-, country-, dansband-, hårdrock- och popmusik
  ADRESS Musik kan skickas till oss både som CD och digitala musikfiler. Adressen är: Svenska Närradiolistan (SNL), c/o Ohlzon, Norra Hökåsvägen 1, 722 31 VÄSTERÅS resp info (at) topplistan.eu. Bifoga en pressrelease så att vi kan presentera Er musik på önskat sätt...

  RÖSTNING mm

  Listans utseende bestäms genom röstning via webbformuläret och/eller SMS. Omröstningen avslutas vanligtvis söndagar kl 09.00.

  SMS-RÖSTNING Rösta via det unika SMS-nummer som finns angivet för varje låt (SMS:et kostar 5:00 + ev trafikavgift). För att Du skall veta att Din röst är registrerad får Du alltid ett svars-SMS som bekräftelse. Observera att SMS-röstning fungerar via operatörerna Tele2Comviq, Telenor, Telia, Halebop och Tre (3) och endast inom Sverige. Betalningen för Ditt SMS debiteras som vanligt på Din mobilräkning etc.
  REGLER FÖR SMS-RÖSTNING Reglerna är enkla, Du kan SMS-rösta hur många gånger och hur ofta Du vill under röstningsperioden. Varje SMS-röst räknas som fem poäng.

  SMS-NUMMER Skicka Ditt SMS till nummer 72550 och skriv det meddelande som motsvarar den låt/artist Du vill rösta på. Observera att ett mellanslag skall göras mellan snl och röstningsnumret!
  RÖSTNING VIA WEBB-FORMULÄR Rösta på de låtar som Du vill skall hamna på nästa veckas lista. Varje röst ger en (1) poäng. Du kan rösta en gång per dygn (kl 0900-0859)

  10 VECKORS-REGEL Varje låt kan ligga på listan max 10 veckor (=röstningsomgångar) - sen ersätts den av en annan låt som röstas fram.

  = Bubblare, max tre veckor

 •     
  © and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021>

  SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

  Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                   
  Gör det Du också!