Svenska Närradiolistan (SNL)

LISTA #621 VECKA 09/2020
sedan 4/12 2006
OBS! Rösta senast 2021-03-07 kl 09.00 (Sv tid) OBS!
Nästa lista presenteras den 7 mars 2021 kl 15.00
 -   VECKANS LISTA-LÅTAR (rankade)
 -  VECKANS BUBBLARE (orankade)
 -  VECKANS UTMANARE (orankade)
PLAYLISTS
   
Våra playlists hos Deezer och Tidal innehåller senaste årets samtliga låtar på SNL-listan! Spotify playlist innehåller veckans låtar
 
      DANNY COOLTMOORE & THE GREAT WESTERN ALARM  "Raggarbil"
  

Upphovspersoner: Dan Henriksson

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 01 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Danny Cooltmoore är en låtskrivare och artist född och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall. DC valde från 1994 att inte vara en del av musikbranschen. From 17 februari 2018 är han tillbaka som låtskrivare och sångare tillsammans med bandet The Great Western Alarm, Första låten DC & GWA släppte den 17 augusti 2018 var Sundsvalls Öl och den klev snabbt upp på Spotify Charts Sverige Viral 50 listan och utmanade länge om en 1:a placering men placerade sig på en 2:a placering som bäst. På listan låg låten över 40 dagar. 14 juni släpptes låten "Don't Come Knocking on My Door" den gick direkt in på spotifylistan "Rockabilly Mania" och även på Spotify listan "Senaste nytt". 24 januari 2020 släpptes låten "Grabbarna På Stan" där bl.a. skådespelaren Leif Andreé medverkar. Den gick direkt in på listan "Svensk Punk".

Danny Cooltmoore släpper ny låt varannan fredag enligt en plan som är skriven fram till midsommar 2022.
  LW:  1  
  PEAK:  
  
  VECKOR:  9  
  ISRC:  SEYDQ2003101  
  LABEL:  REHN Music Group  
      JANNE BARK BAND  "Viva vi"
  

Upphovspersoner: Janne Bark, Michael Saxell

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 02 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Låt med Janne Bark s svensk/norska band som består av Janne Bark (gitarr, leadsång och kör), Ronald Alerten (bas, kör), Geir-Ove Mortensen (keyboard, kör, mandolin), Kjertil Christensen (trummor, kör), Maria Henriksson (kör). Michael Saxell har skrivit texten till vinnarlåten "If I were sorry) med Frans Jeppsson Wall i Mello 2016.

Janne Bark är ständigt aktuell, nu senast med Ulf Lundell på SVT Cirkus, en konsert som visades den 10 januari 2021
  LW:  2  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  4  
  ISRC:  QM4TX2070166  
  LABEL:  B&R Music  
      JAKOBINA  "Adios Adios"
  

Upphovspersoner: Kristofer Östergren, Theresia Svensson

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 03 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Som låtskrivare är Theresia "Jakobina" Svensson redan rutinerad. Hon har bland annat komponerat hiten "Cat and Mouse" till sydasiatiska popgruppen BY2. Låten nådde stor kommersiell framgång och BY2 röstades fram till årets mest populära grupp på kinesiska Kugou Music Awards.

Sedan flera år tillbaka skriver Göteborgsbaserade Theresia musik tillsammans med mentorn Rob Davis i London (Rob har bland annat skrivit Kylie Minogues megasuccé ”Can’t get you out of my head”). Theresia ligger även bakom musiken till en mängd olika reklamjinglar i radio och TV samt en prisbelönad IKEA-kampanj.

Nu tar Theresia ytterligare ett steg i karriären och kliver ut i rampljuset som artisten Jakobina. I dag släpper hon debutsingeln "Adios Adios". Låten har Jakobina skrivit tillsammans med Melody Clubs frontman, låtskrivaren och producenten Kristofer Östergren (Isak Danielson, Klara & jag, Brother Leo m fl).

- Kristofer har ett kreativt kaos som jag aldrig stött på tidigare, vi klickade direkt. Tillsammans kände jag att vi kunde vara fria och vi går alltid all in, det finns absolut inga gränser musikaliskt. Första tanken var att vi skulle skriva låtar som skulle pitchas mot andra artister. Rätt snabbt insåg vi att låtarna vi skrev tillsammans blev alldeles för personliga och tanken på att någon annan artist än jag skulle tolka dessa låtar kändes bara fel. Jakobina blev till, säger Jakobina.

Hon har sin pappa att tacka för artistnamnet. Om han hade fått bestämma så hade Theresia fått namnet Jakobina redan från början.

Min pappa ville döpa mig till Jakobina men mamma vägrade. Hon tyckte det lät som en (valfritt svärord) papegoja. Namnet har alltid funnits med mig och symboliserar den jag inte blev. Det har tagit lång tid för mig att hitta rätt bland samarbeten och därför kändes det självklart att välja detta artistnamn. Jag hittade hem. Plus att det glittrar i pappas ögon när han äntligen fick revansch, berättar Jakobina.

Och nu är revanschen här. Låtskrivaren Theresia har transformerats till popartisten Jakobina. Singeln "Adios Adios" är det första alstret ut från kommande EP:n.

- Det känns grymt bra att äntligen få släppa min debutsingel. Texten i låten handlar om hur man ibland kan vara trött på sig själv, trött på att fightas mot sig själv och en längtan att bara skita i allt och vara någon annan. Det känns helt rätt att det är ”Adios Adios” som blir min debut då den verkligen visar vem jag är som artist. Lekfull, stora sounds, attityd och mycket känslor. Den är lite all over the place, precis som jag, avslutar Jakobina.
  LW:  3  
  PEAK:  2  
  VECKOR:  8  
  ISRC:    
  LABEL:    
      JULIA VIKTORIA  "Stranger"
  

Upphovspersoner: Johannes Willinder, Julia Viktoria Engborg, Robin Padam

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 04 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Julia Viktoria har 2020 släppt tre singlar, “I Don’t Wanna Be Forgotten”, “Things We Never Had” och “Can’t Stop”. Nu knyter hon ihop säcken med EP:n “Stranger” som släpps den 6 november. EP:n innehåller även den helt den nya låten, “Stranger”, som kommer i både en engelsk och svensk version.

Julia Viktoria beskriver “Stranger” så här: "Jag började få en hel del flashbacks av mitt tidigare förhållande. Jag kunde inte sluta tänka och reflektera över den tid vi haft tillsammans och det vi delat. När jag funderade på allt det som varit, reflekterade jag även över tanken på att en person som man delat en del av sitt liv med helt plötsligt blivit en främling. Jag ville inte vara en främling, jag ville kunna lära känna den människan igen, i ett annat perspektiv."

Jag började få en hel del flashbacks av mitt tidigare förhållande. Jag kunde inte sluta tänka och reflektera över den tid vi haft tillsammans och det vi delat. När jag funderade på allt det som varit, reflekterade jag även över tanken på att en person som man delat en del av sitt liv med helt plötsligt blivit en främling. Jag ville inte vara en främling, jag ville kunna lära känna den människan igen, i ett annat perspektiv."

Julia Viktoria började släppa musik 2016 men musiken är definitivt inte något nytt för den unga artisten. Hon har hunnit bygga en gedigen grund att stå på. Dansskola, music camps och olika musikutbildningar har mejslat fram ett driv och en tydlig vision om vart hon är på väg med sitt artisteri.

Under de senaste två åren har hon också gjort flera internationella samarbeten. Samarbetet med amerikanske DJ’n Landis resulterade i låten ”3AM” (Landis featuring Julia Viktoria), som släpptes i november 2019 och nyligen kom “Thin Ice (featuring Julia Viktoria” där Julia Viktoria lånar ut sin röst till den holländske DJ:n och producenten LNY TNZ. Julia har också spelat in en feature tillsammans med Alexander Popov, en av Rysslands topp-DJ’s, där hon också varit involverad i låtskrivandet. Fler liknande samarbeten är på gång, bl a tillsammans med Imanos & Black Caviar. Julia Viktoria skriver nu också flitigt på ny musik till sig själv och även till andra internationella DJ’s såsom den danska DJ-duon Boye & Sigvardt och hon fördjupar också sitt samarbete med DJ:n LNY TNZ
  LW:  4  
  PEAK:  4  
  VECKOR:  2  
  ISRC:  QMBZ92038538  
  LABEL:    
      PATRIK JEAN  "Consequence"
  

Upphovspersoner: Herman Gardarvfe, Patrik Jean

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 05 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Patrik Jeans nya singel “Consequence” är hämtad från hans EP med samma namn som släpptes den 6 november.

"Låten handlar om att inte våga satsa på nya relationer efter ha erfarit konsekvenserna av de som kom innan, när man tror att det blir lättare om man att inte släpper in någon ny. Men det håller oftast inte särskilt länge. För hur jävlig kärlek än kan vara, så kan den vara precis lika fantastisk”, säger Patrik.

Patrik är en framgångsrik låtskrivare och har bland annat skrivit musik till artister som James Arthur, Felix Jaehn och för TV-program som Idol. Han ligger också bakom årets Melodifestivalvinnare “Move”. Sedan 2018 har Patrik släppt sina mest personliga låtar själv, på eget bolag. Under året har han skrivit nytt material och experimenterat med sitt sound.

Se även den superfina videon till låten.
  LW:  5  
  PEAK:  5  
  VECKOR:  2  
  ISRC:  GBKPL2028938  
  LABEL:    
      ANDERS HYLIN  "Allt som Du vill ha (radio edit)"
  

Upphovspersoner: Anders Hylin

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 06 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Anders Hylin släppte EP:n "Harmoni" i juli med fyra låtar. Nu är han tillbaka igen med tre nya där den första "Allt som du vill ha" är ute på självaste luciadagen 13/12. Anders fortsätter i samma anda med sina varma texter och sin egna musikaliska stil inspirerad av Bob Dylan, Van Morrison, Neil Young, Lloyd Cole etc.

Allt tillsammans är ett bokslut av ett vägskifte i livet, skrivet löpande under några års tid. Tanken är det ska bli ett album i slutändan med 3-4 låtar till som ligger och väntar.

Anders Hylin svarar själv för munspel, sång och gitarr. Anders riktar ett tack till Thomas Larsen, Fabriken Studios, som har varit vid hans sida och spelat diverse instrument samt producerat. Även Roger Skjønhaug (trummor) och Casper Bjerkehagen (mastering) omfattas av hans tack.
  LW:  6  
  PEAK:  6  
  VECKOR:  3  
  ISRC:  SE6SA2089331  
  LABEL:    
      SUSANN SONNTAG & MARKUS LYTTS  "Rearview mirror"
  

Upphovspersoner: Albin Ljungqvist, Joachim Ersgaard, Marcus Winter-John

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 07 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Ny singel "REARVIEW MIRROR" kommer ut på digitala plattformer den 27.11 med Susann Sonntag & Markus Lytts. "Rearview Mirror" är en svängig country-pop inspirerad låt och finns även redan på Yle Vegas spellista.

Susann Sonntag och Markus Lytts gillade varandras sång röster och beslöt att kontakta duktiga låtskrivare och göra en duett tillsammans.

Följande låtskrivare har skrivit låten: Albin Ljungqvist, Marcus Winter-John och Joachim Ersgaard Albin Ljungqvist är Sverigesvensk men bosatt i Danmark och deltagit bla i Danmarks eurovisions uttagningar Marcus Winter-John ansedd låtskrivare från Danmark. Skrivit bla låtar till Sanne Salomonsen.

Susann Sonntag har bla deltagit 4 gånger i Finlands eurovisions uttagningar 4 gånger och blivit tvåa två gånger. Skriver egen musik, samarbetar med många artister, gör egna shower, har ett eget band, jobbar med sång och piano elever osv.

Markus Lytts är skådespelare, sångare. Han har studerat musikal i Göteborg, jobbat på Åbo Svenska Teater, jobbar för tillfället på Wasa Teater, givit ut egen musik, gör egna konserter osv.
  LW:  7  
  PEAK:  7  
  VECKOR:  3  
  ISRC:    
  LABEL:  Colla Records  
      SANDRA NORTH  "Same story ´bout a broken heart"
  

Upphovspersoner: Juan Abella, Sandra Margareta Dorotea Nord

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 08 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Mitt namn är Sandra North och jag är en sångerska/låtskrivare från Trosa, Sverige som senaste 5 åren hållit till i LA. Skriver country/pop låtar tillsammans med min gitarrist & producent Juan Abella och hittills har vi 4 singlar ute! Min debutsingel "Try Again" fick en första placering på Radio P4 Sörmlands Top 5 och stannade kvar på listan i hela 15 veckor.

Min andra singel "Same Story 'Bout a Broken Heart" släpptes under vintern 2020 och nådde även den stora framgångar med 75k streams på Spotify och över 11k views på musik videon på YouTube. Den har även flitigt spelats på radio stationer över både Skandinavien, Europa, Kanada, USA och Australien där den varit placerad på Country Thunder's Top 20 under 18 veckor. Låten har även fått 3 finalist placeringar i Unsigned Only, Best Country 2020 för Radio WigWam samt Intercontinental Music Awards 2020 under Rock kategorin.

Min tredje single "You" släpptes under sommaren och musikvideon kom ut i början av oktober. Just nu ligger låten 4:a på P4 Sörmlands Top 5 lista och har varit med under 9 veckor. Den har även blivit väldigt uppmärksammad ikring Skandinavien och Norge framför allt. En kortare promotion tour hölls via live streams från hemmet i LA pga COVID-19. Vi spelade då live för Sveriges West Coast Country Festival jämte artister såsom Jamie Meyer och Jay Smith. Närmast följer fler livestreams, podcasts samt färdigställande av kommande EP'n som planeras släppas i början av 2021.
  LW:  -  
  PEAK:  8  
  VECKOR:  1  
  ISRC:    
  LABEL:    
      BENGTAS BALLIN  "Osthevlin"
  

Upphovspersoner: 

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 09 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Bengtas Ballin tolkar en Tom Håkans låt. En cover på Tom Håkans "Osthyveln". Den sydösterbottniska duon har ändrat titeln till det dialektala "Osthevlin".

"Låten lyfter upp frustrationen kring ett vardagligt men ack så allvarligt problem som försvunna osthyvlar. Osten är ju också en viktig del av julbordet, så om man anstränger sig lite så kan 'Osthevlin' också ses som en en jullåt", beskriver Bengtas Ballin tolkningen.

Dialekten i låten är närpesiska som talas i Närpes. Närpes är en stad och kommun i Svenska Österbotten i landskapet Österbotten i Finland. Närpes har cirka 9 500 invånare och en yta på 2 334 km², varav 1 357 km² är vatten. Närpes blev stad 1 januari 1993 genom presidentförordning. Närpes är känt för sin säregna och kraftiga svenska dialekt.
  LW:  9  
  PEAK:  9  
  VECKOR:  2  
  ISRC:    
  LABEL:  Pletthammer Audio  
      TRABBANT  "Min lilla franska bil"
  

Upphovspersoner: 

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 10 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

”MIN LILLA FRANSKA BIL” är en riktig helyllelåt. Av det här låtsläppet blir man glad, riktigt glad, ja rent av kär. En intensivt och välbalanserad dialog mellan röster, stavelser, taktbyten och finurliga instrumentinsatser gör musikupplevelsen till århundradets sällskapsresa. Som lyssnare kan du lätt inkludera dig i gemenskapen, i fram- såväl som i baksätet, med eller utan slips, och njuta av det uppfriskande ordregnet som öser över oss från alla håll. Samtidigt några varligt formulerade fraser från förarsätet: om längtan, drömmar och ansträngningen därtill att finna svaret på den eviga gåtan - den om kärleken. Möjligen förnimmer man i ordflödet drag av Robban Brobergs, Povel Ramels och Ove Törnqvists lekande och sökande ordkalibreringar.

Mikael Christensen & Trabbant fortsätter att leverera sina små smarta direkta popsånger och rör sig med trovärdigheten (nåja) i behåll, mellan punk, progg, visor, pop och varieté. Låtskrivare och orkesterledare Mikael Christensen i fortsatt kreativt samarbete med magikern och producenten Ulf Wahlberg.

Medresenärer i bokstavsordning: Mikael Christensen (Sång), Mikael Fransson (Elgitarrer), Ove Gustafsson (Kontrabas), Roberto Gonzalez (Nylonsträngad gitarr och radioröst), Ulf Wahlberg (Piano, Hammond & diverse) samt Åke Eriksson (Trummor)
  LW:  8  
  PEAK:  6  
  VECKOR:  4  
  ISRC:    
  LABEL:    
  Omförsök    J.R.  "Old time rock & roll"
  

Upphovspersoner: George Jackson, Thomas Jones

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 11 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Jörgen Rhodén från Foxie har sitt lilla sidoprojekt J.R. där han går fullt ut med sin rock'n'roll som både hans afterski-publik och de som buggar älskar. Musikaliskt landar vi någonstans i Status Quo-land och Jörgen gör det som vanligt riktigt bra som i denna Bob Seger-cover.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:  SE35V2000701  
  LABEL:  Atenzia Records  
  OmförsökOmförsökOmförsök    ANDREAS MOE  "Power"
  

Upphovspersoner: Boris Bergman, Francois Bernheim, Jeffrey Bhasker, Mike Dean, Robert Fripp, Michael Rex Giles, Larry Darnell Griffin Jr, Malik Jones, Yusef El Shabazz, Greg Lake, Jean-Pierre Lang, Ian McDonald, Happy Perez, Peter John Sinfield, Kanye West

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 12 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

2019 släppte den femfaldigt platina certifierade låtskrivaren och singer songwritern Andreas Moe EPn ’Love Fast, Heal Slow’ som fick stor uppmärksamhet i svensk TV och radio. Den 20 november är Andreas tillbaka med ny musik och släpper sin personliga tolkning av Kanye Wests låt ’POWER’ som ligger honom varmt om hjärtat.

– Jag minns när Kanye West släppte den här låten 2008. Jag hade precis gått ut gymnasiet och jag kommer ihåg hur den blev ledtemat för mig som ung vuxen. Jag hade alltid gitarren på ryggen, alltid hörlurarna i öronen, alltid ’POWER’ på högsta volym, säger Andreas Moe.

Trots att ’POWER’ ligger långt ifrån hans eget sound hade låten något speciellt som fick honom att återkomma till den. Singeln är en försmak av vad som komma skall, i början av 2021 släpper Andreas helt ny musik.

– Även om den var mil från min egen musik rent stilmässigt fanns något där som satte igång något i bröstkorgen, och så fort jag plockade upp gitarren så var det alltid intromelodin jag spelade och sjöng innan någonting annat. Det kan ha handlat om mod eller tvivel, jag vet inte - men 8 år har min version legat på en hårddisk. Jag vet inte varför - men det är inte förrän just nu, när världen dessutom ser ut som den gör som det känns helt rätt att släppa den fri, fortsätter Andreas.

'POWER' ackompanjeras av en avskalad musikvideo där Andreas framför låten i sin helhet.

– Jag har alltid känt att den här låten och dessa texter är så kraftfulla att de verkligen talar för sig själva. Det fanns inget behov av att komplicera videon för mycket - Något enkelt, rått och varför inte svart och rött?, säger Andreas.

Andreas har arbetat och skrivit tillsammans med artister över hela världen som Avicii, John De Sohn, Tiesto, Sharon Vaughn och Corey Sanders. 2012 debuterade han som soloartist och har förutom egna konserter agerat förband åt bland andra John Mayer under hans arenaturné.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
  OmförsökOmförsök    LUSTANS LAKEJER  "Lyx"
  

Upphovspersoner: Johan Kinde

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 13 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Den 3 november nåddes Lustans Lakejer av det ofattbart tragiska beskedet att vår broder och bandmedlem Tom Wolgers hade gått bort. Bara några få dagar tidigare hade vi slutfört arbetet med vår nya singel ”Lyx” – en sång Johan Kinde hade skrivit något år tidigare om en svunnen kärlek, men som redan hade fått en ny innebörd på grund av den rådande pandemin – och nu fick den ytterligare en dimension. Textraderna ”Lyx att leva, Lyx att finnas till” känns vintern 2020/21 inte bara som ett lustfyllt minne av en ex-flickvän, utan som en hyllning till själva livet.

I februari 2021 är det 40 år sedan Lustans Lakejers banbrytande debutalbum gavs ut, men också första gången som Johan Kinde träffade Tom Wolgers, på den numera legendomspunna klubben ”1984” i Stockholm. Ett halvår senare gav bandet ut sin första stora hitsingel ”Stilla Nätter (i Clichy)” och strax därefter genombrottsalbumet ”Uppdrag i Genève”, där de flesta låtar skrivits av Kinde och Wolgers. Genombrottet följdes upp under de kommande åren med albumen ”En plats i solen”, ”Lustavision” och ”Sinnenas rike”. Under 80-talet hann bandet både släppa fem fullängdsalbum och lämna ett stort avtryck på många hems skivsamlingar.

1999 återförenades Lustans Lakejer med albumet ”Åkersberga”, där soundet nu beskrevs som mer moget än de tidigare verken. Sedan skulle det dröja ända till 2011 innan bandet släppte ny musik, då med albumet ”Elixir”.

Nu är Lustans Lakejer tillbaka med singeln ”Lyx” som släpps digitalt den 27 december och i en begränsad vinylupplaga i slutet av februari. På vinylupplagans b-sida finns Kinde/Wolgers-kompositionen ”Trubbel i Teheran”, en av de sista låtar Tom hann medverka på. De övriga kommer att ligga på det album som bandet planerar att släppa under hösten 2021.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  BUBBLARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       JUBËL  "Weekend vibe"
  

Upphovspersoner: David Lindgren Zacharias, Sebastian Atas, Victor Sjöström, Viktor Broberg

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 14 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       EVA NO  "100%"
  

Upphovspersoner: Eva Nordell

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 15 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Eva No ute med ny singel: "100%" Eva No debuterade 2019 som artist med låten "Run with the Angels" och i september 2020 kom hennes debut-EP "History of Now" som fick ett fint mottagande världen över.

- Min nya singel "100%" är lekfull och svängig pop med en klistrig refräng, säger översättaren och låtskrivaren Eva Nordell som står bakom artistnamnet Eva No. Hon är född och uppvuxen i Örnsköldsvik, men bor nu utanför Stockholm.

Med låtarna "Bohemian Lover" och "On the Couch" (bägge feat. Alfrida) har Eva No via olika musiktjänster nått ut till en global publik med lyssnare över hela världen. Våren 2020 släppte hon sin första låt på svenska, en finstämd sommarballad med titeln "Följ mina spår".

"100%" är skriven av Eva Nordell och producerad av Peter Hägerås. Låten släpptes den 8 januari 2021 på Yellow Rhinestone Records som är en etikett under Billberg Entertainment.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:  Yellow Rhinestone Records  
       ZARA LARSSON feat. YOUNG THUG  "Talk about love"
  

Upphovspersoner: Dewain Whitmore Jr, Jeffrey Lamar Williams, Amy Allen, Devain Whitmore, Mike Sabath

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 16 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Zara Larsson är det svenska popfenomenet som tagit sin plats som en av de största namnen inom modern pop med sin obestridliga talang, pondus och artisteri. Hennes guld-certifierade album ’So Good’ erhåller fortfarande titeln som ”den andra mest streamade debuten av en kvinnlig artist på Spotify någonsin” och har idag över 5 miljarder streams. Hon åstadkom sin första singeletta vid 15 års ålder och har med sina tidigare smash-hits som ’Ain’t My Fault’, ’Lush Life’ och ’Never Forget You’ vunnit otaliga priser såsom ’Best Newcomer’ och ’Worldwide act’ på MTV EMA’s och ett flertal svenska grammisar för ’Bästa låt’, ’Bästa Album’ och ’Årets Artist’. Vår svenska världsstjärna som delat scen med Ed Sheeran, David Guetta, Beyoncé för att nämna några, samarbetat med Kygo, Ty Dolla Sign och Clean Bandit och släpper nu den sista singeln innan vi får ta del av hennes efterlängtade fullängdsalbum 'Poster Girl' innehållande senaste singlarna 'Love Me Land', 'All The Time' och 'Don´t Worry Bout Me'.

'Talk About Love' handlar om fasen två personer går igenom innan man satt ord på vad man är för varandra. Zara förklarar - "Den specifika stunden är så vacker men också så känslig när frågan ställs 'gör vi detta nu?' eller 'hur känner du?' för somliga att det förstör magin. 'Talk About Love' sjunger om att låta dig njuta av den stunden innan beslutet tas."
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       SKABARA  "Trolltider"
  

Upphovspersoner: Niklas Bergstrand, Pål Sundkvist

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 17 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Med nya singeln "Trolltider" ger sjumannabandet Skabara från Stockholm den svenska ska-scenen en ny vitamininjektion. Singeln är en försmak av kommande albumet “Råttkasino”. Med ett pulserande baktaktsbeat och underjordiska ekoeffekter riktar bandet ljuset mot de mörka existenser som huserar i internets mörkaste vrår.

Bandet bildades 2016 i Stockholm med ambitionen att spela ska på svenska med tänkvärda texter i klassisk punkådra. Ljudmässigt tar bandet ett fast avstamp i den brittiska 2-tone vågen med band som Specials, Madness och Selecter men hämtar även sina influenser från surf, 60-tals garage, punk och dansbandsmusik.

Singeln kommer att följas upp med en elva spår lång fullängdare som släpps på LP och streamingtjänster i början av året, samt ytterligare singelsläpp innan dess.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       APRIL SNOW feat. ANE BRUN  "Shapes of dreams"
  

Upphovspersoner: Ane Brun, Irya Gmeyner, Martin Hederos

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 18 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

April Snow är Irya Gmeyners alias som soloartist. Idag släpps hennes debut EP ”Shapes of dreams” (EMI/Universal). Titellåten är en duett med Ane Brun och låtarna är med i SVT´s nya serie ”Tunna blå linjen” som har premiär nu på söndag den 17 januari. Irya Gmeyner har tidigare varit frontfigur i banden Urga och Irya’s Playground och debuterar nu som soloartist. Hon har de senaste åren haft mer än fullt upp som filmkompositör, med musik till Cirkus Cirkör, samarbeten med bl.a. Ane Brun, Mapei och Joy. Och med sitt soloprojekt April Snow. Första EP´n släpps idag och redan om en månad, 19 februari, släpps andra EP’n ”We Fucked it Up”. Och i vår kommer debutalbumet ”YOU”.

Ett frö till April Snow började gro ur en jobbig skilsmässa. Irya behövde få ur sig frustration, ilska och sorg, så hon skrev av sig i en mängd ”har-blivit-lämnad-låtar”. Vissa hamnade i byrålådan medans andra blev grunden till något nytt. Och plötsligt hade ett nytt soloprojekt, April Snow, sett dagens ljus! Idag släpps första smakprovet ”Shapes of dreams”.

- Ett märkligt år har skapat många tankar. ”Shapes of dreams” handlar om empati och känslan av att man vill hjälpa andra men känner sig otillräcklig. Hur kan man hjälpa många andra utan att gå under själv? Men den handlar också om att komma till en ny främmande stad och se siluetter av drömmar ta form. Att känna hopp inför något nytt. Lite som tiden känns nu. Det blir ljusare. Snart får vi uppleva och umgås igen, säger Irya och Ane Brun.

I samband med arbetet kring Gipomusic fick Irya ett erbjudande om att producera musiken till en SVT-dokumentär om orten Klippan i Skåne. Att skriva för film och för andra artister var så roligt och befriande så Irya fick mersmak. Hon tog sig an nya uppdrag med Cirkus Cirkör och skrev musiken till föreställningen ”Movements”, som handlade om flyktingvågen 2015 där hon skrev körverk. Även detta fick hon mersmak för. Allt ledde till att Irya fick frågan om att skriva musiken till TV-serien ”Systrar 1968” (SVT) och kort därefter anslöt sig Martin Hederos till skrivarduon. ”Systrar 1968” fick Ria-priset för bästa TV-musik 2019. Samarbetet med Martin Hederos fördjupades och tillsammans fick dom uppdraget att skriva musiken till SVT’s dramaserie ”Tunna blå linjen” (premiär 17 jan 2021). Irya inledde också artistsamarbeten med bl.a. Ane Brun, Joy och Mapei mfl. Samarbeten som kommer att höras i TV-serien där även flertalet av låtarna från April Snows album ”YOU!” kommer att vara med.

Så det blir en fullspäckad vår med Irya Gmeyner’s musik i form av två EP´s och ett album från April Snow, samt ett soundtrack till TV-serien ”Tunna blå linjen”.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       DYLAN CONRIQUE (feat. NOAK HELLSING)  "Bitter"
  

Upphovspersoner: Diederik Van Elsas, Dylan Conrique, James Norton, Parrish Warrington

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 19 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Noak Hellsing är den 17-åriga låtskrivaren och artisten från Stockholm. Han började skriva musik i tidig ålder och släppte sin debutsingel ’Lost’ under hösten 2019. ’Lost’ har i skrivande stund över 10 miljoner streams och demonstrerar Noaks otroliga textförfattande och förmåga att förmedla känslor via musiken. Uppföljarsingeln ’Good Enough’ släpptes i januari 2020 och var ännu ett exempel på den musikaliska vägen som Noak vill ta som artist. Med fokus på starka texter som träffar hjärtat och Noaks dynamiska röst hämtar han influenser från John Mayer, Ed Sheeran och Shawn Mendes och Noaks musikaliska uttryck faller under en liknande genre och känsla. Noaks tredje singel ’No Love’ uppmärksammades världen över och gav honom en omnämning i Music Business Worldwide där han var en av fem internationella artister att hålla koll på 2021.

Nu släpper Noak Hellsing sin fjärde singel där han gästar amerikanska stjärnskottet Dylan Conrique på låten 'Bitter'. Samarbetet kom till efter att Noak uppmärksammats på de stora skivbolagen i USA och blir därmed hans startskott på 2021 där vi också kommer att få se mer av den unga talangen.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       THE MISCREANTS, STAR STABLE  "Twin flame"
  

Upphovspersoner: Carolina Karlsson, Jimmy Wahlsteen, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 20 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Med låtar som "Still Got Flair, "In It To Win It" och "Glue Man" fick det svenska rockbandet The Miscreants sitt genombrott i fjol. Nu lägger bandet i ytterligare en växel och rivstartar 2021 med nya singeln "Twin Flame" som bland annat placerat sig på spellistor som Spotifys New Music Friday Sweden.

Fyra tjejer. Fyra masker. The Miscreants är inte vilket rockband som helst. De är avatarer i det populära häst- och äventyrsspelet Star Stable och tillhör Jorviks artiststall med hängivna fans världen över. The Miscreants existerar även i det verkliga livet. Bandets medryckande tongångar har spridit sig långt utanför spelets värld, och vi har hört flera av deras singlar spelas på radio.

Vilka som döljer sig bakom maskerna är inte hemligt, men bandet har valt att lämna sina verkliga identiteter bakom sig för att istället låta musiken tala. The Miscreants levererar kraftfulla låtar med ett tydligt budskap som framför allt riktar sig till tjejer - ta ingen skit och våga följa dina drömmar.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       ANDERS HOLST  "Something about this girl"
  

Upphovspersoner: Anders Holst, Gordon Chambers, Mats Byström

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 21 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Anders Holsts senaste album ”Endlessly” släpptes i USA i september 2020. Materialet på den senaste albumet kan beskrivas som en kombination av jazz, soul och pop och titellåten med samma namn bidrog till att albumet nådde Smooth Jazz Top 100 Album Chart i oktober/november 2020.

Albumet är producerat av Grammy Award vinnaren Gordon Chambers i samarbete med musikproducenten Shedrick Mitchell och innehåller nio låtar varav sex av dem är originalmusik skriven av Mats Byström, Gordon Chambers, Kacy Duke samt Anders Holst.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
       HOLLIE  "Keeping us apart"
  

Upphovspersoner: Hollie van de Ruit

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 22 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Hollie är en artist från Stockholm. Hollie har alltid sjungit och haft viljan att bli artist men först 2020, bestämt sig för att satsa på sin artistkarriär. Med sin speciella och nära röst sjunger Hollie det mesta och letar nu bland all musik för att hitta sin stil och sina låtar. På vägen mot stjärnorna släpper nu Hollie sin egen låt – Keeping us apart (Text och musik – Hollie). Låten handlar om "kärlek som tar slut" när man inte kan vara på samma sida om havet.

Följ gärna denna spännande och duktiga artist på sin väg mot de stora scenerna. Nya låtar är redan under produktion och än en gång varmt välkommen att lyssna och följa.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SE2VE2002001  
  LABEL:  Vilhelmmusic Records  
       MARTINEZ  "Kärleksbonanza"
  

Upphovspersoner: Henrik Sethsson, Lina Eriksson, Thomas Berglund

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 23 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

2020 var streamingmässigt ett rekordår för Martinez och deras album har sålt mer fysiskt än det innan trots att de inte fått vara ute och spelat. Bandet synts mycket i TV. Dels i SVT's storsatsning "Dansa hemma" i somras då fem olika dansband fick en timme var och Martinez var ett av banden och nu senast "Dansbandstjejer" förra veckan som sågs av över 750.000 pers och där Sandra var en av de tre programmet handlade om. Dessutom gjorde SVT Riks gjort ett stort reportage som sändes i och med bandets jubileum.

Anledningen att Martinez funkar så bra är att de har den perfekta mixen mellan moderndansarna och den liiite mognare publiken och de får på det sättet en större målgrupp. Dessutom är det många "bilburna" som gillar bandets flirt med 50- och 60-talet på vissa låtar. Nya singel hur som helst är en riktig smällkaramell till bugg. Kanonbra tempo och en perfekt start på 2021 då låten kommer bli en superfavorit hos fansen. Låtens refräng sitter som ett smäck efter en lyssning och tempot är helt perfekt. Verkligen superkul med en sådan start för bandet på det nya året! Låten är producerad som de senaste två albumen av Henrik Sethsson.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  sevsz2100101  
  LABEL:  Atenzia Records  
       THE BRIDES OF THE BLACK ROOM  "All that I have left of you is missing"
  

Upphovspersoner: Coyote, Ghostheart, G7

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 24 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

The Brides of the Black Room är ett artistiskt kollektiv som existerar enbart i tjänst till vår eviga moder. Ju hårdare omvärlden har slagit desto hårdare har kollektivet blivit. Ju mer de försökt förinta, desto mer har livskraften vuxit.

Debutsingeln “Ambulance” leddes av Ginger Khans dramatiska stämma. Khan AKA Tom Åsberg sjöng tidigare i före detta Ghost-medlemmars elektroniska band Priest som han hoppade av 2019.

På uppföljaren “All That I Have Left of You is Missing” är han tillbaka. Och dramatiken saknas knappast i denna episka duett. Här gör popfenomenet Cilia en överraskande comeback efter sin tidigare popkarriär. Som en stigande stjärna på pophimlen fick Cilia under 2015-2016 anmärkningsvärda framgångar med singlar som “Silhouettes in Slow Motion” och “Heartbreak Believers” där hon samarbetade med Alx Reuterskiöld (låtskrivare till b.la. Tove Lo, Zara Larsson och Icona Pop). Det var höga streamingsiffror och prisande uppmärksamhet från internationella pop-bloggar som PopJustice.

The Brides of the Black Room har sedan debuten avslöjat ytterligare två byggstenar i kollektivet. Carolina Lindahl (tidigare medlem i The Operating Tracks) and Lea Alazam (sångerska i Besvärjelsen samt tidigare live-trummis för REIN), som båda har setts i musikvideon för "Ambulance" och representerat kollektivet på bild i sociala medier och press.

I den nya singeln hör vi Ginger Khan och Cilias röster innerligt skandera “I don’t wanna forget you” i hjärtskärande symbios, ackompanjerade av mörka dramatiska syntar som bygger upp till ett cinematiskt klimax i ett mäktigt elektroniskt ljudlandskap.
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:  SEXCG2003602  
  LABEL:  Icons Creating Evil Art  
       LION´S SHARE  "Killed by death"
  

Upphovspersoner: Ian Frasier Kilminster, Michael Richard Burston, Peter Gill, Phillip Campbell

    
WEBB-RÖSTA: Formulär högt upp till höger!    SMS-RÖSTA: Skicka SMS från Din mobil till 72550, skriv: snl 25 (observera mellanslaget före siffran). SMS kostar 5:- + ev op.avg

Swedish heavy metal band LION'S SHARE has made its tribute to Lemmy and MOTÖRHEAD available on streaming services and digital service providers on the fifth anniversary of Lemmy's death, December 28th, to celebrate his memory and music.

LION'S SHARE singer Nils Patrik Johansson says: "Lemmy is truly the definition of rock 'n' roll - and even though LION'S SHARE is more heavy metal than rock 'n' roll, MOTÖRHEAD and Lemmy has been a great inspiration over the years."

"We've been talking about giving our friends and fans a surprise, and when I came up with the idea to cover 'Killed By Death', Lars [Chriss, LION'S SHARE guitarist] was all in and made a great arrangement that just didn't copy the original, which would have been pointless."


Chriss adds: "We had the pleasure of supporting MOTÖRHEAD, DIO and MANOWAR on the 'Monsters Of The Millennium' tour, and all the bands treated us so extremely well. Lemmy was such a great and funny person to be around. I have so many great memories from that tour. Very cool to have fellow Swede Mikkey Dee (MOTÖRHEAD, SCORPIONS), doing the introduction to our video for the song as well. Plus, of course, the inclusion of all the great photos that Lemmy fans from all over the world sent in."

In late 2018, LION'S SHARE released a new five-track EP, plus its complete catalog - remastered with new artwork - on streaming services and digital service providers for the first time. The band have since released a few more digital singles, some of which will and some of which won't end up on the forthcoming full-length album.

Both Johansson and Chriss remark that they have always worked very well together, and at this point it feels the most natural to keep LION’S SHARE as a duo, with friends helping out wherever needed.

The LION’S SHARE catalog features appearances by members and ex-members of KISS, MEGADETH, KING DIAMOND, HAMMERFALL, SYMPHONY X, CHIMAIRA, THERION, YNGWIE MALMSTEEN, CANDLEMASS, etc. Mixers include top engineers such as Jens Bogren (ARCH ENEMY, OPETH, SYMPHONY X, AMON AMARTH) - Niklas Flyckt (one-time Grammy Award winner and four-time nominee) and Ronny Lahti (ROXETTE, EUROPE, Glenn Hughes).

LION'S SHARE has toured with bands like MOTÖRHEAD, MANOWAR, DIO, SAXON, ICED EARTH, NEVERMORE, U.D.O. (ex-ACCEPT), Dee Snider (TWISTED SISTER) and has played many of the major rock and metal festivals.

CREDITS: Nils Patrik Johansson – vocals, Lars Chriss – guitar, Andy Loos – bass, Nils Fredrik Johansson – drums
  LW:    
  PEAK:    
  VECKOR:  UTMANARE  
  ISRC:    
  LABEL:    
  
= Bubblare, max tre veckor

survey solutions


SÅ HÄR RÖSTAR DU:

 1. WEBBFORMULÄR: Via formuläret ovan kan Du rösta på en eller flera låtar, men bara en gång per dygn (räknas kl 09-09). Varje röst ger 1poäng. Försöker man rösta fler gånger spärras Din dators IP-adress från fortsatt röstande
 2. SMS: Via SMS kan Du rösta på Din favoritlåt hur ofta Du vill fram till röstningens avslutande. Varje SMS kostar 5:- (SEK) + ev op.avg och ger 5 poäng. OBS! No voting from outside Sweden!
 3. STREAMING:När Du lyssnar på veckans låtar med hjälp av de länkar till olika streamingtjänster som vi presenterar räknas detta som en röstning och ger låten 3 poäng. Observera att endast en (1) lyssning per dator (= IP-adress) och dag räknas, men Du får självfallet lyssna flera gånger på samma låt/artist

Redan nu kan vi presentera nästa veckas (8-14/3) UTMANARE:
NYHET 1 MARS -21
Fr o m omröstningen vecka 9/2021 minskar vi antalet Bubblare till 3 och antalet Utmanare till 12. Tillsammans med listans oförändrade antal (10 st) gör det att Du fortfarande har 25 låtar att välja på varje vecka (med reservation för att antalet listlåtar kan vara reducerade pga 10-veckorsregeln).

Årslistan för 2020 års musik finns nu framräknad och publicerad, klicka på bannern för att kolla in årets alla låtar som förekommit på SNL-listan. Svenska Närradiolistan (SNL) bildades 2008 genom sammanslagning av Bugg & Kramlistan (71 st listor, fr 22/8 2004), Country Trax (80 st listor, fr 25/1 2004) samt Rock & Roll-listan Top 10 (103 st listor, fr 8/9 2003) och har även haft namnet Topplistan Bits • LW = Förra veckans placering
 • PEAK = Högsta placeringen på listan
 • VECKOR = Antal veckor på listan
 • ISRC = Unik kod för varje låt, används för att registrera radiospelningar mm
 • LABEL = Skivbolag etc  OM SVENSKA NÄRRADIOLISTAN

  RÖSTNING Listan framröstas som regel varje vecka och presenteras på www.topplistan.eu varje söndag. Vid semester och storhelger kan dock röstningsperioderna vara förlängda
  ANTAL LÅTAR Listan omfattar de 10 populäraste enligt omröstningsresultatet. Utmanas av 5 bubblare (vilka i föregående veckas omröstning placerade sig närmast listan - gäller max 3 veckor/låt och endast utmanare) samt veckans 10 nya utmanare
  ARTISTER & GRUPPER Endast svenska artister, musiker, upphovsmän etc ges möjlighet att utmana på listan. Både etablerade artister, kommande stjärnor och demos förekommer. Ambitionen är att SNL skall innehålla en blandning av rock & roll-, country-, dansband-, hårdrock- och popmusik
  ADRESS Musik kan skickas till oss både som CD och digitala musikfiler. Adressen är: Svenska Närradiolistan (SNL), c/o Ohlzon, Norra Hökåsvägen 1, 722 31 VÄSTERÅS resp post (at) nojesradion.eu. Bifoga en pressrelease så att vi kan presentera Er musik på önskat sätt...

  RÖSTNING mm

  Lyssnarna bestämmer listans utseende genom röstning via webbformuläret, SMS och streaminglyssning via angivna länkar. Omröstningen avslutas söndagar kl 09.00.

  SMS-RÖSTNING Rösta via det unika SMS-nummer som finns angivet för varje låt (SMS:et kostar 5:00 + ev trafikavgift). För att Du skall veta att Din röst är registrerad får Du alltid en bekräftelse via SMS. Observera att SMS-röstning fungerar via operatörerna Tele2Comviq, Telenor, Telia, Halebop och Tre (3) och endast inom Sverige. Betalningen för Ditt SMS debiteras som vanligt på Din mobilräkning etc.
  REGLER FÖR SMS-RÖSTNING Reglerna är enkla, Du kan SMS-rösta hur många gånger och hur ofta Du vill under röstningsperioden. Varje SMS-röst räknas som fem poäng.

  SMS-NUMMER Skicka Ditt SMS till nummer 72550 och skriv det meddelande som motsvarar den låt/artist Du vill rösta på. Observera att ett mellanslag skall göras mellan snl och röstningsnumret!
  RÖSTNING VIA WEBB-FORMULÄR Rösta på de låtar som Du vill skall hamna på nästa veckas lista. Varje röst ger en (1) poäng. Du kan rösta en gång per dygn (07-06)

  POÄNG-BERÄKNING Varje SMS-röst ger Din favoritlåt fem (5) poäng.

  10 VECKORS-REGEL Varje låt kan ligga på listan max 10 veckor (=röstningsomgångar) - sen ersätts den av en annan låt som röstas fram.
 •     
  © and ®:  (Göran Ohlzon) 2009-2021


  SNL-listan drivs av Göran Ohlzon.

  Jag sponsrar följande idrottsföreningar genom mitt medlemakap.
                   
  Gör det Du också!